Profil firmy Idea Bank

Idea Bank

Warszawa

Obserwuj
Dodaj opinię

Opinie o Idea Bank

przerazony 2016-03-02 13:26:45
Getin zwalnia pracowników:
"
Pracę w Getin Noble Banku może stracić nawet 720 pracowników. Obecnie bank zatrudnia 5,6 tys. osób, które w sumie pracują na 4,8 tys. etatów (część z nich pracuje np. na połowę etatu). Do końca roku bank planuje obniżenie zatrudnienia maksymalnie o 15 proc. pracowników
"

1
eh 2016-03-06 11:42:45
Szkoda, ale @przerazony pomyliłeś chyba fora. To forum dotyczy Idea Bank a nie Getin Noble Bank. Skoro zwalniają, to zawsze możesz się przenieść do Idea, oni ciągle szukają pracowników :)
0
przerazony 2016-03-06 23:01:42
Kolego powyżej to ty pomyliłeś fora bo to jest forum z opiniami pracowników a nie pań działu HR :)

Idea Bank czy Getin Noble Bank to ta sama spółka obie firmy należą do grupy Getin mają tego samego właściciela Leszka Czarneckiego pracujemy w jednym budynku często ramię w ramię na jednym piętrze. Nie ma znaczenia czy jesteś z Getinu czy z Idea Banku czy z Tax Care i tak dalej bo wszystkie firmy są zależne od siebie finansowo i rotują miedzy sobą pracownikami i kiedy zaczynają zwalniać w Getinie to redukcja zatrudnienia w Idei jest oczywistością
1
Nik 2016-03-11 14:04:01
Zawsze mnie ciekawiło czym one się faktycznie różnią, a tu widzę, że dajesz konkretną odpowiedź i tłumaczysz te różnice, no powiem Ci, że nawet to dobrze
0
Katka 2016-03-12 18:03:32
Niby tak, ale powiedz mi gdzie teraz nie zwalniają? Wystarczy śledzić sytuację w sieci czy nawet codziennych wiadomościach. Co chwila jakiś bank zwalnia, to nie to, że tylko u nas redukcje poszły. Ja jednak mam nadzieję, że póki co na tym się skończy i nie będzie kolejnych zwolnień, bo nawet jeśli lubię sobie ponarzekać na pracę, to jednak nie chciałabym jej stracić. Nikt z nas by nie chciał, tak myślę.
0
Jaszka 2016-03-13 14:36:31
Wiadomo, że zwolnienia są cały czas we wszystkich firmach, w szczególności tych większych, które mają sporo oddziałów. Więc tu się nie ma co dziwić, że Idea ma tyle ofert pracy. No i nie powinno się narzekać, bo można się zatrudnić np. na specjalistę ds. kadr i płac w Warszawie. Wiadomo, że wymagają wyższego wykształcenia i doświadczenia, ale dobre zarobki są zapewnione.
0
Joanna 2016-03-14 22:33:35
Ja tam nie myślę o zwolnieniach. Niedawno dopiero zaczęłam pracę, więc wolałabym w niej pozostać póki co. Tym bardziej, że podoba mi się to co robię, mam wokół całkiem fajnych ludzi i pracuje mi się całkiem dobrze. Nie powiem - trochę ciężko jest, ale to chyba każdy tak ma na początku.
1
dr 2016-03-15 08:42:59
bzdura
bank nie zamyka a otwiera nowe placowki
przejmuje kolejne instytucje finansowe i rosnie w sile
a Getin jak go nawales jest jedną z firm szefa a nie naszą córką. doczytaj zamiast wygłaszac herezje
0
DamianLF 2016-03-15 10:57:20
Witam Pani Joanno,
Jestem pośrednikiem finansowym, jeśli byłaby Pani zainteresowana współpracą proszę o kontakt na maila konkretnefinanse@gmail.com
Pozdrawiam
0
staszek 2016-03-15 14:40:23
widze, że praca u nich jest zawsze pod presją czasu i w dosyć ekstremalnych warunakch, no i jako Młodszy Specjalista ds. procesów w Departamencie Wdrożeń i Utrzymania Systemów można się sporo nauczyć, ale stres jest.
0
dasdsad 2016-03-15 15:21:01
dasdasdasdas
0
Bartek 2016-03-15 21:05:34
radzę porozmawiać z pracownikami Idea Bank którzy stracili prace , zamiast zamieszczać wpisy sponsorowane..są zwolnienia i to niemałe....
źle się dzieje w firmie skoro HR tak ostro spamuje na GoWork. Co dalej- autoryzacja profilu?
0
Maciej 2016-03-16 14:54:50
Pracowałem w kilku bankach.
Banki nie są hojne wobec pracowników,
jednak i tak Idea Bank należy do tych banków które płacą najgorzej.

