brak logo

Tenneco Polska Sp. z.o.o

Gliwice

Opinie o Tenneco Polska Sp. z.o.o

Robert 2017-03-08 09:09
Ja Od ponad 17 lat ucze bawie wychowuje...Powaga.Tema Leader z DPP..Moi drodzy.To jest firma ktora chce miec zysk.To podstawa.A ci ktorzy Was mobbinguja ..zglaszajcie to.To nie jest ich firma.Jest ona nasza.Tych ktorzy chca pracowac..rozwijac sie.Pamietajcie o tym.Nie bojcie sie meldowc o problemach.Kto nie idzie naprzod ten sie cofa.Co do tzw. znajomosci.Pracowitosc, kompetencje , fachowosc.Tym pokonacie tych tzw. znajomkow.Nie pisze tego zlosliwie.Pracuje tutaj juz 17 lat.Serce i zdrowie wlozylem w te firme.Roznie bylo.Czego i Wam zycze.
2
Pracownik 2017-03-09 11:30
Tenneco szuka nowych pracowników na dłużej niż na 1 tydzień :) z tego co wiem do Tenneco zatrudia Agencja Max Power z Zabrza - nie tylko Ukraińców, Polaków też.
3
Max Power Sp. z o.o. - Zabrze 2017-03-09 13:08
Potwierdzamy :)
Agencja Pracy Max Power zatrudnia pracowników do Tenneco.

Umowa o pracę.
13 zł brutto - operator
14 zł brutto - magazynier

Zapraszamy do naszego biura w Zabrzu - ul. Wolności 262/220.
1
marcin 2017-03-10 05:41
juz wszyscy biegniemy jedziemy lecimy bo to cud marzenie stawki godzinowe (co za zenujaca reklama)
3
hebra 2017-03-11 00:25
No, a jak ma być dobrze , kiedy brygadziści to operatorzy z awansu czyli półmózgi, nie mający pojęcia o zarządzaniu zasobami ludzkimi, nie dbają o podwładnych, liczy się tytlko wynik . Fałszywi sk@$#%(yni zawistny motłoch. Jak Andrzej F.
Preferowani sa, cwaniacy z wyrokami za to bez szkoły i umiejętności, byle bez wykształcenia technicznego. Dlaczego? bo zagrażaliby tym debilom bez matury, a często nawet zawodówki. Dno i wodorosty. Od operatora do menadżera.
1
Tenneco 2017-03-11 10:29
Wyobraź sobie ze są brygadzisci którzy nigdy nie byli operatorami i maja wyższe wykształcenie. Trzeba się tylko rozejrzeć a nie wrzucać wszystkich do jednego wora. Pozdrawiam
1
Andrzej 2017-03-11 13:12
Pozdrawiam "pokrzywdzonego"
Trebacz 2017-03-11 13:48
Łukasz weź się w końcu do roboty. Twoje słowa kiedyś "że nienawidzisz produkcji i jest to dla ciebie zwykły motłoch"
G+ 2017-03-12 11:34
To chyba dobrze ze jest przewidziana ścieżka awansu, czyż nie? Myślisz ze ludzie chca całe swoje życie obsługiwać maszynę? Mnie tam to mobilizuje bardzo bo być moze ciężka i uczciwa praca zagwarantuje sobie awans i lepsze pieniądze.
1
produKUJ 2017-03-12 16:49
ja znam takich ktorzy zaraz po studiach zostawali prezesami co ty piszesz i w co wierzysz ciezka praca awans czlowieku ty myslisz ze jak ktos dobrze ora na maszynie i wyrabia normy to go z niej sciagna i awansuja i dadza jakiegos lesera zeby spadla wydajnosc?
5
AF 2017-03-12 17:52
Hebra idź wylewać swoją frustrację w innym miejscu. Oceniasz ludzi nie mając o nich bladego pojęcia. Ścieżka awansu przez operatora jest jedną z lepszych o ile nie jedynie słuszną. Wg. Ciebie na co nastawiona jest produkcja jak nie na wynik? Dla Twojej wiadomości " nie jestem polglowkiem z awansu", mam skonczone trzy kierunki techniczne i praktycznie stałą brygade od dwóch lat. Pozdrawiam
1
Operatorktoryniezyjetylkotafirma 2017-03-13 12:09
Groga firmo tenneco ,kiedy jest ten przestój na hali G+? Bo tez ludzie mają tutaj swoje życie i chcą wiedzieć jak zaplanować urlop. Nic oficjalnie nie wiemy a tez mamy rodziny i chcemy wiedziec. Juz polowa marca więc święty czas by się tego dowiedzieć!!!. Czekam
3
Operatorktoryniezyjetylkotafirma 2017-03-13 12:11
Groga firmo tenneco ,kiedy jest ten przestój na hali G+? Bo tez ludzie mają tutaj swoje życie i chcą wiedzieć jak zaplanować urlop. Nic oficjalnie nie wiemy a tez mamy rodziny i chcemy wiedziec. Juz polowa marca więc święty czas by się tego dowiedzieć!!!. Czekam
2
Popieram 2017-03-15 11:55
Dokładnie !!! już święty czas ! nie wiem jak długo jeszcze mamy czekać . Na opinie to odrazu umią odpowiedzieć a na takie nasze pytania to już nie .
Już zastanawiam się nad oddaniem wypowiedzenia bo mają nas za nic.
1
DrabinaGłupich 2017-03-16 12:50
Pracuje w Tenneco od nie dawna i wcale nie dziwi mnie ta cała sytuacja. Kierownicy działów wraz z mistrzem produkcji na zmianie nocnej wiecznie naćpani , nie ogarniają spraw personalnych pracowników.
Planowanie produkcji to wielka improwizacja-może się uda. Brak przepływu informacji,dezorganizacja,głupota sprawia ,że wielu pracowników szybko odchodzi a na ich miejsce zatrudnia się Ukraińców bo nie ma kim już zapchać dziury.
5
matrix 2017-03-17 10:02
Nie jest lekko w tenneco ja zaczynałem rok temu od 13 zł teraz mam 17 zł szału niema ale katastrofy też nie w zależnosci od miesiąca z dwoma sobotami 3000zł na ręke wyciągam jako logistyk.
2
starszy mistrz z km 2017-03-17 18:19
Wszedzie jest syf, czy tenneco czy inna firma produkcyjna to ten sam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie ma kadry z rozumem, ktora poprowadzi ludzi, pomoze w problemach czy wytlumaczy sprawy zwiazane z firma. Zaden dozor nie potrafi zyc w zgodzie z ludzmi bo jest po prostu na to za TĘPY!!! Trzeba kazdego majstra kapowac u wladz bo olewanie ludzi i mobing nie skonczy sie tak szybko.,
2
1234 2017-03-17 21:39
jak sobie pozwalacie to sami jesteście sobie winni ofert pracy nie brakuje ale jezeli zyjecie mysla ze dostajac prace ktos wam robi laske i na was nie bije kokosow a do tego moze po was jechac jak po ... i grzecznie na to przyzwalacie to nie narzekac tylko do roboty w soboty i niedziele najlepiej tez bo dzieki temu ktos zyje w luksusach i ubaw ma nie maly
4
log_ola 2017-03-17 21:45
stawka na rynku pracy dla logistyka to 6000 - 8000 brutto w zależności od doświadczenia
4
Gfffvb 2017-03-18 11:31
Dla logistyka może tak. W Tenneco gościu, który ma uprawnienia na wózek i podstawia skrzynki z komponentami uważa się za logistyka.
3
log_ola 2017-03-19 14:29
taki też powinien zarabiac tyle żeby było go stać na wakacje dla rodziny 2 razy w roku i samochód. Z pensja 2500 zł brutto nawet netto ludzi stac tylko na wegetacje od 1 do 1 jak by mieli 3 życia i w kolejnym mogli jakos z niego skorzystac. Dla mnie to ponizajace i szczyt glupoty ale jak ktos nie widzi w tym nic zlego to niech nie narzeka albo niech zacznie sie cenic i cos ma z tego zycia
17
Marek 2017-03-20 22:19
Witam ! Szukam pracy. Ile można zarobić w tenneco i jaka jest atmosfera w pracy ? Proszę tylko o poważne odpowiedzi.Dziękuje.
Mitk 2017-03-24 06:25
Witam jaki jest numer na gorąca linie tenneco?
1
cinusmaximus 2017-03-28 16:33
Najtrudniej jest się przyznać do błędu a potem dalej brnąć i udawać że się nic nie dzieje ;)
4
łosiu 2017-03-29 18:28
Nie polecam :)
2
Mycha 2017-03-31 07:20
Największy gbur i nieròb zostaje brygadzistą na FA takie rzeczy tylko na G+.Tylko patrzeć jak ludzie masowo będą się zwalniać.Fabryka możliwość.Nie polecam.
2
Lycha 2017-04-01 15:53
bo jest ustawa o ochronie danych osobowych inteligencie i tak kazdy kto tam pracuje wie pewnie o kim mowa
3
Pracowniktenneco 2017-04-16 15:38
Do wszystkich frustratów i niespełnionych w pracy. Jak komuś się wydaje że jest mu ciężko to niech sobie znajdzie lepiej płatną i przede wszystkim lżejszą pracę. Taki mamy teraz wybór na rynku pracy, że można przebierać w ofertach. Praca w każdym dziale jest ciężka bez wyjątku. Kierownictwo jakie jest to widać.....bez komentarza.
1
FA_fan 2017-04-29 15:32
no i dlatego tez juz oglaszaja sie w radiu
1
Gliwickirynekpracy 2017-05-02 01:07
Nie tylko w radiu. Widziałem również banery z zaproszeniami do pracy w Tenneco. Wyrobić sobie fatalną opinię jest łatwo ale ją teraz zmienić to praca na lata. I na pewno nie w ten sposób. A wystarczyło w 2009 gdy były duże zwolnienia zgarnąć trochę wartościowych pracowników z gliwickiego rynku pracy i należycie ich traktować. Tyle i aż tyle...
1
john 2017-05-04 14:27
ponoć łatwo tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyrywać i bzykac? nawet mężatki
Ona 2017-05-05 16:28
Cudowne są ich ogłoszenia o pracę:
"Możliwość podnoszenie kwalifikacji poprzez szkolenia, kursy językowe, dofinansowanie do studiów."

bajka dla małych dzieci.
13 m-c pracowałam tam na stanowisku specjalisty/inżyniera.
Żadnego szkolenia, kursu.
2
non 2017-05-07 14:48
No żonatych też idzie zarwać
lekuja 2017-05-09 18:03
Czym zajmuje się w tenneco inżynier jakości i ile można zarobić?
Tyhhg 2017-05-10 12:24
Niczym.Za dużo.
5
Ona 2017-05-10 18:23
kontaktem z klientem. wysyłaniem danych z PPAP do klienta oraz co ważne tworzeniem fikcyjnej dokumentacji by klient był zadowolony.
Analizą ciągłych reklamacji i pisaniem 100 maili dziennie.
chodzeniem na spotkania i znowu pisaniem maili.
a jak przyjeżdża klient to maskowaniem niezgodności.
jak dobrze to rozegrasz to 4-5 tys na rękę można wyciągnąć. jeżeli ma się doświadczenie.
Ona 2017-05-12 22:59
Ile tam mozna zarobic? Przez agencje,? I jaka jest szansa na stala robote? Ciezka to praca dla kobiet?
cinusmaximus 2017-05-12 23:50
Praca dobra dla murzyna nawet podobnie traktuja. Na poczatek zawrotne 13 zl brutto/h plus do 20 % premi ale nigdy tyle nie ma. Team liderzy to idioci a mistrz produkcji to glupek.
12
angelika 2017-05-15 17:55
Nie polecam
4
ON 2017-05-15 19:41
W Tenneco jest tak: osoby którymi można kierować tzw. "kukiełki" zostają na swoich stanowiskach. Ale osoby z wiedzą i własnym zdaniem są proszę o wyjście do bramy.
5
Ass14 2017-05-16 06:18
kolego za takie pieniądze ciemnoskóry by nie poszedł do pracy
3
ciekawaaa 2017-05-16 11:33
czytam te komentarze i nasuwa mi sie pytanie czy tam t6ak serio jest zle? zreszta wszedzie o kazdej firmie sa zle opinie? a moze poprostu nie ktorym sie nie chce pracowac;p
ON 2017-05-16 19:49
zatrudnij się to się przekonasz dlaczego ciągle szukają pracowników.
Normalna praca jest tylko w soboty gdy poganiacze nie są poganiani przez poganiaczy.
3
Ulek 2017-05-17 09:48
Tylko w ngk trzeba miec doswiadczenie prawda?
iksde 2017-05-17 14:41
Pod pewnymi względami jest nieźle, ale... tam po prostu jest o wiele za mało ludzi. Biorą praktycznie każdego, kto ma ręce i nogi, a przecież nie każdy się do takiej pracy nadaje, więc rotacja jest ogromna. Gdy ja tam pracowałem, ludzi na mojej hali było tak na uczciwe, porządne dwie zmiany. Produkcja jechała cały czas na trzy zmiany + prawie wszystkie soboty, a na niektórych stanowiskach i w niedzielę trzeba było się meldować. Plus ciągłe nadgodziny, fakt - uczciwie rozliczane i zarobić można było znośnie, ale życia zero. W zasadzie można T. polecić tylko osobom nie mającym żadnych, ale dosłownie: żadnych! pozapracowych zobowiązań i mieszkającym blisko zakładu(bo dojazd tam też bywa wesoły).
1
Jacek 2017-05-18 17:25
Fajland czu jak tam sie to bazywax to to sami co NORMA na Paruszowcu.
Jacek 2017-05-18 17:26
Fajland czy jak tam sie to nazywa to jest to samo co NORMA na Paruszowcu.
1
Byla 2017-05-19 20:43
Nie polecam pracy w tej firmie...zostalam przydzielona na hale G I taka,szafa 3drzwiowa dala mnie do takiej wytatuowanej... ktora rzucila mnie na najgorszy dzial... na montaz .... na czas doslownie.... wszystko robione I pogabiana bylam przez Gòw...niary tez 3drzwiowe...... TRAGEDIA!!!Smar pryskal mi wszedzue doslownie... na twarz... na wlosy... a te gów... ry ciagle rylko poganialy...
A jak taka stara zapyta l a m ile pracuje tut s j to odpowiedziala mi NIE MAM CZASU... !!!A TY HARUJ !!!!! HARUJ!!! Zalosne... ludzie zdrowi na umysle tam nie pracuja... roboty normalnie... przez 8 h to samo!!!! Na czas!!!! Chodzi o Tenneco Gliwice...

Praca w okularach, na ktore pryskal smar a obetrzec ich nie bylo kiedy, bo tylko slyszalas ze masz sie pospieszyc.... na,zegarek jak spokrzalas to to samo.... nowych to gnoja g...ry a same NIC NIE ROBIA TYLKO UGANIAJA SIE ZA FACETAMI!!!!
Zamiast na przerwie 20 minutowej usc jesc, to one ida kurzyc z facetami.... I obgadywac nowych... a jak przyszlam to obserwowaly facetow jaka ich reakcja na mnie... a jak widzialy ze im sie podobam I zagaduja to potem sie mscily...
Jest to praca nie dojsc ze w okularach, to jeszcze w zatyczkach do uszu.... bo taki halas I w rekawicach, przez ktore przecieka smar!!!!

jak jakas czesc spadnie na ziemie to trzeba to wpisac a ta gowni.... a mnie to wpisala, a jak ja zapytalam dlaczego mnie to odpowiedziala ze komus trzeba to wpisac...
Jak chcialam pic to glupie miny robily.... SZOK NORMALNIE!!!!!!!
4
tyle 2017-05-19 21:21
dlatego nawet reklamy w radiu im nie pomogą w znalezieniu pracowników
8
ON 2017-05-22 16:47
Reklamy w radiu i na plakatach koło monopolowych. Biorą każdego gdyż nikt tam nie chce pracować.
4
Zostaw swoją opinię o Tenneco Polska Sp. z.o.o - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tenneco Polska Sp. z.o.o