Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Idea Bank

Pracowałeś w firmie Idea Bank i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
top10 - 2014-11-02 08:21:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
:) Dzień dobry. 8 rano, niedziela. Nie wiem dlaczego, ale naszlo mnie by sprawdzić jakie są opinie na temat banku, a dokładnie działu w którym pracuje. Udało się... Nie najlepsze... Dziwi mnie to. Tam gdzie ja pracuje przeszło rok jest ...Dobrze :) umowa o prace, Multisport, Medicover. Co do ludzi- rożni, rzeczywiście jest spora rotacja ludzie odchodzą z rożnych powodów. Malo kto jest zwalniany, raczej starają się przenieść. Kasa... Bardzo dobra. Nie podam cyfr, ale myślę, ze każdy byłby zadowolony. Co do produktów... Ja zajmuje się depozytami. Na nic tak na prawdę nikogo nie namawiam. Przedstawiam ofertę, porównuje ja do innych z rynku, i albo się podoba, albo nie. Idea ma dobre produkty to ma i klientow . co do atmosfery ... Nie mogę narzekać, sami młodzi ludzie, dużo śmiechu i integrowania się... ;) Ciśnienie? Jest. Bawią mnie opinie ludzi mówiących o wyścigu szczurów, czy persji. To jest sprzedaż. Codziennie przez nasze ręce przechodzą ogromne sumy pieniędzy. W tej pracy potrzeba ludzi zdeterminowanych z nastawieniem na cel. I sprawdzonych! Sprawdź się , a będziesz mieć spokój i więcej hajsu. Ten kto odnalazł się w sprzedaży wie o czym mowie. Tu jest tak, ze im wyższy target tym więcej zarabiasz... Zapewniają zasób... Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Aaaa i premie wyplacaja sporo później. Ale max 14dni. Pracuje na stanowisku Internetowy Doradca Finansowy w dziale Depozytów. :) pzdr.
zdjecie uzytkownika
Supcio - 2014-11-03 14:07:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Top10 jestem pod wrażeniem tego co tutaj napisałeś, że Tobie się chciało pisać dokładnie jak wygląda Twoja praca - na rpawdę jestem pod wrażeniem że niektórym jeszcze czasem się chce. Teraz poszukuje jakiś ogłoszeń od ideabanku chociaż pewnie w tym okresie bedize ciężko i trzeba będzie poczekac
zdjecie uzytkownika
amelia - 2014-11-03 22:13:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [m - 2014-07-29 20:03:19]:
napiszcie o stanowisku trener klienta biznesowego, ciagle rekrutuja.mam niedlugo rozmowe o prace.
zdjecie uzytkownika
top10 - 2014-11-13 14:41:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zależy na czym komu zależy i czy ma sumienie to może się tam odnajdzie lub nie. 99% osób na domaniewskiej to "internetowi doradcy" = CALL CENTER. top10 nie musi namawiać.. rozbawiło mnie to, banki(instytucje) Czarneckiego należą do najbardziej upierdliwych. Obdzwoniłem wszystkich nie chcieli mi dać nowej bazy i zmuszali do obdzwaniania tych samych, WSTYD! Zwolnili mnie (uprzedzili mnie;]) za krytykę procedury zakładania konta. Klienci narzekali przez tel postanowiłem wiec zalozyc je sam dla siebie. Trwało to bardzo długo, zgłosiłem reklamację i za to zaproponowali mi za porozumieniem stron, nie traktujac mnie jako klienta z zewnatrz tylko odpowiedzili wenatrz.
2000 brutto + premia. najgorsi 500, wiekszosc do 2k, niektorzy 10-25k i tak do usranej smierci podejrzewam pracowałem to 2 lata temu i jak czytam nic sie nie zmienia
Jako 1 praca dla młodych bezrobotnych czy studentów OK, zeby nauczyc się czego unikać w przyszlosci. Dla mało ambitnych nie rozwojowych pazerniaków i srok na ktorych CZYJEŚ zera na koncie robią wrażenia to nawet praca na dłuzszy czas!

Na plus:
Możliwość zarobienia sporej kasy, jak się uda to można zarobić roczną pensję i stamtąd czmychnąć
Młodzi ludzie, wyluzowana góra która nie usiłuje patrzeć na Cb z chmur
Konkurencyjna oferta banku, nie jest zbyt trudno sprzedawac = wciskać

Na minus:
Atmosfera, nie mozesz zrobic sobie herbaty o 9:01 tylko musisz ja wypic do 8:55
Pracownik nie jest traktowany idealnie tylko jak maszynka do zapychania portfela Czarneckiego
Kolejki do jednego kibla i tłok w kuchni
Lokalizacja i dojazd
2 zmiany
Szklany sufit, ciężko się przebić choc bywaja ciekawsze rekrutacje wewnetrzne
Nic się nie rozwijasz po 2 miesiacach bedziesz klepał to samo do końca życia
Mega rotacja
Mała powierzchnia, duchota
Długo się czeka na premie za moich czasów do 3miesiecy ale zawsze rozlicza
oferty dobre ale kombinowane, depozyt = polisolokata, skomplikowane, niektorzy klienci ich nie rozumija inni twierdza że są oszukancze, niepewne.
zdjecie uzytkownika
robot - 2014-11-13 14:56:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie placa za nadgodziny malo Cie nie zjedza wzrokiem jak wychodzisz, obdzwoniles cale baze ale narzucony cel jeszcze nie został zrealizowany, tym co siedza do 22 wrzucaja lepsza baze za to ze siedza juz 14h w pracy, chetni moga przychodzic dzwonic w sobote zeby nabijac target.
zdjecie uzytkownika
Patrycja - 2014-11-19 18:45:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hejka
jutro mam rozmowe kwalifikacyjna w idea banku w radomiu czy ktos moze wiec jak wyglada rozmowa kwalifikacyjna o co pytaja
pozdrawiam
Patrycja
zdjecie uzytkownika
olga - 2014-11-22 13:04:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
mam rozmowe na OPIEKUNA KLIENTA czy to fajna praca?
zdjecie uzytkownika
potencjalny - 2014-11-26 20:08:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,
Aplikuję na stanowisko: Internetowy Doradca Finansowy
Bardzo proszę o opinie na temat tego stanowiska, obowiązków, zarobków.
Miejsce pracy: Warszawa Domaniewska
zdjecie uzytkownika
danielekkkk - 2014-12-02 21:07:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiecie co zaciekawiło mnie to że tu niektórzy przede wszystkim słoiki to by ciało sprzedały żeby ktoś tu z obecnych im pracę zalatwil.
"napisz bo mam pytanka na maila" albo "liczę na ciebie". Te słoiki to plaga dla warszawiaków.
Tak jak w Ib słoiki ściągają z wiosek swoich bra i kuzynów itp. Na szczęście ja z takimi nie gadam i tak uważam ze jak się z nimi nie zadajesz tylko robisz robotę i wychodzisz to praca świetna bo tak naprawdę pamiętajcie jak jesteście lepsi a ktoś o was dużo wie to zawsze wam świnie podłoży zawsze uważajcie na słoika moqie serio najlepiej nie gadaj za dużo prucz tak ok niewiem może tylko tyle a będziesz mieć miła atmosfere
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2014-12-03 23:33:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Również aplikuję na stanowisko Internetowego Doradcy Finansowego
Jestem po pierwszej rozmowie - telefonicznej, teraz czeka mnie druga - osobista w oddziale.
Również będę wdzięczny za o opinie na temat powyższego stanowiska, obowiązków, zarobków.
Miejsce: ul.Domaniewska 39, Warszawa
zdjecie uzytkownika
taki sloik - 2014-12-08 15:32:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [danielekkkk - 2014-12-02 21:07:40]:
A ty skąd jesteś - rodowity warszawiak? jeśli tak to pardon! ale wątpię. Nie pochodzę z Warszawy, ale mogę stwierdzić, ze najgorsze świnie to osoby twojego pokroju - cwaniaki - bumelanci. Robią robotę ślizgając sie na innych, obrabiając tyłek....Najgorsze zachowanie spotkało mnie właśnie od takich słoików (warszawiaków!) jak ty - chamskich, nieserdecznych - zapewne rocznik 90 ty...gówniarstwo - antyspołeczna plaga...Za to rodowici warszawiacy sa ok - z nim mam bliski kontakt.A to jak pracujesz zależy od wychowania i edukacji..a nie skad pochodzisz.
zdjecie uzytkownika
słoik - 2015-01-07 13:44:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Marcin - 2014-12-03 23:33:03]:
Jak na rodowitego mieszkańca Warszawy strasznie dużo błędów ortograficznych i stylistycznych. Widocznie duża rotacja i przyjmują wszystkich nawet niedouczonych.
zdjecie uzytkownika
Tymon - 2015-01-07 18:50:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a czy pracował ktoś jako Młodszy Specjalista ds. Telefonicznej Obsługi Klienta? praca ul. przyokopowa 33. Podobno tylko odbieranie połączeń przychodzących.
zdjecie uzytkownika
sandera694 - 2015-01-09 00:34:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, ponawiam pytanie Tymona, we wtorek jadę na rozmowę kw. na przyokopową - stanowisko młodszego specjalisty ds. tel. obsługi klienta, proszę o wiecej info... chcę za wszelką cenę zmienić swoją dotychczasową pracę, dośw. 7 lat w sprzedaży, nie wiem czy ryzykować... kazda opinia się przyda
zdjecie uzytkownika
Tomej - 2015-01-14 04:45:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Prace mozesz stracić w każdej chwili nawet na okresie próbnym. Marne grosze, zero realizacji targetu w godzinach pracy. Chyba ze będziesz zostawał do 20 każdego dnia. A nawet jak uda sie kogoś umówić to potem i tak jest pretensja ze klient nie przyszedł i to tylko i wyłącznie Twoja wina. Ciągła presja na maila ze czemu tak mało spotkań sie umowilo. Ciągłe pisanie raportów ze będziesz sie bardziej starał itp. Nie polecam nikomu!!!!
zdjecie uzytkownika
Brolly - 2015-01-28 16:00:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,

Jakie są wasze opinie o ich infolinii na przyokopowej 33 ? warto tam iść ? Przoszę o opinie
zdjecie uzytkownika
kkkk - 2015-01-28 20:53:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Podczas rozmowy kwalifikacyjnej Pani od HR powiedziała, że podstawa wynosi 2000zł brutto plus rzecz jasna prowizja.

Jesli ktos sie naprawde stara ile moze zarobic??
zdjecie uzytkownika
EWA - 2015-01-29 10:49:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w Idea Banku od 5 miesięcy i jestem zadowolona z premii, można naprawdę sporo zarobić. Polecam!!
zdjecie uzytkownika
idealna :) - 2015-01-29 13:41:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olga - 2014-11-22 13:04:08]:
też byłam na rozmowie w idea banku w Radomiu na stanowisko doradca klienta. dostałam info, że jak będą zainteresowani moja osoba to zadzwonią do mnie na kolejny etap rekrutacji. Rozmowa spoko, osoba prowadząca też oki, polecam :)
zdjecie uzytkownika
zosia - 2015-02-04 18:41:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, tez jestem zainteresowana opiniami na temat stanowiska Specjalista ds. Telefonicznej Obsługi Klienta, ktoś, coś?
zdjecie uzytkownika
warzawianka - 2015-02-06 21:25:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [danielekkkk - 2014-12-02 21:07:40]:
a z Ciebie taki warszawiak że z błędami ortograficznymi piszesz. BRAWO !!! Ja jako rodowita warszawianka powiem tak Danielku, przynosisz nam wstyd swoim ograniczeniem i niedouczeniem :)
zdjecie uzytkownika
Kubek - 2015-02-06 21:50:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pamiętajcie sa ludzie mądrzy i ci z warszawy. co to ta warszawa jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
IdeaOut - 2015-02-15 21:26:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dla osób zastanawiąjących się nad podjęciem pracy na stanowisku Opiekun Klienta:

Plusy:
- normowany czas pracy,
- nikt nikogo nie zmusza do brania nadgodzin,
- umowa o pracę,
- raczej miła atmosfera pracy,
- mimo wszystko można zarobić,
- wysokie standardy pracy jak na CC,
- relatywnie sporo przerw.

Minusy:
- praca mega nudna (no chyba, że ktoś lubi klepać w kółko to samo),
- trzeba się niewspółmiernie dużo napracować w stosunku do możliwej premii,
- oszczędności, oszczędności i jeszcze raz oszczędności ... na pracownikach oczywiście ;)
- ciężko zrobić target w standardowym czasie pracy (konieczność zostania w pracy z własnej woli),
- słaba oferta banku.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spotkanie w siedzibie firmy na Domaniewskiej, rekrutacja prowadzona przez specjalistkę razem z odpowiednim Supervisiorem. Miła atmosfera bez spiny. Po przejściu rozmowy 7-dniowe szkolenie (płacone 5 zł/h) zakończone testem wiedzy.
Pytania: Opisać etapy rozmowy sprzedażowej.
Jakie ma się plany zawodowe.
Jakie są rodzaje produktów bankowych
zdjecie uzytkownika
IdeaOut - 2015-02-15 21:33:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma obskurniaków i an dorobku. Stara się zarobić na skomplikowanej ofercie kredytowej. przypina sobie łatkę banku dla przedsiębiorców. W rzeczywistości nic odstającego od innych firm
zdjecie uzytkownika
Student - 2015-02-28 13:34:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A chętnie biorą do rpacy w CC studentów czy za dużo godzin trzeba robić i ciężko to pogodzić ze studiami. Fajnie jakby ktos się wypowiedział najlepiej jakieś student, bo potrzebuje takiej pracy którą ze studiami można pogodzić na spokojnie. Pozdrawiam i proszę o pomoc wszystkich.... macie jakieś informacje?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Idea Bank
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Idea Bank?
Zadaj pytanie