Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Tenneco Polska Sp. z.o.o

Pracowałeś w firmie Tenneco Polska Sp. z.o.o i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
123456 - 2015-03-16 22:48:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, proszę o opinie jak wygląda proces rekrutacji na stanowiska "nieprodukcyjne". Czy jest to tylko rozmowa z kimś z HR? czy testy sprawdzające kompetencje? Ile etapów przewiduje proces rekrutacji i czego się tam można spodziewać. Dziękuję za pomoc.
zdjecie uzytkownika
olo - 2015-03-19 16:56:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Xavi - 2015-02-18 13:02:46]:
superwisior wisisz na trzepaku do góry nogami i zawijasz w te sreberka wisior :)
zdjecie uzytkownika
olo - 2015-03-19 16:59:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawy - 2015-02-23 14:33:36]:
po trzech miesiącach otrzymujesz tytuł superwisiora
zdjecie uzytkownika
kasia - 2015-03-26 19:29:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy pracują tu jakieś brygadzistki i czy są w porządku.
zdjecie uzytkownika
kasia - 2015-03-26 19:32:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Proszę o odpowiedz jak ktoś wie.
zdjecie uzytkownika
kasia - 2015-03-26 19:33:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę o odpowiedz jak ktoś wie.
zdjecie uzytkownika
kasia - 2015-03-26 19:34:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę o odpowiedz jak ktoś wie.
zdjecie uzytkownika
Bus - 2015-03-30 21:16:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy bus z Rybnika do Gliwic startuje z Przemysłowej i od razu opuszcza miasto czy przy okazji zahacza o inne przystanki Rybnika?
Interesują mnie przystanki: Kotucza (Real), Reymonta, Policja/PKP.
zdjecie uzytkownika
beti - 2015-03-31 08:17:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kiedy będzie nabór do Stanowic
zdjecie uzytkownika
jestsens - 2015-03-31 15:46:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bus - 2015-03-30 21:16:29]:
bus startuje z dworca km , masz jakies pytania to jestsens@wp.pl
zdjecie uzytkownika
Bus2 - 2015-03-31 18:12:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy bus w Rybniku przejeżdża przez przystanek Kotucza, Reymonta, Policja lub PKP?
zdjecie uzytkownika
doka - 2015-04-01 23:36:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanie czy będą przyjęcia do Stanowic,jeśli tak to gdzie składać podanie i od kiedy ruszają
zdjecie uzytkownika
Kryształek - 2015-04-07 15:10:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko technik kontroli jakości. Czy ktoś mógłby przybliżyć mi jakich zarobków można się spodziewać oraz jak wygląda praca na tym stanowisku? Prawdę mówiąc czytając opinie ludzi pracujących w tej firmie trochę się obawiam tego czego można się spodziewać
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-04-07 18:57:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
O zarobkach mówią zę kolo 1400 netto, ale mieli dać mi znąc w ciągu 2 tygodniu o decyzji przyjęcia lub nie, czekałem czekałem dzwoniłem 2 razy, to z kwitkiem odsyłają, że rekrutacja jeszcze trwa i że przekaże koleżance. miesiąc mija i dalej się nie odzywają. Po co gadają, że dzadzą znać nawet jak odp będzie neagtywna, a później olewają człowieka,który czeka na ich decyzje. :/
zdjecie uzytkownika
Bus - 2015-04-08 02:11:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy bus w Rybniku przejeżdża przez przystanek Kotucza, Reymonta, Policja lub PKP?
zdjecie uzytkownika
czema - 2015-04-13 01:34:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jest to profesjonalne z ich strony. Jak chcą się uważać z poważną firmę to powinni poważnie traktować swoich pracowników i osoby starające sięo pracę.
zdjecie uzytkownika
Paulek - 2015-04-15 13:23:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam na czym polega tutaj praca Operator Maszyn ? po ile godzin się pracuje ? 8 czy są nadgodziny ? bus bezpłatny z Rudy Śląskiej skąd dokładne jest ? jakie zarobki ? dzięki za odp
zdjecie uzytkownika
don - 2015-04-20 21:28:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Słyszałem ze ta firma to dno ze po 12godzin trza robic i wyzysk jak h..
Zero szacunku dla pracownika a premie za byle pierdołe zabierają zarobek 1200zl śmiech na sali.
zdjecie uzytkownika
don - 2015-04-20 21:28:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słyszałem ze ta firma to dno ze po 12godzin trza robic i wyzysk jak h..
Zero szacunku dla pracownika a premie za byle pierdołe zabierają zarobek 1200zl śmiech na sali.
zdjecie uzytkownika
zibi - 2015-04-23 21:17:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak pracuje się w Utrzymaniu Ruchu? Jest nabór na kierownika tego działu.
Jakie stawki i jaka praca.
zdjecie uzytkownika
Fa - 2015-04-25 18:48:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No że 1200 to nieprawda ,ktoś pierdół naopowiadał i piszecie potem głupoty,praca jest bardzo dobra ,płace do 2000 zarobisz ,tylko trzeba pracowac anie się opierdzielać.Bus bezpłatny umowa na cały etat.Naprawde jest ok
zdjecie uzytkownika
zed - 2015-04-27 17:00:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
2000 zł to tez jest śmiech na sali.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-04-27 21:43:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na początku wyjaśnię, że pracuję w E3C, będącym częścią Tenneco w Gliwicach, lecz niezwiązanym bezpośrednio z fabryką.
Moje dotychczasowe zdanie na temat tego pracodawcy jest następujące:
1. Proces rekrutacji przebiegł bardzo fachowo. Szczegółów nie będę ujawniał, ale wyjaśnię tylko, że nie padły legendarne pytania o to, jakim zwierzęciem chciałoby się być itd. Rozmowa o konkretach, w kulturalny oraz konkretny sposób. Zwyczajnie prowadzona przez fachowego pracownika działu HR, a nie jakiegoś zakompleksionego wypłosza z dyplomem politologii lub filozofii.
2. Wysokość wynagrodzenia jest wysoce akceptowalna. Wiadomo, że każdy zawsze chciałby więcej, ale na prawdę nie ma na co narzekać. Tutaj mała uwaga - rozumiem, że warunki ludzi pracujących na produkcji rzeczywiście nie są lekkie, szczególnie ze względu na wysokie tempo, ale może najpierw warto byłoby zapytać samego siebie, ile jest się w stanie zaoferować pracodawcy? Jakiś język obcy oprócz podstaw łaciny podwórkowej? Szkoła inna niż zawodowa? Specjalne umiejętności typu spawanie z uprawnieniami, prawo jazdy wyższych kategorii itd.? Nic? No to przepraszam, ale PRL już umarł i niestety dzisiaj umiejętności oraz wiedza, są towarem który możemy sprzedać za bardzo przyzwoitą cenę. Nie każdy może być geniuszem, ale znam wielu ludzi którzy choć do szkoły mieli pod górkę, żyją całkiem dobrze ze względu na kreatywność oraz aktywne planowanie jutra. Co trzeba mieć we łbie, żeby już w pierwszym dniu pracy przyjść do niej pod wpływem alkoholu? Przecież taka sytuacja miała miejsce kilka miesięcy temu i dotyczyła kilku osób z jednego naboru. Czy dla kogoś takiego choćby nawet minimalna krajowa to mało?
3. Socjal nie oszałamia ale jest bardzo przyzwoity. Karta multisport za śmieszne pieniądze, bony na święta, dofinansowanie urlopu. Do tego dofinansowane jedzenie na stołówce, gdzie przyzwoita porcja obiadu kosztuje około 3,5 PLN. Dodam tylko, że po tym jedzeniu nigdy nic mi nie było, w przeciwieństwie do stołówki u poprzedniego pracodawcy, która oprócz parówek z surówką i bułką oferowała permanentną zgagę.
4. Atmosfera pracy (dotyczy E3C) bardzo fajna. Swoje trzeba robić, ale nikt nie wrzuca na głowę miliona tematów na minutę. Na bramie nie czuję się jak potencjalny złodziej (co również miało miejsce u poprzedniego pracodawcy), nikt też nie czepia się o minutę urwaną z dnia pracy, o ile bilans miesięczny zgadza się z ustalonym wymiarem czasu pracy.
5. Śmiało mogę polecić tego pracodawcę. Narzekają przede wszystkim ci, którzy najwyraźniej żyją zgodnie z zasadą "czy się stoi czy się leży" lub osoby nie mające zbyt dużego doświadczenia zawodowego, a tym samym również pozbawione ukształtowanego obrazu tego, jak bardzo pracodawca może być wrednym skurczybykiem.
Na zakończenie dodam, że nie po to otwiera się w Polsce oddziały zagranicznych firm, by pozwolić nam zarobić tyle, ile zarabia się np. w Niemczech. Jeżeli ktoś nie jest w stanie tego pojąć i zaakceptować, niech spróbuje swoich sił w krajach mlekiem i miodem płynących.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa rekrutacyjna w Gliwicach w HR Masters. Ogólnie o tym, że praca jest ciężka, ma się 7 sekund na wykonanie czynności (pokazała film jak ta praca wygląda), praca stojąca.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
zorro - 2015-04-29 19:57:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moja rekrutacja do tej firmy ,też przebiegała wzorowo, po takiej rozmowie kwalifikacyjnej myślałem że trafiam do normalnego zakładu pracy( na produkcji już pracowałem, miałem tzw. doświadczenie, wykształcenie techniczne), ale nikt mnie nie uprzedził że tam nie trzeba myśleć,a zasuwać bezmyślnie na wysokich obrotach i to takich że przychodząc do domu na nic już człowiek nie ma siły, a większość z nas ma rodziny. Mój czas tam spędzony uważam za zmarnowany.Teraz czuję się jak wolny człowiek. Nowy pracodawca też nam funduje posiłki, ale w znacznie milszej atmosferze:)))i do pracy idę z przyjemnością.Można?
zdjecie uzytkownika
kukuryk - 2015-04-30 14:40:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [don - 2015-04-20 21:28:06]:
praca 8 godz
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tenneco Polska Sp. z.o.o
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Tenneco Polska Sp. z.o.o?
Zadaj pytanie