Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: POLAND WORKFORCE

zdjecie uzytkownika
POLAND WORKFORCE - 2014-09-22 12:27:42 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chcieliśmy poinformować wszystkich użytkowników forum oraz jeszcze raz podkreślić, że opinia użytkownika „Tomek” zamieszona 2014-09-17 14:39:04 nie dotyczy firmy z tego wątku, czyli POLAND WORKFORCE SP. Z O.O. S.K.A. Nasza firma i firma Work Force, której opinia dotyczy to dwa różne podmioty gospodarcze. Nasza firma, POLAND WORKFORCE z siedzibą we Wrocławiu, nigdy nie oferowała pracy w Holandii na stanowisku kierowca, nigdy też nie współpracowaliśmy z klientem „Flex”. (usunięte przez administratora) Zespół POLAND WORKFORCE SP. Z O.O.S.K.A.
zdjecie uzytkownika
tutsi - 2014-09-29 00:55:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [POLAND WORKFORCE - 2014-09-22 12:27:42]:
szczerze mówiąc nie wiem po co dalej ten wyrażany przez Pana żal skoro z tego co widać na forum to opinii @"Tomka" już tu nie ma. Chyba jednak goworkowi zależy :p co do firmy poland workforce to można się u nich natknąć na bardzo ciekawe, choć zazwyczaj dość podstawowe i szeregowe oferty pracy z kraju i zagranicy
zdjecie uzytkownika
on - 2014-09-29 20:29:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam mampytanie czy ktos pracował w lille w masarnii przy wołowinie, jak tak prosze o kilka info.pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
byłem tam - 2014-09-29 21:52:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda czasu na tą agencje traktują człowieka jak rzecz którą zawsze można wymienić.A zarobki to 55 euro na dzień , obiecywali 1470 miesięcznie. Byłem Fran/Lux masakra.Nowe mieszkanie ale bez żadnych mediów i do sklepu 10 km [auto prywatne]NIE POLECAM
zdjecie uzytkownika
POLAND WORKFORCE - 2014-10-01 14:57:25 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [byłem tam - 2014-09-29 21:52:21]:
Szanowny Panie,
Jest nam przykro, że jest Pan niezadowolony z naszych usług. Pokrótce chcielibyśmy ustosunkować się do Pana zarzutów. Podawane Panu wynagrodzenie podczas rozmowy rekrutacyjnej jest stawką szacunkową, wyliczoną na podstawie średniej miesięcznej liczby godzin, jakie powinno się wykonać w danym miesiącu. Stawka, jaką faktycznie Pan dostanie jest zawarta w umowie o pracę. Najczęściej jest to stawka godzinowa. Jej pomnożenie o liczbę przepracowanych przez Pana godzin daje w rezultacie wynagrodzenie, jakie Pan otrzyma. Jeśli np. pracownik nie przepracuje pełnego miesiąca, stawka może być niższa. Stąd może wynikać opisany przez Pana przypadek. Jeśli chodzi o zakwaterowanie, to wg naszych informacji zakwaterowanie, o jakim mowa, ma podłączone następujące media: prąd i wodę. Jeśli ma Pan na myśli TV lub internet, to pragniemy poinformować, że nie mamy w obowiązku zapewniać kwater z dostępem do tych dwóch mediów. Jeśli natomiast pracownik użytkuje auto prywatne do celów służbowych, to zwracana mu jest tzw. kilometrówka na podstawie przesłanej ewidencji przebiegu pojazdu. Gdyby potrzebował Pan dodatkowych wyjaśnień prosimy o informację na maila: kontakt@polandworkforce.com. Sprawę niezwłocznie wyjaśnimy.
Zespół POLAND WORKFORCE
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-10-04 09:23:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam jedzie ktoś do Heijen w ta niedziele? 05.10.14?
zdjecie uzytkownika
KTOSIU - 2014-10-07 17:55:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CZY KTOS WYJEŻDZAŁ JAKO MURARZ z tej agencji DO FRANCJI, JAKIE WARUNKI MIESZKALNE I ZAROBKI. MI MOWILI ZE 1300EURO ALE SWOJE WYZYWIENIE. KTO FUNDUJE DOJAZD , PRZEJAZDY, JAK MIESZKANIE I GODZ. PRACY , EWENT NADGODZINY. Mieszkałe juz w 6 osób w 2 pokojach , jedna łazienka i małą kuchnia, moge sie psodziewac czegos podobnego? Czy jest mozliwosc załapania sie na dłuższe kontrakty?
zdjecie uzytkownika
realnie myślący - 2014-10-08 18:07:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [KTOSIU - 2014-10-07 17:55:47]:
A nie widzisz postów wyżej na temat tej firmy?!
Sam sobie musisz wyrobić zdanie na ten temat.
Gość swoim autkiem ujeżdżał i miał tylko "PRĄD I WODĘ" zgodnie z umową!
Po prostu w tej firmie brakuje codziennej, normalnej cywilizacji, uważają że TV czy wifi to już rarytas dla robala.
A samo to, że chcą się tylko porozumiewać drogą mailową, a nie na forum to coś muszą mieć na sumieniu aby się nie wydało za wiele na forum dla ludzi ciężko pracujących na nich. Myślę, że jako dobry murarz Polsce jesteś w stanie dużo więcej zarobić niż we Francji. Chyba, że szukasz urozmaiconego życia z dala od rodziny i znajomych.
zdjecie uzytkownika
byłem tam - 2014-10-08 20:45:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [KTOSIU - 2014-10-07 17:55:47]:
a gdzie we Francji ?
zdjecie uzytkownika
gregory3 - 2014-10-08 20:49:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [byłem tam - 2014-10-08 20:45:53]:
TAK do tej pory jeszcze się nie otrząsłem a jak opowiadam to myślą ze kłamie i takich firm już NIE MA
zdjecie uzytkownika
szperacz - 2014-10-09 16:38:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę że komuś zależało bardzo i usunął przed chwilą moje poprzednie wpisy z linkami o opiniach dotyczących tej firmy
zdjecie uzytkownika
xcite - 2014-10-13 17:44:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, Moja żona wróciła właśnie z Holandii i mogę powiedzieć tylko jedno. Jest to( usunięte przez administratora )Wysyłają ludzi do pracy, pobierają od państwa bonus za wyrobienie nr sofi i wraz z pierwszą wypłatą pobierają sobie odpowiednie składki które mają niby oddać jak ktoś przepracuje tam co najmniej 3 miesiące ale do tego oczywiście nie dochodzi ! BARDZO NIE POLECAM !!!
zdjecie uzytkownika
pokojówka - 2014-10-14 14:07:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xcite - 2014-10-13 17:44:42]:
a ja wrócilam wlasnie z pieknej Korsyki po ponad 6 miesiącach i wszystko bylo dobrze. wyplata ZAWSZE 10, mieszkanie ok i kontakt z biurem w porzadku.pozdrawiam i ja polecam.
zdjecie uzytkownika
POLAND WORKFORCE - 2014-10-14 15:58:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowny Panie,
Chcielibyśmy poinformować, że w opisywanym przez Pana przypadku nie zatrudnialiśmy do pracy w Holandii. Nasza firma, POLAND WORKFORCE jedynie rekrutowała dla holenderskiego pracodawcy, firmy B2WORKS(usunięte przez administratora), tzn. na ich zlecenie zamieściła ogłoszenie o pracę oraz przekazała kandydatom otrzymane od nich informacje o warunkach pracy i wynagrodzenia. Umowa o pracę nie była podpisana z naszą firmą, lecz bezpośrednio z holenderskim pracodawcą. Również nie nasza firma rozliczała się z pracownikiem i nie wypłacała mu wynagrodzenia, tylko holenderski pracodawca. Niestety, ze względu na to, że nie jesteśmy stroną umowy o pracę nie mamy możliwości wglądu w sposób, w jaki to wynagrodzenie zostało naliczone. Nie jest to informacja, do jakiej możemy mieć dostęp. Z tego powodu, adresatem Państwa roszczeń powinien być właściwy pracodawca, czyli firma B2WORKS, z którą Pana żona miała zawartą umowę o pracę. Niemniej jednak, jest nam bardzo przykro z powodu zaistniałej sytuacji.
Wyrażamy gotowość pomocy Państwu w wyjaśnieniu tej kwestii z holenderskim pracodawcą. W tym celu prosimy o kontakt z naszym biurem mailowo lub telefonicznie.

Zespół POLAND WORKFORCE
zdjecie uzytkownika
ciekawa - 2014-10-16 21:12:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej jedzie ktoś w poniedziałek do Niemiec jako malarz?
zdjecie uzytkownika
jas - 2014-10-24 18:07:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam byłem nie narzekam było fajnie a biurem w Nordlingen żyłem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
ciekawa - 2014-10-26 13:34:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
możesz jaśniej?praca na jakiś dłuższy okres możliwa?
POLAND WORKFORCE "Wywiad z Dział Rekrutacji - w firmie POLAND WORKFORCE"
  Jak wygląda proces rekrutacji w Państwa firmie i ilu jest etapowy? W POLAND WORKFORCE wypracowaliśmy własny, 5-etapowy proces rekrutacji. Każdy etap jest kluczowy, ponieważ dzięki niemu możemy wytypować osoby najlepiej spełniające wymagania danej oferty pracy, co sprawia, że pracownicy podejmujący pracę są właściwymi osobami na właściwym miejscu. Poniżej prezentujemy, jak wygląda każdy z nich.   KROK 1. Wyszukujemy najlepszy profil kandydata Spośród...
zdjecie uzytkownika
chromik - 2014-10-27 16:38:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jas - 2014-10-24 18:07:40]:
hej. Ja mam trochę inne pytanie do Was. Czy ta agencja ma do zaproponowania również jakieś ciekawe oferty pracy dla ludzi na okres zimowy ? czy to wszystko co mają w swojej ofercie to typowo letnie/jesienne prace i trzeba teraz zacząć rozglądać się za jakąś robotą w naszym kraju na tak zwane przeczekanie?
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-11-05 15:17:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy ktos z was pracował w kutnie jako rzeznik przez ta firme jeslui tak prosze o opinie
zdjecie uzytkownika
gorecka - 2014-11-13 19:51:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [chromik - 2014-10-27 16:38:01]:
poland workforce posiada oczywiście przede wszystkim, jak to w agencjach pracy bywa, oferty dla podstawowych pracowników budowlanych, a więc na stanowiska w których pracuje się głównie latem i ciepłą wiosną oraz jesienią. Jednak znajdziesz tu także oferty dla chociażby serwisanta sportowego, choć to akurat oferta z Polski
zdjecie uzytkownika
Zbyszek - 2014-11-14 07:58:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem przez z nich we Francji prawie pol roku w zakladach miesnych. wszystko było w porządku. najwazniejsze zawsze wyplata na czas, kwatera ok i blisko 2 km do pracy. ale trzeba pracowac.polecam.
zdjecie uzytkownika
tiku - 2014-11-27 22:56:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zbyszek - 2014-11-14 07:58:46]:
no w sumie to mnie nie zdziwiło. Wydaje mi się , że akurat na ciężką pracę kazdy kto wyjeżdża za granicę powinien być przygotowany. Akurat tam na taką kasę (eurasy) jest wielu chętnych którzy tylko czekają w kolejce . Właśnie co do płacy to na jakie wynagrodzenie można liczyć właściwie liczyć ? z góry dzięki za odp.
zdjecie uzytkownika
ulik - 2014-12-12 18:42:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tiku - 2014-11-27 22:56:44]:
a czy skorzystanie z pośrednictwa agencji cos kosztuje? Co zyskuję dodając swoją aplikację do bazy danych POLAND WORKFORCE? Jeżeli wykonuję zlecenie w firmie XYZ, ale umowę mam podpisaną z Agencją Poland Workforce, to kto wypłaca moje wynagrodzenie? Jaki rodzaj umowy zawierany jest pomiędzy agencją a pracownikiem?
zdjecie uzytkownika
ulik - 2014-12-12 18:43:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy skorzystanie z pośrednictwa agencji cos kosztuje? Co zyskuję dodając swoją aplikację do bazy danych POLAND WORKFORCE? Jeżeli wykonuję zlecenie w firmie XYZ, ale umowę mam podpisaną z Agencją Poland Workforce, to kto wypłaca moje wynagrodzenie? Jaki rodzaj umowy zawierany jest pomiędzy agencją a pracownikiem?
zdjecie uzytkownika
Janek ze slaska - 2014-12-17 11:18:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowalem z Poland Workforce ponad rok we Francji na warsztacie. Praca lekka i na glowe nie pada.
mieszkanie to wypas, 4 osobowe apartamenty, wyplata zawsze 10 na kacie. Ja polecam firmę.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie POLAND WORKFORCE
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy POLAND WORKFORCE?
Zadaj pytanie
x