Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o CENTRUM ROZWOJU EDUKACJI MAXIMUS SP. Z O.O.

Pracowałeś w firmie CENTRUM ROZWOJU EDUKACJI MAXIMUS SP. Z O.O. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ina - 2015-01-24 08:14:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A kiedy dokladnie otrzymała pani taką informacje od opiekuna?
zdjecie uzytkownika
Boryna - 2015-01-25 00:36:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trochę to wszystko dziwne, ale dobrze, że istnieją takie fora więc w jakiś sposób można się zabezpieczyć. Miałem nadzieję, że to wszystko to tylko beznadziejne plotki. Jednak patrząc w szerszej perspektywie to tego typu 'działalności' przez małe 'd' nie powinny istnieć. Zastanawiam się czy nikt poważniejszy się tym nie powinien zająć?
zdjecie uzytkownika
E - 2015-01-25 11:29:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja wysłałam pierwsze pismo w środe w tamtym tygodniu, na adres ul.Tetmanierów 5/2 Rzeszów, do tej pory jeszcze nie otrzymałam odpowiedzi, ani informacij że adresat się wyprowadził, jeśli odpiszą i dadzą znak życia o sobie to się podziele z wami informacją
zdjecie uzytkownika
J - 2015-01-26 17:14:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [E - 2015-01-09 21:51:15]:
Dzisiaj byłam na policji i trzeba będzie zgłosić o przestępstwie wyłudzenia.
Wtedy policja zajmie się tą sprawą i zobaczymy co dalej. A rzecznik praw konsumenta nic mi nie pomógł,i nie wiem po co on tam jest .
zdjecie uzytkownika
emi - 2015-01-26 19:12:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja byłam u rzecznika i kazał mi napisać pismo wypowiedzenia umowy do nich.za to ze nie dotrzymuj warunków umowy a potem on się wszystkim zajmie.
zdjecie uzytkownika
J - 2015-01-27 18:25:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prokurator kazał zakładać sprawę cywilną o nie dotrzymanie warunków umowy. Jutro wybieram się do Rzeszowa, sprawdzić adres firmy maximus.
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2015-01-27 19:14:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To na Policje niema po co iść? a adres Maximusa to nie ten sam co korespondencyjny .A czy sprawę każdy musi osobno im założyć może jakoś się wspólnie dogadać .
zdjecie uzytkownika
oszukani - 2015-01-28 15:30:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [J - 2015-01-27 18:25:55]:
Dzień dobry czy możemy się skontaktować z panią/panem w sprawie oszukania z tej szkoły w Rzeszowie.My też zostaliśmy oszukani byliśmy dziś na policji ale powiedzieli że , trzeba założyc sprawe cywilną czy możecie zadzwonic prosimy. nr telefonu( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
s - 2015-01-28 15:31:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [J - 2015-01-27 18:25:55]:
Dzień dobry czy możemy się skontaktować z panią/panem w sprawie oszukania z tej szkoły w Rzeszowie.My też zostaliśmy oszukani byliśmy dziś na policji ale powiedzieli że , trzeba założyc sprawe cywilną czy możecie zadzwonic prosimy. nr telefonu 607583445
zdjecie uzytkownika
ina - 2015-02-01 20:14:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy ktoś jeszcze w ostatnim czasie (od listopada do stycznia) otrzymał pismo informujące o wznowieniu nauki (kontynuowaniu współpracy) z imieniem i nazwiskiem opiekuna( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
Oszukany - 2015-02-01 21:23:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma co wierzyć w to że oni jeszcze będą nasze dzieci uczyć a raty i tak musimy spłacić .
zdjecie uzytkownika
ryszardoo - 2015-02-10 16:17:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a zatrudniają tam na przykład nauczycieli czy nie za bardzo? czekam na nowe informacje czy oni teraz będą szukali kogoś, bo nie ma na razie nowych ogłoszeń do nich, a ja mam wszelkie uprawnienia i chciałem teraz spróbować pracy właśnie w jakimś centrum rozwoju jak da rade. Pozdrawiam Was i czekam na nowe informacje.
zdjecie uzytkownika
agnieszka - 2015-02-12 09:21:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich oszukanych przez MAXIMUS. Już pisałam na forum że mimo tego iż wypowiedziałam im umowę mimo że przysłali mi rozliczenie do tej pory od marca zeszłego roku nie otrzymałam należnej mi kwoty. Do listopada dostawałam tel odpowiedź że jestem już druga w kolejce do zwrotu i mam być cierpliwa. A teraz cisza. Wcisnęli mi kredyt na 5000zł(2 kursy) a do zwrotu wyliczyli jakieś 1700zł. Co z tego że mam od nich rozliczenie skoro pieniędzy i tak nie oddają. Zróbmy coś razem! Nie może tak być że nie odpowiedzą za oszustwa!!!!!
zdjecie uzytkownika
Oszukany - 2015-02-12 18:22:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Z tego co mi wiadomo to nawet komornik w Rzeszowie nie jest wstanie na dzień dzisiejszy odnaleźć właściciela by coś z niego ściągnąć po prostu są małe szanse na to żeby nawet w sądzie coś zdziałać ale może ktoś wie coś więcej jak się dowiadywał.
zdjecie uzytkownika
renka - 2015-02-20 14:46:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem kolejną oszukaną osobą przez Maximusa kiedy czytam co państwo piszecie na forum to jest chyba jakiś koszmar trzeba coś z tym zrobić ! czy komuś z państwa udało się coś załatwić i czegoś się dowiedzieć w tej sprawie proszę o wpis
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2015-02-23 22:32:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak komornik nie może znaleźć jak w KRS pisze że firma działa od 2010 roku i jest nadal aktywna.w maximusie jest prezesem i w Sokratesie też.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-02-24 23:19:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Widzę że niewygodne komentarze na temat tego całego prezesa firmy są usuwane
zdjecie uzytkownika
ela - 2015-02-25 20:49:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak to możliwe że ta firma oszukuje legalnie.Zgłosiłam to na policje i nic nie uzyskałam,prokurator uznał że książki otrzymałam i stwierdził że powinnam się dogadac z nimi polubownie.Tylko że oni zapadli się pod ziemię.
zdjecie uzytkownika
mati - 2015-03-02 08:24:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich.Miałem do czynienia z tą firmą odnośnie współpracy jak mogę tak nazwać.Kłamali od samego początku Bogu dzięki że w porę nic nie podpisałem żadnej umowy.Drugie Amber Gold!!!!
Ludzie działajcie coś z tym!!Jestem z Wami!!
Pozdrawiam,...W grupie SIŁA!!!
zdjecie uzytkownika
mati - 2015-03-02 08:44:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam....Nagłośnijcie tą sprawę w Telewizji zobaczycie jakie będą efekty!!
Na takie oszustwo nie ma skrupułów..Trzeba walczyć o swoje!!

zdjecie uzytkownika
n - 2015-03-02 18:35:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [s - 2015-01-28 15:31:39]:
dziendobry mam pytaniae w sprawie tego pozwu zbiorowego czy numer aktualny jezeli tak to dobrz a jak nie to prosze podac jeszcze raz dzienkuje ponieważ jestem zainteresowana i tez zostałam oszukana dzienkuję
zdjecie uzytkownika
ela - 2015-03-03 10:05:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy właściciel przeprosił i czy podał jakieś wyjaśnienie.
zdjecie uzytkownika
Oszukany(Maximus to idioci) - 2015-03-11 18:24:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja dowiedziałem się od kolegi, a teraz wszytko się potwierdza. Kur*a
zdjecie uzytkownika
oszukana - 2015-03-18 11:43:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam ja również nie mogę skontaktować się z centrum a karty sprawdzające wróciły do domu napisali źe adresat zmienił siedzibę chętnie przyłącze się do państwa bo też mam raty do spłacania- cholerni oszuści proszę tylko przypomnieć nr. Komórkowy do osoby która mogłaby się tym zająć.
zdjecie uzytkownika
E - 2015-03-22 19:13:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
JA JUZ WSZYSTKO PRZEROBILAM NAJLEPSZA DROGA TO PRZEZ RZECZNIKA SPRAW KONSUMENTA ON MNIE POPROWADZIL JESTEM NA ETAPIE USTALENIA DATY ROZPRAWY W SADZIE JESLI SPRAWA SIE ROSTRZYGNIE W JAKIS SPOSOB TO NAPISZE ALE DO TEGO MOMENTU WIEM CO TRZEBA ZROBIC JESLI KTOS CHCE TO GO POKIERUJE JESLI CHCECIE SKOZYSTAC Z TEJ POMOCY
zdjecie uzytkownika
KB - 2015-03-22 22:27:07 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [E - 2015-03-22 19:13:02]:
Również zostałam oszukana. Wykupiłam synowi kurs i cisza. Bardzo prosiłabym Panią o wskazówki.
zdjecie uzytkownika
oszukana - 2015-03-23 07:26:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ja też prosiłabym o wskazówki co mam robić prosiła bym o wiadomość na forum lub na meila dorotapyczek@o2.pl
zdjecie uzytkownika
mo30 - 2015-03-23 10:50:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [E - 2015-03-22 19:13:02]:
Ja wykupiłam kurs ponad 2 lata temu,w październiku moje córki wysłały ostatnią ankietę i już nie dostały odpowiedzi-poza tym kurs miał się skończyć egzaminem i świadectwem.Czuje się oszukana -jestem z Ropczyc(znam wiele osób,które były razem na kursie -jest ich naprawdę dużo)Co robić?mój mail:martaoliwa30@interia.pl
zdjecie uzytkownika
E - 2015-03-24 18:43:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zaoferowałem swoją pomoc na ile potrafię, zainteresowanym podaje numer komórki : (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
evita - 2015-03-25 08:51:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam tez wykupiła synowi kurs w 2013 r w grudniu od lipca 2014 cisza żadnego kontaktu Proszę o radę co można z tym zrobić mój mail
zdjecie uzytkownika
evita - 2015-03-25 09:02:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam tez wykupiła synowi kurs w 2013 r w grudniu od lipca 2014 cisza żadnego kontaktu Proszę o radę co można z tym zrobić mój mail ewalukas12@gmail.com
zdjecie uzytkownika
anet - 2015-03-25 12:07:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć. Wykupiliśmy z mężem kurs w Maximus w Rzeszowie dla syna w 2013 r., wszystko było w porządku, kontaktowaliśmy się z opiekunem dydaktycznym. W październiku wysłałam arkusz i do dnia dzisiejszego nie otrzymałam informacji zwrotnej, telefon nie odpowiada. Czy ktoś ma problem ze szkołą w Rzeszowie, proszę o pomoc. Mój nr tel. 606 726 525, mail aczapla@buaziaczek.pl. trzeba działać zbiorowo.
zdjecie uzytkownika
jol - 2015-04-08 19:35:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Ja wykupiłam kurs dla syna w październiku 2014. Kontaktowałam się ze sprzedawcą w grudniu bo dotarły nie kompletne materiały. On twierdził że wszystko jest w porządku,że trwają przeprowadzki stąd te pomyłki.Ja głupia łyknełam.Kontaktowałam się z pracownikiem tej firmy w marcu tego roku jak dowiedziałam się o całej sprawie on twierdzi ze MAXIMUS nie istnieje prezes zapadł się pod ziemię.Jestem z Dolnego śląska okolice Bolesławca.Czy ktoś jeszcze z okolicy dał się tak oszukać ?proszę o kontakt jpjaskot@poczta.onet.pl
zdjecie uzytkownika
as - 2015-04-10 16:37:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja wykupiłam synowi kurs w zeszłym roku przez wakacje. Wypełnił coś na początek i listownie odesłaliśmy. Na ten list dostał komentarz na email. Teraz skończył pierwszą część i również wysłaliśmy pocztą te arkusze. Tym razem dostaliśmy zwrot listu -że niby "adresat wyprowadził się". Zaczęłam właśnie szukać na ich stronie nowego adresu lub arkusza do wypełnienia żeby odesłać przez internet i trafiłam na wasze opinie. nie sądzę żeby z tą sprawą coś dało się zrobić w sensie prawnym, a jeśli nawet-to to na pewno kosztuje, a ja nie chciałabym dopłacać do tej sprawy. Gdyby jednak coś się dało zrobić przy niewielkich kosztach to chętnie się przyłączę./ala.1401@wp.pl/mieszkam w powiecie suskim.
zdjecie uzytkownika
misia - 2015-04-12 13:34:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
ludzie załóżcie jakieś forum lub konto na fejsie bo na tym forum pan dyrektor szkoły cenzoruje opinie i usuwa jemu nie na rękę ja znam dokładny adres tego pana oszusta jeśli ktoś zdąży przeczytać to niech ją skopiuje zanim ją pan dyrektor usunie ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
Arek - 2015-04-28 18:17:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [KB - 2015-03-22 22:27:07]:
Chętnie uzyskam od Pani pełną informację w tej sprawie prosze pisać: arektenis@poczta.onet.pl
zdjecie uzytkownika
ela - 2015-05-29 11:00:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W czerwcu 2014 wykupiłam kurs.Lekcje miały trwać przez wakacje,ale się nie odbyły.Syn miał zacząć lekcje od września,nie odbyły się.Maż zgłosił na policje i nic to nie dało.Dopiero gdy poszliśmy do radcy prawnego,to się nam udało.Po 4 miesiącach odzyskałam pieniądze.Jestem z małopolski.
zdjecie uzytkownika
IS - 2015-07-22 16:27:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [KB - 2015-03-22 22:27:07]:
Witam,mam taki sam problem. Karty pracy które wysyłałam na adres Rzeszowa wrócili, nie mamy kontaku żadnego z nauczycielem i oczywiście nie odbierają telefonów. Prosiłabym o pomoc i podesłanie informacji na emeil: isia7373@interia.pl
Jestem również chętna na pozew zbiorowy
zdjecie uzytkownika
agnieszka - 2015-07-23 20:14:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ela - 2015-05-29 11:00:59]:
Witam. Ja wykupiłam kurs dla dwóch synów- łącznie 5000zł. W marcu ubiegłego roku po wielu staraniach wypowiedziałam umowę. obliczyli mi do zwrotu 1750zł przysłali fakturę jednak pieniędzy do tej pory nie odzyskałam. proszę o pomoc!
zdjecie uzytkownika
emilka - 2015-08-07 16:47:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
widzże że tutaj nie trzymacie się zasad forum bo opisujecie firmę jako klienci, a myślałam że firmę opisujemy tutaj pod względem zatrudnienia i oceniamy jako pracodawcę. a może wy po prostu nie umiecie zadbać o swoje interesy dobrze. natomiast ja mimo wszystko jestem zainteresowana zatrudnieniem u nich bo wiem że w edukacji można się fajnie zawodowo rozwijac
zdjecie uzytkownika
nomek - 2015-08-08 02:12:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że jeśli doszło do takiej sytuacji to przydałoby się wybrać bezpośrednio do siedziby firmy i wyjaśnić to osobiście, na pewno da radę rozwiązać ten problem aczkolwiek ogólnie dziwna sytuacja, a pieniądze nie są małe, więc lepiej zrobić to póki sprawa jest jeszcze świeża bo później różnie być może.
zdjecie uzytkownika
??? - 2015-08-17 21:23:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siedziby firmy jak i prezesa z kasą już nie ma, dlatego ta sprawa jest taka dziwna.
zdjecie uzytkownika
matka - 2015-09-11 14:34:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzę, że z tą firmą to spora afera wyszła. przeczytałam kilka artykułów w necie na ich temat. @emilka chyba dziewczyno żartujesz, że chciałabyś podjąć u nich pracę, widać że nawet nie wysiliłaś się poczytać na ich temat. myślę że trzeba mieć jakieś zasady, nawet jeśli zarobki byłyby kosmiczne. nie dziwię się ludziom że ostrzegają innych.
zdjecie uzytkownika
Agnieszka - 2015-11-10 18:39:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, również jesteśmy poszkodowani i oszukani. Bardzo proszę o kontakt w tej sprawie i o udzielenie pomocy.
Mój nr telefonu: (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
ania - 2015-11-14 21:40:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to straszne co piszecie, az nie chce sie wierzyc ze wsrod obecnych tutaj ludzi na forum wszyscy jestescie poszkodowani, ja wlasnie weszlam przed podjeciem kursu zapisu u nich, by sopie poczytac opinie wsrod klientow oraz uczestnikow, i jednak warto czasem wchodzic na takie fora jak te bo mozna wielu ciekawostek sie dowiedziec,
zdjecie uzytkownika
agnieszka - 2015-11-20 15:55:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Maximus to jedna wielka ściema! czekam od marca 2014r na zwrot pieniędzy za niezrealizowane kursy. zapłaciłam 5000zł a obliczyli mi do zwrotu 1700zł!? Ale nawet tego nie oddali!!! Czy ktoś z Państwa ma jakiś kontakt z tą firmą? Tel nie działają, email jest nieaktualny!!!! Piszę na forum już któryś raz... Proszę o pomoc- jakiś aktualny kontakt do firmy chociaż!!!!
zdjecie uzytkownika
ela - 2015-11-23 20:44:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
w czerwcu 2014r wykupiliśmy synowi lekcje,które się nie odbyły.Zgłosiliśmy na policję a oni do prokuratury,która uznała że nas ta firma nie oszukała.W styczniu byliśmy z mężem u radcy prawnego,a w maju odzyskaliśmy pieniądze całą kwotę.Trzeba porozumieć się z bankiem,chyba że ktoś płacił gotówką to raczej nie odzyska tych pieniędzy.
zdjecie uzytkownika
fizol - 2015-12-08 12:05:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma jest bardzo dobrym miejscem do rozpoczęcia swojej przygody z tą branżą. Na początku wiadomo , że najważniejsza jest praktyka, reszta przyjdzie sama
zdjecie uzytkownika
7yg - 2016-04-06 19:56:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pewnie ze praktyka jest wazna tylko gdzie trzeba na nic isc..lubie firmy ktore wlasnie stuedntow przyjmuja bo przeciez gdzies trzeabd doswiadczenie zdobyc
zdjecie uzytkownika
f - 2016-05-07 18:03:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy siedziba ich jest nadal na ulicy tetmajerów?

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie CENTRUM ROZWOJU EDUKACJI MAXIMUS SP. Z O.O.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CENTRUM ROZWOJU EDUKACJI MAXIMUS SP. Z O.O.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert