brak logo

FADOME Fabryka Mebli Szindzielorz

Złotniki

Opinie o FADOME Fabryka Mebli Szindzielorz

markus 2013-06-14 14:55:50
Opinia o meblach :)

Kupiłem pewien zestaw ze względu na cenę i wygląd. Materiały użyte do produkcji wydają się dobre, natomiast już sama jakość wykonania czyli np; spasowanie, instrukcje, materiały do skręcania (kołki czy mimośrody) są fatalne. Niech dobrym przykładem na brak jakości w wykańczaniu będzie fakt, że wszystkie mimośrody i część kołków musiałem dokupić w sklepie z akcesoriami meblarskimi. Mimośrody się łamały a cześć kołków była albo za duża albo za mała. Instrukcje są fatalnej jakości i trzeba naprawdę dobrze pogłówkować co jest co na niej narysowane czy opisane.

Ogólnie raczej nie kupię więcej produktów tej firmy.
anonim 2013-06-14 15:03:43
Ja natomiast szukam opinii na temat pracy w Fadome. Jak ktoś może to niech napisze ile się zarabia?
2
phil 2013-07-07 11:47:50
Jeżeli nie musisz podjąć pracy w tej "firmie" to poszukaj sobie pracy gdzieś indziej, ten "zakład" różni się tylko tym od [usunięte przez moderatora] że pierwszego dostaniesz jakieś pieniądze no i nad bramą nie ma napisu
z [usunięte przez moderatora] bo go ktoś wcześniej ukradł
anonim 2013-07-08 12:25:22
Po tym co napisał phil to raczej nie świadczy o tym że jest tam dobrze. A ile się tam zarabia? Kwotę napiszcie
kulczyk 2013-09-02 10:52:43
dziekuje ze juz tam nie pracuje patologiczna firma :)
jarek 2013-09-16 13:51:08
kulczyk to pewnie Ty w takim razie orientujesz się na temat zarobków. Bo widzę że anonim próbował się dowiedzieć ale nie udało mu się.
4
byly pracownik 2013-11-11 20:27:39
witam pracowalem w firmie Fadome az 4 lata do czasu jak zachorowal ciezko moj syn musialem zrezygnowac z pracy na poczet zdrowia dziecka prace w tej firmie wspominam milo wiele zyczliwosci z strony szefa i pomocy a takze zrozumienia chetnie bym tam wrocil
xxxxx 2013-11-11 20:34:28
wiele osob samych sobie bylo winnych temu ze zostawali zwolnieni cos wiem na ten temat
nowy 2014-01-08 12:36:40
to jak jest teraz w tej firmie
Jaga 2014-03-06 00:21:23
Zazwyczaj jest tak, że za darmo to nikogo nie zwalniają. Trzeba sobie zasłużyć. Chociaż bywają przypadki, że szef po prostu się zaweźmie na kogoś to już koniec. Nie wiem jak jest w Fadome, ale wątpię żeby tak drastycznie.
Tomek 2014-04-10 18:56:52
Może ktos jest zorientowany na tyle, by napisac jak obecnie wiedzie sie na produkcji w Fadome? Warto próbować się dostać?
nowy 2014-10-16 07:47:57
firma patologia mobing na każdym kroku naprawdę szkoda czasu na pracę w tej firmie nie znasz dnia i godziny kiedy cię zwolnią i nie wiadomo za co
Hary 2014-11-05 21:59:17
a ja mam pytanie trochę z innej beczki, tz jak jakościowo wyglądają meble które opuszczają produkcje ? Postawione chociaż trochę na jakość produktów, czy raczej mocny wyścig z produktami "MADE IN CHINA" o berło niskiej jakości ? Da się użytkować bez strachu że przy najmniejszym dotknięciu coś odleci albo całkowicie się złoży?
Pani Marysia 2014-11-24 17:42:21
Patologia jednym słowem, przyjmują i zaraz zwalniają niewiadomo z jakiego powodu, pijaństwo na produkcji. Nie polecam nikomu.
3
kierowca 2014-12-15 13:26:49
Mam takie pytanko, czy firma ma jeszcze własny transport i kierowców, czy wynajmuje spedycję?
Dżony 2015-01-12 20:05:03
Jak tak se paczę na to śfierze pokolenia to mnie asz kref zalewa. Młode lódziska nie znają pustych sklepów a jusz by chcieli pełny portfel. Tera jak w robocie nie zapier5… zapieprzasz to nie masz dobrych pieniądzów. Czsami paczę i widzę same łamagi – w robocie jusz nie płacom za osiem godzin stania, a potem się dziwują że im szef dziękuje. Trza wziońć się do roboty, ftedy szef pochwali i da potwyszkę. Samym bidoleniem nikt nie dojcie do lepszych pieniądzów. Mam kumpla w Fadome. Robi tam kilkanaście lat i nie narzeka. M=ówi, że trza tylko robić sfoje z odrobinom ser ducha. A czy gdz9ie indziej jest inaczej? Tera na swoje gelty trza zapracować. Chyba że masz wujka lub śwagra w ratuszu czy gdzieś tam. Ale czy to jest ućcziwe?
ogór 2015-02-02 16:13:19
Witam
Osoby czytające niektóre komentarze mogą pomyśleć ze to przesada. I jeśli ktoś został zwolniony to wypowiada się źle na temat tej firmy. Niestety wiele wypowiedzi przedstawia prawdę o samej fabryce a co za tym idzie o pracodawcy.
- Pijaństwo (kto by pomyślał,że jest tam na to takie przyzwolenie), puszki jawnie leżą w śmietniku w ubikacji, a od wielu osób czuć alkohol.Praktycznie na każdym kroku.
- Pracodawca oszczędza na wszystkim przez co warunki socjalne są opłakane(syf) tak można je podsumować.
- Pracodawca posuwa się do zastraszania pracowników zwolnieniami nawet jeśli nie ma do tego konkretnych powodów(czyni to w sposób jawny)
- Ludzie nie są szanowani w tej firmie ani przez majstra ani pracodawcę, nie mają prawa głosu i faktycznie zostają zwolnieni często bez powodu(powód oczywiście zawsze można znaleźć ale nawet nikt nie stara się go wyegzekwować bo i po co)
- W firmie przeważają umowy śmieciowe i pracownicy agencyjni najczęściej Ukraińskiego pochodzenia
- Przez cały okres pracy w firmie nie otrzymałem nawet rękawic do pracy.
- Praca Jest monotonna i polega na umieszczaniu materiału w maszynie w celu jego obróbki i wyjęciu a następnie ułożeniu na palecie lub pracy liniowej, jedynym urozmaiceniem jest fakt ze często jest się rzucanym na inne stanowisko.
Dżony - napisał ze w pracy trzeba zapier... i wtedy są dobre pieniądze w tej firmie niestety nie ma dobrych pieniędzy bo stawki są opłakane a ludzie niewątpliwie zapier.. jak kolokwialnie wypowiada się Dżony który swoim wysublimowanym słownictwem pokazuje na jakim etapie rozwoju aktualnie się znajduje. Takich ludzi jak on w tej firmie nie brakuje i tacy harują tam za grosze. Jeśli wiec ktoś nie musi tam iść do pracy bo nie zmusza go do tego trudna sytuacja na rynku pracy, jeśli ma trochę ambicji i unika patologi oraz wyzysku to osobiście odradzam ten że [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> pozdrawiam wszystkich pracujących w Fadomie i życzę doczekania emerytury w zdrowiu
aktualny pracownik 2015-03-16 21:22:13
Przypadkowo trafiłem na ten portal i zauważyłem pewną prawidłowość. Wszyscy piszą "pracowałem,pracowałam", a ja spróbuję króciutko scharakteryzować Fadome, jako aktualny pracownik. Rzeczy dobre,średnie i złe. Dobre: pracując prawie 11 lat zawsze kasa na czas, ZUS,paczki dla moich dzieciaków na Wielkanoc i Boże Narodzenie (ostatnio nawet na okulary-dostałem refundacje z Funduszu Socjalnego), bezpłatny!!! firmowy autobus,który dowozi i odwozi mnie z pracy (o ok. 15 jestem w Prudniku w domu)Rzeczy średnie: na rękę mam 2700 zł (nie pracując w soboty) mogłoby być wiecej. Rzeczy złe: trzeba pracować.Tyle w temacie.
