Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Idea Bank

Pracowałeś w firmie Idea Bank i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Pracownica - 2015-03-24 17:33:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie nigdy nie będzie tak żeby wszystkim pasowało. Ja tu pracuję od prawie dwóch lat i też nie raz narzekam, ale nie jest to (jakby wynikało z niektórych opisów [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Osobom, które zastanawiają się nad podjęciem pracy chciałabym zwrócić uwagę na jedną rzecz - opinie dodawane przez różnych pracowników (też byłych) dotyczą różnych gałęzi. Zupełnie inaczej jest w oddziałach niż na słuchawce. I tutaj też słuchawka słuchawce nie równa - zespół, który umawia spotkania to jedna bajka, sprzedaż telefoniczna za to zupełnie inna. A połączenia przychodzące to jeszcze zupełnie inny zespół. A pamiętajcie też, że ludziom którym pasuje nie za bardzo chce się wrzucać komentarze... To raczej standard w internecie... Swoją drogą też nie raz obserwuję ludzi, którzy przychodzą do nas do pracy i sorry ale jeżeli ktoś oczekuje, że będzie przychodzić do pracy przebimbać sobie 8 godzin to w każdej pracy będzie mu źle.

I jeszcze do Studenta:
Jeżeli chcesz pogodzić pracę ze studiami dziennymi - raczej nie realne, jest to praca na etacie. Z zaocznymi - nie ma najmniejszego problemu, sama tak robiłam, można liczyć na wyrozumiałość przełożonego w piątki.
zdjecie uzytkownika
net - 2015-04-04 15:36:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rada dla osób, które chcą pracować w sprzedaży, dobrze się w tym czują i interesuje ich dużo więcej niż podstawa:
praca na słuchawce przy połączeniach wychodzących w sprzedaży polecam. osoby zdeterminowane są wstanie zarobić spokojnie 6-7 tys miesięcznie, ale nie ma nic za darmo, napracować się trzeba. Dla obiboków tę pracę odradzam. Za darmo nikt tu nie otrzyma takiej kasy. Wszystko zależy od osoby i podejścia do pracy.
Z drugiej strony jaj ktoś napisał wcześniej : praca monotonna, cały czas wykonuje się to samo.
Trzeba sobie zdać podstawowe pytanie: wolisz pracować na słuchawce, mieć monotonną pracę, aktywnie sprzedawać i mieć satysfakcjonujące zarobki czy iść do pracy, gdzie zaczynasz od zarobków rzędu około 2500 ale rozwijasz się, zdobywasz nowe doświadczenia i budujesz swoje CV ?
Choć i w tej drugiej kwestii nie wiadomo jaki będzie finał za okres 3-4 lat, czy faktycznie po tym czasie będziesz zarabiał równie tyle co przykładowo na słuchawce przy sprzedaży.....
Wszystko jest kwestia indywidualną i bardzo subiektywną.
zdjecie uzytkownika
unnur - 2015-04-08 22:07:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję obecnie cc w Lublinie. sana koordynatorka jest ok, ale dalsze kierownictwo to koszmar. Kilkanaście razy dziennie dosieje się maila w kwestii , że za mało sprzedałeś dlaczego to jest nie sprzedane, przekroczysz minutę przerwę to już jest halo wielkim zaczynamy dzwonić o 12 15 itp.Jeżeli ktoś ma ochotę tego wysłuchiwać to proszę bardzo, tym bardziej ,że w of sytuacja jest jeszcze gorsza,nie pamiętam dnia kiedy wszystko było ok...Ogólnie na cc w openie i ib nie polecam pracy koszmar
zdjecie uzytkownika
kaaamyl - 2015-04-11 16:12:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [taki sloik - 2014-12-08 15:32:33]:
Odradzam wszystkim pracę w tej firmie! Zero szacunku dla człowieka , ciągłe zastraszanie mailami mobbing, wyścig szczurów , zero urlopów , beznadziejni koordynatorzy jednym słowem praca dla desperatów bez ambicji którzy dają sobą pomiatać!!!!
zdjecie uzytkownika
KLM - 2015-04-11 16:17:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [net - 2015-04-04 15:36:28]:
Kto to pisał net ?? pewnie jeden z koordynatorów- nie ma co się oszukiwać praca beznadziejna , dręczenie psychiczne i brak szacunku dla ludzi tylko czekać aż się wami PIP zajmie!!
zdjecie uzytkownika
Terror - 2015-04-11 16:34:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownica - 2015-03-24 17:33:06]:
"A pamiętajcie też, że ludziom którym pasuje nie za bardzo chce się wrzucać komentarze" to jeden z tekstów które mówiło się klientom którzy wrzucają przez telefon na Idea Bank -myślę że koordynatorzy którzy nie maja co robić w pracy siedzą na GO WORKU i próbują podbudować dawno już zepsutą reputację
Kolejny tekst -"Swoją drogą też nie raz obserwuję ludzi, którzy przychodzą do nas do pracy i sorry ale jeżeli ktoś oczekuje, że będzie przychodzić do pracy przebimbać sobie 8 godzin to w każdej pracy będzie mu źle" W Idea Banku nie przebimbasz 8 godzin bo terrorysci Ci na to nie pozwolą teksty typu "Czemu taka cisza"? "Dzwonicie?" "Co robisz?" " Ile dorzucisz" były co chwila często było tak ze dawali tak przetyrane bazy ze klienci nie odbierali juz telefonów jak się po 50 razy do nich z tym samym dzwoniło . Dziwne ze cisza jak nie było z kim gadać i rób tutaj sprzedaż . Ja nie wiem na czym? Chyba ze pupilki wchodzący w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownikom dostaną klientów którzy sami potrzebują kasy to można sprzedawać. Szkoda tylko ze później są stawiani za wzór ze można.Ostrzegam wszystkich którzy planują pracować w Idea Banku szkoda czasu i zdrowia.
zdjecie uzytkownika
Lublin - 2015-04-11 16:51:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jeśli ktoś planuje pracować w CC Lublin to niech się mocno zastanowi.Pracownicy są traktowani jak śmieci jak coś sprzedajesz to jesteś ok a jak masz gorszy okres (każdy może mieć)to masz 1000 maili co z tobą ,spróbuj wyjść o 17 to cie kierowniczka zamorduje wzrokiem.Tylko czekać aż wpadnie tam PIP.Mobbing to codzienność. Nie dadzą Ci szansy się wykazać jak nie będziesz od początku sprzedawał mimo ze możesz mieć dobre rozmowy ale trafia Ci się beznadziejni klienci no i tego nie przejdziesz .Ja nie wiem czy są tam osoby które pracują dłużej bo kto by tam wytrzymał, chyba trzeba mieć nerwy ze stali. Szczerze odradzam pracę w tej firmie!
zdjecie uzytkownika
ANA - 2015-04-13 12:23:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [M - 2015-03-05 16:01:35]:
A w jakiej placówce pracowałaś? I w jakim mieście?
zdjecie uzytkownika
major - 2015-04-14 16:33:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
zdjecie uzytkownika
Hans - 2015-04-14 18:24:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, czy pracował ktoś z Państwa na stanowisku mobilnego doradcy klienta Idea Bank?
zdjecie uzytkownika
ghm - 2015-04-15 18:39:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oferta pracy jaką składają jest gorsza niż przeciętnych firm na rynku (umowa o dzieło przy nieco wyższej pensji niż minimalna) co bardzo dziwi biorąc pod uwagę, że firma jest z sektora finansowego
zdjecie uzytkownika
Opinia - 2015-04-16 21:02:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Hans - 2015-04-14 18:24:30]:
CC w Lublinie Idea Banku to najgorsze CC jakie widziałem, ludzie omijajcie ta firmę szerokim łukiem oszukują na kasie,dręczą psychicznie pracowników i zmuszają do nadgodzin za które płacą marne grosze.
zdjecie uzytkownika
rozbawiona - 2015-04-17 23:37:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aż mi si śmiac chce z tych komentarzy, kt. czytam.
Pracuje od początku roku w IB w dziale depozytów. Sprzedaz jest, ostre cisnienie? nie..ale jak nie sprzedajesz to slabo zarabiasz, to proste. Gdyby nie cisneli to nikt by nie sprzedawal a oni przeciez z tego tez sa rozliczani. Ludzie...za pierwszy miesiac pracy, gdzie siedzialam na tylku i przedluzalamlokaty i sprzedawalam struktury zarobilam 7000zł. uważam że na 8 godzin dziennie to uczciwe wynagrodzenie, ale mowiac szczerze.. jesli nie umiesz sprzedawac to nie trac czasu.
zdjecie uzytkownika
exBankier - 2015-04-22 13:52:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mądryposzkodzie - 2015-03-09 22:19:27]:
I to niestety jest koniec dobrych Bankierów w tej firmie, Już maja problem z rekrutacja dlatego na rekrutacjach nie ma słowa o cofkach. Ten biznes już się nie opłaci. Jak sądzicie dlaczego jest tyle ogłoszeń że przyjmą do pracy, bo bank się rozwija bo wszedł na giełdę????? niestety nie bo Starzy Dobrzy Bankierzy umieją liczyć i odeszli do innych banków i firm gdzie się docenia pracownika i daje mu zarobić.
zdjecie uzytkownika
mmmm - 2015-04-22 19:18:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś może orientuje sie jak jest z rekrutacja> bylam na rozmowie na DK w oddziale, pozniej telefoniczna rozmowa z HR, gdzie na koncu powiedziala mi ze wszytsko dobrze poszlo ale potrzebuje moich swiadectw pracy do weryfikacji i ze jezeli bedzie zgoda odgórna po ich weryfikacji to mnie zatrudnoia. nie wiecie na czym polega taka weryfikacja czy to sciema jakas?
zdjecie uzytkownika
weronika - 2015-04-24 11:53:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracuję w idei od niedawna ale nie mogę powiedzieć na razie niczego złego. na pewno są osoby które są niezadowolone, bo to w każdej pracy się znajdą tacy ludzie, ale nie ma co uogólniać. mnie ise pracuje dobrze, nie narzekam na stawkę (w porównaniu z poprzednią pracą to niebo i ziemia) mam nadzieję ze zostanę tu dłużej bo lubię kontakt z ludźmi a rywalizacja kto sprzeda najwięcej kredytów jest dla mnie świetnym motywatorem :)
zdjecie uzytkownika
już nie IB - 2015-04-25 18:32:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
owszem jest umowa o prace i możliwość wysokich prowizji ale atmosfera jest ciężka. każdy na każdego patrzy wilkiem. przełożeni zachecaja do donosicielstwa. wszechobecna inwigilacja i ciągła presja na wyniki.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-05-10 17:33:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słuchajcie mam juz swoje lata i w wielu firmach pracowałe jednak jest tak ze nie spotkałem jeszcze ani razu forum na ktorym by pisano dobrze o firmie. praca jest bardzo ciezka i faktycznie jest ogromna presja na wynik ale prawda jest tez taka ze do tej pracy nie kazdy sie nadaje a niektorzy wrecz wcale i potem tacy wlasnie ludzie pisza tez tutaj ze w id jest zle. dla mnie jest to uzalanie sie nad soba. sorki ale rak to widze. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
hahahaha - 2015-05-12 09:22:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [unnur - 2015-04-08 22:07:02]:
dobry żart !!!!! ;)
pracowałem tam rok.. do grudnia najlepszy pracownik wyciagał 5 tyś netto a teraz tylko 1,500 wiec prsze ludzi nie wprowadzac w błąd !!!!! a poza tym mobbing mobbing i jeszcze raz mobbing...człowieka traktują jak śmiecia
zdjecie uzytkownika
mariola - 2015-05-14 11:14:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A napiszcie ( ktoś wyżej napomniał ) o zwrocie prowizji za sprzedaż, czy to prawda? ( 6 mcy całość a do 2 lat jakis procent) jak klient przestanie spłacać raty, ubezpieczenie, spłaci wcześniej kredyt itp
zdjecie uzytkownika
informatyk - 2015-05-27 22:42:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To może kilka słów o pracy w dziale IT Idea Banku. Ogólnie rzecz biorąc to dobre miejsce na pierwszą pracę aby zdobyć pierwsze doświadczenia zawodowe a następnie przenieść się do konkurencji lepiej opłacającej swoich pracowników. Jeśli przymkniesz oko na kiepskie zarobki (ok. 60% średniej krajowej) i wariackie formy zatrudnienia (2 umowy o dzieło w dwóch powiązanych spółkach p. Leszka Czarneckiego lub umowa na 1/16 etatu w jednej + reszta na umowę o dzieło w drugiej spółce)to może być dobry okres w Twojej pracy zawodowej. Największe plusy to atmosfera pracy i możliwość praktycznej nauki. Przepracujesz rok czasu, nauczysz się nowych rzeczy, a potem będziesz miał możliwość zatrudnienia się za lepsze pieniądze i na normalnej umowie.
zdjecie uzytkownika
kama - 2015-05-31 19:13:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W idea banku szukają asystentek oddziałów . Taka osoba współpracuje z Centralą Banku zarządzając oddziałową korespondencją oraz przygotowując różnorodne raporty. Zarządza kalendarzem spotkań w oddziale, pomaga Bankierom kompletować wnioski kredytowe. Praca przyjemna i przyzwoicie płatna. Polecam ;)
zdjecie uzytkownika
Nowa - 2015-06-15 15:32:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Czy ktoś pracował w Idea Banku na stanowisku Analityka Kredytowego? Słyszałam że zarobki wynoszą ok 3000 zł brutto, czy to prawda? Czy jest możliwość po jakimś czasie otrzymania podwyżki? Czy są jakieś premie i czy ciężko na nie zapracować? Będę wdzięczna za odpowiedź.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spotkanie w siedzibie firmy na Domaniewskiej, rekrutacja prowadzona przez specjalistkę razem z odpowiednim Supervisiorem. Miła atmosfera bez spiny. Po przejściu rozmowy 7-dniowe szkolenie (płacone 5 zł/h) zakończone testem wiedzy.
Pytania: Opisać etapy rozmowy sprzedażowej.
Jakie ma się plany zawodowe.
Jakie są rodzaje produktów bankowych
zdjecie uzytkownika
Internetowydoradca - 2015-07-01 20:09:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Każdemu kto myśli o podjęciu pracy w CC na domaniewskiej szczerze odradzam. Wiem, że szukają teraz sprzedawców kredytów, rachunków lub lokat na różne działy. Ogólnie w firmie nie szanuje się pracowników. Nawet tych robiących target. Dodatkowo koordynatorzy nie są osobami kompetentnymi do zajmowania swoich stanowisk. Nie skromnie mówiąc ale szczerze sami jakby zaczeli dzwonić do nic by nie sprzedali ale oczywiście oni twierdzą, że robili by 200% targetu w tydzień. Dodatkowo większość ludzi na stanowiskach kierowniczych to ludzie bez wykształcenia. Są przypadki braku matury. Produkt sprzedawany jest śmieszny a zarobki przy 100% targecie marne. Oczywiście coraz bardziej firma dąży do tego aby nawet przy zrobionym targecie obcinać premie. Inne firmy tego typu mają wymagania(tu ich nie ma bo przyjmują do pracy w banku ludzi nie wiedzących co to inflacja) nie bez powodu. Jak ktoś chce marnować czas i tyrać za grosze z przełożonymi z mniejszą wiedzą niż ich pracownicy to ok. Dodatkowo jak to w korpo każdy patrzy tylko jakby Ci zaszkodzić.
zdjecie uzytkownika
Klient Idea Banku - 2015-07-05 20:06:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proponuję zmianę polityki firmy. Wasi pracownicy też robią Wam reklamę, złą reklamę. Opinie na gowork, i w ogóle w Internecie nie są pochlebne. Ogromna rotacja pracowników i pojawiające się ciągle te same ogłoszenia o pracę mówią same za siebie. Nie szanujecie ludzi, którzy dla Was pracują i zarabiają na firmę. Jeżeli nie potraficie zadbać o swojego własnego pracownika, to tym bardziej nie zadbacie należycie o klienta. Czemu Idea Bank nie ma ambicji, żeby zmienić ten wizerunek? Czemu Idea Bank nie chce być takim pracodawcą, u którego praca to prestige. Opinia dobrego pracodawcy i związanie ze sobą pracownika jest inwestycją, bo sam pracownik wśród swoich znajomych robiłby Wam darmową reklamę. Pracownik, który jest dumny z firmy, w której pracuje sam przyciąga potencjalnych klientów. Zadowolony pracownik jest też bardziej efektywny,co przekłada się na zysk firmy. Wiem coś o tym, bo Sam jestem pracodawcą, zatrudniam ludzi i chcę, aby moi pracownicy byli traktowani jak partnerzy w naszym wspólnym biznesie. Sam jestem też klientem Idea Banku i z tego też powodu nie pękam z dumy, że mam rachunek w Idei. Dla mnie liczy się, również pestige firm, z którymi współpracuję, gdyż moi kontrahenci widząc jak prosperuje moja firma, są zainteresowani jakich partnerów do prowadzenia mojego biznesu wybieram. Chętnie dzielę się takimi informacjami, ale na dzień dzisiejszy nie polecam Idea Banku. Profil mojej firmy jest ściśle związany z doradztwem personalnym. Nie mogę Was nawet polecić jako potencjalnego pracodawcy. Przykre, ale prawdziwe.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Idea Bank

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Idea Bank?
Zadaj pytanie
alert