brak logo

Idea Bank

Warszawa

Opinie o Idea Bank

maciek 2016-05-10 19:39:14
"Ktoś coś usłyszy, nie wie dokładnie o co chodzi i tak właśnie powstają plotki"- no właśnie Mileno. Ale kłania się również "czytanie ze zrozumieniem".

Naucz się, że zanim skomentujesz i ocenisz czyjąś wypowiedź to najpierw wypadałoby ją na spokojnie przeczytać .
Tak naprawdę napisałem dokładnie to samo co ty w odpowiedzi. Tylko że ty kompletnie tego nie zrozumiałaś :P
1
Milena 2016-05-10 20:47:39
Ja wiem, co napisałeś i czytam ze zrozumieniem. Ale nie wszyscy czytają i jeszcze sobie dopowiedzą do tego całą historię, włącznie z nadinterpretacją kwestii zarobkowych. ;) A tak nawiasem - z tego co mi się obiło o uszy, to firma podobno odchodzi od tych rozwiązań, więc raczej długo się tą cząstką etatu nie nacieszysz. ;)
Karoo 2016-05-11 16:43:59
A żeby was wszystkich zwolnili z tego piep...nego parabanku, naciągacze.
Alfa 2016-05-11 19:56:17
Jak ja lubię takie konkretne wypowiedzi! ;) Może napiszesz o co chodzi, zamiast spamować nas takimi zarzutami, bez słowa uzasadnienia?
Andrzej 2016-05-25 22:25:16
Ja dopiero zacząłem pracę w Idea Banku, ale muszę przyznać, że mi się podoba. Oczywiście nie jest łatwo, ale pokażcie mi pracę lżejszą od powietrza, nigdzie nie ma lekko - wszędzie się trzeba wykazać. Podoba mi się praca z klientem, zresztą lubię kontakt z ludźmi, a tutaj mam go naprawdę sporo. Dobre miejsce do zdobywania doświadczenia i rozwijania się.
Waldek 2016-06-04 07:22:36
W Warszawie jak regionalny przyjeżdża na wizytę do oddziału to cały oddział trzęsie się ze strachu. Można nabawić się depresji w tej firmie.
curious 2016-06-06 13:17:23
Witam, czy ktoś jest w stanie napisać jakie zarobki netto na start są możliwe na stanowisku Doradca klienta online ds. produktów bankowych? Czy jest to umowa o pracę pełen etat czy jakieś kombinowanie z cząstkowym etatem na papierze. Z góry dziękuję za odpowiedź.
4
mimi 2016-06-08 10:08:17
rozwieje wątpliwości co do "1/16" etatu. Pracowałam, tak faktycznie było. Bałagan w banku niesamowity. Na czysto zarabia się mniej niż na kasie w biedronce.... niestety
e] 2016-06-08 22:11:56
a ciekawe ile etatu ma Młodszy Specjalista ds. Telefonicznej Obsługi Klienta - a poza tym boję się czy nie trafię na tym stanowisku na typową robote jak w call center
Kadant 2016-06-12 18:14:15
@Waldek - a widziałeś gdzieś, żeby się nikt kontroli nie bał? Zawsze się stoi na baczność, jak szefostwo wpada. Niezależnie od branży. ;)
2
staszek 2016-06-12 23:03:34
Hej, wiecie czy ogłoszenie na specjalistę ds. automatyki przemysłowej jest wciąż dostępne? Mam odpowiednie doświadczenie w tym zakresie, a na zarobki nie trzeba narzekać.
gosiam 2016-06-21 15:13:10
Czy ktoś się orientuje jak wygląda praca asystentki oddziału i jakich zarobków można się spodziewać na tym stanowisku?
3i 2016-06-21 15:15:17
kochani a wiecie może coś na temat programu „Inkubatory przedsiębiorczości”, i czay to dalej działa? będę wdzięczna za każde infio konkretne, z góry dzięki
kamikaze 2016-06-24 21:03:26
gosiam, z pracą jako asystentka to jest zwykle tak, że na wysokość zarobków wpływa posiadane doświadczenie. I nie tylko w Idea Banku, tak jest po prostu wszędzie. Najlepiej byłoby gdybyś zapytała u źródła, bo nie sądzę, by Ci tu ktoś napisał konkretną kwotę. ;)
qarkadia 2016-06-24 22:24:31
ja na asystentkę miałam iść ale odpuściłem, teraz celuję w stanowisko doradcy klienta, licząc oczywiścioe na kokosy z systemu prowizyjnego - a poza tym przekonały mnie benefity:opieka medyczna, karnet sportowy, ubezpieczenie na życie
Amina 2016-06-29 21:35:43
Niestety, muszę Cię rozczarować. Od jakiegoś już czasu nie ma.
3e4r 2016-06-29 22:03:19
no to probuj w kilku miastach teraz poszukuja raczej bedziesz odpowiedzialna miedzy innymi za budowanie i obsługę portfela klientów z segmentu małych i średnich przedsiębiorstw,sprzedaż produktów i usług bankowych dedykowanych głównie klientom MŚP..
Marta 2016-06-30 22:22:55
A skąd to wiesz? Pracujesz tam czy to po prostu informacja znaleziona w necie ?
kiełbaska 2016-07-01 08:53:32
a wiecie może czy opłaca się w tej firmie zostać internetowym doradcą finansowym? niby oferują "atraKCYJNY system wynagrodzenia" - ale to co oznacza w praktyce?
xyz 2016-07-01 23:38:46
Witam.

Pracowałem jako programista .net w Idea Money, czyli jednej ze spółek L.Czarneckiego dobrych kilka lat temu i część rzeczy mogę potwierdzić, części zaprzeczyć. Wiadomo, nie ma jednej, jedynej prawdy objawionej i sporo zależy od konkretnego stanowiska oraz konkretnej osoby, więc jak to było u mnie?

Pracowaliśmy wymieszani z innymi ludźmi ze spółek L.Czarneckiego, czyli w moim zespole było kilka os. z Idea Banku, a nierzadko się zdarzało (po którejś z przeprowadzek), że miałem obok siebie ludzi z Home Brokera, albo innych spółek. Zresztą dział graficzny IM z którym współpracowaliśmy robił swoją robotę dla wszystkich spółek w grupie. My też robiliśmy część softu dla nas, a część dla IB.

Co do finansów i umowy, ja dostałem umowę o pracę na czas określony na jakieś 4 lata, ale zanim ten okres się skończył to odszedłem :) Co do stawek, to ktoś tutaj podał 3k brutto, co mogło wynikać np. z faktu pierwszej pracy lub braku umiejętności targowania się takiej osoby. Ja miałem trochę więcej netto przy UoP (+ zdarzyła się premia za terminowe oddawanie projektów, które były pozytywnie weryfikowane w wyznaczonym terminie), więc jakiejś specjalnej tragedii nie było, choć na Warszawskim rynku da się wyciągnąć więcej.

Administratorzy oraz serwisanci (bardzo sympatyczni ludzie) mieli jeden open space, z którego zarządzali wszystkim. W ich przypadku 1/8 etatu w każdej spółce wydaje się uzasadnione, jako dostęp do informacji poufnej wg. różnych regulaminów banków, ale ja w to nie wnikam. U nich pensje niestety były niższe niż u programistów, ale to w dużej mierze wynika ze specyfiki zarobków obowiązującym obecnie na Warszawskim na rynku pracy.
mariusz 2016-07-02 09:13:51
@xyz a jak jest u nich z praktykami letnimi? Wydajesz się doświadczony jeśli możesz pomóc i podpowiedzieć czy warto, będę wdzięczny
R 2016-07-05 13:18:04
również jestem ciekawy jak wygląda sytuacja z praktykami
staszek 2016-07-05 14:25:36
Na razie nic nie wiadomo odnośnie praktyk, kiedyś faktycznie dawali taką możliwość dla studentów i dla absolwentów i zastanawiam się jak można u nich się dostać.. z ofert pracy jest tylko taka jako Specjalista w Biurze Zarządzania Relacjami z Klientem.
R 2016-07-05 18:04:57
była oferta praktyk letnich u nich w tym roku
Tomek 2016-07-05 18:05:05
W Oddziałach panuję duży bałagan, nowych doradców starsi mają w nosie, trzeba uczyć się na swoich błędach, pracowałem przez rok , nigdy bym nikomu ze swoich znajomych nie polecił założenia lokaty czy kredytu w IB. Bałagan, oszukiwanie klientów no i drogo.
Walik 2016-07-05 18:44:13
Tak to prawda z tą ofertą praktyk, oczywiście, że taka była, więc generalnie jeśli ktoś może się tym jakoś zająć i chce, to niech wysyła nadal, szukają też Doradców Klienta, moim zdaniem jest sporo miejsca dla wszystkich zainteresowanych ja polecam wszystkim
kornel 2016-07-07 14:42:44
Lipa, z tą 1/16 etatu. ja teraz podpisywałem umowę o pracę w Stefczyku i normalnie na cały etat mi dali.
kornel 2016-07-07 14:43:11
Lipa, z tą 1/16 etatu. ja teraz podpisywałem umowę o pracę w Stefczyku i normalnie na cały etat mi dali.
rtgfgh 2016-07-07 16:11:56
@kornel no wiesz moze to po prostu zaezy od stanowiska sadze ze na kazdym moze to inaczej wygladac..
Komendant 2016-07-20 20:40:56
Kornel, ale to nie jest tak, że masz umowę na 1/16 i to wszystko. Po prostu jest rozbijali na kilka spółek wcześniej, skoro w każdej miałeś wgląd w jakieś dane. Teraz z tego co wiem, to już od tego odchodzą. Ja nie miałem takiej umowy na przykład.
r 2016-07-20 20:46:13
a Młodszy Specjalista ds. Wsparcia Sprzedaży to dobrze u wa ma?
itcrowd 2016-07-24 11:32:17
Jak wygląda praca w IT w IB na stanowisku specjalisty ? Interesuje mnie atmosfera, rotacja, wywiązywanie się z warunków z rozmowy, wynagrodzenie - czy na czas itp... Jest ktoś chętny udzielić odpowiedzi ?
Mipoke 2016-07-24 12:19:11
A mi się to wydaje sensowną alternatywą dla innych Banków
snk 2016-07-26 17:32:28
Dostalem sie do oddzialu w Rzeszowie na stanowisko doradca klienta. Szczerze mam mieszane uczucia. 2500 brutto to pidstawa plus 1500 brutto jesli zrobie plan. Nie wiem jak te plany wygladaja, nie do konca wiem jak ma wygladac praca. Prosze o opinie. Kiedys pracowalem jako doradca w effect I phinance I zastanawiam sie ile wspolnego maja te stanowiska
ah 2016-07-26 17:48:53
Ja to bym się chętnie załapał na doradcę klienta, bo przecież na pewno jest szansa na dwuskładnikowe wynagrodzenie.
Karol 2016-07-30 23:44:10
Ale ze niby Idea Bank jest parabankiem??? Hahahahahha ... No to cos nowego :D
hy 2016-07-31 10:19:06
Idealnie, że można liczyć na dwuskładnikowe wynagrodzenie. Dbałość o takie szczegóły to na prawdę rzadkość, a wiadomo że dbają odpowiednio o swoich pracowników.
Nie jestem robotem 2016-08-01 17:25:46
Podstawa 2 - 2,5k brutto szarego pracownika.
W zależności od zespołu (kredyty, depozyty, windykacja, faktoring itp.) Można mieć od 0 do 20k. Średnio nie są to kokosy i nieliczni mają najwyższe progi. Czyli jw. około 1,5k za zrobienie planu w zespołach dla idiotów. W sprzedaży trochę więcej. Ogólnie atmosfera beznadziejna, ludzie mało przyjaźni i fałszywi.
Nie jestem robotem 2016-08-01 17:26:16
Podstawa 2 - 2,5k brutto szarego pracownika.
W zależności od zespołu (kredyty, depozyty, windykacja, faktoring itp.) Można mieć od 0 do 20k. Średnio nie są to kokosy i nieliczni mają najwyższe progi. Czyli jw. około 1,5k za zrobienie planu w zespołach dla idiotów. W sprzedaży trochę więcej. Ogólnie atmosfera beznadziejna, ludzie mało przyjaźni i fałszywi.
mezio 2016-08-01 17:38:29
Dobrze postawa @nie jestem robolem a jak wygląda premia? Bo słyszałem, że na kredytach jest niezła
Anonim 2016-08-05 09:22:58
Unikajcie, unikajcie, unikajcie! Ta firma to jedna wielka porażka. Od 01.08 dali umowe o pracę ale średnio w sklepie można tyle dostać (a niektóre płacą lepiej) ale wiedzę trzeba mieć. Tną koszty gdzie się da. Brakuje obsługi na recepcji w banku, więc bankierzy (doradcy klienta czy inni) muszą siedzieć na dyżurach na recepcji (gdzie oczywiście nie zarabiają bo premia jest za sprzedaż produktów a przecież na recepcji się nie sprzedaje). Do tego mega kolesiostwo. W jednym z oddziałów w Wawie pupilek p. "Dyrektor" chodzi sobie w trampeczkach i szortach jak mu wygodnie i w ogóle żadne reguły go nie obowiązują. Ogólnie poziom "manadżerów" żenujący ale jak to w polskiej firmie wykażesz się to awansujesz nawet jeśli masz zero predyspozycji do zarządzania ludźmi.
maki 2016-08-05 09:43:33
wartość iść do was do pracy na asystentkę oddziału idea hub?
pytanie 2016-08-21 18:27:43
Czy opłaca się pracować w idea banku, jak wyglądają prowizje? czy podpisuje się umowę lojalnościową jeżeli tak, to na jaki okres czasu?

z góry dziękuję za odpowiedź
masercia 2016-08-21 18:29:59
oczywiście że się opłaca, bankowa instytucja świadczące usługi dla przedsiębiorców da ci wiele bezcennego doświadczenie zawodowego, ogłoszeń o prace nie brakuje
pytanie 2016-08-21 18:38:51
ok, dziękuję za odpowiedź, praca ma polegać na wyszukiwaniu klientów telefonicznie, i czy na tych prowizjach można dobrze wyjść, czy raczej są to niskie kwoty?
Jak wygląda sytuacja z umową lojalnościową w związku ze szkoleniem, czy takowa jest i na jaki okres czasu?
z góry dziękuję za odpowiedź
andy 2016-08-21 20:56:00
umowę lojanosciową rozumiem,ze podpisuje każdy nowo przyjety pracownik?
miko 2016-08-21 21:07:48
Witam, właśnie jak to jest z idea bankiem, czy u nich takowa umowa istnieje czy nie ?
ghjk 2016-08-21 23:10:33
@ mikko z tego co sie orientuje to w wiekswzości bankach
jestemciekawa 2016-08-23 11:23:01
Czy ktoś wie jak wygląda staż na stanowisku asystentki w Idea Hub? i ile płacą?
majki 2016-08-23 12:01:00
na pewno zaroki są dobre jako Mobilny Doradca ds. Finansowania Przedsiębiorstw, bo słyszałem, ze tutaj ok 3000 zł jest na podstawie, a ile z prowizji wyjdzie o już inny temat, ale na pewno też sporo całkiem..
Zostaw swoją opinię o Idea Bank - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Idea Bank