Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Księgarnia Matras

zdjecie uzytkownika
olga - 2015-03-09 20:57:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i znowu narzekanie!!! idź do biedronki!!!tam dopiero doceniają pracownika.albo polomarket!!! byłeś może w ,carefourze'-idź spróbuj-mają cudownie.nie znasz innej pracy to nie wymyślaj.najniższa krajowa to dla wielu marzenie.
zdjecie uzytkownika
naszczesciejuztuniepracuje - 2015-03-10 00:33:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olga - 2015-03-09 20:57:14]:
Jesteś kimś z Matrasa, że tak bronisz walecznie tego miejsca pracy? Pracę opisałem obiektywnie, gdy już od niej odetchnąłem. Gdzie indziej może być gorzej, ale po co powołujesz się na inne miejsca pracy? Bez sensu.
Poza tym jesteś kobietą sądząc po nicku, więc nie pracowałaś na stanowisku gdzie ja i moi przyjaciele. Więc nie masz prawa oceniać pracy, której nigdy nie doświadczyłaś. A jeśli wciąż uważasz, że to narzekanie i nie potrafisz przeżyć, że ktoś ma własne zdanie, to u góry po prawej stronie masz taki krzyżyk i naciśnij go, lroszę.
zdjecie uzytkownika
kumaty - 2015-03-10 14:00:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [naszczesciejuztuniepracuje - 2015-03-10 00:33:21]:
Nie ma co przejmować się niby argumentami tego typu ludzi.Szczytem marzeń dla nich jest najniższa krajowa oraz wytłumaczenie "u innych jest jeszcze gorzej",Tacy wytresowani pracownicy to młyn na wodę pracodawcy.
zdjecie uzytkownika
kumaty - 2015-03-10 17:56:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kumaty - 2015-03-10 14:00:40]:
oczywiście ma być "woda na młyn"
zdjecie uzytkownika
chesusrzuw - 2015-03-10 18:22:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca na magazynie w Matrasie jest dobra na wakacje, ferie i na tym koniec. Mi się nawet całkiem nieźle pracowało ale wiem, że na dłuższą metę to nie ma sensu. Stawki na godzinę kilka lat temu były niezłe. Na nadgodzinach i weekendach robiło się drugą pensję, ale zmienił się zarząd i podnieśli normy a wszelkie dodatki ucięli.
A jak to wyglądało w praktyce? Zdarzało mi się w ciągu tygodnia schudnąć 5 kilo. Przerwa na jedzenie raz, że za krótka, a dwa, że nie można było się najeść do syta, bo później nie dawało się pracować. Najbardziej denerwująca była absurdalna głupota kierowników, 5-10 minut przed przerwą człowiek zaczynał udawać że pracuje, pilnując żeby znaleźć się jak najbliżej szatni, bo inaczej przepadało nawet kilka minut. Normy były tak wyśrubowane, że czasem nawet przez kilka dni nikomu nie udało się ich zrobić, a kierownik ciągle krzyczał, że wywali tych, którzy nie robią normy. Nie wiadomo było czy się śmiać czy płakać.
W wakacje bywało i 40 stopni na najwyższych piętrach a wody często brakowało. W sezonie przychodziło kilku nowych pracowników dziennie, z czego może 1/10 wytrzymywała dłużej niż tydzień.
Jak ktoś nie spróbował to nie powinien się wypowiadać, bo nawet w Syrii nie zdarzyło mi się, żeby pot zalewał mi oczy a Matrasie już tak :D
zdjecie uzytkownika
naszczesciejuztuniepracuje - 2015-03-10 21:19:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [chesusrzuw - 2015-03-10 18:22:36]:
Z rozmów też słyszałem, że kiedyś pensja była inna, a że nadgodziny były kiedyś extra płatne. Cóż, ja tego nie doświadczyłem. Potwierdzam, że nowych ludzi przybywało na magazyn codziennie (nawet w niedzielę przychodzili na szkolenia!), a tylko kilka osób dawało radę.
I uwaga, bo to z tym 'kampieniem' na przerwę to klasyk. Część osób kampi za regałami, część 'myje rączki' w wc.
Była też pseudo przerwa 5 minut dla palących.
Kto w tym czasie odpoczywał na magazynie, dostawał od odpockierownika z*ebę.
Generalnie można by było tam się przemęczyć, ale za niska płaca, a człowiek jest tam dla kierownictwa tylko nnarzędziem.
zdjecie uzytkownika
innylulek - 2015-03-11 09:07:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trochę pomieszały się tu wątki, bo profil dotyczy księgarń Matras, a nie magazynów Matras. W księgarniach praca to zupełnie inna historia. Na magazynie może i jest ciężko, ale taki już charakter tej pracy, to robota fizyczna w końcu. Ponarzekać każdy lubi, ale z tego co wiem nie jest tam aż tak źle.
zdjecie uzytkownika
nikt - 2015-03-11 09:39:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a niby w księgarniach jest lekko dźwigaj paczki 30 kg bo kierowca przy wejściu zostawia w księgarniach jesteś wszystkim od sprzątaczki do niby księgarza za 1280 zł
zdjecie uzytkownika
olga - 2015-03-12 20:32:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale się oburzyłeś!!!!pracowałeś kiedyś przez pośredników-chyba nie. a tak teraz przyjmuje się do pracy.nie ważne jakie masz wykształcenie a wynagrodzenie 4.50.poza tym jak nie dajesz rady w matrasie to nie widzę cię w żadnej pracy. bo za ciężko,bo nie ma przerw na palenie,bo zakładki polecaj,bo kierownictwo cię wykorzystuje......a poproś dyrekcję o awans do np.kadr,księgowości,wzorcowni .
zdjecie uzytkownika
olga - 2015-03-12 20:40:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a zapomniałam dodać,że stanowisko takie znam doskonale,jesteś zatrudniony na stanowisku kasjer- sprzedawca a robisz za magazyniera,kierownika,sprzątaczkę,płacisz za przeterminowany towar bo centrala za dużo narzuciła. Więc nie wypowiadaj się źle skoro nie dałeś rady,bo gdyby było inaczej to nie wszystko byłoby takie złe w matrasie.
zdjecie uzytkownika
jurek - 2015-03-19 16:09:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słuchajcie- narzekanie to nasza przywara ludzka ale tak na spokojnie pomyślcie- nikt nikogo nie zmusza do takiej pracy. zazwyczaj na jakieś stanowisko potrzebna jest osoba, która powiedzmy jest "wielozadaniowa" W księgarni pewnie jest sporo pracy więc jakby tylko ktoś miał sprzedawać i nic więcej nie robić- czyli nawet nie sprzątnąć w danym punkcie no to wybaczcie..
zdjecie uzytkownika
JA - 2015-03-19 22:38:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w księgarni, to sama przyjemność:-)
zdjecie uzytkownika
olga - 2015-03-20 09:06:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no i brawo!nareszcie brak narzekań. to zaraz lepiej wszystkim ,nie tylko tym na wyższych stanowiskach.
zdjecie uzytkownika
stokrotka25 - 2015-03-25 22:51:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Miałam wczoraj rozmowę w sprawie pracy na stanowisku księgarz sprzedawca. Ofertę pracy znalazłam przez przypadek na mało znanej stronie internetowej. Podczas rozmwy przyznałam, że częściej zaglądam na inne strony np.olx.pl. Rozmowa miła, szczerze myślałam, ze beda raczej na tak ale dziś dostałam sms, że niestety nie moga mi zaproponować pracy w ich księgarni. Poszukuja chyba mola ksiazkowego, ktory wie o wszystkich nowosciach i zna wszystkich pisarzy "na czasie" . Proponowali 8,50 brutto. Najlepsze jest to, ze dziś podczas przegladania ofert pracy na olx.pl natrafilam na opisywana oferte.
zdjecie uzytkownika
JA - 2015-03-26 23:28:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [stokrotka25 - 2015-03-25 22:51:11]:
Jestem bardzo ciekawa z jakiego jesteś regionu kraju i kto przeprowadzał te rozmowę z Tobą, czy to była kierowniczka księgarni, czy regionalna z Twojej okolicy. Nikt kto nie pracował i nie pracuje w księgarni nie zna wszystkich autorów. Tak na marginesie, to od razu Krakowa nie zbudowali i jeśli ktoś kocha książki czytać, to polubi te pracę i nauczy się wszystkiego przy pomocy osoby, która będzie wprowadzała w tajniki tej pracy.. Kokosów się nie zarabia ale praca bardzo ciekawa. Ja polecam pracę w księgarni Matras i życzę super kierowniczki, która będzie wymagająca ale zarazem wyrozumiała dla początkujących.. :-)
zdjecie uzytkownika
stokrotka25 - 2015-04-13 23:17:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [JA - 2015-03-26 23:28:49]:
Menedżer regionalny. No dobrze może lubię czytać i co z tego...do pracy mnie nie przyjęli, więc jednak im coś nie pasowało.. Może i praca przyjemna, ale mi nie dane się będzie o tym przekonać.
zdjecie uzytkownika
olga - 2015-04-14 13:23:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
taka super kierowniczka jaką opisuje ,ja' jest, a jakże,w Bydgoszczy!!!
zdjecie uzytkownika
stokrotka25 - 2015-04-14 13:26:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie powiesz mi , że właśnie z taką pracujesz???
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-04-16 19:10:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nic, wielkie zdziwienie.Dlaczego?
zdjecie uzytkownika
zbig - 2015-04-20 23:15:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A kto teraz jeździ jaguarem?
zdjecie uzytkownika
Ciekawy - 2015-04-22 15:04:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na jakim systemie magazynowym pracujecie w Martasie
zdjecie uzytkownika
pracownik matras - 2015-04-23 18:20:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ja aktualnie pracuje w Magazynie MAtras /ALKATRAS i jest bez zmian . przyszedł nowy kierownik nic nie robi tylko zwalnia ludzi za opinie( prawde) o magazynie. praca zmniejszyli norme na minim 550( wcześniej było 650) . sa debilami bo tylko sobie szkodzą . jet 6 osob na ponad 40 co robi więcej niż to w tym ja. Do ku.... nie jest to trudne jeśli się solidnie robi przez 8h .przychodzą osoby na szkolenie totalni debile ludzie czego wy się spodziewacie od razu??? umowy o prace hahah za co??? tylko nerwy tracimy przez nowe osoby! jeśli nie boisz się wysiłku umysłowego i fizycznego to zapraszamy jeśli nie kop rowy !!! pozdr
zdjecie uzytkownika
pracownik matras - 2015-04-23 18:24:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jaguarem jezdzil były prezes co okradal magazyn już go wywyalili wreszcie mamy solidnych prezesow i zarząd co chce naprawdę dobra dla ekipy kompletacji
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Pani bardzo mila. Pierwsze pytanie jakie zadala to ile mam kilometrow do miejsca pracy i czy nie bedzie problemu tam dojechac. Pytania o poprzednia prace, o to, czy lubie czytac, najlepsza ksiazka, najgorsza,co bym komu polecila, znani wspolczesni autorzy. poinformowala o warunkach pracy i obiecala, ze sie skontaktuje, nawet jesli odpowiedz bedzie na nie.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
hejo - 2015-04-25 09:27:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
prezes i zarzad to jedno - ale jak na magazynie nie zmieni sie kierownictwo na zmianie to dalej bedzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] porrrazzka:)
zdjecie uzytkownika
hejo - 2015-04-25 09:30:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dodatkowo bedac na rozmowie rekrutacyjnej w agencji pracy - pani (widac znajaca sie na rzeczy) powiedziala ze nie jest to praca dla pana i ze ogolnie nie poleca. o czyms to musi swiadczyc skoro osoby rekrutujace same odradzaja tam prace.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Księgarnia Matras
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Księgarnia Matras?
Zadaj pytanie