Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Teleskop

Pracowałeś w firmie Teleskop i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Młody - 2013-09-16 13:18:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, jestem po kursie spawacza metodą MAG i TIG. Mam pytanie, czy teleskop przyjmuje młodych ludzi bez doświadczenia, świeżo po kursie?
na początku może jako pomocnik czy coś?

Mam nadzieję, że znajdzie się jakaś osoba, która mi udzieli odpowiedzi na pytanie.
zdjecie uzytkownika
. - 2013-11-06 11:17:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teleskopu w Gorzowie NIE MA.Zagranicą szczególnie w niemczech pracy NIE MA od dłuższego czasu.Z tego co wiem Z Teleskopu mają zwolnić całą starą ekipe i zatrudnią nowych brygadzistów spawaczy i monterów. Za starą ekipą ciągną sie kłopoty, podobno chodzi o śmierć jakiegoś montera czy spawacza,a wcześniej ktoś u nich zachorował(nie dbali o niego ,,kolesie) na raka.
zdjecie uzytkownika
Prawda - 2013-11-16 19:40:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Prawda jest tak ze oracujecie w tym syfie i wszyscy w wieku srednim mlodzi bedziecie schorowani od wdychania tego syfu przecierz tam cala tablica mendelejewa w powietrzu sie unosi!!!!!!!!!!!! Moja dobra rada pracujcie jak najdluzej jak najeiecej godzin zarobccie jak najwiecej pieniedzy bo beda wam napewno potrzebne na leczeczenia w przyszloaci pozdrawiam was i trzymajcie sie pomyslcie co jest warzniejsze bmw na kredyt czy szczescie i dlugie zycie z rodzina pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
w trosce i opiece - 2013-11-25 18:04:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja bym nawet kiedyś tam pracował ale dochodza z tej ,,firmy" coraz gorsze wiadomości.Wiec unikam jak moge kontaktu z tym gównem,a ludzi co tam pracuja unikam jak moge. Imc to podobne matactwo a na brak pracy Imc ,też nie pomoże bo malo ludzi zatrudniaja.Płaca w imc taka sobie a robota do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] W teleskopie takie poojeby że wstyd sie nawet przyznac że sie jest spawaczem...starego kierownika kiedys zmusili do odejscia,a obecna ekipa to dno.
zdjecie uzytkownika
awi - 2013-12-07 20:54:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy zniknięcie (usunięte przez administratora) ma coś wspólnego ze zwolnieniem z pracy w teleskopie? Jeśli tak to kto się do tego zwolnienia przyczynił?
zdjecie uzytkownika
Obcy - 2014-01-23 19:59:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)Byłem tam spawaczem i taki mistrz potrafił ułożyć tak (usunięte przez administratora)w brew logice proces spawania że spawy musiały nie przejść prześwietlenia. Przytakiwanie szefostwu stało sie tam normą nawet w brew własnym przekonaniom. Palaczków tak ich nazwe bo oni są chańbą dla Polaków ktorzy sprzedadzą cie bez najmniejszych skropułów jest tam na pęczki. Tam każdy dba o swoj (usunięte przez administratora), to dobrze ,ale kosztem innych . Nie wykaża się tym co potrafia bo potrafią tylko oczy mydlić więc podkładają świnie kiedy i komu sie da. Byłem widziałem i (usunięte przez administratora)sie chce.
zdjecie uzytkownika
Kaspian - 2014-01-24 18:21:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Obcy - 2014-01-23 19:59:21]:
promile w wydychanym
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2014-02-27 21:29:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałem jakiś czas temu w teleskopie i to prawda pieniądze to nie wszystko nadal tam nie szanują pracownika szczerze mówiąc za te pieniądze szkoda zdrowia i apeluje do tych którzy się tam wybierają będziecie żałować siądzie wasze zdrowie a szczególnie psychika rozmawiałem ze swoimi kolesiami którzy tam pracują i wierzcie mi nikt nie powiedział o firmie dobrego słowa po prostu są uziemieni ciężko teraz z pracą ale wiem jedno na sto procent że jakby w pobliżu powstała inna firma to teleskop padł by w tydzień mniej więcej jakieś 90 procent załogi odeszła by od razu
zdjecie uzytkownika
troche prawdy - 2014-03-15 11:17:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Teleskopie pracuje duża ,,mniejszość" ukraińska ,wielu ich zna z nazwiska.Zarabiaja dużo i pracuja na stanowiskach które sa lepiej opłacane niz ich kwalifikacje.Ludzie o wyższych kwalifikacjach zarabiają mniej od nich.
zdjecie uzytkownika
Bazyl - 2014-03-15 16:09:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zastanawiam czy czy takie bzdury wypisują ludzie z innych firm, czy może sfrustrowane osoby zwolnione np. za promile albo nieróbstwo, które chcą się wyżyć i jedyne miejsce gdzie to mogą zrobić to jakieś śmieszne forum w necie, zresztą jak wszędzie. A prawda jest taka,że firma idzie mocno do przodu co widać po ilości zleceń, zmieniających się standardach i wynikach. ta firma na pewno nie padnie, gdyby była zarządzana jak za czasów Leona to dzisiaj byłoby tu puste pole. Psy szczekają -karawana jedzie dalej...
zdjecie uzytkownika
cycu - 2014-04-29 10:20:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zastanawiam się gdzie jest rada pracownicza bo coś zamilikli co wy na to ???
zdjecie uzytkownika
NOCKA - 2014-06-30 11:15:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostatnio pojawiło się ogłoszenie o przyjęciach do Teleskop, nie ma mowy o wynagrodzeniu.
Proszę o informację na temat zarobków,
Wszyscy narzekają ,że dużo pracy, że matactwo , A NIE MA MOWY O ZAROBKACH. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, ale w dzisiejszych czasach chodzi o kasę, o fundusz socjalny.
zdjecie uzytkownika
hola - 2014-06-30 14:30:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, znalazłem sporo ofert na ślusarza.mam papiery, ale nie wiem do końca czy nie jest przeszkodą, ze przez 5 lat nie pracowalem w zawodzie. czy jest tu ktoś z teleskopu i udzieli mi odpowiedzi na to pytanie? dzieki.
zdjecie uzytkownika
cycu - 2014-07-08 11:50:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hola jak ogarniasz rysunek techniczny to niema problemu próbuj
zdjecie uzytkownika
hola - 2014-07-08 17:07:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no wlasnie. ja jestem raczej praktyk, rysunek techniczny to tak sobie mi nawet na szkoleniach szedl. mocny jest nacisk na to?
zdjecie uzytkownika
ślusarz - 2014-07-13 16:32:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hola - 2014-07-08 17:07:32]:
tak mocny jest na to naciski
zdjecie uzytkownika
inżynier- przyszly - 2014-09-11 16:03:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a zatrudniaja studentow ktorzy juz ogarnaija rysunek techniczny a nawet jego komputerowa forme. powiem szczerze, ze chce miec dobre praktyki tzn w dobrej firmie i tyle. kasa moze nie byc taka istotna - liczy sie tylko to co mi sie pojawi w CV. nie mam zamiaru robic za pol darmo dla jakiejs firmy ktora mnie niczego nie nauczy.
zdjecie uzytkownika
szczecinianin - 2014-09-14 16:36:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teleskop Szczecin to obóz pracy nie firma produkcyjna,wszechobecny nepotyzm,kupa donosicieli i mobbing.Pan mistrz z masztów to człowiek bez szkoły nie umie się wysłowić ani nawet poprawnie pisac,a mimo to jest majstrem,bo gania ludzi,mimo ze sam nic nie umie,brygadzisci tez nie sa lepsi.Obiecują na początek mało,a później złote góry,nie wierzcie w to,bedziecie ganiani w niej jak psy,ciągle więcej iwięcej,ciągla mało,a i tak nie zarobicie więcej jak 3000zł
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-09-14 16:43:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ta firma to Kołchoz,jak obóz pracy,kierownictwo ma gdzieś to co ty sądzisz,albo co cię boli w pracy,za głośno o tym będziesz mówił to cię zwolnią,wychodzą z założenia ze jesteś szarą masą do pracy i niemasz żadnych praw,zwalniają za byle co,na zewnątrz złoto,że niby taka firma dobra,a w środku zgnilizna mobbing majstrów brygadzistów i kierownictwa.Upominasz się o coś,mówisz im o prawie pracy,to do zwolnienia!
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2014-09-14 16:51:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dzielam odpowiedzi na pytanko jednego z internałtów,jeżeli jesteś tłukiem bez szkoły,masz skłonności do donoszenia o nawet najmniejszych incydentach kierownictwu,jesteś partaczem,ale robota pali ci się wrękach i robisz dużo,nieważne czy dobrze,czy zle to czeka cię w Tekleskop-Szczecin swietlana przyszłośc i szybki awans
zdjecie uzytkownika
ktoś tam - 2014-09-14 17:01:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w Telskopie Szczecin nie zarobicie,pensje od kilku lat się nie zmieniły,podstawowa jest bardzo niska,jak pójdziesz na zwolnienie to cię tak pokarają że zarobisz mniej niż sprzątacz,a premia jest najpierw dla tych co strzelają z ucha,a jest ich wielu,także na kilka lat pożegnajcie się z pensjami na normalnym poziomie,zanim nie dojdziesz do wysokiej grupy premii po kilku latach.
zdjecie uzytkownika
szczecin - 2014-09-14 17:05:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teleskop Szczecin niedługo zmieni się na Teleyard,to ta sama firma tylko pod inna przykrywką,będą żadzic nią ci sami ludzie,i nic się nie zmieni,nie liczcie na to.Przeniosą się na Skolwin a tam jest ciężki dojazd,pozatym okolica jest nieciekawa i dużo patologii
zdjecie uzytkownika
skolvin - 2014-09-14 17:16:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wierzcie że Teleskop,czy Teleyard da wam zarobić,to firma która marnie płaci a wymaga dużo.Na rozmowie o pracę naobiecują wam gruszki na wierzbie i cuda niewidya to co obiecają niby po okresie próbnym dostastaniecie dopiero po kilku latach,a jak będziecie głośno narzekać na warunki pracy to was poprostu zwolnią.
zdjecie uzytkownika
pomoc - 2014-09-14 17:24:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej,to nie jest żaden ślusarz,to w nazwie mają po to żeby obchodzić prawo pracy,tak naprawdę to powinien być monter konstrukcji stalowych,a za to trzeba słono płacić a nie takie grosze jak oni płacą.
zdjecie uzytkownika
Odp - 2014-09-14 17:28:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Teleskopie pracujesz sam,nawet przy dużych konstrukcjach stalowych,czego zabrania prawo pracy,ale oni z tego nic sobie nie robią i pszą że zatrudnią ślusarzy,a w zasadzie to jest monter konstrukcji stalowych,i rysunek techniczny to jest podstawa i to musisz go bardzo dobrze znać,inaczej sobie nie poradzisz,bo pracujesz SAM!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Teleskop
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x