Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Randstad

Pracowałeś w firmie Randstad i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Joanna - 2015-04-20 12:01:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy ktos z was moze orientuje sie jak wyglada test z j. angielskiego sprawdzany przed wyjazdem do Holandii ?
zdjecie uzytkownika
jaa - 2015-04-22 14:42:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Joanna - 2015-04-20 12:01:19]:
"Czy ktos z was moze orientuje sie jak wyglada test z j. angielskiego sprawdzany przed wyjazdem do Holandii ? "

też jestem ciekawy
zdjecie uzytkownika
gucio - 2015-04-27 03:24:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
test z angielskiego jest raczej prosty. Trudniejszy może być tylko w przypadku kiedy jasno określone jest to , że poszukują kogoś z dobrym językiem własnie
zdjecie uzytkownika
nik - 2015-04-27 18:51:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gucio - 2015-04-27 03:24:15]:
a co dokładnie jest na tym tescie? Możesz podać jakies przykłady?
zdjecie uzytkownika
jeffbridges - 2015-04-28 19:03:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie sa zarobki w Philip Morris w Krakowie jako pracownik produkcyjny zatrudniony przez ta agencje?
zdjecie uzytkownika
ania - 2015-05-05 15:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W holandii w czasie choroby należy ci się 76 % z zarobków na czas choroby ale musisz się zgłosić do uvw
zdjecie uzytkownika
vsvs - 2015-05-09 13:35:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mowia ze praca jest cały czas a sie okazuje ze na 3 dni a później nie wypłacają wynagrodzenia na czas
zdjecie uzytkownika
Bartek - 2015-05-10 17:03:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam sie.Mnie spotkalo to samo.Randstad to badziewie.
zdjecie uzytkownika
Janusz85 - 2015-05-10 17:11:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Randstad Kielce-Dziadostwo przereklamowane.Uwazajcie na pracujacą tam Justyne.Bierze skany dokumentow obiecuje prace ze za 2 tyg wyjazd po czym ja rezygnuje z innych ofert liczac na to ze wyjade z Kielc od siebie z miasta..Przychodze podpisuje umowe i na tym koniec.Wyjazdu nie ma-czekam 2 tyg na telefon od Justyny z Randstad a ona ze wyjazd za tydzien a po 3 tyg.ze wyjazdu nie ma.Po co ta pani obiecuje prace i podpisuje sie umowe jezeli do wyjazdu nie dochodzi-przekrety.Zglosic ją do inspekcji pracy trzeba.
zdjecie uzytkownika
beny - 2015-05-13 11:38:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam czy ktos obecnie pracuje w Lellystad na Giant?prosze o informacje na temat zakwaterowania i warunkow pracy..!
zdjecie uzytkownika
byly 5-letni Randstadowiec - 2015-05-20 20:38:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kamila - 2015-01-08 12:09:47]:
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] enie o szopenie 3000??? bylem starszym konsultantem w jednej agencji randstad na pomorzu i w zyciu z nadgodzinami (za ktore nie placa) nie widzialem 3000,,, jak dostalem 1600-1700 na lapke to byl cud,
jak myslicie ze konsultanci nic tam nie robia, pija kawke i zbijaja kokosy to sie grubo mylicie
zdjecie uzytkownika
driver - 2015-05-30 21:15:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [byly 5-letni Randstadowiec - 2015-05-20 20:38:58]:
nie wiem kto zarabia w na tym randstad, ale chyba tego szefostwo tego koncernu... Najbardziej znana firma w kraju jeśli chodzi o pośrednictwo pracy, a tu jej pracownicy zarabiają niecałe 2 tys, a ludzie na ich ofertach też przecież grosze. Gdzie właściwie te wszystkie pieniądze idą... to ciekawe chyba
zdjecie uzytkownika
Jimi - 2015-06-02 10:16:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma na tyle nie poważna że po prostu ręce opadają. W piątek byłem na rozmowie niby wszystko pięknie, 12/h brutto umowa o prace. mówili że zadzwonią tego samego dnia lub w poniedziałek z decyzją i CO? g*wno za przeproszeniem ani telefonicznie ani drogą mailową jak mi obiecano, nie dostałem żadnej informacji odpowiedzi. Narobili człowiekowi nadziei i nara.
zdjecie uzytkownika
bezradna - 2015-06-02 15:21:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie, od trzech miesiecy pracuję przez Randstand. Wczoraj wyszłam ze szpitala i ciagnę zwolnienie lekarskie. Jak mi wiadomo Randstand umywa rece i nie płaci zasilku ale słyszałam, że jeżeli będę na tym zwolnieniu ponad miesiąc to Zus płaci zasiłek. Czy to prawda?? Nie wiem czy mam l-4 zaniesc do biura Rnadstad czy zbierac i zanieść do Zus-u?? Dziekuję wszyskim za pomoc :)
zdjecie uzytkownika
dorota - 2015-06-07 13:38:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma wykorzystuje swoich pracowników do ostatniej kropli krwi. Nieformalne nadgodziny są tu codziennością, nie mówi się o nich ale stawiają takie zadania że to jest niemożliwe aby 1 osoba mogła je wykonać w ciągu 8h a rozliczają z powierzanych zadań nawet osoby najniższego szczebla które pracują godzinowo. Chcąc nie chcąc musisz w domu pracować nawet po kilka godzin aby wszystko wyprowadzić. Warunkiem podjęcia zatrudnienia są nieuczciwe umowy o zakazie konkurencji o których mówią dopiero po upływie okresu próbnego. Nieuczciwe ponieważ chronią tylko firmę a nie samego pracownika. Szefostwo beznadziejne, otwierają oddziały na wioskach i śmieją się z "wieśniaków" tam mieszkających. Mają tych ludzi za nic bo przecież ludzie ze wsi to podczłowiek. Szkoda, że nie nagrywałam tych rozmów. Ale człowiek na błędach się uczy.
zdjecie uzytkownika
ewelina - 2015-06-18 08:40:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam jestem z Radomia i mam zamiar wybrać się do pracy do Holandii po przez tą firmę czy ktoś wyjeżdzał tak i jakie ma opinie o tej pracy.
zdjecie uzytkownika
brudger@o2.pl - 2015-06-21 13:55:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wszystkie te agencje to ogólnoświatowy trend - niestety nie unikniemy tego w Polsce. Generalnie to wielka ściema - pracownik dostaje 50% tego co płaci pracodawca. Od 5 lat zastanawiam się jak to możlwe że to działa - i kto jest tu frajerem. PRacodawca czy pracownik? Za głupi jestem żeby zrozumieć takie kombinacje. Jak dla mnie - syf kiła i mogiła - radzę unikać dopóki się da. ChYBA że pewnego dnia po prostu nie będzie innej alternatywy
zdjecie uzytkownika
anulka - 2015-06-29 21:45:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie, czy ktoś jechał do pracy do holandii z tego biura randstad w łodzi? jak się podpisze umowę czy wyjazd jest na pewno i czy wypłacają pieniądze na czas?
zdjecie uzytkownika
paweł - 2015-06-30 01:02:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak widzę to randstad ma różne opinie na temat pracy, trochę mnie to dziwi, ale w sumie nie powinno, bo kazdy z Was pracował nie dośc, że na innym stanowisku to jeszcze w innej firmie. Cięzko jest więc tutaj cokolwiek uogólnić, sama agencja znajduje prace, ma wiele ogłoszeń, ale nigdy nie wiadomo jak się trafi.
zdjecie uzytkownika
paweł - 2015-06-30 01:10:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak widzę to randstad ma różne opinie na temat pracy, trochę mnie to dziwi, ale w sumie nie powinno, bo kazdy z Was pracował nie dośc, że na innym stanowisku to jeszcze w innej firmie. Cięzko jest więc tutaj cokolwiek uogólnić, sama agencja znajduje prace, ma wiele ogłoszeń, ale nigdy nie wiadomo jak się trafi.
zdjecie uzytkownika
karolina - 2015-07-13 19:56:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odradzam współpracy, Pani która dużo mówi, karze podpisywać papiery, umowy, a pózniej jak przychodzi co do czego to tyra głowe, że ja ją źle zrozumiałam tylko sorry 30zł a 300zł jest róznicą w moim przypadku :/ OSZUSTWO I TYLE!!!!
zdjecie uzytkownika
niahahoo - 2015-07-22 07:47:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam, wręcz stanowczo odradzam współpracę z ta firmą. Rekrutowali niedawno do pracy na produkcji w Jędrzejowie i nie dość, że nie łaska odpowiedzieć na podstawowe pytanie (sami dali namiar w pośredniaku żeby pytać...)to jeszcze w serwisach ogłoszeniowych w ciągu zaledwie 3 dni ta sama oferta pracy od nich ALE: różne wymagania i za każdym razem inna osoba do kontaktu! (i tak się akurat składa, że z panią, która na wypoczynek się udała a zastępczyni chyba nie żyje bo zero odzewu...). Szkoda słów a odnosząc się do innych wypowiedzi tutaj w sprawie pracowników tej firmy: nawet jeśli faktycznie sami są wykorzystywani w pracy to nie jest powód do złego traktowania klientów. Pracowałam kiedyś to wiem jak to jest jak się pracuje wręcz za darmo, jest na każde zawołanie świątek piątek czy niedziela pod telefonem i nawet na 3 dni chorobowego nie można iść bagatela rok w roku! Jeszcze mnie wyrobili na wypoczynkowym na odchodne...takie mam podziękowanie...ale żaden klient na tym nie ucierpiał, bo co on ma z tym wspólnego.
zdjecie uzytkownika
max - 2015-07-22 12:11:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słaba firma rekrutująca, słabi konsultanci. zdecydowanie nie polecam zatrudniania ich do szuania pracowników
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Szybko i bezboleśnie :)
Miła, uśmiechnięta Pani pyta Cię gdzie kiedyś pracowałeś, opowiada o pracy i jej warunkach, mały test angielskiego i po strachu :)
Można się pakować i jechać :D
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-07-24 16:04:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam. Poszukiwali 'pań i panów'-przyszło do spotkania wszystko ok, dostaliśmy skierowania na BHP i do lekarza(czy jesteś chory czy nie jesteś zdrowy do pracy, jak w każdej takiej agenci), po tygodniu telefon ze tylko kobiet potrzebują, wiec tylko ja poszłam. Oczywiście na pierwszy dnień w pracy 5 dziewczyn i 3 chłopaków(jeden na spotkaniu powoływał się na kolegę wiec wiadomo jak jest). W pośredniaku i internecie codziennie ogłoszenia o ta sama prace(kilka razy na dzień, raz potrzeba 30 kobiet raz kobiet i mężczyzn raz nie podano i potem 40 kobiet i mężczyzn-dziwne wahania w zaledwie 5 godzinach). Obiecują 12,50 na godzinę i umowę o prace. Umowa oczywiście zlecenie za 12 zloty. I tekst 'albo podpiszesz i dostaniesz wypłatę albo nie podpiszesz i nic nie dostaniesz'. Aha i co najważniejsze praca w godzinach 6-14 14-22 22-6. Godziny otwarcia biura 9-17. W ciągu dwóch tygodni raz pracowałam na popołudnie i chyba trzy na rano. Reszta nocek. Jak nie trudno się domyślić w tym czasie gdy szłam na dzień pani, która mnie kierowała miała wolne(druga nie załatwi, bo to ona mnie nie zna, a wszystko było załatwione z tamta). Wiec umowę dostałam po zakończeniu pracy(sama musiałam na własną rękę pojechać). I wytłumaczenie 'no niestety ale pani miała ciągle nocki'. Cóż, ale pierwszego dnia miałam na popołudnie i siedziała na tyłku i nic nie robiła wtedy. Pierwszego dnia zapomnijcie żebyście dostali papierek. Niby ubezpieczenie wmawiali ze mam-źle się czułam to oczywiście byłam na czerwono. To tyle co do najważniejszego, bo to chyba jasne, że jest inaczej niż opisują(np. 'na produkcji jest głośno ale dostaniecie nauszniki'-nauszniki tak dobre, że albo nic nie słyszysz, ale wtedy koordynator drze się ze za głęboko wkładasz, bo masz go słyszeć! albo wkładasz 'dla kontroli' a słyszysz tak samo jak bez nich, tyle ze obiór masz inny. I najlepsze te plakaty 'ZDROWIE NAJWAŻNIEJSZE' 'DZIĘKUJEMY ZE DBASZ O BHP I WŁASNE ZDROWIE' i jeszcze z pięć innych na stołówce i szatni, że jak nie będziesz dbał o zdrowie to będziesz później żałować-chyba chcieli napisać bez pozorów zachowania bezpieczeństwa nie będziesz miał pracy) Nie polecam, odradzam wręcz. A tak w ogóle dodam jeszcze anegdotkę co do firmy-po zakończeniu pracy dzwonili do kolegi, ze oferują mu prace i mi(gdzie zaraz po telefonie sprawdziliśmy neta i ogłoszenia były tylko dla kobiet), bezczelność ludzka nie ma granic ;) Okolice Warszawy.
zdjecie uzytkownika
Beata - 2015-07-30 12:27:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Randstad to raczej pośrednik w zatrudnianiu, więc nic dziwnego, że szukają ludzi dla firm. Widzę, że prowadzą ciągle dość dużą rekrutację, na wiele stanowisk, więc jak ktoś szuka pracy, to na pewno u nich może coś fajnego złapać. Pytanie tylko czy są dobrym pośrednikiem, może ktoś mógłby mi podpowiedzieć.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Randstad

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Randstad?
Zadaj pytanie
alert