brak logo

Cooper Standard Automotive

Bielsko-Biała

Opinie o Cooper Standard Automotive

kazek 2013-01-14 21:56:01
ide na rozmowę kwalifikacyjna do działu należności, wie ktośjak wygląda rozmowa kwalifikacyjna, o co najczęściej pytają?
ktos 2013-01-15 10:24:15
kazek - 2013-01-14 21:58:13

idę na rozmowę do działu nalezności, wie ktoś jak wyglada tam rozmowa kwalifikacyjna, o co najczęściej pytają?
Hej. Mozna wiedziec jak wyslales tam cv? Jesli przez e-maila to czy mozesz mi go podac?
kazek 2013-01-15 15:37:33
na pracuj pl są ogłoszenie od coopera, i z te strony automatycznie wysyłasz
mail byl chyba
rekrutacja@cooperstandard.com
'' 2013-01-15 18:44:14
hej. mam prosbe do nowych pracowników.napiszcie prosze jakie wrażenia po kilku dniach pracy. tzn jakie warunki,czy cięzka robota i czy można przywyknąć bądż co bądż do zapa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gumy,bo czuć go nawet na ulicy podczas jazdy samochodem. napiszcie prosze pare słow. pozdro
1
katrin 2013-01-16 17:06:31
kazek - 2013-01-15 15:37:33

na pracuj pl są ogłoszenie od coopera, i z te strony automatycznie wysyłasz

mail byl chyba

rekrutacja@cooperstandard.com
Dokładnie jak Kazek ;)
zzzzzzz 2013-01-21 09:29:12
Nic dalej czekam odnośnie przyjęć w lutym, pewnie odezwą sie końcem stycznia
bejbi 2013-01-21 11:49:51
też wyczekuje z niecierpliwością na tel.jestem po testach w grudniu i mam czekać na telefon końcem stycznia.Mam nadzieje ze to czcze gadanki z tymi przyjęciami w lutym. pozdrawiwm
bejbi 2013-01-21 11:53:00
bejbi - 2013-01-21 11:49:51

też wyczekuje z niecierpliwością na tel.jestem po testach w grudniu i mam czekać na telefon końcem stycznia.Mam nadzieje ze to czcze gadanki z tymi przyjęciami w lutym. pozdrawiwm

poprawka - oczywiście NIECZCZE gadanki .
zzzzzzz 2013-01-21 13:13:43
Z tego co wiem, to przyjęcia będą w lutym bo mój znajomy tam pracuje i mówił, że wchodzi nowy projekt i będzie wprowadzony w lutym. Więc pozostaje nam tylko czekać na telefon.
edek 2013-01-21 15:51:13
a wiecie coś może o nowej filii ,która ma być na w komorowicach lub bestwinie?
DeBiEc 2013-01-23 06:48:33
A co do płacy to tak ; 14,5zl brutto na poczatek, po 3 miesiacach premia uznaniowa co miesiąc i co 3 miesiące 510zł za brak l4. po 6 miesiącach pracy podwyżka na 15zł brutto. A dla wytrwałych po 5 latach na 17 zł :ppp
bejbi 2013-01-24 17:27:26
ciesza mnie takie opinie,bo gdzie nie czytasz to wszyscy tylko biadolą i biadolą.. A rzeczywiście tutaj płacą nieżle. Więc niech już oddzwaniają do nas oczekujących ,bo zaczynamy sie powoli niepokoić ,czy nas faktycznie w lutym przyjmą.
falek 2013-01-24 20:50:53
co chwilę widać jakie nowe twarze więc na bieżąco przyjmują i faktycznie w lutym ma ruszyć nowa hala to będzie potrzeba jakiś ludzi
katrin 2013-01-25 18:57:47
Wyczekuję niecierpliwie tel. od Coopera mam nadzieję że będzie ok. Fajnie że wypowiedział się ktoś nie dawno zatrudniony ;) Jestem tego zdania że do wszystkiego można się przyzwyczaić .
Pozdrawiam
Katrin
pracownik 2013-01-25 21:20:51
Nie wiem kto pisze te same pozytywne komentarz.W zakladzie jest wielki syf i wcale nie ma takiej fajnej atmosfery kazdy kazdego obgaduje tylko. pracuje od nie dawna i juz mam dosc tego wszystkiego
qwerty 2013-01-26 10:02:21
A kto Ci powiedział że tam będzie czysto i pachnąco Trzeba było zatrudnić się w aptece Przecież wiadomo co się w tej fabryce produkuje nie jest to tajemnicą i trzeba się było liczyć że nie jest to czysta i pachnąca praca. A najlepsze jest to że jak jest chwilowo mniej pracy i trzeba sprzątać to każdy jest oburzony, a czystości się domagają.
Co do obgadywania, to co ma do tego zakład że pracują tam tacy 'kulturalni i dobrze wychowani ludzie' zresztą w każdym zakładzie tak jest i trzeba mieć na to [usunięte przez admina] Jak Ci się nie podoba to zachęcam do złożenia wypowiedzenia przyda się wolne miejsce bo chętnych jest sporo
1
DeBiEc 2013-01-27 01:26:49
Pani/e "pracownik". To jest praca na produkcji w sporej fabryce, ludzie zawsze będą gadać, plotkować itp itd. Jeśli się to nie podoba to zapraszam na bezrobocie albo do założenia jednoosobowej firmy. A syf może i jest ale jak wokół siebie nie sprzątasz, trzeba dbać o miejsce pracy a nie płakać że brudno ;ppp
1
lk 2013-01-27 15:55:17
do tych co mieli oddzwaniac w lutym ,będą dopiero w marcu,bo podobno nowa produkcja sie nieco odwlecze... ZACZYNAM WĄTPIĆ w tą całą rekrutacje i debilne testy. Znajomości ,pociotki - w tym zakładzie od dawna tylko to sie liczy.
Nick 2013-01-27 22:42:56
jest ok ale ciezka praca wysokie normy dla osob ktore tego nigdy nie robiły to ciezko ale mam nadzieje ze mi sie uda bo to jedna z firm ktora dobrze płaci bo w sklepie to sam wyzysk
ala nowoprzyjeta
edek 2013-01-28 23:39:17
A tak odnośnie filii w komorowicach to na jakiej ulicy lub w którym miejscu to ma być umiejscowione?
dzięki z góry za info
odusia 2013-01-29 12:13:49
mam pytanie czy ktos moze mi powiedziec na jakie stanowiska potrzebuja i gdzie szukac ofert. czy to praca na zmiany?
zzzzzzzzzz 2013-01-29 12:52:19
Najlepiej to sobie złóż podanie na Piekarskiej 77, a teraz otwierają drugą hale od lutego na ulicy Bestwińskiej, ale nie wiem gdzie dokladnie. Natomiast z tego co wiem to na produkcje przyjmują, może tez na jakieś inne stanowiska, ale nei mam pojęcia. Na produkcję to napewno na zmiany i podejrzewam, że na trzy....
odusia 2013-01-29 13:48:20
zzzzzzzzzz - 2013-01-29 12:52:19

Najlepiej to sobie złóż podanie na Piekarskiej 77, a teraz otwierają drugą hale od lutego na ulicy Bestwińskiej, ale nie wiem gdzie dokladnie. Natomiast z tego co wiem to na produkcje przyjmują, może tez na jakieś inne stanowiska, ale nei mam pojęcia. Na produkcję to napewno na zmiany i podejrzewam, że na trzy....
Bardzo dziekuje za odpowiedz pozdrawiam
werty 2013-01-29 14:55:31
najlepiej przynieść podanie właśnie na Piekarska i zostawić na portierni.
Oferty pracy są często na pracuj.pl ale to raczej na stanowiska że tak powiem wyższe czyli inżyniery i takie tam
irena 2013-01-29 17:26:14
moze mi ktos powie nazwe stanowiska na produkcje lub nazwe projektu do ktorego teraz przyjmuja lub inne na ktore poszukuja osob chetnych?
kojek 2013-01-29 17:29:33
nie ma jakiś konkretnie stanowiska na które szukają, jak kogoś przyjmują to przyuczają do miejsca gdzie akurat kogoś brakuje czy jest potrzebny, nigdy nie wiesz gdzie trafisz, a i to nie jest powiedziane że tam też już zostaniesz
irena 2013-01-29 17:57:50
to jak pisac list motywacyjny jak trzeba w nim zawrzec stanowisko itp bez wiedzy na co sie sglaszasz
ja 2013-01-29 19:51:04
wiele ludzi zostawia tylko CV i to wystarcza a ewentualnie w liście można napisać dlaczego chcesz pracować tu jakie masz doświadczanie co umiesz, nie trzeba konkretnie pisać jakie stanowisko
zzzzzzzz 2013-01-30 09:36:34
Czy ktoś z osób, które zdały testy w grudniu, dostało wiadomość tel. odnośnie przyjęć w lutym?
kimi 2013-01-30 10:50:08
Ja też czekam. słyszałam za w marcu dopiero
Gabi 2013-01-30 11:20:41
jak wyglądają te testy to juz nie są rozmowy kwalifikacyjne.
katrin 2013-02-01 10:38:31
Nie dostaliśmy żadnej wiadomości do dzisiejszego dnia. Zaczynam myśleć że nie potrzebnie się łudzę ;) Pozdrawiam
zzzzzzzzzzz 2013-02-01 12:33:36
Ja tez czekam na tel. mam nadzieję, że jeszcze zadzwonią może w przyszlym tygodniu....
mimi 2013-02-02 19:36:30
Kilka dni temu zadzwoniłam do pani G. od rekrutacji .Powiedziała że przyjęcia tych osób ,ktore testy zaliczyły,czyli nas ,beda dopiero za ok.miesiąc,ponieważ na bestwińskiej ,gdzie mamy pracować troche się odwleka ta cała nowa produkcja,Jednak mamy sie nie niepokoić i nie musimy sie jej przypominać bo osoby po rekrutacji beda w pierwszej kolejności przyjmowane.Dopiero jak bedzie potrzeba to bedzie nowe osoby zapraszać na testy. Zadzwoń do sekretariatu,popros o rozmowe z panią G.moze dowiesz sie juz coś więcej. i napisz prosze, pozdr.
xxx 2013-02-03 15:36:26
Ja miałam testy w grudniu i pracuję w Cooperze od stycznia.
jhg 2013-02-03 18:37:37
To jesteś wśród tych co mieli najlepsze wyniki z testów...albo znajomości. My czekamy jeszcze.napisz jak ci sie tam pracuje.
asdfg 2013-02-03 19:42:46
a gdzie trafiłeś
inga 2013-02-03 21:06:56
Jak te testy wyglądają?
ona 2013-02-03 22:18:36
Hej napiszcie proszę jak wyglądają te testy. Mniej więcej jakie pytania ?
zaintersowany 2013-02-06 13:24:36
Hej i jak tam przyjęcia ? Faktycznie przesunięte na marzec? Dajcie znać jak ktoś coś będzie wiedział. Pozdrawiam
xxx 2013-02-07 11:36:21
Tak, przesuniete napewno na marzec. Informacja potwierdzona od osoby, ktora tam juz pracuje.
marko 2013-02-07 22:27:56
Sun Tzu 2500 lat temu pisał, że podbijanie kraju za pomocą militarnych rozwiązań jest nieefektywnym, najbardziej kosztownym rozwiązaniem. Najwyższą formą podboju jest brak jakichkolwiek otwartych działań militarnych. Sztuką jest przejąć wszystko co przedstawia realną wartość w kraju, oraz doprowadzenie do momentu, w którym percepcja rzeczywistości podbijanego narodu jest tak wypaczona, że nie jest on w stanie rozpoznać że jest właśnie przejmowany.
---------------------------------------------------------
Piotr Cywiński dla wPolityce.pl: Polacy na celowniku. Ekipa premiera Tuska przygotowuje ustawę, która umożliwi rządowi wezwanie zbrojnej, „bratniej pomocy” z zagranicy
Czy niemieccy policjanci będą mogli wjechać swymi radiowozami i strzelać do Polaków na terenie Polski? Czemu nie. Czy białoruskie, rosyjskie i jakiekolwiek inne służby z obcych państw będą mogły rozprawiać się z naszymi rodakami na obszarze naszego kraju? Czemu nie. Wystarczy tylko, aby zostały o to poproszone przez polskie władze.
---------------------------------------------------------------------------------
Qrwa co się dzieję?? Gdzie my żyjemy? Agentura nami rządzi!!!. Jak zauważą że mogą przegrać wybory i zaczną Polacy protestować ,gdy lud zawyje z bólu i wyjdzie na ulicę te sk... z obecnej IIIRP poproszą Niemców FSB Fjutina, by nas tłukli !!

No kompletnie ich pogięło. Kiedy Polacy już sie obudza to może byc za późno. A wtedy odzyskanie niepodległości może kosztować kolejne pokolenia bardzo wiele. Zapomnieli juz co to znaczy brak niepodległości i ile to kosztuje

Demontaz Polski rozpoczal sie po przejeciu wladzy przez PO i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zachlannych z PSL!Zamach w Miroslawcu to jeden z piewszych ciezkich ciosow w obrone Panstwa,gdzie zginela elita lotnictwa!Nastepne tragedie,zamachy na Patriotow to tylko ciag dalszy dobrze opracowanego planu,ktory ma na celu przejecie calego Panstwa w rece wiecznego wroga z jednej i drugiej strony granicy!

zaraz po tragedii pisałem że ci bandyci z PO zrobią dokładnie wszystko - śmierć setki przykryją masowymi zbrodniami!!!nie cofną się przed niczym, POLSKO ZBUDŹ SIĘ PÓKI JESZCZE CZAS!!! SZYKUJĄ NAM PIEKŁO NA ZIEMI!!!
Nieeee . To idzie NOWE ! Chodzi o "zapobieganie przestępczości" ! A przecież wszyscy , którym się nie podoba Biedroń , czy Tusk , czy policjant kopiący w twarz przechodnia , czy Komorowski (bez względu na to jak brzmi jego rodowe nazwisko) to są PRZESTĘPCY a może nawet ZBRODNIARZE . Seryjnemu samobójcy zbytnio już zaczynają deptać po piętach ci wredni PIS-owcy , a jak to zrobią , przypadkiem , zaproszeni goście , to co najwyżej dostaną odznaczenia od MSZ-u .

Czyli Doktryna Breżniewa jak Lenin wiecznie żywa; tak jak PRL nie było państwem suwerennym, tak nie jest nim III RP. Na ulicach możemy zatem zobaczyć niebawem zielone mundury żołnierzy Bundeswehry. 11 listopada 2011r. przybyli do Warszawy ochotnicy z Brygad Międzynarodowych bronić demokracji przed faszyzmem, teraz będziemy mieć u siebie dzielnych następców Wehrmachtu i to na zaproszenie ich rodaka aus Preußen administrującego terytorium znanym tam jako Polen.
marko 2013-02-07 22:35:36
"PRAWDA O GRODZKIEJ : Krzysztof Bogdan Bęgowski urodzony16 marca 1954 r. w Otwocku, syn Kazimiery i Józefa, pułkownika Ludowego Wojska Polskiego. Ukończył psychologię kliniczną. W 1982 r., w stanie wojennym był członkiem egzekutywy POP PZPR i Rady Okręgowej Socjalistycznego Związku Studentów Polskich, gdzie zasiadał w Komitecie Wykonawczym ds. Pracy Politycznej, a później ds. Szkoleń. We wrześniu 1982 r. Krzysztofa Bęgowskiego oddelegowano do Szkoły Podchorążych Rezerwy w Łodzi, gdzie odbył szkolenia polityczne. Po długotrwałym przeszkoleniu wojskowym, został dyrektorem Alma Pressu, wydawnictwa ZSP założonego w 1984 r. przez Jarosława Pachowskiego, członka PZPR, syna ambasadora PRL-u. Bęgowski bez przeszkód podróżował za granicę, był m.in. w Moskwie i Rostowie w lipcu 1982 r. na seminarium szkoleniowym organizowanym przez Komsomoł. Jako sekretarz Komisji Informacji Rady Naczelnej ZSP w 1984 r. był w Berlinie Wschodnim i Lipsku, jako dyrektor i redaktor naczelny Alma Press pojechał na Kubę, do Jugosławii oraz do Austrii. W dokumentach wyjazdowych Krzysztofa Bęgowskiego widniała adnotacja, że za wyjazdy odpowiedzialność brały wojskowe służby specjalne PRL-u. Krzysztof Bęgowski dysponował paszportem uprawniającym do wielokrotnego przekraczania granicy, który w czasach PRL-u posiadali tylko ludzie władzy.

Przez kilkadziesiąt lat Krzysztof Bęgowski był mężem, nie partnerem i nie konkubentem, ale mężem i ojcem Bartka. Potrafił 22 lata oszukiwać swojego syna, jeszcze dłużej swoją żonę, a najdłużej, bo ponad 30 lat oszukiwał swoich towarzyszy z PZPR i SLD, z którego został dyscyplinarnie wyrzucony. Procedurę zmiany płci Krzysztof Bęgowski rozpoczął w 2008 roku, w klinice w Bangkoku, zakończył w 2010 roku. Warto zaznaczyć, że najprawdopodobniej terapia polegała tylko i wyłącznie na zażywaniu leków hormonalnych i powiększeniu piersi, nie było ingerencji w męskie narządy płciowe Krzysztofa Bęgowskiego. Słowem nie dał sobie obciąć jak krzyczał Maks Paradys do Jej Ekscelencji. Tak prezentuje się człowiek, który obecnie uchodzi za ofiarę nietolerancji, który obnosi się ze swoimi świeżo przyprawionymi cyckami i usiłuje przerobić na wariatów wszystkich widzących to co widzieć muszą."
-------------------------------------------------------
Stalin w czasie wkraczania do Polski powiedział "Polskę trzeba zniszczyć, ale trzeba zniszczyć do podstaw wyrwać jak drzewo - z korzeniami, żeby potem nie odrosło.
Czy mu się udało ?
Wg mnie tak !
Dzisiejsze czasy pokazują jak zniszczono ten kraj. Pokazują, że władza może wszystko a ludzie siedzą cicho.
Powiecie, przecież komuna nas niszczyła i my zniszczyliśmy komunę. Nooo nie do końca skoro nikogo z nich nie rozliczono.
Skoro oni sami sobie zapewnili godną przyszłość...
Więc gdzie ta walka? Pewnie jeszcze ktoś powie, że odzyskaliśmy wolność no taaa heh, jeśli wolnością nazwiemy 20 lat władzy która rzuca nam kłody pod nogi i za naszą kasę utrzymuje byłych ub-eków i sb-ków to jasne mamy wolność jak chooy.
wert 2013-02-08 07:39:34
idz sie lecz o ile to jeszcze mozliwe j [usunięte przez administratora] pisowcu
marko 2013-02-09 23:21:08
Niewygodne.info.pl
Paweł Graś: "Przyczyną katastrofy nie było zderzenie z brzozą, ale zejście Tu-154M poniżej minimum" (sic!)
Skoro oficjalna narracja na temat "pancernej" brzozy ulega modyfikacjom na rzecz "zejścia poniżej minimum", należy zadać pytanie: kto przekazywał pilotom informacje, że są "na kursie i ścieżce"? Kto wydał dyspozycję pozwalającą na zejście do wysokości 50 metrów w celu podjęcia decyzji o lądowaniu, mimo iż na tym lotnisku wysokością do podjęcia decyzji było 100 metrów?? Warto zauważyć, że jeden z tych, którzy słyszeli jak ta komenda była wydawana i który potwierdzał fałszywość odczytu czarnych skrzynek (w stenogramach MAK jest bowiem wysokość 100 metrów jak ta, którą pilotom podano), powiesił się niedawno w piwnicy swojego domu, zaś oficer który jako pierwszy przesłuchiwał kontrolerów lotu, z niewiadomych przyczyn niedługo później strzelił sobie kulkę w głowę. Nie wspominam już o Sławomirze Petelickim, który jako pierwszy ujawnił treść hańbiącego władze PO SMSa, krytykował Tuska za oddanie sprawy Rosjanom, a później także strzelił sobie w głowę. A Eugeniusz Wróbel? Był pierwszym naukowcem, który podważył teorię przedstawianą przez MAK, za co jego syn (wg oficjalnej wersji) poćwiartował jego ciało na kawałeczki piłą łańcuchową. Nie ma też co wspominać o Dariuszu Szpinecie, który jako pierwszy udowodnił, że lot do Smoleńska z 10/04 był lotem wojskowym, a nie cywilnym. On z kolei musiał popełnić samobójstwo na wycieczce w Indiach wieszając się w hotelowej łazience. Całkowitym przypadkiem, kiedy Szpineta był na wycieczce, w hinduskiej dżungli szkolili się wojskowi komandosi podczas 2-tygodniowych ćwiczeń o kryptonimie "Tiger Claw 1" ("Pazur Tygrysa"). Według oficjalnych komunikatów: "Manewry polskich i indyjskich sił specjalnych miały na celu m.in. doskonalenie zdolności prowadzenia operacji przeciw terrorystom w dżungli". A Krzysztof Knyż? - operator filmowy, który był w Smoleńsku 10/04? Kilka tygodni później umiera "na sepsę" w Moskwie. A Marek Dulinicz? - szef grupy archeologicznej, która miała badać zaorany przez Rosjan teren katastrofy? Ginie w wypadku samochodowym jadąc do Smoleńska.

Trzeba łączyć pewne fakty ze sobą. Tak jak układankę. Inaczej nigdy nie poznamy prawdy.
Robin Hood 2013-02-10 14:18:24
Ciekawe że te same polityczne bzdety wrzucane są na Krongsberg pod ksywką Rysio. Wygląda jakby pisała je jedna osoba łącząca te dwie firmy, której zależy na rozmydleniu dyskusji pracowników. Któż to taki może być? Typujemy?
qwerty 2013-02-10 15:20:55
trudno powiedzieć ale na leczenie jest już za późno
marko 2013-02-10 23:10:39
Tusk: Będziemy budować. Dokończymy sieć dróg, unowocześnimy koleje i komunikację miejską, zainwestujemy w opiekę zdrowotną i edukację. Znajdą się pieniądze dla małych i średnich przedsiębiorstw. Szczególne wsparcie zapewnimy polskim rolnikom. Lista jest długa. (...)
......................
Kłamca, oszust i manipulator. Opowiedz o tej ustawie którą złozyłeś do Kopacz smoleńskiej a która zezwala na wejście do Polski obcych uzbrojonych funkcjonariuszy w celu pilnowania Polaków jak bydła. Czy chodzi o to że boisz sie ty tusku i kolesie o swoje bezpieczenstwo. To kuriozum na skalę światową, zeby do własnego kraju sprowadzać obce wojsko. To robi tylko zdrajca i wyjatkowy tchórz.
ewa na metr kopacz, donald nocna zmiana tusk, adam sexafera szajnfeld, stefan urban niesiołowski, janusz do rowa palikot..........................kiedy te q.rwy znikną z ekranów tv?.....................................nawet łukaszenko nie pozwoliłby sobie na taki syf w mediach.........

Tak jak niegdyś Bangladesz uchodził za afisz głodu w świecie, tak tusk to afisz zakłamania i obłudy. Wszytko co robi obecnie, to ucieczka przed PRAWDĄ, przed którą nie ma ucieczki.

. Zapytaj tuska albo komorowskiego kiedy wprowadza ruska armię na polskie podwórko, już złozyli ustawe do metr kopacz smoleńskiej. To sa ścierwa najbardziej zdradzieckie. Jakis ruski sałdat ma pilnowac porzadku w Polsce, a tak naprawdę to ich maja pilnowac,żeby im z łba nie spadł włos.
tak wygląda rządzenie państwem POdług Tuska- gadać w reklamach-spotach pierdoły i jeżdzić tuskobusem po kraju.Kon by się uśmiał w żadnym normalnym kraju premier nie jest od objazdu po kraju tylko od realizacji programu uwzględniającego realne potrzeby mieszkanców.Czyli innymi słowy: do roboty!!.Atu kolejna ściema:zrobimy, wybudujemy, zobaczymy itd .. no i POjeżdzimy na koszt ...kogo? oczywiście na koszt tych do których ma trafić ta propaganda jak wyżej.

wybitne przemówienie,jak przystało na mensza stanu dla ,matołow.Onci to odkrył ,że kłamstwo uparcie powtarzane nabiera cech prawdy oczywiście w wersji sovieckiej. Jest to przekaz dla tych wypranych


Orędzie godne pierwszego sekratarza PZPR.

Dokladnie, kto dzis uzywa takiego jezyka niczym jak za gomulki ...nawet nie Lukaszenka.


Wszystko prawie ok ale z jedną uwagą będziemy kończyć rozpoczęte inwestycje , gonić coraz szybciej uciekający zachód z tym że już bez Pana Panie Premierze i bez pańskiej kliki rządzącej naszym krajem. Ten tekst o solidarnej europie dzielącą się z innymi krajami swoimi pieniędzmi aby Ci biedniejsi dogonili tych bogatszych - dla mnie bomba. Uśmiałem się. Znaczy są debile którzy kupują te prostackie bzdury? Pozdrawiam lemingi hu hu hu łojojoj.

rysio - 2013-02-10 21:59:33 odpowiedz | cytuj
Sun Tzu 2500 lat temu pisał, że podbijanie kraju za pomocą militarnych rozwiązań jest nieefektywnym, najbardziej kosztownym rozwiązaniem. Najwyższą formą podboju jest brak jakichkolwiek otwartych działań militarnych. Sztuką jest przejąć wszystko co przedstawia realną wartość w kraju, oraz doprowadzenie do momentu, w którym percepcja rzeczywistości podbijanego narodu jest tak wypaczona, że nie jest on w stanie rozpoznać że jest właśnie przejmowany.
Zostaw swoją opinię o Cooper Standard Automotive - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cooper Standard Automotive