brak logo

Idea Bank

Warszawa

Opinie o Idea Bank

Yhym 2017-03-25 23:16
No przecież napisałem wyżej. Targety są jakie są, trochę trwało zanim się przystosowałem i nie mówię, że było tak super i bez wysiłku, ale też nie uważam, żeby mnie ktoś w pracy terroryzował. Bez przesady. Kto chce pracuje, kto nie chce zmienia i tyle.
1
Iza 2017-03-29 17:32
Mam pytanie o kilka szczegółów dotyczących pracy na stanowisku młodszego specjalisty w zespole rozliczeń portfela kredytowego w Warszawie. Gdzie dokładnie w Warszawie? Czy potrzebny jest staż na podobnym stanowisku?
4
kasia 2017-04-06 14:27
Witam, czy ktoś pracuje w Warszawie w windykacji? Jak jest?
2
Korka 2017-04-06 22:36
W ogłoszeniu w opisie stanowiska powinnaś napisane mieć, jakie są wymagania.
2
Odradzam 2017-04-12 21:42
NIE POLECAM ODRADZAM! abys nie zalowal i nie plakal. Na kazdym kroku haczyk. Tabela oplat i prowizji zmienia sie co jakis czas,mozesz byc nieswiadomy dodatkowych oplat!. Nieaktywna karta, ale i tak placisz, konto dzis za darmo? Jutro moze to ulec zmianie! Kliencie uwazaj na co sie godzisz! Nowy pracowniku chron swoje dobre imie, badz madrzejszy i nie wchodz w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Tu wcale nie jest pieknie... Oddzialy zamykaja bez uprzedzenia ...a Ty se radz...Obowiazkow sto, wciaz podpisujesz nowe zobowiazania. Pracownikow traktuja jak pionki, jestes nic nie warty, a polecen na dzien do wylonania masz tyle ze do domu za chwile przeniesiesz... Szkoda czasu i zdrowia Twojego!Nic nie warte! Stac Cie na cos lepszego! Ocena dla pracodawcy i banku ktory powinien byc przychylny dla klienta...-10koszmar
5
Katarzyna co paczki wcina 2017-04-12 21:57
Pracowniku nie wybieraj tej pracy... a na pewno nie na posprzedaz.... to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie bedziesz mial zycia, godziny nieciekawe 10-18, a i tak musisz bycno 9:30/40 aby przygotowac stanowisko pracy bo siedzisz na kasie, bo musisz 1000maili przeczytac, odebrac juz 10telefonow z rana, a i tak zrobisz cos co pozbawi Cie dalszej wspolpracy... Klient ma prawo byc rozczarowany i niegdziwy wobec zasad jakie panuja w tym banku, jednak wszelkie zale zostaja wylane na Twoja glowe... Psychicznie mozna sie zajechac... Placone masz do 18stej, ale i tak siedzisz prawie do 19stej nie wyjdziesz do poki sie nie rozlizysz z dnia! I jaki jest sens? Zapomnij o zwrocie za nadgodziny...ciezko je odebrac, a co dopiero wywalczyc! Szanuj swoje zdrowie i nie pracuj w Idea Banku...
7
o nie 2017-04-12 22:39
Pracowniku nie wybieraj tej pracy... a na pewno nie na posprzedaz.... to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie bedziesz mial zycia, godziny nieciekawe 10-18, a i tak musisz bycno 9:30/40 aby przygotowac stanlwisko pracy bo siedzisz na kasie, bo musisz 1000maili przeczytac, odebrac juz 10telefonow z rana, a i tak zrobisz cos co pozbawi Cie dalszej wspolpracy... Klient ma prawo byc rozczarowany i niegdziwy wobec zasad jakie panua w tym banku, jednak wszelkie zale zostaja wylane na Twoja glowe... Psychicznie mozna sie zajechac... Placone masz do 18stej, ale i tak siedzisz prawie do 19stej nie wyjdziesz do poki sie nie rozlizysz z dnia! I jaki jest sens? Zapomnij o zwrocie za nadgodziny...ciezko je odebrac, a co dopiero wywalczyc! Szanuj swoje zdrowie i nie pracuj w Idea Banku...
7
Odradzam 2017-04-12 22:46
Pracowniku nie wybieraj tej pracy... a na pewno nie na posprzedaz.... to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie bedziesz mial zycia, godziny nieciekawe 10-18, a i tak musisz bycno 9:30/40 aby przygotowac stanlwisko pracy bo siedzisz na kasie, bo musisz 1000maili przeczytac, odebrac juz 10telefonow z rana, a i tak zrobisz cos co pozbawi Cie dalszej wspolpracy... Klient ma prawo byc rozczarowany i niegdziwy wobec zasad jakie panua w tym banku, jednak wszelkie zale zostaja wylane na Twoja glowe... Psychicznie mozna sie zajechac... Placone masz do 18stej, ale i tak siedzisz prawie do 19stej nie wyjdziesz do poki sie nie rozlizysz z dnia! I jaki jest sens? Zapomnij o zwrocie za nadgodziny...ciezko je odebrac, a co dopiero wywalczyc! Szanuj swoje zdrowie i nie pracuj w Idea Banku...
5
Joanna 2017-04-13 08:33
@Odradzam często zdarzają się sytuacje, że pracownicy zostają po godzinach?
2
GUZIK 2017-04-16 20:17
Tak, ludzie muszą siedzieć po godzinach i to nawet do 22.00. Ludzi traktuje się jak robotów.
6
Miłka 2017-04-18 21:35
Nie przesadzajcie. Przez dwa lata po godzinach zostałam może z 5-6 razy... Nie więcej.
1
Monika 2017-04-19 08:24
Mam pytanie o pracę z ostatniej oferty firmy dla młodszego specjalisty ds. obsługi korespondencji w kancelarii, czy jest jeszcze aktualna? Zależy mi na pracy w tym banku bo słyszałam, że to fajny bank. W jakich widełkach mogą mieścić się zarobki na takim stanowisku?
1
Joanna 2017-04-19 09:25
@Miłka czyli nieczęsto zdarzają się nadgodziny w pracy w Idea Bank. A na jakim stanowisku pracowałaś/pracujesz?
1
Szuwi 2017-04-26 20:49
Czy aktualne to na stronie sprawdź, my nie śledzimy ogłoszeń o pracę tu. ;) O zarobkach nikt Ci tak do końca nie powie. Jak w ogłoszeniu nie ma podane to zapytasz na rozmowie i tyle.
1
Mona 2017-05-01 17:11
Mam nadzieję, że będę zadowolona z pracy w Idea Banku, właśnie złożyłam cv. Robiłam rekonesans i słyszałam dobre opinie o firmie. Mam pytanie może ktoś podpowie jak prowadzą rekrutację? Jakie są warunki wstepne?
1
Nunum 2017-05-06 14:09
Ja pracuję w IB dopiero 2 tygodnie, także jestem świeżo po rozmowach. Najpierw masz rozmowę z dyrektorem a później telefoniczną. Warto się przygotować na pytania np co to jest lokata, wibor, na jakim poziomie mamy inflację itp. Ważny jest też uśmiech i pewność siebie, ale wszystko z umiarem żeby nie wyjść na cwaniaka albo pajaca. Moje rozmowy przebiegały na prawdę przyjemnie, byłam miło zaskoczona porównując do rozmów w getin banku.
2
Nunum 2017-05-06 14:10
Ja pracuję w IB dopiero 2 tygodnie, także jestem świeżo po rozmowach. Najpierw masz rozmowę z dyrektorem a później telefoniczną. Warto się przygotować na pytania np co to jest lokata, wibor, na jakim poziomie mamy inflację itp. Ważny jest też uśmiech i pewność siebie, ale wszystko z umiarem żeby nie wyjść na cwaniaka albo pajaca. Moje rozmowy przebiegały na prawdę przyjemnie, byłam miło zaskoczona porównując do rozmów w getin banku.
1
Joanna 2017-05-08 09:07
@Nunum rozumiem, że niedawno rozpoczęłaś pracę w Idea Bank. Co możesz powiedzieć na temat tego jak wygląda w firmie proces wdrażania nowego pracownika?
1
Złośnica 2017-05-21 10:50
Staram się o pracę w IB. Przeszłam już 3 etapy rekrutacji i za dwa dni mam kolejny etap z dyrektorem regionalnym.
Czy miał ktoś podobnie, czego można się spodziewać na etapie z dyrektorem regionalnym ?

Będę wdzięczna za pomoc
1
Sandra26 2017-05-23 13:08
Jeśli masz większą wiedzę niż przełożony to nie chwal się , komunikacja głównie e-mailowa obowiązków bardzo dużo a pieniądze marne-piszę o po sprzedaży.Premia tak skonstruowana żeby jak najwięcej obciąć , umawianie mobilnego wpłatomatu dla klienta a ten podjedzie albo nie a jak nie to Ci nie liczą do planów i obcinka premii leadowanie klientów bankierom nie zrobisz planu obcinka premii.Nie polecam pracy w Idea przełożeni to najczęściej słoiki robiące karierę w stolicy
2
Myśliciel 2017-05-24 08:44
@Sandra26 Generalnie to jest tak, że firmy płacą za wyniki w pracy a nie za robienie dobrego wrażenia. Niestety nie wiesz na czym polega praca handlowca i stąd Twoje pretensje. Wiele osób chętnie zastąpi Cię w tej ciężkiej i niewdzięcznej pracy. Pozdrawiam
1
krysia 2017-05-24 16:38
A powiedzcie trochę więcej o pracy na stanowiskuSpecjalista ds. Wstępnej Sprzedaży Kredytów Online ?
Jakie zarobki godziny pracy i ogolnie.

Warto ?
1
Natalia 2017-05-30 12:35
Widzę, że Idea Bank ma pokaźną listę ofert pracy? Może ktoś wie jaka jest tego przyczyna? Mam ochotę aplikować ale chciałabym otrzymać kilka wskazówek, proszę?
1
Kira 2017-05-31 22:58
Bank się rozwija to i ludzi potrzeba, proste. :)
1
Kira 2017-05-31 22:59
Bank się rozwija to i ludzi potrzeba, proste. :)
1
Natalia 2017-06-04 10:28
@Kira Czy to znaczy, że otwierają nowy oddział? Jeśli tak to może wiesz gdzie? Mam wielka ochotę aplikować, zresztą mam doświadczenie w pracy w banku.
1
obecny doradca 2017-06-06 10:05
Drogi kolego - chyba posiadasz nieaktualne informacje.
Bank nie zatrudnia na najniższą krajową - owszem było tak kiedyś na stanowiskach w oddziałach (ale do tego dochodziło założenie DG) a teraz już dawno to zostało zniesione. Nie siej plotek. stawki poszły w górę, zarówno podstawa jak i prowizja od sprzedaży.
1
Joanna 2017-06-06 10:17
@obecny doradca mógłbyś w takim razie powiedzieć coś więcej o zmianach jakie zaszły w firmie? Na co mogą obecnie liczyć pracownicy? Takie dodatkowe aktualne informacje będą cenne dla osób, które trafiły na ten wątek szukając informacji na temat Idea Bank jako potencjalnego pracodawcy.
1
Ala 2017-06-15 15:58
obecny doradca 2017-06-06 10:05
Drogi kolego, napisałeś "Bank nie zatrudnia na najniższą krajową", a 2000 zł brutto podstawy na umowie o pracę z maja 2017 r. na stanowisku specjalisty/doradcy ds. sprzedaży to niby co jest...?
1
Myśliciel 2017-06-18 22:38
Idea Bank to fajna firma i polecam tym którzy lubią pracę w banku.
1
Kira 2017-06-22 21:08
To znaczy, że stale pojawiają się nowe stanowiska i nowe pola do działania. Odnośnie oddziałów to nie wiem, może po prostu sprawdź na stronie. :)
1
Myślicielka 2017-06-22 22:24
Jaki jest powód, tak długiej listy ofert pracy? Może ktoś ma wiedzę o tym i mógłby podzielić się z pozostałymi? Mam aplikować do oddziału w Warszawie i dlatego interesuje mnie wszystko o firmie. z góry dziękuję.
1
Ellaa 2017-06-24 12:38
Witam. Możesz napisać czy 3000 brutto na pisprzedazowce można wywalczyć ? Mam rozmowę i chce wiedzieć czy jest sensvtam iść. Mam duże doświadczenie.
1
Zainteresoeana 2017-06-24 12:42
Napisz jakaś podstawa miałaś tam...
1
Myśliciel 2017-06-25 22:40
Myślę, że jak firma planuje silna rozbudowę to potrzebuje więcej osób i tak pewnie jest w Idea Banku.
Joanna 2017-06-26 09:09
@Myśliciel piszesz, że polecasz innym pracę w Idea Bank. Dlaczego? Chętnie dowiemy się co sprawia, że w Twoich oczach ta firma jest godna polecenia. Jakie są dla Ciebie największe plusy pracy w niej?
Marek 2017-07-02 20:32
Zastanawiam się czy na stanowisku mobilnego specjalisty ds. finansowania przedsiębiorstw można godziwie zarobić? Może ktoś ma wiedzę i mógłby się podzielić? Jakie warunki stwarza firma dla tego stanowiska? Interesuje mnie bo słyszałem o banku sporo dobrego.
Onyx 2017-07-06 12:04
Jak chcesz zarobić, a się nie narobić to pewnie nie. W przeciwnym wypadku da się. ;)
Onyx 2017-07-06 12:04
Jak chcesz zarobić, a się nie narobić to pewnie nie. W przeciwnym wypadku da się. ;)
Nowo przyjęta 2017-07-07 16:59
A ja mam inne pytanie ;)
Czy ktoś w ostatnim czasie przeszedł pozytywnie całą rekrutację i wybiera się na 2 tygodniowe szkolenie w Warszawie które zaczyna się 17.07 ?

Co do rekrutacji jestem bardzo zadowolona, ludzie bardzo mili.
Myślę, że dostałam ciekawą ofertę wynagrodzenia.

Jedyne martwi mnie to zostawanie po godzinach, ale mam nadzieje, że u mnie nie będzie się to często zdarzać.
Falcon 2017-07-07 20:58
Jak się będziesz wyrabiała z robotą to nie ma powodu zostawać.
Anna 2017-07-11 19:55
Do wczoraj powinni wypłacić prowizje dodatkową 1000 zł zgodnie z umową. Podobno jakis błąd w systemie i powiedzieli ze zapłacą do końca miesiąca skandal. Uwaga nie wypłacają prowizji!!!
zdecydowanie nie 2017-07-12 18:14
Posprzedaż- na rękę ok 2000 zł. Oferta banku i regulaminy są tak wyborne, że codziennie przychodzi sporo niezadowolonych klientów, żeby na Ciebie pokrzyczeć, bo np dostał wezwanie do zapłaty za niezamknięty przez kilka lat rachunek, o którym zapomniał/założył do dawno spłaconego kredytu i miał być zamknięty, a bank po uzbieraniu się znaczącej sumy lubi się upomnieć -Twoją rolą jest przyjąć stos obelg i zazwyczaj pisemną reklamację. Do zakresu obowiązków zalicza się również: obsługa kasowa (wpłaty/wypłaty/przelewy itd.)- zależnie od dnia miesiąca, czasami przelicza się dziennie grube setki tysięcy zł (oczywiście na własną odpowiedzialność, za błędy płacisz swoimi zł), przyjmowanie wszelkich dyspozycji, pełnomocnictw itp. - ot specyfika "przyjemniej", dobrze płatnej pracy w Idea Banku.
A jeżeli chodzi o ścieżkę rozwoju , to proponuję z niej skręcić przy pierwszej, pewnie lepszej okazji.
pozdrawiam
1
nie 2017-07-12 18:27
nie
Jaha 2017-07-13 09:02
Nie wypłacają wypłaty na czas
Belzebub 2017-07-13 20:03
Czy ktoś ma wiedzę dlaczego oferta pracy jest tak długa? Czy to jakieś nowe projekty czy nowe oddziały otwierają? Czy doradca klienta może zarabiać w Idea Banku godziwe pieniądze, proszę o kilka informacji.
Zdrowy rozsądek 2017-07-17 21:19
Komuś przyszło do głowy, że może to pracownicy chcą wypłatę a nie chcą pracować?

Polecam dać coś od siebie i skupić się na swoim rozwoju, poprawnym wykonywaniu obowiązków. Jeżeli się później okaże, że w firmie jest źle, zawsze możecie z niej odejść i dostać lepszą pracę - w końcu ciągle pracowaliście nad sobą i rozwijaliście się?

Dużo łatwiej jest bruździć na firmy niż spojrzeć na siebie krytycznym okiem i wziąć się za siebie.

Polecam przemyśleć. Pozdrawiam.
Jeżeli ktoś się poczuł urażony, powinien przeczytać od początku tyle razy, aż zrozumie co napisałem. Podpowiem na wszelki wypadek, że nie chodziło o obrażanie kogokolwiek.
1
Mądrala 2017-07-19 22:16
Praca w banku jest stresująca i dość odpowiedzialna. Jeśli ktoś nie widzi się w takich warunkach niech nie pracuje.
adam 2017-07-22 10:10
Ostatnio mnie znajomy z wawy straszył zwolnieniami, podobno zamykają placówki - coś słyszeliście?
Obecna 2017-07-23 17:01
Idea Bank ma na tyle długą listę ofert pracy, że z pewnością nie będą zamykać oddziałów a mogą jedynie otwierać nowe. Mnie odpowiada praca w firmie pod wieloma względami!
Zostaw swoją opinię o Idea Bank - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Idea Bank