Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Heinrich Thiermann

zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-01-31 20:53:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [cx - 2014-01-31 20:36:38]:
Heh sezon kończy się pod koniec czerwca ale prawda jest taka że zależy jakie twoja grupa ma pola jeśli dużo "dopla" topola będą wyżyłowane i połowa maja już tam mało co utniesz. Grup nie wybierasz do grupy przeważnie cię przydzielają więc jak też trafisz do grupy która ma stare pola lub jakisz szrot to też nie zarobisz za dużo (taka loteria) :) ale jak szybko się uczysz i dość dobrze sobie będziesz radził to w 2 miesiące zarobisz 10 tys zł pod warunkiem że nie będziesz brał większych zaliczek (dostajesz 100 euro na dwa tygodnie) ale możesz zapisać się na więcej jeśli ci nie starcza :)
Reasumując to jeśli do końca maja nie zarobisz to potem już trudno bo nie ma z czego ciąć a pola zamykają i odpada coraz więcej

Aha co do tych 3 miesięcy hmmmmmm od 2 lat biuro stawia na rumunów i oni sobie siedzą ile im się podoba na szparag potem kto chce to truskawka i borówka a my polaczki cóż 8 tygodni i wypad
zdjecie uzytkownika
paweł - 2014-01-31 21:04:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siema Pracownik. Które miejsce jest najlepsze, bo na stronie mają podane trzy miejscowości: Scharringhausen, Motzow, Lehnin. Co tam trzeba zabrać takiego koniecznego, prócz garnka, kaloszy i pościeli. A tak w ogóle to gdzie wiecej się zarobi - na szparagach, borówkach czy truskawkach.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
danny - 2014-01-31 21:07:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedy się zaczyna borówka i truskawka i ile można zarobić? Chcę pojechać na lipiec, sierpień , wrzesień
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-01-31 21:22:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [paweł - 2014-01-31 21:04:40]:
Nie ma najlepszego miejsca :P wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :D zależy od pól i grup które mają te pola i tyle, więc wszędzie są lepsze i gorsze pola. Hmmmmmm zależy na co jedziesz ale napewno przedłużacz, czajnik bezprzewodowy, nóż, sztućce, weź śpiwór bo z kocami ostatnio ciężko, jakiegoś jaśka też:) tyle z osobistych rzeczy :P napewno ubranie przeciwdeszczowe i to z lepszych polecam "Pros" lub coś pod to podchodzące nie jakieś "jednorazówki" za 30 zł.
Co do zarobków szparag- faceci, truskawka- kobiety (2-3 grupy męskie ale to przeważnie rumuni) jest problem z truskawką bo szef od truskawki nie chce by faceci zbierali bo ją gniotą:), borówka hehe tu to zbiegowisko faceci i kobiety większość studenci więc się dzieje :P wszędzie zarobisz jak masz smykałkę i dobre pola bo to podstawa.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-01-31 21:27:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [danny - 2014-01-31 21:07:54]:
Heh tak jak wcześniej truskawka to ciężko bo początek to koniec maja początek czerwca i to że nie za bardzo chcą tam facetów a ty chcesz lipiec a to już początki borówki i tam się pchaj znajomi zarabiali tam po 60 euro na luzie oczywiście jak smykałkę masz :) "hapaczki" walą na borówce po 100 euro na dzień i więcej, ale możesz o tym tylko pomarzyć :)
zdjecie uzytkownika
paweł - 2014-01-31 22:28:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2014-01-31 21:27:56]:
Dzięki za odpowiedź Pracownik. Mam jeszcze pytanie o te grupy, bo zarobki zależą od jej wyników. Czyli jak grupa jest leniwa a ja ostro kopie te szparagi to dostaje tyle co oni, to jest jakoś dzielone? Raz czytam, że to zależy od wyników grupy a raz że od akordu i jesstem skołowany :D
A, i jest tam wifi?
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-01-31 22:36:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [paweł - 2014-01-31 22:28:22]:
Akord grupowy jest tylko na folii a na szparagach truskawce czy borówce jest akord indywidualny. Dostajesz w biurze swoje "persony" (naklejki z kodami) i naklejasz kod na skrzynce którą zdajesz do "bulika" bulik zawozi skrzynki na halę a tam są warzone i skanowane. potem następnego albo dwa dni później przychodzi lista i na niej masz ile kg wyciąłeś i ile zarobiłeś. no i stawka którą sobie wyliczysz bo biuro cenę za kg zmienia co chwilę :P najniżej o ile pamiętam to było 34 centy za kilo a najwyżej 52 centy.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-01-31 22:41:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [paweł - 2014-01-31 22:28:22]:
AAAAAAAA i co do WIFI nie ma niestety ale kup sobie router USB i dokupisz sobie na miejscu kartę z internetem wykupisz pakiet i masz 6 gb na miesiąc za 15 euro:)
zdjecie uzytkownika
zaglebie - 2014-02-01 16:24:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jezdzicie do niemiec busami czy na wlasna reke? papiery maja wyslac luty/marzec wiec nie wiem kiedy bd termin wyjazdu. mozna jakos sie zorganizowac i jechac w grupie czy przewoznik bardziej sie oplaca? mieszkam niedaleko katowic
zdjecie uzytkownika
zaglebie - 2014-02-01 16:46:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wojtek - 2014-01-27 22:15:47]:
ja tez wyslalam formularz ktory byl na stronie ale dlugo nie dawali znac wiec postanowilam zadzwonic. wtedy mi babeczka powiedziala ze nie ma mojego zgloszenia elektronicznego wiec podalam dane przez tel i czekam na papiery. radze wiec zadzwonic.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-02-01 16:58:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [zaglebie - 2014-02-01 16:24:56]:
Hmmmmmmm jak będziesz znał termin (nie ten na papierze) tylko jak zadzwonią do Ciebie.
1. możesz pojechać busami z Leszna ( busy od Henia ) ale do Leszna to masz parę godzin pociągiem ( o ile dobrze pamiętam to o 14 jechał z Katowic bo masz tam być na 22)
2. Allstar jedzie więc możesz bez problemu się tam dostać
3. Jak będą dzwonić zapytaj czy nie jedzie ktoś prywatnym autem z tego terminu możliwe że będzie ktoś z okolic jechał to Ci dadzą znać.

Najtaniej to z inną osobą się zabrać, łobuzy z Leszna biorą chyba 60-70 euro+ dojazd pociągiem do Leszna, no i Allstar też bierze chyba ponad 70 euro no i droga nie wesoła jak rozwożą ludzi po niemczech
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2014-02-01 21:06:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej jeździ tam ktoś z pomorskiego okolice Kościerzyny, trójmiasta?
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2014-02-01 21:25:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej jjeździ tam ktoś z pomorskiego? Okolice Kościerzyny, trójmiasta?
zdjecie uzytkownika
kali - 2014-02-02 18:40:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś dostał papiery z warmińsko-mazurskiego
zdjecie uzytkownika
dawid - 2014-02-02 18:43:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest szansa że zarobie 20 tys na borówkach w dwa miesiące ? Ktoś tyle wyciąga ?
zdjecie uzytkownika
on - 2014-02-02 18:46:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja jestem z warmińsko-mazurskiego ale jeszcze nie dostałem papierów mówili że w marcu wyślą
zdjecie uzytkownika
kali - 2014-02-02 19:43:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [on - 2014-02-02 18:46:12]:
Ale juz tam byles czy pierwszy raz
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-02-02 19:50:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [dawid - 2014-02-02 18:43:53]:
Haha rozbawiłeś mnie tym pytaniem :D
Ludzie co wy chcecie tam zaraz fortunę zbić ?? 10 tyś to realne co zarobisz jak się przykładasz i nie licz na więcej. Aha jak palisz to już masz po tyłku bo chcący zapalić na borówce musisz wyjść z rajki do wyznaczonego miejsca to jakieś 200 m w jedną i 200 w drugą stronę :) więc wtedy tracisz czas i pieniądze (gdy będziesz na tyle głupi i zachcesz zapalić w rajkach i zostaniesz złapany przez bulikowego czy grupowego odrazu następnego dnia zjazd do Polski :)

Na szparagach i truskawce też jest zakaz palenia na polu więc palisz tylko jak wyjdziesz z pola (rajek)

Heh fortuny tam nie zbijecie więc nie łudźcie się
Pozdr
zdjecie uzytkownika
mariusz - 2014-02-02 20:32:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2014-01-31 19:52:35]:
jedzie ktoś z mazur
zdjecie uzytkownika
mariusz - 2014-02-02 20:34:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bob - 2014-01-31 19:58:17]:
kiedy jedziesz
zdjecie uzytkownika
bob - 2014-02-02 21:11:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja mam na folie na 10 luty mają dzwonić by potwierdzic przyjazd wybiera sie ktoś z małopolski?
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-02-02 21:16:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bob - 2014-02-02 21:11:34]:
Ja jadę ale własnym samochodem więc ...
zdjecie uzytkownika
zaglebie - 2014-02-02 21:40:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2014-02-01 16:58:32]:
dzieki za informacje. napewno zapytam gdy bd dzwonic. masz jeszcze jakies cenne uwagi dotyczace pracy sezonowej tam? z gory dzieki
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2014-02-02 21:53:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam ponawiam pytanie czy jezdzi do thcmiermanna ktoś z pomorskiego ?
zdjecie uzytkownika
on - 2014-02-02 23:31:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2014-02-02 19:50:45]:
nie byłem pierwszy raz tam jade
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Heinrich Thiermann
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski