Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły Policealne - zdobądź nowy zawód i pracę!    Kursy / szkolenia - 300 sposobów na podniesienie kwalifikacji
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
Udostępnij!

Opinie o Andrewex

Pracowałeś w firmie Andrewex i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
xxx - 2009-10-08 16:51:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wielkie bagno dobre zarobki a kierownictwo do bani nic niemozna zalatwic
zdjecie uzytkownika
ktos - 2009-11-04 09:25:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pozdrawiam dział suszarń
zdjecie uzytkownika
OZI - 2009-12-04 12:05:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ANDREWEX JEST OK
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2012-01-19 15:07:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jakie macie zdanie o kadrach? jakie mieliście sytuacje np. przy podpisywaniu umowy? są waszym zdaniem uczciwe?
zdjecie uzytkownika
xdx - 2012-05-16 12:18:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
andrewex to jedno wielkie nie porozumienie (usunięte przez moderatora) zarobki bardzo niskie odradzam tam prace pracowałem tak pare ładnych lat i nie polecam ...............
zdjecie uzytkownika
karol - 2012-05-16 12:40:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co ty mowisz to fajna firma
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2012-06-11 13:21:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
śmiech na sali , zarobki niskie a trzeba sie narobić jak głupi osioł, kierownictwo do bani i wgl nie polecam
zdjecie uzytkownika
***** - 2012-08-21 16:07:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pozwalniali kierowników troche......
zdjecie uzytkownika
Monika - 2012-09-11 19:49:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam nie jako pracodawcę ale w ogólnie jako ludzi, pan (usunięte przez moderatora) będzie miał nad soba sąd za pobicie kobiety w obecności dziecka
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2012-10-22 07:55:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co Pan (usunięte przez moderatora) ma wspólnego z Andrewex ?
zdjecie uzytkownika
pracuje tam - 2012-12-18 19:26:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z roku na rok coraz gorzej andrewex to na dzien dzisiejszy tytanik tonie place w dol i to mocno w DOL a praca cieszka akord masakra czas sie ewakulowac
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2012-12-21 12:59:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Serdeczne podziękowania dla dyrektora (usunięte przez moderatora) ...szkoda że odchodzi to bardzo dobry człowiek...wielu z nas bardzo pomógł będzie nam go bardzo brakowało...przyłączcie się do mnie w życzeniach pomyślności oraz zdrowych i wesołych świąt dla tego człowieka...będzie nam go bardzo brakowało.
zdjecie uzytkownika
korsarz - 2012-12-22 16:48:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje tam - 2012-12-18 19:26:49

z roku na rok coraz gorzej andrewex to na dzien dzisiejszy tytanik tonie place w dol i to mocno w DOL a praca cieszka akord masakra czas sie ewakulowac
Masz rację...ma też informacje że oddział do zamknięcia....tak więc szybko koleżanki i koledzy szukać pracy...ja już znalazłem...firma w upadku...
zdjecie uzytkownika
Robo - 2013-05-13 23:42:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydawało się że nie może być gorzej. Dyrektor odszedł i jak się okazuje to wielka szkoda. Teraz to co się dzieję nie da się tego opisać. Szkoda gadać.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-23 20:34:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Robo Ciekawe może się orientujesz na jakich warunkach Andrewex przyjmuje nowych pracowników o stolarzy mi chodzi?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-07 12:11:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kto mi może powiedzieć czy do firmy Andrewex są przyjmowani jeszcze jacyś pracownicy? i na jakie stanowiska?
zdjecie uzytkownika
Robo - 2013-09-07 23:12:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dyrektor już nie wróci więc i tak będzie kicha...teraz rządzi ktoś kto uważa się za dyrektora. Uważaj żeby nie zrobić sobie krzywdy...
zdjecie uzytkownika
mela - 2013-09-27 18:53:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robo, pracujesz obecnie w Andrewexie? skąd masz taką wiedzę o tym dyrektorza i czy mógłbyś powiedzieć coś więcej? może mi to jakoś pomoże...
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2013-12-29 18:54:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba wiem o kogo chodzi :-)))
To słynna rezerwistka z Dobrej
Faktycznie z nia jest wesoło.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-01-06 13:41:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja tam nie narzekam. Przyjmuja caly czas nowych. kasa jak na produkcje ok.
zdjecie uzytkownika
Eryk - 2014-02-06 17:36:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak na produkcje ok, trochę mało to mówi, jakby ktoś napisał jakies widełki byłoby super. Aczkolwiek chyba i tak zaaplikuję do Andrewex, mają dobre opinie.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-03-13 04:39:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niech zrobia porzadek ze złodziejami ludzie towar wynosza w plecakach a ochroniarze stoją i się cieszą
zdjecie uzytkownika
XYZ - 2014-03-13 12:01:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wielu łazików! Co nic nie robią ,a na nich się pracuje! Niedługo będzie ich więcej niż ludzi do pracy!
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2014-03-22 13:00:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostatnio co sie dzieje z tym zakładem to jakies nie porozumienie. Nowy dyrektor chodzi i czas liczy normalnie nie mozna sie skupic na pracy. Oni nie widza tego ze trzeba charowac cała zmiane i jeszcze normy podwyzszaja.
zdjecie uzytkownika
rr - 2014-03-22 23:31:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem tam dwukrotnie, nie polecam nikomu, pierwszy raz w 1998r, zatrudniony byłem na tzw "wykańczalni", tam było wtedy fajnie i zarobki i ciekawa praca. Potem w 2004r znowu trafiłem znowu do Andrewexu, tym razem na dział tzw "ikea", no tam to już masakra, robota od pn do ndz, mieliśmy może ze 2-3 dni w miesiacu wolne, ludzie z przemęczenia mdleli albo, dosłownie, obcinali sobie palce, wypadków była masa, doszło do tego, że jednego miesiąca rażąco przekroczyli limit wypadków, by uniknąć problemów z PIP wpadli na genialny pomysł, a mianowicie delikwenta po wypadku wysyłano na chorobowe, ten w szpitalu czy to przychodni zgłaszał, że to stało się gdziekolwiek tylko nie podczas pracy w andrewexie, takiemu wtedy wypłacałi 80% chorobowe ale dorzucali od siebie, taki pracownik wtedy dostawał od nich ładną kasę co miesiać do czasu wyzdrowienia a oni mieli kwity czyste. Praca na 3 zmiany, w większości przypadków ciężka fizycznie charówa często na zewnątrz, mróz, deszcz, upał itp. Najbardziej wnerwiającym tematem były tam pensje, a mianowicie, wyobraź sobie, że ty i ktoś tam jeszcze pracujecie po 300h w miesiącu, z tą róźnicą, że wtedy ty na rękę dostałeś 700zł a ta druga osoba ok 2000zł, było tak, że ten co dostał 700 zaiwaniał ciężej od tego co dostał 2000, działo się tak z powodu niesprawiedliwego systemu akordowego, ten co miał 700 robił na stanowisku gdzie akord był niewspółmierny do wykonywałej pracy a ten co miał 2000 robił tam gdzie akord był super, zależało to od znajomości w tej firmie, ci co byli kolesiami brygadzistów poustawiani byli tam gdzie zarobisz ale się nie narobisz, reszta jak popadło, podkreślam, ciężka charówa a kasa cieniutka, ktoś inny ściema i zarabia porządnie.Przymuszanie do nadgodzin było normą, pamiętam jak przez 2 tyg non stop pracowałem na nocki po 12h, a nie była to praca biurowa. Kiedy w 1998r pierwszy raz tam się przyjełem to było fajne zaplecze socjalne, stołówka, szatnia i porządna toaleta z prysznicami, kiedy wróciłem tam w 2004r to była masakra, miejscowi pokradli dosłownie wszystko, czego nie dali rady to zdemolowali, ogólny wygląd zakładu różnił się znacznie od tego z 1998r, popadało to w ruinę, brygadziści i miejscowi kradli na potęge, od czegoś co było warte przysłowiową złotówkę po towar wart dziesiątki tysięcy zł, od 1998r do mniej więcej 2005r dyscyplinarnie, za kradzierze, wyleciało chyba z 50 osób, głównie brygadziści, kiedy po czasie spotykałem kumpli co tam jeszcze robili to opowiadali mi o kolejnym brygadziści przyłapanym na kradzierzy, nawet ze słyszenia wiem o dyrektorze co się nie bał i za...., wywalili go. Możę na chwilę obecną jest inaczej, nie wiem, ten zakład miał tendencje upadkowe, czyli zaczeło się świetnie i z roku na rok coraz gorzej, wątpie, biorąc pod uwagę obecny kryzys, by teraz,nagle coś na lepsze się zmieniło.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
19 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Andrewex
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x