brak logo

Idea Bank

Warszawa

Opinie o Idea Bank

Nik 2016-03-17 15:03:07
A jakie Pan ma możliwości lepsze niż tutaj w firmie, jest naprawdę lepiej czy pan tylko tak trochę nagina fakty, żeby ludzi nabrać? Nic nie sugeruje, pytam tylko.
Jacek 2016-03-20 00:14:57
Ale po co tak nerwowo od razu? Wszyscy wiemy, że zwolnienia poszły ale wiemy też, że nie tylko u nas. To akurat każde dziecko wie, wystarczy z ludźmi z branży pogadać.
Michoś 2016-03-20 11:20:06
Dokładnie. Niestety zwolnienia to nieodłączna część działania firmy, tak jak i rekrutacje. Nic się na to nie poradzi. Mimo tego, że mają obecnie sporo ofert, myślę, że spokojnie znajdą kogoś np. na doradcę klienta, bo zapewniają umowę o pracę i szkolenia.
Windykacja 2016-03-25 18:53:39
Tak jak pisał poprzednia osoba co do Domaniewskiej 45, ludzie jak roboty, więś z Lublina zjechała... niestety jak i dyrektor i dyrektorka o windykacji niema żadnego pojęcia... zarobki ok 1900 netto.. o premi zapomnij , warunki zmieniaja się co 3 miesiace... i tak w kółko...
3
maria 2016-03-28 14:21:16
nie chce mi się wierzyć, że na takim stanowisku jest taka niska pensja @Windykacja a poza tym wyśmiewanie ludzi tylko dlatego, że nie są z Warszawy jest naprawdę bardzo słabe
Iza 2016-03-28 22:31:24
Nie bardzo rozumiem, jakie ma znaczenie kto skąd jest, gdy jedziemy na tym samym wózku (zakładam, że siedzisz z nami na Domaniewskiej). @Windykacja sorry, ale to nie jest dla mnie żaden argument. Serio.
staszek 2016-03-30 15:37:00
no i jest teraz praca na stanowisku jako Product Manager ds. procesów i produktów transakcyjnych bo spokojnie można zarobić do 3 tys z tego co widze z oferty pracy.
paula 2016-04-07 21:37:55
Jakie zarobki w windykacji specjalista. Proszę opiscie jakie warunki godziny pracy podstawa itp???
anonim 2016-04-19 15:09:36
Prosze was o opinie o pracy na Domaniewskiej w dziale kredytow, zostalem przyjety i zastanawiam sie co zrobic. co mi sie rzucilo w oczy to jak dla mnie ogromy cel. Czy da sie go w ogole zrobic? jak zrobie to wyrzucaja?
Damian 2016-04-19 16:40:07
Witam,
Jestem pośrednikiem finansowym i poszukuję doradcy Idea Banku, a skoro Pan zaczyna to myślę, że moglibyśmy nawiązać współpracę... Czy byłby Pan zainteresowany?
Proszę o kontakt na maila konkretnefinanse@gmail.com
Pozdrawiam
1
Damian 2016-04-20 10:27:01
Witam,
Jestem pośrednikiem finansowym i potrzebuje do współpracy osobę z IB, a skoro Pan zaczyna to na pewno warto byłoby porozmawiać. Jeśli jest Pan zainteresowany proszę o kontakt na maila: konkretnefinanse@gmail.com
Pozdrawiam
maciek 2016-04-26 22:25:28
Powiem Wam że to jest jakaś masakra....a ci co wypisuja takie bzdury na GoWork powinni dostać bana!!

Oferują umowe o pracę? Tak ale na 1/16 etatu !!! myślałem że takie cuda to tylko w ochronie. Porażka totalna, nie mam słów...
Koza 2016-04-28 23:35:19
Da się, da się - tylko się musisz przyłożyć, jak wszędzie. Nie przerażaj się, nie zniechęcaj, potraktuj jak wyzwanie i okazję do zdobywania doświadczenia. Zobaczysz, że szybko się wdrożysz i wszystko będzie wydawało się łatwiejsze, niż na starcie. Jak przyszłam, to też się trochę czułam wystraszona, ale jak mówią... strach ma wielkie oczy. ;)
2
sgas 2016-04-29 16:04:29
Bardziej chodzi o to, że można dostosować grafik np do planu zajęć.
Iwona K. 2016-04-29 23:46:05
Wszystko można, jeśli się chce. Tylko trzeba iść i się dogadać. Nigdy nie miałam problemu ani z grafikiem, ani z kontaktem z kierowniczką póki co. Dobrze mi się pracuje póki co i spokojnie.
Stone 2016-04-30 23:52:11
A nie pomyślałeś stary, że różni ludzie mają różne umowy? Nie możesz mieć do nich o to pretensji przecież.
maciek 2016-05-01 18:52:55
Stone, to jest forum pracowników IB i potencjalnych kandydatów a nie miejsce na płatne wpisy działu HR Idea Bank. Nie rozumiesz tego?

Z relacji znajomych którzy kiedyś pracowali w IB dowiedziałem się że całe działy pracują tam na 1/16 etatu + 2. umowa- UoD także to nie jest jednostkowy przypadek ale ogólnofirmowa praktyka !

Jeśli wszyscy w dziale pracują na takich warunkach to dla ciebie jednego na pewno nie zaproponują normalnej umowy szczególnie jeśli dopiero zaczynasz :)

Stone, nie pomyślałeś o tym? Wierzysz w bajki ze dla swiezaka w dziale bank zaproponuje lepsze warunki niż kierownikowi tego działu?? Wolne żarty.
staszek 2016-05-05 12:25:36
wydaje mi się, że spokojnie można u nich zarobić do 3 tys średnio, bo jest oferta pracy jako Młodszy Specjalista ds. Windykacji Telefonicznej i to wygląda naparwde dobrze.
Milena 2016-05-08 20:43:47
Ktoś coś usłyszy, nie wie dokładnie o co chodzi i tak właśnie powstają plotki. 1/16 to jedno z rozwiązań formalnych, resztę etatu też masz tylko inaczej rozpisaną z tego co wiem. Sprawdź dokładnie, bo nie do końca jest tak jak piszesz.
maciek 2016-05-10 19:39:14
"Ktoś coś usłyszy, nie wie dokładnie o co chodzi i tak właśnie powstają plotki"- no właśnie Mileno. Ale kłania się również "czytanie ze zrozumieniem".

Naucz się, że zanim skomentujesz i ocenisz czyjąś wypowiedź to najpierw wypadałoby ją na spokojnie przeczytać .
Tak naprawdę napisałem dokładnie to samo co ty w odpowiedzi. Tylko że ty kompletnie tego nie zrozumiałaś :P
1
Milena 2016-05-10 20:47:39
Ja wiem, co napisałeś i czytam ze zrozumieniem. Ale nie wszyscy czytają i jeszcze sobie dopowiedzą do tego całą historię, włącznie z nadinterpretacją kwestii zarobkowych. ;) A tak nawiasem - z tego co mi się obiło o uszy, to firma podobno odchodzi od tych rozwiązań, więc raczej długo się tą cząstką etatu nie nacieszysz. ;)
Karoo 2016-05-11 16:43:59
A żeby was wszystkich zwolnili z tego piep...nego parabanku, naciągacze.
Alfa 2016-05-11 19:56:17
Jak ja lubię takie konkretne wypowiedzi! ;) Może napiszesz o co chodzi, zamiast spamować nas takimi zarzutami, bez słowa uzasadnienia?
Andrzej 2016-05-25 22:25:16
Ja dopiero zacząłem pracę w Idea Banku, ale muszę przyznać, że mi się podoba. Oczywiście nie jest łatwo, ale pokażcie mi pracę lżejszą od powietrza, nigdzie nie ma lekko - wszędzie się trzeba wykazać. Podoba mi się praca z klientem, zresztą lubię kontakt z ludźmi, a tutaj mam go naprawdę sporo. Dobre miejsce do zdobywania doświadczenia i rozwijania się.
Waldek 2016-06-04 07:22:36
W Warszawie jak regionalny przyjeżdża na wizytę do oddziału to cały oddział trzęsie się ze strachu. Można nabawić się depresji w tej firmie.
curious 2016-06-06 13:17:23
Witam, czy ktoś jest w stanie napisać jakie zarobki netto na start są możliwe na stanowisku Doradca klienta online ds. produktów bankowych? Czy jest to umowa o pracę pełen etat czy jakieś kombinowanie z cząstkowym etatem na papierze. Z góry dziękuję za odpowiedź.
1
mimi 2016-06-08 10:08:17
rozwieje wątpliwości co do "1/16" etatu. Pracowałam, tak faktycznie było. Bałagan w banku niesamowity. Na czysto zarabia się mniej niż na kasie w biedronce.... niestety
e] 2016-06-08 22:11:56
a ciekawe ile etatu ma Młodszy Specjalista ds. Telefonicznej Obsługi Klienta - a poza tym boję się czy nie trafię na tym stanowisku na typową robote jak w call center
Kadant 2016-06-12 18:14:15
@Waldek - a widziałeś gdzieś, żeby się nikt kontroli nie bał? Zawsze się stoi na baczność, jak szefostwo wpada. Niezależnie od branży. ;)
2
staszek 2016-06-12 23:03:34
Hej, wiecie czy ogłoszenie na specjalistę ds. automatyki przemysłowej jest wciąż dostępne? Mam odpowiednie doświadczenie w tym zakresie, a na zarobki nie trzeba narzekać.
gosiam 2016-06-21 15:13:10
Czy ktoś się orientuje jak wygląda praca asystentki oddziału i jakich zarobków można się spodziewać na tym stanowisku?
3i 2016-06-21 15:15:17
kochani a wiecie może coś na temat programu „Inkubatory przedsiębiorczości”, i czay to dalej działa? będę wdzięczna za każde infio konkretne, z góry dzięki
kamikaze 2016-06-24 21:03:26
gosiam, z pracą jako asystentka to jest zwykle tak, że na wysokość zarobków wpływa posiadane doświadczenie. I nie tylko w Idea Banku, tak jest po prostu wszędzie. Najlepiej byłoby gdybyś zapytała u źródła, bo nie sądzę, by Ci tu ktoś napisał konkretną kwotę. ;)
qarkadia 2016-06-24 22:24:31
ja na asystentkę miałam iść ale odpuściłem, teraz celuję w stanowisko doradcy klienta, licząc oczywiścioe na kokosy z systemu prowizyjnego - a poza tym przekonały mnie benefity:opieka medyczna, karnet sportowy, ubezpieczenie na życie
Amina 2016-06-29 21:35:43
Niestety, muszę Cię rozczarować. Od jakiegoś już czasu nie ma.
3e4r 2016-06-29 22:03:19
no to probuj w kilku miastach teraz poszukuja raczej bedziesz odpowiedzialna miedzy innymi za budowanie i obsługę portfela klientów z segmentu małych i średnich przedsiębiorstw,sprzedaż produktów i usług bankowych dedykowanych głównie klientom MŚP..
Marta 2016-06-30 22:22:55
A skąd to wiesz? Pracujesz tam czy to po prostu informacja znaleziona w necie ?
kiełbaska 2016-07-01 08:53:32
a wiecie może czy opłaca się w tej firmie zostać internetowym doradcą finansowym? niby oferują "atraKCYJNY system wynagrodzenia" - ale to co oznacza w praktyce?
xyz 2016-07-01 23:38:46
Witam.

Pracowałem jako programista .net w Idea Money, czyli jednej ze spółek L.Czarneckiego dobrych kilka lat temu i część rzeczy mogę potwierdzić, części zaprzeczyć. Wiadomo, nie ma jednej, jedynej prawdy objawionej i sporo zależy od konkretnego stanowiska oraz konkretnej osoby, więc jak to było u mnie?

Pracowaliśmy wymieszani z innymi ludźmi ze spółek L.Czarneckiego, czyli w moim zespole było kilka os. z Idea Banku, a nierzadko się zdarzało (po którejś z przeprowadzek), że miałem obok siebie ludzi z Home Brokera, albo innych spółek. Zresztą dział graficzny IM z którym współpracowaliśmy robił swoją robotę dla wszystkich spółek w grupie. My też robiliśmy część softu dla nas, a część dla IB.

Co do finansów i umowy, ja dostałem umowę o pracę na czas określony na jakieś 4 lata, ale zanim ten okres się skończył to odszedłem :) Co do stawek, to ktoś tutaj podał 3k brutto, co mogło wynikać np. z faktu pierwszej pracy lub braku umiejętności targowania się takiej osoby. Ja miałem trochę więcej netto przy UoP (+ zdarzyła się premia za terminowe oddawanie projektów, które były pozytywnie weryfikowane w wyznaczonym terminie), więc jakiejś specjalnej tragedii nie było, choć na Warszawskim rynku da się wyciągnąć więcej.

Administratorzy oraz serwisanci (bardzo sympatyczni ludzie) mieli jeden open space, z którego zarządzali wszystkim. W ich przypadku 1/8 etatu w każdej spółce wydaje się uzasadnione, jako dostęp do informacji poufnej wg. różnych regulaminów banków, ale ja w to nie wnikam. U nich pensje niestety były niższe niż u programistów, ale to w dużej mierze wynika ze specyfiki zarobków obowiązującym obecnie na Warszawskim na rynku pracy.
mariusz 2016-07-02 09:13:51
@xyz a jak jest u nich z praktykami letnimi? Wydajesz się doświadczony jeśli możesz pomóc i podpowiedzieć czy warto, będę wdzięczny
R 2016-07-05 13:18:04
również jestem ciekawy jak wygląda sytuacja z praktykami
staszek 2016-07-05 14:25:36
Na razie nic nie wiadomo odnośnie praktyk, kiedyś faktycznie dawali taką możliwość dla studentów i dla absolwentów i zastanawiam się jak można u nich się dostać.. z ofert pracy jest tylko taka jako Specjalista w Biurze Zarządzania Relacjami z Klientem.
R 2016-07-05 18:04:57
była oferta praktyk letnich u nich w tym roku
Tomek 2016-07-05 18:05:05
W Oddziałach panuję duży bałagan, nowych doradców starsi mają w nosie, trzeba uczyć się na swoich błędach, pracowałem przez rok , nigdy bym nikomu ze swoich znajomych nie polecił założenia lokaty czy kredytu w IB. Bałagan, oszukiwanie klientów no i drogo.
Walik 2016-07-05 18:44:13
Tak to prawda z tą ofertą praktyk, oczywiście, że taka była, więc generalnie jeśli ktoś może się tym jakoś zająć i chce, to niech wysyła nadal, szukają też Doradców Klienta, moim zdaniem jest sporo miejsca dla wszystkich zainteresowanych ja polecam wszystkim
kornel 2016-07-07 14:42:44
Lipa, z tą 1/16 etatu. ja teraz podpisywałem umowę o pracę w Stefczyku i normalnie na cały etat mi dali.
kornel 2016-07-07 14:43:11
Lipa, z tą 1/16 etatu. ja teraz podpisywałem umowę o pracę w Stefczyku i normalnie na cały etat mi dali.
rtgfgh 2016-07-07 16:11:56
@kornel no wiesz moze to po prostu zaezy od stanowiska sadze ze na kazdym moze to inaczej wygladac..
Komendant 2016-07-20 20:40:56
Kornel, ale to nie jest tak, że masz umowę na 1/16 i to wszystko. Po prostu jest rozbijali na kilka spółek wcześniej, skoro w każdej miałeś wgląd w jakieś dane. Teraz z tego co wiem, to już od tego odchodzą. Ja nie miałem takiej umowy na przykład.
r 2016-07-20 20:46:13
a Młodszy Specjalista ds. Wsparcia Sprzedaży to dobrze u wa ma?
Zostaw swoją opinię o Idea Bank - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Idea Bank