Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Konsorcjum Ochrony Kopalń

Pracowałeś w firmie Konsorcjum Ochrony Kopalń i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
mmmm - 2014-12-17 19:39:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Olek - 2014-12-17 19:34:54]:
Ich nawet w tych biurach nie ma....
zdjecie uzytkownika
Alex - 2014-12-17 19:56:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nepotyzm zawsze w tej firmie miał się dobrze. Wypisywanie na forum tego, co wszyscy wiedzą od dawna w tej chwili nie ma sensu. Stoimy w miejscu, zamiast coś ruszyć i pokazać im, że pracownicy KOK-u też potrafią się zebrać i zawalczyć o swoje jak Ci z Janiny i Lędzin.
Najpierw premia, teraz stawki w KR, potem stawki w KOK, na końcu umowy zlecenia. Niestety nie wszystkich to dotyka. Jak zwykle cierpi tylko ochrona. Reszta firmy ma się dobrze.
Czy ktoś ma odwagę się temu sprzeciwić?
zdjecie uzytkownika
TORN - 2014-12-17 20:24:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No własnie kurwa ludzie przebudzcie(przebudzmy)sie i wezmy swoja przyszlosc w swoje rece! Nic to nie kosztuje starczy ze sie jakos spichniemy pogadamy z ludzmi na oddzialach i zróbmy wjazd do spółki,najpierw wszystkie zwiazki wypierdolmy z spolki a potem pogadamy sobie z prezesami,mozemy wezwac media lokalne niech sie ludzie dowiedza o obludzie w tej spolce o skorumpowanych zwiazkach zawodowych,o kierownikach oddzialow nie majacych pojecia o pracy ktorzy zastraszaja pracownikow,o kasie ktora zamiast trafic do nas pracownikow trafia na nowe wypasione meble do spolki a nam moze daja za pranie choc i to nie wiadomo.Jak nie zrobimy nic to za nie dlugo zostaniemy albo bez roboty albo za tysiac zl bedziemy zapierdalac,wiem ze na kazdym oddziele sa cioty i to przewarznie sz d-cy i ich kapusie,ale jesli nam to by wyszlo to z nimi rozliczylibysmy sie potem,zastanowcie sie,przekazcie innym nie kapusia i kurwa zrobmy cos.
zdjecie uzytkownika
LOLA - 2014-12-17 22:18:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [TORN - 2014-12-17 20:24:47]:
Myślę że w pewnych aspektach masz racje ale w innych (PREZESI) moim zdaniem trochę błądzisz. To nie zarząd tej spółki ogłasza przetargi, wymyśla gówniane stawki itp w imię hasła CENA RYNKOWA !!! To są pomysły które zrodziły się w centrali KW SA a nie w KOK. Właściciel(KW SA ma w dupie czy ty masz umowę taką czy inną czy za te pieniadze które otrzymujesz jesteś w stanie funkcjonowac itd Generalnie BYLE BYŁO TANIEJ a prawda jest taka ze Ci pomysłodawcy nawet nie podcierali by własnej dupy za te pieniądze!!! Do realizacji tej hipokryzji właściciel ma właśnie zarzad i albo będzie on to realizował albo za pomocą jednej kartki papieru (UCHWAŁA) ich odwoła i powoła nowy (POSŁUSZNE PIESKI REALIZUJĄCE JEDYNIE SŁUSZNĄ OPCJE-BYLE JAK!!!-BYLE BYŁO TANIO!!! ) Jak widać zarząd KOK jest pod ścianą a nie kreatorem pomysłów cięcia stawek i innych relacji finansowych . Jak już mówiłam wczesniej żródełko wszelkiego zła jest w WARSZAWIE a potem w KATOWICACH a w KOKU mogą jedynie........
zdjecie uzytkownika
Olek - 2014-12-17 23:04:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jaki problem zorganizować pikietę pod KW??
zdjecie uzytkownika
End - 2014-12-18 00:10:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [LOLA - 2014-12-17 22:18:59]:
Tyle tylko ze od kilkunastu lat słyszę te sama śpiewkę ze zarząd ma związane ręce. I bez znaczenia ile zarządów już przeszliśmy kazdy z nich miał związane ręce. Problem w tym ze trzeba mieć jaja i radzić sobie z problemem a nie pogłębiać je głupimi decyzjami na ktore KW już nie wpływa.
zdjecie uzytkownika
LOLA - 2014-12-18 01:31:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [End - 2014-12-18 00:10:25]:
Jedno z tego wynika napewno- czas zrobić jakiś ruch a nie ble ble!!! To czas na konkretne działania, bo jeśli nie teraz to kiedy ??? Po wyborach nasi pracodawcy i rząd znowu zajmą się aferami, rozliczaniem diet i katastrofą smoleńską zamiast wreszcie stworzyć godny i uczciwy sposób zatrudniania a nie krzewić patologie !!! Siedzą i myślą kto będzie dymał na ich emerytury i dlaczego co drugi polak zabiera sie z tej śmiesznej krainy. Dziwne ale prawdziwe a zarazem nie zrozumiałe, granice mamy otwarte wystarczy tylko pojechać (oczywiscie w kierunku zachodnim)i zobaczyć jak to działa !!! Ale poco lepiej krecić lody na dietach !!!!
zdjecie uzytkownika
zaufany - 2014-12-18 06:17:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podpisujcie, podpisujcie ... obniżymy wam staweczki, będzie kaska na premię i podwyżki dla zaufanych.
zdjecie uzytkownika
do Loli - 2014-12-18 06:21:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [LOLA - 2014-12-18 01:31:16]:
Co proponujesz?
Są oddziały, gdzie ludzie mają trochę oleju w głowach i zamiast się na wszystko godzić jak barany, chcą się postawić.
Macie teraz szansę pokazać czy macie jaja.
zdjecie uzytkownika
LOLA - 2014-12-18 11:51:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do Loli - 2014-12-18 06:21:59]:
Jeśli chodzi o propozycję to sam pracownik jest bezbronny, ma ograniczone pole działania nie posiada instrumentów prawnych na działanie poza możliwością składania zawiadomień do PIP gdy sa naruszane zasady zatrudniania niezgodnie z KP.
Tutaj jest rola strony społecznej ale tej z jajami która ma w swoich ustawach możliwość działania w obronie warunków płacy, pracy, socjalnych oraz prawi wolności związkowych. Tylko musi to być ruch zorganizowany, siła polega w jedności a jezeli jej nie będzie to nie widzę szans !!! I jeszcze jedno bardzo ważne - adresatem w pierwszej kolejności powinna być WARSZAWA potem KATOWICE.
Skończmy z obłudą taniej ochrony gdzie armia pefronowców jest dotowana przez PAŃSTWO !!! Panie i Panowie zwiazkowcy pokażcie ze nalezy wam sie autorytet i szacunek a nie kupa pomyj na które powoli zaczynacie systematycznie pracowac !!!
zdjecie uzytkownika
do Loli - 2014-12-18 18:48:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz całkowitą rację, tylko,że nasza strona społeczna nie potrafi dogadać się ze sobą. W sumie to tego nie rozumiem, bo interes wspólny powinno się przedkładać nad osobisty. Tym bardziej teraz, kiedy sytuacja jest trudna, ale nie beznadziejna. Brakuje jednego lidera, który poprowadzi całą resztę.
zdjecie uzytkownika
LOLA - 2014-12-18 21:17:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do Loli - 2014-12-18 18:48:31]:
czas najwyższy usiąść do rozmów i wybrać LIDERA (gdzie kucharek sześć tam .... )niezależnie kto jest z jakiej parafii to istnieje część wspólna dla wszystkich (ISTNIENIE FIRMY) Pora przestać sie licytować i atakować zarząd, siebie nawzajyem a wypracować konstruktywny plan działania i wspólny MIANOWNIK i efektywnie działać każdy adekwatnie do swoich uprawnień i możliwości !!! Nikt tego za was nie zrobi . ZGODA BUDUJE A NIEZGODA........ a czas ucieka, oby nikt wcześniej nie zaśpiewał time to say goodbye!!! (utwór andrea bocelli and sarah brightman)
zdjecie uzytkownika
judasz - 2014-12-18 22:15:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No i lipa,ci co najwiecej krzyczeli na moim oddziale ha ha podpisali aneksy z kr,no cóż jak siedza przy korycie tz szefie komuniscie ktory ma ich w garsci bo on im jakies przyslugi to teraz oni mu,coz to nie sa ludzie tylko pacholki jego,najgorsza jest ta ich obluda bo za plecami gownem w niego rzucaja a przy nim na bacznosc stoja,mam nadzieje ze kiedys los im to odplaci z nawiazkom,banda obludnych skurwysynow!
zdjecie uzytkownika
ada - 2014-12-19 00:23:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [LOLA - 2014-12-17 22:18:59]:
dobry pomysł, ale niestety nie licz na duży odzew gdyż dziś się przekonałam jak oburzona o tym mówiłam to usłyszałam że "trudno ,no wiemy ale co mamy zrobić jakos to będzie i.t.p.to dopiero żenada Ludzie się boją i za 5 złoty pracować będą. Przypominam jak emeryci się burzyli tak mówili; Jak nam obniżą stawki to odejdziemy " i co? ilu odeszło???dalej pracują i cicho siedzą .Ludzie gadają ale po cichu bo kto głośniej się odzywa to ma jakieś śmieszne kontrole.Mam nadzieję że kto jest odważniejszy to się postawi ale Kto???ludzie się boją i nic nie zrobią a na Związki niech nie liczą bo oni mają ich tam gdzie słońce nie dochodzi. Dużo szumu ale w szklance wody. Kto mądrzejszy był to już odszedł a Ci którzy liczą na cud to się doczekają ale nie w tym stuleciu.
Ludzie szukajcie sobie pracy bo KOK to już historia .Boli? tak niestety boli prawda.
zdjecie uzytkownika
Nina - 2014-12-19 01:05:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mmmm - 2014-12-17 19:39:52]:
tak widziano jednego
związkowca na oddziele
..To dopiero parodia. Nawet pełni obowiązki dowódcy i Tyle .Wskoczył na to stanowisko kiedy ustawa się zmieniła i nie trzeba było mieć średniego wykształcenia .Panoszy się strasznie .przykładu raczej nie daje.Jak tam? wiesz dlaczego ?jak można być tak zakłamanym? Zainteresowani wiedzą o kogo chodzi?Wstyd .Jako związkowiec to Gówno zrobił.Ślizga się jak gównoi myśli że jest nietykalny???no wiesz? święta tuż tuż a może tak rachunek sumienia ?hm ty raczej za ludzmi się nie wstawisz ,lecz za swoją osobą to owszem .Powiedz ludziom co dla nich zrobiłeś???Nic i tyle a teraz jak firma pada to nagle pełnisz obowiązki Dowódcy???Oczywiście to zbieg okoliczności? Prawda? Jakoś trzeba się trzymać ?Nadzieja w tym że po nowym roku to cie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo wkońcu ktoś może przejrzy na oczy .Zdrowych pogodnych świąt Ci zyczę ,z nadzieją że to twoje ostatnie święta jako pracownik tej firmy i zastanów się nad sobą:bo wiesz jak to jest jak smród z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] idzie to i przyjaciele nagle wrażliwi się na zapachy robia i udaja że cię nie zanaja. .Pamiętaj że nie ma ludzi nie zastąpionych.
zdjecie uzytkownika
mmmmm - 2014-12-19 15:09:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jak KOK już jest pozamiatany to po co prezesiki obcinają stawki co, żeby się więcej nachapać do siebie?
zdjecie uzytkownika
WOTAN - 2014-12-19 20:09:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na Makoszach i Sosnicy wszyscy na 9 grupe i Kr 10 zl a jak sie nie podoba to 3 miesieczne wypowiedzenie.Taki prezent zrobili na swieta.
zdjecie uzytkownika
End - niezrzeszony - 2014-12-19 21:24:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
KOK słynie z tchórzy i naiwniaków. Ludzie boja się że stracą robotę za parę złotych i godzą się na wszystko a tak na dobrą sprawę więcej strachu mają ci którzy zarabiają drą ryja i mieszają. Naiwność sięgnęła zenitu kiedy pozwolili rządzić związkom ( zarząd to protegowani solidarności)więc jak może być dobrze między związkami. Kilka związków walczy o pracowników a jeden idzie w układy z zarządem bo to ich człowiek. A trzeci związek doszedł do wniosku że poustawia sobie swoich ludzi na kierowniczych stanowiskach, przewodnicząca dostanie podwyżkę i w zamian też może być cicho, ba nawet poprze działania zarzadu. No cóż ludzie mają słabość do pięknej blondi więc nie będzie z tym większego kłopotu. Żegnam mnie już nie ma od nowego roku. A wy nie narzekajcie na swoich związkowców skoro siedzicie w tych związkach i tym samym zgadzacie się z ich ideą.
zdjecie uzytkownika
srebrnik - 2014-12-19 21:33:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a Kw płaci ponad 20 zeta
zdjecie uzytkownika
do judasz - 2014-12-20 18:11:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ada - 2014-12-19 00:23:22]:
najwięcej to ty obrzucasz tego szefa obelgami, ale w reszcie masz rację. jednakże nie pracując w kr-ach po kiego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sie odzywasz . na ps. 5 na pokoju też fajnie cały czas ci sie chodzi. wiedz że u mnie będziesz za niedługo losował ps. 1
zdjecie uzytkownika
do judasz - 2014-12-20 18:12:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najwięcej to ty obrzucasz tego szefa obelgami, ale w reszcie masz rację. jednakże nie pracując w kr-ach po kiego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sie odzywasz . na ps. 5 na pokoju też fajnie cały czas ci sie chodzi. wiedz że u mnie będziesz za niedługo losował ps. 1
zdjecie uzytkownika
do Wotan - 2014-12-20 18:16:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [WOTAN - 2014-12-19 20:09:06]:
to wezcie te wypowiedzenia - ciekawe czy kok znajdzie kase na wyprawy - potem dajcie się przyjąć na umowe-zlecenie i oddajcie ich do sądów
zdjecie uzytkownika
knur_ow - 2014-12-21 08:49:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na Knurowie praca do 10 tego stycznia skorpion juz puka do bram ale mu za bardzo nie wychodzi ludzie nie chca umow smieciowych za smiecowe pieniadze, bylo spotkanie z zaloga bardzo krotkie zreszta wszyscy szybko ich olali
zdjecie uzytkownika
judasz - 2014-12-21 19:09:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ada ciebie sie chyba w główce coś popieprzyło,dla twojej wiadomosci pracuje na bielszowicach i to wy na pokoju warchlaki podpisujecie wszystko co wam daja,i zeby bylo ciekawiej to pracuje w kr do konca roku:-)
zdjecie uzytkownika
LIPOK - 2014-12-21 20:40:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Posuchej ino ADA abo jak ci tam leci,po pierwsze ekstra podpisolch sie Lipok zeby kozdy wiedziol kto to,dostolch esa o tym wpisie i napisza ci tak,LOSOWAC TO TY SIE MOGESZ W BUDCE Z LOSAMI,straszyc tyz sie mogesz dzieci jak mosz nie mie jedynka bo to jest k...a smiyszne,nastympno sprawa jak cos do mie mosz to mi powiydz w robocie a niy na forum ha ha,podejrzywom ze sie nie odwazysz bo pisac pod smiysznymi nikami kozdy moze,fakt w rr niy robia i ciesza sie z tego,te forum czytom,do tyj pory siedziolch cicho ale napewno chodzilo ci o mnie to ci pisza ze to jest moj piyrwszy wpis,widzac po godzinie o kery zes to napisol(napisalas) to widza ze ci sie w robocie nudzi,to napisza wprost WEZ SIE ODYMNIE ODP.....L,bo jo nic nie pisol o jakims ku..a szefie i NIE STROSZ MNIE WIYNCY bo jak jo zaczna to bydzie zle,a dobrze wiysz ze pryndzy czy pozni wylezie na wjyrch kto to jest tyn albo ta smiyszno lub smieszmy ADA,pisza po ślonsku bo tak lubia,NARA ADUSIA HA HA
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konsorcjum Ochrony Kopalń
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Konsorcjum Ochrony Kopalń ?
Zadaj pytanie
x