brak logo

KOSPEL zakład produkcyjny

Koszalin

Opinie o KOSPEL zakład produkcyjny

Stefan 2012-08-01 13:50:25
minium za maksimum!! nie polecam.
4
ZENEK 2013-07-04 09:06:10
Kospel następna firma [usunięte przez moderatora] czyli ludzi robi w frajera, płace minimalne a kierownictwo jak rząd nie nadaje się a jeszcze baby, istna porażka.
Same najgorsze rzeczy dziadostwo do potęgi nieskończoności.
3
pinda 2013-07-04 09:10:37
kospel niech wyrzuci baby jako kierowniczki i jeszcze jedno baby to nie przedszkole żeby na rozmowę kwalifikacyjną nie było rozmowy tylko durny tyle test z podstawówki, pewnie zabrała córce lub synowi a może od koleżanek - [usunięte przez moderatora]
1
POLAK 2013-07-04 09:14:08
A jeszcze jedno do tych kierowniczek ogłoszę w głosie kosz.... i inny stronach że to [usunięte przez moderatora] firma, omijać ją na 1000 kilometrów. [usunięte przez moderatora]
3
Jer 2013-12-20 19:29:32
Kospel wykorzystuje słaby rynek pracy w Koszaline i daje b. niskie płace. Jest to też strzał w kolano bo b. dobrzy pracownicy uciekają do firm dających im możliwość rozwoju i znacznie ale to znacznie lepszą płacę.
6
Były pracownik 2014-05-02 19:46:40
Gdyby nie ten "mały ale wielki" to może byłoby inaczej,(usunięte przez administratora)
3
Marcin 2014-09-11 23:28:19
Witam,bardzo dobrze znam firmę Kospel i to co tutaj piszą jest totalną bzdurą.Znam bardzo dobrze firmę Kospel S.A i klan Piotrowskich.Zacznijmy od Pani Lidii,dwulicowa kobieta sprawiająca wrażenie kobiety ok,lecz po upływie czasu pokazuje swoje prawdziwe oblicze-niestety bardzo złe.Kobietka z harakterkiem bardzo pewna siebie ponieważ jej mąż Remigiusz Piotrowski jest v-ce prezesem w tej firmie więc nikt jej nie podskoczy.Potrafi zwalniać pracowników którzy za dużo mówią i zaczynają narzekać na słabe warunki w pracy oraz wypłaty mięsięcznych zarobków.Tak jak wspomniałem mąż tej Pani V-ce prezes Remigiusz Piotrowski jest jeszcze gorszy,zaczynał w firmie jako zwykły pracownik,podpierdzielił na początku swego kierownika który podobno w pracy był pod wpływem al....... do szefostwa po to aby zająć jego miejsce,Tak podpierdzielał stopniowo i regularnie oraz gnębił że dorobił się stanowiska takiego jakie obecnie zajmuje.W Damnicy są zupełne złe warunki pracy oraz traktowanie pracowników mam na myśli hałas przekraczający normy,zapylenie szkodliwe dla zdrowia- niektóre substancje są rakotwórcze np emalia,temperatura przekraczająca normy Ciężka fizyczna praca,dźwiganie ciężarów ponad normy!!!!!.Zamyka się drzwi po 18 tak żeby pracownicy nie mogli wyjść na zewnątrz zakładu - w tym ewakuacyjne.Pracownikowi nie wolno iść na chorobowe a gdy już pójdzie to dyrektorzy K.R oraz M.W karzą pracownikowi zamienić to na urlop bądź odpracować to chorobowe w nadgodzinach.Nawet urlopy ojcowskie nie chcą dawać,Jak przychodzi nowy rok to w pierwszych miesiącach obniżają zarobki twierdząc że jest kryzys,Nie ma w tej firmie planowanych urlopów tak jak przewiduje kodaks-jeden minimum dwutygodniowy w całości a latem to można zapomnieć o urlopach.Co do paczek na święta to są i to nawet ładne,co do pikników to też jest ok,paczki dla dzieci też nie można narzekać a co do bonów na święta to już jest okropnie,dadzą owszem lecz dają to w formie sodexo od którego przy następnej wypłacie zabierają podatek co jest nie zgodny z prawem,ponieważ od bonów w formie paierowej nie można odprowadzać podatku ale to oczywiście wymysł Pani Lidii Piotrowskiej.Można by tu mnożyć przykładów.Cikawostką jest to że firma ta w Damnicy w 2006 roku uruchomiła pierwszą z automatyzowaną linię emalierską,prawda to była pierwsza a pełni automatyczna linia emalierska lecz postawiona przez poprzedniego właściciela Pana Jacka Rebacza który później ogłosił upadłość .Tak więć Kospel uruchomił tą linię tylko ponownie,cała zasługa należy się Panu Jackowi.co do produktów? Jeśli ktoś zakupi pionowe zborniki,to niech odkręci najpierw korki,zajrzy do środka i sprawdzi czy jest pokryta w 100 procentach emalią szczególnie 200,250,300 i 400 litrowe-może się zdziwić to jest pięta Achillesa tej firmy!!!!!.Prezes jest bardzo wporządku osobą i dziwię się że otacza sie takimi ludzmi.TO PRZESTROGA DLA SZUKAJĄCYCH PRACY W KOSPELU.A dla tych z Karlina to powiem krótko-popracujecie,zobaczycie i zdanie sobie wyrobicie bo na początku Kospel mydli oczy a później pokazuje PAZURKI!!!! POZDRAWIAM
14
maly benek 2014-09-18 20:00:25
ostatni post prawda na 100% pracowalem tam i ciesze sie i skladam rece do boga ze juz tam mnie nie ma Wyzysk , zakazy ,i wiele innych omijac szerokim lukiem !!!Oboz pracy !!!
7
dzieki 2014-09-22 15:07:07
no dzieki panowie za wasze opinie na pewno znajdzie sie pare osob jeszcze ktore bedzie chcialo wam podziekowac. fajnie by bylo jeszcze jakbyscie cos wiecej napisali bo wtedy wszyscy znaliby szczegoly pracy, ale i tak juz jest dobrze ze piszecie tyle. powiem szczerze, ze nie wiem co teraz ze soba zrobic i gdzie pracowac
1
Młodociany 2014-10-14 15:38:43
Pracowałem jako młodociany pracownik w Kospelu, jeśli zdarzyło się opuścić szkołę (np. zaspanie) to te 8 godzin w plecy do odrobienia w pracy + odjęcie wynagrodzenia z 250zł na niższą kwotę (kumpel dostał 100zł).
Praca w hałasie, przy pyłach których zapach wywołuje odruch wymiotny, najgorsza monotonia pracy typu składanie/wiercenie tej samej rzeczy przez 8 godzin i oko wielkiego brata którego pracą jest nadzór każdej hali tylko po to żeby potem móc wżerać orzeszki w karmelu przy komputerze.

Jedyny plus jaki tam znalazłem to w miare sympatyczni pracownicy, praca jako monter- mechanik maszyn i urządzeń w firmie Kospel to najgorszy wybór i rygor dla pracownika młodocianego
3
marcin 2014-10-29 18:15:53
Ale moze poprzez ten rygor, przyniosło Tobie to jakieś korzyści? Nie można za wiele się dowiedzieć o tej firmie w sieci. Strona internetowa wyglada jak wyglada. Znajomi tam nie pracowali wiec nie mam zbyt wielu mozliwosci dowiedzieć się czegoś więcej o pracy w firmie KOSPEL? Jesli znajdzie się ktoś chętny, to będe wdzięczny
Bea 2014-11-22 20:50:29
Ja tez pracowałam w kospelu szef niby super piotrowscy wygryzą prezesa to kwesta czasu tak ja to zrobil ze swoim kierownikiem produkcji spił go a potem podkablowałam myclse ze piotrowski skończy tak jak ojciec, chyba ze dorobi sie bodygarda. jedym słoweik klika
3
filip 2014-12-08 18:15:13
a jak jest z wynagrodzeniem?? Nie interesuje mnie kto z kim i po co pije tylko czy można na normalnych, uczciwych warunkach pracowac w tej firmie?? Jaka jest rotacja pracownikow? Czy firma jest wypłacalna i czy jej pozycja jest stabilna? dajcie znac jak jest, bo na stronie za bardzo niczego sie nie dowiem...
3
o takie podejscie 2015-01-29 03:19:40
o takie podejscie jak napisal filip mi chodzi wlasnie takie samo mam bo kurcze nie chce sie mi czytac o ojakis wewnetrznych aferach w firmie, bo najbardziej mnie interesuje co takiego sie dzieje w kwestii wypłąt i samej pracy i intesywnosci. mam nadzieje ze uzyskam tutaj informacje o tym jak to jest na prawde
Sławek 2015-02-03 19:29:49
Z innej beczki
Witam,

Szukam osoby (prawdopodobnie przedstawicielki firmy Kospel- kolektory słoneczne) jeżdżąca białym fordem fiesta 3 drzwiowym o numerze rejestracyjnym początek FG (więcej nie zapamiętałem) z góry dziękuje za pomoc
1
Janko 2015-02-17 02:44:21
Teraz chyba można uznać, że trochę sezon martwy dla instalacji i montażu kolektorów, ale mimo wszystko pomysł na biznes bardzo ciekawy, ale do realizacji na dalsze lata. Niestety przy naszych warunkach pogodowych wszystko to może wziąć w łeb. Ciekawe czy klienci są poinformowywani o zmiennośc warunkó słonecznych.
Alibaba 2015-02-25 22:12:14
Wypłaty od najniższej krajowej do około 2300 biuro. Często się zdarzało że po paru miesiącach kwota zostanie obniżona. Szczególnie gdy ma się kredyt, rodzinę to jest się uzależnionym, bo o to pytają Jest to typowa firma do odbycia praktyki, później należy szukać pracy gdzie indziej
3
marko 2015-03-04 02:38:49
Niedługo jak mniemam bedzie sezon na instalacje, jeszcze tylko marzec i powinno zrobić się bardzo ciepło albo przynajmniej nie spadnie śnieg. Nie wiecie, czy w związku z tym nie szukają już ludzi do pracy, bo jednak rekrutacja zawsze trochę trwa? Po sezonie nie przedłużają umowy, czy można liczyć na prace w innym dziale?
1
tomasz 2015-03-27 14:34:58
chyba szukają co jkiś czas ludzi do pracy, no ale w sumie moze byc tak jk piszesz @marko, że to bardziej tez sezonowo jednak działa.. no sam nie wiem co o tym myśleć, chyba nie będzie tak, że będzie trzeba już koniecznie coś teraz się deklarować? bo w niektórych firmach każda podpisywać umowy, ze nie odejdziemy z pracy prze rokiem czy jakoś tak?
maciek 2015-04-20 19:07:55
no nie wiem jak to u nich wygląda zupełnie, czy faktycznie jest tak jak mówisz, czy jednak wygląds to wszystko troche inaczej... bo negatywne opinie to chyba naciągan są?
lidziuknieczknpieczki 2015-05-08 09:39:03
Koleś rotacja jest taka, że jak źle spojrzysz albo bedziesz miał lepsze buty niz piotrowski to wylecisz, żona jego cie zwolni, za byle co zwalniają, wiec sobie znajdz lepszą pracę a picie piciem bo cie zabiora na piknik spija a potem wywala z roboty a bo to ja nie wiem jak było, z tym piciem
1
były 2015-05-16 00:23:56
Produkcja, produkcja uber alles!
1
Remek 2015-08-12 17:59:09
Witam. Wszystkim którzy zastanawiają się na podjęcie pracy w tej firmie mocno odradzam.. mobing, mobing, mobing. A więc przechodząc do konkretów miałem okazje pracowąć w tej wspaniałej w firmie z siedzibą w karlinie pod sterami Przemysława.P ulubione zajęcie tego pana to przesiadywanie godzinami na monitoringu lub obserwacja z partyzanta pracowników. Kierownik tego zakładu potrafi zabrać premie pracownikom za wychodzenie do toalety lub gdy komuś jakaś wulgaryzm się wkradnie (choć sam Pan P.P ma bardzo ubogie słownictwo i leci mięso z jego ust). Jedna toaleta na 25 osób ponieważ reszta jest pozamykana (żeby ludzie się nie krecili?). W tej firmie zostaja ludzie wygradzani za podp&*(dalanie kolegów i nie liczy się tam co potrafisz tylko czy wszystko ładnie powtórzysz kierownikowi wtedy jesteś pod ochroną. Atmosfera bardzo napięta, każdy się boi tam stanąć na minute ponieważ pan kierownik wychodzi zaraz z biura i szuka dziury w całym. niby dają podwyżki ale póżniej premie zabierają i na jeden grzyb wychodzi, tłumaczą się tym że sprzedaż słaba co nie jest prawdą. Kiedys szanowny PAN Kierownik mierzył stoperem czas dane czynności pracownikom i narzucone są takie normy że po pracy się zyć odechciewa. Przerwa 15min. nie daj Boże się spóżnić 30s.. raz praktykantom owy pan zabrał premie na 3 miesiace za spóżnienie 30s (brak komentarza).Jeżeli chodzi o prace jest monotonna i ciezka(cały dzień to samo) chociaż są stanowiska lżejsze ale jest ich nie wiele i w sam raz dla pupili pana kierownika. Nie liczył bym na rozwój w tej firmie lub na jaki kolwiek awans chyba że się wcześniej było ormowcem. Ludziom kupującym te zbiorniki tez odradzam bo to jest totalna kiszka, ludzie robią to pod naciskiem, bardzo szybko i bardzo dużo szajsu idzie np. upierdol&na pianka izolacja, popękana emalia, słabo dokręcone elementy ( montujesz zbiornik i sru, cieknie) i wiele, wiele innych. Nie polecam ani pracy tam ani produktów robionych tanią siła roboczą. Pozdro
4
lex 2015-08-19 17:50:38
Teraz to nie ma chyba w ogóle obecnie możliwości podjęcia pracy w kospel, z tego co wiem @Remek, bo szukałem ofert pracy do nich na wielu portalach i niestety nic nie wiadomo. Widziałem że pół roku temu szukali kontrolera jakości do Koszalina, ale od tamtej pory to jakby zupełna cisza była. Może niedługo coś się pojawi.
1
Zakuli 2015-10-01 21:42:54
Hahahaha , głupoty wypisujesz
a tak 2015-10-02 00:52:28
No kiedyś to rzeczywiście szukali kontrolera jakości, ale w ostatnim czasie trochę cicho. Szkoda. Parę tutaj komentarzy jest odnośnie mobbingu. W dzisiejszych czasach za bardzo nadużywane jest to słowo przez osoby, które nie do końca znają jego znaczenie. Najpierw trzeba samemu stworzyć podstawę do dobrej atmosfery, a potem oskarżać.
były 2016-01-03 09:17:21
Super firma, praca spokojna, bezstresowa. Przełożeni mili, pomocni, szanują pracowników a szczególnie dyrektor Remigiusz P. No cóż, gorąco polecam pracę w tym zakładzie hehehehehehehe.....
4
gggh 2016-01-03 15:03:21
no hej a mnie osobiscie bardzo interesowala praca w firmie KOSPEL S.A jako przedstawiceil handlowy zwlaszcza ze pamietam ze szukali do pracy w Niemczech
qq 2016-03-17 13:53:41
szukali ph na Niemcy, ale musiałbyś być z Gdańska. takie buty:)))
6
gospel 2016-04-07 18:45:30
ciekawy jestem skąd takie podejsćie do tego tematu ? rozumiem , że to tylko jakiś zabobon, bo innych też przecież przyjmują
ten 2016-04-18 10:59:24
Nic dobrego o firmie powiedzie nie moge place niskie lub obnizajace sie, nauczyc sie czegos - brak mozliwosci o kumoterstwie i nepotyzmie pisac nie musze wystarczy lektura wczesniejszych postow odradzam omijac lukiem 1000 km
10
georg 2016-05-05 13:53:41
odradzam pracę w tej firmie, sam jeszcze siedzę w tym g*wnie, ale tylko parę dni i zmądrzeję tak jak zmądrzało w ostatnim czasie wiele osób, bo sami odeszli
szczerze nie polecam nikomu, ucinanie premii, zwolnienia, ciągłe uczucie niepewności, zresztą.... na bowidzie jest taki ciezki klimat, to czuc w powietrzu i widac po zasmuconych twarzach ludzi.
10
Karol 2016-05-10 10:56:42
@georg a ile czasu tam pracujesz? I na jakim stanowisku?
1
wok 2016-05-10 21:18:43
Kospel się zwija, prezes odsuwa się od firmy ze względu na wiek, skończyły mu się pomysły w tym biznesie a wiceprezesi są przeraźliwie słabi merytorycznie i ciągną firmę w dół. W firmie brak jakiejkolwiek kultury pracy, brak perspektyw rozwoju, ludzie szukają innej pracy i odchodzą. Nie mogłem na to już patrzyć, ciągle pod byle pretekstem okradali mnie z wypłaty więc odszedłem, chętnym do podjęcia pracy odradzam, pracującym radzę ... szukajcie innej roboty, jest jej całkiem dużo w Koszalinie.
6
pracownik 2016-05-30 17:01:59
Przepracowałem w Kospelu kilkanaście lat , na szczęście już nie pracuję . Te raz z perspektywy mogę tylko powiedzieć że żałuję tych lat i z całą odpowiedzialnością odradzam tam pracę .
5
wq 2016-06-19 21:15:08
a dlaczego już nie pracujesz i dlaczego żałujesZ? ja jednak chciałabym pracować u was jako ph bo podobno wysokie prowizje
Mir 2016-06-19 22:27:27
Zapraszamy, wysokie prowizje czekają ha ha ha, po miesiącu się dowiesz, że jest inaczej niż zostało na początku powiedziane.
6
Maks 2016-06-28 14:16:00
Wysokie prowizje wyglądają bardzo bardzo smakowicie, nie mogę powiedzieć, aby mnie to nie interesowało bo jak najbardziej się tym jaram
Ghfty 2016-07-02 11:02:23
Teraz szukają chyba ?
wwitek 2016-07-02 11:10:31
Ghfty' tak obecnie jest prowadzona rekrutacja i widzę, że sukają kgoś jako Specjalsita ds. BHP w firmie produkcyjnej to do Koszalina oraz dwa ogłoszenia do Koszalina i Gdyni na stanowiska Konstruktora- Mechanika, ja złożyłem do nich juz CV, czekam tylko na odpowiedź
Green 2016-08-17 19:03:31
Obecnie w firmie straszy pustkami, więc kto chce się lekko wyalienować ze społeczeństwa to może spróbować, ważne aby miał tylko odpowiednią ilość zaskórniaków, by móc się utrzymać :)
3
Green 2016-08-17 19:03:58
Obecnie w firmie straszy pustkami, więc kto chce się lekko wyalienować ze społeczeństwa to może spróbować, ważne aby miał tylko odpowiednią ilość zaskórniaków, by móc się utrzymać :)
3
wwitek 2016-08-17 19:08:39
A dlaczego jestescie tacy niezadowoleni? niektoryz pracowali z tego co czytam kilka lat wiec skoro mieliscie takie słabe warunki to dlaczego już wczensiej nie zrezygnowaliscie z pracy tylko dopiero po tylu latach? Zwolnili was czy sami odeszliscie? Jaki był powod.
1
życzliwy 2016-08-21 08:03:44
Proponuję zatrudnić się w Kospelu i po pracować a potem zadawać takie pytania .Życzę powodzenia
1
Karol 2016-08-21 10:33:11
Raczej nie jest to życzliwe @życzliwy bo podałbyś chociaż jakiś powód a nie takie bezsensowne odradzanie
1
Kania 2016-08-31 20:24:15
Ponieważ w Koszalinie jest brak miejsc pracy, dlatego wykorzystują to zachłanni pracodawcy, nawet niektórzy umawiali się między sobą ile będą płacić na danym stanowisku i dlatego Wwiteku.
2
faesa 2016-08-31 20:32:51
Specjalista ds. bhp w firmie produkcyjnej to szansa na dobre zatrudnienie, bo premie normalnie sie trafiają do podstawy.
Erton 2016-09-10 12:57:34
Teraz Kospel szuka ph?
aguś 2016-09-10 17:48:46
faesa ja doskonale wiem o której ty koleżanko rekrutacji piszesz, też widziałam to ogłoszenie ale jednak polecam sprawdzić datę - to ogłoszenie jest przecież z lipca, temat już jest dawno zamknięty w Koszalinie
Zostaw swoją opinię o KOSPEL zakład produkcyjny - Koszalin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KOSPEL zakład produkcyjny