Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Fabryka Mebli Matex

Pracowałeś w firmie Fabryka Mebli Matex i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
nabiałowiec777 - 2015-04-18 14:09:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam tam pracy....szkoda czasu na okres zlecenia...a przy umowie to kołchoz i praca po 10 i 12 godzin a na tyle sa bezczelni ze podauwaja lojalke ze sie na to zgadzasz...jak nie to juz nie pracujesz pozdro dla ślepaka
zdjecie uzytkownika
nabiałowiec777 - 2015-04-18 14:33:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Tygrysek - 2015-04-07 12:02:03]:
Tygrysek jak byś mial stracić co drugi dzien czesc premi tj ok 200 zl z zarobku 1600 zl to bys zmienul zdanie nie majac perspektywy gdziws sie odwolac
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-04-18 21:51:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fajny wierszyk ,o kim mowa?
zdjecie uzytkownika
cdn - 2015-04-18 23:53:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Haha jeśli coś (ktoś) jest do wszystkiego tzn.' ze jest do niczego, to po co trzymać w firmie kogoś takiego????? Panie Prezesie po co Panu ktoś kto niszczy tą firmę i daje jej złą sławę swoim brakiem kompetencji???
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-04-19 11:51:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pan prezes ma przynajmniej lokaja co biegnie przed nim żeby mu drzwi otworzyć,tak trzymać panie prezesie i dac mu jeszcze wiekszy wycisk,
zdjecie uzytkownika
jan - 2015-04-19 12:24:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dajcie już spokój,biedny Kazimierz:-)
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-04-19 15:44:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wcale nie biedny,sam sobie zapracowal na takie opinie,
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-04-19 15:45:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wcale nie biedny,sam sobie zapracowal na takie opinie,
zdjecie uzytkownika
Lulus - 2015-04-19 20:13:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moim zdaniem ten wiersz nie jest o Panu Kazimierzu,on jest w tym wierszu Napoleonem
zdjecie uzytkownika
tapicer - 2015-04-19 21:03:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich chciałbym zapytac forumowiczow,jak to jest z wydawaniem pracy na tapicerni,pracuje okolo 6 miesiecy,i czym miła Pani sugeruje sie wydawaniem mebli? Robie moze z 10 mebli ale od Niej dostaje tylko same gorsze,mniej platne meble,inni zrobia gorszy dostana lepszy,jeszcze inni robia same dobrze platne meble,nie chodzi mi o to ze chce same najlepiej platne meble,tylko o jakas sprawiedliwosc,prosze o normalne odpiwiedzi pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-04-20 06:57:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Podpowiem ci,ta miła pani "jak mowisz"uwielbia jak się mówi do niej kierowniczko,cukierkami ale dobrymi trzeba częstowac i wogole w dupe musisz jej włazic to może bedziesz miał lepiej,ona ma już swoich wybrańców,wszyscy nie mogą dobrze zarabiac,pozdrowionka,
zdjecie uzytkownika
ram - 2015-04-20 18:05:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tej firmie nigdy żaden z kierowników nie odnosił się z szacunkiem do pracownika ale od pracownika tego wymagano.W tej firmie już lepiej nie będzie ponieważ ma być tak jak Kaziu chce.To jest jak walka z wiatrakami.Żeby można było coś wywalczyć to trzeba z wszystkimi a na Tapicerni się nie da na pewno nie z tymi przydupasami spod ściany.A na pewno nie z Migaczem bo to największy konfident.Podjebał nie jednego w tej firmie.Wiem bo pracowałem w tej firmie pół życia.Co nieco mógłbym opowiedzieć.
zdjecie uzytkownika
Viktoria - 2015-04-22 18:07:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
trafiony,zatopiony jest bez szans!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Wujek Dobra Rada - 2015-04-26 18:47:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proponuje zmniejszenie pensji Krzywemu Kominowi o 2000 brutto. Zabieg ten
praktycznie niczego nie spowoduje.
Wiemy że jest on w firmie jak rumianek w medycynie (nie pomoże nie zaszkodzi)
Pieniądze ok 24 tys zł rocznie !!! można byłoby przeznaczyć na inne cele np dodatek do bonów świątecznych dla wszystkich parcowników.
24 000 zł na 600 pracowników którym będą przysługiwały wiec po 40 zł dodatkowo dla każdego pracownika. Nakład zakładu 0 zł
Doceniajmy produktywnośc i pracowitość a nie rozsadzanie firmy od środka.
zdjecie uzytkownika
Robik - 2015-04-26 21:12:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Popieram w 100 %
zdjecie uzytkownika
Karol - 2015-04-29 22:09:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Było, nie było zawsze kilkadziesiąt złotych więcej się przyda, tym bardziej że Matexu nie bedzie kosztowało to ani złotówki.
zdjecie uzytkownika
Wujek Dobra Rada - 2015-05-07 22:08:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proponuje zmniejszenie pensji Krzywemu Kominowi o 2000 brutto. Zabieg ten
praktycznie niczego nie spowoduje.
Wiemy że jest on w firmie jak rumianek w medycynie (nie pomoże nie zaszkodzi)
Pieniądze ok 24 tys zł rocznie !!! można byłoby przeznaczyć na inne cele np dodatek do bonów świątecznych dla wszystkich parcowników.
24 000 zł na 600 pracowników którym będą przysługiwały wiec po 40 zł dodatkowo dla każdego pracownika. Nakład zakładu 0 zł
Doceniajmy produktywnośc i pracowitość a nie rozsadzanie firmy od środka
zdjecie uzytkownika
fuks - 2015-05-16 21:21:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
po szwalni krąży tyfus cały dzień wali w huja i robi pierdoły na Kazia że meble są wywożone do jego kochanki,a gdy już masz iść do domu po 10 godzinach harówy zmierzy ci szewki nierówno obrzucone na owacie i każe poprawiać...
zdjecie uzytkownika
Miki - 2015-05-16 21:59:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja jeszcze słówko o krzywym kominie.
Po co zmniejszać mu pensje, lepiej pozbyć się go wogóle.
Oszczędności jeszcze większe ok. 80- 90 tys rocznie, czyli w bonach na każdego pracownika po ok 130 zł.
Doceniajmy produktywność i pracowitość a nie rozsadzanie firmy od środka.
zdjecie uzytkownika
Wujek z dobrą radą - 2015-05-21 10:12:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Doszły mnie słuchy że informatyk Tomasz J. już sprawdza i analizuje adresy IP wszystkich wypowiedzi chcąc dotrzeć do adresów autorów postów... Ciekawe jak mu pójdzie :)
zdjecie uzytkownika
lepszy wujek - 2015-05-22 15:33:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
te swoje rady wsadz se gdzies i nie pisz takich [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to jest straszenie bez podstawne
zdjecie uzytkownika
Ciekawski George - 2015-05-31 11:09:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy słyszeliście, że między Wrzesnią a Słupcą ma powstać kolejna fabryka samochodów, tym razem Land Rover i Jaguar?
zdjecie uzytkownika
hm - 2015-06-02 18:44:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Wujek z dobrą radą - 2015-05-21 10:12:38]:
Tak, i na zlecenie firmy zapewne? Jeśli tak to by oznaczało, że Matex poza stolarką, tapicerstwem etc. zajmuje się też hakerstwem. To ostatnie jest przestępstwem. :)
zdjecie uzytkownika
mietek - 2015-06-25 07:48:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam wszystkich, szukam pracy jestem stolarzem z doświadczeniem, czytam opinie o Matexie i mam mieszane odczucia....chce pracować w zawodzie i szukam jakiejś stolarni, bo teraz pracuje na czarno. niektórzy mowia, że Matex to duża prężna firma i warto się zahaczyć, bo można nieźle wyciągnąć.. slysząlem też o takiej firmie ze swarzedza stoldrew chyba się nazywa, szukają stolarzy, pomocników, mam kolegów co tam pracują..podobno też dobra kasa ale nie wiem gdzie uderzyć, może ktoś cos podpowie.. zależy mi na umowie o pracę, nie wiem jak w Matexie w tym temacie, w stoldrewie tylko tak zatrudniają..
zdjecie uzytkownika
MIETEK - 2015-06-25 12:04:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
KTOŚ TU JESZCZE BYWA?
zdjecie uzytkownika
mietek - 2015-06-30 12:32:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
złoże cv tu i tu zobaczę która firma pierwsza się odezwie. zawsze mogę się zwolnić :)
zdjecie uzytkownika
Waciarz - 2015-07-21 20:26:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taki okazały budynek, na pewno warto się przyjąć, podpadające jest tylko to że wciąz szukają ludzi więc jest duża rotacja, ciężko powiedzieć dlaczego.
zdjecie uzytkownika
WDR - 2015-08-03 20:24:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proponuje zmniejszenie pensji Krzywemu Kominowi o 2000 brutto. Zabieg ten
praktycznie niczego nie spowoduje.
Wiemy że jest on w firmie jak rumianek w medycynie (nie pomoże nie zaszkodzi)
Pieniądze ok 24 tys zł rocznie !!! można byłoby przeznaczyć na inne cele np dodatek do bonów świątecznych dla wszystkich parcowników.
24 000 zł na 600 pracowników którym będą przysługiwały wiec po 40 zł dodatkowo dla każdego pracownika. Nakład zakładu 0 zł
Doceniajmy produktywnośc i pracowitość a nie rozsadzanie firmy od środka
zdjecie uzytkownika
skinu69 - 2015-08-12 22:41:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
idzcie na nabiał na paletowanie super robota
zdjecie uzytkownika
Mural - 2015-08-18 12:49:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@skinu69 rozumiem, że Twój komentarz to faktycznie dobra opinia na temat pracy w tej Fabryce Mebli. No chyba że to ironia :) Szkoda, że nikogo teraz nie szukają do pracy tam. Może z czasem się pojawią jakieś oferty pracy. Orientuje się ktoś na jakie stanowiska tu rekrutują ogólnie.. Będę zobowiązany.
zdjecie uzytkownika
skinu69 - 2015-08-18 23:08:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
daj se spokuj z paletowanie masz 90 groszy od palety emetny ktore układasz waza po 30-40kg
zdjecie uzytkownika
czarny chumor - 2015-08-24 20:53:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedy ta szopa w końcu upadnie?
zdjecie uzytkownika
Elvis - 2015-09-10 17:17:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś zwraca uwagę na meble jakie przyjeżdzaja z nabiału?
Czy nie ma tam rzadnego nadzoru ?
chcą robić więcej i więcej a ja 15 minut poświęcam na każdy element żeby powklejać i poobcinać sobie pianki. jak tak dalej pójdzie to zawijam się stąd
zdjecie uzytkownika
Mik - 2015-09-14 17:18:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba wszyscy wiedzą kto jest za to odpowiedzialny.
Śmiał się z Gosi i był pierwszy za wyrzuceniem Rokersa a teraz to co odwala nie mieści się w głowie, .......posada stróża czeka...........
zdjecie uzytkownika
Anik - 2015-09-17 15:51:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
napiszcie mi proszę, na czym dokładnie wygląda praca przedstawiciela handlowego w tej fabryce mebli... na czym polega generalnie praca przedstawiciela to wiadomo, ale chodzi mi o rozkład godzinowy, czy sami sobie ustalacie godziny pracy itp. jakim "zapleczem" się posługujecie, dostajecie od firmy tel. służbowy itd?
zdjecie uzytkownika
omen - 2015-09-19 01:34:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Coraz ciekawsze plany na tapicerni. Po wprowadzeniu w życie przewiduję sukcesywne zmniejszanie się załogi. No i produkcji. Bo cza rozbiórki jest chyba mało produktywny? ;))
Czy leci z nami pilot?
zdjecie uzytkownika
luba - 2015-10-17 20:06:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak widac firm nie upada mimo wielu pytan niezbyt milych tutaj osob. wg mojej opinii Fabryka Mebli Matex jest calkiem w porzadku firma. w koncu swoje meble tapicerowane produkuje od 1993 roku i w swojej ofercie maja komplety wypoczynkowe, sofy i narożniki - nowoczesne, stylowe i młodzieżowe, o jakości i wzornictwie odpowiadającym europejskim standardom.i jak widac biznes sie rozkreca nie tylko w kraju ale i za granica. wiec skad takie niemile opinie.
zdjecie uzytkownika
dawid - 2015-12-07 18:47:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To fakt, firma działa już w branży szmat czasu. Tak się zastanawiam, czy nie poszukac tu pracy jako tapicer, ale zalezy mi na umowie o prace na czas nieokreślony, to tutaj mozliwe?
zdjecie uzytkownika
Nico - 2016-01-12 22:06:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po kilku miesiącach od kupna mebla sprężyny wbijają się w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a płyta wiórowa z której są produkowane meble to największe ścierwo ściągane z Ukrainy. Zdarzało się wycinać mokrą płytę dosłownie z pod deszczu nie wspominając o listwach które mają 50 i więcej procent wilgotności a od dostawców wymagają liściastych eleganckich listewek (mowa o ramkach). Wiem bo pracowałem na stolarni. I gdzie tu mowa o standardach europejskich nowocześnie i estetycznie to ten mebel wygląda z zewnątrz natomiast w środku można sobie ryż uprawiać, a o ogólniej sytuacji w firmie - zarobkach, kierownikach i tzw. chapaczach to mógłbym książkę napisać. Na szczęście zakończyłem karierę w tej firmie pozostał tylko ból w plecach który powoli mija.
zdjecie uzytkownika
aro777 - 2016-01-13 19:20:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ReX - 2015-03-16 22:03:50]:
Czytam i czytam i oczom nie wieżę. ..ze co ze kierownicy inteligentni,wykształceni Kompletna bzdura ja pracuje 3 lat wiec zrozumialem jak to sie kreci ...kierownicy albo przydupasy i przydupaski Kazia albo niedouki z matura jak to muwia 3na szynach...ich celem jest ktory transport aktualnie idzie nie interesujei ich ani oszczednosc materialu (zle skladowane materialy do produkcji uszkodzone pianki i granulaty do produkcj obliczam co najmniej strata ok.50 kostek....)....nikt nie interesuje sie tym ze cos tam brakuje ze czegos nie dowiezli a ludzie w tym czasie szukaja roboty po zakladzie akordowcy traca pieniadze godzinowcy pozoruja ze cos robia a sam monka traci duza kase przez nieudolnosc i hamstwo kierownictwa ....prezes nie wie co sie w zakladzie na stolach dzieje zlego bo ludzie chca robic i zarabiac dobre pieniDze a prezes nobituje kierownikow czytaj poganiaczy inaczej to wszystko .dalem ocene dobry ale to ze wzgledu na pracownikow tych pionkow na produkcji bo naprawde sa dobrzy i kompetentni a sa nie doceniani i slabo oplacani .
zdjecie uzytkownika
mso - 2016-01-15 02:27:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@aro777 to może jednak zgłosisz się na kierownika, dobrze znasz firmę, a chyba zarobki na poziomie 3000 złotych będą dla Ciebie dobrą motywacją do pracy :)
zdjecie uzytkownika
Waldi - 2016-04-09 17:03:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam znalazłem ogłoszenie na Kierowcę kat. C+ E nie mam bardzo dużego doświadczenie na narodówce ale może pracował ktoś dla nich i może powiedzieć mi czy praca na trasie u nic pod względem zarobków mi się opłaci
zdjecie uzytkownika
Mina - 2016-04-23 21:04:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy krzywy komin jeszcze grasuje na tapicerni lub nabiale? Pisze nick z małej litery ze względu na brak szacunku do tego gościa-)
zdjecie uzytkownika
Klucznik Piotr - 2016-04-26 21:40:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na szczęście ten "gość" nie ma już wiele do powiedzenia. Szkoda tylko ludzi, których pozostawił bez środków do życia, zwolnił na kilka lat przed emeryturą, podając kłamliwe i oszczercze powody, nie dając szans na obronę.
Na szczęście życie jest bardzo sprawiedliwe i dobro dawane w tym życiu zwraca się wielokrotnie, a zło .................?
Jest na szczęście opatrzność, ta najwyższa której nie da się okłamać albo wywinąć bokiem, mam nadzieję, że w tym przypadku też będzie tak samo sprawiedliwa.........
zdjecie uzytkownika
buldozer - 2016-05-07 10:47:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
krzywy komin juz nie ma nic do powiedzenia buahahahhahha
zdjecie uzytkownika
buldozer - 2016-05-07 10:49:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Klucznik Piotr - 2016-04-26 21:40:12]:
tutaj kulawi dostają robote...
zdjecie uzytkownika
alo - 2016-05-09 19:02:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
buldozer' co to zaa okreslenie? Słyszałem,że zarobki są dobre.
zdjecie uzytkownika
rocky - 2016-05-19 13:49:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wie ktoś może jak kierowcy mają narzekają czy jest w miare ok?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Nie ma żadnych wymagań byle byś miał siły do roboty ,Kaziu o nic szczególnego nie pyta.Jest miły na rozmowie a jak już się tam dostaniesz to wtedy ci pokaże swoje prawdziwe oblicze,lepiej go omijać szerokim łukiem,trzeba uważać bo jest wszędzie i podsłuchuje i cię zaskoczy,
Pytania: Nie ma szczególnych pytań.
zdjecie uzytkownika
cv - 2016-05-30 21:55:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam chce zlozyc cv do tej firmy ale licze na szczere i prawdziwe odpowiedzi.
3 lata pracowałem w stolarce szlifierki frezarki obrabiarki wszystko jak szlo doswiadczenie mam spore u tzw prywaciarza. 2 lata parcuje obecnie w innym zakladzie jako monter stelazy na akordzie czyli nie jest lekko.jestem mlody nie boje sie pracy daje rade ze wszystkim. pytanie moje brzmi czy sa takie stanowiska jak monter lub jakiekolwiek inne, o ktore moglbym sie ubiegac. jak wyglada atmosfera, ogolnie kierownictwo itd itp no i przedewszystkim zarobki, na ile mogę liczyc na poczatku na akordzie/etacie/godzinowce nie wiem jak to tam wyglada ile wynosi okres probny jesli taki jest? no i ile moge liczyc jakie zarobki powiedzmy po pól roku pracy, na akordzie lub godzinowce?
licze na szybką odp dziekuje z gory
zdjecie uzytkownika
cv - 2016-05-30 22:10:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeszcze jedno czy sa moze jakies bony/pieniadze na swieta? Pieniądze na wakacje?
czy firma ma postoj w wakacje i jak wygląda system premiowania?

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Fabryka Mebli Matex!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka Mebli Matex

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert