Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: ZEITMANN

zdjecie uzytkownika
ej kurczak - 2014-11-10 21:05:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [kurczak - 2014-11-10 20:00:23]:
Ej kurczak, co Twoja opinia ma dla kogokolwiek znaczyć? :) hahaha rozbawiłeś mnie na prawdę :) Nie tylko Ty, ale wszyscy, którzy piszą w ten sposób. Napisz konkretnie co Ci nie pasowało... nie wiem: mieszkanie nie takie? nie wypłacili Ci pieniędzy?? A może po prostu miałeś wygórowane oczekiwania co do warunków panujących na miejscu ... To tyczy się do wszystkich! Zastanówcie się czasem co piszecie:/ przez Was ktoś może nie pojechać do pracy tylko dlatego, że np. kogoś wywalili za picie alkoholu, a teraz wypisuje tu farmazony :/ ! Pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
loft - 2014-11-11 16:21:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
prawda to ze teraz ma byc znowu bardzo duzy nabor na zabawki? podobno do 20 grudnia praca, pozniej przerwa i w styczniu powrot. znajomy co przez zeitmana pracuje mi mowil, ze tak im w niemcech mowia. prawda to, wysylac cv?a myslicie, ze jak sie powolam na znajomego to mam szanse? podal mi dane tej dziewczyny co sie tym zajmuje, ale ja srednio niemiecki znam i sie boje.. co myslicie??? znajomy mieszka w gernsheim
zdjecie uzytkownika
ddd - 2014-11-11 22:01:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wysyłaj nie masz nic do stracenia
zdjecie uzytkownika
ahaba - 2014-11-12 00:39:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ten niemiecki to jednak lepiej znać, a przynajmniej rozumieć co do ciebie mówią. Kilka osób wylecialo za brak znajomości, i to po 1 czy 2 dniu.
A o powrocie w styczniu póki co, nic nie wiemy.
zdjecie uzytkownika
mlody23 - 2014-11-12 13:39:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
To ja nie rozumiem ,przeciez znajomosc jezyka sprawdza agencja ,pozniej dzwoni pracodawca z niemiec i tez sprawdza niemiecki ,to dlaczego wywalaja tych ludzi? Przeciez znajomosc byla sprawdzona. To moze oni wymagaja lepszej znajomosci ? Bez sensu ,czlowiek sie nastawi na prace ,a oni go wywala ,tylko kase straci
zdjecie uzytkownika
heh - 2014-11-12 15:33:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jezeli zatrudniaja duza liczbe polakow ,to powinni jakiegos majstra polaka dac ,takie jest moje zdanie
zdjecie uzytkownika
wasa - 2014-11-12 16:41:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
gadanie u nas są tacy ludize co ledwo po niemiecku gadają ale nikt ich nie wywala. pewnie zalerzy gdzxie się robi
zdjecie uzytkownika
asiek - 2014-11-12 20:55:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja polecam ich, pracuje w (usunięte przez administratora) w Playmobile i jestem bardzo zadowolony. super agencja
zdjecie uzytkownika
Anka - 2014-11-13 09:55:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [asiek - 2014-11-12 20:55:46]:
akurat wczoraj były duże zwolnienia 15 osób jedzie do domu. jak się cieszysz pewnie jesteś wśród tych co mają pracę do świąt. powiedziano nam że będziemy mogli wrócić do pracy w kwietniu. praca dobra szkoda że już koniec. trzeba szukać czegoś innego.
zdjecie uzytkownika
ahaba - 2014-11-13 10:52:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mlody23 - 2014-11-12 13:39:48]:
No właśnie nie do końca sprawdzają, kilka prostych pytań, albo kandydat przekarze słuchawkę wujkowi, a potem przyjeżdża na miejsce i nic nie kuma. Ale faktycznie są osoby mówiące bardzo słabo, jakoś sie chyba nie rzucily w oczy. No ale ryzyko, że się przyjedzie i pojedzie, istnieje.
zdjecie uzytkownika
anonimowymarek - 2014-11-13 14:29:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ahaba - 2014-11-13 10:52:20]:
zawsze możesz kogoś podstawić - twoje ryzyko. Ale wierzcie mi że kupę osób się w ten sposób dostaje do roboty. U nas jest to samo. musisz zaryzykować i tyle. na miejscu nie potrzeba niemieckiego to ściema. tylko przy podpisywaniu mowy trzeba być z kimś kto zna żeby się nie zorientowali. Jak nie robisz zadym i dobrze pracujesz nikt się nie zorientuje.
zdjecie uzytkownika
Toll - 2014-11-13 17:20:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [anonimowymarek - 2014-11-13 14:29:58]:
jak jest dużo obcokrajowców to to przejdzie ale jak jest was kilku to się zorientują. Zależy też czy kumasz ale słabo mówisz co jest dość częste, czy nic nie kumasz i nie mówisz wtedy mogą cię przyłapać że nie rozumiesz poleceń. Jak bym nie znał niemieckiego i nie miał roboty w Polsce też bym ryzykował najwyżej wydasz kasę na paliwo. Trzeba mieć jaja i czasem ryzykować ;)
zdjecie uzytkownika
cuc - 2014-11-13 17:53:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a do MyToys jeszcze szukaja????
zdjecie uzytkownika
tadek - 2014-11-14 11:14:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wedlug mnie jezeli jest jakakolwiek grupa obcokrajowcow powinna ona jak najszybciej zdobyc umiejetnosci i posiasc ten jezyk. Oczywiscie na krotka mete mozna krecic i udawac ale jaki jest tego sens jezeli ktos mysli o dluzszej wspolpracy z firmami niemieckimi. Poza tym znajac jezyk zawsze latwiej o dodatkowe benefity.
zdjecie uzytkownika
tadek - 2014-11-14 11:14:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wedlug mnie jezeli jest jakakolwiek grupa obcokrajowcow powinna ona jak najszybciej zdobyc umiejetnosci i posiasc ten jezyk. Oczywiscie na krotka mete mozna krecic i udawac ale jaki jest tego sens jezeli ktos mysli o dluzszej wspolpracy z firmami niemieckimi. Poza tym znajac jezyk zawsze latwiej o dodatkowe benefity.
zdjecie uzytkownika
pra - 2014-11-14 13:26:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mój znajomy pracował w jakieś fabryce samochodów w Niemczech to mówił że widział taka sytuacje jak gościa zwolnili właśnie za brak język tzn. nie rozumiał w ogóle poleceń po niemiecku.
zdjecie uzytkownika
potrzebuje informacji - 2014-11-15 13:37:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
moze mi ktos powiedziec jak naprawde jest z ta firma w michelstadt? jest praca czy jej nie ma?napiszcie szerze..........
zdjecie uzytkownika
malami6 - 2014-11-19 14:58:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, wybiera się ktoś w najbliższym czasie do Hamburga do pakowania przypraw?
zdjecie uzytkownika
izzi - 2014-11-20 16:38:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [malami6 - 2014-11-19 14:58:16]:
ja się wybieram na poniedziałek. jak coś to pisz na maila izun88@wp.pl
zdjecie uzytkownika
malami6 - 2014-11-20 17:05:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [izzi - 2014-11-20 16:38:52]:
ok.
zdjecie uzytkownika
max - 2014-11-25 10:49:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wszystko ucichło.. Każdy wyjechał do pracy?
zdjecie uzytkownika
sisu - 2014-11-27 14:46:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak - już nikt nie został w tym kraju. ty i ja jesteśmy ostatnimi polakami żyjącym w Polsce. Niemcy chcą zaorać Polske i posadzić tu buraki :D
zdjecie uzytkownika
uzumymw - 2014-11-27 20:18:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
spokojnie są jeszcze chętni na wyjazd ;P
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: zadano mi kilka podstawowych pyt po niemiecku i przeszłam rekrutacje
Pytania:
zdjecie uzytkownika
hahah - 2014-11-28 14:25:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to ja jeszcze sie dopisuje do osob polakow ktorzy nie pojechali za granice. ale chyba sie powoli do takiego nwpoego startu zaczynam szykowac, w koncu nie mozna cialge pracowac za bezcen :D a tak serio to moze macie jakies fajne pomysly co teraz mozna zrobic zeby zarobic ;)? bo pomysly sie mi juz powoli koncza i nie chce ryzykowac
zdjecie uzytkownika
gr - 2014-11-29 01:05:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co wiem, Zeitmann nie rekrutuje juz do my toys (zawiniła agencja na miejscu) no ale różne maile i jak . Jeśli ktoś chce się tu dostać to przez inne firmy.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZEITMANN
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy ZEITMANN?
Zadaj pytanie
x