Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Fabryka Mebli Matex

Pracowałeś w firmie Fabryka Mebli Matex i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Świetny Mikołaj - 2014-12-16 21:34:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Z czego wynika słaba jakość mebli w Matexie?
Przede wszystkim z za wysokich zarobków kierownika kontroli jakości.
Jeśli ma tak skalkulowaną stawkę że i tak ma olbrzymią pensję na ręke to nie zależy mu na tym żeby meble godziwie wyglądały. Jeśli miałby 20 pln za tira lub 5 zł za reklamacje wreszcie wziąłby sie do roboty, konstruktywnego myślenia, i nagle wysypałby się worek z pomysłami..........a tak wciąż tylko udawanie że się coś w tym kierunku robi, a w zasadzie nie robi się nic!!!
Jak chcecie zobaczyć najprostszy komin i cuda budownictwa mieszkaniowego to zapraszam do Gniezna-)
zdjecie uzytkownika
Globus - 2014-12-18 18:22:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Komin to jeszcze nic, choc bardziej krzywy niż krzywa wieża w Pizie, swego czasu na działce było sporo odwiedzająch turystów z Matexu ,bo jak można zobaczyć różnice na pikach 2 mm a nie zauważyć takiego badziewia.
brak ocieplenia w dachu powoduje że śnieg topi się szybciej niż na innych budynkach, w domu lodówa a pieniążki przez dach uciekają.
Budynek posadowiony na tzw kurzawce - grunt nienośny stąd liczne pęknięcia.
No ale cóż skoro jest sie najmądrzejszym z mądrych......
zdjecie uzytkownika
Lunatiq - 2014-12-20 17:19:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ogólnie nie jest źle. Pracuje w Matexie od 2 lat. awsze wypłata była na czas i nigdy nie bylo z tym problemów. Jeżeli chodzi o sama prace nie jest tak ciezko z reszta idzie sie przyzwyczaic. Nie rozumiem tych ktorzy tu narzekaja. Weekendy sa wolne a jezeli jest juz pracujaca sobota masz za nia zapłacona 100%
zdjecie uzytkownika
Dobre - 2014-12-21 01:15:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostatnia wypowiedź to niezła kpina. POza latem co drugi weekend jest pracujący a dla niektórych każdy. Chyba, że o niedziele chodzi to jeszcze pozostają wolne. Poczekajmy, może kreatywność kadry zarządzającej znajdzie sposób na pracę w niedzielę tak ja na dziewięć godzin pracy przy płatnych ośmiu??
Przyzwyczaić się można, jak do komarów latem, albo grypy zimą.
Prawdą jest tylko, że za ten zapiernicz kołchoz płaci w terminie, ten swój ukraiński akord.
zdjecie uzytkownika
ŚMIECHU WARTE - 2014-12-21 20:30:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Dobre - 2014-12-21 01:15:16]:
ZGADZAM SIĘ Z TWOJĄ OPINIĄ W 200 % !!!!!!!!!!!!! I TAK JAK TO ŻE ZA KAŻDE CHOROBOWE POWYŻEJ 7 DNI TZN. CZY MASZ 8-9 DNI CZY 20-30 TO POZBĘDĄ CIĘ PREMII NA CAŁE 3 MIESIĄCE JAK ZŁODZIEJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GDZIE TU JEST SPRAWIEDLIWOŚĆ PANIE PREZESIE ?????????????/
zdjecie uzytkownika
Dziad Mróz - 2015-01-01 19:47:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Z czego wynika słaba jakość mebli w Matexie?
Przede wszystkim z za wysokich zarobków kierownika kontroli jakości.
Jeśli ma tak skalkulowaną stawkę że i tak ma olbrzymią pensję na ręke to nie zależy mu na tym żeby meble godziwie wyglądały. Jeśli miałby 20 pln za tira lub 5 zł za reklamacje wreszcie wziąłby sie do roboty, konstruktywnego myślenia, i nagle wysypałby się worek z pomysłami..........a tak wciąż tylko udawanie że się coś w tym kierunku robi, a w zasadzie nie robi się nic!!!
Najbardziej bezproduktywna osoba w Matexie!!!!
