Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Idea Bank

Pracowałeś w firmie Idea Bank i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
marek - 2014-06-30 18:59:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć, Interesuje mnie stanowisko Specjalisty ds. IT w Idea Banku. Mam niedługo rozmowę kwalifikacyjną i chciałem sie zorientować jakie są widełki płacowe i na jaki typ umowy moge liczyć. proszę o pomoc :)
zdjecie uzytkownika
asia - 2014-07-02 14:45:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kurcze, coś sporo tych stanowisk rusza z tego co widzę :D ja się z kolein chciałam dowiedzieć jak to jest z ta praca jako Asystentka Oddziału. jestem po administracji i mam za sobą jedne trzymiesięczne praktyki i zastanawiam się czy Idea Bank to miejsce dla mnie. spełniam te wymagania o których piszą w ogłoszeniu tylko ten kurs musze jeszcze zrobić. orientujecie się może w widełkach? bo jestem zielona i nie wiem nawet jaką kwote podać na rozmowie, dzięki :)
zdjecie uzytkownika
gerrard - 2014-07-05 01:10:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Jednym słowem: tragedia. Szukają białych murzynów do obdzwaniania niezainteresowanych kompletnie, niekiedy wręcz wrogo nastawionych "potencjalnych" klientów. Gdyby chociaż mieli jakiś dobry produkt na sprzedaż a tymczasem ich produtku to g... przez duże G. Zwykłe naciąganie i żerowanie na naiwności i tak biednych polskich przedsiębiorców (w końcu zdecydowanie żaden z nich nie jest ubekiem i nie dorobił się miliardów w kilka lat jak pan Czarnecki). Zdecydowanie odradzam jakikolwiek kontakt z tym bankiem (jak i innymi instytucjami LC) i nieważne czy jako klient czy pracownik, po prostu od takich szemranych instytucji lepiej trzymać się z dala.
zdjecie uzytkownika
Aystent - 2014-07-07 19:17:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam, natrafiłem ostatnio na ogłoszenie na opiekuna klienta. zastawiam się czy to jest ppraca jak w call center czy może to jest coś bardziej rozbudowanego i bardziej kreatywnego ? potrzebuję stałej umowy, a jak czytałem to Idea Bank chyba takie daje. Ostatnio miałem śmieciową umowę i zostałem zwolniony z dnia na dzień z poprzedniej pracy i dobrze się to nie skończyło.
zdjecie uzytkownika
zielonylistek - 2014-07-10 19:41:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam mam pytanie bo chciałbym aplikować do idea w wawie ale interesują mnie zarobki jako opiekun klienta obecnie pracuje pracuje ale szukam czegos z wieksza inspiracja i standardem i jak to jest z tymi urlopami
zdjecie uzytkownika
kolega - 2014-07-11 08:49:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Idea Bank zanim zatrudni osobę sprawdza ją w rejestrach długów , więc jeśli masz niezapłacony mandat to zapomnij o pracy w tym banku.
zdjecie uzytkownika
Pan Myszka - 2014-07-11 12:29:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja też znalazłem ogłoszenie do pracy w Idea Banku, które mnie mocno interesuje. Chodzi o młodszego specjalistę w departamencie obsługi klienta. Chyba mocno się rozrasta coś ten nowy bank, bo a to reklamy w tv a to coś... a jak patrze na ogłoszenia pracodawcy w necie to w każdym regionie ileś tam osób jest potrzebnych. na prawde widać, że chcą zatrudniać. To sobie pomyślałem, że szybko nie upadną i warto będzie mi złożyć do nich swoje CV Tylko martwi mnie ta opcja z mandatami, bo szczerze powiem, że nie wiem czy zapłaciłem każdy. można to jakoś sprawdzić? poza tym może ktoś jest takim opiekunek klienta i przybliży mi jego pracę...
zdjecie uzytkownika
nie polecam stanowczo - 2014-07-13 13:29:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
pracowałam na stanowisku doradca ds kredytów - obrotomierz - ludzie w większości nie odbierają telefonów, a jak odbiorą okazuje się że klient ma/miał na głowie komornika itd. i nie może dostać kredytu - a target jakimś sposobem trzeba wyrobić - a potem tłumaczenie kierownilowi dlaczego nie ma targetu - nie przechodzi tłumaczenie że nie ma bo ludzie ie odbieraja itd. - tam nie ma logiki - to korporacja licza sie tylko cyfry i wyniki - odradzam stanowczo - szkoda nerwów i zbędnego wysiłku
zdjecie uzytkownika
Pan Myszka - 2014-07-14 15:25:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a orientujecie się czy to na każdym stanowisku obsługi klienta są takie ciężkie warunki? mnie interesuje ten młodszy specjalista, domyślam się, że to też praca dotycząca odbierania/dzwonienia telefonicznego. chyba, że jestem w błędzie to mnie wyprowadźcie. jeszcze się waham co zrobić i czekam na opinię.
zdjecie uzytkownika
kamil - 2014-07-18 20:55:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hehe widzę że wszędzie są ludzie którym się nie chce pracować i tyle. Wszędzie trzeba zapylac to norma, praca to polowa życia. Jezeli ktoś był na tyle odważny ze zainwestował i daje ludziom prace to trzeba to uszanować. Sprzedaż, doradztwo, telemarketing - wiadomo o co chodzi, nie musisz mieć wyksztalcenia tylko to "coś" i zarabiasz. Jezeli się komuś nie chce pracować niech idzie za marne grosze gdzieś do małej firmy. Pamiętajcie, do pracy rodacy a potem zachcianki i marzenia prywatne.
zdjecie uzytkownika
pio - 2014-07-21 16:22:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gerrard - 2014-07-05 01:10:47]:
Ogólnie: 90% znawców na forach pracy to frustraci nienadający się w większości do jakiegokolwiek zajęcia. Nie polecam osobom poszukującym pracy czerpania informacji z tego typu wywodów. Co do naciągania, urlopów, kasy itd to po to człowieku masz kodeks pracy, żeby go używać. A do Ciebie: "Gdyby chociaż mieli jakiś dobry produkt na sprzedaż(...)." Może kredyt na -5%? Dałbyś radę ze sprzedażą takiego produktu?:)
zdjecie uzytkownika
Pan Myszka - 2014-07-22 14:02:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli tak jak myślałem, nie są potrzebne jakieś wielkie CV do pracy jako specjalista w departamencie obsługi klienta. to jeśli chodzi o to "coś" to chyba dopiero wychodzi dopiero w trakcie pracy i nie za bardzo da się sprawdzić to wcześniej. Pewnie dużo zależy od nastawienia i tego czy na prawdę chce się to robić, czy może to jest bardziej ostateczność w poszukiwaniach pracy. Wiadomo - trzeba szanować pracę, bo teraz często bywa ciężko ze znalezieniem nowej i nie ma co narzekać na wszystko i wszystkich.
zdjecie uzytkownika
m - 2014-07-29 20:03:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy ktoś wie coś na temat stanowiska trener klienta biznesowego? mam w najbliższym czasie rozmowę i chciałam się dowiedzieć jakie warunki oferują... i co tam się w ogóle robi.
zdjecie uzytkownika
gerrard - 2014-08-01 08:21:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pio - 2014-07-21 16:22:37]:
Co ma piernik do wiatraka "ojcze pio" :) Macie ( usunięte przez administratora ) produkty na sprzedaż i istniejecie tylko dzięki naiwności innych ludzi, którzy w odróżnieniu od was uczciwie zarabiają (zazwyczaj). Natomiast takie naprostowywanie wizerunku przez was samych jest śmieszne. Poza tym nikt rozumny nie złapie się na takie sformułowania typu: "Jezeli się komuś nie chce pracować niech idzie za marne grosze gdzieś do małej firmy". Zupełnie tak jakby nie było innej alternatywy heheh A i jeszcze do "ojca pio", mistrza i guru sprzedaży, który własne życie sprzedaje 5 dni w tygodniu by dostać 2 dni wolnego ;) po co wrzucasz mi jakieś teksty o kodeksie pracy? Rozumiem, że u was "we firmie" trzeba znać wszystkie paragrafy, jak to mówią "na wszelki", no bo jak nie znasz to walą was po rogach? Wszystkim, którzy zastanawiają się nad podjęciem tam pracy, radzę poczytać opinie byłych pracowników, nie tylko na tym "forumie", powinno się troche rozjaśnić, skąd ta rotacja i telefon na drugi dzień od wysłania CV :)
zdjecie uzytkownika
as - 2014-08-06 14:48:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobra Gerrard troche rozumiem o co Tobie chodzi, ale na prawde mozesz napisac cos wiecej co sadzisz o prqacy w idea banku i dlaczego tak szybko ludzie sie zmieniaja i jest taka rotacja pracownikow. znajomosc prawa pracy jest teraz bardzo potrzebna, bo trzeba uwazac na kazdym kroku. tak poza tym wszystkim zwiazanym z praca dobrze znac przepisy zeby nie dac siebie robic. nieznajomosc prawa nas od niczego nie uchroni, bo prawo nalezy znac i je przestrzegac i wymagac od innych tego samego
zdjecie uzytkownika
zaczynać - 2014-08-07 21:43:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie jak wiecie rekrutacja w Warszawie trwa. Byłam na takowej rozmowie na stanowisko jakże ładnie nazwane telefoniczny doradca klienta. Szkolenie już tuż tuż i moje pytanie czy warto? Jak z kasą? Niby 2000 brutto + prowizja na poziomie 1500 średnio. Czy serio prowizję wypłacają kiedy mają ochotę? Czy obdzwaniane są stare bazy klientów? Tzn przedzwonione już wielokrotnie? Czy faktycznie na tym stanowisku dostanę umowę o pracę ? ( bez żadnych haczyków i kruczków)? Czy podstawa jest wypłacana zawsze tj nawet jak nie wyrobie miesięcznego targetu? Pomóżcie kobiecie w rozterce.
zdjecie uzytkownika
AGA - 2014-08-19 16:13:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Właśnie zaczęłam pracę w Idea Banku w Wawie, wszytko jest tak jak mówili. Podstawa to 2 brutto, a ludzi mówią że można mieć fajną premię, także jest tak jak mówili na rozmowie. Także mogę śmiało polecić!!
zdjecie uzytkownika
Artur - 2014-08-19 21:42:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
AGA a na jakim stanowisku?
zdjecie uzytkownika
AGA - 2014-08-20 13:16:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, stanowisko to Internetowy Doradca. Pozdrawiam:) AGA
zdjecie uzytkownika
D. - 2014-08-20 17:15:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jutro mam tam rozmowę na stanowisko Opiekun Klienta. O co pytają? Ktoś tak pracował?
zdjecie uzytkownika
MIras - 2014-08-20 18:18:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hmm, a od czego masz te premie AGA, bo w sumie tak zachęciłaś, że chyba warto się rozejrzeć czy jeszcze poszukują na takie stanowisko kogoś. Pewnie teraz sporo będą szukali bo z tego co widać bank się ciągle rozrasta i pewnie pracowników też będą nowych potrzebowali. AGA napisz jeszcze jak to jest konkretnie z tą pracą - na czym polega Twoje zadanie i jak jesteś rozliczana, od czego są premie? to takie najważniejsze pytania. ciekawe gdzie jest siedziba i w którym miejscu jeszcze pracujesz, bo to też ważne, żeby dojazd był dobry. Może słyszałaś ile tam ludzie pracują, udaje się im długo utrzymać czy często zmieniają pracowników... to takie najważniejsze informacje które teraz są mi potrzebne i mi bardzo pomogą. liczę na Ciebie AGA! wydajesz się bardzo uprzejma : )
zdjecie uzytkownika
Super - 2014-08-21 07:49:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuje w IT w IdeaBaku i polecam te pracę sympatyczna atmosfera dobre zarobki i komfortowe warunki może w callcenter nie jest fajnie ale w IT wierzcie lub nie jest naprawdę bardzo miło ;) Polecam a i wyplaty są jeszcze zanim skonczy sie miesiąc
zdjecie uzytkownika
ewelin - 2014-08-22 14:38:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam,
czy moze sa tu obecne osoby, ktore pracuja na domaniewskiej jak mlodszy specjalista ds relacji z klientami? Dostalam propozycje pracy, ale mam stara jeszcze prace i boje sie zrezygnowac, zebym gorzej nie miala:(
zdjecie uzytkownika
Moni - 2014-08-27 12:08:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć, rozbrajają mnie w większości te komentarze. Czego można się spodziewać innego na sprzedaży jak nie klientów którzy nie będą zainteresowani? :) No serio dzwonienie do klienta z góry zainteresowanego to obsługa, a nie sprzedaż. Ja pracuję od marca i na tą chwilę nie narzekam. Pierwszy miesiąc bez szału jeżeli chodzi o prowizję, ale teraz już jest ok. Potwierdzam to co pisała Aga - wszystko co dowiedziałam się na rekrutacji to praktycznie cały czas się zgadza. Atmosfera fajna, a jeżeli chodzi o cyfry i wyniki, no to ja osobiście czegoś takiego się spodziewałam nie wiem jak inni:)
zdjecie uzytkownika
ib - 2014-08-29 21:11:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Aystent - 2014-07-07 19:17:09]:
Zgadzam się z Tobą całkowicie co do pracy w tej instytucji.
Właśnie dziś zakończyłam z nimi współpracę :)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Idea Bank
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski