Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Randstad

Pracowałeś w firmie Randstad i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
beny - 2015-05-13 11:38:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam czy ktos obecnie pracuje w Lellystad na Giant?prosze o informacje na temat zakwaterowania i warunkow pracy..!
zdjecie uzytkownika
byly 5-letni Randstadowiec - 2015-05-20 20:38:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kamila - 2015-01-08 12:09:47]:
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] enie o szopenie 3000??? bylem starszym konsultantem w jednej agencji randstad na pomorzu i w zyciu z nadgodzinami (za ktore nie placa) nie widzialem 3000,,, jak dostalem 1600-1700 na lapke to byl cud,
jak myslicie ze konsultanci nic tam nie robia, pija kawke i zbijaja kokosy to sie grubo mylicie
zdjecie uzytkownika
driver - 2015-05-30 21:15:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [byly 5-letni Randstadowiec - 2015-05-20 20:38:58]:
nie wiem kto zarabia w na tym randstad, ale chyba tego szefostwo tego koncernu... Najbardziej znana firma w kraju jeśli chodzi o pośrednictwo pracy, a tu jej pracownicy zarabiają niecałe 2 tys, a ludzie na ich ofertach też przecież grosze. Gdzie właściwie te wszystkie pieniądze idą... to ciekawe chyba
zdjecie uzytkownika
Jimi - 2015-06-02 10:16:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma na tyle nie poważna że po prostu ręce opadają. W piątek byłem na rozmowie niby wszystko pięknie, 12/h brutto umowa o prace. mówili że zadzwonią tego samego dnia lub w poniedziałek z decyzją i CO? g*wno za przeproszeniem ani telefonicznie ani drogą mailową jak mi obiecano, nie dostałem żadnej informacji odpowiedzi. Narobili człowiekowi nadziei i nara.
zdjecie uzytkownika
bezradna - 2015-06-02 15:21:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie, od trzech miesiecy pracuję przez Randstand. Wczoraj wyszłam ze szpitala i ciagnę zwolnienie lekarskie. Jak mi wiadomo Randstand umywa rece i nie płaci zasilku ale słyszałam, że jeżeli będę na tym zwolnieniu ponad miesiąc to Zus płaci zasiłek. Czy to prawda?? Nie wiem czy mam l-4 zaniesc do biura Rnadstad czy zbierac i zanieść do Zus-u?? Dziekuję wszyskim za pomoc :)
zdjecie uzytkownika
dorota - 2015-06-07 13:38:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma wykorzystuje swoich pracowników do ostatniej kropli krwi. Nieformalne nadgodziny są tu codziennością, nie mówi się o nich ale stawiają takie zadania że to jest niemożliwe aby 1 osoba mogła je wykonać w ciągu 8h a rozliczają z powierzanych zadań nawet osoby najniższego szczebla które pracują godzinowo. Chcąc nie chcąc musisz w domu pracować nawet po kilka godzin aby wszystko wyprowadzić. Warunkiem podjęcia zatrudnienia są nieuczciwe umowy o zakazie konkurencji o których mówią dopiero po upływie okresu próbnego. Nieuczciwe ponieważ chronią tylko firmę a nie samego pracownika. Szefostwo beznadziejne, otwierają oddziały na wioskach i śmieją się z "wieśniaków" tam mieszkających. Mają tych ludzi za nic bo przecież ludzie ze wsi to podczłowiek. Szkoda, że nie nagrywałam tych rozmów. Ale człowiek na błędach się uczy.
zdjecie uzytkownika
ewelina - 2015-06-18 08:40:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam jestem z Radomia i mam zamiar wybrać się do pracy do Holandii po przez tą firmę czy ktoś wyjeżdzał tak i jakie ma opinie o tej pracy.
zdjecie uzytkownika
brudger@o2.pl - 2015-06-21 13:55:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wszystkie te agencje to ogólnoświatowy trend - niestety nie unikniemy tego w Polsce. Generalnie to wielka ściema - pracownik dostaje 50% tego co płaci pracodawca. Od 5 lat zastanawiam się jak to możlwe że to działa - i kto jest tu frajerem. PRacodawca czy pracownik? Za głupi jestem żeby zrozumieć takie kombinacje. Jak dla mnie - syf kiła i mogiła - radzę unikać dopóki się da. ChYBA że pewnego dnia po prostu nie będzie innej alternatywy
zdjecie uzytkownika
anulka - 2015-06-29 21:45:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie, czy ktoś jechał do pracy do holandii z tego biura randstad w łodzi? jak się podpisze umowę czy wyjazd jest na pewno i czy wypłacają pieniądze na czas?
zdjecie uzytkownika
paweł - 2015-06-30 01:02:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak widzę to randstad ma różne opinie na temat pracy, trochę mnie to dziwi, ale w sumie nie powinno, bo kazdy z Was pracował nie dośc, że na innym stanowisku to jeszcze w innej firmie. Cięzko jest więc tutaj cokolwiek uogólnić, sama agencja znajduje prace, ma wiele ogłoszeń, ale nigdy nie wiadomo jak się trafi.
zdjecie uzytkownika
paweł - 2015-06-30 01:10:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak widzę to randstad ma różne opinie na temat pracy, trochę mnie to dziwi, ale w sumie nie powinno, bo kazdy z Was pracował nie dośc, że na innym stanowisku to jeszcze w innej firmie. Cięzko jest więc tutaj cokolwiek uogólnić, sama agencja znajduje prace, ma wiele ogłoszeń, ale nigdy nie wiadomo jak się trafi.
zdjecie uzytkownika
karolina - 2015-07-13 19:56:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odradzam współpracy, Pani która dużo mówi, karze podpisywać papiery, umowy, a pózniej jak przychodzi co do czego to tyra głowe, że ja ją źle zrozumiałam tylko sorry 30zł a 300zł jest róznicą w moim przypadku :/ OSZUSTWO I TYLE!!!!
zdjecie uzytkownika
niahahoo - 2015-07-22 07:47:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam, wręcz stanowczo odradzam współpracę z ta firmą. Rekrutowali niedawno do pracy na produkcji w Jędrzejowie i nie dość, że nie łaska odpowiedzieć na podstawowe pytanie (sami dali namiar w pośredniaku żeby pytać...)to jeszcze w serwisach ogłoszeniowych w ciągu zaledwie 3 dni ta sama oferta pracy od nich ALE: różne wymagania i za każdym razem inna osoba do kontaktu! (i tak się akurat składa, że z panią, która na wypoczynek się udała a zastępczyni chyba nie żyje bo zero odzewu...). Szkoda słów a odnosząc się do innych wypowiedzi tutaj w sprawie pracowników tej firmy: nawet jeśli faktycznie sami są wykorzystywani w pracy to nie jest powód do złego traktowania klientów. Pracowałam kiedyś to wiem jak to jest jak się pracuje wręcz za darmo, jest na każde zawołanie świątek piątek czy niedziela pod telefonem i nawet na 3 dni chorobowego nie można iść bagatela rok w roku! Jeszcze mnie wyrobili na wypoczynkowym na odchodne...takie mam podziękowanie...ale żaden klient na tym nie ucierpiał, bo co on ma z tym wspólnego.
zdjecie uzytkownika
max - 2015-07-22 12:11:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słaba firma rekrutująca, słabi konsultanci. zdecydowanie nie polecam zatrudniania ich do szuania pracowników
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-07-24 16:04:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam. Poszukiwali 'pań i panów'-przyszło do spotkania wszystko ok, dostaliśmy skierowania na BHP i do lekarza(czy jesteś chory czy nie jesteś zdrowy do pracy, jak w każdej takiej agenci), po tygodniu telefon ze tylko kobiet potrzebują, wiec tylko ja poszłam. Oczywiście na pierwszy dnień w pracy 5 dziewczyn i 3 chłopaków(jeden na spotkaniu powoływał się na kolegę wiec wiadomo jak jest). W pośredniaku i internecie codziennie ogłoszenia o ta sama prace(kilka razy na dzień, raz potrzeba 30 kobiet raz kobiet i mężczyzn raz nie podano i potem 40 kobiet i mężczyzn-dziwne wahania w zaledwie 5 godzinach). Obiecują 12,50 na godzinę i umowę o prace. Umowa oczywiście zlecenie za 12 zloty. I tekst 'albo podpiszesz i dostaniesz wypłatę albo nie podpiszesz i nic nie dostaniesz'. Aha i co najważniejsze praca w godzinach 6-14 14-22 22-6. Godziny otwarcia biura 9-17. W ciągu dwóch tygodni raz pracowałam na popołudnie i chyba trzy na rano. Reszta nocek. Jak nie trudno się domyślić w tym czasie gdy szłam na dzień pani, która mnie kierowała miała wolne(druga nie załatwi, bo to ona mnie nie zna, a wszystko było załatwione z tamta). Wiec umowę dostałam po zakończeniu pracy(sama musiałam na własną rękę pojechać). I wytłumaczenie 'no niestety ale pani miała ciągle nocki'. Cóż, ale pierwszego dnia miałam na popołudnie i siedziała na tyłku i nic nie robiła wtedy. Pierwszego dnia zapomnijcie żebyście dostali papierek. Niby ubezpieczenie wmawiali ze mam-źle się czułam to oczywiście byłam na czerwono. To tyle co do najważniejszego, bo to chyba jasne, że jest inaczej niż opisują(np. 'na produkcji jest głośno ale dostaniecie nauszniki'-nauszniki tak dobre, że albo nic nie słyszysz, ale wtedy koordynator drze się ze za głęboko wkładasz, bo masz go słyszeć! albo wkładasz 'dla kontroli' a słyszysz tak samo jak bez nich, tyle ze obiór masz inny. I najlepsze te plakaty 'ZDROWIE NAJWAŻNIEJSZE' 'DZIĘKUJEMY ZE DBASZ O BHP I WŁASNE ZDROWIE' i jeszcze z pięć innych na stołówce i szatni, że jak nie będziesz dbał o zdrowie to będziesz później żałować-chyba chcieli napisać bez pozorów zachowania bezpieczeństwa nie będziesz miał pracy) Nie polecam, odradzam wręcz. A tak w ogóle dodam jeszcze anegdotkę co do firmy-po zakończeniu pracy dzwonili do kolegi, ze oferują mu prace i mi(gdzie zaraz po telefonie sprawdziliśmy neta i ogłoszenia były tylko dla kobiet), bezczelność ludzka nie ma granic ;) Okolice Warszawy.
zdjecie uzytkownika
Beata - 2015-07-30 12:27:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Randstad to raczej pośrednik w zatrudnianiu, więc nic dziwnego, że szukają ludzi dla firm. Widzę, że prowadzą ciągle dość dużą rekrutację, na wiele stanowisk, więc jak ktoś szuka pracy, to na pewno u nich może coś fajnego złapać. Pytanie tylko czy są dobrym pośrednikiem, może ktoś mógłby mi podpowiedzieć.
zdjecie uzytkownika
rex - 2015-08-09 17:51:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy mógłby Ktoś napisać jak wygląda praca na produkcji w dr oetker Płock Ciechomicka 15 przez agencję randstad? Jakie są warunki? Bardzo proszę jak ktoś wie- o napisanie prawdy
zdjecie uzytkownika
rex - 2015-08-09 17:53:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
proszę o opinię o dr oetker przez randstad w płocku ul ciechomicka
zdjecie uzytkownika
dada - 2015-08-10 10:20:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Praca na produkcji Stanislawow Pierwszy,ktos racowal i jak?
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-11 16:47:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam asystentkę stomatologiczną a teraz jestem na etapie Higienistki stomatologicznej. Szkoła umożliwiła mi dalsze podnoszenie kwalifikacji. Aktualnie pracuje w zawodzie asystentki stomatologicznej – zarabiam nieźle, ale po ukończeniu kierunku moje zarobki powinny wzrosnąć do ok 3.000 zł – jak dla mnie warto. Poza tym fajne promocje, sale wykładowe, i bardzo pomocni nauczyciele. Dodatkowe szkolenia w ramach zajęć bardzo przydatne w obecnej pracy. Polecam warto się zapisać , zdać egzamin i mieć pewną pracę www.szkoly.gowork.pl
zdjecie uzytkownika
twoje - 2015-08-11 16:49:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem skąd oni biorą tych konsultantów. dzwonią, zapraszają na rozmowę, przychodzisz a oni w ogóle nie pamiętają, że ta rozmowa miała mieć miejsce. składasz CV w styczniu, oddzwaniają w czerwcu jak już dawno masz inną robotę.
zdjecie uzytkownika
studenciak - 2015-08-13 21:09:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ktoś jedzie 15.08.2015 do Heijs food Products BV na filetowanie?
zdjecie uzytkownika
strata czasu - 2015-08-26 11:49:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Agencja słaba prędzej czy później mocno można się zawieść. Listu nie potrafią wysłać :) Z początku było ok , potem wychodzą problemy. Płacą za werbowanie ludzi od łebka więc najlepszy kumpel może was sprzedać Takie agencje to raczej strata czasu ale próbować trzeba jak pracy niema zależy jakie warunki wam oferują i do jakiej firmy kierują Jak możecie trzymajcie się z daleka chyba że nie macie wyboru
zdjecie uzytkownika
nieładna - 2015-08-30 02:40:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@strata czasu - szkoda, że obowiązuje u nich jeszcze kolesiostwo. Jeżeli jest się niepewnym jutra, bo ot tak można stracić pracę, to nie jest to zbytnio profesjonalne ani przyjemne. Z drugiej strony ich nowa oferta pracy na stanowisko custom servie przyciąga uwagę. Proponują szeroki wachlarz benefitów tylko ciekawe czy adekwatny do atmosfery.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Szybko i bezboleśnie :)
Miła, uśmiechnięta Pani pyta Cię gdzie kiedyś pracowałeś, opowiada o pracy i jej warunkach, mały test angielskiego i po strachu :)
Można się pakować i jechać :D
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-30 20:41:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostatnio podjęłam pracę po ukończeniu szkoły policealnej www.szkoly.gowork.pl. Zdałam egzamin państwowy z asystentki stomatologicznej i po ok. miesiącu miałam zatrudnieniu na tym stanowisku, zarabiam 2.000 zł. Jak dla mnie to naprawdę ok, zwłaszcza że nauka trwała rok. Cały czas myślę o tym, żeby pójść na studia,wcześniej było to dość trudne, m.in dlatego zdecydowałam się na gowork.
zdjecie uzytkownika
nowa - 2015-08-30 20:42:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rex - 2015-08-09 17:53:31]:
tez mnie ciekawi opinia, ktos pracuje?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-08-31 11:30:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostałam propozycję pracy jako młodszy konsultant ds.sprzedaży i rekrutacji pracownika tymczasowego w randstad Polska, czy ktoś podzieli się opinią? ile można zarobić na tym stanowisku.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Randstad

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Randstad?
Zadaj pytanie
alert