brak logo

WIKA POLSKA S.A

Włocławek

Opinie o WIKA POLSKA S.A

ala 2016-05-24 21:50:01
No ja sie nie dziwie ze masz co robic!!!!!!!!!Uszy nadstawiac i podsluchiwac cudze rozmowy a to podgladac kolege gdy jest na necie to rzeczywiscie moc zajec!!!!!!Sluchaj a wlasciwie to czytaj ty tepy baranie probujesz narobic komus smrodu w zyciu zawodowym i osobistym. Nie mam bladego pojecia kim jestes ale na pewno jestes gnojem nie wartym jakiejkolwiek uwagi. Podejrzewam ze inne wspomagajace cie wpisy to twoja robota.Apeluje do was ludzie nie opowiadajcie na takie wpisy bo to jeszcze bardziej nakreca takiego swira, ktory kompletnie nie mysli o konsekwencjach swoich slow i moze zniszczyc komus rodzine dobra opinie.
2
Pracownicy 2016-05-26 21:46:50
Gon sie konfidencie jesteś wielkie zero
1
Ala 2016-05-26 21:53:59
Zastanów się w końcu kto obgaduje bo motasz bezsensu wiem kim jesteś zezolu
BYŁY SPAWACZ 2016-05-27 14:31:11
ale wy płyccy jesteście takie odzywki na forum świadczą o waszej prymitywności i z wami inaczej nie można .Trzeba was cisnąć ile się da bo wy jesteście pustymi robolami nawet przyjaźnić miedzy sobą się nie potraficie ja bym was nauczył moresu dajcie mi tylko stanowisko kierownika to wrócę a dział m 9 będziecie za raj uważać nic tylko was cicnąć jak biały pan kalego na plantacji jesteście większym zerem niż niewolnicy na plantacji bawełny bo on mieli chociaż honor a wy nie macie nawet tego albo aż tego!!!!!!
2
ja 2016-05-29 11:34:51
Alu ale ci spawacz pojechal.nie wiesz Kim jestem grubasko :)jestescie wszyscy zerami I donosicielami .tak wyglada cale m9.fiona ciebie tez obgadujaza plecami.tu nie ma mowy o przyjazni spawacz.
4
OO 2016-06-02 13:05:19
WIKA TO WIELKA PORAŻKA BRAK UMÓW PRACY WSTYD
6
kokko 2016-06-11 16:12:20
Posiadanie 4 letniego doświadczenia nie stanowi dużego wymogu do spełnienia, ale wiecie czy są jeszcze oprócz tego jakieś benefity?
paweł 2016-06-16 16:18:53
z tego co słychać to pracownicy tymczasowi będą odchodzić z wiki ,,nie dziwie się''bez umowy z na stałe tez bym nie pracował
2
,mm 2016-06-16 17:41:17
@paweł no to jak nie ma umowy to faktycznie słabo powiem szczerze. A dziwie sie bardzo że te osoby zgodziły sie na prace bez umowy. ja bym sie nie zgodziła
4
qw 2016-06-19 19:06:02
Nikt nic nie napisał o CNC? Mechanicznym? Mechatronicznym? Tylko same "niewykwalifikowane"??? Pracuję w innej firmie, za całą obsługę obrabiarki (wliczając programowanie z palca, tworzenie rysunków pomocniczych w CAD, cięcie materiału na pile), dostaję 2k na czysto, ale obawiam się, że firma zdechnie lada dzień. Czy mam czego szukać w wice? Ogólnie niezbyt dobre krążą opinie o zarobkach, nawet dot. stanowisk specjalistycznych (o dziwo), pytanie tylko, co jest plotą, a co prawdą? Czekam na zaproszenie na rozmowę.
3
k 2016-06-19 19:53:33
no to faktycznie troszke dziwne jest..a ja sam myslalame nad praca u nich jako kierownik dzialu CNC we Włocławku wymagane jest wykształcenie techniczne, preferowane o kierunku mechanicznym znajomość procesów produkcyjnych doświadczenie w pracy na maszynach CNC
4
Patryk50 2016-06-26 14:38:42
Czy ktos z was pracował na sgf jako pracownik obsługi produkcji ? Jakie sa opinie na ten temat jestem ciekaw mam ofertę pracy zeby isc tam ale jak to jest z umowami ?
2
Matta 2016-06-26 15:34:17
No jeśli chodzi o umowy to jest bardzo dobrze, te umowy oczywiście są, są też od pierwszego dnia Twojej pracy więc raczej wszystko dobrze i w porządku, nie wydaje mi się, aby ktokolwiek i kiedykolwiek miał jakiś kłopot w tym temacie, polecam całym sercem
8
on 2016-07-21 07:37:51
czy mówimy o umowach na stałe podpisaną z wiką chyba nie
3
Piotr 2016-07-21 11:03:27
Inżynier widzę jest tutaj szczególnie dobrze opłacanym zawodem
1
Ja 2016-07-25 19:36:20
Witam wszystkich,
czy mogłabym prosić o informacje/opinie o pracy na stanowiskach biurowych w firmie WIKA we Włocławku? Jakie firma oferuje warunki zatrudnienia (na okresie próbnym i później), jaka panuje atmosfera?
Byłabym wdzięczna za wszelkie informacje :)
Pociąg 2016-07-26 11:41:52
Z tego co ja wiem, to w teym momencie są stanowiska takie jak specjalista kadr i płac, referent finansowy oraz chyba inżynier wsparcia technicznego - jeszcze wczoraj widziałem jakieś czwarte ogłoszenie, ale nie wiem, znikło. Atmosfera bardzo dobra, super!
2
Ja 2016-07-26 19:32:06
Otwarte rekrutacje widzę na stronie :) nawiązując do wspomnianej "super atmosfery" - interesuje mnie jeszcze, czy przynajmniej na początku można liczyć na mniejsze lub większe wsparcie ze strony współpracowników / program wdrożenia (bo bywa różnie), czy jednak od razu rzucenie na szeroką wodę i "radź sobie sam".
No i pytanie jedno z najważniejszych - na jakie zarobki można liczyć na początku zatrudnienia i czy po sprawdzeniu się/przedłużeniu umowy są szanse na podwyżkę (pytam, bo jak wiadomo, zazwyczaj na rozmowach kwalifikacyjnych pada jedynie pytanie o oczekiwania finansowe).
gość 2016-07-26 22:26:42
A jaka teraz panuje atmosfera w firmie? Dzięki za odpowiedź
beeee 2016-07-28 18:14:43
Dwa pierwsze dni będziesz traktowany ulgowo.Potem wymogi ze normę masz wyrobić.Co do zarobków to najnizsza krajowa bez szans na podwyżkę i uważaj żeby dobrze dodatki za nockę naliczali bo lubia oszukiwać.Ogolnie nie polecam pracy w wice.
4
eww 2016-07-28 18:27:10
@beeee a dlaczego uwazasz ze w firmie nie ma szans na podwyżke? wydaje mi sie ze to ejst kwestia czasu tylko
beee 2016-07-28 22:17:58
Dlatego ze zatrudnienie jest przez agencje nie przez zakład,a podwyżkę dostaniesz jak wzrośnie najnizsza krajowa tylko .
2
Ja 2016-07-28 22:48:00
Chyba się nie rozumiemy - pytałam o stanowiska biurowe, a podejrzewam, że nocki tych stanowisk nie dotyczą.
Oferta, która mnie interesuje to zatrudnienie bezpośrednio w Wice - jak wtedy wyglądają zarobki?
Ktoś się jeszcze wypowie?
hihi 2016-07-28 23:15:38
Ciekawi mnie jak wygląda zatrudnienie jako specjalista ds. kadr i płac, wiecie? Dobrze by się było załapać,.
baa 2016-08-02 20:39:30
No a jak myslisz? Jest rewelacyjnie zarabiasz 4500 na raczke nic nie robisz dostajesz auto sluzbowe tylko wiesz troche ogarnij swoj wyglad zebys nie wygladal(la) jak jedna pani z kadr ktora organizuje rozmowy testy(zupelnie jakby przyszli pracownicy starali sie o prace w instytucie naukowym) . Tak tak jest fajnie tym bardziej ze fizyczni zapracuja na Ciebie no ale coz takie jest zycie!!!!!!!!!!!
3
67 2016-08-02 22:11:06
a Referent ds. finansowych nadal nowy jest potrzebny w firmie?
tyo 2016-08-04 11:59:40
Inżynier Wsparcia Technicznego jest u nich potrzebny teraz.
1
az 2016-08-10 23:50:26
Byłem na rozmowie na Operatora CNC, ale jak mi zaoferowali 12 zł/g brutto + 3 miesiące okresu próbnego + lokalizację (SGF), to podziękowałem. Nie jestem może wielkim znawcą, ale uważam, że za dwa lata doświadczenia nie przy byle pierdołach powinienem więcej zarobić, albo przynajmniej uwzględnili koszty dojazdu...
3
Justyn 2016-08-11 08:11:49
Z tego co widzę u nich teraz są jakieś nowe 3 ogłoszenia do pracy. Więc mamy w czym wybierać. Zastanawiam się jak wygląda u nich ogólnie praca, napisze ktoś czy chociaż ludzie i atmosfera są spoko? O zarobki to bym się nie martwił jak na takie stanowiska
Mark 2016-08-11 19:43:32
A ja na Twoim miejscu pomyslalbym o zarobkach bo Wiesz z ludzmi jakos sie dogadasz robote jakos tam ogarniesz ale jak na koncie zobaczysz to co zobaczysz to dobrze Ci radze kup leki na uspokojenie!!!!!!! Ja tez bylem spokojny o zarobki i to na nieglupim stanowisku ale rzeczywistosc wyprostowala mi moje krecone wlosy na bardzo dlugo powodzenia
2
iwan 2016-08-11 19:45:56
A nie było mowy o żadnych premiach, dodatkach @Mark? Podstawa pensji wiadomo może nie zachwycać ale zawsze w firmach jest jakiś system motywacyjny tak też w ich ofertach piszą
Mark 2016-08-12 21:45:16
A i owszem byla mowa i to jaka!!!!!! Pracuje tu kilka lat i pomimo ze moj przelozony chwali mnie bardzo czesto za wyniki to premia motywacyjna jakos mnie omija dodatkow nie mam zadnych .Wiesz tak naprawde to nie mam na razie wyjscia i musze tu tkwic bo sytuacja rodzinna nie pozwala mi na razie na wyprowadzke do innego miasta. Ja naprawde dostaje podstawe i nic ponad to no ale coz jeszcze troche wytrzymam a WIKA swietnie sobie poradzi beze mnie .Nie ma ludzi niezastapionych zwabia kolejnego durnia takiego jak ja i bedzie im robil dobra robote.Pozdrawiam
3
Justyn 2016-08-12 21:49:29
przede wszystkim dobrze placa, chociaz dbaja tez o swoj prestiz i chca zatrudniac pracownikow wnoszacch jakies ompetencje do zespolu, na oferty pracy jakie teraz poszukują ludzi to konkretne stanwowsika glownie biura
Chico 2016-08-13 20:00:30
Do Justyn - weź się czlowieku zastanów co Ty piszesz
7
kokko 2016-08-13 20:02:10
Świetnie, że jest do polecenia @Asia, ale wiesz może czy jest szansa na to, zeby znaleźć u nich teraz zatrudnienie? Chyba nie widziałem żadnej oferty pracy.
Ustawiacz 2016-08-28 14:39:16
Pracę dostać dostaniesz bez żadnego problemu , jeśli nie zależy Ci na poważnych pieniądzach

Nie wiem z czym związana poprawa , natomiast od jakiegoś czasu jest spokojniej , chyba doskwieraC zaczyna brak chętnych do pracy na obecnych warunkach, presja duża natomiast z mobingiem żadnym się nie spotkałem .

Mobing to teraz stało się bardzo popularne słowo


Odnośnie finansów Ustawiacz 7 lat doświadczenia , odpowiedzialność całkowita za produkcję , zadań bardzo dużo powierzonych stawka 14.10

Finanse to dramat, na szczęście ja już znalazłem lepiej płatna firmę - natomiast jako 1 praca aby złapać doświadczenia i się zahartowac Wika była całkiem ok
3
kokko 2016-08-28 22:25:11
W sumie to się nie dziwię, że są teraz tak popularni @Renata, ale zobacz, że i tak atmosfera wszędzie teraz dopisuje.
M8 2016-09-10 23:27:56
Co się dzieje na m8 do tej pory 12 i soboty a nagle z tygodnia na tydzień,przymusowe urlopy i wysyłanie na inne działy??
2
gość 2016-09-11 10:02:43
No dobrze, ale jakich zarobków można się spodziewać będąc referentem ds. zakupów? Chciałbym się załapać, zwłaszcza, że zatrudnienie jest dość dobre, skoro umowa jest w pełni respektowana. Pozdrawiam.
iwan 2016-09-13 12:08:36
A może zwyczajnie @łukasz dobrze pracował i dostał awans? Z tego co wiem jest tutaj taka możliwość jeśli się starasz i wypełniasz swoje obowiązki to zostaje to zauważone. Nikomu nic nie trzeba lizać żeby coś dostać
Pracownik 2016-09-13 13:06:50
A może zwyczajnie chodzi 8 godzin i patrzy co kto robi? A jak mu się coś nie spodoba to leci do kierownika..! Nie mów mi, że tego nie zauważyłeś..!
1
iwan 2016-09-13 13:13:18
raczej skupiam się na tym co powinno się robić @pracownik a nie na obserwacji innych tobie też to radzę :) wtedy lepiej się pracuje i mniej narzeka na wszystko
1
Pracownik 2016-09-13 13:30:50
Dobrze wiem jaki jest @Łukasz znam go nie od dziś kiedyś był dobrym kolegą i pracownikiem ale teraz stał sie okropny bo kabluje na wszystkich. Swoją drogą ciekawe jak jego żona z nim w domu wytrzymuje skoro on taki poukładany jest haha..
1
Justyn 2016-09-13 14:30:31
W kwestiach pracy nikomu się nie dogodzi jedni są zawsze zadowoleni drudzy mniej ale to norma. Wiem,ze chodzi przede wszystkim o kwestie finansowe cóż wiele zależy od stanowiska na jakim się jest
1
mozart 2016-09-17 10:02:35
Ile może zarabiać w wice Programista CNC? Byłem ostatnio na rozmowie i kładli wielki nacisk na możliwy awans, ale nie wiem, czy to nie czcze gadanie i czy warto przez to u nich pracować jako zwykły operator przez trzy miesiące na okres próby (zgaduje, że za 8h netto, potem max 10zł/h przez rok) + praca wyłącznie w kwasie + nieszczęsny dojazd (SGF) + parcie na czas... to niestety jest jedyna alternatywa dla wyjazdu z tego syfu, ale za tyle się u nich na pewno nie zatrudnię.
1
gumiś 2016-09-17 11:30:31
no właśnie, ciekawe ile procentowo szansa na taki awans wynosi
mozart 2016-09-17 12:13:50
Ja bym powiedział, że jest duża szansa, bo mało kto z doświadczeniem tu zostaje. Tylko od niejednej osoby usłyszałem, że nawet specjaliści w wice zarabiają ledwie na waciki... pytanie tylko czy to obowiązuje tylko w zakładzie na Łęgskiej, czy w polskiej wice ogółem...
1
jogi 2016-09-17 15:29:51
@mozart mi to się wydaję, że każdy narzeka na niską wypłatę z "przyzwyczajania", a nie jest tak źle...
XxxX 2016-09-21 13:19:20
Czy jeśli nie mam wykształcenia związanego z konkretnymi ogloszeniami, a złożę na stronie CV jaka praca może zostać zaproponowana?
Jeśli chodzi o zarobki to i najniższa krajowa spoko byle przetrwać do znalezienia pracy w zawodzie.
Justyn 2016-09-21 15:13:33
Skoro jak sam mówisz na rozmowie kwalifikacyjnej już powiedzieli Ci o możliwości awansu to znakiem tego przywiązuje do tego wagę i chcą mieć w swoich szeregach dobrze wykwalifikowanych ludzi na wyższych stanoiwskach
1
Zostaw swoją opinię o WIKA POLSKA S.A - Włocławek
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WIKA POLSKA S.A