Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Holbern

zdjecie uzytkownika
maajk - 2014-07-23 15:11:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (11)
HOLBERN&FORSTMANN omijajcie ich szerokim łukiem byłem 21.07 w ibbenburen i to co nam mowili we wrocławiu nie pokrywało sie nawet w małym stopniu w tym co bylo na miejsci z grupy 14kierowców zostało i zdecydowało sie podjąć prace tylko3osoby takze odradzam i ostrzegam przed nimi oszusci zlodzieje i naciagacze normy czasu pracy w firmie forstmann nie istnieja kierowca jest obciarzany karami w wysokosci 350euro za niedowiezienie ładunku nie zaleznie od warunków na drodze itd jazda glownie w nocy dodatkow za nocki nie ma tak samo jak i diet po 24euro tylko sa po 10 po prostu dramat odradzam!
zdjecie uzytkownika
Efendi - 2014-08-26 21:08:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,
czy ktoś może wyjeżdżał do pracy na kuchni (kucharz, pomoc kuchenna) poprzez tą agencję? Jeżeli tak, to jak wygląda sprawa z pomocą w zakwaterowaniu i zarobkami (czy ustalone wynagrodzenie pokrywa się z tym, co jest ustalone w Polsce, ile potrącają za zakwaterowanie)? Sam jestem zainteresowany (3 lata doświadczenia jako samodzielny kucharz, ukończony gastronomik, niemiecki komunikatywnie), tylko mam obawy, bo to pierwszy wyjazd zagranicę. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
niemiec - 2014-09-03 11:17:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Holbern to cienkie bolki oni żadnych kontaktów w Niemczech nie mają.
zdjecie uzytkownika
rozczarowany - 2014-09-24 15:48:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chociaż atmosfera pracy w Holbernie jest bardzo fajna, jednak samej firmy nie można polecić, jako wiarygodnego pracodawcy. Opóźnienia w wypłatach wynagrodzenia, czyli łamanie prawa pracy są mocną szramą na honorze firmy i jej rzetelności... Pracownicy tworzą firmę, a jeżeli ich się nie szanuje, to klientom powinno dać to do myślenia...
zdjecie uzytkownika
artur - 2014-10-07 11:56:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam szukam pracy jako kierowca c+e duże doświadczenie mam pracy na silosie 6lat, podejmę prace od zaraz podaje nr. 783551603
zdjecie uzytkownika
Suzi - 2014-10-22 05:45:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cześć, zbieram informacje do pracy na studia o pośrednikach pracy/ agencjach. Czy mógłby mi ktoś udzielić kilku informacji? Mianowicie: - jak przebiega proces rekrutacji na stanowiska? - czy firma pomaga w odnalezieniu się w innym kraju, można liczyć na jakąś pomoc na miejscu? - gwarantują odpowiednie zakwaterowanie? Będę wdzięczna za obiektywne opinie
zdjecie uzytkownika
Suzi - 2014-11-05 21:30:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy znajdzie się choć jedna osoba, która by mi pomogła przy napisaniu tej pracy o pośrednikach ??? do tego są potrzebne wasze wypowiedzi, więc ponownie bardzo ładnie proszę o odpowiedź osoby odwiedzające to forum :)
zdjecie uzytkownika
kierowca - 2014-11-08 08:52:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Uważajcie na firmę Holbern i propozycję pracy w firmie Forstmann. Zarówno Agencja Pracy jak i firma zachęcają do przyjazdu do Wrocławia na spotkanie, na którym dowiecie się że warunki uległy zmianie. Dodatkowo firma nie informuje o potrąceniach za wszystko (opony, ciśnienie, czas itp.) Tą informację możecie dopiero wyczytać w niemieckiej umowie o pracę. Pracownicy Agencji to osoby niewykwalifikowane, nie wiedzą nic o zawodach których poszukują. Na koniec ku przestrodze dodam że to ich kolejny nabór znowu nieudany (komentarz kilka stron wcześniej)i nie jedźcie do Niemiec własnym autem żeby się przekonać jak jest naprawdę. Wzór umowy prześlą Wam na maila jeśli poprosicie.
zdjecie uzytkownika
jacek - 2014-11-12 02:09:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kierowca - 2014-11-08 08:52:49]:
Witam własnie byłem we Wrocławiu dn.03.11.14r.na spotkaniu odnośnie pracy w firmie Forstmann jako kierowca C+E prosili mnie abym zrobił ADR wyjazd miałbym 02 12 14r.moim samochodem i mam mieszane uczucia odnośnie tej pracy i firmy.Czy mógłbym prosić wzór tej umowy i jak jest z zakwaterowaniem.
zdjecie uzytkownika
Adamus - 2014-11-15 16:36:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzieki wspolpracy z firma Holbern,pracuje juz ponad rok w niemieckiej firmie ,pelny profesjonalizm .Polecam
zdjecie uzytkownika
oguras - 2014-11-15 22:51:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam ja tez wybieram sie do tej firmy jako kierowca ce rozmawialem przez tel to wszystko niby dobrze ale czytam wasze opinie to zastanawiam sie jednak i kawal drogi mam do samego wroclawia bo az z mazur powiecie czy z ta firma jest godna zaufania? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Samsung - 2014-11-17 19:54:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marcin86 - 2014-05-15 15:27:57]:
A w którym oddziale pracujesz przy tych kurczakach? Mają ich kilka!
zdjecie uzytkownika
Robertos - 2014-11-20 00:36:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszyscy mówicie, że umawiacie się i zaraz zaczynacie pracę, a powiedzcie chociaż dla przyszłych osób jakie warunki finansowe wam zaoferowali na początek. Możliwość pracowania na umowę o pracę biorę w ciemno, ale te negatywne opinie o holbern trochę podburzyły moją pewność. Jakby ktoś raczył wyłożyć kawa na ławę co dają to będę wdzięczny.
zdjecie uzytkownika
Grzesiek - 2014-11-21 22:17:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Filip drajver - 2014-06-09 15:24:18]:
Witam kolegę po nowym roku wybieram się do Twojej firmy do pracy i mam parę pytań odnośnie tej firmy bo różnie piszą da rade jakoś w wolnej chwili pogadać na priv?daj znać na ten numer to zadzwonię 535 979 453 Grzesiek
zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2014-11-24 19:49:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak wygląda praca na BDF-ach w Niemczech opłaca się jechać?
zdjecie uzytkownika
Robert - 2014-12-02 21:36:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakaś informacja na temat spawaczy ? pracował lub pracuje ktoś tam na tym stanowisku ?
zdjecie uzytkownika
Pysiek - 2014-12-04 08:53:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś na pewno pracuje...Szkoda tylko, że ludzie zapominają napisać co dobrego tam słychać. Myślę, że na pewno można się spodziewać dużo lepszych warunków niż polskich, ale konkretnych kwot nie znam. Podejrzewam, że kasa w granicach 1500-2000 e powinna oscylować. Ktoś mógłby to potwierdzić bądź temu zaprzeczyć?
zdjecie uzytkownika
hybryda - 2014-12-18 13:06:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a nie wiecie może czy nie potrzebują kobiet młodych do biura i administracji? pracowałam w kilku prywatnych firmach, w jednym dziekanacie i byłam kierownicą dyskontu, co w takim razie za zatrudnienie może mi zaproponowac firma Holbern? wogóle to mam u nich szansę na cokolwiek jeśli chodzi op pracę?pozdrow
zdjecie uzytkownika
TOm - 2014-12-29 09:09:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Adamus - 2014-11-15 16:36:21]:
Możesz napisać czy wyjechałeś?Był ktoś ostatnio na spotkaniu we Wrocławiu?
zdjecie uzytkownika
TOm - 2014-12-29 15:42:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jacek - 2014-11-12 02:09:09]:
Możesz napisać czy wyjechałeś?Był ktoś ostatnio na spotkaniu we Wrocławiu?
zdjecie uzytkownika
franko - 2015-01-02 11:47:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Andrzej - 2014-11-24 19:49:10]:
jeśli chodzi o opłacalność wyjazdu do pracy do niemiec, to oczywiście wszystko zależy od tego jaki jest Twój punkt widzenia. Jak na Niemcy to nie zarobisz kroci, raczej jest to standardowa wysokość wynagrodzenia dla ludzi z Polski, ale nie mniej jeśli dobrze się rządzisz to jesteś w stanie trochę nawet oszczędzić
zdjecie uzytkownika
ciapek - 2015-01-04 17:31:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam mam pytanko czy ktos wyjechal ostatnio jako kierowca przez firme holbern do niemiec bo maja ciagle te same ogloszenia od pol roku
zdjecie uzytkownika
Kierowca - 2015-01-09 15:03:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Jedzie ktoś może z Holbern do Niemiec w najbliższym czasie ?
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2015-01-23
Żródło: Gowork.pl
Dessau- Rosslau
( )
Holbern -  jesteśmy międzynarodową agencją doradztwa personalnego, specjalizujemy się w rekrutacji pracowników średniego i wyższego szczebla. Współpracujemy z ponad 300 przedsiębiorstwami na terenie całych Niemiec, Szwajcarii i Austrii. Oferujemy pracę wyłącznie z bezpośrednim i stałym zatrudnieniem u zagranicznych pracodawców  wraz z pełnymi świadczeniami socjalnymi oraz zasiłkami r
zdjecie uzytkownika
doda - 2015-01-14 22:04:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam .moj mąż jedzie ok25.01.2015 przez firmę Holbern.znajomy wyjechał jako kierowca 11.01.15 i narazie dzwonił i mówił ze jest ok.najpierw 2 tyg szkolenie.ale sie okaze.
zdjecie uzytkownika
Antec - 2015-01-24 15:27:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
HOLBERN&FORSTMANN w Ibbenburen . W ofercie Holberna napisali "bez doświadczenia" i o to w zasadzie mam największe pretensje. Jak ktoś chce się przejechać na trzy dni to spoko wycieczka. Niestety trochę daleka i kosztowna.
Po 2,5 dnia nauki jest test i jak nie zaliczysz to wracasz do Polski. Potem za następne 3 dni kolejny znacznie trudniejszy egzamin.
Jak nie zaliczysz to wracasz do Polski.
Szoferzy z dwudziestoletnim stażem odpadali, bo liczą się milimetry.
Jak ktoś jest naprawdę dobry w cofaniu tandemem pod kontenery BDF to da sobie radę. Świerzak niech raczej szuka czegoś innego, bo te manewry nie są łatwe. Chętnych do samochodu było sporo , więc np. jeden z elementów egzaminacyjnych tylko raz miałem okazję przećwiczyć
A to jest przecież nic w porównaniu z prawdziwą późniejszą robotą np. nocy , lub gdy mało miejsca a do tego kontenery krzywo ustawione a czas goni. Słyszałem nawet o przepinkach na drodze. Tak wiec ja k ktoś chce jechać to tylko z doświadczeniem i komunikatywnym niemieckim, bo nie maja polskiego spedytora. No i jeszcze opanowany tandem naprawdę do perfekcji.
Kwatery zależy jak trafisz . Jedni mieli syf i ok.35km dojazd do Forstmanna, inni lepiej trafili bo tylko 12km i do tego kulturalne lokum.
Straciłem kupę kasy, bo przez Holberna uszykowałem się na miesiąc a dojazd też nie był tani.
Rozumiem te zagrywki , bo Forstmann chyba im płaci od ilości jaka zjedzie do Ibbenburen.
Kasę zgarniają a następna tura już w drodze. Forstmann zostawi sobie może 2-3 ludzi z 15osobowej tury.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Holbern
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Holbern?
Zadaj pytanie
x