brak logo

Idea Bank

Warszawa

Opinie o Idea Bank

R 2016-07-05 13:18:04
również jestem ciekawy jak wygląda sytuacja z praktykami
staszek 2016-07-05 14:25:36
Na razie nic nie wiadomo odnośnie praktyk, kiedyś faktycznie dawali taką możliwość dla studentów i dla absolwentów i zastanawiam się jak można u nich się dostać.. z ofert pracy jest tylko taka jako Specjalista w Biurze Zarządzania Relacjami z Klientem.
R 2016-07-05 18:04:57
była oferta praktyk letnich u nich w tym roku
Tomek 2016-07-05 18:05:05
W Oddziałach panuję duży bałagan, nowych doradców starsi mają w nosie, trzeba uczyć się na swoich błędach, pracowałem przez rok , nigdy bym nikomu ze swoich znajomych nie polecił założenia lokaty czy kredytu w IB. Bałagan, oszukiwanie klientów no i drogo.
1
Walik 2016-07-05 18:44:13
Tak to prawda z tą ofertą praktyk, oczywiście, że taka była, więc generalnie jeśli ktoś może się tym jakoś zająć i chce, to niech wysyła nadal, szukają też Doradców Klienta, moim zdaniem jest sporo miejsca dla wszystkich zainteresowanych ja polecam wszystkim
kornel 2016-07-07 14:42:44
Lipa, z tą 1/16 etatu. ja teraz podpisywałem umowę o pracę w Stefczyku i normalnie na cały etat mi dali.
kornel 2016-07-07 14:43:11
Lipa, z tą 1/16 etatu. ja teraz podpisywałem umowę o pracę w Stefczyku i normalnie na cały etat mi dali.
rtgfgh 2016-07-07 16:11:56
@kornel no wiesz moze to po prostu zaezy od stanowiska sadze ze na kazdym moze to inaczej wygladac..
Komendant 2016-07-20 20:40:56
Kornel, ale to nie jest tak, że masz umowę na 1/16 i to wszystko. Po prostu jest rozbijali na kilka spółek wcześniej, skoro w każdej miałeś wgląd w jakieś dane. Teraz z tego co wiem, to już od tego odchodzą. Ja nie miałem takiej umowy na przykład.
r 2016-07-20 20:46:13
a Młodszy Specjalista ds. Wsparcia Sprzedaży to dobrze u wa ma?
2
itcrowd 2016-07-24 11:32:17
Jak wygląda praca w IT w IB na stanowisku specjalisty ? Interesuje mnie atmosfera, rotacja, wywiązywanie się z warunków z rozmowy, wynagrodzenie - czy na czas itp... Jest ktoś chętny udzielić odpowiedzi ?
Mipoke 2016-07-24 12:19:11
A mi się to wydaje sensowną alternatywą dla innych Banków
snk 2016-07-26 17:32:28
Dostalem sie do oddzialu w Rzeszowie na stanowisko doradca klienta. Szczerze mam mieszane uczucia. 2500 brutto to pidstawa plus 1500 brutto jesli zrobie plan. Nie wiem jak te plany wygladaja, nie do konca wiem jak ma wygladac praca. Prosze o opinie. Kiedys pracowalem jako doradca w effect I phinance I zastanawiam sie ile wspolnego maja te stanowiska
ah 2016-07-26 17:48:53
Ja to bym się chętnie załapał na doradcę klienta, bo przecież na pewno jest szansa na dwuskładnikowe wynagrodzenie.
Karol 2016-07-30 23:44:10
Ale ze niby Idea Bank jest parabankiem??? Hahahahahha ... No to cos nowego :D
hy 2016-07-31 10:19:06
Idealnie, że można liczyć na dwuskładnikowe wynagrodzenie. Dbałość o takie szczegóły to na prawdę rzadkość, a wiadomo że dbają odpowiednio o swoich pracowników.
Nie jestem robotem 2016-08-01 17:25:46
Podstawa 2 - 2,5k brutto szarego pracownika.
W zależności od zespołu (kredyty, depozyty, windykacja, faktoring itp.) Można mieć od 0 do 20k. Średnio nie są to kokosy i nieliczni mają najwyższe progi. Czyli jw. około 1,5k za zrobienie planu w zespołach dla idiotów. W sprzedaży trochę więcej. Ogólnie atmosfera beznadziejna, ludzie mało przyjaźni i fałszywi.
Nie jestem robotem 2016-08-01 17:26:16
Podstawa 2 - 2,5k brutto szarego pracownika.
W zależności od zespołu (kredyty, depozyty, windykacja, faktoring itp.) Można mieć od 0 do 20k. Średnio nie są to kokosy i nieliczni mają najwyższe progi. Czyli jw. około 1,5k za zrobienie planu w zespołach dla idiotów. W sprzedaży trochę więcej. Ogólnie atmosfera beznadziejna, ludzie mało przyjaźni i fałszywi.
mezio 2016-08-01 17:38:29
Dobrze postawa @nie jestem robolem a jak wygląda premia? Bo słyszałem, że na kredytach jest niezła
Anonim 2016-08-05 09:22:58
Unikajcie, unikajcie, unikajcie! Ta firma to jedna wielka porażka. Od 01.08 dali umowe o pracę ale średnio w sklepie można tyle dostać (a niektóre płacą lepiej) ale wiedzę trzeba mieć. Tną koszty gdzie się da. Brakuje obsługi na recepcji w banku, więc bankierzy (doradcy klienta czy inni) muszą siedzieć na dyżurach na recepcji (gdzie oczywiście nie zarabiają bo premia jest za sprzedaż produktów a przecież na recepcji się nie sprzedaje). Do tego mega kolesiostwo. W jednym z oddziałów w Wawie pupilek p. "Dyrektor" chodzi sobie w trampeczkach i szortach jak mu wygodnie i w ogóle żadne reguły go nie obowiązują. Ogólnie poziom "manadżerów" żenujący ale jak to w polskiej firmie wykażesz się to awansujesz nawet jeśli masz zero predyspozycji do zarządzania ludźmi.
1
maki 2016-08-05 09:43:33
wartość iść do was do pracy na asystentkę oddziału idea hub?
pytanie 2016-08-21 18:27:43
Czy opłaca się pracować w idea banku, jak wyglądają prowizje? czy podpisuje się umowę lojalnościową jeżeli tak, to na jaki okres czasu?

z góry dziękuję za odpowiedź
masercia 2016-08-21 18:29:59
oczywiście że się opłaca, bankowa instytucja świadczące usługi dla przedsiębiorców da ci wiele bezcennego doświadczenie zawodowego, ogłoszeń o prace nie brakuje
pytanie 2016-08-21 18:38:51
ok, dziękuję za odpowiedź, praca ma polegać na wyszukiwaniu klientów telefonicznie, i czy na tych prowizjach można dobrze wyjść, czy raczej są to niskie kwoty?
Jak wygląda sytuacja z umową lojalnościową w związku ze szkoleniem, czy takowa jest i na jaki okres czasu?
z góry dziękuję za odpowiedź
andy 2016-08-21 20:56:00
umowę lojanosciową rozumiem,ze podpisuje każdy nowo przyjety pracownik?
miko 2016-08-21 21:07:48
Witam, właśnie jak to jest z idea bankiem, czy u nich takowa umowa istnieje czy nie ?
ghjk 2016-08-21 23:10:33
@ mikko z tego co sie orientuje to w wiekswzości bankach
jestemciekawa 2016-08-23 11:23:01
Czy ktoś wie jak wygląda staż na stanowisku asystentki w Idea Hub? i ile płacą?
majki 2016-08-23 12:01:00
na pewno zaroki są dobre jako Mobilny Doradca ds. Finansowania Przedsiębiorstw, bo słyszałem, ze tutaj ok 3000 zł jest na podstawie, a ile z prowizji wyjdzie o już inny temat, ale na pewno też sporo całkiem..
Ilonka 2016-08-25 11:32:36
Idea Huby są fajne, więc staż musi być dość przyjemnym zajęciem. :) Najlepiej podejdź i zapytaj na miejscu, będziesz miała info z pierwszej ręki. :) O kasie raczej Ci tu wiele nikt nie napisze. Wiesz jak jest. ;)
basia 2016-08-25 13:51:01
staż to owszem, ale ciekawe czy realnie się będę rozwijać na nim
HEISE 2016-08-25 17:40:58
Czy ktoś się orientuje jak wygląda praca na stanowisku Mobilny Doradca ds. Finansowania Przedsiębiorstw. Ile można zarobić? Jakie narzędzia pracy udostępniają ?
Pracował ktoś na w/w stanowisku Jakieś opinie ?
hj 2016-08-25 18:02:58
@ HEISE - na pewno oferują telefon i laptop. Ale tak naprawde wszczegółow dowiesz się jak zaaplikujesz tam. Jak cie zaprosza na romzowe kwalifikacyjną wtedy dowiesz sie wszystkich szczegółów. I wtedy byłoby super gdybyś podzielił sie z nami tutaj :))
1
Pracownik 2016-08-29 08:40:28
Kolesiostwo, kolesiostwo i jeszcze raz kolesiostwo. Idioci zostają koordynatorami, kierownikami. Wielka jest rotacja bo albo ludzie sami odchodzą albo dostają papier po BARDZO KRÓTKIM CZASIE. Atmosfera w pracy BEZNADZIEJNA. MEGA CIŚNIENIE. Podstawa żenada ale z premii można dorobić - druga żenada. No ale jak człowiek się zmobilizuje to średnią krajową będzie miał... żenada.
1
majki 2016-08-29 09:28:42
jeśli chodzi o dobre stawki to na pewno jest jedna dobra jako Specjalista w Departamencie Zarządzania Ryzykiem Kredytowym, tylko doswiadczenie jest konieczne.
B 2016-08-30 10:20:54
Mie szanują pracowników wgl.Dla nich człowiek jest tylko narzędziem do zarabiania pieniędzy.Jak to w korporacji nie zważają na nic.Jest to wylęgarnia żmij,które wydzierają sobie klientów z rąk.Tak naprawde nie chodzi im o dobro tego klienta,zadowolenie tylko o ich własny zysk-sprzedadzą np.kredyt a jak coś nie gra bo wielu rzeczy niedopowiadają to już nie ma z nimi kontaktu bo oni zarobili i tylko to się liczy.Pracownicy są manipulowani przez Centralę i jak marionetki pociągani sznurkami z góry ślepo wykonują polecenia.Nie polecam ani dla klientów ani dla pracowników tego parabanku.
1
B 2016-08-30 10:21:31
Mie szanują pracowników wgl.Dla nich człowiek jest tylko narzędziem do zarabiania pieniędzy.Jak to w korporacji nie zważają na nic.Jest to wylęgarnia żmij,które wydzierają sobie klientów z rąk.Tak naprawde nie chodzi im o dobro tego klienta,zadowolenie tylko o ich własny zysk-sprzedadzą np.kredyt a jak coś nie gra bo wielu rzeczy niedopowiadają to już nie ma z nimi kontaktu bo oni zarobili i tylko to się liczy.Pracownicy są manipulowani przez Centralę i jak marionetki pociągani sznurkami z góry ślepo wykonują polecenia.Nie polecam ani dla klientów ani dla pracowników tego parabanku.
1
staszek 2016-08-30 11:29:35
Ja to chętnie bym się załapał na przedstawiciela handlowego ds. horeca, bo oprócz dobrej podstawy zarobków można liczyć pewnie na jakieś premie dodatkowe.
chyzy 2016-09-04 21:28:41
xyz, z tym targowaniem się nie jest do końca tak jak piszesz.

Programiści to ludzie którzy na tle innych potrafią się cenić co nikogo nie powinno dziwic bo to jest taka praca, gdzie "dobra gadka i miła aparycja" nie wystarczy aby odnieść sukces.
Targować się próbowałem wielokrotnie ale w pewnym momencie "nie było z kim".
Nie przesadzę jak powiem, ze to co placi IB to okolo 60-70% sredniej w Warszawie.
Może nie 3 k brutto na start ale bądźmy szczerzy- na tle innych banków podobnej wielkości Idea Bank płaci fatalnie. To sa zarobki dla manualnego testera ale nie dla programisty.

Popracowałem 2 lata i poszedlem gdzie indziej, a tam pensja na start +30% + normalna umowa o pracę, lepsze benefity oraz to czego brakowało mi najbardziej w IB- premie roczne, kwartalne oraz dodatki za udanie zrealizowane projekty.


cv 2016-09-04 21:37:16
no to tez rpawda akurat praca na takim stanowisku jak przedstawiciel handlowy to się oplaca oczyiscie trzeba wziąć pod uwagę to ze dużo od premii zalezy
anbla 2016-09-07 15:13:28
a ja pracuję w IB i co do atmosfery mogę powiedzieć, że jest super. Szef docenia, pomaga, wspiera, zespół też, pomimo, że czasem jest ciężko.
kasia 2016-09-07 15:21:26
Moja przyjaciółka pracuje w tym banku, zaczynała od stanwosika podstawowego czyli doradcy klienta pozniej awansowala i to dosyc szybko, przede wszytski firma zatrudnia ludzi na umowie o pracę i to jest fair, do tego masz calkiem dobre premie i są zawsze co miesiac
it_engineer 2016-09-11 20:47:35
Odnośnie warunków pracy jakie oferują to powiem krótko: bida z nyndzom
przy czym dowiadujesz się o tym dopiero na rozmowie; radze dokładnie wypytać ich przez tel żeby uniknąć potem niemiłego zaskoczenia, i straconego czasu
1
Asm 2016-09-11 21:23:31
Z tego co mi wiadomo to firma zatrudnia teraz ludzi
Ozzy 2016-09-13 22:31:42
Pierwsze słyszę, żeby ktoś dyskutował o warunkach i zarobkach przez telefon. To są warunki omawiane na spotkaniu przecież. Co Ty opowiadasz?
Jimi 2016-09-13 23:00:43
A mi się wydaje, że w omawianiu warunków przez telefon, negocjowanie czegokolwiek nie ma nic dziwnego i złego i negatywnego, przecież to normalna praktyka np. w Stanach Zjednoczonych, całkowicie zwyczajna sprawa z tego co ja wiem, pozdrawiam niedowiarków
Ozzy 2016-09-15 18:26:50
Nie mówię, że jest w tym coś złego czy negatywnego. Po prostu nie spotkałem się, by ktoś prowadził rozmowę kwalifikacyjną przez telefon i negocjował warunki finansowe z kandydatem, nie widząc go wcześniej na oczy. Jak już mi się zdarzało gdzieś aplikować, to oczekiwano ode mnie, że pojawię się osobiście, przedstawię się i coś tam od siebie do tego CV dopowiem. Nie wiem jak jest w Stanach, ale tu w Polsce po prostu się z tym nie spotkałem. :)
melek 2016-09-15 18:40:52
No jak dla mnie to pewna nowość, pierwsze słyszę... ale wydaje mi się to dość dobrą opcją na takie wstępne negocjacje - w pewien sposób może to zaoszczędzić obu stronom sporo czasu.
UG 2016-09-21 21:02:54
Dostałam pracę w jednym z oddziałów w Gdyni. Dostałam Skierowanie na badania lekarskie, umowa miała być dzień po badaniach. Kiedy tylko dowiedziałam się że jestem w ciąży, uczciwie poinformowałam przyszłego szefa a on odwołał moje przyjęcie do pracy, tłumacząc to ewentualnymi problemami z zusem. Rozumiem, że to nie wygodnie zatrudniać kobiety w ciąży ale w tym przypadku była dyskryminacja ze względu na płeć. Nigdy w życiu nie chce pracować w takiej instytucji. Pozdrawiam
1
andy 2016-09-21 21:07:46
Dlaczegorozmowa kwalifikacyjna przez telefon? pierwsze slysze o czyms takim, a umowe jak podpiszesz, kuriere ci wysla?
Zostaw swoją opinię o Idea Bank - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Idea Bank