Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o FADOME Fabryka Mebli Szindzielorz

Pracowałeś w firmie FADOME Fabryka Mebli Szindzielorz i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
markus - 2013-06-14 14:55:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opinia o meblach :)

Kupiłem pewien zestaw ze względu na cenę i wygląd. Materiały użyte do produkcji wydają się dobre, natomiast już sama jakość wykonania czyli np; spasowanie, instrukcje, materiały do skręcania (kołki czy mimośrody) są fatalne. Niech dobrym przykładem na brak jakości w wykańczaniu będzie fakt, że wszystkie mimośrody i część kołków musiałem dokupić w sklepie z akcesoriami meblarskimi. Mimośrody się łamały a cześć kołków była albo za duża albo za mała. Instrukcje są fatalnej jakości i trzeba naprawdę dobrze pogłówkować co jest co na niej narysowane czy opisane.

Ogólnie raczej nie kupię więcej produktów tej firmy.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-14 15:03:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja natomiast szukam opinii na temat pracy w Fadome. Jak ktoś może to niech napisze ile się zarabia?
zdjecie uzytkownika
phil - 2013-07-07 11:47:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli nie musisz podjąć pracy w tej "firmie" to poszukaj sobie pracy gdzieś indziej, ten "zakład" różni się tylko tym od [usunięte przez moderatora] że pierwszego dostaniesz jakieś pieniądze no i nad bramą nie ma napisu
z [usunięte przez moderatora] bo go ktoś wcześniej ukradł
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-08 12:25:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po tym co napisał phil to raczej nie świadczy o tym że jest tam dobrze. A ile się tam zarabia? Kwotę napiszcie
zdjecie uzytkownika
kulczyk - 2013-09-02 10:52:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dziekuje ze juz tam nie pracuje patologiczna firma :)
zdjecie uzytkownika
jarek - 2013-09-16 13:51:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kulczyk to pewnie Ty w takim razie orientujesz się na temat zarobków. Bo widzę że anonim próbował się dowiedzieć ale nie udało mu się.
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2013-11-11 20:27:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam pracowalem w firmie Fadome az 4 lata do czasu jak zachorowal ciezko moj syn musialem zrezygnowac z pracy na poczet zdrowia dziecka prace w tej firmie wspominam milo wiele zyczliwosci z strony szefa i pomocy a takze zrozumienia chetnie bym tam wrocil
zdjecie uzytkownika
xxxxx - 2013-11-11 20:34:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nick - 2012-01-11 20:43:31]:
wiele osob samych sobie bylo winnych temu ze zostawali zwolnieni cos wiem na ten temat
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-01-08 12:36:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to jak jest teraz w tej firmie
zdjecie uzytkownika
Jaga - 2014-03-06 00:21:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zazwyczaj jest tak, że za darmo to nikogo nie zwalniają. Trzeba sobie zasłużyć. Chociaż bywają przypadki, że szef po prostu się zaweźmie na kogoś to już koniec. Nie wiem jak jest w Fadome, ale wątpię żeby tak drastycznie.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-04-10 18:56:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może ktos jest zorientowany na tyle, by napisac jak obecnie wiedzie sie na produkcji w Fadome? Warto próbować się dostać?
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-10-16 07:47:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma patologia mobing na każdym kroku naprawdę szkoda czasu na pracę w tej firmie nie znasz dnia i godziny kiedy cię zwolnią i nie wiadomo za co
zdjecie uzytkownika
Hary - 2014-11-05 21:59:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja mam pytanie trochę z innej beczki, tz jak jakościowo wyglądają meble które opuszczają produkcje ? Postawione chociaż trochę na jakość produktów, czy raczej mocny wyścig z produktami "MADE IN CHINA" o berło niskiej jakości ? Da się użytkować bez strachu że przy najmniejszym dotknięciu coś odleci albo całkowicie się złoży?
zdjecie uzytkownika
Pani Marysia - 2014-11-24 17:42:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Patologia jednym słowem, przyjmują i zaraz zwalniają niewiadomo z jakiego powodu, pijaństwo na produkcji. Nie polecam nikomu.
zdjecie uzytkownika
kierowca - 2014-12-15 13:26:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam takie pytanko, czy firma ma jeszcze własny transport i kierowców, czy wynajmuje spedycję?
zdjecie uzytkownika
Dżony - 2015-01-12 20:05:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tak se paczę na to śfierze pokolenia to mnie asz kref zalewa. Młode lódziska nie znają pustych sklepów a jusz by chcieli pełny portfel. Tera jak w robocie nie zapier5… zapieprzasz to nie masz dobrych pieniądzów. Czsami paczę i widzę same łamagi – w robocie jusz nie płacom za osiem godzin stania, a potem się dziwują że im szef dziękuje. Trza wziońć się do roboty, ftedy szef pochwali i da potwyszkę. Samym bidoleniem nikt nie dojcie do lepszych pieniądzów. Mam kumpla w Fadome. Robi tam kilkanaście lat i nie narzeka. M=ówi, że trza tylko robić sfoje z odrobinom ser ducha. A czy gdz9ie indziej jest inaczej? Tera na swoje gelty trza zapracować. Chyba że masz wujka lub śwagra w ratuszu czy gdzieś tam. Ale czy to jest ućcziwe?
zdjecie uzytkownika
ogór - 2015-02-02 16:13:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Osoby czytające niektóre komentarze mogą pomyśleć ze to przesada. I jeśli ktoś został zwolniony to wypowiada się źle na temat tej firmy. Niestety wiele wypowiedzi przedstawia prawdę o samej fabryce a co za tym idzie o pracodawcy.
- Pijaństwo (kto by pomyślał,że jest tam na to takie przyzwolenie), puszki jawnie leżą w śmietniku w ubikacji, a od wielu osób czuć alkohol.Praktycznie na każdym kroku.
- Pracodawca oszczędza na wszystkim przez co warunki socjalne są opłakane(syf) tak można je podsumować.
- Pracodawca posuwa się do zastraszania pracowników zwolnieniami nawet jeśli nie ma do tego konkretnych powodów(czyni to w sposób jawny)
- Ludzie nie są szanowani w tej firmie ani przez majstra ani pracodawcę, nie mają prawa głosu i faktycznie zostają zwolnieni często bez powodu(powód oczywiście zawsze można znaleźć ale nawet nikt nie stara się go wyegzekwować bo i po co)
- W firmie przeważają umowy śmieciowe i pracownicy agencyjni najczęściej Ukraińskiego pochodzenia
- Przez cały okres pracy w firmie nie otrzymałem nawet rękawic do pracy.
- Praca Jest monotonna i polega na umieszczaniu materiału w maszynie w celu jego obróbki i wyjęciu a następnie ułożeniu na palecie lub pracy liniowej, jedynym urozmaiceniem jest fakt ze często jest się rzucanym na inne stanowisko.
Dżony - napisał ze w pracy trzeba zapier... i wtedy są dobre pieniądze w tej firmie niestety nie ma dobrych pieniędzy bo stawki są opłakane a ludzie niewątpliwie zapier.. jak kolokwialnie wypowiada się Dżony który swoim wysublimowanym słownictwem pokazuje na jakim etapie rozwoju aktualnie się znajduje. Takich ludzi jak on w tej firmie nie brakuje i tacy harują tam za grosze. Jeśli wiec ktoś nie musi tam iść do pracy bo nie zmusza go do tego trudna sytuacja na rynku pracy, jeśli ma trochę ambicji i unika patologi oraz wyzysku to osobiście odradzam ten że [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> pozdrawiam wszystkich pracujących w Fadomie i życzę doczekania emerytury w zdrowiu
zdjecie uzytkownika
aktualny pracownik - 2015-03-16 21:22:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przypadkowo trafiłem na ten portal i zauważyłem pewną prawidłowość. Wszyscy piszą "pracowałem,pracowałam", a ja spróbuję króciutko scharakteryzować Fadome, jako aktualny pracownik. Rzeczy dobre,średnie i złe. Dobre: pracując prawie 11 lat zawsze kasa na czas, ZUS,paczki dla moich dzieciaków na Wielkanoc i Boże Narodzenie (ostatnio nawet na okulary-dostałem refundacje z Funduszu Socjalnego), bezpłatny!!! firmowy autobus,który dowozi i odwozi mnie z pracy (o ok. 15 jestem w Prudniku w domu)Rzeczy średnie: na rękę mam 2700 zł (nie pracując w soboty) mogłoby być wiecej. Rzeczy złe: trzeba pracować.Tyle w temacie.
zdjecie uzytkownika
Przyszła emerytka - 2015-04-13 07:27:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a mnie to juz wszystko jedno co o mojej firmie piszą. Za 7 miesięcy idę na emeryturę i mam przyrzeczenie od szefa ze tak jak inni będę mogła sobie trochę groszy do emerytury dorobić. Jakby na to nie patrzec to kawał czasu przeżyłam w tej firmie,z drugiej strony cieżko byłoby tak z dnia na dzień sie rozstać z koleżankami. A swoją droga jak czytam opinie o szefie to zgodzę sie ze to kawał cha-ma,zawsze jak przychodzi do nas na prasy to nam cukierki podkrada. Hahahaha
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-04-20 16:03:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
janek - 2015-04-20 16:03:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tym cha-mem to rozumiem był żart, bo PanAndrzej to równy gość i wszystkim życzę takiego szefa. (A na przyszłość była emerytka staranniej dobierając słowa. )
zdjecie uzytkownika
zatroskany - 2015-04-25 07:10:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wypisujcie na tym forum rożnych głupot firma szuka cały czas pracowników którzy zerkają na takie fora jak mam sobie wyrobić opinie o firmie czytając te bzdury
zdjecie uzytkownika
małotlata - 2015-05-15 14:27:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ida wakacje i ciesze sie ze bede mogla juz po raz 3 popracowac latem w fabryce Pana Andrzeja. Swietna atmosfera,fajne zarobki. Polecam wszystkim i do zobaczyska :)
zdjecie uzytkownika
Bolek - 2015-06-16 09:10:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kurcze czytając ostatnie opinie mam wrażenie ze to fajna firma.
Nic tylko przyjść i pracować u Pana Andrzeja który jest równym gościem.
I teraz tak, albo komety na górze to jakieś kłamstwo, a tak myślę bo pan Andrzej na pewno jest fajnym gościem, Albo w co nie wierzę ostatnie komentarze to próba odwrócenia uwagi od rzeczywistej sytuacji firmy i postawienie jej w dobrym świetle. Albo mówimy o dwóch różnych firmach :)
pozdrawiam Bolek
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-06-24 14:07:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam Technika masażystę, zawód który jest wieczny. Ja skończyłem w Goworku szkołę policealną www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolony. Duże umiejętności nauczyciela pomogły mi poznać wszystkie techniki wykorzystywane w tym zawodzie. Nowoczesne pracownie i materiały które dostaliśmy od szkoły zapewniły że z wysokim wynikiem zdałem egzamin Państwowy. Bez problemu znalazłam prace w salonie masażu i nareszcie zarabiam godne pieniądze!!
zdjecie uzytkownika
szukajacy pracy - 2015-06-24 14:08:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pytanie do aktualnych pracowników napiszcie jakąś opinie o firmie taką prawdziwą obiektywną bez jadu tylko na temat co i jak ile za co itp. powyższych komentarzy nie rozumiem nie wiem o co autorom chodzi
zdjecie uzytkownika
wtkacy - 2015-07-13 19:18:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ciężko po niktórych wpisać cokolwiek wywnioskować @szukający pracy, znam ten ból. Obecnie jest praca w fabryce na produkcji, atmosfera jest raczej dobra, to w większosci młodzi ludzie i raczej mało konfliktowi, chociaż róznie to bywa. z tego co wiem zarobisz od 1,800 zł do 2,000 zależy ile godzin robisz u nich.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FADOME Fabryka Mebli Szindzielorz

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy FADOME Fabryka Mebli Szindzielorz?
Zadaj pytanie
alert