Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Randstad

Pracowałeś w firmie Randstad i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
aga - 2015-01-03 20:48:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
To nie firma tylko oszusci wynagrodzenie mialo byc 10 grudnia a do dzis nie ma.tak wyplaca firma z Garwolina
zdjecie uzytkownika
magda - 2015-01-05 15:57:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Porąbana agencja za przeproszeniem, zwłaszcza ta w Poznaniu, niekompetentni ludzie pracujący w tym oddziale, jednym słowem koszmar. Z każdej strony okradają ludzi z pensji. Niejasny system rozliczeniowy, w którym nie idzie się doliczyć własnej pensji. Kobieta która opiekowała się naszą firmą , w niczym nie pomagała , a wręcz działała na naszą niekorzyść!!!! Nie polecam, a w szczególności współpracy z PANIĄ(usunięte przez administratora)!
zdjecie uzytkownika
AGA - 2015-01-08 09:42:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam mam pytanie ile zarabia rekruter w tej Agencji czy w dziale kadr
zdjecie uzytkownika
kamila - 2015-01-08 12:09:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
gdzies to sie juz przewijalo ale ok 3500 zl netto zalezy oczywiscie czy masz doswiadczenie czy nie
zdjecie uzytkownika
praca w Holandii - 2015-01-11 14:17:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Oferują ludziom pracę w Holandii. Tam na miejscu mają swojego partnera firmę Tempo Team EU Flex. Co tam się wyrabia to już przechodzi ludzkie pojęcie. Uważajcie na nich!!!
zdjecie uzytkownika
XxX - 2015-01-24 16:43:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A wiecie może czy po podpisaniu umowy są jakieś kary za niestawienie się w pracy, np. z powodu choroby czy złamania np. ręki? Pytam dlatego, ponieważ wiem że w innych agencjach występują tego typu kary, jeśli nie powiadomi się pracodawcy(agencji)kilka dni wcześniej.
zdjecie uzytkownika
on - 2015-01-26 14:23:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w centrali liczą się znajomości i kto wejdzie głębiej w tyłek, a co drugi menedżer przyjezdny... nie szanują ludzi i nie liczy się, że pracujesz już kilka lat pstryknięcie palcami i już na twoim miejscu jest ktoś inny...
zdjecie uzytkownika
AA. - 2015-01-28 13:23:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie profesjonalni - zataili sporo informacji o pracy o którą się starałam, nawet stanowisko podawali zupełnie inne niż, to które okazało się w rzeczywistości. Wątpię w rzetelność przeprowadzanych przez nich testów psychologicznych. Panie na AC przy grupie innych osób omawiały cv jednego z uczestników AC wypowiadając się o tym jakie jest słabe. Nie szanują ludzi, mogliby chociaż udzielać sprawdzonych informacji...
zdjecie uzytkownika
kamila - 2015-01-28 15:26:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie moge uwierzyc w to co tu piszesz !!! Jak mozna byc tak sflustrowanym czlowiekiem, przeciez oni sa w pieknym budynku z pieknym korporacyjnym ladem, gosciu gdzie myslisz ze bedziesz pracowal, gdzie bedziesz mial lepsza atmosfere, wynagrodznie, jest to jawne glupie mowienie nie prawdy !!

Az sie zbulwersowalam
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-01-31 19:35:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kamila - 2015-01-28 15:26:10]:
Ile można zarobic w tej firmie ?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-02-01 13:43:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mi nie dość ,że nie zapłacili wogóle to przysłali człowieka który mi groził, ponieważ chciałam otrzymać swoją wypłatę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
malutka - 2015-02-02 16:59:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich ! :)
nie wiem skąd tyle negatywnych opinii o Randstad.
Ja przez tą agencje wyjeżdżałam nie raz, są godni polecenia.
Mieszkałam w Flex Hotel w Rotterdamie, warunki mieszkaniowe fajne.
Nowe, zadbane pokoje z łazienką.
Duże, z lodówką, polską telewizją, nawet z balkonami.
Ps: nie bierzcie pokoi na 1 piętrze, są tak malutkie że we 2 ciężko jest :p
Pokoje zazwyczaj są 2 osobowe.
Zdarzają się też 3 osobowe, piętrowe :)
Darek z recepcji jest bardzo miłym gościem, za uśmiech pomoże we wszystkim :)
W hotelu salon, palarnia, pralnia, suszarki i duże kuchnie niemal na każdym piętrze.
Co do płacy i godzin.
Godziny były, gwarantują o ile dobrze pamiętam 32 h.
Nie przepracujesz tyle w tygodniu?
To i tak Ci za nie zapłacą.
Tak mają w umowie.
Zarobki fajne.
Ja akurat miałam ok 1000/ 1100 euro na rękę.
Oczywiście po odciągnięciu mieszkania i ubezpieczenia.
Pracowałam różnie.
Czasami po 8h, czasami po 10 :)
Ale zazwyczaj 8h to norma.
Zależy gdzie trafisz ale weekendy zazwyczaj wolne :)
Co jeszcze.. hmm..
Koordynator, nie jaka Kaśka.
Nic nie załatwi, dodzwonienie się do niej graniczy z cudem a jak coś poważnego się dzieje i przyjdziesz do niej po godzinach urzędowania to usłyszysz :
' Nie zawracaj mi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przyjdź jutro '
Co do choroby i urlopów.
Nie robią z tym problemu.
Jesteś chory, zostań w domu ale pamiętaj pierwszy dzień jest nie płatny a potem chyba 80 procent dniówki.
Owszem gdybyś wybrał się do lekarza i dostał L4 kase będziesz miał.
Ale zapomnij o tym.
Mają jednego lekarza który o ile się nie myle przyjmuje w środę.
Na własną rękę Cię nie puszczą.
Zapomnij że dostaniesz karte zdrowia :)
Urlopowe no coż.
Wszystko jest ok :) Wypełniasz kartę urlopową, zanosisz i czekasz :)
Nawet na mc możesz dostać urlop.
Pieniążki są na koncie co wt.
I to chyba tyle.
A i jeszcze jedno :)
Nie ma kar za przejechane km.
Więc tam każdy chętnie zostaje kierowcą.
Możesz jeździć gdzie chcesz pod warunkiem że masz własne paliwo.
Ale nikt chyba nie tankuje a Holandie się zwiedza :p
zdjecie uzytkownika
inna - 2015-02-06 10:24:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W Holandii nie ma L4.
Ciekawe, że zgadzają się wypłacać za chorobowe 80 % z własnej kieszeni.
Takie zaufanie mają do ludzi? Aż trudno uwierzyć
zdjecie uzytkownika
HUDA - 2015-02-07 18:03:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
RANSTAD TO SZWABSKA FIRMA(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2015-02-21 14:44:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
holenderska :)
zdjecie uzytkownika
monia - 2015-02-25 13:56:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile mozna zarobic - konsultant ds rekrutacji 1800 netto. Jak ma dobre uklady z menagerem to po jakims czasie moze liczyc na podwyzke ale niezbyt duza.Wynagrodzenie jest nieadekwatne do wykonywanych obowiązków.
zdjecie uzytkownika
nowa - 2015-02-26 15:58:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wszystkich. jedzie ktoś może za pośrednictwem randstad to pracy w roermond?chodzi mi o osoby jadące tam w tą sobotę.

