brak logo

Heinrich Thiermann

Uchte

Opinie o Heinrich Thiermann

okolice kujwasko-pomorskiego 2014-02-19 12:30:40
ja z okolic pracowałem tam u thiermana
haha 2014-02-19 14:04:25
nie, masz umowe z nimi ale to "smieciowa" jestes tylko ubezpieczony
1
alex 2014-02-19 15:00:24
czy ktos moze ma termin na 22 luty na folie i czy cos o tym wyjezdzie wiadomo
Wiola 2014-02-19 16:40:28
jestem z kujawsko-pomorskiego,dostalam papiery z terminem 31.03 i nie mogę odesłać tych papierów bo Urząd Miasta nie chce mi ich podbić. Co mam zrobić? Skąd wziąść te pieczątki? proszę o podpowiedż
iwona 2014-02-19 17:04:46
Ja ide do notariusza i jesli chodzi o podwojne gospodarstwo on mi to podbije
Asia 2014-02-19 17:09:46
A z pieniedzy zarobionych tam trzeba sie rozliczac w polsce w skarbowce na podstawie tej umowy czy nie
Wiola 2014-02-19 17:24:25
ale to jest płatne?
iwona 2014-02-19 17:47:45
jest tylko nie wiem czy jedna kwota dla wszystkich kancelarii czy kazda kancelaria nalicza swoje oplaty u mnie to ok 23zl
pati 2014-02-19 17:55:05
witam ,mogę Cię zapytac jak długo czekałaś na papiery , po jakim czasie oczekiwania otrzymałaś dokumenty..? Jestem z kuj-pom
ramona 2014-02-19 18:45:57
byłam u Thirmanna w tamtym roku pierwszy raz i byłam bardzo zadowolona. czekam teraz na papiery. lubelskie
zaglebie 2014-02-19 19:13:40
z chlopakiem dostalismy terminy rozne do roznych gospodarstw:/ wiem ze z nim pracowac nie bede ale chcielismy razem jechac by czuc sie pewniej. mial ktos z was podobna sytuacje? jesli tak to napiszcie bo nie wiem czy jest sens dzwonic do biura i prosic o ten sam termin w to samo miejsce... z gory dzieki
kujawsko pomorskie 2014-02-19 19:13:40
Jeżeli mieszkasz na wsi idż do sołtysa on podbije ja tak robię od kilku lat W zeszłym roku byłam w gminie i też nie stwarzali problemów i podbili i jeszcze jedno bez żadnej opłaty
beti 2014-02-19 20:48:39
witam termin mam ten sam jestem z okolic mogilna
Domi 2014-02-19 21:18:47
A w tym roku. A co się wybierasz?
gonia38 2014-02-20 11:00:50
Ja też mam termin na 14 jestem z okolic Piły.
Piotr 2014-02-20 12:01:30
Czy możliwa jest zmiana terminu wyjazdu do pracy na wcześniejszy , czy będą z tym problemy? Z góry dziękuję za odpowiedz.
Kasi;) 2014-02-20 12:49:08
Witam ja w tamtym roku bylam pierwszy raz u thiermanna pracowalam na hali i wspominam bardzo dobrze a zarobki byly adekwatne do pracy. A czy ktos ma termin na 15maja b.r
1
wojtek 2014-02-20 12:52:40
a kiedy można spodziewać sie tej umowy?orientuje sie po jaki czasie wysyłają?i jeszcze jedno jest szansa że dostaną sie tam wszyscy którym przyszły wstępne terminy?czy mogą zrobić tak że wszystkim nie wyślą?
Wiola 2014-02-20 13:25:01
Zgłoszenie do pracy wysłałam w połowie listopada a papiery z terminem wyjazdu dostałam 11-tego lutego,czyli po trzech miesiącach
beti 2014-02-20 15:55:30
ja jadę pierwszy raz i chyba na halę bo wytyczne o hali dostałam
poldus67 2014-02-20 15:58:20
nie ma czasu na palenie-ja pracuje z petem w gębie!
marek 2014-02-20 16:04:51
kto ma termin na 31 03 ja z kujawsko pomorskiego marek
jk 2014-02-20 16:11:22
Prawie miesiąc temu wysłałem im podanie przez stronę i napisałem ze chce na lipiec.Zaczynam się niepokoić bo jeszcze nie mam żadnych papierów.Ktoś już dostał termin na lipiec czyli borówkę ?
kapeć 2014-02-20 18:37:30
przecież oni i tak wszystkich nie mogą zatrudnic ludzie pomyślcie troche tam w sezonie jest potrzebnych z 1500 osób a jak zglosi sie dajmy na to 5 tysiecy albo wiecej to gdzie oni was przyjmą ?hehe wyslą zaproszenie do tych powiedzmy 2tysiecy zeby miec jakieś zabiezpieczenie.NIE BADZCIE NAIWNI BO POLOWA NIE POJEDZIE
gonia 2014-02-20 21:45:00
hej ja mam termin na 14 kwietnia ,czy ktoś jest z zachodniopomorskiego z takim terminem..
marek 2014-02-21 09:06:19
ja wam powiem jak oni robia co niektory dostanie telefon gdzies tak 5,10 maj jak juz bedzie po najlepszym wysypie tak jak ja w tamtym roku pozniej pytali mnie sie dlaczego nie przyjechałes 2 tygodnie szybciej tylko na ochłapy
Wioletta 2014-02-21 14:58:45
Powiedzcie mi jak to jest z tym podbiciem punktu 6...wiem,że na wsi nie ma z tym problemu i podbija sołtys...ja mieszkam w mieście i gmina mi tego nie chce podbić...byłam też u dwóch notariuszy i właściwie obaj mi powiedzieli to samo,że nie mogą mi tego podbić bez podstaw,że jestem gospodynią domową...jedynie co mogą zrobić,to na osobnym oświadczeniu muszę napisać,że jestem gospodynią domową i wtedy oni mi to oświadczenie podbiją...czy mogę tak zrobić bez pieczątki na dokumencie,a z osobnym podbitym oświadczeniem wysłać im te papiery...przyjmą mi takie coś???...ktoś z was tak też zrobił???
ala 2014-02-21 15:22:35
OCZYWISCIE MOZESZ TAK ZROBIC TO TAK NAPRAWDE NIE MA ZNACZENIA BYLE PIECZATKA BYLA TAK WIEC NIE MARTW SIE I PODBIJAJ GDZIE SIE DA
hgdrtdt 2014-02-21 15:26:20
ile wynosza zarobki w tej firmie??
1
zaglebie 2014-02-21 15:46:54
ja tez jestem z iasta i bylam w urzedzie miasta. pani tez mi pow ze mi nie podbije tak poprostu tylko za oplata (ok 17 zl u mnie) dostalam zaswiadczenie czy wyciag z urzedu ze jestem na stale zameldowana pod danym adresem(no bo w zoltym formularzu pisza o zameldowaniu) i na tej kartce z urzedu jest pieczatka prezydenta miasta i pracownika urzedu i mysle ze to musi wystarczyc. druga sprawa to powinni jakos to sprawniej dołączyc do dokumentow bo co miasto co urzead to wieksze problemy.a i tak nie mam 100% pewnosci ze to napewno o to chodzilo.
ola 2014-02-21 16:02:44
Zgadzam się tu z opiniami innych byłam w zeszłym roku tam pierwszy raz pracowałam na hali i byłam bardzo zadowolona pełna kultura mili ludzie z zarobków też byam zadowolona jak komuś byle co przeszkadza to zawsze będzie biadolił że ciężko i mało zarobił warunki socjalne też do najgorszych nie należą jeśli przyślą mi papiery w tym roku to też pojadę iwcale się nie będę zastanawiać.
Wioletta 2014-02-21 16:03:36
Mi w gminie babka podbiła ten pojedynczy papier o zameldowaniu...chociaż i tak pieczątka jest w połowie,a nie na końcu tam gdzie jest miejsce na pieczątkę i dopisała też,że potwierdza moje zameldowanie...z ciężkim bólem,ale mam te podbicie chociaż też nie wiem,czy tak może być w połowie świstka...ale chodzi mi o ten podwójny papier,gdzie ma być podbicie punktu 6 o gospodyni domowej...bo tu mam problem...notariusz może mi podbić,ale tylko osobne oświadczenie przeze mnie napisane,że jestem gospodynią domową,a nie na dokumencie i nie wiem,czy takie coś może być...bo po co mi płacić u notariusza,jak może tego wogóle nie wezmą pod uwagę
zaglebie 2014-02-21 17:58:11
no rozumiem:) Tobie chociaz babeczka podbila osobna kartke a mnie nawet tego nie chciala...jak czytam opinie to pisza ze wystarczy by byla pieczatka z urzedu lub od soltysa a w jakiej formie czy na kartce czy nie to nie robi roznicy. w ogole dziwne zeby za to placic. moze sprobuj jak ja poprostu w urzedzie miasta wyciagnac zaswiadczenie o zameldowaniu i wtedy bd miesz pieczatke-im chyba chodzi o pieczatke a w jakiej formie ona widnieje w dokumentach to chyba nie ma znaczenia. w pn wysylam dokumenty pod znakiem zapytania :(
Wioletta 2014-02-21 18:29:17
Nie wiem,czy mnie dobrze zrozumiałaś...potrzebne są dwie pieczątki na dwóch dokumentach...pierwsza to na pojedynczym papierze o potwierdzeniu zameldowania,to tą mam(może nie w tej rubryce,co oczekują no ale mam),a druga na tym podwójnym papierze,że jest się gospodynią domową...to są dwie osobne sprawy,a ani urząd, ani notariusz nie chce mi tego podbić bezpośrednio na dokumencie...myślałam,że może ktoś wie i odpowie mi z tych co już tam byli u Thiermana i też wysyłali im w poprzednich latach tylko oświadczenie potwierdzone przez notariusza bez podbicia dokumentu i im to przyjęli...no ale chyba spróbuję tak zrobić i jak przyjmą to przyjmą,a jak nie to trudno...dzięki zaglebie za szybki odpis:)
zaglebie 2014-02-21 20:11:22
Nie no rozumiem ale dlatego pisze ze mi w urzedzie nie byli w stanie dac 1 pieczatke na osobnej kartce bo nie chciala mi podbic ani w pkt 6 ani na pojedynczej kartce. Dlatego wysylam tak jak mam
zaglebie 2014-02-21 20:22:53
Sorki. Byli w stanie dac mi tylko 1 pieczatke i tak wysylam bo notariusx 50 zl co juz za duzo zeby isc ppracowac...
Wioletta 2014-02-21 20:30:01
Akurat siedzę przy kompie,to też ci szybko odpisuję haha...ja też pójdę jeszcze raz do notariusza,napiszę to oświadczenie,podbije mi i wysyłam papiery bez podbicia punktu 6...co będzie to będzie...Pozdrowionka
1
Wioletta 2014-02-21 20:34:46
No to tak jak u mnie...mam tylko pieczątkę o zameldowaniu...a notariusz u mnie za podbicie oświadczenia bierze 24.60
zaglebie 2014-02-21 21:15:51
:)) Tymbardziej ze pytalam pani z biura thermana i powiedziala ze w urzedzie powinni mi to podbic ..no to podbili ale po swojemu:) wiadomo ze co urzad to inaczej.chyba ze ktos ma znojomego to tak:) w pn zadzwonie do biura raz jeszcze i zapytam czy jedna pieczatka moze byc...w pn bd wysylac dokumenty. dam znac
Wioletta 2014-02-21 21:42:32
Na zameldowanie to jest jeszcze jakaś szansa na podbicie w gminie,ale nie na gospodynię domową bez podstaw...i oni dobrze o tym wiedzą,że ludzie w miastach mają z tym problem...śmieszne dla mnie jest takie wprowadzanie ludzi w błąd i mówienie,że nie ma problemu z podbiciem...skoro nawet notariusz nie chce tego podbić...chociaż niektórym podbija,widać nie wszędzie tak jest...Ok,daj znać jak się dodzwonisz i co ci powiedzą
kapeć 2014-02-22 00:26:25
LUDZIE NIKT WAM NIE PRZYJMIE JAKIŚ PIECZĄTEK OD NOTARIUSZA!!!SZKODA WASZYCH PIENIĘDZY I NERWÓW.JEZDZE TAM KILKA LAT WIEM CO PISZE.TRZEBA MIEC ZNAJOMOSCI NAWET ZEBY MIEC TĄ PIECZĄTKE OD SOŁTYSA!!!TAKIE ŚA NIESTETY POLSKIE REALIA...
Wioletta 2014-02-22 02:41:15
No chyba mi nie powiesz,że pół Polski jeździ tam po znajomości!!!...Nie trzeba tam być,żeby wiedzieć...że to co piszesz,to są kompletne bzdury!!!...Z tego,co czytam na wszystkich forach wpisy osób odnośnie tej pracy...to dużo osób właśnie bez żadnych znajomości ma podbijane u sołtysa,notariusza i zdarzają się pojedyncze przypadki,że w gminie...Ale oczywiście nie wszędzie tak jest...u mnie akurat nie chce podbić ani gmina,ani notariusz...więc dlatego pytałam się,czy może być dołączone oświadczenie podbite przez notariusza zamiast pieczątki na papierze(chodzi mi oczywiście o punkt 6 gospodyni domowej)...może ktoś wie z tych osób z poprzednich lat...oprócz ciebie kapeć...hehe:)
.,../ 2014-02-22 08:54:08
wszyscy co maja problem z pieczatka IDZIESZ DO GMINY DO WYDZIALU EWIDENCJI LUDNOSCI I PROSISZ O ZASWIADCZENIE O ZAMELDOWANIU DO PRACY ZA GRANICA I BEZ PROBLEMU DOSTAJESZ BEZ ZADNYCH OPLAT takie rzeczy to powinien nawet soltys wypisac a najwieksza glupota jest isc do notariusza i placic krocie za wypisanie 1 karteczki
zaglebie 2014-02-22 10:06:33
kapec nie zniechecaj ludzi...kazdy jest z innego miasta i ma inny urzad w ktorym pracuja rozni ludzie..po co to tak odwracac kazdego na druga strone. jezdzisz tam? to jezdzij..nie chcesz juz jezdzic to nie jezdzij..a ci co sie radza to tacy ktorzy jada po raz pierwszy i niezniechecaj bo uwierz nikt nie sugeruje sie takimi opiniami dotyczacymi pracy tylko chce sprawy formalne zalatwic.wiadomo ze praca za granica na polu to nie tak jak tu 8 h i czesc. tego sie nie pisze bo to jest oczywiste. ale po co ty tak zniechecasz kazdego -tego nie rozumiem. nawet dla mnie swiezaka oczywiste jest to ze nawet jak wysle papiery to nie daje mi gwarancji ze tam pojade i przypuszczam ze wiekszosc jest tego swiadoma. idz do kuchni,zrob sobie kawy, wyjdz na spacer a nie zniechcecasz innych.
Wioletta 2014-02-22 12:03:51
Dzięki za odpis...ale ja już pisałam,że byłam w gminie...mam podbite zameldowanie,ale mi chodzi o tę gospodynię domową...bo tego mi niestety nie podbiją i wątpię też...żeby mi pani urzędniczka podbiła swoje własnoręcznie napisane oświadczenie,że jestem gospodynią domową-bez podstaw...rozmawiałam z nią i mi odpowiedziała tylko,że skąd ona może wiedzieć,że ja jestem gospodynią domową i w żadnym wypadku nie może mi czegoś takiego podbić...więc pozostaje mi notariusz,bo tam mi takie oświadczenie podbiją,ale nie na dokumencie(bo tego też nie mogą zrobić-tak mi powiedzieli dwaj notariusze)tylko na moim oświadczeniu...dobra nie zaśmiecam już tego forum swoją sprawą,bo i tak nic się nie dowiedziałam co chcę wiedzieć,a piszę w kółko jedno i to samo praktycznie...wyślę oświadczenie zamiast pieczątki w dokumencie i przyjmą to przyjmą,a jak nie to trudno..
lambrus 2014-02-22 14:10:22
witam
jestem z wielkopolski mam jechać w tym roku pierwszy raz w ubiegły wtorek odesłałem formularze ale widze że nie tak szybko przyślą mi umowe i czytając niektóre wpisy człowiek jest zniechęcony w formularzach termin był na 05 maja bieżącego roku chciałbym trafić tam wcześniej na zbiór szparaga ale jak trafie tam w w wyznaczonym terminie napisanym na formularzu to i tak będzie dobrze
ada 2014-02-22 15:03:01
5 maj to jedna z najlepszych opcji , tylko się cieszyć na z takiego terminu
pracownica 2014-02-22 17:53:41
Poszukuję kontaktu z dziewczynami które były ze mną w pokoju min. (usunięte przez administratora) ja musiałam zjechać prędzej z powodu spraw rodzinnych. Pracowałyśmy na hali .
1313 2014-02-22 18:43:03
Kilka lat temu byłam na truskawce w innym miejscu ale problemy z pieczątką takie same.Koleżanka zaproponowała mi jakiegoś wujka,który mieszkał na wsi ten z kolei poszedł i bez problemu dostał pieczątki od sołtysa-więc jeśli macie znajomych na wsi to jest szansa.Ja z koleżankami czekam na zaproszenie jeśli dostaniemy to znowu problem z pieczątką
Marcin 2014-02-22 20:23:28
potrzebna tam bd ksiazeczka sanepidowska?
Zostaw swoją opinię o Heinrich Thiermann - Uchte
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Heinrich Thiermann