Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o LG Electronics

Pracowałeś w firmie LG Electronics i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2013-04-07 10:46:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,proszę powiedzieć jeśli ktoś coś wie na temat autobusów .Autobusy które dowożą pracowników do strefy ,czy dalej beda dowozić od lipca tego roku.Słyszałem że niektóre do likwidacji,czy to prawda ,chodzi mi o linkę cDMS.Kierunki takie jak Piława ,Zabkowice .Jeśli ktos coś słyszał proszę o informacje,bo zalezy mi czy bede miał dojazd :)DZIĘKUJE
zdjecie uzytkownika
MAL - 2013-04-19 06:20:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, mam pytanie odnośnie linii produkcyjnej TV, jak tam jest, jak się pracuje, jaka atmosfera??
zdjecie uzytkownika
Piter - 2013-05-09 16:25:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robiłem na lodówkach taśma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z 4 sekundy masz na wykonanie skłonu na taśma i przykleić bracketa znaczy kontownika pod obudowę 8 godzin ostrego zapierdolu nogi bolą w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a stojące obok ciebie koreańczyki się na ciebie gapią i to mnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przerwa jest o 9.00 tylko 8 min masz na zjedzenie śniadania pić tam się chcę jak ja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 40 stopni temperatury masakra pocisz się ogólnie to podobało mi się tam tylko dwie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robiące obok mnie i to mnie motywowało firma robi wrażenie wielkością i rozwojem ale nie będziesz szanowany tam nigdy to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na dodatek polska siła robocza to firma koreańska
zdjecie uzytkownika
lol - 2013-05-11 08:32:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciekaw jestem co sie stalo z Polakami, kiedys potęga z którą liczyli sie wszyscy w europie, nie dajacy soba pomiatac i dmuchac w kasze....teraz? hmm zrobilismy sie Polaczkami, krajem w ktorym inne panstwa zrobily sobie jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] inspekcja pracy nic nie robi, nikt za nic nie ponosi odpowiedzialnosci, polacy w owych zakladach zrobia wszystko byle sie choc troche wybic lub dostac kilka zl wiecej, rzad mamy bez jaj ktory woli podkulic potulnie ogon niz podjac ostrzejsze decyzje (chodzi mi o polityke zagraniczna) ...odechciewa sie tu mieszkac
zdjecie uzytkownika
mici - 2013-05-23 19:06:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zamiast 5S wdraża się w tej firmie 5W czyli:

1. wystraszyć (czyli żeby każdy bał się kierownictwa)
2. wyeksploatować (czyli zamęczyć pracownika na amen)
3. wynaturzyć (czyli zrobić z każdego pracownika posłuszną małpkę)
4. wk..wić.(czyli wyprowadzić z równowagi i dać naganę)
5. wy...rdolić ( gdy już jest do niczego)
zdjecie uzytkownika
bleble - 2013-05-23 21:45:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do 5s trzeba się przyzwyczaić jeśli chodzi o pracę przy produkcji,to się dzieje w każdej fabryce na świecie.
zdjecie uzytkownika
Rocznica strajku w Chung Hong - 2013-06-27 02:14:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Apel o uczestnictwo w ogólnopolskiej manifestacji w pod-strefie kobierzyckiej przeciwko łamaniu praw pracowniczych i wolności związkowych.


Pracujemy za grosze lub ponad nasze siły – na linii produkcyjnej, na kasie, na słuchawkach, w usługach publicznych, przy tymczasowych projektach, jako trybiki w korporacjach lub publicznej administracji. Doświadczamy wyzysku, kurczących się środków materialnych, niestabilności naszego codziennego życia. Równocześnie stoimy w obliczu coraz głębszego ograniczania społecznych zabezpieczeń naszych podstawowych potrzeb (jak edukacja, opieka, zdrowie i dach nad głową).

Rok temu grupa naszych koleżanek i kolegów z fabryki Chung Hong w specjalnej strefie ekonomicznej LG pod Wrocławiem powiedziała temu dość i podjęła strajk. 28 czerwca 2012 prawie 30 osób odstąpiło od pracy na linii produkcyjnej w proteście przeciwko dyscyplinarnemu zwolnieniu swojego kolegi i związkowca Inicjatywy Pracowniczej, stawiając opór wobec wykańczających warunków pracy, głodowych pensji i anty-związkowych represji.

Po dwóch tygodniach strajku, zarząd fabryki zastosował lokaut – dyscyplinarnie zwolnił z pracy 24 strajkujących pracownic i pracowników, tym samym zdeptał jedną z podstawowych wolności wywalczonych przez ruchy robotnicze. Zwolnieni za strajk stracili jakiekolwiek źródła dochodu (nie przysługiwało im nawet prawo do zasiłku dla bezrobotnych), do tej pory część osób nie znalazło pracy i boryka się z problemami finansowymi. Obecnie toczą się sprawy w sądzie pracy, które mogą potrwać nawet kilka lat.

Zarząd zarówno Chung Hong, jak i innych strefowych fabryk LG wraz ze swoimi prawnikami z firmy JP Weber, podjął ogromne starania, by wyciszyć protest, represjonować (do dziś) członkinie i członków związku i osoby z ruchu społecznego, które wspierały strajk. Chcieli wymazać pamięć o oporze na strefie tak, by nie rozlał się na inne fabryki, tak by nie dopuścić do pracowniczej solidarności. Jak uświadomił nam strajk w fabryce, żyjemy w czasach, kiedy różne formy organizowania się są brutalnie tłumione tak przez państwo, jak i przez biznes. Ile z nas tego doświadczyło?

Teraz chcemy przypomnieć im, że jest odwrotnie i walka trwa. Dlatego apelujemy do wszystkich, które/którzy solidaryzują się z pracującymi w fabrykach LG i ze zwolnionymi za protest – dołączcie do nas na demonstracji przypominającej o rocznicy pierwszego strajku na strefie.

Demonstracja odbędzie się 5 lipca w pod-strefie kobierzyckiej (Biskupice Podgórne, 14 km pod Wrocławiem), start o godzinie 13.30 pod fabryką Chung Hong (ul. Innowacyjna 4), a koniec wtedy, gdy tego zechcemy.

Aby nie paść z głodu i wycieńczenia w walce, demonstracji będzie towarzyszył piknik z pokazami filmów, koncertami, jedzeniem i innymi kulturalnymi atrakcjami.
Więcej informacji na stronie Związku Zawodowego Inicjatywa Pracownicza.
Zapraszamy
zdjecie uzytkownika
iii - 2013-07-09 21:44:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
idziecie na piknik?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-08-24 01:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fajni ludzie? Da się pogadać?
zdjecie uzytkownika
gość - 2013-08-29 23:14:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeżeli chodzi o pracę w lg to cóż można powiedzieć? jeden wielki kołchoz żółtki nie liczą się z ludzmi.nakazują pracować po godzinach i to za wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na lodówkach ostrzegam przed kierownikami na lince drzwiach i lince głównej.. ten pierwszy to to ma ludzi za nic.. tam musowo trzeba pracować po 10 godzin.. jeżeli ci się nie podoba to spadaj.. nie masz prawa zaspać albo żeby coś załatwić w urzędach..ten drugi zaś siedzi spokojnie, ale za to każe opieprzać ludzi brygadzistom.. sam nie podejdzie żeby zwrócić uwagę tylko wysługuje się innymi.. ostatnio się wzieli na sposób i każą robić nadliczbowe że niby 50 albo 100. masz takich godzin z 50 a oni ci potem powiedzą, że jakiś tam dzień jest wolny i trzeba podpisać zgodę żeby ci zabrali 8 godzin z tych nadliczbówek.wypłaty są coraz mniejsze. przy 200 godzinach zarobek to 1400 na rękę.. z dnia na dzień zwiększają normę. jedno jest pewne.. pracowałem tam i na pewno ządnego sprzętu z lg nie kupię.. bo tam się idzie na ilość a nie na jakość.kontrolerzy puszczają buble.osobiście to widziałem.. nie polecam tego sprzętu i pracy tam
zdjecie uzytkownika
przyjaciel - 2013-09-30 15:30:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
z nadgodzinami to jestescie frajery, ze dajecie sie tak robic, ale nie przeszkadza wam to, wiec robcie, za chwile zrobia wam 12 miesieczny okres rozliczeniowy i bedziecie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] naokraglo po 12 godzin, a pozniej wysla was na bezplatne urlopy, a mozecie sie bronic nalezac do zwiazku, ale po co, tyrajcie:)
zdjecie uzytkownika
blabla - 2013-11-09 15:50:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hej, pracuje ktoś na wózkach w lg electroniks ? jeśli tak to proszę o opinie z góry dziękuje
zdjecie uzytkownika
Tomasz.. - 2013-11-14 18:28:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podpinam sie pod pytanie kolegi wyżej...dostałem propozycje pracy na wózkach. Jak tam z atmosferą ?? itp.??
zdjecie uzytkownika
Zbychu z wtrys - 2013-11-25 01:11:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Krótko i zwięźle. Kasa (usunięte przez administratora),3/4 pracujących tam ludzi to patole.."Mistrz" (usunięte przez administratora)to totalny nadęty jak gumka w gaciach burak.
zdjecie uzytkownika
robol - 2013-12-15 14:59:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale badziewną kasę dostałem. Koszmar, nie warto tyrać w LG. Odradzam wszystkim zastanawiającym się.
zdjecie uzytkownika
mama - 2014-01-08 10:05:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Nie polecam tej firmy osobom które mają małe dzieci do 4 roku ich życia bo mimo to ze wypisuje człowiek ze ma zamiar korzystać z przysługującego im prawa ze nie będzie zostawać na narodzinach to w tej firmie to nie obiązuje. Mówię teraz o pralkach. Wczoraj bylam na rekrutacji przez agencje pracy Maxpower i mam umowę to nie pracuje bo nie zostałam na narodzinach. Człowiek i jego prawa tam sie nie liczą dla mnie to jest żałosne. Wi
zdjecie uzytkownika
bożena - 2014-01-10 16:10:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy ktoś cos wie o autobusach lg na trasie soótk
zdjecie uzytkownika
YETIIII - 2014-01-16 15:17:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
WITAM,

W jaki sposób dostac sie do Lg w Biskupicach (dojazd)?
Czy kursują jakieś autobusy lub busy z Wrocławia.
Prosze o inf. osoby, które dojeżdżają do pracy z Wrocławia.
Czy jest jakiś autobus pracowniczy lub bus? Jezeli tak to gdzie są przystanki?
zdjecie uzytkownika
bu - 2014-01-23 19:00:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
602 i 607 z miejskich są dopasowane do zmian pracy plus busy prywatnych przewozników sprawdź na e-pozroznik.pl ale nimi dojedziesz tylko w bliskie okolice i pozniej z buta :)
zdjecie uzytkownika
TheKing - 2014-01-28 17:09:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
DOSTAŁEM PROPOZYCJE PRACY W LG ELECTRONIC JAKO MAGAZYNIE KTOŚ MI POWIE JAK TAM ZARABIAJ MAGAZYNIERZY??
zdjecie uzytkownika
Prcd - 2014-01-30 17:31:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [TheKing - 2014-01-28 17:09:22]:
Jak czytam opinie to aż oczy bolą! Po pierwsze targetów nie układają żółtki! Nie wiem czy wiecie ale gdy jest jakiś problem to kto się pierwszy garnie do pomocy? Polski manager? Mistrz? Nie właśnie te "żółtki". Są oczywiście wyjątki jak wszędzie. Atmosfera w pracy jest dobra (przynajmniej w mojej grupie na mojej lince). A płaca wiadomo najniższa. Irytujące są tylko te całe zmiany.
zdjecie uzytkownika
bob - 2014-02-26 13:13:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć czy dojeżdża ktos z jeleniej góry do pracy
zdjecie uzytkownika
Elenka - 2014-02-26 17:12:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po rocznej orce w takim zakladzie ucieklam do pracy do niemiec, tu przynajmniej wiesz za co pracujesz i nikt toba nie pomiata,
zdjecie uzytkownika
Mak - 2014-03-14 11:28:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pytanko odnośnie Automatyków i utrzymania ruchu, jakie jest wynagrodzenie, kierownictwo utrzymania itp itd.
zdjecie uzytkownika
Zbysław - 2014-04-18 08:12:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Możecie mi powiedzieć, kto na lodówkach parkuje takie nowe BMW 3 ? Kolor granatowy. Gość ok. 40-ki w okularach. Blond włosy.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
42 osoby obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LG Electronics
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x