brak logo

Kaufland Polska

Wrocław

Opinie o Kaufland Polska

ginda 2016-01-19 20:45:19
-pracownik roku, tak szczerze to nie wiem jak to jest możlwie skoro dyrektor nad wsztystkim trzyma pieczę? A coś wiecie o roznoszeniu gazet ?16 latków zatrudniają może ..
huk 2016-01-24 20:18:34
@ginda jeśli chodzi o roznoszenie gazet to wymagają:"Wolne środy (całe lub popołudnia), Ukończony 16 rok życia (co do dnia), Znajomość topografii miasta"
mega86 2016-01-28 11:20:42
A co wypowiecie się na temat regionalnych??? Np w województwie mazowieckim???
nik 2016-01-29 16:26:13
Bardzo przyjemny sklep
1
Janina 2016-02-01 20:35:14
To prawda, że Kaufland to bardzo przyjemny sklep jak piszesz @nik. Już od dłuższego czasu robię u nich zakupy głównie dlatego, że mają wszystkie produkty, których mi trzeba! A do tego świeże i ogromny wybór. Najlepsza sieć sklepów w Polsce.
palius 2016-02-04 12:30:05
Widać że jesteś wazelina.
nosir 2016-02-04 14:56:44
Faktycznie trochę wazeliną poleciało, Kaufland ma raczej podobny asortyment do innych marketów. Chociaż podobnie jak @Janina lubię ich sieć. Warto tez sprawdzać u nich terminy towarów do spożycia, jak się znajdzie przeterminowany i to zgłosi to dają bon 5 złotych, tego inna sieć nie robi, a to zawsze coś.
wiktor 2016-02-07 13:09:06
Asortyment produktów spożywczych oraz chcemicznych może i jest podobny a nawet ten sam, jednak Kaufland przede wszystkim wyrózniają duże niższe ceny niz w innych ,,konkurencyjnych''marketach.
Pracownicy 2016-03-01 16:05:59
Coś nie widać dalszych wpisów na forum dotyczących firmy Kaufland a w tej firmie zaczyna znowu wrzeć.Podobno do Zarządu Kauflandu we Wrocławiu przyszła nowa miotła i zaczyna zamiatać i wprowadzać nowe porządki.Mam pytanie do zarządu Kauflandu ,dlaczego nikt nie kontroluje pracowników którzy są na bardzo długich zwolnieniach chorobowych i czy są zasadne te ich zwolnienia lekarskie.Osoby które chorują bardzo długo i przynoszą dużo zwonień lekarskich powinny złożyć wniosek na rentę do ZUS a nie zajmować stanowisko pracy innym.Całym tym roszadom które w ostatnim czasie występują w firmie Kaufland powinna się przyjrzeć Państwowa Inspekcja Pracy bo nie może tak być że daje się wypowiedzenie że likwiduje się stanowisko pracy a obowiązki te przekazuje się innej osobie w tym samym zakładzie która tych obowiązków ma nadmiar..Według mojej oceny jeżeli się likwiduje stanowisko pracy to razem z jego zakresem obowiązków i nie powinno sę tego zakresu obowiązków przekazywać innej osobie pracującej w tej firmie ponieważ jest to pretekst żeby kogoś zwolnić.Co na to Związki Zawodowe które ponoć działają w Kaufandzie. Może ta organizacja wzięła by się do roboty i odwiedziła wszystkie markety i zapoznała się z tym bałaganem który zaczyna przybierać na sile.Jeżeli ludzie z Zarządu Związków Zawodowych Kauflandu we Wrocławiu czytają te wpisy to powinny zabrać głos w tej sprawie i żeby wyjaśnić tą sytuację która ma obecnie miejsce w tej Firmie.
10
prezesunio 2016-03-09 23:25:16
nie to zloto o sie swieci
4
tom 25 rusek 2016-04-01 16:39:57
dotego co szefowie kauflandu wyczyniajo w jablonnie to jest skandal do potegi entej sami zarabiajo krocie apracownikom opcina sie pesje i to pod przymusem bo masz na podpisanie piec minut bez rzadnego zastanowienia sie a atmosfera reginalnej jest do zgloszenia do sondu pracy gdyrz stawia pod presjo pracownikow i wymaga rzeczy niemorzliwych a zarazem ludzie niewytrzymujo psychycznie i fizycznie bo dlaniej lyczo sie wyniki a nie praca ludzi w warunkach ludzkich to poprostu nie inaczej tylko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo jak morzna pracowac tyle lat a nagle obnirza sie pensie bez przyczny zamiast podwyrzki i jakiegos szacunku dla pracownika ktos by sie zajol tym problemem bo to jest skandal nad skandalem zeby tak upokarzac pracownikow loialnych i oddanych tej pracy i tei firmie przez wiekszosc sfego rzycia a tacy rzodzocy to instytucjo poprostu majo to fszystko poprostu w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
Paula 2016-04-02 19:12:44
Tak macie rację nie tylko jest to Jabłonna ale dzieje się tak pod Warszawo prawie większości traktujo ludzi za nic i majo to wszystko gdzies nie liczo się pracownicy tylko efekty bo za efekty gura ma olbrzymie premie i awansy a pracownik jest tylko narzędziem tego calego interesu
pozdrawiam i mam nadzieję że wkrótce się to zmieni
3
ślązaczka 2016-04-03 23:45:36
Hm a na śląsku poleciały zwolnienia pracowników a nie kierowników :/ ciekawe co będzie dalej i kto doda nam kolejnych rąk do pracy? Ledwo wyrabiamy się z praca a nakładają nam nowe obowiązki :( strach pomyśleć co bedzie dalej a perspektyw na nowa prace brak....
1
Kdo 2016-04-08 17:55:25
No Kaufland to bardzo dobry sklep nie tylko ze względu na ceny @wiktor ale też za jakość produktów. No i teraz można być częścią tej dochodowej firmy i zatrudnić się np. jako magazynier wydania towaru. Nie jest to taka zał fucha, bo dają atrakcyjne wynagrodzenie od 2600 – 2800 zł brutto - uzależnione od doświadczenia zawodowego plus premia wydajnościowa oraz dodatek za obecność w pracy w wysokości 200 zł brutto.
Paula 2016-04-09 06:49:04
Jak to czytam to mam wrażenie że Ty niepracujesz na żadnym fizycznym stanowisku bo co piszesz to nie prawda o tych zaropkach i dodatkach bo co ja wiem to tylko w Polsce jeden Markiem uruchomił tako procedurę wynagrodzenia ale teraz miał się wycofać a starszych pracowników degradujo i zmiejszajo presję w calej Polsce a kasjerka na caly etat ma 1900 zl na csly etat napisz otym i jak traktujo ludzi zaco ich tam uważa
Chenio 2016-04-09 18:13:55
Popieram kasjerka ma1900 zł brutto info też I na sklepie majo podobnie dziewczyny charujo przeokropnie na każdym stanowisku a kierowników degradujo i opcinajo pensje podobno jak kasjerka a obowiązków dokładają te czystki robio obecnie w mazowieckim niewiem oco wtym chodzi morze zaoszczedzo kupe kasy natych biednych pracownikach ja pracuje tam 5 lat i mam tego serdecznie dość
2
Michał 2016-04-23 12:10:57
Nie polecam pracy w Kaufland - centrala we Wrocławiu.
5
edek 2016-04-23 21:07:43
@Michał-A to co tam,biją ?
1
kobra 2016-04-24 19:54:19
Praca w kauflandzie zapewne w każdym w Polsce jest taka sama czyli wyzysk pracownika na maxa,za śmieszne pieniądze ciągła presja jada jadą!!!mobbing
4
gaba 2016-04-26 12:43:03
Odnośnie Kaufland Centrala Wrocław.
Praca w miarę stabilna, zarobki przeciętne.
Najbardziej irytująca rzecz to rozłożenie podwyżek na raty. Jak dostaniesz pracę, albo awansujesz to nie dostaniesz obiecanej kasy. Przez kilka lat będą Ci podnosić wynagrodzenie do docelowej pensji. Sprytne i zarazem hamskie.
2
zyta 2016-04-28 20:55:18
Praca staje coraz bardziej nie do zniesienia bo po paru latach bycia prawie na kazde zawolanie bo przeciez nigdy nie wiadomo jaki masz grafik i kiedy ci oddadzą zabrane wolne. Podwyżki daja ,smiech na sali. Wmawiaja że można awansowc tylko ci co maja jakies układy z dyrekcją .Jak komus sie uda przez przypadek to teraz i tak zostanie zdegradowany bo lepiej zostawic panienki na stanowiskach ktore boja sie wlasnego cienia i co im dyrektor kaze to robia.
1
WROCŁAW CENTRALA 2016-05-03 19:26:06
Nie polecam. Rozmowa do pracy w centrali we Wro ze mna była strzelaniną chamstwa z armaty. Niemalże każde pytanie było prowakacyjne a na sam koniec pytanie "czy umie Pani liczyć?" - coż chyba można pozostawić bez komentarza i wyobrazić sobie poziom rekrutującego. Inna sprawą jest to, że dotarła informacja do mojego aktualnego pracodawcy, iż aplikowałam do nich. Karygodne.
6
hgjmn 2016-05-08 23:00:18
@WROCŁAW CENTRALA jestem zaskoczona takim brakiem kultury...
1
grzmot 2016-05-18 13:59:21
panie regiononalne to jest 1 wielki bezsens wymysl dodatkowe pieniądze bierze za nic
1
kulfojad 2016-05-18 14:12:33
jedzenie mają drogie ,a na dodatek stare po upływie terminu sprzedają ochłapy a nie towar.Na mięsnym i na warzywach obsługa opryskilwa nie miła .Pracownicy pracujątamjak w obozie strach pomyślec co sie tam wyprawia w tym w sklepie w kam-górze.
1
Hans 2016-05-23 08:07:38
Witam najbardziej oszczędzają na pracownikach na najniższym szczeblu,bo im to nic nie brakuję samochody z najwyższej półki telefony,hoteliki muszą być i to nie byle jakie a my co zapieprzamy,myślicie że oni tego nie widzą .Widzą wszystko i się śmieją że ludzie są tacy naiwni,podwyżek nie było już od nie wiem kiedy a zapomniałam było 50 zł(śmiech na sali).Kaufland to nic innego jak obozy pracy a związki nic nie robią tylko kasę biorą i przymykają na wszystko oko.ludzie Niemcy od czasu wojny nic się nie zmieniły są ob... tylko zmieniły nazwę obozy pracy.
1
zyta 2016-06-01 08:07:59
Były podwyżki i co? ponoc panie sprzątające maja zarabiac tyle co kasa główna to nie samowite to widac kto ma wieksze obowiązki
Ika 2016-06-04 19:45:22
Zostaną pracownicy, którzy nie mogą pozwolić sobie na odejście z pracy, nie mając innej pracy. Ja niestety, a może stety, zwolniłam się wczoraj. Byłam Personalną na markecie Warszawa. Mając do ogarnięcia dwa etaty, bo marcu dostałam SAP, za takie wynagrodzenie, stwierdziłam, że to nie moja bajka. Za parę gorszy więcej ma tak odpowiedzialne stanowisko, skończyłam z tym.:-)
7
e3 2016-06-20 23:14:32
parę groszy? no przecież podwyżki podobnio były!Koordynator pracy roznosicieli gazet reklamowych jest poszukiwany i te podwyżki mnie przekonały, wysyłam cv
2
bartis28 2016-07-02 20:41:51
popieram stanowczo twoją opinię, i podpisuje się 10 palcami
dfee 2016-07-04 16:39:04
@e3 podwyrzki to jedno mnie ogolnie zainterwsowala ta oferta dla tego koordyantora pracy roznosicili gazet reklamowych w Myślenicach oferuja miesięczną zapłatę uzależnioną od wielkości przydzielonego obszaru czy tez umowę zlecenie na czas nieokreślony
iza 2016-07-06 18:38:14
witam
co do związków zawodowych to z tego co słyszałam to płaca tylko składki żeby sie utrzymać w tych związkach i zeby nie mogli ich zwolnić, i udają że nic nie widzą co sie dzieje z pracownikiem i jak jest traktowany, te związki to pic na wodę, Związki zawodowe wspierają tylko ludzi którzy w nich sa. bzdura. W tej firmie to jakieś cyrki
2
jhg 2016-07-06 22:28:17
wiecie co teraz to jest jedyna oferta pracy od tej firmy Kaufland Polska do obowiazkow nalezy kierowanie zespołem osób roznoszących materiały reklamowe, kontrola jakości roznoszenia gazet reklamowych, odpowiedzialność za jakość kolportażu materiałów reklamowych
1
Xyz 2016-07-08 19:19:43
A jak tam wygląda sytuacja na przyjęciach towaru w marketach. Były podwyżki lub zwolnienia?
Inowrocław 2016-07-09 20:26:51
Jestem stałym klientem od dłuższego czasu obserwuję co się wyprawia w kauflandzie w Inowrocławiu. Chodzi mi o brak kasjerek , gdzie one się podziały niech kaufland w końcu zatrudni ludzi bo kolejki coraz dłuższe , że końca nie widać. Jeśli tak dalej będzie przestanę robić tam zakupy
2
isia 2016-07-09 20:51:19
nie tylko brak kasjerek a co sie dzieje na miesnym czekasz i czekasz sprzedajacych jak na lekarstwo i non stop kolejki nie dbacie o klientów
1
mko 2016-07-10 22:36:19
Zdrowa równowaga to podstawa dobergo działania @jusia, a widać, że zależy im na pracownikach, skoro nie było ostatnio żadnej oferty pracy. Dla mnie to dobre rozwiązanie, bo oprócz stawek ważna jest również atmosfera.
1
Zenek 2016-07-12 13:08:08
Jedna kasjerka rano, jedna na popołudniu, ale najważniejsze ,że strukturogramy i cyferki się zgadzają. Parodia!
3
erf 2016-07-12 21:19:21
@mko no wiesz co ostatni raz to byla oferta chyba w czerwcu wstawiana dla koordayntora pracy roznosicieli gazet
kałland 2016-07-19 08:52:23
żenada to co się dzieje na markecie...
kasjerki zostały 4 stałe, reszta L4 albo Ciąża, nie ma dziewczyny z INFO bo zaciążyła... zostały dwie laleczki na INFO i Kasa Główna musi ogarniać kasy, INFO i Kase Główną, kooolejki mega bo nikt na kasie nie chce chętnie usiąść a Dyrektor drze się i wrzeszczy ze za wolno, za mało się pracuje...
dni wolne??? już nie wiem kiedy miałam normalny dzień wolny :( albo ktoś dzwoni albo każą przyjść "na chwilę" na wolnym....
zgłosić to?? gdzie??? Dyrektor i tak powie, że pracownik przesadza...
4
gość 2016-07-19 10:10:28
Hej, wiecie czy oprócz oferty pracy na roznosiciela gazet reklamowych jest szansa na inne ogłoszenie? Chętnie podjąłbym u nich pracę na jakimś kierowniczym stanowisku. Widać, że i tak dbają o pracowników.
aaaaaaa 2016-08-19 02:14:05
To idź na l4 a nie skamlesz na forum...przez takie osoby jak ty ludzie nie mają podwyzek bo jak zap...sz za 2 osoby to centrala się tylko cieszy
2
Nowa 2016-08-19 14:42:53
No ja powiem Wam, że sprawa jest pewna, firma super
Marget 2016-08-24 22:19:26
Rozmowa kwalifikacyjna w centrali Dramat !pierwsze pytanie jak sie pani podoba nasz budynek? Każde kolejne pokazywalo totalny brak szacunku i bute ...szydercze pytania i samoodpowiadanie na nie. Generalnie nie polecam a z rozmowy wyszlam zniesmaczona
4
jaj 2016-08-26 10:05:40
jak wygląda praca w centrali? dla ludzi bez doswiadczenia? można się dostać bez znajomości do pracy biurowej? trzeba się posługiwać biegle językiem obcym czy podstawy wystarcza?
romek 2016-08-29 14:55:45
Koordynator roznosicieli gazet reklamowych jest obecnie u nich jeśli chodzi o prace, ale przyznam, że już któryś raz je widze.
Norek 2016-09-07 21:08:18
Witam praca w tej firmie to istny wyzysk dokumenty jakie tworzymy jako zespół są dokumentami urzędowym s inni którzy nie powinni mieć do nich dostępu i nic w nich poprawiać zawsze coś grzebią dlatego pracownicy mają opóźnienia
jhg 2016-09-07 21:44:55
noo to już nie od dziś wiadomo ze szuakja bo ten temat zatrudnienia jako koorydnator roznosicieli gazet reklamowych to był już poruszany kilka postow temu trzeba by było poczytać cos więcej an ten temat na przykład jakiś średnich zarobkow można się spodziewac
Wera 2016-09-14 23:36:48
Jakie macie opinie o pracy w centrali? Można przeżyć?
bakteria o! 2016-09-16 21:30:22
jhg a tobie odpowiada taka dodatkowa forma zatrudnienia? wiesz przyjacielu, to jednak jest tylko dziesiąć godzin tygodniowo a więc nie jest to pełny etat
Zostaw swoją opinię o Kaufland Polska - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kaufland Polska