brak logo

WIKA POLSKA S.A

Włocławek

Opinie o WIKA POLSKA S.A

mija 2016-05-13 08:48:46
Pracowałam na M8 i dzięki bogu juz tam nie pracuje , tam sie nie da pracowac normalnie , jesli nie masz kogos znajomego ,beda cie gnebic wysmiewac sie z ciebie a przede wszystkim stoiac na MTO przyjzalam sie co tam sie dzieje , mialam okazje stac na przeciwko MTO nie raz . Tam dopiero są szopki ustawiaczki zachowuja sie jak by byly na stanowisku kierowniczym . Niech trafi tam osoba ktorej nie znosza ,odczekaja jak kieras do domu pojdzie i szukaja jakby tu zaczac afere i dopiec tej osobie i po za plecami sie z niej wysmiewaja ze zrobila cos zle.Tam sie nie da pracowac ani myslec logicznie dlatgo mozna popelnic blad i one dobrze o tym wiedza , robia to po zlosc danej osobie ,tylko po to by jej sie pozbyc bo kto wytrzyma psychicznie .Ja stalam na kaizenie i nikt z ustawiaczy nie podszedl i nie powiedzial mi jak mam pakowac w co musialam biegac i pytac sie innych ludzi co mam robic bo ustawiacz wyszedl na fajke i mial to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] A bylam co dopiero przyjeta do pracy . Jak wrocil z tej palarni wydzieral sie na mnie ze to jet zle ,wiec skad mam wiedziec jak mam to robic , skoro nie mialam pojecia co to jest obejma w jaki kartonik pakowac jesli nikt mi tego nie powiedzial.Atmosfera jest tam chora . Ludzie nie bojcie sie z tym isc gdzies wyzej skoro kieras z tym nic nie robi zrobcie cos sami, bo ja mam zamiar isc w tej sprawie i wszystko opwiedziec .
3
były 2016-05-13 14:01:44
Mija @ja pracowałem na m9 i tam jest podobnie. Mobbing to norma. Kto chce zachować zdrowie i to psychiczne również niech się dwa razy zastanowi zanim podejmie pracę w wice.
4
Oburzony 2016-05-15 17:41:07
Najgorsze jest,ze pracownik pójdzie wyżej z problemem to i tak góra go oleje bo ze zwykłego człowieka zrobią głupiego łącznie z kierownikiem wydzialu
5
iga 2016-05-15 20:22:21
Ludzie pracuja po 5,7 lat i na umowach co 2 tygodnie tak jest właśnie na M8.Chodzą proszą sie o umowe normalna i dostaja odpowiedz ze sie nie nadaja,albo ze normy nie wyrabiaja, to po jaka cholere trzymaja takich pracownikow skoro nie ma z nich zadnego pozytku.To jest kpina wiedza ze my czasowcy pracujemy na ich premie i gnaja nas, dla nich nie liczy sie czy w danej sytuacji cos ci dolega itd..ma byc norma i juz nie ma dyskusji.Nam nie nalezy sie nic.Taka sprawe poruszyc trzeba w telewizji.Mialo nie byc smieciowek i co nadal są i watpie zeby w tym zakladzie sie cos zmienilo na lepsze.
8
## 2016-05-16 07:49:25
mobbing na m8 to codziennosc,wikowcy dostaja premie a czasowcy nic,za wyrobienie normy rocznej tez dostali kase,sami to zrobili,nowi pracownicy sa szkoleni na innych wydzialach zeby nie uciekli od razu z m8,niektorzy co maja umowy na liniach gwiazdorza zamiast robic a czasowiec zapieprza zeby wyrobic norme.
5
olo 2016-05-18 21:42:52
Ale pojechali po M9. W większości się zgadzam...
6
Pracownik 2016-05-21 12:24:32
Niech wreszcie ktoś z wyższego szczebla zainteresuje się sytuacją na wydziale M6 a w szczególności spraw dotyczących grafików ,dwunastek 5 dni w tygodniu oraz mobingu.
7
były spawacz 2016-05-21 16:33:08
LUDZIE JACY WY GŁUPI I NAIWNI GÓRA DOBRZE O WSZYSTKIM WIE I MA WAS TAM GDZIE KURKA JAJECZKO TAK MA BYĆ MACIE ZAPIEPRZAĆ ZA GROSICZKI I SIĘ ŻRYĆ MIĘDZY SOBĄ O TO TU CHODZI. TO WY SAMI MACIE SIE NAUCZYĆ MÓWIĆ NIE PRZEŁOŻONYM I WALCZYĆ O SWOJE PRAWA A NIE ZASŁANIĄĆ SIĘ STRACHEM ZE PRACE STRACICIE .JAK TEGO NIE POTRAFICIE I NIE ZNACIE SWOJEJ WARTOŚCI TO ZNACZY ZE TAK Z WAMI WLAŚNIE NALEŻY POSTĘPOWAĆ BO W OCZACH GÓRY JESTSCIE ZEREM !!!!!!!!!!!!
3
ojoj 2016-05-21 18:49:21
Wika ogłasza się gdzie tylko może. Radio internet nawet w autobusie. Ludzie nie chcą tam pracować. Tez miałem propozycje z ich strony za 1300 sory ale zacznijcie szanować pracowników to może znajdą się chętni do pracy na 3 zmiany gdzie dodatki do popoludniowek i noce to nie górka tylko wyrównanie do najniższej. To kpina jakie macie podejście do ludzi! !!
6
Pracownicy wika 2016-05-23 16:23:46
Do ja pytanko skoro wystawiasz taka opinie o ludziach to w takim razie jak długo bądź jak krotko pracowałas na m9 i podaj swoje nazwisko jak podajesz innych i jesteś tchurzem
ja 2016-05-23 16:37:02
Do pracownikow wiki.po 1 tchorz pisze sie o z kreska analfabeci.po 2 prawda boli co? M9 ,to kupa lajna a nazwisko podac? ,no szczyt debilizmu z waszej strony :)
4
ja 2016-05-23 17:10:57
Zadziwia mnie twoj tok rozumowania.skad wniosek ze nie pracuje na m9 I to ze jestem kobieta? ,w obu przypadkach jestes w bledzie ,:) ale w koncu piszesz bez ortow brawo !
2
Pracownicy wika 2016-05-23 17:19:15
Po pierwsze jeśli chodzi o błędy ortograficzne to zacznij od siebie bo sama napisałas zamiast [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] duly po drugie zamiast siedzieć ciągle na forum i wypisywać jakieś rzeczy z palca wyssane weź się wkońcu za robotę tylko nigdzie za sobą mostów nie pal tak jak tu to zrobiłaś !
ja 2016-05-23 17:31:39
Czytaj ze zrozumieniem wsioku z m9.zal mi cie :)
2
Pracownicy wika 2016-05-23 17:38:29
Widzę, że jesteś bogaty(a) tylko w takie slownictwo ,a tchorzostwem czuć cie na odległość czy teraz nasza ortografia się podoba
ja 2016-05-24 11:29:07
Na forach to siedzisz Ty debillu.ja mam co robic.smolinski ladnie irks obgaduje do pracownikow na stolowce ze elektryk alkoholik.gajewski w necie szuka seksu mini ze ma babe z m9 jestescie wszyscy zerami !!!!!
3
ala 2016-05-24 21:50:01
No ja sie nie dziwie ze masz co robic!!!!!!!!!Uszy nadstawiac i podsluchiwac cudze rozmowy a to podgladac kolege gdy jest na necie to rzeczywiscie moc zajec!!!!!!Sluchaj a wlasciwie to czytaj ty tepy baranie probujesz narobic komus smrodu w zyciu zawodowym i osobistym. Nie mam bladego pojecia kim jestes ale na pewno jestes gnojem nie wartym jakiejkolwiek uwagi. Podejrzewam ze inne wspomagajace cie wpisy to twoja robota.Apeluje do was ludzie nie opowiadajcie na takie wpisy bo to jeszcze bardziej nakreca takiego swira, ktory kompletnie nie mysli o konsekwencjach swoich slow i moze zniszczyc komus rodzine dobra opinie.
2
Pracownicy 2016-05-26 21:46:50
Gon sie konfidencie jesteś wielkie zero
1
Ala 2016-05-26 21:53:59
Zastanów się w końcu kto obgaduje bo motasz bezsensu wiem kim jesteś zezolu
BYŁY SPAWACZ 2016-05-27 14:31:11
ale wy płyccy jesteście takie odzywki na forum świadczą o waszej prymitywności i z wami inaczej nie można .Trzeba was cisnąć ile się da bo wy jesteście pustymi robolami nawet przyjaźnić miedzy sobą się nie potraficie ja bym was nauczył moresu dajcie mi tylko stanowisko kierownika to wrócę a dział m 9 będziecie za raj uważać nic tylko was cicnąć jak biały pan kalego na plantacji jesteście większym zerem niż niewolnicy na plantacji bawełny bo on mieli chociaż honor a wy nie macie nawet tego albo aż tego!!!!!!
3
ja 2016-05-29 11:34:51
Alu ale ci spawacz pojechal.nie wiesz Kim jestem grubasko :)jestescie wszyscy zerami I donosicielami .tak wyglada cale m9.fiona ciebie tez obgadujaza plecami.tu nie ma mowy o przyjazni spawacz.
6
OO 2016-06-02 13:05:19
WIKA TO WIELKA PORAŻKA BRAK UMÓW PRACY WSTYD
8
paweł 2016-06-16 16:18:53
z tego co słychać to pracownicy tymczasowi będą odchodzić z wiki ,,nie dziwie się''bez umowy z na stałe tez bym nie pracował
3
qw 2016-06-19 19:06:02
Nikt nic nie napisał o CNC? Mechanicznym? Mechatronicznym? Tylko same "niewykwalifikowane"??? Pracuję w innej firmie, za całą obsługę obrabiarki (wliczając programowanie z palca, tworzenie rysunków pomocniczych w CAD, cięcie materiału na pile), dostaję 2k na czysto, ale obawiam się, że firma zdechnie lada dzień. Czy mam czego szukać w wice? Ogólnie niezbyt dobre krążą opinie o zarobkach, nawet dot. stanowisk specjalistycznych (o dziwo), pytanie tylko, co jest plotą, a co prawdą? Czekam na zaproszenie na rozmowę.
3
Patryk50 2016-06-26 14:38:42
Czy ktos z was pracował na sgf jako pracownik obsługi produkcji ? Jakie sa opinie na ten temat jestem ciekaw mam ofertę pracy zeby isc tam ale jak to jest z umowami ?
2
on 2016-07-21 07:37:51
czy mówimy o umowach na stałe podpisaną z wiką chyba nie
3
Ja 2016-07-25 19:36:20
Witam wszystkich,
czy mogłabym prosić o informacje/opinie o pracy na stanowiskach biurowych w firmie WIKA we Włocławku? Jakie firma oferuje warunki zatrudnienia (na okresie próbnym i później), jaka panuje atmosfera?
Byłabym wdzięczna za wszelkie informacje :)
Ja 2016-07-26 19:32:06
Otwarte rekrutacje widzę na stronie :) nawiązując do wspomnianej "super atmosfery" - interesuje mnie jeszcze, czy przynajmniej na początku można liczyć na mniejsze lub większe wsparcie ze strony współpracowników / program wdrożenia (bo bywa różnie), czy jednak od razu rzucenie na szeroką wodę i "radź sobie sam".
No i pytanie jedno z najważniejszych - na jakie zarobki można liczyć na początku zatrudnienia i czy po sprawdzeniu się/przedłużeniu umowy są szanse na podwyżkę (pytam, bo jak wiadomo, zazwyczaj na rozmowach kwalifikacyjnych pada jedynie pytanie o oczekiwania finansowe).
beeee 2016-07-28 18:14:43
Dwa pierwsze dni będziesz traktowany ulgowo.Potem wymogi ze normę masz wyrobić.Co do zarobków to najnizsza krajowa bez szans na podwyżkę i uważaj żeby dobrze dodatki za nockę naliczali bo lubia oszukiwać.Ogolnie nie polecam pracy w wice.
4
beee 2016-07-28 22:17:58
Dlatego ze zatrudnienie jest przez agencje nie przez zakład,a podwyżkę dostaniesz jak wzrośnie najnizsza krajowa tylko .
3
Ja 2016-07-28 22:48:00
Chyba się nie rozumiemy - pytałam o stanowiska biurowe, a podejrzewam, że nocki tych stanowisk nie dotyczą.
Oferta, która mnie interesuje to zatrudnienie bezpośrednio w Wice - jak wtedy wyglądają zarobki?
Ktoś się jeszcze wypowie?
baa 2016-08-02 20:39:30
No a jak myslisz? Jest rewelacyjnie zarabiasz 4500 na raczke nic nie robisz dostajesz auto sluzbowe tylko wiesz troche ogarnij swoj wyglad zebys nie wygladal(la) jak jedna pani z kadr ktora organizuje rozmowy testy(zupelnie jakby przyszli pracownicy starali sie o prace w instytucie naukowym) . Tak tak jest fajnie tym bardziej ze fizyczni zapracuja na Ciebie no ale coz takie jest zycie!!!!!!!!!!!
4
az 2016-08-10 23:50:26
Byłem na rozmowie na Operatora CNC, ale jak mi zaoferowali 12 zł/g brutto + 3 miesiące okresu próbnego + lokalizację (SGF), to podziękowałem. Nie jestem może wielkim znawcą, ale uważam, że za dwa lata doświadczenia nie przy byle pierdołach powinienem więcej zarobić, albo przynajmniej uwzględnili koszty dojazdu...
3
Mark 2016-08-11 19:43:32
A ja na Twoim miejscu pomyslalbym o zarobkach bo Wiesz z ludzmi jakos sie dogadasz robote jakos tam ogarniesz ale jak na koncie zobaczysz to co zobaczysz to dobrze Ci radze kup leki na uspokojenie!!!!!!! Ja tez bylem spokojny o zarobki i to na nieglupim stanowisku ale rzeczywistosc wyprostowala mi moje krecone wlosy na bardzo dlugo powodzenia
2
Mark 2016-08-12 21:45:16
A i owszem byla mowa i to jaka!!!!!! Pracuje tu kilka lat i pomimo ze moj przelozony chwali mnie bardzo czesto za wyniki to premia motywacyjna jakos mnie omija dodatkow nie mam zadnych .Wiesz tak naprawde to nie mam na razie wyjscia i musze tu tkwic bo sytuacja rodzinna nie pozwala mi na razie na wyprowadzke do innego miasta. Ja naprawde dostaje podstawe i nic ponad to no ale coz jeszcze troche wytrzymam a WIKA swietnie sobie poradzi beze mnie .Nie ma ludzi niezastapionych zwabia kolejnego durnia takiego jak ja i bedzie im robil dobra robote.Pozdrawiam
3
Chico 2016-08-13 20:00:30
Do Justyn - weź się czlowieku zastanów co Ty piszesz
7
Ustawiacz 2016-08-28 14:39:16
Pracę dostać dostaniesz bez żadnego problemu , jeśli nie zależy Ci na poważnych pieniądzach

Nie wiem z czym związana poprawa , natomiast od jakiegoś czasu jest spokojniej , chyba doskwieraC zaczyna brak chętnych do pracy na obecnych warunkach, presja duża natomiast z mobingiem żadnym się nie spotkałem .

Mobing to teraz stało się bardzo popularne słowo


Odnośnie finansów Ustawiacz 7 lat doświadczenia , odpowiedzialność całkowita za produkcję , zadań bardzo dużo powierzonych stawka 14.10

Finanse to dramat, na szczęście ja już znalazłem lepiej płatna firmę - natomiast jako 1 praca aby złapać doświadczenia i się zahartowac Wika była całkiem ok
3
M8 2016-09-10 23:27:56
Co się dzieje na m8 do tej pory 12 i soboty a nagle z tygodnia na tydzień,przymusowe urlopy i wysyłanie na inne działy??
2
Pracownik 2016-09-13 13:06:50
A może zwyczajnie chodzi 8 godzin i patrzy co kto robi? A jak mu się coś nie spodoba to leci do kierownika..! Nie mów mi, że tego nie zauważyłeś..!
1
Pracownik 2016-09-13 13:30:50
Dobrze wiem jaki jest @Łukasz znam go nie od dziś kiedyś był dobrym kolegą i pracownikiem ale teraz stał sie okropny bo kabluje na wszystkich. Swoją drogą ciekawe jak jego żona z nim w domu wytrzymuje skoro on taki poukładany jest haha..
1
mozart 2016-09-17 10:02:35
Ile może zarabiać w wice Programista CNC? Byłem ostatnio na rozmowie i kładli wielki nacisk na możliwy awans, ale nie wiem, czy to nie czcze gadanie i czy warto przez to u nich pracować jako zwykły operator przez trzy miesiące na okres próby (zgaduje, że za 8h netto, potem max 10zł/h przez rok) + praca wyłącznie w kwasie + nieszczęsny dojazd (SGF) + parcie na czas... to niestety jest jedyna alternatywa dla wyjazdu z tego syfu, ale za tyle się u nich na pewno nie zatrudnię.
2
mozart 2016-09-17 12:13:50
Ja bym powiedział, że jest duża szansa, bo mało kto z doświadczeniem tu zostaje. Tylko od niejednej osoby usłyszałem, że nawet specjaliści w wice zarabiają ledwie na waciki... pytanie tylko czy to obowiązuje tylko w zakładzie na Łęgskiej, czy w polskiej wice ogółem...
2
XxxX 2016-09-21 13:19:20
Czy jeśli nie mam wykształcenia związanego z konkretnymi ogloszeniami, a złożę na stronie CV jaka praca może zostać zaproponowana?
Jeśli chodzi o zarobki to i najniższa krajowa spoko byle przetrwać do znalezienia pracy w zawodzie.
aaaaa 2016-09-30 23:14:06
a to prawda ze na sgf daja podwyzki?
kalafior 2016-10-12 20:39:10
a jak tam pedofil z wiki?? i że żaden facet który tam pracował nie dał w morde gnojowi jak przyszedł rano do pracy...
16
hyhy 2016-10-15 23:07:36
A atmosfera jaka aktualnie panuje? Dzięki za odpowiedź
ONA 2016-11-10 16:23:29
NIE
1
Olo 2016-11-14 20:46:29
M9 to 100% patologia.Nowi odchodzą z tego działu. Nie polecam.
2
greg124 2016-11-27 00:45:19
O firmie świadczą jej pracownicy. Jakiś czas temu miałem przyjemność (chociaż w tym przypadku to złe określnie) rozmawiać z szefem działu IT tej firmy w oddziale we Włocławku. Poziom wiedzy informatycznej tego Pana podsumuję jednym słowem - żenada. Tak znana firma powinna staranniej dobierać ludzi do stanowisk, a nie opierać się na lokalnych znajomościach mających źródła w czasach PRL.
3
Chico 2016-11-29 20:41:41
No właśnie, o co chodzi z tymi nalepkami na komputerach na działach? Jakoś to tak chaotycznie napisane
Zostaw swoją opinię o WIKA POLSKA S.A - Włocławek
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WIKA POLSKA S.A