brak logo

WIKA POLSKA S.A

Włocławek

Opinie o WIKA POLSKA S.A

Abc 2017-05-19 21:31
Tak się składa że wszystko co napisane to prawda.
5
teo 2017-05-22 20:40
Tak sobie czytam te wszystkie opinie i trzeba przyznac ze sa bardzo rozne nie mniej jednak jako dlugoletni pracownik ktory bardzo lubi swoja prace przyznaje racje wielu negatywnym opiniom bo: nie podoba mi sie fakt ze pozbawieni jakijkolwiek znajomosci produkcji ludzie obsadzani sa na wiodacych stanowiskach i przeszkadzaja prawdziwym fachowcom pracowac , nie podoba mi sie to ze osoby na stanowiskach wyzszych niz szara produkcja pozbawiona jest calkowicie empatii, nie podoba mi sie to ze nikt ale to nikt z biura np.Agnieszka z owego forum nie zrobi nic aby bylo lepiej fajniej po prostu po ludzku i dlatego nie lubie tego miejsca gdzie wykonuje swoja prace czuje sie w nim zle czuje sie w nim chory i jak jeszcze do niedawna kochalem tu przychodzic tak teraz czuje sie jabym odbywal jakas kare lub ciezka pokute i tylko dlatego ze ludzie typu brygadzista kierownik potrafi swoja postawa zabic w normalnym czlowieku zaangazowanie w pracy dbalosc o jakosc itp. pozdrawiam wszystkich forumowiczow a szczegolnie pania Agnieszke ktora bardzo dzielnie broni dobrego imienia firmy ale niestety przegrywa z rzeczywistoscia.......
11
Kiwka 2017-05-22 23:28
Ta profesjonalna firma i myślę , że wiele osób pracuje i jest zadowolonych z pracy. Zawsze znajdzie się ktoś komu jest źle.
2
Agnieszka 2017-05-23 09:32
@teo jak już wspominałam nie współpracuję z WIKA POLSKA S.A. Jestem pracownikiem Serwisu GoWork.pl Żeby dowiedzieć się więcej o moim zadaniu - kliknij w ikonkę mikrofonu obok mojego nicka. Chętnie również poznaję Wasze opinie na temat pracy w tym miejscu.
Może w takim razie warto żebyś zgłosił swoje uwagi, według Ciebie dotyczące ulepszenia pracy w tym miejscu, swojemu przełożonemu?
Mądry 2017-05-24 11:01
Awanse skądś sie wziely hehe. Mógłby trochę pozory zachować bo to po kwalifikacjach to raczej nie jest.
3
Agnieszka 2017-05-24 13:04
Proszę o zamieszczanie merytorycznych komentarzy na temat pracy w WIKA POLSKA S.A, a nie na temat poszczególnych, konkretnych pracowników.
Ja 2017-05-24 15:17
I tacy ludzie pracują w wice. Brawo!Dom publiczny jest bardziej przyzwoity niż to coś. ...
4
Grazyna 2017-05-24 15:49
Ojej to prawda Marcinek. Ile imbir ludzi oszukal, ile naobiecywał to szok. A jechac i tak już nikt nie chce. Ja za te pieniądze tez już bym nie pojechala. Tyle lat pracowalam na wplu, teraz na sgfie i mam mniej niż nowi z ulicy!! A wymagają coraz wiecej i jeszcze sie dziwia ze człowiek podwyżke chce. Szkoda gadac.
7
Yes 2017-05-25 09:55
A ja mam pytanie ile trzeba pracować żeby awansować na ustawiania bo chyba nie za długo
Yes 2017-05-25 09:55
A ja mam pytanie ile trzeba pracować żeby awansować na ustawiania bo chyba nie za długo
4
Ciekawe 2017-05-25 12:18
Ciekawe ile firma placi za usuwanie komentarzy. Jak prawda boli np kierownika ze za babami lata to z jego pensji idzie czy z tego co miało być na podwyzki w sgf?
4
Ona 2017-05-25 14:34
Ja mniej-więcej pamietam co wczoraj usunęli z wczoraj i chętnie przypomne żeby już nie trzeba było kasować: było o tym ze pewna ważna osoba w młodszej spółce firmy daje awanse bo na coś liczy. Ostatnio na młoda blondyke podobno. Resztę każdy sobie dopowie. Zreszta macie oczy to widzicie
4
Xyz 2017-05-25 14:45
Aha nie zapominajmy o mobbingu jako motywie przewodnim. ....szczególnie na M9.
2
Agnieszka 2017-05-25 15:00
@Xyz czy ty również, jak inni użytkownicy uważasz, że w firmie panuje mobbing? W jaki sposób według Ciebie to się przejawia?
2
Xyz 2017-05-25 15:12
Przestań juz zadawać to głupie pytanie.Ja nie uważam lecz stwierdzam fakt! A przejawia się w taki sposób jak jest opisane wyżej.
4
Ustawiacz 2017-05-25 21:09
Atmosfera jest chora w tej firmie, ale jeśli część osób fizycznych się wywyższa to czemu mają nie robić tego kierownicy ?

Pracuje jako ustawiacz odpowiadam za ustawianie i prace ludzi, ale szanuje ich i nie gonie jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale ja uważam, że na pierwszym miejscu jest człowiek i dobra atmosfera a nie tylko orać w pracownika i kolejne zera na koncie właściciela, a część ustawiaczy za marna premie kwartalną są w stanie gonić swoich pracowników jak roboty.
Przykład opierdzielic operatora/ montera za to że z kimś zamienił dwa zdania.
To my możemy budować atmosferę więc duża czescio ustawiaczy - wstydźcie się powtarzam to ludzie są najważniejsi !
3
Aaaa 2017-05-25 23:07
Bardzo dobrze napisał ustawiacz za parę groszy sprzedadza wszystko ,ale wszystko w dwie strony działa też uwazam jaka płaca taka praca i ktoś te chore sytuacje wprowadza tylko szkoda,że nie pamiętają jak sami pracowali jako pracownik fizyczny ,a dziś jacy dobrzy wzorowi pracownicy, a sami normy nie robili ,awanse oraz dobre stanowiska bo rodzinka to przyjaciele mam nadzieje,że trafia na swoich
4
Lol 2017-05-26 14:47
Dokładnie tak.Ustawiaczy na M9 pasują do tego opisu.Jeden alkoholik furiat molestujacy pracownice, drugi leser chwalacy się ile to czasu w trakcie zmiany przesiedzial w łazience. Wszyscy jak jeden mąż stosujący mobbing. Sądzę że bez wyrzywania się na pracownikach dzień wedlug nich byłby niezaliczony .Nawet maszyny ustawiacz nie potrafi ustawić na M9. Chorzy ludzie w chorym zakładzie.
3
Lila 2017-05-30 13:28
A czy ktoś może powiedzieć jaka atmosfera panuje na Kawce?
Światło 2017-05-30 19:16
Grażyna masz rację tylko tacy rządzą co w( usunięte przez administratora )się imbirowi pakują. A co do wyjazdu do Niemiec owszem nikt nie chce jechać za taką kasę a wiem że nie dawno pojechało kilka osób i dwie które nawet roku nie przerobiły dostali tam po 7500zł na rękę pensji plus to co w PL a reszta za jałmużne ma ( usunięte przez administratora ).co pojechali to tylko przydupasy mają dobrze...
2
Kiwka 2017-06-01 10:45
Czy jesteście pewni, że nie da sie powiedzieć coś pozytywnego o firmie?
Borsuk 2017-06-02 00:58
Wiesz ja myślałem, że może i dałoby się, ale po tym jak traktują ludzi po rozmowie kwalifikacyjnej to chyba jednak się nie da. Zero odzewu. Ani be ani me ani pocałuj nas w ...głęboko. W dzisiejszych czasach każda porządna firma po 2 tygodniach daje odpowiedź albo pozytywną albo negatywną. A tłumaczenie jeśli nie zadzwonimy to znaczy, że nie zostałeś przyjęty jest po prostu śmieszne i na poziomie minus pięć. Ja chciałbym na przykład dowiedzieć się dlaczego mnie nie przyjęli. Czy chodzi o kwalifikacje, doświadczenie, wygląd, czy brak znajomości.
3
Ja 2017-06-02 10:06
Taka właśnie jest Wika.Nie szanują pracowników ani przyszłych ani obecnych.Pod każdym względem firma na poziomie zerowym.
7
Agnieszka 2017-06-02 10:14
Na tym forum można przeczytać wiele opinii na temat braku poszanowania pracowników przez WIKA POLSKA S.A. Wspominacie m.in. o mobbingu oraz o innych sytuacjach, gdzie pracownik nie jest traktowany odpowiednio. Czy opisywane przez Was sytuacje pojawiają się w całej firmie, czy może w określonych działach? Czy naprawdę Wasze skargi nie przynoszą oczekiwanych rezultatów?
Ja 2017-06-02 10:30
Opisane sytuacje są w całej firmie a zgłaszanie ich jest ignorowane. Pracownik jest tu nikim.
11
Świetlik 2017-06-05 21:29
Brawo trafiłeś w samo sedno pracownik może chodzić ze skargami do ( usunięte przez administratora ) taka jest prawda tylko nas wysmiewają gdy idziesz ze skargą... To Ci na stołkach mają rację zawsze a my szare myszki co na ich premie robimy dzięki nam pracownikom tak żyją a zero szacunku do nas..i to bez różnicy czy wpl czy sgfy
5
Borsuk 2017-06-07 00:49
Będzie nietaktem z mojej strony jeśli zapytam czy możesz powiedzieć ile zarabia ustawiacz w wice?
1
Świetlik 2017-06-07 20:38
Borsuk uważaj bo się prawdy dowiesz haha zapytałeś i cisza... Ja dziś swojego zapytałem bo przeczytałem twój wpis odpowiedź wystarczająco dużo żeby zaje... żyć tyle filozofi
1
Borsuk 2017-06-07 21:08
No tak, widzę :D Narzekać to każdy, ale pi razy oko brutto nawet to nie powiedzą, bo albo tak dużo albo się wstydzą, że tak ch...jowo ;)
4
Kolo 2017-06-07 21:24
Chyba jednak nie tak dobrze zarabiają ustawiacze , bo jeden z M9 płacze ze nie dostaje 500 plus haha
3
Borsuk 2017-06-09 00:01
A to za ustawianie 500+ się należy? Gdzie tak dają? :D :D biere w ciemno!
1
Ustawiacz 2017-06-09 11:53
Uwierz bądź nie Ustawiacze też nie zarabiają kokosów ja wraz z dodatkiem brygadzisty (notabenna 43 złote brutto) wychodzę około 2100 na rękę bez nadgodzin.

Są Ustawiacze którzy zarabiają trochę lepiej natomiast jest i całe grono zarabiających około 1700 zł

Co do osób które nagle zarzucają mi brak odpowiedzi - wybaczcie ale niektórzy poza pracą mają również swoje życie a nie tylko praca i forum.

Ps. Wszyscy którzy tak narzekają na ustawiaczy i sądzą że my tak dobrze, właśnie jest wewnetrzne poszukiwanie ustawiaczy i informacje o tym są na wszystkich działach - zapraszamy zobaczycie jaki to też wspaniały kawałek chleba
5
Ja 2017-06-09 13:49
Dodatek funkcyjny 43 brutto....nie no padnie ze śmiechu. To się wika popisała hahaha w życiu bym za taką zapomoge nie pracował.
4
Pracownik 2017-06-09 14:51
Tak naprawdę wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma ten co ma dużo w porównaniu do innych to i tak powie ze mało taka jest mentalność ludzi,mają soboty na 2 zmiany pod przymusem są źli,ze musza przyjsc,ze nie maja zycia prywatnego,natomiast teraz muszą wyrazić zgodę to wszyscy się zapisują wiec tak źle tak nie dobrze poprostu brak slow napewno nie które osoby to z urlopów letnich zrezygnują bo wika trochę kasy posypie ,ale z niecierpliwością czekają na ten urlop ;
3
Borsuk 2017-06-09 18:11
Dzięki za info, tak właśnie myślałem, że szału nie ma :/
1
Zimny Drań 2017-06-10 11:12
tak to wyglada
Abc 2017-06-10 18:10
Nie dziwię się że wika was nie szanuje, skoro sami do siebie nawet nie macie szacunku pracując za takie grosze.
2
Lila 2017-06-10 19:33
Tak naprawdę jaki włocławski rynek pracy jest każdy wie. Łatwo się mówi, że ktoś się nie szanuje pracując za takie grosze, ale obawa utraty pracy zwłaszcza jeszcze jeśli ma się na utrzymaniu rodzinę i nie daj boże kredyt. To bardzo skutecznie blokuje porzucenie pracy na umowie.
2
Abc 2017-06-11 08:42
Co ty wygadujesz? ! Z oceną rynku pracy zatrzymałas się 10 lat wstecz. Teraz pracy jest do wyboru do koloru.Trzeba tylko posiadać godność osobista.Jak widać niektórmy jej brak.
2
Dyzio 2017-06-13 11:23
Mam pytanie odnośnie premii, która miala być wypłacona po pierwszym kwartale, czy otrzymaliście ją?
1
Ustawiacz 2017-06-17 07:24
Nie ma już jej Wika zabrała część tej premii na poczet.... Podwyżek rocznych a druga część premii dostaniemy na koniec roku
3
Pip 2017-06-17 12:43
Ładnie wika roluje pracowników ha ha podwyżki? Chyba jak wzrośnie najniższa krajowa. ...
4
Karolina 2017-06-18 15:22
Pracodawca oczekuje od pracownika lojalności i zaangażowania a pracownik dobrej zapłaty. Jeśli ta linia szwankuje to trzeba pomyśleć jaki jest powód tego?
Dyzio 2017-06-18 23:12
Tak połowa poszła na podwyżki, a ze zrobili pensje stałą po której zarabiamy mniej..... Pierwsza część miala być po pierwszym kwartale, a druga w listopadzie, mam gdzies jeszcze zdjęcie tej informacji z gabloty
Dyzio 2017-06-18 23:13
Tak połowa poszła na podwyżki, a ze zrobili pensje stałą po której zarabiamy mniej..... Pierwsza część miala być po pierwszym kwartale, a druga w listopadzie, mam gdzies jeszcze zdjęcie tej informacji z gabloty
Kiwka 2017-06-21 22:34
O co chodzi z ta premia i pensją. Może warto porozmawiać z osobami władnymi i przedstawić im argumenty?
Olx 2017-06-24 22:01
No wlasnie bo nikt o tym nic nie wie.takie sprawy tez powinny wisiec na dziale na tablicy,chyba ze sie wstydza ze ciągle te same osoby dostają premię.
2
Kiwka 2017-06-24 22:41
Pracuję w firmie już jakiś czas i nie mogę narzekać. Niestety nie wszyscy pracują tak jak tego oczekuje firma i dostali po nosie przy premii. Wierzę , że to jest przykre ale trzeba myśleć wcześniej i pracować sumiennie a nie byłoby teraz złości i płaczu na forum
Dyzio 2017-06-25 00:09
@Kiwka rozmawiamy o premii regulaminowej, nie uznaniowej. Nie mam nic do tego, ze ktos dostaje uznaniową, każdy moze o to walczyć, każdy może otrzymać. Czego wszystkim życzę. Co do regulaminowej, pamietam wisialo w gablocie po dogadaniu się ze związkami: pierwsza część po pierwszym kwartale, druga jakos w listopadzie, chyba, że nie została wypracowana norma? co do zlikwidowania nic nie widzialem, moze przeoczylem, nie wiem. Nikt sie nie złości, i nie płacze. To ze po zmianach pensja jest jaka jest, nie znaczy, ze jest zła. Mi wystarcza. Słysze często narzekania ludzi, ze im mało, z drugiej strony powtarzają to od kilku lat, więc jakie podjęliście działania w kierunku poprawy płacy, lącznie ze zmianą pracy? Nikt nie trzyma na siłe, a uczyć można sie całe życie
2
olx 2017-06-25 21:19
napiszecie mi cos o kierowniku z m2???bo mam tam isc .....
Zostaw swoją opinię o WIKA POLSKA S.A - Włocławek
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WIKA POLSKA S.A