Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Idea Bank

Pracowałeś w firmie Idea Bank i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
M - 2015-03-05 16:01:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marcin - 2014-12-03 23:33:03]:
I jak tam, pracujesz? A jak tak to jakie warunki, bo ja też mam mieć tam rozmowę i nie wiem czy warto, patrząc po opiniach.
zdjecie uzytkownika
mądryposzkodzie - 2015-03-09 22:19:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przeczytajcie bardzo uważnie dlaczego z całego serca odradzam pracę w Idea Bank. Bankier w oddziale zarabia najniższą krajową + prowizja. Kiedy bank startował płacił super prowizje za bardzo drogie kredyty - to było uczciwe. Teraz jest tak: płacą bardzo, bardzo mało za bardzo, bardzo drogie kredyty. W dodatku kiedy chcesz zarobić najwyższą stawkę prowizyjną musisz ich sprzedać min. 8 sztuk a uwierzcie mi - przy tej cenie kredytu to cholernie ciężki. Żeby zarobić 5000zł musisz się ostro nagimnastykować a jesteś na własnej działalności więc minus podatek. Ale to wszystko nic - od niedawna została wprowadzona zasada odpowiedzialności za niespłacanie lub wcześniejszą spłatę kredytu UWAGA !!! 2 lata !!! prawdopodobieństwo spłaty wcześniejszej jest olbrzymie bo są to kredyty bardzo drogie. także cały czas stres, że klient spłaci kredyt wcześniej. Na szczęście ja już się pożegnałem z tym parabankiem. To był mój 4ty bank i w żadnym nie było takiego braku szacunku do pracownika. uwierzcie mi
zdjecie uzytkownika
ray - 2015-03-12 09:09:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzięki ( przede wszystkim) ostatni wpis, pomógł mi w podjęciu decyzji. Jak mam przez 2 lata odpowiadać,że ktoś raty nie zapłaci to równa to się z tym,że muszę kasę za prowizję w sumie mieć zamrożone.....
PS. pozostali piszcie konkretnie a nie pół forum czy ktoś się słoikiem czy nie,wcale nie pomaga w podjęciu decyzji,A SAMI WIDZICIE MOŻNA się w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nieźle władować
zdjecie uzytkownika
ray - 2015-03-12 09:15:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
patrzyłem jeszcze pod względem oceny klientów przede wszystkim kredytów, kont, inwestycji - za co najwięcej pewnie idea płaci np. na stronie ebroker ( 310 opisów-nowych opisów) 1,5 gwiazdek na 5 i same wpisy typu uważajcie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] itp...... co tez nie pomoże w sprzedaży
zdjecie uzytkownika
WIll - 2015-03-14 16:38:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawiam się tylko czy ten odpis można podciągnąć pod każdą placówkę i każdego pracownika Idea Banku w Warszawie ? Wydaje mi się, że czasami może to być bardzo krzywdzące dla osób, które w misji swojej pracy mają wpisane pomoc ludziom czy realizacja celów i samodoskonalenie. Ale jeżeli to ktoś jest w stanie potwierdzić to wielka szkoda, że ludzie decydują się na współpracę z tym bankiem.
zdjecie uzytkownika
Pracownica - 2015-03-24 17:33:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie nigdy nie będzie tak żeby wszystkim pasowało. Ja tu pracuję od prawie dwóch lat i też nie raz narzekam, ale nie jest to (jakby wynikało z niektórych opisów [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Osobom, które zastanawiają się nad podjęciem pracy chciałabym zwrócić uwagę na jedną rzecz - opinie dodawane przez różnych pracowników (też byłych) dotyczą różnych gałęzi. Zupełnie inaczej jest w oddziałach niż na słuchawce. I tutaj też słuchawka słuchawce nie równa - zespół, który umawia spotkania to jedna bajka, sprzedaż telefoniczna za to zupełnie inna. A połączenia przychodzące to jeszcze zupełnie inny zespół. A pamiętajcie też, że ludziom którym pasuje nie za bardzo chce się wrzucać komentarze... To raczej standard w internecie... Swoją drogą też nie raz obserwuję ludzi, którzy przychodzą do nas do pracy i sorry ale jeżeli ktoś oczekuje, że będzie przychodzić do pracy przebimbać sobie 8 godzin to w każdej pracy będzie mu źle.

I jeszcze do Studenta:
Jeżeli chcesz pogodzić pracę ze studiami dziennymi - raczej nie realne, jest to praca na etacie. Z zaocznymi - nie ma najmniejszego problemu, sama tak robiłam, można liczyć na wyrozumiałość przełożonego w piątki.
zdjecie uzytkownika
net - 2015-04-04 15:36:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rada dla osób, które chcą pracować w sprzedaży, dobrze się w tym czują i interesuje ich dużo więcej niż podstawa:
praca na słuchawce przy połączeniach wychodzących w sprzedaży polecam. osoby zdeterminowane są wstanie zarobić spokojnie 6-7 tys miesięcznie, ale nie ma nic za darmo, napracować się trzeba. Dla obiboków tę pracę odradzam. Za darmo nikt tu nie otrzyma takiej kasy. Wszystko zależy od osoby i podejścia do pracy.
Z drugiej strony jaj ktoś napisał wcześniej : praca monotonna, cały czas wykonuje się to samo.
Trzeba sobie zdać podstawowe pytanie: wolisz pracować na słuchawce, mieć monotonną pracę, aktywnie sprzedawać i mieć satysfakcjonujące zarobki czy iść do pracy, gdzie zaczynasz od zarobków rzędu około 2500 ale rozwijasz się, zdobywasz nowe doświadczenia i budujesz swoje CV ?
Choć i w tej drugiej kwestii nie wiadomo jaki będzie finał za okres 3-4 lat, czy faktycznie po tym czasie będziesz zarabiał równie tyle co przykładowo na słuchawce przy sprzedaży.....
Wszystko jest kwestia indywidualną i bardzo subiektywną.
zdjecie uzytkownika
unnur - 2015-04-08 22:07:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję obecnie cc w Lublinie. sana koordynatorka jest ok, ale dalsze kierownictwo to koszmar. Kilkanaście razy dziennie dosieje się maila w kwestii , że za mało sprzedałeś dlaczego to jest nie sprzedane, przekroczysz minutę przerwę to już jest halo wielkim zaczynamy dzwonić o 12 15 itp.Jeżeli ktoś ma ochotę tego wysłuchiwać to proszę bardzo, tym bardziej ,że w of sytuacja jest jeszcze gorsza,nie pamiętam dnia kiedy wszystko było ok...Ogólnie na cc w openie i ib nie polecam pracy koszmar
zdjecie uzytkownika
kaaamyl - 2015-04-11 16:12:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [taki sloik - 2014-12-08 15:32:33]:
Odradzam wszystkim pracę w tej firmie! Zero szacunku dla człowieka , ciągłe zastraszanie mailami mobbing, wyścig szczurów , zero urlopów , beznadziejni koordynatorzy jednym słowem praca dla desperatów bez ambicji którzy dają sobą pomiatać!!!!
zdjecie uzytkownika
KLM - 2015-04-11 16:17:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [net - 2015-04-04 15:36:28]:
Kto to pisał net ?? pewnie jeden z koordynatorów- nie ma co się oszukiwać praca beznadziejna , dręczenie psychiczne i brak szacunku dla ludzi tylko czekać aż się wami PIP zajmie!!
zdjecie uzytkownika
Terror - 2015-04-11 16:34:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownica - 2015-03-24 17:33:06]:
"A pamiętajcie też, że ludziom którym pasuje nie za bardzo chce się wrzucać komentarze" to jeden z tekstów które mówiło się klientom którzy wrzucają przez telefon na Idea Bank -myślę że koordynatorzy którzy nie maja co robić w pracy siedzą na GO WORKU i próbują podbudować dawno już zepsutą reputację
Kolejny tekst -"Swoją drogą też nie raz obserwuję ludzi, którzy przychodzą do nas do pracy i sorry ale jeżeli ktoś oczekuje, że będzie przychodzić do pracy przebimbać sobie 8 godzin to w każdej pracy będzie mu źle" W Idea Banku nie przebimbasz 8 godzin bo terrorysci Ci na to nie pozwolą teksty typu "Czemu taka cisza"? "Dzwonicie?" "Co robisz?" " Ile dorzucisz" były co chwila często było tak ze dawali tak przetyrane bazy ze klienci nie odbierali juz telefonów jak się po 50 razy do nich z tym samym dzwoniło . Dziwne ze cisza jak nie było z kim gadać i rób tutaj sprzedaż . Ja nie wiem na czym? Chyba ze pupilki wchodzący w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownikom dostaną klientów którzy sami potrzebują kasy to można sprzedawać. Szkoda tylko ze później są stawiani za wzór ze można.Ostrzegam wszystkich którzy planują pracować w Idea Banku szkoda czasu i zdrowia.
zdjecie uzytkownika
Lublin - 2015-04-11 16:51:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jeśli ktoś planuje pracować w CC Lublin to niech się mocno zastanowi.Pracownicy są traktowani jak śmieci jak coś sprzedajesz to jesteś ok a jak masz gorszy okres (każdy może mieć)to masz 1000 maili co z tobą ,spróbuj wyjść o 17 to cie kierowniczka zamorduje wzrokiem.Tylko czekać aż wpadnie tam PIP.Mobbing to codzienność. Nie dadzą Ci szansy się wykazać jak nie będziesz od początku sprzedawał mimo ze możesz mieć dobre rozmowy ale trafia Ci się beznadziejni klienci no i tego nie przejdziesz .Ja nie wiem czy są tam osoby które pracują dłużej bo kto by tam wytrzymał, chyba trzeba mieć nerwy ze stali. Szczerze odradzam pracę w tej firmie!
zdjecie uzytkownika
ANA - 2015-04-13 12:23:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [M - 2015-03-05 16:01:35]:
A w jakiej placówce pracowałaś? I w jakim mieście?
zdjecie uzytkownika
major - 2015-04-14 16:33:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
zdjecie uzytkownika
Hans - 2015-04-14 18:24:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy pracował ktoś z Państwa na stanowisku mobilnego doradcy klienta Idea Bank?
zdjecie uzytkownika
ghm - 2015-04-15 18:39:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oferta pracy jaką składają jest gorsza niż przeciętnych firm na rynku (umowa o dzieło przy nieco wyższej pensji niż minimalna) co bardzo dziwi biorąc pod uwagę, że firma jest z sektora finansowego
zdjecie uzytkownika
Opinia - 2015-04-16 21:02:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Hans - 2015-04-14 18:24:30]:
CC w Lublinie Idea Banku to najgorsze CC jakie widziałem, ludzie omijajcie ta firmę szerokim łukiem oszukują na kasie,dręczą psychicznie pracowników i zmuszają do nadgodzin za które płacą marne grosze.
zdjecie uzytkownika
rozbawiona - 2015-04-17 23:37:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aż mi si śmiac chce z tych komentarzy, kt. czytam.
Pracuje od początku roku w IB w dziale depozytów. Sprzedaz jest, ostre cisnienie? nie..ale jak nie sprzedajesz to slabo zarabiasz, to proste. Gdyby nie cisneli to nikt by nie sprzedawal a oni przeciez z tego tez sa rozliczani. Ludzie...za pierwszy miesiac pracy, gdzie siedzialam na tylku i przedluzalamlokaty i sprzedawalam struktury zarobilam 7000zł. uważam że na 8 godzin dziennie to uczciwe wynagrodzenie, ale mowiac szczerze.. jesli nie umiesz sprzedawac to nie trac czasu.
zdjecie uzytkownika
exBankier - 2015-04-22 13:52:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mądryposzkodzie - 2015-03-09 22:19:27]:
I to niestety jest koniec dobrych Bankierów w tej firmie, Już maja problem z rekrutacja dlatego na rekrutacjach nie ma słowa o cofkach. Ten biznes już się nie opłaci. Jak sądzicie dlaczego jest tyle ogłoszeń że przyjmą do pracy, bo bank się rozwija bo wszedł na giełdę????? niestety nie bo Starzy Dobrzy Bankierzy umieją liczyć i odeszli do innych banków i firm gdzie się docenia pracownika i daje mu zarobić.
zdjecie uzytkownika
mmmm - 2015-04-22 19:18:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś może orientuje sie jak jest z rekrutacja> bylam na rozmowie na DK w oddziale, pozniej telefoniczna rozmowa z HR, gdzie na koncu powiedziala mi ze wszytsko dobrze poszlo ale potrzebuje moich swiadectw pracy do weryfikacji i ze jezeli bedzie zgoda odgórna po ich weryfikacji to mnie zatrudnoia. nie wiecie na czym polega taka weryfikacja czy to sciema jakas?
zdjecie uzytkownika
weronika - 2015-04-24 11:53:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuję w idei od niedawna ale nie mogę powiedzieć na razie niczego złego. na pewno są osoby które są niezadowolone, bo to w każdej pracy się znajdą tacy ludzie, ale nie ma co uogólniać. mnie ise pracuje dobrze, nie narzekam na stawkę (w porównaniu z poprzednią pracą to niebo i ziemia) mam nadzieję ze zostanę tu dłużej bo lubię kontakt z ludźmi a rywalizacja kto sprzeda najwięcej kredytów jest dla mnie świetnym motywatorem :)
zdjecie uzytkownika
już nie IB - 2015-04-25 18:32:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
owszem jest umowa o prace i możliwość wysokich prowizji ale atmosfera jest ciężka. każdy na każdego patrzy wilkiem. przełożeni zachecaja do donosicielstwa. wszechobecna inwigilacja i ciągła presja na wyniki.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-05-10 17:33:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słuchajcie mam juz swoje lata i w wielu firmach pracowałe jednak jest tak ze nie spotkałem jeszcze ani razu forum na ktorym by pisano dobrze o firmie. praca jest bardzo ciezka i faktycznie jest ogromna presja na wynik ale prawda jest tez taka ze do tej pracy nie kazdy sie nadaje a niektorzy wrecz wcale i potem tacy wlasnie ludzie pisza tez tutaj ze w id jest zle. dla mnie jest to uzalanie sie nad soba. sorki ale rak to widze. pozdrawiam
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spotkanie w siedzibie firmy na Domaniewskiej, rekrutacja prowadzona przez specjalistkę razem z odpowiednim Supervisiorem. Miła atmosfera bez spiny. Po przejściu rozmowy 7-dniowe szkolenie (płacone 5 zł/h) zakończone testem wiedzy.
Pytania: Opisać etapy rozmowy sprzedażowej.
Jakie ma się plany zawodowe.
Jakie są rodzaje produktów bankowych
zdjecie uzytkownika
hahahaha - 2015-05-12 09:22:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [unnur - 2015-04-08 22:07:02]:
dobry żart !!!!! ;)
pracowałem tam rok.. do grudnia najlepszy pracownik wyciagał 5 tyś netto a teraz tylko 1,500 wiec prsze ludzi nie wprowadzac w błąd !!!!! a poza tym mobbing mobbing i jeszcze raz mobbing...człowieka traktują jak śmiecia
zdjecie uzytkownika
mariola - 2015-05-14 11:14:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A napiszcie ( ktoś wyżej napomniał ) o zwrocie prowizji za sprzedaż, czy to prawda? ( 6 mcy całość a do 2 lat jakis procent) jak klient przestanie spłacać raty, ubezpieczenie, spłaci wcześniej kredyt itp
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Idea Bank

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Idea Bank?
Zadaj pytanie
alert