brak logo

Idea Bank

Warszawa

Opinie o Idea Bank

Joanna 2017-06-06 10:17
@obecny doradca mógłbyś w takim razie powiedzieć coś więcej o zmianach jakie zaszły w firmie? Na co mogą obecnie liczyć pracownicy? Takie dodatkowe aktualne informacje będą cenne dla osób, które trafiły na ten wątek szukając informacji na temat Idea Bank jako potencjalnego pracodawcy.
3
Ala 2017-06-15 15:58
obecny doradca 2017-06-06 10:05
Drogi kolego, napisałeś "Bank nie zatrudnia na najniższą krajową", a 2000 zł brutto podstawy na umowie o pracę z maja 2017 r. na stanowisku specjalisty/doradcy ds. sprzedaży to niby co jest...?
3
Myśliciel 2017-06-18 22:38
Idea Bank to fajna firma i polecam tym którzy lubią pracę w banku.
4
Kira 2017-06-22 21:08
To znaczy, że stale pojawiają się nowe stanowiska i nowe pola do działania. Odnośnie oddziałów to nie wiem, może po prostu sprawdź na stronie. :)
3
Myślicielka 2017-06-22 22:24
Jaki jest powód, tak długiej listy ofert pracy? Może ktoś ma wiedzę o tym i mógłby podzielić się z pozostałymi? Mam aplikować do oddziału w Warszawie i dlatego interesuje mnie wszystko o firmie. z góry dziękuję.
3
Ellaa 2017-06-24 12:38
Witam. Możesz napisać czy 3000 brutto na pisprzedazowce można wywalczyć ? Mam rozmowę i chce wiedzieć czy jest sensvtam iść. Mam duże doświadczenie.
6
Zainteresoeana 2017-06-24 12:42
Napisz jakaś podstawa miałaś tam...
3
Myśliciel 2017-06-25 22:40
Myślę, że jak firma planuje silna rozbudowę to potrzebuje więcej osób i tak pewnie jest w Idea Banku.
2
Joanna 2017-06-26 09:09
@Myśliciel piszesz, że polecasz innym pracę w Idea Bank. Dlaczego? Chętnie dowiemy się co sprawia, że w Twoich oczach ta firma jest godna polecenia. Jakie są dla Ciebie największe plusy pracy w niej?
2
Marek 2017-07-02 20:32
Zastanawiam się czy na stanowisku mobilnego specjalisty ds. finansowania przedsiębiorstw można godziwie zarobić? Może ktoś ma wiedzę i mógłby się podzielić? Jakie warunki stwarza firma dla tego stanowiska? Interesuje mnie bo słyszałem o banku sporo dobrego.
2
Onyx 2017-07-06 12:04
Jak chcesz zarobić, a się nie narobić to pewnie nie. W przeciwnym wypadku da się. ;)
2
Onyx 2017-07-06 12:04
Jak chcesz zarobić, a się nie narobić to pewnie nie. W przeciwnym wypadku da się. ;)
2
Nowo przyjęta 2017-07-07 16:59
A ja mam inne pytanie ;)
Czy ktoś w ostatnim czasie przeszedł pozytywnie całą rekrutację i wybiera się na 2 tygodniowe szkolenie w Warszawie które zaczyna się 17.07 ?

Co do rekrutacji jestem bardzo zadowolona, ludzie bardzo mili.
Myślę, że dostałam ciekawą ofertę wynagrodzenia.

