Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Direct People Polska

Opinie o Direct People Polska

Pracowałeś w firmie Direct People Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
W miarę zadowolona - 2015-09-29 17:14:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W 100% zgadzam się z tą opinią.
zdjecie uzytkownika
ita - 2015-09-29 22:12:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pojutrze mam zacząć pracę przy elektronice z zakwaterowaniem w Maastrichterweg (pod Valkenswaard)- byłaś tam może? Jakie są warunki? Jest ogrzewanie, jakieś miejsce z darmowym wi-fi?
zdjecie uzytkownika
mycior - 2015-09-30 17:10:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam pracowałem rok temu :)
Maastrichterweg, to jest ulica i należy pod Valkenswaard. WiFi nie ma, trzeba kupować internet mobilny. Co do ogrzewania, to rewelacja, bo jest pod każdy domek podpięty gaz oraz jeden piecyk do ogrzewania (w salonie/kuchni) :)
Zimno Ci napewno nie będzie.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-10-19 19:40:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [niewiemp - 2015-07-02 10:58:49]:
Nazywa to sie prodrive :) jeśli pojedziesz z Directu to jest to lepsze od Sherpenhuizen i NFB, ponieważ masz stały grafik od 7 do 15 czasami dłużej zależy ile pracy i jest darmowy bufet co się opłaca ponieważ zaoszczędzi sie pieniądze i czas na robienie śniadań do pracy
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-10-23 15:23:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, dostałam propozycje pracy przy pakowaniu zupek chińskich itd w Baarn, czy może mi ktoś powiedzieć jak tam jest? czy są godziny itd. Mieszkać mam w Maarssen. Boję się wyjechać i stracić pieniądze...
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-10-23 15:26:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)

Hej, dostałam propozycje pracy przy pakowaniu zupek chińskich itd w Baarn, czy może mi ktoś powiedzieć jak tam jest? czy są godziny itd. Mieszkać mam w Maarssen. Boję się wyjechać i stracić pieniądze bo kiedys byłam juz oszukana
zdjecie uzytkownika
domi - 2015-10-24 14:25:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ma moze ktos namiary na jakiegos rekrutanta w polskie numer jego? Z gory dzieki.pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
im - 2015-10-24 16:49:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2015-10-23 15:26:23]:
Przez Direct nie zostaniesz oszukana. Pracowałem tam rok i agencja jest uczciwa - pieniądze są na czas i w każdej kwestii można się dogadać. Warunki mieszkaniowe są ok.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-10-24 17:53:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A możesz IM mi powiedzieć czy są godziny i coś wiecej na temat pracy przy pakowaniu zupek chińskich w Baarn. Będę Ci bardzo wdzięczna. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Klaudia - 2015-10-26 12:11:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [W miarę zadowolona - 2015-09-29 17:14:31]:
Hej, sluchaj zastanawiam sie nad wyjazdem do Holandii wlasnie przy sprzecie elektronicznym. Bylam w wakacje na NFB przez Direct People. Tylko boje sie,ze nie poradze sobie z angielskim. Masz moze linki odnosnie tej pracy(jak ona wyglada ,jakie slownictwo wymagane) Ty znasz bardzo dobrze angielski-slowka ?:)
zdjecie uzytkownika
Im - 2015-10-27 13:23:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [gość - 2015-10-24 17:53:40]:
Godziny zależą od tego czy jest się pracowitym i bezkonfliktowym czy też leserem. Ci co mają wyrąbane na pracę i są pyskaci to dostają zbyt dużo dni wolnych więc prawidłowo. Niestety nie pracowałem przy zupkach więc nie wiem jakie panują tam zasady.
zdjecie uzytkownika
ini - 2015-10-28 15:41:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, czy ktoś z Was wpłacał firmie 30 zł na sprawdzenie niekaralności? czy oni mi załatwia to świadectwo że dostanę je do reki czy to tylko dla nich czy w ogóle nic nie załatwiają bo z tego co wiem zaświadczenie kosztuje 30 ale przez pełnomocnika to jest plus jeszcze 17 zł a oni chcą dokładnie 30, dziwne to
zdjecie uzytkownika
dawna pracownica - 2015-11-02 12:23:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ini - 2015-10-28 15:41:13]:
Pobierają opłatę i biorą ją dla siebie. Ta kasa to dla nich potwierdzenie, że jesteś niekarana. Ja osobiście wyrabiałem zaświadczenie o niekaralności w innym celu i znaczek kosztował 50 zł więc tyle kosztuje owe zaświadczenie a nie żadne 30 zł. U nich jak się o to pytali to nie zgodziłem się im płacić kasę a powiedziałem, że sobie sam wyrobię i na słowach się skończyło bo nic nie wyrabiałem a do pracy wyjechałem. Gdyby rzeczywiście takie zaświadczenie było wymagane to nie było by u nich tak dużej ilości śląskiej patologii.
zdjecie uzytkownika
mrowa - 2015-11-03 21:29:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej
Mam pytanko jak wygląda sytuacja przy pakowaniu zupek w Baarn? Warunki zakwaterowania, liczba godzin? niby mamy tam jechać w niedzielę 8.11.2015.
Dodatkowo czy da radę jeszcze jakoś zerwać umowę bez kary 300 euro?

Jak ktoś ma jakiekolwiek informację będę wdzięczny.
zdjecie uzytkownika
ona - 2015-11-05 12:16:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mrowa - 2015-11-03 21:29:09]:
Nie dostajesz umowy na określony czas a zalewają Cię umowami gdy przepracujesz dany okres (ja przepracowałam 2 miesiące a następnie dostałam umowę za te dwa miesiące i tak w kółko. Nigdy nie dostałam umowy tak jak powinno być czyli na dany okres pracy) więc ewentualna kara nie może być egzekwowana i w praktyce nie jest egzekwowana - jest to tylko tzw. straszak.
zdjecie uzytkownika
mrowa - 2015-11-05 14:57:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej
Chodziło mi o zerwanie umowy podpisanej w Polsce na okres 6 miesięcy, miałem pracować jako operator maszyn stawka 9.20 euro praca w Baarn. Po przeczytaniu opinii w tym wątku umowę jednak zerwałem bez konsekwencji.
zdjecie uzytkownika
ona - 2015-11-10 19:03:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mrowa - 2015-11-05 14:57:37]:
umowa podpisywana w Polsce jest tylko takim potwierdzeniem dla nich, że wyjedziesz i nie zrobisz ich w bambuko. W Holandii umowa podpisana w Polsce jest śmieciem.
zdjecie uzytkownika
justyna - 2015-11-20 18:17:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hey wszystkim,

mieszkam aktualnie w baarn i bardzo proszę o kontakt do kogoś kto pracuje już w fabryce tych zupek chińskich. dzięki
zdjecie uzytkownika
Tisiok - 2015-11-27 18:08:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej Justyna, ja mam zacząć tam prace od pn prosze o kontakt wyslij mi swoj nr oddzwonię gusta1@o2.pl
zdjecie uzytkownika
szpok - 2015-12-01 10:57:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam prosze o opinie na temat fabryki serów mam tam jechac do pracy prosze pilna odpowiedz!!!!
zdjecie uzytkownika
mateusz - 2015-12-01 19:49:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [szpok - 2015-12-01 10:57:02]:
Tylko nie sery! mega chaos i bałagan! nienormowany czas pracy, czasami możesz skończyć wcześniej od innych ludzi z Twojej zmianowej ekipy i musisz na nich czekać godzinami na kantynie, do tego musisz się prosić przełożonych (chamów) żeby Ci godzinówkę wypisali, praca niczym w kamieniołomie a warunki pracy poniżej zera. Tak zaniedbanego i flejtuchowatego miejsca pracy nikomu nie życzę. Wielu ludzi pracuje początkowo w innej firmie a gdy wrzucają ich na sery to uciekają do Polski. Ludzie za żadne skarby nie chcą tam pracować.
