Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Idea Bank

Pracowałeś w firmie Idea Bank i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
meestri - 2015-09-19 22:25:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chodzi o zarobki w bankowości to zawsze były one wysokie, no ale oczywiście nie na tych niższych stanowiskach gdzie się kogoś tylko obsługuje, chociaż w tym przypadku też nie jest najgorzej, aczkolwiek zawsze może być lepiej, ponieważ nie jest to aż tak bardzo popularny bank na terenach Polski.
zdjecie uzytkownika
nicola - 2015-09-22 09:29:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam kilka miesięcy w CC w Lublinie. Podczas umowy o pracę na roczny okres dwie z moich koleżanek zostało poproszonych na rozmowę, po której już do pracy nie powróciły. Powód? Brak. Target zrobiony, ale krzywo patrzy. Ale to decyzje koordynatora. Apropo koordynator nawet nie po studiach :), nawet nie mający predyspozycji :) Codziennie słyszeliśmy teksty, ze jeśli grupa nie robi plany to trzeba zostawać w nadgodzinach, żeby pokazać zaangażowanie. W rezultacie po 9 godzinach pracy wychodząc z pracy koordynator patrzył na Ciebie jak na przestępcę i nie raczył odpowiedzieć "cześć" w ramach dezaprobaty opuszczenia pracy tylko po jednej nadgodzinie ( i tak było codziennie). Zresztą w ostatni piątek miesiąca i tak jedna osoba zostawała zwolniona :) Nie przedłużyłam umowy.
zdjecie uzytkownika
zarobki_porazka - 2015-09-23 21:04:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moją pierwszą pracą w IT była praca jako Service Desk dla Getin Banku (spółka powiązana z Idea Bankiem).
Pracę wspominam nieźle- poza śmiesznie niskimi zarobkami i jeszcze śmieszniejszą umową: 2 umowy-zlecenia. Druga z umów była na całe 500zł.
Komentować nie trzeba (:

Jeśli szukasz w tej firmie pierwszego doświadczenia to OK.
Jeśli szukasz pieniędzy- poszukaj gdzie indziej.

zdjecie uzytkownika
gal anonim - 2015-09-24 16:41:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w Oddziale w Lublinie CC na Okopowej.
Oferta pracodawcy jest ciekawa jak na dzisiejszą sytuację na rynku pracy.
Umowa o prace + benefity (za które sam sobie płacisz, opieka zdrowotna czy multisport)
Dochodzi do tego prowizja na którą składają się także twoje nadgodziny, wszystko super świetnie robisz nadgodziny myśląc ze masz płacone za to pełną stawkę otóż nie musisz jeszcze za to oddać %. Nie będę się nad tym rozklejać.
Jeśli chodzi o samą pracę... szkolenia około 3 tygodnie, obiecywanie gruszek na wierzbie. Po każdym dniu szkoleń testy(egzamin przygotujcie się solidnie tępaki) i straszenie co będzie jak czegoś nie rozumiesz.
Pierwszy miesiąc pracy, puszczają Cię na głeboką wode i radź sobie, żadnego zapoznania z systemem a jak o coś pytasz masz problem to z wielką łaską dostajesz odpowiedz z działu IT!!
Na każdym kroku inwigilacja, zaglądają Ci w monitor czy aby na pewno robisz coś co nie pozwala Ci dzwonić dzwonić dzwonić...ciągłe wysyłanie mejli czy aby na pewno przyszedłeś dziś pracować. Kończąc prace po 8 godzinach ustawowo zawartych w umowie, czujesz się jak byś popełnił przestępstwo. Najlepiej jak byś nie miał swojego życia i siedział tam 24 h i męczył tych biednych ludzi telefonami. Patrząc na ludzi w pracy masz wrażenie jak byś wszedł do obozu pracy i jak by siedzieli tam za karę. Już w pracy fizycznej człowiek nie jest tak zdołowany jak tam. Jak Ci nie wychodzi to widzą a ty dostajesz za to z nawiązką, jak Ci wychodzi masz cisnąc bo i tak jesteś nie na tym poziomie co trzeba. Teksty ,,Dlaczego jest taka cisza?'' ,,Nie macie co dzwonić?'' Dlaczego cisza? Dostajesz bazy o które się ciągle musisz upominać, 500 razy przedzwonione, połowa złych numerów, nieaktywnych, działalności zamkniętych a spróbuj się odezwać ze ta baza się nie nadaje i jest nie aktualna, dostaniesz za swoje. Na drugi dzien mozesz sie nie pokazywac bo buntujesz grupe. Idz na l4 jak jesteś chory to uznają Cie za lenia i za to też bedziesz pociągniety do odpowiedzialności. W tej pracy nie wolno chorować a jak jestes chory to masz być w pracy bo wyniku nie ma, masz nadrabiać dla oddziału. Nie jakość tylko ilość !!!!! hasło przewodnie.
Jeśli chodzi o wynagrodzenie dostałeś mniej w tym miesiącu nie zgadza Ci się to..nie masz prawa sie o to upominać! Wszystko załatwiają po cichu. Ludzie ciągle rezygnują (Ci o zdrowych zmysłach i którzy nie dadzą sobą pomiatać) istnieją odchylenia (pomoc z góry, dostajesz lepsze bazy, leady, oferty od pozyskujących) nie wiem od czego zależy fakt że jeden ma lepsze bazy a jeden gorsze, jest to bardzo zróżnicowane a na pewno sterowane.
Nie polecam tej pracy nawet mimo tego ze jest to umowa o pracę, to nie jest praca na dłuzszą metę. Na miesiąc dwa ok da sie wytrzymać. Ale po dłuzszym okresie można popaść w depresję.
zdjecie uzytkownika
wyscig_szczurow - 2015-10-13 20:28:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Podejmując pracę w Idea Banku czujesz się jak szczur w klatce. Ciągła gonitwa za wynikiem i stale rosnące wymagania.

