Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Księgarnia Matras

zdjecie uzytkownika
bum - 2015-06-07 23:17:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie martwcie się
niebawem będą podwyżki
płaca minimalna idzie w górę ;)
buziaczki
zdjecie uzytkownika
ania - 2015-06-14 21:51:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [grazyna - 2015-05-26 15:57:49]:
Szkoda, że miesiąc temu tu nie zajrzałam, to może bym dziś nie pracowała w tej "firmie". Myślałam, że będę miała fajną pracę, lubię czytać, etc. Nawet nie nastawiałam się na duże zarobki, teraz zaczynam się zastanawiać czy dostanę w ogóle jakiekolwiek wynagrodzenie, bo dziś mamy 15stego czerwca, a za maj jeszcze nie miałam wypłaty. O funkcjonowaniu samej księgarni, odpowiedzialności,itp. nie będę pisać, bo jest mi po prostu BRAK SŁÓW. Pozdrawiam i zniechęcam wszystkich do kupowania w Matrasie.
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-06-17 23:08:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ania - 2015-06-14 21:51:35]:
Jeśli pracujesz na umowę-zlecenie, to do 15-tego powinnaś dostać kasę, jeśli nie, to po prostu dzwoń do księgowości i się dowiedz.. Pracownicy. którzy maja umowę o pracę wypłata wpływa zazwyczaj już 9 -tego, no czasami 10- tego.
zdjecie uzytkownika
guśka - 2015-06-23 18:27:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ania nie wiem co ma miłość do czytania wspólnego z pracą w księgarni, wyjaśnij mi to proszę. w nastepnym komentarzu masz wyjaśnione twoje wątpliwości do płacenia i uczciwości firmy. jednak skoro idziesz do tak dużej i znanej sieci księgarń to wiesz czego oczekiwać, a oni nie mogą sobie pozwolić na wpadki
zdjecie uzytkownika
Nieźle - 2015-06-24 14:20:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [guśka - 2015-06-23 18:27:44]:
Matras nie może pozwolić sobie na wpadki... nieźle, poprawiłaś mi humor :)
zdjecie uzytkownika
Current - 2015-06-24 14:40:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też miałem nieprzyjemność pracy w tej firmie. Praca bardzo absorbująca czasowo, czasu dla siebie tyle co kot napłakał, tak jak i pieniędzy. Kretyni myślą, że jak rzucą takie pieniądze to się ludzie będą po podłodze czołgać i całować po stopach za samą możliwość pracy. Do ludzi ze mną pracujący też nie miałem szczęścia. Zdarzały się przypadki, że pracownicy jednej księgarni donosili na drugich, w sumie to norma. Kierownicy ? Jak dla mnie biedni mentalnie ludzie, tyle obowiązków, pieniądze też pewnie nie lepsze, a nosili dupska tak wysoko, że szkoda gadać. Dziwi mnie czemu ludzie jeszcze starają się tam o pracę.
zdjecie uzytkownika
kumaty - 2015-06-24 18:42:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [guśka - 2015-06-23 18:27:44]:
"co ma miłość do czytania do pracy w księgarni" oj kobieto małego rozumku ...książka to nie pietruszka czy makaron i aby ją sprzedać to troszkę bodaj trzeba lubić czytać.Jeżeli zaś pracują ci co chcą a nie tacy ,którzy powinni ,to efekt jest taki ,że klienci opowiadają na zasadzie żartu,różne fajne "wpadki" ekspedientek.
