Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Pol-Dróg

Pracowałeś w firmie Pol-Dróg i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pd - 2014-09-19 12:46:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zatrudnik sie kolego u prywaciarza to w zimie nie zobaczysz 80% tylko uścisk dłoni szefa jak bedzie dobrze, a w najgorszym wydaniu sanki z wrotkami.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-09-19 15:15:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uwierz ze u prywaciarza będę miał przynajmniej robote a nie tak jak u Was ciekawe czy wygracie przetarg na odśnieżanie czy Rudnicki Was nie przebije i wtedy zobaczymy kto będzie się śmiał. A ja jako dluuuugo letni pracownik już mam dosyć tej Waszej niemocy.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-09-19 16:37:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
kolego "pracownik" masz rację.tyle lat pracy i co...wypowiedzenie i nara...jak czytam te niektóre wypociny to aż ręce opadają. A zwłaszcza tych co tak bronią zarządu...że to niby robotnicy rozwalili firmę i w ogóle...to teraz zadam wam pytanie-czy to ci "robotnicy" wyprowadzali kasę z firmy budując hotele w Bułgarii i Chorwacji?czy to ci robotnicy kupowali apartamenty nad naszym morzem???nie bo ich na to nie stać...moim zdaniem rozsądny przedsiębiorca nie dopuścił by do takiej sytuacji w jakiej jest teraz...zamiast wyprowadzać pieniądze z firmy powinien ruszyć głową i starać się ratować dorobek swojego życia...ale tu jest a raczej było inaczej...sprzedać co się da a później ogłosić upadłość...tak poległ choćby POL-DRÓG Dolny Śląsk...ABM Legnica duża firma z historią,tyle ludzi miało pracę i co ... posprzedawane wszystko i UPADŁOŚĆ...Ahh...BRAK SŁÓW...
zdjecie uzytkownika
do były pracownik - 2014-09-19 18:46:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie myl zarządu spółek z właścicielami!!!
Co Dolnego Śląska to firma jest w upadłości ale układowej żyją i mają się dobrze , wiec nie wprowadzaj ludzi w błąd.
Co do wyprzedaży i zwalniania ludzi to w każdej firmie czy to Skanska czy Strabag to eliminuje się najsłabsze ogniwo.
zdjecie uzytkownika
siwy_86 - 2014-09-20 09:55:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [zorientowany - 2014-09-14 20:54:02]:
Podstawą dobrej firmy jest zawsze dobry zarząd i sposób w jaki zarządza posiadanym potencjałem sprzętowym i ludzkim . Jeżeli przychodzi nowy prezes do oddziału Dolny Śląsk (w 2009 r) i na dzień dobry deklaruje , że nie zamierza wyrażać zgody na startowanie w przetargach poniżej 2 - 4 mln to świadczy tylko o tym , że brak mu doświadczenia i pojęcia o zabezpieczaniu środków na bieżącą działalność firmy ( płace , podatki , ZUS , paliwo itp. ). A przecież na początku każdego roku , każdy oddział POL-DRÓG musiał zaliczkowo odprowadzać właścicielom POL-DRÓG jakąś kwotę na poczet przyszłych zysków , których czasami nie było , no cóż sport kosztuje . Wielkość POL-DROG`u wzięła się nie wiadomo skąd , przejmowanie większych lub mniejszych firm drogowych , najpierw na pomorzu później w innych rejonach kraju np. ABM Legnica i posługiwanie się sloganem " zaufaj naszemu doświadczeniu " nie miało nic wspólnego z działalnością w zakresie budowy dróg a raczej było to motto właścicieli " zaufaj naszemu doświadczeniu" a na pewno stracisz wszystko co masz . Szary pracownik nie miał żadnego wpływu na to gdzie idą pieniądze , nie mógł domagać się podwyżek a związki zawodowe też ( o ile gdzieś istniały - bo właściciele byli chorzy , jak słyszeli że w przejmowanej firmie takowe istnieją ) nie miały nic do powiedzenia i prawnicy właścicieli od razu szukali możliwości ich zlikwidowania . Dla wielu z nas , obecnie byłych pracowników , grupa POL-DRÓG to była jedna wielka pralka do prania pieniędzy , która niestety zacięła się a konsekwencje ponieśli ci są na końcu : pracownicy i kadra techniczna . Właściciele nic nie stracili , co swoje to dawno zarobili a teraz sztab prawników kombinuje jak dodatkowo zarobić na upadłościach .
zdjecie uzytkownika
do siwy 86 - 2014-09-20 10:22:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dowody kolego dowody bo to co sugerujesz to mogą być pomówienia...
zdjecie uzytkownika
Darek - 2014-09-20 10:46:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do siwy 86 - 2014-09-20 10:22:43]:
Podstawą każdej firmy jest ZESPÓŁ Ludzi. A za pomówienia można trafić do więzienia.
zdjecie uzytkownika
koles - 2014-09-20 11:29:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2014-09-19 16:37:27]:
coś wiecej o tych hotelach napiszesz?
zdjecie uzytkownika
Damian - 2014-09-20 12:18:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [siwy_86 - 2014-09-20 09:55:51]:
Zmartwię Cię - przed tą FIRMĄ jeszcze wiele wspaniałych lat, dobrych kontraktów i stabilnego rozwoju. Bez Ciebie oczywiście :-)
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-09-20 13:11:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Damian - 2014-09-20 12:18:41]:
No nie powiedziałbym tego.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-09-20 13:14:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [koles - 2014-09-20 11:29:19]:
Ja bym dodał jeczcze bilarda w piwnicy w budynku zarządu, kilka nowo zakupionych jachtów, ale to w Gdańsku
zdjecie uzytkownika
Marek L. - 2014-09-20 14:11:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-09-20 13:14:01]:
Tak się tworzą historyczne PODANIA I LEGENDY oraz MITY :-)
zdjecie uzytkownika
do pracownik - 2014-09-20 15:48:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak i może jeszcze w wahadłowce aby Ciebie w kosmos wysłać. Ludzie zastanówcie się co Wy piszecie i skąd w Was tyle nienawiści
zdjecie uzytkownika
Darek - 2014-09-20 18:47:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-09-20 13:14:01]:
Jak z taki mi ludźmi można cokolwiek budować? :-( Tragedia - współczuję Firmie POL-DRÓG z całego serca ludzi, którzy przez tyle lat rozwalali ją od środka :-(
zdjecie uzytkownika
Wku***iony - 2014-09-21 10:48:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [siwy_86 - 2014-09-20 09:55:51]:
Kolego - "przejmowanie" firm to znaczy ich KUPOWANIE. Jeżeli INWESTOR płaci kilkadziesiąt milionów złotych za firmę, to chce z niej czerpać ZYSKI - to proste jak budowa cepa. Więc jakie możesz mieć pretensje do WŁAŚCICIELI, że wypłacali zyski z firmy?!!! "Przejmij" sobie firmę, wyskocz z DROBNYCH stu banieczek, a następnie prowadź działalność charytatywną i zatrudniaj takich jak Ty na wynagrodzeniu 20.000 zł. netto/miesięcznie albo i więcej. Odprowadź od tego ZUS, US i powodzenia!!! A jeśli nie masz przypadkiem na zbyciu stu baniek, to nie chrzań głupot, nie siej fermentu i pomówień wobec ludzi, którzy Cię karmili.
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2014-09-21 20:35:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
„Kiedy ludzie są dumni, że należą do swojej firmy, ta duma jest wyjątkowym źródłem wsparcia i oddania, co w świecie pełnym przeciętności oraz obojętności stanowi wielką szansę, aby się wyróżniać”
Richard Branson
zdjecie uzytkownika
arek321 - 2014-10-07 15:31:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z Drawska Pomorskiego pogonili prezesa??wiecie coś o tym?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-10-10 18:58:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałbym się zapytać gdzie są naszee wynagrodzenia za przepracowany miesiąc?? POL-DRÓG gdańsk.....to już drugi raz jak pracownicy przez weekkend zostają bez wynagrodzenia!!
zdjecie uzytkownika
prac - 2014-10-10 19:46:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to wojna i bunt w poniedziałek można olać już ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kto może to ucieka lub już uciekł
zdjecie uzytkownika
stary pracownik - 2014-10-11 21:44:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dajcie sobie spokój z tą firmą ja uciekłem trzy lata temu było [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest i będzie
zdjecie uzytkownika
jeszcze pracownik - 2014-10-12 13:42:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i zaczyna się, zamiast w trudnych dla firmy czasach wspomóc ją, to rzucacie kalumnie.
zdjecie uzytkownika
oświecony - 2014-10-23 19:29:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podwykonawcy nie mają płacone za wykonaną robotę , długi wszędzie , wypłaty płacone w ratach . Co sądzić o takiej firmie? Firma bankrut!!! Przestańcie oszukiwać ludzi i powiedzcie im prawdę !! Firma ma się ku upadłości, w wy chcecie wydoić ile się jeszcze da!!!








podw
zdjecie uzytkownika
mniej oświecony - 2014-10-24 18:28:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oświecony - 2014-10-23 19:29:00]:
zwłaszcza z Ciebie, skoro jesteś taki oświecony to może znajdziesz cudowny środek?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-10-26 22:12:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety Oświecony ma rację... zamiast ogłosić prawdę, zbywają wszystkich
zdjecie uzytkownika
Orinklusi - 2014-10-30 11:05:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciężko oczekiwać po pracownikach czy podwykonawcach by próbowali ratować pol-dróg jeśli uzyskali od nich takie czy inne finanse płacone w ratach. Na pewno nie przysporzyło im to przyjaciół, więc też nie dziwię się obecnej sytuacji firmy. Tam gdzie źle zaczyna się dziać ludzie starają się uciekać jak z tonącego okrętu.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pol-Dróg
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x