Przyszła emerytka 2015-04-13 07:27:23
a mnie to juz wszystko jedno co o mojej firmie piszą. Za 7 miesięcy idę na emeryturę i mam przyrzeczenie od szefa ze tak jak inni będę mogła sobie trochę groszy do emerytury dorobić. Jakby na to nie patrzec to kawał czasu przeżyłam w tej firmie,z drugiej strony cieżko byłoby tak z dnia na dzień sie rozstać z koleżankami. A swoją droga jak czytam opinie o szefie to zgodzę sie ze to kawał cha-ma,zawsze jak przychodzi do nas na prasy to nam cukierki podkrada. Hahahaha
janek 2015-04-20 16:03:54
Z tym cha-mem to rozumiem był żart, bo PanAndrzej to równy gość i wszystkim życzę takiego szefa. (A na przyszłość była emerytka staranniej dobierając słowa. )
zatroskany 2015-04-25 07:10:40
nie wypisujcie na tym forum rożnych głupot firma szuka cały czas pracowników którzy zerkają na takie fora jak mam sobie wyrobić opinie o firmie czytając te bzdury
małotlata 2015-05-15 14:27:14
Ida wakacje i ciesze sie ze bede mogla juz po raz 3 popracowac latem w fabryce Pana Andrzeja. Swietna atmosfera,fajne zarobki. Polecam wszystkim i do zobaczyska :)
Bolek 2015-06-16 09:10:41
Kurcze czytając ostatnie opinie mam wrażenie ze to fajna firma.
Nic tylko przyjść i pracować u Pana Andrzeja który jest równym gościem.
I teraz tak, albo komety na górze to jakieś kłamstwo, a tak myślę bo pan Andrzej na pewno jest fajnym gościem, Albo w co nie wierzę ostatnie komentarze to próba odwrócenia uwagi od rzeczywistej sytuacji firmy i postawienie jej w dobrym świetle. Albo mówimy o dwóch różnych firmach :)
pozdrawiam Bolek
szukajacy pracy 2015-06-24 14:08:50
pytanie do aktualnych pracowników napiszcie jakąś opinie o firmie taką prawdziwą obiektywną bez jadu tylko na temat co i jak ile za co itp. powyższych komentarzy nie rozumiem nie wiem o co autorom chodzi
wtkacy 2015-07-13 19:18:37
ciężko po niktórych wpisać cokolwiek wywnioskować @szukający pracy, znam ten ból. Obecnie jest praca w fabryce na produkcji, atmosfera jest raczej dobra, to w większosci młodzi ludzie i raczej mało konfliktowi, chociaż róznie to bywa. z tego co wiem zarobisz od 1,800 zł do 2,000 zależy ile godzin robisz u nich.
1
Pozór 2015-12-27 21:44:00
Fabryka wielka trzeba tyrać na jednej maszynie .Nieprzyjemni majstrowie wyzwią od ...
Zarobki spoko
....on
romek 2016-01-02 23:29:26
@Pozór a zarobki spoko, to znaczy jakie, bo ja słyszałem, ze mozna u nich zarobić nawet do 3000 zł ale nie wiem czy to prawda? jak coś wiecie to dajcie znać.
1
pozór 2016-01-21 16:08:17
Taa 3000 zl hyba jak tyrasz po 16 h no hyba że zarabiają długodystansowce 3000 zl i kulturalni majstrowie 3000 zł .
słup 2016-01-23 21:18:34
Wątpię, by ktokolwiek poza właścicielem zarabiał w Fabryce Mebli trzy tysiące złotych. @pozór jednak mimo wszystko, chętnie podjąłbym u nich współpracę.
Maszina 2016-01-23 22:06:16
Tam robi pełno ukrainców podziwiam ich po 12 h Na jednej maszynie co wy na to ?
Za 8 zł
ciekawski 2016-01-26 22:05:48
powiedz mi dlaczego? co jest fascynującego w staniu przy maszynie przez 8 h i wrzucenie do niej jakiś elementów
Moc 2016-02-17 14:11:17
Fascynującego może nic, ale jednak ktoś musi to robić, najwazniejsze, że sprawa nie jest jakaś bardzo przytłaczająca i da się spokojnie pracować na cały etat
foks 2016-04-11 11:14:31
moc, mnie tylko praca na cały etat by interesowała. Zastanawiam się tylko jakich średnich zarobków można się spodziewać i przede wszystkim czy dają od razu umowę o pracę czy zlecenie ? I kiedy będzie rekrutacja ;)
łuki 2016-05-12 19:59:24
hm, na takie pytanie to chyba nigdzie odpowiedzi nie uzyskasz @foks..
t 2016-05-23 23:59:56
Rekrutacja jest cały czas bo większość ludzi nie przepracowuje tam długo ze względu na slaby social, nerwową atmoswerę i akordową prace przy maszynach. Niektóre stanowiska są znośne na innych jest masakra. Trzeba robić szybko bo szef chodzi i patrzy na ręce a jak się mu nie spodobasz to zwalnia bez ostrzeżenia. Zarobki nie będą rewelacyjne bo skoro tania siła robocza z Ukrainy robi to tak samo dobrze to dlaczego polakom mają płacić od razu super stawki.
Poza tym niezłą propagandę mają na tym forum w celu poprawy wizerunku firmy.
Nie dajcie się zwieść.
klient 2016-06-01 17:14:01
Bardzo kiepska firma.Produkują szmelc.Okleiny na biurku zdarły się po 6 miesiącach.Wymienili element.Niestety po następnych miesiącach efekt był taki sam.Chciałem dokupić feralny element dowiedziałem się że tego szmelcu już nie produkują.Chciałem kupić kawałek folii taka sama odpowiedż. No cóż firma na wsi i zachowanie wiejskie
BOS 2016-06-18 12:50:57
Takie jest życie w Polsce obraz większości firm w Polsce jest idntyczny
OK 2016-06-18 13:20:48
Właściciel żyje własnym życiem a fabryka własnym, piszecie o piciu cóż macie rację ale kto zdobędzie się odwagę żeby powiedzieć to PANU Andrzejowi, że właśnie tak jest. Nasz właściciel o pozornie dobry człowiek, bo czy widzieliście dobrego człowieka który nie ma przyjaciół? Nasz szef na niby przyjaciół tylko dlatego, że ma pieniądze, czyli praktycznie nie ma przyjaciół.
Oceniacie Firmę a zasada oceny jest prosta Taka jest firma jaki jest jej właściciel. Człowiek który w swoim życiu stawia na pierwszym miejscu biznes, pieniądze nie jest dobrym człowiekiem. Naszego Szefa udają że szanują ci którzy potrzebują cos będą potrzebowali lub są uzależnieni od niego, albo się go boją. Dobry człowiek ma wokół siebie grupę przyjaciół na których w życiu może zawsze liczyć, ja pracuje w tej firmie długo i nie słyszałem żeby nasz szef miał przyjaciół. Tyle jest w tobie dobra ile przyjaźni dajesz ilu przyjaciół prawdziwych cię otacza. A nasz pan Andrzej otacza się tymi z którymi warto trzymać lub tymi którzy uznali, że jest tak potężny, że warto z nim trzymać
Miarą człowieka jest przyjaźń a człowiek zaślepiony mamoną nikim jest. Taka też jest nasza firma. Wielkie nic.
1
Moc 2016-06-18 20:50:05
Wiesz co, no nie jest to taka znó 100% prawda moim zdaniem z tym co mówisz, właściciel jest naprawdę okej, więc bez żartów może
alex 2016-06-19 22:57:23
wy polacy to bez wysiłku fizycznego chcielibyscie zarabiać miliony, mój brat tam pracuje i jakoś sobie chwali bo nie ma nic za darmo a właściciel gdyby na początku sam nie zapierdalal to dzisiaj nie pracowalibyscie u niego bo raczej trzeba mieć lepetyne Nie od parady by taka fabryczka figurowała w spisie jego własności. Pozdrawiam wszystkich nierobów
45t 2016-06-22 15:37:10
@Moc oj no wiesz przeciez ze kazdy moze miec swoje zdanie na dany temat stad sa zrozniocowane opinie
czytelnik 2016-06-24 12:40:18
Jesteś pracownikiem, nie masz prawa oceniać prywatnego życia twojego szefa, to po prostu nie twoja sprawa, czy ktoś ma lub nie ma przyjaciół, ale na pewno jesteś tchórzem, nie mówiąc mu prawdy w oczy, ktoś kto prowadzi taką firmę nie jest idiotą i zrozumie że gdy coś złego się dzieje, to trzeba interweniować, i nie zgodzę się z twoją opinią, że jaki szef taka firma, ja twierdze że firma to ludzie, jacy ludzie tam pracują, taka jest firma.
xcvb 2016-06-26 12:34:55
no to prawda ze zycie prywatne to kazdego osobista sprawa nie powinno sie wtracac do tego..a tak z innej beczki nie wiecie moze czy beda w najbliszym czasie poszukiwac jakis pracownikow tutaj do firmy?
OOOOOO 2016-07-01 23:00:58
Okleiny się zdarly bo to okleina papierowa gów......ooo . Proste
T??? Nerwowa atmosfera w firmie pewnie przez Pana Le.....ka
Majster który wyzywa ludzi od Ci.....itd to jak tam ludzie mają pracować.
ewka 2016-07-02 10:21:53
Wchodziałam na ich stronę internetową i widze , że asortyment jest naprawdę dosyć duży i mają wiele mebli do wyboru, zdecydowałąm się na kilka produktów jednka zastanwiam się czy warto czy jakość jest dobra? macie sprawdzone juz?
zatroskany 2016-07-03 21:03:04
jeżeli jest tak jak piszesz to nagraj nadgorliwca, załóż mu sprawę o mobbing zapłaci karę to się nauczy szanować ludzi
;uhj 2016-07-04 11:37:13
@zatroskany od jakiegoś czasu takie rzeczy są nielegalne!
1
Były pracownik Fadome 2016-07-28 10:28:10
Część powyższych opinii jest prawdą, a część ściemą wyssaną z palca. Prawda jest taka, że Andrzej Sz. to bardzo porządny gościu. Ma pod sobą ogromną fabrykę i czasami zdarzają mu sie odpały, ale przy takiej odpowiedzialności każdy by sfixował. Problemy w tej firmie zaczynają się dopiero na poziomie kierownictwa. Ogólne przyzwolenie na pijaństwo i mobing ze strony Jacka, Leona i Marysi są na porządku dziennym. Ogromny mobing występuje też na linii pracownicy starsi stażem czyli operatorzy ---pracownicy nowi. Socjal w firmie jest na odpowiednim poziomie, a jeżeli chodzi o wszechobecny syf to jest on winą samych pracowników. Z plusów mogę podać firmowy autobus dla pracowników, kasa na święta, paczki dla dzieci, pensja na przyzwoitym poziomie ok 2000 zł netto na początek, umowa o pracę, bardzo w porządku szef i kasa co miesiąc na czas. Z minusów: - jeb...te kierownictwo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wa atmosfera w pracy w relacjach na poszczególnych poziomach pomiędzy pracownikami, pijanstwo oraz kompletne nieprzestrzeganie norm jakie może dziennie pracownik spełniać. dla przykladu jeżeli pracownik ma w umowie 60 ton dziennie to prawie codziennie podwójnie lub i potrójnie przekracza te norme
Były pracownik Fadome 2016-07-28 10:28:45
Część powyższych opinii jest prawdą, a część ściemą wyssaną z palca. Prawda jest taka, że Andrzej Sz. to bardzo porządny gościu. Ma pod sobą ogromną fabrykę i czasami zdarzają mu sie odpały, ale przy takiej odpowiedzialności każdy by sfixował. Problemy w tej firmie zaczynają się dopiero na poziomie kierownictwa. Ogólne przyzwolenie na pijaństwo i mobing ze strony Jacka, Leona i Marysi są na porządku dziennym. Ogromny mobing występuje też na linii pracownicy starsi stażem czyli operatorzy ---pracownicy nowi. Socjal w firmie jest na odpowiednim poziomie, a jeżeli chodzi o wszechobecny syf to jest on winą samych pracowników. Z plusów mogę podać firmowy autobus dla pracowników, kasa na święta, paczki dla dzieci, pensja na przyzwoitym poziomie ok 2000 zł netto na początek, umowa o pracę, bardzo w porządku szef i kasa co miesiąc na czas. Z minusów: - jeb...te kierownictwo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wa atmosfera w pracy w relacjach na poszczególnych poziomach pomiędzy pracownikami, pijanstwo oraz kompletne nieprzestrzeganie norm jakie może dziennie pracownik spełniać. dla przykladu jeżeli pracownik ma w umowie 60 ton dziennie to prawie codziennie podwójnie lub i potrójnie przekracza te norme
Marek G 2016-07-28 11:41:50
FADOME Fabryka Mebli Szindzielorz zatrudnia do produkcji?
1
Zostaw swoją opinię o FADOME Fabryka Mebli Szindzielorz - Złotniki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FADOME Fabryka Mebli Szindzielorz