brak logo

Konsorcjum Ochrony Kopalń

Zabrze

Opinie o Konsorcjum Ochrony Kopalń

Wotan 2016-05-13 14:31:33
Zarobki po paru latach pracy 1400 na reke :) Reszta w KR wiec albo po 16 godz w pracy albo caly miesiac non stop zeby wyciagnac marne 2000.Praca : troche stania,troche chodzenia,reszta spanie po kątach.Co jest rzecza normalna jesli pracuje sie po 16 godz czesto po 2,3 z rzedu.Pracodawca placi na czas co jest chyba jedynym plusem.Wczasy pod grusza i mundurek tez jest :) Warunki pracy w zaleznosci od kopalni.Jak bedziesz dobrze zyl z dowodcami zmian to robota bajka.Spanie,jedzenie i pierdzenie.Dobry posteruneczek i na nockach spanko jak w domu.
3
Spoko 2016-05-17 21:09:48
Sam opisujesz jak robisz i za to zbierasz taką kasę i narzekasz? Też tak chce!!!
Wotan 2016-05-17 22:43:36
Taaaką kase :) Jesli imponuje Ci taka kwota za tyle godzin w pracy.W piątki swiątki i niedziele to gratuluje ambicji :) Ja juz dawno w to sie nie bawie.Co do pracy to masz racje opisuje to co bylo i jest.Ja tak robilem i wszyscy inni tez :) Od czasow Derraty do teraz nic sie nie zmienilo :)
Hehehe 2016-05-19 12:17:11
A administracja dostała od prezesika podwyżki....
1
pracownik 2016-06-11 15:08:00
Co się dzieje w firmie ZARZĄD DAJE DRUGI RAZ PODWYŻKI a co robi solidarność znowu je blokuje.Pytanie czy p. Różański i Gołucki żądzą tą firmą???? Oni nie chcą byśmy lepiej zarabiali!!! ZRÓBMY COŚ!!!!!
1
Pracownik 2 2016-06-11 19:13:22
Tym panom już podziękujmy że tak się "troszczą" o nas.
Tutek 2016-06-11 21:21:25
Chyba o siebie ;) A p.R jest najlepszy w manipulowaniu
1
Ania 2016-06-19 08:38:59
To teraz porównaj ilość tutejszych marudów z ilością pracujących w KOK.
Olo 2016-07-05 13:59:06
Zwłaszcza, że nie patrząc na innych od lipca daje podwyżkę.
Olo 2016-07-06 08:57:14
Wypłata jest jak najbardziej terminowa.
1
Pracownik 2016-07-06 13:33:36
Tak wypłata jest w terminie lub nawet 2,3 dni wcześniej. Nigdy się jeszcze nie spóźnili
1
Pracownik 2016-07-08 20:54:06
Płacili zawsze w terminie wiec żadnej zmiany nie ma - zawsze tak było ;) Zmiany - to tylko podwyżki :)
bolo 2016-07-17 11:52:39
kwk piast i kwk ziemowit wolne miejsca
brama 1 2016-07-23 22:39:05
O to by pisali dobrze dba admin.
1
krajan 2016-07-27 23:30:45
Tyle ciekawostek, a o rÓÓchaniu na posterunkach nikt nie mówi
Olo 2016-07-28 07:35:40
Opowiesz jak ci idzie? Kogo bierzesz? Kota, psa, jeża?
4
Pracownik 2016-07-28 22:55:27
Pokemona
5
Spokojny 2016-07-29 09:48:55
Na rybnickich kopalniach też potrzebują kwalifikowanych pracowników ochrony, zwłaszcza na Rydułtowach.
1
k. 2016-08-15 23:58:54
Wyplaty sa zawsze na czas, czasem i przed 10-tym sa na koncie.
Mama 2016-08-16 08:56:10
Jak duże?
Najniższa krajowa czy więcej albo mniej?
TODI 2016-08-19 06:10:17
Ustalmy czego chce pracodawca, w dodatku – kapitalistyczny pracodawca, gdyż panuje kapitalizm. Chciałby on, aby pracownik pracował jak najwięcej, jak najefektywniej – bo więcej zarobi na swoim biznesie – a jednocześnie chciałby płacić mu jak najmniej – bo, analogicznie, więcej zarobi na swoim biznesie. Stąd normalny pracodawca płaci pracownikowi tylko tyle, by nie zwolnił się z pracy. Jeśli czyni inaczej jest nienormalny, postępuje głupio, wbrew swoim interesom. I co w takiej sytuacji powinien zrobić normalny pracownik, normalny, tzn. działający w swoim interesie? Pracować tylko tyle, by nie wylano go z pracy. W interesie pracownika bowiem jest pracować jak najmniej, a zarabiać jak najwięcej. Pracownik wypruwający sobie żyły dla idei, bo tak trzeba, bo uczciwość nakazuje, jest debiXXm, nie przestrzega reguł systemu w jakim żyje, co więcej, nie przestrzega ich na swoją niekorzyść. Z antykapitalistycznym pozdrowieniem.
4
ktos 2016-08-28 19:17:20
Tys je zdrowo jebniety w czache deklu
1
Tadek 2016-09-23 09:34:50
Makoszowy witają Sośnicę :-)
Właśnie KOK dostał wypowiedzenie z ochrony Sośnicy.
Od grudnia wchodzi nowa firma.
3
Boss 2016-09-24 18:25:37
Czy to pewna informacja ?
1
Tadek 2016-09-25 11:09:07
Jest to prawda. Wystarczy przycisnąć związkowców. Oni to przecież już dawno wiedzą.
To samo wiedzą związkowcy z kopalni Sośnica.
1
Basia 2016-09-28 09:08:03
Są rekrutacje, cały czas. Dzwoń bezpośrednio na kopalnię gdzie chcesz pracować. Gadaj z szefem ochrony, oni wiedzą czy chcą kogoś zatrudnić.
2
Zwiazkowiec 2016-09-28 09:12:40
Tadek nie siej fermentu. Nikt nic na ten temat nie wie. Żaden związkowiec tego nie potwierdził.
Nikt nic nie wie, tylko ty masz informacje?? Podaj źródło, albo zamilcz.
3
Tadek 2016-09-29 15:28:28
Nie sieje fermentu. Zapytaj Pani Związkowiec. Tej co chodzi po korytarzu.
2
wedf 2016-09-30 15:49:38
@yszo to zależy przecież od Twojego stanowiska pracy
Lolo 2016-10-24 21:32:41
Tadek puknij się w głowę i pomyśl 2 razy
1
Jolka 2016-11-16 08:56:48
Czy to prawda że od stycznia będzie 12 godzinny czas pracy ?
1
Ania 2016-11-16 10:34:11
Gdzie?
1
Prezses 2016-11-16 12:07:15
Tadek widzisz czas pokazał skąd miałeś informacje. KOK dalej na Makoszowach. Większość tutaj wyciąga informacje z tyłka i sieje ploty bez związku z rzeczywistością.
torr 2016-11-18 15:19:32
Nie dajcie sie zmanipulowac i nie zgadzajcie sie na 12- to godzinny czas pracy.spolka znow kąbinuje jak tu najmniej nam zaplacic.powiedzcie temu nieee!!!!!!a zobaczycie co sie wtedy bedzie dzialo..
4
reksio 2016-11-23 23:53:22
12 -tki są lepsze
3
Pracownik 2016-11-29 17:42:30
Ale piep..... torr! System 12-stek jest ok. Etat przy 12-tkach = 14,15 dni w pracy reszta wolne (czyli połowa miesiąca. Zrobisz dodatkowo przy 12 - tkach 2 rudzkie to tak jakbyś zrobił 3 przy 8 godzinnym czasie pracy itd.
2
Monia 2016-11-29 21:03:47
Hej jakie macie opinie jezeli chodzi o kwk Ziemowit? Dzieki z góry za info.
Hehe 2016-11-30 06:32:05
Nie godzcie sie na 12 tki wasze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tyle nie wysiedza na tych posterunkach
3
Gwidon 2016-12-06 14:38:28
Witam :) Czy wiadomo coś czy będzie coś płacone na święta ? Za pranie oczywiście dadzą ale czy coś poza tym ?
1
d.trump 2016-12-07 14:50:19
podobno świniaka na głowę i pół litra mają dawać :-)
4
Specjalista 2016-12-07 22:39:34
Tak. Życzenia na święta :) To cenniejsze niż pieniądze ;)
1
Hehe 2016-12-09 14:39:46
Nic na świeta nie będzie. Bo przyjęli nowych z kos-u i trzeba im zapłacić wypłatę....
d.trump 2016-12-09 18:53:55
Po KOS-ie przejmujemy następną firmę o nazwie GOSREM , nie ma co KOK to prawdziwy rekin ,zjada wszystko
Specjalista 2016-12-11 19:34:45
KOK to normalna firma i zjada firmy "kogucik"
lolek 2016-12-12 15:48:39
Hej "kokowcy" czy ktoś z Was wie kiedy będą dawać kasę za pranie i czy ewentualnie będzie jakaś mini premia na święta ?
ZZ Kadra 2016-12-14 13:22:15
ZZ Kadra przy Konsorcjum Ochrony Kopalń wypłaci na święta kasę jak zwykle. W przyszłym tygodniu do odebrania.
Tylko nie pomylcie Kadry z tą drugą przyklejoną do bielszowickiej, tam jak zwykle paczki noworoczne z brzoskwiniami w puszce :-)
Heniek 2016-12-18 19:47:55
Za pranie kasa weszła w piątek.
lolek 2017-01-03 07:53:45
Hej kokowcy czy coś wiadomo nt stawek czy będą jakieś zmiany ?
Haha 2017-01-04 07:36:05
A co kierownika Ci śnieg zasypał że sie na forum o stawki pytasz??
lolek 2017-01-04 07:44:36
kierownik nic jak zwykle nic nie wie, nie orientuje sie, zarobiony jest :-) ( jak to w KOK-u) :-p
Zostaw swoją opinię o Konsorcjum Ochrony Kopalń - Zabrze
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konsorcjum Ochrony Kopalń