brak logo

WIKA POLSKA S.A

Włocławek

Opinie o WIKA POLSKA S.A

Blabla 2017-03-06 15:43
Znam kilka osób z Wiki z m3 i jedną z m1 i nikt nie bierze żadnych środków uspokajajacych. Chyba nie jest tak źle.
Agnieszka 2017-03-06 15:46
Myślę, że zależy od człowieka. Niektórzy mają słabsze nerwy, inni mocniejsze. Każdy dobrze czuje się na innym stanowisku.
Kajtek 2017-03-06 15:55
Co wy gadacie! niejest zle na m1. Oczywiscie szef na swoje humory, niechetnie daje umowy ale jest w miare w pprownaniu np z m8. Jeszcze zalezy jakiego kierownika trafisz ale sa i urlopu i wszystko.
Agnieszka 2017-03-06 16:05
@Blabla no widzisz! Może warto aplikować :)
Xyz 2017-03-06 16:11
Jakie urlopy są? !Co ty gadasz?!Nie dla czasowników. Blabla chcesz-spróbuj. Wyciągnij wnioski ze wszystkich wpisów.
1
Ja 2017-03-06 16:16
Pani z biura ma za zadanie promowanie zakładu, proste.A druga rzecz to to że chętnych brak do pracy w tym balaganie.Kto się zatrudni szybko ucieknie stąd lub zostanie wykopany.
2
Agnieszka 2017-03-06 16:22
Dla zainteresowanych firma poszukuje Młodszy Inżynier Jakości oraz Kierownik Produkcji :)
Kajtek 2017-03-06 16:25
Gadasz pierdoly. czasownicy dostajA normLnie urlopy. Przecież pracuje z nimi. Wiadomo czasem mistrz marudzi a czasem jest sytuacja ze nie chce dac ale to nie jest regula. i umowy sieostatnio posypaky na m1 nawet malarnia
Xyz 2017-03-06 16:35
Sam piszesz ze jest problem z dostaniem urlopu.Ja mam na myśli inny dział niż m1. A odnośnie umów piszesz nieprawdę.
1
Kajtek 2017-03-06 16:39
Pisze o m1 bo dziewczyna pytala o m1. a os nowego roku dostalo conajmniej piec osob umowe wiec gdzie tu nieprawda?
1
Znajomy 2017-03-07 07:58
Haha te umowy to po 10 latach na agencji dostali. ....nie pisz bzdur ,wszyscy wiedzą że ten zakład to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Wystarczy poczytać wcześniejsze wypowiedzi.
2
Agnieszka 2017-03-07 10:22
@Znajomy pamiętajmy o tym, że każdy może mieć inną opinię na temat pracy w WIKA POLSKA S.A.
Znajomy 2017-03-07 11:40
Większość opinii negatywnych o czymś świadczy. ...chyba ze ktoś ktoś ma problemy z myśleniem
2
Agnieszka 2017-03-07 11:53
@Znajomy ile ludzi, tyle opinii.
Xyz 2017-03-07 12:01
Widać czym zajmują się biurowi w godzinach pracy....siedzą na forum.za to wam płacą? ?masakra.
3
Agnieszka 2017-03-07 12:12
@Xyz w żaden sposób nie współpracuję z WIKA POLSKA S.A. Jestem redaktorem GoWork.pl Po najechaniu na ikonkę mikrofonu możesz dowiedzieć się więcej na temat mojego zadania.
Znajomy 2017-03-07 12:34
Więc poznałaś firmę od środka.
1
Agnieszka 2017-03-07 13:14
@Znajomy nie poznałam firmy od środka. Przekazuję natomiast informacje na temat pracodawcy/nowych ofert. Poznaję również Waszą opinię na temat WIKA POLSKA S.A
2
keskesej 2017-03-10 11:27
O co chodzi z tym podsłuchiwaniem czy tam nagrywaniem ludzi na m2?
Agnieszka 2017-03-10 11:33
@keskesej powiesz coś więcej na ten temat? O jakim nagrywaniu mówisz?
keskesej 2017-03-10 12:10
Podobno dziewczyna nagrywała współpracowników i w zakładzie była nawet z tego powodu policja, ale nic więcej nie wiem, dlatego pytam.
1
Agnieszka 2017-03-10 12:24
@keskesej dziękuję za informację. Ktoś coś wie na ten temat?
Byly 2017-03-10 13:30
Ale ja ja haha wiedziałem ze pracuje tam patologia ale nie sądziłem ze do tego stopnia. Jak ja się cieszę że mnie juz tam nie ma:)
2
Agnieszka 2017-03-10 13:50
@Byly, a Ty dlaczego już tam nie pracujesz?
Byly 2017-03-10 13:54
Przez mobbing
3
Agnieszka 2017-03-10 14:47
@Byly dziękuję za informację.
śotk 2017-03-18 09:56
pierwsze forum, gdzie ujawnia się cecha prokuratora jednego z uczestników. @Agnieszka zmień pracę, aplikuj do prokuratury.
Qwert 2017-03-18 10:03
Jak wygląda warsztat szkoleniowy 18 miesięczny? Czy jest tam w ogóle czego szukać?
qw 2017-03-18 18:32
Jak nie masz alternatywy do wyrobienia szlifów po szkole, to warto. Natomiast jeżeli jesteś "z ulicy" tzn. bez zawodu (lub nie-technicznego), to bez odpowiedniej osoby nie licz na cuda. Po krótkim szkoleniu zostaniesz wysłany na produkcję. Sama praca w zakładzie wygląda dosyć marnie (zarobki), nawet jak na Włocławek.
3
Agnieszka 2017-03-20 09:08
Wiedzieliście, że WIKA POLSKA S.A zatrudnia ponad 9.300 pracowników na całym świecie? Firma posiada również swoje filie w ponad 40 krajach!
1
Ali 2017-03-20 14:40
Nie Wika Polska, to WIKA zatrudnia te osoby. A zakład we Włocławku jest jednym z oddziałów tej niemicekiej firmy.
Proszę nie podawać błednych infoemacji
Agnieszka 2017-03-20 15:11
@Ali dziękuję za odpowiedź. Tak, oczywiście chodzi o całą Grupę WIKA.
omg 2017-03-23 20:56
super m7 jest spoko i ludzie tez zyczliwi
2
Inżynier 2017-03-25 23:06
Witam,
chciałbym zapytać pracowników o opinie dot. stanowisk inżynierskich w WIKA S.A.
Ukończyłem studia wyższe związane z kierunkiem technicznym, obecnie pracuję dla dużej amerykańskiej korporacji (na stanowisku inżyniera) i trochę wiem jak wygląda specyfika pracy w tego typu organizacji.
Płaca jaką otrzymuję w dotychczasowej firmie to 4500 PLN brutto. Czy w WIKA S.A. mam szansę na podobne zarobki? (ewentualnie jakie są widełki?).
Będę wdzięczny za odpowiedź, mam nadzieję na w miarę przyzwoitym poziomie.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.
1
WIKA 2017-03-26 20:34
wszystko ok ale my tez pracujemy dla wiki a ZADNE PREMIE I BONY NA SWIETA TO NAM CZASOWICZOM SIE NIE NALEZA A ROBIMY WSZYSCY ROWNO,I GDZIE JEST SPRAWIEDLIWOSC PYTAM,,,,
6
Xyz 2017-03-26 23:19
Sprawiedliwości w wice nie ma.Zakład powinien się wstydzić zatrudniać przez agencję za najniższą krajową. Inne zakłady we wlocku zatrudniają bezpośrednio i nie na miesiąc lecz na dłużej za dużo lepsze pieniądze. Wika wstyd to czysty wyzysk.
7
Agnieszka 2017-04-06 09:05
@WIKA, w takim razie na jakie benefity mogą liczyć pracownicy firmy?
Olo 2017-04-06 09:14
Czasownicy na żadne
1
Vika_Strajk 2017-04-07 18:37
Dobra informacja dla uciśnionych, przemęczonych i mdlejących: Państwowa Inspekcja Pracy jest w trakcie zbierania danych. Trwają rozmowy z pracodawcą ! Zgłaszajcie nowe "anonimy" do PIP Włocławek ul. Piekarska. Obserwujcie "Nas" ! O terminie inspekcji poinformujemy Was na naszym profilu :) Vika Strajk
4
Vika_Strajk 2017-04-07 18:42
Prawo chroni zarówno prac. tymczasowych jak i stałych.
2
Izka 2017-04-09 18:26
WIKA POLSKA nie ma nowych ofert pracy a tak mi zależało na pracy. Może ktoś coś słyszał?
Nieważne 2017-04-11 14:03
Ta firma to jakaś totalna pomyłka! Dają ogłoszenie z telefonem ,który jest wyłączony. Idioci.
1
Nieważne 2017-04-11 14:04
Ta firma to jakaś totalna pomyłka! Dają ogłoszenie z telefonem ,który jest wyłączony. Idioci.
1
Agnieszka 2017-04-11 14:11
@Nieważne, może w takim razie skontaktuj się bezpośrednio z działem personalnym? Pod linkiem znajdziesz dane kontaktowe: http://www.wikapolska.pl/contact_contact_persons_pl_pl.WIKA
1
kierowca 2017-04-13 17:35
sam nie wiem co o tym myśleć. Chciałem dostać się do tego zakładu bo praca na miejscu, ale po tych opiniach to lepiej dalej być kierowcą zawodowym.
2
Zimka 2017-04-20 21:43
Czy praca dla referenta w dziale kadr jest jeszcze aktualna? Widziałam, że była w marcu. a może ktoś słyszał coś i mógłby wrzucić info na forum? Z góry dziękuję
Ktoś 2017-04-22 21:01
No no wika się intensywnie ogłasza. ...czyżby dotychczasowi pracownicy poodchodzili z pracy? Nie ma kim pracować za najniższą krajową na 3 zmiany? Brawo!
2
Edward 2017-04-23 17:30
Dzień dobry.

W firmie tej pracuję już od jakiegoś czasu (niecałe 10 lat). Na razie wstrzymam się od zalania państwa szczegółami, co zamierzam w swoim czasie uczynić.

Poznałem pewne mechanizmy traktowania pracowników, klimatu jaki panuje w zakładzie i jeśli poważnie myślicie o swoim zdrowiu oraz przyszłości - poszukajcie innej firmy. Naprawdę chcę dla Was dobrze. Wasze pozytywne nastawienie, ambicja, upór i chęci na niewiele się zdadzą, jeśli nie jesteście spokrewnieni z osobami decyzyjnymi. Znajdźcie innego pracodawcę, który da Wam minimum tyle co tutaj pośrednik (wynika to z prawa), ale być może Wasza praca będzie więcej warta, być może Wy sami będziecie kimś więcej niż zwykłym mięsem w maszynie, co wynika choćby z samej struktury organizacyjnej a także z faktu, iż to zwykła fabryka.

Nie łudźcie się nielicznymi, pozytywnymi komentarzami. W tej firmie jest coś dziwnego, co zniewala ludzi i odbiera im radość życia. Jeżeli macie jeszcze siły, by szukać dalej, to odwróćcie wzrok a ja będę trzymać kciuki za Wasze oraz moje powodzenie.

Do usłyszenia drodzy państwo.
5
Ja 2017-04-23 17:42
Brawo Ty!
2
Nick22731 2017-04-24 16:11
Cześć , co sądzicie o szkoleniach w Klingenbergu ?
Zostaw swoją opinię o WIKA POLSKA S.A - Włocławek
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WIKA POLSKA S.A