zdjecie uzytkownika
aa - 2015-07-04 17:19:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co tam w debicy na wschodzie slychac:)
zdjecie uzytkownika
Wkurzona - 2015-07-06 15:15:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podjąłam pracę w Matrasie dość niedawno i się zastanawiam czy nie zrezygnować... Ludzie, z którymi pracuję są ok, sama praca też nie jest jakoś wybitnie męcząca, ale... Ale ja się pytam co znaczy na "pseudo" umowie zdanie: "w związku z zawarciem z Matras S.A. w Warszawie umowy zlecenia oświadczam co następuje: Nie jestem zatrudniony na umowę o pracę w: (tu podaję nazwę firmy) i otrzymuję wynagrodzenie brutto miesięcznie: niższe od 1750 zł"? Czy mam rozumieć, że nie dostanę nawet tej najniższej krajowej? Ja też mam swoje minimalne wymogi i niestety jeżeli się okaże, że robię za tak niskie pieniądze to z samej chęci do pracy nie wyżyję. Pozdrawiam ;)
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-07-08 20:39:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety na umowę zlecenie proponują 8 zł, to chyba jakieś żarty? Wobec tego niech sobie pracują prezesi i dyrektorki same, bo namnożyło ich się co niemiara.
zdjecie uzytkownika
wydymajacie - 2015-07-13 15:50:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chodzi o pracę w Matras SA, to ja pracowałem/miałem pracować na magazynie przy komplementacji książek w Warszawie na Łopuszańskiej 38B. Mój komentarz to przestroga dla kolejnych naiwnych co chcą tam pracować, otóż ze mną sprawa miała się tak, że skontaktowała się ze mną jakaś młoda babka z biura w spr pracy w/w ,,firmie". Przyjechałem na miejsce oprowadziła mnie po zakładzie po czym przeszła do ustalenia szczegółów mojej pracy i umowy. Ustaliliśmy termin, że pracę podejmę na pocz. lipca. Zapewniała mnie jednocześnie, że praca już będzie dla mnie czekać i mogę tam spokojnie przychodzić. 6 lipca stawiłem się na szkoleniu, jakiś koleś wprowadził nas na czym będzie polegać robota, a potem pokazali jak się komplementuję książki. Po szkoleniu powiedzieli, że pod koniec tyg. się skontaktują w spr ustalenia warunków pracy i grafiku. (Wychodząc z tego szkolenia widziałem kolejnych naiwniaków którzy przyszli na rozmowę w spr pracy). Telefonu nie otrzymałem do dziś w dodatku jak do nich dzwonię to udają głupich, że nic nie wiedzą. A ja już wynająłem mieszkanie, za które słoną płacę, a oni robią sobie z ludzi ,,jaja".
PODSUMOWUJĄC: im chodzi tylko o tą że dziennie przyjdą do nich 3-4 os ,i w ramach szkolenia popracują dla nich przez jeden dzień za frajera. Jeśli ktoś jest zainteresowany pracą tam i jest w miarę kumaty, to może zrozumie, że praca dla nich - TO JEDNA WIELKA ŚCIEMA :(
zdjecie uzytkownika
kumaty - 2015-07-13 19:26:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wydymajacie - 2015-07-13 15:50:22]:
człowieku "komplementować książki" możesz wszędzie tzn.wyrażać o nich pozytywne opinie czyli komplementy.Do magazynu miałeś szansę na zatrudnienie w celu "kompletacji" czyli wybierania i składania pod konkretne zamówienie.A poza tym masz rację.
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-07-22 22:47:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czekam na ponowny powrót byłego prezesa M.R, by wprowadził porządek i pogonił niektórych do pracy. W centrali bałagan na całego a obowiązków z dnia na dzień coraz więcej. Może wreszcie doceni "władza" tych na dole i da podwyżkę tym, którzy na wszystkich(usunięte przez administratora) Czekam
zdjecie uzytkownika
guśka - 2015-07-27 11:40:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ja myślę że trochę jednak przesadzasz, aż takiego chaosu i bałaganu na pewno nie ma jak opisujesz bo jednak ta sieć księgarni działa bardzo prężenie i się rozwija, jak widze sporo oddziałów jest i pracy nie brakuje. mnie nie ukrywam najbardziej interesuje zatrudnienie w magazynie tylko proszę was o info jak się do niego dostać
zdjecie uzytkownika
Taka - 2015-08-02 22:32:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak moi drodzy, w Matrasie nie każdy może pracować, wybierają samą "śmietankę". Jeśli dostałeś w tej firmie pracę, to jesteś tą śmietanką :-) Możecie pozazdrościć.
zdjecie uzytkownika
jakom - 2015-08-06 14:23:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wielka regionalna od 7 boleści :/ gnom jebany
zdjecie uzytkownika
izzy - 2015-08-12 20:39:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
palinka i dobrze ci tak
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-08-14 08:35:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [izzy - 2015-08-12 20:39:25]:
??
zdjecie uzytkownika
izzy - 2015-08-20 13:53:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Palinka się zwolniła albo oni ją teraz następny gnom przyszedł oby tłustym zadem książek nie pozrzucała
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-21 22:41:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
Kacha - 2015-08-21 22:42:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A taka była ta Palinka zaangażowana jeszcze w ubiegłym roku, sprzedawała podręczniki po wsiach ze swojego auta, tak ją pan MR wychwalał i już spaliła buty w Matrasie???
zdjecie uzytkownika
Nowa - 2015-08-25 18:23:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Żałuję że wcześniej nie przejrzałam tej strony, bo na pewno nie podjęłabym się pracy w Matrasie.
Ale opisując pokrótce moją karierę w tejże firmie. Rozmowa kwalifikacyjna przebiegła bardzo przyjemnie, pani kierownik wydała mi się (wtedy) osobą pozytywnie nastawioną do nowego potencjalnego pracownika. Sprawdziła mój poziom wiedzy na temat książek zrobiła mały test, i ot już. "Możesz zaczynać pracę od jutra". Wróciłam do domu szczęśliwa że mam pracę w przyjemnym miejscu z książkami (jako że lubię czytać, radość była podwójna). Niestety już następnego dnia, czyli pierwszego dnia mojej pracy, moja radość przygasła. Panie pracujące w tejże księgarni były lodowato obojętne na mnie. Pomyślałam że to przez fakt tego iż mnie nie znają. Ale płonne moje nadzieje. Z każdym dniem mojej pracy było coraz gorzej, w którymś momencie doszłam do wniosku że albo zrobiły sobie konkurs na to która bardziej mnie poniży, albo po prostu jestem ich środkiem w rozładowaniu stresu. Ktoś mógłby mi teraz napisać " A może po prostu nie spasowałaś im?" i owszem mogłaby być to prawda gdyby nie fakt że druga zatrudnioną dziewczynę traktowały/ traktują, tak samo.
Opiernicz o byle co.
Nie wolno nam ze sobą zamienić słowa, podczas gdy panie mogą stać nawet we trójkę i gawędzić ile dusza zapragnie.
Traktowanie jak powietrze, tudzież obgadywanie za plecami.
Kiedy chce się wyłożyć cokolwiek z towaru który w danym dniu przyszedł, słyszymy: "nie zostaw", "ja sobie rozłożę", "ta lub tamta to zrobi".
Wyścig do kasy, byle tylko żadna z nas dwóch nowych nie obsłużyła klienta na kasie.
No i pewna pani którą zachowuję się jak szpieg, i jest dla mnie jak wisienka na torcie tej całej katastrofy: idę do kasy, pani idzie za mną, niby pod pretekstem podejścia do komputera, obsługuję klienta przy półce, pani niby akurat tam poprawia książki.
"Elastyczny grafik" to kolejny dobry żart, pracuję w takich godzinach że z dnia mam guzik z pętelek.
Przerwa na która łaskawie jestem puszczana, ale jem w zasadzie na stojąco, bo ktoś non stop mi przeszkadza.
Jednym słowem, dzięki panią tam pracującym po krótkim czasie czuję się jak beznadziejna, niepotrafiąca liczyć ekspedientka, która według wyżej wymienionej Pani, może kraść!
Chodzę tam do pracy z bólem brzucha, szukając sobie w między czasie innej pracy.
A teraz kiedy przeczytałam o tych kłamstwach związanych z wynagrodzeniem i zatrudnieniem to mam ogromną ochotę zwolnić się od razu.
NIE POLECAM PRACY W MATRASIE!!!! Jeśli chcesz zachować zdrowy umysł, i poczucie własnej wartości.
zdjecie uzytkownika
jacek - 2015-08-26 15:26:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Nowa wydaje mi się, że problem polegał w Twoim przypadku tylko na atmosferze pracy, szkoda, że nie zgłosiłaś tego gdzieś wyżej, zawsze to kierowniczka mogłaby coś pomóc albo przenieść Cię do innego oddziału. Księgarnie Matras mają przecież wiele placówek i wydaje mi się, że każdy je kojarzy chociaż ze słyszenia.
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-08-26 22:36:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przeczytałam wypowiedź Nowej i jestem w szoku, że w naszej firmie może mieć miejsce takie zachowanie "starych " pracowników. Tak sobie myślę, że wykazałaś się wiedzą, umiejętnościami a one poczuły się zagrożone i stąd takie ich "chore" zachowanie...?
Nie poddawaj się tylko zgłoś gdzie trzeba i komu trzeba, na pewno ktoś nauczy ich rozumu.
Ja pracuję już dosyć długo i naprawdę dobrze mi się pracuje w tej firmie. Fakt zależy od kierownika jaką wytwarza atmosferę i na co pozwala swoim pracownikom. No cóż są ludzie i ludziska....
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Pani bardzo mila. Pierwsze pytanie jakie zadala to ile mam kilometrow do miejsca pracy i czy nie bedzie problemu tam dojechac. Pytania o poprzednia prace, o to, czy lubie czytac, najlepsza ksiazka, najgorsza,co bym komu polecila, znani wspolczesni autorzy. poinformowala o warunkach pracy i obiecala, ze sie skontaktuje, nawet jesli odpowiedz bedzie na nie.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-28 21:14:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam asystentkę stomatologiczną a teraz jestem na etapie Higienistki stomatologicznej. Szkoła umożliwiła mi dalsze podnoszenie kwalifikacji. Aktualnie pracuje w zawodzie asystentki stomatologicznej – zarabiam nieźle, ale po ukończeniu kierunku moje zarobki powinny wzrosnąć do ok 3.000 zł – jak dla mnie warto. Poza tym fajne promocje, sale wykładowe, i bardzo pomocni nauczyciele. Dodatkowe szkolenia w ramach zajęć bardzo przydatne w obecnej pracy. Polecam warto się zapisać , zdać egzamin i mieć pewną pracę www.szkoly.gowork.pl
zdjecie uzytkownika
coelho - 2015-08-28 21:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odradzam:

"-" - stawka mniej niż 7 zł.godzinę
- oszukiwanie na godzinach, mnie uciekło ponad 10 h w poprzednim miesiącu, nikt nie potrafi wyjaśnić czemu,
- zmiany grafiku z dnia na dzień, bez pytania - chyba jest taki narząd jak "gęba" i można go używać, żeby zapytać, czy możesz zostać dłużej danego dnia,
- czekanie na pensję do 15, nigdy nawet 1 dni wcześniej chyba, że 15 to sobota/niedziela
- tępe regionalne i reszta pracujących na górze, jednego dnia przekładamy coś w jedno miejsca, następnego w inne
- na 10 pracowników - kierownik i kilku zastępców, pytam się po co k...?
- ogólnie gówniana atmosfera...
- a i rozładowanie stresiku przez kierowników to norma, u mnie też zachowują się jakby im w dupki kije powchodziłu

ODRADZAM, kasa w markecie z pampersem jest lepsza... Ja jeszcze kilka dni w tym burdelu.
zdjecie uzytkownika
PRACOWNIK - 2015-09-01 18:36:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
SKALA OD 1 DO 10
-10 MATRAS MASAKRA
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Księgarnia Matras
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Księgarnia Matras?
Zadaj pytanie
alert