Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Heinrich Thiermann

zdjecie uzytkownika
1313 - 2014-01-28 15:01:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poldus67 - 2014-01-25 17:49:38]:
kurcze tak czytam te wypowiedzi i mam mieszane uczucia może ktoś mógłby napisać coś o borówce bo właśnie na nią się wybieram
zdjecie uzytkownika
zosia - 2014-01-28 18:24:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jesli jest pogoda to oczywiste jest ze na polu mozna swietnie zarobic ale nie mysl sobie ze jak na polu szparagi nie ma to ze i na hali niema co robic bo hala ma to do siebie, ze ma chłodnie pełną zapasów ktore wyciągają właśnie wtedy gdy dojdzie do takiej sytuaji, ze niema pogody albo szparaga w polu, wszystko jest z głową przemyślane, to nie Polska
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-01-28 22:54:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Pozwolilem sobie skopiować wpis jednej pracowniczki hali z innego forum i mimo ze jest z 2012 roku,a wiec dzieli go zaledwie jeden zeszloroczny sezon moze naswietli nowym jak wyglada praca na hali,oczywiscie kazdy sam sobie przeanalizuje czy warto tam jechac do pracy jak ktos ma obawy


2012-06-30
Ja byłam w tym roku na szparadze a dokładnie na hali na maszynach grupy nazywane są
wiązarkami taka grupa liczy sobie 15 osób 13 kobiet i 2 facetów którzy są naprawdę potrzebni bo
w ciągu dnia trzeba się naprawdę dużo nadźwigać jezeli w ciągu dnia mamy do spakowania na
sklepy 30 palet po 100 kartonów to daje nam wage 15 ton spakowanej i zwiazanej szparagi
w wizaki 500 g + to co przyjedzie pod taśme jakieś 30-40 ton które trzeba wyłożyć na maszynę
tzw."Fortepian"szparagę zawszę trzeba sortować odrzucać to co każe grupowa czyli rosty
czasami fiolety jezeli idzie biała na taśmę gdy szpara jest brzydka i stara to odrzuca sie zgniłą
krzywe połamane tzw "Bruk" a także cieniutką szparagę tak wiec jest tego naprawdę sporo i to co
przesortujemy odrzucimy jest zabierane w pojemnikach OKT 10 kg ( które sami ważymy i
sortujemy) na chłodnie a my za sort nie mamy płacone ani gorsza w ciągu dnia trochę sie tych
pojemników uzbiera mamy płacone tylko za to co jest spakowane w kartony. 2 osoby stoją na
atlancie (maszyna która foliuje szparagę)odbiera spakowane wiązki i układa w kartony zwykle
po 10 szt lub 12 musi zwracać uwagę czy jest szparaga szczelnie zafoliowana gdy jest źle to się
odrzuca i ponownie daję do zafoliowania i tak robimy podobnie w przybadku gdy jest za mała waga
lub za duża gdy brakuje etykietki lub robi się cała robotę odnowa gdy grupowa się pomyli przy
zamówieniu a zdarzało się to często - maszyny czesto się psuja szparaga się łamie wiec tych
wiązek nie dobrych jest cały stół trzeba się szybko uwijać bo cała grupa robi na akord tylko
mechanik od maszyny ma godzinówkę i zależy na kogo się trafi czasami jest ktos kumaty kto
się stara ale są tez ofermy nieporadne ktore nie umią rozwiązać problemu z maszyną i wtedy
wszyscy stoją o kasy niema nie było dnia żeby maszyna się nie psuła a to jest poważny problem
którym tam się kierownictwo nie przejmuje a potem mówią ze mamy mały akord ale jak go
wyrobić jak maszyny stoją . Ważne też jest aby grupa była zgrana bo jezeli tak nie jest to ciezko
wyrobić dobrą dniówkę a co do ludzi to szkoda pisać kwitnie tam donosicielstwo obywatelstwo
płacze krzyki!. Jeżeli robi się na godzinówkę co jest rzadkością to mamy 4.25 euro niedość ze
marnie to jeszcze jest to bardzo rzadko!. Do warunków mieszkalnych można napisać ze były
dobre obiady oceniam na dostateczny organizację mierny jezeli chodzi o moment przyjazdu i
rejestracji i moment odjazdu rozliczanie oceniam na niedostateczny totalna olewka stoi sie pod
drzwiami w grupie kilkudziesięciu osób i czekasz kilka godzin nim cię zarejestrują i rozlicza dla
nich jesteśmy tylko numerkami;(.
Co do moich zarobków po obliczeniu wszystkich godzin w 7 tygodni nasza grupa pracowała
610 godzin co daje średnio za godzinę 2,73 euro śmieszna kwota a dodam ze nasza grupa
była najlepszą wiec krótko ja tam już nie pojadę na zarobek!!!!
zdjecie uzytkownika
Mario - 2014-01-28 23:03:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jedzie ktos na folie w lutym?
zdjecie uzytkownika
lud - 2014-01-29 07:11:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIE PŁASZCZYC AIE PRZED NIEMCEM WASI DZIADKOWIE PRZEWRACAJA SIE W GROBACH ZA MARNE 800-1000 EURO JEBAC PO 12-16 GODZIN BUAHAHAHA.GDZIE WASZA GODNOSC??????.POTEM SIE DZIWIA JAK NAZYWAJA NAS EUROPEJSKIMI MEKSYKAMI
zdjecie uzytkownika
ada - 2014-01-29 09:21:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lud - 2014-01-29 07:11:19]:
A gdzie u nas w kraju jest praca i za ile ???????? wolę jechać i zarobić niż
dziadować w mopsie,mądrzyć się można jak się ma znajomości albo zamożnych rodziców i o nic nie trzeba się martwić , jak się same rachunki opłacają zawsze jest pełna lodówka i jeszcze można się rozerwać . W innym przypadku trzeba się wziąć do roboty nawet po 16 godzin
zdjecie uzytkownika
Bob - 2014-01-29 10:20:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,napiszę krótko, firma jest OK, można zarobić, Stop.
Obiady: rewelacja - Stop.
Warunki mieszkaniowe: pokoje 4 osobowe, 6 osobowe Stop
Picie alkoholu: duże: Stop
Dyscyplina względem :pijaków" super Stop
Wywóz ludzi pijanych i awanturujących się na dworzec PKP Stop
zdjecie uzytkownika
zosia - 2014-01-29 11:37:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bob - 2014-01-29 10:20:47]:
Otóż to :-)
zdjecie uzytkownika
efrthy - 2014-01-29 12:49:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mario - 2014-01-28 23:03:28]:
ja jade a dostales juz papiery?
zdjecie uzytkownika
Mario - 2014-01-29 14:05:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na:
ja jade a dostales juz papiery?
dostalem papiery, skad jestes?
zdjecie uzytkownika
ffcc - 2014-01-29 15:43:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy jak pojade teraz na folie to moge pozniej zostac na szparagch?
zdjecie uzytkownika
patka - 2014-01-29 15:48:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ej a kiedy się wyjeżdża na folię ? Kiedy można wysłać dane ? Niech mi ktoś powie :) pod koniec roku też można jechać ?
zdjecie uzytkownika
Mario - 2014-01-29 16:06:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mozesz pracowac od 8 do 10 tygodni, jesli jedziesz na folie teraz to zjazd masz pod koniec kwietnia gdzie dobiero sezon sie zaczyna... ma ktos termin 10.02?
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-01-29 19:10:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ffcc - 2014-01-29 15:43:35]:
Ty decydujesz ile zostajesz, umowę masz niby na 6 tygodni ale to tylko fikcja. Pracujesz ile tylko Ci sie podoba i na ile starczy Ci sił nawet i kilka miesięcy ale również możesz wrócić po kilku dniach i nie ma z tym najmniejszego prolemu
zdjecie uzytkownika
gybon - 2014-01-29 21:00:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
raczej sie mylisz pisząc ze pracujesz ile chcesz.W niemczech i nie tylko jest takie prawo ze 2 miesiące bodajże jako pracownik sezonowy.Potem musieli by cie ubezpieczyć tak prawdziwie.
zdjecie uzytkownika
sebek - 2014-01-29 21:10:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytania co do kwesti formalnych . Jak jestem zarejestrowany jako bezrobotny to muszę zanieść do urzędu tę umowę, którą mi przysłali i wyrestrować się chociaż jeszcze nie pracuję? Czy wyrejestrują mnie dopiero jak zacznę pracę? Kiedy mam im zanieść umowę ? Czy po zakończeniu pracy wydają jakieś świaectwo pracy? Co z podatkami? Przysyłają potem jakieś dokumenty do rozliczenia PIT czy będę musiał się rozliczyć w Niemczech ?
zdjecie uzytkownika
Kamil - 2014-01-29 22:18:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, dostałem własnie papiery na wyjazd 10.02.2014
Ktoś się jeszcze wybiera, i ma informacje na co dokladnie jedziemy? Wg mojej informatorki to praca dla samych facetow bo podobno ciezka na polach...? macie tez takie info?
Praca podobno za 5Euro za godzine, i to jest na czysto po odliczeniu pokoju i obiadu? To prawda? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Michał - 2014-01-29 22:35:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy warto najpierw wysłać list ze zgłoszeniem czy zadzwonić? Czytałem tutaj, że warto zrobić to i to. A ja chce jechać na 100% I co ma być w tym liście oprócz danych?
pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Gosc - 2014-01-29 22:39:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam termin 10.02 praca przy drutach do tuneli i folii. Skad jestes Kamil?
zdjecie uzytkownika
emilo - 2014-01-29 22:47:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie: nie ma tam problemu z kiblami i prysznicami? To znaczy sytuacja: chcę wejść do kibla a tu zajęte. Jest więcej niż jeden? I czy Polacy tam nie dokuczają, nie kradną?
zdjecie uzytkownika
kali - 2014-01-29 23:51:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile można zarobić miesięcznie?
zdjecie uzytkownika
abc - 2014-01-30 12:40:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sebek - 2014-01-29 21:10:00]:
Dla swojego dobra z urzedu sie nie wyrejstrowywuj bo ta umowa z niemiec to taka bajka, nigdzie nie bedziesz wciągany, ze tam pracujesz, i nie bedziesz absolutnie z tego rozliczany
zdjecie uzytkownika
bob - 2014-01-30 15:55:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wybiera sie ktoś na folie? ile mozna zarobić? jedzie ktoś z małopolski? prosze o kontakt (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
njnm - 2014-01-30 16:28:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jedzie ktos z wilekopolskinaq folie?
zdjecie uzytkownika
Gosc - 2014-01-30 16:49:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam jedzie ktos do Sharringhausen na 10.02 autostrada A4? ja okolice Wroc-Legnica
zdjecie uzytkownika
Zdzichu - 2014-01-30 17:06:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
mam termin na folię do Motzow 25.02.2014 jestem z okolic Głogowa (dolnośląskie). Jadę samochodem, mogę zabrać 4 osoby. Kontakt tel. (usunięte przez administratora).
zdjecie uzytkownika
poldus67 - 2014-01-30 17:39:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [1313 - 2014-01-28 15:01:45]:
Ja zbierałem w Polsce ok.50kg dziennie tam dostaniesz za to 45euro.
zdjecie uzytkownika
on - 2014-01-30 19:27:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam chciałbym dowiedzieć sie czy ktoś był tam na szparagach a jak tak to jakie tam są warunki po ile godzin ile za skrzynke placą a i kwestia zakwaterowania ilu osobowe pokoje czy jest dostęp do internetu i telewizora czy oferują obiady czy są polscy opiekunowie i jak traktują tam polaków z góry dzięki za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
.,.. - 2014-01-30 20:52:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [on - 2014-01-30 19:27:09]:
jak bedziesz wycinaj tam po 50 kg to za dlugo nie popracujesz
zdjecie uzytkownika
rafał - 2014-01-30 20:52:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WITAM MAM TERMIN 10 LUTY CZYLI NA FOLIE JESTEM Z WIELKOPOLSKI CZY KTOŚ Z TEGO REGINU TEŻ MA 10 LUTY POZDRAWIAM JAK TAK TO MOJA POCZTA ala27krzyzyk@wp.pl
zdjecie uzytkownika
SEBEK - 2014-01-30 22:20:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Jaka jest norma dziennego cięcia szparagów , żeby spokojnie pracować?
zdjecie uzytkownika
edek - 2014-01-30 22:22:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
100-120 kg bodajże
zdjecie uzytkownika
vvv - 2014-01-31 11:18:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jest mozliwosc pozostania po folii na szparagach?
zdjecie uzytkownika
bob - 2014-01-31 12:18:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jedzie ktoś na folie z małopolski jestem z tarnowa ile mozna zarobić? praca na akord czy na godzine?
zdjecie uzytkownika
bob - 2014-01-31 12:25:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja mam na folie przypuszczalny termin 10 luty jedzie ktoś z małopolski?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-01-31 15:44:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pieniądze dostaje się do ręki czy trzeba czekać na przelew?
zdjecie uzytkownika
'[/./ - 2014-01-31 19:26:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest mozliwosc ze po folii bede mogl jeszcze ciac szpqragi?
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-01-31 19:52:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: ['[/./ - 2014-01-31 19:26:38]:
Heh możliwość zawsze jest :)
Przykład z zeszłego roku: mało pracy folia praktycznie skończona więc trzeba zrobić tylko jedną grupę część osób do domu "na święta" w biurze powiedzieli że po świętach powrót na szparag i nawet talony na 50 euro każdy dostał że jak wróci po świętach to dostanie te 50 euro gratis. Haha rozczarowanie jak dzwonili po świętach a w biurze decyzja że na 2 tygodnie szkoda ich ściągać i nie mogą już przyjechać. Wróciło może z 7-10 osób i to z wielkimi trudnościami a reszta ani powrotu ani tych 50 euro bo bony były tylko na zeszły rok :D

Więc to wielka niewiadoma czy wrócisz na szparag po folii czy nie bo jak będzie wyjazd 10 lutego to na pewno po folii wszyscy będą mieli zjazd na 2-3 tygodnie do polski bo trzeba poczekać aż się szparag pokaże :)
zdjecie uzytkownika
bob - 2014-01-31 19:58:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wybiera się ktoś z małopolski? chętnie zabiore mam 3 miejsca wolne. Jeszcze jedno pytanie jaka musi być pogoda na tą folie? chodzi o to żeby śniegu nie było?
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-01-31 20:06:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bob - 2014-01-31 19:58:17]:
Heh śniegu i dużego przymrozku bo trzeba druty w ziemię wbijać pod "tunele" i "kieszonkować folię" ziemią a to trudne jak jest wszystko zmarznięte :D więc wszystko zależy od pogody
zdjecie uzytkownika
bob - 2014-01-31 20:13:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hehe dzięki za info:)
zdjecie uzytkownika
cx - 2014-01-31 20:36:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedy się kończy sezon na szparagi, da radę pojechać w kwietniu i popracować 3 miesiące? I czy przez 3 miechy można zarobić z 10 tys. zł?
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-01-31 20:53:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [cx - 2014-01-31 20:36:38]:
Heh sezon kończy się pod koniec czerwca ale prawda jest taka że zależy jakie twoja grupa ma pola jeśli dużo "dopla" topola będą wyżyłowane i połowa maja już tam mało co utniesz. Grup nie wybierasz do grupy przeważnie cię przydzielają więc jak też trafisz do grupy która ma stare pola lub jakisz szrot to też nie zarobisz za dużo (taka loteria) :) ale jak szybko się uczysz i dość dobrze sobie będziesz radził to w 2 miesiące zarobisz 10 tys zł pod warunkiem że nie będziesz brał większych zaliczek (dostajesz 100 euro na dwa tygodnie) ale możesz zapisać się na więcej jeśli ci nie starcza :)
Reasumując to jeśli do końca maja nie zarobisz to potem już trudno bo nie ma z czego ciąć a pola zamykają i odpada coraz więcej

Aha co do tych 3 miesięcy hmmmmmm od 2 lat biuro stawia na rumunów i oni sobie siedzą ile im się podoba na szparag potem kto chce to truskawka i borówka a my polaczki cóż 8 tygodni i wypad
zdjecie uzytkownika
paweł - 2014-01-31 21:04:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siema Pracownik. Które miejsce jest najlepsze, bo na stronie mają podane trzy miejscowości: Scharringhausen, Motzow, Lehnin. Co tam trzeba zabrać takiego koniecznego, prócz garnka, kaloszy i pościeli. A tak w ogóle to gdzie wiecej się zarobi - na szparagach, borówkach czy truskawkach.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
danny - 2014-01-31 21:07:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedy się zaczyna borówka i truskawka i ile można zarobić? Chcę pojechać na lipiec, sierpień , wrzesień
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-01-31 21:22:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [paweł - 2014-01-31 21:04:40]:
Nie ma najlepszego miejsca :P wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :D zależy od pól i grup które mają te pola i tyle, więc wszędzie są lepsze i gorsze pola. Hmmmmmm zależy na co jedziesz ale napewno przedłużacz, czajnik bezprzewodowy, nóż, sztućce, weź śpiwór bo z kocami ostatnio ciężko, jakiegoś jaśka też:) tyle z osobistych rzeczy :P napewno ubranie przeciwdeszczowe i to z lepszych polecam "Pros" lub coś pod to podchodzące nie jakieś "jednorazówki" za 30 zł.
Co do zarobków szparag- faceci, truskawka- kobiety (2-3 grupy męskie ale to przeważnie rumuni) jest problem z truskawką bo szef od truskawki nie chce by faceci zbierali bo ją gniotą:), borówka hehe tu to zbiegowisko faceci i kobiety większość studenci więc się dzieje :P wszędzie zarobisz jak masz smykałkę i dobre pola bo to podstawa.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-01-31 21:27:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [danny - 2014-01-31 21:07:54]:
Heh tak jak wcześniej truskawka to ciężko bo początek to koniec maja początek czerwca i to że nie za bardzo chcą tam facetów a ty chcesz lipiec a to już początki borówki i tam się pchaj znajomi zarabiali tam po 60 euro na luzie oczywiście jak smykałkę masz :) "hapaczki" walą na borówce po 100 euro na dzień i więcej, ale możesz o tym tylko pomarzyć :)
zdjecie uzytkownika
paweł - 2014-01-31 22:28:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2014-01-31 21:27:56]:
Dzięki za odpowiedź Pracownik. Mam jeszcze pytanie o te grupy, bo zarobki zależą od jej wyników. Czyli jak grupa jest leniwa a ja ostro kopie te szparagi to dostaje tyle co oni, to jest jakoś dzielone? Raz czytam, że to zależy od wyników grupy a raz że od akordu i jesstem skołowany :D
A, i jest tam wifi?
Pozdrawiam
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Wysyłają Ci papiery, później dzwonią i mówią czy chcą Cię na polu czy na hali czy czym tam innym. Zgadzasz się lub negocjujesz inne stanowisko. Pytają czy już tak pracowałeś i tyle. Na przód biorą starych pracowników, a później całą resztę.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-01-31 22:36:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [paweł - 2014-01-31 22:28:22]:
Akord grupowy jest tylko na folii a na szparagach truskawce czy borówce jest akord indywidualny. Dostajesz w biurze swoje "persony" (naklejki z kodami) i naklejasz kod na skrzynce którą zdajesz do "bulika" bulik zawozi skrzynki na halę a tam są warzone i skanowane. potem następnego albo dwa dni później przychodzi lista i na niej masz ile kg wyciąłeś i ile zarobiłeś. no i stawka którą sobie wyliczysz bo biuro cenę za kg zmienia co chwilę :P najniżej o ile pamiętam to było 34 centy za kilo a najwyżej 52 centy.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-01-31 22:41:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [paweł - 2014-01-31 22:28:22]:
AAAAAAAA i co do WIFI nie ma niestety ale kup sobie router USB i dokupisz sobie na miejscu kartę z internetem wykupisz pakiet i masz 6 gb na miesiąc za 15 euro:)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Heinrich Thiermann!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Heinrich Thiermann

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert