Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Direct People Polska

Pracowałeś w firmie Direct People Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
haha - 2015-01-08 10:54:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mordor master - 2014-12-26 13:48:17]:
z kontekstu twoich "wypocin" wnioskuję , że Twój zasób słownictwa w mowie i piśmie jest tak ograniczony, że ledwo posługujesz się językiem Polskim, a co dopiero angielskim czy też niderlandzkim!
zdjecie uzytkownika
Kikut - 2015-01-08 18:04:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich:) Czy w DP dalej przyjmują do Holandii tylko małolatów na wiekówki, a ze starszymi i nierzadko bardziej doświadczonymi nawet nie gadają? Pytam bo byłem w biurze w Lublińcu jakieś dwa lata temu i tylko mydlili oczy z tygodnia na tydzień że dadzą znać kiedy w końcu wyjazd i lipa.. Może dlatego że miałem już powyżej 27-go roku życia.. Chyba właśnie dlatego.. Jeśli jestem w błędzie proszę by ktoś mnie z niego wyprowadził. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-01-08 19:37:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Kikut - 2015-01-08 18:04:20]:
Nie wiem jak to wygląda na warzywkach w Eindhoven i innych firmach, ale w ND Oss i Oosterhout zdecydowana większość pracowników jest poza wiekówką.
zdjecie uzytkownika
3210 start - 2015-01-10 20:17:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Praca dla osob chcacych pracowac w DP sie zawsze znajdzie i to nie na miesiac.
Sa w Oss osoby pracujace po kilka lat co jest wizytowka firmy -tyle ze te osoby nie przyjechaly tutaj zeby siedziec na domkach uzalac sie na forum tylko pracowac .Przez okres kilku lat przewinela sie rzesza pracownikow ,ktorym sie wydawalo ze nierobstwem cwaniakowaniem i kombinowaniem utrzymaja sie na swoich stanowiskach po krotkim czasie DP rezygnowla z ich uslug badz sami uciekali .
OPINIA warunkow pracy w Oss -jezeli kobiety wytrzymuja kilka lat na pickingu to mezczyzna powinien sie wstydzic mowiac ze mu ciezko wykonuja ta sama prace.
Jezeli ktos chce tu przyjechac i liczyc ze bedzie sciemnial to radze zostac w domu.
Jezeli chodzi o przelozonych to uwazam ze nie na miejscu jest komus D obrabiac na forum prosciej w 4 oczy pozdrawiam .
zdjecie uzytkownika
Kikut - 2015-01-12 14:55:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-01-08 19:37:05]:
No właśnie o warzywa chodzi;) nie wiem jak tam jest teraz ale wcześniej było dno.. może też złożył się na to fakt że byłem tam przed wakacjami i wtedy tylko czesali małolactwo..
zdjecie uzytkownika
And - 2015-01-12 15:00:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [m_a - 2014-11-24 19:36:34]:
Witam na jakim magazynie jest praca w oss .mozna adres
zdjecie uzytkownika
papcio M. - 2015-01-12 15:56:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Kikut - 2015-01-12 14:55:26]:
No tak, praca wakacyjna zawsze jest kierowana do uczniów i studentów. W innych okresach roku biorą wszystkich, młodszych i starszych. Pracuje tam też kilka "dinozaurów", także raczej na wiek za bardzo nie patrzą :)
zdjecie uzytkownika
Bogusia - 2015-01-15 16:28:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podobno szukają stażysty. Chyba zaaplikuję, a nóż się uda i będę "z drugiej strony"! :))
zdjecie uzytkownika
Damian - 2015-01-15 18:55:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Bogusia - 2015-01-15 16:28:02]:
Nóż!?
Naucz się najpierw poprawnej ortografii. Pisze się "nuż".
zdjecie uzytkownika
Bogusia - 2015-01-16 09:24:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Damian - 2015-01-15 18:55:37]:
Ups, oczywiście masz rację.
No cóż, będę mądrzejsza o kolejne poprawnie pisane słowo, dziękuję:)
zdjecie uzytkownika
mr.reacher - 2015-01-20 22:23:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie no juz nie mogę,ale Bolka podnosi mi ciśnienie,dlaczego ten facet jest taki arogancki???Dostał troche stanowiska a panoszy się jak by byl dyrektorem firmy,chyba mu sie w głowie coś poprzewracało i to na całego.Człowieku jesteś zwyklym robolem jak każdy z nas w tej firmie i uważaj co donosisz na kolegów..
