Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Instal-Rem

Pracowałeś w firmie Instal-Rem i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
byly - 2014-01-07 19:05:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Zatrudniłem się w tej firmie we wrześniu 2013 i widzę, że zrezygnowałem z niej w odpowiednim momencie i wcale tego nie żałuje. Obiecywali nie wiadomo jakie kokosy: wysokie zarobki, ubezpieczenia lekarskie, ubrania. Nigdy nie miałem wypłaty w terminie a jak już była jakaś to o kilka stów mniej. Gdy brakło na jedzenie i szło się do kierownika po zaliczkę to dawał 15 euro i to miało wystarczyć. Warunki w jakich pracowaliśmy dawały wiele do życzenia jak na niemieckie warunki. Pracowaliśmy nieraz po 14-15 godzin, a za nadgodziny pieniędzy jak nie było tak pewnie nie będzie. Przed zjazdem do domu w grudniu musieliśmy strajkować żeby dostać NASZE pieniądze. Prezes obrażając mojego kolegę przez tel. odgrażał się że ich wogóle nie będzie, po czym się rozłączył i wyłączył tel. Kolejny prezes poprzez kontakt z kierownikiem powiedział, że jak nie przystąpimy do pracy to nie naciśnie GUZIKA (mowa o przelewie bankowym) i że wogóle nie zjedziemy na święta. Z tego co wiem firma ma poważne długi finansowe i pewnie niedługo splajtuje. GORĄCO NIE POLECAM CHYBA ŻE LUBISZ SURVIVAL.
zdjecie uzytkownika
były__pracownik - 2014-01-08 17:19:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zgadzam się z opiniami tych co tam pracowali. Też tam pracowałem i za listopad i grudzień nie dostałem żadnych pieniędzy. Jak chcieliśmy zaliczki to kierownik chciał dać 10 euro na dwóch pracowników. Na paliwo kazał żeby pracownicy się składali bo sam nie miał pieniędzy dla nas na dojazd do pracy lub nie chciał dać.
zdjecie uzytkownika
były - 2014-01-08 22:50:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Chłopaki pamiętacie strajk w Wankendorfie? Kto był łapka w górę. Pozdrowienia dla tej ekipy, przez tą firmę dobrze zgrani ludzie musieli się rozstać. A miało być tak pięknie...
zdjecie uzytkownika
rozczarowany - 2014-01-14 16:02:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
kuła kuła spuszcze z biny ta firmę. Na suchy chleb dla konia nie zrobiłem przez ostatnie 2miesiące. Złamanej złotowki kuła nie dostałem.(usunięte przez administratora) Kuła w 100% nie polecam.
zdjecie uzytkownika
były - 2014-01-30 12:08:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ta firma jest beznadziejna nie warto z nimi współpracować (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
pyt - 2014-02-05 07:37:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Napiszcie czy ta firma coś robi jeszcze w Niemczech.
zdjecie uzytkownika
pablo francisko - 2014-02-05 19:13:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Zakładam sprawe sądowa tej firmie z powodu oczywistego czyli niewyplacenie kasy za prace..Dzis bylem u prawnika, pieniadze beda odzyskane, ale dobrze by bylo jesli by sie ktos znalazl taki, kto pracowal w Monachium w mies. sierpien-pazdziernik 2013 i tez nie dostal wszystkich pieniedzy..Jesli jest ktos taki moze tutaj sie odezwac, jakos sie skontaktujemy i bedziemy walczyc o swoje !! Prosze nie usuwac moich komentarzy ADMINISTRATORZY !!!
zdjecie uzytkownika
monter wentylacji - 2014-02-13 20:04:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Witam po raz kolejny. (usunięte przez administratora) Ps. Pozdrawiam panią (usunięte przez administratora)i panią (usunięte przez administratora)bo tylko one mają jakieś kwalifikacje żeby zarządzać ludzmi. Wkońcu nikt inny tak jak one nie potrafią kłamać patrząc prosto w oczy i do tego sie jeszcze ładnie uśmiechać :D:D A to już jest bardzo ważna cecha w prowadzeniu firmy. Mam tylko nadzieję drogie Panie że was też ktoś potraktuje tak jak Wy potraktowałyscie ponad setkę osób.
Daję maks dwa dni po czym mój komentarz dziwnym sposobem zniknie:):)
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-02-16 21:21:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wszystkich izolerow widze ze firma instal -rem ma przyjecia do pracy na kraj i co sadzicie o tym he
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2014-02-17 08:16:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak chcesz być goły i wesoły to polecam !Jaki spawacz pojedzie za taka kasę do Niemiec ?chyba kursant albo pijak co jucz wszystko obleciał !
zdjecie uzytkownika
monter - 2014-02-21 22:56:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Zgadzam się z Twoją opinią, też złożyłem skargę do inspekcji pracy i czekam na odpowiedz ale chyba nie pomogą. .Mnie nie wyplacili za chorobowe we wrześniu i pensji za listopad i grudzień co byłem w Niemczech.Też myślę o sądzie. Monter wentylacji daj na siebie namiar.
zdjecie uzytkownika
monter wentylacji - 2014-03-03 19:24:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
asterix83@op.pl
zdjecie uzytkownika
były - 2014-03-08 19:51:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)NO 100% nie polecam.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-03-13 18:26:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie składajcie pozwy do sądu .. tak dalej być nie może ...
zdjecie uzytkownika
prezes instal rem - 2014-03-16 18:32:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
panowie spokojnie przelew bedzie w tym tygodniu :)
zdjecie uzytkownika
ZBROJARZ - 2014-03-18 12:59:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam Panów pracowałem w Instal Remie z 5 lat, teraz czekam na wypłatę za grudzień razem z 6 kolegami. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
ZBROJARZ - 2014-03-22 13:06:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę o nie usuwanie moich informacji na temat INSTAL REMU,bo to prawda .Nie liczą się z ludźmi dzwonimy do Rzeszowa a oni nas odsyłają do Berlina .Zalegają nam z wypłatom za grudzień .Jest nas 7 jeszcze tydzień i oddajemy sprawę do sądu
zdjecie uzytkownika
wkur......... - 2014-03-23 09:25:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego zbrojarzu nie czekajcie ani dnia bo to wam nic nie da. Mi nie wypłacili chorobowego za sierpień i wypłaty za wrzesien i pazdziernik!!! sprawa juz jest w sadzie i tylko czekam na wyznaczenie rozprawy. A i pamietajcie panowie ze w sadzie mozna ubiegac sie za zalegly urlop do 3 lat wstecz. Bo tutaj firma tez zrobiła szwindel. Nie ma takiego czegoś jak urlop w stawce!!! mój adwokat wyliczyl mi 59 dni urlopu do odzyskania!! I to jest to wydarcia od oszustów!!!! Wiec panowie nie czekajcie az firma upadnie tylko do boju!! Jak coś służę namiarami na dobrego adwokata
zdjecie uzytkownika
oszukany wiatrak - 2014-03-23 09:27:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego zbrojarzu nie czekajcie ani dnia bo to wam nic nie da. Mi nie wypłacili chorobowego za sierpień i wypłaty za wrzesien i pazdziernik!!! sprawa juz jest w sadzie i tylko czekam na wyznaczenie rozprawy. A i pamietajcie panowie ze w sadzie mozna ubiegac sie za zalegly urlop do 3 lat wstecz. Bo tutaj firma tez zrobiła szwindel. Nie ma takiego czegoś jak urlop w stawce!!! mój adwokat wyliczyl mi 59 dni urlopu do odzyskania!! I to jest to wydarcia od oszustów!!!! Wiec panowie nie czekajcie az firma upadnie tylko do boju!! Jak coś służę namiarami na dobrego adwokata
zdjecie uzytkownika
monter - 2014-03-24 12:29:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam mam pytanie do kolegów co składali pozew do sadu o odzyskanie wynagrodzenia, otrzymałem list z sadu ze firma ma mi wypłacić pieniążki z ciagu 2 tygodni od doręczenia im listu oto moje pytanie brzmi czy wam firma wypłaciła a jak nie to co po tych 2 tygodniach mam zrobic gdzie sie zgłosić ?
zdjecie uzytkownika
były - 2014-03-24 20:02:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przykro mi czytać takie opinie o tej firmie przepracowałem tam kilkanascie lat i widze coraz gorzej kiedys była to dobra firma
zdjecie uzytkownika
oszukany wiatrak - 2014-03-25 17:48:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego kiedys to byla bardzo dobra firma. no ale niestety od poczatku rzadzenia pana (usunięte przez administratora)nastapily kolejne rozbiory firmy i niestety teraz nie ma juz czego szukac w remie:(:(:(:
zdjecie uzytkownika
cieśla - 2014-03-31 10:47:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [były - 2014-03-24 20:02:17]:
mam pytanie czy otrzymałeś pieniądze bo ja też dostałem pismo ze sądu że mają zapłacić do 2 tygodni
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-04-04 12:16:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panowie razem z kolegami założyłem sprawę w sądzie,ale byliśmy u adwokata żeby nam to poprowadził.Jeśli po sprawie nie wypłacą pieniędzy,trzeba zlecić to komornikowi. Nie ma co się patyczkować pan DYREKTOR uważa że jesteśmy nierobami.Proszę mojej wypowiedzi nie kasować
zdjecie uzytkownika
były - 2014-04-05 08:52:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cieśla - 2014-03-31 10:47:23]:
mimo wygranej sprawy nie otrzymałem ani złotowki, po kontakcie z firma zostałem spławiony i jak nie przyszły mi pieniazki to odwołanie firma napisała poczekam jeszcze z tydzień czy przyjdzie mi jakies pismo z sadu jak nie to sprawe oddaje do komornika :/
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
34 osoby obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Instal-Rem
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x