brak logo

WIKA POLSKA S.A

Włocławek

Opinie o WIKA POLSKA S.A

ja 2016-05-24 11:29
Na forach to siedzisz Ty debillu.ja mam co robic.smolinski ladnie irks obgaduje do pracownikow na stolowce ze elektryk alkoholik.gajewski w necie szuka seksu mini ze ma babe z m9 jestescie wszyscy zerami !!!!!
3
ala 2016-05-24 21:50
No ja sie nie dziwie ze masz co robic!!!!!!!!!Uszy nadstawiac i podsluchiwac cudze rozmowy a to podgladac kolege gdy jest na necie to rzeczywiscie moc zajec!!!!!!Sluchaj a wlasciwie to czytaj ty tepy baranie probujesz narobic komus smrodu w zyciu zawodowym i osobistym. Nie mam bladego pojecia kim jestes ale na pewno jestes gnojem nie wartym jakiejkolwiek uwagi. Podejrzewam ze inne wspomagajace cie wpisy to twoja robota.Apeluje do was ludzie nie opowiadajcie na takie wpisy bo to jeszcze bardziej nakreca takiego swira, ktory kompletnie nie mysli o konsekwencjach swoich slow i moze zniszczyc komus rodzine dobra opinie.
3
Pracownicy 2016-05-26 21:46
Gon sie konfidencie jesteś wielkie zero
1
Ala 2016-05-26 21:53
Zastanów się w końcu kto obgaduje bo motasz bezsensu wiem kim jesteś zezolu
BYŁY SPAWACZ 2016-05-27 14:31
ale wy płyccy jesteście takie odzywki na forum świadczą o waszej prymitywności i z wami inaczej nie można .Trzeba was cisnąć ile się da bo wy jesteście pustymi robolami nawet przyjaźnić miedzy sobą się nie potraficie ja bym was nauczył moresu dajcie mi tylko stanowisko kierownika to wrócę a dział m 9 będziecie za raj uważać nic tylko was cicnąć jak biały pan kalego na plantacji jesteście większym zerem niż niewolnicy na plantacji bawełny bo on mieli chociaż honor a wy nie macie nawet tego albo aż tego!!!!!!
3
ja 2016-05-29 11:34
Alu ale ci spawacz pojechal.nie wiesz Kim jestem grubasko :)jestescie wszyscy zerami I donosicielami .tak wyglada cale m9.fiona ciebie tez obgadujaza plecami.tu nie ma mowy o przyjazni spawacz.
6
OO 2016-06-02 13:05
WIKA TO WIELKA PORAŻKA BRAK UMÓW PRACY WSTYD
9
paweł 2016-06-16 16:18
z tego co słychać to pracownicy tymczasowi będą odchodzić z wiki ,,nie dziwie się''bez umowy z na stałe tez bym nie pracował
4
qw 2016-06-19 19:06
Nikt nic nie napisał o CNC? Mechanicznym? Mechatronicznym? Tylko same "niewykwalifikowane"??? Pracuję w innej firmie, za całą obsługę obrabiarki (wliczając programowanie z palca, tworzenie rysunków pomocniczych w CAD, cięcie materiału na pile), dostaję 2k na czysto, ale obawiam się, że firma zdechnie lada dzień. Czy mam czego szukać w wice? Ogólnie niezbyt dobre krążą opinie o zarobkach, nawet dot. stanowisk specjalistycznych (o dziwo), pytanie tylko, co jest plotą, a co prawdą? Czekam na zaproszenie na rozmowę.
3
Patryk50 2016-06-26 14:38
Czy ktos z was pracował na sgf jako pracownik obsługi produkcji ? Jakie sa opinie na ten temat jestem ciekaw mam ofertę pracy zeby isc tam ale jak to jest z umowami ?
4
on 2016-07-21 07:37
czy mówimy o umowach na stałe podpisaną z wiką chyba nie
3
Ja 2016-07-25 19:36
Witam wszystkich,
czy mogłabym prosić o informacje/opinie o pracy na stanowiskach biurowych w firmie WIKA we Włocławku? Jakie firma oferuje warunki zatrudnienia (na okresie próbnym i później), jaka panuje atmosfera?
Byłabym wdzięczna za wszelkie informacje :)
Ja 2016-07-26 19:32
Otwarte rekrutacje widzę na stronie :) nawiązując do wspomnianej "super atmosfery" - interesuje mnie jeszcze, czy przynajmniej na początku można liczyć na mniejsze lub większe wsparcie ze strony współpracowników / program wdrożenia (bo bywa różnie), czy jednak od razu rzucenie na szeroką wodę i "radź sobie sam".
No i pytanie jedno z najważniejszych - na jakie zarobki można liczyć na początku zatrudnienia i czy po sprawdzeniu się/przedłużeniu umowy są szanse na podwyżkę (pytam, bo jak wiadomo, zazwyczaj na rozmowach kwalifikacyjnych pada jedynie pytanie o oczekiwania finansowe).
beeee 2016-07-28 18:14
Dwa pierwsze dni będziesz traktowany ulgowo.Potem wymogi ze normę masz wyrobić.Co do zarobków to najnizsza krajowa bez szans na podwyżkę i uważaj żeby dobrze dodatki za nockę naliczali bo lubia oszukiwać.Ogolnie nie polecam pracy w wice.
7
beee 2016-07-28 22:17
Dlatego ze zatrudnienie jest przez agencje nie przez zakład,a podwyżkę dostaniesz jak wzrośnie najnizsza krajowa tylko .
4
Ja 2016-07-28 22:48
Chyba się nie rozumiemy - pytałam o stanowiska biurowe, a podejrzewam, że nocki tych stanowisk nie dotyczą.
Oferta, która mnie interesuje to zatrudnienie bezpośrednio w Wice - jak wtedy wyglądają zarobki?
Ktoś się jeszcze wypowie?
baa 2016-08-02 20:39
No a jak myslisz? Jest rewelacyjnie zarabiasz 4500 na raczke nic nie robisz dostajesz auto sluzbowe tylko wiesz troche ogarnij swoj wyglad zebys nie wygladal(la) jak jedna pani z kadr ktora organizuje rozmowy testy(zupelnie jakby przyszli pracownicy starali sie o prace w instytucie naukowym) . Tak tak jest fajnie tym bardziej ze fizyczni zapracuja na Ciebie no ale coz takie jest zycie!!!!!!!!!!!
5
az 2016-08-10 23:50
Byłem na rozmowie na Operatora CNC, ale jak mi zaoferowali 12 zł/g brutto + 3 miesiące okresu próbnego + lokalizację (SGF), to podziękowałem. Nie jestem może wielkim znawcą, ale uważam, że za dwa lata doświadczenia nie przy byle pierdołach powinienem więcej zarobić, albo przynajmniej uwzględnili koszty dojazdu...
3
Mark 2016-08-11 19:43
A ja na Twoim miejscu pomyslalbym o zarobkach bo Wiesz z ludzmi jakos sie dogadasz robote jakos tam ogarniesz ale jak na koncie zobaczysz to co zobaczysz to dobrze Ci radze kup leki na uspokojenie!!!!!!! Ja tez bylem spokojny o zarobki i to na nieglupim stanowisku ale rzeczywistosc wyprostowala mi moje krecone wlosy na bardzo dlugo powodzenia
2
Mark 2016-08-12 21:45
A i owszem byla mowa i to jaka!!!!!! Pracuje tu kilka lat i pomimo ze moj przelozony chwali mnie bardzo czesto za wyniki to premia motywacyjna jakos mnie omija dodatkow nie mam zadnych .Wiesz tak naprawde to nie mam na razie wyjscia i musze tu tkwic bo sytuacja rodzinna nie pozwala mi na razie na wyprowadzke do innego miasta. Ja naprawde dostaje podstawe i nic ponad to no ale coz jeszcze troche wytrzymam a WIKA swietnie sobie poradzi beze mnie .Nie ma ludzi niezastapionych zwabia kolejnego durnia takiego jak ja i bedzie im robil dobra robote.Pozdrawiam
5
Chico 2016-08-13 20:00
Do Justyn - weź się czlowieku zastanów co Ty piszesz
7
Ustawiacz 2016-08-28 14:39
Pracę dostać dostaniesz bez żadnego problemu , jeśli nie zależy Ci na poważnych pieniądzach

Nie wiem z czym związana poprawa , natomiast od jakiegoś czasu jest spokojniej , chyba doskwieraC zaczyna brak chętnych do pracy na obecnych warunkach, presja duża natomiast z mobingiem żadnym się nie spotkałem .

Mobing to teraz stało się bardzo popularne słowo


Odnośnie finansów Ustawiacz 7 lat doświadczenia , odpowiedzialność całkowita za produkcję , zadań bardzo dużo powierzonych stawka 14.10

Finanse to dramat, na szczęście ja już znalazłem lepiej płatna firmę - natomiast jako 1 praca aby złapać doświadczenia i się zahartowac Wika była całkiem ok
3
M8 2016-09-10 23:27
Co się dzieje na m8 do tej pory 12 i soboty a nagle z tygodnia na tydzień,przymusowe urlopy i wysyłanie na inne działy??
3
Pracownik 2016-09-13 13:06
A może zwyczajnie chodzi 8 godzin i patrzy co kto robi? A jak mu się coś nie spodoba to leci do kierownika..! Nie mów mi, że tego nie zauważyłeś..!
1
Pracownik 2016-09-13 13:30
Dobrze wiem jaki jest @Łukasz znam go nie od dziś kiedyś był dobrym kolegą i pracownikiem ale teraz stał sie okropny bo kabluje na wszystkich. Swoją drogą ciekawe jak jego żona z nim w domu wytrzymuje skoro on taki poukładany jest haha..
1
mozart 2016-09-17 10:02
Ile może zarabiać w wice Programista CNC? Byłem ostatnio na rozmowie i kładli wielki nacisk na możliwy awans, ale nie wiem, czy to nie czcze gadanie i czy warto przez to u nich pracować jako zwykły operator przez trzy miesiące na okres próby (zgaduje, że za 8h netto, potem max 10zł/h przez rok) + praca wyłącznie w kwasie + nieszczęsny dojazd (SGF) + parcie na czas... to niestety jest jedyna alternatywa dla wyjazdu z tego syfu, ale za tyle się u nich na pewno nie zatrudnię.
2
mozart 2016-09-17 12:13
Ja bym powiedział, że jest duża szansa, bo mało kto z doświadczeniem tu zostaje. Tylko od niejednej osoby usłyszałem, że nawet specjaliści w wice zarabiają ledwie na waciki... pytanie tylko czy to obowiązuje tylko w zakładzie na Łęgskiej, czy w polskiej wice ogółem...
2
XxxX 2016-09-21 13:19
Czy jeśli nie mam wykształcenia związanego z konkretnymi ogloszeniami, a złożę na stronie CV jaka praca może zostać zaproponowana?
Jeśli chodzi o zarobki to i najniższa krajowa spoko byle przetrwać do znalezienia pracy w zawodzie.
aaaaa 2016-09-30 23:14
a to prawda ze na sgf daja podwyzki?
kalafior 2016-10-12 20:39
a jak tam pedofil z wiki?? i że żaden facet który tam pracował nie dał w morde gnojowi jak przyszedł rano do pracy...
20
hyhy 2016-10-15 23:07
A atmosfera jaka aktualnie panuje? Dzięki za odpowiedź
ONA 2016-11-10 16:23
NIE
1
Olo 2016-11-14 20:46
M9 to 100% patologia.Nowi odchodzą z tego działu. Nie polecam.
5
Chico 2016-11-29 20:41
No właśnie, o co chodzi z tymi nalepkami na komputerach na działach? Jakoś to tak chaotycznie napisane
Xyz 2016-12-10 15:50
Zgadzam się z tą opinią. M9 mobbing.
3
Kruszynka 2016-12-22 10:19
Witam. Możecie mi powiedzieć jaka panuje atmosfera na m7? Jacy ludzie i wg?
Doswiadczony 2016-12-24 10:36
Chyba najspokojniejszy dzial w calej firmie +M10
1
Kiwka 2017-01-03 21:50
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Może są jakieś niedociągnięcia ale jak ludzie idą do pracy z chęcią to atmosfera zdziała cuda, wierzcie mi wiem co mówię. Często ludzie muszą wyrzucić z siebie złość i plotą głupstwa żeby sobie ulżyć. Nie dajmy się zwariować.
3
Xyz 2017-01-09 17:16
