Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Grafpol B.M.Meszkes

Pracowałeś w firmie Grafpol B.M.Meszkes i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Znawca tematu - 2015-10-23 15:25:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [majka - 2015-10-06 12:01:56]:
Otóż Pan właściciel organizuje zebrania i oświadcza na nich mianowicie,że nadszedł trudny dla firmy czas ,ponieważ w branży drukarskiej wyrosło wiele małych, średnich firm , a tym samym konkurencji.Receptą na te trudne czasy byłoby wspólne podjęcie nowych wyzwań,wzrost konkurencyjności poprzez zwiększenia mocy produkcyjnej oraz jakościowej.To recepta na sukces aby utrzymać się na tym jakże trudnym teraz rynku.Oczywista oczywistość jest taka, że w tak trudnym okresie dla firmy pan właściciel kupuje sobie mercedesa w hybrydzie za około 500 tyś zł.Traktowanie tu ludzi na zasadzie równy-równiejszy,stare nawyki kierowników zmian w kierunku jakości produkcyjnej, promowanie przez nich tzw. kombinatorów-cwaniaków oraz donosicieli,tempiących tym samym ludzi kreatywnych i rzetelnych. W tej chwili firma ma problem z klientami, bo jej dawne grzeszki w stosunku do klienta wychodzą teraz na wierzch (częste reklamacje,zwroty a przez to znaczące upusty w sprzedaży), to kara za byle jakość w stosunku do obecnej konkurencji oraz zatrudnianiu na ważnych stanowiskach osób z niskimi kwalifikacjami nie związanymi z branżą.
zdjecie uzytkownika
znawca tematu 2 - 2015-10-25 10:37:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wlasciciel powinien jezdzic fabia a pieniadze rozdac.Zatrudniac natomiast samych doktorow i to z branzy.Komuna wraca!Nie zapomnij,ze ta Firma,mimo podanych przez Ciebie bledow,istnieje i funkcjonuje przez 30 lat.
zdjecie uzytkownika
Znawca tematu - 2015-10-28 02:44:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [znawca tematu 2 - 2015-10-25 10:37:36]:
Pewnie,że istnieje.Dzięki poważnemu bezrobociu i niewielkiej konkurencji w regionie.Teraz sytuacja z roku na rok się zmienia.Dobry szef winien zadbać w sposób godziwy o wszystkich pracowników ,a nie dzielić na równych równiejszych.Nie chodzi tu o bezmyślne rozdawnictwo tylko o namacalną odpowiedzialność wszystkich za los firmy. Niech wlaściciel się nie dziwi dlaczego jedni pracownicy dają coś od siebie bo im zależy, a drudzy z kolei przychodzą odbić 8h i nic poza tym.Niestety tylko dobra ustawa wprowadzająca mini. stawkę godzinowa jest w stanie coś zmienić,wymusić bo na dobra wole szefa niema co liczyć.
zdjecie uzytkownika
zawca tematu 2 - 2015-10-28 17:31:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ani jeden pracownik nie jest na stawce minimalnej u nas.Sytuacja jaka opisujesz,panuje w kazdej firmie i wlasciciel nie jest w stanie wszystkim zrobic dobrze.Stawka minimalna rzeczywiscie moze spowodowac dobrobyt w Polsce.Tylko musialaby byc na poziomie 5000 na reke.Ktora firma to wytrzyma?I tu nie chodzi o dobra wole szefa ale o realna ekonomie.
zdjecie uzytkownika
danuta - 2015-11-09 12:20:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no ja właśnie @znawca nie rozumiem za bardzo o co chodzi u was na zatrudnieniu z tą stawką minimalna. przecież normalnie się ma umowę i w niej są warunki finansowe zapisane kto ile zarabia, tak powinno przynajhmniej być w cywilizowanym świecie. zgadzam się do do jednego z tobą, wszystkim się nie dogodzi
zdjecie uzytkownika
Blondyna-inspekcja - 2015-12-10 21:40:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ogolnie swietnie sie pracuje, sporo wolnego i urlopow na zadanie. Wlasnie mnie cos rozklada i kto wie..
zdjecie uzytkownika
rapsy - 2015-12-11 00:45:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fajnie, że nie mają problemu z tym, że pracownik idzie na zwolnienie. Skoro zatrudniają na umowę o pracę, to widać, że mają pozytywne podejście do pracowników.
zdjecie uzytkownika
STEFAN - 2015-12-12 17:00:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ZAPRASZAM NA WIGILIE GRAFPOLOWSKA
zdjecie uzytkownika
STEFAN - 2015-12-12 17:00:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ZAPRASZAM NA WIGILIE GRAFPOLOWSKA
zdjecie uzytkownika
CreamPie - 2015-12-12 17:55:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [STEFAN - 2015-12-12 17:00:20]:
ja również zapraszam wszystkich na wigilie grafpolowską... do roboty!
to ostatnia szansa na "setki", w przyszłym roku robimy za miche ryżu!
zdjecie uzytkownika
antek - 2015-12-13 08:43:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie chcę wnikać w te wewnętrzne dyskusje, ale powiem szczerze, że trochę mnie to przeraża. Widziałem ciekawą ofertę na operatora przewijarki/pakowacza, ale teraz mam wątpliwości.
zdjecie uzytkownika
Bodzio - 2015-12-14 06:26:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Macie tam tyle roboty że ledwo się wyrabiacie i jeszcze marudzicie
zdjecie uzytkownika
pamela90 - 2015-12-15 11:51:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@antek jest ta oferta jeszcze, nie miej wątpliwości tylko aplikuj. jak umiesz komputer obsługiwac itd. to masz stałą wypłatę i premie od wyników, to się opłaca
zdjecie uzytkownika
kasak - 2015-12-17 14:56:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w dzisiejszych czas to kazdy potrafi chyba obsugiwac komputer,poza tym zapomnialas dodac ze to nie jest glowynym wymaganiem,liczy sie tez doswiadczenie w tej branzy
zdjecie uzytkownika
Rudzielec - 2015-12-18 18:51:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak wygląda sposób premiowania i nadgodzinowo w tej firmie? Opinie są mieszane, polecacie czy nie?
zdjecie uzytkownika
Taksiarz z torunia - 2015-12-18 21:52:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od 2016 brak premii i nadgodziny 50 procent, ponoc polowa zalogi juz szuka nowej pracy...
zdjecie uzytkownika
Rudzielec - 2015-12-18 22:22:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Taksiarz z torunia - 2015-12-18 21:52:21]:
Czyli lepiej będzie jak nie złoże tam aplikacji i ominę to szerokim łukiem..
zdjecie uzytkownika
choina - 2015-12-19 18:10:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
według mnie zawsze warto spróbować, nie wiem czy ta plotka jest prawdziwa i według mnie całkiem nieźle można tam zarobić jako magazynier, także @Rudzielec próbuj
zdjecie uzytkownika
znawca tematu 2 - 2015-12-20 07:09:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Taksiarz z torunia - 2015-12-18 21:52:21]:
tak...tak!Podobno leserom przestana wogole placic.Spoko ludzie!Trzeba tylko dobrze przeczytac regulamin a nie pieprzyc glupot.Daj Boze wiecej takich firm
zdjecie uzytkownika
franciszek - 2015-12-20 07:19:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podobno w magazynie mozna zarobic 1o tys
zdjecie uzytkownika
CreamPie - 2015-12-21 19:07:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Antek!!! aplikuj i nie zwlekaj!!
GRAFPOL potrzebuje ludzi bez wyksztalcenia, malo ambitnych, tyrajacych z usmiechem na twarzy za 12pln/h na trzy zmiany! Ta oferta bez watpienia jest dla ciebie i tobie podobnych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
HE - 2015-12-30 21:04:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@CreamPie Nie wydaje mi się, by zatrudniali ludzi mało ambitnych i to jeszcze bez wykształcenia. Natomiast jeśli uważasz, że 12 zł na godzinę to jest mało, to spróbuj popracować za 6 jak to niektórzy muszą.
zdjecie uzytkownika
CreamPie! - 2016-01-01 13:51:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
12 pln/h z ogloszenia, czyli 8 pln na reke...
