Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Kancelaria Inkaso WEC S.A

Pracowałeś w firmie Kancelaria Inkaso WEC S.A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
tymek - 2014-09-22 14:05:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to serio nikt nie poleca tej kancelarii? A znajomy własnie mówił, że są całkiem nieźli, miał jakąś sprawę i spokojnie wszystko obyło się w porządku i bez większych problemów, więc już nie wiem komu mam wierzyć, czy te opinie tutaj to sa na serio..chyba, że mój kolega miał po prostu szczęcie do adwokata.
zdjecie uzytkownika
witek - 2014-10-08 17:44:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to jak oni w końcu traktują swoich klientów, w miarę jest ok czy nie za bardzo? bo przecież klient jest najważniejszy, prawda? mam nadzieje, że wszystko będzie w porządku jeśli ja pójde do nich, bo jako firma wydają się być bardzo fachowi, więc pracują już kilka lat na taką renomę tak naprawde. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
doradca - 2014-10-08 21:22:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam. Mam rozmowę na stanowisko Doradcy- praca w innym województwie. Bardzo proszę o warunki na jakich pracują Doradcy. Zwłaszcza chodzi mi o to,czy wymagany jest do pracy własny samochód. Mam na rozmowę prawie 350 km.w jedną stronęi dlatego proszę o kilka słów na ten temat. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-10-20 11:17:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zadaj sobie pytanie czym jest opinia w gowork to będziesz miał odpowiedź. Napisać opinię może każdy zarówno konkurencja, niezadowolony klient jak i dłużnik podszywając się pod kogo tylko chce, czy były zwolniony pracownik etc. To nie jest miarodajne. Produktów WEC ma wiele od windykacji standardowej po cesję i windykację z przejęciem wszystkich kosztów w tym sądowych. Jak sie spotkasz z doradcą to sobie zdecydujesz co dla Ciebie będzie lepsze i mniej "ryzykowne" a anonim na go worku to Ci może co najwyżej kit wcisnąć.
zdjecie uzytkownika
kaja - 2014-10-23 13:15:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak, niestety tak jest, zgadzam się z @pracownik. Najlepiej by było, żeby każdy opisał sytuację z jaką się spotkał plus dodał opinię, bo to wtedy jest i wartościowe i bardziej wiarygodne tak naprawde, więc nie ma co pisać, że np. jest źle bo jest źle, to nic nie daje, żadnych informacji ważnych i merytorycznych.
zdjecie uzytkownika
Święta - 2014-10-27 23:03:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [witek - 2014-10-08 17:44:59]:
To jak traktują klientów nie jest przedmiotem tego portalu.
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2014-10-29 16:23:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracodawca oferujący słabe wynagrodzenie,handlowiec z Warszawy zarabia 3 tys brutto,premia to czysta demagogia,dostaniesz gdy spłacą się sprawy twoich klientów,samo biuro Warszawa ma bardzo przyjemną atmosferę za sprawą Pani Dyrektor,ale Centrala w Łodzi...nie szanuje ludzi liczą się tylko klienci z których można ciągnąć kasę...naliczając opłatę za każdą czynność niekoniecznie zgodnie z umowami.A odnośnie pracownika to kontrola ile wyjezdzisz paliwa co do jednego litra.Tak więc narobisz się a nie zarobisz a jak masz wypadek samochodowy autem słuzbowym jeszcze cie zwindykują i musisz oddawac pieniądze bo samochód był w leasingu i słabo ubezpieczony.Nie polecam.Jak na Łodzkie realia to moze ktos sie cieszy ze wogle gdzies pracuje,ale jak na Warszawę to porażka.
zdjecie uzytkownika
yossarian - 2014-11-26 10:52:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.
czy ktoś z posiadających wiedzę mógłby napisać jak wygląda kwestia urlopów? Czy to jest duży problem wykorzystać w odpowiednim dla mnie terminie, czy są jakieś okresy wyłączone z korzystania z urlopów ? co z długimi weekendami?
zdjecie uzytkownika
YASNI - 2014-11-28 19:29:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [yossarian - 2014-11-26 10:52:46]:
umawiasz się i dostajesz, ja nie spotkałam się sama a i wśród znajmomych sytuacją aby nie dali urlopu jak się chce.a dlaczego pytasz masz problem
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-12-05 14:10:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma żadnych problemów z urlopem, jeśli ktokolwiek informował Cie, że jest inaczej to znaczy, że na złość pracodawcy udziela nieprawdziwych informacji. Wiadomo, że wszyscy pracownicy z jednego działu nie wezmą urlopu w tym samych czasie i dlatego ustalany jest wstępny plan urlopowy ale jeśli „od ręki” jest Ci potrzebny to nie ma żadnych problemów.
zdjecie uzytkownika
vox - 2014-12-05 16:03:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2014-12-05 14:10:17]:
z urlopami wcale nie jest tak rózowo, więc bez ściemy...ogólnie firma nierozwojowa i szkoda na nią tracić czas...
zdjecie uzytkownika
YASNI - 2014-12-05 17:25:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [vox - 2014-12-05 16:03:46]:
dziwne rzeczy mówisz chyba nie jesteś od nas a jak jesteś to dlaczego tu pracujesz ?pracujesz w nierozwojowej firmie i cały czas pracujesz?, a urlopy nigdy nie było problemów? ja zdobywam doświadczenie i jestem zadowolona natomiast jasne nie jest to żadna wielka korporacja ale dużo sie uczę i mam pewność wypłaty chociaż mogłaby być większa. Jak sie poczuje silna to albo znajdę inną lepszą pracę albo dostanę podwyżkę ale z rok góra dwa jeszcze tu poterminuje i tyle taka praca
zdjecie uzytkownika
yossarian - 2014-12-05 22:09:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [YASNI - 2014-12-05 17:25:20]:
zastanawiam się nad złożeniem aplikacji. Praca w ustalonych godzinach czy nadgodziny, zostawanie dłużej w biurze itp. ?
zdjecie uzytkownika
YASNI - 2014-12-07 12:50:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [yossarian - 2014-12-05 22:09:50]:
praca 8-16 nadgodzin po prostu nie ma jak są to odbierasz sobie ale to rzadko bardzo. dlużej jak widze czasami dyrektor i kierownicy pracują a i mecenas jeden ale to tez kierownik
zdjecie uzytkownika
vit - 2014-12-10 21:32:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Świeta prawda:)chyba nikt nie wierzy, ze te pozytywne opinie piszą pracownicy.firma zenada to fakt.
zdjecie uzytkownika
vowel - 2014-12-11 21:00:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na odebranie nadgodzin nie masz co liczyć, na wypłatę za nadgodziny tym bardziej.Po pracy zostają głównie dyrektor i kierownicy - taka rola.
zdjecie uzytkownika
YASNI - 2014-12-12 15:12:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [vowel - 2014-12-11 21:00:23]:
potwierdzam nie ma odbierania nadgodzin z tym że ja wiem że nie ma nadgodzin po prostu poza kierownikami tak jak piszesz nikt raczej nie zostaje dłużej jak czasami ktoś zostaje dłużej to potem sobie odbiera ja tak miałam raz i informatycy też chyba kiedys
zdjecie uzytkownika
stary - 2015-01-27 08:42:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak sobie radzicie ?
:)
zdjecie uzytkownika
dama - 2015-02-26 21:56:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kancelaria ta specjalizuje się również w szkoleniach z zakresu prawa i windykacji, które przeprowadza Akademia Przedsiębiorcy. Służą pomocą w każdym obszarze prawa. W ciągu dziewiętnastu lat pracy, zdobyli uznanie Klientów, którzy cenią sobie wysoką jakość usług oraz indywidualne podejście do każdego zlecenia. Firma posiada Referencje.
zdjecie uzytkownika
viola - 2015-03-02 18:45:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [dama - 2015-02-26 21:56:17]:
co za głupoty, widać,że pisane przez pracownika.to portal o opiniach o pracodawcach a nie robienie sobie reklamy
zdjecie uzytkownika
Lonia - 2015-04-23 01:37:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Racja. Ale do rzeczy.
Wypłaty są terminowe. Składki płacone w całości. Nie wiem czy wszyscy (może tylko chętni, może ci, którzy wynegocjują - nie wiem), ale jest pakiet medyczny dla pracowników (przychodnia 100m od kancelarii).
Każdy ma na czym pracować (ale to raczej norma w obecnych czasach). Dostaje do dyspozycji zależnie od potrzeb i funkcji laptopa i oprogramowanie, dostępy, dokumenty, komórkę, samochód.
Nadgodziny - ewentualnie kier./dyr. (chyba już ktoś pisał).
Pamiętają o Wigilii, mikołajkach, dniu kobiet itp. (pompy może nie ma, ale bez przesady...).
Można skorzystać z innych bonusów i np. wyjść z dziećmi do ZOO, albo z kolegą na mecz, czy dofinansowane karty/karnety do klubów sportowych (coś takiego - nigdy nie korzystałam, ale wiem że coś takiego funkcjonuje).
Zdziwiło mnie, że informatycy pracują tylko w godzinach pracy biura (tam, gdzie pracowałam wcześniej było trochę inaczej). Podobno był jeden bardziej dostępny, ale gdzieś się zawieruszył. Nie można narzekać - IT działa sprawnie (poważnie). Łączność telefoniczna z nimi też jeszcze działa ;)
Dużo wiedzy do przyswojenia (niezależnie od działu). Może stąd czasami rotacja ludzi - nie wszyscy wytrzymują. Inni wytrzymują, ale po dokształceniu, nabraniu praktyki idą dalej - życie.
Urlopy - plany urlopowe z ew. przesunięciami. Przy niektórych świętach łączonych, długich weekendach zdarza się, że wszyscy biorą urlopy i kancelaria jest nieczynna. Też chyba ktoś pisał, że jedynym warunkiem jest to, żeby miał kto zastąpić podczas nieobecności. Raczej nie ma problemów nawet z jakimś nagłym wyjściem. Pan Prezes nie robi problemu (taki dobry człowiek jak na Prezesa), kierownicy - czasami (czasami gorzej, wiadomo - doradcy mają łatwiej). Dokumenty przygotowane. Pani Kadrowa zawsze pomoże jak coś.
Atmosfera - jaką sobie sami robimy. Zależy od działu. Powiedziałabym, że nawet nie jest źle. Jeżeli ktoś popełni błąd, to normalnie staramy się go rozwiązać (tak, jest współpraca między działami - normalne).
Klienci - jeszcze się taki nie narodził, żeby wszystkim dogodził (ale i tak nie o klientach i usługach jest ten portal).
Z minusów - brakuje szkoleń. Jeżeli są, to za rzadko.

Jeżeli potrafisz myśleć i chce ci się pracować - poradzisz sobie.
Bywają gorsze dni, ale wszędzie tak jest.
zdjecie uzytkownika
ryś - 2015-04-26 12:38:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy te firmy mają jakieś powiązanie ?
bo strona internetowa w KRS jest ta sama, o co chodzi ?

KANCELARIA DORADZTWA PRAWNEGO I WINDYKACJI WEC SP Z O O [ W LIKWIDACJI ] (KRS: 0000304459, NIP: 7311981647, REGON: 100526450)
Brzeziński Remigiusz Piotr Likwidator
Data wpisu do rejestru przedsiebiorców: 2008-04-28
Poczta: Warszawa
Kod pocztowy: 01-402
Ulica: Ciołka 12/428
Miejscowość: Warszawa
Gmina: M. ŁÓDŹ
Powiat: M. ŁÓDŹ
Województwo: mazowieckie
Forma Prawna: SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
Rejestr: POZYCJA KRS W REJESTRZE PRZEDSIĘBIORCÓW
Data rozpoczęcia działalności: 2002
Adres WWW www.kancelariawec.eu
zdjecie uzytkownika
rysiu ogarnij się - 2015-04-26 15:39:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ryś - 2015-04-26 12:38:43]:
Sprawdziłam firme o której piszesz i: W roku 2012 rozpoczęto jej likwidacje uchwałą wspólników spółki, roku 2014 została zakończona likwidacja i spółkę decyzją sądu wykreślono z KRS-u, czyli na dzisiaj ta spółka nie istnieje. Masz jakieś stare dane albo specjalnie siejesz zamęt. Zwróć uwagę na sprzeczne daty w twoim wpisie; data rozpoczęcia działalności 28.04.2008 rok jak to się ma do drugiej daty rozpoczęcia działalności z twojego wpisu 2002 rok? - błędne dane i tyle. Sprawdź normalnie w KRS sobie w sądzie tą spółkę albo na stronie Ministrstwa Sprawiedliwości podaje link (usunięte przez administratora) , a nie korzystasz z jakiś błędnych niezweryfikowanych danych, chyba, że celowo wprowadzasz ludzi w błąd.
zdjecie uzytkownika
ciekawość - 2015-04-26 22:22:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A tak z ciekawości zapytam - co za różnica z jaką inną spółką ta jest powiązana?
Znam pełno takich spółek, które są powiązane z innymi.
Racja - nie mąć.
zdjecie uzytkownika
były pracownica - 2015-04-27 08:35:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lonia - 2015-04-23 01:37:58]:
i znowu ktoś z pracowników chce się przypodobać Panu Prezesowi... żal
nawet połowa tego co piszesz nie ma pokrycia w rzeczywistości.
* z urlopami przy świętach - bzdura
* dział IT pracujący tylko w godzinach pracy biura - mega bzdura
* miła atmosfera pracy - zwał jak zwał :)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kancelaria Inkaso WEC S.A
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Kancelaria Inkaso WEC S.A?
Zadaj pytanie