Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Gzella Poland Sp. z o.o. S.K.A.

Pracowałeś w firmie Gzella Poland Sp. z o.o. S.K.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
bania - 2014-08-17 21:10:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak pracowałam co drugi dzień po 14 godz to trochę przesada. jak można normalnie po tylu godzinach usmiechac za ladą. masakra
zdjecie uzytkownika
kostka_cukru - 2014-08-19 17:16:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [olifaa - 2014-08-12 16:29:33]:
nie warto, czas pracy taki jak sobie zyczy pani "prezes"-na umowie masz 8godz, ale juz nie powiedza, ze dojazd do pracy sie nie liczy ( a niektorzy dojezdzaja nawet po 150km) zarobki na takim stanowisku to jedno wielkie nieporozumienie 2000zl brutto +premie, ktore za wszytko sa obcinane, poziom wiedzy, obycia "pani prezes" to jedna wielka porazka. wszystkie negatywne opinie sa niestety prawdziwe. do tego dochadza mandaty, ktore podpisujesz wlasnym nazwiskiem- pip, sanepid, pih itp itd, no i oczywiscie za mandaty odciagaja z twojej pensji.
masz jeszcze jakies pytania?
zdjecie uzytkownika
ex - 2014-08-19 17:51:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Cała prawda o pracy koordynatora w firmie Gzella:
- zapomnij o jakimkolwiek rozwoju swojej osoby, Twoja praca polega głównie na byciu perfekcyjną Panią domu, kontrolujesz: czystość kontaktów, stan zakurzenia faxu, stan czajnika-czy jest dobrze odkamieniony, to oczywiście zdaniem pani „prezes” ma ogromny wpływ na obót
-praca na umowie 8h dziennie, ale tylko na umowie, średnio do 10h + dwie pracujące soboty, za które oczywiście nie masz wydanego dnia wolnego
-benefity? Zero.
-samochód służbowy tylko do użytku służbowego, ale oczywiście Twój czas pracy poświęcony na dojazd do sklepu(niektóre panie dojeżdżają ok 150km) nie jest wg pani prezes czasem pracy więc tyrasz za friko
-wynagrodzenie? Śmieszna umowa o pracę 2000brutto + premię+prowizja od obrotu. Realna wypłata ok 2300netto- cholernie żenująca stawka na stanowisku menagera .Oczywiście na rozmowie o pracę zaproponują Ci minimum podstawy np. 3000zł i zagwarantują- tylko słownie, że takie pieniądze będziesz otrzymywała i owszem otrzymujesz je podczas okresu próbnego, a po okresie próbnym szanowna pani z-ca kierownika dział kadr wmawia Ci, że nie zrozumiałaś warunków umowy i Twoja wypłata jest rzędu 2300 zł netto, a jeśli pójdziesz upomnieć się o swoje pieniądze to proponują Ci złożenie wypowiedzenia, a u słabszych pań koordynatorek wywołują wyrzuty sumienia : ależ pani x jak może pani prosić o tak duże pieniądze, skoro nie robi pani wyników
- Twoja bezpośrednią przełożoną jest pani prezes, która podczas objazdówki Twoich sklepów nie omawia z Tobą wyników sprzedażowych, wzrostów, spadków, konkurencji, Twoich planów,kgtóre pomogą Ci zrealizować budżet. Omawia z Tobą za to „kurz na kontaktach, zakurzony fax, zakurzony kaloryfer” tak i masz wrażenie, że jeździsz z z szefową firmy sprzątającej. A dlaczego nie omawia? Bo nie ma o tym zielonego pojęcia. Zresztą ktoś, kto porównuje okres sprzedażowy luty do lipca nadaje się tylko do kontroli czystości. Jaki jest plus pracy z tą osobą? Zero stresu podczas rozmowy z nią, bo kto by się stresowała rozmawiając z osobą po prostu tępą.
- oczywiście dochodzą jeszcze mandaty od pip ( a dlaczego? Dlatego, że w tej firmie coś takiego jak prawo pracy nie istnieje, dziewczyny pracują czasami i po 17h na dobę – oczywiście nie mają za to dnia wolnego, łamane są nagminnie doby pracownicze, firma nie płaci setek za łamanie dobry) , które podpisujesz swoim imieniem i nazwiskiem i jak się dogadasz to być może nie ściągną Ci tej kwoty z pensji, tylko zapłacą za Ciebie (podkreślam być może).
Zakończę słowami: „jaki pan taki kram”. Relację zdałam ja- ex koordynatorka
zdjecie uzytkownika
elwa - 2014-08-19 22:42:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [bania - 2014-08-17 21:10:10]:
Dziś wszedzie jest cieżko, nie marudzcie, pracować trzeba i tyle
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-08-20 10:26:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [elwa - 2014-08-19 22:42:31]:
Jasne jest ciężko, bo nie ma w dzisiejszych czasach lekkiej pracy i jasne trzeba pracować, ale chyba nikt nie ma zamiaru pracować charytatywnie i nikt nie powinien być okradany przez swojego pracodawcę.
zdjecie uzytkownika
Patka30 - 2014-08-25 20:58:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pani Kadrowa uwaza sie za jakas Pierwsza Dame za nie wiadomo kogo...zero szacunku dla pracownikow...Tak naprawde jest nikim.... i kiedys jej ta uniesiona głowa spadnie.....
zdjecie uzytkownika
czekajaca z utesknieniem - 2014-08-26 10:30:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Patka30 - 2014-08-25 20:58:57]:
całe Trójmiasto trzyma kciuki oby jak najszybciej
zdjecie uzytkownika
Ta jedyna - 2014-08-26 12:32:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cała Polska trzyma kciuki
zdjecie uzytkownika
ahaha - 2014-08-26 12:45:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
i ci co już nie pracują także trzymają.......każda nawet najgorsza praca jest lepsza od pracy w Gzelli pozdrawiam wytrwałych....:) i panią kadrową :(
zdjecie uzytkownika
Ta jedyna - 2014-08-26 13:23:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Pani z kadr jest super olewa wszystkich
zdjecie uzytkownika
Obit - 2014-08-29 09:34:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Warunki pracy mogą być nie najlżejsze, ponieważ naszemu narodowi wiele do szczęścia nie potrzeba. Możemy tylko narzekać, a i tak robimy swoje. Poza tym bywały dużo gorsze zakłady niż Gzella. A u nich jeszcze funkcjonuje działalność logistyczna, więc może w tym przypadku warunki pracy są nieco lepsze?
zdjecie uzytkownika
uster - 2014-09-02 16:38:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ta jedyna - 2014-08-26 13:23:07]:
o której kadrowej mówicie?ja poznałam tam trzy :)
zdjecie uzytkownika
Ta jedyna - 2014-09-02 17:19:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jaka pani Anes a poza tym cała reszta jest zteroryzowana
zdjecie uzytkownika
ex koordynatorka - 2014-09-02 20:56:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ex - 2014-08-19 17:51:26]:
To wszystko prawda co piszesz ex, traktowanie przez firme ponizej wszelkiej godnosci, o sobotach nic na poczatku nie mówią, kasa zalezy od tego jakie sklepy masz-jaki obrot generuja. Auta posiadaja gps ale koordynatorki nie sa o tym informowane, zatem nalezy zwrocic uwage na formę zatrudnienia i pomyslec zawczasu jak udowodnic nadgodziny, ja zaznalam tylko psychicznego upodlenia, jezeli chodzi ludzi z biura to niby w porządku ale kazde z nich jest zależne od szefostwa, cos zawdzięcza-Osie to
mala miescina, i na pewno sie nie przeciwstawia, i przed sądem pracy nie będą zeznawac na twoja korzyść, podsumowujac nie polecam, oczywiscie jesli nie lubisz jak toba pomiataja i nie szanuja twego czasu i zycia prywatnego(musi pani dowieźć kielbase to nic ze dzis wolna sobota, sklep musi generowac obrot) ja ciesze się że to już za mną, omijam ich szerokim łukiem,.
zdjecie uzytkownika
Ex - 2014-09-09 14:49:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Najgorsza firma w jakiej pracowałam , wyzysk , donoszenie i oszukiwanie , państwo prezes uważają sie za bogów , współczucia dla ludzi którzy tam mieszkają i musza pracować , każdy przyjezdny popracuje trochę i go zwalniają bo nie liże tyłka . Zastanówcie się pożądanie bo szkoda nerwów i straconego czasu
zdjecie uzytkownika
sołtys - 2014-09-16 12:13:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Ogólnie nieciekawa firma.Wynagrodzenie nieadekwatne do obowiązków.Donosicielstwo na porządku dziennym.Szkoda czasu i nerwów.
zdjecie uzytkownika
faco - 2014-10-04 14:18:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
jeden wielki syf.........ludzi mają za nic
zdjecie uzytkownika
ex - 2014-10-09 20:00:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tragedia. Pracujesz po 13 godzin, w miesiącu zdarza się niekiedy po ponad 60 nadgodzin a jak dochodzi do wypłaty pensji to naślą ukrytego lub kontrol i upiepszą na byle gównie. Jako pracę nie polecam szkoda nerwów i zdrowia. Ja jestem wolna.
zdjecie uzytkownika
mikuś - 2014-10-09 21:50:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [haha - 2014-08-13 16:31:28]:
tak to się zgadza wyzysk totalny, po 18-e godz.ukryci klienci, słupki , grafiki, i jeszcze sie rozebrać i stanąć przed sklep i werbowac klientów, bo inaczej guzik z wypłaty, a rejonowa się wozi jak na hulajnodze , porażżżka, kto lubi obóz koncetracyjny to może iśc tam pracować ?????
zdjecie uzytkownika
D - 2014-10-11 11:24:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Właściclele dobrymi ludzmi dobre :) ciekawe dla kogo , nikomu nie życzę pracy w tej firmie , niby bogobojni a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mają rotacja niczym na dworcu kolejowym.
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-10-14 01:10:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
220 osób chętnych? Szczerze wątpię, zawsze szuka się argumentów żeby ktoś przestał marudzić i mieć święty spokój. Manipulacja i tyle. Co do tajemniczych klientów to chyba staje się coraz powszechniejsza sprawa... Może w takim razie przydałaby się jakaś zewnętrzna kontrola w sklepie? Tak bez uprzedzenia ;)
zdjecie uzytkownika
barbi - 2014-10-14 16:20:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ledwie się drzwi zamknęły i dwaj Olbromscy, — Rafał i syn jego, Hubert, — stanęli na ganku, wichura poczęła ich szarpać na wsze strony. Zadęty był cały ganek i pół sieni. Ciemność, choć oko wykol, niezgłębiona była wokoło. Mały Hubert brnął po zaspach, po czemś, niby dachy, i nie mógł wyjść z podziwu, że jest na znajomej drodze, wygrodzonej z dwu stron parkanem do motkowskiego dworu. Z okien dworskich padały rzęsiste smugi światła
zdjecie uzytkownika
barbi - 2014-10-14 16:21:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ledwie się drzwi zamknęły i dwaj Olbromscy, — Rafał i syn jego, Hubert, — stanęli na ganku, wichura poczęła ich szarpać na wsze strony. Zadęty był cały ganek i pół sieni. Ciemność, choć oko wykol, niezgłębiona była wokoło. Mały Hubert brnął po zaspach, po czemś, niby dachy, i nie mógł wyjść z podziwu, że jest na znajomej drodze, wygrodzonej z dwu stron parkanem do motkowskiego dworu. Z okien dworskich padały rzęsiste smugi światła
zdjecie uzytkownika
Jolka - 2014-10-14 20:23:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gzella zaczął czytać i dał polecenie zeby spamowanie forum
Prawda w oczy kole . Kto moze niech ucieka jak naj dalej (10 lat życia wiecej)
zdjecie uzytkownika
andy - 2014-10-15 13:10:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [:) - 2014-07-17 13:45:26]:
a co myslisz ze sprzedawczyni będzie ze swojego płaciła za twoje zakupy!!!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gzella Poland Sp. z o.o. S.K.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x