brak logo

Kabat Spółka Jawna

Budzyń

Opinie o Kabat Spółka Jawna

miki 2014-06-17 10:06:37
panie Andrzeju poco pisać na forum jak i tak się nic nie zmienia. w biurze się o tym mówi i nic się z tym nie robi to niema żadnego sensu żeby tu coś pisać
anonim 2014-06-18 18:59:44
Firma Kabat hmm ....

Nie jest to ogólnie zła firma, lecz atmosferę i pracę w gruncie rzeczy psują kierownicy. Większośc z nich ledwo chyba skończyła zawodówkę, nie ubliżając innym absolwentom tej szkoły :) Kierownicy odnoszą się chamsko, prostacko do pracowników. I styl bycia kierownikiem jest naganny. Większość z nich to dobre chłopaki ulegające wpływom głównego kierownika tej że firmy mecenasa. O nim można pisac wiele... Bo traktuje człowieka jak śmiecia. Jako główny kierownik reprezentuje po czesci właścicieli, więc jego zachowanie powinno byc przeciwne do typowego chama z ulicy no tak ? Wieśniacki odzywki, faworyzowanie znajomych to kropla w morzu powodów do stresów setki pracowników. Ludzie pracują by zarobic kase, a dostają pieniądze wraz z nieraz to dużym stresem. Dziwi mnie fakt ten, że mecenas jest jeszcze dalej na tym stanowisku. Właściciele powinni dbać o dobro swoich pracowników, bo dzięki nim czerpią kase. A dzięki takiemu mecenasowi miedzy innymi, dobrzy pracownicy zwalniają się mając dośc stresu. Z tego miejsca apel do właścicieli o branie pod uwagi mobingu...

A co do tematu koszulek... Wymyślił ktoś za biurkiem, kto siedzi w czystym, pachnącym, klimatyzowanym pomieszczeniu... G Ł U PO T A !!! Dostaliśmy 3 koszulki na tydzien, a tydzień ma 5 dni tak ? To na golasa mamy chodzic te 2 dni ? Boo za prywatne koszulki nie w kolorze przypisanym do odpowiedniego działu są pretensje kierowników. Ludzieeee, tutaj chodzi o prace i zwiekszanie jakosci a nie rewie mody i stres w pracy....
1
ktoś 2014-06-19 15:29:40
te koszulki to jest jedno wielkie nieporozumienie przychodzimy do pracy aby pracowac a nie myślec o koszulkach.
1
:) 2014-06-23 18:56:18
Widać za dobrze macie w tej firmie !!!Gdybyście tak pracowali jak narzekacie!!! Niech każdy w końcu zacznie patrzeć na siebie . Widać kto chce tam pracować a kto bimba .
2
ja 2014-06-25 19:13:46
Czytam te wasze wpisy i nie nadążam za niektórymi .Potraficie tylko narzekać a to złe koszulki ,a to kierownik krzyczy, a to za niskie wykształcenia,a to zła atmosfera.Można by tak wymieniać bez końca,a tak naprawdę sami sobie tą atmosferę stwarzacie oczywiście każda zmiana z osobna.Pretensje ,że jedni są lepiej traktowani drudzy gorzej-to zależy tylko i wyłącznie od Was samych.Jak pracujesz takie podejście ma do ciebie przełożony.Jak czepiać się kogoś kto wyrabia ponad normę jest dyspozycyjny i pracuje całe 8 godz - takich pracowników się chwali - mało ich w tej firmie a szkoda .Więc jeśli każdy będzie miał choć odrobinę motywacji do osiągnięcia oczekiwanych wyników przez przełożonych nikt nie będzie krzyczał czy też nie będzie miał pretensji do nikogo A jaka będzie MIŁA ATMOSFERA od której wiele zależy.
Joooo:D 2014-06-27 21:54:08
Ogółem tak praca jak praca.. Robić trzeba wszędzie lekko nie jest... wynagrodzenia mogłyby być większe... sprawa koszulek żal!!! taka firma a ich stać po 3 koszulki!! Jeszcze koszule pozabierali żeby za dużo za pranie nie płacić!! Co do relacji pracownik-kierownik... Czasami to aż żal du*pe ściska jak ci odpowie... I tylko norma norma i wydajność. POwinni wymienić całe kierownictwo!!!!
anonim 2014-06-29 09:31:34
pracowników co robią normy i są na każde zawołanie właśnie się goni jeszcze bardziej, a ten co się obija i podlizuje się chwali. nigdy nie będzie dobrze dopóki kierownictwo się niezmieni
no tak! 2014-07-07 09:32:18
Zmiana kierownika nic tu nie zmieni jeśli chodzi o relacje w stosunku do pracowników no może tylko w niewielkim procencie. Kierownik zawsze będzie wymagał więcej od osób zaangażowanych i kompetentnych tylko dlatego że można na takie osoby liczyć i nie świecić oczami przed wyższymi szczeblem że coś nie jest zrobione.Pracownik sam musi w sposób widoczny pokazać swoje zaangażowanie i chęć pracy a nie to że trzeba mu palcem pokazywać z dnia na dzień co ma zrobić, przecież jest jakiś plan produkcyjny którego się trzeba trzymać a nie chodzić po omacku aż minie osiem godzin.Niech każdy zada sobie pytanie czy zatrudniłbym takiego pracownika jak ja sam (mowa tu o każdym stanowisku)i będziesz miał odpowiedz czy narzekać czy w końcu zacząć myśleć w pracy o pracy!
2
x 2014-07-10 19:30:50
To prawda zgadzam się z Tobą.Zresztą kierownik to też pracownik od niego się wymaga więc kierownik wymaga od nas tak to już działa.Ja nie narzekam na kierownika naszej zmiany.Nie krzyczy odnosi się z szacunkiem do wszystkich pracowników i ogólnie jest ok.
pann 2014-07-10 20:48:37
siemka mam pytanie wie moze ktos jak sie nazywa ten nowy glówny kierownik od produkcji
1
xd 2014-07-10 22:44:14
Forum nie jest od tego by wymieniać osoby po nazwisku, zapytaj osobiście na pewno się przedstawi.
2
beata 2014-07-29 19:27:07
witam, a jak kształtują sie zarobki?
były pracownik 2014-08-15 21:40:35
Byłem pracownikiem tej firmy przez pewien czas. Jako młody, dopiero po ukończeniu szkoły średniej byłem traktowany jak śmieć, zapchaj dziurę. Codziennie inny aplikator i jak tu zrobić normę, na jednej maszynie nie byłem nawet pełnego miesiąca. Nie pracowałem tylko na wulkanizacji i recyklingu. Wszystkie inne działy zaliczone. To jest śmieszne jak tam się traktuje ludzi a swoją pracę zawsze wykonywałem poprawnie i sumiennie. No i pieniądze śmieszne. Tylko stres i nerwy. Nie warto tracić zdrowia dla nich.
1
ło 2014-08-21 11:19:33
już nie przesądzaj, ją też jestem nowy i jakoś traktują mnie normalnie nie ma żadnych problemów.
ja 2014-08-31 20:12:56
ale tu cicho:)
anka 2014-09-08 10:01:55
Pytanko.... kobiety znajdują zatrudnienie? Warto zawieźć cv, i w ogole w jakich godzinach najlepiej?
5
ja 2014-09-11 21:59:37
ale tu cicho
1
on 2014-09-29 20:50:49
ciekawe kiedy wlasciciele tej firmy w koncu przejza na oczy i zobacza kto tak naprawde pracuje na to co maja w portfelach , na pewno nie ta kadra kierownicza ktora [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sie na wzajem , nawet czasami nawet nie widza ze sami sie podkablowali tacy inteligetni sa...
ja sie pytam 2014-10-01 00:04:27
Dlaczego na forum nikt nic nie pisze o zatrzymaniu przez policje pracownika? HERA KOKA HASZ LSD U KABATA SIE ŚNI i jego kajecik dłużników w szafce co? No halo ludzie. Chce tam pracowac i wiedziec co mnie czeka.
1
to widać 2014-10-01 07:28:47
to masz odpowiedz! ja się pytam! nikomu w gardło zioła nie pchał a skoro był popyt to sam rozumiesz to jak z alkoholem pijakiem stajesz się sam z własnej woli! Facio zatrzymany a ćpuny pozostali nawet dzierżą nadal trochę władzy! i co ty na to? aż cisną się słowa jaka kadra takie obyczaje jak nie zioło to worek pyrów!
1
BESTRONNY 2014-10-02 23:07:02
A może na temat zioła na firmie szefostwo się wypowie.[bo nie chce słyszeć że wydajność wzrosła po zassaniu tego gówna] [[[[no no jak pracownicy to brali to normy szly w góre, to tez siedzielismy bez slowa a tu policja wszystko przerwala]]]PROSZE O OPINIE WLASCICIELI
kobra? 2014-10-04 10:18:16
Jaka praca taka placa,wlasciciele sa ok ale kierownictwo ma zbyt chamskie podejscie do pracownikow,no i brak im wyksztalcenia,jezeli kierownik zmiany ma ledwo z dostatecznym wynikiem ukonczona szkole zawodowa,to ja sie pytam co to za kierownictwo?
4
współpracuj 2014-10-08 11:07:09
piszesz bzdury ''kobra'' zresztą jak wielu innych na tym forum cyt.( jaka płaca taka praca), ani się nie obejrzysz jak będziesz z drugiej strony portierni i zawdzięczać będziesz to tylko sobie. Płacą tobie właściciele a nie kierownicy, wypinając się na pracę bo kierownik ci nie pasuje robisz szkodę sam sobie, przecież jest tyle wspaniałych zawodów? nikt tam ciebie nie trzyma siłą! uwolnij się i rozwiń skrzydła gdzie indziej a nie narzekaj! zawsze możesz się zrealizować w wolontariacie! Świat stoi otworem dla chętnych a nie pieniaczy!
wladca 2014-10-24 20:18:28
tam to juz sie maly cyrk robi , wlasciciele pozatrudniali karierowiczow ktorzy chca sie wykazac tylko nie za bardzo maja czym , gratuluje wlascicielowi pomyslu jazdy w kamizelkach wozkami , proponuje temu panu by w swoim aucie jezdzil w kamizelce odblaskowej , pewnie pieszy z daleka go zobaczy i zejdzie mu z drogi , pewnie pan nie do konca zna przepisy ktore weszly od wrzesnia ze to pieszy porusza sie w odziezy odblaskowej a nie kierowca , jeszcze raz gratuluje pomyslu !!!!
dadzą-ci-chleba-z-mąki-ale-wycisną-z-tyłka-bąki 2014-11-16 15:58:55
Jestem jak wielu z was drodzy koledzy i koleżanki pracownikiem fizycznym na produkcji.
Tak na prawdę to nic nie rozwiąże problemów jeśli nie podejdziecie do tematu poważnie. Naprawdę sądzicie, że wypisywanie swoich pretensji anonimowo na forum coś zdziała? Są zebrania od czasu do czasu i tam wypowiadajcie się cwaniaczki. Zresztą organizowane nie są po to aby zabierać wolny czas pracownikom, tylko po to właśnie, aby każdy mógł się wypowiedzieć w problematycznej kwestii. I nie mówcie, że na tych zebraniach nie zabierasz głosu, bo możesz być wyśmiany czy zagłuszony - to nie je**ne liceum! tutaj wszyscy huczą i zgrywają kozaków a w realu znajdzie się niewielu z jajami. Jeśli chodzisz do tej pracy wiecznie zdegustowany wynikami kolegów i koleżanek to zrób wszystkim przysługę (i sobie też) i zwolnij się albo przynajmniej spójrz na siebie hipokryto i wyciągnij adekwatne wnioski. Nie jestem święty, mam gorsze dni ale to zostawiam za bramą, bo mam o wiele ciekawsze zajęcia na co dzień niż przejmowanie się ideami innych. Gratuluję pomysłu na wpis z serii "kamizelki odblaskowe". Drogi Wladco kamizelki odblaskowe służą do wzrostu bezpieczeństwa nie tylko na drodze, ponieważ jest to nie tylko rekwizyt w aucie, lecz także element ochrony indywidualnej pracownika. Porównanie pracownika do zwykłego użytkownika auta - no poezja :d. Homo bez sapiens, nie skomentuję tego bardziej dobitnie.
Osobiście uważam, że obcinanie premii jest o wiele bardziej wartościowym pomysłem na poruszenie ogólnej dyskusji.
1
on_- 2014-11-22 16:35:57
skomentuje ta wypowiedz krotko ,,typowy BLAZEN ten niby z produkcji,, !!!! ciekawe skad takie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i przyglupki sie biora ????
kochaniutka 2014-11-30 19:05:12
To wielki syf brud i ubustwo
jaaaama 2014-12-03 13:54:57
Pracujecie i nawet nie wiecie o firmie wielu rzeczu, o tym ze naprawde ciezko jest jej zwiazac koniec z koncem, dla bystrzejszych wklejam ciekawy( usunięte przez administratora )
f 2014-12-10 06:24:08
Przyjmują do was do pracy?
on 2014-12-11 16:31:30
pewnie ty jezdzisz w tym ,,rekwizycie ,, w aucie? UCZONY BLAZEN !!!!!
