brak logo

WIKA POLSKA S.A

Włocławek

Opinie o WIKA POLSKA S.A

Świetlik 2017-06-05 21:29
Brawo trafiłeś w samo sedno pracownik może chodzić ze skargami do ( usunięte przez administratora ) taka jest prawda tylko nas wysmiewają gdy idziesz ze skargą... To Ci na stołkach mają rację zawsze a my szare myszki co na ich premie robimy dzięki nam pracownikom tak żyją a zero szacunku do nas..i to bez różnicy czy wpl czy sgfy
6
Borsuk 2017-06-07 00:49
Będzie nietaktem z mojej strony jeśli zapytam czy możesz powiedzieć ile zarabia ustawiacz w wice?
1
Świetlik 2017-06-07 20:38
Borsuk uważaj bo się prawdy dowiesz haha zapytałeś i cisza... Ja dziś swojego zapytałem bo przeczytałem twój wpis odpowiedź wystarczająco dużo żeby zaje... żyć tyle filozofi
1
Borsuk 2017-06-07 21:08
No tak, widzę :D Narzekać to każdy, ale pi razy oko brutto nawet to nie powiedzą, bo albo tak dużo albo się wstydzą, że tak ch...jowo ;)
4
Kolo 2017-06-07 21:24
Chyba jednak nie tak dobrze zarabiają ustawiacze , bo jeden z M9 płacze ze nie dostaje 500 plus haha
3
Borsuk 2017-06-09 00:01
A to za ustawianie 500+ się należy? Gdzie tak dają? :D :D biere w ciemno!
1
Ustawiacz 2017-06-09 11:53
Uwierz bądź nie Ustawiacze też nie zarabiają kokosów ja wraz z dodatkiem brygadzisty (notabenna 43 złote brutto) wychodzę około 2100 na rękę bez nadgodzin.

Są Ustawiacze którzy zarabiają trochę lepiej natomiast jest i całe grono zarabiających około 1700 zł

Co do osób które nagle zarzucają mi brak odpowiedzi - wybaczcie ale niektórzy poza pracą mają również swoje życie a nie tylko praca i forum.

Ps. Wszyscy którzy tak narzekają na ustawiaczy i sądzą że my tak dobrze, właśnie jest wewnetrzne poszukiwanie ustawiaczy i informacje o tym są na wszystkich działach - zapraszamy zobaczycie jaki to też wspaniały kawałek chleba
5
Ja 2017-06-09 13:49
Dodatek funkcyjny 43 brutto....nie no padnie ze śmiechu. To się wika popisała hahaha w życiu bym za taką zapomoge nie pracował.
4
Pracownik 2017-06-09 14:51
Tak naprawdę wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma ten co ma dużo w porównaniu do innych to i tak powie ze mało taka jest mentalność ludzi,mają soboty na 2 zmiany pod przymusem są źli,ze musza przyjsc,ze nie maja zycia prywatnego,natomiast teraz muszą wyrazić zgodę to wszyscy się zapisują wiec tak źle tak nie dobrze poprostu brak slow napewno nie które osoby to z urlopów letnich zrezygnują bo wika trochę kasy posypie ,ale z niecierpliwością czekają na ten urlop ;
4
Borsuk 2017-06-09 18:11
Dzięki za info, tak właśnie myślałem, że szału nie ma :/
1
Zimny Drań 2017-06-10 11:12
tak to wyglada
Abc 2017-06-10 18:10
Nie dziwię się że wika was nie szanuje, skoro sami do siebie nawet nie macie szacunku pracując za takie grosze.
2
Lila 2017-06-10 19:33
Tak naprawdę jaki włocławski rynek pracy jest każdy wie. Łatwo się mówi, że ktoś się nie szanuje pracując za takie grosze, ale obawa utraty pracy zwłaszcza jeszcze jeśli ma się na utrzymaniu rodzinę i nie daj boże kredyt. To bardzo skutecznie blokuje porzucenie pracy na umowie.
2
Abc 2017-06-11 08:42
Co ty wygadujesz? ! Z oceną rynku pracy zatrzymałas się 10 lat wstecz. Teraz pracy jest do wyboru do koloru.Trzeba tylko posiadać godność osobista.Jak widać niektórmy jej brak.
2
Dyzio 2017-06-13 11:23
Mam pytanie odnośnie premii, która miala być wypłacona po pierwszym kwartale, czy otrzymaliście ją?
1
Ustawiacz 2017-06-17 07:24
Nie ma już jej Wika zabrała część tej premii na poczet.... Podwyżek rocznych a druga część premii dostaniemy na koniec roku
3
Pip 2017-06-17 12:43
Ładnie wika roluje pracowników ha ha podwyżki? Chyba jak wzrośnie najniższa krajowa. ...
4
Karolina 2017-06-18 15:22
Pracodawca oczekuje od pracownika lojalności i zaangażowania a pracownik dobrej zapłaty. Jeśli ta linia szwankuje to trzeba pomyśleć jaki jest powód tego?
Dyzio 2017-06-18 23:12
Tak połowa poszła na podwyżki, a ze zrobili pensje stałą po której zarabiamy mniej..... Pierwsza część miala być po pierwszym kwartale, a druga w listopadzie, mam gdzies jeszcze zdjęcie tej informacji z gabloty
1
Dyzio 2017-06-18 23:13
Tak połowa poszła na podwyżki, a ze zrobili pensje stałą po której zarabiamy mniej..... Pierwsza część miala być po pierwszym kwartale, a druga w listopadzie, mam gdzies jeszcze zdjęcie tej informacji z gabloty
Kiwka 2017-06-21 22:34
O co chodzi z ta premia i pensją. Może warto porozmawiać z osobami władnymi i przedstawić im argumenty?
1
Olx 2017-06-24 22:01
No wlasnie bo nikt o tym nic nie wie.takie sprawy tez powinny wisiec na dziale na tablicy,chyba ze sie wstydza ze ciągle te same osoby dostają premię.
3
Kiwka 2017-06-24 22:41
Pracuję w firmie już jakiś czas i nie mogę narzekać. Niestety nie wszyscy pracują tak jak tego oczekuje firma i dostali po nosie przy premii. Wierzę , że to jest przykre ale trzeba myśleć wcześniej i pracować sumiennie a nie byłoby teraz złości i płaczu na forum
2
Dyzio 2017-06-25 00:09
@Kiwka rozmawiamy o premii regulaminowej, nie uznaniowej. Nie mam nic do tego, ze ktos dostaje uznaniową, każdy moze o to walczyć, każdy może otrzymać. Czego wszystkim życzę. Co do regulaminowej, pamietam wisialo w gablocie po dogadaniu się ze związkami: pierwsza część po pierwszym kwartale, druga jakos w listopadzie, chyba, że nie została wypracowana norma? co do zlikwidowania nic nie widzialem, moze przeoczylem, nie wiem. Nikt sie nie złości, i nie płacze. To ze po zmianach pensja jest jaka jest, nie znaczy, ze jest zła. Mi wystarcza. Słysze często narzekania ludzi, ze im mało, z drugiej strony powtarzają to od kilku lat, więc jakie podjęliście działania w kierunku poprawy płacy, lącznie ze zmianą pracy? Nikt nie trzyma na siłe, a uczyć można sie całe życie
3
olx 2017-06-25 21:19
napiszecie mi cos o kierowniku z m2???bo mam tam isc .....
qaz 2017-06-27 23:26
ja nie placze,robie swoje i gdzieś mam ta ich premie,tylko że to wszystko jest tak w tajemnicy,jesli by mieli czyste sumienie to powinni wieszac na tablicy zasłuzonych na premię a nie pod stolikiem!!!!Też jest dziadostwem to ze ludziom umowy dają po tylu latach bo na SGFie jest tak jak powinno,umowy sa odrazu.Może się znajdzie ktoś odważny i zgłosi to gdzie powinien.
5
Borsuk 2017-07-01 11:07
Człowieku nikt przecież nie wywiesi na tablicy nazwisk zasłużonych na premie, bo po pierwsze ustawa o danych osobowych jest bardzo dobrą wymowką, a po drugie inni pracownicy by zjedli premiowiczów. Tobie moze to lata, ale większości olanych nie. A co do umów na sgf to czy one nie są czasowe?
Dyzio 2017-07-01 19:04
Czytanie ze zrozumieniem nie jest mocną stroną osób, które się tu wypowiadają. Opuszczam to forum. Szkoda zdrowia.
1
Abv 2017-07-01 23:16
Widocznie jesteś tak ciemny dużo wszystko jest jasne i zrozumiale
2
Kiwka 2017-07-02 21:39
Wika to z pewnością fajna firma ale niestety nie wszystkim odpowiada.
Młody 2017-07-03 13:26
A czy ktos moze sie wypowie na temat zatrudnienia przez agencje?jak to wyglada,czy sa różnice w traktowaniu pracowników?czy można liczyć i po jakim czasie na umowę bezposrednio z wiką?
Pip 2017-07-03 14:23
Jeśli chodzi o traktowanie czasowników to na pierwszym miejscu jest mobbing. Wiedza ze długo nie popracujesz to jada po młodym jak po lysej kobyle. Zero premii. Szans na zatrudnienie przez zakład nie ma. Ludzie po 8 lat robią na agencji. Lepiej poszukać pracy w innym zakładzie niż tu tracić czas za najniższą krajowa bez szans na podwyżkę.
2
Lila 2017-07-03 17:33
Skoro ludzie pracują i po 8 lat to juz chyba nie są czasownikami?
Pip 2017-07-03 17:51
Są bo czasownik to pracownik pracujący przez agencję na umowach przedłużanych co miesiąc.
1
Mlody 2017-07-04 00:30
Pip 2017-07-03 17:51
Ale na rozmowach mówią ze zatrudnienie przez agencje do roku.
Pip 2017-07-04 08:02
Kłamią żeby ludzie chcieli podjąć pracę.
5
Malizna 2017-07-14 08:53
Zastanawiam sie kto kieruje osobami które tak źle wypowiadają sie o agencji bo chyba nie sądzą że ktoś w to uwierzy?
Lol 2017-07-14 09:11
Naucz się czytać ze zrozumieniem sieroto.Wypowiedzi negatywne dotyczą zakładu wika a nie agencji.
5
Oceniacz 2017-07-18 22:05
WIKA to światowy lider rynku technologii pomiaru ciśnienia, temperatury i poziomu. Może dla niektórych osób to nie jest właściwe miejsce do pracy i lepiej ja zmienić?
1
xyz 2017-08-08 14:17
rozmawiałem z panią nt wakatu- wszytsko czytała pięknie z kartki-słychać to było. na koniec poiwiedziała że jeśli do końca tygodnia się nie odezwą to znaczy, że nie biorą mnie pod uwagę. dla mnie słąbo gdyż jest to stanowisko specjalistyczne. telefon i powiedzenie dziękujemy z tego czy innego względu zajęłoby 3 minuty. no cóż :)
5
Wargotka 2017-08-09 15:19
Fajnie, że WIKA ma trochę nowych ofert pracy, oby udało się dostać?
Qwerty 2017-08-11 16:46
Co to za molestowanie czy gwałty w Niemczech ?? Widzę, że grubo nasi polecieli .. ;D
7
ziomuś93 2017-08-11 21:25
Moze napisz coś jasniej czy tylko ploty?
4
Olaf 2017-08-13 11:22
Niektórzy jak się nudzą to piszą jakieś bzdury. Firma jest spoko tylko niestety jak wiele innych ma pracowników którym nie chce się pracować. Takie osoby nigdzie nie będą zadowolone natomiast lubią obarczać za swoje błędy firmę. Czasami myślę, że to może konkurencja?
() 2017-08-13 13:40
A ty w którym biurze pracujesz ze tak cukrujesz? ?Żenada takie wpisy.To nic nie da.Wika to dno!!!
3
() 2017-08-13 13:41
A ty w którym biurze pracujesz ze tak cukrujesz? ?Żenada takie wpisy.To nic nie da.Wika to dno!!!
3
Kenet 2017-08-16 11:26
Swoje wypowiedzi, bardzo emocjonalne zostawmy dla siebie. Każdy ma prawo pisać na forum swoje opinie. Często osoby mające problem w firmie chcą to przerzucić na innych!!
koza 2017-08-16 21:55
Jak taki lider to czemu ludzie na tych gównianych umowacg muszą robic,wstyd,ile mozna czekać pytam?
1
Agnieszka 2017-08-17 10:56
Kto był ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej w WIKA POLSKA S.A? W sieci pojawiło się klika nowych ofert pracy, między innymi na stanowisko Referenta ds. Systemów Zarządzania Jakością. Jakich pytań można się spodziewać podczas rozmowy? Czy coś szczególnie Was zaskoczyło? A może macie jakieś rady dla przyszłych kandydatów? Chętnie dowiemy się od Was więcej.
Karolina 2017-08-20 20:24
Mam zupełnie inną ocenę firmy. Pracuję tu na tyle długo, że poznałam pracę i ludzi. Mogę się cieszyć, że udało mi się z dobra pracą trafić. Frustraci zawsze sie znajdą i bez opluwania innych nie potrafią funkcjonować. Jak ktoś chce to zawsze znajdzie jakiś problem
Zostaw swoją opinię o WIKA POLSKA S.A - Włocławek
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WIKA POLSKA S.A