Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Wawel S.A Dobczyce

Pracowałeś w firmie Wawel S.A Dobczyce i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
nari - 2015-03-17 14:13:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
dyrektorzy - wieśniactwo! tak naprawdę niczym się intelektualnie nie wyróżniają, no ale stanowisko jest, władza jest. Żona nie dała - powyżywać się trzeba na kimś. totalne nieporozumienie, niestety żeby pracować u polaczków trzeba być odpornym.... ludzie pakujcie sie jak możecie i uciekajcie z tego wawelu
zdjecie uzytkownika
Kili - 2015-03-20 15:15:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niektózy nie mają jednak lepszych ofert i muszą się zatrudnić mimo iż czasem jest tak jak mówicie. Wyzysk jest w wielu firmach. Ale ludzie młodzi czasem muszą od czegoś zacząć, nawet żeby sobie dorobić trochę pieniążków. I tak właśnie mnie zainteresowała ich oferta pracy w produkcji jako pomocnika. Moimi zadaniami mają być prace pomocnicze przy produkcji cukierniczych. Macie jakieś informacje na temat tego stanowiska ?
zdjecie uzytkownika
paula - 2015-03-21 16:29:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kili - 2015-03-20 15:15:01]:
fajnie jest ja nierzakam to sie przewaznie pakuje słodycze a kiedy idziesz do pracy od kiedy prosze o odpowiedz
zdjecie uzytkownika
Fromek - 2015-04-05 04:21:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A przy tym pakowaniu słodyczy jak się ma cała sprawa ? Ile można zarobić ? Bo mnie interesowałaby przynajmniej średnia krajowa, no ale na umowie zlecenie to raczej takiej kwoty nie uzyskam. Nie będzie to moja stała praca, ale w między czasie coś przyadłby się porobić. Wiecie ile na takim stanowisku pieniążków jest ?
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-04-06 20:32:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Fromek - 2015-04-05 04:21:13]:
wielkie ( usunięte przez administratora )jest:10zł brutto na godzinę
zdjecie uzytkownika
w.. - 2015-04-07 12:15:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Osoby które dbają o pracę i chodzą systematycznie są gorzej traktowane od tych którzy tej pracy nie pilnują a panie brygadzistki traktują ludzi według plotek których się nasłuchają ,traktują ludzi po uważaniu ,brak inteligencji ze strony przełożonych,kompletne dno.
zdjecie uzytkownika
aga - 2015-04-08 17:49:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (8)
Witam, pracowałam w wawelu prawie 7 miesięcy i tak teraz czytam te opinie i stwierdzam iż nic nie jest przesadzone, podjęłam tam prace bardziej z konieczności niż przyjemności, pracowałam na dziale który nazywa się konfekcją, to jest wszystko prawda o dźwiganiu ręcznym ciężkich palet na paleciakach, układaniu ciężkich standów, praca na konfekcji to nie siedzenie przy stole i układanie michałków, poza tym zawsze wtedy gdy na innym dziale brakowało ludzi do pracy to zawsze posyłano nas no bo przecież gdzie diabeł nie może to konfekcje pośle, umowę zlecenie bo na inną nie ma szans (ludzie pracują na zlecenie po kilka lat) dostawaliśmy na góra 2,3 miesiące , a ostatnio nawet przy umowie kazano nam podpisać oświadczenie w którym najważniejszym punktem było to iż dobrowolnie zgadzamy się na pracę na podstawie umowy zlecenia i że ową umowę nie obejmuje kodeks pracy, a jeżeli ktoś nie podpisał tego automatycznie nie przedłużano z nim umowy ,można by wiele pisać na temat tego jak wygląda tam praca ale tak w skrócie to mogę powiedzieć iż ubrania w które kazano nam się przebierać były wyniszczone, wytarte , często poplamione zawsze był problem z otrzymaniem odpowiedniego ubrania,zarobki nie adekwatne do wykonywanej pracy, 10 zł brutto bez dodatków nocnych, dla porównania pracownicy na umowę stałą często wykonują pracę dużo lżejszą za znacznie wyższą stawkę, ludzie tam pracujący dzielą się na pracowników na umowę o pracę i na pracowników na zlecenie którzy nie mają żadnych praw tylko same obowiązki,ponadto nie ma sensu się starać , pokazywać że się chce, umie i potrafi i że się chodzi do pracy stale, ponieważ tacy ludzie zostają zwolnieni a zostawia się obiboków i leserów którym się pracować nie chce i chodzą jak chcą albo siedzą na zwolnieniu lekarskim, na koniec mogę powiedzieć tyle :jak jesteś zmuszony ponieważ w życiu bywają różne sytuacje to pracuj ale szukaj pracy szczególnie gdy jesteś młody bo w wawelu nie ma żadnej przyszłości i perspektyw
zdjecie uzytkownika
kari$ - 2015-04-14 20:50:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam pracy tam a w szczególności w ich kawiarni e
w Krakowie!!!!!!
zdjecie uzytkownika
MAciej - 2015-04-21 02:56:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Możesz powiedzieć co jest nie tak z nimi skoro są czołową firmą na rynku polskim, bo trochę mam sprzeczność ze stanem faktycznym a opowieściami różnych byłych pracowników.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-04-21 20:08:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [MAciej - 2015-04-21 02:56:35]:
Na renomę firmy pracowały pokolenia,ludzie doświadczeni z wieloletnim stażem.Teraz rządzi żłobek i przedszkole,ludzie którzy nie splamili sobie rąk ciężką pracą,nie przeszli od podstaw każdego stanowiska produkcyjnego więc czasami żądają rzeczy niemożliwych do wykonania.Fakty są takie jak je opisują byli lub obecni pracownicy.W firmie pracowitość,rzetelność oraz jakość wykonywanej pracy nie jest nagradzana liczy się długi jęzor liżący gdzie się da byle tylko osiągnąć cel.Proszę nie myl renomy firmy z faktycznymi wewnątrzzakładowymi stosunkami między ludzkimi.Dużo by pisać ale po co i tak usuną bo prawda w oczy kole
zdjecie uzytkownika
anana - 2015-04-24 15:40:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [xyz - 2015-04-21 20:08:26]:
dokładnie!!!! zamiast stawiać na ludzi ze stazem pracy prezesik woli otaczać sie młodymi i liżącymi... ach wieśniactwo!
zdjecie uzytkownika
nciudg - 2015-05-01 11:32:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kari$ - 2015-04-14 20:50:49]:
dokładnie, lepiej iść na parasolki na rynek, bo tam przynajmniej traktują cię jak człowieka, tipy są twoje i koniec, a w kawiarni wawelu no cóż... zawsze tipy wrzucano do kubeczka a potem dzielono na ilość ludzi na zmianie - kierowniczka A nic nie robiła a potrafiła zawsze wziąść swoją część tipa, nam kazała przynosić tipy a sama nic nie robiła, a jak ktoś odezwał się na ten temat to już nie miał życia.... ona najwięcej zarabiała, miała umowę o pracę a potrafiła z każdej złotówki coś uczknąć dla siebie.... nam nie pozwoliłam kawy robić a jak jej mężuś przyszedł to musiałyśmy mu koktajle lub kawę robić, oczywiście za darmo (biedaki przecież nie)
zdjecie uzytkownika
karolina w. - 2015-05-21 15:29:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w sumie mieć taką firmę w cv to skarb. byłam dzisiaj na ich stronie internetowej i bardzo mi się podoba jak podkreślają na niej rodowód i tradycję swojej marki. mają prestiż i co by nie mówić, wyśmienite produkty. chyba każdy w życiu śpiewał malaga tiki taki i kasztanki! podoba mi się tez na ich stronie zakładka "relacje inwestorskie", fajne podejście do biznesu czekoladowego
zdjecie uzytkownika
gfgj - 2015-06-11 19:55:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie, omijajcie ten zakład szerokim łukiem!! Nie warto tracić nerwów, zdrowia i czasu, by zostać śmieciem (bo tak ludzie są tam traktowani na produkcji). Dobra rada dla wszystkich: zamydlą Wam oczy bajeczkami, obietnicami, a później będą się śmiać za plecami naiwnego PLEBSU, że daliście się nabrać.... Zero szacunku, kultury, zrozumienia.
zdjecie uzytkownika
buba - 2015-06-17 12:11:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, chciałam zapytać jak wygląda praca na dziale konfekcji, czy jest bardzo ciężko? Z góry dziękuję za odpowiedź
zdjecie uzytkownika
rg - 2015-06-18 14:38:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [karolina w. - 2015-05-21 15:29:22]:
hehe, dziewczyno nie znasz życia, mieć taką firmę w cv :) ja niestety mam taką firmę w cv i w normalnych firmach ludzie reagują śmiechem, ze tak długo tam wytrzymałam...
zdjecie uzytkownika
coco - 2015-06-18 15:25:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałam tam dłuzszą chwilę, miałam okazję poznać ludzi "tych wyżej" i muszę stwierdzić, że moją najlepszą decyzją w życiu było odejście... wydzwaniali w weekendy, zmieniali grafik z dnia na dzień, mobbing na każdym kroku - wieśniactwo!!!!! zero klasy w tych ludziach, wszystko jest knute za plecami, kierownicy obgadują z pracownikami innych pracowników -komuna!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Wiola - 2015-07-14 15:56:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [coco - 2015-06-18 15:25:08]:
Hej Coco skoro mobbing to dlaczego nie zgłaszałaś to dość mocne oskarżenie. Ja właśnie jestem ciekawa jak atmosfera w pracy wygląda składam cv i mam nadzieję na jakąś dobrą ofertę, I szczerze mówiąc o nic się nie obawiam bo firmę kojarze z dobrej strony tak więc opiszę swoje warażenia, jak zaczę u nich
zdjecie uzytkownika
coco - 2015-07-22 18:04:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Wiola - 2015-07-14 15:56:06]:
myślę, ze tutaj wypowiadają się osoby, które już pracowały bądż pracują, popracuj rok, 2 lata i wtedy się wypowiedz, sprawę zgłaszałam, ale jesteśmy w Polsce :) good luck!
