brak logo

Wawel S.A Dobczyce

Dobczyce

Opinie o Wawel S.A Dobczyce

niezapominajka 2015-11-21 22:55:42
Co do konfekcji to najgorsza jest jedna z bliżniaczek brygadzistka i jej koleżaneczki. Zachowanie do pracowników ma na poziomie przedszkolaka...najlepiej jest obrażać,grozić jak i wyzywać. Nie wolno się śmiać, rozmawiać, opierać o krzesło...I podobnie traktują osoby które przychodzą z zawijalni...
5
fdbv 2015-11-22 21:12:24
pan prezesik niestety sam robi mobbing, grozi utratą pracy, jest chlebodawcą i traktuje innych jakby żerowali na jego kasie, a nie jak ludzi dzieki którym ma ta kasę, zero tota;ne
8
krak 2015-11-24 11:54:22
Nic się nie martwcie wszyscy którzy doswiadczyliśie zła ze strony tego zakładu,a pamiętajcie że przyjdą jeszcze czasy w których pracownik będzie stanowił najwieksze dobro dla nich, bo jak wiemy bez ludzkiej siły nie pójdzie produkcja sama a i kapitału nie zbiją zarządzający bo przecież ktoś na nich musi zarobić. Mam nadziję że jeszcze doczekamy się czasów szacunku dla nas jako niezastapionej siły roboczej,to się musi zmienić.................
10
I..na 2015-12-09 15:33:11
Czy ktoś pracował w tej firmie na stanowisku "biurowym" i może wypowiedzieć się jakie tam panują warunki pracy? Pojawiają się ogłoszenia np. Specjalisty ds. sprzedaży, ds. Trade Marketingu, Koordynatora sieci sklepów. Czy ktoś ma informacje na temat warunków pracy na tych stanowiskach? jaka umowa, jakie wynagrodzenie i jak traktują ludzi?
milka 2015-12-12 18:40:48
Spieszmy się Kochać ludzi z Wawelu jak szybko przychodzą tak szybko odchodzą ( Radość Wyzwala).
14
ona 2015-12-29 16:25:37
prawda. przeszłam to na wlasnej skórze. telfony po godzinach pracy, maile w soboty, niedziele, zastraszanie itp.
kiedyś panowie kierownicy los wam za to zapłaci
ja musiałam leczyć się u psychiatry po pracy w tej firmie.
5
lolololo 2015-12-31 15:36:37
3 dniowe "przymusiwe" szkolenie policzyli mi jako dni wolne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pani kierowniczko od grafików narzarłaś się już? czy jeszcze ci mało...
1
sky 2016-01-18 19:17:30
Ta cała pani Ania z konfekcji co zastępuje brygadzistkę jest słodka a fałszywa do granic możliwości pod nieobecność pani brygadzistki pokazuje na co ją stać.Jak sobie znajdzie ofiarę to składa fałszywe donosy brygadzistce a ty potem jesteś traktowana przez brygadzistkę według jej powieści.Niektóre dziewczyny z nią mają układy i wtedy mają poważanie u brygadzistki a ona niczego złego nie widzi bądz nie chce widzieć.Każde pudełko kładąc na pas musi wyoblizywać dwoma palcami to jest obleśne.
4
Eva 2016-01-20 09:38:38
Takie układy panują na każdym oddziale są panie uprzywilejowane,które mogą więcej niż inne ponieważ mają różne układziki. Naszym brygadzistką z zawijalni Jolancie W i Graźynie K.teź im trzeba nadskakiwać,podlizywać się, donosić řóźne wiadomość z produkcji, o "koleżankach" można również donosi nadmiar plonów z gospodarstwa lub ogrodu co zapewni szacunek brygadzistek i wygodne stanowisko pracy.
6
mini 2016-01-22 16:49:01
Pozwalniali ludzi którzy dbali o pracę a teraz na tych samych stanowiskach dali umowy innym osobą ale łaski nie robią już wkrótce będą musieć dawać umowy dla większości osób a stawka też się zmieni.
Przemuś 2016-01-26 18:50:47
Towarzystwo do bani, praca nudna jak flaki z olejem. Kurde mol, jakbym miał jeszcze raz się urodzić to bym nie wchodził w to końskie łajno. Szefuńciu do kitu i cała jego zasrana brygada. Polecam
3
muśka 2016-01-29 13:13:41
Ja osobiści nic do Pani Ani nie mam , jest bardzo sympatyczna i zawsze pomoże:)Co do towarzystwa nie narzekam, chociaż są osoby które bardzo mnie irytują, ale je olewam. W każdej pracy są jakieś plusy i minusy, nie ma co narzekać bo nigdzie kolorowo nie ma
1
wsr 2016-02-20 19:57:31
No tak fajnie jest z Anią jak szatnię otworzy ci na papieroska bo dostęp do kluczy ma i poplotkuje a drugiego na stałe wyśle na żelki a brygadzistka wie o wszystkim i na to nie reaguje a ta ją jeszcze wyobmawia że w czasie urlopu do pracy do Austrii jedzie bo jej mało .
polycd 2016-02-27 15:24:23
NA magazynie jest kicha ponieważ pracownikami ze strarzem poniewierają młodym pracownikom podwyzszaja pensie a strszym powiedzieli ze nie potrzebują poodwyzki bo ze sa starszymi ludzmi to im pieniędzy nie potrzebe
1
xyz 2016-03-01 21:09:23
nie tylko na magazynie,na produkcji też.Pan Kabanos twierdzi,aby dostać podwyżke należy wyróżniać się w pracy(nie pracą).Wyższe stawki mają te osoby,które wyróżniają się brakiem kompetencji,pracowitości oraz jakości.W tej firmie pracowitość,sumienność, staranność,jakość nie jest doceniana,co widać po wynagrodzeniu.Wieloletni,doświadczony wykwalifikowany!!! pracownik jest pomiatany niejednokrotnie szykanowany.Tylko proszę nie przytaczajcie czarnych owiec,które zdarzają się w każdej rodzinie
3
Nikita 2016-03-03 10:56:53
Witam
co sądzicie na temat przewoźnika na trasie Myślenice - Dobczyce
bo moje zdanie jest to wielkie nieporozumienie żeby duża firma takiego małego busa puszczała gdzie płaci się przewoźnikowi bilet co miesiąc 70 złotych a przewoźnik mimo tego małego busika puszcza gdzie jest w nim mało miejsca i większość osób w nim stoi a wszyscy płacą taką samą stawkę co miesiąc jest to chore mam nadzieje że ktoś kto przeczyta ten wpis z kadr zlituje się nad nami i da nam większego busa
2
freedom 2016-03-04 10:46:22
nie polecam, omijajcie tą firmę z daleka! pewnie... dadzą ci umowe o prace ale będą uniżać na każdym kroku! nigdy więcej wawelu, nigdy! dopóki kierowniczki będa tępe i umysłowo ograniczone dopóty nie bedzie tam dobrze! najgorsza praca jaką w życiu miałam!
2
qwerty 2016-03-04 10:48:23
hej, ja miałam tak samo, 3 dni szkolenia a potem p kierownik zabrała 3 dni wolnego, wyzysk!!!!!!! szkolenia sprzedażowe, shit do kwadratu
Tger i Kobra 2016-04-13 10:03:24
jak to jest że jedni zapier**alają a drudzy tylko siedzą i kozy z nosa jedzą pierdzą w stołek Gdzie Tu władza nowe linie nadzienia i pomada to jednA WIELKA porażka Pan Pulit i Orłowski niech sami przyjdą zobaczyć jak się ładuje
lila 2016-04-26 16:23:15
Witam Praca w Wawelu z chodzi na psy . Młodzi rządzą a pojęcia żadnego i doświadczenia nie mają. Dalej liczą się zyski a nie jakość towaru. Pracownika doświadczeniem nie liczy się w ogóle . Panuje atmosfera mobingu fizycznego i psychicznego stałe poganianie przez niektórych mistrzów . Mają swoich pupili których ustawiają na stałych stanowiskach np. P. Rokosz na Roweme(musi dobrze lizać d..e i kablować )Jest uwielbiana przez P. Jole przez co nie jest pomiatana po innych stanowiskach pracy .
4
Hello.... 2016-04-26 17:15:39
wszystko fajnie napisane, tylko nasuwa mi się jedno pytanie: czy 'pan prezes' potrafi patrzeć dalej niż czubek swojego nosa? Mam nadzieję, że potrafi...
2
Wieś Party 2016-04-28 17:42:56
Racja Mistrzowie mają swoich pracowników
4
xyz 2016-05-07 22:09:47
a Kabanos swoich chłopców do rżnięcia
3
xyz 2016-05-10 16:43:34
Masz na myśli tych chłopców do rżnięcia? to może i dobrze się im wiedzie lecz nie szarej strefie,ludziom pracy,którzy ręce po łokcie sobie urabiają a wypłaty po tysiąc zł. mają.Po dzisiejszej wypłacie mało kto był w euforii
10
xyz 2016-06-26 15:21:27
Ty
5
xyz 2016-07-03 22:15:45
powodzenia
Kamil 2016-08-24 10:26:19
Czy w Wawelu są obecnie przyjęcia do pracy i jeśli tak, to kogo szukają? Dziękuję z góry za odpowiedź.
qwerty 2016-08-29 21:07:05
a Ty myślisz że w biedronce jest lepiej, taki sam wyzysk. Wiem bo tam pracowałam i wszystkim odradzam
