Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Heinrich Thiermann

zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-01-31 21:22:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [paweł - 2014-01-31 21:04:40]:
Nie ma najlepszego miejsca :P wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :D zależy od pól i grup które mają te pola i tyle, więc wszędzie są lepsze i gorsze pola. Hmmmmmm zależy na co jedziesz ale napewno przedłużacz, czajnik bezprzewodowy, nóż, sztućce, weź śpiwór bo z kocami ostatnio ciężko, jakiegoś jaśka też:) tyle z osobistych rzeczy :P napewno ubranie przeciwdeszczowe i to z lepszych polecam "Pros" lub coś pod to podchodzące nie jakieś "jednorazówki" za 30 zł.
Co do zarobków szparag- faceci, truskawka- kobiety (2-3 grupy męskie ale to przeważnie rumuni) jest problem z truskawką bo szef od truskawki nie chce by faceci zbierali bo ją gniotą:), borówka hehe tu to zbiegowisko faceci i kobiety większość studenci więc się dzieje :P wszędzie zarobisz jak masz smykałkę i dobre pola bo to podstawa.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-01-31 21:27:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [danny - 2014-01-31 21:07:54]:
Heh tak jak wcześniej truskawka to ciężko bo początek to koniec maja początek czerwca i to że nie za bardzo chcą tam facetów a ty chcesz lipiec a to już początki borówki i tam się pchaj znajomi zarabiali tam po 60 euro na luzie oczywiście jak smykałkę masz :) "hapaczki" walą na borówce po 100 euro na dzień i więcej, ale możesz o tym tylko pomarzyć :)
zdjecie uzytkownika
paweł - 2014-01-31 22:28:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2014-01-31 21:27:56]:
Dzięki za odpowiedź Pracownik. Mam jeszcze pytanie o te grupy, bo zarobki zależą od jej wyników. Czyli jak grupa jest leniwa a ja ostro kopie te szparagi to dostaje tyle co oni, to jest jakoś dzielone? Raz czytam, że to zależy od wyników grupy a raz że od akordu i jesstem skołowany :D
A, i jest tam wifi?
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-01-31 22:36:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [paweł - 2014-01-31 22:28:22]:
Akord grupowy jest tylko na folii a na szparagach truskawce czy borówce jest akord indywidualny. Dostajesz w biurze swoje "persony" (naklejki z kodami) i naklejasz kod na skrzynce którą zdajesz do "bulika" bulik zawozi skrzynki na halę a tam są warzone i skanowane. potem następnego albo dwa dni później przychodzi lista i na niej masz ile kg wyciąłeś i ile zarobiłeś. no i stawka którą sobie wyliczysz bo biuro cenę za kg zmienia co chwilę :P najniżej o ile pamiętam to było 34 centy za kilo a najwyżej 52 centy.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-01-31 22:41:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [paweł - 2014-01-31 22:28:22]:
AAAAAAAA i co do WIFI nie ma niestety ale kup sobie router USB i dokupisz sobie na miejscu kartę z internetem wykupisz pakiet i masz 6 gb na miesiąc za 15 euro:)
zdjecie uzytkownika
zaglebie - 2014-02-01 16:24:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jezdzicie do niemiec busami czy na wlasna reke? papiery maja wyslac luty/marzec wiec nie wiem kiedy bd termin wyjazdu. mozna jakos sie zorganizowac i jechac w grupie czy przewoznik bardziej sie oplaca? mieszkam niedaleko katowic
zdjecie uzytkownika
zaglebie - 2014-02-01 16:46:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wojtek - 2014-01-27 22:15:47]:
ja tez wyslalam formularz ktory byl na stronie ale dlugo nie dawali znac wiec postanowilam zadzwonic. wtedy mi babeczka powiedziala ze nie ma mojego zgloszenia elektronicznego wiec podalam dane przez tel i czekam na papiery. radze wiec zadzwonic.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-02-01 16:58:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [zaglebie - 2014-02-01 16:24:56]:
Hmmmmmmm jak będziesz znał termin (nie ten na papierze) tylko jak zadzwonią do Ciebie.
1. możesz pojechać busami z Leszna ( busy od Henia ) ale do Leszna to masz parę godzin pociągiem ( o ile dobrze pamiętam to o 14 jechał z Katowic bo masz tam być na 22)
2. Allstar jedzie więc możesz bez problemu się tam dostać
3. Jak będą dzwonić zapytaj czy nie jedzie ktoś prywatnym autem z tego terminu możliwe że będzie ktoś z okolic jechał to Ci dadzą znać.

Najtaniej to z inną osobą się zabrać, łobuzy z Leszna biorą chyba 60-70 euro+ dojazd pociągiem do Leszna, no i Allstar też bierze chyba ponad 70 euro no i droga nie wesoła jak rozwożą ludzi po niemczech
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2014-02-01 21:06:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej jeździ tam ktoś z pomorskiego okolice Kościerzyny, trójmiasta?
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2014-02-01 21:25:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej jjeździ tam ktoś z pomorskiego? Okolice Kościerzyny, trójmiasta?
zdjecie uzytkownika
kali - 2014-02-02 18:40:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś dostał papiery z warmińsko-mazurskiego
zdjecie uzytkownika
dawid - 2014-02-02 18:43:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest szansa że zarobie 20 tys na borówkach w dwa miesiące ? Ktoś tyle wyciąga ?
zdjecie uzytkownika
on - 2014-02-02 18:46:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja jestem z warmińsko-mazurskiego ale jeszcze nie dostałem papierów mówili że w marcu wyślą
zdjecie uzytkownika
kali - 2014-02-02 19:43:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [on - 2014-02-02 18:46:12]:
Ale juz tam byles czy pierwszy raz
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-02-02 19:50:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [dawid - 2014-02-02 18:43:53]:
Haha rozbawiłeś mnie tym pytaniem :D
Ludzie co wy chcecie tam zaraz fortunę zbić ?? 10 tyś to realne co zarobisz jak się przykładasz i nie licz na więcej. Aha jak palisz to już masz po tyłku bo chcący zapalić na borówce musisz wyjść z rajki do wyznaczonego miejsca to jakieś 200 m w jedną i 200 w drugą stronę :) więc wtedy tracisz czas i pieniądze (gdy będziesz na tyle głupi i zachcesz zapalić w rajkach i zostaniesz złapany przez bulikowego czy grupowego odrazu następnego dnia zjazd do Polski :)

Na szparagach i truskawce też jest zakaz palenia na polu więc palisz tylko jak wyjdziesz z pola (rajek)

Heh fortuny tam nie zbijecie więc nie łudźcie się
Pozdr
zdjecie uzytkownika
mariusz - 2014-02-02 20:32:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2014-01-31 19:52:35]:
jedzie ktoś z mazur
zdjecie uzytkownika
mariusz - 2014-02-02 20:34:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bob - 2014-01-31 19:58:17]:
kiedy jedziesz
zdjecie uzytkownika
bob - 2014-02-02 21:11:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja mam na folie na 10 luty mają dzwonić by potwierdzic przyjazd wybiera sie ktoś z małopolski?
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-02-02 21:16:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bob - 2014-02-02 21:11:34]:
Ja jadę ale własnym samochodem więc ...
zdjecie uzytkownika
zaglebie - 2014-02-02 21:40:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2014-02-01 16:58:32]:
dzieki za informacje. napewno zapytam gdy bd dzwonic. masz jeszcze jakies cenne uwagi dotyczace pracy sezonowej tam? z gory dzieki
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2014-02-02 21:53:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam ponawiam pytanie czy jezdzi do thcmiermanna ktoś z pomorskiego ?
zdjecie uzytkownika
on - 2014-02-02 23:31:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2014-02-02 19:50:45]:
nie byłem pierwszy raz tam jade
zdjecie uzytkownika
on - 2014-02-02 23:37:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kali - 2014-02-02 19:43:10]:
nie byłem pierwszy raz tam jade
zdjecie uzytkownika
fdgfhjg - 2014-02-03 08:21:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ty pracownik jedziesz (usunięte przez administratora)?
zdjecie uzytkownika
wienia - 2014-02-03 09:58:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem z okolic krakowa termin mam na 17 luty jade pierwszy raz w to miejsce
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Heinrich Thiermann
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski