Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Idea Bank

Pracowałeś w firmie Idea Bank i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
potencjalny - 2014-11-26 20:08:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam,
Aplikuję na stanowisko: Internetowy Doradca Finansowy
Bardzo proszę o opinie na temat tego stanowiska, obowiązków, zarobków.
Miejsce pracy: Warszawa Domaniewska
zdjecie uzytkownika
danielekkkk - 2014-12-02 21:07:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiecie co zaciekawiło mnie to że tu niektórzy przede wszystkim słoiki to by ciało sprzedały żeby ktoś tu z obecnych im pracę zalatwil.
"napisz bo mam pytanka na maila" albo "liczę na ciebie". Te słoiki to plaga dla warszawiaków.
Tak jak w Ib słoiki ściągają z wiosek swoich bra i kuzynów itp. Na szczęście ja z takimi nie gadam i tak uważam ze jak się z nimi nie zadajesz tylko robisz robotę i wychodzisz to praca świetna bo tak naprawdę pamiętajcie jak jesteście lepsi a ktoś o was dużo wie to zawsze wam świnie podłoży zawsze uważajcie na słoika moqie serio najlepiej nie gadaj za dużo prucz tak ok niewiem może tylko tyle a będziesz mieć miła atmosfere
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2014-12-03 23:33:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Również aplikuję na stanowisko Internetowego Doradcy Finansowego
Jestem po pierwszej rozmowie - telefonicznej, teraz czeka mnie druga - osobista w oddziale.
Również będę wdzięczny za o opinie na temat powyższego stanowiska, obowiązków, zarobków.
Miejsce: ul.Domaniewska 39, Warszawa
zdjecie uzytkownika
taki sloik - 2014-12-08 15:32:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [danielekkkk - 2014-12-02 21:07:40]:
A ty skąd jesteś - rodowity warszawiak? jeśli tak to pardon! ale wątpię. Nie pochodzę z Warszawy, ale mogę stwierdzić, ze najgorsze świnie to osoby twojego pokroju - cwaniaki - bumelanci. Robią robotę ślizgając sie na innych, obrabiając tyłek....Najgorsze zachowanie spotkało mnie właśnie od takich słoików (warszawiaków!) jak ty - chamskich, nieserdecznych - zapewne rocznik 90 ty...gówniarstwo - antyspołeczna plaga...Za to rodowici warszawiacy sa ok - z nim mam bliski kontakt.A to jak pracujesz zależy od wychowania i edukacji..a nie skad pochodzisz.
zdjecie uzytkownika
słoik - 2015-01-07 13:44:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Marcin - 2014-12-03 23:33:03]:
Jak na rodowitego mieszkańca Warszawy strasznie dużo błędów ortograficznych i stylistycznych. Widocznie duża rotacja i przyjmują wszystkich nawet niedouczonych.
zdjecie uzytkownika
Tymon - 2015-01-07 18:50:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a czy pracował ktoś jako Młodszy Specjalista ds. Telefonicznej Obsługi Klienta? praca ul. przyokopowa 33. Podobno tylko odbieranie połączeń przychodzących.
zdjecie uzytkownika
sandera694 - 2015-01-09 00:34:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, ponawiam pytanie Tymona, we wtorek jadę na rozmowę kw. na przyokopową - stanowisko młodszego specjalisty ds. tel. obsługi klienta, proszę o wiecej info... chcę za wszelką cenę zmienić swoją dotychczasową pracę, dośw. 7 lat w sprzedaży, nie wiem czy ryzykować... kazda opinia się przyda
zdjecie uzytkownika
Tomej - 2015-01-14 04:45:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Prace mozesz stracić w każdej chwili nawet na okresie próbnym. Marne grosze, zero realizacji targetu w godzinach pracy. Chyba ze będziesz zostawał do 20 każdego dnia. A nawet jak uda sie kogoś umówić to potem i tak jest pretensja ze klient nie przyszedł i to tylko i wyłącznie Twoja wina. Ciągła presja na maila ze czemu tak mało spotkań sie umowilo. Ciągłe pisanie raportów ze będziesz sie bardziej starał itp. Nie polecam nikomu!!!!
zdjecie uzytkownika
Brolly - 2015-01-28 16:00:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,

Jakie są wasze opinie o ich infolinii na przyokopowej 33 ? warto tam iść ? Przoszę o opinie
zdjecie uzytkownika
kkkk - 2015-01-28 20:53:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Podczas rozmowy kwalifikacyjnej Pani od HR powiedziała, że podstawa wynosi 2000zł brutto plus rzecz jasna prowizja.

Jesli ktos sie naprawde stara ile moze zarobic??
zdjecie uzytkownika
EWA - 2015-01-29 10:49:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w Idea Banku od 5 miesięcy i jestem zadowolona z premii, można naprawdę sporo zarobić. Polecam!!
zdjecie uzytkownika
idealna :) - 2015-01-29 13:41:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olga - 2014-11-22 13:04:08]:
też byłam na rozmowie w idea banku w Radomiu na stanowisko doradca klienta. dostałam info, że jak będą zainteresowani moja osoba to zadzwonią do mnie na kolejny etap rekrutacji. Rozmowa spoko, osoba prowadząca też oki, polecam :)
zdjecie uzytkownika
zosia - 2015-02-04 18:41:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, tez jestem zainteresowana opiniami na temat stanowiska Specjalista ds. Telefonicznej Obsługi Klienta, ktoś, coś?
zdjecie uzytkownika
warzawianka - 2015-02-06 21:25:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [danielekkkk - 2014-12-02 21:07:40]:
a z Ciebie taki warszawiak że z błędami ortograficznymi piszesz. BRAWO !!! Ja jako rodowita warszawianka powiem tak Danielku, przynosisz nam wstyd swoim ograniczeniem i niedouczeniem :)
zdjecie uzytkownika
Kubek - 2015-02-06 21:50:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pamiętajcie sa ludzie mądrzy i ci z warszawy. co to ta warszawa jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
IdeaOut - 2015-02-15 21:26:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dla osób zastanawiąjących się nad podjęciem pracy na stanowisku Opiekun Klienta:

Plusy:
- normowany czas pracy,
- nikt nikogo nie zmusza do brania nadgodzin,
- umowa o pracę,
- raczej miła atmosfera pracy,
- mimo wszystko można zarobić,
- wysokie standardy pracy jak na CC,
- relatywnie sporo przerw.

Minusy:
- praca mega nudna (no chyba, że ktoś lubi klepać w kółko to samo),
- trzeba się niewspółmiernie dużo napracować w stosunku do możliwej premii,
- oszczędności, oszczędności i jeszcze raz oszczędności ... na pracownikach oczywiście ;)
- ciężko zrobić target w standardowym czasie pracy (konieczność zostania w pracy z własnej woli),
- słaba oferta banku.
zdjecie uzytkownika
IdeaOut - 2015-02-15 21:33:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma obskurniaków i an dorobku. Stara się zarobić na skomplikowanej ofercie kredytowej. przypina sobie łatkę banku dla przedsiębiorców. W rzeczywistości nic odstającego od innych firm
zdjecie uzytkownika
Student - 2015-02-28 13:34:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A chętnie biorą do rpacy w CC studentów czy za dużo godzin trzeba robić i ciężko to pogodzić ze studiami. Fajnie jakby ktos się wypowiedział najlepiej jakieś student, bo potrzebuje takiej pracy którą ze studiami można pogodzić na spokojnie. Pozdrawiam i proszę o pomoc wszystkich.... macie jakieś informacje?
zdjecie uzytkownika
była - 2015-03-01 20:09:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No cóż, ja pracowałam ponad rok w IB jako asystentka oddziału i niestety minusy przeważają plusy. O wszystko trzeba się prosić a nawet walczyć, dyrektor "wykorzystywacz", Office manager awanturniczka skupiona tylko na tym, żeby jej było dobrze, niejasne zasady rozliczenia premii, drogi medicover, zespół taki, że każdy na każdego "donosił", pełno fałszu, zmuszanie do nadgodzin których nie można było odebrać, ani nie płacenie za nie, brak motywacji a przede wszystkim brak SZACUNKU. Sama się dziwie, że tak długo wytrzymałam. Ale zachowanie kadr oraz osób z centrali po zakończeniu współpracy tylko utwierdziło mnie w słuszności decyzji. O świadectwo pracy prosiłam się 3tygodnie, efekt przyniósł dopiero telefon do kadrowej od prawnika z informacją o złożeniu pozwu w sądzie (wcześniej pani kadrowa nawet nie odpisywała na maile, tel wiecznie wyłączony). Niestety do tej pory nie wiem dlaczego nie dostałam premii za ostatni kwartał, bo... wszyscy w centrali milczą. Ignorują moje maile, jak dzwonie połączenia są odrzucane. Świadczy to tylko o kulturze, a raczej totalnym jej braku. SZCZERZE NIE POLECAM.
zdjecie uzytkownika
M - 2015-03-05 16:01:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marcin - 2014-12-03 23:33:03]:
I jak tam, pracujesz? A jak tak to jakie warunki, bo ja też mam mieć tam rozmowę i nie wiem czy warto, patrząc po opiniach.
zdjecie uzytkownika
mądryposzkodzie - 2015-03-09 22:19:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przeczytajcie bardzo uważnie dlaczego z całego serca odradzam pracę w Idea Bank. Bankier w oddziale zarabia najniższą krajową + prowizja. Kiedy bank startował płacił super prowizje za bardzo drogie kredyty - to było uczciwe. Teraz jest tak: płacą bardzo, bardzo mało za bardzo, bardzo drogie kredyty. W dodatku kiedy chcesz zarobić najwyższą stawkę prowizyjną musisz ich sprzedać min. 8 sztuk a uwierzcie mi - przy tej cenie kredytu to cholernie ciężki. Żeby zarobić 5000zł musisz się ostro nagimnastykować a jesteś na własnej działalności więc minus podatek. Ale to wszystko nic - od niedawna została wprowadzona zasada odpowiedzialności za niespłacanie lub wcześniejszą spłatę kredytu UWAGA !!! 2 lata !!! prawdopodobieństwo spłaty wcześniejszej jest olbrzymie bo są to kredyty bardzo drogie. także cały czas stres, że klient spłaci kredyt wcześniej. Na szczęście ja już się pożegnałem z tym parabankiem. To był mój 4ty bank i w żadnym nie było takiego braku szacunku do pracownika. uwierzcie mi
zdjecie uzytkownika
ray - 2015-03-12 09:09:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzięki ( przede wszystkim) ostatni wpis, pomógł mi w podjęciu decyzji. Jak mam przez 2 lata odpowiadać,że ktoś raty nie zapłaci to równa to się z tym,że muszę kasę za prowizję w sumie mieć zamrożone.....
PS. pozostali piszcie konkretnie a nie pół forum czy ktoś się słoikiem czy nie,wcale nie pomaga w podjęciu decyzji,A SAMI WIDZICIE MOŻNA się w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nieźle władować
zdjecie uzytkownika
ray - 2015-03-12 09:15:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
patrzyłem jeszcze pod względem oceny klientów przede wszystkim kredytów, kont, inwestycji - za co najwięcej pewnie idea płaci np. na stronie ebroker ( 310 opisów-nowych opisów) 1,5 gwiazdek na 5 i same wpisy typu uważajcie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] itp...... co tez nie pomoże w sprzedaży
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spotkanie w siedzibie firmy na Domaniewskiej, rekrutacja prowadzona przez specjalistkę razem z odpowiednim Supervisiorem. Miła atmosfera bez spiny. Po przejściu rozmowy 7-dniowe szkolenie (płacone 5 zł/h) zakończone testem wiedzy.
Pytania: Opisać etapy rozmowy sprzedażowej.
Jakie ma się plany zawodowe.
Jakie są rodzaje produktów bankowych
zdjecie uzytkownika
WIll - 2015-03-14 16:38:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawiam się tylko czy ten odpis można podciągnąć pod każdą placówkę i każdego pracownika Idea Banku w Warszawie ? Wydaje mi się, że czasami może to być bardzo krzywdzące dla osób, które w misji swojej pracy mają wpisane pomoc ludziom czy realizacja celów i samodoskonalenie. Ale jeżeli to ktoś jest w stanie potwierdzić to wielka szkoda, że ludzie decydują się na współpracę z tym bankiem.
zdjecie uzytkownika
Pracownica - 2015-03-24 17:33:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie nigdy nie będzie tak żeby wszystkim pasowało. Ja tu pracuję od prawie dwóch lat i też nie raz narzekam, ale nie jest to (jakby wynikało z niektórych opisów [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Osobom, które zastanawiają się nad podjęciem pracy chciałabym zwrócić uwagę na jedną rzecz - opinie dodawane przez różnych pracowników (też byłych) dotyczą różnych gałęzi. Zupełnie inaczej jest w oddziałach niż na słuchawce. I tutaj też słuchawka słuchawce nie równa - zespół, który umawia spotkania to jedna bajka, sprzedaż telefoniczna za to zupełnie inna. A połączenia przychodzące to jeszcze zupełnie inny zespół. A pamiętajcie też, że ludziom którym pasuje nie za bardzo chce się wrzucać komentarze... To raczej standard w internecie... Swoją drogą też nie raz obserwuję ludzi, którzy przychodzą do nas do pracy i sorry ale jeżeli ktoś oczekuje, że będzie przychodzić do pracy przebimbać sobie 8 godzin to w każdej pracy będzie mu źle.

I jeszcze do Studenta:
Jeżeli chcesz pogodzić pracę ze studiami dziennymi - raczej nie realne, jest to praca na etacie. Z zaocznymi - nie ma najmniejszego problemu, sama tak robiłam, można liczyć na wyrozumiałość przełożonego w piątki.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Idea Bank
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Idea Bank?
Zadaj pytanie