Pensja Developera w Idea Banku to średnia w branży minus 25-30% a może i więcej do tego 90% działu pracuje na śmieciówkach..
1
DamianLF 2016-03-16 17:05:21
Witam Pani Joanno,
zapraszam do współpracy, jestem pośrednikiem finansowym, proszę odezwać się na maila konkretnefinanse@gmail.com
Przedstawię Pani szczegóły współpracy jeśli byłaby Pani zainteresowana.
Pozdrawiam Damian
0
Nik 2016-03-17 15:03:07
A jakie Pan ma możliwości lepsze niż tutaj w firmie, jest naprawdę lepiej czy pan tylko tak trochę nagina fakty, żeby ludzi nabrać? Nic nie sugeruje, pytam tylko.
0
Jacek 2016-03-20 00:14:57
Ale po co tak nerwowo od razu? Wszyscy wiemy, że zwolnienia poszły ale wiemy też, że nie tylko u nas. To akurat każde dziecko wie, wystarczy z ludźmi z branży pogadać.
0
Michoś 2016-03-20 11:20:06
Dokładnie. Niestety zwolnienia to nieodłączna część działania firmy, tak jak i rekrutacje. Nic się na to nie poradzi. Mimo tego, że mają obecnie sporo ofert, myślę, że spokojnie znajdą kogoś np. na doradcę klienta, bo zapewniają umowę o pracę i szkolenia.
0
Windykacja 2016-03-25 18:53:39
Tak jak pisał poprzednia osoba co do Domaniewskiej 45, ludzie jak roboty, więś z Lublina zjechała... niestety jak i dyrektor i dyrektorka o windykacji niema żadnego pojęcia... zarobki ok 1900 netto.. o premi zapomnij , warunki zmieniaja się co 3 miesiace... i tak w kółko...
1
maria 2016-03-28 14:21:16
nie chce mi się wierzyć, że na takim stanowisku jest taka niska pensja @Windykacja a poza tym wyśmiewanie ludzi tylko dlatego, że nie są z Warszawy jest naprawdę bardzo słabe
0
Iza 2016-03-28 22:31:24
Nie bardzo rozumiem, jakie ma znaczenie kto skąd jest, gdy jedziemy na tym samym wózku (zakładam, że siedzisz z nami na Domaniewskiej). @Windykacja sorry, ale to nie jest dla mnie żaden argument. Serio.
0
staszek 2016-03-30 15:37:00
no i jest teraz praca na stanowisku jako Product Manager ds. procesów i produktów transakcyjnych bo spokojnie można zarobić do 3 tys z tego co widze z oferty pracy.
0
paula 2016-04-07 21:37:55
Jakie zarobki w windykacji specjalista. Proszę opiscie jakie warunki godziny pracy podstawa itp???
0
anonim 2016-04-19 15:09:36
Prosze was o opinie o pracy na Domaniewskiej w dziale kredytow, zostalem przyjety i zastanawiam sie co zrobic. co mi sie rzucilo w oczy to jak dla mnie ogromy cel. Czy da sie go w ogole zrobic? jak zrobie to wyrzucaja?
0
Damian 2016-04-19 16:40:07
Witam,
Jestem pośrednikiem finansowym i poszukuję doradcy Idea Banku, a skoro Pan zaczyna to myślę, że moglibyśmy nawiązać współpracę... Czy byłby Pan zainteresowany?
Proszę o kontakt na maila konkretnefinanse@gmail.com
Pozdrawiam
0
Damian 2016-04-20 10:27:01
Witam,
Jestem pośrednikiem finansowym i potrzebuje do współpracy osobę z IB, a skoro Pan zaczyna to na pewno warto byłoby porozmawiać. Jeśli jest Pan zainteresowany proszę o kontakt na maila: konkretnefinanse@gmail.com
Pozdrawiam
0
maciek 2016-04-26 22:25:28
Powiem Wam że to jest jakaś masakra....a ci co wypisuja takie bzdury na GoWork powinni dostać bana!!

Oferują umowe o pracę? Tak ale na 1/16 etatu !!! myślałem że takie cuda to tylko w ochronie. Porażka totalna, nie mam słów...
0
Koza 2016-04-28 23:35:19
Da się, da się - tylko się musisz przyłożyć, jak wszędzie. Nie przerażaj się, nie zniechęcaj, potraktuj jak wyzwanie i okazję do zdobywania doświadczenia. Zobaczysz, że szybko się wdrożysz i wszystko będzie wydawało się łatwiejsze, niż na starcie. Jak przyszłam, to też się trochę czułam wystraszona, ale jak mówią... strach ma wielkie oczy. ;)
1
sgas 2016-04-29 16:04:29
Bardziej chodzi o to, że można dostosować grafik np do planu zajęć.
0
Iwona K. 2016-04-29 23:46:05
Wszystko można, jeśli się chce. Tylko trzeba iść i się dogadać. Nigdy nie miałam problemu ani z grafikiem, ani z kontaktem z kierowniczką póki co. Dobrze mi się pracuje póki co i spokojnie.
0
Stone 2016-04-30 23:52:11
A nie pomyślałeś stary, że różni ludzie mają różne umowy? Nie możesz mieć do nich o to pretensji przecież.
0
maciek 2016-05-01 18:52:55
Stone, to jest forum pracowników IB i potencjalnych kandydatów a nie miejsce na płatne wpisy działu HR Idea Bank. Nie rozumiesz tego?

Z relacji znajomych którzy kiedyś pracowali w IB dowiedziałem się że całe działy pracują tam na 1/16 etatu + 2. umowa- UoD także to nie jest jednostkowy przypadek ale ogólnofirmowa praktyka !

Jeśli wszyscy w dziale pracują na takich warunkach to dla ciebie jednego na pewno nie zaproponują normalnej umowy szczególnie jeśli dopiero zaczynasz :)

Stone, nie pomyślałeś o tym? Wierzysz w bajki ze dla swiezaka w dziale bank zaproponuje lepsze warunki niż kierownikowi tego działu?? Wolne żarty.
0
staszek 2016-05-05 12:25:36
wydaje mi się, że spokojnie można u nich zarobić do 3 tys średnio, bo jest oferta pracy jako Młodszy Specjalista ds. Windykacji Telefonicznej i to wygląda naparwde dobrze.
0
Milena 2016-05-08 20:43:47
Ktoś coś usłyszy, nie wie dokładnie o co chodzi i tak właśnie powstają plotki. 1/16 to jedno z rozwiązań formalnych, resztę etatu też masz tylko inaczej rozpisaną z tego co wiem. Sprawdź dokładnie, bo nie do końca jest tak jak piszesz.
0
maciek 2016-05-10 19:39:14
"Ktoś coś usłyszy, nie wie dokładnie o co chodzi i tak właśnie powstają plotki"- no właśnie Mileno. Ale kłania się również "czytanie ze zrozumieniem".

Naucz się, że zanim skomentujesz i ocenisz czyjąś wypowiedź to najpierw wypadałoby ją na spokojnie przeczytać .
Tak naprawdę napisałem dokładnie to samo co ty w odpowiedzi. Tylko że ty kompletnie tego nie zrozumiałaś :P
1
Milena 2016-05-10 20:47:39
Ja wiem, co napisałeś i czytam ze zrozumieniem. Ale nie wszyscy czytają i jeszcze sobie dopowiedzą do tego całą historię, włącznie z nadinterpretacją kwestii zarobkowych. ;) A tak nawiasem - z tego co mi się obiło o uszy, to firma podobno odchodzi od tych rozwiązań, więc raczej długo się tą cząstką etatu nie nacieszysz. ;)
0
Karoo 2016-05-11 16:43:59
A żeby was wszystkich zwolnili z tego piep...nego parabanku, naciągacze.
0
Alfa 2016-05-11 19:56:17
Jak ja lubię takie konkretne wypowiedzi! ;) Może napiszesz o co chodzi, zamiast spamować nas takimi zarzutami, bez słowa uzasadnienia?
0
Andrzej 2016-05-25 22:25:16
Ja dopiero zacząłem pracę w Idea Banku, ale muszę przyznać, że mi się podoba. Oczywiście nie jest łatwo, ale pokażcie mi pracę lżejszą od powietrza, nigdzie nie ma lekko - wszędzie się trzeba wykazać. Podoba mi się praca z klientem, zresztą lubię kontakt z ludźmi, a tutaj mam go naprawdę sporo. Dobre miejsce do zdobywania doświadczenia i rozwijania się.
0
Waldek 2016-06-04 07:22:36
W Warszawie jak regionalny przyjeżdża na wizytę do oddziału to cały oddział trzęsie się ze strachu. Można nabawić się depresji w tej firmie.
0
curious 2016-06-06 13:17:23
Witam, czy ktoś jest w stanie napisać jakie zarobki netto na start są możliwe na stanowisku Doradca klienta online ds. produktów bankowych? Czy jest to umowa o pracę pełen etat czy jakieś kombinowanie z cząstkowym etatem na papierze. Z góry dziękuję za odpowiedź.
1
mimi 2016-06-08 10:08:17
rozwieje wątpliwości co do "1/16" etatu. Pracowałam, tak faktycznie było. Bałagan w banku niesamowity. Na czysto zarabia się mniej niż na kasie w biedronce.... niestety
0
e] 2016-06-08 22:11:56
a ciekawe ile etatu ma Młodszy Specjalista ds. Telefonicznej Obsługi Klienta - a poza tym boję się czy nie trafię na tym stanowisku na typową robote jak w call center
0
Kadant 2016-06-12 18:14:15
@Waldek - a widziałeś gdzieś, żeby się nikt kontroli nie bał? Zawsze się stoi na baczność, jak szefostwo wpada. Niezależnie od branży. ;)
0
staszek 2016-06-12 23:03:34
Hej, wiecie czy ogłoszenie na specjalistę ds. automatyki przemysłowej jest wciąż dostępne? Mam odpowiednie doświadczenie w tym zakresie, a na zarobki nie trzeba narzekać.
0
gosiam 2016-06-21 15:13:10
Czy ktoś się orientuje jak wygląda praca asystentki oddziału i jakich zarobków można się spodziewać na tym stanowisku?
0
3i 2016-06-21 15:15:17
kochani a wiecie może coś na temat programu „Inkubatory przedsiębiorczości”, i czay to dalej działa? będę wdzięczna za każde infio konkretne, z góry dzięki
0
kamikaze 2016-06-24 21:03:26
gosiam, z pracą jako asystentka to jest zwykle tak, że na wysokość zarobków wpływa posiadane doświadczenie. I nie tylko w Idea Banku, tak jest po prostu wszędzie. Najlepiej byłoby gdybyś zapytała u źródła, bo nie sądzę, by Ci tu ktoś napisał konkretną kwotę. ;)
0
qarkadia 2016-06-24 22:24:31
ja na asystentkę miałam iść ale odpuściłem, teraz celuję w stanowisko doradcy klienta, licząc oczywiścioe na kokosy z systemu prowizyjnego - a poza tym przekonały mnie benefity:opieka medyczna, karnet sportowy, ubezpieczenie na życie
0
Amina 2016-06-29 21:35:43
Niestety, muszę Cię rozczarować. Od jakiegoś już czasu nie ma.
0
3e4r 2016-06-29 22:03:19
no to probuj w kilku miastach teraz poszukuja raczej bedziesz odpowiedzialna miedzy innymi za budowanie i obsługę portfela klientów z segmentu małych i średnich przedsiębiorstw,sprzedaż produktów i usług bankowych dedykowanych głównie klientom MŚP..
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Idea Bank