brak logo

Tenneco Polska Sp. z.o.o

Gliwice

Opinie o Tenneco Polska Sp. z.o.o

pączek 2016-01-19 20:54:05
@gosiaczek też słyszałam dobre opinie (mimo tego co sie pisze na forach), a jeśli chodzi o kobiety- to pewnie zależy na jakim stanowisku. na pewno na specjalistę do kadr, inżyniera czy specjalistę każdy ma szansę :)
ToTylkoJa 2016-01-19 21:22:06
Dobry pracuje w tenneco gliwice w sumie trzy tygodnie z tego juz jestem tydzien na l4 bo robota jest dla robota a nie dla czlowieka 4000 sztuk na zmiane chwila przerwy w pracy na male siku i brak mozliwosci napicia sie wody

Pracowalem wczesniej w oplu i porownac pracy nie mozna opel jest o wiele lepszy

Teraz przyjmuje aie do NGK i tam juz raczej zostane

Szczerze nie polecam Tenneco
5
toczek 2016-01-20 09:21:38
Czy ktoś może się wypowiedzieć a propos zarobków ?
Np. operator. magazynier itp ?
5
marek 2016-01-21 21:48:13
@toczek, popieram. Jak widziałem teraz ogłoszenia na produkcję to pisali jedynie, ze oferują umowe o pracę, dofinansowanie do posiłków i szeroki zakres świadczeń socjalnych.
pracka super jest 2016-01-24 15:23:55
@marek no i pewnie jeszcze nie trzeba mieć doświadczenia ani nic :) Tyle, że to ogłoszenie z grudnia i możliwe, że już ktoś się znalazł, chyba, że wciąż szukają i nie chcą zaśmiecać ogłoszeniami. Jedno z nowszych dotyczy stanowiska specjalist ds. kadr, gdzie trzeba mieć wykształcenie wyższe oraz 2-3 lata doświadczenia na podobnym do tego stanowisku. Oraz znać prawo pracy.
fere 2016-01-26 23:42:32
Jeżeli nie będziesz miał urlopu czy L4 przez trzy ostatnie miesiące oraz pracował na przyzwoitym poziomie, to nie ma problemu po tym czasie. Ja przeszedłem po 6 miesiącach.
wayne 2016-01-28 21:41:10
Podobno do NGK jest bezpłatny dojazd z Knurowa. Wiesz coś więcej na ten temat? Skąd odjeżdża?
xyz 2016-02-04 23:56:30
Po 10 latach pracy w Tenneco operator trener brygadzista.... obecnie zatrudniony w NGK zaluje ze tam nie rozpoczalem swojej przygody z praca. Praca na luzie.... targety bez problemu... zarobki na dziendobry o wiele lepsze a w porownaniu ze stazem 5letni pracownik ngk zarabia tyle co brygadzista w tenneco na czysto... mniej wiecej :-). W Tenneco czesto traci sie premie za swoje i innych bledy z brygady, dodatkwo zapierdalasz bez tchu odpoczynku, duzo wiedzy do zapamietania na starcie... Proces rekrutacji - chyba kazdego cepa przyjma z rekami i nogami :-) spore rotacje ludzi ( nie dziwie sie) wiec czesto jest tak ze robisz kilka tygodni / miesiecy na jednym - 2 -3 stanowiskach.

Sporo pisac... Tenneco jak wojsko - robi z Ciebie pracownika ktorego po dluzszym stazu wszedzie przyjma a jak juz sie zatrudnisz to odczuwasz ulge i spokoj bo to jednak hard level jesli chodzi o wysilek fizyczny i psychiczny na slasku :D
7
xyz 2016-02-05 00:01:06
zapomnialem dodac o dodatkach... Tenneco 20% premii ktore latwo stracic nawet nie z wlasnej winy. Dodatki wczasy i bony swiateczne ? smiech na sali... 350 / 175zł bruttto jak zarabiasz 2k ponad...