Tylko wynagrodzenia jakby nie patrzeć coraz słabsze. Nikogo już tutaj nie dziwi fakt, iż doświadczonych pracowników w tej firmie (conajmniej 2 lata w firmie) stale ubywa.
zdjecie uzytkownika
MONIA - 2015-10-15 16:12:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam odbyłam rozmowę rekrutacyjną zaproszono mnie na drugą na stanowisko Bankiera proszę napiszcie mi jeżeli jest tu ktoś na forum kto pracuje na takich warunkach idea banku a mianowicie :umowa o pracę (1750 zł)brutto i mam otworzyć własną działalność , dwa tygodnie szkolenia w warszawie w centrali bardzo prosze o opinie troszkę się obawiam bo nie pracowałam na takich warunkach
zdjecie uzytkownika
nie radzilbym - 2015-10-16 12:00:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [MONIA - 2015-10-15 16:12:11]:
tzn., że dostaniesz podstawę najniższą krajową i od tego musisz jeszcze odliczyć składki jakie sama musisz sobie opłacić (nie wiem dokładnie ile) ale jeżeli nie wyrobisz minimum jakie Ci narzucą to nie dostaniesz nawet najniższej krajowej, a odpowiedzialność do tego pewnie ogromna. Ciekawe czy nadal każą zwracać prowizje jak klient przestanie się spłacać.
zdjecie uzytkownika
1/16 etatu - 2015-10-16 23:44:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak właśnie jest. Jeśli klient przestaje spłacać kredyt to doradcy potrącana jest całość bądź określona część prowizji i cały Twój wysiłek idzie na marne.

Największą patologią tej firmy są właśnie chore umowy. Z tego co wiem, w wielu działach np. w IT powszechnością było i jest zatrudnianie pracowników na umowę o dzieło i równolegle w innej spółce na 1/16 etatu :)

Tak,chodzi o to aby dostać jak najtańszego pracownika i jednocześnie nie narazić się Komisji Nadzoru Finansowego, która nakłada na bank pewne minimalne odnośnie warunków zatrudniania pracowników. Ale że każdy przepis można choćby częściowo obejść, to Idea Bank zatrudnia na takie dziwaczne umowy. Tak długo jak pracownik będzie się na to godził.

zdjecie uzytkownika
MONIA - 2015-10-18 22:57:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [1/16 etatu - 2015-10-16 23:44:42]:
Bardzo dziękuję Wam za tą opinię okazała się bardzo prawdziwa i pomocna jednak nie podejmę się tej pracy to dla mnie zbyt ryzykowne .
zdjecie uzytkownika
baranek - 2015-10-20 02:08:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@1/16 etatu - dziwne, myślałam że to umowa o pracę jest podstawą zatrudnienia tutaj. Szkoda, może się to u nich zmieni. Nigdy do końca nie wiadomo jak to jest w konkurencji. Na pewno zarobki są podobne do tych, które można spotkać tutaj. Klienci są na pewno zadowoleni ze współpracy zwłaszcza z pożyczek, więc to o czymś świadczy.
zdjecie uzytkownika
dla_studentów_nic_wiecej - 2015-10-24 13:18:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Są firmy, które zatrudniają specjalistów oraz osoby, które szybko się uczą i są skłonne dużo i solidnie pracować.

Są też firmy, które zatrudniają za jak najniższe pieniądze na umowę o dzieło/ umowę zlecenie. Pracują dla nich głównie ludzie bez kwalifikacji i doświadczenia. studenci i Ci, którzy nie poradzili sobie w innych firmach.

Taką firmą jest Idea Bank. Głównym kryterium przy rekrutacji są oczekiwania finansowe kandydata. Im tańszy, tym lepiej.

Polecam tę pracę studentom w trakcie studiów jako pierwszą pracę. Osoby z ugruntowaną wiedzą i doświadczeniem - omijajcie tę firmę z daleka.

zdjecie uzytkownika
Paweł - 2015-10-26 22:52:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Getin Bank, dział IT - to jakieś jaja w biały dzień, chcecie frajerów to przyjmujcie studentów bez doświadczenia, 1/16 etatu to śmiech na sali.

Nie stać Was, żeby zatrudnić solidnego programistę, to przyjmujcie dalej maturzystów. Ja wiem, że moja noga w tej firmie nigdy więcej nie postanie jeśli nie zmienią polityki.

Za bardzo szanuję siebie i swoją pracę żeby godzić się na tak podłe warunki.
Ale jeśli ktoś chce spróbować, to wolna droga.
zdjecie uzytkownika
komis - 2015-11-18 03:35:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To na jakie stanowisko przyjmuja na 1/16 etatu, bo skoro etat to standardowo 160 godzin, to wychodzi jedynie 10 godzin! To mozna nawet w jeden dzień przepracować! U mnie poszukują Doradcy Klienta Mobilnej Sieci Sprzedaży, mam nadzieje, ze to praca na pełen etat. Nie rozumiem po co mieliby w ogóle zatrudniac kogos w wymiarze 10 godzin.
zdjecie uzytkownika
mezio - 2015-11-20 12:13:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@Paweł, wogole to jezeli 1/6 etatu to jaka umowe dają, troche to zastanawiajace poza tym to bardziej praca dorywcza niz stała
zdjecie uzytkownika
pawel - 2015-11-22 21:36:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dają umowę o pracę na 1/16 i drugą umowę- umowę o dzieło aby płacić jak najmniej składek itp. Wydaje się, że tym sposobem mogą ci zaproponować większą kasę "do ręki" ale nic z tych rzeczy, dostajesz do ręki nawet mniejsze pieniądze niż tam, gdzie zatrudniają na pełną umowę.

Niby taka wielka firma a oszczędzają na pracowniku jak tylko mogą.
zdjecie uzytkownika
ee - 2015-11-22 23:14:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1/6 etatu to strasznie mało, nawet jak na pracę dorywczą. W ogóle nie wiedziałem, że dają takie zatrudnienie gdziekolwiek..
zdjecie uzytkownika
maybe - 2015-11-25 02:26:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hehe no fakycznie ja też pierwszy raz się z czymś takim spotykam, ale może komuś taka liczba godzin będzie pasować
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-11-25 19:36:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Obecnie pracuję w Idea Banku na stanowisku Doradcy ds. Kredytów Online. Zaznaczam, że moja opinia to nie jest narzekanie tylko stwierdzenie faktów. Może napiszę coś na początek tego jak to wygląda. Dostaje się bazy do dzwonienia, które miliony razy zostały przedzwonione, na których trzeba robić zajebiste wyniki. Nikogo to nie obchodzi, że np. przez godzinę nikt Ci telefonu nie odebrał. I pytania koordynatorów w stylu: Co taka cisza? Czemu nikt nie dzwoni? Jak nikt nie odbiera to co z duchami mam rozmawiać?!? Niech sobie zobaczą w tej swoje komputery co robią konsultanci a nie zadają co dwie godziny te same pytania! Dodatkowo jeżeli jesteś osobą, która lubi się tłumaczyć ze swojego wyniku co dwie godziny to gratuluję! To jest praca właśnie dla Ciebie! Żartuję :)(domyślam się, że taką osobą nie jesteś) Codziennie tłumaczenia dlaczego tam mało, ile będę miała do końca dnia, ile, ile ile.... .Maile od koordynatora pisane kilka razy dziennie, że wyniki słabe, że tragedia, ba! Czasem nawet zdarzają się przekleństwa a uważam, że w banku to już niedopuszczalne! A i moje ulubione akcje wsparcia czyli przymusowe zostawanie na nadgodziny. Niby nikt Cię nie zmusza ale jak wstajesz od biurka o 17.00 to strach wyjść. Na drugi dzień dostajesz maile oczywiście na temat wyników. Uwaga! Jeżeli nie masz swojego życia prywatnego, jeżeli się nie szanujesz i przystajesz na wszystko czego od Ciebie oczekują w pracy nie mając własnego zdania. Tak, zgadłeś! Jest to wymarzona praca dla Ciebie! A ciekawostka. Jak masz już jakiś swoich poumawianych klientów na konkretne godziny to i tak nie ma sensu bo koordynatora to nie obchodzi i masz dzwonić do wszystkich wtedy kiedy on chce! To po co umawiać tych klientów. Klienci w IB nie mają nic do gadania. Maile masz czytać wtedy kiedy dzwonisz, nie możesz przeglądać maili i nie dzwonić! Co jeszcze Wam tu napisać abyście się zastanowili przed wysłaniem CV na to stanowisko bo osobiście do banku nic nie mam ale do CC Lublin to już inna kwestia. Do kolegi czy koleżanki też lepiej się nie odzywać bo od razu koordynator się wpieprza i pyta „O co chodzi”? Najlepiej siedzieć w tym swoim boksie jak koń i się do nikogo nie odzywać. To teraz sami zadajcie sobie pytanie, czy ta praca jest warta poświęcenia waszego cennego czasu a przede wszystkim Waszego zdrowia. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
mlody90 - 2015-11-28 23:26:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pawel - 2015-11-22 21:36:00]:
Witam.

Mi osobiście umowa o dzieło nie przeszkadza, nawet lepiej, więcej pieniążków zostaje w kieszeni, zamiast do ZUS który za x lat i tak padnie.

Mógłby mi ktoś orientacyjnie podać, ile może zarobić programista .NET w tej firmie (po okresie próbnym)?
Może nie jest aż tak tragicznie. Znam firmę, gdzie szeregowi pracownicy zarabiają fatalnie, ale nie dotyczy to programistów i w ogóle dobrze wykwalifikowanych pracowników IT.
zdjecie uzytkownika
z_it - 2015-12-01 20:15:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Programista ponad 3, tester, pracownik Service Desk ok. 2,5tys miesięcznie. Umowa o dzieło. Szału nie ma. Szkoleń też nie. Nic ciekawego, praca taka aby zdobyć pierwsze doświadczenie i znaleźć coś lepszego. Ciągła rotacja.
zdjecie uzytkownika
johny87 - 2015-12-05 10:08:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wow, nie spodziewałem się że jest tak słabo...przeczytałem opinię i chyba zrezygnuję z aplikowania.
zdjecie uzytkownika
olek - 2015-12-05 14:40:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@johny87 słabo, że chcesz wysłać CV, ale po przeczytaniu kilku komentarzy od razu rezygnujesz. Może firma się ogarnęła i treści w ofercie są prawdziwe, sam się przekonaj.
zdjecie uzytkownika
grupowe_zwolnienia - 2015-12-08 00:00:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olek - 2015-12-05 14:40:25]:
No nie wiem, czy się tak ogarnęli chyba że przez to "ogarnięcie" rozumiesz zwalnianie załogi. Idea Bank planuje grupowe zwolnienia: (usunięte przez administratora)
73 osoby to nie jest dużo ale dobrze pokazuje w jakiej sytuacji są w tej chwili polskie banki. Idea Bank nie jest tutaj wyjątkiem.
zdjecie uzytkownika
press - 2015-12-09 12:02:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [grupowe_zwolnienia - 2015-12-08 00:00:19]:
Grupa Getin Banku jest wyjątkiem bo jest już groszową spółką na giełdzie - (wartość jednej akcji poniżej 1 zł) i zwolnienia raczej będą narastać.

