Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ZEITMANN

Pracowałeś w firmie ZEITMANN i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Mozil - 2014-07-09 22:49:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ciekawe, ale może oni wybierają pracowników po tym jak oni wyglądają:)? Po jasny gwint im takie zdjęcia...
zdjecie uzytkownika
say me - 2014-07-10 19:15:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak wygląda załatwianie papierów u nich? wybieam się do monachium jako sprzątaczka na lotnisku
zdjecie uzytkownika
lejla - 2014-07-13 15:49:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [say me - 2014-07-10 19:15:38]:
jeśli jesteś zmotywowana i potrzebujesz kasy to wytrzymasz. Firma, do której jedziesz nie nalezy do najlepszych. Dlaczego naliczają ludziom przez 2 miesiące 6 klasę podatkową, skoro automatycznie powinna byc taka jaką masz w Finanzamt? Warunki mieszkanieowe trochę kiepskie i drogo, 300 euro za łóżko w pokoju z 1 lub 2 osobami. W firmie brakuje narzędzi do pracy, ci co tam byli wiedzą dobrze o czym mówię. Ale tak jak mówię jeśli trzeba Ci kasy to wykłócisz się o swoje. Ja byłam parę miesięcy i nie moge powiedzieć, że nie udało mi się zarobić. Trzeba zacisnąć zęby i mieć w (usunięte przez administratora) kierownictwo i całe biuro. A Zeitmann w sumie nic do tego nie ma. Wysyłają do pracy i na tym się ich rola kończy. Mogli by wynegocjować lepszą cenę za to mieszkanie bo to jest paranoja.
zdjecie uzytkownika
say me - 2014-07-13 16:29:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak jestem zmotywowana, a czy mieszkania nie można szukać na własną rękę po np. po 1 miesiącu jeśli jest tak drogo? aha czy dojechać do monachium to można autokarem? bo nie chcę leciec samolotem bo drogo wyjdzie.
zdjecie uzytkownika
Wujek - 2014-07-13 19:58:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy jak wyslalem aplikacje do Zeitmanna w kwietniu, to jest mozliwosc ze jeszcze do mnie zadzwonia? Czy trzeba po raz kolejny wysylac? Pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-07-17 09:54:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie czy któryś z hydraulików który robił kurs języka już pojechał?
zdjecie uzytkownika
xyx - 2014-07-17 17:03:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w Krakowie została ostatnia grupa ale one są pomieszane między elektryków i hydraulików więc nie wiem ilu z nich było hydraulików. Ale jak przyjąć że połowa to już z 15 musiało wyjechać
zdjecie uzytkownika
lejla - 2014-07-19 09:53:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [say me - 2014-07-13 16:29:14]:
oczywiście, że możesz czegoś poszukać na własną rękę, ale wcale nie jest tak łatwo wynająć mieszkanie. Oby Ci się udało.A do Monachium jeździ Sindbad(tylko długo) i wiele innych autokarów i busów.
zdjecie uzytkownika
say me - 2014-07-19 13:39:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lejla - 2014-07-19 09:53:26]:
dzięki :)a jak wygląda załatwianie spraw na miejscu? Przyjadę do Monachium i gdzie się zgłosić? Wiem że w agencji mi wszystko powiedzą, ale ja wolę wszystko wcześniej wiedzieć i to od kogoś kto już tam był.
zdjecie uzytkownika
Engella - 2014-07-19 13:45:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DO MONACHIUM jadę. Jadę prawdopodobnie 2-go sierpnia, jako sprzątaczka na lotnisku w Monachium. Jedzie ktoś jeszcze? A może odezwie się ktoś kto tam pracował i (lub) pracuje. Interesuje mnie wszystko począwszy od przyjazdu busem na miejsce. Jadę pierwszy raz, i trochę mam wątpliwości i mętlik w głowie czy dobrze robię itd. Z góry DZIęki :)
zdjecie uzytkownika
Inka - 2014-07-19 14:59:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam tam przez 4 miesiące. Praca nie była ciężka ale ja całe życie pracowałam fizycznie i dla mnie to nie był problem. Przyjeżdżały dziewczyny i po pierwszym dniu nie mogły z łóżka wstać tak były zmęczone. Ale jak ktoś jest przyzwyczajony do pracy to nie będzie miał tu problemów. Nawet niemieckiego nie trzeba znać bo większość pracujących to turczynki. Już któraś wyżej dokładnie napisała że trzeba pilnować by ci dobrą grupę podatkową przypisali. Co do pieniędzy nie moge się przyczepić zarobiłam co miałam zarobić i wróciłam. Dla mnie na dłuższą metę rozłąka z rodziną nie jest możliwa. Ja wyjazdu i pracy tam nie żałuje. Z zeitmanem też miałam do czynienia tylko na samym początku potem musiałam radzić sobie sama ale teraz już tam powinno być dużo polek więc na pewno dasz sobie radę.
zdjecie uzytkownika
Engella - 2014-07-19 21:04:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy umowę podpisuje się w polsce?
zdjecie uzytkownika
Inka - 2014-07-20 17:01:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zeitmann tylko rekrutuje dla (usunięte przez Administratora) i dla tego oni dają ci tylko list intencyjny. Tam jest tylko informacje o tym w jakiej firmie pracujesz ile zarabiasz i ile kosztuje mieszkanie. Oni muszą ci coś takiego dać bo ponoć takie są przepisy. A umowę podpisujesz w Niemczech w Monachium pierwszego dnia na lotnisku z pracodawcą czyli z (usunięte przez Administratora)
zdjecie uzytkownika
Engella - 2014-07-20 18:16:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Inka - 2014-07-20 17:01:21]:
a ta umowa, którą mam podpisać w Niemczech to pewnie tylko po niemiecku? Nie znam tak dobrze niemieckiego, więc nie będę wiedzieć dokładnie co podpisuję..a to na lotnisku czyli muszę przylecieć samolotem, a wolałabym autokarem:O
zdjecie uzytkownika
Anka - 2014-07-20 20:03:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też tam pracowałam, musiałam wrócić do domu z powodów rodzinnych...
Umowa jest po niemiecku, ale na miejscu jest polka to spokojnie wszystko ci wytłumaczy. Nie leć żadnym samolotem, chyba że masz taniej, bo autobusy mi zawsze wychodziły lepiej...
zdjecie uzytkownika
Engella - 2014-07-20 21:40:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Anka - 2014-07-20 20:03:49]:
właśnie też chce autokarem, a czy przed wyjazdem trzeba jechać do ich biura w krakowie żeby wszystko załatwić? bo jak do nich dzwoniłam, to powiedzieli że nie ma takiej potrzeby ale dla mnie to trochę dziwne..
zdjecie uzytkownika
evii - 2014-07-22 10:33:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do mnie dzwonili dzis i też mam jechac do sprzatania do Monachium na lotnisko...
zdjecie uzytkownika
evii - 2014-07-22 10:37:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Inka - 2014-07-19 14:59:10]:
Engella może bedziemy pracować razem hehe bo ja tez mam tam jechac
zdjecie uzytkownika
Ala - 2014-07-22 15:05:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [evii - 2014-07-22 10:37:44]:
Dziewczyny! Jak długo trwa od wysyłki CV do wyjazdu? Byłyście już tam kiedyś? W jakim mniej więcej wieku jesteście? Macie jakieś doświadczenie w pracy zagranicą?
zdjecie uzytkownika
evii - 2014-07-22 20:35:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ala - 2014-07-22 15:05:13]:
nie byłam za granicą ale jestem gotowa wyjechac. mam 21 lat. a co do wyjazdu to nie wiem
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-23
Żródło: zeitmann.pl
Ingolstadt
(Niemcy)
  Obowiązki:- Rozładunek i załadunek towarów,- Udział w sprawnym funkcjonowanie magazynu,- Optymalne wykorzystanie przestrzeni magazynowej,- Obsługa ciągnika magazynowego po przeszkoleniu. 
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
Engella - 2014-07-24 10:04:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ala - 2014-07-22 15:05:13]:
no może razem pojedziemy, jak się pytałam to 4 albo 11 sierpnia ja wybrałam czwartego sierpnia.
zdjecie uzytkownika
Engella - 2014-07-24 10:04:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ala - 2014-07-22 15:05:13]:
no może razem pojedziemy, jak się pytałam to 4 albo 11 sierpnia ja wybrałam czwartego sierpnia.
zdjecie uzytkownika
Engella - 2014-07-24 10:06:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [evii - 2014-07-22 10:37:44]:
no ja się wybieram 4 sierpnia najprawdopodobniej.
zdjecie uzytkownika
Engella - 2014-07-24 10:11:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [evii - 2014-07-22 20:35:13]:
ja mam 22 lata
zdjecie uzytkownika
Ala - 2014-07-24 16:18:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O matko, dziewczyny - mogłybyście być moimi córkami:) Samo załatwianie pracy dużo czasu Wam zajęło? Jakieś koszty musicie ponieść? Transport jest zorganizowany, czy każdy we własnym zakresie musi sobie radzić? Trzymam za Was kciuki! Może dołączę.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZEITMANN
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x