brak logo

Tenneco Polska Sp. z.o.o

Gliwice

Opinie o Tenneco Polska Sp. z.o.o

G+ ZMIANY cd. 2017-09-16 04:36
Ale to nie koniec
GL zmianowi to hity wszystkiego
Dwóch naćpanych panów i jedna panna która zrobi dobrze...
GL nr 1 - Nie śpi już od dłuższego czasu hihihi w końcu sen jest dla słabych.
GL nr 2 - Jak wyżej w końcu najlepsi koledzy razem na paski chodzą :) .
GL nr 3 - Najważniejszy jest lakier do paznokci jakie buty kupiła sobie koleżanka najczęściej widziana na palarni totalnie nie mająca pojęcia co się dzieje na hali.

Krótko podsumowując ZMIANY są czy na lepsze czas pokaże na razie jest śmiesznie na każdej zmianie
szkoda tylko że supervisory później się na wszystkich wyżywają za to że maja GLi takich co "nie ogarniają sprawy".
A nie od wczoraj widać że angaże w firmie to kpina!!! ludzie którzy są rzetelni i robią co do nich należy awansu nie dostaną bo kim ich zastąpią. Brygadzistami zostają operatorzy z PM Praski czy też myjki ci oczywiście "najinteligentniejsi".

--> Żeby być GL'm to trzeba albo dobrze ssać nosem albo ustami.

---> Zaś Supervisorem zostaje się za włażenie do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bez wazeliny i cwaniactwo.

----> Stanowisko managera zawsze przechodzi po rodzinie.
12
Pracownik G+ 2017-09-16 11:06
Opinie są różne bo każdy jest inny to i ja się wypowiem. Praca w Tenneco jest moja pierwszą na produkcji i ja się jak najbardziej odnalazłem. :) trzeba myśleć, mieć szybkie ruchy i jeszcze raz myśleć. Mi odpowiada, czas szybko leci a wiesz ze robisz też coś ważnego bo poniekąd możemy odpowiadać za swój błąd czyimś ludzkim życiem.. Jeśli chodzi o ludzi to jak ktoś nie lubi pracy to nawet niech nie składa tutaj papierów bo to się mija z powołaniem. Gdy na Linii masz zgrany skład i nowych ludzi którzy chcą robić to praca idzie dość spokojnie i lekko. A.gdy dostaje ludzi którzy najchętniej 8 godzin by stali w miejscu i robili jedna lekką czynność przez cały dzień to mnie szlak trafia.. Rozumiem że można się wdrażać jakieś czas ale czy ktoś tu się nada zobaczysz po 2-3 dniach. Gorzej tacy ze mną mieli gdy byłem operatorem bo po prostu się czasem po nich darłem. Chyba nikt z Was nie lubi robić swojej roboty która nie jest na pewno lekka i nadrabiać za kogoś bo stoi i się patrzy jak Ciele.. Teraz gdy jestem TL to staram się im tłumaczyć, zachęcać, motywować no ale za często tacy ludzie się nie pojawiają o których mogę powiedzieć z czystym sumieniem że jestem zadowolony. :) co do pieniędzy to fakt na początku nie jest to jakiś ogrom ale jak dołożysz do kilka 50, 100 czy sobotę to pieniądze robią się już lepsze. :) ja to na prawdę byłem zadowolony ze swoich wypłat gdy przy 13 zł dostawałem 2900-3100 :) no ale w tym przypadku nadgodziny są nieuniknione. Atmosfera dla mnie może być chociaż gdy widzę Tl którzy byli operatorami a teraz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] powyżej nosa to płakać mi się z nich chce. Z śmiechu. :) u nas zmiany na g+ są duże bo w ciągu kilku miesięcy zmienili się wszyscy GL. Starszy albo wynocha albo awans. Zależy jak kto traktował swoje stanowisko. Tu będąc operatorem można zająć wysoko tylko trzeba chcieć. Ja jestem zadowolony i wiem że szanse na TL dostałem tylko dlatego że zap**rdalałem jak koń :) a nie jak niektórzy tutaj piszą, że za lizanie komuś worka bo tacy też tu są.. Mam nadzieję, że pomogłem. :)
4
cinusmaximus 2017-09-16 18:54
13 zł/h śmieszne
2
WETERAN ZMIAN G+. + i - 2017-09-17 10:20
Hej.

Pozwól, że wyrażę również swoje własne zdanie na ten sam temat co Ty. Większość rzeczy się zgadza z wyrażoną przez Ciebie opinią, dokładniej o mistrzach obszaru szczególnie trenera, który okazał się zwykłym przydupasem i niewolnikiem tuptusia od palet, ssacej mleko z pały jej przełożonych Panią GL "głębokie gardelko" od nowych butów i katalogów z avonu+ nic nie mającej pojęcia o procesie produkcji. Jedyne co wie to tylko to ile jej fajeczek zostało w paczce ale spokojnie- jak braknie jest jest psiapsiolka z CV. Nic nie rovi procz rozpierdal****całego zakładu przez 8h. Jedyny plus jest taki, że nie robi po 12h.

Kierownik kierownikiem dający potwierdzenie jakim jest "człowiekiem" na pikniku, wstyd Panie kierowniku..

Sipervisior CC+BA- jedna z osób na plus. :) Odpowidzialnie i konsekwentnie z nutą humoru.

GL z BA- lepiej niż Pani od pały. Różnica, że nie mówi o butach itp ale.. stojący jak słup na liniach M, udający, ze jest specjalistą we wszystkim - specjalista jest ale w darciu mordy, robienia wszystkiego na siłę+ jedyne co wie to jak wygląda spoina. Warto pamiętać też o plusach- wspomniałem dopiero teraz (pomijając Pana z CC+BA) bo dla reszty ich nie można uwzględnić. Pomoże jeśli podejdziesz z problemem ale z produkcji. Twoja opinia na minus ale daj mu trochę czasu a plusy zaczną być bardziej widoczne. Teraz ten ostatni, od razu uprzedza, ze nie żaden mój kolega itd ale trochę czasu mi na G+ minelo- chłopak młody i to bardzo ale tak naprawdę nieglupi,awansował dwa razy, z operatora na TL i z TL na GL dzięki wkładu we własną pracę a nie ryja w odbyt na wazelinie jak niektórzy. Każdy ma jakieś minusy ale myśl,ze widać w tym przypadku więcej niż u reszty plusów. Czy jako TL na FA czy za GL nie pracuje w systemie drabinku- po wpierd*** nie schodzi na szczebel niżej się wyzywać. Pomagający, bezproblemowo rozmawiajacy z operatorami- dość często. Mający sporo wiedzę przebiegu całej produkcji, odpowiedzialnie i patrzący w przyszłość bez wahań potrafi podjąć decyzję, przy mojej wpadce jakościowej nie dostałam od niego od razu na K.O tylko z parę krótkich pytań - gdzie przy każdej odpowiedzi zauważyłam gdzie jest problem i jakie rozwiazanie- analiza i rozwiązanie. Nie boi się ubrać rękawiczek i nie po to żeby stanąć na maszynie i pokazać, że się da napierdal**** jak czysty debil ale po to żeby pomóc z własnej inicjatywy. Niektórzy z zarządzających mogliby się zgłosić na jakieś korepetycje jak w pracy być człowiekiem. Niestety ale zawsze dla kogos będzie mlodym,głupim szczylem itp.

Dla Pani od gardelka nie ma już żadnego ratunku. Jedna z tych najbardziej wyjątkowych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i w tym przypadku lizofiutkow. Pan z BA jeszcze ma szansę.
A czy to koledzy GL to w pracy nie sądzę, bez ultimatum.

PS. Wyrazilam taką a nie inna opinie nie ze względu ze to na bank mój znajomy czy ktoś inny- robię tu ponad 3lata idość dużo zmian przeżyłam...


Serdeczne pozdrowienia :)



1
Nic Straconego 2017-09-17 13:49
Hej tez pracuje tam prawie od samego początku i twierdze ze kazdy robi to co lubi jedni ciagna nasem a drudzy ustami znam wszystkich GL i z nich to tylko pan K sie nadaje operator z malowania GLm haha to było zabawne ale nie ja musze sie z nim meczyc naszczescie.
Ale sam przyznasz ze na fabryce [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sie robi :D
Gabriela 2017-09-17 19:19
No właśnie że nic nowego...
Cisza przed burzą?
Gabriela 2017-09-17 19:24
Czytam opinie o kierownictwie w innych firmach i nie spotkałem pozytywnej... daj znać jeżeli gdzieś taką znajdziesz
Może i powinni wszystkich managerów wywalić z Tenneco, tylko że ktoś musi ich robotę wykonać -jesteś chetny kogoś zastąpić? Kogo?
Elo 2017-09-20 01:23
Są tam jakieś spiny w Gliwicach w tenneco dochodzi do szarpanin ustawek i wgl sory ze tak pisze ale po waszych opiniach stwierdzam że albo ludzie tam to są piz.dy albo się tam naparzacie xDD po każdej zmianie i pytanieile czasu po zmianie mamy na dojście do autobusu razem zprzebraniem i umyciem?
Chris 2017-09-20 09:13
Dalej chodz.I jest dumny.
G+ daje rade 2017-09-20 10:37
Ja nie wiem co wy chcecie od tego G+
Zaczynałem jako zwykły operator nie za 13 a z 9
Wiele zmian przeżyłem i wiele pewnie jeszcze mnie czeka.
Nie wszystkie są dobre ale jak to w korporacji są experymenty nie każdy się sprawdza.
Kamil - jest ok daje rade a co robi jego sprawa
Dawid - z tego co mówią nie zawsze wszystko ogarnia ale ma najbardziej ogarnięty zespół TLi który daje rade i bez niego na innej zmianie mógł by mieć problem
Monika - porażka kto to wymyślił chyba dla żartu ja tam umieścili laska jest tempa .... szkoda gadać
Ślizga się tylko po czyichś umiejętnościach i zasługach. Gdyby nie Biernat nie dała by rady z pierwszym zespołem który poza sowa trafil się kamilowi. Dla niej plan to czarna magia jakąś herezja nie doradzi nie poprawi.... ufa planista którzy nie mają zielonego pojęcia o tym jak gdzie i co. Ale ma to swoje plusy łatwo jest ja zrobić...
Rozwiać problem hmmm chciał bym widzieć jak doradza ustawienia jak ona nie wie jak powinna wyglądać dobra spoin. Nie rozróżnia zgrzewania od spawania ciekawe czy wie jak się nazywa proces na jej byłej linii który zamyka amortyzator. Zero szacunku w śród operatorów. Wiecie taka do podłogi co robi dobrze i tylko lata skarżyć:
bo on to, bo ona tamto...
mareczku pomóż mi, arielku wiesz ze chciałam inaczej tak wyszło bo nie zauważyłam w palarni powinien być monitoring na cały zakład.

Pozdrawiam wszystkich z G+
!!! przeżyliśmy czerwonego co do tyłu chodził i sadyste z damskim pseudo to przeżyjemy i głębokie gardło !!!
4
Zyn 2017-09-20 14:48
Jak praca na magazynie? Jaka stawka atmosfera itp?
Adam 2017-09-20 15:51
Powiedzcie czy warto iść do tego zakładu, mam iść na rozmowę w przyszłym tygodniu, chciałbym siie dowiedzieć ile zarobie na miesiąc bez sobot nadgodzin itd na czysto,przekrocze 2500zł?
G+ 2017-09-20 17:40
Tak patrząc na te zmiany, to się czasem zastanawiam, czy nasz były już manager nie zrobił sobie specjalnie jaj przed odejsciem ,obsadzajac stanowiska takimi "inteligentnymi" osobami jak Monisia.
1
Weteran G+ 2017-09-20 19:31
A tego ciula co ma na plecach trener a nazywa się karol on sobie myśli że jest Bogiem ale nie wiadomo czego lizania [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i wachania jaj kolka chodzi robi zdjęcia kiedyś ktoś na niego po pracy i mu tak wdupi aż schludnie grubas jeden, myśli że jest mądry a. Zna się jedynie na... Piszę 3.zdania wyżej. Cymbal jakich mało a. Na plecach ma tylko napis,, trener,,
1
Od czegoś trzeba zacząć... 2017-09-20 19:45
Jak nie umiesz sobie policzyć ile zarobisz to nawet nie idź na tą rozmowę bo tylko ktoś będzie musiał poświęcić czas na ciebie.
Prosta sprawa miesiąc ma średnia 20 dni roboczych x 8h na dzień = 160h x 13 = 2080 brutto - wszystkie podatki daje ci to 1515,30zl netto


Ps. Ja też myślę że Marcin H. sobie zażartował i teraz boki zrywa hahaha
2
Byle do przodu 2017-09-20 20:18
Witam wszystkich.
Od jakiegoś czasu pracuje w tym zakładzie i czytając co wy tu piszecie zastanawiam się czy to na pewno o "Tenneco Gliwice hala G+".
Rzeczywiście pieniądze na początek są marne ale od czegoś zacząć trzeba. Ja nie narzekam na wpływy na moje konto regularnie co miesiąc.
Zmiany jakie są takie są co to ma do rzeczy ?? Komuś żal 4litery ściska że to nie on/ona dostał angaż ?? Taką decyzje ktoś podjął i taka będzie puki co.
Pretensje do Marka z jakiej paki co on wam zrobił?? Przecież to było wiadome od dawna że będzie miał supervisora na plecach.
Co do Trenera to wydaje mi się że to plotka ale... Wszystko jest możliwe ostatnio...
Odczepcie się od kadry zarządzającej i pamiętajcie ze pracujecie na produkcji i tylko produkując odpowiednią ilość sztuk zapewniacie sobie profity.
Każdy z brygadzistów uwzględnia w wykonie przezbrojenia awarie i różne inne czynniki które nie pozwalają osiągnąć ilości zakładanej czasem cyklu.
Jak produkujecie i dajecie z siebie wszystko to i tak jest z was zadowolony i puszcza was na podmiankę.
To ze linia jest w stanie wyprodukować 400; 500; 600; czy jakąś inną większa bądź mniejsza ilość sztuk w godzinę jest to założenie czysto teoretyczne do osiągnięcia tylko na nielicznych referencjach.
Nie dziwcie się ze komuś puszczają nerwy jak prostą czynność tlumaczy 20 razy...
Brygadzista ma troche wiecej na głowie i mało kto by to pociągnął
GL ma jeszcze więcej wiec z nich też zejdźcie a czym wyżej tym więcej obowiązków i tłumaczeń.
Tenneco jest częścią bardzo dużej korporacji międzynarodowej i musi być opłacalne bo jak nie to go zamkną i przeniosą gdzie indziej produkcje.
Kasa po czasie jest fajna a za naciskanie guzika 16 zł za godzinę to nie jest mało 8 godzin i idziesz do domu o niczym nie myślisz.

ZASTANÓW SIĘ DOBRZE czy chcesz do nas dołączyć.
Początki są zawsze ciężkie.
Wystarczy robić to czego od ciebie wymagają a bedzie wszystko dobrze i nikt po tobie krzyczeć nie będzie.

Pozdro G+ byle do przodu
1
Endriu 2017-09-20 21:22
To jednym słowem nic polecacie tej firmy, czytam jakie tam macie zarobki to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie urywa
1
g 2017-09-20 21:25
na start 13zl brutto pod agencją noi niby 20%premii
ta 2017-09-20 23:15
Polecam firme,zaczynałam od 9 zło brutto teraz mam 16 i premie i z nadgodzinami do 3000mam,a co roku są podwyżki .Jajlepiej opłacalna firma wNaszym rejonie Gliwic.do pół roku macie 13 po pół macie 15 a po roku 16 więc nie jest żle .Pozdrawiam niedowiarków ale praca jest naprawde ok,ważne żeby robić co do Ciebie należy
2
Hah 2017-09-21 15:55
Z sobotami wyciagne 3000zł
yhy 2017-09-21 20:24
brutto :)
Ja 2017-09-22 03:01
Mówi o netto
XmEEN 2017-09-22 06:01
na jakim stanowisku i ile nadgodzin ? :) hehehehehehe każda sobota i niedziela w pracy ?
wysoka izba 2017-09-22 13:02
niestety wszystkie te negatywne opinie, ktore zostaly napisane powyzej to cala prawda...
2
G+ TEN O TEN10 2017-09-23 06:33
Na jakich zasadach wytypowano te 10osob do nagrody TEN10?
Szkoda bo jest między nami osoba, która powinna być wyróżniona za to co robi, a robi takie rzeczy, że czapki z głów młody ;)
Najbardziej ambitna i zaangażowana osoba na G+ szkoda tylko ze nie docenienona..
A za jakiś czas to nawet i on stąd pójdzie w ... W końcu ma jeszcze przed sobą wiele innych opcji już tak naprawdę kariery.
Szacunek młody GL. :-)
3
Eerr 2017-09-23 08:12
Zgadza się, pełen szacun. Rzadko który potrafi tyle w nocha wciągnąć
2
Kierat 2017-09-23 15:07
Kamil może już dość tego samouwielbienia, bo aż brzuch boli od tych słodkości jakie wypisujesz na swój temat
11
Ksg 2017-09-26 09:21
Nie byłem pracownikiem produkcji i nie pracowałem kilka dni tylko 3 miesiące więc zdanie o tej pseudo firmie sobie wyrobiłem. Ludzi traktuje się tam jak rzeczy. I przestań opowiadać bzdury że trzeba mieć jaja żeby tam pracować. Ja dałem się omamić bajkami jaką to stabilizację ta firma oferuje. Żadną! Pracowałem uczciwie ,zapieprzalem w swieta i potraktowano mnie jak rzecz którą można wymienić.
3
Wolf Zabrze 2017-09-26 20:33
Na ktorej Hali pracowałeś i na jakim dziale ?
Anna 2017-10-01 19:13
Jak długo tam pracujesz?
Anna 2017-10-01 19:18
Jakiś namiar na priv bo gadasz z sensem a chce kilka istotnych spraw się dowiedzieć. KsieznaAnna123@wp.pl
Anna 2017-10-01 19:19
Jakieś namiary na priv, mówisz konkretnie a chce kilka informacji,KsieznaAnna123@wp.pl
busiarz 2017-10-02 11:03
Witam wszystkim interesujących opinią na każdej odwiedzonej prze zemnie stronę forum na każdy temat firmy znajdują się negatywne opinie z czego się to bierze wina nigdy nie jest po jednej stronie zawsze znajdują się teksty o braku zarobków , czy umowy a nawet o zachowywaniu pracowników wulgaryzmy itd z doświadczenia lat pracy w Polskich firmach jest rozczarowujące ponieważ nikt na jednej zmianie wykonywójącą te same czynności nie zarabia lepiej ani gorzej wszyscy jedziecie na tych samych wózkach do emerytury itd lecz po obserwacji doszłem do celu że ludzie w kraju są bardzo piękni od zachodnich dziewczyn itd lecz bardzo fałszywi do swoich ludzi wyjerzdzając za granice nie umiejąc rozmawiać siedzicie jak g.... w trawie i tam pracownik z pracownikiem żyje w zgodzie powód nie jest u siebie , po pracy itak muszą być razem w mieszkaniu więc nic innego tylko jak rodzina tutaj jest inaczej jesteśmy u siebie i jesteśmy cwaniakami , w pracy do siebie jak do śmieci , męszczyzni w dresach łyse pały , piwska w ręce i w komunikacji papierosy i szpanera kozaka kobiety już nie lepsze papierosy czarne zęby i smród z buzi że nie warto rozmawiać nie dziwie się ludziom nie chcącym pracować jeśli oferują takie umowy agencjalne ( zlecenia i najmniejsze stawki godzinowe pracować ) są ludzie bez robotni mając na utrzymaniu rodziny , mieszkania itd więc co się dziwić że nikt nie chce pracować jeżeli takie oferty oferują z mojej obserwacji i doświadczeń po latach stażu pracy i rozmów kwalifikacyjnych u cwaniaków jest jedna do PL niech za grosze ściągną ukraińców tak jak zresztą już tak jest a PL niech wyjedzie za grosze na zachód bo Niemiec za 6-7euro / h pracować nie będzie ale głowa do góry wystarczy pomyśleć a będzie dobrze wyjerzdzać za te grosze eu i wrócić po latach kupić busa chodz nie zawsze wystarczy na całość nowego ale chodzby na początek używany teraz kręci się transport osób ludzie za granice do pracy jerzdza więc bez obaw stawki kręcą się od 230 zł * 8+=1840 * 2 strony 3680 w miesiąc 27 dni bez sobót 49680 z tego tylko minus paliwo i działalność dla początkujących grosze więc wszystko idzie i jest ok tylko nie słuchać i nie czytać opini forum o transporcie bo przewożniki boją się o swoj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] piszą minus opłaty leasing a ja piszę o własnoręcznym zarobieniu na własny interes i niech polskie produkcje dalej zatrudniają na zlecenia agencjalne i śmieszne zarobki ludzi do pracy braknie a już brakuje bo czytając opinie nie chcą nawet cv przesyłać powodzenia i życzę szczęści w prowadzeniu własnego interesu
2
Jestem zadowolony 2017-10-03 19:17
Pracuje rok.
Przez ten rok dużo się zmieniło, ja się zmieniłem.
Praca łatwa o ile wiesz, że produkcja to wynik.
Pieniądze bardzo dobre, moźliwość rozwoju dla osób które chcą czegoś więcej od życia i nie skupiają się na narzekaniu i obwinianiu wszystkich za swoje słabości. Kierownictwo konkretne, odpowiedni ludzie na odpowiednich stanowiskach. Szacunek dla każdego za jego codzienną pracę.
1
Haha 2017-10-04 10:44
Ty tak na serio?
2
Badaniaokresowe 2017-10-04 10:51
Informacja dla wszystkich zatrudnionych pracownikow od conajmniej roku. Na dzien badan okresowych przysluguje sie dzien wolny od pracy. Dla niektorych moze byc to sprawa oczywista ale poki co wiekszosc ludzi z produkcji jest wysylana na badania przed badz po pracy. Panowie znajcie swoje prawa:) pozdrawiam G+
3
Kodeks pracy 2017-10-05 12:27
Bzdury wypisujesz
K.P. 2017-10-06 21:57
mogą wysyłac po albo przed pracą i korzystając z swoich praw to czynią choć w brew pozorom więcej tracą niż zyskują
lolek 2017-10-07 03:28
Jak wskazuje się w orzecznictwie (wyrok SN z 10 maja 2000 r., I PKN 642/99), polecenie wykonywania badań lekarskich jest poleceniem służbowym dotyczącym pracy i jako takie powinno być wykonywane w godzinach pracy.
2
busiarz 2017-10-09 19:26
Nie rozumie ludzi narzekających i pracujących w tej firmie nie podoba się to tak jak pisał/a busiarz i polecam ponieważ sam tak zacząłem w 2012 roku byłem w firmie Teneco w gliwicach na ul bojkowskiej w sprawie pracy wysłany z agencji A&J Partners z bytomia byłem przed czasem ludzi mnóstwo z różnych agencji bo przecież dziś tylko z agencji pracy biorą do pracy na produkcje / magazyny ale powracam do tematu na rozmowę wpuścili po 40 minutach czekania przed bramką i moknięcia rozmowę przeprowadzał w tamtych latach Pan w wieku po 30 bardzo chamski posiadałem doświadczenia na produkcji/magazynie oraz uprawnienia na wózki jezdniowe zaczął wypytywać co mnie skłoniło do tej firmy chore pytanie ludzie szukają gdzie jest oferta a nie dla czego do tej firmy sam w pewnym sensie dał światełko że coś nie tak odpowiedziałem że posiadam rodzinę i szukam w każdej możliwej ofercie szczęścia ponieważ posiadam rodzinę i nie mam czasu na szukanie luksusów póżniej zaczął komentować moją sytuację rodzinną że nikt mi nie kazał zakładać rodziny zakładać po prostu bezczelny frajer na koniec odpowiedział zastanowi się i do tygodnia agencja się skontaktuje z wybranymi osobami nie trwało to długo po dwóch dniach zadzwonili lecz po rozmowie z taką osobą z takiej firmy jak Teneco odechciało mi się z nim współpracować wyjechałem za granicę ponieważ firmy produkcyjno/magazynowe oferowały śmieszne stawki ponieważ stawka minimalna 12 zł brutto zmieniła się dopiero w 2017 nie wspominając umowy agencjalne wyjechałem z kraju by utrzymać wszystko do czego własnymi siłam i sposobami dorobiłem Pajac z Teneco był starszy o de mnie ale rozum zeżarty nienawiścią zjechałem po 2 latach z hajsem szukałem przez miesiąc szczerej pracy lecz na dal te same oferty , agencje postanowiłem zaryzykować i spróbować być nie zależnym od tych dziwnych polskich zakłamanych produkcji kupiłem samochód bus osób zdobyłem wszystkie potrzebne certyfikaty międzynarodowe co nie było łatwo i po latach pod górkę raz w dół doprowadziłem firmę do celu jestem bardzo zadowolony z swoich ambitnych planów że nie poddałem się i dla tego polecam ludziom z charakterem o pomyśleniu nad własnym celem ponieważ kowalem losu jesteście wy sami a firmy nie szanujące ludzi pozostaną z wrednymi ludzmi , chacharami , pijakami , palaczami oraz negatywnymi wpisami forum a to świadczy o wizerunku firmy oraz dochodach ponieważ jak widać nie tylko osoba poszukująca odwiedza i czyta forum ja niż coś kupuję najpierw czytam informacje o produkcie i o firmie co w niej się dzieje w tedy wiem czy jest warta zaufania i polecenia pozdrawiam i życzę szczęścia
1
Mikuś 2017-10-11 19:17
Zainteresowanych pracą w Tenneco polecam w Stanowicach ponieważ tylko tam znajduje się Święty Mikołaj który rozdaje prezenty po roku pracy można zdobyć kurs spawacza za friko Polecam
1
OPERATOR 2017-10-13 17:17
Masz całkowitą rację. To co mnie najbardziej boli to to że pracownicy są nierówno traktowani przez TL, nowy pracownik nie jest szkolony a co z tym sie wiąże? To że po pół roku ma stawke co stary pracownik a dalej nie robi nic, podwyżki- powinni dostawać solidni pracownicy którzy chodzą systematycznie do pracy i mają pojecie o robocie i wykonie, a nie ci ktorym się nie chce i głośno o tym mówią bądź notorycznie się spóźniają albo min 8 razy na miesiąc nie przychodzą do pracy. Szychtownice - powinne być uzupelniane przez gl a nie brygadziste Premie - również nie przez TL tylko np trenera. Jak długo tu pracuje a na karku mom rok już zdążyłem zauważyć że TL przyznaje premie za sympatie do operatora a nie za zaangazowanie, tak jak obecność w pracy masz uż bądź nn a wpisane ut(bo TL ma cie za kumpla albo jesteś super laską ) no i w drugą strone glosisz ut a masz uż albo nn (bo niezbyt cie lubi tylko toleruje). Ut powinno być wcześniej wpisane i weryfikowane z kartami urlopowymi wkoncu to urlop planowany. Jeszcze PO wybierane z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przez niewiadomo kogo to juz szczyt wszystkiego (wybieraja osoby ktorych frekfencjia to 50% albo osoby ktorych wiecej nie ma na lini niż są ). Nawet niema gdzie zgłosić takie niesprawiedliwosci odkąd p. Herc opuścił nasz zakład no chyba że ktoś wie gdzie z tym iść???? Jaki był ? Przynajmniej mozna bylo z nim porozmawiac i powiedziec co kogo boli. Niewiem czy na innych dzialach i zmianach tez ma to miejsce, ale ja jestem zbulserwowany tą sytuacją i mam nadzieje że wkoncu ktos kompetentny sie za to weźmie i sprawiedliwosci stanie sie zadość.
2
Tl 2017-10-13 20:32
Jeśli czujesz się nierówno traktowany, zgłoś swój problem kobietom z hr a nie wylewasz anonimowo tutaj swoje bezpodstawne żale. Prawda jest taka, że na produkcję trafiają teraz młodzi ludzie z pokolenia, które całe życie byli pod kloszem, chronieni przez mamusie i tatusiów, ze szkoły nie wynosząc nic, a główne motto życiowe to "mam wy...bane". Taki mlody człowiek trafiając do pracy nagle doznaje szoku, że ktoś śmie od niego cokolwiek wymagać, nie daj boże jeśli Tl odezwie się do takiego delikwenta podniesionym głosem z tym, że ich cierpliwość też ma swoje granice, bo ile razy czasem można tłumaczyć w kółko i to samo , najprostsze rzeczy, jednej osobie. Rekrutacja do Tenneco jest przeprowadzana w sposób "ma dwie ręce i nogi", nadaje się. To niestety widać. Co do zatrzymania rotacji w zakladzie o której się tyle ostatnio mówi, proponowałbym takie rozwiązania: 1 operatorzy zaczynają pracę pół godziny po odbiciu karty, podpisaniu listy, w tym czasie kawka, fajeczka, najnowsze ploty na palarni, 2 śniadanko, tak z 40 min minimum, po powrocie ze sniadanka oczywiście z 15 min na fajeczke, 3 redukcja założeń produkcyjnych przynajmniej o połowę, 4 zakonczenie produkcji godzinę przed wyjściem z hali, żeby jeszcze można było na obiadek wyskoczyć i na spokojnie zapalić.5 podwyżki do przynajmniej 20zł na godzinę.
2
OPERATOR 2017-10-14 07:17
Moje żale nie są bezpodstawne. Wręcz przeciwnie. I albo laska dobrze mu obciaga że uż jej nie wpisuje albo ona ma jakoś grupa że z 50 dni urlopu ma. Bo jakim cudem całą premie ma i dodatki????? I do tego chwali się tym pseudo kumpeli z innego działu. I gdzie tu logika? A tak pozatym to chodzi mi o jeden dział a nie caly zakład. Wy jako TL macie dostep do szychtownic i premii innych działów cóż za problem wejść i się przekonać. Jo jako operator nie mom.
Mikuś 2017-10-16 09:07
W każdej firmie pracownik który ma coś za uszami będzie bronił syfiatą firmę owszem zgadzam się z opinią Operator bo tak jest firma toleruje lewusów którzy pracują jak im się podoba ( chodzą kiedy chcą , spóżniają , są nie sympatyczni dla innych , oraz zajmują się filtrowaniem ) takie zachowanie nie powinno mieć miejsca ale bydlak będzie bydlakiem już ktoś wcześniej opisał jakie ludzie w tej pracy pracują męszczyzni w starych dresach , łyse pały , zero kultury , papieros w ryju i piwska w ręku no cóż taki dziś PL kozak szpądzi najtańszym dresem z pepco i swoją popisówą a nie ma nic w życiu siedzi na garnuszku mamusi i czeka aż mama poda talerz z obiadkiem i piwskiem a co do Firmy to jest margines jedne Tenneco inwestuje w pracowników jedne odcina premie jedne zwalniają na okres zimowy bo postoje ja nigdy nie popierałem tej firmy i nie będę popierał a ludzie zarabiają jednym słowem najmniejszą kasę a z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak kaczki chodzą
2
Mikuś 2017-10-16 09:09
Nie wiem czy informacje doszły ale premie mają być obniżone 50 na 20 i zwolnienia ludzi z agencji bo zbliża się postój świąteczny...
1
Wasz Pan 2017-10-16 19:10
Prawda jest taka ,że płacicie w Tenneco grosze a jak wam się nie podoba to zwijajcie interes bez łaski.Na wasze miejsce czeka z 5 firm.
7
Podwyzki 2017-10-18 17:43
Podobno maja byc od stycznia tylko na produkcji. Nowo przyjeci 15zl/h a pracujacy dluzej niz rok 18zl/h
1
ha ha 2017-10-19 08:07
Wierzysz w bajki co pierd.. jeśli teraz w rybniku ta sama firma odcina stawki premie i grożą postojami bo okres zimowy się zbliża to oni od nowego roku stawki dzwigną oni będą ludzi z agencji zatrudniać bo brak rąk do pracy będzie .
Lol 2017-10-20 15:53
Co ty piszesz.. rok temu byly podwyzki w styczniu i teraz tez maja byc. A roboty tyle ze soboty robocze.
Zostaw swoją opinię o Tenneco Polska Sp. z.o.o - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tenneco Polska Sp. z.o.o