Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Direct People Polska

Opinie o Direct People Polska

Pracowałeś w firmie Direct People Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
3marr - 2015-05-05 10:29:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [7890 - 2015-05-04 08:59:31]:
Chodzi tutaj o pakowanie warzyw i owoców, ważenie produktów itp
zdjecie uzytkownika
matka Stiflera - 2015-05-06 18:09:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podziele sie z Wami moja przygodą z Direct People oraz pracą w ND w Oss jako picker ,więc od poczatku.Pracę rozpocząłe przed świetami,po jednodniowym szkoleniu przez Bartka (nie oceniam ludzi).Praca jak praca trzeba sie spieszyć,bo "norma" ten temat przewija się wszedzie ,w pracy ,w drodze do pracy i po pracy normalna paranoja,niektórzy mieli naprawde z tym problem.Przed pracą walka o lepszy skaner i słuchawki i poszukiwanie beteja który ma pełne baterie,bo wymienianie baterii w czasie pracy zabiera czas i obniża norme,dodam ze trzeba to robić z innym pracownikiem bo inaczej zwolnienie.Ale nikt nie zwraca uwagi na to że wymiana akumulatorów należy do firmy lub przeszkolonych pracowników ale w Norbert Dentressangle Oss robią to zwykli pracownicy ,co jest zreszta niezgodne z przepisami Holenderskimi. Wszyscy na to klną ,ale siedza cicho bo praca-dramat.Wracając do normy, codziennie na tablicy jest wywieszana norma kazdego pracownika ,i miejsce te jest odwiedzane przez kazdego pracownika jak meczet przez muzułmanina, a dwa metry dalej siedza holendrzy ,patrzą na to i w duchu śmieją sie z gek met de Poolse.Wazelina w tej firmie jes mocno obecna,ale to Polacy doprowadzili do tej sytuacjii.Ogólnie ludzie którzy tam pracują sa sympatyczni i pomocni,bez wzgledu z jakiej sa firmy.Co do pracy i ilości godzin to delikatnie mówiąc szału nie ma.W momencie przyjazdu nasłuchałem się ile to będzie pracy przed świętami,że dzień w dzień do pracy itd.Rzeczywistość okazała sie brutalna,tylko kierowcy mieli godziny reszta w niby najlepszym okresie przedswiątecznym 32.25 a to niby najlepszy okres po Bożym Narodzeniu,naprawde szał.Spotkałem sie z przypadkiem że pracownik miał 8 GODZIN W TYGODNIU.To teraz sobie wyobrażcie ile może być pracy po "sezonie"?? Teraz warunki mieszkaniowe. Wszystko zależy gdzie trafisz. Są miejsca dobre i beznadziejne,jak trafisz na te drugie to masz łazienke na kilkanascie osób i kuchnię tak samo,łatwo sobie wyobrazić jak taka kuchnia wyglada;) O łazience na kilkanaście osób to chyba nie trzeba pisać...Aktualnie teraz DIRECT PEOPLE "SUGERUJE" pracownikom żeby przechodzili na prywatne mieszkania ,bo zdają sobie sprawe że lepiej wysłać wszystkich na -privat- a nie bać się ewentualnych kontroli z Gminy i dostać kilkadziesiąt tysięcy euro kary,za warunki w jakich umiejscowili pracowników.Najważniejsze ,zapomnij o swoim prywatny samochodzie ,masz dojeżdzac do pracy autem DP za które bedziesz płacił 5.50euro za przejazd i niekiedy po pracy musisz czekać nawet 1.5h po pracy ,bo ktoś jeszcze pracuje,o rozwożeniu juz nie wspominam ile to czasu zajmuje...Na temat ludzi nie będe pisał ,bo to normalne ze spotkasz różnych, fajnych,idiotów,zajebistych,pijaków,brudasów,szczęscie jest ważne. Na koniec praca w ND W Oss ,nie zarobisz tego co CI OBIECAJĄ ,prędzej wpadniesz w alkoholizm -bez kitu-.Najwazniejsze, są tam osoby które wydają sie najlepszymi kumplami a tak naprawde są sprzedawcami bez skrupułów.Ale najważniejsze jest to zwolnią cię kiedy im sie podoba ,umowa podpisana na 6 miesiecy jest mrżonką.Nie jesteś potrzebny to jestes zwolniony z dnia na dzień,nie licząc mojej osoby podczas dwóch miesięcy z osób które znałem osobiście lub przynajmniej z widzenia poleciało ok.11 osób!! Powodem była norma , ale tak naprawdę nie było po prostu tyle pracy dla tylu osób,nie wspominam o osobach które wyjechały na urlop np.2 tyg. a siedzą w polsce ponad miesiąc i naiwnie czekają na telefon kiedy mogą wrócić.Ogólnie Direct People jako pośrednik was nie oszuka,zabiorą wam to co tylko mogą ale to co wam się nalezy to dostaniecie o czasie , no chyba ze świeto. Podsumowując praca w OSS w ND TRZYMAĆ SIE Z DALEKA tam sie nie zarabia.
zdjecie uzytkownika
Anoniem - 2015-05-07 14:23:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [matka Stiflera - 2015-05-06 18:09:37]:
Krystian, dobrzy pracownicy nie są zwalniani ;) Może logistyka nie jest branżą dla dziewczyny? Warto to przemyśleć :) Agencja wypłacalna, z godzinami nie ma tragedii. Apropo's lokum - żeby przyjemnie się mieszkało, trzeba czasem sprzątać pokój. Wiadomo, zawsze lepiej na swoim. Pozdrowienia od współpracowników.
zdjecie uzytkownika
czeslaw - 2015-05-07 15:25:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anoniem - 2015-05-07 14:23:38]:
sa zwalniani lub sami odchodza bo kto chce pracowac po max 30 godzin w tygodniu, aniekiedy jak wyzej dziewczyna mowila jest duzo mnie godzin najlepiej dla directu ti nabarac multum osob i zeby pracowaly po 2-3 dni w tygodniu co do szparatania zgadazam sie a dziewczyny w logistyce tez swietnie pracuja nie ma znaczenia ogolnie direct klamie ludz w biurze obiecujac im duzo pracy , godzin a tak naparawde nie ma tyle godzin odtraca wszytko plus zycie zostaja male ochlapy , planista w tej dierct tez masakra takiego niedorajdy juz dawno nie widzialem , jeszce jedno sporo negatywnych i mowiacych prawde o direct people opinni jest niestety usuwanych
zdjecie uzytkownika
matka Stiflera - 2015-05-07 16:17:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anoniem - 2015-05-07 14:23:38]:
Nie wiem kim jesteś,ale ja nie jestem żadnym Krystianem.Widze że nie tylko ja mam takie zdanie.Prawda jest taka ze ND W Oss to dramat,no chyba że jesteś wazeliniarzem i kapusiem ,to bardzo zmienia postać rzeczy i ułatwia ,ale czy warto?
zdjecie uzytkownika
Krystian - 2015-05-07 18:24:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
na 10h pracy 2 przerwy co 3h, ale tylko pikerzy! Reszta normalnie co 2 h. Więc o czym tu sie rozpisywać?! Niewolnicy a nie pracownicy! Tak nas traktują!
zdjecie uzytkownika
Anoniem - 2015-05-08 09:55:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Krystian - 2015-05-07 18:24:31]:
Już Was nie traktują, zwolnieni koledzy. Za niewolnictwo nie dostajesz kasy, warto uzupełnić wiedzę przed rzucaniem takich haseł. Wracajcie do Polski, dostaniecie kwadrans przerwy na 10 godzin pracy. Czesław, Krystian, Matka Stiflera - jakkolwiek się nie podpiszesz - tutaj na miejscu wszyscy wiemy jak było. Nowych zniechęcać jest łatwo. Dziewczynie w pracy się nie udało, nie ma prawa udać się nikomu. Pozdrawiamy.
zdjecie uzytkownika
Wakacyjni Słoneczni - 2015-05-13 09:20:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wakacje! :-))))))) My chcemy słońca !!!!!
zdjecie uzytkownika
stopklatka - 2015-05-13 14:51:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [matka Stiflera - 2015-05-07 16:17:42]:
Wszedzie dobrze, gdzie nas nie ma..jednak przyslowie aktualne do dnia dzisiejszego.Narzekac kazdy umie, ale dzis trudno znalezc wiarygodnego i wyplacalnego pracodawce w NL. Pracowalem w direct, trafilem na chwilowy problem z godzinami i pochopnie zdecydowalem sie przejsc do innej agencji, bo tak zachwalali prace. I to byl jeden z moich najgorszych bledow w "karierze". Teraz juz mnie tam nie chca przez glupia decyzje, a moj kumpel szczesliwie dotarl do konca fazy B, pracowal prawie 3 lata, wiec da sie. Niezadowolonym radze przemyslec decyzje 10 razy, bo jeszcze zatesknice za directem, choc gorsze chwile tez tam sie zdazaja, ale przymajmniej wyplaca Ci to na co zarobiles, bo boja sie kontroli i kar i wiem to z pewnego zrodla.
Pozdrowienia dla wszystkich szukajacych pracy!
zdjecie uzytkownika
matka Stiflera - 2015-05-14 01:28:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [stopklatka - 2015-05-13 14:51:30]:
Wszędzie dobrze.... rozumiem, ale ja tylko przedstawiłem to co widziałem.Nie wiem kogo to wina ,matki czy ojca że nie obdarzyli mnie genami kapusia,plotkarza,wazeliniarza, sobotniego pijaczka, takiego zresztą polaka w NL z którego śmieja się holendrzy ,bo nie znacie języka a siedzicie tam kilka lat i jak coś wam holender powie to tylko się głupio śmiejecie bo to najlepsze rozwiązanie
zdjecie uzytkownika
zniesmaczony - 2015-05-14 11:09:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [matka Stiflera - 2015-05-14 01:28:47]:
ten ktory pisze jako matka stiflera coraz bardziej sie pograza. wiekszosc osob na magazynach zna angielski. holendrzy nie smieja sie z tych, ktorzy przyjechali zarabiac - nie cwaniakowac. kilka przepracowanych lat jest lepsze od kilku lat lecenia w kulki. mozna cos odlozyc, mozna zyc. chyba masz spaczony obraz na rzeczywistosc. nerwy mnie biora od tak glupiego gadania.
zdjecie uzytkownika
heswijk - 2015-05-14 17:16:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Matka Stiflera napisał prawdę.dziekuje.koniec.
zdjecie uzytkownika
NARESZCIE DOBRZE TRAFIŁAM - 2015-05-22 13:50:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
POLECAM PRACE PRZY CZESCIACH ELEKTRONICZNYCH! GODZINY SA, PRACA LATWA, ATMOSFERA SUPER!!NAJLEPSZA PRACA W JAKIEJ BYLAM! POOOLECAAAAAAM WSZYSTKIM KOBIETKOM!!
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-05-25 12:43:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co dokladnie o tych czesciach
zdjecie uzytkownika
jaa - 2015-05-27 17:20:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Czy ktoś pracuje na sprzątaniu w Roggel i może coś więcej wypowiedzieć sie na ten temat ? pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
antykonfident - 2015-05-28 16:21:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Powiem krotko,kasa nie jest najgorsza,praca nie była by zła gdyby nie Polacy,którzy dostali tam kawałek stanowiska polskich cieci,tzw poganiaczy i podpierdalaczy.Polak może wszystko tylko nie rządzić,ale holendrzy takich potrzebują,a z tyłu stoją i się śmieją,taka jest prawda,uważajcie na jednego wózkowego,który niby umie trochę holenderskiego,podpierd... wszystkich dookoła,tak po za tym pracuje tutaj 90 proc dobrych ludzi.pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
gregor - 2015-06-06 22:12:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca O.K, Kasa O.K, ludzie spoko! Mieszania "służbowe" rewelacji nie ma , ale na głowę nie pada:)
zdjecie uzytkownika
okidoki - 2015-06-10 12:31:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ok.
zdjecie uzytkownika
janka96 - 2015-06-17 17:40:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co sądzicie o pracy w Eidenhoven przy pakowaniu warzyw i owoców? Jaka atmosfera, czy szybko można sie nauczyć wyrabiać normę, jak to wszystko wygląda? Czy warto?
zdjecie uzytkownika
broszka - 2015-06-19 13:15:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Rok temu przeszłam z innej agencji gdzie była lipa z godzinami. Teraz jadę prosto tam. Trochę można dorobić.
zdjecie uzytkownika
patiiii - 2015-06-25 19:33:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jade z chlopakiem 5 lipca do eindhoven do pracy na produkcji. Idzie dorobic? Jak z godzinami pracy? Nadgodziny sa czy po prostu biuro koloruje sytuacje tam? ;)
zdjecie uzytkownika
assembler electronic - 2015-06-30 22:19:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [NARESZCIE DOBRZE TRAFIŁAM - 2015-05-22 13:50:25]:
a mozesz mi powiedziec jakei sa stawki na produkcji elektroniki skręcanie lutowanie komponentów i gdzie sie mieszka?
zdjecie uzytkownika
Stefan - 2015-07-01 14:10:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
UWAGA. Direct People to oszukańcza firma. Obiecuje zarobki, godziny pracy, ale w rzeczywistości pracujesz 2 lub 3 dni w tygodniu i 1 w weekend. Pracujesz tylko tyle zeby biuro miało z czego sciągnąć opłaty za ubezpieczenie, mieszkanie i ... dojazd do pracy. Zostaje ci tylko troche drobnych na życie. 29.6.2015 wystawili oferte na stanowisko order picker w magazyniach w Oss. Niema tam pracy bo w tym magazynie jest tez OTTO i EenA. Jak wyrzucaja kogos z pracy to tylko ludzi z Direct People. Wyrzucają ale nowych osób z DP już nie przyjmują. Wyrzucają za byle błachostki.
zdjecie uzytkownika
monika - 2015-07-01 16:37:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje ktoś w SON - Składanie/skręcanie sprzętu elektronicznego
(Składanie sprzętu zgodnie z instrukcją w języku angielskim przedstawioną na komputerze) taka oferta pracy jest na stronie. Moze s e ktos wypowiedziec co to za firma, jak sie pracuje, jak jest z godzinami itp ??? Nigdy nie pracowalam przez direct people, tylko przez work today. Czy ta agencja wspolpracuje z Tempo-team w holandii ? ???
zdjecie uzytkownika
niewiemp - 2015-07-02 10:58:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracuje ktoś może na sortowni warzyw?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Direct People Polska

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Direct People Polska?
Zadaj pytanie
alert