brak logo

Zakład Mięsny Netter

Bielsk Podlaski

Opinie o Zakład Mięsny Netter

robson113 2017-08-02 22:06
netter to kanalia i złodziej. Za świnie hodowcom kilka milionów jest winny.

1
Boos 2017-08-02 22:32
Janek jak sam się nie powiesi to ktoś jemu pomoże.
1
Kasia 2017-08-03 08:38
Aha to super po prostu.. bo naszej dokumentacji nadal nie wysłali do ZUSu. A dostali już ponaglenie. Nie wiem co to będzie. Dziś napiszę do Inspekcji Pracy może oni coś z tym zrobią. Już nie mam pomysłów na to, jak wreszcie odzyskać swoje pieniądze
Trudi 2017-08-03 10:55
Witajcie. Zagladam na te forum co jakis czas, ale jeszcze nie pisałam. Jestem ekspedientka jednego ze sklepow NETTER z innej czascie Polski. Kiedy zaczeły sie wypłaty pensji w ratach, albo Joanna zaczeła przyjezdzać i nam płacić do reki i zaczeły sie plotki, że zamykają sklep w Wąbrzeżnie z powowdu złego stanu psychicznego zaczełam leczyć się na nerwicę, bo moj poprzedni pracodawca tez mi wykrecił numer i nie zaplacił wyplaty ostatniej kiedy zrezygnowałam(umowa zlecenie) Tu zobaczyłam , że jest umowa o prace i nie najgorsza pensja wiec ucieszyłam sie z etatu. No ale nie o tym, jestem jeszcze pracownikiem, bo jestem na chorobowym. Ne dostałam pensko za maj, czarwiec, a ZUS nie może mnie przejąć póki nie wyrowna NETTTER zaleglosci. Sama wystapilam z prosba do ZUS, bo bylam zalamana gdyz sama utrzymuje dom i sama wychowuje dziecko, a to bylo moje jedyne źrodło dochodu.
Dostarczyłam dokumenty do sadu pracy, liczylam na nakaz zaplaty, ale niestety dostałam rowniez to pismo o restrukturyzacji od nadzorcy sadowego z Warszawy. Na podstawie ustawy art 40 pkt 1 ustawy z dnia 15 maja r prawo restrukturyzujace. Ono brzmi tak, bo wyszulałam :
Art. 40. Do czynności nadzorcy sądowego należy w szczególności:
1) zawiadomienie wierzycieli o otwarciu postępowania restrukturyzacyjnego;
2) sporządzenie planu restrukturyzacyjnego i spisu wierzytelności;
3) ocena propozycji układowych, w tym, w razie potrzeby, doradztwo w zakresie ich zmiany w celu zapewnienia zgodności z prawem i możliwości ich wykonania, podejmowanie działań w celu złożenia przez wierzycieli możliwie największej liczby ważnych głosów, udział w zgromadzeniu wierzycieli oraz złożenie opinii o możliwości wykonania układu;
4) w przyspieszonym postępowaniu układowym – sporządzenie spisu wierzytelności spornych.
Z jakiej racji ten nadzorca mowi , ze nie zajmuje sie wyplatami skoro tu napisane , że ma sporzadzić spis wierzycieli, a my jestesmy wierzycielami !
Maja byc propozycje ukladowe , cztli moze my powinnismy wyznaczyc swoje przedstawicielstwo np 3 osoby i tez jakies propozycje swoje mu przedstawic ?
Inni beda sie tam zglaszac np dostawcy trzody i miesa
Kasia 2017-08-03 11:17
Widzisz.. Nie dostaniemy pieniążków z ZUS dopóki Netter nie prześle dokumentacji wszystkich pracowników.
chlopak 2017-08-03 16:17
brak slow na tego czlowieka a ten nadzorca jest po stronie janka napewno dostal dzialke w lape mialy byc wyplaty do piatego sierpnia nastepna lipa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robi na zlosc jasny grom go wezmie
Martyna 2017-08-03 21:12
Jakie propozycje? Żeby umorzył cześć długu i ktoś dzięki temu się cieszył? Oooo nieee!!! Właśnie w taki sposób to działa, albo spłata całości i wydłużenie terminu, albo umorzenie części zadluzenia. Ten człowiek nie jest po to aby pomóc pracownikom, bardzo dobrze wie jak zachował się pracodawca wobec rolników i pracowników. Na dodatek go jeszcze broni bo zakład chce uratować hahaha śmiech na sali. Żyjemy w takim kraju gdzie prawo chroni złodzieja a uczciwego człowieka już nie.
2
Zawiedziona 2017-08-03 23:12
Czytam i nie dowierzam, pracowalam w innej części Polski.. ale jakbym wiedzIała że pracownicy robia strajk pod firmą, przyjechałabym.. stanęła razem z wami.. ale pewnie i tak większość nic nie robi.. siedzi w domu na du*ie i myśli że już zaraz dzieki restrukturyzacji zakład ruszy, a on wyjdzie z biedytego która teraz go ciśnie przez tego **uja Janka.. nie ku*wa nie liczcie na to... nie bedzie pieniedzy.. sami sobie oczy mydlicie, pieniadze mialy byc w czerwcu, w lipcy teraz w sierpniu.. i co.. go*no.. uswiadomcie to sobie że trzeba mu te pieniadze wyrwac chocby z gardła..
2
Netter 2017-08-04 09:54
Wasze wynagrodzenia za Maj w dniu dzisiejszym zostaną wypłacone na wasze konta.
Zawiedziona 2017-08-04 15:07
Hahahaha no to sie usmialismy wszyscy.. kogoś się chyba żarty trzymają.. nie uwierzymy dopuki nie zobaczymy..
2
Sardyna 2017-08-04 15:25
Śmiejesz się a pewnie co chwilę odświeżasz rachunek bankowy. My się śmiejemy z Ciebie bo jakiś idiota napisał a debile siedzą i czekają hahaha ha.
Zawiedziona 2017-08-04 17:20
Akurat ja nie licze na cud.. oczu sobie nie mydle tym że ktoś się zlitował nad nami i wreszcie zapłaci... :) już miało być tyle wypłat że już dawno powinnam zapomnieć o netterze. Pozdrawiam.
1
Czy cos nowego? 2017-08-04 23:48
Ja tez składam sprawę do sądu w przyszłym tygodniu, a te swoje pisma od doracdy mogą wsadzić sobie w cztery litery. Ktoś tutaj nawet już sobie chyba nadzieje robi jak dodał wpis że wypłaty dzisiaj wyszły.. Może lepiej się czuje po tym poście.
irek 2017-08-06 09:21
jesli wyplaty nie bedzie w tygodniu to w piatek jade do sadu moge kogos zabrac bede pod zakladem o 8 bo trzeba wziasc odcinek za lipiec
1
Mirek 2017-08-07 08:18
Zapewne nie będzie to już dziś możesz jechać, po co tracić czas. Złóż pozew ale co to da? Ja już mam ponad miesiąc nakaz sądowy i do dnia dzisiejszego ani złotówki na koncie. Tylko tyle że jest a netter ma i tak gdzieś nakazy. Jego zasady nie obowiązują. Złodziej.
:-) 2017-08-07 12:26
Może zgłoś się do komornika, tak mi prawnik poradził, ja jeszcze czekam na termin sprawy, ale gdy już będę miała nakaz sądowy to tak zrobię, może kiedyś odzyskam swoje pieniądze bo na dobrą wolę pana J. nie liczę. Pozdrawiam.
chlopak 2017-08-07 16:09
mam pytanie czy jakis wniosek potrzebny jest z inspekcji pracy do zalozenia sprawy cz wystarczy swiadectwo pracy
Zawiedziona 2017-08-07 18:26
Ja mam w pozwie wniosek z pip i wezwanie do zapłaty które wyslalam do firmy. Przed złożeniem pozwu.
chlopak 2017-08-08 05:46
jak to jest w pismie od nadzorcy pisze ze beda placic i co on tez klamie a polsat kiedy bedzie bo slyszalem ze sie wybiera
Trudi 2017-08-08 06:16
Witajcie .
Pisałam do nadzorcy z zapytaniem, że jeśli robi spis wierzycieli to następnie będzie spłacał mam rozumieć?
On odpisał, że ze spłatą to trzeba sie zgłosić do syndyka.
Czy ktos może wie kto jest syndykiem Nettera?
zdesperowany 2017-08-08 16:26
ten nadzorca pilnuje interesow janka sad dal jakiegos tumana bogaty robi co chce stracimy chyba te pieniadze trzeba chyba zlapac i po ryju dac i tak i tak bieda a tak w wiezieniu dadza jesc i spanie
2
Pola 2017-08-09 08:13
A co z pracownikami na L 4 czy złożono.już do ZUS odpowienie dokumentye aby to on przejął płatności?ma ktoś wiedzę na ten temat ?
Krystyna 2017-08-09 10:23
Dziś byłam w ZUS. Nie ma żadnych dokumentów z zakładu odnośnie przejęcia płatności.
praca 2017-08-10 21:11
DO ZUSU można złożyć dokumenty kiedy Zakład ureguluje zaległe składki. Fundusz za maj i czerwiec wypłaci. Max do dwóch miesięcy
OLI 2017-08-10 23:26
Piszcie tumany do Polsatu, Radia Maryja, Telewizor ma twarz, idźcie do komornika....., płaćcie za papugę. Wszyscy się nachapią oprócz Was plebsu. Ja podjąłem decyzję wolę nie mieć niż tym łajzom dać zarobić.
Komornik ze skarbówki wziął swoje i ma was w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Podobnie wasi adwokaci.
2
Kasia 2017-08-11 17:54
Za maj wypuścili!!!!!
były pracownik 2017-08-11 17:56
Chyba miało być wypłacili !!!
Nieznajoma 2017-08-11 18:00
Nie ma żadnych pieniędzy kłamca jeden
Jack 2017-08-12 07:02
Też mam za maj ????
Jack 2017-08-12 07:05
Też mam za maj wypłacone. Wczoraj przelali.
były pracownik 2017-08-12 10:29
Za maj ja mam wyplacone
Maja 2017-08-12 11:11
@OLI czy możesz wytłumaczyć o co dokładnie chodzi? Osoby, które wchodzą na forum po raz pierwszy mogą kompletnie nie wiedzieć czego dotyczy dyskusja. Pamiętajmy, żeby nasze posty były dodane wraz z argumentacją. Wiele osób szuka raczej takich opinii.
Niuncia 2017-08-12 12:46
Ja i żadna koleżanka z którymi pracowałam nie mamy wypłaty za miesiąc maj,a minęły już 3 miesiące.Proszę ludzi nie wprowadzać w błąd,że ktoś otrzymał wynagrodzenie.
Pozdrawiam.
Asia 2017-08-13 00:34
To prawda że Janek się powiesił? Słyszałam dzisiaj na mieście.
3
Beti 2017-08-14 11:30
W piątek 11/08/2017 patrzę i oczom nie wierzę.wpłynęła zaległa wypłata za miesiąc maj!
Xxx 2017-08-14 11:38
To ty dostałaś a inni pracownicy nie ja nie dostałam do dzisiaj żadnych pieniędzy
Bogna 2017-08-14 12:20
Nie wierzcie ,że ktoś dostał kasę za maj.Wiem z pewnego źródła,że ani jedna osoba nie otrzymała pieniędzy.
3
Cycek 2017-08-14 22:13
Teraz właściciel powinien wam do d..nakopać a nie dać pensję...niech w Solorz da on ma miliardy na kontach a wy atakujecie właściciela o pieniądze.
Zawiedziona 2017-08-15 01:08
Atakujemy bo to nasze ZAROBIONE pieniądze, ludzie nie mają za co żyć. Nie jest naszą winą że zakład padł, a pieniądze nam się należą jak psu przysłowiowa buda. Ludzie mają się sami zwolnić i zostać bez prawa do zasiłku i tych pieniędzy. Dlaczego skoro jest produkcja na Czyżewie, my nie dostajemy pieniędzy. Co my jesteśmy gorsi... Zastanów się co następnym razem napiszesz.. Siedź na du*ie i licz na łaskę Bożą, ale uwierz samo nie wpłynie na konto...!!!!!!
6
Sprawiedliwy 2017-08-15 09:57
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to może ja dam Ci prace i nie będę Tobie płacił,a jak się upomnisz to dam kopa na odchodne.Zgoda?
6
chlopak 2017-08-15 15:17
dla czego sie smiejecie z janka tak nie wolno nie powinno sie wysmiewac z dauna w domu was nie nauczyli ze to nie ladne to tez choroba i co h.j powiedzial w telewizji ze bedzie placil zobaczymy ta gnida ma z czego placic niczego sie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie boi inspekcje pracy tez ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ten chlop ma zryty leb je..ac janka i jego firme niech mu w gardle stana te pieniadze udlaw sie hu.u nimi a przyjdzie czas ze i tak zaplacisz i nie rob z siebie ofiary losu bo jestes genetycznie po..bany plac w koncu ta kase bo ku..a nie wytrzymam i nie jestem w tym odosobniony
Taka rodzina 2017-08-15 22:28
Janek klamca i oszust. Jego córki to glupie zdzirry i dzifki takie slikonowe lale. Zieć mareczek to dziad i ma firme transpotrowa DziadTrans. A ten syn Tomeczek to wogóle uposledzony i chory na padaczke dodatkowo to o chorych źle się nie mówi. No i co tu się dziwić. U jego to rodzinne takie niedoiebanie mózgowe.
1
Cycek 2017-08-16 20:04
Myślę że wasze praca była gó...wno warta jak firma upadła.Pracy jest mnóstwo,do Niemiec na ogórki możecie spier....
1
zzzzz 2017-08-16 20:26
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] doprowadzi wszystkich na stryczek
chlopak 2017-08-16 20:43
sam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gnoju
Edek 2017-08-16 21:33
Walić konia i spuszczac się sobie na twarz. To twoja praca. Nazywasz ja pójściem na ogorka.
2
sokół 2017-08-17 13:55
Nie śmiej się palancie z ludzkiego nieszczęścia bo i ciebie może to spotkać a po drugie idż do szkoły analfabeto jeden
Windykator 2017-08-17 14:12
Czy ktoś z państwa byłby uprzejmy podać adres zamieszkania Netteta Jana lub jego córki Izbickiej Joanny z domu Netter.
Będziemy bardzo wdzięczni.
Moja opinia. 2017-08-17 23:13
Palantem jesteś ty cweelu. Te błędy są specjalnie żeby admin nie usunął połowy tekstu za wulgaryzmy. A szacunek mam do ludzi którzy też nim władaja. Jeżeli ktoś mnie nie szanuje to niech nie oczekuję szacunku ode mnie. Janek i jego rodzina nie ma ani honoru ani szacunku tak traktujac ludzi. Większość ludzi się że mną zgodzi.
2
Pracownik 2017-08-17 23:19
Kto tu nieszczęśliwy? Sokół idz ty lepiej dla rodziny netterów wylizać rowy. :D Chyba że ty z tej rodziny, to sam sobie EGO podnosisz.
Zostaw swoją opinię o Zakład Mięsny Netter - Bielsk Podlaski
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład Mięsny Netter