Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Aesculap ChifA

Pracowałeś w firmie Aesculap ChifA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
radek - 2014-07-16 13:23:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja całkiem niedawno dowiedziałem się, że Aesculap Chifa Sp. z o.o. jest członkiem grupy B. Braun, jednej z wiodących na świecie firm medycznych, produkującej i dystrybuującej na skalę globalną,na pewno kojarzycie tą markę. Zastanawiam się jak praca u nich wygląda, @alorcia pisze, że to fajne miejsce pracy, mogę się domyślać, że jest na trochę innym poziomie niż lokalne firmy i małe biznesy. "na dzisiejsze czasy 3500zł na rękę to minimum aby godnie przeżyć od pierwszego do pierwszego." niestety z tym trzeba się zgodzić, bo to minimum krajowe, które ustala państwo nijak ma się do realiów, a takich osób nie brakuje, którzy za tysiąc potrafią pracować. Mam nadzieje, że u nich są stanowiska na poziomie o dobrze płatne.
zdjecie uzytkownika
ona - 2014-07-19 20:41:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oj gorąco! a klima gdzie?
zdjecie uzytkownika
budowniczy - 2014-07-22 12:55:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alorcia - 2014-07-15 23:07:53]:
"Chifa to fajne miejsce również dla niebiesko-koszulkowców"
A co to za jedni, zgłoszę się na yakie stanowisko ;-)
zdjecie uzytkownika
janek - 2014-07-22 18:16:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sam byłem zaskoczony wchodząc na ich stronę, że tyle rzeczy oferują, mają na przykład instrumentarium mikrochirurgiczne,strzełkaoprzyrządowanie do zabiegów neurochirurgicznych,strzełkasystemy neuroendoskopowe, strzełkaspecjalistyczne szybkoobrotowe elektryczne i pneumatyczne systemy napędowe, zaciski naczyniowe, a to nie są tak ogólnodostępne rzeczy, więc neurochirurgia u nich jest na naprawdę odpowiednim poziomie jak na Polskie realia patrząc...zastanawiałem się nad pracą u nich, ale nie wiem, patrząc po komentarzu @ona, że nie ma klimatyzacji..no w takich warunkach to się nie da pracować w żandej firmie, na żadnym stanowisku i nawet pensja tego nie wynagrdza jak mam się męczyć po 8 godzin dziennie..
zdjecie uzytkownika
korsarz p52 - 2014-08-07 15:22:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co tam sie znów dzieje u was na tym cnc do jasnej cholery? Od lat nie ma tam spokoju czy nikt nie może nic z tym zrobić! Jest was garstka a co chwila jakaś afera.Kopnijcie mocno w zad Piotra bo słyszałem że przez niego Karol sie zwolnił.Ku.r.w.a znów przyjdzie nowy który przez najbliższe dwa lata bedzie się uczył.Ktos jest mocno pop.ie.pszo.ny zeby do tego dopuszczać.
zdjecie uzytkownika
bączek z nad morza - 2014-08-07 17:08:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [korsarz p52 - 2014-08-07 15:22:35]:
A co się ma dziać? Norma.Jeszcze nie przywykłeś? CnC to skrót.Ciężka i odpowiedzialna praca, Nędzne zarobki , Czepnięty w głowę majster = cnc.Co do Karola to faktycznie prezes (usunięte przez administratora)powinien sie tym zainteresować, ponieważ chłopak szkolił sie ponad rok co kosztowało mnóstwo czasu i pieniędzy.W sumie pracował ponad 2 lata i umiał już dośc dużo.Zwolnił sie bo za 8zł/h w systemie 3 zmianowym pracują tylko ci co mają nóż na gardle albo desperaci. Reszta operatorów cały czas się rozgląda za inną pracą bo za 10 czy 12 zł brutto nikt długo tam nie zostanie.Chciałem tylko napomnknąć, że operator na nożyczkach aby wyjechać poprawnie sztuki z prawidłowo ustawionymi chodami musi uczyć sie kilka ładnych lat.Nikt prosto z ulicy nie jest w stanie wejść i wyszlifować poprawnie nożyczek nawet po 6 miesięcznym szkoleniu.O tym kierownictwo zapomina lub nie chce pamiętać.Jest nas tylko dziewięcioro, więc proponuję podnieść wszystkim solidnie stawki a gwarantuję, że problemy na cnc szybko się zakończą i robota ruszy z kopyta.Do pełni szczęścia brakuje jeszcze zdegradowania majstra do poziomu zwykłego robola i zastąpienie go odpowiedzialna osobą która nie sprzeda swoich ludzi i nie ustawi im kamery.
zdjecie uzytkownika
dera - 2014-08-07 18:50:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [bączek z nad morza - 2014-08-07 17:08:25]:
Popieram w 100%.
zdjecie uzytkownika
red - 2014-08-07 21:43:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Popieram , popieram.
zdjecie uzytkownika
wojak - 2014-08-08 13:29:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Również popieram.Z ludźmi się rozmawia a wtedy wpisów na forum nie będzie.Co do majstra no cóż, tego gościa nikt na dziale nie trawi.Z wszystkimi wojuje.Od roku nie można doprosić się o płytki do miękkich sztuk czy o nowe programy, tego nie umie załatwić za to kamerę załatwił w godzinę.
zdjecie uzytkownika
korszarz - 2014-08-08 15:52:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do prezesa powinna dotrzeć również informacja o łapie do maszyny za ponad 20 tyś zł która leży w szafie nieużywana bo ktoś wcześniej nie przemyślał i zamówił.Inne łapy za tysiące zł też leżą nieużywane.Takich spraw jest cała masa i dziwię się że jeszcze nikt za to nie beknął.
zdjecie uzytkownika
anymonus - 2014-08-08 16:51:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze gadasz.
zdjecie uzytkownika
wera - 2014-08-09 12:22:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta łapa kosztowała 25 tyś zł.
zdjecie uzytkownika
staruszek - 2014-08-09 14:47:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co to za różnica 20 czy 25 tyś zł, jak będzie trzeba to się wyrobienie na stołach czy na szlifierni obetnie o kilka procent i już będzie kasa na jakieś kolejne głupie wydatki.Ogólnie ten dział to tylko z zewnątrz wygląda na super.Od środka to jakaś masakra się robi.Mechaniczny i cnc już od lat zwodzeni tym, że dostaną premie od wyrobienia, jak ktoś zachoruje to musi iść się wytłumaczyć na co był chory bo już jest podejrzany że udaje.Zarobki to zamiast rosnąć maleją, ale przecież najważniejsze żeby cel był wykonany na koniec miesiąca... Kleszczyki bójcie się , was też to czeka.
zdjecie uzytkownika
góral z gór - 2014-08-09 19:39:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja widze to tak.Piotruś pisze tu sam ze sobą udając swoich podwładnych z problemami. Potem leci do kierasa i żali sie jak wszyscy na niego psioczą i jaki on jest biedny.Kieras oczywiście we wszystko uwierzy ,da po du.pie operatorom i znów Piter bedzie aja i cacy.Kurna czy tego nikt nie widzi, że to fałszywy knot zbolały!?
zdjecie uzytkownika
aruś - 2014-08-09 20:49:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hmm.Od lat obserwuje to co sie dzieje na cnc.Główna wina leży po stronie kierasa bo nie łapie o co tam lata. Nawet dziecko wie że piotr do niczego sie nie nadaje. Świetnie wychodzi mu jedynie napuszczanie jednych na drugich i różnego rodzaju zadymy.Póki ten chłoptaś tam sie kręci nigdy spokoju nie będzie.Druga sprawa to pewnie kasa bo jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo że o kasę.Sam bym nigdy nie chciał robic na 3 zmiany i chyba ich rozumiem. W sumie jak ich sie obserwuje to wyglądają na stale zmęczonych i ospałych.
zdjecie uzytkownika
swan - 2014-08-10 09:06:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myslałem że na cnc mają 14-15zł netto. Jakies 2 lata temu do mnie dzwonili w sprawie pracy to dawali 2500zł na rękę. Chyba ze mylę działy, tam kierownikiem jest Las...?
zdjecie uzytkownika
duduś - 2014-08-10 21:09:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ułłłłłłłłłłłlaaaaaaaa.Co się tu dzieje.Ale i tak popieram bo znam temat.
zdjecie uzytkownika
swoje wiem - 2014-08-12 18:27:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Bracia nie podniecajcie się zbytnio bo i tak Wam to nic nie da.Napitacie sobie tylko biedy a i tak nic nie osiągniecie. Z koniem nie ma co się kopać bo jesteś z góry na przegranej pozycji.Róbcie spokojnie swoje a resztę olać.Pozdrawiam Was serdecznie 'nieźle okopany przez konia ktoś'.
zdjecie uzytkownika
sertyś - 2014-08-12 19:59:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
AMEN.
zdjecie uzytkownika
zdziwiony - 2014-08-14 22:24:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kleszczyków już przecież nie ma.Jest dział podległy nożyczkom czyli tzw nożyczki nr 2.Smutne ale prawdziwe.Pozdrowienia dla pana Nowaka.
zdjecie uzytkownika
Pan P - 2014-08-15 15:04:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. boli was że sobie zarobie a się nie narobię ?? :))
mam(usunięte przez administratora)na wasze komentarze o mnie , i tak nic się nie zmieni. Dalej będę miał w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e ktoś mnie prosi o przywiezienie tarcz lub dorobienie płytek !!!
Nie muszę nic robić wszystkimi moimi obowiązkami obciążyłem swoich pracowników, nie martwię się o programy , oprzyrządowanie, robota czy jakieś inne duperele.
serwis robię kiedy nikt nie widzi ,czyli wgl nie robię, ale dla świętego spokoju kazałem moim podwładnym smarować maszyny ( och aż mam wyrzuty sumienia że znów muszą mnie wyręczać za te marne grosze :) Zapomniałem , ja nie mam sumienia! Uwielbiam mój dzień w pracy, to kawka w kontroli to fajeczka i dzień ucieka a pieniążki lecą hehe :)
Podsumowując, cokolwiek tu napiszecie na mnie będę i tak nietykalny bo przecież nic nie muszę umieć, trzeba tylko dobrze sprzedać :)) pozdrawiam Robaki wasz kochany znany i lubiany P. !!! :) P.S do roboty bo kamera obserwuje !!!
zdjecie uzytkownika
sertyś - 2014-08-16 12:20:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Napisałem przecież Amen!!!Nie rozdmuchiwać głupot ponad miarę.
zdjecie uzytkownika
ryty - 2014-08-16 12:46:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pan P - 2014-08-15 15:04:56]:
Cześć Karolku.
zdjecie uzytkownika
dziadek - 2014-08-21 17:32:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak czytam sobie te ostatnie wpisy na forum i niestety muszę stwierdzić że wszystko co tu przeczytałem to prawda i nie doszukałem się odrobiny nieszczerości czy kłamstwa.Prezesowi (usunięte przez administratora)jeśli mogę tylko doradzić to aby nie dał sobie zamydlić oczu cyferkami bo papier wszystko przyjmie.Jakie tu idą wałki to aż strach, warto sie temu przyjrzeć dokładnie.Tak na koniec to przydał by się jakiś blog chifoski czy adres e mailowy do prezesa czy dyrektora aby można było (również anonimowo) pisać o drażniących sprawach.Na dzień dzisiejszy zmuszeni jesteśmy bazgrać na gołłorku a to tak do końca mi się nie podoba.Jest wiele spraw o których góra nawet sobie nie zdaje sprawy a to chyba nie dobrze.
zdjecie uzytkownika
miko - 2014-08-22 16:23:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie, fajnie by było jakby w pracy założyć jakąś anonimową skrzynkę gdzieś na korytarzu, żeby ludzie mogli spokojnie zgłaszać swoje uwagi/sugestie/propozycje zmian itd itp, żeby nie bać się, że coś potem pójdzie do prezesa, że to od nas, że narzekamy. Tylko fakt, żeby to były jakieś merytoryczne listy.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aesculap ChifA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski