Gawroński Sp.z o.o.

Śrem

Opinie o Gawroński Sp.z o.o.

poka 2015-08-20 12:31:40
@niezalezny czemu napisales ze to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo trochenie rozumiem. wiem ze Gawroński Sp. z o.o. jest to producent systemów logistycznych dla przemysłu, czyli cos na cyzm sie znam i aktualnie posuzkuja na stanowisko inzynier mechanik. postanowilem sie zglosic. ale mam jedno pytanie jaka tam umowe oferuja?
0
raczej nie 2015-08-21 14:59:17
PEWNIE pan g. I TAK NIE CZYTA TYCH OPINI ALE CO TAM NAJLEPIEJ JAK ZAMIAST GONIC LUDZI DO PRACY ZA TE PENSJE JAKA PROPONUJE WZIALBY SIE ZA PORZADEK I ROSZADY OD MAJSTROW NAJPIERW NIECH ONI POZNAJA JAK WYGLADA PRACA A NIE SIE PASTWIA NAD LUDZMI WYMYSLAJA NORMY LUB SIE DZIWIA ZE NIKT NIE CHCE PRACOWAC PO 12 H JAK NA PODUKCJI TROCHE SIE POPRACUJE TO WTEDY MOZNA COS POWIEDZIEC A NIE TYLKO SIEDZIEC OD 6 DO 8 GDY NIE MA KIEROWNIKA NA STOLOWECZCE I PIC KAWKE I PALIC CMIKI ALBO WPAKOWAC SIE DO AUTA I SIEDZIEC W RASZU A PRACOWNIK MUSI LATAC PO PLACU SZUKAC SAMEMU TOWARU NA PRODUKCJE ZRESZTA TOWAR ROZJEBANY PO CALEJ FIRMIE I NIKT TEGO NIE OGARNIA ZRESZTA CO DWA DNI KTOS INNY PRACUJE TO NIE MA SIE CO DZIWIC A PODSTAWA DOBREJ FIRMY TO ZGRANA EKIPA LUDZI A NIE USTALANIE NORMY NA PRODUKCJI SZKODA CZASU NA TA FIRME TAKIE MOJE SKROMNE ZDANIE ALE WYPLATA NA CZAS :) GORZEJ Z NADGODZINAMI I INNYMI DODATKAMI
2
x 2015-08-21 15:14:03
dokladnie tak jak kolega wyzej napisal, majstry siedza od rana na stolowce bajera cmiki i nic wiecej, ludzie z produkcji musza latac za towarem i ogarnac sobie spawaczy zeby mu spawali detale do palet bo majstry sie gubia co z czym sie je :D o podwyzkach cisza byla do polki sie kilku znajomych grupka zwolnilo to dalo im cos do myslenia i nagle podwyzki sa dlapracownikow, taka polityka w tej firmie
1
pompeje 2015-09-11 16:01:36
teraz to pewnie biora jak idzie byle byla sztuka bo dobrych pracownikow juz stracili a opinia o firmie pozostanie nawet jak podniosa stawki o te pare zl
0
mucer 2015-09-19 20:28:00
Szacunek do pracownika to podstawa każdego sprawnie funkcjonującego przedsiębiorstwa. O tym się nie mówi, ale nie rozumiem dlaczego wciąż w wielu firmach takich postaw się nie prezentuje. Inna kwestia - możliwości rozwoju - nie jestem do końca przekonany czy u gawrońskiego można liczyć na rozwój zawodowy.
0
XYZ 2015-09-27 01:26:26
Wyrzucić Shultzmana i będzie spoko.
1
Lambo666 2015-10-04 13:57:33
Obecnie firma się już przeniosła do nowo wybuchowych hall i biurowca w Mechlinie. Na produkcji w dzień pracują dwie zmiany po 8 godz, I od 6 i II od 14. Stanowiska do spawania już funkcjonują. Powoli uruchamiane są kolejne stanowiska z wiertarkami, tokarkami, i innymi maszynami do obróbki metalu. Z tego co zauważyłem dużo przestrzeni mają pracownicy, jest porządek przy każdym stanowisku, przynajmniej na razie. Szatnie, łazienki, kuchnia i stołówka jest w biurowcu. Między halami jest toaleta, pokój mistrzów zmian i palarnia. W niektórych miejscach jest kontrola przemieszczania się pracowników przez karty zbliżeniowe i monitoring. Jedno co mi się nie podoba to, że pracownicy "halowi" parkują przed zakładem w lesie, a biurowi w zakładzie na placu przed biurowcem! Prezes jest człowiekiem światowym, ma jakieś tam wizje, jak firma ma funkcjonować, ale jest bardzo niecierpliwy, w zależności od dnia albo kołowrot albo w porządku i dowcipny.
1
polok 2015-10-06 17:03:16
no to juz tak malo ludzi zostalo ze tylko dwie zmiany pracuja ha ha jeszcze troche i bedzie jedna
0
fuj 2015-10-07 18:49:55
Syf kiła i mogiła warunki pracy lepsze a organizacja i podejście jeszcze gorsze niż na starej firmie :)
0
igon 2015-10-19 23:31:16
Używam od Gawrońskiego palet do opon i naprawdę polecam. Dobrze wykonane i dzięki temu mam porządek w firmie z oponami i nic się nigdzie nie wala i wszystko jest na miejscu. Cena też adekwatna do produktu. Na ich stronie wszystko można sobie obejrzeć, są też zdjęcia jak to wygląda. Fajne mają też kontenery do opon.
0
Speed 2015-11-02 12:55:18
To chyba kolego niedowidzisz pracuja dormalnie 3 zmiany tylko ze weekendy mamy wolne ale 3 zmiany
0
filipski 2015-11-17 19:24:04
@Speed a w jakich godzinach te zmiany,rozumiem, ze na rano,po poludniu i nocka czy najpozniej do 22 godziny, bo aplikowalem na inżyniera mechanilki, a mam doświadczenie na podobnym stanowisku i wykształcenie, poza tym oferują prace w ugruntowanej firmie i zapewniają stałe i atrakcyjne warunki zatrudnienia, wiec na rozmowie sie wszystko okaże.
0
olka 2015-11-19 22:31:52
Wydaje mi się, że skoro są 3 zmiany, to po 8 godzin każda, ale pewnie na siebie nachodzą, bo wątpię, żeby w nocy firma działała
0
oponka 2015-11-20 15:36:01
3 zmiany 6-14;14-22;22-6 wlasciciel raczej by nie pozwolil aby firma nie pracowala w nocy pewnie gdyby mial wiecej ludzi byly by 4 zmany (czyli rowniez praca w sobote i niedziele) jak na starej firmie a inzynierowie maja 1 zmiane 8-17 alez jednym wyjatkiem maja tez nienormowany czs pracy czyli np.czerwiec lipiec i sierpien musiszbyc w firmie a w lutym czy marcu mozesz wziac urlop czsem siedzisz za nie wyjedzie dany projekt np 38 h a pozniej mozesz miec wolne chyba ze firma bedzie cie potrzebowac to juz nie koniecznie
0
Szczery 2015-11-21 17:02:13
Nowi pracownicy uważajcie na siwego (W.SZ) jest fałszywy jak mało kto i cokolwiek przy nim powiecie albo zrobicie źle wszystko ląduje u Szefa!! Nie dajcie się zwieść pozorom, robi wrażenie miłego kolesia ale jest niebezpieczny!!
2
jan 2015-11-22 03:29:06
Czyli w weekend tez firma pracuje, czy jednak ma sie pewnośc wolnego, bo nie do końca zrozumiałem. Pozdrawiam.
0
oponka 2015-11-22 16:24:59
narazie 3 zm od pon do pt ale ogolnie to nigdy do konca nie mozna byc niczego pewnym z ta firma
0
sonia$$$ 2015-11-24 13:28:30
no tam się weekendami przejmujesz, przejmuj się raczej czy umiejętności ci starczy i czy wiesz co to są certyfikatyISO 27001, ISO 20000/ITIL, ISO 22301 bo to wymagane
0
Ewa 2015-11-30 21:31:17
a ja słyszałam że nowy,młody pracownik pobił te wasze normy czterokrotnie:) wstyd panowie!pewnie nie wypala tyle papierosów?róbcie swoje co macie zrobić to inni za was nie będą musieli nadrabiać w soboty,które są wolnymi dniami.pozdrawiam
0
filipski 2015-12-07 21:04:59
poza tym jezeli ktos jest młody i ambitny i dostaje prace to bardzo sie stara i ja szanuje, szkoda ze niektorzy stali i starzy pracownicy nie swieca takim przykładem
0
alba tros 2015-12-09 17:44:43
nie on pierwszy i nie ostatni... normy to moze sa ale majstrow albo kierownia po za tym nie sa to maksymalne normy tylko srednie wiec nie jeden je pobil..ale zapytaj co z tego ma albo zobaczymy czy za miesiac dwa tez bedzie taki ambitny jesli zobaczy ze nic z tego nie ma a kierownik sie cieszy i smieje ze ma idiote na produkcji co zapierdziela, a co do starych pracownikow to po co szanowac prace jesli szef i kierownik ma podejscie do ludzi jakie ma i jeszcze pytanie a ty Ewo ile palet robisz dziennie? bo jesli nie pracowalas na roobocie sama to sie nie udzielaj bo praca jest po to zeby pracowac i cos z tego miec a nie zasuwac jak duren
1
kamil 2015-12-18 00:57:34
Hej, a ja mam takie pytanie co do warunków pracy w Gawrońskim, powiedzcie mi co firma zapewnia w ramach systemu socjalno-benefitowego, bo po tym idzie poznać jak bardzo dbają o ludzi.
0
prawdzis 2015-12-22 16:41:23
nic :(
0
obok nas 2015-12-28 15:14:23
chyba jedyna firma w polsce która nie dała pracownikom premii swiątecznej!!! szczyt i szkoda gadać!
0
Ola 2015-12-30 23:39:52
ojj @obok nas, wydaje mi się, że tak zwane premie świąteczne to rzadkość i nie ma co się dziwić. Koniec roku dla wielu firm jest na tyle trudny, że ciężko jeszcze wycisnąć świąteczne premie.
1
luz 2015-12-31 14:54:23
zwlaszcza jak sie jezdzi takimi autami jak pan gawronski.. wiesz ile to pali??
0
lekk 2016-01-02 22:18:43
Ja nie wiem ile to pali i jakoś mnie to bardzo nie interesuje, wydaje mi się, że pracownicy powinni się bardziej skupić na tym co tu robią a nie na samym pracodawcy.
0
err 2016-01-06 22:21:34
hej, ja widzialem ze kiedys w fiemie poszukiwali do zatrudnienia inzyniera mechanika ,ciekawi mnie to na jakie wynagrodzenjie mozna liczyc na takim stanowisku
0
diva 2016-01-07 00:59:48
Premia świąteczna to rzadkość? Gdzie ty żyjesz! Firma Gawronski to jedyna firma która na święta ma pracowników w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ani premii świątecznej, ani OBIECANEJ zwykłej ani kasy za nadgodziny!
2
do filipski 2016-01-07 01:11:46
Jeżeli chcesz żeby pracownik sie starał i dbał o dobro firmy to zadbaj o pracownika! Nic nigdy nie idzie w jedna stronę jelopie, idź i porób troche, nich ci poobiecuja,żyj nadzieja a pozniej sie sam w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pocałuj! A szefuncio niech 'przepali' twoja premię w lamborghini!!
0
wiol 2016-01-09 02:25:50
nie wiem skąd te opinie, bo firma raczej dba o swoich pracowników i na pewno mogą to potwierdzić osoby, które w gawrońskim pracują. jak dla mnie naprawdę porządna firma.
0
lopez 2016-01-10 15:45:48
haha to chyba mowisz o innej firmie.. jak gawronski dba o pracownikow?? rasistowskimi tekstami ze on jest niemcem i jego mamy sluchac? placac za nadgodziny po 10 zl? jeszcze nie zawsze w terminie? nie placac dodatkow za soboty?ukrywajac nadgodziny pod postacia premi?nie dajac stanowiska adekwatnego do wykonywanej pracy?premia swiateczna?tym ze prac. fizyczni parkuja w lesie? a jak firma obchodzila 25lecie to dla biura byla impreza w niemczech a normalni pracownicy nawet kawy nie dostali? a juz o obiecankach ze premia.. ze zrobcie wiecej to szef doceni.. nie wspomne! naprawde jest wiele firm w okolicy ktore maja mniejsze obroty a bardziej dbaja o pracownikow.. wiec nie rozumiem twojego zdziwienia a skoro wpisy od 5 lat sie nie zmieniaja to chyba cos prawdy w tym jest
3
2w3 2016-01-11 13:11:39
hej zastanawiam sie czy w najblizszym czasie tutaj w firmie beda jakies nowe rekrutacje na przyklad na stanowsiko inzyniera mechanika, chetnie bym aplikowal
1
fuj 2016-01-17 20:13:51
Jaja większe niż u strusia, to szczyt wszystkiego żeby tak traktowano ludzi.
0
zaner 2016-01-18 02:38:57
@fuj Jeżeli ktoś ma nóż na gardle to wiele może znieść. Ale rzeczywiście sporo poprawek do funkcjonowania powinno zostać naniesionych, przede wszystkim poprawa relacji
0
pokapoka 2016-02-06 13:25:37
jasne że wiele w firmach powinno się zmienić ale z drugiej strony. ludzie są traktowani tak, jak sobie na to pozwolą. jak od początku będą powoli stawiać opór inni to uszanują. wiem z doświadczenia
0
wojtek 2016-02-11 18:37:49
jak wyglada sytuacja w firmnie przyjmuja do pracy? skoro oglaszaja sie pewnie maja duzo roboty
0
kasia 2016-02-11 18:49:57
jak widzisz kolego, cały czas przyjmuja do pracy, fajnie, ze postawili mocno na rozwój. Wydaje mi się też, ze jako inżynier mechanik naparwde dobra jest praca no i darmowe szkolenia są.
0
chetny 2016-02-12 11:38:57
witam czy przyjmuja moze pomocnikow przy produkcji? na jaka stawke mozna liczyc na poczatku/ i czy pracjecie w weekendy? a jak wyglada socjal jakies premie? urlop pod grusza? dodatki do nocek weekendow? paczki na swieta ?
0
gomge 2016-02-13 18:53:27
Ogłoszeń na razie nie ma na to stanowisko, no ale wydaje mi się, że może osobiście udać się do firmy i zapytać o to @chetny. Zarobki są w granach najniższej krajowej.
0
sz.p. 2016-02-27 18:39:17
Jak masz o sobie dobre zdanie to uważam, że firma ta nie zasługuje na dobrego pracownika.
0
nn 2016-02-27 18:49:31
Trzeba uważac na Krzysztofa i Ewelinę.Buzia w kubeł jak nie to wylot.
0
eft 2016-02-29 17:24:53
jak ktos jest ciota i frajer co nic nie potrafi to kabluje i fajkami czestuje majstrow na a w tej firmie podpierdzalanie innych jest mile widziane a za darmowe fajki majstrowie sie nie obraza no i posmieja sie z innymi z frajera wiec glowa do gory jak jestes dobry to raczej cie nie zwolnia a frajerstwo trzeba tepic
0
ss 2016-03-01 20:03:35
Oni kiedyś wpadną.....ha ha wtedy dopiero będzie się działo ....hi hi.Może ona chce zostac majstrem??????
0
... 2016-03-01 21:31:13
Pracowników pracujących dłużej niż rok można policzyć na palcach jednej ręki, przyjmują wszystkich jak leci bo non stop ktoś odchodzi bo nie wytrzymuje tego bajzlu. Zarobki mogły by być większe ale tragedii nie ma. A o atmosferze w firmie nie musze pisać opinie powyżej mówią wszystko...
0
Suwak 2016-03-07 21:47:10
no, ale jak sam piszesz, zarobki to nie wszystko.. Słyszałem, że z kasą tu problemu nie ma, ale atmosfera odrobinę kuleje. Właściciele próbowali to zmienić?
0
zzz 2016-03-09 19:04:07
Nic mi o tym nie wiadomo.Słuchają tylko pewnych osób.Z pracownikiem nie podejmują żadnej rozmowy-tylko jak przyjmują do pracy.Pracownik niema prawa się wypowiadac.Uważam,że jest to żałosna postawa pracodawcy.
0
okzy 2016-03-10 18:02:20
wlascicel firmy ma troche wyzsze mniemanie o sobie on jest madrym niemcem a Polacy sa po to zeby [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na niego i wcale sie z tym nie kryje troche juz tu pracuje i nie jedno slyszalem a z kasa nie jest zle z podstawa.. gorzej z nadgodzinami
0
pol 2016-04-07 21:48:47
okzy, jeżeli jako Polak czujesz się szkalowany to wiesz, że możesz do odpowiednich insytytucji się zgłosić z czymś takim ? Jest to trochę niebezpieczne bo powoduje niepotrzebne konfilkty. A według mnie takie rzeczy od początku powinny być wyjaśniane w firmie.
0
kasia 2016-05-14 16:22:18
nie ma od jakiegoś czasu od nich nowych ofert pracy, tylko zastanawiam się teraz jak można u nich zarobić.
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gawroński Sp.z o.o.