zdjecie uzytkownika
Adlar - 2015-02-27 14:15:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja wysłałęm swoje dokumenty aplikacyjne, bo szukają teraz kogoś na stanowisko młodszy konsultant ds. rekrutacji stałych (sales & marketing). Nie wiem tylko czy mam szanse bo posiadam małe doświadczenie zawodowe. Oferują motywujący system premiowy powiązany z wynikami pracy i świadczenia pozapłacowe co brzmi dla mnie zachecająco.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2015-03-03 10:18:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem Agencji Ranstad w Trzciance w firmie Sapa Aluminium powiem tak wyplata była na czas ogólnie to fajna praca ale umowy tygodniowe a tak to wszystko ok z nadgodzinami zarabiałem 1680zł zle nie było ważne było ze na czas pieniądze płacili czasem 5 a czasem puktualnie 10 super praca.
zdjecie uzytkownika
shoo - 2015-03-06 09:46:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś coś wie o poniższym stanowisku?

(usunięte przez administratora)
Wysyłałem cv, dzwoniłem i powiedziano mi że że będą oddzwaniać do ludzi pod koniec tygodnia. Nic, zero odzewu - mimo że posiadam duże i długie doświadczenie. ;/
zdjecie uzytkownika
Marza - 2015-03-07 12:17:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dla mnie ta firma zmarniala. Nie mile panie na infolinii ciągle zajęte ciągle coś mają zepsute. Celowo zwlekaja z przesłaniem świadectwa pracy a o umowie juz nie wspomnę. Przez nich stracę prawo do zasiłku !!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
michał - 2015-03-13 17:22:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to jakie dokumenty są Ci potrzebne @Mrza? Nie wiedziałem, ze to az tak trudno załatwić. Jestem zainteresowany sytauacją, bo i mnie to chyba niebawem czeka, a jak mają być takie komplikacje to naparwde nie wiem czy nie odpuścić.. chociaż tak czy inaczej to są pieniądze, któe na pewno sie przydadzą i mnie i rodzinie.
zdjecie uzytkownika
mala34872436 - 2015-03-13 22:54:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zadzwonila do mnie babka w poniedzialek w sprawie pracy, studiuje dziennie i moge pracoa 4 dni w tyg a oni chcą na 5 dni, powiedziala mi ze sie skonsultuje czy moge tak pracowa i oddzwoni, jest piatek ona nie oddzwonila ale postanowilam zadzwonic sama, powiedziala ze nie pamieta mojego cv ale za 5-10 minut oddzwoni, minelo 1,5 godz zadzwonilam sama, powiedziala ze dzwonila do mnie a ja nie odbieralam( przez 1,5 h trzymalam telefon w reku zeby od razu odebrac!!) umowila sie ze mna na poniedzialek, wszytsko to wydawalo mi sie baaardzo podejrzane. Dzieki wam ludzie ze to wszysko opisaliscie bo na 100% tam nie pojde, blogoslawiony Internet :)
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Szybko i bezboleśnie :)
Miła, uśmiechnięta Pani pyta Cię gdzie kiedyś pracowałeś, opowiada o pracy i jej warunkach, mały test angielskiego i po strachu :)
Można się pakować i jechać :D
Pytania:
zdjecie uzytkownika
bbbb - 2015-03-16 20:25:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy wam wystawila firma pity?
zdjecie uzytkownika
zeus - 2015-03-20 19:28:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ta agencja daje pracownikom jakieś bony na święta
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Randstad
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Randstad?
Zadaj pytanie