zdjecie uzytkownika
emeeema - 2015-01-27 20:37:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widze, zycie na forum kwitnie...to i ja cos dorzuce od siebie. Mialam tę z jednej strony przyjemna, z drugiej nieprzyjemna okazje pracowac dla DP. Zgodze sie z kilkoma pozytywnymi opiniami odnosnie ludzi, ktorych tam poznalam i wielu zabawnych i wartych zapamietania twarzy, sytuacji itp. Fakt faktem, mozna bylo tez odlozyc troche 'grosza', ale za to jakim kosztem. No i wlasnie...teraz ta troszke ciemniejsza strona z mojego punktu widzenia i pewnych doswiadczen z ta firma. Nieżetelnosc i niekompetencja pracownikow biurowych( chcesz cos zalatwic, ale gdzie nie zadzwonisz to 'Pani w sluchawce' odesle Cie z kwitkiem do 'biurka obok' tlumaczac to tym, ze akurat ta Pani sie tym nie zajmuje. Niestety, po pewnym czasie rozmowy telefonicznej, nie dajacej zadnych owocow dowiadujesz sie, ze hmmm...panie z biura w polsce NIC nie wiedza i trzeba dzwonic do Eindhoven. Zaznaczajac, ze za kazda minute bezsensownego gadania ktos musi zaplacic...kto? No z reguly osoba zainteresowana, bo przeciez nie biuro). No ale od poczatku...widzisz oferte pracy, dzwonisz, wysylasz CV itp...ooo udalo sie...jedziesz podpisac umowe, wszystko ladnie, pieknie.. 'tak tak, warunki zakwaterowania takie i takie, internet, tv itp...przyjezdzasz do Holandii i co widzisz?? Hmmm...zbiorowisko plastikowych baraków z nieszczelnym dachem, oknami..warunki gorzej niz spartańskie, nie mowiac o braku internetu i jedna pralka na Bóg wie ile osob itp. Traktuja ludzi jak niewolnikow, w biurze dowiadujesz sie o mozliwosci robienia nadgodzin, nie łudź sie, nikt tam nie pyta czy masz ochote zostac dluzej...ty po prostu musisz i juz. Juz nie wspominajac o cyrkach jakie dzieja sie po zakoncxeniu wspolpracy...jawnie okradaja Cie z Twoich pieniedzy, a Ty sie potem martw przez miesiac badz dluzej jak te pieniadze odzyskac, bo przeciez dzwoniac do biura jedyne co uslyszysz, to, ze to nie ich wina, oni nic nie wiedza itp itd. Na koniec dodam, ze nie byla to moja pierwsza przygoda z agencjami pracy w Holandii, wiec mam jakies porownanie. Takze ogolnie BAAAAARDZO NIE POLECAM!!!!
zdjecie uzytkownika
Ania - 2015-01-28 15:35:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dla mnie praca ok :) pozdrowienia :)
zdjecie uzytkownika
delsol - 2015-01-30 20:36:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam pytanie,pracuje Ktos moze przez ta firme w Oss?
zdjecie uzytkownika
reacher2 - 2015-01-31 12:23:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba wszyscy tutaj...
zdjecie uzytkownika
gg - 2015-01-31 22:16:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja też pracuję
zdjecie uzytkownika
delsol - 2015-02-01 18:56:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I jak się pracuje ? godziny pracy są ?
zdjecie uzytkownika
Lady - 2015-02-02 20:47:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Kikut - 2015-01-08 18:04:20]:
Cześć, jak zapewne wiele osób są na tym portalu, bo szukają pracy. Dlatego ja również szukałam możliwości wyjazdu zagranicę i kontaktowałam się z tym biurem. Niestety to w ogóle strata czasu nie polecam. A teraz wyjaśnię dlaczego.... Wyjeżdżam do pracy nie po raz pierwszy, pracowałam w trzech innych krajach, wiem czego chcę, wiem co inne biura, firmy oferują na rynku polskim.... Pracownik biura direct people z Lubliniec przekazał mi telefonicznie ofertę pracy do Holandii. Wstępnie wszystko było ok, przyznam że zaciekawiły mnie... Dlatego przyjechałam do oddziału osobiście. Niestety miałam styczność z tak niekompetentnym pracownikiem, który gubił się i mieszał w swoich opowieściach.. Dużo by opowiadać dlatego podam przykłady:
1.Moje pytanie było czy mogę wyjechać swoim samochodem, najpierw miałam odpowiedź tak, później że jednak nie bardzo, a na końcu że jednak " po konsultacji z innymi pracownikami nie można pierwszym razem pojechać własnym samochodem"
2. Pytam się o warunki mieszkaniowe:
Miałam mieć z partnerem swój pokój w super pensjonacie, gdzie najpierw miała być łazienka dla nas tylko do dyspozycji. Później jednak " po konsultacji z innymi pracownikami :)" jednak łazienka jest na 3 - 4 pokoje.
3. Kuchnia miała być na 1 piętro, na którym miało być 5 pokoi. Następnie " po konsultacji z koleżankami kuchnia okazało się że będzie UWAGA JEDNA NA 30 osób. Ugotuj sobie obiad jak 30 osób kończy pracę i chce zjeść.
4. Ponieważ firmy oferują że jest ta kuchnia, i jest SUPER wyposażona, nieraz przekonałam się, że dobrze mieć swoje naczynia. Ja byłam na jednym zakwaterowaniu, że było wszystko. A na innym, że na 11 osób miało być tak super,że były 2 małe naczynia. Także znam te opowieści już:).Na Zdjęciach które "łaskawie" pokazał mi pracownik były np. w kuchni narzędzia (jakieś skrzynki tak jakby ekipa nie wiem czy remontowa czy inna była tam jeszcze). Dlatego zapytałam pracownika kiedy dokładnie były robione te zdjęcia i czy stan, wygląd jest identyczny. Bo zdjęcia może były robione w 2005 roku, 10 lat temu. Pracownik nie był w stanie mi na to odpowiedzieć.
Może ktoś powie że trafiłam na jakąś praktykantkę i nikogo innego nie było... Nie... byli inni pracownicy. Koleżanki tej dziewczyny z biura, zerkały na siebie tylko i się głupio uśmiechały do sobie, bo jedną na tym przyłapałam. Później jak to zauważyła " odważnie" weszła z nami w dyskusję. Twierdząc że ta ich super lokalizacja jest ich najlepszą. To nawet nie chcę wiedzieć jak wyglądają inne:). Mówiąc mi, że inni zaraz przyjdą podpisywać umowę żebym już podpisywała (szczerze nie widziałam tych tłumów, kolejek). Pracownik mówi mi że mam wątpliwości:). Słuchajcie jak pracownik najpierw mówi tak, kilka minut później już coś innego to nie ze mną jest coś nie tak tylko z nimi. Szczerze szkoda, że ich nie nagrałam. Bo mielibyście co sobie posłuchać/ obejrzeć na You tube. Ja do pracy nie jadę na 3 tygodnie tylko na np. pół roku. W większości jest tak że nie wszystko zawsze będzie się zgadzało w 100 %. Ale to biuro to już przeszło moje wszystkie oczekiwania.:) Szukajcie w innych biurach lepiej. Powodzenia :)
zdjecie uzytkownika
parkaNLD - 2015-02-03 08:14:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przy naszej pierwszej wizycie w biurze było ok. Jak Panie powiedziały - tak było na miejscu. Mieszkamy w pensjonacie, warunki ok. Kuchnia do podziału, ale nikt się o nikogo nie przewraca. Ludzie, to jest biuro pracy, nie agencja mieszkaniowa z katalogami do wyboru. Z innych agencji mieszkaliśmy już w kontenerach, potem na tych małych domkach i nawet nie ma co porównywać. Jak warunki się nie podobają, można postarać się o mieszkanie na prywacie, ale to kosztuje trochę zachodu :) Lepiej ponarzekać. Nick "lady" mówi sam za siebie :)) Jak ktoś chce pracować - godziny są. Wypłacalni.
zdjecie uzytkownika
stary - 2015-02-08 12:25:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [parkaNLD - 2015-02-03 08:14:29]:
Dokładnie, kto chce pracować to będzie pracował i nie będzie na nic narzekał a "lady" widać chciałaby mieszkać w pałacu...haha
zdjecie uzytkownika
parkaNLD - 2015-02-11 09:06:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Co zrobić, żeby zarobić a się nie narobić?"
Obrażasz ludzi którzy tu ciężko pracują.
Bo nam chce się ruszyć d*** i coś zrobić, zamiast narzekać i wyśmiewać innych.
Trochę rozumu w pisaniu głupich komentarzy.
Że też u niektórych anonimowość wyłącza myślenie ;/
zdjecie uzytkownika
Grzesiek - 2015-02-12 12:49:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest spoko.
zdjecie uzytkownika
mpb - 2015-02-12 21:14:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam pracował ktoś jako ASYSTENT MONTERA KOLEKTORÓW SŁONECZNYCH ? w oss? podzelicie sie opiniami?
zdjecie uzytkownika
7894635 - 2015-02-17 09:10:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie bylo takiej oferyt chyba ze to cos nowego.
zdjecie uzytkownika
młoda - 2015-02-20 16:15:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
OK !
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Direct People Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Direct People Polska?
Zadaj pytanie