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-16 07:26:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
kl... - 2015-08-16 07:27:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ważne ile pracujesz a zarabiasz tyle samo co nowe osoby które przychodzą bądz wracają po przestoju i co najlepsze nie nadają się niektóre osoby do najprostszej pracy.Praca przy wyrobach spożywczych gdzie brud i ubóstwo ale kiedy ma przyjść ktoś z kontroli wtedy wielkie sprzątanie i od nowa to samo .Ha najlepsze jest to że przeszkadza im podwinięcie spodni kiedy jest upał i picie kolorowych napojów ale resztą się nie przejmują .Przejście w obrębie maszyn ,pasów ledwo co moża przejść a nie poruszać się podczas pracy byle by szybko i najwięcej aby premia była wyższa kosztem ludzi ze zlecenia ,którzy niektórych pracowników na umowę o pracę uczą na maszynach i jeszcze ich muszą na każdym kroku pilnować aby wszystko przebiegało sprawnie.Umowa -zlecenie nie ma prawa obsługiwać maszyn ale nadal obsługują a wtedy panie przełożone się pięknie uśmiechają nieba by uchyliły.Przepracują dwa weekendy i mają tyle co zlecenie za cały miesiąc.Nie ma takiego drugiego zakładu żeby tak wykorzystywać ludzi nawet najniższej krajowej nie ma na zlecenie jaka emerytura z takich dochodów zero totalne i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Owszem są zlecenia w zakładach ale nie 8 lat i więcej ;lubię Cię dam Ci umowę nie podlizujesz się nie masz nic.Proszę bardzo pracujmy wszyscy na umowę zlecenie albo na umowę o pracę wtedy nie będzie podziału i dyskryminacji między ludzmi gorsza czy lepsza.
zdjecie uzytkownika
errr404 - 2015-08-25 12:47:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Mobbing na coraz szerszą skalę, ze strony brygadzistów, straszenia zwolnieniami, wyśmiewanie, i znęcanie się psychiczne przy zerowym braku kompetencji i wiedzy ale jak ciocia załatwiła to się robi. Ciekawe gdzie jest BHP?? A zapomniałam tam ręka rękę myje. Pracowałam przez tydzień i tyle chamstwa jeszcze nie doświadczyłam ze strony ledwo dwudziestoparoletniego czarnego brygadzisty na żelkach, który powinien się leczyć a nie pracować. Zwykły cham burak i tyle. W wawelu już był jeden pozew o znęcanie się psychiczne i dalej to samo może jak bedzie jeszcze jeden to się coś zmieni.
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2015-08-26 10:33:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak zgadzam się umowa zlecemie nie powinna obsługiwać maszyn ,tylko stali pracownicy , jest ich na tyle,za to im płacą! my umowa zlecenie pracujemy w swoim tępie tak jest w umowie... i wykonuje prace pomocnicze
zdjecie uzytkownika
szary - 2015-08-26 16:24:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Brygadzista z żelek powinien szanować pracowników.Bo jak szybko wlazł na stołek tak może szybko z niego spaść.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Co tu dużo pisać przez coraz mniejsze zainteresowanie ludzi by tu pracować odrazu dostajesz robotę bez żadnych rozmów.
Pytania: Czy ma pan książeczkę sanepidowską... I tyle.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-26 23:29:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja osobiście wybrałem pracę z kierunku medycznego. Obecnie będę kończył Technika dentystycznego w szkole Gowork www.szkoly.gowork.pl. Mają super warsztaty, dużo praktyki, na czym właśnie mi zależało. Kierunek nie drogi, a nauczyciele super przekazują wiedze. Jeszcze egzamin zawodowy przede mną ale na pewno go zdam. A nawet już mam wstępne oferty pracy z wysokim wynagrodzeniem sięgającym 3.000 zł po uzyskaniu tytułu Technika Dentystycznego. Wszystkim polecam!
zdjecie uzytkownika
wiotki - 2015-08-26 23:30:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślę , że jak wszędzie tak i tu potrzebne są zmiany na lepsze. Nie chodzi mi o to , że coś jest wyjątkowo źle, po prostu – można zrobić jeszcze sporo , aby ludziom pracowało się przyjemniej. Również zachowanie niektórych ludzi pozostawia jeszcze wiele do życzenia. Oby były one tego tylko świadome i coś z tym zrobiły
zdjecie uzytkownika
luna - 2015-08-27 14:37:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Czy ktoś może orientuje się jak wygląda sytuacja w laboratorium? Jaka panuje atmosfera na tym dziale?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wawel S.A Dobczyce

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Wawel S.A Dobczyce?
Zadaj pytanie
alert