brak logo

Lear Corporation Poland II

Jarosław

Opinie o Lear Corporation Poland II

Michał 2016-12-21 19:31:04
Pan Dyrektor dzis pięknie mówił o tym że zeszło 500 tysięcy poszyc ale nic nie wspomniał o tych których już nie ma z nami którzy się pozwalniali panie Andrzeju te panskie słowa to tak na odpiernicz są nie ma w nich nic pięknego to była najgorsza wigilia zakładowa od wielu lat fałszywe usmiechy od ucha do ucha majstrowych innych ważniaków jedno mam tylko nadzieje że Soboty pracujące i Niedziele wreszcie się skończą chyba wszyscy na to czekają
2
Piotrek z krojowni skóry 2016-12-21 20:28:23
Albin, nie martw się każdy kij ma dwa końce. Jeszcze trochę i będzie nowe kierownictwo, które będzie chciało się wykazać, a wtedy dopiero nie będzie zmiłuj się. Jak norma to norma, każdy młody zrobi wszystko żeby tylko na maxa mieć wyniki, wtedy nie będzie pytań dlaczego tak mało tylko baty i do roboty.. zresztą w tej chwili, dla mnie nie ma problemu wykroić nawet 5 lub 6 płatów, na godzinę, ale po co skoro norma jest 4, praktycznie cały czas mam normę, chyba ze brakuje skory. A są lebiody które kroją po 2 góra 3. A takich to w tej chwili batem by się przydało, bo jakby każdy normę kroił to by soboty na krojowni nie były pracujące, tylko niestety na niektórych mułów trzeba robić i zjobke za nich dostawać. Szkoda ze kierownictwo tego nie widzi i nie robi porządkuj takimi leniami którzy psują tylko reputacje krojowni. Takim co normy nie robią to nawet nie szwalnia tylko batem i do chałupy wywalić.. ale nie moja sprawa niech się majstry tłumaczą a kierownictwo niech za to odpowiada. Nieroby nie niszczcie tego co macie, weźcie się w garść i szanujcie swoją zmianę.
1
Grzesiek 2016-12-21 20:39:09
Albin tys gupi chyba jesteś, tak młodym dajcie władze np Osadowi albo Oczakiemu, ubędziecie mieć sielankę przez cały czas, przerwy, przepustki i wszystko co się chce :-) a do tego bałagan po uszy, pół roku i po lirze Hahaha. Na co dzień jest ok, ale im też się obrywa od kierowniczki, słyszałem ostatnio na laminowaniu jak dostawali okrzan, ciężki chleb, trza mieć mocne nerwy i odporność na stresa.
1
Pracownik. 2016-12-23 01:38:05
I my musimy byc w pracy przed swietami w nocy kiedy tyle osób poszło na przepustkę. A my nie możemy nawet ani chwilę szybciej do domu.Parodia
Pracownik krojowni skory 2016-12-23 14:59:32
Zdrowych Radosnych Świąt Bożego Narodzenia, dużo uśmiechu i odpoczynku w rodzinnym gronie. Spełnienia marzeń i trafionych prezentów pod choinkę. Pozdrawiam kolegów i koleżanki z Lear-a.
10
Desant 2016-12-28 11:27:41
W łeb gosciu powinieneś dostać...pewnie dupowlaz z ciebie dobry jest...może ktoś chce pracować a nie daje cxasem rady, jesteśmy tylko ludźmi... jak chcesz możesz i 10 wykroic pracujesz na siebie przepraszam znaczy robisz bo ja przychodzę do pracy i pracuje a nie robie jak robot...
Robert 2016-12-28 16:19:59
Panie kolego z tego co wiem to nie długo maja byc zmiany majstrów na kazdej z 3 zmian i tak panie pan Daniel pójdzie na zmiane B a pan Paweł na zmiane C w jego miejsce przyjdzie majstrowa Magda i skoncza sie dla was urlopy kiedy chcecie i przepustki takze sie cieszcie póki możecie bo zmiany wam sie napewno nie spodobaja a skad to wszystko wiem ? z dobrego zródła takze zycze wam powodzenia
Krzysiek 2016-12-28 17:21:06
W końcu ktoś pomyślał, takie zmiany już dawno temu powinny być, skończy się w końcu kolesiostwo.