zdjecie uzytkownika
blow - 2015-12-04 12:41:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może ktoś napisać coś więcej o pakowni serów w Weert? Mam tam jechać ale po ostatniej opinii nie moge sie zdecydować.
zdjecie uzytkownika
dpa - 2015-12-04 13:58:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracował ktoś w sortowni kurierskiej w Den Bosch? Jeśli tak proszę o opinie.
zdjecie uzytkownika
Jolantaaajk - 2015-12-04 13:58:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hey szukam informacji, o tym jak pracuje sie na produkcji w Baarn(jakies dania orientalne)kto tam pracuje lub pracowal niech pisze pleaseee bo nie wiem czy ryzykować ;(
zdjecie uzytkownika
Tisiek - 2015-12-04 14:01:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tylko nie sery! mega chaos i bałagan! nienormowany czas pracy, czasami możesz skończyć wcześniej od innych ludzi z Twojej zmianowej ekipy i musisz na nich czekać godzinami na kantynie, do tego musisz się prosić przełożonych (chamów) żeby Ci godzinówkę wypisali, praca niczym w kamieniołomie a warunki pracy poniżej zera. Tak zaniedbanego i flejtuchowatego miejsca pracy nikomu nie życzę. Wielu ludzi pracuje początkowo w innej firmie a gdy wrzucają ich na sery to uciekają do Polski. Ludzie za żadne skarby nie chcą tam pracować.
zdjecie uzytkownika
merry29 - 2015-12-29 15:14:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma jest bardzo dobra bylam w niej dluzszy okres czasu nie narzekalam teraz mzoe sie pozmineialo
zdjecie uzytkownika
dziadek - 2015-12-30 18:47:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [merry29 - 2015-12-29 15:14:37]:
Merry byłaś i wyleciałaś na zbity pysk pijaczko i ćpunko.
zdjecie uzytkownika
Ghahaj - 2016-02-15 17:22:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zmienilo sie teraz obok domkow kempingowych jest obuz uchocow z syri i otym panie z biura w lublinie nie wspominaja ze przez plot mieszka 100uchoców i ze pranie kosztuje w pralce 5,5euro ze stała praca to kłamstwo a domki wgladaja jak zbite z tektury budy
zdjecie uzytkownika
ELEKTRONIK - 2016-02-15 18:23:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jaka jest stawka dla elektronika na reke? i jaki jest koszt za mieszkanie warunki jeszcze tam tych arabów brakowało beda pewnie ich wszedzie wciskac
zdjecie uzytkownika
technik elektronik - 2016-02-17 18:28:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Możecie napisać gdzie dokładnie się pracuje przy montażu elektroniki? Na ile zmian? Co to za firma elektroniczna? Na ile czasu trzeba podpisać umowę? Czy można stawiać samochód pod fabryką czy np ochrona nie wpuszcza itp? Czy realne jest wynajęcie pokoju w okolicy u Holendrów?
zdjecie uzytkownika
Damian - 2016-02-25 15:23:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odradzam warunki okropne mieszkanie to budy z dykty i obok obuz uchoców z syri naprawde to nie żarty. Pralka platna 5,5pranie praca niepewna w zalerznosci ile ludzi potrzebuja w tygodniu na elektronice jak malo to londujesz na innej fabryce albo tydzien wolnego
zdjecie uzytkownika
el - 2016-02-28 14:28:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [monika - 2015-07-01 16:37:24]:
mozesz wyrazic sowja opinie jesli tam pracujesz?
zdjecie uzytkownika
el - 2016-02-28 14:41:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [monika - 2015-07-01 16:37:24]:
czy moze mi ktos cos powiedziec o pracy w son i mieszkaniach firmy
zdjecie uzytkownika
Damian - 2016-03-07 17:25:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam warunki mieszkalne ponirzej krytyki + uchocy na terenie kempingu.
zdjecie uzytkownika
arczi - 2016-03-07 19:55:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Damian - 2016-03-07 17:25:22]:
Nie dziwie się że ci nic nie pasuje, nawet pisać po polsku nie umiesz , plus błędy ortograficzne.
zdjecie uzytkownika
Damian - 2016-03-07 21:18:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Arczi nie jestes na lekcji polskiego. Wsiadaj w busa i zobacz te warunki mieszkalne i dopiero sie wypowiadaj.
zdjecie uzytkownika
eeeee - 2016-03-14 19:25:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witajcie mozecie cos powiedziec na temat pracy w son i mieszkania przez ta agecje?
zdjecie uzytkownika
kejti - 2016-03-22 13:03:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowal ktos z was w eindhoven przy pakowaniu papryki i pomidorow?
zdjecie uzytkownika
jojo - 2016-03-24 12:59:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, pracował ktoś tu : Pracownik produkcji - truskawki (Udenhout, Holandia)
jakie opinie ?
zdjecie uzytkownika
Ona - 2016-03-29 18:23:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam szukam opinii o pracy na montażu elektroniki w Helmond z tej agencji i jakie oferują warunki mieszkaniowe?
zdjecie uzytkownika
Ona - 2016-03-31 18:00:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prosze o oponię o parku w Valkenswaard jakie tam są warunki i pracy w Prodrive?
zdjecie uzytkownika
patrycja - 2016-04-04 13:01:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ona - 2016-03-31 18:00:35]:
montaż elektroniki w Helmond ? też chętnie się dowiem co to za firma ?
zdjecie uzytkownika
imi - 2016-04-05 10:46:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ponawiam prośbę o opinię na sortowaniu paczek w den bosch? jak z godzinami i czy znośne warunki na zakwaterowaniu? jeśli jest ktoś kto pracował w Son niech również sie wypowie i ułatwi mi podjęcie decyzji ;-) będę bardzo wdzięczna
zdjecie uzytkownika
imi - 2016-04-08 09:01:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i nikt nic???? na temat Son?
zdjecie uzytkownika
Marek - 2016-04-13 19:53:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [W miarę zadowolona - 2015-09-29 17:08:40]:
Siema , napisz coś więcej język angielski techniczny czy? Lutowanie skręcanie? ?
zdjecie uzytkownika
Damian - 2016-04-25 20:14:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odradzam warunki mieszkalne poniżej krytyki. O czym nie wspomna rekrutantki.
zdjecie uzytkownika
R - 2016-05-18 21:00:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Miałem wątpliwą przyjemność przespania jednej nocy na tym kempingu. Gorszego miejsca zamieszkania w NL przez ok. 3 lat wyjazdów nie uświadczyłem :) przyczepy w stanie rozkładu ,pranie płatne , sklepy kawałek drogi , na miejscu impreza 24h a koordynator zamulony jakąś chemią. Szczerze nie polecam :D
zdjecie uzytkownika
Ona - 2016-06-06 14:46:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [R - 2016-05-18 21:00:16]:
witam R a gdzie dokładnie był ten park na którym Pan spał jedną noc ? :)
zdjecie uzytkownika
gb - 2016-06-06 16:02:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracował ktoś w Best jako: Pracownik produkcyjny - części samochodowe
Proszę o opinie
zdjecie uzytkownika
Ciocia Blondi - 2016-06-14 15:37:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
Pracowalam razem z chlopakiem przez Direct People. Ciezko opowiedziec slowami co tam siedzialo... Niestety to co napisze jest sama prawda.. Albo wierzysz albo nie.. Pierwszy raz jechalam za granice i pierwszyraz z ta agencja i byl to ostatni raz!!! Jesli mialabym tu opisywac wszystko.. zajebloby mi to za duzo czasu... jezeli ktos z Was bylby bardziej zainteresowany informacjami co dzieje sie w DP i jak traktuja ludzi.. Zapraszam by odezwal sie do mnie na emaila ( claudia 5 @ wp. pl -usunac spacje) ...
Zaczne od pracy.. Firm mieli sporo.. niestety wiekszosc zrezygnowala ze wspolpracy z DP i zostaly tylko 3- NFB-praca przy czesciach samochodowych, Sherpeinhuizen- praca przy pakowaniu warzyw oraz o dziwo, ze maja taka oferte co ich bardzo ratuje.. Prodrive Technologies B.V- elektronika, montaz itp.
