brak logo

Bama Polska Sp. Z o.o.

Gorzów Wielkopolski

Opinie o Bama Polska Sp. Z o.o.

Tupac Amaru 2016-03-21 17:36:04
Zadzwoń do kadr i się zapytaj, a nie zawracasz głowę na forum.Nas interesują najnowsze plotki,informacje i itd.Jak masz inne oferty pracy, to Bamy nie wybieraj.Będziesz żałowała.
8
poszukująca 2016-03-21 20:39:01
Nie mam innej oferty pracy. Chyba ze TPV hehe. Dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam.
Tomek 2016-03-29 04:49:04
Wreszcie do ukochanej pracy.Internet,kawki,ploteczki i laseczki.Cztery dni bez Bamy i padało mi już na łeb.Nie długo jeszcze inwentaryzacja w soboty i niedziele.Jestem najszczęśliwszą osobą w firmie.
8
Wentylak 2016-04-02 09:02:04
Podpisujesz kwity na inwenture?
4
Messi 2016-04-09 18:00:16
Czy mógłby ktoś z bamy z magazynu napisać , ile się zarabia w bamie jako magazynier albo operator wózka widłowego
1
Rysio Mądrala 2016-04-11 00:54:09
Wszyscy co zapierniczają mają 1700,tylko najbardziej lecący w balona,Boczek ma ponad 3000 zł. To jest sprawiedliwość w SC Johnson.
8
Suarez 2016-04-11 06:31:39
Messi nie polecam na magazyn skladac . Tylko dwoch ma tam stale pensje. Zarobki gora 1700.
2
Rysio Mądrala 2016-04-11 15:43:02
Wścibski znowu rzucił chorobowe do końca tygodnia. Słyszałem z pewnego źródła,że pojechał do Norwegii do pracy.
6
Drabina 2016-04-13 11:28:46
Kochany Tomku:
Dzień Urodzin jak dzień każdy Jest dla Ciebie bardzo ważny
Jest to bowiem święto Twoje, Więc życzenia przyjmij moje:
Zdrowia, szczęścia, pomyślności i w miłości wzajemności.


PS.Bama bez Ciebie Tomku,nie jest już taka sama.Wszyscy bardzo tęsknią.Powodzenia.
8
Drabina 2016-04-20 15:18:41
Czesc.Podobno filetuje dorsze na statku obok miasta Bergen.Kasa jest duza,to sie nie dziwie,ze rzucil...
8
Wścibski 2016-05-07 11:43:32
Codziennie wcześnie rano, mała mrówka przybywała do pracy i natychmiast rozpoczynała pracę. Produkuje dużo i jest szczęśliwa. Szef, lew, był zdumiony widząc, że mrówka pracuje bez nadzoru. Pomyślał, że jeśli mrówka może wytwarzać tak dużo bez nadzoru, to czyż nie wytwarzałaby jeszcze więcej, gdyby miała nadzorcę.

Zatrudnił więc karalucha, który posiadał szerokie doświadczenie jako nadzorca i znany był z pisania znakomitych raportów. Pierwszą decyzją karalucha było wprowadzenie systemu kart zegarowych.

Potrzebował też sekretarki, by pomagała mu pisać i drukować raporty, oraz zatrudnił pająka do zarządzania archiwami i monitorowania wszystkich rozmów telefonicznych.

Lew był zachwycony raportami karalucha i poprosił go o sporządzenie wykresów w celu opisania tempa produkcji i analizowania trendów tak, by mógł je wykorzystać do prezentacji na zebraniach Zarządu. Tak więc karaluch musiał kupić nowy komputer, drukarkę laserową i zatrudnił muchę do prowadzenia działu informatyki.

Mrówka, kiedyś tak produktywna i zrelaksowana, nienawidziła nadmiaru nowej papierkowej roboty i spotkań, które zabierały jej większość czasu. Lew doszedł do wniosku, że nadszedł czas mianowania osoby kierującej działem, w którym pracowała mrówka. Stanowisko dano cykadzie, której pierwszą decyzją był zakup do biura nowego dywanu i ergonomicznego krzesła.

Nowy kierownik, cykada, też potrzebowała komputera i osobistego asystenta, którego wzięła ze sobą z poprzedniego działu po to, by pomagał jej przygotowywać Strategiczny Plan Optymalizacji Kontroli Pracy i Budżetu. Dział, w którym pracuje mrówka jest teraz smutnym miejscem, gdzie nikt się nie śmieje, za to wszyscy stali się nerwowi.

W tym samym czasie cykada przekonała szefa, lwa, co do absolutnej konieczności przeprowadzenia badania klimatycznego środowiska. Przy przeglądzie kosztów funkcjonowania działu mrówki, lew stwierdził, że produkcja uległa znacznemu zmniejszeniu.

Zatrudnił więc sowę, prestiżowego i znanego konsultanta, by ta przeprowadziła audyt i zaproponowała rozwiązania. Sowa spędziła w dziale trzy miesiące i przygotowała ogromny, wielotomowy raport, kończący się następującym wnioskiem: "W dziale jest przerost zatrudnienia".

Zgadnijcie, kogo lew zwolnił jako pierwszego?

Oczywiście mrówkę, gdyż wykazywała brak motywacji i negatywną postaw.
7
woda z miecha 2016-05-30 20:27:31
Ja dostałem ofertę pracy ale nie wiem czy ich stać na moje usługi :-)
Wścibski 2016-05-31 10:57:14
Wysoko cenisz swoje umiejetnosci jak i wyroby;)W niedziele zwalnia sie jedno miejsce u mnie w pracy,wiec zapraszam;)Kasa naprawde duza.Ja po krotkim miesiecznej nauce filetowania,pokochalem gotowanie.Moja specjalnosc,to vietnamska zupa rybna;)Pozdrowienia z morza dla wszystkich,a szczegolnie dla Drabiny:)Pozdro!
7
Rysio Mądrala 2016-05-31 19:03:57
Nie wiecie,gdzie robi Tomuś z Bartusiem?
8
Drabina 2016-05-31 19:47:21
Na statku(Morze Norweskie) filetuja na akord dorsze i makrele. Chca wyprowadzic Norwegie na pierwsze miejsce w polowie:) Pierwsze miejsce zajmuje Islandia.
6
piekna 2016-06-04 20:58:03
czym wy sie zajmujecie widac ze nie macie swojego zycia jestescie załosni
1
Wścibski 2016-06-08 11:54:46
Wreszcie w ukochanym kraju:)10 dni wolnego,piwko,imprezki...Pozdro.
6
Wścibski 2016-07-02 14:06:05
Dzieki,ale ja juz po urlopie.Wlasnie dzisiaj splynalem z morza i do poniedzialku luzik. Monitorowanie prac? Musisz byc dobrze ogarniety w sprawach BHP,praca ok. Pozdrawiam wszystkich,trzymajcie sie i nie zapomnijcie o mnie. Pozdro!
7
tutsi 2016-07-18 21:32:22
w świecie zwierząt pamięci niet a prawwooo to pojęcije względnije mijsiuuuu
Rysiu Mądrala 2016-07-20 09:53:10
Oczywiście,że warto. Ja teraz ubiegam się o stanowisko młodszego kierownika w miejsce kierowniczki,która idzie na emeryturę.
6
Wścibski 2016-07-22 10:13:06
Wszystko jest w terminie,także nie spóźnisz się z opłatami,ratami, itp. Nigdy złego słowa nie powiem czy napiszę na moją byłą firmę. Pozdro dla wszystkich z Morza Norweskiego;)
7
Dawid 2016-07-26 21:49:51
A Boczek schudł chociaż trochę,czy dalej waży ponad 130 kg?
7
Dannys 2016-07-28 15:52:12
"Wielką siłą głupców jest to, że nie boją się mówić głupstw"-George Bernard Shaw. Zejdź na Ziemię .
6
Rysiu Mądrala 2016-08-17 19:04:56
80,9 KG ,7% BF,szykuje się do Biegu Rzeźnika w Bieszczadach w maju na przyszły rok.
2
Darek 2016-08-19 16:56:02
Nie moge dodzwonic sie do Ciebie,jak bedziesz dzisiaj w Polsce na weekend ,to odezwij sie.
3
Wścibski 2016-08-30 18:01:19
Podejdź do Rysia Mądrali,albo chwyć go na H1. Wyrazi swoją obiektywną opinie, ze stoickim spokojem wszystko tobie wytłumaczy i doradzi jak Wujek Dobra Rada. Jego wiedza na wszystkie tematy jest przepotężna. Taki gorzowski Dalai Lama. Pozdro!
7
Tomek 2016-09-02 13:29:04
A oborowy dalej tyle pije?
Nie bójcie się zmienić pracę.Bama to nie jest raj na ziemi.Ja stanowczo zbyt wiele lat tam zmarnowałem.Dobrze,że w końcu zmądrzałem.
4
Martin 2016-10-03 06:04:07
A ja mam pytanie do szanownej Dyrekcji.
Dlaczego największy leń na magazynie(Boczek),zarabia najwięcej i pracuje tylko na jedną zmianę? Czyżby w SC Johnson byli równi i równiejsi?
My już mamy dosyć robiąc za tego nygusa,który się tylko obżera i plotkuje.
6
Martin 2016-10-03 14:00:05
Jest ogłoszenie na stronie e-gorzów na magazyn. Guzik płacą to i ludzie uciekają. Boczek tylko zadowolony,bo gów..o robi,a zarabia tyle co dwóch pracowników.
4
Monty 2016-10-03 14:43:05
Dlaczego tak jest? Bo gość stworzył kult jednostki wokół swojej osoby. Nowym robi szkolenia w szatni ,a oni myślą,że to wielki boss.
5
Rysiu Mądrala 2016-10-12 08:30:16
Jeszcze dwa miesiące i będę kierownikiem:)))Jak coś pójdzie nie tak,to na sto procent rzucam robotę...
5
Wścibski 2016-10-13 07:34:46
Teraz beda zwalniac przed koncem roku. Podanie mozesz zlozyc.
2
Wścibski 2016-10-13 07:46:38
Spokojnie,jak cos,to zawsze mam wolne miejsce dla Ciebie w Bergen. Twoja wiedza,doswiadczenie na pewno sie przydadza. Nie bedziesz zalowal. Kadra kierownicza bedzie za Toba plakac...Pozdro!!!
5
Wścibski 2016-10-16 09:38:51
Z kazdego dzialu po troche,czyli produkcja,magazyn,konfekcja czy pasty. Dzisiaj wyjezdzam ale za dwa tygodnie bede na miejscu,wszystkiego sie dowiem. Wysylaj cv,nie ma na co czekac,nie bedziesz zalowala. Ja lata spedzone w firmie bede wspominal z utesknieniem i nostalgia. Pozdro!
3
s 2016-10-18 22:01:05
@ Wścibski ? wspominał z nostalgią? Nostalgia to tęsknota za ojczyzną podobno używa się w tym kontekscie ;) ale mneijsza o to byłeś zdowolony. A jak zarabia dsię w tej firmie? i dla mnei bardzo wazna kwsetia - czy są jakieś premie na przykąłd kwartalne?
kl 2016-10-26 19:31:51
1700 euro?
kl 2016-10-26 19:34:43
Bama pracowałem tam pod koniec lat dziewięćdziesiątych.
Rysiu Mądrala 2016-10-27 16:05:03
Dzięki za troskę ,ale dzisiaj się dowiedziałem,że będę kierownikiem. Już skierowali mnie na szkolenia,kursy,naukę języka angielskiego i obsługę komputera. Teraz będę przychodził na ósmą do pracy. Jak ktoś chce się złożyć by godnie pożegnać moją kierowniczkię,to proszę podejść do mnie.
4
vini 2016-10-29 09:15:48
Sciagnij ten tshirt reklamujacy silownie. Trzeba miec rzezbe do tego.co ty myslisz ze jestes lazar angelov? Smiech na sali.
5
vchgvhjbj 2016-11-03 08:16:39
wy tu piszecie opinie dla innych ludzi czy zachowujecie sie jak dzieciaki i dogryzacie .. bardzo ie dojrzale
owca 2016-11-05 21:22:02
to prawda za pracuja w bamie bulgarki?
Deutsch 2016-11-09 10:11:23
Fotel i biurko juz wybrales w meblowym? Wez skorzany z oparciem na czaszke.
5
Rysiu Mądrala 2016-11-15 10:07:49
Z końcem grudnia zwalniam się. Nie taka była umowa. Bierzecie ludzi z zewnątrz,a nie stawiacie na swoich. Jadę filetować dorsze do Bergen.
4
Wścibski 2016-11-16 16:50:54
Nie martw sie. Kup sobie tylko wodery i gumowe rekawice z narekawkiem. Cwicz szybkosc,zrecznosc,trenuj wytrzymalosc spiac na stojaco ,bukuj bilet do Bergen-Flesland na styczen i badz pewien ,ze nie bedziesz zalowal. Ja nie zaluje. Pozdro!!!
5
Drabina 2016-11-18 23:37:37
Widzieliście jak Tomek szaleje w Viva Disco? To jest prawdziwy facet! Potrafi zarobić kasę za granicą i w kraju się zabawić,poderwać dziewczynki,popić. Nie to, co te maminsynki z konfekcji czy produkcji,które mieszkają z mamusią i nie mają żon,a o dzieciach to już nawet nie wspomnę. Szkoda,że ten twardziel już u nas nie pracuje. Mam nadzieję,że kiedyś wróci.Bama bez niego,nie jest już taka sama.
https://www.facebook.com/klubVIVAdisco/photos/a.1234839789885725.1073741905.485765391459839/1234842973218740/?type=3&theater
https://www.facebook.com/klubVIVAdisco/photos/a.1234839789885725.1073741905.485765391459839/1234845003218537/?type
https://www.facebook.com/klubVIVAdisco/photos/a.1234839789885725.1073741905.485765391459839/1234844469885257/?type=
4
Denominator 2016-11-20 18:00:55
Wez tak na niego nie pisz! W poniedzialek w szatni bedzie trzesienie ziemi. Bedziecie stali na bacznosc na szkoleniu.
2
Tomek 2016-12-01 08:47:00
Witam wszystkich.Ja pracuję obecnie w Hamburgu, w magazynie Ikei.10 euro na godzinę plus dodatki i 380 euro kindergeld na dwójkę dzieci.Żałuję tylko,że zdecydowałem się na to tak późno,po tylu latach użerania się z tymi wszystkimi baranami z biur i produkcji.Jak macie możliwość wyjazdu za granicę do pracy,to się nie zastanawiajcie nawet.
Piszcie co tam ciekawego w firmie.Jak ktoś chce pogadać w cztery oczy,to co sobotę jestem w Viva Disco.
Pozdrawiam wszystkich gorąco,zwłaszcza Lilkę,Tamarę,Asię, Heńka i Grześka.
4
Rysiu Mądrala 2016-12-01 09:09:58
To ja zabukowalem bilet do Bergen-Flesland a ty taki numer odj....es??? I co ja teraz zrobie z tym biletem? Zalatwiaj robote bo rzucam robote z koncem grudnia.
3
Wścibski 2016-12-01 09:30:35
A niemiecki znasz?
3
Drabina 2016-12-01 20:42:39
Dziękuję Tomku za pozdrowienia. Jesteś wspaniały.Bama bez Ciebie nie jest już taka sama.Zostały same przygłupy i dupki.Jak ja dotrwam tutaj do emerytury?
3
Zostaw swoją opinię o Bama Polska Sp. Z o.o. - Gorzów Wielkopolski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bama Polska Sp. Z o.o.