Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o KOSPEL zakład produkcyjny

Pracowałeś w firmie KOSPEL zakład produkcyjny i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
admin - 2010-11-20 13:31:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy masz jakiekolwiek uwagi o pracy w tej spółce ? Koszalin to miejscowość ludzi pracy, wyraź swoją opinię o firmie Kospel S.A.. Pozostali mieszkańcy ze stuprocentową pewnością będą Ci za to ogromnie wdzięczni. Opowiedz o własnych doświadczeniach. Inni odwdzięczą się własnymi opiniami. Od kiedy tam pracujesz? Czy można tam dobrze zarobić?
zdjecie uzytkownika
Stefan - 2012-08-01 13:50:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
minium za maksimum!! nie polecam.
zdjecie uzytkownika
ZENEK - 2013-07-04 09:06:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kospel następna firma [usunięte przez moderatora] czyli ludzi robi w frajera, płace minimalne a kierownictwo jak rząd nie nadaje się a jeszcze baby, istna porażka.
Same najgorsze rzeczy dziadostwo do potęgi nieskończoności.
zdjecie uzytkownika
pinda - 2013-07-04 09:10:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kospel niech wyrzuci baby jako kierowniczki i jeszcze jedno baby to nie przedszkole żeby na rozmowę kwalifikacyjną nie było rozmowy tylko durny tyle test z podstawówki, pewnie zabrała córce lub synowi a może od koleżanek - [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
POLAK - 2013-07-04 09:14:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jeszcze jedno do tych kierowniczek ogłoszę w głosie kosz.... i inny stronach że to [usunięte przez moderatora] firma, omijać ją na 1000 kilometrów. [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
Jer - 2013-12-20 19:29:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kospel wykorzystuje słaby rynek pracy w Koszaline i daje b. niskie płace. Jest to też strzał w kolano bo b. dobrzy pracownicy uciekają do firm dających im możliwość rozwoju i znacznie ale to znacznie lepszą płacę.
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2014-05-02 19:46:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdyby nie ten "mały ale wielki" to może byłoby inaczej,(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2014-09-11 23:28:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Witam,bardzo dobrze znam firmę Kospel i to co tutaj piszą jest totalną bzdurą.Znam bardzo dobrze firmę Kospel S.A i klan Piotrowskich.Zacznijmy od Pani Lidii,dwulicowa kobieta sprawiająca wrażenie kobiety ok,lecz po upływie czasu pokazuje swoje prawdziwe oblicze-niestety bardzo złe.Kobietka z harakterkiem bardzo pewna siebie ponieważ jej mąż Remigiusz Piotrowski jest v-ce prezesem w tej firmie więc nikt jej nie podskoczy.Potrafi zwalniać pracowników którzy za dużo mówią i zaczynają narzekać na słabe warunki w pracy oraz wypłaty mięsięcznych zarobków.Tak jak wspomniałem mąż tej Pani V-ce prezes Remigiusz Piotrowski jest jeszcze gorszy,zaczynał w firmie jako zwykły pracownik,podpierdzielił na początku swego kierownika który podobno w pracy był pod wpływem al....... do szefostwa po to aby zająć jego miejsce,Tak podpierdzielał stopniowo i regularnie oraz gnębił że dorobił się stanowiska takiego jakie obecnie zajmuje.W Damnicy są zupełne złe warunki pracy oraz traktowanie pracowników mam na myśli hałas przekraczający normy,zapylenie szkodliwe dla zdrowia- niektóre substancje są rakotwórcze np emalia,temperatura przekraczająca normy Ciężka fizyczna praca,dźwiganie ciężarów ponad normy!!!!!.Zamyka się drzwi po 18 tak żeby pracownicy nie mogli wyjść na zewnątrz zakładu - w tym ewakuacyjne.Pracownikowi nie wolno iść na chorobowe a gdy już pójdzie to dyrektorzy K.R oraz M.W karzą pracownikowi zamienić to na urlop bądź odpracować to chorobowe w nadgodzinach.Nawet urlopy ojcowskie nie chcą dawać,Jak przychodzi nowy rok to w pierwszych miesiącach obniżają zarobki twierdząc że jest kryzys,Nie ma w tej firmie planowanych urlopów tak jak przewiduje kodaks-jeden minimum dwutygodniowy w całości a latem to można zapomnieć o urlopach.Co do paczek na święta to są i to nawet ładne,co do pikników to też jest ok,paczki dla dzieci też nie można narzekać a co do bonów na święta to już jest okropnie,dadzą owszem lecz dają to w formie sodexo od którego przy następnej wypłacie zabierają podatek co jest nie zgodny z prawem,ponieważ od bonów w formie paierowej nie można odprowadzać podatku ale to oczywiście wymysł Pani Lidii Piotrowskiej.Można by tu mnożyć przykładów.Cikawostką jest to że firma ta w Damnicy w 2006 roku uruchomiła pierwszą z automatyzowaną linię emalierską,prawda to była pierwsza a pełni automatyczna linia emalierska lecz postawiona przez poprzedniego właściciela Pana Jacka Rebacza który później ogłosił upadłość .Tak więć Kospel uruchomił tą linię tylko ponownie,cała zasługa należy się Panu Jackowi.co do produktów? Jeśli ktoś zakupi pionowe zborniki,to niech odkręci najpierw korki,zajrzy do środka i sprawdzi czy jest pokryta w 100 procentach emalią szczególnie 200,250,300 i 400 litrowe-może się zdziwić to jest pięta Achillesa tej firmy!!!!!.Prezes jest bardzo wporządku osobą i dziwię się że otacza sie takimi ludzmi.TO PRZESTROGA DLA SZUKAJĄCYCH PRACY W KOSPELU.A dla tych z Karlina to powiem krótko-popracujecie,zobaczycie i zdanie sobie wyrobicie bo na początku Kospel mydli oczy a później pokazuje PAZURKI!!!! POZDRAWIAM
zdjecie uzytkownika
maly benek - 2014-09-18 20:00:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
ostatni post prawda na 100% pracowalem tam i ciesze sie i skladam rece do boga ze juz tam mnie nie ma Wyzysk , zakazy ,i wiele innych omijac szerokim lukiem !!!Oboz pracy !!!
zdjecie uzytkownika
dzieki - 2014-09-22 15:07:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no dzieki panowie za wasze opinie na pewno znajdzie sie pare osob jeszcze ktore bedzie chcialo wam podziekowac. fajnie by bylo jeszcze jakbyscie cos wiecej napisali bo wtedy wszyscy znaliby szczegoly pracy, ale i tak juz jest dobrze ze piszecie tyle. powiem szczerze, ze nie wiem co teraz ze soba zrobic i gdzie pracowac
zdjecie uzytkownika
Młodociany - 2014-10-14 15:38:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem jako młodociany pracownik w Kospelu, jeśli zdarzyło się opuścić szkołę (np. zaspanie) to te 8 godzin w plecy do odrobienia w pracy + odjęcie wynagrodzenia z 250zł na niższą kwotę (kumpel dostał 100zł).
Praca w hałasie, przy pyłach których zapach wywołuje odruch wymiotny, najgorsza monotonia pracy typu składanie/wiercenie tej samej rzeczy przez 8 godzin i oko wielkiego brata którego pracą jest nadzór każdej hali tylko po to żeby potem móc wżerać orzeszki w karmelu przy komputerze.

Jedyny plus jaki tam znalazłem to w miare sympatyczni pracownicy, praca jako monter- mechanik maszyn i urządzeń w firmie Kospel to najgorszy wybór i rygor dla pracownika młodocianego
zdjecie uzytkownika
marcin - 2014-10-29 18:15:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale moze poprzez ten rygor, przyniosło Tobie to jakieś korzyści? Nie można za wiele się dowiedzieć o tej firmie w sieci. Strona internetowa wyglada jak wyglada. Znajomi tam nie pracowali wiec nie mam zbyt wielu mozliwosci dowiedzieć się czegoś więcej o pracy w firmie KOSPEL? Jesli znajdzie się ktoś chętny, to będe wdzięczny
zdjecie uzytkownika
Bea - 2014-11-22 20:50:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tez pracowałam w kospelu szef niby super piotrowscy wygryzą prezesa to kwesta czasu tak ja to zrobil ze swoim kierownikiem produkcji spił go a potem podkablowałam myclse ze piotrowski skończy tak jak ojciec, chyba ze dorobi sie bodygarda. jedym słoweik klika
zdjecie uzytkownika
filip - 2014-12-08 18:15:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak jest z wynagrodzeniem?? Nie interesuje mnie kto z kim i po co pije tylko czy można na normalnych, uczciwych warunkach pracowac w tej firmie?? Jaka jest rotacja pracownikow? Czy firma jest wypłacalna i czy jej pozycja jest stabilna? dajcie znac jak jest, bo na stronie za bardzo niczego sie nie dowiem...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KOSPEL zakład produkcyjny
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy KOSPEL zakład produkcyjny?
Zadaj pytanie
x