brak logo

Kabat Spółka Jawna

Budzyń

Opinie o Kabat Spółka Jawna

milczekmruczek 2012-05-10 13:11
tak biadolicie biadolicie a firma sie rozrasta płaci na czas i to nie mało:)
koko 2012-06-07 09:27
Kontrola przede wszystkim ! a jak będziesz miał skibki z kichą w piątek to przynajmniej kierownik będzie mógł zareagować żebyś nie zgrzeszył!
milczekmruczek 2012-06-12 13:45
Kontrola kontrola kontrola teraz się dopiero zacznie nowa władza pomalutku sie oswaja
noje 2012-10-01 18:57
a tak wogole to od ilu do ilu mozna tam zarobic?????
Kamil 2012-11-15 13:38
Witam. Obecnie poszukuję pracy, jestem „świeży” na rynku pracy, w tym roku zakończyłem edukacje w technikum. Zastanawiam się czy złożyć CV do firmy Kabat, lecz wa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się z powodu tego, że krążą różne opinie na temat pracy w tym zakładzie. Bardzo proszę o opinie, szczerą opinie, informację jak wygląda praca (na hali produkcyjnej lub na dziale pakowania) i z góry dziękuję. Pozdrawiam.
zbv 2012-11-18 18:02
Złóż papiery, popracuj trochę i wtedy będziesz miał naprawdę obiektywną opinię na temat tej firmy. Jeżeli nie jesteś kolegą, spokrewniony z którymś z kierowników i uważasz się za osobę w miarę normalną z góry odradzam Tobie pracę tam.
Kamil 2012-11-19 19:05
Dzięki za informację! No niestety nie jestem z żadnym z kierowników spokrewniony... To jedna wielka żenada. Co ma wspólnego pokrewieństwo z pracowaniem? Moim zdaniem ta sprawa powinna być zgłoszona, nie wiem do Inspekcji Pracy, ale dyskretnym sposobem. Pozdrawiam.
talkowy 2012-12-21 12:10
milczekmruczek - 2012-06-12 13:45:03

Kontrola kontrola kontrola teraz się dopiero zacznie nowa władza pomalutku sie oswaja
No i powoli widać zmiany dążące w dobrym kierunku...nagrody na święta i w końcu konkretne próby ułożenia planu pracy na kolejny rok, w końcu można będzie sobie zaplanować urlop a nie jak to miało miejsce w tym roku że w czwartek dowiadywałeś się że od poniedziałku tygodniowy przestuj. Oby tak dalej...
;] 2013-01-02 08:29
Wszystkiego najlepszego dla Wszystkich w Nowym Roku.Niech ten rok nada zyciu nowych nadziei ,słodyczy oraz wrazen przy spelnianiu marzen!!!
Nick 2013-03-21 12:42
Jesli chodzi o przyznawanie premii to musze tylko powiedziec ze dostanie jej w zakladzie liczy sie z cudem.....zawsze znajdzie sie jakis kierowniczek ktory jej nie przyzna bo cos mu gdzies tam nie pasowalo.....a ci ktorzy sie staraja to i tak sa niedoceniani przez kierownikow..WSTYD!!!
1
:) 2013-03-24 15:37
Pomału ,pomału.Aby dostać premię najpierw trzeba na nią zapracować!!!Starać się trzeba cały miesiąc,a nie patrzeć aby 8 godz.,minęło -odbimbać swoje i do domku.Na przyjemności trzeba sobie zasłużyć-Kochani!!!:)
Nick 2013-03-25 11:21
Ty to chyba jakis kierowniczek jestes ze o bimbaniu piszesz,moze ty 8 godz. odbimbujesz chodzac po zakladzie i patrzac jak inni [usunięte przez moderatora] ale nie ja.8 lat juz tam robie i jakos tylko slysze ze premia jest zabierana a nie dawana.z reszta na premie to nigdy nie liczylem i nie licze bo nigdy jej nie dostane,no ale coz juz tak to w naszym zakladzie jest ze ten co sie stara i wykonuje swoja prace dobrze jest najbardziej [usunięte przez moderatora].Wiec sie nie dziw ze niektorzy patrza tylko na to zeby odbimbac 8 godz. i isc do domu.......
2
Znajomy 2013-05-27 15:46
Pracuje już 5 lat w trakcie zatrudnienia pani kadrowa zapewniała stabilna prace w zespole. Pracuje na dziale walcowni praca w zespole jest dobra tylko jest problem z panem kierownikiem który poziom inteligencji przerasta jego osobę np. mało to że obraża ludzi to na wejście na dział nie potrafi się nawet przywitać i porozmawiać o ważnych sprawach produkcyjnych, mam wrażenie że skończył szkołę artystyczną poniżając pracowników gwizda na nich. Niech weżnie przykład od prezesów którzy wejdą na dział potrafią się przywitać i porozmawiać .
bodo 2013-05-31 15:25
A w dni Budzynia w sobotę zapewniono nam pracę na drugą zmianę no bo jak się bawić to się bawić tak jakby nie było innego terminu i tylko guma i siła siła łe....łe.
+_- 2013-09-28 22:37
Szczery uśmiech Kierownika ,oraz słowa "Jak miło Was widzieć" Miły gest a jak wiele znaczy dla pracownika ...
pogromcy grubasa 2013-09-29 18:40
a ja właśnie zakończyłem tam prace!bo musilabym się zniżyc do poziomu kierownictwa konkretnie do kier.produkcji....ale tak nisko jeszcze nie upadłem!!!![usunięte przez moderatora]
Nick 2013-09-30 17:11
Pan [usunięte przez moderatora] to tylko z kartka chodzi i pisze swoje uwagi w zakresie audytu,polowa pracownikow nie ma przyznanej premii bo gdzies wyciek oleju jest ktorego nawet warsztat nie potrafi usunac.......my przychodzimy do pracy ciagnac produkcje a nie zajmowac sie czyms co nalezy do warsztatu!!!
popa 2013-10-03 09:44
Niby taki nacisk na porządki a wystarczy spojrzeć między maszyny, poupychane szmaty lub rozsypany sorbent nie załatwią sprawy wycieków, nadmiar smaru na elementach maszyny też niczemu nie służy a góry kapiącej parafiny też nie widzi operator.Niech każdy robi to co do niego należy to nie będzie problemu z mecenasem czy kier. zmiany a już w ogóle nie będzie musiał się jąkać czy czerwienić przed dyrektorem.Uczciwe załatwianie spraw w stosunku do firmy i kolegów oraz prowadzenie dialogu a nie monologu może rozwiązać wiele spraw na plus, panika i chaos oraz puszczanie nerwów nic nie załatwi tylko będą wszyscy dreptać w miejscu i spychać odpowiedzialność na innych.Z takimi problemami boryka się wiele zakładów nie myślcie sobie że jesteście wyjątkiem rzecz w tym jak to rozwiązać z korzyścią dla ogółu.
pogromcy grubasa 2013-10-03 19:55
panie popa!!!albo sypiesz kolegów ,albo jeszcze nie wiesz o co w tej firmie chodzi....im bardziej tam jesteś uczciwy,tym bardziej zjedza cie z butami te pachołki [usunięte przez moderatora]!ps. wszyscy właśnie robia co do nich należy tylko nie kierownictwo!!![usunięte przez moderatora]
popa 2013-10-04 11:36
jak tak bardzo jesteś gnębiony pogromco grubasa to po co tam pracujesz? [usunięte przez moderatora] Jak uważasz że robisz co do Ciebie należy i Tobie podobni to skąd te niedociągnięcia? chyba nie myślisz że kier. zmiany ma dbać o porządek na stanowisku pracy! kier. ma wymagać żeby ten porządek tam był a do tego jest operator czy ktoś z ekipy technicznej w zależności kto co tam robi. [usunięte przez moderatora]
1
pogromcy grubasa 2013-10-05 14:14
panie popa!owszem porządek być musi!ale tu chodzi o relacje pracownik-kier.zmany!!!ja się nie pienię a nic!tylko jakiś poziom trzeba utrzymać swego stanu bycia prawda?a ten [usunięte przez moderatora] kier.zmiany odzywa się jak do psów,okłamuje pracowników donosi nieprawdę itd.....ktoś kiedyś go dopadnie a wtedy się zdziwi!!!a ty na jakim dziale pracujesz skoro tak się wyrabiasz!i podaj swoje pokrewieństwo z tymi kierownikami od siedmiu bolesci
2
popa 2013-10-06 08:52
No cóż panie pogromco tak naprawdę to nie jestem spowinowacony z żadnym z kierowników czy to w większy czy mniejszy sposób, Część z nich nawet nie lubię ale co to ma do czystości ? Też jestem zdania że kilku z nich piastuje swoje stanowiska na wyrost! nie mają pojęcia technicznego i wiedzy a co dopiero o kierowaniu większym zespołem ludzi gdzie bez odpowiedniego wykształcenia i brakiem kwalifikacji są władni nad zespołem który często przewyższa ich elokwencją i kulturą osobistą! Nie ma co tu paluchem pokazywać tych którzy nie sprawdzili się na pracowniczych stanowiskach a pomimo to zostali awansowani-? dlaczego? odpowiedz sobie sam kolego na to pytanie! Kierownictwo powinno się wywodzić z obcego środowiska bez korupcyjnych kontaktów i spoufalenia z częścią załogi a tak to tylko mamy niepisane różne kluby i kliki! ale robić trzeba czy to się zmieni czy nie.Osobiście czułbym się bardziej komfortowo jeśli kadra posiadała by wykształcenie co najmniej techniczne i miała pojęcie o stosunkach między ludzkich i tu się kłania pedagogia! Zakład jest rozwojowy sam w sobie tworzy dobre warunki rozwoju dla wielu grup zawodowych myślę że brak fachowości na każdym szczeblu będzie zauważony bo w dzisiejszych czasach nie ma tolerancji dla bumelantów i ślizgaczy. Tak ja to widzę być może częściowo w mojej opinii się mylę ale cóż nikt nie jest idealny co nie znaczy że nie mamy zmierzać do wyższych celów.
3
pracownik 2013-11-09 11:49
Wreszcie mamy wolne 11 listopada święto niepodległości ale nie wszyscy mają wolne. Pan w siwym mundurku nie wie co to za święto i zmusza ludzi do pracy. Fakt że pieniądze się przydadzą ale można podejść całkiem inaczej do pracownika (nie będę cytował słów użytych przez pana w siwym mundurku)
6
przeszłość 2013-11-21 23:01
Bonusy??? Mówią, że jeśli starasz się i pracujesz, nie obijasz się i nie chorujesz to będzie dobrze, będą premie itp. Niestety w praktyce wygląda inaczej. W moim przypadku wzorowa praca nie popłaca. Upokarzanie to mało powiedziane. W bonusie dostałam parę kilo mniej.
2
gonia 2013-11-25 17:31
czesc ja pracuje od jakiegos czasu i praca ok nie narzekam,niesłuchaj nikogo tylko sam sie przekonaj..praca ok.płaca ok.a pracowac trzeba..
1
ona 2013-11-25 17:40
to prawda jesli jestes uczciwy to ci zapłaca ryjem i ponirzeniem o wszystko sie czepiają premie zabiora z byle powodu...w bonusie prawda dostaniesz kilogramy mniej...
pracować! nie gadać! 2013-12-13 11:20
Dla nie uczciwych to raczej nie ma pracy w każdej firmie! normalne jest to że zawsze znajdzie się zakała szczególnie w tak dużym zbiorowisku pracowników jak taki zakład.Najprościej jest narzekać bo to jest chyba nasza narodowa przywara ale też trzeba mieć troszkę samokrytyki wobec siebie i zadać sobie pytanie czy zatrudniłbym takiego pracownika jak ja sam? Znacząca część ludzi krytykuje innych a nie patrzy sobie na ręce.Żenujące jest też to jak się słyszy( usunięte przez administratora ) ale wszystkim bez wyjątku i tym co mowa na końcu firma zapewnia premię na święta i tradycyjnego karpia! WESOŁYCH ŚWIĄT!!!Jak dobrze że spotkamy się w nowym roku z nowym zapałem do pracy DO SIEGO ROKU 2014!!!!
madmax 2013-12-21 21:48
witam serdecznie wszystkich pracowników firmy kabat s.j . jestem byłym pracownikiem tej firmy. zastanawia mnie fakt kiedy szefostwo firmy, dyrekcja i kierownictwo stwierdzą że pracownikom w tej firmie dzieje się źle. mam nadzieje że kierownictwo firmy dojdzie kiedyś do wniosku co jest w tej firmie źle i dla czego pracownicy tej firmy się zwalniają. mam prośbę do partnerów biznesowych tej firmy o zwiększenie ilości kontroli auditowych nie tylko w kwestiach biurowych ale i też o sprawdzanie pracy zwykłego pracownika,oraz wzięcie pod uwagę ich opinii.
kropeczka 2013-12-21 22:05
może ktoś zobaczy jak pracuje nowy dyrektor z Piły, wiem że ten pan ingeruje w prace pracowników tej firmy. lubi kiedy ktoś mu serdecznie donosi
2
ja 2013-12-26 15:34
w końcu jest odpowiedni człowiek na odpowiednim stanowisku,robi porządek z kim trzeba.DZIĘKUJEMY szefostwu,że właśnie jego wybrali!!!DZIĘKUJEMY za KARPIE za PREMIE świąteczne:)
aktualnie pracuję 2013-12-29 09:15
czekam z niecierpliwością kiedy ta witryna otrzęsie się z idiotyzmu.Tak naprawdę osoba z zewnątrz z tych wypisywanych bzdur nic konkretnego się nie dowie.Albo się wszyscy opluwacie załatwiając swoje prywatne niepowodzenia albo wazelina taka że aż mokro.Najbardziej można się uśmiać z podpisów typu: "już tam nie pracuję" lub "jestem byłym pracownikiem" a w gruncie rzeczy większość wpisów to aktualni pracownicy.Z mojego punktu widzenia firma się rozwija w pozytywnym kierunku, pracuje tutaj coraz więcej ludzi i chęć pracy jest zauważalna, jakieś niezadowolenia zdarzają się wszędzie ale takie sprawy rozwiązuje się wewnątrz zakładu a nie na forum! Kto lubi biadolić na forum o sprawach wewnętrznych to lepiej niech szuka pracy w jakimś wolontariacie.
2
olo 2014-01-08 00:09
No i pierwszy dzień po wolnym za nami, przeżyliśmy...
1
była pracownica 2014-01-09 21:26
Ogólnie praca ciężka, ale fajna. Dobrze płacą więc na to nie ma co narzekać. Ale potencjalnym pracownikom podpowiem tylko, że jeśli zaproponują pracę na kontroli u (usunięte przez administratora)Z tą 2 długo się nie wytrzyma, ja odeszłam przez nich szybko i dawno. Ale wiem, że po mnie też były panie bardzo gnębi (usunięte przez administratora)one mimo, że dobrze pracowały.
2
pracownik 2014-01-16 20:42
a co? nie podoba sie, że ukraca kombinacje i kontroluje? wkońcu ktos sie zabrał za to.
jajaja 2014-01-26 10:35
Ukraca kombinacje ?
Dobre ciekawe dlaczego nie pracuje w Philipsie tam cięgle dobrych trzymaja :)
xxx 2014-01-29 20:32
Widać w Budzyniu lepiej płacą ;)
Nowy 2014-03-26 05:01
Witam Serdecznie chciałbym dowiedzieć się jakie średnie zarobki oferuje ta firma oraz jaka atmosfera tam panuje , jak wiadomo w wielu firmach kierownictwo nie docenia wartości swojego pracownika bawiąc się nimi jak zabawkami. Proszę o wypowiedzi osób tam pracujących (jakich doznań można się tam spodziewać) Pozdrawiam
mieciu 2014-04-03 23:32
zarabiamy za dużo jak na te cudowne, dostarczane Nam 8 godzin dziennie,5 dni w tygodniu doznania a co?
1
;] 2014-04-19 23:20
Radosnych Świąt Wielkanocnych !!!
1
lol 2014-06-10 19:58
hmm coraz gorzej się dzieje w tej firmie niby podwyżki a zarobki takie same,a najgorsze kierownictwo a tymbardziej kierownik m.r. odnosi się frechownie i same wulgaryzmy używa
foll 2014-06-10 20:12
masz racje,kierownik(usunięte przez administratora) ma swoich ulubiencow a tych co nie lubi to z ryjem wyjedzdza .tekiego kierownika nie powinno być przez takich jak on firma ma opinie psuta
on 2014-06-10 22:03
teraz dopiero sobie kierownictwo wymyslilo..koszulki firmowe , jedna na tydzien , przy maszynach 40 stopni ciepla i jedna koszulka na tydzien , brawo !!!! jak w trolowni , a co tam bedziemy smierdziec troszke , ale dyrektorowi to nie przeszkadza bo ma klimke w biurze to co tam spocony pracownik go nie interesuje , jeszczse troszke to bedziemy mieli gacie firmowe i to raz na dwa tygodnie do prania........
Andzej 2014-06-11 23:52
Dlaczego to forum tak wygasło ze nikt tu prawie nie zaglada. Chce wiedziec co moge poprawic aby pracowalo sie lepiej,Wyraz swoja opinie pracowniku.
3
ktoś 2014-06-15 10:43
masz racje niektórych się traktuje lepiej a innych gorzej. jedni kończą jak im się podoba a inni muszą pracować do końca, bo kierownik (usunięte przez moderatora) straszy że zabierze premie. niech traktuje wszystkich jednakowo!
miki 2014-06-17 10:06
panie Andrzeju poco pisać na forum jak i tak się nic nie zmienia. w biurze się o tym mówi i nic się z tym nie robi to niema żadnego sensu żeby tu coś pisać
anonim 2014-06-18 18:59
Firma Kabat hmm ....

Nie jest to ogólnie zła firma, lecz atmosferę i pracę w gruncie rzeczy psują kierownicy. Większośc z nich ledwo chyba skończyła zawodówkę, nie ubliżając innym absolwentom tej szkoły :) Kierownicy odnoszą się chamsko, prostacko do pracowników. I styl bycia kierownikiem jest naganny. Większość z nich to dobre chłopaki ulegające wpływom głównego kierownika tej że firmy mecenasa. O nim można pisac wiele... Bo traktuje człowieka jak śmiecia. Jako główny kierownik reprezentuje po czesci właścicieli, więc jego zachowanie powinno byc przeciwne do typowego chama z ulicy no tak ? Wieśniacki odzywki, faworyzowanie znajomych to kropla w morzu powodów do stresów setki pracowników. Ludzie pracują by zarobic kase, a dostają pieniądze wraz z nieraz to dużym stresem. Dziwi mnie fakt ten, że mecenas jest jeszcze dalej na tym stanowisku. Właściciele powinni dbać o dobro swoich pracowników, bo dzięki nim czerpią kase. A dzięki takiemu mecenasowi miedzy innymi, dobrzy pracownicy zwalniają się mając dośc stresu. Z tego miejsca apel do właścicieli o branie pod uwagi mobingu...

A co do tematu koszulek... Wymyślił ktoś za biurkiem, kto siedzi w czystym, pachnącym, klimatyzowanym pomieszczeniu... G Ł U PO T A !!! Dostaliśmy 3 koszulki na tydzien, a tydzień ma 5 dni tak ? To na golasa mamy chodzic te 2 dni ? Boo za prywatne koszulki nie w kolorze przypisanym do odpowiedniego działu są pretensje kierowników. Ludzieeee, tutaj chodzi o prace i zwiekszanie jakosci a nie rewie mody i stres w pracy....
2
ktoś 2014-06-19 15:29
te koszulki to jest jedno wielkie nieporozumienie przychodzimy do pracy aby pracowac a nie myślec o koszulkach.
1
:) 2014-06-23 18:56
Widać za dobrze macie w tej firmie !!!Gdybyście tak pracowali jak narzekacie!!! Niech każdy w końcu zacznie patrzeć na siebie . Widać kto chce tam pracować a kto bimba .
2
ja 2014-06-25 19:13
Czytam te wasze wpisy i nie nadążam za niektórymi .Potraficie tylko narzekać a to złe koszulki ,a to kierownik krzyczy, a to za niskie wykształcenia,a to zła atmosfera.Można by tak wymieniać bez końca,a tak naprawdę sami sobie tą atmosferę stwarzacie oczywiście każda zmiana z osobna.Pretensje ,że jedni są lepiej traktowani drudzy gorzej-to zależy tylko i wyłącznie od Was samych.Jak pracujesz takie podejście ma do ciebie przełożony.Jak czepiać się kogoś kto wyrabia ponad normę jest dyspozycyjny i pracuje całe 8 godz - takich pracowników się chwali - mało ich w tej firmie a szkoda .Więc jeśli każdy będzie miał choć odrobinę motywacji do osiągnięcia oczekiwanych wyników przez przełożonych nikt nie będzie krzyczał czy też nie będzie miał pretensji do nikogo A jaka będzie MIŁA ATMOSFERA od której wiele zależy.
Joooo:D 2014-06-27 21:54
Ogółem tak praca jak praca.. Robić trzeba wszędzie lekko nie jest... wynagrodzenia mogłyby być większe... sprawa koszulek żal!!! taka firma a ich stać po 3 koszulki!! Jeszcze koszule pozabierali żeby za dużo za pranie nie płacić!! Co do relacji pracownik-kierownik... Czasami to aż żal du*pe ściska jak ci odpowie... I tylko norma norma i wydajność. POwinni wymienić całe kierownictwo!!!!
2
Zostaw swoją opinię o Kabat Spółka Jawna - Budzyń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kabat Spółka Jawna