Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Holbern

Opinie o Holbern

Pracowałeś w firmie Holbern i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Łysy - 2015-03-30 11:22:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja wyjechałem do Forstmana kilka miesięcy temu, praca cięzka, ale pieniądze dobre.Jak chcecie zarobić sobie przez rok a potem wrócić z dobrą kasą do Polski, to dobra opcja.
zdjecie uzytkownika
owłosiony - 2015-03-31 11:37:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Łysy a jak sprawa z językiem niemieckim umiesz komunikatywnie,bo ja umiem komunikatywnie ale machcać rękami
zdjecie uzytkownika
Łysy - 2015-04-01 12:54:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
w firmie jest tłumaczka z Polski oraz polski dyspozytor. Ale w między czasie się też języka uczysz na kursie w weekendy za darmochę
zdjecie uzytkownika
WOLF - 2015-04-01 17:05:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Lysy a czasu pracy pilnuja ? A zarobisz 5,6 tys ? Weekendy w kabinie? Po ile osob na chatach? Dalekie trasy ? Auta ok ? Dzieki ziom pozdro!
zdjecie uzytkownika
grzesio - 2015-05-11 14:36:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
napiszcie cos aktualnego o firmie FORSTMANN transporte. mam propozycje pracy ale po tych info sie wacham. pozadawiam
zdjecie uzytkownika
kresek - 2015-05-20 11:42:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
spoko Niemcy, idzie się dogadać nawet bez języka
zdjecie uzytkownika
kierowcaa - 2015-05-21 16:19:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie idzcie do forstmanna!!!!!!!!!!!!jak was złapia za to przeginanie tacha to wspolczuje
zdjecie uzytkownika
mietek - 2015-05-23 20:03:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co z tym tachem?
zdjecie uzytkownika
mih - 2015-05-28 03:06:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@grzesio, ja to jeśli chodzi o aktualne informacje to wiem że szukają Kucharza, Kelnerki i Recepcjonistki do Niemiec do Göhren. A poza tym trochę pracy we Wrocławiu u nich jest, na pewno dla elektryka z vca, betoniarza i zbrojarza no i dla kierowcy międzynarodowego z kategoriami c +e. Chyba pracownika call center też szukali
zdjecie uzytkownika
ula - 2015-05-30 19:58:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
mój mąż dostał propozycję pracy z holbern w zawodzie montera gk, mam pytanie czy ktoś pracuje w budowlance i może udzielić informacji czy to co oni proponują to tylko obietnice a na miejscu zastaje się calkiem coś innego
zdjecie uzytkownika
Waldi - 2015-06-07 15:32:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Mam pytanie do tych którzy wyjechali jako kierowcy.Firma zapewnia wam lokum a co jeśli chciałoby się zrezygnować z ich kwaterunku?Jest taka możliwość?
zdjecie uzytkownika
smutny - 2015-06-12 10:00:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Witam
Jeżdzi ktoś na chłodniach w Hamburgu przez Holbern? Jak wygląda praca, jak warunki mieszkaniowe, jak z czasem pracy, jaka kasa realnie?pzdr





zdjecie uzytkownika
siwy - 2015-06-16 16:39:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Rymar23 - 2015-03-01 12:40:32]:
niesą to wcale duże piniądze za granicą!!!!!
zdjecie uzytkownika
MARIUSZ - 2015-06-21 11:38:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kris - 2015-02-01 19:47:41]:
proszę jeśli ktoś może udzielić mi informacji na temat firmy Forstman to byłbym bardzo wdzięczny MMM262@INTERIA.PL
zdjecie uzytkownika
krachu - 2015-06-27 15:54:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
firma Holbern nie próżnuje na rynku pracy i ma do zaoferowania bardzo dużo miejsc pracy na terenie naszego kraju jak i zagranicą. Wykaz prac, na które można aplikować w tej firmie to: kierowca C+E; płytkarz; Konsultant ds. rekrutacji zagranicznych; Inżynier Lutowania Twardego; Monter płotów, bram, ogrodzeń, szlabanów; Asystentka-Referent Prawny z J. Niemieckim oraz wiele wiele innych, które można znaleźć w ofertach pracy tej firmy
zdjecie uzytkownika
smolenzoo - 2015-07-11 14:22:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeśli chodzi o nabór kierowców C+E do Osnabruck czy Ibbenburen na kontenery BDF to stanowczo ODRADZAM - mieszkanie w baraku na parkingu firmy, jazda z wyciągniętą kartą tacho, wypłata w granicach max.1200 euro, mieszkanie to swego rodzaju punkt przeżutowy dla kierowców - dzisiaj śpisz w jednym jutro w drugim itd -
zdjecie uzytkownika
derojek - 2015-07-18 21:12:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Kto płaci za mandaty?)))
zdjecie uzytkownika
Henryk - 2015-07-29 23:19:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@smolenzoo trochę mnie zmartwiłeś, bo jestem zainteresowany podjęciem pracy za granicą włanie za pośrednictwem tej firmy.. Mam doświadczenie jako kierowca kat. C+E, ale do tej pory udawało mi się trafiać na w miarę dobry socjal.. Nie mówię, że ma być niewiadomo jak, ale chciałbym mieć gdzie spać jednak...
zdjecie uzytkownika
Rajder - 2015-08-11 10:19:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie lacznie forstmanna z Holbernem. ja pojechalem do innej firmy od nich i jestem zadowolony! jezdze w dusseldorfie. Spytaj czy maja oferte na forsmanna i zobaczysz.
zdjecie uzytkownika
Kaczor - 2015-08-18 10:35:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam ofertę z holbern na transport napoi w Heidenheim koło Ulm jazda po Niemczech,może coś ktoś słyszał o tej firmie i czy warto wchodzić z holbern w układ
zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2015-08-29 02:26:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rotacja w firmie cały czas istnieje, bo prawie codziennie pojawiają się nowe oferty pracy. Ciekawe by było zatrudnienie na stanowisko regional product manager. Napisali że posiadają atrakcyjny pakiet benefitów, ale nie wiadomo jakich niestety. Najważniejsze nie musiałbym opuszczać Polski, za bardzo jestem do niej przywiązany.
zdjecie uzytkownika
mordek - 2015-08-29 15:09:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tą jazdą bez karty w tacho to prawda?Interesuje mnie praca w Osnabruck,ale jeśli są takie przegięcia to może dać sobie spoój?
zdjecie uzytkownika
malowany - 2015-09-17 19:19:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanko forstmann co ktovwie mam jehac w poniedziałekpilnie napiszcie
zdjecie uzytkownika
Robert - 2015-09-18 09:31:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje od miesiaca. tragedii nie ma. Jesli chcesz sie nauczyc jezdzic i troche zarobic to spoko.
zdjecie uzytkownika
piotr - 2015-09-18 17:14:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie ma po co jechać, syf i nic się nie zgadza
zdjecie uzytkownika
majka84 - 2015-09-28 12:02:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzę że zdania są skrajnie różne ale to tak zawsze bywa jeśli chodzxi o wyjazdy do pracy do Niemiec moim zdaniem. natomiast też wszystko zależy od stanowiska na które się stara człowiek dostac na zatrudnienie i nastawienia. ja chcę dostać się na posadę kierowcy CE-BDF w Magdeburgu i wiem że nie będzie lekko ale chcę taką pracę ze względu na zarobki
zdjecie uzytkownika
baaaad - 2015-10-01 10:57:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odradzam!!! Sprawiają wrażenie profesjonalistów, jednak to tylko pozór.
Sciemniaja, mowia tylko tyle,zeby zachecic do wyjazdu a pozniej martw sie sam.
Umowa do podpisania na miejscu pracy(po przyjezdzie zazwyczaj kilkuset kilometrów) po niemiecku, wiec jesli nie znasz języka, to nie wiesz co podpisujesz i pozniej moze być zonk.
Dowiadujecie się o ważnych warunkach pracy też dopiero po podpisaniu umowy na miejscu.Pieniądze słabe i nie wiadomo tak naprawde ile i za ile.
A w niemczech i tak mają Was za murzynów, więc radze zastanowić się kilka razy przed podjęciem ważnych decyzji
zdjecie uzytkownika
kierowca - 2015-10-02 00:06:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam korzystanie z usług tej agencji pośrednictwa. Jeśli każdą pracę organizują tak, jak wyjazd na kampanie buraczaną do Niemiec (Haldensleben) do firmy HaGe to jest to TRAGEDIA ! Pracownicy firmy dopiero po przyjeździe na miejsce na spotkanie z pracownikami i pracodawcą, sami dowiadują się o najważniejszych aspektach pracy jako kierowca ciężarówki !!! Podczas rozmowy telefonicznej przed wyjazdem nie było mowy o pracy w nocy, o tym, że NIEMIECKI dyspozytor w firmie nie stara się pomóc, aby każdy mógł dotrzeć na miejsce docelowe tylko podaje numer telefonu do kierowcy kombajnu, a przecież nie była wymagana znajomość języka ! Po spotkaniu w pierwszy dzień poklepali tylko każdego po ramieniu i powiedzieli, że "dacie sobie rade". Jasne, przecież każdy kto przyjechał wie, gdzie są wszystkie pola z burakami w okolicy. OGÓLNIE PORAŻKA, NIE POLECAM, chyba, że chcecie stracić czas i pieniądze. Z 15 osób które przyjechały na miejsce, 12 zjechało po pierwszym dniu pracy. Apropo umowy, podpisujesz umowę niemiecką w której nie wiesz co jest w ogóle napisane, żadnej polskiej wersji umowy a chyba tak powinno to działać, jeśli firma pośrednicząca ma w tym udział !!
zdjecie uzytkownika
Ted - 2015-10-04 15:22:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też miałem jechać na kampanie buraczaną ale nie chciało mi się wierzyć w zapewnienia firmy , że pracuje się po 8 godzin dziennie . Mieszkam na wsi i wiem jak wygląda odbiór buraków z pola ,tłuką się po nocach ile da .
zdjecie uzytkownika
Kierowna2 - 2015-10-07 11:02:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
12 osób odjechało po pierwszym dniu pracy - 3 osoby od razu, jeszcze przed rozpoczęciem pracy :
zdjecie uzytkownika
driverek - 2015-10-08 10:58:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WITAM KIERO JAKIE SĄ WARUNKI JAKO KIEROWCA C,E? W SZCZEGULNOŚĆI INTERESUJĄ MNIE AUTOTRANSPORTERY.MOŻE KTOŚ ZNA TEN TEMAT.DZIĘKI POZDRAWIAM
zdjecie uzytkownika
driver123 - 2015-10-08 11:09:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jezdze od nich raz na pol roku do roznych firm. Lubie zmiany. teraz jez pojechalem i nie narzekam.
Nie sa wstanie sprawdzic wszystkich firm. niestety nie ryzykujesz nie zarabiasz. tak to dziala.
zdjecie uzytkownika
Uhvb - 2015-10-28 15:08:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej nie wiem czy wiecie ale swego czasu w firmie Holbern prowadzili całkiem spora rekrutację z tego co pamiętam to były tam ogłoszenia między innymi na stanowisko montera, pracownika dociepleń budynków, konsultanta CAD, hydraulika kilku innych stanowisk zastanawiam się czy w najbliższym czasie wstawia jakieś nowe oferty
zdjecie uzytkownika
mara - 2015-11-13 15:11:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli jesteś pracodawcą i zlecasz firmie rekrutacje to szkoda Twojego czasu. Firma nierzetelna, nie wywiązuje się z postanowień umowy , którą sama zaproponowała, przesyła nieprawdziwe informacje na temat terminu zatrudnienia pracowników.Zarząd firmy nieprofesjonalny i niegrzeczny, prezentujący w rozmowach telefonicznych agresywny styl.Gorąco nie polecam. Na kontakcie z Holbern można tylko stracić.
zdjecie uzytkownika
meksynka - 2015-11-13 18:19:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to też pewnie zależy od stanowiska które zajmujesz. ja osobiście. przykładowo jak zostaniesz np. mechanikiem samochodów ciężarowych (Dublin) to na pewno możesz liczyć na szacunek bo fachowców się szanuje. i nie stracisz ale na pewno zyskasz. oczywiście musisz być profesjonalnym fachowcem, pozdrawiam optymistycznie
zdjecie uzytkownika
kwiatek - 2015-11-14 10:02:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dyektor handlowy wyjątkowo nieprofesjonalny i niekulturalny
zdjecie uzytkownika
6543 - 2015-11-15 21:26:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@meksynka no to tak samo jak jest z wynagrodzeniem, zależy też od stanowiska na którym sie pracuje..
zdjecie uzytkownika
prasek - 2015-11-18 00:33:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [6543 - 2015-11-15 21:26:26]:
stanowiska nie są tutaj jakoś specjalnie wyszukane. Przynajmniej nie te które obecnie można uznać za wolne
zdjecie uzytkownika
kubrak - 2015-11-20 03:47:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja sie zastanawiam nad stanowiskiem Blacharza samochodowego, rzecz jasna praca w Holandii w mieście Nijmegen.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-12-30 16:43:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wybieram się do pracy w firmie Forstmann po nowym roku, ale nie wiem komu wierzyć. Pojawiają się na tym forum sprzeczne opinie. Czy znajdzie się jakaś osoba, która opisze pracę u nich rzetelnie? Podajcie konkretne informacje na temat zarobków, warunków pracy i zakwaterowania. Czy rzeczywiście kierowcy bez doświadczenia mogą liczyć na szkolenie? Czy znajomość języka jest warunkiem koniecznym do podjęcia pracy? Proszę o ifo tel. 660034442 lub tutaj na forum
zdjecie uzytkownika
Broki - 2016-01-01 19:24:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć kolego!
Nie bardzo Ci pomogę, bo też dopiero po nowym roku zaczynam tam pracę. Jesli mozna wiedzieć to skąd wyjeżdżasz i kiedy?
zdjecie uzytkownika
prasek - 2016-01-03 19:33:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Broki - 2016-01-01 19:24:44]:
Cześć na forum. Od dłuższego czasu jestem bez pracy co zaczyna już mnie delikatnie mówiąc denerwować. Też wybieram się z Holbern na jedno z fizycznych stanowisk
zdjecie uzytkownika
piaskun - 2016-01-06 09:21:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ciapek - 2015-01-04 17:31:28]:
witam czy ktos wyjechaj do niemiec jako piaskarz
Oferty Pracy odpowiedz
2016-01-04
Żródło: Gowork.pl
Tilburg
( )
Holbern -  jesteśmy międzynarodową agencją doradztwa personalnego, specjalizujemy się w rekrutacji pracowników średniego i wyższego szczebla. Współpracujemy z wieloma przedsiębiorstwami na terenie całej Europy. Kandydatom zdecydowanym na podjęcia pracy za granicą oferujemy bezpieczne zatrudnienie w sprawdzonych firmach, profesjonalną obsługę oraz wsparcie polskich konsultantów. Nasze usługi są bezpłatne dla kan
zdjecie uzytkownika
totolo - 2016-01-06 12:14:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Oferty Pracy - 2016-01-06 12:14:16]:
ja tez mam jechac do Frostmanna. Prosze o opinie kogos kto tam byl
zdjecie uzytkownika
darek - 2016-01-06 14:10:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [totolo - 2016-01-06 12:14:16]:
jedziesz do FORSTMANN TRANSPORTE
Werte bewegen wpółnocnej wesfali??????
zdjecie uzytkownika
das - 2016-01-06 15:03:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czesc, Firma ma bardzo duzo ofert pracy. Wybralem sobie Kierowca Międzynarodowy C+E - Belgia - 60€ diety na dzień w Arendonk. Czy te 60€ jest rzeczywiscie diety placonej na dzien?
zdjecie uzytkownika
wepao - 2016-01-08 18:06:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@das ja też widziałem nowe oferty! mnie interesuje stanowisko jako Kierowca Międzynarodowy C lub C+E do Wielkiej Brytanii, bo tam z tego co wie najlepiej płacą.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2016-02-06
Żródło: Gowork.pl
Bielefeld
( )
  Kierowca CE – BDF – Bielefeld Miejsce pracy:  Bielefeld Numer referencyjny: KK/HS/F/2015 Opis stanowiska kierowanie zestawem tandemowym z kontenerami BDF praca w systemie 5/1 lub bez systemu   udział w załadunku i rozładunku przewożonych towarów oraz ich zabezpieczanie obsługa i wymiana kontenerów BDF dbałości o narzędzia pracy   Wymagania wobec kandydatów znajomość przepisów ruchu
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
SERFER - 2016-02-03 16:32:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [piaskun - 2016-01-06 09:21:58]:
ja jade w niedziele
zdjecie uzytkownika
piter - 2016-02-03 16:41:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@SERFER gdzie jedziesz i jakie warunki dostałeś? Ja złożyłem aplikację na dzisiejszą ofertę pracy, kierowca C+E - gabaryty w okolice Monachium. Piszą że wynagrodzenie dobre, nadgodziny, diety i premie. Ciekawie to wygląda

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Holbern

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert