logo Randstad Polska Sp. z o. o.

Randstad Polska Sp. z o. o.

Warszawa

Opinie o Randstad Polska Sp. z o. o.

Jaś 2015-12-26 21:11
Witam. Czy wie ktoś może do jakiej firmy w ostatnich miesiącach często rekrutują pracowników na stanowiska monter urządzeń i elektryk w miejscowości Moszna-Parcela?
1
Eleya 2016-01-07 13:12
Na początku grudnia 2015 zadzwoniła do mnie Pani z Randstad, w odpowiedzi na moją aplikację na ogłoszenie. Już wszystko super, zostałam zaproszona na rozmowę, podała mi dzień i godzinę, ale w miejscu gdy miała mi podać adres spotkania, dostałam informację że "najdalej do jutra" dostanę maila z wszystkimi niezbędnymi informacjami. Zgadnijcie co? Do tej pory ten mail nie przyszedł. Trochę niepoważne traktowanie....
10
jaro 2016-01-30 12:06
Szukam opini na temat pracy telemarketera przy ponawianiu umow abonamentowych
1
mlb 2016-03-03 19:06
Czy wyjeżdża ktoś 15 marca br. do Holandii ? :)
Ma ktoś jakieś wyrobione zdanie na temat pracy za granicą oferowaną przez Randstad?
1
nika 2016-03-09 08:06
totalne dno . agencja niechce mi dokumentu waznego wydac bo podczas zatrudniania nie podalam adresu mailowego (niemam obowiazku go podawania ) twierdza b niemaja go w systemie i niemaja pewnosci czy to ja zacznijmy od tego nawet gdybym podala to kazdy mogl by wlamac sie na moja skrzynke tym bardziej gadalam z konsultantem o tym mailu a ona nadal niejest pewna czy to aby ja. a w mailu kazali podac w celu weryfikacji pesel to podalam . odp ich wnet doprowadzila mnie ze smiechu do lez ''niepodala pani innego adresu zamieszkania podczas podpisywania umowy niz ten ktory pani wpisala'' tylko jaki mialam podac kolezanki?? teraz czeka mnie jechanie 200km do miasta w ktorym juz niemieszkam
5
Małgośka 2016-03-21 17:50
Dzien dobry,
Chciałabym się podzielić z Państwem moim doświadczeniem z agencją pośredniczącą Randstad Polska, kierującą do agencji holenderskiej Tempo Team. W styczniu zostałam skierowana do pracy w Holandii w magazynie XPO, kontrakt dostałam na 52 tygodnie. Skuszona dobrą stawką, bo prawie 10 euro/h oraz gwarancją 30 godzin tygodniowo, postanowiłam podjąć się pracy. Nie była to moja pierwsza praca w Holandii. Będąc jeszcze w Polsce, „przesympatyczna” Pani kierująca z agencji Randstad przekonywała, że zakład pracy ma bardzo dużo zamówień i zapotrzebowanie na pracowników,gdyż praca jest przewidywana na 2 zmiany i dla każdego z osobna minimum 40h pracy tygodniowo. Nie mogłam się wybrać własnym środkiem transportu na lokacje mieszkalną w Holandii, ponieważ firma przewozowa mająca umowę z Randstad była jedyną możliwową opcją. Pani w agencji tlumaczyła to tym, ze kierowca wszystko wie, gdzie Nas zawieźc, odstawić, ma nas przywieźć do miejsca docelowego, gdzie miał na nas czekać koordynator parku. Podróż w fatalnych warunkach, drzwi w busie zepsute, wiało całą drogę, a o huku z drogi nie wspomnę. Przybywszy na miejsce o godzinie 6:00 rano kierowca po prostu wysadził nas z busa, wyładował walizki i kazał się kontaktowac z koordynatorem. W deszczu i bez zadaszenia staliśmy do godziny 9:00, ponieważ od tej godziny zaczynał pracę koordynator i łaskawie nas odebrał. Warunki mieszkaniowe okazały się w porządku, poza jednym faktem, że w pokojach nie było grzejników. Jedyny nawiew znajdował się w dużym pokoju. W pierwszym tygodniu pracy okazało się, że tej pracy nie ma – przepracowałam w sumie przez cały tydzień łącznie z niedzielą 16 godzin. Po krótce, w żadnym z tygodni mojego pobytu nie przepracowałam gwarantowanych 30-stu godzin. Firma XPO postanowiła z racji tego, iż naściągali za wiele ludzi w porównaniu do ilości pracy, zredukować etaty. Zwolniono ok. 25 osób, w tym mnie. Jak się dowiedziałam, mimo zwolnień podstawowych ilości godzin pracy nie ma nadal. Firma XPO, to obóz pracy, w którym narzucona jest norma, której nie jest w stanie człowiek wyrobić. Nie ma czegoś takiego jak szkolenie wstępne, pierwszego dnia masz wskazane stanowisko bez uwczesnego wprowadzenia, wytłumaczenia czegokolwiek i z obowiązkiem wyrobienia normy. Po zwolnieniu, okazało się, że agencja Tempo Team nie organizuje dalej pracy i kazano mi usunąć się z parku do 3 dni. Skontaktowałam się z biurem w Polsce ws. znalezienia nowego miejsca pracy. Zaoferowano mi po paru dniach pracę dla arvato, po czym przeniesiono mnie na inną lokację... Po przyjeździe na miejsce, okazało się, że warunki są skrajne... Wraz z koleżanką otrzymałam pokój 4 osobowy z łóżkami szpitalnymi, prysznic w łazience ustawiony na czas, po 7 minutach zostaje wyłączony, nie wspominając o unoszącym się smrodzie. Po spotkaniu w wprowadzającym w arvato okazało się, że tych godzin nadal nie będzie, że postarają się zapewnić nam 32 godziny. Obawiam się, że będzie podobna sytuacja, jak ta, w XPO.
Ta wiadomość ma na celu uświadomienie co niektórym, że to co, zostaje powiedziane w biurze przy kawie i herbatce mija się z prawdą.
20
Ania 2016-03-21 18:08
Hej, jeśli to nie problem oczywiście - mogłabyś opowiedzieć jak dokładnie wygląda praca w Arvato? Czy jest bardzo ciężka? Czy ludzie są przyjaźnie nastawieni? Co konkretnie się tam robi? I co do miejsca zamieszkania - to był jakiś hotel, domki? Zastanawiam się nad wyjazdem właśnie tam do pracy, a nie mogę znaleźć żadnych informacji na temat pracy w tej firmie. Z góry dziękuję za odpowiedź :)
Małgośka 2016-03-22 13:18
W odpowiedzi do Kimok i Ania, przez miesiąc przepracowałam łącznie 87 godzin, gdzie 120 jest rzekomo gwarantowane. Wciąż czekam na wyrównanie. Jeśli chodzi o Arvato, to praca wydaję się być lekka, ale tej pracy nie ma, bo jest to nowo otwarty zakład. Podobno PRACA ma ruszyc za około 3 tygodnie, wszystko zależy od orderów. Na ten moment przewidują 3 dni pracy na tydzien.
Warunki mieszkalne do tej pory były w porządku, jeżeli chodzi o zakwaterowanie arvato, jest to dramat w porównaniu z poprzednim zakwaterowaniem.
6
baba 2016-04-06 19:42
małe wynagrodzenie, za system czterobrygadowy dodatek 150 zł brutto do najniższej pensji. Czyli ok 120 zł brutto na miesiąc, a praca prawie w każdy weekend
bania 2016-04-06 19:43
małe wynagrodzenie, za system czterobrygadowy dodatek 150 zł brutto do najniższej pensji. Czyli ok 120 zł brutto na miesiąc, a praca prawie w każdy weekend
la luz 2016-04-11 11:49
proszę pamiętać o podpisywaniu wszystkiego u pośrednika. tylko oryginały dokumentów ksero nie jest dokumentem w sądzie. proszę nagrywać rozmowy smartphonem. po niewywiązaniu się z umów zapraszamy do naszej kancelarii adwokackiej lub podobnej. zdzieramy łacha z takich firm zawodowo na cały etat jak i po godzinach. niskie opłaty pokrywa firma po procesie.
12
XYZ 2016-04-18 12:48
Małgośka kontaktując się z nimi otrzymałam odpowiedź, że za te niewypracowane godziny będzie wypłacony dodatek. Z kim się kontaktowałaś, mogłabyś napisać mi więcej informacji naq catch55@o2.pl?
Mam wyjazd w sobotę, nie wiem czy podpisywać umowę.
ciekawy 2016-04-29 14:35
Czym zajmuje się ta firma Arvato i mam pytanie grafik dostaje się na tej stronie Ranstadu czy na jakieś innej ? albo w ogóle kto o tym informuje jak się przyjeżdża w niedziele, a w poniedziałek już niby do pracy się idzie to od kogo się do wiedzieć na którą godzinę się idzie .
anonim 2016-06-10 21:55
Randstad - Lublin: straszny bałagan w samej firmie, pracownicy niekompetentni, którzy czasem nie mają pojęcia o podstawowych rzeczach. Olewczy stosunek do klientów: rozmawia z klientem, słychać telefon w oddali, w połowie zdania klienta biegnie odebrać telefon. Ludzie dzwonią z zapytaniami - brak odpowiedzi na zadane pytanie. Bardzo często zdarza się, że pracowników nie ma w firmie bo "gdzieś wyszli i zaraz wrócą". A co najważniejsze: mówią że określona stwaka jest netto, a okazuje się że brutto. Ale o tym dowiesz się dopiero przy wypłacie.
6
Mario 2016-06-24 17:27
Siema mam oferte na pakowanie wyrobow miesnych na 1 lipca Randstad wysyla do Tempo Team ma ktos jakas wiedze co gdzie i jak ? jak praca?co trzeba robic itd i czy sa godziny bo to wazne dzieki pozdro moj maila marcinbeat@gmail.com
Marian 2016-07-18 14:53
Witam czy ktoś może mi coś bliżej powiedzieć o zarobkach w tej firmie dostałem propozycję 12zl na godzinę na strefie w Gliwicach przy częściach do samochodów czy ktoś może mi powiedzieć jak się wychodzi miesięcznie w tej firmie przy takiej stawce będę bardzo wdzięczny
Furzynka 2016-08-15 03:54
"Załoga" we Wrocławiu zrobiła na mnie źle wrażenie. Przychodząc do nich z problemem, z którym nigdy nie miałam do czynienia, ich wyraz twarzy mówił " o boże, jak możesz takiego czegoś nie wiedzieć, haha". Widziałam te wzajemne usmieszki do siebie nawzajem. Jestem wrażliwą osobą i nie ukrywam, że mnie takie coś uraziło. Moim zdaniem nie powinno się coś takiego wydarzyć.
PS. A potem się dziwią, że ludzie boją się o cokolwiek pytać, skoro wysmianie ich (może i nie świadomie) prowadzi właśnie do braku zadawania pytań.
9
krata 2016-08-30 01:51
Na zamieszczone ogłoszenie o poszukiwaniu pracy, otrzymałem wiadomość z Randstad z prośbą o przesłanie CV.
Po wysłaniu CV po kilku dniach otrzymałem znowu informację, że na stanowsko (takie a takie) rekrutację prowadzi Randstad.
Po przedstawieniu warunków pracy, zakresu obowiązków itd... od rzekomego pracodawcy musiałem wypełnić oświadczenie dla celów ubezpieczeniowych i podatkowych. Wiadomo: nr pesel, dowód osobisty itp...
Dalsza wiadomość brzmiała: Po otrzymaniu wypełnionego oświadczenia wyślemy pocztą umowę o pracę, której podpisaną kopię odeśle pan pod wskazany adres.
Czy to jest taka procedura ? O co w tym chodzi ?
Biedny Ludek 2016-09-22 10:51
Randstad Warszawa.

Przy rozmowie wstępnej obiecują jedno a przy podpisaniu okazuje się że są niespodzianki. Np to że praca nie jest na pełny etat tylko na 3/4 etatu.
3
były pracownik 2016-09-22 18:01
firma masakra
pierwsza umowa na miesiąc, a zwolnienie po dwóch tygodniach pracy, z dnia na dzień, bez podania powodu
nikogo nie interesują koszty wynajmu mieszkania biletów itp.
4
September 2016-09-23 14:38
Tak skrajnie niekompetentnych, niedouczonych, nieuczciwych, itd., itd. pracownic jeszcze nigdy w życiu nie spotkałem, jak w oddziale w Gorzowie Wlkp. Panie tam pracujące nie nadają się nawet do rozrzucania gnoju na polu, a co dopiero do pracy za biurkiem. To, że Randsatd Polska Sp. z o. o. takich właśnie pracowników zatrudnia świadczy tylko i wyłącznie na jego niekorzyść. Randstad uprawia w Polsce współczesne niewolnictwo i do tego celu używa takich a nie innych pracowników, którzy nie są w stanie samodzielnie myśleć. Ograniczają się wyłącznie do wykonywania podstawowych funkcji życiowych, tzn. najeść się, wyspać się i wypróżnić się.
2
September 2016-09-23 14:38
Tak skrajnie niekompetentnych, niedouczonych, nieuczciwych, itd., itd. pracownic jeszcze nigdy w życiu nie spotkałem, jak w oddziale w Gorzowie Wlkp. Panie tam pracujące nie nadają się nawet do rozrzucania gnoju na polu, a co dopiero do pracy za biurkiem. To, że Randsatd Polska Sp. z o. o. takich właśnie pracowników zatrudnia świadczy tylko i wyłącznie na jego niekorzyść. Randstad uprawia w Polsce współczesne niewolnictwo i do tego celu używa takich a nie innych pracowników, którzy nie są w stanie samodzielnie myśleć. Ograniczają się wyłącznie do wykonywania podstawowych funkcji życiowych, tzn. najeść się, wyspać się i wypróżnić się.
1
Poor human. 2016-09-25 00:27
A czyli nie ma innej opcji jeśli szukają to się rozwijają? Hmm a może ludzie rezygnują z pracy? Nie? Hmm no przecież jak innych możliwości nie ma to pewnie masz rację. Pewnie tak jest.
1
ijhsic 2016-09-29 08:58
Ja miałem wątpliwą przyjemność rozmawiać z konsultantką o wyjeździe z tą firmą do Holandii , w/w firma posiada także biuro w Kielcach i po rozmowie telefonicznej z panią , stwierdzam że to kolejna wyzyskująca firma. Zaczęło się od tego że chciałem dostać umowę (wzór) , żeby nie okazało się że pojadę w ciemno i będę musiał zaakceptować kiepskie warunki (nie kupuję kota w worku). Więc pani powiedziała że dostanę umowę kierującą do pracodawcy Holenderskiego , czyli że umowę właściwą podpisuję w Holandii , a tu tylko dokument do kogo ,gdzie mam jechać.... Okazało się również że mam się zdecydować szybko (jest czwartek) bo w sobotę jest wyjazd , stwierdziłem że nie podomykałem wszystkich spraw i nie zdążę się wyrobić , więc pani powiedziała żebym zadeklarował w którą sobotę mogę jechać. Ale nawet nie ustaliliśmy na jakie stanowisko , jaka kasa , jakie warunki bytowe itp. a ja miałem zadeklarować przybliżony termin wyjazdu???? Po czym stwierdziłem że nie jestem na razie zdecydowany na wyjazd , więc pani pożegnała mnie fochem - twierdząc że po prostu "rezygnuję z wyjazdu" i do widzenia.... ot cała rozmowa . Czy ktokolwiek o zdrowych zmysłach wyjechał by w ten sposób ? Pozdrawiam
2
Risteam 2016-10-03 22:09
Randstad Polska - korporacja, która nie szanuje pracownika. Dlaczego w clustrze 1 jest tak duża rotacja? Bo zatrudniają za małą liczbę osób w zespołach, za mało płacą - płaca 1800 netto, a nadgodziny nie są płatne - rzecz oczywista w przypadku linii biznesowej RIS - i pomiatają ludźmi. Nie ważne czy pracujesz rok czy dłużej - nie podoba ci się praca w nadgodzinach, wieczny stres i niskie wynagrodzenie, to idź gdzieś indziej, mamy innych kandydatów na twoje miejsce.
Nie polecam pracy w RIS. Prócz miłych i czasem pomocnych konsultantek nie ma innych pozytywów. Jak prosisz o podwyżkę, to zawsze usłyszysz ten sam argument - budżet jest już zamknięty.
Wspomnę też o zakazie konkurencji - trzeba podpisać, obowiązuje przez 12 m-cy po ustaniu zatrudnienia - ale zazwyczaj ją znoszą, bo żal im kasy, żeby płacić komukolwiek raty odszkodowania haha.
3
gmn 2016-10-04 15:04
Nie płacą wewnętrznym pracownikom za nadgodziny.
Zewnętrzni, czyli tymczasowi są rozliczani w inny sposób - wedle zaleceń klientów.
Dorota 2016-10-07 19:43
Nie polecam tej firmy. Byłam umówiona na spotkanie, czekałam 15 minut przy recepcji, potem kolejne 10 w salce konferencyjnej. Recepcjonistka uważała, że nie byłam umówiona, potem pytały się o jaką ofertę chodzi, tzn do jakiej firmy się ubiegam, ale przecież tego nie ma w ogłoszeniu. Potem dopiero doszły że jednak byłam umówiona i gdzie. Ogólnie niemiła obsługa. Nieprofesjonalna.
4
Mark 2016-10-13 23:14
Powodzenia :)

Teraz w Randstad nawet konsultancji od rekrutacji i obslugi biur musza sprzedawac uslugi firmy, bo ci wyzej, zarabiajacy wiele wiecej nie daja rady - od tego w dodatku zalezy premia kwartalna. Premia w wyokosci 120 zl brutto hahaha.
4
lubieplacki 2016-10-20 18:17
Cześć , czy znajdę tu kogoś kto pracował jako konsultant ds. rekrutacji pracowników tymczasowych ? Jutro mam drugą rozmowę , chcialabym się dowiedzieć mniej więcej, ile płacą , czego wymagają, czy faktycznie jest takie ciśnienie na wynik i stres. jeżeli macie jakieś doświadczenia, podzielcie się :)
Norka 2016-10-22 15:59
Pracowałam rok i cieszę się,że nie dłużej. Jako konsultant wewnętrzny byłam zatrudniona na umowę o pracę tymczasową przez spółkę-córkę Gerendis...tworzą podspółki,żeby obchodzić prawo. Nadgodziny niepłatne,ogólny wyzysk. Biurokracja,wypełnianie licznych tabelek i zestawień a wszystko po to,by monitorować potknięcia pracownika i mieć czego się doczepić. Zespół niby zgrany,ale wiadomo,są osoby co dupę obrabiają na każdym kroku. Jak wszędzie. Menadżerowie niekompetentni,nie umieją zarządzać zespołem. Jak powiedziałam że mam inną prqcę i odchodzę,to zero walk o pracownika. Pewnie,lepiej znaleźć nowego idiotę,który zrobi wszystko co każą za psie grosze i po godzinach...
4
Natalii 2016-10-24 11:11
Tak prawda oni przyjmuja ludzi ile sie da poniewaz maja za kazdego pragownika kase a nie interesuje ich czy bedzie praca chodzby 5 dni w tygodniu he he pozniej okazuje sie ze sa 2 dni w tyhodniu Bylam w pracy i co nagle die dowiaduje ze pracy nie ma i mam wrovic do domu bo maszyna nawslila Smiech na sali ale jsk nie przyjdziesz to rzadsja l4 ha ha albo smsa
2
Anna 2016-10-30 16:25
Agencja bardzo słaba najgorsza dla jakiej pracowałam , naprawdę odradzam zatrudnienia przez tą agencję jeżeli jest możliwość zatrudnienia przez inną . Jest problem z przedłużaniem umów , pierwsza jest zawsze na czas , menagerowie są niekompetentni czasami nawet chamscy . Dużo łez koleżanki wylały które były zatrudnione przez tą agencje .
Pozdrawiam .
2
swissmilkchocolate 2016-11-12 15:07
mieli mi zapłacić do 10 każdego miesiaca dzisiaj jest 12 a jutro niedziela i nie mam dziecku co dać jeść
nie polecam bo to chachmęty
3
jadzia 2016-12-12 20:30
Zdecydowanie nie polecam tej agencji. Kombinatorzy i naciągacze. Uśmieszki i zachwalanie warunków, a po kilku tygodniach wypinają się na człowieka i tłumaczą, że nie ma roboty. Nie ważne, że ktoś zrezygnował z innej oferty albo poniósł koszty np. za badania w sanepidzie, dojeżdżał 70km w jedną stronę na własny koszt na szkolenia, do lekarza itd.
4
ania 2016-12-12 20:34
Beznadziejna agencja
1
EX 2016-12-14 11:04
Nie, nie i jeszcze raz NIE. korpo, Korpo, KORPO. Ewentualny przeszły pracowniku miej świadomość, że to nawet nie jest starcie: Dawid z Goliatem. TO można porównać do mrówki i słonia. Jak nie będziesz już potrzebny rozdepczą i wezmą sobie inną mróweczkę (bo jest ich cała masa chętna do pracy w korpo). Będziesz tylko malusim trybiczkiem w maszynach korporacji...
1
Doda 2016-12-15 17:17
Nie polecam firmy ranstad banda oszustow zaluje ze przez takich oszustow pracowalam wysylaja smsy ze praca jest a w rzeczywistosci jej nie ma ludzie uwazajcie najlepsza firma to liesing team moja kolezezanka. Tam pracuje firma godna zaufania nie tak jak ranstad
2
Extazja 2016-12-23 12:22
NIE POLECAM ludzie tam pracujący są bezmyślnymi kłamcami , byłam na rozmowie o prace Pani która udzielała mi informacji była zielona na temat oferty , zostałam zapewniona iż praca jest na dwie zmiany bo takie było ogłoszenie , po rozmowie w której nie dowiedziałam się zbyt wiele, zostałam skierowana na badania które oczywiście zrobiłam po ponownym pojawieniu się u tej Pani powiedziała mi że zadzwoni do tej firmy i dowie się dokładnie gdzie się znajduje i jakie będą warunki pracy.
Pomijając fakt iż następnego dnia miałam iść już do pracy. Dostałam sms z adresem, pojechałam następnego dnia na podany mi adres ale co ? Takiej firmy pod danym adresem nie ma !! Więc już miałam nerwy bo podano mi zły adres, dzwoniąc do Pani z Randstad usłyszałam że to nie możliwe że nie ma firmy i że do mnie oddzwoni, czekając na obcej mi ulicy na telefon. Oddzwoniła i powiedziała że ona dokładnie nie wie gdzie to jest i będzie się ze mną kontaktować.
No to ja nie czekając na dworze wróciłam do domu. Pani wysłała mi znów sms z nowym adresem.
Więc pojechałam na godzinę 10 mimo iż miałam zacząć prace od 8.
Wszystko fajnie trafiłam i zaczyna się rozmowa z szefem i co ? Nagle dowiaduje się że oferta pracy jest owszem ale jest to praca w systemie 3 zmianowym 4 brygadowym ? i że ich firma nie dała oferty na dwie zmiany... No cyrk po prostu zjeździłam pół miasta i w dodatku zostałam oszukana. Nigdy więcej nie chce mieć nic wspólnego z tą firmą !
BANDA OSZUSTÓW !!
1
czarna 2016-12-26 18:37
Powiem tak pracowalam przez te agencje dwa i pół dnia mieszkam na stale w Holandi wiec szybko zalatwilam sobie inną pracę ale dziewczynyktore przyjechały z polskiego Ranstad miały krzyż pański praca przy taśmie która nie miala więcej niz 1,5 metra przy niej stało piec dziewczyn pakujące mięso hamburgerowe bądź smierdzaca mexikane nie było opcji na pakowanie linka tak zasowala ze nie wiem jak można byłoby zdążyć lider grupy młody 20 letni Holender krzyczał FASTER LADY FASTER niech sam gowniarz stanie i pracuje w tym tempie nie ma szans ale nie w tym problem problem jest w tym że kręgosłup siada po 30 min pracy a Koordynatorka z Ranstad kiedy poprosiłam o zmianę działu przyjmowała już nowe dziewczyny i co powiedziała żebym to ja opowiadziala jak wygląda tam praca bo uwaga !!! NIECHCE SIĘ JEJ UMOWY WYPISYWAC NA DWA DNI czyli czysta olewka z jej strony a kto ma pracownikowi nakreślić zakres jego obowiązku zanim podejmie pracę chyba koordynator który za to pieniądze bierze mogę tylko powiedzieć że Pani Agnes Holenderska koordynatorka miala więcej kultury i bardzo po ludzku opowiedziała mi ze póki co innej pracy nie mają ale będzie dzwonić w razie czego a POLKA KOORDYNATORKA POWIEDZIAŁA CO JAK NIE TU TO DRZWI SA OTWARTE NIKT MNIE NA SIŁĘ NIE TRZYMA TAKI POLAK ZA GRANICĄ DLA DRUGIEGO POLAKA !!!
1
anabell 2017-01-06 17:41
czy ktoś mógłby mi udzielić rzetelnej informacji jak to wygląda zatrudnianie pracowników na umowę o pracę tymczasową? Chodzi mi o to czy wynagrodzenie może być mniejsze niż minimalne wynagrodzenie obowiązujące w tym roku?
LWICA 2017-01-12 14:13
Najgorszy pracodawca nie polecam czekam miesiac na zaswiadczenie do PUP malo tego od 5.01.2017 do dzis niema wyplaty dalej ludzie nie kapetetni. Warszawski oddzial jest w szoku ze we Wrocku zasowa sie po 10.5 h malo tego za psie pieniadze jest sie smieciem zarobki niegodne wsadzenia nogi do autokaru bo to parodia premia za m-c grudzien 11.40zl cyrk cyrk cyrk OMIJAJCIE SZEROKIM LUKIEM!!!!!!!!!
Xxx 2017-01-18 22:23
Skądś znam to na maila czekam już loho...
pracownik 2017-01-22 07:58
Witam. Pracuje w Radomiu przez Randstat w Zakładach Tytoniowych. Pani z która rozmawiałem na rozmowie o prace powiedziała mi o warunkach pracy i że rekrutacja z agencji pracy pod zakład potrwa parę miesięcy. Ok wszystko było jasne dopóki nie rozpocząłem pierwszego dnia pracy w zakładzie. Na początku dowiedziałem się od kolegów że oni musieli latami pracować przez randstat z umowami przedłużanymi co miesiąc żeby zostali zauważeni przez zakład. Jest w głębokim szoku że agencja pracy tak oszukuje ludzi. pozdrawiam
1
gość 2017-01-23 15:44
Jeżeli dla kogoś Machiavelli i jego poglądy są bliskie sercu to można polecić tą firmę. Odnajdzie się tam idealnie. Wszechobecny NARCYZN GRUPOWY jacy to my wszyscy nie jesteśmy za..., cała firma w ogóle. Człowiek myślący samodzielnie siedzi i myśli: "no dowcip jakiś, czy oni naprawdę nie mają za grosz krytycyzmu czy tylko udają takich korpo-lojanych???". W każdym razie nie jest to jedyna i w mojej ocenie z pewnością nie najlepsza agencja na rynku. A jeśli pracownicy maja lojalki podpisane to sorry ale muszą siedzieć tam i udawać, że jest cudownie. Szczerze współczuję.
Pracownik 2017-02-03 04:49
Witam pracuję w Radomiu przez Randstat w Zakładach Tytoniowych. Umowy na pól etatu przedłużane co miesiąc masakra. Kiedy przyjmowałem się do pracy pracownik Randstat mówił mi że popracuje pan parę miesięcy przez pośrednika a później przejdę pod zakład. Prawda okazała się bolesna gdyż pierwszy dzień w pracy pytam starszych pracowników jak tu jest to mówią. Musisz popracować tak jak my 5,6 lat żeby dostać się pod zakład koszmar. Gdy nie ma pracy dzwonią do Ciebie żeby nie przychodzić ja byłem 2 tygodnie bez pracy tak zabezpieczają się tym pól etatu masakra. Sam szukam teraz pracy już bezpośrednio bez pośrednika a na pewno nie przez Randstat Pozdrawiam
lalami 2017-02-03 18:52
Niestety popieram wszystkie negatywne opinie. Stawki śmieszne, wykorzystywanie a nie praca. Kadrowe szukajcie gdzie indziej.
Lili 2017-02-06 22:41
Antypatyczna obsługa w biurze w Radomiu.
misiopysio 2017-02-13 10:26
to samo mnie spotkało racja w 200%
juzNIEwRANDSTAD 2017-02-14 14:24
Firma która nie ma żadnych wartości . Najgorsze korpo w jakim mozna pracować. Oszukują na pensji swoich konsultantów. Po rozwiązaniu stosunku pracy nie wypłacaja premii. Ogólny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i spychologia. Nie polecam pracy w tej firmie.
daniel 2017-02-25 15:02
Randstad Rzeszów- uważajcie na ofertę pracy pracownik produkcji firma Magna Automotive Czechy. obiecują w Polsce płacę 24 tysiące koron, w Czechach podpisujecie nową umowę na czeskich warunkach, płaca 95 koron na godzinę, oczywiście w ciągu miesiąca jesteście w stanie zarobić około 18 tysięcy koron, co ma się nijak w porównaniu z warunkami polskiej umowy. Polska umowa traci ważność po podpisaniu umowy z czeskim pracodawcą. Nie polecam. To nie jedyny minus, koordynator nie zna polskiego, nie jest Polakiem, więc ciężko o jakąkolwiek pomoc z jego strony.
Zostaw swoją opinię o Randstad Polska Sp. z o. o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Randstad Polska Sp. z o. o.