Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Wawel S.A Dobczyce

Pracowałeś w firmie Wawel S.A Dobczyce i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
hmmm - 2014-07-08 14:16:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Magazynierów, mechaników i innych specjalistów nie dotyczy, maja stałą umowę.
zdjecie uzytkownika
edyta - 2014-08-05 15:33:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja mam przyjsc od wrzesnia na konfekcje,jak tam tam praca wyglada,czy ktos moze mi napisac?z gory serdeczne dzieki
zdjecie uzytkownika
hmmm - 2014-08-06 21:30:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Oj, konfekcja... Tam praca wygląda najczęściej na siedzeniu przez całą zmianę i pakowaniu pomadek, batonów lub czekolad. Ale nie tylko. Ja jestem z zawijalni i my tam nie lubimy robić na konfekcji a czasami musimy gdy u nas nie ma roboty. Ale do wszystkiego idzie się przyzwyczaić. Ja ogólnie nie lubię ludzi stamtąd, są zawsze źle nastawieni na nowych pracowników.
zdjecie uzytkownika
edyta - 2014-08-07 21:43:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Aha haha zle nasawieni na nowych,to jest tylko praca,a mysle ze z ludzimi da sie nadrobic ;) dzieki wielkie za odp.pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
lolek - 2014-08-08 15:36:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
praca na konfekcji nie polega tylko na siedzeniu i pakowaniu, robimy też amigosy i czekolady do biedronki a poza tym za niedługo przyjdą do układania standy i dopiero wtedy można się urobić!!
myślicie że ludzie z konfekcji lubią pracować na zawijalni?tak samo nas źle traktujecie jak my przychodzimy do was pracować
zdjecie uzytkownika
ww - 2014-09-06 06:04:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
na konfekcji to można się dopiero urobić pchając palety po 500kg.ręcznym paleciakiem cały dzień a jest osoba która ma uprawnienia na elektryczny wózek ale swoje koleżanki chroni a tylko innymi się wysługiwać potrafi.
zdjecie uzytkownika
kasiuka83 - 2014-09-11 18:19:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakiś magazynier i monter by mnie interesował u nich najbardziej, chociaż inne podobne rzeczy też chętnie wezmę, ale napiszcie czy u nich jest obowiązkowa praca w weeekendy i czy jest jasny systrem rozliczania i premii i nadgodzin (jeśli oczywiście takie są u nich w WEawel S.A.Dobczyce), pozdrawiam cieplutko wszystkich co pomogą
zdjecie uzytkownika
ona - 2014-09-14 21:37:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dziewczyny nie zgadzajcie sie na pchanie palet recznym paleciakiem to wbrew przepisom BHP mozecie tylko przenosic do 20 kg a sam paleciak juz wazy koło 80 kg. To moga robic tylko faceci albo jesli macie uprawnienia na wozek elektryczny.Zapytajcie behapowca.
zdjecie uzytkownika
energetyk - 2014-10-09 17:31:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jaka panuje sytuacja wsrod specjalistow?
widze ze energetyka poszukuja co 6 miesiecy. widocznie slabe warunki pracy nie mowiac o wynagrodzeniu.
zdjecie uzytkownika
fana - 2014-10-26 13:41:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ona - 2014-09-14 21:37:56]:
tylko czy jazda paleciakiem równoznaczna jest z noszeniem danego towaru bo pewnie to jest główny problem jak to zainterpretować. Po za tym to jakoś nie wyobrażam obie sytuacji, aby ktoś protestował w takiej sytuacji... Sprawa będzie postawiona w taki sposób , że jak nie chce się danej osobie pracować to przecież nie musi...
zdjecie uzytkownika
jackol - 2014-12-08 22:05:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak zazwyczaj pracownik jest promowany i oceniany w firmie? Jakie możliwości rozwoju zawodowego oferuje firma swoim pracownikom? Jaki jest pakiet świadczeń socjalnych dla pracowników w firmie? Jakie są oczekiwania pracodawcy od nowego pracownika? z góry dziekuje za udzielenie odpowedzi i pozdrawiam serdecznie.
zdjecie uzytkownika
nina - 2015-01-02 11:15:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chcialabym sie doowiedziec czy sa teraz przyjecia czy moze zwalniaja?
zdjecie uzytkownika
@. - 2015-01-02 16:20:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Raczej zwalniają nawet osoby z umowami o pracę,i to takie osoby które można stawiać za wzór pracownika a te co ciągle są na chorobowym mają większe szanse na prace tak tu się ceni pracownika.Nowy dyrektor nie zdaje sobie sprawy z tego co robi.
zdjecie uzytkownika
nina - 2015-01-03 10:53:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Dziekuje za odowiedz ,tak ze wawel odpada,zreszta to i tak juz jedynie w ostatecznosci .
zdjecie uzytkownika
prawda - 2015-01-04 21:51:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
ODRADZAM!
jeśli macie wybór to unikajcie tego miejsca... odkąd jest nowy dyrektor Pulit ludzie w Wawelu traktowani są jak maszyny do pracy. Osoby pracujące na zlecenie nie maja żadnych praw, ale za to bardzo dużo obowiązków których nie powinni wykonywać np. praca przy maszynach. Tacy ludzie są niedoceniani, nie ma tam przyszłości... Zlecenie pracuje tak samo na nocki jak stale umowy jednak im nie przysługuje "dodatek nocny" który się im należy tym bardziej ze wykonują te same prace. Jeśli pracujesz już dłuższy okres na zlecenie dyrektor zamiast dać Ci umowę woli zwolnic. Mało tego ostatnio zwalnia nawet osoby z umowami o prace z dnia na dzień informując je o tym (oczywiście nie osobiście) i nie podając powodów nie przedłużenia umowy, zwłaszcza ze byli to pracownicy dyspozycyjni i przełożeni na pewno nie mieli im nic do zarzucenia.
Podsumowując jeśli wybierasz to miejsce pracy niech to będzie ostateczność, którą jak najszybciej staraj się zmienić bo tam przyszłości nie ma, nie docenia Cię a jedynie wykorzystają.
zdjecie uzytkownika
magnifica - 2015-02-20 20:51:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
no cóż przepracowałam w firmie trochę czasu, jeden wielki s.h.i.t miałam kontakt z biurem głownym - panoszenie i mobbing na każdym kroku, zastraszanie zwolnieniam, ponoć przykłąd idzie z góry... osoby na zlecenie traktowane jak śmieci!!!! kiedy ludziom kończyły sie umowy nikt nie był w stanie powiedzieć co dalej, panie DARIUSZU pracownicy to ludzie, którzy mają rodziny i pracują w Wawelu nie po to byście im robili łaskę, ze mają pracę ale wręcz przeciwnie to oni wam robią przysługę w zamian za te marne pieniądze, więc zacznijcie ich traktować jak LUDZI!!!!! a nie jak gorszą rasę roboli!!!!! chce pan iść do przodu to zlikwiduj chłopie stanowiska "pociotkowe" - same rodziny pracują! a wszystkich z zewnątrz szybko się likwiduje!!! czyż to nie podlega przepisom prawa o dykryminacji? Ludzie jak macie tylko inną opcję to omijajcie te swędziwory dolne z daleka!!!!
zdjecie uzytkownika
Ryszard - 2015-02-27 01:11:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie spodziewałem się, że taka marka jak Wawel, której czekolady, czy wafelki goszcza na stołach polskich rodzin od pokoleń będzie miała tutaj takie opinie. Ja na ich stronie internetowej znalazłem ogłoszenie, poszukują na produkcję - prace pomocnicze. Możecie mi napisac co to znaczy, że wynagrodzenie jest uzależnione od zaangażowania (stawka godzinowa), bo co to znaczy byc tu zaangażowanym?
zdjecie uzytkownika
paula - 2015-03-05 06:42:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja lubie pracowac w tej firmie pracowałam do konca grudnia na konfekcji i do stałam zwolniona a mozesz mi napisac kiedy chca przyjmowac na produkcje bo cos czytałam powyzej ze poszukuja na produkcje przy pracach pomocniczych prosze o odpowiedz za co z góry serdecznie dziekuje pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
ja00 - 2015-03-10 17:16:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
WITAM!!!PRACA W TEJ FIRMIE TO ISTNE NIEPOROZUMIENIE JAKIS OBOZ PRACY....LUDZIE PRACUJA PO KILKA LAT NA UMOWE ZLECENIE I ZADNYCH ZMIAN NIE WIDAC CO WIECEJ ODPOWIEDZIALNI SĄ ZA PROWADZENIE MASZYN... KIEDY WPADA INSPEKCJA PRACY LUDZIE SA ZASTRASZANI (ZWOLNIENIAMI)I MOWIA CO IM KAŻA.... PUPILKI BRYGADZISTEK MAJA ZAWSZE LZEJSZA PRACĘ CO WIECEJ WSZYSTKO ZAŁATWIANE JEST PO 'ZNAJOMOŚCIACH RZADZA TAM LUDZIE KTORZY NIE MAJA POJECIA JAK TO WSZYSTKO POWINNO PROSPEROWAC BEDZIE POPROSTU CORAZ GORZEJ ZRESZTA JUZ TAK JEST.... DYREKTOR ROBI WSZYSTKO ABY UNIKAC ROZMOWY O UMOWACH NIBY TAKI WIELKI ZAKLAD A NIE STAC ICH NA UMOWY DLA PRACOWNIKÓW???TO POWINNO BYC NA PIERWSZYM MIEJSCU BO LUDZIE PRACUJA TAM TAK DOBRZE JAK TYLKO MOGA I PRZYCZYNIAJA SIE W DUZEJ MIERZE DO ROZWOJU TEJ FIRMY :/BRAK SZACUNKU DO PRACOWNIKÓW TO TO CZYM MOŻE OBDAROWAĆ CIE W ZAMIAN ZA CIEŻKA PRACE DYREKTOR PULIT A BRYGADZISTKI TO NADĘTE "WIELKIE"PANIE KTORE ZAMIAST ZAJAC SIE PRACA WOLA POOBGADYWAC WSZYSTKO I WSZYSTKICH TYLKO GDY DYREKTOR POJAWI SIE NA HALI UDAJA ZE SA PRZEJĘTE SWOJA ROLĄ... NAPRAWDE ODRADZAM TO MIEJSCE SZKODA CZASU I NERWÓW....
zdjecie uzytkownika
yoko - 2015-03-11 19:55:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Inspekcja pracy nic nie robi!!!! dostają tyle skarg i co? i nic, no ale potem ktoś wynosi słodycze w siatach, wieśniactwo, no jak ktoś jest inteligentny to współczuję tam być...
zdjecie uzytkownika
jones07 - 2015-03-12 21:41:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Polecam tą prace dla ludzi którzy chcą przekonać się jak brutalne jest życie. Coraz gorzej się tam dzieje... Ostatnio do nowych umów zleceń dodali aneks gdzie pisało że umowa zlecenie ci odpowiada... Wiadome że zrobili to po to by odczepić się od inspekcji pracy. Jak macie możliwość wyboru innej pracy lub możecie pozwolić sobie na spokojne szukanie to mijajcie to miejsce z daleka. Choć w sumie to co tam się dzieję to trzeba zobaczyć bo inaczej tego się nie zrozumie.
zdjecie uzytkownika
Ben - 2015-03-15 20:44:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [jones07 - 2015-03-12 21:41:19]:
Dokładnie, to co się tam dzieje, to jest masakra poprostu. "Dyrektorzy" mają pracownika za nic- dosłownie za mniej niż zero. Warto iść , zobaczyć i szybko spier......
zdjecie uzytkownika
nari - 2015-03-17 14:13:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dyrektorzy - wieśniactwo! tak naprawdę niczym się intelektualnie nie wyróżniają, no ale stanowisko jest, władza jest. Żona nie dała - powyżywać się trzeba na kimś. totalne nieporozumienie, niestety żeby pracować u polaczków trzeba być odpornym.... ludzie pakujcie sie jak możecie i uciekajcie z tego wawelu
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Co tu dużo pisać przez coraz mniejsze zainteresowanie ludzi by tu pracować odrazu dostajesz robotę bez żadnych rozmów.
Pytania: Czy ma pan książeczkę sanepidowską... I tyle.
zdjecie uzytkownika
Kili - 2015-03-20 15:15:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niektózy nie mają jednak lepszych ofert i muszą się zatrudnić mimo iż czasem jest tak jak mówicie. Wyzysk jest w wielu firmach. Ale ludzie młodzi czasem muszą od czegoś zacząć, nawet żeby sobie dorobić trochę pieniążków. I tak właśnie mnie zainteresowała ich oferta pracy w produkcji jako pomocnika. Moimi zadaniami mają być prace pomocnicze przy produkcji cukierniczych. Macie jakieś informacje na temat tego stanowiska ?
zdjecie uzytkownika
paula - 2015-03-21 16:29:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kili - 2015-03-20 15:15:01]:
fajnie jest ja nierzakam to sie przewaznie pakuje słodycze a kiedy idziesz do pracy od kiedy prosze o odpowiedz
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wawel S.A Dobczyce
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Wawel S.A Dobczyce?
Zadaj pytanie