brak logo

Tenneco Polska Sp. z.o.o

Gliwice

Opinie o Tenneco Polska Sp. z.o.o

ciekawaaa 2017-05-16 11:33
czytam te komentarze i nasuwa mi sie pytanie czy tam t6ak serio jest zle? zreszta wszedzie o kazdej firmie sa zle opinie? a moze poprostu nie ktorym sie nie chce pracowac;p
3
ON 2017-05-16 19:49
zatrudnij się to się przekonasz dlaczego ciągle szukają pracowników.
Normalna praca jest tylko w soboty gdy poganiacze nie są poganiani przez poganiaczy.
6
Ulek 2017-05-17 09:48
Tylko w ngk trzeba miec doswiadczenie prawda?
iksde 2017-05-17 14:41
Pod pewnymi względami jest nieźle, ale... tam po prostu jest o wiele za mało ludzi. Biorą praktycznie każdego, kto ma ręce i nogi, a przecież nie każdy się do takiej pracy nadaje, więc rotacja jest ogromna. Gdy ja tam pracowałem, ludzi na mojej hali było tak na uczciwe, porządne dwie zmiany. Produkcja jechała cały czas na trzy zmiany + prawie wszystkie soboty, a na niektórych stanowiskach i w niedzielę trzeba było się meldować. Plus ciągłe nadgodziny, fakt - uczciwie rozliczane i zarobić można było znośnie, ale życia zero. W zasadzie można T. polecić tylko osobom nie mającym żadnych, ale dosłownie: żadnych! pozapracowych zobowiązań i mieszkającym blisko zakładu(bo dojazd tam też bywa wesoły).
3
Jacek 2017-05-18 17:25
Fajland czu jak tam sie to bazywax to to sami co NORMA na Paruszowcu.
Jacek 2017-05-18 17:26
Fajland czy jak tam sie to nazywa to jest to samo co NORMA na Paruszowcu.
1
Byla 2017-05-19 20:43
Nie polecam pracy w tej firmie...zostalam przydzielona na hale G I taka,szafa 3drzwiowa dala mnie do takiej wytatuowanej... ktora rzucila mnie na najgorszy dzial... na montaz .... na czas doslownie.... wszystko robione I pogabiana bylam przez Gòw...niary tez 3drzwiowe...... TRAGEDIA!!!Smar pryskal mi wszedzue doslownie... na twarz... na wlosy... a te gów... ry ciagle rylko poganialy...
A jak taka stara zapyta l a m ile pracuje tut s j to odpowiedziala mi NIE MAM CZASU... !!!A TY HARUJ !!!!! HARUJ!!! Zalosne... ludzie zdrowi na umysle tam nie pracuja... roboty normalnie... przez 8 h to samo!!!! Na czas!!!! Chodzi o Tenneco Gliwice...

Praca w okularach, na ktore pryskal smar a obetrzec ich nie bylo kiedy, bo tylko slyszalas ze masz sie pospieszyc.... na,zegarek jak spokrzalas to to samo.... nowych to gnoja g...ry a same NIC NIE ROBIA TYLKO UGANIAJA SIE ZA FACETAMI!!!!
Zamiast na przerwie 20 minutowej usc jesc, to one ida kurzyc z facetami.... I obgadywac nowych... a jak przyszlam to obserwowaly facetow jaka ich reakcja na mnie... a jak widzialy ze im sie podobam I zagaduja to potem sie mscily...
Jest to praca nie dojsc ze w okularach, to jeszcze w zatyczkach do uszu.... bo taki halas I w rekawicach, przez ktore przecieka smar!!!!

jak jakas czesc spadnie na ziemie to trzeba to wpisac a ta gowni.... a mnie to wpisala, a jak ja zapytalam dlaczego mnie to odpowiedziala ze komus trzeba to wpisac...
Jak chcialam pic to glupie miny robily.... SZOK NORMALNIE!!!!!!!
12
tyle 2017-05-19 21:21
dlatego nawet reklamy w radiu im nie pomogą w znalezieniu pracowników
17
ON 2017-05-22 16:47
Reklamy w radiu i na plakatach koło monopolowych. Biorą każdego gdyż nikt tam nie chce pracować.
11
Zadowolony 2017-05-24 11:32
Najwyraźniej nie było sensu w Ciebie inwestować. :P Pracuję w tej firmie od niecałych trzech lat i mam za sobą kilka sensownych szkoleń. Gdybym chciał pójść na studia sfinansowane przez pracodawcę - pójdę. Gdybym chciał skorzystać z kursu językowego, również nie ma z tym problemu. Nie wiem o co te narzekania. Pozdrawiam.
3
pracownik 2017-05-24 21:00
Codziennie zwalnia się 10-20 pracowników.
2-3 dni w tygodniu są przeznaczone na przyjęcia nowych (migracje na holu po szkoleniu BHP są widoczne).
Pracownicy na hali zarabiają od 13 do 16 PLN. Większość 13 PLN by zostawali w nadgodzinach by dorobić.
Poganiacze wiedzą że ludzie potrzebują pieniędzy więc zostaną codziennie na 12 godzin i tak 6 dni w tygodniu.
9
pracownik 2017-05-24 21:27
o tej firmie świadczy już droga dojazdowa. na 100 metrach jest 100 dziur.
Ale dyrektor ma służbowe auto więc jak urwie koło to mu dają nowe a pracownik musi slalomem mijać miny Tenneco.
8
K_ma_sz 2017-05-24 22:02
to mu dają nowe za to że reszta dybie za grosze i że jeszcze znajdują się tacy co się godzą pracować za takie stawki ale już ich jest tyle co kot napłakał - do polski za takie stawki jak proponują nawet z ukrainy nie chcą tu przyjeżdżać - ludzie !!!
10
Maximus 2017-05-26 09:17
Jestem zatrudniony w Tenneco przez agencje pracy zarobek przez pierwsze 3 lata 1350 zl netto
3
XXX 2017-05-26 22:03
GRATULUJEMY
4
matrix 2017-05-27 00:22
Co ty pieprzysz ja po 14 miesiącach pracy zarabiam bez nadgodzin 2500 na ręke
ciekawy 2017-05-27 06:59
GRATULUJEMY - PENSJA NA POZIOMIE EUROPEJSKIM. Starcza ci na zycie? Mieszkasz z mama i tata na blokowisku? Dzieci masz?
11
matrix 2017-05-29 08:38
Niestety w takim kraju żyjemy ale znajomi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w budowlance świątki piątki i dostają z biedą 2000zł
2
Maximus 2017-05-29 16:46
matrix uwaga czlonek zarzadu ds marketingu Tenneco udziela sie na forum i sieje zamet i propagande
9
PUPUK 2017-05-29 18:16
to niech się też pukną w głowę ... w budowlance pensje są na poziomie 4000 netto
13
:) 2017-05-30 18:31
No jest mega patola na zakladzie, w zasadzie w kazdym dziale :D brawo :D
12
Alojz 2017-06-01 15:23
Ja tam pracuje i lubie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po kiblach, a wczesniej pracowałem w wykończeniuwce.
2
magda 2017-06-01 16:59
czy są w teneco w gliwicach wolne swieta ?
Dario 2017-06-04 10:15
Ukraina uratowała tą firmę przed bankructwem. Gdyby nie pracownicy z Ukrainy to ilość pracowników zmniejssylaby się o 1/3 niektóre linie są w całości ukraińskie. Ale nawet oni mają już dość i się zwalniają. Uruchomili już autobusy z jastrzębia i siemianowic co świadczy o desperacji bo w Gliwicach i okolicy są spaleni. Pracowałem w lepszych i gorszych firmach ale tego co tam zobaczyłem nie da się opisać a nawet gdyby to nikt by w to nie uwierzył dopóki sam nie zacznie tam pracować. Stawka 13zl można dobrze zarobić bo praca jest 7 dni w tyg po 12h. Niechcesz przyjść? To do biura gdzie mistrz zmiany będzie cię przekonywał zebys przyszedł przeklinajac, krzycząc na ciebie a i długopisem w ciebie rzuci.
15
takie tam 2017-06-05 09:11
Parlament Europejski 6 czerwca podjął decyzję o zniesieniu wiz dla Ukraińców, tym samym będą oni mogli pracować bez przeszkód w całej UE. Ciekawe co wybiorą Tenneco czy jakiś zakład w RFNie?
7
Hehe 2017-06-05 10:22
Trafione w sedno
3
Nie a Ty? A ja z G+ 2017-06-07 16:52
Za dużo się seriali naoglądałeś ziomuś. Jak się siedziało wiecznie w domu przed komputerem i byłeś leniwym skur.wysynem to się nie dziw. Dużo jest ludzi takich jak Ty, którzy jedyne co mają to dwie lewe ręce. Nie martw się zawsze możesz roznosic ulotki za 1/3 stawki co u nas. Z fartem mamlas. :))
5
Zenekbezenek 2017-06-07 20:48
Jakieś imprezy są organizowane u was. Wyjazdy,spotkania integracyjne?
1
nies_te_ty 2017-06-07 22:24
prawda w oczy kole
7
Maximus 2017-06-09 21:45
Typowy lewacki belkot. Dwie lewe rece do pracy ?? Znam wielu ludzi swietnych sepecjalistwo ktorzy odeszli z tenneco przez lamanie praw pracownikow placa 1350 zl netto bez nadgodzin, temperatura na halii produkcyjnej ponad 40 stopni w okresie od maja do sierpnia. premia za normy?? normy w tenneco to nic innego jak wyniki w granicach rekordow ktorych kiedys komus tam udalo sie zrobic. Norma na maszynie w niemieckim zakladzie 600 sztuk w Polskim zakladzie jest podwajana i wynosi 1200. Za roznoszenie ulotek dostaje sie juz niewiele mniejsze wynagrodzenie.
10
Ex pracownik 2017-06-10 23:42
Mistrz produkcji na hali G potrafi tylko przeklinać i obrażać ludzi.
Każdy się go boi a tak naprawdę należy mu wpier....... za chamstwo.
Normy to bicie kolejnych rekordów. Nie patrzy się na zamówienia tylko na rekordy. Powód: 20% produkcji wraca do Tenneco jako złom. Wszystkie produkty są sortowane przez firmy zewn. gdyż mają tyle reklamacji.
Grupa VW która wybrała Tenneco jako dostawce do podłogi MQB i Crafter już żałuje gdyż każdy amortyzator to wada. Ludzie, jeżeli kupujecie VW na podłodze MQB, kupujecie amortyzatory z Tenneco. Powodzenia, może wytrzymają pół roku.
Spawają to Ukraińcy którzy nawet nie wiedzą co spawają bo nikt z nimi nie potrafi się dogadać.
Mała Hala to środowisko olejowe, które osadza się w płucach ale warunki szkodliwe wg specjalistów BHP z Tenneco to to nie są.
Hałas na hali G przekracza normy dopuszczalne ale warunki szkodliwe wg specjalistów BHP z Tenneco to to nie są.
Wieczne ogłoszenia o pracę gdyż codziennie zatrudniają 20 nowych osób w miejsce 30 które uciekło. Są lepsze firmy, gdzie produkcja seryjna jest spokojna dla ludzi.
Sama estetyka firmy świadczy o klasie pracodawcy. Bród, ściany jak z horrorów.
Za chwilę autobusu będą już z Zakopanego ludzi wozić bo na śląsku są spaleni jako pracodawca.


13
ZYG19 2017-06-12 06:04
myślisz że z Zakopanego chcieli by przyjeżdżać do pracy?-szczerze wątpię bo oni dudki tak pilnują a patrząc po zarobkach o których tu piszą to co najwyżej mogli by puścić w tą stronę bąka.
7
Leń 2017-06-12 11:33
Miałem okazję spróbować swoich sił w tej firmie. Zrezygnowałem bardzo szybko, nie dlatego, że (jak tutaj ktoś napisał) byłem leniwym skur.wysynem. Po prostu nie odpowiada mi praca z frustratami, krzykaczami i ludźmi rzucającymi mięsem na każdym kroku. Z biegiem czasu człowiek zaczyna wynosić ten chlew i brak kultury do swojego domu. Jesteśmy ludźmi, a nie bydłem.
12
WężykiemJasiu 2017-06-13 00:43
Jak mawiał klasyk - Chamstwu w życiu należy się przeciwstawiać siłom i godnościom osobistom.
6
cinusmaximus 2017-06-13 07:03
Mistrz produkcji dalej chodzi w pedalskim dresie po hali ??
7
kawal 2017-06-14 17:49
wasi pracownicy szukają pracy - jeden z nich był w mojej firmie na rozmowie, nie produkcyjny
8
GB84 2017-06-17 06:49
pewnie nie tylko w twojej i wcale mnie to nie dziwi
5
ON 2017-06-18 17:48
Obsadzenie stanowisk w Tenneco wg umiejętności:

Dyrektor - słownictwo "ą" "ę" i licznie słupków czy są zgadzają.

Kierownik Produkcji - umiejętność przeklinania

Brygadziści na liniach - umiejętność mówienia po polsku oraz opanowanie podstawowego słownictwa: " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; "ogień" "tempo" "robić szmaty"

Manager Jakości: umiejętność zabaw psychologicznych i pisanie maili

Inżynier Jakości: j.angielski i brak innej wiedzy (rys. techniczny niepotrzebny) i umiejętność pisania maili

Logistyk: znajomość wózka widłowego

Brygadzista Metrologii: dwukrotnie nieukończone studia zaoczne, siedzenie na krześle i pisanie maili

Technik Jakości: umiejętność czytania maili, inteligencja małpy gdyż własnego zdania nie można mieć

Inżynier Procesu: wytrzymałość psychiczna oraz brak rodziny (praca 7 dni w tygodniu po 12h) i umiejętność pisania maili

można by tak było każde stanowisko opisać. Firma patologiczna, nastawiona na ilość sztuk.
reklamacje które przychodzą produkcji nie interesują. Oni mają produkować bo oni utrzymują firmę nawet jeżeli Ukraińcy produkują złom.

8
Nick 2017-06-19 09:47
Patrzcie co znalazłem:
Przerwa przy pracy monotonnej

Wobec pracowników zatrudnionych przy pracy monotonnej lub pracy w ustalonym z góry tempie należy zastosować normy czasu pracy krótsze niż określone w art. 129 k.p. Skrócenie czasu polega wyłącznie na wprowadzeniu przerw wliczanych do czasu pracy.

Monotonia pracy zagraża bezpieczeństwu pracy ze względu na zmniejszenie czujności pracownika i błędy, jakie może on popełnić. Praca monotonna, czyli długotrwałe wykonywanie powtarzalnych zadań, prowadzi do zmęczenia, spadku i wahania sprawności fizycznej i umysłowej oraz wydajności w pracy, obniżenia zdolności do dostosowywania się do zmieniających się warunków, a także do obniżenia czujności pracownika. Przerwy w wykonywaniu pracy monotonnej będą zatem korzystne zarówno dla pracownika, jak i pracodawcy.
10
Jędrek 2017-06-22 14:22
z zapiętym korkiem w życi :)
2
ON 2017-06-22 20:19
Firma w której ludzie bez wykształcenia, którzy płacę alimenty za bękarty zostają brygadzistami.
joker11156 2017-06-26 14:11
Koledzy, ilu jest pracoowników na zmianie?
Dostałem ofertę na kierownika zmiany i zastanawiam się jak duży jest zakład.
Proszę o info:)
joker11156
Jola 2017-06-27 12:20
Nikt nie napisze nic dobrego o firmie?
wIncyj 2017-06-27 14:54
Halo Tenneco, co to się dzieje że znowu supervisora do zakupów szukacie? :D :D
Co drugi to kierownik czy się wykruszają? :P
1
Bekart 2017-06-27 20:02
Czy ktoś mi powie czy wczasy pod gruszą beda teraz w lipcu wyplacane?
on 2017-06-27 20:46
Prawda.
ciek_awo 2017-06-27 22:00
kolego twój poprzednik przychodzi do mojej firmy i cieszy się że już tam nie będzie pracował. Lepiej zapytaj o inne rzeczy a nie o to ilu pracowników będziesz mieć na zmianie bo to najmniej istotne. Lojalkę już podpisałeś ?
Zadowolony 2017-06-28 12:28
Bardzo a może najlepsza firma w Polsce !!
Praca w normalnym tempie atmosfera jest na dobrym poziomie przełożeni są naprawdę w porządku ludzie zgrani zarobki średniej krajowej no bomba !! Tam się liczy jakość nie szybkość pracy jakość i staranność i dobro pracownika jak i BHP .POLECAM WSZYSTKIM!!????????????????????
1
Max 2017-06-28 16:32
hahaha tak tak stek bzdur. Niedlugo przeniesiecie sobie firme na Ukraine razem z Twoim biurkiem panie prezesie
joker11156 2017-06-28 18:20
Siema.
Co możesz mi powiedzieć o tym stanowisku?.
Czemu jest tam taka roszada??
Jeszcze nic nie podpisałem, byłem na rozmowie w worku i papiery przesłali do teneco.
Jaka jest atmoswera pomiędzy kierownikiem zmiany a kierownikiem halii?
Jakie wynagrodzenie miał poprzednik( ciekawe o ile niższe mi zaproponowali?
Niech ktoś napisze jakieś kąkrety.
Zostaw swoją opinię o Tenneco Polska Sp. z.o.o - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tenneco Polska Sp. z.o.o