Teleskop

Kostrzyn nad Odrą

Opinie o Teleskop

były pracownik 2015-09-03 15:04:41
A za co Waluś poleciał?
ten sam 2015-09-03 20:44:36
Wiele firm,może nie w okolicy, ale tez płacą dobre pieniądze. Kiedyś też myślałem,że Teleskop to spełnienie moich marzeń-teraz? Szukam nowej pracy, bo całe szefostwo to klika, która ma nas w d...e Kto trochę myśli to wie o co chodzi. W T......... , jest już prawie więcej ludzi w biurze niż na produkcji-to jest porażka. A co do reszty? Brygadziści i mistrzowie to chyba z jakiejś kreskówki-popularnej-(nie napisze z jakiej bo to stara bajka z młodych lat) . A kontrola jakości? tylko trzęsą porami przed mistrzami i nie mają nic do powiedzenia-taka jest prawda, a powinni być samodzielnym i osobnym organem. Polak Polakowi wilkiem w Polsce? Smutne ale prawdziwe. Pozdrawiam Teleskopowiczów.
2
Cba 2015-09-03 21:26:54
Hahahaha człowieku o jakiej ty wiedzy mówisz? Jeżeli uważasz ze on miał wiedzę to już wiem jaką ty wiedzą dysponujesz. On owszem wiedział jak ludzi poniżać i tyle.
Chłopaki tylko nie zachlejcie się z tej okazji ☺
mlody 2015-09-05 01:03:21
Firma jak zapewne każda inna , wszędzie są kable i lachociągi.
Robię swoje i mam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na cały ten cyrk :) Pozdro
szrek 2015-09-05 15:32:46
ja tam na teleskop nie narzekam dostalem kilka pucharuf prezesa a wody to se moge do domu dziennie nawet 6 litrow wyniesc i Stachu nic nie muwi
gość superktoś 2015-09-07 20:48:08
Najlepsi fachowcy już odeszli z tego obozu. Coby nie mówić-sprawiedliwość jeszcze istnieje. Nikt nie lubi jak się wchodzi bez wazeliny,a Walczak aż podrażnił niektórym hemoroidy.
3
Tra 2015-09-22 08:55:27
Witam wszystkich powiem tyle że już nie będzie dobrze w teleskopie bo to już jest teleszop cotam się dzieje nas pracownikow traktują jak mozynow góra się bawi jak tylko się da ruchaja masa z każdej strony a my mamy cały czas pod górę .jest taka bajka o mrowce ogólnie to wszystko to prawda pozdrowienia koledzy czymajcie sie
3
Cba 2015-09-22 20:12:47
Codziennie wcześnie rano, mała mrówka przybywała do firmy i natychmiast rozpoczynała pracę.
Produkowała dużo i czuła się potrzebna, i szczęśliwa.

Szef lew, był zdumiony widząc, że mrówka pracuje bez nadzoru.
Pomyślał, że jeśli może ona wytwarzać tak dużo bez nadzoru, to czyż nie wytwarzałaby jeszcze więcej, gdyby miała nadzorcę?!

Zatrudnił więc karalucha, który posiadał szerokie doświadczenie jako nadzorca i znany był z pisania znakomitych raportów.
Pierwszą decyzją karalucha było wprowadzenie systemu kart zegarowych.
Po jakimś czasie okazało się, że karaluch potrzebuje sekretarki, by pomagała mu pisać i drukować raporty, oraz … zatrudnił pająka do zarządzania archiwami i monitorowania wszystkich rozmów telefonicznych.

Lew był zachwycony raportami karalucha i poprosił go o sporządzenie wykresów w celu opisania tempa produkcji i analizowania trendów tak, by mógł je wykorzystywać do prezentacji na zebraniach Zarządu.

Tak więc karaluch musiał kupić nowy komputer, drukarkę laserową i... zatrudnił muchę do prowadzenia działu informatyki.

Mrówka, kiedyś tak produktywna i zrelaksowana, nienawidziła nadmiaru nowej papierkowej roboty i spotkań, które zabierały jej większość czasu …!

Lew doszedł do wniosku, że nadszedł czas mianowania osoby kierującej działem, w którym pracowała mrówka.

Stanowisko dano cykadzie, której pierwszą decyzją był zakup do biura nowego dywanu i ergonomicznego krzesła.
Cykada, potrzebowała też komputera i osobistego asystenta, którego wzięła ze sobą z poprzedniego działu po to, by pomagał jej przygotowywać Strategiczny Plan Optymalizacji Kontroli Pracy i Budżetu …

Doszło do tego, że dział, w którym pracowała mrówka stał się smutnym miejscem, gdzie nikt się nie śmieje, za to wszyscy są nerwowi...

W tym czasie cykada przekonała szefa, lwa, co do absolutnej konieczności przeprowadzenia badania klimatycznego środowiska.

Przy przeglądzie kosztów funkcjonowania działu mrówki, lew stwierdził, że produkcja uległa znacznemu zmniejszeniu.

Zatrudnił więc sowę, prestiżowego i znanego konsultanta, by ta przeprowadziła audyt i zaproponowała rozwiązania.
Sowa spędziła w dziale trzy miesiące i przygotowała ogromny, wielotomowy raport, kończący się następującym wnioskiem:
“ W dziale jest przerost zatrudnienia ...”

Zgadnijcie, kogo lew zwolnił jako pierwszego ?

Oczywiście mrówkę, gdyż “wykazywała brak motywacji i negatywną postawę".
8
ja 2015-09-23 16:40:33
Bardzo mądre,bardzo prawdziwe i bardzo się ma do sytuacji w Tele...... . Pozdrawiam
2
werty 2015-09-28 12:57:58
witam panów na montelu brygadzistom to już wogóle odbiło jak cie nie ma na stanowisku to ida do toalety i sprawdzaja co robisz potrafi ci powiedzieć ze nic nie robiłeś bo nie miałeś nóg złąnczonych to jest paranoja !!!!!!!!!!!!to jest czysty mobing
kiełbasa 2015-09-29 07:13:22
A co na ciebie szczeliłem ups przepraszam może się niechcąco wygadałem jak to robi większość
piecia1970 2015-10-06 00:37:54
WITAM.Brygadzista firm MONTEL HENSCHEL TELESKOP dzięikuje za ponad 10 letnią współpracę i w nagrodę kopa życzy powodzienia.
3
Konhita 2015-10-06 13:07:08
No właśnie zaczęły się masowe zwolnienia ,i to na koniec Roku masakra się dzieje już z tą firma .Sporo ludzi zwalniają ,ale jeszcze będą żałować bo stracą dobrych ludzi .Firma spadła na Psyyyyyyyyyyyy do IMC ludzie uciekają .
2
Konhita 2015-10-06 13:13:17
No masakra Śiwy czy Czarny ? to i to
Wice L 2015-10-15 11:47:52
Dyrektor Teleżartu to porażka. Nic nie może zrobić, podjąć samodzielnie jakiejkolwiek decyzji bo się po prostu boi i ma kupe w gaciach. Ludzie uciekają do Bilfingera i wcale im sie nie dziwie. Pozdr dla normalnych
1
xxxxxx 2015-10-15 14:10:58
Ja słyszałem, że uciekają praktycznie za płot do ICT...
3
ABS 2015-10-16 18:36:58
Zgadzam się z Wice L - dyrektor niestety słabo sobie radzi co jest szkodliwe dla całej załogi. Na całe szczęście otoczył się kilkoma mądrymi ludźmi, którzy doskonale sobie radzą i ciągną firmę do przodu. Zapewne do czasu kiedy się im znudzi. pozdrawiam
gość2 2015-10-16 22:27:16
SORY TO BYŁO DO KIEŁBASY
Chojna 2015-11-02 18:44:53
Czesc chlopaki co tam slychac u nas zwalniaja, jak tam dynioglowy dalej szkodzi i wali z dypy pies lysy skurczony?
1
kali 2015-11-03 08:16:44
tylko czekać aż powstaną nowe związki
3
upiorny123 2015-11-08 18:32:39
niedługo z dawnej załogi terexa już nikogo nie będzie.
4
ASD 2015-11-09 15:23:05
była- wiodącym europejskim producentem konstrukcji spawanych dla producentów żurawi
4
ja 2015-11-12 12:09:35
Czy to prawda ze ta firma Bankrutuje???
1
ala 2015-11-12 18:26:41
Bankrutuje? No co ty
wacek 2015-11-12 18:29:07
Ojejku co z nami będzie
gość 2015-11-14 15:04:34
Malina wam powie już namachał bejzbolem nie jednemu normalnemu człowiekowi niech sam sie porówna do ciapatych
2
ktos 2015-11-22 23:33:13
Dobrze to już tam było, ale już nie będzie... przyzwyczajcie się
2
piecia1970 2015-11-29 00:19:44
Mam zagatkę kto wiąrze buty i robi...
2
papay 2015-12-02 17:57:44
lepiej kolego nie patrz... zwalniają i zwalniają... a wyprowadzają z firmy w obstawie jak więźnia do aresztu....
1
zenek 2015-12-04 10:57:10
Koledzy!towarzysze! Świąteczne płacą ?bo nie wiem czy na święta kupić parówki czy szynke
1
Parówa 2015-12-04 11:22:26
Dają bony do Kiosku ruchu na fajki i bilety ZDiTM.
1
kocham rafala 2015-12-10 12:09:31
7 sie zeni 7 7 sie zeni!!! Robcie sobie co chcecie tylko aby dzieci z tego nie bylo, swiat nie jest na to gotowy
edek 2015-12-14 12:34:39
Co ty tu piszesz głupoty! 7 się żeni to jest informacja
1
mirek 2015-12-25 23:55:35
J po co wam to było teraz was wszystkich pod [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szefowi i zwolni was pokemony . Będziecie ssać mu pałę ,żeby was nie zwolnił.
ktos 2016-01-26 21:38:53
Czy to prawda ze firma bankrutuje??? I ludzie juz sami odchodza i odchodzic bedzie coraz wiecej??? i ze brakuje fachowców do pracy...?
Zdzichu 2016-02-02 20:29:43
Jeśli wam brakuje fachowców to zadzwoncie do Vlassenroot Gliwice, mają teraz postojowe to na pewno wam cały autobus przywiozą spawaczy, zresztą Ruthmanna już nie robią, Ram Liebherra też nie.Pozdro.
2
Tomek 2016-03-09 11:37:22
najpierw zwalniali ludzi od września do grudnia a teraz szukają po kryjomu... proponuje zwolnic dyscyplinarnie osoby które podjęły taką trafną decyję...
1
ja 2016-03-09 20:51:00
Kto mądry, ma już prace tylko czeka na odpowiedni moment żeby sie zwolnic i odejść z tego obozu... tam juz dobrze bylo ale to nie wróci a ludzi maja za nic zarobki idą w dol i bedą szły. Nie zależy im na ludziach tylko żeby kase robić i w końcu kłódke powieszą a reszta zostanie na lodzie...
KILL 2016-03-22 07:04:00
JAKI MONTER KONSTRUKCJ STALOWYCH CZŁOWIEKU NA UMOWIE BEDZIESZ MIAŁ ŚLUSAŻ I ZAROBKI W DÓŁ HAHAHAHA
1
obiektyw 2016-03-23 10:25:51
firma schodzi na psy, a zabija ją premia halowa, która jest promocją nierobów i beztalenciów. premia ta spowodowała że najlepsi spawacze i monterzy obniżyli swoje loty do tych najsłabszych, bo nie będą za nich zapier... a najsłabsi którzy nigdy by nie mieli wysokiej premii ABCD dostają teraz dobre pieniadze a i tak mają wyjebke bo inni na nich robią. kiedys sie starałem a teraz jak widze co sie dzieje to tez mam wyjebke bo nie bede robil na ludzi ktorzy mi sie smieja w twarz. nie mam juz motywacji do zapierdzielania.
3
kill 2016-03-30 12:01:08
Popieram (obiektyw) to nie piekarnia lub taśmówka produkujemy dżwigi a z zarobkami zaraz lidl nas dogoni no i jeszcze te ich teksty jak ci sie niepodoba to możesz się zwolnić zrobili sobie taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na polskiej ziemi trzeba szukac coś innego bo napewno w tej firmie sie juz nic niezmieni a napewno zarobki
1
ja 2016-04-17 10:33:52
Mrówki he he
1
ja 2016-04-22 18:48:20
Mrówki do dzieła!!!!
a jeee 2016-06-08 21:11:43
Następne obniżki, to już normalka
ciekawe co jeszcze zabiorą?
asd 2016-09-02 08:49:20
Witam !
Co do firmy teleyard szczecin to powiem wszystkim szukającym pracy i czytającym opinie że nie warto sobie zawracać tą firmą głowy. Ta firma i to co sie tutaj dzieje to jedno wielkie nieporozumienie. W kazdej pracy trafiają się różni idioci ale tacy jak rządzą tą firmą to przechodzi ludzkie pojęcie. Jest to jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nikt nie potrafi nad tym zapanować i ta firma zmierza ku opadnięciu na dno. To co ta firma proponuje na początek dla nowych pracowników to w ogóle jest śmiech na sali zarobki to jakaś parodia do tego obiecują "złote góry" świetny system premiowania ( który jest tylko ściemą bo na 200 zł premii fachowcy czekali po dwa lata ) no chyba że ktoś umie dobrze lizać tyłek i strzelać z ucha wtedy można otrzymać daną premię szybciej ;) Wiadomo wszędzię się to tak odbywa że lizodupy zawsze mają lepiej i tu też takich popierają a dobrzy pracownicy wykonujący dobrze swoją robotę nie mają z tego nic jedyne co z tego mogą mieć to tylko dołożą im roboty bo tak to sie tu odbywa. Produkcją rządzą cztery nieudaczniki w zielonych koszulkach to co oni tu odwalają to jest jakaś kpina. Mobing ganianie ludzi po to żeby się z nich pośmiać jak fajnie zapieprzają itp to jest tu na porządku dziennym, jeżeli ktoś za dużo się odzywa to wiadomo długo tu nie popracował bo zaraz jest wydalony za bramę. Tak więc jeżeli jesteś lizodupem, lubisz jak ktoś nad tobą stoi i krzyczy na Ciebie i używa różnego typu niecenzuralnych słów, zadowala Cie ta śmieszna stawka i te wielkie obietnice które i tak się nie spełnią to ta robota jest dla Ciebie ! Pozdro ! :)
4
staś 2016-09-03 22:49:41
Te asd ! Już cie namierzamy
gość 2016-09-17 11:41:08
Co ty opowiadasz za bzdety.Dostaniesz umowę o pracę na czas określony i jak skończą się kontrakty,to ci podziękują.
4
Nick 2016-10-23 15:48:35
Krzysiu ,a co z tą lewatywą ,bo jestem zainteresowany ?
Tomcio Paluch 2016-11-06 13:32:32
A na kupsztalowych pszyjmójom bo ja sie nadaje ?
1
grabarz 2016-11-21 07:32:03
Podobno duży Zdzichu już wykopał grób dla Pana Roberta.
2
Zostaw swoją opinię o Teleskop - Kostrzyn nad Odrą
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Teleskop