Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Bombardier

Pracowałeś w firmie Bombardier i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
nick - 2014-05-12 15:31:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Mam pytanie a ile tak zarabia pracownik w tej firmie na maszynach cnc?
zdjecie uzytkownika
helmut - 2014-06-08 19:52:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiecie może skąd tak wiele ofert do pracy od Bombardiera? wszystkie na śląsku, a któraś właściwie opłacalna?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-07-29 07:15:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bombardier zlapał robotę na kilka lat i zatrudnia pracowników. Gównie dobrych spawaczy MIG TIG i ślusarzy. Czasami lakierników.
Płace przyzwoite. Praca na stałe lub poprzez firmy zewnętrzne (róznie z tym bywa).
zdjecie uzytkownika
bony - 2014-07-29 13:22:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-07-29 07:15:25]:
z tego co ja znalazłem w ofertach pracy w Bombardierze to szukają oni obecnie praktycznie całej kadry do swojej bazy IT w Katowicach. Także jeśli ktoś jest po informatyce albo ma w małym palcu programowanie w Javie to ma szanse na pracę właśnie tutaj. Co do wymagań jakie stawia Bombardier przed swoimi przyszłymi informatykami to przynajmniej 3 letnie doświadczenie na podobnym stanowisku, dobra znajomość angielskiego oraz gotowość do wyjazdów zagranicznych. To ostatnie wiąże się również z tym co Bombardier oferuje swoim nowym pracownikom. Ciekawą perspektywą na przyszłość są właśnie te wyjazdy, bogaty pakiet socjalny i współpraca z uznanymi specjalistami. Czekam tylko na to czy ktoś napisze może jakie wynagrodzenie uważają oni za konkurencyjne :) bo ta kwestia została niestety dość niejasno wyjaśniona
zdjecie uzytkownika
malolat - 2014-08-22 05:19:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bombardier Katowce zarobki na poczatek 2100 brutto plus nadgodziny ktore trzeba robic aby wszyscy byli zadowoleni ale jest tez limit 196 nadgodzin w ciagu 90dni ale po trzech miesiacach dostaje sie nowa umowe na 2300 brutto. Na dzien dzisiejszy wiem ze przyjecia sa wstrzymane do odwolania pozdrwaiam
zdjecie uzytkownika
benek - 2014-08-22 07:32:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wrocław zatrudnia spawaczy i slusarzy, bezposrednio przez bombardier stawka 3900-4100brutto, przez posrednika np. BOGUSIA, 22-26 netto na reke. Oczywiscie mowa o spawaczach.
zdjecie uzytkownika
szpondak - 2014-08-22 17:25:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [benek - 2014-08-22 07:32:55]:
no to z tego co pisze powyżej @malolat to pomiędzy oddziałami Bombardiera są naprawdę dość duże różnice w zarobkach... chociaż z drugiej strony jeśli @malolat pojawisz się tu jeszcze to napisz o jakich mówisz stanowiskach. Bo ta kasa o której piszesz to chyba jest tylko dla zwykłych pracowników fizycznych
zdjecie uzytkownika
Jan - 2014-08-23 10:31:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy może ktoś powiedzieć jakie są wymagania zatrudnienia w tej firmie? Wystarczy kurs na ślusarza bądź spawacza. Czy jeszcze coś jest wymagane?
zdjecie uzytkownika
benek - 2014-08-25 21:05:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na spawacza kurs i zdane próby spawalnicze. na ślusarza bez próbek. sprawdzą Cię na produkcji.
zdjecie uzytkownika
janek - 2014-09-02 12:55:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jaki jest namiar do pana Bogusia?
zdjecie uzytkownika
... - 2014-09-15 18:25:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [szpondak - 2014-08-22 17:25:48]:
Zwykłych pracowników fizycznych - tylko ,że Ci zwykli pracują aby tym na górze żyło się dobrze.
zdjecie uzytkownika
ślusarz - 2014-09-24 20:03:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam, chciałbym się zorientować jakie są zarobki ślusarza poprzez firmę Bombardier, nie przez jakiegoś pośrednika
zdjecie uzytkownika
balo - 2014-10-02 16:37:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
hej. Obecnie aplikuje na stanowisko inżyniera ds utrzymania taboru. Będzie to moja pierwsza praca związana z koleją i nie specjalnie wiem na co mogę liczyć i czego się spodziewać. Może ktoś z Was napisać z jaką kasą się wiąże to stanowisko i na jakie warunki w Bomardierze można liczyć ? dzięki za info z góry
zdjecie uzytkownika
sebol87 - 2014-10-25 09:10:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [okob - 2013-11-26 19:35:33]:
To jeszcze aktualne posiadam uprawnienia MIG-MAG i TIG a takze wózki widłowe to moj mail sebol87@gmail.com pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Rafał - 2014-10-26 21:08:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak wyglada praca dla spawaczy? Jest akord czy norma godzinowa? Tempo bardzo duze czy takie w miare? Proszę o opinie
zdjecie uzytkownika
śluspaw - 2014-11-01 22:14:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Rafał - 2014-10-26 21:08:55]:
Jak wszędzie , zasuwasz jak dzik z lontem w du@ @pie ! Nie ma zmiłuj się, jest ciagły wyscig z czasem. Kto nie wyrabia, ten za bramę, inni już za nia czekaja !
I tak w kółko.
zdjecie uzytkownika
poliglota - 2014-11-28 13:26:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to jak ogolnie polecacie tam pracowac czy lepiej sobie poszukac czegos innego . jestem spawaczem i bardzo chetnie bym popracowal ale niestety nie za marna kase liczy sie dla mnei tylko dobra kasa. moze cos o samej pracy powiecie bo widzie ze wszyscy tylko pytaja a nikt nie chce generalnie opowiedziec
zdjecie uzytkownika
pracownik 2 - 2014-12-23 16:11:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poliglota - 2014-11-28 13:26:22]:
napisz co uważasz za dobrą kasę , a ja napisze czy jesteś wstanie ją zarobić
zdjecie uzytkownika
kri - 2014-12-25 20:35:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poliglota - 2014-11-28 13:26:22]:
w Bombardierze potrzebni są fachowcy a nie lenie od brania kasy za miganie sie od pracy, jak chcesz zarobić dobrą kasę to jedź za granicę, znam takich co opowiadali czego to oni nie potrafią a w praniu okazuje się że nie umie nawet zmienić drutu w spawarce
zdjecie uzytkownika
akrobata - 2015-01-05 18:05:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca dla dobrych i bardzo dobrych fachowców, jak ktoś ogarnia robotę to jest nie do ruszenia, obecnie spawacz przez pośrednika wyciąga ok. 4500 pln netto, na umowę trochę mniej ale jest uczciwy socjal z premiami, wczasami pod gruszą, opieką medyczną i nadgodziny płatne 50 i 100%. Na styczeń 2015 są planowane przyjęcia, do marca potrzebują na palnik do prostowania pudeł, na malarnię, i oczywiście spawaczy, bo jakieś metro budują i mają kolejne budować, znajomi co tam pracują zadowoleni są, jak się nie robi baboli to i czas na spokojnie na kawę pójść i na fajkę bez stresu, nikt batem nie goni, ale opierdzielania też nie ma. Niestety, z tego co wiem jak ktoś nie ogarnia roboty to po 12 miesiącach nie przedłużają, więc warto się wykazywać.
zdjecie uzytkownika
maro - 2015-01-06 10:20:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [akrobata - 2015-01-05 18:05:56]:
hej, a jak dostać się tam bez pośrednika?- złozyłem papiery, ale cisza.
zdjecie uzytkownika
paweł - 2015-01-14 14:18:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moze ktos mi napisac czy nadgodziny to mozna robic
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-01-16 19:54:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
{maro} - jak masz interesujące papiery to się odezwą, a może już się odezwali?
{paweł} - tak, nadgodziny są i są płatne.
zdjecie uzytkownika
maro - 2015-02-09 08:32:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-01-16 19:54:28]:
No własnie problem w tym że ja mam kurs , ale udokumentowanego doświadczenia nie-moze poradz mi co jeszcze moge zobic?
zdjecie uzytkownika
guclaw32 - 2015-02-21 19:43:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam jestem lakiernikiem chcialbym sie dowiedziec ile moge zarobic netto na reke mialem do czynienia z alstomem,pesa i bombardierem w fabryce autosan s.a. robilismy podzespoly i czesci dla tych korporacji mam przepracowane 11 lat w zawodzie.posrednik zapewnia mi zakwaterowanie i stawke min 16zl do 20zl jestem z podkarpacia i najwazniejsze ile jak dlugo trzeba robic u posrednika zeby przejsc bezposrednio na umowe z bombardierem i jakie umowy daja na poczatek
zdjecie uzytkownika
marian - 2015-03-03 18:20:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam bardzo bym prosił o kontakt do osoby przyjmującej na stanowisko spawacza we wrocławiu
zdjecie uzytkownika
spawacz tomek - 2015-03-31 18:47:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PRACOWAŁEM W FIRMIE BOMBARDIER I BYŁEM BARDZO ZADOWOLONY.PORZĄDNI LUDZIE ,PORZADNI FACHOWCY WIEDZA CZEGO CHCĄ.POLECAM WSZYSTKIM TA FIRMĘ.DUZO SIE W NIEJ NAUCZYŁEM PORZĄDNEJ ROBOTY JEZELI CHODZI O SPAWANIE.NA SZKOLE SPAWANIA SĄ PORZĄDNI INSTRUKTORZY MARCIN I ADAM ,POTRAFIĄ PRZEKAZAĆ DUZO WIEDZY.FIRMA TO FAKT MA WYMAGANIA I WCALE SIE NIE DZIWIE,ALE DOBRY SPAWACZ NIE MA ZLE.Z TEGO CO WIEM BO BYŁEM NA ROZMOWIE TO W 2016 MAJA PRZYJMOWAĆ SPAWACZY MAG 135 ,DLATEGO BEDĘ SIE STARAŁ WRÓCIC Z POWROTEM DO FIRMY.MÓJ SZWAGIER 6 MIESIECY TEMU WRÓCIŁ I JEST BARDZO ZADOWOLONY.
zdjecie uzytkownika
SKROMNY SPAWACZ - 2015-03-31 19:01:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [akrobata - 2015-01-05 18:05:56]:
TO PRAWDA ZNAM TAKICH FACHOWCÓW KTÓRZY SIĘ CHWALILI ZE MAJĄ TIGI MIGI MAGI ELEKTRODY ,GDZIE ONI NIE SPAWALI A JAK PRZYSZŁO DO POŁORZENIA SPOINY PACHWINOWEJ 4 I PION WIADOMO Z DOŁU DO GÓRY PF,TO BYŁA TRAGEDIA ,PO 0.7 NA GŁOWĘ BYM LEPIEJ POSPAWAŁ.
zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2015-05-14 20:46:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam mam pytanie odnośnie przyjęc przez pośredników nie jestem z Wrocławia lecz z innego województwa dlatego niemam kontaktu na zadnego pośrednika a z tego co się orietuje to jest jak wszędzie ze przez pośrednika najlepsze zarobki czy morze ktoś podac info na e-mail:andrzej.karbarz@op.pl
zdjecie uzytkownika
Mariusz - 2015-05-15 16:36:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam można uzyskać namiary na pośrednika na adres Mariusz.Paszkowski@vp.pl dziękuję z góry za informacje..
