brak logo

Clar system

Warszawa

Opinie o Clar system

waldi 2010-05-06 23:02:43
Strasznie wymagający pracodawca,zbyt duże wymagania jak na prace w umowie o dzieło,to z braku ludzi na obiektach do sprzątania,nie polecam.
asiula 2010-06-29 21:53:02
Zgadzam się z osobą wyżej i powiem, że to nie wszystko...|
Na umowie nie każą pisać daty nie mam własnego egzemplarza umowy i żadnego dokumentu, że tam pracowałam nie wiesz ile dostajesz wynagrodzenia brutto, pracują też ludzie pełnosprawni trzeba się upominać, że może się pracować 7 godzin zamiast 8 (jak pełnosprawni) obowiązki pełno i niepełnosprawnych są takie same, nie dostosowane do ograniczeń niektórych osób np osoba z chorym kręgosłupem musiała pchać ciężki wózek sprzątaczki (koniecznie z 2 pełnymi wody wiadrami) przez cały czas pracy, niedostateczna ilość zaopatrzenia np środków
czystości i ręczników papierowych, zła organizacja pracy (ogólny chaos), wypłaty
są dawane z miesięcznym opóźnieniem, szkolenia
polegają na biernym uczestnictwie w wykładach i spożywaniu alkoholu w czasie wolnym od wykładów. Nie polecam tej firmy
katrina 2011-03-17 12:42:16
Tak to praca w tej firmie to ponizenie - kaza pracowac osobie sprzatajacej na obiekcie na wysokosciach - a kobieta ma trudnosci z nogami i kregosłupwm lekarz jak robi badania okersowe to nie patrzy na orzeczenie tylko podpisuje papierek bo ma za to płacone a jak sie cos stanie to wtedy moia a poco to robiłas ale jest nacisk(((
1
danka 2012-03-29 07:54:41
Od Lutego 2012 roku działa w Konsorcjum Clarsystem Organizacja MiędzyzakładowaNSZZ Solidarność
w konsorcjum clarsystem
Adres mailowy
rudnik.solidarnosc@opoczta.pl
solidarnosc.myslenice@onet.com.pl
nszz.solidarnosc@vip.onet.pl
tel kontaktowy;
530758181
Pan S[usunięte przez moderatora]ze swoim dworem ten fakt ukrywa przed załogą!
Wszelkie nieprawidłowości prosimy wystepujace w tych firmach prosimy zgłaszać -postaramy się załatwiać te trudne sprawy pracownicze;
oczekujemy na zapisywanie się do tego załozonego związku
Delkaracje prześle po uzgodnieniiu adresu
kasiczka 2013-04-14 20:46:20
DO MISTERA K[usunięte przez moderatora],KULAWY NIENADAJACY SIE DO PREZENTACJI FIRMY CLAR SYSTEM,SKAD BIORA TAKICH DOWODZĄCYCH,.PODPISUJĄ UMOWE,[usunięte przez moderatora] PRACOWNIKA W CZASIE OPADÓW ŚNIEGU ORAZ WYSPRZĄTANIA SYFU PO ZIMIE ,A ZARAZ POTEM ROZWIAZUJĄ UMOWE,ŻYCZĘ IM ABY NIEDAWALI RADY Z PRZYJĘCIEM PRACOWNIKÓW TYLKO PO TO ABY [usunięte przez moderatora]OCZYWIŚCIE BEZ GRUPY INWALIDZKIEJ, B O T O Z Ł A F I R M A J E S T !!!!!!!!!!!!!!
2
kasiczka 2013-04-14 20:52:24
zgadzam się,firma CLEAR SYSTEM poznan wymagają od pracownika,ale od siebie nic.Wykorzystac,jeszcze niewiadomo czy zapłaca.A szczególnie mr. krzysztof Lewandowicz.
anonim 2013-06-27 17:07:25
Co to znaczy, że firma nie ma żadnych wymagań od siebie, nie ma kultury w pracy, nie umie zarządzać, nie wypłaca pieniędzy....
Bastek 2013-10-15 09:49:00
chce wiedziec wiecej o zakladzie cler system
1
monika 2013-11-19 16:39:05
to faktycznie nie zaciekawa musi byc ta firma alr prawde muwiąc to w kazdej firmie nie zaciekawie jest
Stanisław 2013-12-02 08:58:02
Słyszałem niepochlebne opinie o firmie, że atmosfera straszna<a atmosfera jest najważniejsza przecież>, że kiepsko z pensjami i że socjal d..nie urywa. To prawda??? chciałbym aplikować na technika obiektu ale nie wiem czy warto. może ktoś coś więcej napisze
jarek 2013-12-14 20:28:30
@Stanisław, a gdzie widziałes ich ogłoszenia o prace, czego wymagają na to stanowisko? Trzeba mieć doświadczenie?
2
Anonim 2014-04-16 05:05:41
Firma Clar System to porombana firma na, której jest brak zasad i szkolenia bhp również tłumaczenia wykonywanej pracy na obiektach sportowo-biurowych.
Poza tym jest zero tolerancji dla słabszego człowieka, który się uczy od poctaw nie ma szkoleń i zasad z maszyn sprzątajacych instrukcji obsługi zbyt za duże wymagania brak środków do mycia itp.Prosze panstwa nie polecam tej firmy żeby wam sprzątała obiekt bo wszyscy narzekają na nią ja sam jej bym nie wzioł na koniec komentaża zakonczę tak życze im by nie wygrali przetargu na rynku pracy. anonim chore ludzie tam pracują
2
Franciszek 2014-06-19 14:00:51
Dziwi mnie, że clar system nie robi w ogóle żadnych szkolen, ale może sprawdza pracowników na starcie, czy potrafią sprzatac i zatrudniają tylko tych, co potrafią.
2
Brygadzista 2014-11-18 14:37:48
Witam, ja pracuje w tej firmie od 2 lat na stanowisku Brygadzisty obiektu i jestem zadowolona. wszystko jest na swoim miejscu nie mamy żadnych skarg od klienta, pracownicy również nie narzekają więc nie wiem dlaczego nie które posty są takie obrazliwe??? Pozdrawiam
Brygadzista 2014-11-18 14:43:08
Jak ktoś może napisać, ze nie robią szkoleń jak nawet tam nie pracuje??? tak wynika z tej wypowiedzi. Szkolenia zawsze są robione dla indywidualnych pracowników na starcie - jest to podstawą w pracy! oczywiście w Clar System pracuje tylko wykwalifikowana kadra sprzątająca to chyba nic dziwnego, jestem Brygadzistą obiektu i innych ludzi bym nie zatrudniała! Pozdrawiam
1
daro 2014-12-25 17:12:45
pracuję w firmie clar system i nie narzekam kierownik spoko tylko nie ma premi i na św nic nie dają
1
anonim z claru 2014-12-25 18:47:07
Jakie szkolenia o czym ty mówisz?!
O bhp itp. które są obowiązkowe w każdej firmie.
On pytał czy są szkolenia o zdobycie większego doświadczenia!
Ja pracuje od 10lat i były kiedyś ale na znajomków itp za unijne pieniądze ale zabrano im dotacje i szkolenia się skończyły za darmo!
Ta firma to okropna porażka jest, ja po nowym roku zastanawiam się na zmianie firmy bo nic nie finansują i za nic nie zwracają.
Dobrze mają znajomi znajomków na stanowiskach i ci co podlizują się i kapują kumpli!
2
anakin 2014-12-30 03:45:27
Nie wiem jakiego typu szkoleń oczekujecie pracując w firmie sprzatającej... Oczekujecie kursów językowych, szkolen z certyfikatami z nowych technik sprzątania? Chyba pomyliliście clar system z inną branżą. Mi tam na szkoleniach nie zależy, byleby dobrze płacili. Skoro juz napomknąłem, to ile orientacyjnie płacą?
anonim z claru 2014-12-30 11:38:00
Najniższą krajową za 6dni po 8godz pracy i raz w miesiącu niedziela 8godz. , około 1250zł na rękę, tyle dostaniesz w clar system.
eni 2015-08-26 17:49:25
ja znalazłam dużo ofert pracy od firmy Clar System, poszukują pracowników na stanowisko między innymi regionalnego kierownika ds. ochrony,pracowników ochrony, brygadzisty, personelu sprzątającego oraz sprzątaczek(biurowych,),czytałam że zapewniają szkolenia pracownicze, badania lekarskie , szkolenia BHP
dżoana 2015-09-01 10:36:02
zapierdol jak w każdej robocie,z tym że biorą wszędzie ludzi niepełnosprawnych.Myslę że ktoś powinien podciąc im skrzydełka
inek 2015-09-25 21:25:37
To prawda w tymi osobami ze stopniem niepełnosprawności, jak teraz oglądałem ogłoszenia od clar system to szukają nawet brygadzisty grupy sprzatającej, ale bez posiadania orzeczenia o niepełnosprawności nie ma żadnych szans na pracę. Widać zalezy im na dofinansowaniu, jakie mają przy takich osobach, by zatrudniać po jak najmniejszych kosztach.
Człowiek 2015-09-26 01:05:18
I co w tym złego że na dzień dzisiejszy zatrudniają osoby niepełnosprawne? Mamy takie samo prawo do pracy jak i wy ludzie zdrowi, być może teraz mają tylko takie miejsca. Ja tam pracuję i nie narzekam choć czasem jest ciężko i chciałbym zarabiać więcej ale to nie firma tak naprawdę ustala stawki tylko rynek bo gdyby chcieli nam płacić ( lub płacili) po 2000, 3000,4000 tysiące to już dawno by ich nie było a setki ludzi straciło by pracę. Ważne żeby brygadziści byli normalni a każdy z nas jak mu się coś nie podoba to może porozmawiać z koordynatorem lub jak się boi to zadzwonić do biura. Pozdrawiam wszystkich pracowników
hola hola 2015-10-26 13:04:05
@Człowiek - oczywiście, że nie ma nic do rzeczy. Każda osoba niepełnosprawna marzy o równym zatrudnieniu, i dobrze, że ta firma to zapewnia. Tak właśnie słyszałem na mieście, że warunki jak i zarobki są dla takich osób tutaj bardzo dobre. Widocznie jest w tym sporo racji, ciekawe tylko jaki jest tutaj pakiet socjalny? Dzięki za odpowiedź
ALINA 2015-10-26 14:27:52
Ale bzdury.
Za mało pracujesz jeszcze.
Ja pracowałam u nich wiele lat, znam wszystko od podszewki, ta firma to pomyłka okropna.
Zero warunków socjalnych a o dofinansowaniu o co kol-wiek można zapomnieć a jak dadzą to ras na jakiś czas i to grosze a papierów i chodzenia przy tym tyle że potem żałujesz, bo na chodziłeś się i nazbierałeś dokumentów a tu drobne ci dadzą.
Co do zarobków to ta firma to już od ponad dwóch lat wynagrodzenia ma najniższe na rynku pracy, za taką samą pracę w konkurencji na dzień dobry do ręki dają 1860zł a do tego jeszcze dodatki za nadgodziny można dostać i premia uznaniowa nie jest wliczana w wynagrodzenie tylko dawana osobno.
Taka jest prawda o firmach sprzątających, clar nie jest przy nich nawet postać bo kręcą na wszystkim a na rejonie warszawskim to takie przekręty są robione że jak by poznań wiedział to wszystkich z biura warszawy w raz kierownikami i dyrekcją by na zbity r..j wylecieli.
Omijajcie clar system, ta praca napewno nie jest dla osób z grupą inwalicką!
pako 2015-11-13 19:32:25
Witam serdecznie. Słyszałem sporo na temat firmy od swoich znajomych. Większość z nich wypowiadała się jak najbardziej pozytywnie. Wiem , że praca może nie jest szczytem marzeń ale jako sprzątacz przynajmniej zarobi się kasę zamiast siedzieć i czekać z założonymi rękami. Lepsze to niż nic. Radę nad tym pomyśleć
clear 2015-11-16 18:39:07
@pako ale ogłoszenia od nich dotyczą nie tylko sprzątacza, ale i ochrony. także każdy znajdzie coś dla siebie.
akon 2015-11-18 21:40:18
jasne, dla chcącego nic trudnego a naprawdę sporo ludzi szukają teraz do pracy, więc jeśli szukacie, to aplikujcie bo spoko warunki finansowe
1
jarek 2015-11-21 00:43:48
@akon a skąd wiesz o warunkach finansowych? Chętnie poznam chociaż jakieś widełki, bo wpadła mi oferta na pracownika ochrony i zastanawiam się ile mogą płacić
anonim z Warszawy 2015-12-15 22:25:45
Opinia o pani Grażyna Lefeld jest kierownikiem okrada ludzi z pensji a później wyjeżdża na urlop jest bezczelna baba. Oszustwa i źle odzywa się do pracowników. Nie powinna być kierownikiem tylko sprzątaczką.
2
erfgvb 2015-12-16 01:27:14
hej hej wlasnie ja tez widzialem ze firma Clar System prowadzi teraz rekrutacje, widzialem ze szukaja np. pracownika pomocniczego produkcji we Wroclawiu
1
hdgdjfndh 2015-12-16 10:16:05
anonim z Warszawy. Zgadzam się z Tobą. Grażyna jest wredna i oszustka. Nie powinna pracować z ludźmi. U nas w pracy nikt jej nie lubi mówimy na nią wredna żmija.
1
qpoal 2015-12-29 03:00:23
podoba mi się to u nich, ze maj a proste w miare te stanowiska jak np operator masyzny sprzatającej, niewiele trzeba się nauczyc i każdy moze to robić.
Kajka 2016-01-01 17:00:30
Zgadzam się. Miałam nieprzyjemności zaangażować te firmę do sprzątania mojej. Porażka na całej linii. Sprzątanie zerowe, pracownice wymykają się w połowie przewidzianego czasu pracy. Żal. Panie koordynatorki popadły w samozachwyt więc nie przyjmowaly żadnych skarg. Nie polecam nikomu
21221 2016-01-02 00:55:49
czesc, a moze warto sprobowac teraz podjac prace w firmie Clar System skoro maja taka spora rekruacje, na przyklad jako pracownik ochrony we Wroclawiu
Mimi 2016-01-12 11:45:39
Brygadzista, jakie leki bierzesz? Albo ile Ci zapłacili za taką wypowiedź?
Też byłam brygadzistką i mam zupełnie inne odczucia.
Magik 2016-01-12 15:16:18
Kasa nie jest chyba jakaś wielka, bo wiadomo, że sprzątanie nie jest wysoko płatne, ale jeśli podejmiecie, to znaczy że nic Was nie zaskoczy i dacie radę
bla 2016-04-11 20:53:22
Taki koordynator projektów może liczyć na zatrudnienie na pełen etat, ale ciekawe jakich przeciętnych zarobków można się spodziewać. Wiecie? Dzięki za odpowiedź
Ewelina 2016-05-11 22:31:05
Znalazłam ofertę pracy na stanowisku Sprzątaczka Biurowa, oferują fajne warunki zatrudnienia. Ale w sumie mało wiem o samej firmie, ktoś, coś może podpowiedzieć?
Robert 2016-07-07 14:09:26
Ta firma to pomyłka!
Pracowałem na obiekcie przemysłowym pod warszawą, było super choć wynagrodzenie takie sobie, ale pracować trzeba było i to czasem naprawdę ciężko.
Brygadzistę mieliśmy dobrego do momentu gdy kierownik pan Janusz P...k zatrudnił swojego człowieka.
Okazało się że znają się od lat i awansował swojego człowieka a poprzedniego brygadzistę wywalił na łeb!
Nowy brygadzista zatrudniał nowych ludzi i wymieniał cały swój zespół, ja odeszłem sam ale po pewnym czasie dzwoni do mnie kierownik abym podjął prace bo niema komu jeździć sprzętem i odśnieżać , odmówiłem.
Za jakiś czas dzwoni do mnie ten nowy brygadzista i proponuje mi w imieniu kierownika stanowisko kierownika w miejscowość Osów Zielonka i okolice itp.
Też odmówiłem bo nie chce skończyć jak jego poprzednik który poświęcał się i angażował w pracy, a poza tym powiedziałem mu że co Kierownik Janusz P. niema odwagi sam zadzwonić?!
Fałszywi ludzie w tej firmie pracują a jak mają dobrych ludzi to nie umieją docenić ich tylko za dobre wyniki zwalniają z dnia na dzień.
Za te pieniądze poza tym niech sami pracują bo to już kpina bo nigdzie tak nie płacą.
Mam prace 5 dni w tygodniu po 8 godzin dziennie i mam w miesiącu 1950zł do reki i tyle już w normalnych firmach płacą!!!....
Oszukańcy i kumoterstwo w firmie.
Bob 2016-07-13 19:33:34
A ja uwazam, że to jedna z normalniejszych firm w tym rejonie i totalnie nie ma dla niej godziwej konkurencji, oczywiście niektórzy narzekają, ale to chyba Ci co nie dostali się, albo zostali zwolnieni, dla mnie słabe zachowania, a firma bardzo fajna
Zostaw swoją opinię o Clar system - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Clar system