Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: POLAND WORKFORCE


Oceniono 272 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
POLAND WORKFORCE
Nenckiego 136A
52-223 Wrocław
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
oszukany - 2014-07-22 21:36:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja byłem w Niemczech wytrzymałem tydzień Panowie z biura we Wrocławiu sympatyczni ale niestety nie doinformowani.Opiszę w punktach:
1.Umowa na tydzień-całe szczęście bo dłużej bym nie wytrzymał
2.Ubezpieczenie dostałem turystyczne i to na dodatek czyjeś
3.Kwatera-hotel robotniczy,kuchnia-jedna kuchenka na 20 ludzi,jedna lodówka na 20 ludzi(jedzenie trzymałem w pokoju w torbie oczywiście połowę wyrzuciłem po tygodniu)brak mikrofali,jeden stół i dwa połamane krzesła,łazienka-jedna pralka na 20 ludzi grzyb na ścianach strach brać prysznic,w pokoju dwa łóżka piętrowe i szafka z 3 półkami?
4.Praca-miałem pracować w tartaku jako pomocnik stolarza a to była produkcja belek i desek które trzeba było obrócić 50razy zaznaczając sęki i pęknięcia płacone za godzinę a pracować trzeba na akord
5.W Polsce przemaglowali mnie czy jestem nie pijący czy na pewno zależy mi na pracy ponieważ niemcy uczuleni na alkohol i sprawdzają rano alkomatem a na miejscu(w niedzielę)zastaję towarzystwo pijane ,krzyki i wszędzie syf,towarzystwo przespało się po południu i do późna dalej imprezowało a ja po podróży nie mogłem ani odpocząć ani wziąć prysznic
6.Dostałem auto na dojazdy do pracy to u nas na szrocie są w lepszym stanie niż ten który dostałem oczywiście sami musieliśmy tankować
zdjecie uzytkownika
POLAND WORKFORCE - 2014-07-23 12:44:59 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [oszukany - 2014-07-22 21:36:38]:
Witamy,

Dziękujemy za te informacje. Dla nas, jak również dla osób obserwujących ten wątek, ważne są rzetelne uwagi i konstruktywna krytyka.

Odpowiadając na Pana punkty:
1. W POLAND WORKFORCE mamy procedurę krótkich umów na początek współpracy, dzięki czemu zarówno nasz pracownik jak i klient może przekonać się, czy warunki zatrudnienia odpowiadają każdej ze stron. Często też klienci zgłaszają zapotrzebowanie na pracowników w bardzo krótkim okresie czasu, aby uzupełnić braki kadrowe np. w okresie urlopowym. Praca tymczasowa tym właśnie się charakteryzuje.
2. Ubezpieczenie, jakie nasza firma organizuje swoim pracownikom to pakiet ubezpieczeń Hestia Biznes&Podróż, zapewniający pokrycie kosztów leczenia za granicą podczas wykonywania pracy, jak również w czasie wolnym. Jest to ubezpieczenie grupowe, dlatego każdemu pracownikowi przekazujemy tylko nr polisy i telefon alarmowy, nie ma konieczności zawierania osobnej umowy ubezpieczenia na konkretną osobę. Na pewno nie dostał Pan ubezpieczenia "na kogoś innego", bo taka procedura jest niemożliwa.
3. Kwatera - Dziękujemy za przekazane informacje, są one dla nas bardzo cenne. Współpracujemy z firmą zewnętrzną, która zapewnia nam zakwaterowanie dla pracowników. Natychmiast po Pana wpisie podjęliśmy działania mające na celu sprawdzenie warunków tego zakwaterowania. Jeśli Pana opinia będzie pokrywać się z rzeczywistością, zakończymy wynajem tego mieszkania.
4. Praca - pracował Pan w największym w Niemczech zakładzie produkującym przemysłowo deski, stąd wykonywane czynności mogły odbiegać od wyobrażenia pracy w tartaku lub mniejszym warsztacie stolarskim. Przykro nam, że praca nie spełniła Pana oczekiwań.
5. Niestety nie możemy odpowiadać za zachowania innych osób na kwaterze. Pytania dot. alkoholu, zadawane podczas rozmowy rekrutacyjnej mają na celu wyeliminowanie takich zachowań, jednak nie mamy możliwości weryfikacji deklaracji pracowników składanych w tej sprawie podczas rozmowy. Przepraszamy, że miał Pan tak negatywne doświadczenia na kwaterze.
6. Z naszych danych wynika, że nie został Panu udostępniony samochód służbowy. Jeśli otrzymał Pan do użytku auto od naszego klienta lub innej firmy prosimy o kontakt, abyśmy mogli sprawdzić tą kwestię.

Jeśli pomimo powyższych wyjaśnień, ma Pan nadal pytania lub uwagi dotyczące współpracy z naszą firmą, bardzo prosimy o przesłanie ich bezpośrednio na adres kontakt@polandworkforce.com.

Pana uwagi i wytyczne są dla nas niezwykle cennym źródłem informacji i na pewno wykorzystamy je do ulepszenia naszej działalności.

Zespół POLAND WORKFORCE
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-07-31 05:45:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma nie warta polecenia. Pięknie odpisują na komentarze na temat warunków zamieszkania i pracy, jednak nic z tym nie robią. Po podpisaniu umowy mają gdzieś pracownika i to co się z nim dzieje. Warunki mieszkaniowe jakie zapewniają trudno nazwać warunkami. Nie interesuje ich również to, jak pracownicy są traktowani przez użytkowników. firma jest zainteresowana wyłącznie swoim zarobkiem. Pracowałem u nich dwa lata we Francji. NIE POLECAM !!!
zdjecie uzytkownika
kaja - 2014-08-08 22:03:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy pracował ktoś w Holandi??? prosze piszcie?
zdjecie uzytkownika
wiktor - 2014-08-17 21:11:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [POLAND WORKFORCE - 2014-05-05 12:30:46]:
jak to nie deleguje ? są oferty np pomocy kuchennej w Nijmegen.
zdjecie uzytkownika
lipa - 2014-08-18 09:56:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
szkoda gadac! warunki mieszkalne słabe, trzeba jezdzic po ludzi i tracic duzo czasu, rezerwy po 3 dni w tygodniu, tylko na domek sie zarabnia a auta sa wciskane na siłe i kary co chwile
zdjecie uzytkownika
deli - 2014-09-01 13:23:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lipa - 2014-08-18 09:56:43]:
to skoro udaje Ci się zarobić w pracy w Holandii jedynie na utrzymanie to po co jeszcze tam siedzisz? czy to tylko taki strach przed nową konkurencją? jeśli chodzi o pracę w Poland Workforce to oferują oni pracę zarówno w Polsce jak i w Unii Europejskiej więc może warto wrócić do kraju i poszukać czegoś na miejscu
zdjecie uzytkownika
jan - 2014-09-09 21:22:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam.potrzebuje info o pracy w saint nazar w stoczni, jakie warunki itp.
zdjecie uzytkownika
yyyyhhhyy - 2014-09-15 12:16:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawy - 2014-07-15 14:30:27]:
takie sprawy to sie dogadujesz z szefem ! a nie z agencją! Agencja to tylko pionek. Co dogadasz z szefem idzie do agencji i masz załatwione! Więc warto też znać angielski chociaż takie podstawy..
zdjecie uzytkownika
POLAND WORKFORCE - 2014-09-18 13:36:37 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tomek 2014-09-17 14:39:04
Wpis usunięty, ponieważ nie dotyczy firmy z wątku (POLAND WORKFORCE SP. Z O.O. S.K.A.).
Użytkownik Tomek pisał o firmie Work Force, a to dwa odrębne podmioty gospodarcze.
zdjecie uzytkownika
POLAND WORKFORCE - 2014-09-22 12:27:42 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chcieliśmy poinformować wszystkich użytkowników forum oraz jeszcze raz podkreślić, że opinia użytkownika „Tomek” zamieszona 2014-09-17 14:39:04 nie dotyczy firmy z tego wątku, czyli POLAND WORKFORCE SP. Z O.O. S.K.A. Nasza firma i firma Work Force, której opinia dotyczy to dwa różne podmioty gospodarcze. Nasza firma, POLAND WORKFORCE z siedzibą we Wrocławiu, nigdy nie oferowała pracy w Holandii na stanowisku kierowca, nigdy też nie współpracowaliśmy z klientem „Flex”. (usunięte przez administratora) Zespół POLAND WORKFORCE SP. Z O.O.S.K.A.
zdjecie uzytkownika
tutsi - 2014-09-29 00:55:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [POLAND WORKFORCE - 2014-09-22 12:27:42]:
szczerze mówiąc nie wiem po co dalej ten wyrażany przez Pana żal skoro z tego co widać na forum to opinii @"Tomka" już tu nie ma. Chyba jednak goworkowi zależy :p co do firmy poland workforce to można się u nich natknąć na bardzo ciekawe, choć zazwyczaj dość podstawowe i szeregowe oferty pracy z kraju i zagranicy
zdjecie uzytkownika
on - 2014-09-29 20:29:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam mampytanie czy ktos pracował w lille w masarnii przy wołowinie, jak tak prosze o kilka info.pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
byłem tam - 2014-09-29 21:52:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda czasu na tą agencje traktują człowieka jak rzecz którą zawsze można wymienić.A zarobki to 55 euro na dzień , obiecywali 1470 miesięcznie. Byłem Fran/Lux masakra.Nowe mieszkanie ale bez żadnych mediów i do sklepu 10 km [auto prywatne]NIE POLECAM
zdjecie uzytkownika
POLAND WORKFORCE - 2014-10-01 14:57:25 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [byłem tam - 2014-09-29 21:52:21]:
Szanowny Panie,
Jest nam przykro, że jest Pan niezadowolony z naszych usług. Pokrótce chcielibyśmy ustosunkować się do Pana zarzutów. Podawane Panu wynagrodzenie podczas rozmowy rekrutacyjnej jest stawką szacunkową, wyliczoną na podstawie średniej miesięcznej liczby godzin, jakie powinno się wykonać w danym miesiącu. Stawka, jaką faktycznie Pan dostanie jest zawarta w umowie o pracę. Najczęściej jest to stawka godzinowa. Jej pomnożenie o liczbę przepracowanych przez Pana godzin daje w rezultacie wynagrodzenie, jakie Pan otrzyma. Jeśli np. pracownik nie przepracuje pełnego miesiąca, stawka może być niższa. Stąd może wynikać opisany przez Pana przypadek. Jeśli chodzi o zakwaterowanie, to wg naszych informacji zakwaterowanie, o jakim mowa, ma podłączone następujące media: prąd i wodę. Jeśli ma Pan na myśli TV lub internet, to pragniemy poinformować, że nie mamy w obowiązku zapewniać kwater z dostępem do tych dwóch mediów. Jeśli natomiast pracownik użytkuje auto prywatne do celów służbowych, to zwracana mu jest tzw. kilometrówka na podstawie przesłanej ewidencji przebiegu pojazdu. Gdyby potrzebował Pan dodatkowych wyjaśnień prosimy o informację na maila: kontakt@polandworkforce.com. Sprawę niezwłocznie wyjaśnimy.
Zespół POLAND WORKFORCE
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-10-04 09:23:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam jedzie ktoś do Heijen w ta niedziele? 05.10.14?
zdjecie uzytkownika
KTOSIU - 2014-10-07 17:55:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CZY KTOS WYJEŻDZAŁ JAKO MURARZ z tej agencji DO FRANCJI, JAKIE WARUNKI MIESZKALNE I ZAROBKI. MI MOWILI ZE 1300EURO ALE SWOJE WYZYWIENIE. KTO FUNDUJE DOJAZD , PRZEJAZDY, JAK MIESZKANIE I GODZ. PRACY , EWENT NADGODZINY. Mieszkałe juz w 6 osób w 2 pokojach , jedna łazienka i małą kuchnia, moge sie psodziewac czegos podobnego? Czy jest mozliwosc załapania sie na dłuższe kontrakty?
POLAND WORKFORCE "Wywiad z Dział Rekrutacji - w firmie POLAND WORKFORCE"
  Jak wygląda proces rekrutacji w Państwa firmie i ilu jest etapowy? W POLAND WORKFORCE wypracowaliśmy własny, 5-etapowy proces rekrutacji. Każdy etap jest kluczowy, ponieważ dzięki niemu możemy wytypować osoby najlepiej spełniające wymagania danej oferty pracy, co sprawia, że pracownicy podejmujący pracę są właściwymi osobami na właściwym miejscu. Poniżej prezentujemy, jak wygląda każdy z nich.   KROK 1. Wyszukujemy najlepszy profil kandydata Spośród...
zdjecie uzytkownika
realnie myślący - 2014-10-08 18:07:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [KTOSIU - 2014-10-07 17:55:47]:
A nie widzisz postów wyżej na temat tej firmy?!
Sam sobie musisz wyrobić zdanie na ten temat.
Gość swoim autkiem ujeżdżał i miał tylko "PRĄD I WODĘ" zgodnie z umową!
Po prostu w tej firmie brakuje codziennej, normalnej cywilizacji, uważają że TV czy wifi to już rarytas dla robala.
A samo to, że chcą się tylko porozumiewać drogą mailową, a nie na forum to coś muszą mieć na sumieniu aby się nie wydało za wiele na forum dla ludzi ciężko pracujących na nich. Myślę, że jako dobry murarz Polsce jesteś w stanie dużo więcej zarobić niż we Francji. Chyba, że szukasz urozmaiconego życia z dala od rodziny i znajomych.
zdjecie uzytkownika
byłem tam - 2014-10-08 20:45:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [KTOSIU - 2014-10-07 17:55:47]:
a gdzie we Francji ?
zdjecie uzytkownika
gregory3 - 2014-10-08 20:49:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [byłem tam - 2014-10-08 20:45:53]:
TAK do tej pory jeszcze się nie otrząsłem a jak opowiadam to myślą ze kłamie i takich firm już NIE MA
zdjecie uzytkownika
szperacz - 2014-10-09 16:38:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę że komuś zależało bardzo i usunął przed chwilą moje poprzednie wpisy z linkami o opiniach dotyczących tej firmy
zdjecie uzytkownika
xcite - 2014-10-13 17:44:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, Moja żona wróciła właśnie z Holandii i mogę powiedzieć tylko jedno. Jest to( usunięte przez administratora )Wysyłają ludzi do pracy, pobierają od państwa bonus za wyrobienie nr sofi i wraz z pierwszą wypłatą pobierają sobie odpowiednie składki które mają niby oddać jak ktoś przepracuje tam co najmniej 3 miesiące ale do tego oczywiście nie dochodzi ! BARDZO NIE POLECAM !!!
zdjecie uzytkownika
pokojówka - 2014-10-14 14:07:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xcite - 2014-10-13 17:44:42]:
a ja wrócilam wlasnie z pieknej Korsyki po ponad 6 miesiącach i wszystko bylo dobrze. wyplata ZAWSZE 10, mieszkanie ok i kontakt z biurem w porzadku.pozdrawiam i ja polecam.
zdjecie uzytkownika
POLAND WORKFORCE - 2014-10-14 15:58:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowny Panie,
Chcielibyśmy poinformować, że w opisywanym przez Pana przypadku nie zatrudnialiśmy do pracy w Holandii. Nasza firma, POLAND WORKFORCE jedynie rekrutowała dla holenderskiego pracodawcy, firmy B2WORKS(usunięte przez administratora), tzn. na ich zlecenie zamieściła ogłoszenie o pracę oraz przekazała kandydatom otrzymane od nich informacje o warunkach pracy i wynagrodzenia. Umowa o pracę nie była podpisana z naszą firmą, lecz bezpośrednio z holenderskim pracodawcą. Również nie nasza firma rozliczała się z pracownikiem i nie wypłacała mu wynagrodzenia, tylko holenderski pracodawca. Niestety, ze względu na to, że nie jesteśmy stroną umowy o pracę nie mamy możliwości wglądu w sposób, w jaki to wynagrodzenie zostało naliczone. Nie jest to informacja, do jakiej możemy mieć dostęp. Z tego powodu, adresatem Państwa roszczeń powinien być właściwy pracodawca, czyli firma B2WORKS, z którą Pana żona miała zawartą umowę o pracę. Niemniej jednak, jest nam bardzo przykro z powodu zaistniałej sytuacji.
Wyrażamy gotowość pomocy Państwu w wyjaśnieniu tej kwestii z holenderskim pracodawcą. W tym celu prosimy o kontakt z naszym biurem mailowo lub telefonicznie.

Zespół POLAND WORKFORCE
zdjecie uzytkownika
ciekawa - 2014-10-16 21:12:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej jedzie ktoś w poniedziałek do Niemiec jako malarz?
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie POLAND WORKFORCE
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x