Ja robilam w dwoch, Moj Ukochany w trzech.. Praca dla mezczyzn w NFB by odpowiadala.. mi niestety nie, ale to dlatego, ze nie czuje sie dobrze na magazynie. A na magazynie jak to na magazynie- brudno, ciezko..i sztywno. Praca w Prodrive to szczescie, czysta, z db warunkami gdzie czujesz sie dobrze. Natomiast przy warzywach... te prace polecic mozna tylko osobom, ktore w zyciu nie chca nic osiagnac, jie maja perspektyw na zycie, i lubia gdy sie je poniza. Lubia kiedy liniowy wydzieraja sie i gnoja, kiedy wyzywaja i pokazuja, ze jestes smieciem. Moj chlopak kiedy tam robil tracil tylko na wadze przez stres i nerwy, odbijalo sie tez to i na nas. Biegasz dla nich jak marionetka. Zeby dostac szafke trzeba sie o nia bic, kluczykow nie ma, szatnie sa nawet w toalecie, aby przejsc na hale, przechodzi sie przez toalety, kazdy sie przepycha jak w sklepach w PL na swieta..
Ale mowa tutaj o Direct People.. Lekko sie rozpisalam ale coz..
Ta agencja to jedna z najgorszych.. na 1wszym miejscu jednak dalabym T&S. Kiedy planista byl jeszcze Rafal, dalo ske cos zalatwic, teraz jest jeszcze gorzej. do Biura w Eindhoven ciezko sie dodzwonic, kobiety pracuja do 17 a juz od 15 potrafia nacisnac "zajete" lub po prostu omijac ten telefon. Koordynator? To kolejna z największych porażek- potrzebujesz pomocy? Chcialbys o cos zapytac? O cos sie odniesc? Na pewno nie idz do niego! Jego jedyna opowiedz to "Ja nic nie wiem, dzwon do biura".
Lokacja jaka? DP mial jeszcze hotel jakis (slyszalam o nim tylko), lecz z niego zrezygnowali z checi oszczednosci. Zatem tylko bungale przy Valkenswaardzie zostaly. Domki 4osobowe, a to juz tlok w takim malym czyms. Grzyb jest na kazdej scianie, brudne i splesniale materace, stare rozpadajace sie lozka, szafy rozwalone.. Nic innego procz szafy i lozka w pokojach nie ma. Lazienki tez sa paskudne i bez zaslon w prysznicu, przez co robi sie kaluza i bloto na podlodze.
Oczywiscie wazne tez jest z kim sie mieszka i na jaki bungal sie trafi. Ale bez wkladania pieniedzy w domek nic tam sie miec nie bedzie.
Pana Pawla (koordynatora) gnebi jego wlasna zona, a jest ona takze liniowa na warzywach.
Co jeszcze o agencji mozna napisac? W sumie wielee, ale kto to bedzie tu czytal? Mimo, iz moim zdaniem ta opinia JEST BARDZO POMOCNA. Paroma slowami, ktorymi opisac ja mozna to: Oszusci, kretacze, zlodzieje, zaklamani ch**e, skur****ny itp.. Jezeli jestes ugodliwy na kazda z ich decyzji, jezeli nie obchodzi Cie zbyt wiele i nie pilnijesz swoich spraw, bedziesz miala tam lekko. Choc i tak na samym koncu podziekuja Ci za wspolprace a na solarisie dowiesz sie, ze dali Ci kare wysokosci 300euro- co jest niezgodne z prawem. Ale oni na kazdym kroku lamia prawo. Za dojazdy do i z pracy placisz- co tez jest lamaniem prawa.
Wydaje mi sie, ze i tak wiele napisalam.. Mam nadzieje, ze jakos pomoglam.. ChcialbysChcialabys wiedziec wiecej? Napisz do mnie a chetnie odpowiem na pytania i opowiem wiecej :)
Generalnie - radze ich omijac szerokim łukiem!
Pozdrawiam :)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Direct People Polska!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Direct People Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert