Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Andrewex

Pracowałeś w firmie Andrewex i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-23 20:34:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Robo Ciekawe może się orientujesz na jakich warunkach Andrewex przyjmuje nowych pracowników o stolarzy mi chodzi?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-07 12:11:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kto mi może powiedzieć czy do firmy Andrewex są przyjmowani jeszcze jacyś pracownicy? i na jakie stanowiska?
zdjecie uzytkownika
Robo - 2013-09-07 23:12:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dyrektor już nie wróci więc i tak będzie kicha...teraz rządzi ktoś kto uważa się za dyrektora. Uważaj żeby nie zrobić sobie krzywdy...
zdjecie uzytkownika
mela - 2013-09-27 18:53:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robo, pracujesz obecnie w Andrewexie? skąd masz taką wiedzę o tym dyrektorza i czy mógłbyś powiedzieć coś więcej? może mi to jakoś pomoże...
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2013-12-29 18:54:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba wiem o kogo chodzi :-)))
To słynna rezerwistka z Dobrej
Faktycznie z nia jest wesoło.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-01-06 13:41:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
ja tam nie narzekam. Przyjmuja caly czas nowych. kasa jak na produkcje ok.
zdjecie uzytkownika
Eryk - 2014-02-06 17:36:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak na produkcje ok, trochę mało to mówi, jakby ktoś napisał jakies widełki byłoby super. Aczkolwiek chyba i tak zaaplikuję do Andrewex, mają dobre opinie.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-03-13 04:39:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
niech zrobia porzadek ze złodziejami ludzie towar wynosza w plecakach a ochroniarze stoją i się cieszą
zdjecie uzytkownika
XYZ - 2014-03-13 12:01:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Wielu łazików! Co nic nie robią ,a na nich się pracuje! Niedługo będzie ich więcej niż ludzi do pracy!
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2014-03-22 13:00:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostatnio co sie dzieje z tym zakładem to jakies nie porozumienie. Nowy dyrektor chodzi i czas liczy normalnie nie mozna sie skupic na pracy. Oni nie widza tego ze trzeba charowac cała zmiane i jeszcze normy podwyzszaja.
zdjecie uzytkownika
rr - 2014-03-22 23:31:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem tam dwukrotnie, nie polecam nikomu, pierwszy raz w 1998r, zatrudniony byłem na tzw "wykańczalni", tam było wtedy fajnie i zarobki i ciekawa praca. Potem w 2004r znowu trafiłem znowu do Andrewexu, tym razem na dział tzw "ikea", no tam to już masakra, robota od pn do ndz, mieliśmy może ze 2-3 dni w miesiacu wolne, ludzie z przemęczenia mdleli albo, dosłownie, obcinali sobie palce, wypadków była masa, doszło do tego, że jednego miesiąca rażąco przekroczyli limit wypadków, by uniknąć problemów z PIP wpadli na genialny pomysł, a mianowicie delikwenta po wypadku wysyłano na chorobowe, ten w szpitalu czy to przychodni zgłaszał, że to stało się gdziekolwiek tylko nie podczas pracy w andrewexie, takiemu wtedy wypłacałi 80% chorobowe ale dorzucali od siebie, taki pracownik wtedy dostawał od nich ładną kasę co miesiać do czasu wyzdrowienia a oni mieli kwity czyste. Praca na 3 zmiany, w większości przypadków ciężka fizycznie charówa często na zewnątrz, mróz, deszcz, upał itp. Najbardziej wnerwiającym tematem były tam pensje, a mianowicie, wyobraź sobie, że ty i ktoś tam jeszcze pracujecie po 300h w miesiącu, z tą róźnicą, że wtedy ty na rękę dostałeś 700zł a ta druga osoba ok 2000zł, było tak, że ten co dostał 700 zaiwaniał ciężej od tego co dostał 2000, działo się tak z powodu niesprawiedliwego systemu akordowego, ten co miał 700 robił na stanowisku gdzie akord był niewspółmierny do wykonywałej pracy a ten co miał 2000 robił tam gdzie akord był super, zależało to od znajomości w tej firmie, ci co byli kolesiami brygadzistów poustawiani byli tam gdzie zarobisz ale się nie narobisz, reszta jak popadło, podkreślam, ciężka charówa a kasa cieniutka, ktoś inny ściema i zarabia porządnie.Przymuszanie do nadgodzin było normą, pamiętam jak przez 2 tyg non stop pracowałem na nocki po 12h, a nie była to praca biurowa. Kiedy w 1998r pierwszy raz tam się przyjełem to było fajne zaplecze socjalne, stołówka, szatnia i porządna toaleta z prysznicami, kiedy wróciłem tam w 2004r to była masakra, miejscowi pokradli dosłownie wszystko, czego nie dali rady to zdemolowali, ogólny wygląd zakładu różnił się znacznie od tego z 1998r, popadało to w ruinę, brygadziści i miejscowi kradli na potęge, od czegoś co było warte przysłowiową złotówkę po towar wart dziesiątki tysięcy zł, od 1998r do mniej więcej 2005r dyscyplinarnie, za kradzierze, wyleciało chyba z 50 osób, głównie brygadziści, kiedy po czasie spotykałem kumpli co tam jeszcze robili to opowiadali mi o kolejnym brygadziści przyłapanym na kradzierzy, nawet ze słyszenia wiem o dyrektorze co się nie bał i za...., wywalili go. Możę na chwilę obecną jest inaczej, nie wiem, ten zakład miał tendencje upadkowe, czyli zaczeło się świetnie i z roku na rok coraz gorzej, wątpie, biorąc pod uwagę obecny kryzys, by teraz,nagle coś na lepsze się zmieniło.
zdjecie uzytkownika
Waldek - 2014-06-18 19:57:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie chce mi sie wierzyc w te wpisy o Andrewex, może jakis aktualny pracownik poweryfikowac niektóre opinie? Warto tam pracować?
zdjecie uzytkownika
rr - 2014-06-19 23:57:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do Waldek
Najlepiej jak sam sobie wszystko zweryfikujesz zatrudniajac sie tam, zawsze mozesz sie zwolnic.
zdjecie uzytkownika
Waldek - 2014-06-24 18:28:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wolałbym przeczytać tutaj opinie, niz ryzykować, w końcu po to mamy forum. @kajtek dzięki za opinię, czyli to praca w stylu minimalna krajowa, umowa zlecenie?
zdjecie uzytkownika
marko - 2014-06-26 20:32:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
omijać szerokim łukiem, porażka
zdjecie uzytkownika
Waldek - 2014-06-30 20:12:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@marko, może jednak napisałbys dlaczego mamy omijać Andrewex, chociaz sporo już zostało napisane, to i Twoja opinia sie przyda.
zdjecie uzytkownika
na szczęście już były pracownik - 2014-07-18 16:42:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NIE POLECAM! Śmieszne stawki, niepoważni ludzie, wewnętrzne przepisy niezgodne z kodeksem pracy. Jeśli ktoś tam dużej robi to z zasiedzenia lub ma dobry układ z kierownictwem, ale to garstka pracowników. Kolejna firma co ma "dużym poważaniu" ludzi - niech porobi 2 lub 3 miesiące i następny na jego miejsce.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-07-18 16:48:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Waldek - 2014-06-24 18:28:04]:
Jak coś potrafisz to olej tą firmę. Jak pasuje Ci przekładanie desek to zawsze masz umowę o pracę i trochę lepiej niż na mini9malnej krajowej.
zdjecie uzytkownika
dariusz - 2014-07-25 17:00:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ANDREWEX to prywatne przedsiębiorstwo produkcji drzewnej o wyłącznie polskim kapitale. Firma rozpoczęła działalność w 1988 roku. Obecnie to trzy zakłady produkcyjne zatrudniające blisko tysiąc pracowników. Teraz poszukują Kontrolera Jakości. Wymagania sa naprawdę małe, bo: • Wykształcenie minimum średnie (preferowana znajomość branży drzewnej), - to ma każdy • Biegła znajomość programów MS Office - to raczej tez każdy umie za średnim • Samodzielność, stanowczość, zdecydowanie, kreatywność - jak wyżej • Gotowość do podjęcia pracy w systemie 2 – zmianowym - jak wyżej • Preferowane osoby z doświadczeniem na podobnym stanowisku - tu może być problem, ale że preferują, to nie jest to wymóg konieczny. Ja chyba zaaplikuję.
zdjecie uzytkownika
rr - 2014-07-26 23:31:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przez tą firmę przewineła się ze setka moich znajomych, włącznie ze mną, każdy kto pracował tam na normalnych zasadach, pomijając tych to lizali pupska i byli na specjalnych zasadach, powie ci to samo, pamiętam jak na kwitku miałem 700zł za miesiąc pracy po 12h a kilkoro przydupasów miało 1500zł, 1800zł a nawet 2000zł(a to było w 2004r), to efekt lipnego akordu jaki tam panował, chodzili wtedy po hali i chwalili się swoimi kwitkami, a nas, tych wartych 700zł, wkur.... to bardzo. Czasami dochodziło tam do fajnych paradoksów, a mianowicie dawali cię do maszyny jednego z przydupasów, chyba nazwa wielopiły, nie pamiętam, tam stawało się na odbiorze, przydupas ładował w maszynę ile się dało na makymalnej prędkości tak, że ty nie dawałeś rady szybko odbierać i układać na paletę, zapierdziel był masakryczny, on wrzucał jeden element a tobie wypadało ich kilka, a paradoks polegał na tym, że akord był płacony przydupasowi a nie tobie, nam wtedy mieli płacić postojowe(mieli bo nigdy nie płacili)tak się działo gdy brakowało elementów byś ty mógł robić na swoim stanowisku, a to była częsta sytuacja, oczywiście nie dla przydupasów, zapierdzielało się wtedy za darmo!!! Druga sytuacja, zawsze po robocie podchodził brygadzista i spisywał akord, podawałeś mu tyle a tyle a ten notował w zeszycie, nigdy nie wiesz co on tam pisał, kilka razy byłem świadkiem jak odejmował innym i dawał swoim, kolejne ciekawe przypadki, na popołudniówce zmuszani byliśmy do zostawania 4 godzin ekstra, czyli wychodziło po 12h, od 14.00 do 2.00 w nocy lub z nocki na rano od 22.00 do 10 rano, siłą rzeczy ci co zostawali musieli te 4h wyrobić na nie swojej zmianie, inni ludzie, inny brygadzista, dokoptowywali nas wtedy to przydupasów z innej zmiany, problem polegał na tym, że wyrobiony razem akord(ty i przydupas) zawsze szedł na konto przydupasa, czyli popierdzielało się 4h za damski ch... Kwitki i rozliczenia były tak robione, że za cholerę nie mogłeś się rozeznać co i jak zarabiasz, jedynie 5% premii było jasne(przydupasy mieli po 15%). Najgorsza była ta cała masa wypadków, szczury na jadalni ogólnie panujący syf, zero życia prywatnego(no bo jak robiąc po 28 dni w tygodniu) no i te całe kumoterstwo, tam wtedy jakieś w miarę pieniądze zarabiała Nieszawka, Gniewkowo i kilku z Wierzchosławic bo z tamtąd było 3 brygadzistów co zabierali wszystkim i dawali swoim.
Na dzień dzisiejszy zaden z moich znajomych już tam nie pracuje, odeszli nawet tacy co wręcz kochali ten zakład, pomijając tych co za kradzieże byli wywaleni.
zdjecie uzytkownika
spoko - 2014-09-01 15:56:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja dosyć długo pracowałem w żeroniczkach kasa była dobra jeszcze przy starym prezesie i starym dyrektorze u nas teraz zesraj sie a nie daj sie. Cnc zarabiają lepiej niż chłopacy na strugarkach co po 6 tys metrow musza minimum robić i taka polityka a jak soboty i niedzieli nie pójdziesz do pracy to Cię strasza ze na czarną listę trafisz i cię zwolnią. Tam najlepiej mają ludzie którzy przyczepią sie jednego stanowiska i powiedzą mistrzowi że nic więcej nie potrafią. Teraz pomoć to już w piętnie i żeroniczkach to mężczyżni z Ukrainy pracują.
zdjecie uzytkownika
rr - 2014-09-18 22:55:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [spoko - 2014-09-01 15:56:38]:
W androlandzie przymuszali do roboty w niedziele, czyli od poniedziałku do soboty robiłeś swoje godziny trzy razy po 8h i trzy razy po 12h i wciskali cię na niedziele, dawali niby wtedy za tą niedzielę 50zł, potem nie wiedziałeś czy ci te 5 dych dali do pensji czy też nie, wszystko co mieli ci ekstra zapłacić wmieszali w akord i nie mogłeś się rozeznać, potem wyszło, że większość pracowników nie dostawała tych 50 zł, cały tydzień ganiali za nami i wpisywali na listę niedzielną, na zasadzie, ty Kowalski czy Wiśniewski na ochotnika masz przyjść w niedzielę i tyle, ci co nie przyszli to potem na dywanik i się tłumaczyli, kończyło się zabieraniem premii albo zwolnieniem, jeżeli chodzi o Andrewex to śmiało mogę powiedzieć, że to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] spędzasz tam 80% swojego życia, resztę prześpisz z wycięczenia, czyli nie masz życia prywatnego, w niedzielę schodziłeś o 14.00 i wracałeś na 22.00 spowrotem. Z tego co wiem to nawet najbardziej zatwardziali pracownicy się z tamtąd zwolnili, poza chyba jednym wózkowym, nie pamiętam ale chyba Olszówa na niego wołali, to był chłopaczek gdzieś z Gniewkowa czy okolice, jego poziom inteligencji kształtował się na poziomie 65, czyli porównywalne osiągi mają kretyni i debile, prymitywny pajac.
Ktoś kto czyta to wszystko to pewnie sobie pomyśli, że jeżeli się pracuje tyle godzin w tygodniu to pewnie ze 4-5 tyś tam zarabia, nic bardziej mylnego, z tego co wiem to najniższa krajowa, może parę groszy więcej, tam jest to możliwe bo mają akord, ktoś zarobi 100zł w godzinę inny w 2 dni, tak niestety jest.
zdjecie uzytkownika
aster - 2014-09-26 01:24:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz wystawili ogłoszenie pracy na stanowisko NAUCZYCIEL PRAKTYCZNEJ NAUKI ZAWODU. Zakres obowiązków: nauczanie grupy 10 osobowej praktycznej nauki zawodu STOLARZ, zlecenie na 2 dni w tygodniu. Wymagania: kwalifikacje zawodowe mistrza w zawodzie stolarz lub wykształcenie wyższe zawodowe oraz przygotowanie pedagogiczne instruktorów praktycznej nauki zawodu.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-10-22
Żródło: Gowork.pl
Cierpice
(kujawsko-pomorskie)
ANDREWEX Sp. z o.o. w Cierpicach k/Torunia zatrudni INŻYNIERÓW TECHNOLOGII DREWNA w charakterze:   Kierowników optymalizacji surowca i produkcji mebli   Mile widziane udokumentowane doświadczenie w kierowaniu i zarządzaniu średniej wielkości jednostką organizacyjną. Wymagania: wykształcenie kierunkowe (TECHNOLOGIA DREWNA); znajomość  oprogramowania AUTOCAD, WORD, EXCEL; umiejętność czytania rysunków techn
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
rr - 2014-09-30 23:07:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aster - 2014-09-26 01:24:20]:
Co? jaka (usunięte przez administratora) nauka zawodu w Andrewexie? to typowy zakład pracy, kołchoz, nikt nikogo tam nie uczy zawodu, podpisujesz kwity i do roboty. Nie wiem co za cel ma te ogłoszenie, jak znam ten zakład to coś kombinują, to tak samo jak w latach 90tych, ogłoszenia były, że potrzebny handlowiec, a potem się okazywało, że to akwizycja.
zdjecie uzytkownika
wreszcie! - 2014-10-17 13:04:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Studiowałem sobie w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie takie niepopularny kierunek jak Technologia dRewna, szuałem długo pracy żeby mi odpowiadała a teraz wreszcie zobaczyłem, że jest ogłoszenie w Andrewexie ;) tylk ja jeszcze nie pracowałem za wiele w zawodzie. Orientujecie sięczy takie osoby będą przyjmowane - mam doświadczenie jako kierownik w MCD.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Andrewex
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x