Jedyne martwi mnie to zostawanie po godzinach, ale mam nadzieje, że u mnie nie będzie się to często zdarzać.
2
Falcon 2017-07-07 20:58
Jak się będziesz wyrabiała z robotą to nie ma powodu zostawać.
2
Anna 2017-07-11 19:55
Do wczoraj powinni wypłacić prowizje dodatkową 1000 zł zgodnie z umową. Podobno jakis błąd w systemie i powiedzieli ze zapłacą do końca miesiąca skandal. Uwaga nie wypłacają prowizji!!!
2
zdecydowanie nie 2017-07-12 18:14
Posprzedaż- na rękę ok 2000 zł. Oferta banku i regulaminy są tak wyborne, że codziennie przychodzi sporo niezadowolonych klientów, żeby na Ciebie pokrzyczeć, bo np dostał wezwanie do zapłaty za niezamknięty przez kilka lat rachunek, o którym zapomniał/założył do dawno spłaconego kredytu i miał być zamknięty, a bank po uzbieraniu się znaczącej sumy lubi się upomnieć -Twoją rolą jest przyjąć stos obelg i zazwyczaj pisemną reklamację. Do zakresu obowiązków zalicza się również: obsługa kasowa (wpłaty/wypłaty/przelewy itd.)- zależnie od dnia miesiąca, czasami przelicza się dziennie grube setki tysięcy zł (oczywiście na własną odpowiedzialność, za błędy płacisz swoimi zł), przyjmowanie wszelkich dyspozycji, pełnomocnictw itp. - ot specyfika "przyjemniej", dobrze płatnej pracy w Idea Banku.
A jeżeli chodzi o ścieżkę rozwoju , to proponuję z niej skręcić przy pierwszej, pewnie lepszej okazji.
pozdrawiam
8
nie 2017-07-12 18:27
nie
2
Jaha 2017-07-13 09:02
Nie wypłacają wypłaty na czas
2
Belzebub 2017-07-13 20:03
Czy ktoś ma wiedzę dlaczego oferta pracy jest tak długa? Czy to jakieś nowe projekty czy nowe oddziały otwierają? Czy doradca klienta może zarabiać w Idea Banku godziwe pieniądze, proszę o kilka informacji.
2
Zdrowy rozsądek 2017-07-17 21:19
Komuś przyszło do głowy, że może to pracownicy chcą wypłatę a nie chcą pracować?

Polecam dać coś od siebie i skupić się na swoim rozwoju, poprawnym wykonywaniu obowiązków. Jeżeli się później okaże, że w firmie jest źle, zawsze możecie z niej odejść i dostać lepszą pracę - w końcu ciągle pracowaliście nad sobą i rozwijaliście się?

Dużo łatwiej jest bruździć na firmy niż spojrzeć na siebie krytycznym okiem i wziąć się za siebie.

Polecam przemyśleć. Pozdrawiam.
Jeżeli ktoś się poczuł urażony, powinien przeczytać od początku tyle razy, aż zrozumie co napisałem. Podpowiem na wszelki wypadek, że nie chodziło o obrażanie kogokolwiek.
3
Mądrala 2017-07-19 22:16
Praca w banku jest stresująca i dość odpowiedzialna. Jeśli ktoś nie widzi się w takich warunkach niech nie pracuje.
2
adam 2017-07-22 10:10
Ostatnio mnie znajomy z wawy straszył zwolnieniami, podobno zamykają placówki - coś słyszeliście?
2
Obecna 2017-07-23 17:01
Idea Bank ma na tyle długą listę ofert pracy, że z pewnością nie będą zamykać oddziałów a mogą jedynie otwierać nowe. Mnie odpowiada praca w firmie pod wieloma względami!
3
Amaro 2017-07-25 20:24
Ta, średnio co pół roku ktoś puszcza plotę. Nie ma się co przejmować tym. ;)
2
Paweł 2017-07-28 13:04
Nie polecam, najgorsza praca jaką kiedykolwiek miałam. Nakładają kosmiczne plany, niby "koordynator" ktoremu do koordynatora daleko wydzwania po kilkanascie razy dziennie z pytaniem "i jak tam dzis?"- pierdolca mozna dostac. Wymagaja niemozliwego, co jakis czas sa durne szkolenia ktore nie sa zrozumiale dla kogos kto nie siedzi w branzy 10 lat. Zarobki marne, podstawa 1800 + premia ktora ciezko wyrobic. Robia z pracownikow [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Przelozeni z brakiem kultury. Odradzam!!!
5
Uszat 2017-07-29 19:28
Już samo to, że przedstawiasz się jako Paweł a piszesz jako dziewczyna, daje wiele do myślenia na temat wiarygodności opinii. ;) Chyba ktoś sobie nie poradził...
3
Kuman 2017-07-30 20:01
Net to net. Ludzie wpadają rozładować frustrację, szkoda tylko bo potem ta opinia zostaje..
2
Mędrzec 2017-08-09 14:53
Każdy dorosły człowiek zdaje sobie sprawę z tego, że w banku jest mocno stresująca praca. Nie wszyscy odnajdują się w takiej firmie jak Idea Bank, dlatego może zmienić pracę na bezstresową i wszyscy będą zadowoleni.
2
Nieke 2017-08-11 17:41
Osoby obsługujące kasę powinny mieć wyznaczone godziny na przerwę, o ktorych powinni byc poinformowani klienci. Bywa ze przez caly dzien taka osoba nie ma czasu wyjsc cos zjesc bo kolejka nie ma konca.
3
Gugi 2017-08-13 16:10
Zgadzam się z opinią o stresie. Odpowiedzialność za pieniądze, sprawy klientów, to zawsze stres. Z drugiej strony ja lubię to co robię. No co poradzę. :)
2
Myśliciel firmowy 2017-08-15 16:35
Jak komuś jest ciężko tu pracować może iść na bezrobocie. W tak porządnej firmie pracownicy na kasie mają swoje przerwy i klient o tym wie. Bzdury możecie mówić w domu a nie na forum. To tylko świadczy, że ktoś was podpuszcza do pisania tych bzdur!!.
1
Rafał82 2017-08-18 19:01
Dzwonił do mnie kierownik ze się dostałem ale jeszcze ma ktoś dzwonić z hr spotkaliście z czymś takim?
1
Mania 2017-08-19 11:31
Słyszałem, że firma ma wprowadzić jakieś zmiany i zastanawiam się ci to może być? Może ktoś już coś wie?
1
Jordan 2017-08-19 22:48
Tak, pewnie zadzwonią na dniach. Czekaj spokojnie. Jak masz potwierdzone to odezwą się na pewno. ;)
1
Jordan 2017-08-19 22:49
Tak, pewnie zadzwonią na dniach. Czekaj spokojnie. Jak masz potwierdzone to odezwą się na pewno. ;)
1
Grażka 2017-08-22 16:02
pracuję w tej instytucji ponad 3 miesiące. pracuję na sprzedaży lokat, ładnie się nazywa doradca ds inwestycyjnych i depozytowych. Na tym zakończę piękność tej firmy :) jeżeli chodzi o firmę to najniższa krajowa czyli 2100 brutto jak masz szczęście i zatrudniłeś się na początku miesiąca to po dwóch miesiącach wpadnie Ci do pensji dodatkowe 1000 brutto ( tak po 2 miesiącach, gdyż w pierwszym sprzedajesz w kolejnym rusza produkt i ten klient , który Ci się nie wysypał i wziął produkt to po przeksięgowaniu po dwóch miesiącach masz tą super dodatkową premie ) oczywiście możesz mieć ten tysiąc plus 0,04% od sprzedaży bądź bez tysiąca 0,07% od sprzedaży ( przypomnę że zbawienny tysiąc jest tylko przez 5 pierwszych miesięcy. Jeżeli chodzi o sprzedaż to dział obsługi stara się bardzo aby Ci odjąć od tego jeszcze procenty. Jak nie masz targetu to dostajesz 0,02% od sprzedaży nawet jak zabraknie Ci złotówki. trzeba mieć minimum 3h przegadane. Niby mało ale jak ludzie każą spie*****ć to ciężko to wyrobić, nikt nie przyjmuje do wiadomości , że masz prawie 200 tel dziennie, mają być 3h i już zawsze można brać nadgodziny, które oczywiście NIE SĄ PŁATNE :D . Atmosfera ok ludzie spoko chociaż czasem da się wyczuć , że cotygodniowe couchingi sprzedażowe wyprały im mózgi. Praca dobra dla maturzystów i studentów. Dla ludzi z ambicjami odradzam. Koordynatorzy niby ok , ale na głębsze tematy nie pogadasz to nie praca dla ludzi inteligentnych z ambicjami i takich co chcą zarabiać godne pieniądze. Jak ktoś ma gadkę sprzedawczyka to polecam, chociaż człowieku nawijkę załapiesz z kimś raz dziennie przez telefon....
1
Waldi 2017-08-22 18:03
Praca w banku należy do gatunku stresogennych i idąc do takiej firmy musimy być tego świadomi. Nie ma innej rady!
1
Lento 2017-08-27 20:35
Sorry Grażka, ale skoro to nie praca dla inteligentnych to co w niej robisz? Poprawianie sobie humoru pisaniem w taki sposób o ludziach, którzy z nami pracują jest słabe po prostu.
Marzena 2017-08-29 14:33
Maja sporo nowych ofert pracy? Wygląda że się rozwijają.
Aga29 2017-08-30 23:08
Mają i ciągle przyjmują ludzi na nowe stanowiska, na stare zresztą też. U nas sporo nowych osób jest.
Mądrala 2017-09-04 11:40
Wszyscy wiemy jaka jest praca w banku. Często zdarzają się sytuacje stresujące, wymagające pełnej koncentracji i może nie wszyscy to wytrzymują? A jeśli chodzi o Idea Bank to należą do dobrych pracodawców, dlatego sadzę że czasami przerasta nas praca.
Grażka 2017-09-09 00:26
Lento otóż w tej pracy już nic nie robię. Nie podpisałam kolejnej umowy. Postąpiłam fair wobec idea banku a wobec siebie nie do końca ok bo straciłam tylko swój cenny czas. Domyślam się że są ludzie którzy wierzą że coś zawdzięczają tej firmie. Otóż tak nie jest. Sprzedaż jest specyficzna idp mnie to całe podejście corpobiurwy i żenującego couchowania nie przemawia . Takie są fakty. To nie jest ani pierwsza ani ostatnia firma w której pracowałam. Jestem świadoma rynku pracy i nie wierzę w denna paplaninę na zadnym forum czy na wtorkowych spotkaniach z trenerem
Jolka 2017-09-09 14:36
Tez odradzam. Szukają ludzi bo ludzie odchodzą. Ja na umowie próbnej poszłam w ostatnim miesiącu na l4. Na depozytach byłam. Z 6 osób 3 już odeszly, jak dalej wygląda nie wiem bo tam już nie pracuje i nie z każdym ze szkolenia mam kontakt. Praca mało ambitna. Ciężko wypracować 3h pracy. Ludzie często rezygnują z lokat. Nigdy jeszcze jak pracuje nie dostałam tak małej pensji a aktywna zawodowo jestem 8 lat. W okresie pobytu na l4 też miałam jazdy. 1 zwolnienie było na papierze dwa elektronicznie. 4 razy byłam u lekarza po kolejne duplikaty l4 do tc albo ib bo ciągle się gubiły ginęły co tylko było dodatkowym stresem. Koordynator wiedział że chce odejść ale nie przyjmował tego do wiadomości - chyba że mu to odpowiednio uargumentuje na @ . Wracając do l4 oczywiście wyszło tak że wszystkie duplikaty musiałam osobiście dostarczyć do kadr obydwu spółek i brakującą część wypłaty otrzymam przy kolejnych rozliczeniach czyli za miesiąc. Firma duża ale bardzo niepoważna dobrze że większość rzeczy mam @ załatwianych bo zapewne nigdy bym nie zobaczyła wynagrodzenia za ostatni miesiąc oraz zapewne nie miałabym usprawiedliwionej nieobecności
Mania 2017-09-11 08:51
Zastanawiam sie dlaczego macie negatywną opinię o firmie? Czym są spowodowane takie działania firmy?
Joanna 2017-09-11 15:00
@Jolka czy wiesz może z jakiego powodu pracownicy odchodzą? Rozumiem, że powodem Twojego odejścia było niskie wynagrodzenie? Czy ktoś odszedł jeszcze z takiego powodu? @Grażka dlaczego nie pracujesz już w Idea Bank? Czemu nie chciałaś podpisać kolejnej umowy?
Obecny 2017-09-13 20:33
Ktoś kto pisze negatywne komentarze moim zdaniem poprostu nie nadaje się do sprzedaży i próbuje się lepiej poczuć smarując na tego typu portalach. Moze to wina przelozonego ale jego zazwyczaj mozna zmienic jesli faktycznie podchodzisz do pracy powaznie i to widac to wszystko jest mozliwe. Może się nie podobać praca owszem, możesz ja zmienić. Ja pracodawcę polecam. Można godnie zarobić, atmosfera też jest fajna, przynajmniej w moim przypadku.
Myśliciel 2017-09-14 23:00
Wszyscy wiemy, że praca w banku jest jednak bardzo odpowiedzialna. Nie wszyscy nadają się do tego typu firm, dlatego pewnie takie rotacje? Duże znaczenie ma również wysokość zarobków, czy w banku macie dość dobrze?
Rafal82 2017-09-16 11:57
Wybiera się ktoś na najlbsze szkolenie w wa wie ?;)
Jolka 2017-09-21 12:30
Tak możliwe, że ja się nie nadaje do sprzedaży i otwarcie o tym mówiłam koordynatorowi, że to nie jest praca dla mnie gdzie połowę swojego czasu pracy spędzam na tym, że ludzie nie odbierają albo zrzucają połączenia. Czy próbuję się lepiej poczuć ? - otóż nie. Ten bank jest mi obojętny, piszę tylko o własnym doświadczeniu pracy na depozytach. Nie wypowiadam się o innych działach, nie mówię, że mają denne i złodziejskie produkty. Piszę jaka jest polityka. Do każdej swojej pracy podchodziłam bardzo poważnie. Na tyle poważnie, że zostawałam po godzinach mimo, że są one bezpłatne tylko dlatego, że obiecałam to osobie, którą miałam po drugiej stronie słuchawki. Stwierdzam, że się to nie kalkuluje. Kwota premii za target nie jest adekwatna do wysiłku i godzin spędzonych ponad normy czasu pracy. Dlatego zmieniłam pracę i jestem z tego zadowolona. Nie mam czasomierza przerw, nie muszę się stresować, że za długo czekam na mikrofale i czas leci, albo , ze za dużo kawy w siebie wlałam i mi nie starczy czasu na skorzystanie z toalety. Mam stałą pensję i płatne nadgodziny i nie musze się stresować czy dam radę przeżyć od wypłaty do wypłaty
Bergholz Wood 2017-09-23 07:54
Czy masz finanse, potrzebujesz pożyczki, aby założyć firmę lub płacić rachunki? Oferujemy wszelkiego typu pomoc finansową, tak nisko jak 3% stopy procentowej, likwidując wynik kredytowy i ścisły czas trwania.
oferujemy:
Kredyty firmowe
Kredyty mieszkaniowe
Kredyty samochodowe:
Kredyty rolnicze, E.t.c

Wnioskodawcy proszeni są o wypełnienie spodu i wróć do nas, aby uzyskać więcej informacji.

Imię:
Kraj:
Państwo:
Kod pocztowy:
Kwota kredytu:
Czas trwania:
Płeć:
Praca:
Status:
Numer telefonu:
Alternatywny adres e-mail:
Preferencje językowe:

Zainteresowane osoby powinny ubiegać się o więcej informacji, skontaktuj się z nami za pośrednictwem poczty elektronicznej: (bergholzwood@outlook.com)

Najlepsze pozdrowienia
Pan Bergholz Wood Dyrektor Generalny / MD
Bergholz Wood Loan Pożyczki Firmą Inc USA

Kontakt (bergholzwood@outlook.com)
Zostaw swoją opinię o Idea Bank - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Idea Bank