brak logo

Bracia Bertrand

Luzino

Opinie o Bracia Bertrand

anonim 2013-09-21 20:51:41
hej, o co chodzi z tymi dwiema listami płac? że część kasy idzie na umowę a resztę się dostaje pod stołem?
Starsza Pani 2013-09-30 14:16:06
(usunięte przez administratora)Nie wiem gdzie ci ludzie sumienie mają! Bo nawet problem z umową jest na najniższą krajową. Bezczelne kłamstwa że pieniędzy nie mają a okna mają najdroższe na pomorzu. I cały czas produkujemy więc schodzą. Ja nie jestem pazerna na pieniądze! Ale żeby przy tych stawkach co płacą nam pracownikom, jeszcze oszukiwać ZUS i urząd skarbowy! Bertrandzi gdzie wasze sumienie!
1
Były Pracownik 2013-10-02 00:24:57
Dokładnie, przeważnie pierwsza sobota po 10-tym wielka kolejka do Pana (usunięte przez administratora)do niego w sumie osobiście nie mam zastrzeżeń, co prawda goni ludzi za nic nie robienie, ale chyba nikt nie chciał by płacić za obijanie się. Jak dla mnie jedyny minus pracy w BB to kierownik produkcji PVC, człowiek potrafi zdemotywować człowieka do pracy już od rana, najlepiej robić swoje unikać z nim kontaktu i problem z głowy. Co do pieniędzy, nie wiem jak teraz, w 2010 roku 8 zł dostawało się na dzień dobry, po miesiącu już 8.50. Najwięcej bez ani jednej przepracowanej soboty, co prawda z premią udało się wyciągnąć 1800 zł. Wypłaty zawsze na czas, i tyle ile powinno być.
3
Andys 2013-10-09 21:40:59
Zarobki takie jak wszędzie lub nawet lepsze, szansa na awans jest. Dużo zależy od stanowiska i kierownika, to wiadomo,jak robotnik ma awansować jak potrafi jedną jedyną rzecz, którą będzie robił całe życie? Kwestia pracowników fizycznych jest prosta: żeby awansować trzeba tez ewoluować,ale ludzie, nawet w czasach kiedy nie ma pracy, chcą dostać więcej kasy bo... firmę w ich odczuciu na to stać. Żałosne.
prezes strzebielino 2014-02-19 20:28:57
Praca Bertrand Strzebielino BRAK umow o prace brak organizcji pracy kadra nie wdraza zandnych inowacji produkcyjnich mie kontroluje przebiegu produkcjki niedba o zakup podstawowych narzedzi produkcyjnych powod slinienie sie przed luzinem zato wykzuja sie oczarnianiem bylych i bierzacych przownikow to wychodzi im super wykoncza najlepszego zato wspieraja mistrzow pozoracji prezesa (usunięte przez administratora)rusz sie pan do pracy bo pan (usunięte przez administratora)jedzie z wizytacją
3
Lechu 2014-04-10 15:06:53
Nic odkrywczego nie piszecie. 95% firm płaci w kopertach. A pozostałe 5% nie musi bo nie płaci nic poza najniższą krajową. Wypłaty są na czas. Co to da że się wypłaczecie na firmę Bertrand jak to nic nie zmieni. Jak ktoś ma ciśnienie na kasę to jedzie za granice robić i zarobić. I tak to wygląda. Wszystkie te wpisy negatywne są prawdziwe, ale to tak na prawdę wzbudza tylko śmiech szefów z Bertrandowa. (usunięte przez administratora)
5
Owies 2014-09-23 13:12:20
Obawiam się, że Lechu masz rację. Nie chcę nikogo tłumaczyć ani bronić, ale wydaje mi się, że wynika to z faktu, że polskie państwo nie oferuje żadnych ulg podatkowych ani niczego takiego. Gdyby nie chcieli nałapać się najwięcej jak się da stopień uczciwości na pewno byłby dużo wyższy. Chociaż stolarka braci cieszy się dużą sławą i nie powinni mieć takich problemów.. .a jednak.
1
kotka 2014-09-25 20:29:38
Owies jakie mają problemy bo co wiem stoją bardzo dobrze na polskim rynku. Jedynie mogą mieć problemy finansowe jak każdy człowiek.
1
ph 2014-09-28 10:12:57
Witam, uważam ,że firma jest nierzetelna i nieprofesjonalna. Umawia się z rekrutami-mówi, że odezwie się czy jest zainteresowana czy nie. Czekasz na telefon-a tu nic. Nawet jeśli firma nie była zainteresowaną dalej mą osobą-powinna zadzwonić i poinformować -tak jak umawialiśmy się podczas spotkania.
Tak więc jeśli spotkacie się na rozmowie z Panią M.....możecie liczyć na miłą rozmowę i stratę waszego cennego czasu.
kropka 2014-09-29 20:24:34
Witaj wiesz jak mają problemy to oczywiste ze nikogo nie przyj mną a może od tych problemów wyłączyli im telefony ze nie mogli się dodzwonić. A po drugie i tak zmieniają pracowników jak rękawiczki wiec 2 miesiące i byś nie pracował wiec na prawdę poszukaj lepszej pracy i lepiej płatnej.
heniek 2014-10-19 20:27:56
Część, właśnie przeglądałem ofertę tego producenta okien i zastanawia mnie jakość wykonania tych okien, bo potrzebuje trochę ich do swojego domu :/ więc polecacie te okna? Jak jakość? Duży wybór kolorów ram ? Jak z dostawą ? Tzn czy dlugo trzeba czekać na dostawę ? I jakie mają współczynniki ciepła ?
sąsiad 2014-10-21 14:37:19
heniek. za płotem masz równie dobre okna i wiele tańsze :)
1
sąsiadka :) 2014-10-24 11:29:03
A jakie oni mogą mieć problemy wiecie Bracia Bertrand mają na pewno dużo kasy dlatego bo okna u nich do tanich nie należą co najmniej bym powiedziała do bardzo drogich inne filmy znane mają taniej niż oni a jednak ludzie kupują.
heniek 2014-11-05 21:34:10
@sąsiad dzięki wielkie za informację :) na pewno się zapoznam się z ofertą okien za płotu, mam nadzieje że będą mieli coś ciekawego w tych ich broszurach
Lili 2014-11-20 00:38:28
ich okna do tanich nie należą? Może po prostu robią je z lepszych materiałów albo w jakiejś specjalnej technologii i to nieco podraża koszta? Jeżeli miałbym się zdecydować na zwykłe tańsze okna czy droższe z ich warsztatu to raczej skłaniałbym się ku droższej opcji. Byłaby przynajmniej pewność dobrze wykonanej roboty.
kropka155 2014-11-21 12:44:03
Wiesz nie zawsze okna tańsze są gorsze od tych droższych. Bo ja twierdzę okna jak okna taki tam nikt nie patrzy czy filmowe czy zwykłe nie sety nie mają podpisu na szybie ze Bracia Bertrand lub inne filmy wiec radzę też kupić tańsze
Kluob 2014-12-04 08:55:59
Dla laika rzeczywiście w pytaniu czy tańsze czy droższe zawsze wybierze tańsze. Dla znawcy tematu wybór nie jest już taki oczywisty. Trzeba przeanalizować spory zakres instrukcji i parametrów i dopiero potem można podejmować decyzję odnośnie zakupu. Bracia Bertrand jednak nie powinni mieć aż tak niskich jakościowo okien.
ROZCZAROWANA 2014-12-17 22:18:49
Kupiłam okna Bertrand drewniane i bardzo drogie. Zaufałam firmie i BARDZO SIĘ ROZCZAROWAŁAM. Teraz w ogrodzie zimowym leje mi się na głowę i cieknie po ścianach. Nie można usiąsc w pobliżu okien bo WIEJE jak w PRL-owskim bloku.Kasę brali za wszystko, drewno, szyby, dodatkowe taśmy montażowe- niestety efekt mierny. Przy reklamacjach przysyłają serwisanta z tubką silikonu, pokręci się i dalej jest tak jak było.
Przestrzegam przed płaceniem całości- biorą pieniądze, przywożą jedno okno a potem przeciągają miesiącami. Zdecydowanie NIE POLECAM.
pan paw 2014-12-18 12:20:06
a ja właśnie na robotę chcę się załapać, robiłem już kilka lat w oknach różne sprawy i doświadczenie mam. co w takim razie na dzień dzisiejszy może mi do pracy zaproponować firma Bracia Bertrand? licze oczywiście na jakieś atrakcyjne warunki, no i najwazniejsza jest umowa o prace bo trzeba się szanować. co wy na to, da rade tak u nich?
ziemianin 2015-01-02 12:24:03
popieram i odgrzewam pytania użytkownika pan paw, również bardzo chciałbym zatrudnić się w Bracia Bertrand ale mam pewne pytanie i wątpliwości. a mianowicie co firma może zaproponowac doświadczonemu pracownikowi do zatrudnienia na dzień dzisiejszy? umowa o pracę to oczywistość i podstawa natomiast jak z socjalem i pieniędzmi?
czechu 2015-01-04 14:03:32
powiem tak pracuje w firmie i za dwie sklejki i taczke smieci ludzie placa taka kase ze glowa boli smiechu warte
2
czechu 2015-01-04 14:06:20
witam ziemianin powiem ci tak dostaniesz 10zl to jest najwyzsza stawka a co do socjala to niema w tej chwili dostajesz na swieta smieszna paczke warta z 70 zl
Tajemnica 2015-01-04 18:18:01
Wiesz powiem ci tak ta firma co jest słychać w Luzinie ma problemy z Policją i nie tylko wiec więcej i tak nie dostaniecie i wiecie dlaczego po drugie Pan Bertrand i jego ludzi jak pracownik im nie podoba się to świnie podkładają i zwalniają z 2 tygodniowym urlopem bez płatnym. Wiec większej stawki i tak nie będzie bo jak Skarbówka się dowie to będzie kolejne przesłuchania wiec nie warto.
1
emil 2015-02-03 22:53:13
Witam ,dzisiaj ukazała sie oferta pracy na stanowisko kierowca kat.c+e 'oczywiscie bardzo atrakcyjne zarobki 1750zl.Postanowilem zadzwonic i zapytac jak w temacie ??odebrala bardzo sympatyczna pani jak zaczelem dopytywac oszczegoly praca poza granicami (wiadomo w polsce już sie poznali na braciszkach).jak zapytalem o stawke czy sa dodatki. odp:......lepiej miec 1750zl niz siedziec w domu.pozdrawiam wszystkich:-)
remi 2015-02-18 16:22:44
A jak wyglada praca na magazynie w tej firmie bo widziałem ogłoszenie?
edgar 2015-02-21 14:32:42
Magazyn to już prosta droga do góry na stanowisko dyrektora albo i nawet logistyka:)
1
Andrzej 2015-02-27 09:02:56
Witam. Zauważyłem na olx oferte pracy dla Specjalisty IT. Był bym zainteresowany ale wśród znajmych z branży IT słyszałem że w tej firmie się płaci pod stołem a umowa jest tylko na najniższą krajową. Może się ktoś wypowie w tej sprawie. W opieniach nie mogę nic znaleść konkretnego ( pewnie wolność słowa tutaj obowiązuje czytaj "redagowanie niepochlebnych wpisów") A tak na poważnie to nie chce mi się wierzyć że się praktykuje takie przekręty z umowami wśród pracowników na tak ważnych strategicznie dla firmy stanowiskach. Więc jeśli się myle poproszę o informacja jak to wygląda.
Mietek 2015-02-27 09:17:26
Andrzej to ty mało w życiu widziałeś. W tej firmie informatyków się ... w 4 litery. Zresztą wszystkich pracowników. A to czy to handlowiec technolog czy informatyk nie ma znaczenia. Najniższa krajowa reszta pod stołem jak to napisałeś. Twoi znajomi z IT mają dobrą wiedze na temat zatrudnienia w braciachbertrand. Sprzedawałem u nich kiedyś okna i wiem jakie śmieszne stawki maj tam informatycy i handlowcy.
kotka 2015-02-28 14:43:43
Ludzie mówią prawdę tak ta firma robi płaci pod stołem nawet panem Bertrandem zajęła się policja bo nawet zawyżone zarobki wystawiają nie reglanie jak i płaca pod stołem.
Czechu 2015-06-15 20:56:27
Tak wszystko pod stołem ale chlopaki z stolarni zglosili sprawę tak wiec niedlugo kontrola i jak dobrze pójdzie to i telewizja ttm bedzie
1
misia 2015-06-30 12:14:22
Spokojnie nie tylko chłopaki ale wszystkie sprawy zostały umorzone wiec im to nic nie da Pan Bertrand nie zle musi płacić nie pracownikom tylko innym organa ze nikt się tym nie zainteresował
deutch 2015-07-22 15:36:33
No ja myślę że płaci dobrze, tak sądzę po rozmowie z kilkoma pracownikami. Widziałem też sporo ofert pracy w bracia bertrand w Luzino, na pewno dla specjalisty ds eksportu, dla pracownika działu marketingu. Wiec widać że firma się rozwija, a no i jedno najważniejsze, praca ta jest w jezyku niemieckim.
marketing 2015-11-23 11:45:02
Witam ja pracuje u Pana Bertrand w marketingu i powiem tak co się uda zabrać do domu to się uda czasem pod pretekstem rodziny pożyczę sobie samochód pod Pan pozwoli i korzystam z ich paliwa gdzie popad nie jedyne co musiałem zrobic to kazali mi się doszkolić z języka obcego gdzie musiałem po pracy wziąść kursy doszkalające, żeby zatrzymac się nadal w tej firmie choć nie jestem stary tylko jeszcze młody to się nauczę i na pewno mnie nie wyrzuca i nie przyjmnąjakiegoś młodego pracownika. i powiem tak da się Pana Bertranda oszukiwać n ie tylko on nas oszukuje ale ja jako pracownik tez bo już załatwiam sobie prace w innej firmie na stanowisku w marketingu także także Pana Bertrand nie długo poczuje co to znaczy być nie utciwym i choć mam dwójkę dzieci to sobie poradzę i dobrze bez niego a ci co się dają u niego kopać to powodzenia . Na przyszłoś nie Pan pilnuje bardziej swoich wszystkich pracowników a nie tylko niektórych.
3
zakield 2015-11-25 17:35:18
Firma jeszcze niedawno nie była tak popularna jak w tej chwili no ale wchodzą na rynki zagraniczne, dobrze to na nich wpłynęło, bo dzięki temu pojawiają się nowe oferty pracy, lecz nie jest tak łatwo się dostać do nich do firmy, bo wymagania mają sporo, niemiecki język jest podstawą bo tam właśnie się kierują.
Tero 2015-12-08 11:12:58
Z takim językiem, pisownią ... pracownik marketingu? Chyba Pan żartuje.
pigwa 2015-12-08 14:19:10
no0 nie wiem @zakield, czy tak bardzo ten język niemiecki ci potrzebny, zależy jakie stanowisko. jak np. chcesz u nich być lakiernikiem to środnio ci przyda się
marketing 2015-12-18 19:38:19
Pisałem na szybko. A Ja znalazłem się w tej firmie przez znajomości wcześniej pracowałem, gdzie indziej dzięki koledze się tutaj dostałem do Pana Bertranda,a że tak z Panem Bertrandem się zaprzyjaźniłem ro czasem coś tam na lewo dostane ale cicho bo skarbówka się jeszcze dobierze do firmy Pana Bertranda, a a w tedy jak ja wyżywię moją rodzinę
1
Person 2015-12-19 00:13:54
Dobra firma moim zdaniem, poszukiwali jakiś czas temu lakierników, więc jest git praca, jeśli oczywiście się lubi tą branżę, no z kuli nie czytam jacy jesteście, ale na rękę 2000 będzie
senkacz 2016-02-03 20:31:38
person jeżeli zgodziłbyś się na pracę jako lakiernik za 2000 to współczuję... Teraz ostatnio kierowców na trasach międzynarodowych potrzebowali i tam kierowcy krzyczą od 3,5 w górę.
broncos 2016-02-08 19:05:21
no i bardzo dobrze w tych czasach trzeba umieć się cenić co nie zawsze jest taką oczywistością. W tej chwili dla chetnych,., nikogo nie szukają. ale uzbrojcie się w cierpliwość
gf 2016-03-03 20:25:31
nie szukaja ale szukali lakierika wyrobow drzewnych..dla osob ktore mialy odpiwiednie wyksztalcenie byla to indealna oferta bo i zarobki przyzwoite tez
drezno 2016-03-08 12:12:54
Wydaje mi się, że ostatnio nie pojawiło się żadne ogłoszenie pracy, co oznacza, że na stabilność pracy jeszcze można tutaj liczyć, bo odpowiadają wszystkim zarobki w firmie.
derk 2016-03-12 12:49:55
@drezno, no niestety teraz nikogo nie szukają. Jednak to dobra wiadomość, bo oznacza to, że rotacji brak, wszyscy sa zadowoleni i nie odchodza - atmosfera jest ok i zarobki też sa na odpowiednim poziomie.
trampik 2016-03-14 14:33:29
na stronie firmy pojawiło się ogłoszenie o pracy dla kosztorysanta inwestycji obiektowych na rynek niemiecki, @drezno oferują dobre warunki ale wymagają znajomości niemieckiego technicznego, może Cie to zainteresuje?
mtr 2016-04-28 07:48:42
ogólnie nie polecam firmy, dwa lata pracy stracone, były szkolenia swojego czasu to na plus, tak poza tym nic więcej, jak nie jesteś z Kaszub, nawet CV nie składaj.
czaro 2016-04-28 08:04:32
a czy teraz może ktoś wie czy jest jakieś aktualne ogłoszenie? Szukam u nich na stronie ale niestety nic nie widzę, proszę o pomoc jak powyżej. Pozdrawiam
Tero 2016-04-28 09:21:01
Na produkcję oraz lakierników i stolarzy na pewno. Podobno także do działów handlowych.
puxn 2016-05-10 22:14:47
tero, a wiadomo coś kiedy takie rekrutacje mają być przeprowadzone ? Ja chciałbym co nieco się dowiedzieć, bo firma jest w kręgu moich zainteresowań. Słyszałem, że świetne warunki są w stanie przedstawić każdemu kto ma minimum 2 lata dośwaidczenia. Dobra opcja
Tero 2016-05-11 08:18:30
W każdej chwili, pewnie wystarczy zadzwonić.
kamio 2016-07-01 14:24:15
Tero' a obecnie teraz też szukają Przedstawicieli? Bo jak tak to daj jakiś namiar do kogo z firmy najlepiej się zgłosić.
Zostaw swoją opinię o Bracia Bertrand - Luzino
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bracia Bertrand