logo Direct People Polska

Direct People Polska

Lubliniec

Opinie o Direct People Polska

Klaudia 2015-10-26 12:11:28
Hej, sluchaj zastanawiam sie nad wyjazdem do Holandii wlasnie przy sprzecie elektronicznym. Bylam w wakacje na NFB przez Direct People. Tylko boje sie,ze nie poradze sobie z angielskim. Masz moze linki odnosnie tej pracy(jak ona wyglada ,jakie slownictwo wymagane) Ty znasz bardzo dobrze angielski-slowka ?:)
Im 2015-10-27 13:23:44
Godziny zależą od tego czy jest się pracowitym i bezkonfliktowym czy też leserem. Ci co mają wyrąbane na pracę i są pyskaci to dostają zbyt dużo dni wolnych więc prawidłowo. Niestety nie pracowałem przy zupkach więc nie wiem jakie panują tam zasady.
2
ini 2015-10-28 15:41:13
hej, czy ktoś z Was wpłacał firmie 30 zł na sprawdzenie niekaralności? czy oni mi załatwia to świadectwo że dostanę je do reki czy to tylko dla nich czy w ogóle nic nie załatwiają bo z tego co wiem zaświadczenie kosztuje 30 ale przez pełnomocnika to jest plus jeszcze 17 zł a oni chcą dokładnie 30, dziwne to
dawna pracownica 2015-11-02 12:23:40
Pobierają opłatę i biorą ją dla siebie. Ta kasa to dla nich potwierdzenie, że jesteś niekarana. Ja osobiście wyrabiałem zaświadczenie o niekaralności w innym celu i znaczek kosztował 50 zł więc tyle kosztuje owe zaświadczenie a nie żadne 30 zł. U nich jak się o to pytali to nie zgodziłem się im płacić kasę a powiedziałem, że sobie sam wyrobię i na słowach się skończyło bo nic nie wyrabiałem a do pracy wyjechałem. Gdyby rzeczywiście takie zaświadczenie było wymagane to nie było by u nich tak dużej ilości śląskiej patologii.
2
mrowa 2015-11-03 21:29:09
Hej
Mam pytanko jak wygląda sytuacja przy pakowaniu zupek w Baarn? Warunki zakwaterowania, liczba godzin? niby mamy tam jechać w niedzielę 8.11.2015.
Dodatkowo czy da radę jeszcze jakoś zerwać umowę bez kary 300 euro?

Jak ktoś ma jakiekolwiek informację będę wdzięczny.
ona 2015-11-05 12:16:11
Nie dostajesz umowy na określony czas a zalewają Cię umowami gdy przepracujesz dany okres (ja przepracowałam 2 miesiące a następnie dostałam umowę za te dwa miesiące i tak w kółko. Nigdy nie dostałam umowy tak jak powinno być czyli na dany okres pracy) więc ewentualna kara nie może być egzekwowana i w praktyce nie jest egzekwowana - jest to tylko tzw. straszak.
mrowa 2015-11-05 14:57:37
Hej
Chodziło mi o zerwanie umowy podpisanej w Polsce na okres 6 miesięcy, miałem pracować jako operator maszyn stawka 9.20 euro praca w Baarn. Po przeczytaniu opinii w tym wątku umowę jednak zerwałem bez konsekwencji.
ona 2015-11-10 19:03:30
umowa podpisywana w Polsce jest tylko takim potwierdzeniem dla nich, że wyjedziesz i nie zrobisz ich w bambuko. W Holandii umowa podpisana w Polsce jest śmieciem.
1
justyna 2015-11-20 18:17:05
hey wszystkim,

mieszkam aktualnie w baarn i bardzo proszę o kontakt do kogoś kto pracuje już w fabryce tych zupek chińskich. dzięki
Tisiok 2015-11-27 18:08:06
Hej Justyna, ja mam zacząć tam prace od pn prosze o kontakt wyslij mi swoj nr oddzwonię gusta1@o2.pl
szpok 2015-12-01 10:57:02
witam prosze o opinie na temat fabryki serów mam tam jechac do pracy prosze pilna odpowiedz!!!!
mateusz 2015-12-01 19:49:32
Tylko nie sery! mega chaos i bałagan! nienormowany czas pracy, czasami możesz skończyć wcześniej od innych ludzi z Twojej zmianowej ekipy i musisz na nich czekać godzinami na kantynie, do tego musisz się prosić przełożonych (chamów) żeby Ci godzinówkę wypisali, praca niczym w kamieniołomie a warunki pracy poniżej zera. Tak zaniedbanego i flejtuchowatego miejsca pracy nikomu nie życzę. Wielu ludzi pracuje początkowo w innej firmie a gdy wrzucają ich na sery to uciekają do Polski. Ludzie za żadne skarby nie chcą tam pracować.
5
blow 2015-12-04 12:41:39
Może ktoś napisać coś więcej o pakowni serów w Weert? Mam tam jechać ale po ostatniej opinii nie moge sie zdecydować.
dpa 2015-12-04 13:58:31
Pracował ktoś w sortowni kurierskiej w Den Bosch? Jeśli tak proszę o opinie.
Jolantaaajk 2015-12-04 13:58:40
Hey szukam informacji, o tym jak pracuje sie na produkcji w Baarn(jakies dania orientalne)kto tam pracuje lub pracowal niech pisze pleaseee bo nie wiem czy ryzykować ;(
Tisiek 2015-12-04 14:01:14
Tylko nie sery! mega chaos i bałagan! nienormowany czas pracy, czasami możesz skończyć wcześniej od innych ludzi z Twojej zmianowej ekipy i musisz na nich czekać godzinami na kantynie, do tego musisz się prosić przełożonych (chamów) żeby Ci godzinówkę wypisali, praca niczym w kamieniołomie a warunki pracy poniżej zera. Tak zaniedbanego i flejtuchowatego miejsca pracy nikomu nie życzę. Wielu ludzi pracuje początkowo w innej firmie a gdy wrzucają ich na sery to uciekają do Polski. Ludzie za żadne skarby nie chcą tam pracować.
merry29 2015-12-29 15:14:37
firma jest bardzo dobra bylam w niej dluzszy okres czasu nie narzekalam teraz mzoe sie pozmineialo
dziadek 2015-12-30 18:47:24
Merry byłaś i wyleciałaś na zbity pysk pijaczko i ćpunko.
7
Ghahaj 2016-02-15 17:22:05
Zmienilo sie teraz obok domkow kempingowych jest obuz uchocow z syri i otym panie z biura w lublinie nie wspominaja ze przez plot mieszka 100uchoców i ze pranie kosztuje w pralce 5,5euro ze stała praca to kłamstwo a domki wgladaja jak zbite z tektury budy
5
ELEKTRONIK 2016-02-15 18:23:06
jaka jest stawka dla elektronika na reke? i jaki jest koszt za mieszkanie warunki jeszcze tam tych arabów brakowało beda pewnie ich wszedzie wciskac
technik elektronik 2016-02-17 18:28:47
Możecie napisać gdzie dokładnie się pracuje przy montażu elektroniki? Na ile zmian? Co to za firma elektroniczna? Na ile czasu trzeba podpisać umowę? Czy można stawiać samochód pod fabryką czy np ochrona nie wpuszcza itp? Czy realne jest wynajęcie pokoju w okolicy u Holendrów?
2
Damian 2016-02-25 15:23:05
Odradzam warunki okropne mieszkanie to budy z dykty i obok obuz uchoców z syri naprawde to nie żarty. Pralka platna 5,5pranie praca niepewna w zalerznosci ile ludzi potrzebuja w tygodniu na elektronice jak malo to londujesz na innej fabryce albo tydzien wolnego
1
el 2016-02-28 14:28:43
mozesz wyrazic sowja opinie jesli tam pracujesz?
el 2016-02-28 14:41:05
czy moze mi ktos cos powiedziec o pracy w son i mieszkaniach firmy
Damian 2016-03-07 17:25:22
Odradzam warunki mieszkalne ponirzej krytyki + uchocy na terenie kempingu.
1
arczi 2016-03-07 19:55:49
Nie dziwie się że ci nic nie pasuje, nawet pisać po polsku nie umiesz , plus błędy ortograficzne.
Damian 2016-03-07 21:18:03
Arczi nie jestes na lekcji polskiego. Wsiadaj w busa i zobacz te warunki mieszkalne i dopiero sie wypowiadaj.
1
eeeee 2016-03-14 19:25:01
witajcie mozecie cos powiedziec na temat pracy w son i mieszkania przez ta agecje?
kejti 2016-03-22 13:03:19
pracowal ktos z was w eindhoven przy pakowaniu papryki i pomidorow?
jojo 2016-03-24 12:59:42
Hej, pracował ktoś tu : Pracownik produkcji - truskawki (Udenhout, Holandia)
jakie opinie ?
Ona 2016-03-29 18:23:43
Witam szukam opinii o pracy na montażu elektroniki w Helmond z tej agencji i jakie oferują warunki mieszkaniowe?
Ona 2016-03-31 18:00:35
Prosze o oponię o parku w Valkenswaard jakie tam są warunki i pracy w Prodrive?
patrycja 2016-04-04 13:01:19
montaż elektroniki w Helmond ? też chętnie się dowiem co to za firma ?
imi 2016-04-05 10:46:45
witam ponawiam prośbę o opinię na sortowaniu paczek w den bosch? jak z godzinami i czy znośne warunki na zakwaterowaniu? jeśli jest ktoś kto pracował w Son niech również sie wypowie i ułatwi mi podjęcie decyzji ;-) będę bardzo wdzięczna
imi 2016-04-08 09:01:08
i nikt nic???? na temat Son?
Marek 2016-04-13 19:53:54
Siema , napisz coś więcej język angielski techniczny czy? Lutowanie skręcanie? ?
Damian 2016-04-25 20:14:05
Odradzam warunki mieszkalne poniżej krytyki. O czym nie wspomna rekrutantki.
3
R 2016-05-18 21:00:16
Miałem wątpliwą przyjemność przespania jednej nocy na tym kempingu. Gorszego miejsca zamieszkania w NL przez ok. 3 lat wyjazdów nie uświadczyłem :) przyczepy w stanie rozkładu ,pranie płatne , sklepy kawałek drogi , na miejscu impreza 24h a koordynator zamulony jakąś chemią. Szczerze nie polecam :D
4
Ona 2016-06-06 14:46:46
witam R a gdzie dokładnie był ten park na którym Pan spał jedną noc ? :)
gb 2016-06-06 16:02:07
Pracował ktoś w Best jako: Pracownik produkcyjny - części samochodowe
Proszę o opinie
Ciocia Blondi 2016-06-14 15:37:15
Witam.
Pracowalam razem z chlopakiem przez Direct People. Ciezko opowiedziec slowami co tam siedzialo... Niestety to co napisze jest sama prawda.. Albo wierzysz albo nie.. Pierwszy raz jechalam za granice i pierwszyraz z ta agencja i byl to ostatni raz!!! Jesli mialabym tu opisywac wszystko.. zajebloby mi to za duzo czasu... jezeli ktos z Was bylby bardziej zainteresowany informacjami co dzieje sie w DP i jak traktuja ludzi.. Zapraszam by odezwal sie do mnie na emaila ( claudia 5 @ wp. pl -usunac spacje) ...
Zaczne od pracy.. Firm mieli sporo.. niestety wiekszosc zrezygnowala ze wspolpracy z DP i zostaly tylko 3- NFB-praca przy czesciach samochodowych, Sherpeinhuizen- praca przy pakowaniu warzyw oraz o dziwo, ze maja taka oferte co ich bardzo ratuje.. Prodrive Technologies B.V- elektronika, montaz itp.
Ja robilam w dwoch, Moj Ukochany w trzech.. Praca dla mezczyzn w NFB by odpowiadala.. mi niestety nie, ale to dlatego, ze nie czuje sie dobrze na magazynie. A na magazynie jak to na magazynie- brudno, ciezko..i sztywno. Praca w Prodrive to szczescie, czysta, z db warunkami gdzie czujesz sie dobrze. Natomiast przy warzywach... te prace polecic mozna tylko osobom, ktore w zyciu nie chca nic osiagnac, jie maja perspektyw na zycie, i lubia gdy sie je poniza. Lubia kiedy liniowy wydzieraja sie i gnoja, kiedy wyzywaja i pokazuja, ze jestes smieciem. Moj chlopak kiedy tam robil tracil tylko na wadze przez stres i nerwy, odbijalo sie tez to i na nas. Biegasz dla nich jak marionetka. Zeby dostac szafke trzeba sie o nia bic, kluczykow nie ma, szatnie sa nawet w toalecie, aby przejsc na hale, przechodzi sie przez toalety, kazdy sie przepycha jak w sklepach w PL na swieta..
Ale mowa tutaj o Direct People.. Lekko sie rozpisalam ale coz..
Ta agencja to jedna z najgorszych.. na 1wszym miejscu jednak dalabym T&S. Kiedy planista byl jeszcze Rafal, dalo ske cos zalatwic, teraz jest jeszcze gorzej. do Biura w Eindhoven ciezko sie dodzwonic, kobiety pracuja do 17 a juz od 15 potrafia nacisnac "zajete" lub po prostu omijac ten telefon. Koordynator? To kolejna z największych porażek- potrzebujesz pomocy? Chcialbys o cos zapytac? O cos sie odniesc? Na pewno nie idz do niego! Jego jedyna opowiedz to "Ja nic nie wiem, dzwon do biura".
Lokacja jaka? DP mial jeszcze hotel jakis (slyszalam o nim tylko), lecz z niego zrezygnowali z checi oszczednosci. Zatem tylko bungale przy Valkenswaardzie zostaly. Domki 4osobowe, a to juz tlok w takim malym czyms. Grzyb jest na kazdej scianie, brudne i splesniale materace, stare rozpadajace sie lozka, szafy rozwalone.. Nic innego procz szafy i lozka w pokojach nie ma. Lazienki tez sa paskudne i bez zaslon w prysznicu, przez co robi sie kaluza i bloto na podlodze.
Oczywiscie wazne tez jest z kim sie mieszka i na jaki bungal sie trafi. Ale bez wkladania pieniedzy w domek nic tam sie miec nie bedzie.
Pana Pawla (koordynatora) gnebi jego wlasna zona, a jest ona takze liniowa na warzywach.
Co jeszcze o agencji mozna napisac? W sumie wielee, ale kto to bedzie tu czytal? Mimo, iz moim zdaniem ta opinia JEST BARDZO POMOCNA. Paroma slowami, ktorymi opisac ja mozna to: Oszusci, kretacze, zlodzieje, zaklamani ch**e, skur****ny itp.. Jezeli jestes ugodliwy na kazda z ich decyzji, jezeli nie obchodzi Cie zbyt wiele i nie pilnijesz swoich spraw, bedziesz miala tam lekko. Choc i tak na samym koncu podziekuja Ci za wspolprace a na solarisie dowiesz sie, ze dali Ci kare wysokosci 300euro- co jest niezgodne z prawem. Ale oni na kazdym kroku lamia prawo. Za dojazdy do i z pracy placisz- co tez jest lamaniem prawa.
Wydaje mi sie, ze i tak wiele napisalam.. Mam nadzieje, ze jakos pomoglam.. ChcialbysChcialabys wiedziec wiecej? Napisz do mnie a chetnie odpowiem na pytania i opowiem wiecej :)
Generalnie - radze ich omijac szerokim łukiem!
Pozdrawiam :)
5
Zenek 2016-06-28 09:18:53
Albo malo wiesz lub masz skleroze ale DP posiada jeszcze zleceniodawce o nazwie Prika czyli tzw. Sery - jeden wielki oboz koncentracyjny.
1
ONA24 2016-06-28 14:34:08
WITAM WSZYSTKICH PRACOWALAM PRZEZ DP PONAD 3 LATA TEMU BIURO JEST WPORZADKU JESLI CHODZI O WYPLACANIE PIENIEDZY ALE JESLI CHODZI O DZIEN WOLNY CZY CHOROBE SA WIELKIE PROBLEMY PODZIWIAM TYCH LUDZI KTOZY DALEJ PRACUJA DLA DP PONIEWAZ PRACA W SHERPENHUIZEN DO LEKKICH NIENALEZY ATMOSFERA JEST OKROPNA JEDNO NA DRUGEGO SIE WYDZIERA TEMPO JEST NIESAMOWITE TEN ZAKLAD ZOSTA L ZWANY KLAINE AUSHWITZ LINIOWE SA OKROPNE PRACUJA TAM STARSZE KOBIETY W WIEKU 50 60 LAT LINIOWE BARDZA POMIATAJA TAKIMI STARSZYMI LUDZMI ZERO SZACUNKU ZERO WSPOLPRACY A DP TO JEDNO WIELKIE [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] JESLI TRAFICIE NA PANA AHIMA UWAZAJACIE BO TO BRACISZEK PANI ANETKI A PANI ANETKA TO ZONA SZEFA Z DP AHIM TO STARY GBOR CHAM NIEPOTRAFI SIE WYSLOWIC JEGO SIOSTRA NIE LEPSZA WIELKA PANI WYZEJ SXRA NIZ DUPE MA
6
Ciocia Blondi 2016-07-15 15:05:42
Musze Cie rozczarowac .. niestety mi posiadam sklerozy,wiec sie mylisz :) Kiedy robilam przez DP, serów nie było. Albo dlatego, że sezonu nue było albo dlatego jak słyszałam - zerwali ze sobą współpracę.. Może znowu posiadaja te firme.. juz malo mnie to intresuje :) ... + dodam, że praca na truskawkach jest, ale zakwaterowanie inne niz przy Valkenswaard.. sezon wrócił;)
Zenek 2016-07-26 19:21:13
Od kilku lat sa sery i wspolpracy nie zakonczyli. Zreszta pocaluj mnie w odbyt
Selena 2016-08-26 20:17:26
Witam Serdecznie,
Byłych i Przyszłych pracowników Direct People, w odczuciu zlekceważenia i poczuciu oszukania chce wyrazić swoje zażalenie na firme Direct People, to co dzieje się obecnie w tej firmie jest nie do zrozumienia. Miejsce zatrudnienia gdzie oddelegowała mnie firma DP to praca przy częściach samochodowych "NFB" , do pracy nie ma jakichkolwiek zażaleń , jest nawet znośnie jedyny minus to że jest gorąco no ale coś kosztem czegoś, jednak powinniśmy skupić się na samym biurze DP, a w szczególności wynagrodzeń za prace . Solarisy są rozliczane w cały świat każdy pracownik przy 160 godzinach pracy ma zupełnie inne wyrównanie , ogólnie w firma DP lubi ściągać podatki , to jest główny bakcyl który jest nie do zrozumienia , nie ma tu wypłat w formie tygodniówek są tu jednak co tygodniowe wypłaty zwane zaliczkami w kwocie 100 euro i co cztery tygodnie są wypłacane wyrównania, kwoty tych wyrównań to 550 euro , 575 euro , 613 euro nie wiadomo z jakich to przyczyn nigdy nie są one równe każdy pracownik dostaje inna kwotą, aby było jeszcze tego mało podatek jaki ściąga firma to podatek od zaliczek, podatek od nadgodzin( jeśli pracownik takie owe posiada) oraz podatek od całkowitej wypłaty. Z podatkiem całkowitym tak samo jak z wyrównaniem każdy ma co innego czasem jest to 45,22% czasem 36% wszystko jest nie równe innym solarisom nawet jeśli pracownicy mają te same godziny, miejsce pracy czy też wiek . Cała firma to jedna wielka TAJEMNICA ,Pracownicy z Biura DP których nikt nigdy nie widział , tylko słyszał przez telefon potrafią tak omotać aby wyszło na ich rację a człowiekowi robią wodę z mózgu. A w biurze DP panuje częsta absencja.
3
petrochemia 2016-09-30 09:36:58
wielki ahim nie raz siostra go ratowala bo w pysk mial dostac ogolnie firma dno i porazka nie polecam chyba ze ktos sie sie ma za murzyna
kiks 2016-10-05 07:58:03
Teraz kosztuje zaswiadczenie o niekaralności 30 zł. Chyba dawn temu kolezanka wyciągała owy dokument.
jola 2016-10-05 13:30:42
hej ja wyjeżdzam do Holandii do pakowania warzyw i owoców czy jest ta firma uczciwa i solidna nie oszukaja mnie
cnc solving 2016-10-20 16:10:49
Niestety firma totalne DNO.....począwszy od pierwszego kontaktu.....wszystko "patykiem na wodzie pisane" zero konkretów, ...jedna sprawe prowadzi kilka osób.......Każda odpowiedź wymijąca.Uzyskać od nich jakąś informację poza tym, że trzeba im płacić za mieszkanie i są kary które też nie do końca są jasne....są nieosiągalne Dziwię się,że ta firma jeszcze istnieje (chyba tylko dlatego,że w Holandii jest główna siedziba)NIE POLECAM NIKOMU!!!!!A JEŚLI CHCECIE ZARYZYKOWAĆ DOKLADNIE PYTAJCIE I PROŚCIE O UMOWĘ DO WGLĄDU PRZED WYJAZDEM A NIE BAJKI O CUDOWNEJ APLIKACJI KTÓRĄ ZOBACZYCIE NA MIEJSCU!!!!!!!!
1
Zostaw swoją opinię o Direct People Polska - Lubliniec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Direct People Polska