brak logo

Tenneco Polska Sp. z.o.o

Gliwice

Opinie o Tenneco Polska Sp. z.o.o

xyz 2016-02-05 00:01:06
zapomnialem dodac o dodatkach... Tenneco 20% premii ktore latwo stracic nawet nie z wlasnej winy. Dodatki wczasy i bony swiateczne ? smiech na sali... 350 / 175zł bruttto jak zarabiasz 2k ponad...

NGK - brak l4 350zl 2x na rok ocena brygadzisty od 270 zł w zwyz 2x na rok; bony swiateczne ? 1250 zl ok; wczasy ok 850zl.... no i stala premia 15% chyba ze cos naprawde zle zrobisz stracisz 3 %
3
Menedżer 2016-02-09 17:59:49
Tenneco to amerykański obóz pracy w Polsce.Powinni o tym pisać w gazetach, a tym czasem piszą sobie bez pojęcia "polskie obozy". Szkoda się robi bo USA taki niby nasz wyzwoliciel i sojusznik, a tutaj u japońca z byłego Państwa Osi lepiej się pracuje .
Ehh czy my kiedyś będziemy mieli swoje własne Polskie koncernyi i fabryki??? bo jak na razie to rządzą ci co rozpętali IIWŚ czyli Niemcy, Włosi, Japońce i amerykany.
6
BOB 2016-02-11 10:19:50
Ta firma to jedno nieporozumienie mało płacą zastraszają pracowników to jeszcze wypłaty nie w terminie a o wulgaryźmie co nie których liderów nie wspomnę
7
art_l 2016-02-11 12:26:55
Szczególnie Jarek P. z sali G+ (Base 2), do spółki z kierownikiem zmiany. Ci ludzie nie są normalni, co drugie słowo u nich zaczyna się na "k". To co oni wyprawiają podchodzi pod mobbing. Zalecam im wizytę u lekarza.
5
adamek 2016-02-12 06:06:15
Zarobki
misumisiu 2016-02-14 21:11:27
Proszę was omijajcie tą firmę szerokim łukiem. Ma najgorszą opinię wśród zakładów w Gliwicach i to nie jest plotka,bajka czy historie wyssane z palca.
Nie polecam, trzymajcie się od tej pracy z daleka. Są lesze zakłady. Są lepsze oferty. Pozdrawiam wam ciepło.
6
zniesmaczony 2016-02-15 18:43:59
witam,
potwierdzam wcześniejsze negatywne opinie - szkoda czasu na tak beznadzieją firmę!!!!
wykorzystują na maxa, śmieciowe umowy i bez podania przyczyny kończą współpracę - uważam, że każdemu należą się słowa wyjaśnienia!!!!
4
Zadowolony 2016-02-25 23:39:10
Robota jest więcej niż ok. Wynagrodzenie przyzwoite. Atmosfera spoko. To jednak dotyczy raczej stanowisk inżynierskich. Produkcja to inna bajka, o czym należy pamiętać podejmując pracę w tej firmie. Zanim aplikowałem też sprawdziłem opinie na tym portalu i byłem sceptycznie nastawiony, lecz teraz widzę, że większość głosów dotyczy fabryki, gdzie panują zupełnie inne zasady.
3
seba 2016-03-02 18:26:13
TRAGEDIA MALA HALA maly olek nic nie ma tak jak ma być a jak cos powiesz wylatujesz za mala halla na taka produkcje nic nie ma o wszystko się prosisz audyty i kontrole to wszysto chowają nawet skrzyn nie maja i do kartonu karze pakowac a kierownik hali o wszystkim wie i przymyka oko chyba ze się odezwiesz to wylatujesz i oczywiście ludzie debile które pracują to ludzie kierownika boja się o prace i wszystko zrobia a gdzie kontrole pip to ja nie wiem pachnie korupcja i tyle odradzam jeśli ktoś chce zapierdalac rok i potym go wyrzuca bo strasza dyscyplinarnym pozdrawiam kierownika hali olka z elektrowni
4
zapytanie 2016-03-26 20:23:50
Cześć,
A czy mógłbyś opowiedziec więcej o pracy na stanowiskach inżynierskich? Jakie wynagrodzneie oferują? (8 lat stażu w obszarze jakości).
Czy pracuje się w wielkich open spacesach? Czy mniejszych biurach? Budynek wygląda raczej na stary, więc może zachowaly się mniejsze pomieszczenia biurowe?
jak jest ze stołówką?
Podobno są też b dobre benefity dla pracowników.
5
Pysia 2016-03-31 14:44:37
Witam ja mam pytanie zwiazane z zatrudnieniem. Od rozmowy kwalifikacyjnej jak osoba zostaje zatrudniona to mniej wiecej po ilu zaczyna sie prace?
8
Olek 2016-03-31 14:54:46
Hej a ja mam pytane zwiazane z zateudnieniem. Mam 6 kwietnia rozmowe i jak przejdzie dobrze to bo ilu mniej wiecej dniach moge zaczac pracowac? Ponieważ nie chcial bym odrazu tylko 25 np. I ciekawi mnie po ilu po rozmowie jiz chca do pracy dac??
Anna 2016-03-31 22:56:50
Witam. Czy ktoś z Was może się wypowiedzieć o dziale zakupów, czy warto aplikować? Któryś już raz z kolei pojawia się oferta pracy w zakupach i poważnie się zastanawiam nad aplikacją.
Dziękuję.
LOLEK 2016-04-08 02:02:55
To powodzenia....jaki zakład pracy dowozi pracowników ? Z.K. chyba kiedyś tak było !!....to z buta na budowę powodzenia
Milusia 2016-04-11 22:56:41
Dział zakupów, a raczej cała logistyka, to temat rzeka...
1
eljot 2016-04-12 16:36:11
ja bym ci otworzył drzwi na do widzenia ale zasadziłbym kopiora w dupiora aż się by się zadymiło kretynko z boguszowic pewnie... paniusiu o przerośniętym ego..z takimi ambicjami najbliżej ci do A4- powinnaś wiedzieć po co
notr 2016-04-18 13:49:00
u nich teraz oferta jest tylko jednak - jako Mechanik samochodowy - prototypy amortyzatorów i wydaje mi się, ze stawki nie są u ncih wclae takie małe, ale trezba miec oczywiscie doświadczenie moim zdaniem.
1
pracownik 2016-04-27 08:09:23
Logistyka nie ma "Panią Kierownik" tylko Pana kierownika :)
2
gość 123 2016-05-01 18:47:23
zgadzam się z Wami, pytania na rozmowie wyuczone na pamięć, byłem już na kilku rozmowach o pracę, na tak beznadziejnej jeszcze nigdy pani z HR przyszła na rozmowę spóźniona i byle by odwalić pańszczyznę i mieć to już za sobą, drugi etap rozmowa z kierownikiem produkcji bohaterem przez "ch"... szkoda gadać chamstwo i słoma z butów wychodziła na kilometr, zdecydowanie nie polecam tej firmy.
wr 2016-05-08 00:41:44
Skandal.... to co się dzieje na sali G+ to największe dno świata. Mistrz zmiany używa wulgaryzmów i śmierdzi alkoholem, podobnie jak brygadziści (Jarek, Michał itp). Pracę mają gdzieś, zwalają wszystko na innych pracowników.
3
Limon 2016-05-09 12:42:31
Witam, poszukuję pracy w logistyce i znalazłem oferty z Tenneco. Czy Ktoś pomoże mi wyjaśnić skąd w Tenneco jednocześnie zapotrzebowanie na:
- ASYSTENT DS.ZAKUPÓW
- SPECJALISTA DS.ZAKUPÓW (DIRECT MATERIAL BUYER)
- SUPERVISOR DS. ZAKUPÓW (SCM SUPERVISOR)
To jest jakiś błąd czy taka jest polityka firmy żeby wyświetlać tyle ofert pracy?
roki 2016-05-09 21:45:29
najlepiej zorganizowana firma w Gliwicach,ale niestety praca jest tam bardzo ciężka i jak pisał jeden leszczyk to "hard level",tylko dla mocnych ludzi o jajakach na miejscu bo słabi nie dają rady.
1
roki 2016-05-09 21:46:11
najlepiej zorganizowana firma w Gliwicach,ale niestety praca jest tam bardzo ciężka i jak pisał jeden leszczyk to "hard level",tylko dla mocnych ludzi o jajakach na miejscu bo słabi nie dają rady.
1
Twardy 2016-05-10 08:00:46
Roki z tym zorganizowaniem to gruuuubo przesadziles
3
ehhh 2016-05-11 14:28:51
Zgadzam się z wcześniejszą wypowiedzią.Mnie też dziwi dlaczego jest przyzwolenie na to by brygadzista ciągle śmierdział alkoholem.Jak można przychodzić do pracy w takim stanie.Już sam wygląd tego człowieka jest mało ciekawy. Skandal
1
roki 2016-05-11 16:40:20
piszę o G bo nie oceniam G+,ale może masz inne doświadczenia
roki 2016-05-11 16:55:10
Kamil przestań się już ośmieszać.Nie oskarżaj innych,jak nie dawałeś rady.Uciekłeś bo byłeś za słaby,a premie traciliśmy tylko przez ciebie bo jako brygadzista nie potrafiłeś nic zorganizować i zrzucałeś winę na nas.Na operatora NGK może wystarczysz więc życzymy powodzenia,wiec oszczędź sobie i nam tych komentarzy.Miej choć minimum honoru i nie rób z siebie pajaca.
1
murzyn 2016-05-11 19:51:00
dzisiaj rano godzinę przed końcem zmiany dostaliśmy kartki z informacją czy zgadzamy się przyjść na godz 18 do 6 rana na nadgodziny z własnym dojazdem ( taksówki tylko odwożą po nadgodzinach )przy odmowie mieliśmy wpisać odmawiam , po 10 min przyszedł brygadzista który dostał nakaz od mistrza o poinformowaniu ze jak nie znajdzie kilka osób to wszyscy co odmówili mają zabrane premie za cały miesiąc taka jest hala G+
7
piowid 2016-05-15 12:25:00
Cześć. Ja pracę w tenneco wspominam bardzo Dobrze, Dużo się nauczyłem i nabrałem doświadczenia. Pracowałem na hali G+ byłem jednym z lepszych brygadzistow, ale niestety nie ułożyło się i musiałem zrezygnować z tej świetnej pracy. Pozdrawiam całą ekipę od Balbiny
5
G+ 2016-05-16 23:04:37
Szkoda Piotrek że "zrezygnowales". A tak nawiasem mówiąc, może zmień w końcu dilera.
2
piowid 2016-05-17 19:40:19
Nie zrezygnowałem, tylko oni ze mnie.
aguś 2016-05-22 09:49:30
wreszcie u nich ruszyli z rekrutacja bardzo sie ciesze ponieważ, juz wczesniej szukalam pracy i sa polecaną agencją.
trol 2016-05-27 08:56:43
Przepracowalem 13 lat,wczesniej myslalem, ze wojsko to dom wariatow....
1
adolf 2016-05-29 21:00:35
pracowalem dwa lata brygadzista do bani nic nieumial zalatwic premie upierdzielaja na kazdym kroku zarobki nawet ale sobotami i to min trzema w lato na gali 45 stopni albo lepiej masakra
trol 2016-06-02 13:13:38
Dla zainteresowanych moge podac liste "życzliwych" zakładu produkcyjnego.

Pozdrawiam
2
ARTUROKW83 2016-06-06 16:34:28
JA PRACUJE W TENNECO OD 3 MIESIECY I NIE NAZEKAM NARAZIE PRACUJE POD AGENCJA I BEZ NADGODZIN I SOBOT WYSZEDLEM OSTATNIO 2000ZL A JAK KTOS MA 2 LEWE RECE DO ROBOTY TO ZAWSZE MU BEDZIE CIEZKO PRACA JEST OK
2
wyzysk 2016-06-08 08:47:37
Witam.Pracuję w Tenneco od niedawna.Praca to masakra niby chwalą się że duży socjal dodatki.Ha ha ha ha ale kultura TL i mistrzów daje dużo do życzenia.Przychodząc do domu rano po nocnej zmianie i zmuszanym być żeby po kilku godzinach snu wracać na 14-tą jest normalne??? Nie dziwię się że ciągle szukają pracowników.
1
Mr Wiesz Kto 2016-07-03 12:04:28
Po 2 miesiącach stwoerdzam że to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
pr 2016-07-03 21:51:41
firma porażka. Amerykański [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na Polskiej ziemi, dlaczego nie zawita tu inspekcja pracy?
Wszyscy pochylamy się nad wykorzystywanymi w fabrykach w chinach, a prawda jest taka że praca tu nie różni się niczym w porównaniu z chińskimi fabrykami. tak jak pisali powyżej ciągłe zmuszanie do nadgodzin, częste zmuszanie do zostawania po godzinach. Żeby tego było mało to tenneco uznało że soboty także powinny być robocze więc zmusza swoich pracowników do przychodzenia w każdy (bez wyjątku) weekend, człowiek nie ma prawa do zaplanowania sobie czegokolwiek, potrafią dzień przed odwołać urlop pracownikowi, czy też dzień przed się dowiaduje że w sobotę pracuje o 4 godziny dłużej a żeby było tego mało to w sobotę dowiaduje się że w niedziele na kolejne 12 godzin musi przyjść.
Firmy zdecydowanie nie polecam.
Zachęcam obecnych lub byłych pracowników to składania zawiadomień na tego pracodawcy w państwowej inspekcji pracy, to nic nie kosztuje, pokażmy że nie damy sobą pomiatać, i nie damy się wykorzystywać
Pozdrawiam
14
tomuś 2016-07-17 09:43:50
(usunięte przez administratora) co to za brygadzista co to koleś gdzie ta cy ludzie sie rodzą??? wiecznie naćpany, śmierdzi od niego, niczego cie nie nauczy bo ma (usunięte przez administratora) ciągle coś gubi, to mało nikt cie nie che zmieniać na pauz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak robota przerwę masz tylko 20min . Chciałem przejść na inną linie pod innego brygadzistę ale nie dało rady robisz u czajki albo sie zwolnij jeba...na polityka tenneco :) :) :) :)
2
anonim 2016-07-17 12:55:51
Krzysztof Cz. co to za brygadzista co to koleś gdzie ta cy ludzie sie rodzą??? wiecznie naćpany, śmierdzi od niego, niczego cie nie nauczy bo ma wyje....bane , ciągle coś gubi, to mało nikt cie nie che zmieniać na pauz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak robota przerwę masz tylko 20min . Chciałem przejść na inną linie pod innego brygadzistę ale nie dało rady robisz u czajki albo sie zwolnij jeba...na polityka tenneco :) :) :) :)
6
Dzik 2016-08-26 15:03:28
W logistyce się już poprawiło czy nadal bajzel?
JD 2016-09-02 16:01:35
Dzis bylem na rozmowie na stanowisko brygadzisty

Mam pytanie ile tam zarabia brygadzista na reke i jaki jest zakres jego obowiazkow??
5
Zdegustowany 2016-09-05 17:11:30
Zacznę od tego, że nie chcę obrazić ludzi na poziomie, którzy z konieczności pracują w tej firmie jako pracownicy fizyczni w dziale produkcji - życie pisze różne scenariusze. Niestety tacy stanowią margines wśród ogółu głośnych, wulgarnych, rozbujanych jełopów w bluzach CHWDP i podobnych, dla których wciskanie guzika na czas jest jedyną pracą, jaką są oni w stanie wykonywać. Wystarczy odwiedzić toaletę z której korzystają wspomniane osobniki (ludźmi trudno ich nazwać). Brud, smród, popisane drzwi w kabinach, porozrzucane ręczniki papierowe na podłodze itd. Przechodząc obok niektórych stanowisk czasem słychać takie wiązanki z ust pracowników, że uszy więdną. Będąc świadkiem takich "rozmów", na początku myślałem, że trwa zacięta kłótnia. Nic podobnego. Ot taka zwykła wymiana poglądów. Jeśli ktoś chce być traktowany jak człowiek, powinien zachowywać się nieco lepiej niż pozbawiony wszystkich klepek szympans z cyrku. Jeśli chce zarabiać więcej, powinien dać coś w zamian, a nie tylko to, że przyszedł do pracy. Może jeszcze premia za trzeźwość? Świat należy poprawiać od poprawy samego siebie.
7
Daniel 2016-09-15 07:51:22
Tylko ludzie którzy nie nadaja sie do pracy fizyznej i nie angażuja sie w to co robie moga pisać tu negatywne komentarze ja pracuje tam o 5 lat i wiem ze ludzie na linii sa do takich osób sceptycznie nastawieni dlatego ze moga doprowadzic do reklamacjii a z tym sie wiąże utrata premi całej załogi . Więc czytam te komentarze i stanowczo sie nie zgadzam !!! Oczywiście mowa o hali G
Rolkowy 2016-09-15 07:58:18
Balbina najlepszy człowiek z tenneco pracowałem u niego jak był brygadzista na hali G
mycha 2016-09-15 16:58:54
Witam.To co sie dzieje na hali G+ to jakas kpina.Majster zmiany młody gówniarz otrzymał to stanowisko tylko dzięki temu że ma wujka jako jako menadżera hali który swoja droga został zwolniony z hali G za stosowanie mobbingu teraz robi to samo do spółki z majstrami zmiany.Majster nic nie potrafi nawet zaplanować produkcji,a jak cos nie idzie po jego myśli to zachowuje sie jak małe dziecko krzyczy,kopie pełne skrzynie z amortyzatorami,wyzywa i przeklina bogu winnych pracowników ale co sie dziwic jakie nazwisko taki czlowiek.Raczej nie polecam .
4
Twardy 2016-09-15 19:54:44
Zbiera mu się oj zbiera
2
Kasia 2016-09-19 13:59:01
Mam iść jutro na rozmowę o pracę na stanowisku operator (jestem kobietą), jak wygląda zatrudnienie kobiet ? Pracują na tych samych stanowiskach co mężczyźni czy raczej dostają troszeczkę lżejszą pracę? Jakie są zarobki ? czy jest pakiet socjalny, multisport ?
3
kris 2016-09-28 17:08:08
czytam i nie wierze. ja myslałem ze w syfie robie i chciałem tam złozyc papiery. juz wiem czemu dzwonia do ludzi i umawiaja na rozmowe o prace .--rozdupiła mnie 11 . usa--to syf. a my to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] murzyny. zrobia mistrza z cepa albo brygadziste i odpierdala. ale to nie ludzie --to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Zostaw swoją opinię o Tenneco Polska Sp. z.o.o - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tenneco Polska Sp. z.o.o