Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Teleskop

Pracowałeś w firmie Teleskop i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
haruk - 2015-08-07 23:21:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No jeśli chodzi o zarobki to mają bardzo ciekawe oferty. Jednakże właśnie w ostatnim czasie nie widziałem żeby się pojawiło coś nowego, a szkoda, bo na takie warunki było by zapewne bardzo wielu chętnych. Przecież, w końcu nie w każdej firmie można liczyć na tak wysokie zarobki, aczkolwiek spawacz może jeszcze więcej zarobić.
zdjecie uzytkownika
Aluś - 2015-08-17 11:48:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Spawacz - 2015-08-04 16:06:30]:
Krzysiu a co ty z tym masowaniem chcialbys nas tam wymasowaac czy jak?
zdjecie uzytkownika
asd - 2015-08-21 19:31:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Teleskop tonie,reszta też.
zdjecie uzytkownika
Gość super ktoś - 2015-09-02 16:39:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Trzeba dać na tace ludzie -zwolnili zasrańca Walczaka Aleluja !!!
zdjecie uzytkownika
abs - 2015-09-02 21:45:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To źle, że pozbywa się fachowców. Może Walczak bywał szurniety, ale wiedzy mu odmówić nie można. Ciekawe kto następny, bo wątpię, że to koniec.
Sposób w jakim pozbywają się ludzi - żałosny.
zdjecie uzytkownika
Asix - 2015-09-02 22:10:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panowie z Teleyardu - Bilfinger płaci 6200 brutto na wejściu dla spawacza i montera, a o takich pieniądzach można tylko śnić u Pana Dyrektora nawet po czterech latach. Ciekawe co zrobią jak co mądrzejsi z góry im zaczną odchodzić (pewnie stażystów na pół etatu wezmą - hehe). A z tego co wiem Bilfinger ceni sobie pracowników z Telemondu i tylko kwestią czasu jest jak ich przejmie oferując konkretne pieniądze. Ale co tam, Dyrekcja w sposób tragiczny, nie profesjonalny, żałosny pozbywa się fachowców, zamiast zwyczajnie zapewnić im stały poziom zamówień. A może należy rozliczyć ludzi odpowiedzialnych za utrzymanie kontaktów handlowo-sprzedażowych z klientami, przecież to jest główną przyczyną złej sytuacji.
Co Pani na to Pani Dyrektor i cała Dyrektorska amatorka.
Szacunek dla ciężko pracującej załogi.
zdjecie uzytkownika
ktos - 2015-09-02 22:28:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [abs - 2015-09-02 21:45:01]:
Walczak i fachowość hahaha ładnie mu wchodziłeś bez wazeliny :)
zdjecie uzytkownika
lucek - 2015-09-02 23:31:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
koledzy razem robilismy w teleskopie.slyszałem ze zwolnili (usunięte przez administratora).pewnie obrobka 2 dni bedzie pic na parkingu.pozdro kolega z imc.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-09-03 15:04:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A za co Waluś poleciał?
zdjecie uzytkownika
ten sam - 2015-09-03 20:44:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wiele firm,może nie w okolicy, ale tez płacą dobre pieniądze. Kiedyś też myślałem,że Teleskop to spełnienie moich marzeń-teraz? Szukam nowej pracy, bo całe szefostwo to klika, która ma nas w d...e Kto trochę myśli to wie o co chodzi. W T......... , jest już prawie więcej ludzi w biurze niż na produkcji-to jest porażka. A co do reszty? Brygadziści i mistrzowie to chyba z jakiejś kreskówki-popularnej-(nie napisze z jakiej bo to stara bajka z młodych lat) . A kontrola jakości? tylko trzęsą porami przed mistrzami i nie mają nic do powiedzenia-taka jest prawda, a powinni być samodzielnym i osobnym organem. Polak Polakowi wilkiem w Polsce? Smutne ale prawdziwe. Pozdrawiam Teleskopowiczów.
zdjecie uzytkownika
Cba - 2015-09-03 21:26:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hahahaha człowieku o jakiej ty wiedzy mówisz? Jeżeli uważasz ze on miał wiedzę to już wiem jaką ty wiedzą dysponujesz. On owszem wiedział jak ludzi poniżać i tyle.
Chłopaki tylko nie zachlejcie się z tej okazji ☺
zdjecie uzytkownika
mlody - 2015-09-05 01:03:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma jak zapewne każda inna , wszędzie są kable i lachociągi.
Robię swoje i mam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na cały ten cyrk :) Pozdro
zdjecie uzytkownika
szrek - 2015-09-05 15:32:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tam na teleskop nie narzekam dostalem kilka pucharuf prezesa a wody to se moge do domu dziennie nawet 6 litrow wyniesc i Stachu nic nie muwi
zdjecie uzytkownika
45 - 2015-09-07 14:40:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja natknąłem się niedawno na ofertę pracy którą wstawiła firma Teleskop Sp. z o.o., teraz można jest aplikować na stanowisko operatora CNC w Kostrzynie nad Odrą , ich wymagania to znajomość rysunku technicznego,doświadczenie w obsłudze maszyn CNC (tokarki, frezarki, centra obróbcze), wiedza na temat obróbki skrawaniem,parametry obróbki,dobór standardowego oprzyrządowania,dobór standardowych narzędzi skrawających
zdjecie uzytkownika
gość superktoś - 2015-09-07 20:48:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Najlepsi fachowcy już odeszli z tego obozu. Coby nie mówić-sprawiedliwość jeszcze istnieje. Nikt nie lubi jak się wchodzi bez wazeliny,a Walczak aż podrażnił niektórym hemoroidy.
zdjecie uzytkownika
Tra - 2015-09-22 08:55:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam wszystkich powiem tyle że już nie będzie dobrze w teleskopie bo to już jest teleszop cotam się dzieje nas pracownikow traktują jak mozynow góra się bawi jak tylko się da ruchaja masa z każdej strony a my mamy cały czas pod górę .jest taka bajka o mrowce ogólnie to wszystko to prawda pozdrowienia koledzy czymajcie sie
zdjecie uzytkownika
Cba - 2015-09-22 20:12:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Codziennie wcześnie rano, mała mrówka przybywała do firmy i natychmiast rozpoczynała pracę.
Produkowała dużo i czuła się potrzebna, i szczęśliwa.

Szef lew, był zdumiony widząc, że mrówka pracuje bez nadzoru.
Pomyślał, że jeśli może ona wytwarzać tak dużo bez nadzoru, to czyż nie wytwarzałaby jeszcze więcej, gdyby miała nadzorcę?!

Zatrudnił więc karalucha, który posiadał szerokie doświadczenie jako nadzorca i znany był z pisania znakomitych raportów.
Pierwszą decyzją karalucha było wprowadzenie systemu kart zegarowych.
Po jakimś czasie okazało się, że karaluch potrzebuje sekretarki, by pomagała mu pisać i drukować raporty, oraz … zatrudnił pająka do zarządzania archiwami i monitorowania wszystkich rozmów telefonicznych.

Lew był zachwycony raportami karalucha i poprosił go o sporządzenie wykresów w celu opisania tempa produkcji i analizowania trendów tak, by mógł je wykorzystywać do prezentacji na zebraniach Zarządu.

Tak więc karaluch musiał kupić nowy komputer, drukarkę laserową i... zatrudnił muchę do prowadzenia działu informatyki.

Mrówka, kiedyś tak produktywna i zrelaksowana, nienawidziła nadmiaru nowej papierkowej roboty i spotkań, które zabierały jej większość czasu …!

Lew doszedł do wniosku, że nadszedł czas mianowania osoby kierującej działem, w którym pracowała mrówka.

Stanowisko dano cykadzie, której pierwszą decyzją był zakup do biura nowego dywanu i ergonomicznego krzesła.
Cykada, potrzebowała też komputera i osobistego asystenta, którego wzięła ze sobą z poprzedniego działu po to, by pomagał jej przygotowywać Strategiczny Plan Optymalizacji Kontroli Pracy i Budżetu …

Doszło do tego, że dział, w którym pracowała mrówka stał się smutnym miejscem, gdzie nikt się nie śmieje, za to wszyscy są nerwowi...

W tym czasie cykada przekonała szefa, lwa, co do absolutnej konieczności przeprowadzenia badania klimatycznego środowiska.

Przy przeglądzie kosztów funkcjonowania działu mrówki, lew stwierdził, że produkcja uległa znacznemu zmniejszeniu.

Zatrudnił więc sowę, prestiżowego i znanego konsultanta, by ta przeprowadziła audyt i zaproponowała rozwiązania.
Sowa spędziła w dziale trzy miesiące i przygotowała ogromny, wielotomowy raport, kończący się następującym wnioskiem:
“ W dziale jest przerost zatrudnienia ...”

Zgadnijcie, kogo lew zwolnił jako pierwszego ?

Oczywiście mrówkę, gdyż “wykazywała brak motywacji i negatywną postawę".
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-09-23 16:40:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bardzo mądre,bardzo prawdziwe i bardzo się ma do sytuacji w Tele...... . Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
werty - 2015-09-28 12:57:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam panów na montelu brygadzistom to już wogóle odbiło jak cie nie ma na stanowisku to ida do toalety i sprawdzaja co robisz potrafi ci powiedzieć ze nic nie robiłeś bo nie miałeś nóg złąnczonych to jest paranoja !!!!!!!!!!!!to jest czysty mobing
zdjecie uzytkownika
kiełbasa - 2015-09-29 07:13:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co na ciebie szczeliłem ups przepraszam może się niechcąco wygadałem jak to robi większość
zdjecie uzytkownika
piecia1970 - 2015-10-06 00:37:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
WITAM.Brygadzista firm MONTEL HENSCHEL TELESKOP dzięikuje za ponad 10 letnią współpracę i w nagrodę kopa życzy powodzienia.
zdjecie uzytkownika
Konhita - 2015-10-06 13:07:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
No właśnie zaczęły się masowe zwolnienia ,i to na koniec Roku masakra się dzieje już z tą firma .Sporo ludzi zwalniają ,ale jeszcze będą żałować bo stracą dobrych ludzi .Firma spadła na Psyyyyyyyyyyyy do IMC ludzie uciekają .
zdjecie uzytkownika
Konhita - 2015-10-06 13:13:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No masakra Śiwy czy Czarny ? to i to
zdjecie uzytkownika
helvet - 2015-10-07 23:10:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To co urzekło mnie w firmie i zrobilo największe pierwsze wrażenie to na pewno atmosfera. Wiem , ze nie kazdy potrafi się w niej odnaleźć , jednak ja trafiłem moim zdaniem idealnie ;) Firma Teleskop to firma z branży budowlanej. Sam kiedyś próbowałem swoich sił do pracy na stanowisku specjalisty ds lean
zdjecie uzytkownika
Wice L - 2015-10-15 11:47:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dyrektor Teleżartu to porażka. Nic nie może zrobić, podjąć samodzielnie jakiejkolwiek decyzji bo się po prostu boi i ma kupe w gaciach. Ludzie uciekają do Bilfingera i wcale im sie nie dziwie. Pozdr dla normalnych
zdjecie uzytkownika
xxxxxx - 2015-10-15 14:10:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja słyszałem, że uciekają praktycznie za płot do ICT...
zdjecie uzytkownika
ABS - 2015-10-16 18:36:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z Wice L - dyrektor niestety słabo sobie radzi co jest szkodliwe dla całej załogi. Na całe szczęście otoczył się kilkoma mądrymi ludźmi, którzy doskonale sobie radzą i ciągną firmę do przodu. Zapewne do czasu kiedy się im znudzi. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
gość2 - 2015-10-16 22:27:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [piecia1970 - 2015-10-06 00:37:54]:
SORY TO BYŁO DO KIEŁBASY
zdjecie uzytkownika
Chojna - 2015-11-02 18:44:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czesc chlopaki co tam slychac u nas zwalniaja, jak tam dynioglowy dalej szkodzi i wali z dypy pies lysy skurczony?
zdjecie uzytkownika
kali - 2015-11-03 08:16:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
tylko czekać aż powstaną nowe związki
zdjecie uzytkownika
upiorny123 - 2015-11-08 18:32:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
niedługo z dawnej załogi terexa już nikogo nie będzie.
zdjecie uzytkownika
mika - 2015-11-09 13:06:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a coz to za zwolenienia w Teleskop Sp. z o.o.? bo az mnei to zaciekawilo. a wydaje sie ze firma dobrze przedzie na rynku. w koncu jest wiodącym europejskim producentem konstrukcji spawanych dla producentów żurawi i trzyma sie na rynku juz od 2001 roku.. wiec t fakty raczej nie wskazuja na to zeby jakis kryzys mogl sie pojawic.. moze juz sie poprawilo?
zdjecie uzytkownika
ASD - 2015-11-09 15:23:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [mika - 2015-11-09 13:06:21]:
była- wiodącym europejskim producentem konstrukcji spawanych dla producentów żurawi
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-11-12 12:09:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy to prawda ze ta firma Bankrutuje???
zdjecie uzytkownika
ala - 2015-11-12 18:26:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bankrutuje? No co ty
zdjecie uzytkownika
wacek - 2015-11-12 18:29:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ojejku co z nami będzie
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-11-14 15:04:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Malina wam powie już namachał bejzbolem nie jednemu normalnemu człowiekowi niech sam sie porówna do ciapatych
zdjecie uzytkownika
ktos - 2015-11-22 23:33:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dobrze to już tam było, ale już nie będzie... przyzwyczajcie się
zdjecie uzytkownika
piecia1970 - 2015-11-29 00:19:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Mam zagatkę kto wiąrze buty i robi...
zdjecie uzytkownika
ytre - 2015-12-02 14:39:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakiś czas temu przeglądałem strony z ofertami pracy w poszukiwaniu tych od firmy Teleskop Sp. z o.o., nic nie znalazłem a szkoda bo pamietam że szukali tehcnologa kiedyś
zdjecie uzytkownika
papay - 2015-12-02 17:57:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
lepiej kolego nie patrz... zwalniają i zwalniają... a wyprowadzają z firmy w obstawie jak więźnia do aresztu....
zdjecie uzytkownika
zenek - 2015-12-04 10:57:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Koledzy!towarzysze! Świąteczne płacą ?bo nie wiem czy na święta kupić parówki czy szynke
zdjecie uzytkownika
Parówa - 2015-12-04 11:22:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dają bony do Kiosku ruchu na fajki i bilety ZDiTM.
zdjecie uzytkownika
kocham rafala - 2015-12-10 12:09:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
7 sie zeni 7 7 sie zeni!!! Robcie sobie co chcecie tylko aby dzieci z tego nie bylo, swiat nie jest na to gotowy
zdjecie uzytkownika
43443443 - 2015-12-12 17:40:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
a ja kiedys widzialem bardzo ciekawa oferte od nich na stanowsiko programsity CNC w Kostrzynie nad Odrą żaluje ze nie zdarzylem sie załapać na rekrutacje
zdjecie uzytkownika
edek - 2015-12-14 12:34:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co ty tu piszesz głupoty! 7 się żeni to jest informacja
zdjecie uzytkownika
mirek - 2015-12-25 23:55:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
J po co wam to było teraz was wszystkich pod [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szefowi i zwolni was pokemony . Będziecie ssać mu pałę ,żeby was nie zwolnił.
zdjecie uzytkownika
Pol - 2015-12-29 13:44:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że kolegę @mirek poniosło na złe wody i odleciał już zupełnie w krainę innych marzeń, ale czytam oferty Teleskop i trochę się przeraziłem, bo niektórzy wypowiadają się raczej kiepsko. Hmmm, to słabo.
zdjecie uzytkownika
ktos - 2016-01-26 21:38:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy to prawda ze firma bankrutuje??? I ludzie juz sami odchodza i odchodzic bedzie coraz wiecej??? i ze brakuje fachowców do pracy...?
zdjecie uzytkownika
Zdzichu - 2016-02-02 20:29:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ktos - 2016-01-26 21:38:53]:
Jeśli wam brakuje fachowców to zadzwoncie do Vlassenroot Gliwice, mają teraz postojowe to na pewno wam cały autobus przywiozą spawaczy, zresztą Ruthmanna już nie robią, Ram Liebherra też nie.Pozdro.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Teleskop!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Teleskop

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert