Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Bama Polska Sp. Z o.o.

Pracowałeś w firmie Bama Polska Sp. Z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Wypytywacz - 2015-05-09 08:08:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (18)
Odpowiedź na: [Drabina - 2015-05-09 07:48:23]:
"Psychologowie są zgodni: zazdrość jest chorobą i to nieuleczalną. Dlatego trzeba nauczyć się z nią żyć. To trudne, ale możliwe..." W przypadku tego gościa to jest nierealne.
zdjecie uzytkownika
Szczękościsk - 2015-05-09 08:29:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (17)
Schadenfreude – przyjemność czerpana z cudzego nieszczęścia bądź niepowodzenia. Termin ten powstał poprzez połączenie niemieckich słów Schaden (szkoda, strata) i Freude (radość)[1]. W kilku językach używanych na obszarze Europy występują kalki: Termin używany jest również w psychologii gestalt.
w duńskim i norweskim jako skadefryd,
w szwedzkim jako skadeglädje.
zdjecie uzytkownika
Wścibski - 2015-05-09 10:26:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (19)
Odpowiedź na: [Darek - 2015-04-18 21:50:10]:
Wielu, to by chciało jak ja brać kasę za polotkowanie,surfowanie po sieci,oglądnie filmików na You-Tube,układanie pasjansa itd.Za dodatkowe pieniądze za inwenturę w soboty i niedziele, to nie chce się przychodzić.Narzekają, tylko że mało zarabiają,a Krzysiek kupił ostatnio Mitsubishi.Nie wiecie czyj jest ten Ford-Mondeo w kombi?
zdjecie uzytkownika
Rudolf Valentino - 2015-05-09 10:29:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (21)
Odpowiedź na: [Plotka - 2015-05-05 11:10:22]:
A ty jak usłyszałeś,że stoję obok klatki i wybiegłeś na zwiady jak zawsze,to następnym razem weź kasę i spijemy po piwku.
zdjecie uzytkownika
cygan - 2015-05-09 10:42:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (19)
Odpowiedź na: [Wścibski - 2015-05-09 10:26:16]:
Wez gosciu zluzuj co ty tak sie interesujesz kto co ma,ile dal kasy na swieta bierzmowanie czy komunie ile za remont lazienki kuchni kto byl na nartach czy wakacjach w egipcie czy jaki kto ma samochod??? Zagladasz wszystkim do portfela z grzecznosci tobie delikatnie cos tam szepna zebys sie odczepil.Z dobrego zrodla tobie powiem ze w niedlugim czasie pewien robol bedzie przyjezdzal wypasiona fura takze przygotuj sie psychicznie na to zebys nie dostal zawalu i nie omawial oczernial i buntowal za plecami.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2015-05-09 10:44:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (21)
Odpowiedź na: [Drabina - 2015-05-09 07:48:23]:
Nie ma nic złego w ludzkiej ciekawości. To przecież ona jest naszym motorem do działania, przyczyną powstania wielu niesamowitych i potrzebnych wynalazków, dzięki którym znacznie łatwiej nam się żyje.

Ciekawość to nic innego jak chęć zbadania interesujących nas tematów, często dogłębnego ich pojmowania. Skąd w takim razie wzięło się wszystkim doskonale znane powiedzenie „Ciekawość to pierwszy stopień do piekła”? Czy to za sprawą religii, która od początku swego istnienia niechętnie odnosiła się wobec nauki, która różnymi sposobami próbowała walczyć z tak naturalną przecież ludzką potrzebą poszukiwań odpowiedzi na nurtujące pytania?O ile niektórzy interesują się sprawami innych ludzi w sposób, można powiedzieć umiarkowany, często być może z chęcią zaopatrzenia kogoś w pomocne rady i wskazówki, o tyle wiele osobników stworzyło z tego sposób na życie, pewny rodzaj pasji. Możemy to zaobserwować głównie na wsiach lub w małych miastach, takich jak Lubniewice, gdzie rutynowo, po czasie wypełnionym pracą przy herbatce można omówić wiele istotnych spraw, jak kupno nowego samochodu przez sąsiada (Skąd on wziął na niego pieniądze? Podejrzane.), czy też okropny strój znajomej, która bezwstydnie pokazała zbyt dużo ciała. Mylne jest przekonanie, że wścibskość dotyczy jedynie starszych pań, które całymi dniami obserwują otoczenie z okna swych domów, aby zebrać potrzebne informacje do oceny i obmowy innych.

Coraz młodsze pokolenia stają się godnymi następcami tego procederu, czego świetnym przykładem jest ogromna popularność portali plotkarskich, czy różnych czasopism, które zajmują się przekazywaniem newsów ze świata show biznesu. Największe wzięcie mają artykuły o celebrytach, których życie podane jest jak na tacy do publicznej wiadomości. Można więc śmiało i bez obaw oceniać, krytykować i nienawistnie komentować, co dla niektórych jest z pewnością najlepszą stroną tej całej zabawy. Co ciekawsze, młodzież potrafi wymienić z imienia i nazwiska multum postaci z show biznesu, a nie wie nawet jak wygląda sąsiad z naprzeciwka. Zna ich zainteresowania, a nie potrafi stwierdzić, co lubi koleżanka lub kolega. I gdzie tu jest logika?

Nagminne oglądanie popularnych seriali i telenowel jest objawem chorobliwej wręcz potrzeby obserwowania i oceniania poczynań innych. Coś, co miało umilać wolne od obowiązków chwile stało się nieodłącznym elementem naszej codzienności. Gdyby zliczyć, ile przeciętny Polak trwoni czasu na oglądanie telewizji można się porządnie zdziwić. Dla przykładu. Wraca taki ktoś z pracy, oporządza w domu, załatwia kilka spraw i zasiada przed telewizorem. Dzień z głowy. A gdzie czas na zainteresowania? Ależ zainteresowanie jest – ukochany odbiornik. Gdzie własne życie? Nie ma, bo po co, skoro można żyć życiem innych.
zdjecie uzytkownika
cygan - 2015-05-09 11:27:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (19)
Odpowiedź na: [Tomek - 2015-05-09 10:44:23]:
"Nie ma nic złego w ludzkiej ciekawości. To przecież ona jest naszym motorem do działania, przyczyną powstania wielu niesamowitych i potrzebnych wynalazków, dzięki którym znacznie łatwiej nam się żyje".To nie taki rodzaj ludzkiej ciekawosci to jest choroba w tym wypadku.
zdjecie uzytkownika
Wścibski - 2015-05-12 15:46:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (12)
Odpowiedź na: [Rusek - 2015-04-27 05:00:48]:
Widzę że dalej do Ciebie nie dotarły moje słowa. Dwa razy ostrzegałem,trzeciego już nie będzie. Zakoduj to sobie w głowie. Mam namalować kopertę czy postawić słupki?
zdjecie uzytkownika
Obserwator - 2015-05-12 16:34:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (13)
Wscibski ladujesz na Wiocha pl.
zdjecie uzytkownika
Rusek - 2015-05-13 14:26:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (13)
Odpowiedź na: [Wścibski - 2015-05-12 15:46:52]:
Wścibski naprawdę ma coś z deklem.Każdy w Bamie mówi że jest stuknięty.Niech nie rusz mojego roweru.
zdjecie uzytkownika
Rudolf Valentino - 2015-05-13 15:03:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (11)
Odpowiedź na: [Rusek - 2015-05-13 14:26:54]:
Ja odpuscilem sobie,nie warto byc spietym i takimi rzeczami sie przejmowac. Niech mu bedzie,mysli moze,ze jest jakims kierownikiem. Dobrze,ze nie jestem konfliktowy,bo bym go pocisnal,splywa to mnie. Tylko trzeba uwazac,bo bomba zegarowa tyka coraz glosniej.
zdjecie uzytkownika
oliwka - 2015-05-13 15:32:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (15)
Odpowiedź na: [Wścibski - 2015-05-12 15:46:52]:
Pirania wyluzuj...Nudne to jest.
zdjecie uzytkownika
Gertruda - 2015-05-13 15:43:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (15)
Odpowiedź na: [Rudolf Valentino - 2015-05-13 15:03:32]:
Zobaczycie,ze dojdzie do masakry. Wścibski podobno już kupił pistolet.Będzie żałoba w Bamie.
zdjecie uzytkownika
Beatka - 2015-05-16 14:49:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (11)
Wśród cech typowych dla związku idealnego z całą pewnością znajdzie się zaangażowanie i pomoc partnera w wykonywanie codziennych, domowych obowiązków. Paradoksalnie im bardziej mężczyzna weźmie sobie do serca, a co gorsza wcieli w życie sugestie ukochanej, zamiast zyskać może stracić.

Zdaniem badaczy taki "zniewieściały" mężczyzna nie tylko traci testosteron, ale przestaje być atrakcyjny. Czy tęsknota za "prawdziwą męskością" (mimo deklaracji o wyższości subtelnego stosunku seksualny, panie bardziej podniecał tzw. ostry seks z mężczyzną w typie macho) zniszczy tak długo zdobywaną kobiecą niezależność?

Równouprawnienie znaczy rozwód

Nie ma przesady w tym stwierdzeniu. Badania przeprowadzone przez dr Thomasa Hansena, psychologa z Norweskiego Instytutu Badań Socjologicznych pokazują, że małżeństwa odbiegające od tradycyjnego podziału zajęć rozwodzą się znacznie częściej. Prawdopodobieństwo rozpadu w takich związkach wzrasta aż o 50 proc. Dlaczego tak się dzieje? Teorii jest równie wiele, jak tworzących je osób. Jedna z nich mówi, dziś kobieta nie potrzebuje już mężczyzny do tego by móc się utrzymać, dziś robi to sama.

Sprzątanie, albo seks

Część badaczy zauważa, że mężczyźni, którzy wymigują się od domowych obowiązków i nie pomagają wcale nie znajdują się w lepszej sytuacji. Powstałe na tym polu konflikty (z przeprowadzonych 2013r. badań przez CBOS tylko 27proc. pań uważa, że rozkład prac domowy jest równy) i nieporozumienia sprawiają, że nie mogą się pochwalić udanym seksem, ani poczuciem, że obie strony są zaspokojone. Niestety w drugą stronę nie jest lepiej. Socjolodzy z Center for Advanced Studies in the Social Sciences w Madrycie oraz z Uniwersytetu w Waszyngtonie pokazują, że męskie zaangażowanie w domowe sprawy w żaden sposób nie przekłada się na częstotliwość zabaw w sypialni.

Pary, które postawiły na związek "nowoczesny" kochały się niemal 2 razy rzadziej, niż te pozostające w "tradycyjnym" układzie. Niezależnie od grupy panie deklarowały bardzo podobne zadowolenie z seksu, wykluczając tym samym zmuszanie czy seks wynikający z poczucia obowiązku. W badaniu wzięło udział blisko 5 tysięcy par. Taki stan rzeczy potwierdzają również polskie badania. Z obserwacji dr Joanny Roszak, psychologa ze Szkoły Wyższej Psychologii Społecznej jednoznacznie wynika, że mężczyźni udzielający się w domu są znacznie gorzej oceniani (patrz mniej atrakcyjny i ciekawy), niż ci skoncentrowani jedynie na karierze. Co ciekawe, tym pierwszym przyklejono łatkę "mało zaradnych".

Zabijanie testosteronu

Utrata atrakcyjności w oczach partnerki to nie jedyny problem płynący z równego podziału obowiązków. Opublikowana kilka lat temu w specjalistycznym magazynie "Proceedings of the National Academy of Sciences" analiza wykazała, że wspólne prowadzenie domu znacznie obniża u mężczyzn ilość wytwarzanego testosteronu. Uczestniczącym w teście mężczyznom w wieku 21-26 lat przez blisko cztery lata regularnie mierzono poziom hormonu w ślinie. Zachodzące w życiu badanych zmiany nie były dla tych wartości bez znaczenia. Okazuje się, że u tych panów, u których zadania, jak i wychowywanie dzieci było podzielone między partnerów, stężenie testosteronu było o ponad 30 proc. mniejsze niż na początku obserwacji. Wraz z jego spadkiem zmniejszała się ochota na seks.

Rzadziej znaczy lepiej?

W ciągu kilkudziesięciu lat odsetek panów dbających o domowe ognisko wzrósł dwukrotnie (badania nt. temat opublikował magazyn "American Sociological Review"). Nie musi to jednak oznaczać, że pomocni panowie całkowicie stracili w damskich oczach. Badacze sugerują, że choć wśród tego typu par znacznie zmniejszyła się ilość zbliżeń, to ich czas mógł się znacząco wydłużyć. Lepsze zrozumienie i większa świadomość potrzeb drugiej strony pozwala wydłużyć średni czas stosunku seksualnego z kilku minut do półgodziny.
zdjecie uzytkownika
Wujek - 2015-05-16 14:53:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (9)
Odpowiedź na: [Beatka - 2015-05-16 14:49:07]:
Pirania,zacznij chodzic do HellClub lub na kregle,a nie sprzatasz,myjesz naczynia i ogladasz programy o gotowaniu.
zdjecie uzytkownika
Wścibski - 2015-05-17 17:55:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (8)
Polecam wszystkim program Ugotowani stacja tvn. Bohaterami odcinkow sa gorzowianie. Moj ulubiony program. Znam ich z widzenia,maja duzo kasy. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Gertruda - 2015-05-19 00:33:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Odpowiedź na: [Wścibski - 2015-05-17 17:55:34]:
Jak ulubiony program,to czemu oglądasz go w Bamie na kompie?
zdjecie uzytkownika
Silny - 2015-05-19 18:09:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Niby panowie z konfekcji bo to nie faceci a wentyle wala sobie wzajemnie tylki u gory.Kazdy na kazdego i potem podaja sobie rece i daja buzi jak kobieta z facetem.Najlepszy wyjechal na zarobek ale sa inni co udaja facetow a sa babami :))))))
zdjecie uzytkownika
Wścibski - 2015-05-19 22:17:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Odpowiedź na: [Silny - 2015-05-19 18:09:26]:
Którzy tak robią? I ja nic o tym nie wiem? Nie ma co zazdrościć. Jak chcesz buzi,to przyjdż do mnie,to Cię wycałuje.Mam na tym polu niezłe doświadczenie. Faceci udają baby? To w Bamie robią transwestyci? Na tej konfekcji,to wszystko jest możliwe.
zdjecie uzytkownika
General - 2015-05-20 06:21:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (9)
Odpowiedź na: [Silny - 2015-05-19 18:09:26]:
A kogo mieli wybrac na ten zarobek? Boczka i Wscibskiego? Nie dosc zeby za nich trzeba bylo robic ,to interesowali by sie tym co nie trzeba.
zdjecie uzytkownika
realista - 2015-05-20 15:19:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (8)
Odpowiedź na: [General - 2015-05-20 06:21:02]:
8 euro za godzine 41 euro diety praca po 10 godzin . przeliczcie sobie ile dostana za dwa tygodnie pracy tylko trzyjmacie sie razem mocno bo zawal pewny pisze szybciej zeby nie wypytywal sie.
zdjecie uzytkownika
Wścibski - 2015-05-21 08:54:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Odpowiedź na: [realista - 2015-05-20 15:19:39]:
To ja powinienem jechać z Boczkiem do Niemiec.Jesteśmy najbardziej pracowici i znamy języki.Krzysiu,to chyba mercedesem wróci z Niemiec.Ciekawe co zrobi z Mitsubishi? Ponad 120 euro za dzień i ponad 1500 za wyjazd.O Boże!
zdjecie uzytkownika
Plotka - 2015-05-22 07:43:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Nie wiecie kto kupil i ile dal za Opla,Forda i terenowke? Nie moge przyczaic.
zdjecie uzytkownika
Asia - 2015-05-22 12:06:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [Plotka - 2015-05-22 07:43:27]:
Sprawdż na Allegro i zapytaj Boczka.Terenówkę podobno kupił Grzesiek z konfekcji,a Opla Łukasz z produkcji.Jeżdzi nim bez prawa jazdy i po pijaku.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-05-22 18:33:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć, wiele ofert pracy z tej branży i nie tylko znajdziesz na stronie Rekrutacyjnej Rewolucji. Ja właśnie tam znalazłem coś dla siebie. Mają także wiele ofert szkoleń i kursów. Wpisz w wyszukiwarkę "rekrutacyjna rewolucja", wejdź na pierwszą wyszukaną stronę i do dzieła!:)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bama Polska Sp. Z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Bama Polska Sp. Z o.o.?
Zadaj pytanie
alert