Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Bracia Bertrand

Pracowałeś w firmie Bracia Bertrand i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kotka - 2014-09-25 20:29:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Owies jakie mają problemy bo co wiem stoją bardzo dobrze na polskim rynku. Jedynie mogą mieć problemy finansowe jak każdy człowiek.
zdjecie uzytkownika
ph - 2014-09-28 10:12:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, uważam ,że firma jest nierzetelna i nieprofesjonalna. Umawia się z rekrutami-mówi, że odezwie się czy jest zainteresowana czy nie. Czekasz na telefon-a tu nic. Nawet jeśli firma nie była zainteresowaną dalej mą osobą-powinna zadzwonić i poinformować -tak jak umawialiśmy się podczas spotkania.
Tak więc jeśli spotkacie się na rozmowie z Panią M.....możecie liczyć na miłą rozmowę i stratę waszego cennego czasu.
zdjecie uzytkownika
kropka - 2014-09-29 20:24:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ph - 2014-09-28 10:12:57]:
Witaj wiesz jak mają problemy to oczywiste ze nikogo nie przyj mną a może od tych problemów wyłączyli im telefony ze nie mogli się dodzwonić. A po drugie i tak zmieniają pracowników jak rękawiczki wiec 2 miesiące i byś nie pracował wiec na prawdę poszukaj lepszej pracy i lepiej płatnej.
zdjecie uzytkownika
heniek - 2014-10-19 20:27:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Część, właśnie przeglądałem ofertę tego producenta okien i zastanawia mnie jakość wykonania tych okien, bo potrzebuje trochę ich do swojego domu :/ więc polecacie te okna? Jak jakość? Duży wybór kolorów ram ? Jak z dostawą ? Tzn czy dlugo trzeba czekać na dostawę ? I jakie mają współczynniki ciepła ?
zdjecie uzytkownika
sąsiad - 2014-10-21 14:37:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
heniek. za płotem masz równie dobre okna i wiele tańsze :)
zdjecie uzytkownika
sąsiadka :) - 2014-10-24 11:29:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Owies - 2014-09-23 13:12:20]:
A jakie oni mogą mieć problemy wiecie Bracia Bertrand mają na pewno dużo kasy dlatego bo okna u nich do tanich nie należą co najmniej bym powiedziała do bardzo drogich inne filmy znane mają taniej niż oni a jednak ludzie kupują.
zdjecie uzytkownika
heniek - 2014-11-05 21:34:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@sąsiad dzięki wielkie za informację :) na pewno się zapoznam się z ofertą okien za płotu, mam nadzieje że będą mieli coś ciekawego w tych ich broszurach
zdjecie uzytkownika
Lili - 2014-11-20 00:38:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ich okna do tanich nie należą? Może po prostu robią je z lepszych materiałów albo w jakiejś specjalnej technologii i to nieco podraża koszta? Jeżeli miałbym się zdecydować na zwykłe tańsze okna czy droższe z ich warsztatu to raczej skłaniałbym się ku droższej opcji. Byłaby przynajmniej pewność dobrze wykonanej roboty.
zdjecie uzytkownika
kropka155 - 2014-11-21 12:44:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lili - 2014-11-20 00:38:28]:
Wiesz nie zawsze okna tańsze są gorsze od tych droższych. Bo ja twierdzę okna jak okna taki tam nikt nie patrzy czy filmowe czy zwykłe nie sety nie mają podpisu na szybie ze Bracia Bertrand lub inne filmy wiec radzę też kupić tańsze
zdjecie uzytkownika
Kluob - 2014-12-04 08:55:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dla laika rzeczywiście w pytaniu czy tańsze czy droższe zawsze wybierze tańsze. Dla znawcy tematu wybór nie jest już taki oczywisty. Trzeba przeanalizować spory zakres instrukcji i parametrów i dopiero potem można podejmować decyzję odnośnie zakupu. Bracia Bertrand jednak nie powinni mieć aż tak niskich jakościowo okien.
zdjecie uzytkownika
ROZCZAROWANA - 2014-12-17 22:18:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kupiłam okna Bertrand drewniane i bardzo drogie. Zaufałam firmie i BARDZO SIĘ ROZCZAROWAŁAM. Teraz w ogrodzie zimowym leje mi się na głowę i cieknie po ścianach. Nie można usiąsc w pobliżu okien bo WIEJE jak w PRL-owskim bloku.Kasę brali za wszystko, drewno, szyby, dodatkowe taśmy montażowe- niestety efekt mierny. Przy reklamacjach przysyłają serwisanta z tubką silikonu, pokręci się i dalej jest tak jak było.
Przestrzegam przed płaceniem całości- biorą pieniądze, przywożą jedno okno a potem przeciągają miesiącami. Zdecydowanie NIE POLECAM.
zdjecie uzytkownika
pan paw - 2014-12-18 12:20:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja właśnie na robotę chcę się załapać, robiłem już kilka lat w oknach różne sprawy i doświadczenie mam. co w takim razie na dzień dzisiejszy może mi do pracy zaproponować firma Bracia Bertrand? licze oczywiście na jakieś atrakcyjne warunki, no i najwazniejsza jest umowa o prace bo trzeba się szanować. co wy na to, da rade tak u nich?
zdjecie uzytkownika
ziemianin - 2015-01-02 12:24:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
popieram i odgrzewam pytania użytkownika pan paw, również bardzo chciałbym zatrudnić się w Bracia Bertrand ale mam pewne pytanie i wątpliwości. a mianowicie co firma może zaproponowac doświadczonemu pracownikowi do zatrudnienia na dzień dzisiejszy? umowa o pracę to oczywistość i podstawa natomiast jak z socjalem i pieniędzmi?
zdjecie uzytkownika
czechu - 2015-01-04 14:03:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
powiem tak pracuje w firmie i za dwie sklejki i taczke smieci ludzie placa taka kase ze glowa boli smiechu warte
zdjecie uzytkownika
czechu - 2015-01-04 14:06:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ziemianin powiem ci tak dostaniesz 10zl to jest najwyzsza stawka a co do socjala to niema w tej chwili dostajesz na swieta smieszna paczke warta z 70 zl
zdjecie uzytkownika
Tajemnica - 2015-01-04 18:18:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [czechu - 2015-01-04 14:06:20]:
Wiesz powiem ci tak ta firma co jest słychać w Luzinie ma problemy z Policją i nie tylko wiec więcej i tak nie dostaniecie i wiecie dlaczego po drugie Pan Bertrand i jego ludzi jak pracownik im nie podoba się to świnie podkładają i zwalniają z 2 tygodniowym urlopem bez płatnym. Wiec większej stawki i tak nie będzie bo jak Skarbówka się dowie to będzie kolejne przesłuchania wiec nie warto.
zdjecie uzytkownika
emil - 2015-02-03 22:53:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ,dzisiaj ukazała sie oferta pracy na stanowisko kierowca kat.c+e 'oczywiscie bardzo atrakcyjne zarobki 1750zl.Postanowilem zadzwonic i zapytac jak w temacie ??odebrala bardzo sympatyczna pani jak zaczelem dopytywac oszczegoly praca poza granicami (wiadomo w polsce już sie poznali na braciszkach).jak zapytalem o stawke czy sa dodatki. odp:......lepiej miec 1750zl niz siedziec w domu.pozdrawiam wszystkich:-)
zdjecie uzytkownika
remi - 2015-02-18 16:22:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak wyglada praca na magazynie w tej firmie bo widziałem ogłoszenie?
zdjecie uzytkownika
edgar - 2015-02-21 14:32:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Magazyn to już prosta droga do góry na stanowisko dyrektora albo i nawet logistyka:)
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-02-27 09:01:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gorąco polecam zawód kosmetyczki, super praca, bardzo przyjemna, można dobrze zarobić. Otworzyłam własny gabinet kosmetyczny w Śródmieściu – zapotrzebowanie jest ogromne i biznes idzie nieźle. Zawodu nauczyłam się w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl. Gowork miał ciekawą ofertę, poza tym bardzo tanio, pracownie też w pełni wyposażone, jest na czym się uczyć. Ciekawe zajęcia dodatkowe, konkursy kosmetyczne, targi kosmetyczne. Polecam ponieważ podchodzą do tego profesjonalnie.
zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2015-02-27 09:02:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Zauważyłem na olx oferte pracy dla Specjalisty IT. Był bym zainteresowany ale wśród znajmych z branży IT słyszałem że w tej firmie się płaci pod stołem a umowa jest tylko na najniższą krajową. Może się ktoś wypowie w tej sprawie. W opieniach nie mogę nic znaleść konkretnego ( pewnie wolność słowa tutaj obowiązuje czytaj "redagowanie niepochlebnych wpisów") A tak na poważnie to nie chce mi się wierzyć że się praktykuje takie przekręty z umowami wśród pracowników na tak ważnych strategicznie dla firmy stanowiskach. Więc jeśli się myle poproszę o informacja jak to wygląda.
zdjecie uzytkownika
Mietek - 2015-02-27 09:17:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Andrzej to ty mało w życiu widziałeś. W tej firmie informatyków się ... w 4 litery. Zresztą wszystkich pracowników. A to czy to handlowiec technolog czy informatyk nie ma znaczenia. Najniższa krajowa reszta pod stołem jak to napisałeś. Twoi znajomi z IT mają dobrą wiedze na temat zatrudnienia w braciachbertrand. Sprzedawałem u nich kiedyś okna i wiem jakie śmieszne stawki maj tam informatycy i handlowcy.
zdjecie uzytkownika
kotka - 2015-02-28 14:43:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Andrzej - 2015-02-27 09:02:56]:
Ludzie mówią prawdę tak ta firma robi płaci pod stołem nawet panem Bertrandem zajęła się policja bo nawet zawyżone zarobki wystawiają nie reglanie jak i płaca pod stołem.
zdjecie uzytkownika
Czechu - 2015-06-15 20:56:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak wszystko pod stołem ale chlopaki z stolarni zglosili sprawę tak wiec niedlugo kontrola i jak dobrze pójdzie to i telewizja ttm bedzie
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-06-30 12:13:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostatnio podjęłam pracę po ukończeniu szkoły policealnej www.szkoly.gowork.pl. Zdałam egzamin państwowy z asystentki stomatologicznej i po ok. miesiącu miałam zatrudnieniu na tym stanowisku, zarabiam 2.000 zł. Jak dla mnie to naprawdę ok, zwłaszcza że nauka trwała rok. Cały czas myślę o tym, żeby pójść na studia,wcześniej było to dość trudne, m.in dlatego zdecydowałam się na gowork.
zdjecie uzytkownika
misia - 2015-06-30 12:14:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Czechu - 2015-06-15 20:56:27]:
Spokojnie nie tylko chłopaki ale wszystkie sprawy zostały umorzone wiec im to nic nie da Pan Bertrand nie zle musi płacić nie pracownikom tylko innym organa ze nikt się tym nie zainteresował
zdjecie uzytkownika
deutch - 2015-07-22 15:36:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ja myślę że płaci dobrze, tak sądzę po rozmowie z kilkoma pracownikami. Widziałem też sporo ofert pracy w bracia bertrand w Luzino, na pewno dla specjalisty ds eksportu, dla pracownika działu marketingu. Wiec widać że firma się rozwija, a no i jedno najważniejsze, praca ta jest w jezyku niemieckim.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bracia Bertrand

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Bracia Bertrand?
Zadaj pytanie
alert