zdjecie uzytkownika
helmut - 2015-06-29 17:47:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bombardier to ogromna firma w której pracownicy bywają jednak różni. Są tacy którzy przyszli tu pracować i rzeczywiście to robią rozwijając się przy okazji i nie narzekają wtedy na pensje czy też warunki. Są też tacy którzy jedyne co robią to cisną po wszystkich dookoła a sami ku polepszeniu warunków nie robią nic
zdjecie uzytkownika
damien - 2015-08-27 20:07:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałem tam kiedyś i nie polecam tej firmy jeżeli ktoś szuka stabilnej pracy to na pewno nie tam ciągle przyjmują i zwalniają i tak w kółko i nie ważne czy ktoś jest dobrym pracownikiem czy złym żeby się utrzymać dłuższy czas to trzeba liderom w du.e wchodzić ale trzeba mieć też swój honor. to liderzy tam decydują kto pracuje a kto odchodzi jeśli lider cie nie polubi to wylatujesz kierowwnik to nawet nie ma nic do powiedzenia liderzy mają większą władze niż on pisze tu o lakierni bo tam właśnie cyrki się dzieją szkoda w ogóle pisać nawet o tym trzeba popracować żeby się dowiedzieć co tam się dzieje chwalą się nowymi projektami obiecują stałą prace i w ogóle a tu nagle nie ma tyle pracy przez dwa miesiące dla tylu osób to zwalniają niedługo to nikt tam nie będzie chciał pracować pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
robson - 2015-08-27 20:12:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak i nie ma ciągle czym pracować albo popsute albo coś o wszystko musisz się prosić a liderzy mają to w du.pie każą robić nie obchodzi ich jak i czym masz zrobić i koniec a później wychodzi tandeta i poprawki przez dwa tygodnie
zdjecie uzytkownika
van pan - 2015-08-29 00:18:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam chciale sie doweidziec czy osoby z malym doswiadczenie ale ktore zdadza probki i chca sie rozwijac w kierunku spawalniczym (obecnie posiadam papiery an tiga oraz na maga) czyli uczyc jak dobrze spawac, maja szanse sie utrzymac na zakladzie ? (praca przez posrednika pracy).
zdjecie uzytkownika
leszek - 2015-08-30 15:41:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bombardier dodał ostatnio sporo ogłoszeń że szuka pracowników np na stanowisko spawacza czy ślusarza. jestem zainteresowany tym pierwszym. wymagają doświadczenia i uprawnień, piszą że są fajne benefity ale jak czytam wasze opinie to zaczynam się zastanawiać czy warto bo w sumie dobrze by było utrzymać sie w firmie a nie pracować tylko przez okres próbny.
zdjecie uzytkownika
jacekkk - 2015-09-03 22:50:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam pracowałem w tej firmie na lakierni fajnie sie pracowało tylko jak koledzy tu piszą jest duża rotacja jak mają dużo pracy to przyjmują dużo osób jak tylko zwalnia produkcja to bez słowa wyrzucają moim zdaniem tak nie powinno być mieli dużo naprawdę dobrych lakierników ale przez takie zwalnianie nie długo nikt tam nie będzie chciał pracować taka prawda fabryka ma zła opinie szkoda bo mi się tam naprawdę podobało może zmiana kierownika i liderów naprawdę poprawiła by opinie i prace w tej fabryce pozdrawiam .
zdjecie uzytkownika
marek43 - 2015-09-03 23:01:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiem tak chłopaki kto tam nie popracuje to się nie dowie na spawalni jest podobnie jak na lakierni. zawsze znajdą powód do zwolnienia
zdjecie uzytkownika
igor - 2015-09-03 23:22:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak czytam opisy tych fachowców co tu piszą to śmiać mi się chce pracowałeś jako spawacz??? będziesz pisał na innych bo z liderem miałeś układ i fajnie ci się pracowało ja mam 20 lat doświadczenia i też mnie zwolnili bez żadnego powodu i nie pisz tu głupot proszę Cię miej choć trochę honoru i kultury. żałuje każdej minuty spędzonej w tej fabryce bo nie potrafią docenić chyba że masz układy albo du.e liżesz żal.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-09-21 21:10:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ,
panowie mam pytanie jaka kase mozna dostac
spawam juz kilka ładnych lat, robiłem w podobnych fabrykach ...
dzieki za odpowiedż .

zdjecie uzytkownika
dario - 2015-09-29 18:48:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@damien nic dziwnego, że firma poszukuje i prowadzi często rekrutację na stanowiska, w tych czasach cięzko o dobrego fachowca a najważniejsze jest doświadczenie. posiadam takowe od 7 lat pracowałem jako lakiernik, lubię to co robie i wykonuję to z pełnym profesjonalizmem, slyszałem o tej firmie, ludzie ją chwalą, byłbym zainteresowwany pracy w niej, napisz coś o zarobkach, zatrudnieniu. dizeki
zdjecie uzytkownika
mario - 2015-10-12 08:35:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A jak jest z pracą na wózek widłowy ? Posiadają takie stanowiska pracy ?
zdjecie uzytkownika
Julek - 2015-10-29 22:44:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mario obserwuję ich oferty pracy i szczerze mówiąc nie rzuciła mi się w oczy żadna oferta, która zawierała by informację o wózku widłowym. Może mają takie stanowiska, ale po prostu teraz nie szukają. Za to widzę oferty na inżyniera produkcji i koordynatora zakładu. Jak dla mnie, to ciekawe oferty. :)
zdjecie uzytkownika
trader - 2016-01-11 17:07:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Julek, teraz jest wiecej ofert - specjalista zapewnienia jakości dostaw, tokarz, koordynator produkcji, specjalista ds. logistyki, czy inżynier produkcji-technolog, może to Cię zainteresuje.
zdjecie uzytkownika
Artur - 2016-01-21 19:47:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dla chcącego nic trudnego wszędzie znajdzie coś dla siebie :) ps. szukają teraz w katowicach testerów oprogramowania oraz młodszego spec. ds. bezpieczeństwa tego oprogramowania :)
zdjecie uzytkownika
dymek - 2016-01-27 21:11:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ci pseudo lakiernicy co dostali kopa w leniwe dupsko to tylko za to własnie leniwe , i terz pisza ze ich zwolnili sam osobiscie jestem pracownikem lakierni
wczesniej zatrudnionym przez firme zewnetrzna bo moje doswiadczenie bylo za male przy rekrutacji ,po roku przeszedłem na umowe, na stałe do BT a ci co mieli niby wieksza wiedze i dwie lewe rece to tak wlasnie pisza ze liderzy sa zli od siedzenia czy poprawiania po sobie trzy razy roboty nikt nie zaplaci taka prawda
mlotki leniwe
zdjecie uzytkownika
chmara - 2016-01-28 11:51:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Możesz podać namiary na tego posrednika
zdjecie uzytkownika
gdym - 2016-01-29 14:31:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dymek, tak to jest gdy ktoś niepoważnie traktuje swoje obowiązki. Chociaż teraz lakierników nie szukają to zastanawiam się nad testerem oprogramowania u nich. Sądzicie, że przy obecnej sytuacji rynkowej warto?
zdjecie uzytkownika
silas - 2016-01-29 21:20:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy są w bombardierze stanowiska produkcyjne/montażowe dla niewykwalifikowanych w konkretnym zawodzie pracowników?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja z firmy kooperującej - rozmowa "pro forma"
Pytania: Głównie o doświadczenie, umiejętności, wykształcenie, kursy, o oczekiwane zarobki.
zdjecie uzytkownika
xcfvgbnh - 2016-02-01 16:53:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@silas sa teraz oferty pracy na specjalsite do spraw prjektow i montera w Łodzi no ale w ogloszeniu napisali ze trzeba miec doswiadczenie na podonym stanowisku
zdjecie uzytkownika
weis - 2016-02-11 13:34:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mnie to najbardziej przypadła do gustu oferta pracy jako Health & Safety Manager, bo można się rozwinąc i jest jakaś ścieżka awansu, a dla mnie to jednak to też się liczyć, dla Was chyba tylko kasa.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Bombardier!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bombardier

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert