Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły Policealne - zdobądź nowy zawód i pracę!    Kursy / szkolenia - 300 sposobów na podniesienie kwalifikacji
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
Udostępnij!

Opinie o DIAMOND INTERNATIONAL SP. Z O.O.

Pracowałeś w firmie DIAMOND INTERNATIONAL SP. Z O.O. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Maro009007 - 2012-05-23 12:44:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja właśnie dzisiaj pofatyguje się na rozmowę do tej firmy ale jeżeli naprawdę będzie lipa jak wszyscy tutaj piszą to nie pójdę do tej pracy poszukam czegoś bardziej interesującego jeżeli to prawda to szkoda czasu i paliwa.
zdjecie uzytkownika
arek - 2013-05-20 22:59:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Zadzwonili dzisiaj do mnie z Diamond international i zaprosili mnie na rozmowę w sprawie pracy. Szukam aktualnych ifnormacji na temat tego jak tam się teraz pracuje. Jaką kasę oferują na początek (jest stała pensja czy stawka godzinowa)? Jaka tam jest umowa i jak jest z socjalem? Czy są jakieś premie, bonusy?
zdjecie uzytkownika
Toruń2013 - 2013-07-10 13:22:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkolenie trwa ok miesiąca, jest to nauka wciskania tzw. Ritello za 5920 (po obniżce po telefonie do niby dyrektora a tak prawdę mówiąc do kolesia który Cię szkoli dyrektor obniża za złomowanie zakurzacza cenę o 1tys.zł). Nie ważne czy to jest staruszka co nie ma na chleb czy rodzina bezrobotnych ty masz im go wcisnąć na siłę.
Liczy się tylko zysk firmy, spotkanie trwa jak dobry FILM (Avatar) 4 GODZINY z kawałkiem,
chyba, że wcześniej złamiesz klienta i zakupi sprzęt z garami . Ritello taki sobie odkurzacz, do niego dołączony jest Turbo Trzepak(Elektro szczotka ) rozlatuje się po kilku sprzątaniach oraz zestaw piorący (zwykły bidon z rurką za ok. 700 zł ha ha ha ). 2400 za same prezentacje to lipa nikt w tej firmie jeszcze takiej umowy nie podpisał i nawet przy podpisywaniu z tobą umowy nie zaproponuje (jest to lep na naiwnych i bezrobotnych szukających pracy). Ludzie bez sumienia, fałsz i obłuda. NIE POLECAM

[usunięte przez administratora]
zdjecie uzytkownika
antek - 2013-07-11 10:37:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No dobra to ile w takim razie zarabia się tam. Napiszcie poprostu kwotę taką orientacyjną jaka tam jest.
zdjecie uzytkownika
Toruń2013 - 2013-07-11 12:47:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego tam jest umowa o dzieło, sam się musisz ubezpieczyć (ZUS) zarobisz jak coś sprzedasz. Są tam tacy co jeżdżą na dwie prezentacje dziennie (czs ok. 8-9H) i nic przez miesiąc nie sprzedadzą, jak nie wyciągniesz od ludzi min 18 telefonów do znajomych to nie masz zwrotu za paliwo. Jeśli zaliczysz ,,Klamkę" ( nie zastaniesz osoby do której dostałeś adres) też nie dostajesz zwrotu za paliwo. Często ludzie wydają dużo kasy na paliwo ze swojej kieszeni.Możesz po prostu utopić czas i kasę dla idei. Możesz między bajki włożyć opowieści o sprzedaży 2 sztuk tygodniowo przez prezenterów. Nawet ci co szkolą innych sprzedadzą góra w miesiącu 1-2 szt. Są częste zwroty kupionych przez ludzi maszyn i wtedy też nic nie dostajesz. Ogólnie LIPA :{
zdjecie uzytkownika
antek - 2013-07-12 07:21:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to nie powiem żeby to był jakiś szczyt marzeń. A w przypadku kiedy sprzedam 1-2 sztuki to ile zarobie?
zdjecie uzytkownika
Toruń2013 - 2013-07-12 08:18:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego widzę, że nic nie zrozumiałeś z moich wypowiedzi dlatego idź i zacznij szkolenie tam ci wszystko ,, dokładnie wytłumaczą (wypiorą mózg)". Powodzenia i napisz po miesiącu jak ci idzie sprzedaż !!! Dołączysz do pozostałych co bez sensu stracili czas i kasę . :)
zdjecie uzytkownika
bodzio - 2013-07-12 15:45:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na przykładzie Antka widać, że naiwnych w Polsce nie brakuje. Szkoda tylko, że młodzi muszą się tak sparzyć, żeby załapać, że za ładnym "pazłotkiem" kryje si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
antek - 2013-07-13 10:59:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja wcale nie chce się sparzyć. Toruń2013 z Twojej wypowiedzi zrozumiałem że strasznie ciężko jest sprzedać a moi pytanie odnosiło się do sprzedaży 1-2 sztuk w miesiącu a nie tygodniu
zdjecie uzytkownika
Toruń2013 - 2013-07-16 12:55:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego byłem w tej firmie ok. 2 miesięcy, zrobiłem ok 20 prezentacji i zero sprzedaży. Kolesie w firmie powiedzą ci, że to wyjątek. Znam kilku co robili 2 prezentacje dziennie. ok. 26 w miesiącu i nic nie sprzedali. Gdyby ludzie sprzedawali 2 sztuki tygodniowo to pewnie by dalej pracowali.Policz sobie , stracony czas, stracona kasa za paliwo, zszargane nerwy i powiedz czy warto?
zdjecie uzytkownika
Toruń2013 - 2013-07-16 12:57:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Toruń2013 - 2013-07-16 12:55:22

Kolego byłem w tej firmie ok. 2 miesięcy, zrobiłem ok 20 prezentacji i zero sprzedaży. Kolesie w firmie powiedzą ci, że to wyjątek. Znam kilku co robili 2 prezentacje dziennie. ok. 26 w miesiącu i nic nie sprzedali. Gdyby ludzie sprzedawali 2 sztuki tygodniowo to pewnie by dalej pracowali.Policz sobie , stracony czas, stracona kasa za paliwo, zszargane nerwy i powiedz czy warto?
Sorry chciałem napisać 2 sztuki w miesiącu. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-22 13:53:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
toruń2013 możesz powiedzieć dlaczego już nie pracujesz w firmie DIAMOND INTERNATIONAL SP.Z.O.O? czy to z powodu wynagrodzenia?
zdjecie uzytkownika
Toruń2013 - 2013-08-09 19:10:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
OK Jak wrócę z wakacji to się odezwę.
zdjecie uzytkownika
markus - 2013-08-10 12:10:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
OK! Dziękuję
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-19 16:30:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy firma DIAMOND INTERNATIONAL SP.Z.O.O jest firmą rzetelną? czy jej pracownicy dostają swoją wypłatę na czas?
zdjecie uzytkownika
Jaromir - 2013-08-21 11:50:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Firma jest nie słowna , jest mi winna za przejechane swoim samochodem 340 km, chciałem odebrać kasę ale ich już niema [usunięte przez administratora] Nie płaci kasy, jeśli możesz to podaj mi adres gdzie teraz znajduje się firma,

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
xxx - 2013-08-26 13:46:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma przeniosła się na wrzosy ale niestety nie wiem na jaką ulicę
zdjecie uzytkownika
Kandytat na oszukanego - 2013-08-27 14:48:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma jest teraz na [usunięte przez administratora] ,nowiutki szyld przed wejściem pewnie z nową nazwą
" coaching menager"
sekretariat czynny w godz 10-17
oraz drugi
Serwis centralny
Jest to ta sama firma , byłem na szkoleniu i pokazywali Ritello

[usunięte przez administratora]
zdjecie uzytkownika
wołęk - 2013-09-24 10:31:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli co firma DIAMOND INTERNATIONAL SP. Z O.O. już oficjalnie nie istnieje? ktoś wie jaka jest ich nowa nazwa?
zdjecie uzytkownika
Sławek - 2013-09-24 11:29:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Firma Coaching Menager która znajduje się w Toruniu [usunięte przez administratora] , jest to dawna firma DIAMOND INTERNATIONAL SP. Z O.O. [usunięte przez administratora]
zdjecie uzytkownika
mari - 2013-09-24 19:07:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DIAMOND INTERNATIONAL pozostawili ludzi bez kasy i zmienili sobie od tak po prostu działalność ze zmianą nazwy? czy to tylko zmiana szyldu, a ludzie Ci sami?
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-02 12:39:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam
Właśnie jestem jedną z naiwnych, która była na szkoleniu ale po przeczytaniu wszystkich wpisów już nie pójdę. Wiedziałam że to za piękne 2400zł. bo nikt w Polsce tyle nie daje. Jestem bardzo zawiedziona bo chyba tylko w Polsce można tak zarabiać kasę. Dlaczego nikt z tym nic nie zrobi jak można tak ludzi robić w [usunięte przez administratora]
Straciłam już nadzieję że w tym karju można znaleść uczciwą i dobrze płatną pracę.
zdjecie uzytkownika
ed - 2013-11-20 17:45:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobrze że do was trafiłem o mały włos dałbym się nabrać na prace w tej firmie Ritello Polska mówili że taka renomowana korporacja i miedzynarodowa a tu taki(usunięte przez administratora)się okazzuje
zdjecie uzytkownika
bodzio - 2013-11-21 14:30:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ed - 2013-11-20 17:45:45]:
To Wy możecie i jedynie Wy macie prawo zrobić z tym porządek.Jest was tylu, że możecie złożyć zbiorowy wniosek do Prokuratury ( najbliższy komisariat Policji lub komisariat, w regionie którego znajduje się ta firma) i żądać ukarania firmy i zwrotu poniesionych kosztów czy utraty korzyści, które miały wystąpić. Powinni wam wypłacić tyle ile ustnie obiecywali + koszty postępowania i za utracony czas z tym związany. Wszyscy, którzy zostali oszukani w ciągu ostatnich trzech lat mogą się do tego wniosku dopisywać. Świadków chyba wam nie zabraknie :-)Żeby Prokuratura nie zamiotła waszych wniosków o wyłudzenie pracy pod dywan, proponuję oprzeć się o młodych polityków w regionie, którzy jeszcze mają moce przerobowe i którym zależy, żeby się wykazać. Znam takich i mogę wam przekazać namiary. Proszę pisać na solidarnapolska4@wp.pl
zdjecie uzytkownika
jarek - 2014-02-18 22:06:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DIAMOND INTERNATIONAL nie ma za dobrych opinii w internecie, na innym forum bardzo sobie nie polecają, podobno prezentacje trwają do bardzo późna.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
16 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DIAMOND INTERNATIONAL SP. Z O.O.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x