1
polonista 2014-12-11 18:42:42
ubóstwo* jak już :)
.... 2014-12-23 19:41:21
zal patrzec jak ta cala administracja wlazi w d... bez wazyliny wlasciciela tej firmy
kos 2015-01-06 17:25:35
ja pracowalem w tej firmie jak ty pewnie z plecakiem po podstawowce biegales i zwsze znajdzie sie taki co wlazi i bierze dzis i jutro a wyksztalcenie kierownikow duzo by mowic g
ona91 2015-01-13 02:58:26
Male pytanie :) kiedy najlepiej podrzucic CV ? Może ktoś wie kiedy bd nowe miejsca pracy ?
adminadmin 2015-02-06 19:45:41
Ludzie weźcie się wreszcie za tą firmę! Na każdym kroku narkomaństwo i cwaniactwo proponuję wyczerpującą inspekcję tego zakładu na tle np narkotyków gdyż codziennie rozchodzi się to jak świeże bułeczki, pracowałem tam kupe czasu więc wiem co jest 5! Pozdro Patyki!
1
on 2015-02-08 12:43:58
tam ludzmi kieruja ludzie co maja ADHD
2
., 2015-02-22 09:37:14
to co się tam dzieje robi się śmieszne nawet już niewolno cukierka zjeść przy maszynie nie mówiąc o wypiciu kawy. Normy są takie że nawet niema kiedy iść do ubikacji
michu 2015-02-23 15:18:05
WITAM...TO PRAWDA ODKĄD JEST NOWY KIEROWNIK TO PREZESI NIE WIDZA CI SIĘ DZIEJE W FIRMIE ,,NASRA NA LUDZI,,NIC GO NIE INTERESUJE,,TYLKO NORMY PAPIERKI NAWET O URLOP WŁASNY CO SIĘ PRACOWNIKOWI NALEŻY TRZEBA SIĘ PROSIĆ..CO SIĘ STAŁO Z TĄ FIRMA..PRZERZUCAJĄ LIDZI NA INNE ZMIANY ,INNE STANOWISKA,CZY TEGO CHCĄ CZY NIE...BRAK SŁÓW ..
jan 2015-02-23 23:00:44
Pomyślałem, żeby znaleść nową pracę w tej fimie...!? -ale, cóż .... Przeczytałem całą historię wpisów... I nasuwa się jedna myśl -jakaś TOTALNA katastrofa personalna !! Szkoda, że ktoś z właścicieli nie zapozna się z treścią tych komentarzy obecnych i byłych pracowników ...i może podjąłby wtenczas sensowne zmiany na lepsze... Co mam powiedzieć, współczuję ...i odpuszczam! Bo strach mnie obleciał...
bartek 2015-02-24 22:07:06
Swieta racja kolego janie dobrze robisz ze odpuszczasz,nie bez powodu w miesiac czsasu zwalnia sie ponad 100 osob,jest tam przemial ludzi az milo.Pozdro dla pan z kadr
bartek 2015-02-24 22:14:46
A propo norm to sa z kosmosu chyba. Wiara ktora robi na wulkanizacjii leci po nich pot po czole,ze nie dosc ze zapierdziel to goraco,halas, i smierdzi same dentki.Po 8 godzinch pracy ze nie dosc ze ciuchy smierdza to i nawet po wykapaniu sie czujesz ze skora przesmierdla.Katastrofa...
niunia 2015-02-25 12:01:27
wiedzma mówisz ? a spójrz na siebie panie anonimowy wielce cwaniak a w necie się ukrywa ! każdy niech patrzy na swoj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a potem obrabia innym . pozdrowienia
bartek 2015-02-25 16:51:12
Ooo czyzby Justynka sie odezwala??? Hehe prawda w oczy kole kolezanko.Wachaj sobie te dentki dalej az zdechniesz
Stefan 2015-02-25 18:00:57
Kabat ? z mojego doświadczenia ta firma to oboz koncentracyjny zapieprzac trzeba za dwoch a kierownik jeszcze mowi ze 2 razy szybciej... No łeb mu tylko urwac.. Duzo obiecywali a nawet rekawiczek porzadnych nie dostałem tylko od kierownika dziurwe .. OGÓLNIE TO DO DUPY
Stefan1 2015-02-25 18:09:40
Popieram Cie Stefan,moj kolega rowniez robil tam,ze nie dosc ze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] musial to detki na glowe mu spadywaly az gorace ze az kipialo. Biedak az sobie glowe poparzyl i rowniez bez rekawic....
niunia 2015-02-25 19:42:06
Nie Nie Justynka ale ktoś bardziej życzliwy ! zajmij się sobą a nie pisaniem po imieniu lub nazwisku o kimś jasne ? bo każdy cwaniakiem jest tylko w necie a na realu nie potrafi gęby otworzyć ! jak widzę takie ciamajdy to mnie ponosi . zajmują się czyimś życiem a w lustro nie patrzą . PPozdrawiam i gratuluję braku mózgu
ktos 2015-02-25 20:54:43
naprawde to smieszne ten ktos juz naprawde bez mozgu cos go gryzie zazdrosc hm brak odwagi to swiadczy onim ale to nie problem by się dowiedziec skąd pisane pozdrawiam i zyczę przyjemnej pracy a jak komus nie pasuje zawsze moze zmienic pozdrawiam
1
jozim 2015-02-25 21:47:44
Zazdrosc? jaka ? bo nierozumiem? Taka ze pracujecie w smrodzie? Nie ma czego wam zazdroscic tylko wspolczuc! To jest forum wolna amerykanka,kazdy moze sie wypowiedziec na temat tej firmy,zyjemy w kraju wolnym cywilizowanym kraju.A fanatyka kabata zycze milej pracy,do ktorej jeden dzien nieprzyjdziesz i masz po premii.Zalosne...
menadżer 2015-02-26 02:06:04
czytając te wasze wszystkie "opinie" myślę sobie tak:
od jakiegoś już czasu mamy w Polsce demokracje, kapitalizm, wolność wyboru, słowa itd. itp dlatego też propozycja moja jest taka: ci co im tak źle w tej firmie niech złożą wypowiedzenia lub porzucą prace od razu, ci co rozważają prace w tej firmie niech nie wierzą we wszystko to co na tych 7 stronach jest napisane tylko się sami przekonają, a ci co pracowali w tej firmie i z różnych przyczyn ich tam już niema niech stulą ryje bo widocznie nie mogli przeżyć tego że w końcu ktoś chce zrobić porządek lub najprościej w świecie są nieudacznikami i fantastami którzy myśleli że w tych czasach za walenie w c...a przez 8h dostaną z 2,5 klocka. To nie te czasy
Teraz moja opinia:
Z tego co mi wiadomo to jeżeli w tej firmie człowiek który się tam zatrudnił pracuję sumiennie, uczciwie i zgodnie z wyznaczonymi obowiązkami i regulaminem, jest zawsze doceniony, chociaż zależy to od kryteriów kierownika.
Te wszystkie flusie co pracowali tam kiedyś lub pracują tam jeszcze a tego nie doświadczyli no to sorry ale widocznie nie zasłużyli na dodatkowe profity jakie im się należą.
Ja wiem że ciężko jest się przyzwyczaić do w pewnym sensie jakiegoś tam rygoru jaki jest wprowadzany w tej firmie (jak kiedyś waliło się w c...a przez 8h) , ale najprościej w Świecie jeżeli taka firma jak wasza chce się utrzymać na rynku a co za tym idzie, nie doprowadzić całych rodzin do skrajnego ubóstwa, nie może sobie pozwolić na spuszczanie pieniędzy do klopa.
Kończąc powiem tak:
zmiany widać są (nie każdemu to się podoba), ale w 2014 r podwyżka płac była i ponoć w tym roku też się coś szykuję.
Lewusy tam pracujący pamiętajcie jedno że na opinię Waszej osoby, ocenę kompetencji i możliwą podwyżkę pracuje się cały rok a nie miesiąc przed oceną.
Trochę rozpisaliśmy ale żal czytać jak piszecie o dłoni która Was karmi.
P.S.
Prośba do wszystkich pracowników zadowolonych z pracy w tej firmie, aby też się wypowiedzieli, obalając większość mitów
haha 2015-02-26 20:43:38
Do menażera wez niebadz zalosny!Jaki koment wogole bo padne.Prosba do ludzi ktorzy tam pracuja zeby sie wypowiedzieli hehe.Bo co ? Bo prawda o waszej firmie wychodzi na jaw i to co jest napisane w tych 7 stronah jest swieta racja o was.No nie sa te czasy zeby zarobic 2,5 tys czemu ? Odpowiedz jest prosta jest takie bezrobocie ze prywaciarze wyzyskuja ludzi,ktorzy niemaja co do gara wsadzic to i beda robic nawet za 1000 zl! I darujcie sobie takie teksty jak JEST WIECEJ OSOB NA WASZE MIEJSCE.A no jest wyzysk ludzi w kabat! Ac propo komentarzy niedlugo sie posypia od ludzi ktorzy maja juz dosc pracy u was!Pozdro fanatycy pracujcie sobie,najwidoczniej lubicie jak wam pot cieknie po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Zostaw swoją opinię o Kabat Spółka Jawna - Budzyń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kabat Spółka Jawna