brak logo

Euro Providus

Øby

Opinie o Euro Providus

tajemnicza 2009-07-24 15:20:13
firma ta jest bardzo nieodpowiedzialna do naciagania ludzi posiada pracownikow ktorzy sa bardzo niedpowiedzialni na swoich stanowiskach nie mozna sie niczego doprosic od nich ale co do splaty aby otrzymac procent do wyplaty to wtedy wiedza gdzie przyjsc po swoje zwlekaja z decyzjami tygodniami co do udzielenia kredytu nie umia powiedziec otwarcie o co im chodzi ogolnie firma jest kiepska i powinna zniknac z tego rynku poniewaz inne firmy pozyczkowe sa solidniejsze i wiarygodniejsze nie jestem zadowolona z waszej dzialalnosci nie potraficie utrzymac wlasnsego interesu od kiedy to splaca sie ,kredyt w calosci a na kolejny oczekuje sie kilkanascie dni a potem udaja ze nic z tego nie wyszlo jestescie( usunięte przez administratora ) naciagaczy ludzi poprostu nie potraficie dzialac samo swiadczy o czestym zmianie kierownikow oraz umowie z ludzmi kiedy sam pan kierownik umawia sie na rozmowe i niestety lekcewazy czlowieka i nie przyjezdza tym sposobem nie uzyskacie wiarygodnosci ludzi a wrecz przeciwnie ludzie czuja odraze do was jako firmy i ja osobiscie bede sie starala aby odradzac brania pozyczek w waszej firmie ktory to bank bieze sobie tyle do przodu przy braniu kredytu chyba zaden a tyu niedosc ze tyle bierzecie sobie procentu i tyle pieniedzy do przodu nie umiecie wspolpracowac z ludzmi
damek 2009-10-05 13:06:21
firma jest ok jak ktos nie wykonuje podstawowych zadan to nic dziwnego ze ktos sie upomina. ja pracuje jestem zadowolony. pieniadze sa wieksze premie konkursy itp.a konsultanci moga miec 8 % za zbiurke jak dobrze pracuja.
G. 2009-12-28 22:15:53
Ciekawe z którego regionu jesteś?A może ze Słowacji?Powiedz mi proszę gdzie trudno dostać się do pracy w EP?Wszędzie pełno ogłoszeń na nabór na KS i konsultantów a Ty piszesz o trudnościach z dostaniem się do pracy...
były 2009-12-31 00:12:14
Na prawdę wierzycie w to co piszecie?
Taaaa 2010-01-07 23:07:08
Jasne, EP Świdnica jest git. I pan mango też jest git. Tylko jakoś go przestali doceniać. I teraz już mu nie bęzie zależało żeby samemu sobie słodzić w necie hehe.
Dominika 2010-01-22 11:21:22
Pracuję w providencie i zastanawiam się nad przejściem do europrovidusa. W providencie podstawa wynosi około 3600 brutto, możecie podać ile zarabia kierownik sekcji w providusie.
ja 2010-01-29 01:28:52
ok
były 2010-03-06 01:44:30
Dominika, nie zastanawiaj się nad przejściem, tylko siedź w Providencie.
życzliwy 2010-03-24 02:47:19
popieram mojego przedmówce
były 2010-10-30 23:37:18
jak na dzisiaj to najbardziej normalny oddział polecam , może to mrb a może mr
siwy00000, 2011-03-31 18:28:44
Witam mowa o firmie euro Providus to banda [usunięte przez moderatora]odradzam prania pożyczek.
prezes 2011-03-31 21:19:51
W prudniku ta firma euro providus to straszna porażka
aaa 2011-10-28 21:12:41
to sa [usunięte przez moderatora].dziady i nic wiecej,powinni ta cala niby firme z dymem puscic
antek 2013-05-16 11:36:10
aaa piszesz "to sa [usunięte przez moderatora]dziady i nic wiecej,powinni ta cala niby firme z dymem puscic". Czy mógłbyś napisać coś więcej na temat tej firmy bo takie opinie to nie wiele mi mówią. Jak teraz jest w Euro Providus? Ile mogę miesięcznie zarobić i jak traktują swoich pracowników? Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję
piotr 2014-05-08 10:50:19
to zależy na jakim stanowisku i w jakim mieście. W mniejszej miejscowości będą mniejsze zarobki z uwagi na gęstość zaludnienia i prowizyjne wynagrodzenie
kłodzko 2014-09-03 14:42:24
to może powiecie mi jak to wygląda w kłodzku? bo widziałem w internecie ofertę pracy dla konsultanta finansowego. Ja jestem z kłodzka mam paru znajomych im oże by się mi udało to jakoś rozkręcić. Jak na kłodzko to jakiej mam się spodziewać wysokości zarobków. bo jak dla mnie to nie jest to małe miasto. Może dacie mi jakieś porównanie jakie są stawki?
motywator 2014-09-05 13:30:33
Jest 8% od jakościowych klientów (takich którzy płacą bezproblemowo ze sporadycznym poślizgiem) i 5% od pozostałych klientów. To jest procent z zebranych kwot, dodatkowo 30 zł od podpisanej umowy z nowym klientem i 15 zł od pozostałych umów (refinansowania, równoległe od naszych klientów) oczywiście jeśli jakąś umowę podpiszesz. To wszystko zsumuj, odejmij od tego wszelkie potrącenia z umowy zlecenie i podatek i wyjdzie ci wynagrodzenie. Jeśli otrzymujesz klientów po kimś kto wcześniej z jakich przyczyn już nie pracuje na tym stanowisku to pół biedy, gorzej jak musisz budować rejestr od nowa, nie mając żadnych klientów. Nie masz klientów - nie zarabiasz. Plus to tygodniowe wynagrodzenie, jeśli jest oczywiście z czego wypłacić. Za paliwo ani telefon nie zwracają. Twój problem jak wyegzekwować od klienta środki.
dzieki za info 2014-09-21 23:47:07
FAjna tresciwa wiadomosc @motywatora na prawde wiele to wyjasnilo moich watpliwosci. ale tak generalnie to nie wiem ajk to wszystko odbierac, niektore rzeczy sie mi podobaja ale np to ze za telefon i paliwo nie zwracaja to szkoda bardzo bo powiem szczerze ze to by ulatwilo wtedy prace i nie martwiblbym sie o to .
nn 2014-09-24 20:38:38
wszędzie stawki są takie same, patrz na to co napisał motywator.
marnie 2014-10-06 18:01:59
to widze w takim razie ze marnie. rozumiem ze w jakis mniejszych miastach to jest latwiej bo pewnie jest taniej niz w tych wiekszych. ale powiem szczerze, zen ie spodziewalem sie takiego podejscia. mam wrazenie, ze ostatnio nie jest za dobrze z placami gdziekolwiek i trzeba sie postarac xzeby dostac cos dobrego
chyżo 2014-12-01 18:11:43
Zapoznaliście się już z nową ofertą pracy firmy EURO PROVIDUS S.A.? Akurat szukam pracy i wydaje się strzałem w dziesiątkę. Ktoś skomentuje sprawę? Konsultant Finansowy Miejsce pracy: Częstochowa i okolice, Gorzów Śląski, Praszka, Lubliniec Czym będziesz si...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5718664?keywords=&region=
antek 2014-12-31 12:28:22
ooo, kurcze, dlaczego dopiero teraz tu trafiłem i widzę tą ofertę ;/ szlak ;/ bo czuje że to indelana robota dla mnie. ciekawe czy w ciągu miesiąca już kogoś znaleźli, czy jesli zaniosę drugiego stycznie cv to mam jeszcze sanse zeby się zatrudnić w tym euro providusie. kurcze taka okazja no, mam nadzieje że nie uciekła
m4 2015-01-05 12:35:18
chyba w to nie wierzycie? ta firma to wampir energetyczny. wyssie z was wszystkie siły a potem kopnie w 4 litery jak przestaniecie być potrzebni. zero szacunku do pracownika. praca w piątek, świątek i niedzielę. kasa marna, oczekiwania kosmiczne.
1
hops 2015-01-15 03:05:47
@m4, hej, a co takiego masz na myśli piszac, że euro providius ma kosmiczne oczekiwania? Może, to, że nie spełniłes jakiś tam oczekiwań nie koniecznie oznacza, że inni ich nie spełniają. Co to także oznacza, że kasa jest marna, bo też nie bardzo rozumiem, może przedstawisz jakąś kwotę, by wszystko było jasne.
m4 2015-01-16 09:29:33
To bardzo skomplikowany temat. Jakoś skrótowo się postaram.
Dyspozycyjność 24h/d. Poza godzinami pracy telefony od przełożonych i składanie raportów. Notorycznie sms, że mało i mało. Musisz "zaliczyć" klientów, zrobić raportówki, bonusy, wypisać kilometrówki, wspierać swoich konsultantów, jeździć z nimi w teren, ogarnąć klientów zaległościowych. Brak rozwiązań strukturalnych jeśli chodzi o prawdziwą windykację należności, zatwardziali dłużnicy się z nas śmieją albo mówią wprost, że możemy ich w d.. pocałować. Brak narzędzi pracy, brak wsparcia merytorycznego i w terenie od przełożonych. Nieważne czy pracujesz na zlecenie (lider) czy umowę o pracę (kierownik). Godziny rozliczeń zmieniają się na ostatnią chwilę. Miałeś przyjechać do biura z pakietami np. na 19 w piątek a potrafią zadzwonić po 18, że jednak nie będzie rozliczenia bo im się kwota nie podoba i w sobotę za darmo oczywiście masz iść do pracy a rozliczenie albo w sobotę albo w poniedziałek. Tego też się dowiadujesz na ostatnią chwilę. Nie ma stabilizacji godzin pracy i nie możesz sobie niczego prywatnie zaplanować bo plany przełożonego ciągle się zmieniają. Cele są na takim poziomie, że nie dostajesz premii oddziałowej w ogóle a sekcyjną udaje ci się średnio raz na pół roku. Zostajesz z gołą podstawą, z której jeszcze dokładasz do firmowego baku. Finansowo lepiej wyjdziesz na stanowisku lidera bo chodź podstawy na rękę wychodzi 700 zł to masz procent ze zbiórki i za podpisane umowy płacą, kierownikowi nie (ok 2000-2500 na rękę).To są sumy bez premii. Kierownik ma stałą pensję - godzin pracy i tak nie przestrzegają, natomiast lider może wypracować więcej ale nigdy nie wie na ile może liczyć. Oceń sam. Jak o czymś zapomniałem niech reszta osób się wypowie.
2
fagot 2015-01-29 22:52:52
z jednej strony to co opisujesz, warunki finansowe przede wszystkim, nie wyglądają na najgorsze, w porównaniu z innymi firmami z branzy w których miałem "przyjemność" pracować, ale na niekorzyść EuroProvidusa dość mocno przemawia fakt tego ciągłego zaangażowania w to co dzieje się firmie i 24 dyspozycyjność zarazem
mundial 2015-02-11 22:13:46
gdzie się podziały wszystkie wpisy? przecież tego było mnóstwo stron. Przedawniły się, czy co?
Robben 2015-02-18 20:15:00
Z powyższych wpisów widzę, że na stanowisku lidera i konsultanta wygląda to dość nieciekawie.
Prosiłbym o informację, jak wygląda praca na stanowisku kierownika sekcji, mam tu na myśli, zakres obowiązków oraz czas pracy (ilość godzin na dobę/sb/nd rówież?).
Jak wygląda kwestia samochodu służbowego?
maniek 2015-02-19 18:02:08
No i jak tak samo, jak Robben jestem zaciekawiony tym stanowiskiem... Wiem, że na chwilę obecną Spółka posiada 10 oddziałów, w których pracuje ok. 500 osób więc chociaż kilka z tych osób mogło by coś wrzucić na temat współpracy. Ponadto firma oferuje Rozwój zawodowy połączony z efektywnym systemem szkoleń także jest o czym pisać
fiskus 2015-03-05 21:17:14
Firma Euro Providus nie jest tak rozreklamowana jak inne firmy finansowe zajmujące się udzielaniem drobnych pożyczek gotówkowych. O ile sie nie mylę mówimy o kwotach od 300zł do 5000 zł. Wiadomo, że tak gdzie chodzi o pieniądze, tam jest większa odpowiedzialnosć i większe nerwy. Trzeba sobie umieć radzić ze stresem i z ludźmi.
Wojtek 2015-03-08 01:06:07
Widzę, że szukają KS w Kaliszu, proszę o info czy warto. Pozdrawiam.
Pracownik 2015-03-31 12:09:55
Przykre. Wczoraj wpadli pod pozorem "szkolenia" do Kłodzka i Wałbrzycha i WSZYSTKIM PRACOWNIKOM wręczyli wypowiedzenia. Zamykają oba oddziały. Zawijają się, a my na BRUK. "Nowoczesna" rozwijająca się firma. Żenada:(
ola 2015-07-17 18:49:38
a jak aktualnie sytuacja sie ma w firmie euro providus? cos sie ustabiliozowalo? bo z tego co widze to poszukuja osoby na stanowisko konsultanta finansowego na umowe zlecenie.wiec chyba cos ruszylo do przodu, czy to rzeczywiscie jest uzaleznione czyt. wyplate od tego jak sobie to wypracujesz? dzieki za odpowiedz
xbox 2016-01-20 19:59:29
cięzko mi powiedzieć jak się firma rozwija bo nie znam nikogo kto tam pracuje @ola ale widzę że szukają kierownika sekcji do Łodzi. oferują od 2800 do 5100 zł brutto
door 2016-02-13 21:35:57
O rany skoro zarobki sięgają nawet do 5 tysięcy złotych to rzeczywiście opłaca się zatrudnienie u nich. Przecież z tej pensji spokojnie można utrzymać siebie i swoją rodzinę. A wypłata jest na czas? Pozdrawiam
dnon 2016-02-16 20:55:57
No raczej @door. Nie wyobrażam sobie aby Kierownik Grupy Sprzedażowej nie dostawał pieniędzy w odpowiednim terminie. Poza tym w umowie o pracę, którą podpisują obie strony jest to zawarte.
silos 2016-02-19 13:09:32
nie wiecie dnon czy przypadkiem w euro procidus to kierownik jest odpowiedzialny za wynagrodzenia dla swoich podwładnych ? Widzę, że prowadzą rekrutacje tylko na wyższe stanowiska gdzie potrzebne jest min. 3 lata doświadczenia.
dekol 2016-02-29 20:17:02
Ale pomimo tego oferują ci umowę o pracę napisali, ze z atrakcyjnym wynagrodzeniem, samochód służbowy oraz telefon, szkolenia adaptacyjne wiec moim zdaniem warto spróbować, pojdziesz na rozmowe i bedziesz wszystko wiedział.
34 2016-03-08 20:55:18
to jedyne oferty pracy od nich sa..na twgo kierownika grupy sprzedazowej do zadan nalezy zarządzanie grupą konsultantów finansowych na podległych oddziałach
perty 2016-05-15 11:25:06
taka firma, wiec musza zapewniac szelkie niezbedne narzedzia pracy, auto tez jest narzedziem pracy bo musisz czyms jezdzic do klientow przeciez, ze nie swoim wlasnym czy komunikacja miejska. a ogloszen jest wiele na Konsultanow
Kajtulek 2016-07-07 14:18:06
Zostałam oszukana czy ktoś zna p.Glapińską?Pracującą w Euro Providus,?
Zostaw swoją opinię o Euro Providus - Øby
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Euro Providus