Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Randstad

Pracowałeś w firmie Randstad i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kamila - 2015-01-28 15:26:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie moge uwierzyc w to co tu piszesz !!! Jak mozna byc tak sflustrowanym czlowiekiem, przeciez oni sa w pieknym budynku z pieknym korporacyjnym ladem, gosciu gdzie myslisz ze bedziesz pracowal, gdzie bedziesz mial lepsza atmosfere, wynagrodznie, jest to jawne glupie mowienie nie prawdy !!

Az sie zbulwersowalam
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-01-31 19:35:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kamila - 2015-01-28 15:26:10]:
Ile można zarobic w tej firmie ?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-02-01 13:43:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mi nie dość ,że nie zapłacili wogóle to przysłali człowieka który mi groził, ponieważ chciałam otrzymać swoją wypłatę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
malutka - 2015-02-02 16:59:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich ! :)
nie wiem skąd tyle negatywnych opinii o Randstad.
Ja przez tą agencje wyjeżdżałam nie raz, są godni polecenia.
Mieszkałam w Flex Hotel w Rotterdamie, warunki mieszkaniowe fajne.
Nowe, zadbane pokoje z łazienką.
Duże, z lodówką, polską telewizją, nawet z balkonami.
Ps: nie bierzcie pokoi na 1 piętrze, są tak malutkie że we 2 ciężko jest :p
Pokoje zazwyczaj są 2 osobowe.
Zdarzają się też 3 osobowe, piętrowe :)
Darek z recepcji jest bardzo miłym gościem, za uśmiech pomoże we wszystkim :)
W hotelu salon, palarnia, pralnia, suszarki i duże kuchnie niemal na każdym piętrze.
Co do płacy i godzin.
Godziny były, gwarantują o ile dobrze pamiętam 32 h.
Nie przepracujesz tyle w tygodniu?
To i tak Ci za nie zapłacą.
Tak mają w umowie.
Zarobki fajne.
Ja akurat miałam ok 1000/ 1100 euro na rękę.
Oczywiście po odciągnięciu mieszkania i ubezpieczenia.
Pracowałam różnie.
Czasami po 8h, czasami po 10 :)
Ale zazwyczaj 8h to norma.
Zależy gdzie trafisz ale weekendy zazwyczaj wolne :)
Co jeszcze.. hmm..
Koordynator, nie jaka Kaśka.
Nic nie załatwi, dodzwonienie się do niej graniczy z cudem a jak coś poważnego się dzieje i przyjdziesz do niej po godzinach urzędowania to usłyszysz :
' Nie zawracaj mi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przyjdź jutro '
Co do choroby i urlopów.
Nie robią z tym problemu.
Jesteś chory, zostań w domu ale pamiętaj pierwszy dzień jest nie płatny a potem chyba 80 procent dniówki.
Owszem gdybyś wybrał się do lekarza i dostał L4 kase będziesz miał.
Ale zapomnij o tym.
Mają jednego lekarza który o ile się nie myle przyjmuje w środę.
Na własną rękę Cię nie puszczą.
Zapomnij że dostaniesz karte zdrowia :)
Urlopowe no coż.
Wszystko jest ok :) Wypełniasz kartę urlopową, zanosisz i czekasz :)
Nawet na mc możesz dostać urlop.
Pieniążki są na koncie co wt.
I to chyba tyle.
A i jeszcze jedno :)
Nie ma kar za przejechane km.
Więc tam każdy chętnie zostaje kierowcą.
Możesz jeździć gdzie chcesz pod warunkiem że masz własne paliwo.
Ale nikt chyba nie tankuje a Holandie się zwiedza :p
zdjecie uzytkownika
inna - 2015-02-06 10:24:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W Holandii nie ma L4.
Ciekawe, że zgadzają się wypłacać za chorobowe 80 % z własnej kieszeni.
Takie zaufanie mają do ludzi? Aż trudno uwierzyć
zdjecie uzytkownika
HUDA - 2015-02-07 18:03:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
RANSTAD TO SZWABSKA FIRMA(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2015-02-21 14:44:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
holenderska :)
zdjecie uzytkownika
monia - 2015-02-25 13:56:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile mozna zarobic - konsultant ds rekrutacji 1800 netto. Jak ma dobre uklady z menagerem to po jakims czasie moze liczyc na podwyzke ale niezbyt duza.Wynagrodzenie jest nieadekwatne do wykonywanych obowiązków.
zdjecie uzytkownika
nowa - 2015-02-26 15:58:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wszystkich. jedzie ktoś może za pośrednictwem randstad to pracy w roermond?chodzi mi o osoby jadące tam w tą sobotę.

zdjecie uzytkownika
Adlar - 2015-02-27 14:15:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja wysłałęm swoje dokumenty aplikacyjne, bo szukają teraz kogoś na stanowisko młodszy konsultant ds. rekrutacji stałych (sales & marketing). Nie wiem tylko czy mam szanse bo posiadam małe doświadczenie zawodowe. Oferują motywujący system premiowy powiązany z wynikami pracy i świadczenia pozapłacowe co brzmi dla mnie zachecająco.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2015-03-03 10:18:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem Agencji Ranstad w Trzciance w firmie Sapa Aluminium powiem tak wyplata była na czas ogólnie to fajna praca ale umowy tygodniowe a tak to wszystko ok z nadgodzinami zarabiałem 1680zł zle nie było ważne było ze na czas pieniądze płacili czasem 5 a czasem puktualnie 10 super praca.
zdjecie uzytkownika
shoo - 2015-03-06 09:46:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś coś wie o poniższym stanowisku?

(usunięte przez administratora)
Wysyłałem cv, dzwoniłem i powiedziano mi że że będą oddzwaniać do ludzi pod koniec tygodnia. Nic, zero odzewu - mimo że posiadam duże i długie doświadczenie. ;/
zdjecie uzytkownika
Marza - 2015-03-07 12:17:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dla mnie ta firma zmarniala. Nie mile panie na infolinii ciągle zajęte ciągle coś mają zepsute. Celowo zwlekaja z przesłaniem świadectwa pracy a o umowie juz nie wspomnę. Przez nich stracę prawo do zasiłku !!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
michał - 2015-03-13 17:22:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to jakie dokumenty są Ci potrzebne @Mrza? Nie wiedziałem, ze to az tak trudno załatwić. Jestem zainteresowany sytauacją, bo i mnie to chyba niebawem czeka, a jak mają być takie komplikacje to naparwde nie wiem czy nie odpuścić.. chociaż tak czy inaczej to są pieniądze, któe na pewno sie przydadzą i mnie i rodzinie.
zdjecie uzytkownika
mala34872436 - 2015-03-13 22:54:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zadzwonila do mnie babka w poniedzialek w sprawie pracy, studiuje dziennie i moge pracoa 4 dni w tyg a oni chcą na 5 dni, powiedziala mi ze sie skonsultuje czy moge tak pracowa i oddzwoni, jest piatek ona nie oddzwonila ale postanowilam zadzwonic sama, powiedziala ze nie pamieta mojego cv ale za 5-10 minut oddzwoni, minelo 1,5 godz zadzwonilam sama, powiedziala ze dzwonila do mnie a ja nie odbieralam( przez 1,5 h trzymalam telefon w reku zeby od razu odebrac!!) umowila sie ze mna na poniedzialek, wszytsko to wydawalo mi sie baaardzo podejrzane. Dzieki wam ludzie ze to wszysko opisaliscie bo na 100% tam nie pojde, blogoslawiony Internet :)
zdjecie uzytkownika
bbbb - 2015-03-16 20:25:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy wam wystawila firma pity?
zdjecie uzytkownika
zeus - 2015-03-20 19:28:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ta agencja daje pracownikom jakieś bony na święta
zdjecie uzytkownika
ciao - 2015-04-02 17:35:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
RASNTAAD Kielce TRAGEDIA pracowałem do 10 i podziękowałem. Szukajcie pracy sami albo w pośredniaku, lepiej zarobisz i w lepszych warunkach nie ważne co by Ci R. nie proponowali kokosy złote palmy dolary, pa !
zdjecie uzytkownika
Beata - 2015-04-09 21:13:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziadostwo.Oszustwo.Najgorsza z Kielc z biura Randstad jest Justyna,ktora obiecuje prace po czym podpisujesz umowe i nigdzie nie jedziesz.Ja bylam na testach z jezyka angielskiego i dostalam telefon i zaproszenie w Kielcach na ul.Piotrkowską ze jest praca na 100%,i podpisalam z Pania Justyna umowe.Dzien pozniej otrzymalam telefon ze wyjazd na 100% bedzie tylko tydzien pozniej,wyrejestrowalam sie z urzedu pracy wiedzac ze wyjazd bedzie.Po 2 tygodniach kontakt sie urwal wiec sama zadzwonilam co z wyjazdem i dowiedzialam sie ze wyjazdu nie ma a umowa zostala anulowana.Pobieraja skany dokumentow,podpisujesz lipną umowe i na tym koniec.A potem siedzisz i czekasz na telefon,ktory nie dzwoni.Szczerze odradzam Tą agencje ktora oszukuje ludzi.
zdjecie uzytkownika
Jakub - 2015-04-09 21:30:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
randstad z Kielc to jedna wielka lipa.Wyjechalem na rowery na Gianta w Lelystad (Holandia) i co tydzien byly problemy z pieniedzmi.Jezdzilem z 3ma osobami na te same godziny do pracy,i tej samej godzinie zaczynalismy i konczylismy i kazdy bral inna wyplate a na umowie kazdy mial ta same stawke.Po miesiacu zjechalem.Oddelegowuja cie do agencji tempo team {czytaj tępy team ).Ludzie ktorxy tam pracuja do inteligentnych nie nalezą.Kontakt z koordynatorami graniczy z cudem.Jedziesz i maja cie w d.....Zero uprzejmosci i kultury.Odradzam Randstad i agencje tempo team.
zdjecie uzytkownika
alicja - 2015-04-11 16:00:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie,
Moja dziewczyna jest starszym konsultantem ds. rekrutacji w firmie Randstad w południowej Polsce. Choć już jesteśmy razem od sześciu miesięcy ma opory przed tym by mi wyjawić ile zarabia...
zdjecie uzytkownika
Tomszi - 2015-04-12 20:29:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem czy się żalisz czy chwalisz bo to są raczej problemy wewnątrz związku, ale myślę, że takich rzeczy nie ma co ukrywać. Chyba że jest to powodem do wstydu
zdjecie uzytkownika
major - 2015-04-19 08:41:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Szybko i bezboleśnie :)
Miła, uśmiechnięta Pani pyta Cię gdzie kiedyś pracowałeś, opowiada o pracy i jej warunkach, mały test angielskiego i po strachu :)
Można się pakować i jechać :D
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Joanna - 2015-04-20 12:01:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy ktos z was moze orientuje sie jak wyglada test z j. angielskiego sprawdzany przed wyjazdem do Holandii ?
zdjecie uzytkownika
jaa - 2015-04-22 14:42:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Joanna - 2015-04-20 12:01:19]:
"Czy ktos z was moze orientuje sie jak wyglada test z j. angielskiego sprawdzany przed wyjazdem do Holandii ? "

też jestem ciekawy
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Randstad
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Randstad?
Zadaj pytanie