Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Direct People Polska

Pracowałeś w firmie Direct People Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
grucha - 2014-07-09 22:32:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
też jadę w niedzielę, a za zaświadczenie 30zł dałem. nie 50
zdjecie uzytkownika
Byli pracownicy - 2014-07-09 23:43:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Grucha, a to ciekawe... znaczek sądowy kosztuje 50 zł i jest to niezmienna kwota w całej Polsce, od paru lat. Tym bardziej podpada xD
zdjecie uzytkownika
do byli pracownicy - 2014-07-10 03:23:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Znaczek kosztuje 30 zł wraz z nowelizacją ustawy z 1.07.2014r ,ale haczyk polega na tym ze oni nie dostana tego zaświadczenia jeśli ich do tego nie upoważnimy na piśmie pełnomocnictwa do zaświadczenia o niekaralności.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
opaoma - 2014-07-10 08:23:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
czytam komentarze i sie smieje. ludzie, nie czytacie co wam daja w biurze do podpisu? musisz podpisać osobno mala kartke o przesłanie niekaralnosci z sadu do biura - forma upoważnienia jak mysle. radzę czytać dokumenty, bo możesz się niemiło w życiu przejechać :) pani z biura powiedziala ze w ciagu pol roku moga mi przeslac niekaralnosc na wniosek. w sumie druk nie bedzie mi potrzebny, ale info jak widac przydatne :) się słucha, się wie. inaczej byście mówili, jakby trzeba było samemu do sądu 60 km po to jechac. sie nie podoba? nikt nie kaze wypelniac w biurze :) ale teoria spiskowa trzeba przyznac - swietna :) hah. a wyjazd już za tydzien. znajomi juz na miejscu i jakos problemow nie widza. żegnaj polsko, witaj holandio ;p
zdjecie uzytkownika
prawniczek - 2014-07-10 08:38:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [opaoma - 2014-07-10 08:23:55]:
Studiuję prawo, także przez zboczenie zawodowe z ciekawości dopytałem. To nie do końca tak działa. Wypełniasz druk sam, poświadczasz go podpisem, więc nie potrzebujesz upoważnienia. A ta kartka - swoją drogą. Prośba, żeby sąd okręgowy przesłał to na adres biura, jak mniemam po to, żeby odbyło się to szybciej. Jest jeszcze trzecia kartka do podpisu - poświadczasz podpisem oświadczenie w języku polskim i holenderskim, że nie jesteś, nie byłeś karany. Pismo jest ważne do czasu, aż właściwy druk świadczący o Twojej niekaralności wróci z sądu. Sąd okręgowy potrzebuje czasu na przepracowanie pism, które wysyłane są w dużych ilościach, biorąc pod uwagę sporą ilość wyjeżdżających osób. Przedmówca ma rację. Wystarczy zapytać, aby uzyskać wyczerpujące wyjaśnienia.
zdjecie uzytkownika
46903 - 2014-07-10 08:45:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"nie taki diabeł straszny, jak go malują"!!! :D :) :) dzięki za info. :)) a jak sprawa ma się z wyjazdami w sierpniu? :) ktoś coś wie? :)
zdjecie uzytkownika
eee - 2014-07-10 12:51:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Omijać szerokim łukiem! ZARÓWNO POD WZGLEDEM PRACY JAK I ZWROTU PODATKU!
zdjecie uzytkownika
pytanko - 2014-07-10 13:31:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a tak wlasciwie do czego jest potrzebne takei zaswiadczenie? nie wiem nie orientuje moze sie do konca w temacie bo dopiero zaczynam ogarnaic temat w sprawie wyjazdu, ale powiedzcie mi dlaczego wymagaja takiego oswiadczenia do pracy za granica. moze mieli jakies zle doswiadczenia... no nie wiem pzdr
zdjecie uzytkownika
opaoma - 2014-07-10 14:51:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pytanko - 2014-07-10 13:31:23]:
dziwne pytania zadajesz. zaświadczenia o niekaralności są po to żeby sprawdzić czy ktoś był karany żeby nie zatrudniać ludzi którzy mieli cos za rekawem. to logiczne.
zdjecie uzytkownika
pawsku - 2014-07-10 15:59:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [BONZO - 2014-07-09 16:30:01]:
Jade z dziewczyna tez tam w niedziele :d jak cos pisz fb - pawel kukielka
zdjecie uzytkownika
osa - 2014-07-10 17:59:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale jak maja cos, nawet najmniejszy wystepek to od razu nie można ich zatrudnic do jakis prostych prac np na produkcji? no troche tego nie rozumiem ale jesli sa takie standardy to okej jest to do przyjecia
zdjecie uzytkownika
kosa - 2014-07-11 13:23:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie jesteście nienormalni! Żadnego zaświadczenia nie dostaniecie, bo nawet na to stanowisko nie jest wymagane prawnie. Idźcie najlepiej i sobie podpiszcie umowe i popylajcie jak murzyni zeby utrzymac paniusie z biura. Nawet nie wyjdziecie z obozu, bo was nie wypuszcza.
zdjecie uzytkownika
ghdfkgs - 2014-07-11 14:38:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kosa - 2014-07-11 13:23:08]:
a pracowałeś tam już? bo chciałbym coś wiedzieć. z tego co słyszałem to wiadomo, nie jest to hotel czy coś, ale mam nadzieję że aż tak źle nie ma. woda ciepła jest? jakieś lodówki na miejscu są? pralki albo co? daj jakieś info
zdjecie uzytkownika
osa - 2014-07-11 16:29:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a to musi byc wymaganie w prawie gdzies zapisane, zeby pracodawca wymagal takiego zaswiadczenia? no cos faktycznie to wszystko jest pogmatwane, ja juz nie wiem co sobie o tym myslec i kto tutaj pisze rozsadnie albo po prostu zgodnie z prawda
zdjecie uzytkownika
reginka - 2014-07-11 17:53:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie ale wy jesteście naiwni po pierwsze podpisujecie jakiś papier w języku holenderskim tak w nawiasie nawet nie wiecie co to za język i czy na pewno holenderski bo go nie znacie po drugie nie wiecie co podpisaliście i na co się zgodziliście ( w ten sposób można sobie świetnie wyłudzić pieniądze , kredyty i inne rzeczy) po trzecie nawet nie możecie poradzić się nikogo kompetentnego kto się na tym zna (np.radcy prawnego od prawa międzynarodowego )bo nie dostajecie dokumentu do rąk !!! Do wiadomosci pana studiującego prawo zapraszam na Stronę Ministerstwa Sprawiedliwości jest komunikat kto takie zaświadczenie może uzyskać
i jak wygląda orginalne zaświadczenie łącznie z upoważnieniem ( wierzcie mi rózni się od tego które posiada firma Direct People ). Są tam też numery telefonów na infolinie prawników którzy zajmują się sprawami właśnie oszustw związanych z oferowaniem usług w zakresie pośrednictwa w uzyskiwaniu zaświadczeń. Zresztą na głownej stronie jest informacja MINISTERSTWO SPRAWIEDLIWOŚCI OSTRZEGA .Ponadto dowodu wpłaty 30 zł tez nie otrzymacie to jest z ręki do ręki. A jeśli ktoś powie że" pani w biurze mówiła że tłumaczył to tłumacz przysięgły" to jest bardzo naiwny na dokumencie powinna być pieczęć tłumacza na której znajduje się jego imię i nazwisko a w środku wskazanie języka w zakresie którego ma uprawnienia oraz pozycję na liście tłumaczy przysięgłych o której mowa w art 6 ust 2. Pieczęć wydaje Minister Sprawiedliwości w Mennicy Państwowej. Ponadto powinien być numer prawa wykonywania zawodu. A takich rzeczy nie znajdziecie na umowie holenderskiej którą podpisujecie tłumaczoną "tłumacza przysięgłego". Więc co podpisujecie sami nie wiecie , a z kim rozmawiacie też nie wiecie "z miłymi paniami" bo nie posiadają nawet identyfikatorów nie wspomnę o przedstawieniu sie z imienia i nazwiska. Ale za to wiecie że przyjedzie po was przewoznik ( o którym nic nie wiecie) i zabierze was do wymarzonej pracy w Holandii. P.s ubezpiecznia NFZ wydaje karty EUROPEJSKĄ KARTĘ UBEZPIECZENIA ZDROWOTNEGO możecie korzystać z opieki zdrowotnej za granicą bezpłatnie karta wydawana od ręki.Bo umowa nic nie mówi o ubezpieczeniu od wypadku w pracy. A to już co innego niż wizyta u lekarza jak się rozchorujesz. Pozostałych mądrych i rozsądnych zapraszam na stronę bezpieczna praca za granicą . Jest tam informator pt. jak bezpiecznie wyjechać do pracy za granicę.
zdjecie uzytkownika
fricla - 2014-07-11 23:30:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie uciekajcie jak najdalej z tej agencji, gratulacje dla osoby post wyzej. W koncu ktos potrafił udzielic wyczerpujacej odpowiedzi na pytania przy szukania pracy za granica. chcecie byc niewolnikami? odpowiem na to pytanie za was - podpiszcie umowe z ta firma, a gwarantuje ze przez 2 miesiace nie wyjdziecie nawet z mieszkanka, za ktore tak slono placicie - nie wolno z niego wychodzic.
zdjecie uzytkownika
rokii - 2014-07-12 10:35:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja tam pracowałem i nie narzekam tam się pracuje a nie wypoczywa, ludzie co wy chcecie na wakacje jechać czy co?! Podpisywałem wszystkie papiery i umowę holenderską itd. i żadne oszustwo mnie nie dopadło... no ja nie moge... widać, że piszą to osoby, które nigdy nie pracowały za granicą... nie ma luksusów, ale pracowałem w gorszych warunkach...
zdjecie uzytkownika
opiniujacy - 2014-07-12 21:43:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie oskarżam, lecz to moje sugestie - większość opini takich jak "prawniczek" lub "rokii" dodawane są przez własnie tą agencje. ludzie przejżyjcie na oczy! chcecie wiedziec gdzie pojedziecie? sprawdzcie dokladnie, ja wam jestem w stanie odpowiedziec, ze napewno nie tam gdzie podano wam w agencji. druga sprawa, panie prawniku studiujacy prawo, prosze dokladnie doczytac kwestie pelnomocnictwa wydania ZOK oraz jak to ten dokument wygladac powinien. Nie studiuje prawa, a wiem dokladnie ze na zwykly podpis na papierku nie wydadza w sadzie nic, to NIE JEST UPOWAŻNIENIE!
zdjecie uzytkownika
osa - 2014-07-14 13:28:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
reginka, gratulacje i brawa za taka wyczerpujaca informacje dla kogos kto chce podjac prace za granica. trzeba teraz mocno uwazac, co sie podpisuje jakei dane sie komus udostepnia i w jaki sposob sie to robi. wyjazd za granice do pracy to na pewno nie wakacje, ale nie mozna sie godzic na wszystko co proponuja, bo trzeba znac swoje prawa i nie dawac sie robic w bambuko
zdjecie uzytkownika
siekiera - 2014-07-15 09:22:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no jasne, że trzeba uważać, co sie podpisuje, zeby nie dac sie wyrolowac. ale reginka nie nazywaj ludzi naiwniakami, bo duzo prawdy w tym, co piszesz, dobrze wiedzic gdzie sie jedzie i sie oczytac. Noo ale sorryyy troche jestes niedoinformowana, albo nie najezdzialas sie do holandii i nie bylas w pracy za granica. Karta w zyciu nie wystarczy, kazda normalna firma musi cie ubezpieczyc, no chyba ze chcesz tyrac na czarno! a swoja drogą, jak masz czas i chce ci sie jezdzic po sądach po niekaralnosc, to podziwiam.... mi na to szkoda kasy i czasu, skoro moge wszystko na raz zalatwic.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-22
Żródło: pracuj.pl
Oss
(Holandia)
Osoba do zbierania zamówieńLokalizacja: Oss (Holandia) Direct People to firma, która specjalizuje się w międzynarodowym pośrednictwie pracy. Posiadamy wieloletnie doświadczenie w rekrutacji zagranicznej – działamy od 2004 roku. Zajmujemy się głównie rekrutacją na stanowiska logistyczne i produkcyjne. Jesteśmy profesjonalnym, efektywnym i skutecznym zespołem, który pracuje z pasją i z satysfakcją. Naszym głównym celem jest pomoc pracownikom w zna
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
młoda - 2014-07-15 10:32:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [siekiera - 2014-07-15 09:22:25]:
Ty chyba nie potrafisz czytać ze zrozumieniem firma nie załatwi za Ciebie zaświadczenia o niekaralności jeśli nie posiada na to upoważnienia wydanego przez sąd żeby uzyskiwać takie zaświadczenia w imieniu potencjalnych pracowników twoje pełnomocnictwo podpisane w biurze nic ci nie daje .Proste płacisz 30 zł w biurze podpisujesz pełnomocnictwo ( które nie jest oryginalnym pełnomocnictwem) a biuro i tak nie uzyska od sądu zaświadczenia bo nie posiada postanowienia sądowego na mocy którego może w imieniu swoich pracowników uzyskiwać takie zaświadczenia z Krajowego Rejestru Karnego.Tylko w momencie spełnienia dwóch warunków może za Ciebie uzyskać takie zaświadczenie 1. Zgoda sądu (nie twoja) na uzyskiwanie takich zaświadczeń w imieniu pracowników ( biuro powinno Ci taką zgodę udostępnić i pokazać że posiada) 2. Prawidłowo wypełnione pełnomocnictwo łącznie z upoważnieniem do odbioru za Ciebie takiego zaświadczenia.Dlatego byli pracownicy nie mogą po powrocie doprosić się od firmy takiego zaświadczenia. Apropo karty EUROPEJSKIEGO UBEZPIECZENIA ZDROWOTNEGO zgadza się że pracując za granicą legalnie musisz opłacać składkę ubezpieczenia w danym kraju jednak karta ta upoważnia do leczenia bezpłatnie każdego mieszkańca w unii europejskiej w każdym kraju unii Przykład Pan Holender pracuje w Anglii a jest w Polsce idzie do lekarza bo się rozchorował daje kartę zostaje przyjęty na podstawie karty ( na niej są zapisane wszystkie informacje kto jest twoim ubezpieczycielem w celu ściągnięcia pieniędzy od tego ubezpieczyciela ) spróbuj iść za granicą do lekarza bez tej karty, przyjmie Cię tylko nie zdziw się jak zapłacisz za wizytę oczywiście potem możesz dochodzić zwrotu pieniędzy tylko czy znasz dobrze język kraju w którym pracujesz i się ubezpieczasz.Wydaje mi się że lepiej się zabezpieczyć z góry przed wyjazdem. :)
zdjecie uzytkownika
siekiera - 2014-07-15 11:08:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hellloł, to ciekawe jakim cudem to dostałem, jesli ta prosba od nich twoim zdaniem nie wystarczy, to jak sad mogl to wydac? ja pierdziele, rzucasz sie nie wiadomo o co, a wyglada na to, ze nigdy nie jechalas i nie masz doswiadczenia w wielu agencjach, bo nie wiesz jakie problemy faktyczne moga cie spotkac na miejscu. Z karta owszem, przyjmie cie lekarz za free, ale jak chcesz jechac na dlugo, a w Pl nie jestes ubezpieczona, to mozesz sobie nia tylek podetrzec, bo bedzie niewazna :P
zdjecie uzytkownika
osa - 2014-07-15 12:45:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a to tak trudno sobie samemu zalatwic takie zaswiadczenie o niekaralnosci? bo jak mi sie wydaje to nie jest takie trudne, ale fakt nie sprawdzalem tego na swojej skorze. ludzie teraz bardzo czesto podpisuja cos czego nawet nie przeczytaja albo jak juz przeczytaja to i tak nie do konca przywiazuja do tego wage bo wierza komus na slowo, a potem okazuje sie niestety zdecydowanie inaczej. mam wrazenie, ze troche nasze szkolnictwo zaniedbuje sprawy umow i prawa w wyksztalceniu szkolnym, ale coz teraz to trzeba i tak na siebie liczyc.
zdjecie uzytkownika
siekiera - 2014-07-15 13:11:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [osa - 2014-07-15 12:45:05]:
pewnie, ze nie jest to skomplikowane. jedziesz do sadu, wpalcasz oplate i powinni ci od reki wydac :) z jednej strony tez dobrze samemu sobie to zalatwic i miec z glowy... jesli ktos blisko ma, to moze podskoczyc.
zdjecie uzytkownika
osa - 2014-07-15 16:42:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dokladnie, tak samo myslalem ze to tak wyglada. chyba warto miec to juz dla siebiei byc tego pewnym, a nie ufac tak komus i placic za to. w szczgolnosci, ze niektorzy pisali ze mieli problemy z odzyskaniem tego.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Direct People Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x