Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Piekarnia Hert

zdjecie uzytkownika
były kierowca - 2009-07-26 12:51:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Naiwniacy na te imprezy [usunięte przez moderatora]nie wydał ani jednej złotówki z własnej kieszeni, koszt jest pokrywany z Funduszu Socjalnego. A w udokumentowaniu kosztów pomoże Z.[usunięte przez moderatora]co można wciągnąć w koszty ,więc jeszcze można zarobić obniżając dochód.
zdjecie uzytkownika
krycha - 2009-07-31 19:58:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to co sie dzieje w bielawie to moz sie lasuje ciagle nowe twarze ciagle obciazenia i grozby o zwolnienie ciagle zle posprzatane zle rozliczone i t d a chetnych do pracy zero po jednym dniu pracy kazda madra kobieta rezygnuje i poniekat ma racje ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,a obciazenia sa
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2009-08-04 23:29:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
potwierdzam. Piotr
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-08-06 14:07:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skąd macie takie wieści.Może jakieś konkrety!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-08-06 16:23:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Spotykają się od poniedziałku do piątku pomiędzy 8 a 15.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-08-07 15:51:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witamy wszystkich Państwa na forum ! Właściwie od samego początku czytamy opinie i wypowiedzi ! Mieliśmy nadzieję że forum będzie pomocne we właściym ocenianiu firmy przez pracowników w sposób anonimowy i przyczyni się do poprawy wielu rozwiązań w firmie, które na dzień dzisiejszy nie funkcjonują w sposób prawidłowy .Firma jest żywym organizmem i niektóre działania organizacyjne, nie zawsze nadążają w sposób właściwy za rozwojem i przez to zdarzają się niedociągnięcia ze strony kierownictwa i właścicieli. Uważamy że żadna firma nie jest na tyle idealna aby nie można było czegoś zmienić na lepsze . Właściciele i kierownictwo nie zawsze są w stanie dostrzec błędy ,i tym bardziej nie zawsze są w stanie cokolwiek zmienić jeśli o tym nie wiedzą .Atutem tego forum miały być opinie na które większość z tu obecnych nie zdobyła by się, jeśli by nie byłyby anonimowe .Procownicy mieli szanse mówić bez oporów o swoich problemach i oczekiwaniach wobec zakładu pracy , a dzięki temu rodziła się możliwość naprawy lub chociażby analizy niekorzystnych zjawisk w firmie. Jednakże kierunek w jakim zmierza to forum nie jest możliwy do akceptacji gdyż duża część wypowiedzi nosi tylko oznaki nienawiści i zazdrości , wprowadza agresje i wykracza poza tematykę życia firmy wchodząc na grunt prywatności . Na forum znajduję się wiele wypowiedzi które kwalifikują się do zawiadomienia prokuratury i ścigania z urzędu poprzez dojście do anonimowych użytkowników ,przez ID komputerów . Naruszanie strefy prywatności . publikowanie danych osobowych (imiona i nazwiska ) ,używanie obrazliwych wulgaryzmów ,poświadczanie nieprawdy -są to czyny karalne ,zagrożone utratą wolności do lat trzech . Prosimy o zaprzestanie stosowania wymienionych praktyk , w przeciwnym razie będziemy zmuszeni złożyć zawiadomienie do prokuratury o przestępstwie , a myślę że państwo jesteście świadomi jak łatwo jest dojść do urzytkowników forum przez organy ścigania .Z wyrazami szacunku i podziękowaniami za opinie pozytywne ,jak i mądrą ,rzeczową krytykę - firma HERT
zdjecie uzytkownika
Agniecha - 2009-08-12 11:26:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda czasu na pracę w tej firmie, zarobki 2000zł to iluzja, chyba że dla kogoś życie to cały dzień w pracy, oczywiście jesli w danym miesiacu nie zabiorą ci premi, czy nie obciążą za cos tam:p
Pozdrawiam wszystkich którzy wytrwali....:))))
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2009-08-12 21:47:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kierownictwo firmy wspomina o organach ścigania, prokuraturze.. Wydaję mi się , że jest to troche podcinanie gałęzi na której się siedzi. Gdyby wojna z pracownikami ruszyła losy HERTA stanęłyby pod dużym znakiem zapytania. To ludzie , którzy rzekomo mieliby być pozywani pracują na tą firmę. Co by było gdyby wszyscy odstąpili od swych czynności?
zdjecie uzytkownika
do anonima - 2009-08-20 13:50:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
drogi anonimie jakbys dokladnie przeczytal komentarz to wiedzialbys ze to wina VW ktory nie ustapil pierwszenstwa i nie zatrzymal sie na znaku stop,a niestety sprinter ma mase i nie zatrzyma sie w miejcu,ale wiem ze na szczescie nikomu nic sie nie stalo-ucierpialy tylko auta
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-08-22 10:03:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
każdy ma wolny wybór -zawsze można zmienić prace
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2009-08-28 13:00:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich!!!
Pracowałam kilka lat w Hercie i tak czytając wasze wypowiedzi postanowiłam napisać też coś od siebie.
W każdej opinii - zarówno negatywnej jak i pozytywnej - jest ziarenko prawdy.
Firma jest ogromna i spokojnie ją stać na "jakiś " socjal. Zwłaszcza skandalem jest to, że nie zaopatrują w wodę pitną - w te upały. Nie wszystkie sklepy mają klimę i w niektórych jest po prostu sauna.
Co do szefowej - osobiście nie miałam z nią spięć, ale miały moje koleżanki i faktycznie - czasami wpada w szał i potrafi porządnie obrazić człowieka.Nie liczy się ze słownictwem, ale z drugiej strony, to jej firma, jej pieniądze - i tak na prawdę kto ma dbać o dobro firmy? kierowniczki mają to gdzieś-one wykonują swoje obowiązki, ale nie boli ich to, że marnuje się np. woreczki:), dlatego w jakimś tam stopniu ją rozumiem.
Jeśli chodzi o umowę - jest na najniższą krajową - wiele firm tak robi i to do końca nie jest w porządku, dlatego uważam, że np. dobrym rozwiązanie byłaby szansa na lepszą umowę np. dla pracowników którzy się wykazali i pracują już dłuższy okres.To by było coś w rodzaju zachęty. Wiele jest osób, którym naprawdę zależy na tej pracy, wykonują ją sumiennie i tacy pracownicy powinni dostać umowę na wyższą kwotę niż najniższa krajowa, zresztą z taką umową ciężko się wystarać o kredyt!!!
Ogólnie jeżeli chodzi o pracę- tutaj skupię się jedynie na handlu, ponieważ sama pracowałam jako kasjer/sprzedawca - więc nie chcę się wypowiadać o innych stanowiskach - o których zresztą nie mam pojęcia. Praca do lekkich nie należy - samo rozładowanie towaru, wyeksponowanie i ocenowanie- pochłania mnóstwo czasu a skrzynka z samym chlebem do lekkich się raczej nie zalicza - dlatego trzeba mieć trochę siły i sprytu, żeby w miarę szybko i sprawnie rozładować pełne po brzegi skrzynki z pieczywem. W sklepach gdzie są dodatkowo jeszcze ciasta - taką pracę na przygotowanie sklepu do otwarcia wykonuję się czasami ponad 1 godzinę - a za moich czasów szefowa płaciła tylko za 30 min./ nie wiem jak jest teraz.
Ale są też plusy....otóż jeżeli ktoś chce dorobić zawsze może poprosić o dodatkowe zastępstwo, nie jest lekko pracować po 10 czy 12 godzin i to kilka dni pod rząd, ale jeśli komuś jest potrzebna kasa - to przynajmniej jest możliwość dorobienia a nie w każdej firmie się tak zdarza.
Także praca co drugi dzień i wolne niedziele - do najgorszych nie należy.
Dużo by można tu pisać o HERCIE - kto pracuje lub pracował wie jak jest a kto się stara o pracę , najlepiej jak by się przekonał na własnej skórze. Osobiście uważam , ze praca nie jest zła, ale niestety trzeba PRACOWAĆ, nie ma obijania się , szefostwo jest wymagające.
Można by powiedzieć , ze kartka z napisem" Kliencie jeśli nie jesteś zadowolony z obsługi itd...." to przegięcie totalne, bo Klient w sklepie czuję się władca i myśli,że może sponiewierać sprzedawcę - nie każdy korzysta z tej możliwości, ale osobiście spotkałam się z szantażem ze strony pewnego Klienta. Wykorzystują to głównie ludzie, którzy nie pracują lub są wybitnie złośliwi, bo tak na prawdę rzadko mają powód do złożenia skargi, towar podaje i sprzedaje się automatycznie, są nieustanne kolejki i nawet nie ma czasu , żeby pogadać z Klientem - chyba, żeby odpowiedzieć na pytanie.
Akcja " tajemniczy klient" to raczej komedia niż sprawdzenie pracownika i jego wiedzy. Jeśli szefowa chce fachowców powinna zainwestować w szkolenia.
Tyle mam do powiedzenia - pewnie gdyby ten wątek powstał wcześniej - było by tego więcej. Ale reasumując - moja ocena w skali od 0-10 to dobra 5, nie wiem jak jest u [usunięte przez moderatora]:)
Pozdrawiam.

zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2009-08-28 13:02:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moim zdaniem fajna firma jak ktoś naprawdę chce to może zarobić. A frustratów jest wszędzie pelno, nie ma co na nich zwracac uwagi
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-09-25 18:12:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
>>>...droga sklepowo...nie porównuj pracy swojej z praca kierowcy bo to dwa inne zawody wy też macie cięzko ale to nie znaczy,żę my tylko siedzimy na tyłkach za kółkiem i nic nie robimy bo samo to,że JEZDZIMY po NOCACH a juz nie mówię o dzwiganiu słupków po 8 lub 9 koszy po to żeby zdażyc na czas, żebyście miały czas na rozładunek towaru na półki...także prosze o wyrozumiałość...
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2009-09-25 18:58:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
....chciałbym aby to wszystko to co tu jest napisane lub jeszcze to co będzie pisane zostało nagrane albo cos w tym rodzaju i wtedy okazało by sie kto mówi prawdę...stoję za wami byli i terazniejsi pracownicy i mógłbym tu bardzo wiele napisac o kierownikach tych dwóch i o szefostwie bo juz widziałem wydaje mi się wszystko a jak nie to niechciałbym więcej patrzyć na ich niczym piętnastolatków zachowania nie obrażając przy tym młodzieży,co do niektórych zwykłych pracowników tez mam zastrzeżenia a mianowicie([usunięte przez moderatora]) pamiętajcie,że kiedyś i na was czas przyjdzie:)bo trafi swój na swego:) ale obiecuje,że jak sie będe zwalniał to powiem im wszystkim co o nich mysle prosto w oczy a teraz będe milczał i mądrzy ludzie będą wiedziec dlaczego....zycze wszystkim zdrowia
zdjecie uzytkownika
sklepowa:-) - 2009-10-03 18:53:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałam w hercie jako sklepowa tak lubi mówic o ekspedientkach pani szefowa. czytam opinie i widze ze zdania sa podzielone...
do kazdej pracy mozna sie przyzwyczaić i nawet te godziny pracy można znieść. tylko jeżeli ktoś się stara i odda siebie dla tej pracy bo jest wdzięczny że ją ma i przede wszystkim szanuje ją- to dlaczego zostaje potraktowany jak śmieć?i za nic wywalony? ze strachu czyści, sprzata liczy - a złodziejki dalej z usmiechem podają bułki. pozdrawiam wszystkie panie, które nie kradną:-)
zdjecie uzytkownika
kropeczka - 2009-10-22 11:43:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam:) pracuje w hercie od paru miesiecy wiele slyszalam zlego o firmie fakt miodu nie ma ale jak ktos nigdy ciezko nie pracowal w zyciu to nawet zamiatanie miotla Go zmeczy :)ja pracuje na roznych stanowiskach na produkcji i wiem za co dostaje pieniadze :d moze nie jest to super rewelacyjna kwota ale przeciez z drugiej strony popatrzmy na inne firmy gdzie za 8 h pracy dostaje sie 1200zl...atmosfera w firmie heh fakt sa lepsi i lepsiejsi ale chyba wszedzie tak jestalemiedzy pracownikami jest ok starsi stazem pomagaja mlodym i nie ma jakiegos tam wykorzystywania.przynajmniej ja sie nie spotkalam:P oczywiscie znajduja sie zakaly na kazdej zmianie wszystkowiedzace i pracujace najszybciej ale na takich to ja sikam cieplym moczem:Pto chyba na tyleby bylo..pozdrowionka dla pan skladajacych heh:Pi udanej zabawy na integracji w sobote buhahahahahaha:P
zdjecie uzytkownika
anonimowa... - 2009-10-22 14:01:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja powiem jedno ....burdel na kolkach,bo jak nazwac kierownika sliniacego sie na widok nowych [usunięte przez moderatora]hehe.nie wspominajac juz nic o panu [usunięte przez moderatora]hahahaha zalosny podstarzaly dziadunio udajacy wazniaka a jest tylko zwyklym ochroniarzem, a tak na marginesie szacunek dla ludzi pracujacych na produkcji oni wiedza co to ciezka praca a nie panie sklepowe hyh zalosne:]pozdrawiam i do zobaczenia w pracy na nocnej zmianie:P
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2009-10-23 14:06:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do pani z produkcji ktora twierdzi ze praca na sklepie nie jest ciezka;proponuje zeby stanela pani przez miesiiac i posluchala ja to wy tam na piekarni [usunięte przez moderatora]chleb,bulki i dlaczego kierowcy jeszcze nie ma i ze znowu jakas awaria na piekarni,wszystko to co maja do was "ciezko"pracujacych na piekarni skupia sie na nas,pozdrowienia dla wszystkich EKSPEDIENTEK
zdjecie uzytkownika
SKLEPOWA - 2009-10-25 10:08:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja pracuję w tej firmie kilka lat i jestem naprawdę zadowolona POZDRO DLA WSZYSTKICH EKSPEDIENTEK
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Piekarnia Hert
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x