mz 2016-09-13 10:20:20
Czy ma ktoś może jakieś zdanie na temat oferty planista produkcji?
Samanda 2016-09-17 20:21:39
Kierownictwo chce zeby ludzie przychodzili do pracy do Wawelu ale po co/ Skoro nie chca dawac umów o prace......nie ktorzy staraja sie daja z siebie wszystko chodza 7 dni w tygodniu do pracy a oni tego nie doceniaja.....byle robota byla zrobiona...Osoby na zlecenie ktore pracuja przy maszynacch na zelkach zawijalni itdl powinny ostac umowe bo ti nie bezpieczne i tyle a co jezeli cos sie stanie? Nikt o tym nie pomysli
5
Sprostowanie 2016-09-20 16:12:01
Hahahaha to największa bzdura jaką słyszałam... 2 tysiące??!! Niewiele osób które pracują po 10 lat i więcej ma taką pensję. Prawda jest taka że praca na produkcji to głównie praca na zlecenie i jeśli chodzi się sumiennie codziennie + weekendy to moooże przy dobrym miesiącu dociągnie się do 1400 zł.
Druga kwestia - słodycze owszem w pracy można jeść do woli ale wynoszenie choćby cukierka jest surowo zabronione. Nawet pączki świąteczne są częściowo strącane z pensji.. można kupować w sklepie firmowym ale dostęp go niego mają wszyscy, nie tylko zatrudnieni wiec żadnych gratisów nie widzę.
9
Niki 2016-09-28 17:22:35
Pracownicy z umową o pracę tez Będę domagać się podwyżki inaczej nie będziemy chodzić w weekendy i nikt nas do tego nie zmusi chcemy podwyżek na umowie o pracę
9
xyz 2016-09-29 21:30:24
prawda jest taka ,że jak ktoś dobrze liże to ma ponad 2000 zł,a ten co dobrze pracuje ma najniższą krajową 1900 brutto i to ludzie z ponad 30letnim stażem a co do pana Pulita jest również na nieodpowiednim stanowisku co Pawlik.Są to laicy nie znający się ani na zarządzaniu ani na produkcji.Pod rządami pana Pulita do pięciu lat i szlak trafi Wawel
5
xyz 2016-09-30 16:52:12
Zapytaj ludzi,którym obiecywano gruszki na wierzbie przed przenosinami do Dobczyc gdy będą zaciskać pasa ,żeby powstał nowy zakład(czyli Dobczyce).Polikwidowali dodatki za drugą zmianę ,obniżyli dodatek nocny,zmniejszyli nagrody jubileuszowe.Mało tego zabrali wysługę wstawiając ją do podstawy,która wynosi 1900zł.Wieloletni,DOŚWIADCZENI!!! pracownicy mają 1900 brutto,to jest zaj...te docenienie doświadczenia,staranności oraz dbałości o renomę firmy na którą ci ludzie ciężko pracowali wiele,wiele lat.Dobra praca nie polega na przyciskaniu zielonego guziczka z napisem start ,bo po uruchomieniu maszyny to ona pracuje.Prace manualne,tu jest pole do popisu dla jurorów,tu można dopiero ocenić jak kto pracuje.Zapytaj ludzi,którym obiecywano a obietnic nie dotrzymano.xyz
9
xyz 2016-09-30 20:00:16
Przyjacielskie stosunki? nie w tym kołchozie,tu człowiek człowiekowi wilkiem.Wawel był kiedyś wielką jedną rodziną złożoną z obcych sobie ludzi,teraz nepotyzm i kliki familijne rządzą.Jednak co do czasowości wypłat nie można nic zarzucić są na czas.
6
Maniuś 2016-10-03 15:17:40
Wy się nie czepiajcie kierownika Pawlik bo on przynajmniej się stara o umowy dla pracowników i pracownicy sie nie boją do niego odezwać nie to co na dziale czekolad, Pani Gdulowa postrach wszystkich, gnoi każdego,nie stara się o pracownika razem z panią Sylwia której nic nie pasuje i drze dzioba ,nie przyjdzie porozmawiać ze swoimi pracownikami tylko lata do swoich pupilków na linię a resztę ma w dupie. Pupilki zawsze najlepsza robotę dostają. Omijajcie ten dział .
6
Gosia 2016-10-04 15:17:20
Maniuś:
Po pierwsze to nie ma pupilkow którzy mają najlepszą robotę tylko każdy u nas robi co mu najlepiej wychodzi. Co do atmosfery to każdy może swobodnie ze sobą rozmawiać i pani Sylwia się o to nie czepia ani nie drze jak to powiedziałeś. Co do kierowniczki nie prawda że nie walczy o pracownika, ja pracując tam krótko i dostałam możliwość nauki na maszynce jak i inne dziewczyny.

Po drugie,zapraszamy do nas na dział,ciekawe czy w rzeczywistości będziesz taki cwany jak anonimowo na forum i będziesz w stanie powiedzieć prosto w oczy co o nas myślisz.

P.S nie zapomni mózgu bo chyba żadko go używasz..
2
Życzliwa 2016-10-04 15:47:40
Wawel wcale nie jest taki zły jak sie wszystkim wydaje....jedynym minusem to jest to ze nie chca dawac umów osobom co naprawde sie staraja chca osiagnac cos w zyciu i czegos nie nauczyc jak tak dalej pojdzie sadze ze nikt nie bd hcial pracowac na umowe zlecenie kazdemu zalezy na normalnej umowie.... Kierowniczka w glebi duszy jest życzliwa osoba i predzej czy pozniej napewno da umowy odpowiednim osoba....Jezeli wszyscy dostana umowy bede polecac ta siedzibe kazdemu :D a co do Sylwi jezeli z nia dluzej po pracujecie takk jak ja to bedziecie sie mogli wypowiadac na jej temat bo tak naprawde nie macie tym zielonego pojecia....
3
Gosia_B 2016-10-04 16:07:38
Bardzo proszę osobę o niku ,,Gosia" o nie podszywanie się podemnie i nie wypowiadanie w moim imieniu.
4
Życzliwa 2016-10-04 22:02:19
1200 wyciagniemy
Życzliwa 2016-10-04 23:08:44
11 zł w tygodniu 13 w weekend ale byla podwyzka wiec teraz w tygodniu 13 w weekend 15
2
Rogacz 2016-10-05 04:49:35
Potwierdzam maniusia
1
Dziewice 2016-10-06 09:15:22
Pozdro dla Przesympatycznego Kondzia z Wawelu udal wam sie chlopak ;) do rany przyluz pomocny bardzo dowcipny takiego to ze swieca szukac.
3
Prezes 2016-10-06 20:35:55
Wszyscy mieli takie chęci jak ty żeby tu przyjść a teraz żałują że tu przyszli ale nie nie do końca przez warunki pracy itp. ale głownie przez ludzi a zwłaszcza przez kierownictwo tego zakładu...
4
Magda90 2016-10-07 18:22:39
Hej!
Błagam podpowiedzcie czy warto!
Dostałam opcję pracy na produkcji ale mam dylemat czy będzie mi się to opłacało...
Dojazd około 30km:/
Jak to wygląda? Jak wyglądają zmiany godzinowo?
A przede wszystkim ile można zarobić na miesiąc nie brutto tylko po prostu na rękę?

Bardzo proszę o pomoc bo byłam zdecydowana na 100% ale po przeczytaniu
kilku wpisów z tego forum mam obawy:/
Nie chciała bym się wpakować w coś niefajnego:/
Magda90 2016-10-07 18:25:22
Miałam nadzieję że taka firma zapewnia godziwe wynagrodzenie ale z tego co czytam... Pojawiły się u mnie wątpliwości:/
Magda90 2016-10-07 20:24:33
Dziękuję za odpowiedź :)

Pozdrawiam
1
23er 2016-10-07 20:59:38
no tak bo tak na prawde to nic się nie traci a wiadomo jak w dzisiejszych czasach jest ciężko znaleźć pracę a nie ma sensu żeby sugerować się opiniami innych ludzi każdy może mieć swoje zdanie warto się przekonać
A 2016-11-13 18:53:08
Dokladnie, chamstwo ze strony kierowniczej nie ma granic. Mobbing jest na porzadku dziennym. Liczy się tylko zysk dyrektorów którzy bardziej zajmują się zniechęcaniem do pracy. Jak nisko już leży ta firma a świadczy o tym że sprowadza się ukraińców do pracy bo w powiecie już każdy zna warunki jakie tam panują... Jak za komuny inwigilacja/monitoring/sprawozdanie. Lepiej zatrudnic stado ludzi z ulicy i założyć setki kamer żeby ich pilnować niż inwestować w stałą kadrę.
8
A 2016-11-13 18:54:11
Dokladnie, chamstwo ze strony kierowniczej nie ma granic. Mobbing jest na porzadku dziennym. Liczy się tylko zysk dyrektorów którzy bardziej zajmują się zniechęcaniem do pracy. Jak nisko już leży ta firma a świadczy o tym że sprowadza się ukraińców do pracy bo w powiecie już każdy zna warunki jakie tam panują... Jak za komuny inwigilacja/monitoring/sprawozdanie. Lepiej zatrudnic stado ludzi z ulicy i założyć setki kamer żeby ich pilnować niż inwestować w stałą kadrę.
6
Zostaw swoją opinię o Wawel S.A Dobczyce - Dobczyce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wawel S.A Dobczyce