zdjecie uzytkownika
tapaluka - 2015-12-09 22:53:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ha ha ha. Umowa którą podsuwają do podpisania to jest istne POLE MINOWE. Kary umowne- zupełnie jakbym im miał biurowiec wybudować a nie świadczyć nieskomplikowana pracę. Dobrze przeczytajcie przed podpisaniem, bo ta umowa nie przypomina nic normalnego co bywa w życiu.
OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM. JEDNA ZE STAJNI PANA CZARNECKIEGO TO NIC DOBREGO NIE WYJDZIE - TYLKO ZWYKŁY KRAMIK NA BANDYCKICH ZASADACH.
zdjecie uzytkownika
maybe - 2015-12-15 17:45:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co masz na myśli pisząc pole minowe, bardzo proszę daj znać, myślę, że to będzie istotna informacja, tylko kurde, ja raczej same superlatywy o nich słyszałem
zdjecie uzytkownika
Greta - 2015-12-20 21:35:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nicola - 2015-09-22 09:29:10]:
Pracowałam u nich przez ponad pół roku i gdyby nie to, że przeprowadzalismy się do innego miasta pewnie dalej bym pracowała. Sporo można sie nauczyć, zarobki mi odpowiadały i nie czułam, jak ktoś tu pisał presji ciągle lepszych wyników. Co do umowy przeczytałam uważnie, a podpisałam bez jakiś obaw. Przecież jak się pracuje uczciwie to nie ma się czego obawiać.
zdjecie uzytkownika
Dalia - 2015-12-21 23:24:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tapaluka - 2015-12-09 22:53:10]:
Jakie pole minowe? Przecież takie zabezpieczenia ma w umowach większość banków na rynku... Umowa jak umowa. Jak pracujesz uczciwie, to nie masz się czego bać.
zdjecie uzytkownika
mlody_programista - 2015-12-26 17:41:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [z_it - 2015-12-01 20:15:00]:
Finansowo wygląda to tragicznie.
Czy ktoś mógłby potwierdzić wymienione stawki, bo zastanawiam się czy do nich aplikować?
zdjecie uzytkownika
Teresa - 2015-12-29 23:40:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dla mnie praca warta uwagi chociażby ze względu na zdobyte przeze mnie doświadczenie. Nie odczułam tego co niektórzy tu opisują, ale może dlatego, że staram się byc dokładna i we wszystkim co robie daje z siebie wszystko. Chyba własnie o to chodzi w pracy zarówno tutaj jak i wszedzie inadziej.
zdjecie uzytkownika
matematyk - 2016-01-04 13:01:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja widziałem, że mają w sumie oferty pracy głównie na doradców klienta. Można znaleźć zatrudnienie w trakcie studiów, wymagają doświadczenia, ale ciekawe jaka jest zawierana umowa.
zdjecie uzytkownika
tytan - 2016-01-10 11:45:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Greta - 2015-12-20 21:35:33]:
Greta, my tutaj rozmawiamy o pracy i realiach, a ty rzucasz farmazonami. Jak ktoś pracuje uczciwie, to nie ma się czego obawiać- chciałbym, żeby tak było, ale tak nie jest. W realnym świecie nie jest tak prosto i kolorowo jak piszesz.

To nie jest przedszkole. Idea Bank to korporacja. Wyścig szczurów, czyli ciągła pogoń za wynikami jest tutaj na porządku dziennym. Rotacja jest duża zarówno wśród szeregowych pracowników jak i na stanowiskach kierowniczych. Do wiązania się z firmą na dłużej na zachęca fakt, że na stanowiska kierownicze często zatrudniają nie najlepszych pracowników- ale osoby z zewnątrz.

Umowa, którą podpisujesz z Idea Bank jest tak skonstruowana, żeby firma mogła Cię zwolnić w odpowiednim dla siebie momencie ponosząc jak najmniejsze koszty. Firma unika zatrudniania na etat, a model prowizyjny jest tak skonstruowany, abyś musiała ciągle sprzedawać, co nie jest łatwe biorąc pod uwagę, jak często zmieniają ofertę produktową !

Czas pracy i prowizje. Tutaj również bez fajerwerków. Zakładasz własną działalność i zarabiasz na prowizjach. Rozliczają Cię za zadaniowo, ale jednocześnie wymagają minimum 8 godzinnej pracy w oddziale. Jeśli klient przestaje spłacać kredyt, zabierają Ci prowizję, chociaż to nie Twoja wina. W końcu bank zatrudnia analityków finansowych, którzy powinni realnie ocenić zdolność kredytową klienta. Ostatecznie jednak to ty ponosisz koszty ich błędów.

Ogółem praca jest bardzo wymagająca i absorbująca czasowo. Dla tych, którzy cenią swój czas i równowagę pomiędzy pracą a życiem rodzinnym/towarzyskim- stanowczo nie polecam. Poszukajcie sobie czegoś innego.
zdjecie uzytkownika
Hjka - 2016-01-10 18:39:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No wiadomo, że praca w banku, jeszcze tak znanym i poważanym, nie jest łatwa i zajmuje sporo czasu i poświęceń. Ale za to można dobre pieniądze zarobić. Ja się zastanawiam nad internetowym doradcą finansowym i w sumie ciekawi mnie na czym polega taka praca. Ofert mają bardzo dużo i wydaje mi się, że każdy znajdzie coś dla siebie.
zdjecie uzytkownika
malinka - 2016-01-19 15:20:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wyscig_szczurow - 2015-10-13 20:28:28]:
Jakie to prawdziwe :) na całe szczęście w ubiegłym tyg zamknęli obozik :D
zdjecie uzytkownika
arek - 2016-01-19 20:10:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@malinka, nie sądzę, by Idea Bank się zamknęło, masz chyba jakieś niepewne informacje, albo piszesz dla kontrowersji. Bank ma się całkiem dobrze i ciągle szukają pracowników.
zdjecie uzytkownika
Domaniewski - 2016-01-20 19:10:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
1. Cały monitoring z Lublina przeniesiono do WARSZAWY ( Domaniewska 45), więc i całe kolesiostwo oczywiście promuje swoich...
2. Młodszy specjalista - 1800zł na ręke. + premie od wyników ( praktycznie nie osiągalne) jedziesz na słuchawce jak murzyn...
3. Mordor kto wie to wie... dojazd, korki etc.
4. Odradzam, jest to praca al'a krótki przystanek... moim zdaniem nie warto...
zdjecie uzytkownika
olo - 2016-01-21 20:18:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
domaniewski, cóż, mam nowych sąsiadów. Tak naprawdę zastanawiałem się czy nie złożyć aplikacji, ale chciałbym wiedzieć czy idea bank daje nienormowany czas pracy ?
zdjecie uzytkownika
enriqe - 2016-01-23 20:22:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@xyz może dyrektorka z kierowniczką dawno nie były na urlopie i musiały odreagować. Atmosfera zależy od przełożonych czyli w każdej placówce inna atmosfera. Ja próbuję na stanowisko doradcy klienta w Bydgoszczy bo mam już dwuletnie doświadczenie
zdjecie uzytkownika
janek78 - 2016-01-25 18:38:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [enriqe - 2016-01-23 20:22:26]:
W Idea Banku szykują się zwolnienia, na tę chwilę planują zwolnić co najmniej 100 osób i zamknąć część najmniejszych oddziałów.
Wynika to z trudnych chwil, jakie przeżywają banki, głównie z powodu uchwalonego podatku bankowego i przewalutowania kredytów zaciągniętych we frankach. Kto orientuje się w temacie, wie, że Getin- spółka córka Idea Banku, ma jeden z największych w Polsce portfeli kredytów frankowych, więc dotkliwie odczuje planowane przewalutowanie tychże.

Na ten moment polecałbym odczekać kilka miesięcy i wstrzymać się z zatrudnieniem w tym banku przynajmniej do czasu aż sytuacja w całym sektorze bankowym częściowo się ustabilizuje.
zdjecie uzytkownika
Simson - 2016-01-26 00:36:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W zależności gdzie się pracuje bo porównując warunki w stacjonarze a w Idea Hub niby widzi się że tu zyskuje na jakości ale ciśnienie na sprzedaż i umawialnosc jest i tu. A ze zwolnieniami też prawda bo zajęli się od centrali np CC potem stacjonar i ciągle jeszcze raz nacisk na sprzedaż
zdjecie uzytkownika
Lubella - 2016-01-27 21:59:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Domaniewski - 2016-01-20 19:10:54]:
Moim zdaniem ta informacja tez nie jest prawdziwa, bo do nas tez ciągle przyjmowane sa nowe osoby i wiem że rekrutacja nie jest zamknięta. Idea Bank to stabilny bank. Nie obawiałabym się o jego przyszłość aż tak bardzo.
zdjecie uzytkownika
Claudio - 2016-01-27 22:01:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [janek78 - 2016-01-25 18:38:45]:
A skąd takie informacje, jeśli można spytać? Pierwsze słyszę o zwolnieniach, a do tego z tak konkretnymi liczbami. Jak ktoś jest dobry, to o zwolnienia raczej się martwić nie musi. Po co straszysz ludzi?
zdjecie uzytkownika
Michalina - 2016-01-29 23:02:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A u nas właśnie zatrudnili dwie nowe osoby i jakoś nie widać, żeby szykowały się zwolnienia. Jeśli chodzi o samą pracę w IB, to ja jestem zadowolona, kasa niezła, godziny pracy mi odpowiadają. Nie wiem, jak w innych oddziałach, ale u nas atmosfera jest w porządku.
zdjecie uzytkownika
Artur - 2016-01-30 19:01:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kandydat - 2015-08-19 19:51:04]:
W którym odziale pracowałeś, na pewno w Warszawie?
Pracowałem tam rok temu i dobrze wspominam, klienci byli różny, również do byłych się dzwoniło jak to w CC. Aktualnie pracuję w firmie ze sprzętem it jako account manager i muszę przyznać, że przydało mi się obycie z odrzuceniem w IB. Można tam wykonać masę telefonów. Taka jest sprzedaż.
zdjecie uzytkownika
Artur - 2016-01-30 19:07:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kandydat - 2015-08-19 19:51:04]:
W którym odziale pracowałeś, na pewno w Warszawie?
Pracowałem tam rok temu i dobrze wspominam, klienci byli różny, również do byłych się dzwoniło jak to w CC. Aktualnie pracuję w firmie ze sprzętem it jako account manager i muszę przyznać, że przydało mi się obycie z odrzuceniem w IB. Można tam wykonać masę telefonów. Taka jest sprzedaż.
zdjecie uzytkownika
3e4r - 2016-02-01 16:57:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no wrecz przeciwnie, teraz jest u nich bardzo duza ta rektruacjaa, glownie szuakja doradcow przedsiebiorowco i kasjerow- doradców, trzbea miec 2 letnie doswiadczenie
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2016-02-02 19:51:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam . Jak sprzedają się konta firmowe w IB przez doradców. Da się z tego wyżyć. Czy jest popyt u doradcy mobilnego, czy klient woli załatwić to osobiście w siedzibie czy przez cc. Proszę o info. Zaproponowali mi pracę, waham się.
zdjecie uzytkownika
duzy - 2016-02-03 17:04:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marcin - 2016-02-02 19:51:06]:
mój znajomy ostatnio aplikował do idea banku na stanowisko bankier Inwestycyjny w programie Lion’s College. mówił , że ciekawie wygląda to co firma ma do zaproponowania
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Krótka, nie zadowalająca.
Pytania: Pytania z zagadnień finansowych.
zdjecie uzytkownika
Makss - 2016-02-04 16:23:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca na przeczekanie po to aby zdobyć pierwsze doświadczenie i poszukać normalniejszej i lepiej płatnej pracy.

Typowa korporacja która dużo wymaga a niewiele oferuje.
Podejście firmy typowe dla sektora bankowego: Im tańszy pracownik tym lepszy.
Liczą się tylko cyferki w zestawieniu zysków i kosztów.
Ciągle zatrudniają bo najlepsi szybko uciekają z tej firmy i pojawia się braki kadrowe.

Niestabilna firma, śmieciowe umowy, brak premii i socjal na najniższym poziomie.
zdjecie uzytkownika
eee - 2016-02-05 21:11:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Posiadanie 2 letniego doświadczenia @3e4r nie jest niczym nadzwyczajnym w dzisiejszych czasach. Przecież zależy im na profesjonalnych pracownikach nawet wśród kandydatów.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Idea Bank

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert