Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Interesujący profil? Udostępnij!

Profil firmy: ZEITMANN


Oceniono 892 razy
Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.
Otrzymuj powiadomienia
Obserwuje: 126 osób
zdjecie uzytkownika
elektryk 2 - 2014-03-24 13:08:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy jest mozliwosc osiedlenia sie na stale? czy elektrycy pracuja raczej w jednym miejscu czy jezdza po calych Niemcach?
zdjecie uzytkownika
elektryk - 2014-03-24 19:30:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
z naszego wyjazdu kilka osób zostało w jednym miejscu, wiem że jeden od nas jest w Augsburgu ale na początku raczej jeździsz. Na jednej budowie zależności od wielkości jesteś 2 -3, max 4 miesiące i jedziecie dalej. Wiem że niektórzy byli nawet krócej w jednym mieście. Tym lepiej znasz niemiecki tym więskza szansa że gdzieś się zaczepisz i nie będzie jeździł. Mi to nie przeszkadza ja moge jeździć byle pieniądze były dobre i był internet na mieszkaniu :)
zdjecie uzytkownika
aus Polen - 2014-03-24 22:46:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Staszek, skoro jestes sam z Polski to z kim mieszkasz na chałupie?
Jak dogadujesz se z pracodawca i innymi przy robocie. Kurs Ci wystarczył?
Czy w umowie jest mowa o minimalnej ilosci godzin jakie powinna zapewnić agencja
w DLu.

Do Elektryków.
Jakie sa koszty codziennych dojazdow do pracy, bo to chyba najwayniejsze poza platnosciami za chalupe. Daleko macie na budowy?

W jakich godzinach pracujecie najczesciej.
Czy wszyscy z waszej grupy po kursie pracuja na budowach czy moze sa tez tacy co trafili do innych firm elektro?
Czy na mieszkaniach macie zawsze pralke,prysznic,kibelek,kuchenki? Co z internetem? Jesli nie ma to pozostaje handy z karta - jaka siec polecacie
do internetu na karta?
Czy macie zapewnione TV aby na co popatrzec po robocie - czy trzeba brac z Polski?
Co z parkingami, czy zawsze jest zapewnione miejsce parkingowe przy chalupie i w miejscu pracy czy trzeba sobie radzic samemu ?
Może cos na temat codziennych problemow zycia. Porady i przestrogi mile widziane.
zdjecie uzytkownika
Toad - 2014-03-24 23:20:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tez chętnie bym się dowiedział jak to wygląda w zeitmann z zakwaterowaniem, a raczej wyposazeniem tych kwater i obłożeniem lokatorów.
zdjecie uzytkownika
elektryk - 2014-03-27 20:42:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [aus Polen - 2014-03-24 22:46:46]:
Jak znajdę czas na weekendzie to ci odpisze! Ale żeś się rozpisał ;)
zdjecie uzytkownika
seba - 2014-03-28 13:08:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam. mam krótkie pytanko... czy ktos prcowal pracuje w tej Firmie jako Stolarz ?? jak to wyglada ?? z góry Dzieki :)
zdjecie uzytkownika
pepik - 2014-03-28 16:13:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak przedstawia sie sprawa z slusarzem spawaczem
zdjecie uzytkownika
jurek - 2014-03-28 17:44:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niby mój niemiecki jest całkiem niezły ,uprawnienia i doświadczenie też ok. ale brak prawa jazdy już jest problemem no bo chodzi o dojazd do pracy,rozumiem że wynajmują mieszkania daleko od roboty no i kicha...
zdjecie uzytkownika
Marek - 2014-03-29 10:58:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niby nie daleko ale ale chcą żeby miał każdy prawo jazdy i był niezalerzny. Ale zawsze da się wyjechać bez prawka przypominaj się to cię wezmą. Na mieskzaniu jest sporo osób bez prawka i jakoś im to nie przeszkadzało
zdjecie uzytkownika
seba - 2014-03-29 12:56:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam jeszcze raz :) dajcie znac jak wyglada praca jako Stolarz ??? dzieki
zdjecie uzytkownika
end37 - 2014-03-29 13:57:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
byłem z nimi dwa razy po jakieś 4 miesiące raz w Villingen-Schwenningen drugi raz w Passau. Z Zetimana było 3 chłopaków razem ze mną. Pracowaliśmy na stolrarni raz w małym zakłądzie drugi raz w troche większej firmie bardziej na montarzach u niemcuchów w domu. Pieniądze się zgadzały, mieszkanie było znośne ale małe. Była kuchnia lodówak itp. W mniejszej firmie troche napoczątek patrzyli nam na ręce bo nie dowierzali że się na robocie znamy ale po kilku dniach nie było już żadnego problemu. Nie iwme czy ty jedziesz na budowalnke, na meble, czy na montarze ? Ogólnie nic nie moge tej agencji zarzucić nie było za wiele z nimi kontaktu po tym jak wyjechałem ale to też dla tego że nie było problemów. Jak się na robocie znasz to se dasz rade
zdjecie uzytkownika
seba - 2014-03-29 15:05:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
end37 dzieki za info. Ja gadalem z nimi to chce na montaż bo juz przeszlo 3 lata jestem w austrii ale tam godziny pracy sa masakryczne bo po 12-14h a kasa jak za te godziny malo, szkoda tylko ze w niemczech nie ma 13-14stki :/ nie wiem jak to bedzie wygladalo godzinowo w tej firmie ? pracowalem tez w Niemczech w Passau z mojej firmy i tam 10h to jest max a piatek tak z 5h i koniec. Mam dobre stanowisko w mojej obecnej firmie ale nie ma zycia prywatnego, nie ma czasu nic pozalatwiac itd. A ty wiesz cos jak tam jest na montażach ?? Jezyk znam w bardzo dobrym stopniu, stolarzem jestem prawie 15lat wiec nie powinno byc zle. chcialbym sie tam gdzies ulokowac na dłużej.
zdjecie uzytkownika
jurek - 2014-03-29 20:07:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a pracował może ktoś z was jako elektryk przy montażu i sznurowaniu szaf,jeśli tak to może tak krótko by coś powiedział o wymaganiach jakie stawiają przy tej pracy
zdjecie uzytkownika
hydraulik - 2014-04-07 10:04:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zastanawiam się nad tym kursem niemieckiego przed podjęciem pracy.Cz ktoś może napisać ile osób oblali na egzaminie końcowym w ubiegłym roku. Czytałem że był taki kurs organizowany dla elektryków.
zdjecie uzytkownika
aus Polen - 2014-04-08 12:37:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [elektryk - 2014-03-27 20:42:53]:
Chyba robicie po 12 S/T von Montag bis Sontag.
Może teraz bedzie latwiej. Bitte kurze Antworten.

1.Po ilu mieszkacie na chalupach?
2.Porozumienie na poczatku na robocie. Kurs wam wystarczyl?
3. Czy w umowie jest punkt o minimalnej ilosci Stunde per Monat jakie powinna zapewnić agencja w DLu?
4. Jakie macie koszty codziennych dojazdow? Wie viel Euro per Monat?
5. Daleko macie zur Arbeit? Wie viel km Vor und zurück?
6. W jakich godzinach i ile dni w tygodniu pracujecie ?
7. Czy na mieszkaniach macie zawsze Waschmaschine,Dusche,Klosettbecken,Kocher?
8. Czy zawsze macie internet w chałupie?
10. Handy na karta - rufen/Netz. Jaka siec bedzie gut?
11. Trza na co patrzec nach Arbeit. Czy macie zapewnione TV w ramach czynszu?
12. Czy zawsze jest zapewniony Parkplatz bei Haus und Arbeitplatz w ramach czynszu?
13. Jak traktuje sie nowych arbeiterów z poza DLu? Jest pomoc na poczatek czy moze odwrotnie?

Porady i przestrogi elektrykow w DLu dla elektrykow w PL chcacych wyjechac nach Deutchland mile widziane. To że Zeitmann jest gut agencja juz wiemy, ale moze sa inne sprawy, ktore warto wiedziec przed pojeciem decyzji wyjazdu.
zdjecie uzytkownika
roller - 2014-04-09 23:54:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to ładnie ktoś popisał się mieszanką polsko-niemiecką :) ale może rzeczywiście ktoś jest w stanie odpowiedzieć na te pytania? lub ich część?
zdjecie uzytkownika
Zbyszek - 2014-04-10 14:56:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To ja już nie wiem, czy warto ryzykować taki wyjzad z Zeitmann, czy nie, opinie są bardzo zróżnicowane, ale hcyba spróbuję.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-04-11 18:06:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niby co ryzykujesz bo ja nie rozumiem ? Chyba żadna agencja co wysyła do Niemiec nie ma tylu pozytywnych komentarzy. Ja się ich nie boję bo za dużo ludzi wysyłają żeby się w jakie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bawić. Zobacz sobie ile ogłoszeń na swojej stronie mają do tego kursy niemieckiego za darmo organizują
zdjecie uzytkownika
Darek - 2014-04-12 07:56:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aus Polen, mam chwilę bo wczoraj po wieczorem zjechałem już na przerwę świąteczną to Ci trochę odpiszę:
Ja pracowałem do tej pory w dwóch miejscach - w Hannoverze i Wurzburgu. W pierwszej robocie było nas 5 na mieszkaniu, w drugiej 6 (po dwóch w pokoju). Wiadomo - pralka, kuchnia zawsze jest. Internetu nie było. TV też nie.
Na początku wystarczyło mi to, co nauczyła mnie Kasia w Krakowie, ale na miejscu musiałem się jeszcze dodatkowo uczyć niektórych słów, mam fajnego niemca z Drezna z którym teraz pracuję to mi pomaga.
Nikt ci nie zapewni minimalnej ilości godzin ale jak płacą za twoje szkolenie językowe i biorą do roboty to nie po to żebyś siedział na mieszkaniu - to nie Holandia.
Nowych arbeiterów traktuje się w porządku pod jednym warunkiem - jak starają się coś mówić po niemiecku, nawet jak słabo, źle, ale mówią. Przyjedzie taki mruk i nic nie powie to wiadomo że go będą źle traktować bo nawet nie wie co do niego mówią. Miałem takiego Marcina z Gdyni to po tygodniu musiał zjechać bo nie znał prawie żadnych słów po niemiecku.
Jak chcesz wyjechać do roboty to na początek Zeitmann jest w porządku, ale jak się sam nie będziesz uczył to nic z tego nie będzie.
zdjecie uzytkownika
nurek - 2014-04-16 22:10:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ech, szkoda, że ten język trzeba znać w Zeitmannie. Gdyby nie to to długo bym się nad wyjazdem nie zastanawiał
zdjecie uzytkownika
aus Polen - 2014-04-17 08:55:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co zes napisal to najwieksza niewiadoma to poranna toaleta. Kazdy wstaje do roboty, z kibela trza przecie rano skorzystac. Musi byc niezle zamieszanie. Myslalek ze na mieszkaniach jest maks po 3 chlopa, bo niby firma dba o byt pracownika a tu pakuja tyle luda i daja jedna toaleta. Z tym jest jednak troche marno. Ciekawe jak sobie z tym radzicie?
Trocha sie wyjasnilo, dziekuja Darek. Zostalo juz niewiele znakow pytania.

4. Koszty codziennych dojazdow na robote? Wie viel Euro per Monat?
5. Daleko macie zur Arbeit? Wie viel km Vor und zurück?
6. W jakich godzinach i ile dni w tygodniu pracujecie ?

10. Handy na karta - rufen/Netz. Jaka siec bedzie gut?

12. Czy zawsze jest zapewniony Parkplatz bei Haus und Arbeitplatz w ramach czynszu?
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-04-11
Żródło: monsterpolska.pl
Rzeszów
(podkarpackie)
Opcje Zapisz Prześlij Drukuj Oferty pracy e-mailem   Praca w firmie Zeitmann Zobacz podobne oferty         Jesteśmy firmą zajmującą się rekrutacją fachowców do krajów niemieckojęzycznych. Wraz z naszym niemieckim partnerem organizujemy kursy języka niemieckiego dla elektryków oraz hydraulików z gwarancją pracy. W związku z organizacją nowego kursu ję
zdjecie uzytkownika
Hebel - 2014-04-18 09:39:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma chyba może pochwalić się sporą rzetelnością względem swoich pracowników. Poduczę się niemieckiego i myślę, że warto spróbować. Bo z tego co widzę jest całkiem nieźle z tą firmą.
zdjecie uzytkownika
rei - 2014-04-18 17:54:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aus Polen fajnie że się uczysz języka ,ale proszę nie pisz już więcej po niemiecku bo robisz masę błędów ,pojedziesz na miejsce to będziesz się wykazywał
zdjecie uzytkownika
aus Polen - 2014-04-18 22:57:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiadomo czy wyjade i nie chodzi o wykazywanie jakes. Dziekuja rei za porady. Szkoda ze nie som na temat, ale za to typowo polski styl czyli docinka i brak odpowiedzi na pytania.
zdjecie uzytkownika
Tupac2 - 2014-04-19 09:11:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A na jakie stawki w zeitmannie można liczyć wie ktoś, bo o tym ciągle nic nie mogę wyczytać, dajcie znać :)
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZEITMANN
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x