brak logo

Konsorcjum Ochrony Kopalń

Zabrze

Opinie o Konsorcjum Ochrony Kopalń

TODI 2016-08-19 06:10
Ustalmy czego chce pracodawca, w dodatku – kapitalistyczny pracodawca, gdyż panuje kapitalizm. Chciałby on, aby pracownik pracował jak najwięcej, jak najefektywniej – bo więcej zarobi na swoim biznesie – a jednocześnie chciałby płacić mu jak najmniej – bo, analogicznie, więcej zarobi na swoim biznesie. Stąd normalny pracodawca płaci pracownikowi tylko tyle, by nie zwolnił się z pracy. Jeśli czyni inaczej jest nienormalny, postępuje głupio, wbrew swoim interesom. I co w takiej sytuacji powinien zrobić normalny pracownik, normalny, tzn. działający w swoim interesie? Pracować tylko tyle, by nie wylano go z pracy. W interesie pracownika bowiem jest pracować jak najmniej, a zarabiać jak najwięcej. Pracownik wypruwający sobie żyły dla idei, bo tak trzeba, bo uczciwość nakazuje, jest debiXXm, nie przestrzega reguł systemu w jakim żyje, co więcej, nie przestrzega ich na swoją niekorzyść. Z antykapitalistycznym pozdrowieniem.
6
ktos 2016-08-28 19:17
Tys je zdrowo jebniety w czache deklu
2
Tadek 2016-09-23 09:34
Makoszowy witają Sośnicę :-)
Właśnie KOK dostał wypowiedzenie z ochrony Sośnicy.
Od grudnia wchodzi nowa firma.
3
Boss 2016-09-24 18:25
Czy to pewna informacja ?
1
Tadek 2016-09-25 11:09
Jest to prawda. Wystarczy przycisnąć związkowców. Oni to przecież już dawno wiedzą.
To samo wiedzą związkowcy z kopalni Sośnica.
2
Basia 2016-09-28 09:08
Są rekrutacje, cały czas. Dzwoń bezpośrednio na kopalnię gdzie chcesz pracować. Gadaj z szefem ochrony, oni wiedzą czy chcą kogoś zatrudnić.
2
Zwiazkowiec 2016-09-28 09:12
Tadek nie siej fermentu. Nikt nic na ten temat nie wie. Żaden związkowiec tego nie potwierdził.
Nikt nic nie wie, tylko ty masz informacje?? Podaj źródło, albo zamilcz.
3
Tadek 2016-09-29 15:28
Nie sieje fermentu. Zapytaj Pani Związkowiec. Tej co chodzi po korytarzu.
2
wedf 2016-09-30 15:49
@yszo to zależy przecież od Twojego stanowiska pracy
Lolo 2016-10-24 21:32
Tadek puknij się w głowę i pomyśl 2 razy
2
Jolka 2016-11-16 08:56
Czy to prawda że od stycznia będzie 12 godzinny czas pracy ?
1
Ania 2016-11-16 10:34
Gdzie?
1
Prezses 2016-11-16 12:07
Tadek widzisz czas pokazał skąd miałeś informacje. KOK dalej na Makoszowach. Większość tutaj wyciąga informacje z tyłka i sieje ploty bez związku z rzeczywistością.
torr 2016-11-18 15:19
Nie dajcie sie zmanipulowac i nie zgadzajcie sie na 12- to godzinny czas pracy.spolka znow kąbinuje jak tu najmniej nam zaplacic.powiedzcie temu nieee!!!!!!a zobaczycie co sie wtedy bedzie dzialo..
4
reksio 2016-11-23 23:53
12 -tki są lepsze
3
Pracownik 2016-11-29 17:42
Ale piep..... torr! System 12-stek jest ok. Etat przy 12-tkach = 14,15 dni w pracy reszta wolne (czyli połowa miesiąca. Zrobisz dodatkowo przy 12 - tkach 2 rudzkie to tak jakbyś zrobił 3 przy 8 godzinnym czasie pracy itd.
2
Monia 2016-11-29 21:03
Hej jakie macie opinie jezeli chodzi o kwk Ziemowit? Dzieki z góry za info.
Hehe 2016-11-30 06:32
Nie godzcie sie na 12 tki wasze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tyle nie wysiedza na tych posterunkach
3
Gwidon 2016-12-06 14:38
Witam :) Czy wiadomo coś czy będzie coś płacone na święta ? Za pranie oczywiście dadzą ale czy coś poza tym ?
1
d.trump 2016-12-07 14:50
podobno świniaka na głowę i pół litra mają dawać :-)
4
Specjalista 2016-12-07 22:39
Tak. Życzenia na święta :) To cenniejsze niż pieniądze ;)
1
Hehe 2016-12-09 14:39
Nic na świeta nie będzie. Bo przyjęli nowych z kos-u i trzeba im zapłacić wypłatę....
d.trump 2016-12-09 18:53
Po KOS-ie przejmujemy następną firmę o nazwie GOSREM , nie ma co KOK to prawdziwy rekin ,zjada wszystko
Specjalista 2016-12-11 19:34
KOK to normalna firma i zjada firmy "kogucik"
lolek 2016-12-12 15:48
Hej "kokowcy" czy ktoś z Was wie kiedy będą dawać kasę za pranie i czy ewentualnie będzie jakaś mini premia na święta ?
ZZ Kadra 2016-12-14 13:22
ZZ Kadra przy Konsorcjum Ochrony Kopalń wypłaci na święta kasę jak zwykle. W przyszłym tygodniu do odebrania.
Tylko nie pomylcie Kadry z tą drugą przyklejoną do bielszowickiej, tam jak zwykle paczki noworoczne z brzoskwiniami w puszce :-)
Heniek 2016-12-18 19:47
Za pranie kasa weszła w piątek.
lolek 2017-01-03 07:53
Hej kokowcy czy coś wiadomo nt stawek czy będą jakieś zmiany ?
Haha 2017-01-04 07:36
A co kierownika Ci śnieg zasypał że sie na forum o stawki pytasz??
lolek 2017-01-04 07:44
kierownik nic jak zwykle nic nie wie, nie orientuje sie, zarobiony jest :-) ( jak to w KOK-u) :-p
Teddy 2017-02-04 21:39
Witam,czy kazdy pracujacy na etat w KOK-u dostaje do podpisania umowe o zakazie konkurencji z ktorej wynika ze nie mozna dorabiac w innych firmach ochroniarskich??
zwolniony członek komisji rewizyjnej Solidarności 2017-02-13 21:41
Z głębokim żalem zawiadamiamy, że 7 lutego, przeżywszy 59 lat, zmarł Wiesław Różański, przewodniczący Komisji Zakładowej NSZZ "Solidarność" Konsorcjum Ochrony Kopalń Sp. z o.o., członek Komisji Rewizyjnej Regionu Śląsko-Dąbrowskiego NSZZ "Solidarność". Msza święta pogrzebowa zostanie odprawiona 10 lutego o godzinie 14. w Brzeszczach-Jawiszowicach (kościół pw. Matki Bożej Bolesnej).
Cześć Jego pamięci!
6
Hahahehe 2017-02-15 06:26
Tak każdy podpisuje taką klauzulę, ale za to będziesz mógł z psem przychodzić do pracy.
1
Teddy 2017-02-17 12:47
A wiecie może czy jest jakaś możliwość aby taką zgodę na dorabianie w innej firmie dostac??
Yghtgk 2017-02-20 06:23
Normalnie gościu nie jeden pracował gdzie indziej a spał w koku.....
Teddy 2017-02-20 14:52
Tylko ciekawi mnie czy nie beda robili problemow jesli zacznie sie dorabiac w innej firmie bo w tej klauzuli jest zapis, ze mozna podjac dzialalnosc konkurencyjna dopiero po uzyskaniu pisemnej zgody. Dopytuje tak bo pierwszy raz spotykam sie z taka klauzula o zakazie konkurencji w ochronie :)
JK 2017-02-22 01:59
W jednej z kopalń w Rudzie Śląskiej wymyślono szkolenia OBOWIĄZKOWE ktore mają sie odbywac Po lub Przed pracą. Czy Zarząd firmy K.O.K. jest przygotowany na wydatek zapłacenia nadgodzin za ten czas ?
1
Ytytytytytyty 2017-02-22 06:24
Firma jest na wszystko przygotowana ( nawet na tsunami) i jest godna zaufania...
Olo 2017-02-22 08:00
Podobno na boku znowu przetargi.Dotyczą na monitoring i ochronę.Co za CYRK!!! Oczywiście wygrają skorpiona jak ostatnio!!!!!!! gdzie są związki!!!!!! I dyrektor????? Znowu nic nie zrobią.Szkoda tylko ludzi bo znowu przejdą na inne kopalnie!!!!!!!! TO JEST KALECTWO!!!!!!
Niurak 2017-02-22 19:46
Z choinki się urwałeś
Lur 2017-02-22 20:04
Pewnie chodzi o Bolesława??? Cyrk to jest wyżej. Nie liczą się ludzie tylko tabelki finansowe. Dojdą do takich oszczędności że nie będzie miał kto robić. Sugestia czy perspektywa? Sami ocenią
Pracownik 2017-03-17 21:11
Ogłoszono przetarg na ochronę na Bolesławie Śmiałym.
1
Lur 2017-03-20 07:52
Bo to kopalnia doświadczalna w przetargach
Pracownik 2017-03-21 21:47
Szkoda ludzi. Na gorze rozmowy na dole człowiek który łączy koniec z końcem żeby mógł mieć prace Ahh....
Fasmantagoria 2017-04-01 08:36
KOK wygrał przetarg na Budryk. Skorpiony się pytają czy w KOK też będą mogli robić po 300 godzin bo mają być umowy o pracę.
Pracownik 2017-04-05 09:34
Niech te skorpiony odpiepszą się od kok-u. To są idooci!!! Na wieczorek niech sobie idą,tam mogą bakać aż zdechną.
2
Gościu 2017-05-06 12:00
Na Sośnicy też tak jest.
pracownik 2017-06-22 10:16
he he na Bolku skorpiony gadają ze na Budryku w ochronie pracują sami idioci i lenie hehe co za ludzie swój są swojego nadaje
3
Karolina 2017-07-28 13:22
Hej, @Fasmantagoria, o jakiej mówisz umowie w której pracuje się 300 godzin? To jest realna liczba do wykonania? Grafik pracy jest elastyczny na tyle, że możesz się wpisywać? Ktoś tyle godzi faktycznie wyrobił? Napiszcie na jakich to zasadach się odbywa.
Pracownik 2017-07-28 22:25
Karolina normalnie przychodzisz w poniedziałek i siedzisz do piątku. 300 godzin? Wyście są normalni?! Wydaje mi się że nie!!
Zostaw swoją opinię o Konsorcjum Ochrony Kopalń - Zabrze
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konsorcjum Ochrony Kopalń