Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Idea Bank

Pracowałeś w firmie Idea Bank i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Pan Myszka - 2014-07-22 14:02:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli tak jak myślałem, nie są potrzebne jakieś wielkie CV do pracy jako specjalista w departamencie obsługi klienta. to jeśli chodzi o to "coś" to chyba dopiero wychodzi dopiero w trakcie pracy i nie za bardzo da się sprawdzić to wcześniej. Pewnie dużo zależy od nastawienia i tego czy na prawdę chce się to robić, czy może to jest bardziej ostateczność w poszukiwaniach pracy. Wiadomo - trzeba szanować pracę, bo teraz często bywa ciężko ze znalezieniem nowej i nie ma co narzekać na wszystko i wszystkich.
zdjecie uzytkownika
m - 2014-07-29 20:03:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy ktoś wie coś na temat stanowiska trener klienta biznesowego? mam w najbliższym czasie rozmowę i chciałam się dowiedzieć jakie warunki oferują... i co tam się w ogóle robi.
zdjecie uzytkownika
gerrard - 2014-08-01 08:21:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pio - 2014-07-21 16:22:37]:
Co ma piernik do wiatraka "ojcze pio" :) Macie ( usunięte przez administratora ) produkty na sprzedaż i istniejecie tylko dzięki naiwności innych ludzi, którzy w odróżnieniu od was uczciwie zarabiają (zazwyczaj). Natomiast takie naprostowywanie wizerunku przez was samych jest śmieszne. Poza tym nikt rozumny nie złapie się na takie sformułowania typu: "Jezeli się komuś nie chce pracować niech idzie za marne grosze gdzieś do małej firmy". Zupełnie tak jakby nie było innej alternatywy heheh A i jeszcze do "ojca pio", mistrza i guru sprzedaży, który własne życie sprzedaje 5 dni w tygodniu by dostać 2 dni wolnego ;) po co wrzucasz mi jakieś teksty o kodeksie pracy? Rozumiem, że u was "we firmie" trzeba znać wszystkie paragrafy, jak to mówią "na wszelki", no bo jak nie znasz to walą was po rogach? Wszystkim, którzy zastanawiają się nad podjęciem tam pracy, radzę poczytać opinie byłych pracowników, nie tylko na tym "forumie", powinno się troche rozjaśnić, skąd ta rotacja i telefon na drugi dzień od wysłania CV :)
zdjecie uzytkownika
as - 2014-08-06 14:48:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobra Gerrard troche rozumiem o co Tobie chodzi, ale na prawde mozesz napisac cos wiecej co sadzisz o prqacy w idea banku i dlaczego tak szybko ludzie sie zmieniaja i jest taka rotacja pracownikow. znajomosc prawa pracy jest teraz bardzo potrzebna, bo trzeba uwazac na kazdym kroku. tak poza tym wszystkim zwiazanym z praca dobrze znac przepisy zeby nie dac siebie robic. nieznajomosc prawa nas od niczego nie uchroni, bo prawo nalezy znac i je przestrzegac i wymagac od innych tego samego
zdjecie uzytkownika
zaczynać - 2014-08-07 21:43:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie jak wiecie rekrutacja w Warszawie trwa. Byłam na takowej rozmowie na stanowisko jakże ładnie nazwane telefoniczny doradca klienta. Szkolenie już tuż tuż i moje pytanie czy warto? Jak z kasą? Niby 2000 brutto + prowizja na poziomie 1500 średnio. Czy serio prowizję wypłacają kiedy mają ochotę? Czy obdzwaniane są stare bazy klientów? Tzn przedzwonione już wielokrotnie? Czy faktycznie na tym stanowisku dostanę umowę o pracę ? ( bez żadnych haczyków i kruczków)? Czy podstawa jest wypłacana zawsze tj nawet jak nie wyrobie miesięcznego targetu? Pomóżcie kobiecie w rozterce.
zdjecie uzytkownika
AGA - 2014-08-19 16:13:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Właśnie zaczęłam pracę w Idea Banku w Wawie, wszytko jest tak jak mówili. Podstawa to 2 brutto, a ludzi mówią że można mieć fajną premię, także jest tak jak mówili na rozmowie. Także mogę śmiało polecić!!
zdjecie uzytkownika
Artur - 2014-08-19 21:42:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
AGA a na jakim stanowisku?
zdjecie uzytkownika
AGA - 2014-08-20 13:16:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, stanowisko to Internetowy Doradca. Pozdrawiam:) AGA
zdjecie uzytkownika
D. - 2014-08-20 17:15:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jutro mam tam rozmowę na stanowisko Opiekun Klienta. O co pytają? Ktoś tak pracował?
zdjecie uzytkownika
MIras - 2014-08-20 18:18:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hmm, a od czego masz te premie AGA, bo w sumie tak zachęciłaś, że chyba warto się rozejrzeć czy jeszcze poszukują na takie stanowisko kogoś. Pewnie teraz sporo będą szukali bo z tego co widać bank się ciągle rozrasta i pewnie pracowników też będą nowych potrzebowali. AGA napisz jeszcze jak to jest konkretnie z tą pracą - na czym polega Twoje zadanie i jak jesteś rozliczana, od czego są premie? to takie najważniejsze pytania. ciekawe gdzie jest siedziba i w którym miejscu jeszcze pracujesz, bo to też ważne, żeby dojazd był dobry. Może słyszałaś ile tam ludzie pracują, udaje się im długo utrzymać czy często zmieniają pracowników... to takie najważniejsze informacje które teraz są mi potrzebne i mi bardzo pomogą. liczę na Ciebie AGA! wydajesz się bardzo uprzejma : )
zdjecie uzytkownika
Super - 2014-08-21 07:49:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja pracuje w IT w IdeaBaku i polecam te pracę sympatyczna atmosfera dobre zarobki i komfortowe warunki może w callcenter nie jest fajnie ale w IT wierzcie lub nie jest naprawdę bardzo miło ;) Polecam a i wyplaty są jeszcze zanim skonczy sie miesiąc
zdjecie uzytkownika
ewelin - 2014-08-22 14:38:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam,
czy moze sa tu obecne osoby, ktore pracuja na domaniewskiej jak mlodszy specjalista ds relacji z klientami? Dostalam propozycje pracy, ale mam stara jeszcze prace i boje sie zrezygnowac, zebym gorzej nie miala:(
zdjecie uzytkownika
Moni - 2014-08-27 12:08:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć, rozbrajają mnie w większości te komentarze. Czego można się spodziewać innego na sprzedaży jak nie klientów którzy nie będą zainteresowani? :) No serio dzwonienie do klienta z góry zainteresowanego to obsługa, a nie sprzedaż. Ja pracuję od marca i na tą chwilę nie narzekam. Pierwszy miesiąc bez szału jeżeli chodzi o prowizję, ale teraz już jest ok. Potwierdzam to co pisała Aga - wszystko co dowiedziałam się na rekrutacji to praktycznie cały czas się zgadza. Atmosfera fajna, a jeżeli chodzi o cyfry i wyniki, no to ja osobiście czegoś takiego się spodziewałam nie wiem jak inni:)
zdjecie uzytkownika
ib - 2014-08-29 21:11:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Aystent - 2014-07-07 19:17:09]:
Zgadzam się z Tobą całkowicie co do pracy w tej instytucji.
Właśnie dziś zakończyłam z nimi współpracę :)
zdjecie uzytkownika
zadowolony pracownik:) - 2014-08-30 16:50:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Weszłam na forum z czystej ciekawości, bo wiem ilu hejterów kryją czeluści internetu:P Pracuję w IB już od roku w Lublinie na Hempla(konsulant, a potem doradca, nie markeing czy PR) więc moja opinia może być dla kogoś istotna. Pracę rozpoczęłam zaraz po studiach (humanistycznych, jednak szkolenia w IB zrekompensowały wszystkie moje braki w wiedzy bankowej). Dzwonimy do różnych klientów, ale generalnie nasza baza zawiera nr telefonów jedynie do ludzi, którzy kiedyś lub obecnie wysłały do nas formularz zgłoszeniowy. Mam porównanie z innymi call center, które kupują bazy i wierzcie mi, baza w IB jest na prawdę rewelka (chociaż czasem zdarza się, że dzwonimy do gościa, który wysłał formularz 3 lata temu i nie bardzo ogarnia o co nam chodzi:D). Praca na sprzedaży jest ciężka psychicznie, rozliczani jesteśmy za target, działamy zadaniowo, a jeśli ktoś wyrabia się w 8 godzin to wcale nie proszą o zostawanie po godzinach. Jeśli ktoś opierdziela się i nie robi wyniku, to chyba logiczne, że pochwały nie dostanie. Plusy - umowa o pracę, podstawa+naprawde wysokie premie, multisport i medicover) Minusy - trudność w otrzymaniu urlopu (nie oszukujmy się to jest korpo i każda nieobecność (uż, urlop czy chorobowe)wpływa na target dzienny, który jest liczony na wszystkich pracowników, więc jak nie ma jednego, to trzeba za niego nadrobić wynik)Jak ktoś jest ogarnięty, ciężko pracuje na swój wynik i stawia na swoim to dostaje tyle ile chce urlopu jak ja bez problemu. :)Niestety nie każdy trafia na fajnych koordynatorów, ja np. jestem mega zadowolona ze swojego, ale wiem, że w innych grupach jest różnie (np terror siany przez koordynatora, miliony raportów do wysyłania; oddawanie twoich kredytów komus do sprzedazy bo "ty i tak tego nie sprzedasz, a musimy mieć wynik" zmuszanie do nadgodzin itp) W Lublinie jest jeden kds który ma taką opinię, więc możecie mieć pecha i trafić do niego:P Kolejnym minusem, chociaż nie wiem czy można go tak sklasyfikować, jest ciśnienie na wynik. Nie każdy jest orłem w sprzedaży i w IB dają czas na naukę, ale jeśli nie robisz żadnego wyniku np 2 miesiące (0zł sprzedanych i uruchomionych kredytów) no to niestety nie jest to twoja bajka i rozwiązują z tobą umowę. Ale z drugiej strony heloł to jest sprzedaż i podczas rekrutacji masz dokładny opis stanowiska i obowiązków. Denerwują mnie ludzie, którzy składają cv, idą na szkolenie, przyjdą i po dwóch dniach się zwalniają, nawet nie dając sobie szansy na naukę i rozwój. (przypominam, żę jestem po studiach humanistycznych, wiec generalnie też nie miałam styczności z bankowością, ale chciałam się nauczyć i teraz jestem happy, że się nie poddałam) Nie rozumiem ludzi, którzy krytykują pracodawcę, warunki pracy w IB. Ja pracuję ciężko i nie powiem, że praca jest łatwa ale sorry, takiej kasy (głównie z prowizji) nie da się zarobić nigdzie indziej w Lublinie zaraz po studiach. Dajcie mi znać jak znajdziecie pracodawcę, który daje wam możliwość zarobku 3-7 tys brutto, chętnie przejdę się na rozmowę. Kończąc mój chaotyczny wywód - jeśli myślisz, że w IB dostaniesz podstawę i będziesz mógł odbębnić 8 godzin, wychodząc bez wyniku i pocisku psychicznego, to się mylisz. Jednak jeśli chce ci się pracować, szukasz sposobu, a nie powodu, to może ci się uda, tak jak i mnie zarabiać przyzwoitą kasę. Odporność psychiczna, mega pracowitość, ogarnięcie, umiejętności sprzedażowe, cierpliwość i spryt, to cechy niezbędne. Jeśli nie jesteś osobą, która lubi walczyć o swój wynik, lepiej idź do innej pracy, bo tu sobie nie poradzisz. Pozdrawiam osoby z lubelskiego IB, które wylewają pomyje na warunki itp, a były tymi, które poprostu nie umiały sprzedawać. To nie wasza wina, ale też nie wina pracodawcy. Odczuwaliście większą presję, bo nie robiliście wyniku, ale to nie powód żeby robić z lubelskiego IB piekiełko. Każdemu życzę satysfakcjonującej pracy :) Mam nadzieję, że osobom wahającym się wybiłam pracę w IB z głowy lub odwrotnie, w końcu na rekrutację zaczną przychodzić sprzedawcy z prawdziwego zdarzenia:)
zdjecie uzytkownika
marcin1542 - 2014-09-01 22:34:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odezwij sie na maila zadowolony pracowniku jak możesz, mam kilka pytan odnosnie sluchawki w IB :) marcin1542@op.pl
zdjecie uzytkownika
Term - 2014-09-02 09:43:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [as - 2014-08-06 14:48:01]:
Tak prawo pracy trzeba znać w każdej firmie. Nieznajomość prawa szkodzi
zdjecie uzytkownika
prawo - 2014-09-04 13:14:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawo pracy trzeba znać i już. a nieznajomość niczego ani nikogo nie broni. taka prawda. uważam, że powinni uczyć już w liceum takich rzeczy bo to każdemu się przydaje. a co do opinii zadowolonego pracownika to nie spodziewałem się, że tutaj znajdę taką długą i konkretną wypowiedź. która na prawdę coś wniesie do dyskusji. Zastanawiam się ile tam pracujesz pracownikku
zdjecie uzytkownika
doświadczony - 2014-09-14 16:59:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słuchajcie. Ja pracowałem w Idea leasingu. Z pracownikami banku miałem na co dzień do czynienia. Jedyne co mile wspominam z tej firmy to właśnie ludzie. Zarówno leasing jak i bank to strata czasu dla doświadczonych pracowników. Pracownicy placówek bankowych rotują się w zastraszającym tempie. Bankierzy skarżyli się, że Klienta trzeba złapać, na maksa wykorzystać nie zwracając uwagi na późniejsze relacje z firmą. Wg mnie zarówno leasing jak i bank to strata czasu.
zdjecie uzytkownika
bajka - 2014-09-19 16:48:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zadowolony pracownik:) - 2014-08-30 16:50:52]:
do zadowolony pracownik, Proszę o maila, mam kilka pytań odnośnie pracy w IB. basienka190@buziaczek.pl, sama pracuje w grupie holdingowej i zastanawiam się nad zmianą. Ogólnie mam pytanie odnośnie nowych osób, czy nowa osoba zazwyczaj zaczyna od słuchawki? czy w tym momencie pracujesz przez tel. ? jak długo czekałas na awans?
zdjecie uzytkownika
miszort - 2014-09-21 22:53:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to jak to jest w koncu z tym bankiem, pewnie jest duza rotacja w tych oddzialach bo ludzie nie wiedza na co sie pisza dawno jakos nie widzialem ogloszenia chyba ze zle szukam ,a bank wedlug mnie ma dobra opinie przynajmniej wsrod moich znajomych, ktorzy cos robia z ksa w tym banku. fajne reklamy mieli w tv
zdjecie uzytkownika
ex z mordoru na domaniewskiej - 2014-10-03 13:12:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Z wierzchu wygląda może i spoko. Jednak kiedy starasz się, a coś nie idzie - cholera wie dlaczego to zgłaszasz się do koordynatora. On parę minut pogada, powie to co zwykle się mówi w takich sytuacjach. Pomoże czy nie - target ma być zrobiony. Dostajesz zjebę za to że ludzie nie odbierają, że wykorzystujesz pełen czasu przysługujących przerw i słyszysz teksty "jak ja byłem na tym stanowisku to w ogóle na przerwy nie chodziłem". Ludzie którzy w piątek wieczorem zostają po godzinach bo "chwilowo miły" koordynator poprosił... no sory, ale nie. Miejmy szacunek do siebie.
zdjecie uzytkownika
xena - 2014-10-09 16:04:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wyzysk, wyzysk, wyzysk! korpo-szczurowata atmosfera w centrali, każdy sobie wilkiem! praca po godzinach, zero życzliwości, liczy się tylko wyniki a nie człowiek. Obrabianie "tylka" na porządku dziennym. Atmosfera tragiczna, robota tragiczna, szefostwo widzi tylko liczby! Najgorsze miejsce pracy ever!
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-09-23
Żródło: Gowork.pl
Kraków
(małopolskie)
Jesteś zdecydowany/a na wysokie zarobki ? Chcesz się rozwijać i budować swoją karierę w stabilnym Banku mającym ugruntowaną pozycję na rynku ? Idea Bank jest idealnym miejscem dla Ciebie - jeżeli jesteś osobą zorientowaną na osiąganie założonych celów! Aplikuj ,jeżeli spełniasz poniższe kryteria: Wymagania : - ukończone 20 lat - min.średnie wykształcenie - chęć rozwoju i szkolenia swoich umiejętności - miła aparycja - wysoka kultura osob
zdjecie uzytkownika
firma - 2014-10-10 16:22:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
to chyba w każdej firmie jest tak jak napisała xena, zawsze się trafią jakieś jednostki, którym cośnie pasuje i zawsze komuśtyłek zaczną obrabiać i nagadywać. Tylko ciekawe po co takie osoby to robią bo ja totalnie tego nie rozumiem. Mam ostatnio przyjemność pracować w pewnej firmie z której chce uciec i dlatego tutaj jestem... warto w koncu czy nie ?
zdjecie uzytkownika
loli - 2014-10-30 00:00:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie warto ... uciekniesz po miesiacu
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Idea Bank
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x