Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o idea bank

Pracowałeś w firmie idea bank i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
noJa - 2013-05-07 15:34:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy ktos wie jak wyglada tam praca w HRach? Zaprosili mnie na rozmowe...Jestem osoba z zewnątrz....dlatego jestem ciekawa jak wyglada tam praca w tych strukturach w dziale HRu...Czy ktos cos wie??
zdjecie uzytkownika
obiektywnie - 2013-05-13 08:41:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jestem byłym pracownikiem IB i obiektywnie moge powiedzieć, że :
w HR jest bardzo fajny skład osobowy i bardzo fajna Dyr. więc tu polecam pracę, choć ilość zadań i czynności będzie bardzo duża oraz pieniądze pewnie niewielkie. w sprzedaży ogólnie jedna wielka porażka, plany naprawdę bardzo trudno zrealizować ( co miesiąc wyższe + niższa prowizja ) i liczy się tylko na siłę wciskanie naprawdę niekorzystnych i bardzo, bardzo drogich produktów klientowi + praca po kilkanaście godzin dziennie , pod koniec m-ca nawet do 1 w nocy. Założę się , że większość klientów juz więcej tam nie wróci niestety. w centrali to samo , bardzo, bardzo duzo pracy , praca codziennie do 19,20 to standard + duża część jeszcze pracuje z domu w nocy. pieniądze teraz z m-ca na miesiąc coraz mniejsze ale szkoła życia jaką się przechodzi .... to doświadczenie na cale życie , później jak sie pracuje w normalnej instytucji to człowiek aż się nudzi :)
zdjecie uzytkownika
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj - 2013-07-03 00:31:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z tym co napisał wyżej Kolega.
Praca w IB to mega tyrka (wszędzie trzeba pracować, ale tu są szczyty), najlepiej żebyś siedział po 10-12 h (oczywiście za darmoche, bo tam nadgodzin nie ma),
Pracowałem jakiś czas jako "kasjer" za 2500 brutto, potem dali Kasjerom wybór podpisać aneks zmieniający stanowisko pracy na 'asystent oddziału' i pensję na 2000 brutto, czy pożegnać się z pracą.
Pensja dużo mniejsza (+premia kwartalna,ale na to nikt gwarancji nie da), a obowiązki i odpow. taka sama.
IB to banda (usunięte przez administratora), ktoś kto znał i widział ich od 'kuchni' może coś powiedzieć..
dlatego nie polecam tam pracy, styrają was psychicznie,
zdjecie uzytkownika
też tam kiedyś pracowałam.. - 2013-07-03 00:40:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
..na całe szczęście..
bieganina, nerwówka, wykorzystywanie przez szefostwo, coraz więcej obowiązków, a coraz mniej kasy.
Ludzie!!! Spierzajcie stamtąd, nie zbliżajcie się do tej instytucji.
Kiedyś bankier jeszcze zarobił, teraz non toper obcinają, nie liczą się ludzie, klienci, tylko produkt, byle wepchnąć coś klientowi, byle była kolejna sztuka.

Potencjalni klienci: czytajcie dobrze regulamin, umowy, opinie na necie o idei... zanim popełnicie błąd i zwiążecie węzłem małżeńskim z tą instytucją.Pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-08 11:44:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz okres urlopowy, to w idea bank sami narzucają okres wakacyjny, czy można sobie wybrać? W ogóle daja dodatek na wczasy pod gruszą?
zdjecie uzytkownika
Kacper - 2013-07-30 12:09:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam wreżenie, że pracujemy w dwóch różnych firmach ; o
Nie wiem jak było kiedyś, ale teraz, kiedy aplikowałem na stanowisko doradcy, a moja dziewczyna do HRu wszyscy traktowali nas z szacunkiem, rzeczywiście przesiew jest olbrzymi, firma chce zatrudnić tylko najlepszych, ale na każdy z etapów rekrutacji osoby prowadzące przychodziły punktualnie i nie było sytuacji, żeby ktoś o nas "zapomniał". Praca zorientowana na wyniki to teraz norma w każdej pracy, jasne można to nazwać wyścigiem szczurów, ale można też to potraktować jako wyzwanie, a jeżeli komuś taki model pracy nie odpowiada, to radzę sprawdzić swoich sił w innej branży ; )
zdjecie uzytkownika
p1 - 2013-08-08 21:49:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powinna być TYLKO umowa o prace i Koniec.
poco działaność ?
nie potrzebna działalność wystarczy umowa !!!!
Jak ktoś ma działalność to poco rozmowa???
TAK Powinno Być .
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-09 09:52:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy wiecie może na jakie stanowiska teraz warto się zatrudniać w bankach? na słuchawki czy może do biura?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-18 07:54:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hahaha, na prezesa próbowałem, ale za mało ludzi najwidoczniej znam :) a na doradcy da radę coś zarobić?
zdjecie uzytkownika
hmmmm - 2013-09-12 09:42:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam! byłem internetowym doradcą w idea - kazali mi sprzedawać produkt, za który (jak się później dowiedziałem) nie dostaję prowizji! Produkt nie był zły, tylko klient mógł podpisać umowę w oddziale, a tam czekali doradcy, którzy namawiali go na coś zupełnie innego nie wspominając o produkcie, po który przyszedł! Straszny bałagan, prawie zerowe szkolenie.... Do tego tylu (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) nie słyszałem nigdzie! Tak się tam odnoszę do siebie pracownicy (im wyższy szczebel tym więcej (usunięte przez administratora)!). Po 1-2 tygodniach psychika siada! Nie znalazłem tam nikogo, kto pracuje jako internetowy doradca dłużej niż 4 tygodnie!
zdjecie uzytkownika
jarek - 2013-09-15 15:12:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, orientujecie się czy warszawskie placówki poszukują specjalistów do spraw windykacji? czy stanowiska są obsadzone raczej?
zdjecie uzytkownika
mała k - 2013-11-20 14:05:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć, pracuję w tym banku ponad rok zaczynałam od opiekuna klienta. Pieniądze żenada 1900 zł brutto + 3,5 zł za spotkanie teraz jest 1 zł brutto. Kierowniczka nie szanuje ludzi uważa wszystkich za (usunięte przez administratora) Przeszłam pół roku temu na sprzedaż doradca internetowy cały czas grożą, że Cię zwolnią. Zarobki (usunięte przez administratora)wręcz plany nie do osiągnięcia baza przemielona milion razy nawet jak klient prosi o usunięcie jego danych z systemu musisz do niego dzwonić i namówić na produkty banku. Ogólnie bardzo odradzam każdemu tam pracę lepiej już ulotki rozdawać niż pracować w tym (usunięte przez administratora)!!!!!!!!!!!!!! wytrzymałam tam naprawdę długo ale psychika siadła strasznie naprawdę. Na szczęście udało mi sie jakiś czas temu zmienić tą pracę i uwierzcie mi wszędzie lepiej oby nie w Idea Banku (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
On - 2013-12-28 12:33:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2013-02-11 10:56:15]:
Nie pracujesz/pracowałąs w tym banku co za tym idzie w przypadku tej firmy nie masz o tym najmniejszego pojecia ale do krzyczenia "NIE DAJCIE SIE NABRAĆ" pierwsza. Żałosne
zdjecie uzytkownika
anka - 2014-01-04 23:13:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś pracuje w Idea Banku/Money/Expert jako konsultant? Chciałabym wiedzieć jakie są warunki, atmosfera. Czy status studenta to konieczność.
zdjecie uzytkownika
TT - 2014-01-29 21:19:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś pracuje w Idea Banku na stanowisku Konsultant telefoniczny, proszę o info jak się tam zarabia, czy da się wyrobić normę umówionych spotkań ( obecnie chyba 100) i jakie są z tego prowizje?
zdjecie uzytkownika
fox - 2014-02-13 23:15:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tez mnie interesuje jak jest w wyrobieniem norm w idea banku, bo trochę się tego obawiam, mam nie wiele doświadczenia w tej branży.
zdjecie uzytkownika
Ana - 2014-02-17 11:59:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam pracy na stanowisku Internetowy Doradca Finansowy w Warszawie przy ul. Postępu. Przede wszystkim Kierownik - Krystian - jest nie słowny. O ile podstawa jest na czas to prowizja - a tam żyje się głównie z prowizji - jak się podoba. Zazwyczaj (usunięte przez administratora)zgania na kadry po czym się okazuje, że prowizje od tygodnia leżą na biurku u (usunięte przez administratora).

Ponad to przełożeni wspomniany już oraz Luiza są osobami które nie potrafią wyrazić tego czego na prawdę od ciebie chcą. Potrafią tylko krzyczeć - jak ktoś nie potrafi obronić swoich racji to ostatnią ucieczką jest krzyk.
Produkty, które Idea Bank proponuje to zwykłe naciąganie Klientów, którzy nie do końca są świadomi tego co biorę i o to chodzi, jak Klient nie zadaje pytań to nie mów mu za dużo - taka polityka.

I to co jest w wielu korpo - jak za dużo zarobisz, to wiedz, że w następnym miesiącu dadzą ci taki target, że już nie zarobisz...
zdjecie uzytkownika
Anonimowyjakwszyscy - 2014-02-18 16:08:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja pracuje w DAKsie od dłuższego czasu (jeszcze jak byli w curtisie). Nie żebym się przechwalał, ale jest osobą pracowitą i wiem po co przychodzą na 8 godzin do pracy. Średnio, co miesiąc zarabiam ok 4k na rękę - więc wniosek mam jeden: jeżeli ktoś chce pracować, to i będzie zarabiać. Nie ma co się skarżyć na kadrę zarządzającą.

Jeżeli jesteś słaby i nie nie umiesz sprzedawać - to nie pchaj się do sprzedaży. Jeżeli nie radzisz sobie z ciśnieniem - nie pchaj się do sprzedaży.

Jeżeli jednak zniesiesz powyżej opisane 'zalety', to i kasę fajną będzie zarabiać, jak na głupie dzwonienie do ludzi. Tyle ode mnie, pozdro dla leni i nierobów.
zdjecie uzytkownika
Niutek - 2014-02-23 17:24:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Idea teraz zrobiła niezły postęp jeśli chodzi o postrzeganie ich na rynku. Kasę oferują nienajgorszą ale też bez zbędnych opóźnień co w dzisiejszym świecie nie jest takie pewne.
zdjecie uzytkownika
sophiana - 2014-02-27 16:20:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No widzę że dział marketingu bardzo dobrze działa . Ostatnie dwie opinie ewidentnie pisane przez nich . Najlepsze jest to że pracując w tym dziale nawet miesiąc temu były opóźnienia w wypłacani kasy z prowizji . (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Love 21 - 2014-03-17 22:47:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłam na szkoleniu jako Internetowy Doradca Klienta , przeszłam wszystkie etapy rozmów , mam doświadczenie w pracy w sprzedaży kart kredytowych ale face to face. Zrezygnowałam na etapie szkolenia , trafiłam na fanatyka ok 30-stki ,który robi karierę w Idea banku , trafiłam na moje nieszczęście do niego na szkolenie . 14 osób w grupie a połowa nie zdała testów pierwszego dnia .Pytań było ok 20 w tym pytania dotyczące bankowości , spółek itd, w większości opisowe . Codziennie były wejściówki jak na studiach. Radziły sobie osoby ,które albo pracowały wcześniej po kilka lat w innych bankach lub strukturach bankowych, albo takie co studiują bankowość i finanse. Ja nie wytrzymałam tej presji .Stwierdziłam ,że na etapie szkolenia mam się tak denerwować za 2000 zł brutto ,to nie jest warte świeczki .W tej chwili mam inną pracę i nie muszę codziennie udowadniać wszystkim wszem i wobec , że jestem orłem. Ten tekst powtarzał jak mantrę prowadzący szkolenie , nie mogłam ani tego słuchać ani znosić jego wywyższającego się zachowania .To nie dla mnie .
zdjecie uzytkownika
jaksa - 2014-03-21 21:55:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie jak długo czekaliście na umowe o prace na staowisku Internetowy doradca klienta na Postępu? Ja czekam od 3 marca 2014 r. To ociera sie o paragraf.Jak przyjmowali do roboty to mowili ze potrzebują papiery na już,bo do umowy o pracę potrzebne .Dostarczyłem i co 17 dni i nic
zdjecie uzytkownika
stary wrocławiak - 2014-03-21 23:54:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ten bank należy do leszka wiec wszystko jasne, unikac jak ognia!
zdjecie uzytkownika
jaksa - 2014-03-23 10:48:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A bo? Nie kumam... Rozwiń mysl.
zdjecie uzytkownika
nuzlee - 2014-04-04 12:58:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Łudzie siedze na kontomierzu kiedy i za co wywalają ? Da się przesiedzieć z miesiac ,chociaż nie daje rady z okiełznaniem CRM, a pomocy nie ma co oczekiwać szczególnie od koordo ,a tym bardziej od przydzielonego .Bo ja to zagrożenie!!!!

Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
19 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie idea bank
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x