Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o WIKA POLSKA S.A

Pracowałeś w firmie WIKA POLSKA S.A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Pracownika WIKA - 2015-05-16 19:45:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jeśli chodzi o drugą WIKĘ- czyli SGF pod Włocławkiem, to do tej pory głównym powodem zatrudnienia tam były delegacje w Niemczech i mega, naprawę mega pieniądze z delegacji ( naprawdę można było ułożyć sobie życie po takim wyjeździe). Teraz warunki się zmieniły, nie warto...
zdjecie uzytkownika
m8 - 2015-06-04 18:27:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
zbliżają się upały, ciekawe czy w tym roku na chorym dziale M8 nikt z "inteligentów" - majsterki i wielki pan kierownik, nie zapomni o dodatkowej przerwie z powodu wysokiej temperatury gdyż nie zawsze się o tym tam się pamięta i odwraca wzrok od termometru.....
zdjecie uzytkownika
Ja M8 - 2015-06-05 22:20:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do m8 - 2015-06-04 18:27:18
jak byś nie zauważył zakładana jest klimatyzacja więc o jakiej ty dodatkowej przerwie piszesz? Pewnie jesteś jednym z tych nierobów, który tylko narzeka a nic nie robi i lata na papierocha co godzinę.
zdjecie uzytkownika
m8 - 2015-06-07 13:21:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
ooo widzę jesteś jednym z tych mentalnych niewolników z działu m8 i zamiast spędzić 15 minut na przerwie preferujesz pracować na premie dla prawdziwych nierobów ;) gratuluję podejścia, a na papierocha to mogą latać co chwilę tylko wybrane osoby ;)
zdjecie uzytkownika
jacke - 2015-06-11 16:17:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
dlatego @m8 najlepiej jest nie palić po prostu. Wydaje mi się, że dobrze by było tez tutaj pomyslec o stanowisku i o perspektywnie awansu jednak, bo jako inżynier procesu ma się większe szanse na awanas niż jako ihnżynier jakości. Fajnie tez, ze przyjmuja na praktyki do firmy na dział tchniczny, zawsze można się czegoś nauczyć.
zdjecie uzytkownika
Romek - 2015-06-12 10:42:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co to jest ten warsztat wika?
zdjecie uzytkownika
warsztat - 2015-06-15 12:49:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
warsztat wika to takie trochę praktyki zawodowe, tyle ze jesteś pracownikiem wika, pracujesz na cały etat i dostajesz pieniądze, a po tych praktykach zostajesz ustawiaczem, ślusarzem, mechanikiem zależy na kogo się uczysz podczas warsztatu.
zdjecie uzytkownika
Romek - 2015-06-15 18:48:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aha rozumiem.Umowa o pracę z Wika czy przez pośredników ?
zdjecie uzytkownika
hajs - 2015-06-16 00:05:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szukaja za krajowke.
zdjecie uzytkownika
warsztat - 2015-06-16 08:34:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Romek - 2015-06-15 18:48:17]:
Umowa przez wike
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-06-20 20:08:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Jestem pracownikiem SGF. Ostatnio dowiedzieliśmy się, że ksiądz SGF ma zostać proboszczem SGF. Boże... za jakie grzechy??? I gdzie teraz szukać pracy w SGF? Ja nie chcę rozgrzeszenia za snickersa... :(
zdjecie uzytkownika
kath - 2015-07-05 20:33:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Dlaczego mam wrażenie że WIKA prowadzi tzw. "lans rekrutacyjny"? Składałam 2 razy cv i ani me ani be a jestem po elektrycznym, czyżby byłabym zbyt mądra do kalibrowania urządzeń? Śmieszne jest to wszystko zwłaszcza że ogłoszenia pojawiają się cały czas na te same stanowiska.Kogoś w ogóle przyjmują czy tylko tak się ogłaszają?
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2015-07-15 19:21:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
gdzie te obiecane pieniadze!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
wader - 2015-07-16 00:06:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do spawacz
jakie pieniądze??????
zdjecie uzytkownika
mix - 2015-08-27 16:53:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma WIKA Polska spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k. poszukuje własnie osoby na stanowisko inżyniera wsparcia technicznego we Włocławku , oferują stabilne zatrudnienie w międzynarodowej firmie,okazję do wykorzystywania wiedzy technicznej i umiejętności językowych ,system szkoleń wewnętrznych i zewnętrznychpakiet benefitów
zdjecie uzytkownika
krzychu - 2015-09-02 15:06:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
1320 zł :)
zdjecie uzytkownika
kkkk - 2015-09-13 17:11:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Noo na m8 zmiany zmiany zmiany na pewno nie na lepsze:-(
zdjecie uzytkownika
:) - 2015-09-15 15:45:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ZMIANY,ZMIANY A MOzE NA LEPSZE .WIĘCEJ LUDZI ,WIĘCEJ MOŻLIWOŚCI ....
zdjecie uzytkownika
Ela - 2015-09-26 23:12:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piszecie o jakichś "M". Czy może ktoś mi wytłumaczyć o co chodzi.. Czy to są magazyny w firmie czy jakieś różne siedziby firmy. Zastanawia mnie to, bo piszecie też o zmianach. Rozumiem więc, że w firmie działo się nie najlepiej. Ciekawa jestem czy ta firma jest godna polecenia do pracy, czy nie bardzo.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-09-29 22:08:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zastanawiam się, jak potoczyło by się moje życie gdyby nie zatrudnienie w wice, dla mnie ta praca to jeden wielki stres, na początku umowy na workserwis, potem wkoncu dostałem umowę, ale znowu była taka nerwówka, tylko robic i robić, teraz straciłem rodzinę, jestem albo w ciągu alkocholowym albo na terapi, jestem wykończony psychicznie, fizycznie, finansowo tonę w długach. Nie widzę wyjścia z tej sytuacji, we Włocławku jest tak ciężko znaleźć pracę, nie mam już siły i płakać mi się chcę jak mam iśc do tej pracy, człowiek nigdy dobrego słowa nie usłyszy, nikogo nie obchodzi, czy się rozwodzisz czy masz raka czy chore dziecko. tylko wyniki muszą być.
zdjecie uzytkownika
Mloda - 2015-10-02 23:56:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Wspolczuje pracownikowi niestety nikogo nie interesuje zycie prywatne i nawet nie wspolczuje tylko wynki no coz panuje duza znieczulica i bedzie coraz gorzej
zdjecie uzytkownika
Mloda - 2015-10-02 23:57:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wspolczuje pracownikowi niestety nikogo nie interesuje zycie prywatne i nawet nie wspolczuje tylko wynki no coz panuje duza znieczulica i bedzie coraz gorzej
zdjecie uzytkownika
zołza - 2015-10-04 08:42:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jest coraz gorzej, zmiany raczej na gorsze, ciągły stres.Wiele osób bierze tabletki uspokajające i to nie ziołowe.Momentami mam dość, no ale cóż pracować trzeba:-(
zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2015-10-07 11:14:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam. orientujecie się jakie zarobki na stanowisku specjalista ds personalnych? z góry dzieki za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
patologiaM8 - 2015-10-10 14:23:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
omijajcie dział M8 szerokim łukiem, wyzysk,kablowanie, układy i układziki, wyśrubowane normy na maksa, atmosfera chora, zwłaszcza na chorej linii MTO PS. pozdrawiam "mądre" i "inteligentne" panie liderki z MTO, które traktują z pogardą wielu pracowników, słowa na (usunięte przez administratora)to u nich codzienność (prostactwo)- bardzo ładnie wychodzicie na zdjęciach co są zamieszczone na tej linii, jesteście bardzo fotogeniczne ;)
zdjecie uzytkownika
ON - 2015-10-14 16:42:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [patologiaM8 - 2015-10-10 14:23:48]:
PRAWDA M8
zdjecie uzytkownika
nnn - 2015-10-14 19:39:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pilarski robi l.....a kierasowi M13
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-10-19 08:50:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [patologiaM8 - 2015-10-10 14:23:48]:
Liderki mądre i inteligentne , a to dobre brak slow co wyczyniaja z ludżmi , ktorych nie znasza . Wyśmiewają sie dokuczają , brak im jakichkolwiek hamulców, licza sie tylko regulatorki ,ktore moga w trakcie pracy rozmawiac i na wszystko maja czas i nikt takiej uwagi nie zwroci. Liżą wam tylki a po za plecami jestescie obgadane na maxa i wiezycie swoim psiapiuleczkom to jest dopiero dobre.Jest mi was po prostu żal.Nie macie wiekszych problemow zajmijcie sie swoim zyciem , a nie innch ludzi.P.S.Ta opinia jest skierowana nie do wszystkich regulatorek jednak są pewne wyjatki.
zdjecie uzytkownika
uzaleznionyodadrenaliny - 2015-10-22 15:00:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
M8 to fajny dział :) nigdy nie przewidzisz co się może stac w ciągu dnia :) wychodząc z pracy cieszysz się ze udało ci się przeżyć kolejny dzień.. co tam wypadek na ulicy , zalany dom ? to pikuś w poruwnaniu tym z czym musiałeś się zmierzyć w pracy.. heh
zdjecie uzytkownika
praca - 2015-10-25 18:06:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam pytanie czy jest szansa na pracę w tym zakładzie? ?
zdjecie uzytkownika
on - 2015-10-26 18:41:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [praca - 2015-10-25 18:06:39]:
mam pytanie czy góra tego nie czyta o m8 co tam się dzieje
zdjecie uzytkownika
Effd - 2015-10-28 02:57:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mase ofert pracy od firmy WIKA Polska spółka z ograniczoną odpowiedzialnością wtedy potrzebowali ludzi na stanowisku specjalisty do spraw rekrutacji referenta do spraw obsługi klienta zagranicznego specjalisty do spraw celnych planisty i operatora CNC także naprawdę sporo tego było może wkrótce też coś wstawia
zdjecie uzytkownika
Wiki - 2015-12-14 10:13:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak było na Wigilii na SGF ? Jedzonko i muza OK ?
zdjecie uzytkownika
telimena - 2015-12-14 13:14:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
no fajnie jeśli takie imprezy firma organizuje mimo swej wielkości i światowości. przynajmniej taką światowością chwalą się w internecie, a oferty pracy okej bardzo
zdjecie uzytkownika
zalamany - 2015-12-27 20:47:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
o boze, podobno ksiadz jednak nie zostanie proboszczem SGF...
ale za to znalazl gosposie na kastingach tap madyl ;)
zdjecie uzytkownika
09876 - 2015-12-28 00:01:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej hej natknalem sie na aktualne oferty pracy od firmy WIKA Polska spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k., szukaja referenta do spraw zakupów
zdjecie uzytkownika
cicho sza - 2015-12-30 03:04:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@09876 poszukują również programistów i specjalistów ds kadr i płac. Zapewniają bezpłatną opiekę medyczną, nagrody kwartalne uznaniowe a nawet dofinansowanie do kolonii dla dzieci.
zdjecie uzytkownika
bix - 2015-12-31 11:47:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
ciagle kogos poszukuja bo sa slabymi platnikami i ludzie z tej firmy uciekaja.. to jest firma na przetrwanie gorszych czasow i tyle
zdjecie uzytkownika
lupa - 2016-01-01 14:54:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Być może tak jest, tym bardziej, że firma szuka ludzi na totalnie rozbieżne stanowiska, co nie wygląda zbyt rzetelnie. Mnie jednak interesuje oferta na programistę.
zdjecie uzytkownika
iwan - 2016-01-03 18:18:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja nie postrzegam rotacji jako negatywne zjawisko kazdemu trzeba dac szanse, dzieki temu mozna sprawdzic kilu pracownikow, wybac z kandydatow najlepsza osobę
zdjecie uzytkownika
leo - 2016-01-14 15:16:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak podoba sie wam propozycja podwyzki pensji?
zdjecie uzytkownika
pracownik m6 - 2016-01-15 07:54:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jaka to propozycja podwyżki. 20 gr?
zdjecie uzytkownika
- 2016-01-15 13:47:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Haha Ochap dobre
warto wiedziec
zdjecie uzytkownika
gosc - 2016-01-15 21:44:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
M .W.
NIEMOŻLIWE TAKIE COS
zdjecie uzytkownika
grzesiek - 2016-01-16 00:44:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
siemanko :) Szukam pracy i firma Wika mocno mnie zainteresowała. Podoba mi się oferta na specjalistę ds. kadr i płac i sądzę, że może to być rozwojowe stanowisko.
zdjecie uzytkownika
misa - 2016-01-18 20:27:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@grzesiek, sprawdź czy teraz kogoś nie szukają. Wcześniej byli potrzebni programista i referent ds. zakupów, ale podejrzewam, że tak obiecujące stanowiska długo nie powinny być nieobsadzone.
zdjecie uzytkownika
hej - 2016-01-30 15:18:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracownik produkcji.. może ktoś opisac jaka praca itp. :)? z góry dzieki
zdjecie uzytkownika
kokko - 2016-01-30 20:05:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to ja Ci powiem, ż epodobno jest dobrze tylko musisz trafić na dobrego szefa, ale chyba nie jest z tym ciezko. no i szukaja jeszcze tego specjalisty BHP nadal.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Witam.Byłem na rozmowie o pracę na stanowisku magazyniera.Kierownik magazynu(szczery gość,nie ściemniał niepotrzebnie) zaproponował mi pracę za pośrednictwem agencji pracy Workservice gdzie umowę podpisywał bym co 2 tygodnie przez 2 lata.Po tym okresie dopiero umowa z Wiki na okres próbny,premia roczna w wysokości 200-300 zł.Oczywiście najniższa krajowa przez okres w agencji,później jakaś śmieszna podwyżka.I jeszcze najważniejsze to bym miał ciuchy robocze,buty i swoją szafkę jak by to miało zachęcić do podjęcia pracy.Luksus.Wymagania to tylko żeby być mężczyzną i mieć uprawnienia na wózki widłowe.Konkurencyjność firmy oparta na taniej sile roboczej,którą można w każdej chwili zwolnić z pracy.Lepiej brać zasiłek i dorabiać na czarno.Pozdrawiam.
Pytania: Nie było pytań.
zdjecie uzytkownika
Koles - 2016-02-03 20:41:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Masakra co sie zaczyna dziac na m9 awanse rodzinne wogole powinno byc zabronione
zdjecie uzytkownika
glenn - 2016-02-04 11:23:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@kokko sprawdziłem tę ofertę na specjalistę ds bhp i powiem Ci że bardzo dobre warunki oferują. Oprócz dobrego wynagrodzenia to jeszcze przedświąteczne świadczenia pieniężne 2 x w roku, paczki oraz dofinansowanie do kolonii dla dzieci

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WIKA POLSKA S.A

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert