logo TZMO S.A.

TZMO S.A.

Toruń

Opinie o TZMO S.A.

kolo 2012-06-07 10:54:38
W maju na ręke dostałem 3.200 złotych wypłaty,ale tylko jeden dzień dzień wolnego w maju miałem przy produkcji.
1
mmmmm 2012-10-10 16:03:55
zatrudniają może do kontroli jakości, jak wygląda tam praca - wie ktoś?
biedra 33 2013-03-12 19:23:37
W głowie się nie mieści jak można szkalować tego Prezesa Belli - gość w końcu rozpoczął normalne porządki i nie dziwota że ludziom którzy tzw "tworzyli czy budowali firme" się nie podoba że rozbija stare układy. Ty szmaciarzu napewno chciałbyś aby nic się nie zmianiało i żebyś nadal mógł się opr... Maszyny są remontowane i kupowane nowe - ludzie którzy się opr,,,, są odsuwani a Ci którzy chcą i uczciwie pracują dostają podwyżki - tyle
3
aaa 2013-04-27 13:52:39
Co możecie więcej powiedzieć na temat traktowania pracowników? Ile tam się zarabia i na jaką umowę zatrudniają? W poniedziałek idę na rozmowę i nie wiem czy jest sens iść. Proszę pomocy
Raul 2013-04-28 22:09:05
Cześć! Możesz normalnie spróbować 3 mce, potem dają umowę na 1 do 2 zależy jak Ci poszło na początku, wiem bo sam się tu zatrudnilem niedawno. Dla mnie jest ok, pracowałem w strefie i jeszcze kilku innych tzw "pracodawców" w regionie i ludziom tu wydaje się ze maja cieżko ale to nieprawda - tak jak Japonce dociskali to dopiero można było się wkurzyc. Tu jest ok.
2
anonim 2013-06-07 14:13:57
A wiecie może ile tak mniej więcej zarabia się w TZMO. Zastanawiam się czy złożyć tam swoją aplikację i tak postanowiłem dowiedzieć się czegoś więcej. A coś na temat premii możecie więcej napisać? Pozdrawiam
anonim 2013-07-02 21:02:00
Ta umowa o której piszesz że jest na 2 lata to jest umowa o pracę tak? Bo wiesz teraz ciężko o umowę o pracę
baboo 2013-07-03 23:38:03
tak umowa o prace, generlanie pod katem formalnych spraw to TZMO jest ok, umowa, socjal nawet spoko, kasa na czas itd.k ale i tak bycie korpo robotem mnie nie bawi juz:)
anonim 2013-07-04 09:35:14
Raczej nikogo nie bawi ale pracę trzeba mieć przecież. Jeszcze jakbyś mógł napisać na temat tego socjala to będzie dobrze
janusz 2013-07-08 12:23:51
No to faktycznie dobrze się tam raczej nie dzieje. A wie ktoś z was może jaki jest ten socjal dokładnie tam?
1
ja 2013-07-08 20:25:18
socjal może być i tyle
janusz 2013-07-08 20:31:02
No ale wiesz mi raczej chodziło w kwestii tego jaki jest ten socjal. Czyli chciałem się dowiedzieć co ewentualnie dokładnie dostanę
1
baboo 2013-07-09 19:41:48
Kredyt mozesz wziac z kasy zapomogowej, dolożą Ci do studiow( usunięte przez administratora ), mozesz wyjechac na wakacje do 2 osrodkow ( grosze sie placi), dostajeszo jakies groszowe sprawy na swieta ( 200-300 zl), wczasy "pod gruszą" ci dofinansuja. masz ten ich "pseud"OPTUS" czyli taka nieudolna podrobe MEDICOVERA. bardzo slaba rzecz
1
janusz 2013-07-09 19:49:23
No to nawet nie jest to kiepskie tak szczerze powiem bo niektóre firmy to nic nie dają. Te kredyty to bez procentów?
eryk 2013-07-13 22:37:10
O to nawet firma kredyty daje swoim pracownikom. Ale te kredyty to są mam nadzieje bez procentu bo tak to zreguły wygląda chyba w firmach
Pik 2013-07-15 21:56:03
Cześć szukam opinii o tym dziale gdzie budują maszyny - jaka tam kasa i atmosfera jest?
anonim 2013-08-03 18:49:13
witajcie ile w laboratorium mozna zarobic w firmie TZMO S.A.???czy powyzej 1,5tysia do rączki mozna da sie,jakie obowiazki czy duzo roboty idzie wyrobic czy po godzinach trzeba zostawac
Anonim 2013-09-09 01:15:06
Luźna atmosfera czy sami sztywniacy?
nikos 2013-10-09 01:08:29
Dotyczy pracy w Belli - Atmosfera nie jest na pewno luźna, wszędzie kamery, pielgrzymki spacerują Pan ze swoją świtą jak by to miało czemuś służyć, generalnie szukają tam do pracy roboli nie ludzi którzy mogli by coś dać od siebie, bo i tak o wszystkim decyduje per pan prezes, kierownicy pełnią funkcje lecz żadnych decyzji sami nie podejmują no chyba jeśli chodzi o utrudnianie pracownikowi pracy lub zabranie premii.
:) 2013-10-13 19:04:29
( usunięte przez administratora ) z pewnością znalazłeś co bardziej ambitnego,kreatywnego i dającego możliwość osobistego rozwoju...Pozdrawiamy!
2
beznicku 2013-11-05 07:07:17
Witam chciałbym się dowiedzięc czy praca w tej frmie odbywa sie w ruchu ciągłym 4 brygadowym ?
1
Wojtek 2013-11-18 00:07:15
Takim trybie jak akurat opłaca się panu prezesowi jak są święta i wakacje to 4 brygadowym a jak akurat nie ma produkcji to wyśle Cię na urlop (najlepiej bezpłatny). Ogólnie (usunięte przez administratora) i zabieranie premii za cokolwiek co się prezesowi i świcie nie podoba. Co lepsi już uciekli pozostali po prostu nie mogą bo z 2tysięcy miesięcznie nie da się odłożyć tyle, żeby przez 3-4 miesiące szukać pracy.
1
25 2013-11-23 16:43:03
Jestem niezadowolona chcę podwyżkę.
okejka 2013-12-14 09:59:07
Polecam, zakład jak zaklad. Ostatnio wiele sie zmienia zaczęto stawiać takie tablice gdzie w końcu wiem jak ida maszyny. Mamy jakieś audytu co maja nam pomoc. Jeżeli ktoś chce odpoczywać w pracy to nie tu, ale jak pracujesz i robisz swoje to sie tu odnajdzies. Szefostwo jest ok, jak sie nie wychylasz. Awanse sie zdarzają ale wg jakiego klucza to nie wiem. Co do zarobków to najniższa krajowa + jakąś premia.
pracownik 1 2014-01-17 15:44:16
Praca dobra dla kawalera. Umowa jest o prace najpierw 3 mies potem 1-2 lata. Ja na zwh pracuje pensja godzinowa ok1680 brutto i 30 % premi( bardzo latwo stracic 5-10% np bo maszyna normy nie wyrobi) podwyzka co 2 lata od 50gr do 1.50 . Praca nie jest ciezka bardziej refleks potrzebny. Jak ktos dobrze znosi kaprysy szefa i nie przeszkadza mu ze przez min 4 lata nie zarobi wiecej niz 1400-1700 na reke to prosze sie zatrudniac. Jeszcze jedno system jest 4-brygadowy wiec swieta w pracy wg. Kodeksu pracy przysluguje w tym systemie dzien urlopu wiecej na miesiac ale tu go nie daja. Ps na innych halach jest ok.
3
Kit 2014-02-22 12:41:30
A tak z innej beczki - ktoś w 2013 pisał, że na produkcji udało mu się wyciągnąć 3200. To prawda czy to jakiś istny sarkazm?
Matiak 2014-03-05 01:51:09
1700 max? To co to za pieniądze. Będąc samotnikiem ciężko za taką pensję wyżyć przez miesiąc. Szkoda, że nie ma tutaj żadnych premii.
1
damian 2014-04-05 14:05:56
To ja już nie wiem, jeden napisał, że zarobił 3200, drugi, że 1700 to maks, weźcie się zdecydujcie, może to 1700 nie było na produkcji albo jakis okres próbny.
Swid 2014-04-14 06:05:35
A może to 3200 to podpucha dla Ciebie :) Nikt chyba nie potwierdził tej kwoty, także nie ma co się spodziewać cudów.
flu 2014-06-25 19:21:45
witam, jestem pracownikiem TZMO od 10ciu lat,posiadam wyższe wykształcenie, od około pół roku szukam innej normalnej pracy. jestem chyba troszkę masochistą że wytrzymałem tak długo w tym tzw. prężnie rozwijającym się przedsiębiorstwie z Polskim kapitałem :) dla mnie ta firma jest obozem pracy, wszechobecny mobbing, małe zarobki (zarabiam po 10ciu latach 1780zł- 1980zł na rękę)paskudny system pracy tj. 3 zmiany, jak jest dużo pracy jest wprowadzany system 4 brygadowy, żadnych szans na awans (no chyba że ciocia załatwi), kierownikami zostają ograniczone istoty (odpowiednio spokrewnione) które ślepo wypełniają polecenia dyrekcji... jeżeli jesteś prostakiem bez ambicji to śmiało aplikuj, ta firma nie jest dla ludzi myślących którzy chcą normalnie pracować, NIE POLECAM !!!
2
Iwa 2014-06-28 07:04:30
Jest u Was cos takiego jak sklepik zakladowy dla pracowników z produktami ktore produkujecie po tanszej cenie?
radi 2014-07-14 12:08:57
jest tzw. sklepik z towarem niby po niższej cenie, tylko że jest to towar przeterminowany, lub z bardzo krótką datą ważności, taniej kupisz w Realu i Carrefourze :)
ulf 2014-08-03 13:32:39
Ja tez tam długo pracowałem dłużej od Ciebie, zwolniłem się jak zaczęto wprowadza te chore systemy,pracownicy z takim stażem maja dobra opinie u innych pracodawców.Powodzenia!
3
plastica kowalewo - Mówie jak jest 2015-04-17 00:26:19
Udziałowcy TZMO SA dziś odwiedzą swój pokazowy i najbardziej dochodowy zakład. Ile kosztuje zatrzymanie połowy zakładu na wielkie sprzątanie i malowanie, żeby tylko był błysk, jak wejdą na hale na 5 minut! ha ha ;) Widzicie jak kierownictwo Plastici, nie szanuje waszych pieniędzy o ile mniejsze będą wasze dywidendy? Ile przez ten czas można wyprodukować pieluch (czytaj zysku)zamiast biegać z mopami i szmatami i jeszcze ten stres kierownictwa niższego szczebla przed. Nie polecam
Wiem, ze nikt tego nie czyta, ale może ktoś o tym powie akcjonariuszom ;)Przyjeździe do nas kiedyś, ale z zaskoczenia, zobaczycie jak jest, a nie fikcje.
kaśka el 2015-06-05 12:29:06
nie rozumiem dlaczego dlaczego masz cżłowieku pretensje do kierowników i fiormy za to że chcą mieć zysk. jak ci nie pasuje to zmień prace i idź do firmy, której nie będzie zależało na dysku. ja i tak chcę iść do roboty do tzmo, najlepiej na kontrolera jakośco bo to lekka praca chociaż odpowiedzialna, ale jedna z lepszych fuch w toruniu póki co
żenada 2015-06-28 17:13:31
Najpierw głąbie naucz sie podstaw pisowni i ortografii bo forma twojej wypowiedzi i błędy jakie robisz wskazują że pisał to jakiś słaby uczeń klasy 1 podstawówki..A z resztą do TZMO i belli pasujesz bo na kierowniczych stanowiskach są tam takie same głąby jak ty rodzina szefostwa, udziałowców, lekarzy którzy mają najwięcej akcji.
waldek 2015-07-10 16:24:01
jeśli nadal jesteście zainteresowani to mają ciekawą oferte pracy w Nimczech, na stanowisko Medizinische Beraterin / Medizinischen Berater mit fließenden Kenntnissen der deutschen Sprache, nie podali konkretnej stawki ale za to na pewno jest gdzie mieszkac w Nimczech i jak tam dojechac, bo to organizują.
anonim 2015-09-30 10:41:22
bella
Gindo 2016-01-08 01:04:51
Może ktoś mi coś więcej powiedzieć o ofercie na inżyniera utrzymania ruchu, bo widziałem, że w Warszawie poszukują. Z tego co się orientowałem nie trzeba mieć więcej jak 2-3 lata doświadczenia.
maska 2016-01-13 23:05:38
doświadczenie jest istotne, ale nie najważniejsze, dlatego wyznaczyli właśnie tak 2-3 lata doświadczenia, poza tym ważne jest to, że szkolą na bieżąco swoich pracowników
edfr 2016-02-06 17:07:38
no jak to przeciez to abrdzo istotne użytkowniku @maska.. gdyby nie to nie wymagali by tego piszac swoje ogloszenia..a szkolenia to duzy plus swoja droga
karo 2016-02-20 19:31:59
@edfr a nie uważasz że 2-3 lata doświadczenia to za dużo? A mnie szczególnie interesuje ogłoszenie na przedstawiciela medycznego. Nawet zapewniona jest umowa o pracę, a przecież stabilne zatrudnienie to rzadkość w dzisiejszych czasach
Ada 2016-03-05 11:02:20
Nie wiem w jakiej spółce pracujesz ale to co się dzieje w spółce pod Łodzią to zresztą myślę ze Prezes Józefowicz o wszystkim nie wie . W lutym 2016 czyli tego roku za styczeń , nie było nawet 2000 brutto są takie działy że mają wyrównywane do najniższej krajowej . Wcześniej ktoś pisze że miał 3200 na rękę . Jak chcieliśmy zrobić zebranie z obecnym kierownikiem o podwyżki to nawet nie przyszedł , bo ma ludzi w d.... . Jak 22 lata temu Toruńskie Zakłady kupiły zakład to był zaszczyt pracować w tej firmie , a teraz ogłoszenie o pracę było w internecie , Biurze Pracy i nic -nie było chętnych . Myślę że nie o to chodziło i chodzi Prezesowi Naczelnemu i Zarządowi . Tym bardzie że na święta i urlop też sumy żenujące .Dobrze że chociaż atmosfera w pracy jest ok .
Janek 2016-03-05 11:31:54
Nie wydaje mi się by 2-3 lata doświadczenia to było dużo @karo. W szczególności, że TZMO to porządna firma i mają swoje wymagania. Powiem ci jeszcze, że ja również myślałem o ofercie na przedstawiciela medycznego, nie tylko dlatego, że jest umowa o pracę, ale też dlatego, że zarobki to podstawa i prowizja, więc duże pieniądze można wyciągnąć, nie mówiąc już o tym, że dają służbowy samochód.
romek 2016-03-09 15:45:52
faktycznie jeśli brać pod uwagę średnią liczbę to byłaby ona w granicach 2000 zł na pewno, ale jako przedstawiciel medyczny stawki sa dwa razy takie z tego co wiem.
posl 2016-03-12 14:08:16
Super, że zapewniona jest umowa o pracę, bo wszędzie teraz dają śmieciówki. Są odprowadzane składki, a zarobki są porównywalne do innych stanowisk. A jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na inżyniera utrzymania ruchu? Dzięki
oele 2016-04-11 15:11:25
rozmowa wygląda standardowo @posl niczego niewiarygodnego to tam nie ma :) z tego co mówił mi kolega oczywiście, mnie z kolei interesuje doradca klienta, ale to praca w Niemczech, warto/nie warto? dajcie znac
Alehandro 2016-04-22 15:00:36
Witam,

czy ktoś mi jest w stanie udzielić informacji na temat stanowiska przedstawiciel medyczny ?
1
apso 2016-05-10 11:56:11
Ja widziałem tylko ogłoszenie na stanowisko Przedstawiciel Handlowy ds. aptek @Alejandro, więc jest o nim mówisz no to masz szkolenia, narzędzia pracy: samochód służbowy, tablet, smartfon, ale musisz posiadać wykształcenie wyższe. kładą na to nacisk duży.
Zostaw swoją opinię o TZMO S.A. - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TZMO S.A.