Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Wawel S.A Dobczyce

Pracowałeś w firmie Wawel S.A Dobczyce i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
energetyk - 2014-10-09 17:31:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jaka panuje sytuacja wsrod specjalistow?
widze ze energetyka poszukuja co 6 miesiecy. widocznie slabe warunki pracy nie mowiac o wynagrodzeniu.
zdjecie uzytkownika
fana - 2014-10-26 13:41:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ona - 2014-09-14 21:37:56]:
tylko czy jazda paleciakiem równoznaczna jest z noszeniem danego towaru bo pewnie to jest główny problem jak to zainterpretować. Po za tym to jakoś nie wyobrażam obie sytuacji, aby ktoś protestował w takiej sytuacji... Sprawa będzie postawiona w taki sposób , że jak nie chce się danej osobie pracować to przecież nie musi...
zdjecie uzytkownika
jackol - 2014-12-08 22:05:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak zazwyczaj pracownik jest promowany i oceniany w firmie? Jakie możliwości rozwoju zawodowego oferuje firma swoim pracownikom? Jaki jest pakiet świadczeń socjalnych dla pracowników w firmie? Jakie są oczekiwania pracodawcy od nowego pracownika? z góry dziekuje za udzielenie odpowedzi i pozdrawiam serdecznie.
zdjecie uzytkownika
nina - 2015-01-02 11:15:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chcialabym sie doowiedziec czy sa teraz przyjecia czy moze zwalniaja?
zdjecie uzytkownika
@. - 2015-01-02 16:20:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Raczej zwalniają nawet osoby z umowami o pracę,i to takie osoby które można stawiać za wzór pracownika a te co ciągle są na chorobowym mają większe szanse na prace tak tu się ceni pracownika.Nowy dyrektor nie zdaje sobie sprawy z tego co robi.
zdjecie uzytkownika
nina - 2015-01-03 10:53:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Dziekuje za odowiedz ,tak ze wawel odpada,zreszta to i tak juz jedynie w ostatecznosci .
zdjecie uzytkownika
prawda - 2015-01-04 21:51:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (9)
ODRADZAM!
jeśli macie wybór to unikajcie tego miejsca... odkąd jest nowy dyrektor Pulit ludzie w Wawelu traktowani są jak maszyny do pracy. Osoby pracujące na zlecenie nie maja żadnych praw, ale za to bardzo dużo obowiązków których nie powinni wykonywać np. praca przy maszynach. Tacy ludzie są niedoceniani, nie ma tam przyszłości... Zlecenie pracuje tak samo na nocki jak stale umowy jednak im nie przysługuje "dodatek nocny" który się im należy tym bardziej ze wykonują te same prace. Jeśli pracujesz już dłuższy okres na zlecenie dyrektor zamiast dać Ci umowę woli zwolnic. Mało tego ostatnio zwalnia nawet osoby z umowami o prace z dnia na dzień informując je o tym (oczywiście nie osobiście) i nie podając powodów nie przedłużenia umowy, zwłaszcza ze byli to pracownicy dyspozycyjni i przełożeni na pewno nie mieli im nic do zarzucenia.
Podsumowując jeśli wybierasz to miejsce pracy niech to będzie ostateczność, którą jak najszybciej staraj się zmienić bo tam przyszłości nie ma, nie docenia Cię a jedynie wykorzystają.
zdjecie uzytkownika
magnifica - 2015-02-20 20:51:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
no cóż przepracowałam w firmie trochę czasu, jeden wielki s.h.i.t miałam kontakt z biurem głownym - panoszenie i mobbing na każdym kroku, zastraszanie zwolnieniam, ponoć przykłąd idzie z góry... osoby na zlecenie traktowane jak śmieci!!!! kiedy ludziom kończyły sie umowy nikt nie był w stanie powiedzieć co dalej, panie DARIUSZU pracownicy to ludzie, którzy mają rodziny i pracują w Wawelu nie po to byście im robili łaskę, ze mają pracę ale wręcz przeciwnie to oni wam robią przysługę w zamian za te marne pieniądze, więc zacznijcie ich traktować jak LUDZI!!!!! a nie jak gorszą rasę roboli!!!!! chce pan iść do przodu to zlikwiduj chłopie stanowiska "pociotkowe" - same rodziny pracują! a wszystkich z zewnątrz szybko się likwiduje!!! czyż to nie podlega przepisom prawa o dykryminacji? Ludzie jak macie tylko inną opcję to omijajcie te swędziwory dolne z daleka!!!!
zdjecie uzytkownika
Ryszard - 2015-02-27 01:11:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie spodziewałem się, że taka marka jak Wawel, której czekolady, czy wafelki goszcza na stołach polskich rodzin od pokoleń będzie miała tutaj takie opinie. Ja na ich stronie internetowej znalazłem ogłoszenie, poszukują na produkcję - prace pomocnicze. Możecie mi napisac co to znaczy, że wynagrodzenie jest uzależnione od zaangażowania (stawka godzinowa), bo co to znaczy byc tu zaangażowanym?
zdjecie uzytkownika
paula - 2015-03-05 06:42:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja lubie pracowac w tej firmie pracowałam do konca grudnia na konfekcji i do stałam zwolniona a mozesz mi napisac kiedy chca przyjmowac na produkcje bo cos czytałam powyzej ze poszukuja na produkcje przy pracach pomocniczych prosze o odpowiedz za co z góry serdecznie dziekuje pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
ja00 - 2015-03-10 17:16:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
WITAM!!!PRACA W TEJ FIRMIE TO ISTNE NIEPOROZUMIENIE JAKIS OBOZ PRACY....LUDZIE PRACUJA PO KILKA LAT NA UMOWE ZLECENIE I ZADNYCH ZMIAN NIE WIDAC CO WIECEJ ODPOWIEDZIALNI SĄ ZA PROWADZENIE MASZYN... KIEDY WPADA INSPEKCJA PRACY LUDZIE SA ZASTRASZANI (ZWOLNIENIAMI)I MOWIA CO IM KAŻA.... PUPILKI BRYGADZISTEK MAJA ZAWSZE LZEJSZA PRACĘ CO WIECEJ WSZYSTKO ZAŁATWIANE JEST PO 'ZNAJOMOŚCIACH RZADZA TAM LUDZIE KTORZY NIE MAJA POJECIA JAK TO WSZYSTKO POWINNO PROSPEROWAC BEDZIE POPROSTU CORAZ GORZEJ ZRESZTA JUZ TAK JEST.... DYREKTOR ROBI WSZYSTKO ABY UNIKAC ROZMOWY O UMOWACH NIBY TAKI WIELKI ZAKLAD A NIE STAC ICH NA UMOWY DLA PRACOWNIKÓW???TO POWINNO BYC NA PIERWSZYM MIEJSCU BO LUDZIE PRACUJA TAM TAK DOBRZE JAK TYLKO MOGA I PRZYCZYNIAJA SIE W DUZEJ MIERZE DO ROZWOJU TEJ FIRMY :/BRAK SZACUNKU DO PRACOWNIKÓW TO TO CZYM MOŻE OBDAROWAĆ CIE W ZAMIAN ZA CIEŻKA PRACE DYREKTOR PULIT A BRYGADZISTKI TO NADĘTE "WIELKIE"PANIE KTORE ZAMIAST ZAJAC SIE PRACA WOLA POOBGADYWAC WSZYSTKO I WSZYSTKICH TYLKO GDY DYREKTOR POJAWI SIE NA HALI UDAJA ZE SA PRZEJĘTE SWOJA ROLĄ... NAPRAWDE ODRADZAM TO MIEJSCE SZKODA CZASU I NERWÓW....
zdjecie uzytkownika
yoko - 2015-03-11 19:55:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Inspekcja pracy nic nie robi!!!! dostają tyle skarg i co? i nic, no ale potem ktoś wynosi słodycze w siatach, wieśniactwo, no jak ktoś jest inteligentny to współczuję tam być...
zdjecie uzytkownika
jones07 - 2015-03-12 21:41:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Polecam tą prace dla ludzi którzy chcą przekonać się jak brutalne jest życie. Coraz gorzej się tam dzieje... Ostatnio do nowych umów zleceń dodali aneks gdzie pisało że umowa zlecenie ci odpowiada... Wiadome że zrobili to po to by odczepić się od inspekcji pracy. Jak macie możliwość wyboru innej pracy lub możecie pozwolić sobie na spokojne szukanie to mijajcie to miejsce z daleka. Choć w sumie to co tam się dzieję to trzeba zobaczyć bo inaczej tego się nie zrozumie.
zdjecie uzytkownika
Ben - 2015-03-15 20:44:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [jones07 - 2015-03-12 21:41:19]:
Dokładnie, to co się tam dzieje, to jest masakra poprostu. "Dyrektorzy" mają pracownika za nic- dosłownie za mniej niż zero. Warto iść , zobaczyć i szybko spier......
zdjecie uzytkownika
nari - 2015-03-17 14:13:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
dyrektorzy - wieśniactwo! tak naprawdę niczym się intelektualnie nie wyróżniają, no ale stanowisko jest, władza jest. Żona nie dała - powyżywać się trzeba na kimś. totalne nieporozumienie, niestety żeby pracować u polaczków trzeba być odpornym.... ludzie pakujcie sie jak możecie i uciekajcie z tego wawelu
zdjecie uzytkownika
Kili - 2015-03-20 15:15:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niektózy nie mają jednak lepszych ofert i muszą się zatrudnić mimo iż czasem jest tak jak mówicie. Wyzysk jest w wielu firmach. Ale ludzie młodzi czasem muszą od czegoś zacząć, nawet żeby sobie dorobić trochę pieniążków. I tak właśnie mnie zainteresowała ich oferta pracy w produkcji jako pomocnika. Moimi zadaniami mają być prace pomocnicze przy produkcji cukierniczych. Macie jakieś informacje na temat tego stanowiska ?
zdjecie uzytkownika
paula - 2015-03-21 16:29:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kili - 2015-03-20 15:15:01]:
fajnie jest ja nierzakam to sie przewaznie pakuje słodycze a kiedy idziesz do pracy od kiedy prosze o odpowiedz
zdjecie uzytkownika
Fromek - 2015-04-05 04:21:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A przy tym pakowaniu słodyczy jak się ma cała sprawa ? Ile można zarobić ? Bo mnie interesowałaby przynajmniej średnia krajowa, no ale na umowie zlecenie to raczej takiej kwoty nie uzyskam. Nie będzie to moja stała praca, ale w między czasie coś przyadłby się porobić. Wiecie ile na takim stanowisku pieniążków jest ?
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-04-06 20:32:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Fromek - 2015-04-05 04:21:13]:
wielkie ( usunięte przez administratora )jest:10zł brutto na godzinę
zdjecie uzytkownika
w.. - 2015-04-07 12:15:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Osoby które dbają o pracę i chodzą systematycznie są gorzej traktowane od tych którzy tej pracy nie pilnują a panie brygadzistki traktują ludzi według plotek których się nasłuchają ,traktują ludzi po uważaniu ,brak inteligencji ze strony przełożonych,kompletne dno.
zdjecie uzytkownika
aga - 2015-04-08 17:49:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Witam, pracowałam w wawelu prawie 7 miesięcy i tak teraz czytam te opinie i stwierdzam iż nic nie jest przesadzone, podjęłam tam prace bardziej z konieczności niż przyjemności, pracowałam na dziale który nazywa się konfekcją, to jest wszystko prawda o dźwiganiu ręcznym ciężkich palet na paleciakach, układaniu ciężkich standów, praca na konfekcji to nie siedzenie przy stole i układanie michałków, poza tym zawsze wtedy gdy na innym dziale brakowało ludzi do pracy to zawsze posyłano nas no bo przecież gdzie diabeł nie może to konfekcje pośle, umowę zlecenie bo na inną nie ma szans (ludzie pracują na zlecenie po kilka lat) dostawaliśmy na góra 2,3 miesiące , a ostatnio nawet przy umowie kazano nam podpisać oświadczenie w którym najważniejszym punktem było to iż dobrowolnie zgadzamy się na pracę na podstawie umowy zlecenia i że ową umowę nie obejmuje kodeks pracy, a jeżeli ktoś nie podpisał tego automatycznie nie przedłużano z nim umowy ,można by wiele pisać na temat tego jak wygląda tam praca ale tak w skrócie to mogę powiedzieć iż ubrania w które kazano nam się przebierać były wyniszczone, wytarte , często poplamione zawsze był problem z otrzymaniem odpowiedniego ubrania,zarobki nie adekwatne do wykonywanej pracy, 10 zł brutto bez dodatków nocnych, dla porównania pracownicy na umowę stałą często wykonują pracę dużo lżejszą za znacznie wyższą stawkę, ludzie tam pracujący dzielą się na pracowników na umowę o pracę i na pracowników na zlecenie którzy nie mają żadnych praw tylko same obowiązki,ponadto nie ma sensu się starać , pokazywać że się chce, umie i potrafi i że się chodzi do pracy stale, ponieważ tacy ludzie zostają zwolnieni a zostawia się obiboków i leserów którym się pracować nie chce i chodzą jak chcą albo siedzą na zwolnieniu lekarskim, na koniec mogę powiedzieć tyle :jak jesteś zmuszony ponieważ w życiu bywają różne sytuacje to pracuj ale szukaj pracy szczególnie gdy jesteś młody bo w wawelu nie ma żadnej przyszłości i perspektyw
zdjecie uzytkownika
kari$ - 2015-04-14 20:50:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam pracy tam a w szczególności w ich kawiarni e
w Krakowie!!!!!!
zdjecie uzytkownika
MAciej - 2015-04-21 02:56:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Możesz powiedzieć co jest nie tak z nimi skoro są czołową firmą na rynku polskim, bo trochę mam sprzeczność ze stanem faktycznym a opowieściami różnych byłych pracowników.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Co tu dużo pisać przez coraz mniejsze zainteresowanie ludzi by tu pracować odrazu dostajesz robotę bez żadnych rozmów.
Pytania: Czy ma pan książeczkę sanepidowską... I tyle.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-04-21 20:08:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [MAciej - 2015-04-21 02:56:35]:
Na renomę firmy pracowały pokolenia,ludzie doświadczeni z wieloletnim stażem.Teraz rządzi żłobek i przedszkole,ludzie którzy nie splamili sobie rąk ciężką pracą,nie przeszli od podstaw każdego stanowiska produkcyjnego więc czasami żądają rzeczy niemożliwych do wykonania.Fakty są takie jak je opisują byli lub obecni pracownicy.W firmie pracowitość,rzetelność oraz jakość wykonywanej pracy nie jest nagradzana liczy się długi jęzor liżący gdzie się da byle tylko osiągnąć cel.Proszę nie myl renomy firmy z faktycznymi wewnątrzzakładowymi stosunkami między ludzkimi.Dużo by pisać ale po co i tak usuną bo prawda w oczy kole
zdjecie uzytkownika
anana - 2015-04-24 15:40:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xyz - 2015-04-21 20:08:26]:
dokładnie!!!! zamiast stawiać na ludzi ze stazem pracy prezesik woli otaczać sie młodymi i liżącymi... ach wieśniactwo!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wawel S.A Dobczyce
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Wawel S.A Dobczyce?
Zadaj pytanie