logo Stora Enso

Stora Enso

Łódź

Opinie o Stora Enso

Operator 1 2015-02-22 15:08:55
Operatorzy JUMBO naprawde szacun
Operator 1 2015-02-22 15:21:16
Szmat czasu przepracowałem w Stora Enso te historie spisane na forum nie sa wyssane z palca czy jesteś solidnym pracownikie czy (NYGUSEM)tą samą miarą jesteś mierzony STORA w Łodzi zatrzymała się w miejscu . Brak specialistów z zewnątrz , omijają szerokim łukiem ten zakład
.
Pozdrosy dla M.K - master
2
Operator 1 2015-02-22 15:25:40
aby wygłaszać opinie trzeba popracowac kilka lat nie dni,przekonaj sie
maciek 2015-02-24 17:53:39
tak naprawde wcale nie nie trzeba wygłaszać opinii dopiero po przepracowaniu jakiegoś czasu, moim zdaniem wystarczy tylko iśc na rozmowe kwaliikacyjną, zeby się dowiedzieć mniej wiecje z jaką firmą ma się do czynienia, czy są profesjonalistami, jak się zachowują wobec kandydatów - zawsze to jest jakaś opinia o firmie.
3
były pracownik 2015-03-14 10:28:38
Totalne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie szanują i nie doceniają pracownika. Mają cię za szmatę za 1800 brutto miesięcznie z uprawnieniami na maszynę a osoby bez żadnych uprawnień maja 2000 albo więcej i spokojną głowę. Wyć się chce!
rondon 2015-03-15 17:59:04
to jest akurat trochę niezrozumiałe... to znaczy czy możesz powiedzieć @były pracownik w jaki sposób jest to możliwe? bo rozumiem , że rozmawiamy o tym samym stanowisku w Stora Enos tak? to znaczyłoby tylko tyle , że znajomości są tutaj naprawdę na wagę złota, a umiejętności są sprawą całkowicie drugorzędną
keno 2015-03-18 17:29:13
Witam. Dostałem ofertę pracy w Stora Enso na produkcji w dogodnych dla mnie grafiku. W poniedziałek będę szedł do agencji progres na rozmowę. Po przeczytaniu komentarzy mam obawy, czy naprawdę jest tam tak strasznie? Jaka jestt stawka godzinowa?
triada 2015-03-18 19:06:44
proszę właśnie powiedzieć jak tam jest , gdyż ja w poniedziałek mam iść do pracy tam , w piątek jakieś badania? co to ma znaczyć? czy trzeba na hali mieć na sobie okulary ochronne i kamizelkę odblaskową? po co kamizelka ? przy sklejaniu pudeł? nie rozumiem ?
abc 2015-03-19 08:36:20
Nie dosc ze kamizelki i okulary to jeszcze czapki ochronne. Taki smieszny przepis BHP. Wiec jak bedzie lato to bedzie dopiero kosmos. Smiech na pustej sali.
1
zwolniony 2015-04-07 21:01:07
Duch idoty poprzedniego dyrektora ciągle w powietrzu się unośi .Jego chlebodawca i prowadzący Damięcki spadł na 4 łapy To główny winowajca kryzsysu w "Storze". Pływak i demagog.Pozwałał mu na wszystko. Do dziś są jeszcze powołani przez nich Ludzie. Bez jakiejkolwiek kompetencji. Wystarczy sie rozejrzeć. Należało być odpowiednio uległym , podadanym całkowicie i stołek był.
2
dziecko 2015-04-19 18:06:02
Uwaga na Pana Marka Rawa wielki Pan planista niepłacący alimentów!!!! oszukuje własną formę i ma się za wielkiego Pana!!! Pobiera pieniądze z socjala ale dziecka nie widział przez kilka lat!!! Może ktoś coś z tym zrobi jak przeczyta ten post??
john 2015-05-07 20:31:37
Witam jaka jest możliwość startowania na stanowisko konstruktora opakowań w Store, bardzo zależało by mi na tej pracy, czy jest jakaś szansa, czy jakaś możliwości kontaktu w takiej sprawie.
laleczka 2015-06-08 15:09:09
@dziecko tobie się chyba fora i maniery pomyliły! polecam sprawdzenie jeszcze raz jaka jest tematyka tego forum. a przechodząc do konkretów, mają sporo ofert na handlowca ds, klientów klouczowych, wiadomo że na takich stanowiskach zawsze zarabia się więcej. w sumie branża fajna bo to jest "rethinker" papieru, materiałów bio itd., a teraz jest moda na to
J.K. z agencji Work Wonders. 2015-07-05 21:58:06
Pracownicy Story mają 12 zł za godzinę bruttno, agencyjni (zależy jaka agencja) około 9 brutto. Jaki jest z tego pożytek, skoro agencja dostaje za pracownika te same peniądze za Store co zatrudniony człowiek na stałe? Zdzierają pieniądze, głownie ze studentow i uczniow. Agencyjni pracownicy dostają wypłatę ok. 20 dnia miesiąca, pracownicy firmy ok. 2 dnia miesiąca, więc każda agencja wpłaca swoje pieniążki na konto i do 20 dnia każdego miesiąca mają obrot. Do tego w większośni odwoływania, a zdarza się w większości - człowiek przychodzi na 5:30 do pracy i po wyjściu mistrza zostaje odesłany do domu. I KTO PRACOWNIKOWI ZWROCI PIENIĄDZE ZA CZAS I PODROZ? Nikt. Jeśli idziesz do tej firmy - będzie Ci się podobać góra miesiąc czasu. Później Ci się odechce. Uwierz, tak jest z każdym.
2
Facet od kartonów 2015-08-08 14:36:06
Ta firma nie nadaje się na dłuższy okres czasu. Wynagrodzenie niskie ,a pensja nie jest stała. Odwołują pracowników na potęgę (szczególnie tych nowych). W miesiącu może zdarzyć się ,że przepracuje się mniej niż 15 dni. Byłem na wszystkich maszynach i wniosek jest prosty. Jedna maszyna gorsza od drugiej. Jak w każdej pracy są ludzie w porządku i tacy ,którym chciałoby się coś zrobić. W większości są dni kiedy trzeba wyrabiać ponad normę ,ale zdarzają się (bardzo rzadko) dni ,że są dużo lżejsze. Na hali są przekroczone normy hałasu (dają zatyczki do uszu), przerwy 20 minutowe (zostaje 15 minut odejmując przejście z maszyny) a operatorzy chciwi na mierne podwyżki.

Plusy:
- Prosta praca ,którą małpy mogłyby wykonywać.
- Wynagrodzenie terminowe.
- NIEKTÓRZY ludzie.
- Często psujące się maszyny (czas wolny)
- Wypuszczanie ze stanowiska odrobinę wcześniej
-Dojazd do pracy tramwajami/autobusami

Minusy:
- Musisz wszystko właściwie samemu opanować ,bo ludzie mało pomocni (w szczególności operatorzy ,którym zależy na wydajności)
- Zdecydowanie za krótkie przerwy (Praktycznie nie możliwe wychodzenie do toalety)
- Odsyłanie do domu z powodu braku pracy
- Brak perspektyw rozwoju
- O BHP w tej firmie możesz zapomnieć
- Mało atrakcyjne wynagrodzenie
- Stresująca praca oraz nacisk ze strony operatorów bądź mistrzów.
- Temperatury w okresie letnim jak na pustyni, natomiast w zimę jak w chłodni.
1
maciek 2015-08-24 12:37:30
nie rozumiem co to znaczy, że pensja jest niestała? mam nadzieje, ze nie dzieje sie tutaj nic strasznego tak naprawde, bo nie wiem jak w sumie to wszystko wygląda, a szukam raczej stałego zatrudnienia i patrzyłem na oferte od nich jako Handlowiec ds. Klientów Kluczowych, bo mają fajny system premiowy
genn 2015-09-06 11:49:57
Pracowłem na tekturnicy praca nie jest ciężka lecz czasem trzeba przypierdzielic jak sa czeste zmiany zlecen
wynagrodzenie najniższa krajowa zero dodatków za 4 brygady (pracownicy agencyjni)
mila 2015-09-23 15:54:13
no ja tez nie zrozumialam informacji o niestalej pensji? od czego jest ona w takim razie uzalezniona. pytam bo chcialam sie dostac do Stora Enso a wlasnie poszukuja osob na stanoiwska Purchasing Manager, Asystent ds. Obsługi Klienta, Specjalista ds. Klientów Kluczowych. ale jaka tam umowe daja? mam nadzieje ze na tych stanowiskachnie jestesmy zatrudnieni przez agencje,.
Operator 2015-11-23 12:45:57
Witam pracowałem w tym czymś co nazywane jest zakładem a w rzeczywistości jest to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zwolniłem się z tego syfu po przepracowaniu tam ponad 20 lat-nie wytrzymałem już psychicznie i fizycznie.Cała prawda o w/w zakładzie opisana jest przez moich kolegów w powyższych postach jest to rzeczywiście syf jakich mało bez jakichkolwiek perspektyw i normalnych warunków do pracy.Pozdrawiam wszystkich moich kolegów którzy nadal tam pozostali i wypruwają sobie żyły aby zarobić te nędzne grosze które tam płacą.
1
mila 2015-11-23 16:54:31
ale jednak 20 lat to sporo Operator wiec pewnie i dobrze w tej firmie bylo. wiec ze sama firma oferuje np na stanowisku analityk systemow wynagrodzenie uwzględniające indywidualne osiągnięcia, dostęp do najlepszych praktyk i zaawansowanych technologii, czy stabilne warunki zatrudnienia, wiec raczej zacheca do pracy tam
1
Operator 2015-11-23 18:19:37
było dobrze owszem kilkanaście lat wstecz dopóki nie przejęła nas Stora,ktoś kto nie pracował w tym zakładzie bezpośrednio na produkcji nie może mieć o tym wyobrażenia,druga sprawa gdybym był analitykiem na pewno nie zatrutnił bym się w tej firmie,następna sprawa warunki zatrudnienia są stabilne owszem ale tylko dlatego że brakuje już fachowców na maszynach przetwórczych każdy kto ma okazję na pracę w normalnym systemie pracy i w normalnych warunkach natychmiast ucieka z tej firmy.
1
ajlo 2015-11-25 19:55:19
według mnie całkiem nieźle nadal praca u nich wygląda, a dlaczego? a chociażby dlatego, że przynajmniej zapewniają stabilne zatrudnienie...
majki 2015-11-27 22:59:30
oczywiście macie racje, że jest stabilne zatrudnienie ale co z premiami? nie wydaje mi się, zeby tutaj coś na ten temat napisali i mnie to troche martwi.
1
trew 2015-11-30 13:17:28
@mila ja natknałem się jakiś czas temu na troche inne ogłoszenie a mianowicie na stanowsiko koordynatora do spraw łańcucha dostaw w obsłudze klienta..
bravo 2015-12-06 07:40:58
syf i nic wiecej
maciek 2015-12-10 16:24:40
hej! przyłem na ich oferte jako Koordynator ds. Łańcucha Dostaw w Obsłudze Klienta i pwiem Wam, że faktycznie zaorbki zaczynają się od 12 zl na godzine.
kuzik 2016-01-24 15:34:59
@maciek, w sumie 12 złotych na godzinę to już dobra kasa. Jak teraz patrze to szukają obecnie przedstawicieli handlowych, tutaj zarobić można i 4-5 tysięcy dzieki prowizjom i dają narzedzia pracy jak auto.
gelenheid 2016-01-26 21:29:18
Witam! Właśnie robię badania i psychotesty, umowę mam podpisać potem. Czy ktoś może mi po napisać co mnie czeka jako kierowca wózka? Jakie zarobki, atmosfera no i tak w ogóle?
nogk 2016-01-27 15:27:00
A gelenheid teraz kierowców też szukają? Widziałęm tylko ogłoszenie o Autoamtykach, Asystencie ds. handlowych ... no no, firma chyba pracowników trochę traci. Co nie zbyt dobrze świadczy
Mateusz 2016-02-18 20:03:42
jak dla mnie to może być nie tyle strata, co dodatkowe stanowiska @nogk. Zwróć uwagę, że idą rozliczenia PITów, stąd dodatkowa księgowa. A automatyków i koordynatorów pewnie potrzeba
Wos 2016-02-22 18:50:59
Bardzo dobre spostrzeżenia @Mateusz. A ta oferta na samodzielną księgową bardzo przyjemna. Wymagają wykształcenia wyższego ekonomicznego i min. 2 lat doświadczenia w pracy w księgowości na samodzielnych stanowiskach. Nie jest to dużo, bo tak zazwyczaj wyglądają wymagania na to stanowisko. Myślę, że nie będą mieć problemu ze znaleznienem odpowiedniej osoby.
arlosl 2016-03-11 17:29:10
No ja Ci powiem, że jest to całkiem sporo @Wos, bo na początku musisz przecież przejść przez okres pracy jako młodszy księgowy, dopiero potem jest szansa na samodzielnego księgowego
ulka 2016-03-13 17:35:17
@arlosl niby tak, ale weź pod uwagę to, że dużo osób już podczas studiów rozpoczyna pracę - każdy wie, jak funkcjonuje w Polsce rynek pracy. Więc doświadczenie na stanowisku młodszego księgowego (a czasami nie tylko) ma się w chwili ukończenia nauki. Uważam że to całkiem rozsądne.
qaro 2016-03-15 17:47:39
Tak, to z pewnością jest rozsądne i pewnie bym zwrócił uwagę na tą ofertę gdyby tylko jeszcze była @ulka. Tak to nieźle wygląda ta na koordynatora ds. łańcucha dostaw w obsłudze klienta. Taka osoba zajmuje się codzienną komunikacją z klientami I działami sprzedaży czy przyjmowaniem, przetwarzaniem i potwierdzaniem zamówień.
1
Maciek 2016-05-05 22:59:26
Stora Enso to jedna z takich film, o których się mówi przez lata i nie dziwi mnie to ani trochę, firma naprawdę dba o pracownika i nie sposób się w niej od razu nie zakochać, naprawdę rodzinna o super atmosferze
kajtek 2016-05-25 09:42:55
witam, jak wygląda praca na kontroli jakości? Czy fajni ludzie tam pracują? parę osób pisało o temperaturze na hali, czy nie ma żadnej klimatyzacji, jak pracować w upale zatem? proszę o odpowiedzi.
1
majki 2016-06-13 11:19:53
ja niestety nie wiem, ale jestem zainteresowany u ncih ofertą jako Supply Chain Team Leader for Customer Service - Kraft Mill no i wiem, że jednym z zadań jest kierowanie pracą zespołu, rozwijanie kompetencji i organizacja zadań, w taki sposób, aby stworzyć jeden punkt kontaktu dla klienta.
skorpion66 2016-09-05 09:33:57
mam zamiar starać się o pracę na stanowisku "operator wózka widłowego". Czy jest taka szansa, ile płacą na tym stanowisku, czy warto się interesować tą firmą?
moli b.den. 2016-09-05 09:37:46
a jakie na ten wózek trzeba konkretnie mieć uprawnienia tutaj>
Ktoś tam 2016-09-05 19:29:31
A może ktoś chętny na stanowisko mistrza? Bo ostatnio odszedł jeden z najstarszych stażem i najlepszy mistrz J.H.
Ktoś tam 2016-09-05 19:30:25
A może ktoś chętny na stanowisko mistrza? Bo ostatnio odszedł jeden z najstarszych stażem i najlepszy mistrz J.H.
Ktoś tam 2016-09-05 19:31:11
A może ktoś chętny na stanowisko mistrza? Bo ostatnio odszedł jeden z najstarszych stażem i najlepszy mistrz J.H.
tobi 2016-09-05 19:36:53
pewnie kogoś znajdą na jego miejsce, a wlasnie czy ogłaszają jakies zewnetrzne rekrutacje czy rekrutuja miedzy sobą w zespole? wtedy jest lepiej bo można liczyć na jakiś awans i może podwyżkę? zatrudniaja na umowie?
op20 2016-09-06 10:40:27
tak wszysko niby ladnie na papierze ,naprawdę brak jakiego kolwiek szacunku do pracowników po10 latach pracy niewiesz co cie czeka następnego dnia nieważne ze pracujesz na wózku myjesz kible biura i inne rzeczy bo pani kierownik by chciała praca przy produkcji zchodzi na 2 plan i tak wyrobicie
człowiek powinien isc do pracy a jest traktowany jak niewolnik przez8godzin
co do nadgodzin kantują pisza50 nieważne ze pracowales 12-14godzin
szkolenia bhp-sciema karza podpisac a następnie karza je lamac w praktyce wielka lipa
mobi 2016-09-06 10:49:12
ale nikt weam nie każe robić na produkcji, są rekrutacja na sprzedawców przecież
Ktoś tam 2016-09-10 10:44:08
Podobno jest rekrutacja zewnętrzna też. Ale czy to prawda...
Ktoś tamp 2016-09-10 10:49:20
A jeśli chodzi o GN to kieras sie czepia ze pisza 100 a nie 50 a mistrzowie pracownikom agencyjnym dopisuja godziny tak ze miejsca w raportach nie maja i jest dobrze. Nikt sie nie doczepi. Paranoja!!!
maja 2016-09-10 16:58:13
mobi, potwierdza, możesz iść na handlowca albo specjalistę ds zakupów
Ktos tam 2016-09-10 23:43:56
Dawajcie na mistrza
tobi 2016-09-11 11:45:03
można, jak masz doswiadczenie przede wszytkim to mozesz wysłać cv myślę, że do takich osób się pewnie odezwą
Zostaw swoją opinię o Stora Enso - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stora Enso