brak logo

Piekarnia Król Antoni

Katowice

Opinie o Piekarnia Król Antoni

ja 2014-09-30 12:57:31
Witam, do wszystkich tak gorliwie uczestniczących w dyskusji. Fakt jest faktem przyjmując się do pracy wszyscy macie zapewne czarno na białym jakie są warunki pracy, które akceptujecie. Po co te wszystkie rozterki i żale? Jeżeli wam się nie podoba to daje sobie rękę uciąć że nikt was na siłę nie trzyma mam wolny rynek dlaczego nie szukacie pracy gdzie indziej przecież takie bezrobocie mamy:)
aaa 2014-09-30 15:30:07
Czarno na białym to jest nielegalne zatrudnienie i tyle. W końcu przydałoby się pozew zbiorowy wnieść...
3
taka sobie 2014-10-05 10:46:32
Dostałyśmy 20PLN (dwadzieścia) premii do podziału na trzy (dobry punkt). Może te pieniądze giną gdzieś po drodze ... ?
taka sobie 2014-10-05 10:50:33
może dać znać do gazety o sposobie zatrudniania, bo PIP jest już pewnie sponsorowany przez A.K. i resztę
1
aaa 2014-10-06 20:15:57
Pip to już jest tak sponsorowany przez nich że nic im nie zrobi szkoda gadać... Polska to kraj bezprawia! Wykorzystują jak tylko mogą...a premie giną w rękach menadżerek!!! Trzeba zarabiac na ich nową torebkę ....czy buty... Pazerne osły
1
mmmmaaaaaaagggggg 2014-10-07 16:19:54
tak mają 1100 ale pracują inaczej. bo do 13 i do 20,a soboty do 15.. więc chyba jest różnica.. a w dodatku na głównej piekarni to dziewczyny robią nawet niedziele i soboty tak samo do wieczora, więc raczej nie ma się o co burzyć.. premie byly od utargów a teraz z tego co wiem dostaje każdy sklep.. mniejsza czy większą ale jest co miesiąc. I tyle w tym temacie
1
gocha 2014-10-08 08:35:13
Dziwne bo pracuje dwa lata i premii nigdy nie widziałam na oczy wiec jak nie wiesz to się nie wypowiadaj, ja tez kiedys tyle stalam na sklepie (usunięte przez administratora) 800 zl tylko dostawalam:/
gocha 2014-10-08 10:27:38
Dokladnie stalam 6.00-13 i 13-20. I 800 zl moalam
eee 2014-10-22 11:14:04
Haha ale jaja.a o premi to spoko trzeba sobie na nia za służyc zeby ja dostac .pozdrawiam
kasjer 2014-10-23 18:56:36
Tak premia jest o ile ktoś na nią zasłuży:) Czasem mniejsza czasem większa ale jest:)
Liroj 2014-10-27 08:26:51
Tak patrząc ze swojego punktu widzenia to za 800 zł ciężko byłoby mi się utrzymać przy życiu pracując w zasadzie na pełny etat. Zastanawiam się dlaczego nie ma dyskusji z przełożonymi na temat wyższych wynagrodzeń czy wprowadzenia prawdziwych, a nie sztucznych premii? Jeżeli nie ma chemii między pracodawcą a pracownikiem to po co taka współpraca ma trwać..
kasjer 2014-10-27 09:49:22
Ciężko się utrzymać to jest tragedia. Ale w tej firmie jest tak że albo pracujesz albo do widzenia. I tak niedawno podniesli pensje bo było dużo mniej i nie ma mowy żeby dali więcej. Do tego umowa zlecenie bez żadnych składek.... Firma kogucik
Ja 2014-10-28 23:14:02
Oj dziewczyny tak czytam wasze wypowiedzi i zastanawiam sie czy zajęcie sobie sprawę z tego ze w necie nic nie ginie, nawet jeżeli pozornie sądzicie ze jesteście anonimowe. Zastanawiam sie czy wasz pracodawca juz wystąpił do administratora po wasze ip czy juz moze zgłosił to na policję... Polecam wziąć to pod uwagę bo w tym kraju na wszystko sa paragrafy.
