Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Kancelaria Inkaso WEC S.A

Pracowałeś w firmie Kancelaria Inkaso WEC S.A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Lonia - 2015-04-23 01:37:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Racja. Ale do rzeczy.
Wypłaty są terminowe. Składki płacone w całości. Nie wiem czy wszyscy (może tylko chętni, może ci, którzy wynegocjują - nie wiem), ale jest pakiet medyczny dla pracowników (przychodnia 100m od kancelarii).
Każdy ma na czym pracować (ale to raczej norma w obecnych czasach). Dostaje do dyspozycji zależnie od potrzeb i funkcji laptopa i oprogramowanie, dostępy, dokumenty, komórkę, samochód.
Nadgodziny - ewentualnie kier./dyr. (chyba już ktoś pisał).
Pamiętają o Wigilii, mikołajkach, dniu kobiet itp. (pompy może nie ma, ale bez przesady...).
Można skorzystać z innych bonusów i np. wyjść z dziećmi do ZOO, albo z kolegą na mecz, czy dofinansowane karty/karnety do klubów sportowych (coś takiego - nigdy nie korzystałam, ale wiem że coś takiego funkcjonuje).
Zdziwiło mnie, że informatycy pracują tylko w godzinach pracy biura (tam, gdzie pracowałam wcześniej było trochę inaczej). Podobno był jeden bardziej dostępny, ale gdzieś się zawieruszył. Nie można narzekać - IT działa sprawnie (poważnie). Łączność telefoniczna z nimi też jeszcze działa ;)
Dużo wiedzy do przyswojenia (niezależnie od działu). Może stąd czasami rotacja ludzi - nie wszyscy wytrzymują. Inni wytrzymują, ale po dokształceniu, nabraniu praktyki idą dalej - życie.
Urlopy - plany urlopowe z ew. przesunięciami. Przy niektórych świętach łączonych, długich weekendach zdarza się, że wszyscy biorą urlopy i kancelaria jest nieczynna. Też chyba ktoś pisał, że jedynym warunkiem jest to, żeby miał kto zastąpić podczas nieobecności. Raczej nie ma problemów nawet z jakimś nagłym wyjściem. Pan Prezes nie robi problemu (taki dobry człowiek jak na Prezesa), kierownicy - czasami (czasami gorzej, wiadomo - doradcy mają łatwiej). Dokumenty przygotowane. Pani Kadrowa zawsze pomoże jak coś.
Atmosfera - jaką sobie sami robimy. Zależy od działu. Powiedziałabym, że nawet nie jest źle. Jeżeli ktoś popełni błąd, to normalnie staramy się go rozwiązać (tak, jest współpraca między działami - normalne).
Klienci - jeszcze się taki nie narodził, żeby wszystkim dogodził (ale i tak nie o klientach i usługach jest ten portal).
Z minusów - brakuje szkoleń. Jeżeli są, to za rzadko.

Jeżeli potrafisz myśleć i chce ci się pracować - poradzisz sobie.
Bywają gorsze dni, ale wszędzie tak jest.
zdjecie uzytkownika
ryś - 2015-04-26 12:38:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy te firmy mają jakieś powiązanie ?
bo strona internetowa w KRS jest ta sama, o co chodzi ?

KANCELARIA DORADZTWA PRAWNEGO I WINDYKACJI WEC SP Z O O [ W LIKWIDACJI ] (KRS: 0000304459, NIP: 7311981647, REGON: 100526450)
Brzeziński Remigiusz Piotr Likwidator
Data wpisu do rejestru przedsiebiorców: 2008-04-28
Poczta: Warszawa
Kod pocztowy: 01-402
Ulica: Ciołka 12/428
Miejscowość: Warszawa
Gmina: M. ŁÓDŹ
Powiat: M. ŁÓDŹ
Województwo: mazowieckie
Forma Prawna: SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
Rejestr: POZYCJA KRS W REJESTRZE PRZEDSIĘBIORCÓW
Data rozpoczęcia działalności: 2002
Adres WWW www.kancelariawec.eu
zdjecie uzytkownika
rysiu ogarnij się - 2015-04-26 15:39:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ryś - 2015-04-26 12:38:43]:
Sprawdziłam firme o której piszesz i: W roku 2012 rozpoczęto jej likwidacje uchwałą wspólników spółki, roku 2014 została zakończona likwidacja i spółkę decyzją sądu wykreślono z KRS-u, czyli na dzisiaj ta spółka nie istnieje. Masz jakieś stare dane albo specjalnie siejesz zamęt. Zwróć uwagę na sprzeczne daty w twoim wpisie; data rozpoczęcia działalności 28.04.2008 rok jak to się ma do drugiej daty rozpoczęcia działalności z twojego wpisu 2002 rok? - błędne dane i tyle. Sprawdź normalnie w KRS sobie w sądzie tą spółkę albo na stronie Ministrstwa Sprawiedliwości podaje link https://ems.ms.gov.pl/krs/wyszukiwaniepodmiotu?t:lb=t , a nie korzystasz z jakiś błędnych niezweryfikowanych danych, chyba, że celowo wprowadzasz ludzi w błąd.
zdjecie uzytkownika
ciekawość - 2015-04-26 22:22:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A tak z ciekawości zapytam - co za różnica z jaką inną spółką ta jest powiązana?
Znam pełno takich spółek, które są powiązane z innymi.
Racja - nie mąć.
zdjecie uzytkownika
były pracownica - 2015-04-27 08:35:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Lonia - 2015-04-23 01:37:58]:
i znowu ktoś z pracowników chce się przypodobać Panu Prezesowi... żal
nawet połowa tego co piszesz nie ma pokrycia w rzeczywistości.
* z urlopami przy świętach - bzdura
* dział IT pracujący tylko w godzinach pracy biura - mega bzdura
* miła atmosfera pracy - zwał jak zwał :)
zdjecie uzytkownika
Darek z Warszawy - 2015-04-28 11:14:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Koszt takiego biura w W-wie to kilkadziesiąt złotych miesięcznie, a koszt wynajęcia pomieszczeń to kilkaset. Przy likwidacji firmy trwającej kilkanaście miesięcy oraz braku przychodu bo tak z reguły wygląda likwidacja to robią się duże kwoty to może tłumaczyć przenosimy, nawet firma likwidowana musi mieć siedzibę, tak myślę, że zaoszczędzili po prostu.
zdjecie uzytkownika
Lonia - 2015-05-01 11:53:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [były pracownica - 2015-04-27 08:35:32]:
Od niedawna już tam nie pracuję, więc nie mam powodu się komukolwiek (zwłaszcza stamtąd) przypodobywać. Po prosu naucz się czytać ze zrozumieniem.
Nie twierdzę, że jest miła atmosfera, bo ta jest taka jaką sobie zrobimy. Jak masz problem z ludźmi, to co Ci poradzę.
Napisałam swoją opinię i nie będę prowadziła tej bezsensownej konwersacji.
Możesz nie odpisywać, bo raczej nie wrócę.
Żegnam.
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2015-05-22 09:12:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i znowu usunięto sporo opinii na temat tej jakże RZETELNEJ firmy-żenada
zdjecie uzytkownika
v - 2015-05-28 20:35:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No to ciągłe usuwanie opinii jest żenujące,zresztą jak to tez świadczy o portalu.
zdjecie uzytkownika
ryś - 2015-05-29 22:35:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
znowu ktoś usunął "trudne" pytania na temat WEC Sp. z o.o. z siedzibą aktualnie w Warszawie, a wcześniej Łódź ul. Piotrkowska 270...
tam gdzie teraz mieści się WEC S.A.

taka demokracja ?
:-)

zdjecie uzytkownika
gary - 2015-05-30 21:22:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ryś - 2015-05-29 22:35:05]:
nie wiem do końca o co chodzi Wam z tymi usunięciami bo moim zdaniem wszystko na portalu jest w porządku. Ja bardziej na tym forum zainteresowałbym się ofertami pracy do Inkaso. Firma w tej chwili poszukuje między innymi młodszych specjalistów do spraw wsparcia sprzedaży - oferta wygląda na interesującą
zdjecie uzytkownika
stary znajomy - 2015-06-01 06:23:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
;gary; to pseudonim Prezesa Inkaso Wec Sp.zo.o. szukasz świeżych i młodych ludzi do oszukiwania klientów .Wypowiedzi pisane są o waszej pracy i oszustwach klientów ale wydaje się, że nikt nie pisał opinii o wykonaniu świadczonych usług .Portal jest na usługach oszustów .Panie rys trzeba rozwinąć ten temat.
zdjecie uzytkownika
stary znajomy - 2015-06-01 06:23:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
;gary; to pseudonim Prezesa Inkaso Wec Sp.zo.o. szukasz świeżych i młodych ludzi do oszukiwania klientów .Wypowiedzi pisane są o waszej pracy i oszustwach klientów ale wydaje się, że nikt nie pisał opinii o wykonaniu świadczonych usług .Portal jest na usługach oszustów .Panie rys trzeba rozwinąć ten temat.
zdjecie uzytkownika
cassis - 2015-06-08 12:35:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do ryś - nie wiesz o co chodzi z usuwaniem wpisów? Większość niewygodnych, negatywnych opinii jest usuwane - ale to w stylu prezesa - prawda w oczy kole.
Ty bardziej byś się interesował ofertami pracy. Może dlatego że je umieszczasz ?
Te oferty są cały czas a to świadczy tylko o budowaniu stabilnej kadry :)
Dla przyszłych pracowników: praca jakich wiele, wypłaty na czas, praca tylko za podstawę, regulamin płac 3 kartki A4 zawsze znajdzie się jakiś punkt regulaminu którego nie wyrobisz i premii nie ma. Jak zaczniesz się upominać o swoje usłyszysz tylko ile to kosztujesz firmę. Nie polecam pracodawcy - lepiej szukać pracy w której szanują, doceniają pracownika - tu perspektyw nie ma.
zdjecie uzytkownika
Byłam - 2015-06-08 22:34:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież prezes uważa, że płaci za dużo. Najlepiej pracować na bezpłatnych praktykach, albo na zleceniu na kilkaset złotych. O podwyżkę strach spytać, bo ci dowalą obowiązków, bo przecież nie ma nic za darmo nie? Zamiast pielęgnować starą kadrę to się ją wyzyskuje w opór, bo młody pracownik przyjdzie i zaraz ucieka, to kto ogarnie po nim? No kto? No ten doświadczony, a jak źle coś jest to do gabinetu po opierdziel posłuchać jak to jest źle i jak nie dobrze.

Musicie zauważyć, że świat nie kończy się na Inkaso WEC, są inne miejsca, gdzie jest na pewno normalniej, niż w WEC. Oczy szeroko i na bank coś znajdziecie nowego.
zdjecie uzytkownika
liv - 2015-06-15 10:27:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety to co wszyscy piszą w opiniach to prawda.Usuwanie negatywnych komentarzy jest nagminne.Warunki pracy i płacy marne.Zresztą sam fakt tak ogromnej rotacji wśród pracowników świadczy nie najlepiej o firmie. A podwyżki to marzenie, no może dostaniesz po 2 latach pracy z 200 zł,oczywiście brutto:)Smutne jest to, że o ocenie twojej pracy świadczy nie to jak ją wykonujesz, ale z kim trzymasz.W każdym razie nie polecam,firemka jakich wiele bez realnych szans na awans i sensowne pieniądze.
zdjecie uzytkownika
zanteresowany - 2015-06-16 09:15:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma ostatnio poszukuje Doradców Finansowych praktycznie w całej Polsce. Nie wiecie jakie warunki proponuja i czy warto sie starac?
zdjecie uzytkownika
abc - 2015-06-16 21:44:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zanteresowany - 2015-06-16 09:15:20]:
poczytaj opinie powyżej-nie warto ;)
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-06-23 08:22:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do "zainteresowany": na pewno jak będziesz szukał odpowiedzi na gowork to tej pracy za szybko nie znajdziesz. Tutaj zamęt sieją albo byli pracownicy, którzy z różnych względów nie pracują (najczęściej dlatego że się nie nadawali) albo konkurencja. To nie firma zatrudniająca 5 ludzi "na krzyż" tylko spółka notowana na GPW. Rozmowa kwalifikacyjna nic nie kosztuje.
zdjecie uzytkownika
piotr - 2015-06-23 10:37:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
"Pracownik" nie pisz głupot.Zresztą każdy wie, że te pozytywne opinie to tylko pisze prezes bądź ktoś z marketingu.Nie przesadzajmy wejście na giełde to też "wielkie osiągnięcie",notowania lecą na łeb na szyję,więc faktycznie spółka ma branie:)Śmiechu warte,żeby prezes siedział i pisał komentarze:)
zdjecie uzytkownika
Ptyś - 2015-06-23 22:27:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracownik - przepraszam, że jako były pracownik sieję zamęt. Wybacz ale takie moje prawo żeby pisać opinie na temat byłego pracodawcy i z tego co wiem ten portal po to jest. Jeśli ktoś stworzy portal "chwalny pana" będziesz mógł/mogła wpisywać listy chwalebno-dziękczynne ku czci szanownego prezesa (celowo z małej litery). Fakt bycia na giełdzie nie gwarantuje uczciwości, szacunku w stosunku do pracowników.
pracowniku - piszesz, że zamęt sieją byli pracownicy "najczęściej dlatego że się nie nadawali" nie wiem jak długo pracujesz w wecu ale nie pisz głupot sprawdź w ciągu 2-3 lat ile osób odeszło z firmy samodzielnie!!! A dlaczego bo wymaga się niemożliwego i szuka się możliwości obcinania wynagrodzeń.
Do zainteresowanego - firma cały czas poszukuje pracowników bo rotacja jest duża. Czy warto się starać ? - oczywiście że tak , zawsze lepiej mieć byle jaką pracę niż siedzieć na bezrobotnym. Warto przyjąć taktykę prezesa: albo ja wyroluję klienta/pracownika albo on mnie.
zdjecie uzytkownika
guest123 - 2015-06-24 12:31:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś odbył w tej firmie staż na 3 miesiące jako informatyk? jak tak proszę o opinie czy warto czy nie z jakimś konkretnym uzasadnieniem bo jednak praca trochę się różni od stażu
zdjecie uzytkownika
Goście - 2015-06-25 00:00:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W wecu praca tym różni się od stażu, czy praktyk, że na stażu/praktykach zarabiasz grosze (dosłownie) albo nic, no bo się niby uczysz, a dowalą ci tyle obowiązków, że się posr'asz i jak coś źle zrobisz to dostaniesz opierdziel, bo ludzie uważają, że są niezastąpieni i wszyscy inni to tumany i jak nie zrozumiesz czegoś w 5 min to będa gadali dookoła, że się nie nadajesz.
A jakbyś był zatrudniony na normalną umowę to też ci dowalą pracy, z tym że więcej zapłacą :P
zdjecie uzytkownika
admin - 2015-06-25 10:12:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Goście - 2015-06-25 00:00:11]:
to dlaczego tam pracujesz, czy pracowałeś?
co to znaczy grosze i co to znaczy więcej na umowę normalną
zdjecie uzytkownika
a-z - 2015-06-26 09:28:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jeżeli tam pracuje to znaczy, że jest tam prezesem ;)
jeżeli nie pracuje to znaczy, że poznał zasady działania tej firmy i zmienił pracę ;)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kancelaria Inkaso WEC S.A

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Kancelaria Inkaso WEC S.A?
Zadaj pytanie
alert