4
Pracownik.zm B 2016-12-29 09:03:18
Nie wiem,czy już słyszeliście,ale kto był 22grudnia na urlopie na rządanie ,będzie miał zabrane 2 punkty z premi za postawe tj. 60zł. No czymś musimy zapłacić za wigilię I zabawę dla nadzoru.A tak jeśli mowa o nadzorze jaka była w tym dniu ich postawa zostawiając zakład ,na nocnej zmianie bez jednej majstrowej,czy brygadzistki nie liczę osoby ktôra się dopiero uczy.Mamy prawo do 4 dni urlopu na rządanie ale nie,można go wziąść na nasze potrzeby .polityka naszego zakładu wciąż mnie zaskakuje.
8
Laminowaniezma 2016-12-29 15:35:22
To było super brygadzistka na laminowaniu wypisywała urlopy na rzadamie dzień szybciej a teraz kara porostu bałwana z nas robią.
2
@tedi zmiaca A 2016-12-29 16:00:46
Wiecie może czy ten piątek (dzień przed sylwestrem) będzie dniem wolnym ? Bo dostac od majstrowej urlop to jak wygrac na loterii :/
Fernando 2016-12-29 16:06:29
Slyszalem, ze jak ktos wezmie urlop na żądanie w piatek zabiora mu 3 pkt od premii czy jakos tak, to prawda ? Przecież po to sa 4 urlopy na żądanie żeby wykorzystywac je w naglych sytuacjach a nie jeszcze pieniadze za to brać od nas :/
Szwaczka zm A 2016-12-29 17:32:37
A popatrzcie na to z drugiej strony ( chociaż punkt widzenia drugiej strony nie wszystkich interesuje) zapewniony był wolny piątek, żeby wszyscy mieli czas na przygotowania świąteczne. Piątek był normalnym dniem pracującym, wszystkie stacje benzynowe, wszystkie sklepy pracowały cały dzień, a lir miał wolne! A czwartek który był ostatnim dniem pracującym ludzie olali i podzwonili na żądanie, wysyłki nie zrealizowane, plany nie wyszyte to było nie fair wobec pracodawcy. Wymagać wszyscy potrafią ale zrealizować plany modelu to to już nikogo nie obchodzi, niech się tłumaczy majstrowa. Później jest płacz bo soboty pracujące na wszystkich zmianach. Życzę wam pracy w sklepie, za mniejsze pieniądze i w każdy świątek piątek to docenicie lira. Uż jest na nagle sytuacje a nie na przedłużenie świąt, tak zgadza się należy się wszystkim, ale nie powinno się przeginać. Zapytaj pani pracującej na kasie czy mają taką możliwość... tak a w lirze jest inaczej i można walić w kulki bo nikt na to nie zwraca uwagi, oczywiście do czasu! Kręcicie sami na siebie bata, a później jest płacz i lament, w głowach trochę się poprzewracało. Wstyd mi za koleżanki!
6
Judas Priest 2016-12-29 17:51:25
Najpierw mówią bierzcie żądania i opieki a potem jeb z premii :) Boska firma
Pewnie muszą odrobić imprezę w sumie racja od każdej osoby około 60 zł a żądań było sporo to się nazbiera :)
4
Pracownica zm A 2016-12-29 18:19:06
Eeee ty się tu nie udzielaj i nie buntuj głupimi komentarzami. Wypad do bidyronki za kasę to wrócimy do tematu. Biedronka pracuje do 19 na Sylwestra i nikt nie dostał urlopu. A ty cepie masz sobotę wolną i jeszcze marudzisz. Naprawdę nie jest najgorzej. To jest moja trzecia praca i naprawdę wiem co mówię. W dwóch poprzednich to szkoda opisywać, jaki urlop, jakie wolne. Tu się wypowiadacie Ci co guzik wiedzą i w tyłku byli i tyle widzieli. Nie potraficie poszanować tego co macie a narzekacie. Mam kumpla w zakładach mięsnych jak mu powiedziałam jakie u nas sytuacje to się uśmiał i powiedział cyrk tam macie. Ja nie zaprzeczyłam i odpowiedziałam faktycznie cyrk w pozytywnym słowa tego znaczeniu, poprostu cyrk jaki by się marzył każdemu, sytuacje nie do pomyślenia w każdej innej firmie, poprostu wolność i swoboda. Opamiętajcie się cwaniaki..... bo większość docenia prace i chce pracować. A reszta psuje atmosferę... może i macie większe ambicje ale i tak was na więcej niż lir nie stać.




5
PanOperator 2016-12-30 16:00:04
Jeśli praca za 1500 zł i "premia" w postaci braku szacunku jest szczytem Twoich ambicji to brawo i gratuluje!! Szkoda mi Ciebie naprawdę.. Jesteś doskonałym materiałem na typowego robola, który jest podatny na manipulacje naszego szanownego kierownictwa. Nie widzisz kolesiostwa i załatwiania spraw "na boku" w tym zakładzie? Dlaczego jeden ma gorzej, a drugi lepiej? RODZINNY BIZNES ;)

A co do wolnego przed i po świętach to nam się to NALEŻAŁO, ponieważ pracowaliśmy w Dzień Niepodległości i Wszystkich Świętych, gdzie panie pracujące w biedronce, podejrzewam miały wolne i mogły spędzić czas z rodziną.
Także mając do dyspozycji urlop na żądanie i nie móc go wykorzystać jest typowym wyzyskiem przez pracodawcę, także nie pisz pierdół, że ludzie którzy wzieli urlop na żądanie zachowali się nie fair. Pozdrawiam



Praca w learze i praca w spo
3
Hugo 2016-12-30 16:09:48
A mi jest Wstyd za Ciebie Szara Pracownico widac że jesteś zwykłym przydupasem i lizusem jak Taka Mądra jestes to co tu jeszcze robisz wiele widziałem w tym Obozie Prania Kasiory ale dawno tu Takiej Filozofki nie było Wiesz gdzie mnie obchodzą te ich plany ?? W Dupie to mam po to jest urlop na żądanie żeby go brac a jak taka Durna Krowa się wypowiada w imieniu wszystkich to tylko smiac mi się chce jesteś albo chora na umysle albo całkiem Ci się w Głowie poprzewracało Lear to nie jest Raj gdzie każdy jest szczęśliwy za to co robimy powinni płacic po 3000 tysiące i nic nie mówic a ten nasz Cały Dyrektorek żałuje na wszystko i sam kręci na Siebie bata powiem Ci jedno jak ta Buda padnie to sama będziesz siedziec gdzies w sklepie przy kasie a ludzi z Biedronki nie obrażaj bo zarabiają o wiele więcej niż ty mając wszystkie soboty. Także palnij się w tą Pustą Głowe i szyj tam gdzie jest twoje miejsce na tej Zmianie A
4
Mario 2016-12-30 16:17:22
Przyjdzie Wiosna to wtedy zobaczymy ile ludzi zostanie każdy z stąd będzię uciekał Szefostwu się wydaje że są nietykalni ale przyjdzie na nich czas już nawet kombinują ze Świętem Trzech Króli żeby bylo pracujące od razu Widac że to Komunistyczna Firma ale jesli to prawda to zgłosze to do Wojewódzkiej Inspekcji Pracy i znowu Andrzejek będzię musiał płacic grube tysiące
3
Rysiu 2016-12-30 16:25:07
Z tego co słyszałem to prawda ale niech sobie wezmą te guwniane pieniądze z mojej premii ja i tak zadzwonie w Dupie mam ich i te konsekwencje. Niech się tylko ciepło zrobi to stąd się zwalniam szkoda nerwów i czasu żeby się z Tymi Hujami i Kurwami użerac a Szanowny Dyrektor niech sobie tymi zabranymi pięniędzmi opłaci Impreze w Adm bo widac że im ma więcej pięniędzy tym bardziej mu się w Głowie pierdoli Pamiętaj Andrzej pięniądze szczęscia nie dają !!! Pięniędzy nie wezmiesz do Grobu ty zgnijesz a pięniądz zostanie ! Zapamiętaj to sobie i wbij do Głowy !!!
2
Pracownik Biura 2016-12-30 16:30:44
Nie rozumiem was wszystkich Sami jestescie sobie winni przez was narobiły się tylko zaległosci dzwoniąc w czwartek naraziliscie Zakład na Straty rzędu 150 tysięcy tak nie może byc i dlatego pan Dyrektor wpadł w złosc i poucina tym osobom premie zacznijcie myslec i opamiętajcie się bo Nikt dla was nie chce zle i tak samo się sytuacja ma się do dzisiejszego dnia jak zrobicie tak samo to premie niestety polecą
3
Tadek zm C 2016-12-30 16:37:54
Ty Cwaniaku z biura chętnie obił bym Ci morde po to są Urlopy na Żądanie żeby je brac każdy chciał przed swiętami porobic cos w Domu ale Jak taki BARAN jak ty tego nie rozumie to albo jesteś Niedorozwinięty i slepo wierzysz w to co Ci Dyrektorek powie albo całkiem masz Mózg Sprany Te 150 tysięcy to mam daleko w dupie nie obchodzi mnie to wy Urzędasy nie rozumiecie tego że ktos nie żyje tylko tym Zasranym Zakładem każdy ma swoje życie rodziny więc Skończ Pierdolic Głupoty
4
Tomek 2016-12-30 18:52:37
Jak wierzyć to tylko w Boga, pracować musze i pracuje dla siebie. Pracuje w firmie wiec dostosowuje sie do zasad tam panujących. Nie chce pracowac w tej firmie to ide do innej. Kazdy czlowiek ma wolny wybor. Nikt za kare nikogo tam nie trzyma. Po co te złości, mszczenia i obrazanie innych. Korporacji nie zmienimy.
9
Pracownik1 2017-01-01 15:16:23
Gdzie Lear historia Jarlanu siega , przez zaklad z rekami w kieszeni wedruje pan Dyrektor komunistyczny włuczega . Pan Dyrektor i jego kadra i nasze zawodowe związki mysla razem jakby tu zniszczyć Demokracji związki. Gdy ta watacha zabrała nam Dzień Niepodleglosci , a teraz pozbawiaja nas urlopu na żadanie - no bo jak mozemy powiadomic majstrową , że jutro coś sie stanie . Niepokojace zjawisko od lat w Lear wyatepuje bo pańska kadra przepisy psuje , z Lear kadra niech sie poprawi bo pan Prokurator z nagraniami i zdjeciami sie zjawi i w końcu prawdziwa Demokracje zaprowadzi .
7
Szarlej 2017-01-03 13:11:33
Czy może ktoś zna Lilianke?
Odbiło mi na jej punkcie.
Czy ma faceta czy jest kobietą wolną?
Nie wiem dokładnie gdzie pracuje, jedynie tyle że w waszej firmie.
Jest dojrzałą, piękną kobietą, ciemne sliwkowe włosy, ok 35 lat, albo ciutek starsza ale uroda nastolatki.
Marzę o niej
5
Fair 2017-01-03 23:43:13
Jaka zmiana
Szarlej 2017-01-04 09:53:39
Jeśli u was są zmiany tygodniowe to druga
2
Pracownik Krojownii 2017-01-04 10:38:01
Chodz słuchy że maja mieszac audytorów na Krojowni czy wie ktos coas na ten temat ?
1
Kj 2017-01-04 10:49:20
jesli to prawda to jestem za zmiana nie którzy audytorzy są za długo na jednej zmianie niech ida na inne zmiany zaprezentowac swoje umiejetnosci
2
Szarlej 2017-01-05 12:25:19
Jarosław jest piękny. Pora wyjeżdżać. Taką praca, taki podrozniczy tryb. Miło będę wspominał ten okres kooperacji z Lear.
Szkoda mi tylko że kobieta, która tak mi się podoba jest zajęta. Moje sondowanie nie pozostawilo mi żadnych złudzeń. A szkoda.
Cenię swoje zasady a tym bardziej szanuję słuszne czyjeś.
Powodzenia wszystkim, optymizmu.
Happy New Jear.
Może jeszcze w 2017 będę w waszej firmie.
3
KiziaMizia 2017-01-05 14:05:04
Ktoś wie po jakim czasie można ponownie zatrudnić się w zakładzie?
Brachu 2017-01-06 16:33:49
Raczej tak. Firma ma zlecenia.
Dobry pracownik jest pożądany w każdej rozwijającej sie firmie.
Barbeq 2017-01-06 17:29:33
Dobrze by było gdyby zostala dokonana wymiana audytorow, majstrow i liderow z każdej zmiany na krojowni skóry, wymieszac je tak żeby zaczeli pracować a nie obijają sie tylko i plotkuja z krojczymi. A inni robia za dziesieciu. Najlepsze jest to, że niektorzy maja troche urlopów do wykorzystania a nie moga ich wykorzystać bo majstrowa woli dawać na bieżąco urlopy swoim przyjaciolka, rodzinie niz osobą, ktorym bardziej sie ten urlop należy, za rzetelną i uczciwą prace. To jest niesprawiedliwe, pracowników powinno traktować się podobnie a nie jednych lepiej a drugich gorzej. Może po wymianie coś sie zmieni.
7
Made in Jarosław 2017-01-07 12:47:59
Witam wszystkich. Mam pytanie . Są aktualnie jakieś przyjęcia ? . W jakie dni są testy bo słyszałem coś że taki trzeba przejść.Na jakie stanowsko się można dostać czy jest wogole zapotrzebowanie na ludzi. Mam 30 lat. Czy biorą do jakiejś granicy wiekowej itd ? Z góry dziękuje za odpowiedź .
tak 2017-01-07 15:45:01
Witam ;) Mam pytanie, ile zarabia się na stanowisku magazyniera na start? Jak to jest z przyjęciami na magazyn?
Monika 2017-01-07 22:44:33
Jaka jest stawka godzinowa netto jeśli ktoś nie jest na lear tylko na firmie zewnetrznej ? Nie biorąc pod uwagi dodatek za noce ani za soboty i niedziele. ? Byłabym wdzieczna gdyby odpowiedzi udzieliła mi osoba pracująca w biurze, która wie jak to wygląda. Z góry dziękuję .
KizaMizia 2017-01-08 15:00:35
ZAPYTAŁAM PO JAKIM CZASIE MOŻNA PONOWNIE ZATRUDNIĆ SIĘ W FIRMIE?
Adaś Miauczyński 2017-01-09 16:33:15
Ja jestem też za wymianą Majstrów i Audytorów niektórzy z nich siedzą zbyt długo na jednej zmianie wię panie Kierowniku do dzieła pomieszac ich bo zbyt długo trwają układziki i kolesiostwo na każdej zmianie jest to samo jeden drugiego obmawia za plecami a tak chyba byc nie powinno co do urlopów to różnie to bywa gdy chodzisz w soboty to Majstrowa daje taki urlop bez problemu a gdy nie chodzisz to robi przeszkody i urlopu nie daje zostaje tylko ten Urlop na żądanie
Felicja 2017-01-10 18:28:29
Te wyplaty są jakieś śmieszne. Pracuje tyle samo co koleżanka z pracy a dostaje kilka stowek mniej :/
Ola 2017-01-10 19:01:21
Sprawdź ile sobót miała koleżanka. 2-3 soboty i kilka stówek więcej. Się robi się ma :-)
1
Sabina 2017-01-10 19:07:46
Adaś a o co chodzi z tym kolesiostwem, dlaczego chcesz zamieniać majstrów ja na swojego nie narzekam, jest ok, jak się z nim dobrze żyje to i on nie robi żadnych problemów. A z tym obmawianiem to co majster cię obmawia? W lirze każdy każdemu pupkę myje, sieje plotki i sensacje, żadna nowość, wszystkim i tak nie dogodzi. Wyluzuj i nie szukaj zmian. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :-)
2
qwerty 2017-01-11 13:49:16
Wie ktoś coś na temat wizyty z inspekcji pracy? Podobno obetna nam soboty do 50% a niedzielę do 100% albo będzie dzień do oddania bo tak jest w przepisach prawa pracy.
Tomek 2017-01-11 17:15:17
A wszystko przez tych ściemniaczy co nie chodzą, mieli dobrze to się naszukali... płacił zakład 100% to nie chcieli chodzić a teraz będziemy musieli za dzień wolny albo za 50%. Toście narobili ☹️
4
Felicja 2017-01-11 19:48:36
Miala tyle samo sobót co i Ja. Więc wychodzi na to ze lear wyplaca pieniądze jak chce. I jak tu motywowac sie do lepszej praacy jak nie ma ku temu powodow :/ a pracuje krocej niz Ja i do tego byla na chorobowym a tu wyplata wygórowana. I co nadal tak obstajesz za learem ? Do tego nikt nie wie ile wynosi.netto za zwykla dniowke a biurowcy.okrawaja.ludzi.z.kasy w końcu z czegoś soboty oplacic musza ....
1
Adaś Miauczyński 2017-01-11 20:41:02
Sabinko ja wiem że jestes pupilką i boisz się że Ci Majstrową zmienią radze Ci się wziąsc za robote na krojeniu zwcznij się powoli godzic z tym że Ci Majstrową zabiorą jesli się boisz zmian to twój problem ale kolesiostwo i układziki muszą zniknąc powinni jeszcze liderów wymieszac bo nie którzy to nic nie robią takie Lenie Patentowane
1
Franek Kimono 2017-01-11 20:45:27
Powiem Ci tak koleżanko nikt nie będzię chodził za te smieszne pieniądze ludzie zaczną się zwalniac tylko się Ciepło zrobi zobaczycie wtedy Wielką Emigracje żeby takie cos zrobic to trzeba miec Nie pokoleji w Głowie Sam Tuman i Baran siedzi i wymysla takie Cuda do niczego to nie prowadzi ja Widze tylko Koniec tego Smiesznego Zakładu
Ola 2017-01-12 06:24:29
Felicja idź z koleżanka do kadr i jeśli są te same stawki i tyle samo dni przepracowanych to kadry sprawdza i wyjaśnia. A jeśli wypłaciły za mało to wyrównają. Nie podaruj tego!!!
1
Piotr 2017-01-12 06:28:58
A których liderów masz na myśli Adaś? Tych na nestowaniu?? Bo oni faktycznie tylko łażą i plotkują i ściemniają. Udają ze pracują jak kierowniczka wejdzie na krojowni. A majstry na to NIC!
4
pracownik 2017-01-14 16:37:00
Ten zakład z każdym dniem przeraża mnie coraz bardziej majstrowe i kierownictwo nie mówiąc już o biurze uważają się za wielkie państwo a nas za najgorsze dziadostwo,nam żałują 5 minut przerwy a sami siedzą na stołówkach ile chcą i kiedy chcą. Fałszywy i zakłamany zakład obym szybko znalazła coś innego. Pozdrawiam wszystkich ciężko pracujących
19
Pracownik 2017-01-17 20:10:29
Te czy się robi czy się leży 2 tysie się należy. A większość przyszła tam po kasę a nie do roboty. A dyrekcja niech się martwi co z tym fantem zrobić.
5
Krojownia z C 2017-01-18 20:10:18
Pozdrawiamy "kierowniczkę" na nowym stanowisku pracy i życzymy dalszych sukcesów.
2
Zostaw swoją opinię o Lear Corporation Poland II - Jarosław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lear Corporation Poland II