Ps. Pracująca na etacie i doświadczona w przesłuchaniach w sprawie postów jako oskarżona- niestety:/
alka 2014-11-29 20:41:59
To stanie po 7 godzin, co pisałyście 6-13 i 13-20 to się tyczy jakiego stanowiska? Te 800 złotych było liczone jako premia, czy główny zarobek, bo tez nie zrozumiałam.. Może to tylko kasa liczona za stanie w weekendy? Bo cos mi się nie chce wierzyć, by Piekarnia Król Antoni źle płaciła swoim pracownicom.
2
bmw 2014-12-04 11:25:39
Prawda jest taka, że poszukują osób uczących się tylko po to żeby mieć z nich zarobek.. Mają szeroko i głęboko w d.... pracowników..
Z resztą co się dziwicie, że macie małe wypłaty, jak panie menadżerki muszą mieć wypasione firmowe auta ..
1
olga 2014-12-04 20:37:27
własnie co prawda to prawda. 800 zł to zarobek za cały miesiac plus dwie soboty w tym patrzą tylko jak zaoszczedzić na pracownikach. i jak wykorzystac
slodki 2014-12-07 15:37:48
mam.pytanie.czy orietuje sie ktoś z Państwa ile zarabia samodzielny dobry znajacy swoj fach cukiernik i ile musi pracowac godzin w miesiacu na te pieniądze.
Belmondo 2014-12-07 16:22:39
Jak se gościu chcesz mówisz czarno na białym P. (usunięte przez administratora)to prosze ostrzec pana szefa Pana (usunięte przez administratora)że jutro wpadne to znaczy 07.12.2014 z PIP i zobaczymy czy on ma ich w garści z tego co wiem tam pracują ludzie na czarno bez umów P.Król płaci im tygodniówki po 200 złotych i to sie dzieje nagminnie ludzie tam pracują po 12 a nawet 16 godzin i co P. (usunięte przez administratora)wcale tam nie wygląda różowo jak pan to opisuje z poważaniem nieznajomy
agnieszka 2015-03-12 20:08:23
I jakie warunki są obecnie? Macie dziewczyny umowe o prace? To co się dzieje w tej firmie to żenada.
mag 2015-03-14 22:33:12
Jak chcecie zarabiać to musicie dostać się na "35" (inkubator kariery). Tam strzelisz kilka razy z ucha i jest premia, umowa a w przyszłości awansik. Uwaga na blondynki X
1
wwwwww 2015-03-26 19:11:50
oj sąsiad sąsiad....puk puk w główkę
andrzej 2015-03-28 13:50:04
Mag ma stuprocentową rację. Sama praca nie jest zła, gorzej z pracownikami. Nie polecam.
1
aaa 2015-03-29 14:29:12
a co masz do pracowników? Bo nie rozumiem. Z czym ma racje? Z inkubatorem kariery? Facet jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo guzik wie a dużo pisze
beata 2015-03-29 19:23:45
mag czegoś nie wie a snuje domysły ... żal
ewelina 2015-04-29 19:18:21
A prawda jest taka,ze jak idziesz na rozmowe o prace to wszystko jest omawiane,ile sie zarabia,jaka umowa,ile godzin oraz soboty mamy zrobic.Aha jescze jedno przyjmujac sie do piekarni zarobek pasuje?zwalniajac sie to juz zostaje tylko głupie gadania. Praca jest ok. Dajcie chociaz umowe i bedzie jeszcze lepiej ,lub ubezpieczenia. I oddajcie nam zniźki na asortyment☺pozdrawiam.☺☺
klient 2015-06-19 20:10:31
byłam w dniu otwarcia nowego sklepu w Dąbrowie Górniczej MASAKRA eksepedientka z rękami w kieszeniach pyta co podać? miałam odpowiedzieć że kilo ziemniaków , druga z kubkiem w ręce , zero wiadomości na temat składu pieczywa ..pytam co to jest ten chleb siedem ziaren odp no ma w sobie 7 ziaren ! Ręce mi opadły na pewno tam nie wrócę mimo że mam blisko ,,,
1
ja 2015-06-24 20:18:12
ja pracuje juz jakis czas, ale dziwia mnie wasze opinie,bylam wiele razy przy rozmowach kwalifikacyjnych na moim sklepie i jakos wszystko laski maja powiedziane, jaka umowa itd ja rowniez wiedzialam na co sie pisze wiec o co chodzi...?
ara 2015-06-28 02:50:41
Piekarnia jest jedną z bardziej znanych firmy rodzinnych.Można powiedzieć, że firm, które w podobny sposób funkcjonują jest niewiele, a tym bardziej w rynku pieczywiarskim. Zakwalifikowałbym tutaj jeszcze ewentualnie piekarnię Grzybki, chociaż, nie wiem czy oni oferują lepsze wynagrodzenie pracownikom.
ewa 2015-07-10 15:52:32
Pracujemy za niecałe 35 zł na dzień a za dzień wolnego oddajemy 40;/ To jest zenada. Umowa zlecenie a stałe godziny pracy w wyznaczonym punkcie i terminie pod kontrolą koordynatorek... czyli co cech umowy o pracę. Ale tak jak ktoś ma dużo kasy to mu sie w głowie wali
1
Orko 2015-08-24 21:55:47
Nie opowiadaj ewa, że dostajecie dniówki 35 zł. Przecież w moim przypadku 35 zł to byłby tygodniowy koszt dojazdu do firmy. Nie jestem w stanie zaakceptować takich pieniędzy, tym bardziej, że obroty firmy są przecież zdecydowanie wyższe. Czy im nie zależy na tym aby mieć stałych pracowników, bo podejrzewam, że rekrutacja tam jest nieustanna.
2
Dorota 2016-01-07 11:38:05
A jak myślicie o jakości np tortów bo ostatnio zamówiliśmy tort na urodziny trzylatka i był okropny goście po dwa razy włożyli do ust i zostawili resztę.Był suchy nie nasączony w ogóle słodki że w gardło aż drapało ,kremu było nawalone tak żeby był ciężki .A krem chyba był na bazie margaryny .dzisiaj rano dzwoniąc do firmy powiedzieć jaki tort zrobili pan wysłuchał nawet nie do końca i się rozłączył ,"pełna kultura".Pomijając to tort miał ważyć 2 kg to w poniedziałek dzwoni pan czy może ważyć 2 kg 40 dag bo taki im wyszedł zgodziłam się ,a przy odbiorze okazało się że waży 2 kg 60 dag .Najprawdopodobniej już nie zamówię nigdy tam tortu i będę innych znajomych i nie tylko informowała jak traktują klientów.
1
Dorota 2016-01-07 11:42:43
A jak myślicie o jakości np tortów bo ostatnio zamówiliśmy tort na urodziny trzylatka i był okropny goście po dwa razy włożyli do ust i zostawili resztę.Był suchy nie nasączony w ogóle słodki że w gardło aż drapało ,kremu było nawalone tak żeby był ciężki .A krem chyba był na bazie margaryny .dzisiaj rano dzwoniąc do firmy powiedzieć jaki tort zrobili pan wysłuchał nawet nie do końca i się rozłączył ,"pełna kultura".Pomijając to tort miał ważyć 2 kg to w poniedziałek dzwoni pan czy może ważyć 2 kg 40 dag bo taki im wyszedł zgodziłam się ,a przy odbiorze okazało się że waży 2 kg 60 dag .Najprawdopodobniej już nie zamówię nigdy tam tortu i będę innych znajomych i nie tylko informowała jak traktują klientów.
Romek 2016-01-07 14:50:54
Ja chciałem się zapytać jak wygląda taka rozmowa kwalifikacyjna i czy są jakieś testy praktyczne czy przyjmują jakoś od ręki, oraz jaka jest najniższa suma czy większa niż średnia krajowa?
dario 2016-01-16 12:11:55
na rozmowę trzeba się umówić i zostaną przedstawione warunki pracy. Nie ma tak że każdy punkt tyle samo zarabia. A co do premii nikt nie daje kasy za siedzenie w syfie przecież koordynatorki widzą jak jest na sklepie odbierają telefony ze skargami i nikt za to nie będzie doceniał pracownika.
ferdek 2016-01-18 21:08:51
@dario przecie wiadomo że nie dostanie się ot tak premii ale dobrze, żę jest ona w ogóle możliwa, żeby doliczyć sobie do zarobków. Zawsze jest to dobra opcja dla początkujących.
basia 2016-01-23 19:31:33
Premie to się dostaje jak się ma znajomości z koordynatorkami, w przeciwnym razie góra 50 zł można sobie wymarzyc i nie zawsze. Nie ma jasno określnoych zasad co trzeba zrobić żeby premię otrzymać;/
kamil 2016-01-24 20:27:36
to może warto porozmawiać o tym z przełożonym @basia? W sumie 50 złotych piechotą nie chodzi, więc chyba warto poznać wytyczne do otrzymania takiego dodatku w piekarni.
pol 2016-01-25 14:41:43
a dlaczego jedna osoba ma miec 50 a druga stówe? niestety ale kierowniczki mówią ze kazda placi inaczej
dosko 2016-02-05 18:22:56
Coś mi się wydaje @basia, że jednak jesteś w błędzie, wystarczy bowiem zapytać szefostwo na jakiej zasadzie dawane są premię, bo jest różnica 100 pln czy 50 pln premii.
elka 2016-02-12 14:30:43
Jak wam tak zle bez tej premii to czemu jeszcze tam pracujecie??? Lepiej się zwolnic i poszukać lepszej pracy.
Romek 2016-02-19 17:50:12
@dario to dośc przykre, bo trochę odbiera radość życia i lekko zniechęca, ale uwazam, że zawsze warto się sprawdzić, chociaż na kilka tygodni, serio to nie boli
***** 2016-03-07 23:13:00
Nie polecam. Wszędzie tylko nie do króla, tam jest wyzysk trzeba walczyć o swoje ...
Raf 2016-03-19 12:56:37
No nie wiem czy nie wartto, moim zdaniem właśnie warto i generalnie najlepiej sprawdzić wszystko na własnej skórze, zawsze przeciez można odejść jeśli trzeba
janek 2016-05-07 22:28:54
z mojego doświaczenia powiem, ze naparwde dobre mają i świeże co ważne pieczywo, też spokojnie można do nich iśc po południu, bo mają 2 razy dziennie takie dostawy.
patrycja 2016-06-09 15:06:24
A co ma świeżość pieczywa do warunków pracy? To forum o warunkach pracy!! Warunki tragiczne, brak premii za dzień wychodzi 32 zł około w miesiącu a za wolne oddajemy 40. Tragedia nawet na chleb ni ma
andrzej 2016-06-15 21:58:46
A jednak nadal tam pracujesz @patrycja dziwi mnie to po co skoro jak piszesz nawet na chleb nie starcza? Zastanawia mnie jaką masz umowę bo z tego co się orientuje to każdy pracodawca musi teraz zapewnić średnią krajowa wiec to 32 zł nijak ma się do tego
Ania 2016-06-23 14:46:02
Średnią krajową ma sie na umowie o pracę a my mamy zlecenie!! Jak mnie denerwują bezmyślne komentarze
2
bisja 2016-06-23 17:32:28
ale to na wszystkich stanowiskach macie zlecenie na amen czy jednak jest jakaś szansa żeby zdobyć umowę o pracę?
eliza 2016-06-30 21:46:24
Nie na wszystkich stanowiskach jest zlecenie. Zlecenie jest tylko na stanowisku sprzedawca. Jednak wychodzi nam z podstawy np. 35 zł a za dzień wolny musimy oddać 40 zł.... pracujemy mając narzucone godziny pracy i niestety w tym momencie powinna być umowa o prace
janek 2016-07-08 22:41:22
Nawet jeśli są nadgodziny to nie problem, zarobki i tak się zgadzają.
Zostaw swoją opinię o Piekarnia Król Antoni - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Piekarnia Król Antoni