brak logo

Kaufland Polska

Wrocław

Opinie o Kaufland Polska

Nul 2015-10-30 08:30:34
Witam moi drodze wiem nikt nie ma odwagi powiedzieć pani Karinie,że nie chcemy pana R J żeby był naszym dyrektorem.Tak pani Karinie każdy się boi bo wiemy jakie metody pani stosuje ,ale jest jeszcze niemiecka strona i tam się wypowiemy kto jest za!
5
daro 2015-10-30 21:07:49
witam wszystkich..pragne nadmienic,ze w markecie kaufland w inowroclawiu gdzie dyrektorem jest jakis palant ...wystepuje ksiazkowe zjawisko mobbingu tzn.zastraszanie pracownikow,nagany itd......jezeli kaufland Polska nic nie zrobi w tym kierunku,jezeli nic nie zrobi z tym idiota ...to pan dyrektor marketu w inowroclawiu niech sie spodziewa....wizyty telewizji TVN i programu UWAGA...pozdrowienia od pracownikow
3
Ful 2015-11-01 09:47:46
Nasz dyrektor się tak zachowuje, bo ma zezwolenie naszej regionalnej która jest zwolenniczką takich metod.Można się domyślić z wpisòw jakie ludzie umieścili na tym forum na temat naszego vkl,która była dyrektorem i w ramach nowej kampanii ,,Nowe oblicze firmy Kaufland jako pracodawcy ,,za mobing dostała awans na dyrektor regionalną .Metod pani K nie zmieniła nadal każe wykupywać stary towar razem z dyrektorem panem R.
1
Kiziu Miziu 2015-11-04 13:07:40
Do Fula , proszę mi wyjaśnić co to jest ten,, stary towar " ponieważ jestem zainteresowany wykupić go za złotówkę od sztuki.
poszukiwacz 2015-11-07 20:28:22
Witam, czy orientuje się gdzie są oferty pracy do nowej centrali Kauflandu we Wrocławiu?
Pracownikroku 2016-01-19 20:17:40
Na Bardzkiej dzięja się cuda. Cud, to że ten market jeszcze stoi. Dyrektor o niczym nie ma pojęcia, w ogóle.na sklepie go nie widać, kierownicy uciekli na nocki, pracownicy na l4, Ci co pracują, to pracują po +12 godzin nie wpisując tego nie mówiąc o pracownikach firmy zewnętrznej!
3
mega86 2016-01-28 11:20:42
A co wypowiecie się na temat regionalnych??? Np w województwie mazowieckim???
nik 2016-01-29 16:26:13
Bardzo przyjemny sklep
1
palius 2016-02-04 12:30:05
Widać że jesteś wazelina.
1
Pracownicy 2016-03-01 16:05:59
Coś nie widać dalszych wpisów na forum dotyczących firmy Kaufland a w tej firmie zaczyna znowu wrzeć.Podobno do Zarządu Kauflandu we Wrocławiu przyszła nowa miotła i zaczyna zamiatać i wprowadzać nowe porządki.Mam pytanie do zarządu Kauflandu ,dlaczego nikt nie kontroluje pracowników którzy są na bardzo długich zwolnieniach chorobowych i czy są zasadne te ich zwolnienia lekarskie.Osoby które chorują bardzo długo i przynoszą dużo zwonień lekarskich powinny złożyć wniosek na rentę do ZUS a nie zajmować stanowisko pracy innym.Całym tym roszadom które w ostatnim czasie występują w firmie Kaufland powinna się przyjrzeć Państwowa Inspekcja Pracy bo nie może tak być że daje się wypowiedzenie że likwiduje się stanowisko pracy a obowiązki te przekazuje się innej osobie w tym samym zakładzie która tych obowiązków ma nadmiar..Według mojej oceny jeżeli się likwiduje stanowisko pracy to razem z jego zakresem obowiązków i nie powinno sę tego zakresu obowiązków przekazywać innej osobie pracującej w tej firmie ponieważ jest to pretekst żeby kogoś zwolnić.Co na to Związki Zawodowe które ponoć działają w Kaufandzie. Może ta organizacja wzięła by się do roboty i odwiedziła wszystkie markety i zapoznała się z tym bałaganem który zaczyna przybierać na sile.Jeżeli ludzie z Zarządu Związków Zawodowych Kauflandu we Wrocławiu czytają te wpisy to powinny zabrać głos w tej sprawie i żeby wyjaśnić tą sytuację która ma obecnie miejsce w tej Firmie.
16
prezesunio 2016-03-09 23:25:16
nie to zloto o sie swieci
4
tom 25 rusek 2016-04-01 16:39:57
dotego co szefowie kauflandu wyczyniajo w jablonnie to jest skandal do potegi entej sami zarabiajo krocie apracownikom opcina sie pesje i to pod przymusem bo masz na podpisanie piec minut bez rzadnego zastanowienia sie a atmosfera reginalnej jest do zgloszenia do sondu pracy gdyrz stawia pod presjo pracownikow i wymaga rzeczy niemorzliwych a zarazem ludzie niewytrzymujo psychycznie i fizycznie bo dlaniej lyczo sie wyniki a nie praca ludzi w warunkach ludzkich to poprostu nie inaczej tylko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo jak morzna pracowac tyle lat a nagle obnirza sie pensie bez przyczny zamiast podwyrzki i jakiegos szacunku dla pracownika ktos by sie zajol tym problemem bo to jest skandal nad skandalem zeby tak upokarzac pracownikow loialnych i oddanych tej pracy i tei firmie przez wiekszosc sfego rzycia a tacy rzodzocy to instytucjo poprostu majo to fszystko poprostu w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
5
Paula 2016-04-02 19:12:44
Tak macie rację nie tylko jest to Jabłonna ale dzieje się tak pod Warszawo prawie większości traktujo ludzi za nic i majo to wszystko gdzies nie liczo się pracownicy tylko efekty bo za efekty gura ma olbrzymie premie i awansy a pracownik jest tylko narzędziem tego calego interesu
pozdrawiam i mam nadzieję że wkrótce się to zmieni
7
ślązaczka 2016-04-03 23:45:36
Hm a na śląsku poleciały zwolnienia pracowników a nie kierowników :/ ciekawe co będzie dalej i kto doda nam kolejnych rąk do pracy? Ledwo wyrabiamy się z praca a nakładają nam nowe obowiązki :( strach pomyśleć co bedzie dalej a perspektyw na nowa prace brak....
2
Paula 2016-04-09 06:49:04
Jak to czytam to mam wrażenie że Ty niepracujesz na żadnym fizycznym stanowisku bo co piszesz to nie prawda o tych zaropkach i dodatkach bo co ja wiem to tylko w Polsce jeden Markiem uruchomił tako procedurę wynagrodzenia ale teraz miał się wycofać a starszych pracowników degradujo i zmiejszajo presję w calej Polsce a kasjerka na caly etat ma 1900 zl na csly etat napisz otym i jak traktujo ludzi zaco ich tam uważa
Chenio 2016-04-09 18:13:55
Popieram kasjerka ma1900 zł brutto info też I na sklepie majo podobnie dziewczyny charujo przeokropnie na każdym stanowisku a kierowników degradujo i opcinajo pensje podobno jak kasjerka a obowiązków dokładają te czystki robio obecnie w mazowieckim niewiem oco wtym chodzi morze zaoszczedzo kupe kasy natych biednych pracownikach ja pracuje tam 5 lat i mam tego serdecznie dość
2
Michał 2016-04-23 12:10:57
Nie polecam pracy w Kaufland - centrala we Wrocławiu.
10
edek 2016-04-23 21:07:43
@Michał-A to co tam,biją ?
2
kobra 2016-04-24 19:54:19
Praca w kauflandzie zapewne w każdym w Polsce jest taka sama czyli wyzysk pracownika na maxa,za śmieszne pieniądze ciągła presja jada jadą!!!mobbing
10
gaba 2016-04-26 12:43:03
Odnośnie Kaufland Centrala Wrocław.
Praca w miarę stabilna, zarobki przeciętne.
Najbardziej irytująca rzecz to rozłożenie podwyżek na raty. Jak dostaniesz pracę, albo awansujesz to nie dostaniesz obiecanej kasy. Przez kilka lat będą Ci podnosić wynagrodzenie do docelowej pensji. Sprytne i zarazem hamskie.
5
zyta 2016-04-28 20:55:18
Praca staje coraz bardziej nie do zniesienia bo po paru latach bycia prawie na kazde zawolanie bo przeciez nigdy nie wiadomo jaki masz grafik i kiedy ci oddadzą zabrane wolne. Podwyżki daja ,smiech na sali. Wmawiaja że można awansowc tylko ci co maja jakies układy z dyrekcją .Jak komus sie uda przez przypadek to teraz i tak zostanie zdegradowany bo lepiej zostawic panienki na stanowiskach ktore boja sie wlasnego cienia i co im dyrektor kaze to robia.
3
WROCŁAW CENTRALA 2016-05-03 19:26:06
Nie polecam. Rozmowa do pracy w centrali we Wro ze mna była strzelaniną chamstwa z armaty. Niemalże każde pytanie było prowakacyjne a na sam koniec pytanie "czy umie Pani liczyć?" - coż chyba można pozostawić bez komentarza i wyobrazić sobie poziom rekrutującego. Inna sprawą jest to, że dotarła informacja do mojego aktualnego pracodawcy, iż aplikowałam do nich. Karygodne.
9
grzmot 2016-05-18 13:59:21
panie regiononalne to jest 1 wielki bezsens wymysl dodatkowe pieniądze bierze za nic
2
kulfojad 2016-05-18 14:12:33
jedzenie mają drogie ,a na dodatek stare po upływie terminu sprzedają ochłapy a nie towar.Na mięsnym i na warzywach obsługa opryskilwa nie miła .Pracownicy pracujątamjak w obozie strach pomyślec co sie tam wyprawia w tym w sklepie w kam-górze.
2
Hans 2016-05-23 08:07:38
Witam najbardziej oszczędzają na pracownikach na najniższym szczeblu,bo im to nic nie brakuję samochody z najwyższej półki telefony,hoteliki muszą być i to nie byle jakie a my co zapieprzamy,myślicie że oni tego nie widzą .Widzą wszystko i się śmieją że ludzie są tacy naiwni,podwyżek nie było już od nie wiem kiedy a zapomniałam było 50 zł(śmiech na sali).Kaufland to nic innego jak obozy pracy a związki nic nie robią tylko kasę biorą i przymykają na wszystko oko.ludzie Niemcy od czasu wojny nic się nie zmieniły są ob... tylko zmieniły nazwę obozy pracy.
3
zyta 2016-06-01 08:07:59
Były podwyżki i co? ponoc panie sprzątające maja zarabiac tyle co kasa główna to nie samowite to widac kto ma wieksze obowiązki
2
Ika 2016-06-04 19:45:22
Zostaną pracownicy, którzy nie mogą pozwolić sobie na odejście z pracy, nie mając innej pracy. Ja niestety, a może stety, zwolniłam się wczoraj. Byłam Personalną na markecie Warszawa. Mając do ogarnięcia dwa etaty, bo marcu dostałam SAP, za takie wynagrodzenie, stwierdziłam, że to nie moja bajka. Za parę gorszy więcej ma tak odpowiedzialne stanowisko, skończyłam z tym.:-)
8
bartis28 2016-07-02 20:41:51
popieram stanowczo twoją opinię, i podpisuje się 10 palcami
iza 2016-07-06 18:38:14
witam
co do związków zawodowych to z tego co słyszałam to płaca tylko składki żeby sie utrzymać w tych związkach i zeby nie mogli ich zwolnić, i udają że nic nie widzą co sie dzieje z pracownikiem i jak jest traktowany, te związki to pic na wodę, Związki zawodowe wspierają tylko ludzi którzy w nich sa. bzdura. W tej firmie to jakieś cyrki
2
Xyz 2016-07-08 19:19:43
A jak tam wygląda sytuacja na przyjęciach towaru w marketach. Były podwyżki lub zwolnienia?
Inowrocław 2016-07-09 20:26:51
Jestem stałym klientem od dłuższego czasu obserwuję co się wyprawia w kauflandzie w Inowrocławiu. Chodzi mi o brak kasjerek , gdzie one się podziały niech kaufland w końcu zatrudni ludzi bo kolejki coraz dłuższe , że końca nie widać. Jeśli tak dalej będzie przestanę robić tam zakupy
3
isia 2016-07-09 20:51:19
nie tylko brak kasjerek a co sie dzieje na miesnym czekasz i czekasz sprzedajacych jak na lekarstwo i non stop kolejki nie dbacie o klientów
2
Zenek 2016-07-12 13:08:08
Jedna kasjerka rano, jedna na popołudniu, ale najważniejsze ,że strukturogramy i cyferki się zgadzają. Parodia!
7
kałland 2016-07-19 08:52:23
żenada to co się dzieje na markecie...
kasjerki zostały 4 stałe, reszta L4 albo Ciąża, nie ma dziewczyny z INFO bo zaciążyła... zostały dwie laleczki na INFO i Kasa Główna musi ogarniać kasy, INFO i Kase Główną, kooolejki mega bo nikt na kasie nie chce chętnie usiąść a Dyrektor drze się i wrzeszczy ze za wolno, za mało się pracuje...
dni wolne??? już nie wiem kiedy miałam normalny dzień wolny :( albo ktoś dzwoni albo każą przyjść "na chwilę" na wolnym....
zgłosić to?? gdzie??? Dyrektor i tak powie, że pracownik przesadza...
10
aaaaaaa 2016-08-19 02:14:05
To idź na l4 a nie skamlesz na forum...przez takie osoby jak ty ludzie nie mają podwyzek bo jak zap...sz za 2 osoby to centrala się tylko cieszy
3
Marget 2016-08-24 22:19:26
Rozmowa kwalifikacyjna w centrali Dramat !pierwsze pytanie jak sie pani podoba nasz budynek? Każde kolejne pokazywalo totalny brak szacunku i bute ...szydercze pytania i samoodpowiadanie na nie. Generalnie nie polecam a z rozmowy wyszlam zniesmaczona
10
jaj 2016-08-26 10:05:40
jak wygląda praca w centrali? dla ludzi bez doswiadczenia? można się dostać bez znajomości do pracy biurowej? trzeba się posługiwać biegle językiem obcym czy podstawy wystarcza?
Norek 2016-09-07 21:08:18
Witam praca w tej firmie to istny wyzysk dokumenty jakie tworzymy jako zespół są dokumentami urzędowym s inni którzy nie powinni mieć do nich dostępu i nic w nich poprawiać zawsze coś grzebią dlatego pracownicy mają opóźnienia
Wera 2016-09-14 23:36:48
Jakie macie opinie o pracy w centrali? Można przeżyć?
poracownik 2016-10-02 07:45:15
Ha ha ha ha
Ale sie ubawiłam
Klientka 2016-10-15 14:59:11
Jestem stałą klientką i przeważnie w kauflandzie kupuje pieczywo ale dzisiaj rano pani z piekarni przeszła samą siebie... Jak można układać pieczywo w brudnych roboczych rękawicach w których chwilę prędzej przewoziła towar na palecie Następnym razem widząc tą panią na piekarni to się raczej zastanowię czy kupić jakieś pieczywo.
Klientka 2016-10-15 15:09:18
Chciałam dodać że chodzi mi o Kaufland Chorzów Kościuszki bo myślę że na innych marketach praca na piekarni wygląda trochę inaczej
Hans 2016-10-16 08:46:12
Chce panią poinformowac ze bakterie ginà w temperaturze ,,60 °,a bułki przy pieczeniu mają przeszło 200°więc nic pani nie będzie ciekawe czy w domu prowadzisz taki higieniczny tryb pewno nie,Pancia kuź..
2
Hans 2016-10-17 14:44:40
Dziwne ,że nie przeszkadza wam jak klieńci grzebią w tych bułkach bez rękawiczek.Nie jeden wcześniej grzebał w tył..,a pòźniej pakuje bułki to jest dopiero obrzydliwe.
7
Ełmo 2016-10-17 22:35:47
Hahaha ciekawe gdzie ta premia jest w marzeniach chyba. Dożynają nas jak się da.
1
Fakt 2016-10-19 16:23:47
Taka polityka firmy......Nie wyszło z obozami pracy kilkadziesiąt lat temu więc pewien inteligentny Niemiec wymyślił Kaufland.
8
kobra 2016-10-19 20:26:27
strzał w dziesiątke polskie kauszfidz
2
PROWOKATOR 2016-11-19 00:32:47
PROWOKATOR 2016-11-19 00:00:27 w dniu 18.11. 2016 dokonałem prowokacji mającej na celu sprawdzenie skuteczności ochrony. no prawda jest taka że obiekt jest słabo chroniony. a obarczenie obowiązkiem ochrony jedną osobę graniczy z cudem i stwarza zagrożenie dla pojedynczego ochroniarza który niema nikogo kto chronił by jego tyły gdyby zaszła taka potrzeba. jeśli chodzi o skuteczność raczej w tym przypadku jest bardzo mała i znikoma w wykrywalności. przez co towar wypływa ze sklepu każdego dnia. osobiście podziwiam pracujących tam ochroniarzy. bo osobiście bał bym się chodzić po sklepie bez asekuracji. chodziłem po sklepie i prowokowałem dając do kamer wyraźny znak prowokacji. jeśli ktoś coś zrobi nie tak to niech liczy się z tym że jest pod czujnym okiem kogoś kto idzie za plecami czeka na błąd. jednak że nie wolno się cofać do wejścia i chodź by pod zadnym pozorem nie wychodzić za recepcje bo zostanie to przyjęte za ucieczkę ze sklepu. co innego jest to że na dzień dzisiejszy to przejście nie jest wystarczająco zabezpieczone i oznakowane wystarczająco. jako strefa której niewolno opuszczać. jeśli chodzi o mnie dałem się mówiąc inteligentnie wkręcić w sprytne posunięcie osób które najwyraźniej na taki ruch liczyły że zrobię. ponieważ nie pozwolono mi powrócić na sklep twierdząc że go opuściłem. jest to lekką przesadą na co są dowody przemawiające o mojej słuszności. owszem zrobiłem źle ale przyznałem się i udowodniłem że to była prowokacja. innym tego nie polecam bo skutki mogą być bardzo nieprzyjemne. natomiast załogę przestrzegam przed zabawą w ochroniarzy bo jest to praca niebezpieczna i do tego stwarzająca nieprzyjemne sytuacje. od tego są wyspecjalizowane firmy ochroniarskie które zatrudniają ochroniarzy. i uczulam też dyrekcję którą tam zastałem aby jednak zwróciła uwagę na ilość osób chroniących obiekt - sklep. DO MODERATORA WSZYSTKIE WYKREŚLENIA W ARTYKULE I TAK TRAFIĄ W CAŁOŚCI DO DYREKCJI GŁÓWNEJ JAKI ZARÓWNO DO FIRMY OCHRONIARSKIEJ JEŚLI ZAJDZIE TAKA POTRZEBA. pozdrawiam załogę i proszę mniej samowolnych pomysłów bo z ofiary można szybko nie opacznie zrobić przestępce.
1
ja 2016-11-26 18:45:37
Jak się pracuje w centrali we Wrocławiu. Jakie zarobki dl specjalisty? Jak wygląda rekrutacja?
RĘKA SPRAWIEDLIWOŚCI 2016-11-26 21:11:10
A ty jesteś pewno jednym z ukrytych-pracowników tępa-gąbko!

Po I-wsze!
"Stołuję się" w KAUflandzie z naciskiem na właśnie "Kau.."!
Jestem okazem zdrowia od narodzin..nie mam nałogów i zakupuję "żywność" w owym-patologicznym
-śmieciowisku jakim jest Kaufland!

Co się po ponad 6-latach okazuje..zawsze jak podkreślam mam idealne wyniki choć robione raz na dekadę.
Lecz co-ważne to fakt że jestem człowiekiem bez nałogów i nigdy poprzez-jedzenie produktów
nie spieprzyłem sobie zdrowia jak właśnie wyżej-wymienionego chłamowiska pt:Kaufland!

I dlatego zamierzam wytoczyć proces.

Bo jeśli nigdy nie miałem żądnego choćby mikroskopijnego problemu ze-zdrowiem.
A co dopiero cholesterolem przekraczającym skalę ponad 500% ..kur..a! litości ale ja jestem
w takim wieku że to nieprawdopodobne zważywszy że byłem sportowcem i nie posiadałem nigdy żadnych nałogów!
Ciśnienie jak 17 latek wbiegałem z rozwalonym kolanem szybciej niż winda na 11 piętro mając 46 lat!
I co nagle taka-zmiana w "uzdrowieniu" że tak się wyrażę??!
Nieee! to są konsekwencje w jedzeniu gówna jakie dostarcza-nam Niemiecki "przemysł-żywieniowy"
Pod postacią sklepów Kaufland!
Śmieje się z nas cała Europa!
Jemy śmiecie żyjemy również podobnie (Kraj-sprzedany)
Nie mamy żadnych-praw itd.

Dodam że ostatnio jadłem coś co w nazwie i cenie przypominało coś-zdrowego pt:Łosoś w Szpinaku.
Cena sięgała 40zł/kg ..jadłem to parę lat!

Parę dni-temu cena niższa o prawie 60% więc wziąłem sobie parę sztuk tego-czegoś co miałoby być
zdrowością samą w sobie!
A znalazłem kawałem PLASTIKU w środku!
I nie jakiś tam maluśki tylko dwa cm.
A wcześniej wstawiłem sobie Plomby na zęby i to nie tanie i porządnie-wykonane.
Coś zgrzyta w zębach.myślę sobie może jakaś część z chleba z ziarnami czy co?!
Wcześniej ( 2 dni temu )znalazłem UWAGA! kawałek drucika cieniutki..ale dziwiłem się co jest!??
Że mam zdrowe zęby a coś mi uwiera w jamie-ustnej.
A to kur...a! jakieś niebezpieczne dla zdrowia śmiecie ..jak to możliwe Plastik-druciki
w czymś co powinno być zdrowe to hańba!
Ale i powód by to nagłośnić ale tak żeby zakończyć na sali-rozpraw!
TOTALNIE-wysoki ponad skalę cholesterol to również zastanawiające jak dla człowieka
który od dziecka się nigdy nie uskarżał na zdrowie a wręcz-przeciwnie..dziwne i według mnie
powinno się skończyć oskarżeniem jak i zadośćuczynieniem + Prokuratura
i inne żywieniowo-ekseprtyzy!

DRODZY 'TOWARZYSZE'-wspólnego "posiłkowania się" w przybytkach które krocie na nas-zarabiają!
Bo wiemy doskonale że Kauflandy są już lepsze niż inni-konkurenci w sprzedaży..ale czego pytam się?!
Najgorszego śmieciowiska jakimi są nasze-brzuchy ale jak widzę nie tylko.

MOŻNA NIEŹLE PODUPAŚĆ NA ZDROWIU ZAKUPUJĄC PRODUKTY W TYM CZYMŚ!!
Zostaw swoją opinię o Kaufland Polska - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kaufland Polska