Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Direct People Polska

Pracowałeś w firmie Direct People Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ghdfkgs - 2014-07-11 14:38:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kosa - 2014-07-11 13:23:08]:
a pracowałeś tam już? bo chciałbym coś wiedzieć. z tego co słyszałem to wiadomo, nie jest to hotel czy coś, ale mam nadzieję że aż tak źle nie ma. woda ciepła jest? jakieś lodówki na miejscu są? pralki albo co? daj jakieś info
zdjecie uzytkownika
osa - 2014-07-11 16:29:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a to musi byc wymaganie w prawie gdzies zapisane, zeby pracodawca wymagal takiego zaswiadczenia? no cos faktycznie to wszystko jest pogmatwane, ja juz nie wiem co sobie o tym myslec i kto tutaj pisze rozsadnie albo po prostu zgodnie z prawda
zdjecie uzytkownika
reginka - 2014-07-11 17:53:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie ale wy jesteście naiwni po pierwsze podpisujecie jakiś papier w języku holenderskim tak w nawiasie nawet nie wiecie co to za język i czy na pewno holenderski bo go nie znacie po drugie nie wiecie co podpisaliście i na co się zgodziliście ( w ten sposób można sobie świetnie wyłudzić pieniądze , kredyty i inne rzeczy) po trzecie nawet nie możecie poradzić się nikogo kompetentnego kto się na tym zna (np.radcy prawnego od prawa międzynarodowego )bo nie dostajecie dokumentu do rąk !!! Do wiadomosci pana studiującego prawo zapraszam na Stronę Ministerstwa Sprawiedliwości jest komunikat kto takie zaświadczenie może uzyskać
i jak wygląda orginalne zaświadczenie łącznie z upoważnieniem ( wierzcie mi rózni się od tego które posiada firma Direct People ). Są tam też numery telefonów na infolinie prawników którzy zajmują się sprawami właśnie oszustw związanych z oferowaniem usług w zakresie pośrednictwa w uzyskiwaniu zaświadczeń. Zresztą na głownej stronie jest informacja MINISTERSTWO SPRAWIEDLIWOŚCI OSTRZEGA .Ponadto dowodu wpłaty 30 zł tez nie otrzymacie to jest z ręki do ręki. A jeśli ktoś powie że" pani w biurze mówiła że tłumaczył to tłumacz przysięgły" to jest bardzo naiwny na dokumencie powinna być pieczęć tłumacza na której znajduje się jego imię i nazwisko a w środku wskazanie języka w zakresie którego ma uprawnienia oraz pozycję na liście tłumaczy przysięgłych o której mowa w art 6 ust 2. Pieczęć wydaje Minister Sprawiedliwości w Mennicy Państwowej. Ponadto powinien być numer prawa wykonywania zawodu. A takich rzeczy nie znajdziecie na umowie holenderskiej którą podpisujecie tłumaczoną "tłumacza przysięgłego". Więc co podpisujecie sami nie wiecie , a z kim rozmawiacie też nie wiecie "z miłymi paniami" bo nie posiadają nawet identyfikatorów nie wspomnę o przedstawieniu sie z imienia i nazwiska. Ale za to wiecie że przyjedzie po was przewoznik ( o którym nic nie wiecie) i zabierze was do wymarzonej pracy w Holandii. P.s ubezpiecznia NFZ wydaje karty EUROPEJSKĄ KARTĘ UBEZPIECZENIA ZDROWOTNEGO możecie korzystać z opieki zdrowotnej za granicą bezpłatnie karta wydawana od ręki.Bo umowa nic nie mówi o ubezpieczeniu od wypadku w pracy. A to już co innego niż wizyta u lekarza jak się rozchorujesz. Pozostałych mądrych i rozsądnych zapraszam na stronę bezpieczna praca za granicą . Jest tam informator pt. jak bezpiecznie wyjechać do pracy za granicę.
zdjecie uzytkownika
fricla - 2014-07-11 23:30:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie uciekajcie jak najdalej z tej agencji, gratulacje dla osoby post wyzej. W koncu ktos potrafił udzielic wyczerpujacej odpowiedzi na pytania przy szukania pracy za granica. chcecie byc niewolnikami? odpowiem na to pytanie za was - podpiszcie umowe z ta firma, a gwarantuje ze przez 2 miesiace nie wyjdziecie nawet z mieszkanka, za ktore tak slono placicie - nie wolno z niego wychodzic.
zdjecie uzytkownika
rokii - 2014-07-12 10:35:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja tam pracowałem i nie narzekam tam się pracuje a nie wypoczywa, ludzie co wy chcecie na wakacje jechać czy co?! Podpisywałem wszystkie papiery i umowę holenderską itd. i żadne oszustwo mnie nie dopadło... no ja nie moge... widać, że piszą to osoby, które nigdy nie pracowały za granicą... nie ma luksusów, ale pracowałem w gorszych warunkach...
zdjecie uzytkownika
opiniujacy - 2014-07-12 21:43:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie oskarżam, lecz to moje sugestie - większość opini takich jak "prawniczek" lub "rokii" dodawane są przez własnie tą agencje. ludzie przejżyjcie na oczy! chcecie wiedziec gdzie pojedziecie? sprawdzcie dokladnie, ja wam jestem w stanie odpowiedziec, ze napewno nie tam gdzie podano wam w agencji. druga sprawa, panie prawniku studiujacy prawo, prosze dokladnie doczytac kwestie pelnomocnictwa wydania ZOK oraz jak to ten dokument wygladac powinien. Nie studiuje prawa, a wiem dokladnie ze na zwykly podpis na papierku nie wydadza w sadzie nic, to NIE JEST UPOWAŻNIENIE!
zdjecie uzytkownika
osa - 2014-07-14 13:28:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
reginka, gratulacje i brawa za taka wyczerpujaca informacje dla kogos kto chce podjac prace za granica. trzeba teraz mocno uwazac, co sie podpisuje jakei dane sie komus udostepnia i w jaki sposob sie to robi. wyjazd za granice do pracy to na pewno nie wakacje, ale nie mozna sie godzic na wszystko co proponuja, bo trzeba znac swoje prawa i nie dawac sie robic w bambuko
zdjecie uzytkownika
siekiera - 2014-07-15 09:22:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no jasne, że trzeba uważać, co sie podpisuje, zeby nie dac sie wyrolowac. ale reginka nie nazywaj ludzi naiwniakami, bo duzo prawdy w tym, co piszesz, dobrze wiedzic gdzie sie jedzie i sie oczytac. Noo ale sorryyy troche jestes niedoinformowana, albo nie najezdzialas sie do holandii i nie bylas w pracy za granica. Karta w zyciu nie wystarczy, kazda normalna firma musi cie ubezpieczyc, no chyba ze chcesz tyrac na czarno! a swoja drogą, jak masz czas i chce ci sie jezdzic po sądach po niekaralnosc, to podziwiam.... mi na to szkoda kasy i czasu, skoro moge wszystko na raz zalatwic.
zdjecie uzytkownika
młoda - 2014-07-15 10:32:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [siekiera - 2014-07-15 09:22:25]:
Ty chyba nie potrafisz czytać ze zrozumieniem firma nie załatwi za Ciebie zaświadczenia o niekaralności jeśli nie posiada na to upoważnienia wydanego przez sąd żeby uzyskiwać takie zaświadczenia w imieniu potencjalnych pracowników twoje pełnomocnictwo podpisane w biurze nic ci nie daje .Proste płacisz 30 zł w biurze podpisujesz pełnomocnictwo ( które nie jest oryginalnym pełnomocnictwem) a biuro i tak nie uzyska od sądu zaświadczenia bo nie posiada postanowienia sądowego na mocy którego może w imieniu swoich pracowników uzyskiwać takie zaświadczenia z Krajowego Rejestru Karnego.Tylko w momencie spełnienia dwóch warunków może za Ciebie uzyskać takie zaświadczenie 1. Zgoda sądu (nie twoja) na uzyskiwanie takich zaświadczeń w imieniu pracowników ( biuro powinno Ci taką zgodę udostępnić i pokazać że posiada) 2. Prawidłowo wypełnione pełnomocnictwo łącznie z upoważnieniem do odbioru za Ciebie takiego zaświadczenia.Dlatego byli pracownicy nie mogą po powrocie doprosić się od firmy takiego zaświadczenia. Apropo karty EUROPEJSKIEGO UBEZPIECZENIA ZDROWOTNEGO zgadza się że pracując za granicą legalnie musisz opłacać składkę ubezpieczenia w danym kraju jednak karta ta upoważnia do leczenia bezpłatnie każdego mieszkańca w unii europejskiej w każdym kraju unii Przykład Pan Holender pracuje w Anglii a jest w Polsce idzie do lekarza bo się rozchorował daje kartę zostaje przyjęty na podstawie karty ( na niej są zapisane wszystkie informacje kto jest twoim ubezpieczycielem w celu ściągnięcia pieniędzy od tego ubezpieczyciela ) spróbuj iść za granicą do lekarza bez tej karty, przyjmie Cię tylko nie zdziw się jak zapłacisz za wizytę oczywiście potem możesz dochodzić zwrotu pieniędzy tylko czy znasz dobrze język kraju w którym pracujesz i się ubezpieczasz.Wydaje mi się że lepiej się zabezpieczyć z góry przed wyjazdem. :)
zdjecie uzytkownika
siekiera - 2014-07-15 11:08:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hellloł, to ciekawe jakim cudem to dostałem, jesli ta prosba od nich twoim zdaniem nie wystarczy, to jak sad mogl to wydac? ja pierdziele, rzucasz sie nie wiadomo o co, a wyglada na to, ze nigdy nie jechalas i nie masz doswiadczenia w wielu agencjach, bo nie wiesz jakie problemy faktyczne moga cie spotkac na miejscu. Z karta owszem, przyjmie cie lekarz za free, ale jak chcesz jechac na dlugo, a w Pl nie jestes ubezpieczona, to mozesz sobie nia tylek podetrzec, bo bedzie niewazna :P
zdjecie uzytkownika
osa - 2014-07-15 12:45:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a to tak trudno sobie samemu zalatwic takie zaswiadczenie o niekaralnosci? bo jak mi sie wydaje to nie jest takie trudne, ale fakt nie sprawdzalem tego na swojej skorze. ludzie teraz bardzo czesto podpisuja cos czego nawet nie przeczytaja albo jak juz przeczytaja to i tak nie do konca przywiazuja do tego wage bo wierza komus na slowo, a potem okazuje sie niestety zdecydowanie inaczej. mam wrazenie, ze troche nasze szkolnictwo zaniedbuje sprawy umow i prawa w wyksztalceniu szkolnym, ale coz teraz to trzeba i tak na siebie liczyc.
zdjecie uzytkownika
siekiera - 2014-07-15 13:11:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [osa - 2014-07-15 12:45:05]:
pewnie, ze nie jest to skomplikowane. jedziesz do sadu, wpalcasz oplate i powinni ci od reki wydac :) z jednej strony tez dobrze samemu sobie to zalatwic i miec z glowy... jesli ktos blisko ma, to moze podskoczyc.
zdjecie uzytkownika
osa - 2014-07-15 16:42:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dokladnie, tak samo myslalem ze to tak wyglada. chyba warto miec to juz dla siebiei byc tego pewnym, a nie ufac tak komus i placic za to. w szczgolnosci, ze niektorzy pisali ze mieli problemy z odzyskaniem tego.
zdjecie uzytkownika
Mario - 2014-07-25 00:28:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To biuro jest totalną, porażką.
Jeżeli chcesz jechać do legalnego auschwitz to jak najbardziej POLECAM !!!
Jestem pracowity i sama praca w sobie jest łatwa ale najbardziej cierpi psychika, gdy ktoś stoi nad tobą i krzyczy min. ,, szybciej kur.wa bo wylecisz'' . Ile razy naoglądałem się dziewczyn które szły na kantyne z płaczem bo nie wyrabiały ...
Szkoda że swój swojego sprzedałby za 1euro ... Ale niestety tak tam jest, w czerwcu wyleciało mase ludzi którzy byli poza wiekówką żeby zrobic miejsce młodym na wiekówce , co jest bardziej opłacalne...
Dla wszystkich młodych którzy mają zamiar się tam wybrac, spokojnie na domkach jest mase dilerów , cpunów itp. Będziecie mieli super wakacje...
Tyle odemnie.
zdjecie uzytkownika
Karolcia - 2014-07-25 13:16:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mario - 2014-07-25 00:28:54]:
Legalny (usunięte przez administratora)ktory opisujesz to jest slynny Scherpenhuizen Packaging :)

direct people i domki w valkenswaard na parki brugse heide masa swirów i dilerka mariuchlany :)


zdjecie uzytkownika
Krysia - 2014-07-25 22:29:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje ktos przy zbieraniu zamówień ile się zarabia i czy sa tam godziny, jak wygląda atmosfera.
zdjecie uzytkownika
Maariola - 2014-07-25 23:15:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mario - 2014-07-25 00:28:54]:
Legalny auschwitz ktory opisujesz to jest slynny oboz pracy pod nazwa Scherpenhuizen Packaging :)

direct people i domki w valkenswaard na parki brugse heide masa swirów i dilerka mariuchlany :)
zdjecie uzytkownika
zuza - 2014-07-26 11:01:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Krysia - 2014-07-25 22:29:43]:
pickowanie tam jest serio spoko, sama sobie w miare organizujesz czas, bo masz swoja norme do zrobienia i musisz ja zrobic. Moge pochwalic, bo z godzinami jest wporzo. Wiadomo, ze mozesz sie postresowac, jak nie bedziesz mogla normy wyrobic, ale stresik wszedzie jest. Jak ogarniesz robote, to dasz rade.
zdjecie uzytkownika
asd - 2014-07-29 13:48:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej. moze ktos cos powiedziec o tym pickowaniu? na czym to polega?
zdjecie uzytkownika
Mo - 2014-07-29 18:28:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wybiera sie ktoś 3 sierpnia do Eindhoven na pakowanie owoców i warzyw?? Jade sama i chętnie poznałabym kogoś kto też jedzie, żeby było raźniej.

monbry09@gmail.com piszcie!!
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-30
Żródło: pracuj.pl
Eindhoven
(Holandia)
PRACOWNIK PRODUKCYJNYLokalizacja: Eindhoven (Holandia) Direct People to firma, która specjalizuje się w międzynarodowym pośrednictwie pracy. Posiadamy wieloletnie doświadczenie w rekrutacji zagranicznej – działamy od 2004 roku. Zajmujemy się głównie rekrutacją na stanowiska logistyczne i produkcyjne. Jesteśmy profesjonalnym, efektywnym i skutecznym zespołem, który pracuje z pasją i z satysfakcją. Naszym głównym celem jest pomoc pracownikom w zna
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-07-29 21:26:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Mario - 2014-07-25 00:28:54]:
Jestem po za wiekówką, i nie wyrąbali mnie dla wiekówki, a dlaczego? Dlatego, że nie jestem cwaniak, robię co do mnie należy bez żadnych grymasów, daję się lubić i dlatego jest tutaj dla mnie miejsce. Pracuję tutaj już dłuższy okres i NIGDY nie usłyszałem od przełożonych tego typu wulgaryzmów. No ale pewnie dlatego, że nie jestem patologicznym chamem i nierobem. Takie wyzwiska dostają tylko gnoje którzy się opieprzają
zdjecie uzytkownika
ruchaś - 2014-07-29 21:33:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mo - 2014-07-29 18:28:48]:
Umów się ze mną na randkę to poznasz mnie i będzie Ci raźniej. Będziemy podążać przez życie razem na dobre i na złe, będziesz matką moich dzieci i babcią moich wnuków, aj lowju bejbe
zdjecie uzytkownika
hehe - 2014-07-29 22:15:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ruchaś - 2014-07-29 21:33:43]:
oj kalol kalol
zdjecie uzytkownika
osa - 2014-07-30 14:01:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o co chodzi z tym pickowaniem, bo tez mnie to interesuje. widzialem ostatnio ogloszenia ale nic chyba o pickowaniu tam nie bylo. mnie intersuje ogloszneie do pracy jako osoba zbierajca zamowienia. ogloszenie sie wydaje bardzo w porzadku, taka polroczna dyspozycyjnosc tez mi odpowiada. jezyk w stopniu komunikatywnym tez znam wiec nie pozostaje nic innego jak sie zglaszac. najbardziej podoba sie mi opinia pracownika, ktory widac ze napisal ja szczerze. takie podejscie jak pracownik ma wydaje sie najbardziej rozsadne i przedwszystkim nie jest roszczeniowe. a jak nie tylk osie wymaga od pracodawcy a tez cos daje od siebie to lepiej to wsyzstko potem wyglada i lepiej sie wspolpracuje Napiszecie mi jeszcze jakich stawek mozna sie spodziewac na tym stanowisku?
zdjecie uzytkownika
były pracownik Gopack - 2014-07-31 00:16:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2014-07-29 21:26:29]:
zastanów się co piszesz,bo kultury to nie masz za grosz,a to co napisał ,,Mario'' to w 100% się zgadza.uważasz że ktokolwiek w pracy ma prawo cię wyzywać i poniżać,a tam zawsze na nowych osobach się wyżywają.ja tam byłem jednorazowo na 10 tygodni,i napewno już nigdy bym do tej firmy nie wrócił,i to tylko przez atmosferę w pracy,bo pracy się nie boję i za grancą pracuję już przez długie lata.
jeśli tam jest tak fajnie,to dlaczego jest aż taka rotacja ludzi,i dla wielu osób jest to wyjazd na jeden raz i nigdy więcej-ludzie mają swoją godność i nie dają sobą pomiatać byle komu.
tobie się tam bardzo podoba bo zapewne jesteś lizusem i pieskiem liniowych.
zanim kogoś tutaj nazwiesz gnojem co się opieprza,to dwa razy się zastanów-ale ten poziom kultury akurat pasuje do większosći ludzi tam pracujących.
serdecznie nie pozdrawiam!!!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Direct People Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski