Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Idea Bank

Pracowałeś w firmie Idea Bank i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Opinia - 2015-04-16 21:02:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Hans - 2015-04-14 18:24:30]:
CC w Lublinie Idea Banku to najgorsze CC jakie widziałem, ludzie omijajcie ta firmę szerokim łukiem oszukują na kasie,dręczą psychicznie pracowników i zmuszają do nadgodzin za które płacą marne grosze.
zdjecie uzytkownika
rozbawiona - 2015-04-17 23:37:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aż mi si śmiac chce z tych komentarzy, kt. czytam.
Pracuje od początku roku w IB w dziale depozytów. Sprzedaz jest, ostre cisnienie? nie..ale jak nie sprzedajesz to slabo zarabiasz, to proste. Gdyby nie cisneli to nikt by nie sprzedawal a oni przeciez z tego tez sa rozliczani. Ludzie...za pierwszy miesiac pracy, gdzie siedzialam na tylku i przedluzalamlokaty i sprzedawalam struktury zarobilam 7000zł. uważam że na 8 godzin dziennie to uczciwe wynagrodzenie, ale mowiac szczerze.. jesli nie umiesz sprzedawac to nie trac czasu.
zdjecie uzytkownika
exBankier - 2015-04-22 13:52:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mądryposzkodzie - 2015-03-09 22:19:27]:
I to niestety jest koniec dobrych Bankierów w tej firmie, Już maja problem z rekrutacja dlatego na rekrutacjach nie ma słowa o cofkach. Ten biznes już się nie opłaci. Jak sądzicie dlaczego jest tyle ogłoszeń że przyjmą do pracy, bo bank się rozwija bo wszedł na giełdę????? niestety nie bo Starzy Dobrzy Bankierzy umieją liczyć i odeszli do innych banków i firm gdzie się docenia pracownika i daje mu zarobić.
zdjecie uzytkownika
mmmm - 2015-04-22 19:18:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś może orientuje sie jak jest z rekrutacja> bylam na rozmowie na DK w oddziale, pozniej telefoniczna rozmowa z HR, gdzie na koncu powiedziala mi ze wszytsko dobrze poszlo ale potrzebuje moich swiadectw pracy do weryfikacji i ze jezeli bedzie zgoda odgórna po ich weryfikacji to mnie zatrudnoia. nie wiecie na czym polega taka weryfikacja czy to sciema jakas?
zdjecie uzytkownika
weronika - 2015-04-24 11:53:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracuję w idei od niedawna ale nie mogę powiedzieć na razie niczego złego. na pewno są osoby które są niezadowolone, bo to w każdej pracy się znajdą tacy ludzie, ale nie ma co uogólniać. mnie ise pracuje dobrze, nie narzekam na stawkę (w porównaniu z poprzednią pracą to niebo i ziemia) mam nadzieję ze zostanę tu dłużej bo lubię kontakt z ludźmi a rywalizacja kto sprzeda najwięcej kredytów jest dla mnie świetnym motywatorem :)
zdjecie uzytkownika
już nie IB - 2015-04-25 18:32:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
owszem jest umowa o prace i możliwość wysokich prowizji ale atmosfera jest ciężka. każdy na każdego patrzy wilkiem. przełożeni zachecaja do donosicielstwa. wszechobecna inwigilacja i ciągła presja na wyniki.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-05-10 17:33:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słuchajcie mam juz swoje lata i w wielu firmach pracowałe jednak jest tak ze nie spotkałem jeszcze ani razu forum na ktorym by pisano dobrze o firmie. praca jest bardzo ciezka i faktycznie jest ogromna presja na wynik ale prawda jest tez taka ze do tej pracy nie kazdy sie nadaje a niektorzy wrecz wcale i potem tacy wlasnie ludzie pisza tez tutaj ze w id jest zle. dla mnie jest to uzalanie sie nad soba. sorki ale rak to widze. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
hahahaha - 2015-05-12 09:22:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [unnur - 2015-04-08 22:07:02]:
dobry żart !!!!! ;)
pracowałem tam rok.. do grudnia najlepszy pracownik wyciagał 5 tyś netto a teraz tylko 1,500 wiec prsze ludzi nie wprowadzac w błąd !!!!! a poza tym mobbing mobbing i jeszcze raz mobbing...człowieka traktują jak śmiecia
zdjecie uzytkownika
mariola - 2015-05-14 11:14:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A napiszcie ( ktoś wyżej napomniał ) o zwrocie prowizji za sprzedaż, czy to prawda? ( 6 mcy całość a do 2 lat jakis procent) jak klient przestanie spłacać raty, ubezpieczenie, spłaci wcześniej kredyt itp
zdjecie uzytkownika
informatyk - 2015-05-27 22:42:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To może kilka słów o pracy w dziale IT Idea Banku. Ogólnie rzecz biorąc to dobre miejsce na pierwszą pracę aby zdobyć pierwsze doświadczenia zawodowe a następnie przenieść się do konkurencji lepiej opłacającej swoich pracowników. Jeśli przymkniesz oko na kiepskie zarobki (ok. 60% średniej krajowej) i wariackie formy zatrudnienia (2 umowy o dzieło w dwóch powiązanych spółkach p. Leszka Czarneckiego lub umowa na 1/16 etatu w jednej + reszta na umowę o dzieło w drugiej spółce)to może być dobry okres w Twojej pracy zawodowej. Największe plusy to atmosfera pracy i możliwość praktycznej nauki. Przepracujesz rok czasu, nauczysz się nowych rzeczy, a potem będziesz miał możliwość zatrudnienia się za lepsze pieniądze i na normalnej umowie.
zdjecie uzytkownika
kama - 2015-05-31 19:13:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W idea banku szukają asystentek oddziałów . Taka osoba współpracuje z Centralą Banku zarządzając oddziałową korespondencją oraz przygotowując różnorodne raporty. Zarządza kalendarzem spotkań w oddziale, pomaga Bankierom kompletować wnioski kredytowe. Praca przyjemna i przyzwoicie płatna. Polecam ;)
zdjecie uzytkownika
Nowa - 2015-06-15 15:32:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Czy ktoś pracował w Idea Banku na stanowisku Analityka Kredytowego? Słyszałam że zarobki wynoszą ok 3000 zł brutto, czy to prawda? Czy jest możliwość po jakimś czasie otrzymania podwyżki? Czy są jakieś premie i czy ciężko na nie zapracować? Będę wdzięczna za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
Internetowydoradca - 2015-07-01 20:09:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Każdemu kto myśli o podjęciu pracy w CC na domaniewskiej szczerze odradzam. Wiem, że szukają teraz sprzedawców kredytów, rachunków lub lokat na różne działy. Ogólnie w firmie nie szanuje się pracowników. Nawet tych robiących target. Dodatkowo koordynatorzy nie są osobami kompetentnymi do zajmowania swoich stanowisk. Nie skromnie mówiąc ale szczerze sami jakby zaczeli dzwonić do nic by nie sprzedali ale oczywiście oni twierdzą, że robili by 200% targetu w tydzień. Dodatkowo większość ludzi na stanowiskach kierowniczych to ludzie bez wykształcenia. Są przypadki braku matury. Produkt sprzedawany jest śmieszny a zarobki przy 100% targecie marne. Oczywiście coraz bardziej firma dąży do tego aby nawet przy zrobionym targecie obcinać premie. Inne firmy tego typu mają wymagania(tu ich nie ma bo przyjmują do pracy w banku ludzi nie wiedzących co to inflacja) nie bez powodu. Jak ktoś chce marnować czas i tyrać za grosze z przełożonymi z mniejszą wiedzą niż ich pracownicy to ok. Dodatkowo jak to w korpo każdy patrzy tylko jakby Ci zaszkodzić.
zdjecie uzytkownika
Klient Idea Banku - 2015-07-05 20:06:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proponuję zmianę polityki firmy. Wasi pracownicy też robią Wam reklamę, złą reklamę. Opinie na gowork, i w ogóle w Internecie nie są pochlebne. Ogromna rotacja pracowników i pojawiające się ciągle te same ogłoszenia o pracę mówią same za siebie. Nie szanujecie ludzi, którzy dla Was pracują i zarabiają na firmę. Jeżeli nie potraficie zadbać o swojego własnego pracownika, to tym bardziej nie zadbacie należycie o klienta. Czemu Idea Bank nie ma ambicji, żeby zmienić ten wizerunek? Czemu Idea Bank nie chce być takim pracodawcą, u którego praca to prestige. Opinia dobrego pracodawcy i związanie ze sobą pracownika jest inwestycją, bo sam pracownik wśród swoich znajomych robiłby Wam darmową reklamę. Pracownik, który jest dumny z firmy, w której pracuje sam przyciąga potencjalnych klientów. Zadowolony pracownik jest też bardziej efektywny,co przekłada się na zysk firmy. Wiem coś o tym, bo Sam jestem pracodawcą, zatrudniam ludzi i chcę, aby moi pracownicy byli traktowani jak partnerzy w naszym wspólnym biznesie. Sam jestem też klientem Idea Banku i z tego też powodu nie pękam z dumy, że mam rachunek w Idei. Dla mnie liczy się, również pestige firm, z którymi współpracuję, gdyż moi kontrahenci widząc jak prosperuje moja firma, są zainteresowani jakich partnerów do prowadzenia mojego biznesu wybieram. Chętnie dzielę się takimi informacjami, ale na dzień dzisiejszy nie polecam Idea Banku. Profil mojej firmy jest ściśle związany z doradztwem personalnym. Nie mogę Was nawet polecić jako potencjalnego pracodawcy. Przykre, ale prawdziwe.
zdjecie uzytkownika
praca IB Lublin - 2015-07-15 20:05:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam pracę w tej firmie a szczególnie CC Lublin. Target nie do wyrobienia ponieważ baza na jakiej pracuje doradca to klienci którzy 2 lata temu interesowali się oferta banku, braki działalności,rezygnacje kredytowe itp.Dzwonisz do klienta do którego w ostatnim czasie dzwoniło już 5 innych doradców i zbierasz "wiązanki".Praca w masakrycznych warunkach rozpadające się biurka , odpadające rolety w oknach , rozciągające się kable po całym CC które powodują zagrożenie .Ciśnienie na sprzedaż jest nie do określenia. Klient nie może się zastanowić ma być już! w tej chwili ma to brać!Nie do wytrzymania!Wynik nie realny do zrobienia , zmuszają do zostawania w nadgodzinach (bo plan nie jest realny do zrobienia w 8h)które określają jako akcja wsparcia i nie płaca za nie uczciwie tak jak powinni.Ja na szczęście już tam nie pracuje. Ludzie jeśli macie wybór omijajcie ta firmę szerokim łukiem!
zdjecie uzytkownika
programista_za_2500 - 2015-07-16 22:15:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeśli ktoś myśli o pracy programisty w tej firmie, to osobiście nie polecam. Kiepskie warunki do rozwoju, 2500 na rękę i umowa o dzieło. U solidnej podwyżce można tylko pomarzyć więc najlepsi szybko odchodzą. Za nadgodziny nie płacą można je co najwyżej odebrać. Słabe zaplecze socjalne jak na kilkaset osób w budynku stąd tez wszyscy jedzą na mieście albo przy kompie.
Kiepski sprzęt i serwery, aplikacja tak muli że zanim otworzysz zakładkę zdążysz wypić kawę.
zdjecie uzytkownika
Noaxia - 2015-07-18 00:10:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Parcuję już jakiś czas więc myślę ze moja opinia jest obiektywna. Sporo zależy od grupy do której trafisz, są 2 które kontaktują się ze świeżymi wnioskami, wrecz wpdadajacymi ofertami, i tu łatwo da się cos ugrac, są też dwie bazowe - które rzeczywiście podziwniam, jednak z perspektywy czasu i przeprocesowanych wnisoków, nawet Ci bazowi doradcy maja swoich klientów, którzy po prostu wracją. Kluczem jest wyrobienie sobie takiego portfela klientów + świeże wnioski i target jak najbardziej do zdobycia, mimo że powiekszany bez litości co miesac :) krytykuja głównie osoby, które myślą ze od pierwszego miesiące beda robyly bańke. Zauwazcie, ze nawet pracujac w oddziale nie macie swoich stalych klietow, nie macie tym bardziej ofert które wam za free wpadaja, a czasem w takiej ofecie moze byc i pół banki+ klient który chce wszystko na już. Kwestia szczescia, ale tez dania sobie szansy na wypracowanie tego wyniku, i po prostu - pracowitosci + rozgarnięcia. Z perspektywy czasu - polecam, bo można małym kosztem, dobra gadką, zarobić naprawdę PRZYZWOITE pieniądze :)
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2015-07-21 16:28:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy mógłby ktoś coś na pisać o pracy na stanowisku Doradca ds. Kredytów Online? w Lublinie. Czy dzwoni się do klientów którzy sami złożyli wnioski aktualnie? Czy też jakieś stare bazy? Na czym dokładnie polega ta praca? W jakich godzinach się pracuje i jakie zarobi. Z góry dzięki za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
Amela - 2015-07-21 20:37:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam przez kilka miesięcy i nie odczułam jakos tego wszystkiego o czym piszecie. Rozumiem, że jak traci się pracę to jest sie rozżalonym ale nie do tego stopnia żeby takie rzeczy pisać. Moim zdaniem to normalny pracodawca gdzie jesli się pracuje to nie ma problemów.
zdjecie uzytkownika
tereska - 2015-07-27 21:55:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Terror - 2015-04-11 16:34:24]:
Pracuję w tym banku od kilku miesięcy, nie mogę narzekać. Wcześniej pracowałam w innym i nie zauważyłam, żeby standardy pracy się jakoś znacznie różniły. Pracuję w fajnym zespole, atmosfera jest miła, zarabiam przyzwoite pieniądze, a że pracować trzeba to chyba jasne i nie będę z tego powodu marudzić, bo ktoś nie pozwala się obijać.
zdjecie uzytkownika
Anka O. - 2015-07-28 22:25:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lublin - 2015-04-11 16:51:59]:
Szczerze Ci powiem, że zaskoczyło mnie to co piszesz. Pracuje w CC moja szwagierka (od kilku miesięcy) i bardzo jest zadowolona. Nawet mnie namawiała, żebym się przeniosła tam do Was. Ja sama pracuję w innym oddziale, ale też u nas źle nie jest. Jedyne na co faktycznie patrzą i się czepiają to pilnowanie klienta, no ale to chyba wszędzie normalka. Jeśli chodzi o atmosferę to gdzie by to nie było, tworzą ją ludzie. Jak się pomiędzy sobą nie dogadamy, to nikt tego za nas nie zrobi.
zdjecie uzytkownika
Adi - 2015-07-29 21:56:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracuje z Was ktoś jako doradca ds posprzedaży w Oddziale. Jak wygląda praca na tym stanowisku? Czy ktoś może podzielić się opinią:) Będę wdzięczna:)
zdjecie uzytkownika
mierny - 2015-07-30 22:49:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panuje obiegowa opinia, że specjaliści z IT z kilkuletnim doświadczeniem (programiści, analitycy, bazodanowcy)zarabiają przeważnie znacznie powyżej średniej krajowej. Idea Bank temu całkowicie przeczy. Zarobki w tej firmie są znacznie poniżej średniej dla branży. Jednak to co najgorsze, to nie boję się tego powiedzieć wprost- dziadowskie umowy. Dwie umowy-zlecenia lub umowa na 1/16 etatu + reszta pieniążków na umowie o dzieło (!!!) O normalnej umowie (umowa o pracę na pełen etat) większość pracowników może co najwyżej pomarzyć. Duża i dobrze prosperująca firma, a warunki finansowe bez rewelacji. Brak szkoleń zarówno wewnętrznych jak i zewnętrznych. Dobra firma tylko na pierwszą pracę głównie dla ludzi bez doświadczenia zawodowego, jednak na dłuższą metę nie warto wiązać swojej przyszłości z tą firmą.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spotkanie w siedzibie firmy na Domaniewskiej, rekrutacja prowadzona przez specjalistkę razem z odpowiednim Supervisiorem. Miła atmosfera bez spiny. Po przejściu rozmowy 7-dniowe szkolenie (płacone 5 zł/h) zakończone testem wiedzy.
Pytania: Opisać etapy rozmowy sprzedażowej.
Jakie ma się plany zawodowe.
Jakie są rodzaje produktów bankowych
zdjecie uzytkownika
spec. ds. windykacji telefoniczej - 2015-07-31 19:58:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktos wie czy opłaca się ? rekrutuja teraz na spec. ds. windykacji telef. w warszawie na Domaniewskiej
zdjecie uzytkownika
Bezznaczenia - 2015-08-01 22:03:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poczytałem trochę opinii i postanowiłem napisać coś od siebie. W idea banku pracuję już od roku, są oczywiście rzeczy które mi się nie podobają ale moja ogólna ocena tej pracy jest naprawdę bardzo dobra. Do pracy przyjęli mnie bez większego doświadczenia w branży, za co byłem naprawdę wdzięczny, że ktoś dał mi szansę, robiłem wszystko żeby się za to jakoś odwdzięczyć, pierwsze miesiące były bardzo ciężkie, swój pierwszy target zrobiłem dopiero w 3 miesiącu pracy i od tamtej pory miałem tylko jeden miesiąc bez targetu, byłem ponad tydzień na L4. Co do presji to oczywiście że jest, ja sobie z tym radzę bez większego problemu, ale niektórych to przerasta i odchodzą, tu sprawa jest oczywista - ty masz swój plan i rozliczasz się z niego przed swoim koordynatorem, ale trzeba pamiętać że on też ma swój target i z niego się rozlicza kolejnej osobie, która też ma swój target i rozliczana jest przez zarząd - tak to działa, mnie wcale nie dziwi że przełożeni nas cisną i jest presja - ona musi być. W pierwszych miesiącach pracy mogłem zawsze liczyć na swojego koordynatora, podpowiadał mi co zmienić, razem słuchaliśmy rozmów, wyciągaliśmy wnioski, ja starałem się to wszystko jakoś wprowadzić do swoich rozmów, i teraz nie narzekam, hajs się zgadza, atmosfera jest naprawdę dobra, a jak ktoś sobie nie radzi to niech spróbuje coś zmienić żeby zaczęło wychodzić albo w ostateczności niech spróbuje sił w innej pracy, nikt przecież nikogo na siłę nie trzyma. Co do pytań czy warto odpowiedź jest prosta - warto sprawdzić samemu czy taka praca będzie wam odpowiadać zamiast kierować się opiniami ludzi którzy co 3 miesiące zmieniają pracę i za każdym razem narzekają. Najlepiej to nic nie robić i czekać na manne z nieba, ale tak to nie działa. Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Idea Bank

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Idea Bank?
Zadaj pytanie
alert