Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: POLAND WORKFORCE


Oceniono 265 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
POLAND WORKFORCE
Nenckiego 136A
52-223 Wrocław
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
SLAWO - 2014-02-05 10:56:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy mógłby ktoś podpowiedzieć czy warto wysłać zgłoszenie do pracy tej agencji posiadam wieloletnie doświadczenie ogólno-budowlane proszę o opinie szczerą
zdjecie uzytkownika
ben - 2014-02-13 16:18:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [SLAWO - 2014-02-05 10:56:45]:
Nie ryzykuj a jeśli chcesz to przeczytaj dobrze umowę, bo możesz za wiele nie zarobić..
zdjecie uzytkownika
goro - 2014-02-18 17:23:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mariusz - 2013-12-03 12:38:39]:
ja miałem to samo przejechałem 900km w dwie strony próbki zdałem pozytywnie miałem czekać na telefon(wyjazd miał być w ciągu 2 tygodni) i tak minął ponad rok...
zdjecie uzytkownika
ktos - 2014-02-19 16:36:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ktoś jedzie na rozmowe w czwartek do wrocławia jako stolarz, jakieś dodatkowe opnie
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-02-21 12:05:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Jak dla mnie to firma która d(usunięte przez administratora)wysyłając na Korsykę dają 1300euro za miesiąc,w tym oferują mieszkanie ale dojazd za swoje.podatek od średniej krajowej.Jak ktoś wie jakie to koszty to wie o czym piszę.Moim skromnym zdaniem to za mało.Więcej nie wiem bo nie skorzystałem z takiej oferty a czuje ze to nie wszystko;(Pozdrawiam desperatów co z nimi jadą,szkoda że psują rynek;(
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-02-21 12:11:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [elektryk korsyka - 2013-09-05 21:07:04]:
Masz rację bardzo słaba .po prostu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z polskiej agencji.Mam nadzieję ze się nie dałeś wciągnąć.Pozdrawiam normalnych
zdjecie uzytkownika
pikuś - 2014-02-24 15:29:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z wieloletnim doświadczeniem chyba nie chcesz zarabiać takich pieniędzy jak w tej firmie. Pomyśl nad założeniem czegoś swojego lepiej
zdjecie uzytkownika
wolik - 2014-04-25 00:09:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chcemy z zona wyjechac poprzez ta agencje do pracy, wiec niedługo sie odezwiemy ze świerzą opinią
zdjecie uzytkownika
True - 2014-04-29 16:38:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem tak, nie pracowałem tam ale pracowałem w innych firmach pośredniczących i z tego co tu piszecie nie jest najgorzej, zarobki faktycznie słabe ale w life firmach na polskiej umowie takie właśnie są, więcej płacą w firmach zagranicznych. Co do tego że nie zadzwonili to standard, nigdzie nie spotkałem się z tym żeby firma tego typu zadzwoniła że nie ma pracy, zawsze przeciągają, ZAWSZE! Nie czytałem wszystkich opinij ale nie widze żeby ktoś pisał że go wysłali np. do paryża i na miejscu okazuje się że nie ma pracy, a tak często się zdarzało tam gdzie pracowałem... więc duży plus dla nich.
zdjecie uzytkownika
oszukana - 2014-05-01 17:18:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam czy ktoś jechał z tej firmy z Bydgoszczy do Nl do pracy do świeczek i został oszukany ?
zdjecie uzytkownika
POLAND WORKFORCE - 2014-05-05 12:30:46 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oszukana - 2014-05-01 17:18:17]:
Chcielibyśmy poinformować, że agencja pracy tymczasowej POLAND WORKFORCE SP. Z O.O. S.K.A. oraz Work Force to dwie różne firmy. Podkreślamy, że POLAND WORKFORCE SP. Z O.O. S.K.A. nie deleguje pracowników do pracy w Holandii, a swoje biuro ma we Wrocławiu.

W związku z tym, prosimy o niezamieszczanie wpisów dotyczących innych pracodawców w wątku o POLAND WORKFORCE ponieważ jest to mylące dla naszych Pracowników oraz może wprowadzać w błąd innych użytkowników portalu.

Dziękujemy,

Zespół POLAND WORKFORCE SP. Z O.O.
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2014-05-21 10:30:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem bardzo zadowolony. polecam.
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2014-05-21 10:35:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobra firma. Jestem zadowolony.
zdjecie uzytkownika
tiku - 2014-06-14 13:46:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jarek - 2014-05-21 10:35:39]:
możecie podać troszeczkę więcej szczegółów pozytywnych o Poland Workforce? bo póki co argumenty były tylko za tymi negatywami
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-07-15 14:30:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, mam pytanie co ile tygodni można zjeżdżać do domu? I na jaki okres sa podpisywane umowy o prace?
zdjecie uzytkownika
oszukany - 2014-07-22 21:36:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja byłem w Niemczech wytrzymałem tydzień Panowie z biura we Wrocławiu sympatyczni ale niestety nie doinformowani.Opiszę w punktach:
1.Umowa na tydzień-całe szczęście bo dłużej bym nie wytrzymał
2.Ubezpieczenie dostałem turystyczne i to na dodatek czyjeś
3.Kwatera-hotel robotniczy,kuchnia-jedna kuchenka na 20 ludzi,jedna lodówka na 20 ludzi(jedzenie trzymałem w pokoju w torbie oczywiście połowę wyrzuciłem po tygodniu)brak mikrofali,jeden stół i dwa połamane krzesła,łazienka-jedna pralka na 20 ludzi grzyb na ścianach strach brać prysznic,w pokoju dwa łóżka piętrowe i szafka z 3 półkami?
4.Praca-miałem pracować w tartaku jako pomocnik stolarza a to była produkcja belek i desek które trzeba było obrócić 50razy zaznaczając sęki i pęknięcia płacone za godzinę a pracować trzeba na akord
5.W Polsce przemaglowali mnie czy jestem nie pijący czy na pewno zależy mi na pracy ponieważ niemcy uczuleni na alkohol i sprawdzają rano alkomatem a na miejscu(w niedzielę)zastaję towarzystwo pijane ,krzyki i wszędzie syf,towarzystwo przespało się po południu i do późna dalej imprezowało a ja po podróży nie mogłem ani odpocząć ani wziąć prysznic
6.Dostałem auto na dojazdy do pracy to u nas na szrocie są w lepszym stanie niż ten który dostałem oczywiście sami musieliśmy tankować
zdjecie uzytkownika
POLAND WORKFORCE - 2014-07-23 12:44:59 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [oszukany - 2014-07-22 21:36:38]:
Witamy,

Dziękujemy za te informacje. Dla nas, jak również dla osób obserwujących ten wątek, ważne są rzetelne uwagi i konstruktywna krytyka.

Odpowiadając na Pana punkty:
1. W POLAND WORKFORCE mamy procedurę krótkich umów na początek współpracy, dzięki czemu zarówno nasz pracownik jak i klient może przekonać się, czy warunki zatrudnienia odpowiadają każdej ze stron. Często też klienci zgłaszają zapotrzebowanie na pracowników w bardzo krótkim okresie czasu, aby uzupełnić braki kadrowe np. w okresie urlopowym. Praca tymczasowa tym właśnie się charakteryzuje.
2. Ubezpieczenie, jakie nasza firma organizuje swoim pracownikom to pakiet ubezpieczeń Hestia Biznes&Podróż, zapewniający pokrycie kosztów leczenia za granicą podczas wykonywania pracy, jak również w czasie wolnym. Jest to ubezpieczenie grupowe, dlatego każdemu pracownikowi przekazujemy tylko nr polisy i telefon alarmowy, nie ma konieczności zawierania osobnej umowy ubezpieczenia na konkretną osobę. Na pewno nie dostał Pan ubezpieczenia "na kogoś innego", bo taka procedura jest niemożliwa.
3. Kwatera - Dziękujemy za przekazane informacje, są one dla nas bardzo cenne. Współpracujemy z firmą zewnętrzną, która zapewnia nam zakwaterowanie dla pracowników. Natychmiast po Pana wpisie podjęliśmy działania mające na celu sprawdzenie warunków tego zakwaterowania. Jeśli Pana opinia będzie pokrywać się z rzeczywistością, zakończymy wynajem tego mieszkania.
4. Praca - pracował Pan w największym w Niemczech zakładzie produkującym przemysłowo deski, stąd wykonywane czynności mogły odbiegać od wyobrażenia pracy w tartaku lub mniejszym warsztacie stolarskim. Przykro nam, że praca nie spełniła Pana oczekiwań.
5. Niestety nie możemy odpowiadać za zachowania innych osób na kwaterze. Pytania dot. alkoholu, zadawane podczas rozmowy rekrutacyjnej mają na celu wyeliminowanie takich zachowań, jednak nie mamy możliwości weryfikacji deklaracji pracowników składanych w tej sprawie podczas rozmowy. Przepraszamy, że miał Pan tak negatywne doświadczenia na kwaterze.
6. Z naszych danych wynika, że nie został Panu udostępniony samochód służbowy. Jeśli otrzymał Pan do użytku auto od naszego klienta lub innej firmy prosimy o kontakt, abyśmy mogli sprawdzić tą kwestię.

Jeśli pomimo powyższych wyjaśnień, ma Pan nadal pytania lub uwagi dotyczące współpracy z naszą firmą, bardzo prosimy o przesłanie ich bezpośrednio na adres kontakt@polandworkforce.com.

Pana uwagi i wytyczne są dla nas niezwykle cennym źródłem informacji i na pewno wykorzystamy je do ulepszenia naszej działalności.

Zespół POLAND WORKFORCE
POLAND WORKFORCE "Wywiad z Dział Rekrutacji - w firmie POLAND WORKFORCE"
  Jak wygląda proces rekrutacji w Państwa firmie i ilu jest etapowy? W POLAND WORKFORCE wypracowaliśmy własny, 5-etapowy proces rekrutacji. Każdy etap jest kluczowy, ponieważ dzięki niemu możemy wytypować osoby najlepiej spełniające wymagania danej oferty pracy, co sprawia, że pracownicy podejmujący pracę są właściwymi osobami na właściwym miejscu. Poniżej prezentujemy, jak wygląda każdy z nich.   KROK 1. Wyszukujemy najlepszy profil kandydata Spośród...
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-07-31 05:45:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma nie warta polecenia. Pięknie odpisują na komentarze na temat warunków zamieszkania i pracy, jednak nic z tym nie robią. Po podpisaniu umowy mają gdzieś pracownika i to co się z nim dzieje. Warunki mieszkaniowe jakie zapewniają trudno nazwać warunkami. Nie interesuje ich również to, jak pracownicy są traktowani przez użytkowników. firma jest zainteresowana wyłącznie swoim zarobkiem. Pracowałem u nich dwa lata we Francji. NIE POLECAM !!!
zdjecie uzytkownika
kaja - 2014-08-08 22:03:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy pracował ktoś w Holandi??? prosze piszcie?
zdjecie uzytkownika
wiktor - 2014-08-17 21:11:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [POLAND WORKFORCE - 2014-05-05 12:30:46]:
jak to nie deleguje ? są oferty np pomocy kuchennej w Nijmegen.
zdjecie uzytkownika
lipa - 2014-08-18 09:56:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
szkoda gadac! warunki mieszkalne słabe, trzeba jezdzic po ludzi i tracic duzo czasu, rezerwy po 3 dni w tygodniu, tylko na domek sie zarabnia a auta sa wciskane na siłe i kary co chwile
zdjecie uzytkownika
deli - 2014-09-01 13:23:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lipa - 2014-08-18 09:56:43]:
to skoro udaje Ci się zarobić w pracy w Holandii jedynie na utrzymanie to po co jeszcze tam siedzisz? czy to tylko taki strach przed nową konkurencją? jeśli chodzi o pracę w Poland Workforce to oferują oni pracę zarówno w Polsce jak i w Unii Europejskiej więc może warto wrócić do kraju i poszukać czegoś na miejscu
zdjecie uzytkownika
jan - 2014-09-09 21:22:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.potrzebuje info o pracy w saint nazar w stoczni, jakie warunki itp.
zdjecie uzytkownika
yyyyhhhyy - 2014-09-15 12:16:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawy - 2014-07-15 14:30:27]:
takie sprawy to sie dogadujesz z szefem ! a nie z agencją! Agencja to tylko pionek. Co dogadasz z szefem idzie do agencji i masz załatwione! Więc warto też znać angielski chociaż takie podstawy..
zdjecie uzytkownika
POLAND WORKFORCE - 2014-09-18 13:36:37 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tomek 2014-09-17 14:39:04
Wpis usunięty, ponieważ nie dotyczy firmy z wątku (POLAND WORKFORCE SP. Z O.O. S.K.A.).
Użytkownik Tomek pisał o firmie Work Force, a to dwa odrębne podmioty gospodarcze.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie POLAND WORKFORCE
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x