Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o idea bank

Pracowałeś w firmie idea bank i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
nuzlee - 2014-04-04 12:58:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Łudzie siedze na kontomierzu kiedy i za co wywalają ? Da się przesiedzieć z miesiac ,chociaż nie daje rady z okiełznaniem CRM, a pomocy nie ma co oczekiwać szczególnie od koordo ,a tym bardziej od przydzielonego .Bo ja to zagrożenie!!!!

zdjecie uzytkownika
wszystkowiedząca wiedźma pleple - 2014-04-23 16:22:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jaksa: a to dlatego że lesio to:
1. stara ubecka parówa
2. wszystkie jego metody zarządzania polegają na makdonaldyzaji jego różnych lewych biznesów
3. jego metody pływania na rynkach finansowych gdzie jest płotką, polegają na nachapaniu się, poprzez maksymalne wycyckanie nowych klientów, a nie budowaniu długotrwalych relacji. Zwróć uwagę, że otwiera ciągle nowe biznesy, które ewentualnie sprzedaje albo zmienia nazwy.
4. sam ma ciężko na rynku. Bez kapitalizującej spółki matki, z darmową wirtualną kasą co on może zatem lepszego zaoferować klientowi ???

BTW przeczytajcie sobie "opinie" kacpra żywcem przeklejoną z
(usunięte przez administratora)
takie to ocieplanie wizerunku
PA!
zdjecie uzytkownika
Sombok - 2014-05-05 23:55:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zamiast się skoncentrować na sobie a gościa olać to się na niego uwzięła... no... Da się w ogóle tam pracować tzn. czy nowa osoba wytrzyma w takiej atmosferze?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-05-14 11:34:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Tylko 4 osoby zrobiły target dzienny – ..., ..., ..., ...

A reszta????
Czekam na maila z wyjaśnieniem od każdego niezależnie czy jest u mnie w grupie czy u ... – i nie chcę czytać, że ludzie nie odbierali i że są na urlopach.

Poza tym przypominam, że mamy target na osobę i target na grupę.
W piątek większość z was nie miała targetu i nie mieliśmy też targetu grupowego.
Ale o 17 większość z was spakowała swoje rzeczy i wyszła.
Podziękowania dla tych, którzy zostali.
Jestem w stanie zrozumieć osoby, które cały dzień pracowały, zrobiły swoje i o 17 zaczęły weekend.
Ale reszty nie rozumiem – nie jesteście tu po to, aby odbębnić 8 godz. i wyjść.
Jesteście rozliczani ze swojego wyniku, a przypominam, że każdy z Was jest na okresie próbnym.
Bądźmy odpowiedzialni za swój wynik i wynik na Tandemie – kiedy wam mówimy, że brakuje nam 20 sztuk, to chyba was nie zbawi zostać 30 min. i zrobić po 1 sztuce.

...,
mam już dość proszenia cię po dobroci, abyś zaczął pracować.
Twój target to 9 sztuk codziennie.
Jeżeli nie jesteś w stanie zrobić go w 8 godz. to przychodź/ zostawaj na nadgodziny.

...,
Twoja ostatnia rozmowa w piątek rozpoczęła się o 16:59 i trwała 3,5 min.
Czyli rozmawiać skończyłeś o 17:02:30.
Rozumiem ,że tak bardzo się śpieszyłeś do domu, że nie mogłeś poświęcić pół minuty na zamieszczenie raportu, tak??????
Wyjaśnij mi to proszę.

... – co jest trudnego w zamieszczeniu raportu na dysk???
Wyjaśnij min to proszę.

Jeżeli od tej pory, ktoś nie zamieści lub błędnie zamieści raport konsultanta / bazę z waszego wynagrodzenia będziemy odliczać 50 zł.
To jest wasz obowiązek, mamy dość powtarzania, jakie to jest dla nas wszystkich ważne.

I TAK CODZIENNIE!
zdjecie uzytkownika
Amigho - 2014-05-20 01:25:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widać, że wszyscy tu żyją pracą nie ma co. Najgorsze jest to, że nie widać, żeby cały zespół potrafił razem współpracować.
zdjecie uzytkownika
duzy - 2014-05-21 01:50:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak nie udaje Wam się pracować razem, to musicie robić wszystko sami jak najlepiej...inaczej długo tu nie popracujecie
zdjecie uzytkownika
Idea Bank Lublin - 2014-05-22 19:57:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Amigho - 2014-05-20 01:25:42]:
Praca w idea bank to jedna wielka porażka , najlepiej omijać z daleka w Lublinie jest tak samo a nawet gorzej. Małe szanse na zarobienie normalnej kasy,siedzisz i dzwonisz cały dzień jak wstajesz od stanowiska to zaraz jest problem-"dzwonisz"? zero szans na urlop jak chcesz wolne to musisz odrabiać nawet jeśli Ci się należy urlop.Szkoda nawet komentować , nawet nie warto iść na rozmowę- strata czasu .
zdjecie uzytkownika
Lu - 2014-05-31 14:51:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Idea Bank Lublin - 2014-05-22 19:57:45]:
widzę, że ktoś powyżej napisał o Lublinie, właśnie chciałam się zgłosić,bo potrzebuję pracy jak najszybciej, ale trochę mnie zniechęciłeś. A c to jest nornalna kasa? Tzn ile da się tam zarobić na słuchawce ?
zdjecie uzytkownika
kasia - 2014-06-02 09:21:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz to raczej nadchodzą kiepskie czasy - w firmie jest pani którą wywalili z Lin..... na wysokim stanowisku. zmienia robotę co 2 lata. przy jej zmianach ludzie sami odchodzą z pracy którą lubią - taka jest fajna.
zdjecie uzytkownika
anka - 2014-06-02 15:39:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli pewnie zatrudniaja na umowe zlecenie, nie? jak tak godzin pilnuua i trzeba odrabiac.. a jak relacje z kierownikiem, bo miedzy pracownikami widze ze srednio.. warto aplikowac do idea banku? nie chodzi mi o zawieranie przyjazni, tylko o rozwoj i dobrą pensję. ktos cos pomoze?
zdjecie uzytkownika
monika - 2014-06-24 11:31:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2012-08-06 15:39:23]:
Nie tylko dostają się ludzie po znajomości do pracy! ja nie miałam żadnych znajomości i dostałam się. Ci po znajomości są pod jarani maksymalnie, że będą pracowali na słuchawkach..jak na pracę niezły zaszczyt:)
zdjecie uzytkownika
anka - 2014-06-25 16:35:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@monika, skoro tam pracujesz to moze Ty odpowiesz na moje pytania ktore zadalam nad Twoim postem? dzieki z gory
zdjecie uzytkownika
luki 21 - 2014-06-28 14:35:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca marzeń i Bank moich marzeń hehehe zawsze marzyłem by pracować w idea banku na słuchawkach hahahaha.
Żartowałem,;-)
zdjecie uzytkownika
marek - 2014-06-30 18:59:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć, Interesuje mnie stanowisko Specjalisty ds. IT w Idea Banku. Mam niedługo rozmowę kwalifikacyjną i chciałem sie zorientować jakie są widełki płacowe i na jaki typ umowy moge liczyć. proszę o pomoc :)
zdjecie uzytkownika
asia - 2014-07-02 14:45:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kurcze, coś sporo tych stanowisk rusza z tego co widzę :D ja się z kolein chciałam dowiedzieć jak to jest z ta praca jako Asystentka Oddziału. jestem po administracji i mam za sobą jedne trzymiesięczne praktyki i zastanawiam się czy Idea Bank to miejsce dla mnie. spełniam te wymagania o których piszą w ogłoszeniu tylko ten kurs musze jeszcze zrobić. orientujecie się może w widełkach? bo jestem zielona i nie wiem nawet jaką kwote podać na rozmowie, dzięki :)
zdjecie uzytkownika
gerrard - 2014-07-05 01:10:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jednym słowem: tragedia. Szukają białych murzynów do obdzwaniania niezainteresowanych kompletnie, niekiedy wręcz wrogo nastawionych "potencjalnych" klientów. Gdyby chociaż mieli jakiś dobry produkt na sprzedaż a tymczasem ich produtku to g... przez duże G. Zwykłe naciąganie i żerowanie na naiwności i tak biednych polskich przedsiębiorców (w końcu zdecydowanie żaden z nich nie jest ubekiem i nie dorobił się miliardów w kilka lat jak pan Czarnecki). Zdecydowanie odradzam jakikolwiek kontakt z tym bankiem (jak i innymi instytucjami LC) i nieważne czy jako klient czy pracownik, po prostu od takich szemranych instytucji lepiej trzymać się z dala.
zdjecie uzytkownika
Aystent - 2014-07-07 19:17:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, natrafiłem ostatnio na ogłoszenie na opiekuna klienta. zastawiam się czy to jest ppraca jak w call center czy może to jest coś bardziej rozbudowanego i bardziej kreatywnego ? potrzebuję stałej umowy, a jak czytałem to Idea Bank chyba takie daje. Ostatnio miałem śmieciową umowę i zostałem zwolniony z dnia na dzień z poprzedniej pracy i dobrze się to nie skończyło.
zdjecie uzytkownika
zielonylistek - 2014-07-10 19:41:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam mam pytanie bo chciałbym aplikować do idea w wawie ale interesują mnie zarobki jako opiekun klienta obecnie pracuje pracuje ale szukam czegos z wieksza inspiracja i standardem i jak to jest z tymi urlopami
zdjecie uzytkownika
kolega - 2014-07-11 08:49:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Idea Bank zanim zatrudni osobę sprawdza ją w rejestrach długów , więc jeśli masz niezapłacony mandat to zapomnij o pracy w tym banku.
zdjecie uzytkownika
Pan Myszka - 2014-07-11 12:29:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja też znalazłem ogłoszenie do pracy w Idea Banku, które mnie mocno interesuje. Chodzi o młodszego specjalistę w departamencie obsługi klienta. Chyba mocno się rozrasta coś ten nowy bank, bo a to reklamy w tv a to coś... a jak patrze na ogłoszenia pracodawcy w necie to w każdym regionie ileś tam osób jest potrzebnych. na prawde widać, że chcą zatrudniać. To sobie pomyślałem, że szybko nie upadną i warto będzie mi złożyć do nich swoje CV Tylko martwi mnie ta opcja z mandatami, bo szczerze powiem, że nie wiem czy zapłaciłem każdy. można to jakoś sprawdzić? poza tym może ktoś jest takim opiekunek klienta i przybliży mi jego pracę...
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-28
Żródło: pracuj.pl
Tarnów
(małopolskie)
Idea Bank S.A. poszukuje kandydatów / kandydatek do pracy na stanowisko: Dyrektor Oddziału Miejsce pracy: Tarnów Nr ref.: IB/DO/TARObowiązki:Planowanie i koordynacja działań podległego zespołu, w szczególności w zakresie efektywnej sprzedaży oferowanych produktów,Bezpośredni udział w procesie sprzedaży,Realizacja założonych dla podległego oddziału celów sprzedażowych,Budowanie i utrzymywanie długotrwałych relacji z Klientami Banku,Kształtowanie
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
nie polecam stanowczo - 2014-07-13 13:29:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałam na stanowisku doradca ds kredytów - obrotomierz - ludzie w większości nie odbierają telefonów, a jak odbiorą okazuje się że klient ma/miał na głowie komornika itd. i nie może dostać kredytu - a target jakimś sposobem trzeba wyrobić - a potem tłumaczenie kierownilowi dlaczego nie ma targetu - nie przechodzi tłumaczenie że nie ma bo ludzie ie odbieraja itd. - tam nie ma logiki - to korporacja licza sie tylko cyfry i wyniki - odradzam stanowczo - szkoda nerwów i zbędnego wysiłku
zdjecie uzytkownika
Pan Myszka - 2014-07-14 15:25:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a orientujecie się czy to na każdym stanowisku obsługi klienta są takie ciężkie warunki? mnie interesuje ten młodszy specjalista, domyślam się, że to też praca dotycząca odbierania/dzwonienia telefonicznego. chyba, że jestem w błędzie to mnie wyprowadźcie. jeszcze się waham co zrobić i czekam na opinię.
zdjecie uzytkownika
kamil - 2014-07-18 20:55:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hehe widzę że wszędzie są ludzie którym się nie chce pracować i tyle. Wszędzie trzeba zapylac to norma, praca to polowa życia. Jezeli ktoś był na tyle odważny ze zainwestował i daje ludziom prace to trzeba to uszanować. Sprzedaż, doradztwo, telemarketing - wiadomo o co chodzi, nie musisz mieć wyksztalcenia tylko to "coś" i zarabiasz. Jezeli się komuś nie chce pracować niech idzie za marne grosze gdzieś do małej firmy. Pamiętajcie, do pracy rodacy a potem zachcianki i marzenia prywatne.
zdjecie uzytkownika
pio - 2014-07-21 16:22:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gerrard - 2014-07-05 01:10:47]:
Ogólnie: 90% znawców na forach pracy to frustraci nienadający się w większości do jakiegokolwiek zajęcia. Nie polecam osobom poszukującym pracy czerpania informacji z tego typu wywodów. Co do naciągania, urlopów, kasy itd to po to człowieku masz kodeks pracy, żeby go używać. A do Ciebie: "Gdyby chociaż mieli jakiś dobry produkt na sprzedaż(...)." Może kredyt na -5%? Dałbyś radę ze sprzedażą takiego produktu?:)
zdjecie uzytkownika
Pan Myszka - 2014-07-22 14:02:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli tak jak myślałem, nie są potrzebne jakieś wielkie CV do pracy jako specjalista w departamencie obsługi klienta. to jeśli chodzi o to "coś" to chyba dopiero wychodzi dopiero w trakcie pracy i nie za bardzo da się sprawdzić to wcześniej. Pewnie dużo zależy od nastawienia i tego czy na prawdę chce się to robić, czy może to jest bardziej ostateczność w poszukiwaniach pracy. Wiadomo - trzeba szanować pracę, bo teraz często bywa ciężko ze znalezieniem nowej i nie ma co narzekać na wszystko i wszystkich.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie idea bank
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x