Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Tenneco Polska Sp. z.o.o

Pracowałeś w firmie Tenneco Polska Sp. z.o.o i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Fa - 2015-04-25 18:48:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
No że 1200 to nieprawda ,ktoś pierdół naopowiadał i piszecie potem głupoty,praca jest bardzo dobra ,płace do 2000 zarobisz ,tylko trzeba pracowac anie się opierdzielać.Bus bezpłatny umowa na cały etat.Naprawde jest ok
zdjecie uzytkownika
zed - 2015-04-27 17:00:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
2000 zł to tez jest śmiech na sali.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-04-27 21:43:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Na początku wyjaśnię, że pracuję w E3C, będącym częścią Tenneco w Gliwicach, lecz niezwiązanym bezpośrednio z fabryką.
Moje dotychczasowe zdanie na temat tego pracodawcy jest następujące:
1. Proces rekrutacji przebiegł bardzo fachowo. Szczegółów nie będę ujawniał, ale wyjaśnię tylko, że nie padły legendarne pytania o to, jakim zwierzęciem chciałoby się być itd. Rozmowa o konkretach, w kulturalny oraz konkretny sposób. Zwyczajnie prowadzona przez fachowego pracownika działu HR, a nie jakiegoś zakompleksionego wypłosza z dyplomem politologii lub filozofii.
2. Wysokość wynagrodzenia jest wysoce akceptowalna. Wiadomo, że każdy zawsze chciałby więcej, ale na prawdę nie ma na co narzekać. Tutaj mała uwaga - rozumiem, że warunki ludzi pracujących na produkcji rzeczywiście nie są lekkie, szczególnie ze względu na wysokie tempo, ale może najpierw warto byłoby zapytać samego siebie, ile jest się w stanie zaoferować pracodawcy? Jakiś język obcy oprócz podstaw łaciny podwórkowej? Szkoła inna niż zawodowa? Specjalne umiejętności typu spawanie z uprawnieniami, prawo jazdy wyższych kategorii itd.? Nic? No to przepraszam, ale PRL już umarł i niestety dzisiaj umiejętności oraz wiedza, są towarem który możemy sprzedać za bardzo przyzwoitą cenę. Nie każdy może być geniuszem, ale znam wielu ludzi którzy choć do szkoły mieli pod górkę, żyją całkiem dobrze ze względu na kreatywność oraz aktywne planowanie jutra. Co trzeba mieć we łbie, żeby już w pierwszym dniu pracy przyjść do niej pod wpływem alkoholu? Przecież taka sytuacja miała miejsce kilka miesięcy temu i dotyczyła kilku osób z jednego naboru. Czy dla kogoś takiego choćby nawet minimalna krajowa to mało?
3. Socjal nie oszałamia ale jest bardzo przyzwoity. Karta multisport za śmieszne pieniądze, bony na święta, dofinansowanie urlopu. Do tego dofinansowane jedzenie na stołówce, gdzie przyzwoita porcja obiadu kosztuje około 3,5 PLN. Dodam tylko, że po tym jedzeniu nigdy nic mi nie było, w przeciwieństwie do stołówki u poprzedniego pracodawcy, która oprócz parówek z surówką i bułką oferowała permanentną zgagę.
4. Atmosfera pracy (dotyczy E3C) bardzo fajna. Swoje trzeba robić, ale nikt nie wrzuca na głowę miliona tematów na minutę. Na bramie nie czuję się jak potencjalny złodziej (co również miało miejsce u poprzedniego pracodawcy), nikt też nie czepia się o minutę urwaną z dnia pracy, o ile bilans miesięczny zgadza się z ustalonym wymiarem czasu pracy.
5. Śmiało mogę polecić tego pracodawcę. Narzekają przede wszystkim ci, którzy najwyraźniej żyją zgodnie z zasadą "czy się stoi czy się leży" lub osoby nie mające zbyt dużego doświadczenia zawodowego, a tym samym również pozbawione ukształtowanego obrazu tego, jak bardzo pracodawca może być wrednym skurczybykiem.
Na zakończenie dodam, że nie po to otwiera się w Polsce oddziały zagranicznych firm, by pozwolić nam zarobić tyle, ile zarabia się np. w Niemczech. Jeżeli ktoś nie jest w stanie tego pojąć i zaakceptować, niech spróbuje swoich sił w krajach mlekiem i miodem płynących.
zdjecie uzytkownika
zorro - 2015-04-29 19:57:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Moja rekrutacja do tej firmy ,też przebiegała wzorowo, po takiej rozmowie kwalifikacyjnej myślałem że trafiam do normalnego zakładu pracy( na produkcji już pracowałem, miałem tzw. doświadczenie, wykształcenie techniczne), ale nikt mnie nie uprzedził że tam nie trzeba myśleć,a zasuwać bezmyślnie na wysokich obrotach i to takich że przychodząc do domu na nic już człowiek nie ma siły, a większość z nas ma rodziny. Mój czas tam spędzony uważam za zmarnowany.Teraz czuję się jak wolny człowiek. Nowy pracodawca też nam funduje posiłki, ale w znacznie milszej atmosferze:)))i do pracy idę z przyjemnością.Można?
zdjecie uzytkownika
kukuryk - 2015-04-30 14:40:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [don - 2015-04-20 21:28:06]:
praca 8 godz
zdjecie uzytkownika
db - 2015-05-06 08:41:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, czy autobusy kursujące zatrzymują się na wszystkich przystankach, które są na rozkładzie jazdy czy kierowcy traktują je jak przystanki na żądanie?
zdjecie uzytkownika
Michailo - 2015-05-06 13:34:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zorro - 2015-04-29 19:57:48]:
Zorro a gdzie to pracujesz?
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-05-26 19:41:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Michailo a nie wiesz może czy u nich w firmie jest obecnie dobra atmosfera pracy? bo ja się właśnie nad tym zastnawiam, warunki już mniej więcej sprawdziłem i dla osoby początkującej jest to dobra oferta, bo praca za 12, 14 zł za godzinę do ręki jest plus jakieś premie, zalezy jak sie dogadasz własnie.
zdjecie uzytkownika
KOBIETA - 2015-05-30 10:30:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam mam pytanie jestem kobieta w sile wieku mam 45 lat poszukuje pracy wlasnie na produkcji niemam doswiadczenia ,czy mam szanse tam dostac sie do pracy? ,kobieta posiadajaca tyle lat mysle ze niejest spisana na straty ,
zdjecie uzytkownika
Tennecowiec - 2015-05-30 11:47:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem zwykłym operatorem wyjaśnie jak to wyglada są 3 hale ( duża , mała, G+)
na dużej hali zalezy w którym miejscu jest zapierdziel na małej jest spokojnie i na G+ tez jest spokojnie zarobki hmmm to zalezy od stazu pracy i jakim jest sie pracownikiem chłopaki nawet wyciągaja 3.800 zalezy ile godzin przerobionych itd bez godzin to na początek okolo 2000 tyś do reki darmowy transport i prawie za darmo obiady umowa o prace a wiemy jak dzis z tym ciężko pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
bywalec - 2015-06-02 22:02:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałem w Tenneco tylko 5 dni.Jestem rozczarowany a pracowałem na hali G+.
Moim brygadzistą była taka gówniara i miała opinie najgorszej brygadzistki z G+.Pracownicy ktorzy tam pracowali mieli bardzo złe zdanie o tej osobie.Na samo dzien dobry potraktowała mnie jak smiecia i chciała mnie wytresowac na swojego pieska.Miałem zakaz chodzic do WC podczas pracy.Na pierwszy dzien w pracy uslyszałem tekst- JAK CI SIE ZACHCE ISC DO WC TO MAM NA TO WYJABANE!!! i JAK SCIAGNIESZ OKULARY ZEBY PRZETRZEC JE TO MASZ U MNIE PRZEJEBANE!!! Nawet nie mogłem sie napic wody.Czy tak sie traktuje nowego pracownika????Starałem sie jak mogłem najlepiej zeby dobrze pracowac ale zawsze było wolno a dałem z siebie wszystko.Z takim praniem mózgu nigdy sie nie spotkałem.Nawet nie dała mi mozliwosci przejscia na inny dział.Podziekowałem poniewaz nie pozwole zeby jakas smarkula mnie ponizała.
zdjecie uzytkownika
Karo - 2015-06-03 20:41:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [don - 2015-04-20 21:28:06]:
Czy bus jedzie z Rudy Południowej ? koło restauracji Adria ?
zdjecie uzytkownika
dj81 - 2015-06-10 15:44:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pamiętam tego zasranego kierownika zmiany w ciemnych brylach, jak ku..... i innymi rzucał z błahego powodu do mnie .degenerat [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Chciałbym go spotkac na ulicy
zdjecie uzytkownika
adi - 2015-06-12 17:19:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiadomo coś o stanowiskach "technik kontroli jakośći" ? Jest w ogole sens aplikować na to stanowisko ? Jakieś szczególy tej pracy ?
zdjecie uzytkownika
małami - 2015-06-16 09:09:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dj81 nie ty jeden byś go chciał spotkać na ulicy
zdjecie uzytkownika
a.z - 2015-06-19 13:06:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam pytanie: Czy w tej firmie w Gliwicach,przyjmują kobiety po 40-tce i bez doświadczenia na produkcji? Chciałabym tez wiedzieć jak tam się pracuje,jaka jest płaca,w jakich godzinach są zmiany i jaki jest dojazd.
zdjecie uzytkownika
s.r - 2015-06-19 14:37:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mnie interesuje dojazd w póznych godzinach wieczornych lub nocnych do domy,z pracy.Jak to wygląda? Bo nie mam samochodu
zdjecie uzytkownika
Piotrek - 2015-06-20 21:57:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostałem zaproszenie na rozmowę do Tenneco w Gliwicach. Interesuje mnie, czy trzeba tam robić nadgodziny i czy jest przerwa na śniadanie, bo z mojego poprzedniego doświadczenia w poprzedniej firmie wynika, że bywa z tym różnie. Oczywiście chodzi o pracę na stanowisku operatora.Dzięki
zdjecie uzytkownika
Józik - 2015-06-21 21:27:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siemka chciałem zapytać po ile godzin robocie ? i jak z weekendami czy wolne czy jak ktoś chce to sie pisze ?
zdjecie uzytkownika
Navigator - 2015-06-22 18:55:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na wszystkie zmiany od pon do pt. kursuja 4 linie autobusowe z ktorymi mozna dojezdzac za free... pozdr
zdjecie uzytkownika
albert - 2015-06-23 01:48:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a w soboty nie jeżdżą ?
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-06-26 00:17:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może nie musza jeździć w soboty, bo soboty są wolne od pracy, chociaż to tylko moje przypuszczenie, bo dopiero rozważam aplikowanie do tenneco. Wystawili niedawno ogłoszenie na technika do spraw prototypów http://www.infopraca.pl/praca/technik-ds-prototypow/gliwice/11206712 w sumie nie wygląda tak źle, ciekawe, czy trudno się dostać.
zdjecie uzytkownika
Friiko - 2015-06-30 12:30:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Moja opinia co do Tenneco jest dobra. Jeśli idziecie do pracy, żeby się poobijać to nie dziwcie się, że traktują tak a nie inaczej. Pracuję tam od ponad 2 lat i podoba mi się ta praca. Po 12h nie trzeba robić, ale można się zapisywać na nadgodziny, zawsze dostaję dobre wynagrodzenie... Więc nie wiem skąd te opinie. Polecam :)
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa rekrutacyjna w Gliwicach w HR Masters. Ogólnie o tym, że praca jest ciężka, ma się 7 sekund na wykonanie czynności (pokazała film jak ta praca wygląda), praca stojąca.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
nineczkawit - 2015-06-30 18:06:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Friiko - 2015-06-30 12:30:14]:
Prawda święta,praca jest ok dobre zarobki,umowa na pełen etat,wynagrodzenie na czas,a praca jak praca płaca nam za prace a nie odpoczywanie :)
zdjecie uzytkownika
konwalia - 2015-07-02 13:23:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Czy przyjmują też panie bez doświadczenia.?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tenneco Polska Sp. z.o.o

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Tenneco Polska Sp. z.o.o?
Zadaj pytanie
alert