Na M9 to jedno wielkie pasmo niedociągnięć. A złośliwym jadem jeden na drugiego za plecami pluje i to jest codzienność na poligrafii. Atmosfera zależy od poziomu kultury ludzi a M9 ma poziom zerowy .Ot cala prawda.
2
Xyz 2017-01-09 17:17
Na M9 to jedno wielkie pasmo niedociągnięć. A złośliwym jadem jeden na drugiego za plecami pluje i to jest codzienność na poligrafii. Atmosfera zależy od poziomu kultury ludzi a M9 ma poziom zerowy .Ot cala prawda.
3
Siostra 2017-01-24 18:58
WIKA to firma spoko, większy problem to pracownicy, żenada!!
1
Kandydat 2017-01-26 14:34
Witam, chcialbym dowiedziec sie jak wyglada kwestia zarobkow i atmosfery pracy jezeli chodzi o stanowisko osoby ktora zarzadza linia produkcyjna? Podkreslam ZARZADZA linia produkcyjna.
Jordan 2017-02-05 15:14
Wika to dno z bardzo tanią siłą roboczą. Zachodni koncern międzynarodowy, który płaci pracownikom ok. 1500 zł na rękę. Nawet takim po 6 miesięcznym szkoleniu CNC w Niemczech.
6
Kleks 2017-02-07 08:20
Jordan bo tu same przydupasy są doceniani jesli tu pracujesz to wiesz co mam na myśli , widać kto na stołki siada wszystko po znajomosciach tylko co trzymaja rece w D... Po same łokcie a ty idź o podwyżkę to cie wysmieja krasnale ja prawie 13 lat robie i ledwo co mam 1800 . Więc rozumiem ciebie tylko.każdy pod nosem psioczy.
3
Kasia 2017-02-09 13:28
Kleksie to masz problem.Psioczysz na tą firmę, że masz ledwo 1800zł po 13 latach to po co tam jeszcze "siedzisz". Jeśli Ci tak źle to sie zwolnij i idź do lepszego pracodawcy skoro jesteś taki rewelacyjny.
Kolo 2017-02-11 21:15
Co za burdel mają w tej wice! Chcąc wysłać cv dzwonie do wiki.Baba z biura mówi żeby wysłać na maila którego mi podaje a po wysłaniu dostaje zwrotke ze mail jest nieaktualny -zlikwidowany 2 miesiące temu.Za co płacą tym ludziom? Zróbcie porządek w tym chlewie.
3
Danusia 2017-02-12 10:54
Szanowna panienko akurat kleks ma racje tu jest syf i tak jeszcze napisane skromnie , jak tobie tam dobrze to siedź są osoby związane lojalkami i nie zwolnią się od tak bo spłacić trzeba zakład a ze tobie tam dobrze to siedź i zamknij buzie dobrze trzymasz łapy w takim razie , nagminnie ludzie ktorzy nie mają lojalek uciekają z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] składają cv a w wice tylko przeczekuja cwaniaro..
3
Kleks 2017-02-12 11:13
Piszczą to twoje ręce od trzymania haha jeśli takimi madrosciami chciałaś zabłysnąć to brokatem trzeba było się posypać. Piszczenie jak księżniczka pisze jest różnica od pisania prawdy jak jest pewnie ze zwolnie się tylko po lojalce bo jakoś nie chcą mnie sami zwolnić a mogli by oj mogli ...
3
Karol 2017-02-21 19:04
Szkoda, że ocenia się firmę przez pryzmat swojej pracy. Bardzo często piszą osoby, które nie lubią przykładać się do pracy i myślą, że tego nikt nie widzi. WIKA to dobra firma , szkoda że mało jest wpisów pozytywnych.
Abc 2017-02-22 09:27
Haha widać ze Karol to gość biurowy.Prawda jest taka ze wika to syf, każdy każdemu wrogiem jest, płacą minimum i to przez agencję, atmosfera taka ze siekiere można powiesić a szczególnie na M9, układy itp szkoda czasu na ten bajzel.
1
Zostaw swoją opinię o WIKA POLSKA S.A - Włocławek
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WIKA POLSKA S.A