Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Bracia Bertrand

Pracowałeś w firmie Bracia Bertrand i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-07-19 14:30:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ty jakie masz wykształcenie pisząc rzadko przez \"ż\"...oj ludzie
zdjecie uzytkownika
Cieślak - 2011-08-18 19:02:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem tak, pracownicy piszą tu pozytywne opinie, bo tylko w firmie Bertrand dostaną pracę i pracują tu wiele lat, bo boją się lub nie mogą zmienić pracy. Pochodzą z rejonów Luzina, robią coś wiele lat i są do tego przywiązani.

Nie na wszystkich stanowiskach jest źle, ale są specyficzne (m.in. wyżej wymienione) na których jest wyzysk.

Są osoby w tej firmie lekko walnięte, ale myślę że wszędzie się takie znajdą.
zdjecie uzytkownika
Nerver - 2012-04-07 07:33:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niektórzy ludzie wstydu w oczach nie mają i szacunku do innych za grosz, żeby człowieka po siedemdziesiątce, który ciężką pracą, doszedł do tak wielkich pieniędzy wyzywać od najgorszych, to już trzeba naprawdę być totalnym zerem. Opowiadać, że się dorobił na przekrętach i sprowadzaniu samochodów, no naprawdę, trzeba być (usunięte przez administratora)zainteresowań, bo jak widać, interesują ich plotki na temat rodziny Bertrand, pamiętam dobrze, jak kupili obecną Galerię Luzino, nie mieli wtedy jeszcze ŻADNEGO POMYSŁU na nią, dopiero się zastanawiali co by można tam otworzyć, ale Luzińska społeczność już wiedziała najlepiej, już po wsi chodziło pomysłów różnych sto, oczywiście z pierwszej ręki.... żenada, naprawdę. Jeśli ktoś naprawdę chce poznać opinię o firmie Bertrand, to niech zada sobie pytanie, dlaczego inne firmy upadają, a ta firma wciąż istnieje, dlaczego gdzie indziej wypłaty są spóźnione lub oszukane, a tutaj zawsze na czas i tyle ile było uzgodnione i dlaczego ludzie pracują tutaj latami i ani myślą o zmianie pracy.
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2012-09-10 23:04:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedyś pracowałem w tej firmie i w sumie to muszę Ci przyznać rację, jednak firma ma jedną wadę którą jest wszystkim znany Maister z hali PVC.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-13 22:32:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zmieniło się coś w ciągu pół roku? Jak firma prosperuje? Co z wynagrodzeniami? Jak traktują pracowników?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2013-07-26 18:59:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę że mimo upływu czasu nic się tam nie zmienia
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-30 09:56:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
opinie są bardzo różne, niektórzy sobie bardzo chwalą pracę u Braci Bertrand. ile mozna u nich zarobić?
zdjecie uzytkownika
da - 2013-08-08 11:29:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proponuję zadać to pytanie osobom które chwalą sobie tą firmę. Tu opinie są jednoznaczne na temat wynagrodzenia
zdjecie uzytkownika
saba - 2013-08-09 18:47:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
opinie są o tyle jednoznaczne, że pisze, że marne i kiepskie itd, ale nie znalazłam nigdzie podanej konkretnej kwoty tych zarobków, a wiadomo, że to co mało dla jednych innym wystarczy..
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-16 20:24:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mimo wszystko ja ponowię powyższe pytanie - ile KONKRETNIE można zarobić u Braci Bertrand? podajcie kwoty i pozwólcie, żeby każdy sam ocenił czy to dla niego dużo czy mało..
zdjecie uzytkownika
handlowo - 2013-08-27 11:48:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dramat - cud nad Wisłą, iż mają klientów i cokolwiek sprzedają - brudas handlowiec z brudem pod paznokciami, ohydne traktowanie klienta - salon w Gdyni
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-28 12:48:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ponawiam pytanie, po raz juz nie wiem ktory, moze wkoncu znajdzie sie ktos, kto potraktuje je powaznie i odpowie?
zdjecie uzytkownika
andy - 2013-09-01 17:52:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1600 dostaniesz na więcej nie licz
zdjecie uzytkownika
gh - 2013-09-02 17:06:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ile godzin trzeba na to 1600 pracować u nich?
zdjecie uzytkownika
xyz - 2013-09-04 22:04:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Drodzy krytycy, jeśli jest tak źle to wystarczy złożyć wymówienie. Czasy poddaństwa mamy dawno za sobą. Irytująca jest frustracja i zawiść , że ktoś osiągnął sukces. Tak w gruncie rzeczy to kreatywność przedsiębiorców daje zatrudnienie wielu ludziom , a w zamian dostają obelgi i pomówienia. Na miejscu tych BB przeniósł bym firmę w inne miejsce a wam Luzinianie pozostałoby zacytować (usunięte przez administratora) Pracodawca
zdjecie uzytkownika
Tidi - 2013-09-06 10:09:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się w 100%.
Jak się komuś nie chce pracować i nic nie potrafi, to potem próbuje się realizować na różnego typu forach, oczywiście anonimowo, bo wówczas czuje się jak bohater.
Na szczęście ostatnio zmieniły się przepisy i dzisiaj nikt już nie jest anonimowy:)))) Bez trudu można się dowiedzieć kto obraża lub pomawia!
zdjecie uzytkownika
Przemek R. - 2013-09-06 15:14:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witaj "handlowo", w odpowiedzi na Twojego posta informuję wszystkich forumowiczów, iż firma Bracia Bertrand jeszcze w lipcu b.r. zerwała współpracę z ww. salonem sprzedaży okien w Gdyni. Powodem zerwania umowy było m.in. to, że obsługa Klientów nie odbywała się wg wysokich standardów przyjętych przez markę BERTRAND. Tym samym nie znajdziecie Państwo odnośnika do tej firmy na naszych stronach: www.bertrand.pl, a jedynie do naszych firmowych salonów sprzedaży.
Zachęcam Państwa do kontaktu bezpośrednio z naszymi przedstawicielami w centrali firmy, w Luzinie lub w Rumii.
Dla osób z Gdańska i okolic zachęcam do odwiedzenia, JUŻ WKRÓTCE nowego Salonu Firmowego w Gdańsku, ul. Przywidzka 7, jestem pewien, że w wyżej wymienionych salonach obsługa Państwa będzie na najwyższym poziomie, zgodnie z Państwa oczekiwaniami a zakupione produkty (okna, drzwi, bramy garażowe... cokolwiek Państwo sobie wymarzycie) spełnią Państwa wszystkie wymagania.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-10 20:24:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak będzie wyglądała praca w tym nowym salonie? to forum dla pracowników, a nie klientów, więc może coś od tej strony?
zdjecie uzytkownika
andy - 2013-09-20 23:07:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tidi czy jak ci tam zadnych pomowien nie ma taka jest prawda o tej firmie brak poszanowania i wyzysk pracowniczy dwie listy plac itd jesli twierdzisz ze to pomówienia to możesz odrazy moje IP dać bez problemu :]
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-21 20:51:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, o co chodzi z tymi dwiema listami płac? że część kasy idzie na umowę a resztę się dostaje pod stołem?
zdjecie uzytkownika
Starsza Pani - 2013-09-30 14:16:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
(usunięte przez administratora)Nie wiem gdzie ci ludzie sumienie mają! Bo nawet problem z umową jest na najniższą krajową. Bezczelne kłamstwa że pieniędzy nie mają a okna mają najdroższe na pomorzu. I cały czas produkujemy więc schodzą. Ja nie jestem pazerna na pieniądze! Ale żeby przy tych stawkach co płacą nam pracownikom, jeszcze oszukiwać ZUS i urząd skarbowy! Bertrandzi gdzie wasze sumienie!
zdjecie uzytkownika
Były Pracownik - 2013-10-02 00:24:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Dokładnie, przeważnie pierwsza sobota po 10-tym wielka kolejka do Pana (usunięte przez administratora)do niego w sumie osobiście nie mam zastrzeżeń, co prawda goni ludzi za nic nie robienie, ale chyba nikt nie chciał by płacić za obijanie się. Jak dla mnie jedyny minus pracy w BB to kierownik produkcji PVC, człowiek potrafi zdemotywować człowieka do pracy już od rana, najlepiej robić swoje unikać z nim kontaktu i problem z głowy. Co do pieniędzy, nie wiem jak teraz, w 2010 roku 8 zł dostawało się na dzień dobry, po miesiącu już 8.50. Najwięcej bez ani jednej przepracowanej soboty, co prawda z premią udało się wyciągnąć 1800 zł. Wypłaty zawsze na czas, i tyle ile powinno być.
zdjecie uzytkownika
Andys - 2013-10-09 21:40:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarobki takie jak wszędzie lub nawet lepsze, szansa na awans jest. Dużo zależy od stanowiska i kierownika, to wiadomo,jak robotnik ma awansować jak potrafi jedną jedyną rzecz, którą będzie robił całe życie? Kwestia pracowników fizycznych jest prosta: żeby awansować trzeba tez ewoluować,ale ludzie, nawet w czasach kiedy nie ma pracy, chcą dostać więcej kasy bo... firmę w ich odczuciu na to stać. Żałosne.
zdjecie uzytkownika
prezes strzebielino - 2014-02-19 20:28:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Praca Bertrand Strzebielino BRAK umow o prace brak organizcji pracy kadra nie wdraza zandnych inowacji produkcyjnich mie kontroluje przebiegu produkcjki niedba o zakup podstawowych narzedzi produkcyjnych powod slinienie sie przed luzinem zato wykzuja sie oczarnianiem bylych i bierzacych przownikow to wychodzi im super wykoncza najlepszego zato wspieraja mistrzow pozoracji prezesa (usunięte przez administratora)rusz sie pan do pracy bo pan (usunięte przez administratora)jedzie z wizytacją
zdjecie uzytkownika
Lechu - 2014-04-10 15:06:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Nic odkrywczego nie piszecie. 95% firm płaci w kopertach. A pozostałe 5% nie musi bo nie płaci nic poza najniższą krajową. Wypłaty są na czas. Co to da że się wypłaczecie na firmę Bertrand jak to nic nie zmieni. Jak ktoś ma ciśnienie na kasę to jedzie za granice robić i zarobić. I tak to wygląda. Wszystkie te wpisy negatywne są prawdziwe, ale to tak na prawdę wzbudza tylko śmiech szefów z Bertrandowa. (usunięte przez administratora)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bracia Bertrand
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski