logo Księgarnia Matras

Księgarnia Matras

Warszawa

Opinie o Księgarnia Matras

A. 2017-08-10 16:32
Pensje czy jak to tam zwać są na koncie.
2
Też kierownik 2017-08-10 22:45
Zawsze pracownik uważa, że jest o niebo mądrzejszy od kierownika ;) ledwie przydzie do pracy i już wie, że kierownik jest głupi i nic nie kuma:) Spoko Karo kiedyś i Ty dorośniesz :D
5
BB 2017-08-11 11:53
"dzień dobry, nie mamy, nie mamy, nie mamy, dziękuję, do widzenia"
6
Bezimienny magazynier 2017-08-11 13:17
Na magazynie nie jest lepiej, pelno staroci jak w antykwariacie... a no i pusto na półkach... max miesiąc i będzie zupełnie pusto.
1
Karo 84 2017-08-11 13:48
Nie chwal się nadmiarem kasy,nie nazywaj innych ,,fanatykami"",jakie słabe musi być Twoje Ego,skoro pracujesz dla zabicia czasu. Wiadomo od dawna,że księgarnie mają słaby wizerunek wśród klientów ale nie osądzać należy po sobie........jak wolisz słuchać przy kawce co u konkurencjii to gratuluję -że Cię jeszcze nie zwolnili!!!!hahahaha a że fajna ekipa?na pogaduchy to do pubu......
1
Karo 84 2017-08-11 13:56
Nie pisałam że kierownik głupi. Czytaj jak uczono w S.P.Napiszę jeszcze raz,nie w tych czasach gdzie pracujemy tak samo więc pensje takie same.Pracuję w Matrasie od czasu (gdy już dawno doroslam)też kierownik....ale nie taki co chce więcej kasy bo ma na etykiecie kierownik.....
1
skk 2017-08-11 15:17
Karo 84 - to chyba Ty tu masz jakieś kompleksy ;) Jak Ty masz jakiś problem to się zwolnij. Czemu masz pretensje że ktoś ma dobry humor, masz problem z tym że mam pieniądze? No przepraszam. Nie napisałem że my siedzimy na kawie. Napisałem że klienci przychodzą do nas na kawę i rozmawiają z nami. Również masz problem z tym, że mamy fajną ekipę w naszym punkcie? Że sie lubimy, rozmawiamy? Doskonale wiemy że prędzej czy później większość księgarni będzie zamknięta. Przykro mi niedowartościowany/ niedoceniony człowieku że masz z tym wszystkim problem, łącznie z kierowniczymi stanowiskami ;) Masz rację, chyba zmienię nastawienie i zacznę chodzić do pracy z musu, z grymasem na twarzy i nie będę rozmawiać z klientami tylko będę odburkiwać "nie ma".
Odnośnie tego - "Nie pisałam że kierownik głupi. Czytaj jak uczono w S.P." chodziło o szkołę podstawową? To nie daje się kropek, pisze się SP ;) ale może w twojej podstawówce były inne zwyczaje.
Wrzuć na luz.
6
też kierownik 2017-08-11 19:29
Karo :)
przestań jęczeć i krytykować wszystkich tylko zaaplikuj na kierownika :)
Skoro z sukcesem skończyłeś SP to nie wahaj się:)
I wyluzuj i uśmiechnij się :)))
4
Karo 84 2017-08-12 13:24
Tak też robię. ..aplikować nie muszę, chyba że do innej firmy.....dwie dekady na kierowniczym stanowisku w Matrasie. A że inaczej odczytujecie wpisy to wasz problem. Pozdrawiam nie tylko tych po SP.............
3
Też kierownik 2017-08-12 19:55
Hahahaha :))))
Grunt to dobra podstawówka;)
Nie spinaj się tak i lepiej aplikuj do innej firmy :*
2
Magda 2017-08-13 16:16
Zawsze możecie zmienić firmę i nie będziecie musieli tak narzekać! Handel to nie tylko podawanie towaru, tu trzeba klienta zainteresować i najważniejsze przekonać żeby kupił. Ja widzę kto nie umie sprzedawać!
2
Też kierownik 2017-08-13 16:19
Gratuluję:))))
3
. 2017-08-14 11:12
1. Trzeba mieć co sprzedawać.
2. Firma musi zachęcić sprzedawce do tego, żeby sprzedawał. Dobra podstawa + realna premia. Ktoś kto naprawdę umie sprzedawać dostaje matraso-psudo-pensje jako tygodniową premię. I na pewno nie pracuje w sklepie.
6
Zakurzona 2017-08-15 19:38
No to która księgarnia jutro znika z mapy?
1
S. 2017-08-15 20:20
Ustroń ;)
1
Bezrobotny 2017-08-16 16:39
Kielce zniknęły
M. 2017-08-16 17:19
Na stronie na razie bez zmian od czwartku - 102/15.
Olga-G 2017-08-16 18:43
A u nad tradycji stało się zadość i od tygodnia nie mamy internetu. Ciekawa jestem kiedy zaczną go opłacać w terminie. Nie, wróć - głupie pytanie, przecież wiadomo, że nigdy. ;)
A tak przy okazji, były może jakieś "ważne" maile w tym tygodniu? Trochę jesteśmy odcięci od świata i nie wiemy co się dzieje w sferze przepływu informacji. :)
4
O. 2017-08-17 08:10
Przez jaki czas zwykle nie macie ? U nas też brak i jesteśmy ciekawe ile to tak mniej więcej trwa.
K. 2017-08-17 11:50
98
3
££ 2017-08-17 12:09
Wejherowo??
1
Ulka 2017-08-17 12:23
Każdy wie jakie są to czasy dla księgarń. Niektórzy robią sobie z tego niezły powód do zabawy? W każdej placówce pracują ludzie i tracą pracę, ogarnijcie się!!!
Mathilde 2017-08-17 12:57
Czy któraś z księgarń zamykała się przez weekend?
S. 2017-08-17 14:17
Czyt. wyżej Ustroń zamknięty ;)
1
Mathilde 2017-08-17 14:41
Nie widzę związku. Dziś jest czwartek, likwidacja to max 2-3 dni.
S. 2017-08-17 14:55
O zamknięciu było wiadomo już przed weekendem. Pakowanie poniedziałek i środa (wtorek święto). Księgarnia była już nieczynna w sobotę, a na necie dalej widniała. Zniknęła dziś.
3
Andy 2017-08-17 15:32
Tylko 2 dni pakowania? Nieźle. Duży mieliście metraż? Ktoś was przejął?
1
Zakurzona 2017-08-17 15:33
Przecież Ustroń dalej jest na stronie.
tom 2017-08-17 15:35
NIE WIEDZIAŁEM ZE KSIĘGARNIA MA JAKIEŚ PROBLEMY..
DOPIERO JAK ZOBACZYŁEM ŻE MATRAS ZAMKNĄŁ W NAJLEPSZYM MIEJŚCIU W KRAKOWIE KSIĘGARNIE TO JUŻ WIEDZIAŁ ŻE JUŻ NIE TAK JEST Z KSIĘGARNIĄ MATRAS
Zakurzona 2017-08-17 16:25
Pakujemy pakujemy do kartonów, kartony lecą do innych księgarń. Ciekawe czy zdążą rozpakować czy lecą do następnych?
Czy ktoś jeszcze to ogarnia? :((((
1
Zakurzona 2017-08-17 16:26
Pakujemy pakujemy do kartonów, kartony lecą do innych księgarń. Ciekawe czy zdążą rozpakować czy lecą do następnych?
Czy ktoś jeszcze to ogarnia? :((((
1
Zakurzona 2017-08-17 16:27
Pakujemy pakujemy do kartonów, kartony lecą do innych księgarń. Ciekawe czy zdążą rozpakować czy lecą do następnych?
Czy ktoś jeszcze to ogarnia? :((((
2
Ciekawa 2017-08-17 17:08
Jakie miasto pakujcie?
zosia 2017-08-17 17:14
Ustroń na bank zamknięty, za to ze strony zniknął Żywiec, który działa ;) Czeski film!
1
krakowianka 2017-08-17 18:58
Droga Pani ,ludzi istotnie żal,lecz to co wyczynia zarząd firmy to tragifarsa ( usunięte przez administratora ).Ciężkie czasy dla księgarń,lecz tylko tych zarządzanych przez niekompetentnych i nie znających specyfiki handlu książką. O dziwo w tych ciężkich czasach rozwija się E-mpik (tworzy nową sieć Mole,Mole ,prężnie rozwija się sieć Bookszpan,tudzież BookBook ,nie mówiąc o Świecie Książki,ale tam są fachowcy,"czujący bluesa" książkowego !!!
A tu na stronie Księgarnie Matras dalej wisi informacja o 180 księgarniach,ba dalej wisi też zdjęcie wnętrza najstarszej księgarni w Europie (serce krakowskiego Rynku Głównego---a przecież od 09.06.2017 księgarnia Matras w tym miejscu już nie istnieje).I tylko żal,iż przez lata tworzona sieć ulega unicestwieniu.
4
S. 2017-08-17 20:47
Moje niedopatrzenie ze zniknięciem z mapy (popatrzyłam że 23 na naszym terenie). Ustronia nikt nie przejął. Nieduża uliczna księgarnia. Można powiedzieć że dwa i pół dnia pakowania. Mają jeszcze przyjechać rozkręcać meble, ale jakaś osobna ekipa będzie od tego.
Z usłyszanych informacji Żywiec czeka w kolejce, nie chcę robić plotek. U nas była propozycja przeniesienia do innej księgarni (ok. 30km) lub rozwiązanie umowy.
1
Nick 2017-08-17 21:33
Ale dostałaś wypowiedzenie, jakie wynikało z twojego stażu pracy bez konieczności świadczenia pracy? A możesz powiedzieć co ze stanem urlopowym - wypłacają go?
realistka 2017-08-17 21:47
to są ciężkie czasy dla Matrasa. Natomiast wszyscy pracownicy, zyskują w nowych firmach jeszcze lepszą pracę. Nie znam przypadku by ktos wylądował na bruku czy na bezrobociu. W związku z tym nie słyszałam by ktoś tracił dobry nastrój, tym bardziej , że obecna sytuacja jest niezależna od pracownika w księgarni.
1
M. 2017-08-17 22:11
Czasy jak każde inne, księgarnie internetowe mają tysiące klientów. Za rynkiem trzeba nadążyć.

Ludzie tracą pracę? Praca jest wtedy kiedy pensja. Te 1470zł które płaci Matras to nie jest pensja więc nie możemy mówić o pracy. Pensja to takie coś za które: opłacę mieszkanie, odłożę na wakacje, utrzymam auto, pójdę do kina, teatru, wyskoczę w góry na wycieczkę raz na jakiś czas, a na koniec miesiąca odłożę jeszcze jakiś grosz. Jeśli pracodawca mi tego nie zapewnia to przychodzę do niego tylko na przeczekanie i mam gdzieś jego i jego niby-biznes.
5
Pełen niewiedzy 2017-08-18 08:31
Skąd wiesz, że żywiec działa, może jest w trakcie zamykania?
zosia 2017-08-18 12:07
Mają dostawy
123 2017-08-18 12:17
Żywiec miał zostać zamknięty podobnie jak jeszcze jedna z księgarń ale w ostatniej chwili ktoś to odwołał..
1
Zakurzona 2017-08-18 12:45
My w dzień zamknięcia i pakowania też mieliśmy dostawę i wgrany zwrot :))))
2
Kapustka 2017-08-18 15:15
Byfgoszcz i nie tylko. Chyba Toruń.
Jack 2017-08-18 18:08
Czy wy też już nie dostajecie topek i dyżurów informatyków na weekendy?
Olga-G 2017-08-18 20:54
U nas brak internetu trwa tak od około tygodnia do półtora. Z tym, że wydzwaniamy ciągle do informatyków, żeby pchnęli sprawę do przodu.
Słuchajcie GŁOSU ROZŁĄDKU 2017-08-20 00:27
Dramat! Odradzam Pracę KAŻDEMU !!!
Karolina 2017-08-20 17:58
Wszyscy wiemy jak trudna jest sytuacja firmy. Nie pomoże nikomu narzekanie i ciągłe pilnowanie gdzie jeszcze została zamknięta kolejna księgarnia. Są rejony, że księgarnie mają duży wybór książek i dobrze sobie radzą ale niestety nie wszędzie, takie czasy.
Realistka. 2017-08-20 18:08
Oczywiście, że są rejony gdzie księgarnie dobrze sobie radzą i posiadają w swojej ofercie nowości - lecz nie są to na pewno księgarnie sygnowane nazwą MATRAS! I nie zwalajmy obecnej sytuacji firmy na karb ciężkich czasów, szczerość nie zabija, winę ponosi szanowny prezes K, który nie potrafił przeorganizować asortymentu, gdy zabrakło w naszym asortymencie podręczników. A wystarczyło tylko posłuchać doświadczonych księgarzy, którzy doskonale wiedzą na co warto stawić, aby utrzymać klientów.
15
Mat. 2017-08-20 19:09
Dobrze mówi! Polać jej!
5
Zostaw swoją opinię o Księgarnia Matras - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Księgarnia Matras