Zgodze sie z toba, ze sa to glodowe warunki, ale mijasz sie z rzeczywistoscia piszac, ze ktos musi za taka, czy nizsza stawke pracowac! Czasy niewolnictwa juz minely, a ty harujac dla Grafpolu nawet tego nie zauwazyles.
zdjecie uzytkownika
wwww - 2016-01-02 00:57:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc wszystkim no a ciekawe na jakie zarobki mozna liczyc w firmie Grafpol B.M.Meszkes na przyklad na takim stanowisku jak maszynista fleksograficzny
zdjecie uzytkownika
karol - 2016-01-02 19:37:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wierze ,ze wlasciciel dotrzyma slowa i otrzymamy podwyzke.Wierze rowniez,ze nie beda tylko premiowani maszynisci flekso.
zdjecie uzytkownika
druk - 2016-01-03 11:45:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wwww - 2016-01-02 00:57:05]:
około 2200 do 2800
zdjecie uzytkownika
misio - 2016-01-04 13:30:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarobki w granicach 2200-2800 wcale nie są takie złe. Przecież na pewno trzeba się postarać, żeby dostać jakąś premię, ale dobrze, że taka podstawa jest zapewniona.
zdjecie uzytkownika
Fallusek - 2016-01-04 22:24:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Falko pewnie też tak przęgł za 2200-2800 i już skończył przygodę :)) Czas na kolejnego toruńczyka.
zdjecie uzytkownika
torun - 2016-01-05 20:31:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
2800 to max z premia która nie wiadomo czy dostaniesz Grafpol od kilku lat szuka lepszych drukarzy żeby zastąpili tych co są bo za dużo zarabiają POWODZENIA
zdjecie uzytkownika
edfrgt - 2016-01-06 22:29:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@torun no ale przeciez wynagrodzenie to zalezy od tego na jakim stanowsku sie pracuje, pamietam ze oni szukali technologa druku i maszynisty fleksograficznego
zdjecie uzytkownika
Macius - 2016-01-28 04:06:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ten nowy kierownik zmiany to jakiś niekompetentny gościu. Non stop się myli, a dodatkowo wydaje się jemu, że jest zabawny.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2016-01-28 12:23:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej powiedzcie mi jak wygląda praca operatora przewijarki ciężko jest
zdjecie uzytkownika
old - 2016-01-28 18:00:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Grafpol sie rozwija bo jeszcze ludzie maja we krwi to co nauczył ich Dyrektor Jerzy czyli fachowosc, samodyscypline, zadowolenie z pracy, świadomości wad i zalet. Za nowych wladz każdy czuje tylko rozgoryczenie co za tym idzie nikt nie czuje się związany z firma bo na każdym kroku wytykane są tylko błędy i pokazywanie jacy to jesteście ŹLI, SŁABI,DO NICZEGO, PRZYNOSICIE SAME STRATY.
SZUKANY JEST SWIAT IDEALNY, KTOREGO NIE MA I NIE BEDZIE BO NAWET KOMPUTERY NIE ZAWSZE DZIAŁAJA JAK CHCEMY
zdjecie uzytkownika
Creampie! - 2016-01-28 23:45:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Maciusiu, czlowieczku.. ty tez myslisz, ze jestes zabawny.. a jestes smieszny. Nieladnie w taki sposob - anonimowo w internetach - podwazac autorytet swojego przelozonego. Tfu!
zdjecie uzytkownika
Macius - 2016-01-29 15:07:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Och Creampie. Za to Ty myślisz, ze błyszczysz a tak naprawde nawet nie świecisz. Wazelinuj mu dalej, a znaczenie Twojego nicku bedzie idealnie wpasowane w sytuację.
zdjecie uzytkownika
4567 - 2016-01-29 17:51:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
heejwidzialem ze wstawili nowa oferte pracy na stanowisko managera sprzedazy w Bydgoszczy widzialem ze oferuja tam umowe o prace i niezbedne narrzedzia
zdjecie uzytkownika
NN. - 2016-02-01 21:44:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xyz - 2016-01-28 12:23:00]:
ciężko, naprawdę ciężko.. najgorsze są chwile gdy nadchodzi dzień wypłaty..
spoglądasz w zaciśnięty w dłoni kwitek.. raz.. drugi..

przecierasz oczy ze zdumienia.. nie dowierzasz.. nie potrafisz pojąć i zrozumieć, że to co robisz dla firmy, dla zakładu, dla jakby nie patrzyć Twojego drugiego domu - jest po raz kolejny nic nie warte..
zdjecie uzytkownika
lewik - 2016-02-01 22:11:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NN., nie rozumiem Cię chlopie, przecież podczas rekrutacji zgodziłes sie na dane stawki, a nie inne. Nie ma teraz co narzekać. Ja mysle, czy nie próbowac tutaj szczęścia jako technolog druku podobno 3000 spokojnie da sie zarobić.
zdjecie uzytkownika
spoko - 2016-02-02 08:28:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czytam te wasze opinie to śmiać mi się chce .NA wszystko narzekacie .Jak się nie podoba się zwolnijcie. Każdy się zarzeka ze się zwolni a tak naprawdę nik nie ma ja....... Zycie nie zaczyna się w grafpolu a ni się nie kończy.Przynajmniej mam to już za sobą. Zatrudnili ludzi z przystanku ciekawe co pokażą . Jak zwykle nic .
zdjecie uzytkownika
kret - 2016-02-04 09:55:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [spoko - 2016-02-02 08:28:02]:
levik,nie zastanawiaj sie dlugo.Dla technologa jest stawka napewno wieksza niz to co podales
zdjecie uzytkownika
grim - 2016-02-04 11:21:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kret nie wiedziałem że ta firma tak dobrze płaci. W takim razie skuszę się na stanowisko sales manager/manager sprzedaży. Nie mają wysokich wymagań, nie trzeba mieć doświadczenia a oferują umowę o pracę i prowizje
zdjecie uzytkownika
Rudy Rydz - 2016-02-05 21:17:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Spoko"-skoro tak im dobrze, dlaczego pracownicy sami się zwalniają? Pewnie trudno jest Ci zaakceptować fakt, iż ludzie sami rzucają wypowiedzeniami..
zdjecie uzytkownika
krzychu - 2016-02-06 12:04:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro możliwe jest u nich zatrudnienie w ramach umowy o pracę, to widać, że zależy im na stabilności. Ciekawe tylko są doliczane jakieś prowizje do podstawy.
zdjecie uzytkownika
kret - 2016-02-07 10:29:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rudy Rydz - 2016-02-05 21:17:36]:
jakos nikt po nich nie placze.Przyjda lepsi
zdjecie uzytkownika
PRINCE2 - 2016-02-07 12:28:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To na co sie godzisz, a to ile dostaniesz, to dwie rozne rzeczywistosci.. niestety bardzo odlegle od siebie. Nikt ci tyle nie da, co grafpol obieca.
zdjecie uzytkownika
spoko - 2016-02-08 15:55:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rudy Rydz - 2016-02-05 21:17:36]:
Czytaj to co pisałem żezrozumieniem !!!!!
zdjecie uzytkownika
sławek - 2016-02-08 16:20:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na pewno własnie najlepsze premie są jako Sales Manager/ Manager Sprzedaży, bo od ilości klientó jest jedna no i prowizja to drugie, wiec widzicie jak to wygląda.
zdjecie uzytkownika
boy - 2016-02-09 18:55:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [old - 2016-01-28 18:00:20]:
old,Ty idz pracowac do Caritasu.Tam bedziesz mial bezstresowo i nikt nie bedzie Cie zmuszal do pracy.A jak sie nie czujesz zwiazany z firma to idz i nie psuj atmosfery.Dyrektor Jerzy Cie rozpiescil i jak teraz trzeba cos solidnie zrobic to dzieje Ci sie krzywda.
zdjecie uzytkownika
Nn - 2016-02-10 09:00:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Atmosfere w firmie to psuje pajacyk w przykrotkich spodenkach z gory swoimi coraz bardziej madrymi pomyslami, wyszstkim wszystko zabieraja a Ty Grim liczysz na premie od sprzedazy czy by az bys byl tak naiwny.... A z wlascicielem nie ma co chodzic na zebrania bo to i tak nic nie daje .... Podwyzki byly ale nowy system premiowania je juz na wstepie zniwelowal u coraz wiekszej czesci zalogi zapal wygasa i tu juz nie jest mowa o nowych pracownikach tylko o osobach ktore pracuja po 20 lat a nawet dluzej jest to przykre
zdjecie uzytkownika
Janio - 2016-02-10 17:41:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Nn jak w takim razie wygląda nowy system premiowania skoro już o tym wspominasz? Nic dziwnego, że zapał wygasa powoli, jak pracują od 20 lat w tej samej firmie na tym samym stanowisku :) Zastanawiam się nad zatrudnieniem jako manager sprzedaży, bo praca nie jest trudna. Polega głównie na pozyskiwaniu nowych klientów z całej Europy oraz budowaniu długotrwałych relacji biznesowych z obecnymi i pozyskanymi Klientami.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Grafpol B.M.Meszkes!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grafpol B.M.Meszkes

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert