Teleskop

Kostrzyn nad Odrą

Opinie o Teleskop

Konhita 2015-10-06 13:07:08
No właśnie zaczęły się masowe zwolnienia ,i to na koniec Roku masakra się dzieje już z tą firma .Sporo ludzi zwalniają ,ale jeszcze będą żałować bo stracą dobrych ludzi .Firma spadła na Psyyyyyyyyyyyy do IMC ludzie uciekają .
2
Konhita 2015-10-06 13:13:17
No masakra Śiwy czy Czarny ? to i to
helvet 2015-10-07 23:10:02
To co urzekło mnie w firmie i zrobilo największe pierwsze wrażenie to na pewno atmosfera. Wiem , ze nie kazdy potrafi się w niej odnaleźć , jednak ja trafiłem moim zdaniem idealnie ;) Firma Teleskop to firma z branży budowlanej. Sam kiedyś próbowałem swoich sił do pracy na stanowisku specjalisty ds lean
Wice L 2015-10-15 11:47:52
Dyrektor Teleżartu to porażka. Nic nie może zrobić, podjąć samodzielnie jakiejkolwiek decyzji bo się po prostu boi i ma kupe w gaciach. Ludzie uciekają do Bilfingera i wcale im sie nie dziwie. Pozdr dla normalnych
1
xxxxxx 2015-10-15 14:10:58
Ja słyszałem, że uciekają praktycznie za płot do ICT...
2
ABS 2015-10-16 18:36:58
Zgadzam się z Wice L - dyrektor niestety słabo sobie radzi co jest szkodliwe dla całej załogi. Na całe szczęście otoczył się kilkoma mądrymi ludźmi, którzy doskonale sobie radzą i ciągną firmę do przodu. Zapewne do czasu kiedy się im znudzi. pozdrawiam
gość2 2015-10-16 22:27:16
SORY TO BYŁO DO KIEŁBASY
Chojna 2015-11-02 18:44:53
Czesc chlopaki co tam slychac u nas zwalniaja, jak tam dynioglowy dalej szkodzi i wali z dypy pies lysy skurczony?
1
kali 2015-11-03 08:16:44
tylko czekać aż powstaną nowe związki
3
upiorny123 2015-11-08 18:32:39
niedługo z dawnej załogi terexa już nikogo nie będzie.
4
mika 2015-11-09 13:06:21
a coz to za zwolenienia w Teleskop Sp. z o.o.? bo az mnei to zaciekawilo. a wydaje sie ze firma dobrze przedzie na rynku. w koncu jest wiodącym europejskim producentem konstrukcji spawanych dla producentów żurawi i trzyma sie na rynku juz od 2001 roku.. wiec t fakty raczej nie wskazuja na to zeby jakis kryzys mogl sie pojawic.. moze juz sie poprawilo?
ASD 2015-11-09 15:23:05
była- wiodącym europejskim producentem konstrukcji spawanych dla producentów żurawi
3
ja 2015-11-12 12:09:35
Czy to prawda ze ta firma Bankrutuje???
1
ala 2015-11-12 18:26:41
Bankrutuje? No co ty
wacek 2015-11-12 18:29:07
Ojejku co z nami będzie
gość 2015-11-14 15:04:34
Malina wam powie już namachał bejzbolem nie jednemu normalnemu człowiekowi niech sam sie porówna do ciapatych
1
ktos 2015-11-22 23:33:13
Dobrze to już tam było, ale już nie będzie... przyzwyczajcie się
1
piecia1970 2015-11-29 00:19:44
Mam zagatkę kto wiąrze buty i robi...
2
ytre 2015-12-02 14:39:37
jakiś czas temu przeglądałem strony z ofertami pracy w poszukiwaniu tych od firmy Teleskop Sp. z o.o., nic nie znalazłem a szkoda bo pamietam że szukali tehcnologa kiedyś
papay 2015-12-02 17:57:44
lepiej kolego nie patrz... zwalniają i zwalniają... a wyprowadzają z firmy w obstawie jak więźnia do aresztu....
1
zenek 2015-12-04 10:57:10
Koledzy!towarzysze! Świąteczne płacą ?bo nie wiem czy na święta kupić parówki czy szynke
1
Parówa 2015-12-04 11:22:26
Dają bony do Kiosku ruchu na fajki i bilety ZDiTM.
1
kocham rafala 2015-12-10 12:09:31
7 sie zeni 7 7 sie zeni!!! Robcie sobie co chcecie tylko aby dzieci z tego nie bylo, swiat nie jest na to gotowy
43443443 2015-12-12 17:40:44
a ja kiedys widzialem bardzo ciekawa oferte od nich na stanowsiko programsity CNC w Kostrzynie nad Odrą żaluje ze nie zdarzylem sie załapać na rekrutacje
3
edek 2015-12-14 12:34:39
Co ty tu piszesz głupoty! 7 się żeni to jest informacja
1
mirek 2015-12-25 23:55:35
J po co wam to było teraz was wszystkich pod [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szefowi i zwolni was pokemony . Będziecie ssać mu pałę ,żeby was nie zwolnił.
Pol 2015-12-29 13:44:01
Widzę, że kolegę @mirek poniosło na złe wody i odleciał już zupełnie w krainę innych marzeń, ale czytam oferty Teleskop i trochę się przeraziłem, bo niektórzy wypowiadają się raczej kiepsko. Hmmm, to słabo.
ktos 2016-01-26 21:38:53
Czy to prawda ze firma bankrutuje??? I ludzie juz sami odchodza i odchodzic bedzie coraz wiecej??? i ze brakuje fachowców do pracy...?
Zdzichu 2016-02-02 20:29:43
Jeśli wam brakuje fachowców to zadzwoncie do Vlassenroot Gliwice, mają teraz postojowe to na pewno wam cały autobus przywiozą spawaczy, zresztą Ruthmanna już nie robią, Ram Liebherra też nie.Pozdro.
2
Tomek 2016-03-09 11:37:22
najpierw zwalniali ludzi od września do grudnia a teraz szukają po kryjomu... proponuje zwolnic dyscyplinarnie osoby które podjęły taką trafną decyję...
1
ja 2016-03-09 20:51:00
Kto mądry, ma już prace tylko czeka na odpowiedni moment żeby sie zwolnic i odejść z tego obozu... tam juz dobrze bylo ale to nie wróci a ludzi maja za nic zarobki idą w dol i bedą szły. Nie zależy im na ludziach tylko żeby kase robić i w końcu kłódke powieszą a reszta zostanie na lodzie...
giper 2016-03-20 13:34:33
tomek, nie rozumiem czemu niby mieliby szukac po kryjomu. Widziałem jakiś czas temu jak to szukali montera konstrukcji stalowych i spawacza, to oferty były nawet korzystne. wystarczało 2 letnie doświadczenie, a były umowy o pracę.
KILL 2016-03-22 07:04:00
JAKI MONTER KONSTRUKCJ STALOWYCH CZŁOWIEKU NA UMOWIE BEDZIESZ MIAŁ ŚLUSAŻ I ZAROBKI W DÓŁ HAHAHAHA
1
obiektyw 2016-03-23 10:25:51
firma schodzi na psy, a zabija ją premia halowa, która jest promocją nierobów i beztalenciów. premia ta spowodowała że najlepsi spawacze i monterzy obniżyli swoje loty do tych najsłabszych, bo nie będą za nich zapier... a najsłabsi którzy nigdy by nie mieli wysokiej premii ABCD dostają teraz dobre pieniadze a i tak mają wyjebke bo inni na nich robią. kiedys sie starałem a teraz jak widze co sie dzieje to tez mam wyjebke bo nie bede robil na ludzi ktorzy mi sie smieja w twarz. nie mam juz motywacji do zapierdzielania.
2
kill 2016-03-30 12:01:08
Popieram (obiektyw) to nie piekarnia lub taśmówka produkujemy dżwigi a z zarobkami zaraz lidl nas dogoni no i jeszcze te ich teksty jak ci sie niepodoba to możesz się zwolnić zrobili sobie taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na polskiej ziemi trzeba szukac coś innego bo napewno w tej firmie sie juz nic niezmieni a napewno zarobki
1
alar 2016-04-04 20:31:53
Skoro zapewnione są umowy o pracę, to przecież o takie stabilne zatrudnienie jest dość trudno. Przecież wiążą się z tym odpowiednie socjale, więc nie jest tak źle.
ja 2016-04-17 10:33:52
Mrówki he he
1
ja 2016-04-22 18:48:20
Mrówki do dzieła!!!!
helvet 2016-05-04 20:32:30
Hej Wam. Poszukuje obecnie pracy i w sumie robię mały research. Sporo już się o nich dowiedziałem , ale to raczej bardziej techniczne kwestie mnie interesowały. Widzę po komenatrzach , że lekko tutaj nie ma...
yes 2016-05-07 20:27:30
Chyba teraz i tak nie ma żadnej oferty pracy, bo nie ma rotacji.
4
a jeee 2016-06-08 21:11:43
Następne obniżki, to już normalka
ciekawe co jeszcze zabiorą?
pij 2016-06-16 23:22:03
Ja się zastanawiam czy jest u nich szansa, zeby znaleźć zatrudnienie chociażby jako ten przedstawiciel regionalny. Przynajmniej jest szansa na dwuskładnikowe wynagrodzenie.
spawacz 2016-07-30 15:44:44
@pij teraz widzę, że Teleskop uruchomiło kilka rekrutacji, większość w Kostrzynie. Jeśli chodzi o Przedstawicieli Handlowych to takiej oferty nie widzę, ale można się rekrutować na magazyniera, spawacza.
asd 2016-09-02 08:49:20
Witam !
Co do firmy teleyard szczecin to powiem wszystkim szukającym pracy i czytającym opinie że nie warto sobie zawracać tą firmą głowy. Ta firma i to co sie tutaj dzieje to jedno wielkie nieporozumienie. W kazdej pracy trafiają się różni idioci ale tacy jak rządzą tą firmą to przechodzi ludzkie pojęcie. Jest to jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nikt nie potrafi nad tym zapanować i ta firma zmierza ku opadnięciu na dno. To co ta firma proponuje na początek dla nowych pracowników to w ogóle jest śmiech na sali zarobki to jakaś parodia do tego obiecują "złote góry" świetny system premiowania ( który jest tylko ściemą bo na 200 zł premii fachowcy czekali po dwa lata ) no chyba że ktoś umie dobrze lizać tyłek i strzelać z ucha wtedy można otrzymać daną premię szybciej ;) Wiadomo wszędzię się to tak odbywa że lizodupy zawsze mają lepiej i tu też takich popierają a dobrzy pracownicy wykonujący dobrze swoją robotę nie mają z tego nic jedyne co z tego mogą mieć to tylko dołożą im roboty bo tak to sie tu odbywa. Produkcją rządzą cztery nieudaczniki w zielonych koszulkach to co oni tu odwalają to jest jakaś kpina. Mobing ganianie ludzi po to żeby się z nich pośmiać jak fajnie zapieprzają itp to jest tu na porządku dziennym, jeżeli ktoś za dużo się odzywa to wiadomo długo tu nie popracował bo zaraz jest wydalony za bramę. Tak więc jeżeli jesteś lizodupem, lubisz jak ktoś nad tobą stoi i krzyczy na Ciebie i używa różnego typu niecenzuralnych słów, zadowala Cie ta śmieszna stawka i te wielkie obietnice które i tak się nie spełnią to ta robota jest dla Ciebie ! Pozdro ! :)
1
ero 2016-09-02 12:48:21
Możan tylko musisz miec odpowiednie wuprawnienia, tak sie zastanawiam czy stawki sa wszedzie takie same co do wynagordzenia, czy roznia sie w zależnosci od tego w jakim miescie sie pracuje? przeciez wlasciciel ten sam?
staś 2016-09-03 22:49:41
Te asd ! Już cie namierzamy
pij 2016-09-03 22:50:16
Świetnie, że atmosfera w firmie dopisuje, a każdemu zapewniona jest umowa o pracę. O takie stabilne zatrudnienie jest dość trudno, a tak to przynajmniej można liczyć na stabilne zatrudnienie w tym zakresie, bo do tego dorzucają jeszcze jakieś benefity socjalne.
kazik 2016-09-07 11:15:39
pij' wiesz co wlasnie widzialem oferte na pracy na Spawacza. Oczywiscie trzeba posiadac wszelkie uprawnienia do wykonywania tego zawodu ale masz racje bo w ofercie napisali ,ze oferują rownież pakiety socjalne oraz umowę o pracę, jest tez prywatna opieka medyczna.
1
gość 2016-09-17 11:41:08
Co ty opowiadasz za bzdety.Dostaniesz umowę o pracę na czas określony i jak skończą się kontrakty,to ci podziękują.
2
ero 2016-09-18 12:54:32
Ale przynajmniej bedziesz miał pracę na jakieś kilka miesiecy, czasami z wyprzedzeniem nie da sie zaplanować na ile czasu zatrudnią ,jak będa mieć klientów to i praca będzie, poza tym przy podisaniu umowy pewnie o tym informują a jak nie można samemu zapytać
Zostaw swoją opinię o Teleskop - Kostrzyn nad Odrą
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Teleskop