Jak chcecie zobaczyć najprostszy komin i cuda budownictwa mieszkaniowego to zapraszam do Gniezna-)
zdjecie uzytkownika
Marek - 2015-01-04 13:56:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zapytajcie tego kierownika, kto kupił mu zawór EGR do Mondeo i akcesoria wędkarskie to wpadniecie w niezłe zdziwko. Inteligent, który przymykał oczy na patologie dziejące się w Matexie!!!
zdjecie uzytkownika
Ciekawski - 2015-01-05 21:49:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dlaczego mówicie jakimiś kodami, napiszcie kto, co i jak?
zdjecie uzytkownika
matexowiec - 2015-01-06 13:48:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ciekawski - 2015-01-05 21:49:50]:
nie można pisać kto ,co i jak bo administrator strony i tak usunie nazwiska osób z treści.
zdjecie uzytkownika
matexowiec - 2015-01-06 14:00:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [moja rada - 2014-11-03 16:58:31]:
W Koninie firmy nie będzie ponieważ swoje CV przyniosło parę osób a na rozmowę przyszło zaledwie 3 kandydatów. Prezes chciał zatrudnić 160 osób i myślał że ludzie będą walić drzwiami i oknami żeby tylko dostać pracę...? Za te ukraińskie pensje myślał że ściągnie sobie chętnych do pracy. Myślał że ludzie z Konina i okolic nie czytają opinii na FORUM ? To się mocno pomylił. Lepiej by dał wszystkim podwyżki. A tak na marginesie ciekawe i dostaniemy ANEKSY DO UMÓW,bo przecież od stycznia podnieśli najniższą krajową z 1680 zł brutto do 1750 zł brutto ???????? W KOŃCU TO JEST PODWYŻKA KTÓRĄ USTALA RZĄD A NIE PRACODAWCA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
pracownk - 2015-01-06 22:26:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ile ci ta pensje podniosa jak wzrosła najnizsza krajowa jak cie kadry opierdolą z wypłaty potrawia wkrecac kity ze na to na to na tamta trzeba opłacic szkoda gadac a sam pracodawca ma mln i zal mu dac pracownikom podwyzki
zdjecie uzytkownika
chorobowe - 2015-01-08 13:41:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Dziad Mróz - 2015-01-01 19:47:22]:
Z tym chorobowym to już całkiem jazda. Można przełknąć zabieranie premi w danym miesiącu, ale zabieranie na trzy miesiące jeśli chorujesz powyżej tygodnia?
Właścicielom chyba lepiej jak pracownik przechodzi chorobę w robocie a potem jest mniej produktywny he he he
Zabieranie premi na trzy miesiące to złodziejstwo bo to nie jest bonus do super wypłaty tylko stały składnik wynagrodzenia i przecież bez premii dostaniesz grosze
zdjecie uzytkownika
Lewe jajo - 2015-01-14 21:21:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z czego wynika słaba jakość mebli w Matexie?
Przede wszystkim z za wysokich zarobków kierownika kontroli jakości.
Jeśli ma tak skalkulowaną stawkę że i tak ma olbrzymią pensję na ręke to nie zależy mu na tym żeby meble godziwie wyglądały. Jeśli miałby 20 pln za tira lub 5 zł za reklamacje wreszcie wziąłby sie do roboty, konstruktywnego myślenia, i nagle wysypałby się worek z pomysłami..........a tak wciąż tylko udawanie że się coś w tym kierunku robi, a w zasadzie nie robi się nic!!!
Najbardziej bezproduktywna osoba w Matexie!!!!
Jak chcecie zobaczyć najprostszy komin i cuda budownictwa mieszkaniowego to zapraszam do Gniezna-)
Komin bardziej krzywy niż krzywa wieża w Pizie, swego czasu na działce było sporo odwiedzająch turystów z Matexu ,bo jak można zobaczyć różnice na pikach 2 mm a nie zauważyć takiego badziewia.
Brak ocieplenia w dachu powoduje że śnieg topi się szybciej niż na innych budynkach, w domu lodówa a pieniążki przez dach uciekają.
Budynek posadowiony na tzw kurzawce - grunt nienośny stąd liczne pęknięcia.
No ale cóż skoro jest sie najmądrzejszym z mądrych......
zdjecie uzytkownika
Kopernik - 2015-01-15 17:30:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
komin jest prosty, to ziemia jest krzywa.............
zdjecie uzytkownika
Tadek - 2015-01-15 18:13:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
krzywy pusty komin,największy szkodnik w Matexie
zdjecie uzytkownika
Ali - 2015-01-15 19:31:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Krzywy komin, który swego czasu sprzedawał wzory z Matexu za parę srebrników, gardze takimi ludzmi.........
zdjecie uzytkownika
Grande - 2015-01-16 19:32:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
REDAM Dominowo potrzebuje ludzi do pracy, meble o dziwo takie same jak w Matexie, toczka w toczke, więc nie trzeba się przyuczać. skąd taka zbieżność?
Zapytajcie kierownika kontroli jakości. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Credit Ag - 2015-01-16 21:44:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak pożyczyć od brata 10 tys euro i sprzedać je po 3,2 żeby wykonczyć chate (z krzywym kominem) a następnie kupić to samo euro po 4,15 i oddać mu kase.
Strata w rok 9,5 tys zł !!!!!!
To chyba ktos wyszedł tu gorzej niż na frankach - buahaha
ale skoro jest się najmądrzejszm z mądrych........
zdjecie uzytkownika
Szyderca - 2015-01-17 09:57:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobre
Buuuuuuuaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhaaaaaaaaa
zdjecie uzytkownika
Misiu - 2015-01-21 14:09:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lewe jajo - 2015-01-14 21:21:23]:
Proponuje złożyć skargę do Inspekcj pracy odnośnie nie przestrzegania przepisów zawartych w kodeksie i regulaminie pracy przez pracodawcę.
zdjecie uzytkownika
Misiu - 2015-01-21 14:39:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jaka kolwiek Firma zatrudniająca pracowników na umowę o prace nie ma uprawnień do tego aby zabierać premię za 3 miesiące przy nieobecności spowodowanej chorobą przez 7 dni. natomiast ma prawo potrącić połowę premii przy tak krótkim okresie zwolnienia chorobowego, natomiast przy zwolnieniu 30 dniowym może potrącić całą premie za miesiąc roboczy. A co do jakości wykonywanych mebli to odpowiedzialny jest sam właściciel firmy gdyż nie dba oto aby produkt był najlepszej jakości a na stanowisko kierownika produkcji zatrudnia osobę niekompetentną i bez wielkiego doświadczenia odnośnie jakości wykonywanych produktów ale i też w dużej mierze zależy to od pracownika czy potrafi wykonać zlecenie fachowo.
zdjecie uzytkownika
Misiu - 2015-01-21 16:00:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
z tego co czytam to wnioskuje że firma aż za nadto wykorzystuje pracowników ,8-9 zł za godzinę brutto przy 9 lub więcej godzin pracy to jest wyzysk. Dzisiaj dobrze prosperująca firma na rynku płaci minimum od 12 do 20 PLN netto za godzi. a szczególnie firmy targowe a za wyjazdy są dodatkowe pieniądze i w miesiącu można zarobić nawet około 3 tyś lub więcej
zdjecie uzytkownika
małpa - 2015-01-23 21:05:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Misiu - 2015-01-21 16:00:29]:
ale ty bzdury wypisujesz zero pojęcia o czymkolwiek czytasz a wnioskujesz bzdety pojęcia nie masz o faktach pracuje tu i wiem ile zarabiam a ty skąd masz te dane
zdjecie uzytkownika
Tede-usz - 2015-01-24 21:36:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
krzywy pusty komin,największy szkodnik w Matexie
zdjecie uzytkownika
twójstary - 2015-01-26 02:25:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak ktoś chce robić z brudasami i śmierdzielami to zapraszam do tej śmiesznej firemki robiłem w tym syfie pare miesięcy, większość to wieśniaki spod sklepu. Walka o meble na każdym dziale, to jest paranoja. Dzicz nie ludzie, do zoo kurwy !!!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka Mebli Matex
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Fabryka Mebli Matex?
Zadaj pytanie
x