NGK - brak l4 350zl 2x na rok ocena brygadzisty od 270 zł w zwyz 2x na rok; bony swiateczne ? 1250 zl ok; wczasy ok 850zl.... no i stala premia 15% chyba ze cos naprawde zle zrobisz stracisz 3 %
2
Menedżer 2016-02-09 17:59:49
Tenneco to amerykański obóz pracy w Polsce.Powinni o tym pisać w gazetach, a tym czasem piszą sobie bez pojęcia "polskie obozy". Szkoda się robi bo USA taki niby nasz wyzwoliciel i sojusznik, a tutaj u japońca z byłego Państwa Osi lepiej się pracuje .
Ehh czy my kiedyś będziemy mieli swoje własne Polskie koncernyi i fabryki??? bo jak na razie to rządzą ci co rozpętali IIWŚ czyli Niemcy, Włosi, Japońce i amerykany.
4
BOB 2016-02-11 10:19:50
Ta firma to jedno nieporozumienie mało płacą zastraszają pracowników to jeszcze wypłaty nie w terminie a o wulgaryźmie co nie których liderów nie wspomnę
6
art_l 2016-02-11 12:26:55
Szczególnie Jarek P. z sali G+ (Base 2), do spółki z kierownikiem zmiany. Ci ludzie nie są normalni, co drugie słowo u nich zaczyna się na "k". To co oni wyprawiają podchodzi pod mobbing. Zalecam im wizytę u lekarza.
4
adamek 2016-02-12 06:06:15
Zarobki
misumisiu 2016-02-14 21:11:27
Proszę was omijajcie tą firmę szerokim łukiem. Ma najgorszą opinię wśród zakładów w Gliwicach i to nie jest plotka,bajka czy historie wyssane z palca.
Nie polecam, trzymajcie się od tej pracy z daleka. Są lesze zakłady. Są lepsze oferty. Pozdrawiam wam ciepło.
6
zniesmaczony 2016-02-15 18:43:59
witam,
potwierdzam wcześniejsze negatywne opinie - szkoda czasu na tak beznadzieją firmę!!!!
wykorzystują na maxa, śmieciowe umowy i bez podania przyczyny kończą współpracę - uważam, że każdemu należą się słowa wyjaśnienia!!!!
4
Zadowolony 2016-02-25 23:39:10
Robota jest więcej niż ok. Wynagrodzenie przyzwoite. Atmosfera spoko. To jednak dotyczy raczej stanowisk inżynierskich. Produkcja to inna bajka, o czym należy pamiętać podejmując pracę w tej firmie. Zanim aplikowałem też sprawdziłem opinie na tym portalu i byłem sceptycznie nastawiony, lecz teraz widzę, że większość głosów dotyczy fabryki, gdzie panują zupełnie inne zasady.
2
seba 2016-03-02 18:26:13
TRAGEDIA MALA HALA maly olek nic nie ma tak jak ma być a jak cos powiesz wylatujesz za mala halla na taka produkcje nic nie ma o wszystko się prosisz audyty i kontrole to wszysto chowają nawet skrzyn nie maja i do kartonu karze pakowac a kierownik hali o wszystkim wie i przymyka oko chyba ze się odezwiesz to wylatujesz i oczywiście ludzie debile które pracują to ludzie kierownika boja się o prace i wszystko zrobia a gdzie kontrole pip to ja nie wiem pachnie korupcja i tyle odradzam jeśli ktoś chce zapierdalac rok i potym go wyrzuca bo strasza dyscyplinarnym pozdrawiam kierownika hali olka z elektrowni
3
zapytanie 2016-03-26 20:23:50
Cześć,
A czy mógłbyś opowiedziec więcej o pracy na stanowiskach inżynierskich? Jakie wynagrodzneie oferują? (8 lat stażu w obszarze jakości).
Czy pracuje się w wielkich open spacesach? Czy mniejszych biurach? Budynek wygląda raczej na stary, więc może zachowaly się mniejsze pomieszczenia biurowe?
jak jest ze stołówką?
Podobno są też b dobre benefity dla pracowników.
4
Pysia 2016-03-31 14:44:37
Witam ja mam pytanie zwiazane z zatrudnieniem. Od rozmowy kwalifikacyjnej jak osoba zostaje zatrudniona to mniej wiecej po ilu zaczyna sie prace?
5
Olek 2016-03-31 14:54:46
Hej a ja mam pytane zwiazane z zateudnieniem. Mam 6 kwietnia rozmowe i jak przejdzie dobrze to bo ilu mniej wiecej dniach moge zaczac pracowac? Ponieważ nie chcial bym odrazu tylko 25 np. I ciekawi mnie po ilu po rozmowie jiz chca do pracy dac??
Anna 2016-03-31 22:56:50
Witam. Czy ktoś z Was może się wypowiedzieć o dziale zakupów, czy warto aplikować? Któryś już raz z kolei pojawia się oferta pracy w zakupach i poważnie się zastanawiam nad aplikacją.
Dziękuję.
LOLEK 2016-04-08 02:02:55
To powodzenia....jaki zakład pracy dowozi pracowników ? Z.K. chyba kiedyś tak było !!....to z buta na budowę powodzenia
Milusia 2016-04-11 22:56:41
Dział zakupów, a raczej cała logistyka, to temat rzeka...
eljot 2016-04-12 16:36:11
ja bym ci otworzył drzwi na do widzenia ale zasadziłbym kopiora w dupiora aż się by się zadymiło kretynko z boguszowic pewnie... paniusiu o przerośniętym ego..z takimi ambicjami najbliżej ci do A4- powinnaś wiedzieć po co
notr 2016-04-18 13:49:00
u nich teraz oferta jest tylko jednak - jako Mechanik samochodowy - prototypy amortyzatorów i wydaje mi się, ze stawki nie są u ncih wclae takie małe, ale trezba miec oczywiscie doświadczenie moim zdaniem.
1
pracownik 2016-04-27 08:09:23
Logistyka nie ma "Panią Kierownik" tylko Pana kierownika :)
1
gość 123 2016-05-01 18:47:23
zgadzam się z Wami, pytania na rozmowie wyuczone na pamięć, byłem już na kilku rozmowach o pracę, na tak beznadziejnej jeszcze nigdy pani z HR przyszła na rozmowę spóźniona i byle by odwalić pańszczyznę i mieć to już za sobą, drugi etap rozmowa z kierownikiem produkcji bohaterem przez "ch"... szkoda gadać chamstwo i słoma z butów wychodziła na kilometr, zdecydowanie nie polecam tej firmy.
wr 2016-05-08 00:41:44
Skandal.... to co się dzieje na sali G+ to największe dno świata. Mistrz zmiany używa wulgaryzmów i śmierdzi alkoholem, podobnie jak brygadziści (Jarek, Michał itp). Pracę mają gdzieś, zwalają wszystko na innych pracowników.
1
Limon 2016-05-09 12:42:31
Witam, poszukuję pracy w logistyce i znalazłem oferty z Tenneco. Czy Ktoś pomoże mi wyjaśnić skąd w Tenneco jednocześnie zapotrzebowanie na:
- ASYSTENT DS.ZAKUPÓW
- SPECJALISTA DS.ZAKUPÓW (DIRECT MATERIAL BUYER)
- SUPERVISOR DS. ZAKUPÓW (SCM SUPERVISOR)
To jest jakiś błąd czy taka jest polityka firmy żeby wyświetlać tyle ofert pracy?
roki 2016-05-09 21:45:29
najlepiej zorganizowana firma w Gliwicach,ale niestety praca jest tam bardzo ciężka i jak pisał jeden leszczyk to "hard level",tylko dla mocnych ludzi o jajakach na miejscu bo słabi nie dają rady.
roki 2016-05-09 21:46:11
najlepiej zorganizowana firma w Gliwicach,ale niestety praca jest tam bardzo ciężka i jak pisał jeden leszczyk to "hard level",tylko dla mocnych ludzi o jajakach na miejscu bo słabi nie dają rady.
1
Twardy 2016-05-10 08:00:46
Roki z tym zorganizowaniem to gruuuubo przesadziles
2
ehhh 2016-05-11 14:28:51
Zgadzam się z wcześniejszą wypowiedzią.Mnie też dziwi dlaczego jest przyzwolenie na to by brygadzista ciągle śmierdział alkoholem.Jak można przychodzić do pracy w takim stanie.Już sam wygląd tego człowieka jest mało ciekawy. Skandal
1
roki 2016-05-11 16:40:20
piszę o G bo nie oceniam G+,ale może masz inne doświadczenia
roki 2016-05-11 16:55:10
Kamil przestań się już ośmieszać.Nie oskarżaj innych,jak nie dawałeś rady.Uciekłeś bo byłeś za słaby,a premie traciliśmy tylko przez ciebie bo jako brygadzista nie potrafiłeś nic zorganizować i zrzucałeś winę na nas.Na operatora NGK może wystarczysz więc życzymy powodzenia,wiec oszczędź sobie i nam tych komentarzy.Miej choć minimum honoru i nie rób z siebie pajaca.
1
murzyn 2016-05-11 19:51:00
dzisiaj rano godzinę przed końcem zmiany dostaliśmy kartki z informacją czy zgadzamy się przyjść na godz 18 do 6 rana na nadgodziny z własnym dojazdem ( taksówki tylko odwożą po nadgodzinach )przy odmowie mieliśmy wpisać odmawiam , po 10 min przyszedł brygadzista który dostał nakaz od mistrza o poinformowaniu ze jak nie znajdzie kilka osób to wszyscy co odmówili mają zabrane premie za cały miesiąc taka jest hala G+
7
piowid 2016-05-15 12:25:00
Cześć. Ja pracę w tenneco wspominam bardzo Dobrze, Dużo się nauczyłem i nabrałem doświadczenia. Pracowałem na hali G+ byłem jednym z lepszych brygadzistow, ale niestety nie ułożyło się i musiałem zrezygnować z tej świetnej pracy. Pozdrawiam całą ekipę od Balbiny
2
G+ 2016-05-16 23:04:37
Szkoda Piotrek że "zrezygnowales". A tak nawiasem mówiąc, może zmień w końcu dilera.
2
piowid 2016-05-17 19:40:19
Nie zrezygnowałem, tylko oni ze mnie.
aguś 2016-05-22 09:49:30
wreszcie u nich ruszyli z rekrutacja bardzo sie ciesze ponieważ, juz wczesniej szukalam pracy i sa polecaną agencją.
trol 2016-05-27 08:56:43
Przepracowalem 13 lat,wczesniej myslalem, ze wojsko to dom wariatow....
1
adolf 2016-05-29 21:00:35
pracowalem dwa lata brygadzista do bani nic nieumial zalatwic premie upierdzielaja na kazdym kroku zarobki nawet ale sobotami i to min trzema w lato na gali 45 stopni albo lepiej masakra
trol 2016-06-02 13:13:38
Dla zainteresowanych moge podac liste "życzliwych" zakładu produkcyjnego.

Pozdrawiam
1
ARTUROKW83 2016-06-06 16:34:28
JA PRACUJE W TENNECO OD 3 MIESIECY I NIE NAZEKAM NARAZIE PRACUJE POD AGENCJA I BEZ NADGODZIN I SOBOT WYSZEDLEM OSTATNIO 2000ZL A JAK KTOS MA 2 LEWE RECE DO ROBOTY TO ZAWSZE MU BEDZIE CIEZKO PRACA JEST OK
wyzysk 2016-06-08 08:47:37
Witam.Pracuję w Tenneco od niedawna.Praca to masakra niby chwalą się że duży socjal dodatki.Ha ha ha ha ale kultura TL i mistrzów daje dużo do życzenia.Przychodząc do domu rano po nocnej zmianie i zmuszanym być żeby po kilku godzinach snu wracać na 14-tą jest normalne??? Nie dziwię się że ciągle szukają pracowników.
1
Mr Wiesz Kto 2016-07-03 12:04:28
Po 2 miesiącach stwoerdzam że to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
pr 2016-07-03 21:51:41
firma porażka. Amerykański [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na Polskiej ziemi, dlaczego nie zawita tu inspekcja pracy?
Wszyscy pochylamy się nad wykorzystywanymi w fabrykach w chinach, a prawda jest taka że praca tu nie różni się niczym w porównaniu z chińskimi fabrykami. tak jak pisali powyżej ciągłe zmuszanie do nadgodzin, częste zmuszanie do zostawania po godzinach. Żeby tego było mało to tenneco uznało że soboty także powinny być robocze więc zmusza swoich pracowników do przychodzenia w każdy (bez wyjątku) weekend, człowiek nie ma prawa do zaplanowania sobie czegokolwiek, potrafią dzień przed odwołać urlop pracownikowi, czy też dzień przed się dowiaduje że w sobotę pracuje o 4 godziny dłużej a żeby było tego mało to w sobotę dowiaduje się że w niedziele na kolejne 12 godzin musi przyjść.
Firmy zdecydowanie nie polecam.
Zachęcam obecnych lub byłych pracowników to składania zawiadomień na tego pracodawcy w państwowej inspekcji pracy, to nic nie kosztuje, pokażmy że nie damy sobą pomiatać, i nie damy się wykorzystywać
Pozdrawiam
11
tomuś 2016-07-17 09:43:50
(usunięte przez administratora) co to za brygadzista co to koleś gdzie ta cy ludzie sie rodzą??? wiecznie naćpany, śmierdzi od niego, niczego cie nie nauczy bo ma (usunięte przez administratora) ciągle coś gubi, to mało nikt cie nie che zmieniać na pauz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak robota przerwę masz tylko 20min . Chciałem przejść na inną linie pod innego brygadzistę ale nie dało rady robisz u czajki albo sie zwolnij jeba...na polityka tenneco :) :) :) :)
2
anonim 2016-07-17 12:55:51
Krzysztof Cz. co to za brygadzista co to koleś gdzie ta cy ludzie sie rodzą??? wiecznie naćpany, śmierdzi od niego, niczego cie nie nauczy bo ma wyje....bane , ciągle coś gubi, to mało nikt cie nie che zmieniać na pauz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak robota przerwę masz tylko 20min . Chciałem przejść na inną linie pod innego brygadzistę ale nie dało rady robisz u czajki albo sie zwolnij jeba...na polityka tenneco :) :) :) :)
5
Dzik 2016-08-26 15:03:28
W logistyce się już poprawiło czy nadal bajzel?
Zostaw swoją opinię o Tenneco Polska Sp. z.o.o - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tenneco Polska Sp. z.o.o