Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Heinrich Thiermann

zdjecie uzytkownika
Tomo29 - 2013-06-10 13:13:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dodzwonić się do biura w Motzow?
zdjecie uzytkownika
Andzia - 2013-07-10 11:09:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja powiedzialam ze staram sie o prace i wtedy dostalam za free.
zdjecie uzytkownika
Andzia - 2013-07-10 12:11:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myslisz ze to zabawne? Najpierw potrzebujesz pomocy gdzie co zalatwic a pozniej walisz wiesniackie teksty.wystarczy znajomość przepisów. Osoby ubiegające sie o stanowisko sa zwolnione z opłaty skarbowej za wydanie zaświadczenia. I tyle w temacie
zdjecie uzytkownika
RYBNIK-SLASK - 2013-07-10 12:24:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Andzia - 2013-07-10 12:11:22

Myslisz ze to zabawne? Najpierw potrzebujesz pomocy gdzie co zalatwic a pozniej walisz wiesniackie teksty.wystarczy znajomość przepisów. Osoby ubiegające sie o stanowisko sa zwolnione z opłaty skarbowej za wydanie zaświadczenia. I tyle w temacie
chyba u ciebie inne przepisy, ja powiedzialem ze potrzebuje to do pracy za granica to mi powiedziala ze najpierw zaplacic 17 zl w okienku za ten dokument...
zdjecie uzytkownika
Andzia - 2013-07-10 13:00:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bo powiedziałeś ze do pracy za granica. Dlatego.
zdjecie uzytkownika
Magda - 2013-07-10 13:03:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
na ktorego macie termin wyjazdu?
zdjecie uzytkownika
Magda - 2013-07-10 13:05:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Andzia na ktorego masz termin? bo ja 1 Lipca
zdjecie uzytkownika
Andzia - 2013-07-10 13:43:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tez mam na pierwszego ale jeszcze nikt nie dzwonil. W zasadzie w Polsce tez jeszcze nie rozpoczęto zbiorów Borowki.
zdjecie uzytkownika
Madzik - 2013-07-10 23:11:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja mam termin na 15 i tez nikt nie dzwoni narazie. Jadę pierwszy raz.
zdjecie uzytkownika
Edyta26 - 2013-07-11 08:26:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja wczoraj dzwoniłam i powiedzieli ze u nich teraz są burze i abym dowiadywała w czwartek w piątek lub najpóźniej w poniedziałek. Jak będę coś wiedzieć to na pewno napisze tutaj
zdjecie uzytkownika
Andzia - 2013-07-11 12:13:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że każdemu coś innego mówią, jak wczoraj dzwoniłam to mnie zbyli i stwierdzili, że w tym tygodniu będzie przyjazd małej grupy na truskawkę i na halę, miałam termin na 8 lipca, i bardzo mi zależy na szybkim wyjeździe gdyż nie mogę długo u nich być, jak ktoś coś będzie wiedział to proszę o informację tu na forum :)
zdjecie uzytkownika
Michał - 2013-07-11 18:43:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ja dzisiaj dojechalem do thiermana do. Kirchdorf maja ściągać ludzi chcą 100 ściągnąć osób . Jest tu fajnie dostałem pokój narazie jestem ssam ale jutro mają ludzie przyjeżdżać jak macie jakieś pytania to pytajcie mam dzisiaj wolne bo dopiero jutro mnie zarejstruja. W biurze są dwie mile panie oczywiście jak tylko przyjechalem dostalem obiad spotkalem milych ludzi
zdjecie uzytkownika
pawel - 2013-07-11 19:27:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do Michał: A nie orientujesz się czy wszyscy są już na borówce czy jescze sprzątają pola na truskawce? A u jakiego grupowego jesteś i w jakiej miejscowości?
zdjecie uzytkownika
Andzia 2 - 2013-07-11 19:33:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A skąd masz tą informację, że mają 100 ludzi ściągać? i na jaki termin miałeś przyjazd?
zdjecie uzytkownika
RYBNIK-SLASK - 2013-07-12 05:59:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja wczoraj dostalem kolejny list z wynagrodzeniem i czasem przyjazdu po niemiecku oraz druga kartka z info ze bez tele nie mam przyjezdzac...
zdjecie uzytkownika
Michał - 2013-07-12 07:15:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pawel - 2013-07-11 19:27:39

do Michał: A nie orientujesz się czy wszyscy są już na borówce czy jescze sprzątają pola na truskawce? A u jakiego grupowego jesteś i w jakiej miejscowości?
Z tą truskawka to nie wiem ale borówkę zbierają kobiety juz od tygodnia tak mi mówil kierowca który. Wiózł mnie na domek. A dopiero dzisiaj przydziela mnie do grupowego bo o 10 jadę sie zarejestrować . T
kirchdorf a domek jest jakieś dobre z 5 kilometrów od zakladu.
zdjecie uzytkownika
Michał - 2013-07-12 07:22:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Andzia 2 - 2013-07-11 19:33:17

A skąd masz tą informację, że mają 100 ludzi ściągać? i na jaki termin miałeś przyjazd?
Wczoraj byłem w biurze bo przyjechałem dzień wcześniej z tymi ludźmi powiedziała mi panie biurze . Pokazała długą listę i powwiedziala ze teraz będą do ludzi dzwonić. Ja mialem termin na 17 czerwca. Ale dzwoniłem co parę dni aż w końcu sie udało i kazali mi przyjechać .
zdjecie uzytkownika
pawel - 2013-07-12 08:42:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to jak sie zarejestrujesz to napisz jak byś mógł jaki grupowy. i co będziesz zbierał. A tam masz internet?
zdjecie uzytkownika
Andzia1 - 2013-07-12 09:04:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Właśnie przed chwila do nich dzwonilam i pani powiedziala ze trzeba czekac bo ściągneli narazie mala grupie ludzi tylko do przejść przez pola zeby pierwsze owoce sie nie zmarnowaly, i ze narazie nie moga ściągać ludzi skoro nie sa w stanie zapewnić im pracy....
zdjecie uzytkownika
Magda - 2013-07-12 10:14:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sluchajcie skoro sie do nich dzwonilo i mielismy byc w pierwszej kolejnosci to w koncu jakie pojechaly grupy dla mnie to jedna wielka sciema jestem juz dwa tygodnie po terminie i cisza .
zdjecie uzytkownika
Andzia1 - 2013-07-12 10:38:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Magda - 2013-07-12 10:14:53

sluchajcie skoro sie do nich dzwonilo i mielismy byc w pierwszej kolejnosci to w koncu jakie pojechaly grupy dla mnie to jedna wielka sciema jestem juz dwa tygodnie po terminie i cisza .
Trzeba się liczyć z tym ze ściągają w pierwszej kolejności tych co jeżdżą od lat do nich... Trzeba czekac... Tez jestem 2 tygodnie po terminie i zalezy mi na czasie....
zdjecie uzytkownika
Andzia 2 - 2013-07-12 10:41:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie prawda, że ściągają tych co jeżdżą do nich od lat jeżdże do nich 5 rok jestem już po terminie a jak dzwonie to mnie ciągle zbywają, także nie do końca jest tak właśnie z moich doświadczeń chętniej ściągają nowych jadących po raz pierwszy
zdjecie uzytkownika
Magda - 2013-07-12 10:47:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sluchajcie czy bylo tak ze ktos nie pojechal mimo tego zgloszenia i tej lipnej umowy poprostu nie zadzwonili !
zdjecie uzytkownika
Andzia 2 - 2013-07-12 11:04:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem, ale wiem jedno, do mnie dzwonili w pierwszym roku kolejne 3 lata do dzwonienie do nich i proszenie się o przyjazd aż w końcu łaskawie mówili, żeby przyjechać, także ja nie wierzę w ich telefony tylko co jakiś czas dzwonie i się dopytuję
zdjecie uzytkownika
Magda - 2013-07-12 11:42:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przed chwila dzwonilam i znowu ta sama spiewka ze jeszcze tydzien i beda obdzwaniadz ludzi znowu podalam swoje dane i kazali czekac mowili ze jest opuznienie w zbiorach. I czeka duzo ludzi. Okarze sie za tydzien. BEZSENS!!! :D
zdjecie uzytkownika
Edyta26 - 2013-07-12 11:57:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja też dzwoniłam w Niemczech niema pogody może w przyszłym tygodniu coś się ruszy. Truskawki już te pierwsze się kończą teraz sprzątają pola. A z hali przebierają borówkę. W tamtym roku też miałam opóźnienie ale sami do mnie zadzwonili
zdjecie uzytkownika
wiska - 2013-07-12 14:51:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z truskawką jest porażka byłam i zwiałam po 3 tyg a niektórzy uciekali po tyg. zero zarobku bo same czyszczenie pól sam szrot bo wszystko gnije
zdjecie uzytkownika
Edyta26 - 2013-07-12 15:54:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ci co byli na początku zarobili moja koleżanka była 7tyg. i zarobiła 9tys. zł
zdjecie uzytkownika
k - 2013-07-13 13:01:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja bylam na szparagach i jak zjezdzalam 29 to mowili ze borowka sie zadzyna 10 i wtedy maja ludzi sciagc na hale tak bylo na lehnine nie wiem jak poprawnie sie pisze nie wazne a jada 1 osoby ktore sobie miejsce zaklepia u grupowej i ci co jezdza od lat tak jest ma leninie a gdzie indziej to nie wiem jak jest
zdjecie uzytkownika
michael - 2013-07-14 13:32:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Są jakieś konsekwencje z rezygnacji po tym jak otrzymało się umowę wstępną?
zdjecie uzytkownika
Magda - 2013-07-14 22:38:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie ma a ta umowa jest lipna !!!!!!!
zdjecie uzytkownika
abcd - 2013-07-15 15:27:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy wie ktoś może ile płacą za kg borówki i czy na Uhte jest internet ?
zdjecie uzytkownika
Edyta26 - 2013-07-15 18:26:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś wie coś nowego? czy ktoś ma już pewny wyjazd?
zdjecie uzytkownika
RYBNIK-SLASK - 2013-07-15 19:36:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Edyta26 - 2013-07-15 18:26:33

Czy ktoś wie coś nowego? czy ktoś ma już pewny wyjazd?
w tym tyg maja dzwonic wiec czekam
zdjecie uzytkownika
Edyta26 - 2013-07-15 22:23:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mi powiedzieli dzisiaj że na środę maja już grupę
zdjecie uzytkownika
lollllllll - 2013-07-15 22:53:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
abcd - 2013-07-15 15:27:52

Witam czy wie ktoś może ile płacą za kg borówki i czy na Uhte jest internet ?

nie ma internetu
około 70 centów za kg w sezonie to jakies minimum jeżeli dobrze pamiętam
zdjecie uzytkownika
Magda - 2013-07-16 10:28:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy jest jeszcze ktos kto nie pojechal z 1 lipca i czeka nieublagalnie na tel od nich a tu cisza i cisza !!!!
zdjecie uzytkownika
Edyta26 - 2013-07-16 10:49:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy duzo osób juz pojechało na borówkę
zdjecie uzytkownika
RYBNIK-SLASK - 2013-07-16 11:03:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Edyta26 - 2013-07-16 10:49:25

czy duzo osób juz pojechało na borówkę
to tam zadz i powiedz ze chce jechac juz
zdjecie uzytkownika
Edyta26 - 2013-07-16 11:07:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzwonie codziennie i codziennie mnie zbywaja
zdjecie uzytkownika
Edyta26 - 2013-07-16 11:09:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w zeszlym roku bylam na truskawce
zdjecie uzytkownika
Wioleta - 2013-07-16 11:13:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
2 osoby czekają z terminem 1 lipca...ciągle mówią że najpierw jadą osoby które juz były, a później wołaja reszte
zdjecie uzytkownika
Edyta26 - 2013-07-16 11:18:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moja siostra ma na 1lipca i tez nie pojechała. ja bylam w zeszłym roku i tez nie pojechałam jeszcze
zdjecie uzytkownika
Magda - 2013-07-16 12:22:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak to jest mozliwe ze nas nie zciagaja to w koncu z jakiego terminu jezdza osoby a jeszcze sa z 15 lipca. dzwonilam 2 razy i cisza byla osoba co miala na 8 a pojechala 4 i tez pierwszy raz
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Wysyłają Ci papiery, później dzwonią i mówią czy chcą Cię na polu czy na hali czy czym tam innym. Zgadzasz się lub negocjujesz inne stanowisko. Pytają czy już tak pracowałeś i tyle. Na przód biorą starych pracowników, a później całą resztę.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Edyta26 - 2013-07-16 18:53:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak długo trwa borówka
zdjecie uzytkownika
cwaniak z polski - 2013-07-16 21:16:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Radzę olać ta prace, jestem tu parę dni, patola, robimy po 10 godzin dniowka nie przekracza 30 euro, nie da się zarobic, strata pieniędzy tu przyjeżdżać, czym wiecej zbierzesz tym bardziej ci obniza stawke parodia smiechu warte, zbieram na bilet i uciekam

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Heinrich Thiermann!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Heinrich Thiermann

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert