logo Holbern

Holbern

Wrocław

Opinie o Holbern

Kaczor 2015-08-18 10:35:45
Witam mam ofertę z holbern na transport napoi w Heidenheim koło Ulm jazda po Niemczech,może coś ktoś słyszał o tej firmie i czy warto wchodzić z holbern w układ
1
mordek 2015-08-29 15:09:23
Z tą jazdą bez karty w tacho to prawda?Interesuje mnie praca w Osnabruck,ale jeśli są takie przegięcia to może dać sobie spoój?
malowany 2015-09-17 19:19:00
mam pytanko forstmann co ktovwie mam jehac w poniedziałekpilnie napiszcie
Robert 2015-09-18 09:31:10
Pracuje od miesiaca. tragedii nie ma. Jesli chcesz sie nauczyc jezdzic i troche zarobic to spoko.
piotr 2015-09-18 17:14:38
nie ma po co jechać, syf i nic się nie zgadza
2
baaaad 2015-10-01 10:57:05
Odradzam!!! Sprawiają wrażenie profesjonalistów, jednak to tylko pozór.
Sciemniaja, mowia tylko tyle,zeby zachecic do wyjazdu a pozniej martw sie sam.
Umowa do podpisania na miejscu pracy(po przyjezdzie zazwyczaj kilkuset kilometrów) po niemiecku, wiec jesli nie znasz języka, to nie wiesz co podpisujesz i pozniej moze być zonk.
Dowiadujecie się o ważnych warunkach pracy też dopiero po podpisaniu umowy na miejscu.Pieniądze słabe i nie wiadomo tak naprawde ile i za ile.
A w niemczech i tak mają Was za murzynów, więc radze zastanowić się kilka razy przed podjęciem ważnych decyzji
2
kierowca 2015-10-02 00:06:46
Odradzam korzystanie z usług tej agencji pośrednictwa. Jeśli każdą pracę organizują tak, jak wyjazd na kampanie buraczaną do Niemiec (Haldensleben) do firmy HaGe to jest to TRAGEDIA ! Pracownicy firmy dopiero po przyjeździe na miejsce na spotkanie z pracownikami i pracodawcą, sami dowiadują się o najważniejszych aspektach pracy jako kierowca ciężarówki !!! Podczas rozmowy telefonicznej przed wyjazdem nie było mowy o pracy w nocy, o tym, że NIEMIECKI dyspozytor w firmie nie stara się pomóc, aby każdy mógł dotrzeć na miejsce docelowe tylko podaje numer telefonu do kierowcy kombajnu, a przecież nie była wymagana znajomość języka ! Po spotkaniu w pierwszy dzień poklepali tylko każdego po ramieniu i powiedzieli, że "dacie sobie rade". Jasne, przecież każdy kto przyjechał wie, gdzie są wszystkie pola z burakami w okolicy. OGÓLNIE PORAŻKA, NIE POLECAM, chyba, że chcecie stracić czas i pieniądze. Z 15 osób które przyjechały na miejsce, 12 zjechało po pierwszym dniu pracy. Apropo umowy, podpisujesz umowę niemiecką w której nie wiesz co jest w ogóle napisane, żadnej polskiej wersji umowy a chyba tak powinno to działać, jeśli firma pośrednicząca ma w tym udział !!
1
Ted 2015-10-04 15:22:19
Też miałem jechać na kampanie buraczaną ale nie chciało mi się wierzyć w zapewnienia firmy , że pracuje się po 8 godzin dziennie . Mieszkam na wsi i wiem jak wygląda odbiór buraków z pola ,tłuką się po nocach ile da .
1
Kierowna2 2015-10-07 11:02:30
12 osób odjechało po pierwszym dniu pracy - 3 osoby od razu, jeszcze przed rozpoczęciem pracy :
driverek 2015-10-08 10:58:47
WITAM KIERO JAKIE SĄ WARUNKI JAKO KIEROWCA C,E? W SZCZEGULNOŚĆI INTERESUJĄ MNIE AUTOTRANSPORTERY.MOŻE KTOŚ ZNA TEN TEMAT.DZIĘKI POZDRAWIAM
driver123 2015-10-08 11:09:21
Ja jezdze od nich raz na pol roku do roznych firm. Lubie zmiany. teraz jez pojechalem i nie narzekam.
Nie sa wstanie sprawdzic wszystkich firm. niestety nie ryzykujesz nie zarabiasz. tak to dziala.
mara 2015-11-13 15:11:32
jeśli jesteś pracodawcą i zlecasz firmie rekrutacje to szkoda Twojego czasu. Firma nierzetelna, nie wywiązuje się z postanowień umowy , którą sama zaproponowała, przesyła nieprawdziwe informacje na temat terminu zatrudnienia pracowników.Zarząd firmy nieprofesjonalny i niegrzeczny, prezentujący w rozmowach telefonicznych agresywny styl.Gorąco nie polecam. Na kontakcie z Holbern można tylko stracić.
4
kwiatek 2015-11-14 10:02:37
Dyektor handlowy wyjątkowo nieprofesjonalny i niekulturalny
gość 2015-12-30 16:43:34
Wybieram się do pracy w firmie Forstmann po nowym roku, ale nie wiem komu wierzyć. Pojawiają się na tym forum sprzeczne opinie. Czy znajdzie się jakaś osoba, która opisze pracę u nich rzetelnie? Podajcie konkretne informacje na temat zarobków, warunków pracy i zakwaterowania. Czy rzeczywiście kierowcy bez doświadczenia mogą liczyć na szkolenie? Czy znajomość języka jest warunkiem koniecznym do podjęcia pracy? Proszę o ifo tel. 660034442 lub tutaj na forum
2
Broki 2016-01-01 19:24:44
Cześć kolego!
Nie bardzo Ci pomogę, bo też dopiero po nowym roku zaczynam tam pracę. Jesli mozna wiedzieć to skąd wyjeżdżasz i kiedy?
2
piaskun 2016-01-06 09:21:58
witam czy ktos wyjechaj do niemiec jako piaskarz
2
Oferty Pracy
2016-01-04
Żródło: Gowork.pl
Tilburg
( )
Holbern -  jesteśmy międzynarodową agencją doradztwa personalnego, specjalizujemy się w rekrutacji pracowników średniego i wyższego szczebla. Współpracujemy z wieloma przedsiębiorstwami na terenie całej Europy. Kandydatom zdecydowanym na podjęcia pracy za granicą oferujemy bezpieczne zatrudnienie w sprawdzonych firmach, profesjonalną obsługę oraz wsparcie polskich konsultantów. Nasze usługi są bezpłatne dla kan
totolo 2016-01-06 12:14:16
Kierowca Krajowy C+E - Holandia Holbern 2016-01-04 Żródło: Gowork.pl Tilburg ( ) Holbern -  jesteśmy międzynarodową agencją doradztwa personalnego, specjalizujemy się w rekrutacji pracowników średniego i wyższego szczebla. Współpracujemy z wieloma[...]">@Oferty Pracy - 2016-01-06 12:14:16
ja tez mam jechac do Frostmanna. Prosze o opinie kogos kto tam byl
darek 2016-01-06 14:10:51
jedziesz do FORSTMANN TRANSPORTE
Werte bewegen wpółnocnej wesfali??????
2
SERFER 2016-02-03 16:32:19
ja jade w niedziele
bazyl 2016-02-10 16:37:47
to sa oszusci i tyle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
SERFER 2016-02-11 19:19:06
też sie z tym niezgadzam firma jak najbardziej ok polecam byłem na stanowisku piaskarza jak sie ktoś zna na tym to wie o co chodzi a i zarobki ok i mieszkanie polecam tą firme z czystym sumieniem !!!POZDRAWIAM MARCO.
jaaa 2016-02-13 01:36:01
Tragiczna firma!!! Dostałam oferte, mialo byc wszystko pieknie... przyjazd na miejsce - Niemcy! Brak pralki, internetu, brak jedzenia!! (praca miała nam zapewnić)... Nie współpracujcie z tą firmą! Zeby sie do nich pozniej dodzwonic i wyjasniac swoje "problemy" które wyszły z dnia na dzień?! Nie ma opcji!!! A Pani Aleksandra która pozniej się mną zajmowała... kobieta bez kultury.
1
dzik 2016-03-28 07:08:39
Witam jest ogłoszenie ,praca przy produkcji kiełbas dla masarza ,może ktoś wie za ile na godzinę i po ile godzin ,jak warunki na firmie i jakie mieszkania
Pozdrawiam
pa 2016-04-10 13:14:01
Pracuję na chłodni w okolicach Hanoweru. MASAKRA!!. Tam jesteś potrzebny jako tragarz a nie jako kierowca. A tak w ogóle to holbern to jedno wielkie kłamstwo. wszystko co piszą w ofertach w 80 procentach nie jest prawdą. A jak chcesz zadzwonić i wyjaśnić sprawę to mówią że mają "związane ręce" lub wcale nie odbierają telefonów. Kategorycznie odradzam holberna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Misha 2016-04-14 16:16:57
( usunięte przez administratora ) Ja mam super robote !!!
1
Rudy 2016-04-14 16:20:51
Firma na tyle dobra, ze szkoda tam nie pracowac
Kasia 2016-04-14 16:23:15
Ja pracuje dzięki tej firmie drugi rok i jestem zadowolona
Tomek 2016-04-14 16:24:48
Pierwsza firma w historii Polski, która placi na raty! Nowe profesjonalne podejscie na rynku pracy!
Jaro 2016-04-14 16:26:12
Jezdze juz 4 miechy i wszystko się zgadza, a ten kolo co rekrutuje spoko gość !!!!
1
Mr. Beautiful 2016-04-14 16:27:17
Jest dobrze! Mam silna wole!
1
Adrianna 2016-04-14 16:27:27
Pracuje jako kelnerka od 6 miesięcy i wcale nie zgadzam się z opinią powyżej, Pani Aleksandra bardzo miła i profesjonalna rekruterka. Pozdrowionka z Halle!!
Seba 2016-04-14 16:28:34
ja na kampani buraczanej i nie ma lipy, solidni sa
1
MIG 2016-04-14 16:31:01
Robota, jak robota morze być. Mogloby byc lepiej no, ale nie jest zle. Pracowalem jako spawacz MiG, gdzie sam zalatwilem sobie prace, przeszlem przez ich agencje do innej roboty i bylo lepiej, niz jak znalazlem sobie sam. Osobiscie polecam
kierowca C+E 2016-04-14 16:31:06
Firma spoko, rekruter spoko, wszystko spoko, tylko pracodawca nie placi, a rekruter nie odbiera
Baron Jacek 2016-04-14 16:33:38
Pojechałem do Anglii jako kierowca. Sprawdzili mi przez telefon język, coś tam gadu gadu, a w Anglii powiedzieli ze sori i narazie. Za wycieczkę dzięku gosciu, który mnie ogarnął super pracę. Pozdro
1
Igor 2016-04-14 16:38:52
System ratalny jest w modzie
Matt 2016-04-14 16:39:14
hmmm na raty , to super opcja, mozna rozlozyc sobie wydatki, to jest podejscie projektowe
1
Oferty Pracy
2016-04-14
Żródło: Gowork.pl
Wrocław
(dolnośląskie)
Dla naszego Klienta poszukujemy młodej, dynamicznej osoby na stanowisko:Sekretarka z j. NiemieckimZakres obowiązków:-prowadzenie sekretariatu;- umawianie spotkań;- nadzór nad dokumentacją;- kontakt z klientami w j. niemieckim;- obsługa korespondencji;- sporządzanie dokumentów w j. polskim oraz niemieckim;Oczekiwania:- wykształcenie wyższe;- mile widziane pierwsze doświadczenie na stanowisku podobnym;- Biegła znajomość j. niem
Mr. 2016-04-15 10:14:08
Sekretarka - j. Niemiecki - Wrocław Holbern sp. z o.o. 2016-04-14 Żródło: Gowork.pl Wrocław (dolnośląskie) Dla naszego Klienta poszukujemy młodej, dynamicznej osoby na stanowisko:Sekretarka z j. NiemieckimZakres obowiązków:-prowadzenie sekretar[...]">@Oferty Pracy - 2016-04-15 10:14:07
Jak sie nie zna jezyka to sie nie pcha. Mi sprawdzili i wszystko bylo ok! Polecam!
2
tret 2016-05-04 15:05:53
Obecnie szukają ukraińców do pracy, to chyba wiele mówi.
beblok 2016-06-02 11:39:10
Możesz napisać kto był rekruterem? Wystarczy imie i pierwsza litera nazwiska
luis 2016-06-14 18:38:16
Czy holbern zmienił nazwe na bergern czy cos w tym rodzaju? A cefahrer to chyba odłam holberna bo widze ze podobne oferty
luis 2016-06-15 11:05:24
A dalej Pan oferuje robote u Forstmana? Kiedyś dostałem od Pana oferte do niego a później na kampanie buraczaną i dobrze ,że nie zdecydowałem się pojechać bo koledzy szybko powracali.
turek 2016-07-19 13:53:58
Zrezygnowałem z rekrutacji w dawnym Holbern a obecnym Bergerman po pierwszym telefonie. Z tak bezczelnym traktowaniem kandydata nie spotkałem się nigdzie wcześniej. Rekruter o wszystko miał pretensje i wszystko co mówiłem poddawał w wątpliwość żeby zrobić mi łaskę i zaprosić na rozmowę w terminie jemu dogodnym.
Dziękuję, postoję.
? 2016-09-13 23:11:41
W jakiej miejscowości?Jechałeś jako kierowca bez doświadczenia?Jak sprawa wygląda z językiem?
sztucznezeby 2016-09-23 12:06:54
To sa oszusci.mialy byc nadgodziny dodatki i premie i niczego takiego nie ma.mial byc wymagany anguelski a ty co?tylko niemiecki jak sie okazalo.kreca i tylko na naciagaja fakty.
sztucznezeby 2016-09-23 12:07:35
To sa oszusci.mialy byc nadgodziny dodatki i premie i niczego takiego nie ma.mial byc wymagany anguelski a ty co?tylko niemiecki jak sie okazalo.kreca i tylko na naciagaja fakty.
hehe 2016-09-23 12:39:01
Hej, wiecie jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać? Podobno oprócz podstawy dorzucają premie, które miały zostać ostatnio przyznane. Bardzo mi zależy na tej kwestii. Z góry dziękuję za odpowiedź.
? 2016-10-25 13:01:14
Od kiedy w kwietniu jest kampania buraczana?
Zostaw swoją opinię o Holbern - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Holbern