brak logo

Trustel

Poznań

Opinie o Trustel

anonim 2011-03-24 09:39:22
Jak szukacie pracy bezstresowej, gdzie z dnia na dzień nie zmieniają warunków "umowy", to szukaj innej pracy. Ciągle są limity, których jak nie wyrobisz to wylatujesz, limity te są nie do osiągnięcia, więc stawiają człowieka pod ścianą. Sprzedajesz telefonicznie produkt, który mało kto chce. W ciągu 2 miesięcy przewinęło się przez drzwi trustela ponad 20 osób. pani koordynator bardzo miła tworzy rodzinna atmosferę, ale niestety nad nią są guru co cala ta firma zarządza.
Anonim 2011-03-24 23:17:49
Najwyraźniej firma się tworzy i tak naprawdę warunki powstają spontanicznie w zależności od portfelu firmy. Jedno jest pewne firma nie szuka pracowników a współpracowników. Nie dajcie się oszukać.
malutkaaa 2011-03-28 21:55:48
Hmmm atmosfera niby spoko ale tak naprawde fałszywa !! Pozatym wywalą Cię za nic bez żadnego uprzedzenia!!! Popieram poprzedników, szkoda czau i nerwów !!!!!!Nie polecam !!!!!!!
Kasia24 2011-03-28 21:59:27
Z wielkim optymizmem podjęłam pracę w tej firmie jednak szybko się zawiodłam i odchorowałam swoje, Nie warto się angażowac i nastawiać na stabilna pracę, jeden wielki horror który konczy się depresją.
anonim 2011-03-31 19:22:10
witam wszystkich. Dostałem telefon i zaprosili mnie na rozmowe. czy warto tam pojsc? czy naprwde jest tam tak zle? a jest tam coś pozytywnego w tej firmie? szukam dosc dlugo pracy i sam nie wiem, czy warto tracić na bilet tam jadac?
anonim 2011-04-01 10:23:03
Anonim - 2011-03-24 23:17:49

Najwyraźniej firma się tworzy i tak naprawdę warunki powstają spontanicznie w zależności od portfelu firmy. Jedno jest pewne firma nie szuka pracowników a współpracowników. Nie dajcie się oszukać.

Już na rozmowie dostałem info że oddział dopiero się otwiera i rozkręca wiec pewnie faktycznie warunki uzależnione są od kasy jaką ma firma. Co do szukania współpracowników a nie pracowników, to zgodzę się częściowo, bo przecież Trustel to nie tylko praca dla telemarketerów, ale również dla przedstawicieli handlowych którzy faktycznie pracują tam w charakterze współpracowników firmy, ale pracowników firma również potrzebuje. Zastanawiam się z jakim nastawieniem odchodziły z firmy osoby które mówią o nieosiągalnych celach. Ja odszedłem, bo po prostu nie leżało mi dzwonienie, o wiele lepiej sprawdzam się rozmawiając z klientem w cztery oczy, więc może będę aplikował jeszcze na PH:) ale nie sądzę aby produkt który jest sprzedawany przez telemarketerów był kiepski i mało kto go chciał, bo sami (telemarketerzy) chcieliśmy go do firmy :) Inną sprawą jest że są tam tak na prawdę 3 akcje telemarketingowe, więc jeżeli ktoś waha się czy przyjść na rozmowę to myślę że warto spróbować, jeżeli dobrze czuje się w nawijce przez telefon.
anonim 2011-04-03 23:38:22
[usunięte przez moderatora] max!! obiecują nieewiadomo ile a dają 7,5zł za h.....gwarantowane 1000zł podstawy i nic więcej......łamią prawo bo dostajesz umowę o dzieło.....docelowo masz obiecaną umowe o prace ale ciekaw jestem czy ktoś kiedyś ją widział w tej firmie.......zwalniają pracowników którzy mają podpisanych najwięcej umów i największy staż w firmie ...śmiechu warte......tylko po to żeby starzy pracownicy nieeinformowali nowo przyjętych o tym co się w tej firmie wyprawia.....zamknięte koło .....mijają 2 miesiące zatrudnia się nowych ....a starym się dziękuje.....premie......podobno bardzo atrakcyjne a nikt ich też na oczy nie widział..........produkt Nestle Waters w ogóle się nie sprzedaje.....bo już dawno przereklamowany.....firma ma płacone od urządzeń a ty dostajesz premie od umowy....skandal.......i najlepsze....podobno jest 2grupa pracująca na tych samych zasadach.....i tam każda osoba w grupie podpisuje 25 umów na osobę w miesiącu.....ciekawe więc po co utrzymuje się tą grupe w trustelu ....skoro tam osiąga się wynik 1 umowy w miesiącu na osobe:) z dala od starołęckiej 2/8.....podpisuje się
Doświadczony
anonim 2011-04-04 11:01:22
bzdury to ty wypisujesz!! zaczelam prace niedawno i jest ok, na rozmowie jasno przedstawione były warunki..atmosfera zajefajna...fakt ze ciezko plany zrealizowac, ale gdzie sie od pracownika nie wymaga...firma sie rozkreca i ekipa stala juz sie zachowuje..rezygnuja tylko z tych ktorzy sie do niczego nie nadaja heheheh;) kiepskiej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy:)heeheh z
anonim 2011-04-07 13:11:26
Koleżanko wyżej nie chodzi o frustację tylko ostrzeżenie innych przed angażowaniem się w prace w firmie które pracowników traktuje przedmiotowo i bezlitośnie. Robią młodym ludziom nadzieje na stały dochód i stabilną sytuację a po miesiącu bezczelne dowidzenia . To nie jedyna taka firma działająca w Poznaniu a takie fora własnie są po to aby wymieniać się spostrzeżeniami. Każdy ma prawo do swojego zdania i ostrzeżenia innych. A do swojej pracy magisterskiej poszukaj sobie innych frustratów, nie sądze aby ktokolwiek miał ochote Ci pomóc.
new 2011-04-08 19:50:21
zadaj sobie kolego pytanie, czy Ty się do tego nadawałeś!!! Bo jeśli nie, nie dałeś rady to Twój problem, a nie ogółu na forum. przestrzegaj tych, którzy sie do tego nie nadają, a nie tych, którzy lubia i sie sprawdzaja w takiej robocie, bo zmęt robisz wokół swojej osoby, a mi np. zalezy na rzetelnej opinii o firmie, o jej plusach i minusach, a nie na rozpaczy chłopca w rozterce.
Ja pracowałam w róznych call center i wszędzie jest cięzko. jak sie nie sprawdzasz na akcjach to lecisz i tak jest na wszystkich stanowiskacvh.

Bardzo prosze o opinie realne na temat tej firmy bo tam złożyłam papiery.
Olka 2011-04-21 15:41:44
A ilu tych"starych" pracownikow jest w tej firmie do dziś i od kiedy i ilu ich było, jeśli można wiedzieć? bo szukam pracy na stałe, zależy mi na telemarketingu, bo tylko w takich pracuję od 8 lat. wszędzie jest umowa zlecenie, albo dzieło, teraz tez pracuję w netii, ale zależy mi na umowie na stałe. dają u Was taką?
anonim 2011-04-21 17:58:59
Możesz liczyc na umowe o dzieło.
l 2011-04-26 12:47:39
na umowe o prace nie licz. na wyplate na czas tez nie. nikt nic tam nie wie.
anonim 2011-05-05 17:59:40
Olka jeśli szukasz umowy o pracę to tam jej nie znajdziesz zaręczam Ci...inna sprawa to ze starych pracowników t5akich naprawdę starych nie ma już nikogo prócz sekretarki biura pana [usunięte przez moderatora]. no i prezesa który trwa u steru dzielnie gdy dobrzy pracownicy odchodzą a on nic nie robi aby ich zatrzymać....trzymajcie się z dala od tej firmy!!
owszem ludzie fajni ale z tego się nie wyżyje nie mówiąc o jakichkolwiek przyjemnościach...znam tam wszystkich i ci co piszą pozytywy to jakieś młodziki co to jeszcze nie znają życia i realiów...bo za mojej pracy ludzie narzekali równo i trzymali się tam tylko dlatego że liczyli na cuda obiecywane...
Karolina 2011-05-12 14:51:22
No co Ty mówisz, że ze starych już nikogo, Piotrków i Agaty też nie ma??
ruby 2011-05-15 18:27:03
oni są, ale na wykonczeniu, każdy szuka nowej pracy.
igi 2011-06-16 14:22:59
ale po przepracowanym miesiącu pieniądze są wypłacane?
anonim 2011-09-08 22:57:23
hejka, pieniądze zawsze wypłacają, bez żadnych problemów, czasem nawet a konto, w tym temacie jest super. Młoda ekipa w pracy też ok, pracować ciężko trzeba to fakt, ale gdzie nie trzeba:(
anonima 2011-09-21 20:06:37
Atmosfera naprawdę rodzinna:) Najfajniejsza praca w jakiej byłam.Nasi opiekunowie są super. Agata jest taka radosna i troskliwa ma nieziemskie teksty :) np: "ACHA?? [usunięte przez moderatora] się pójdziemy dalej", "Pozdrowionka!! Kupujemy - sprzedajemy", "Montujemy się na słuchaweczkach ", "Mam bardzo mokro, będą 3 umówki", "Po 4 umowie mam chcice", "osikałam i [usunięte przez moderatora] się" Bartek też jest niczego sobie opiekunem. W firmie jest bardzo wielu fajnych chłopaków, atmosfera sprzyja do romansów. Dzięki firmie poznałam super chłopaka. Najgorsze są plany, wręcz nie do wykonania, nie sposób ich zrobić ale jak się nie wykona to jest trochę mniejsza kasa, ale spoko ponad osiem stów. nic ekstra, ale trochę sianka jest :) Z kasą nie ma problemu. Wypłaca Szef. Zawsze jeszcze pogada popyta. No supcio :)) Polecam
Anonimka 2011-10-20 02:03:53
Zdecydowanie nie polecam, pracowałam tam jakiś czas temu i już nigdy na pewno nie wrócę. Rodzinna atmosfera? hahaha, no ale ubaw, na pierwszy rzut oka może i tak się wydaję ale tak naprawdę jest fałszywa. Co najlepsze nawet nie mają odwagi, żeby powiedzieć wprost, że cie zwalniaja, no bo przeciez by to zepsulo "rodzinna atmosfere", oficjalnie jest sie przenoszonym do holiconu, bo sie zmniejszyl projekt, ciekawe...skoro zmniejszyl sie projekt to czemu zaraz nastepnego dnia juz szukaja nowych pracownikow. A czy luźna atmosfera, jest taka dobra to też bym polemizowała, niby fajnie jak nikt Ci nad głową nie stoi ale z drugiej strony jak kilka osob sie wydziera do siebie (nawet koordynatorka!) na temat jakis pierdol, tak ze sie nie slyszy nawet siebie, juz nie mowiac o kliencie, a akurat przedstawia sie oferte, to juz troche kiepskawo sie robi :/ Juz nie zamierzam wspominac o tym, ze norma do wyrobienia jest praktycznie niemozliwa do uzyskania, bo kto po sezonie zamierza kupic dystrybutor z woda i to w dodatku cholernie drogi na tle konkurencji. Osobiśćie wystawiam ocenę mierna, a tylko dlatego tak wysoka, ze wyplate dostalam taka jaka powinnam co do grosza.
kat. 2012-03-29 08:35:21
Praca niełatwa, trzeba być silnie zmotywowanym i mieć chęci, po pierwszych 2 tyg zaczyna być lepiej.
plusy: pewna podstawa + premie, płatność w terminie, pierwsza pensja z prowizjami 1700 na rękę, od każdej sprzedaży prowizja.

minusy: cały czas trzeba robić plany i ciągnąć je w górę, nie dla tych którzy nie są wytrwali, dużo młodych ludzi przez co głośno jest przy stanowisku.
pozdro k
ANONIM 2012-06-12 14:58:03
Odradzam z góry prace w tej firmie!!!! wypłaty nigdy nie ma na czas!!!nikt nie potrafi Ci powiedzieć ile dostaniesz premii bo jeszcze nie wiedzą ile ci zabiorą do własnej kieszeni!!!!Jeden koordynator nosi tą samą koszulkę cały tydzień i nie myje włosów a drugi potrafi mówić tylko DZWONIMY MOI DRODZY DZWONIMY!!!wyjście do WC liczy się do twojej przerwy!!!! jest umowa o dzieło a jak nie ma Cię w pracy dłużej niż 3 dni to musisz przynieść zaświadczenie od lekarza że jesteś chory!!!CAŁA TA FIRMA JEST ŚMIE [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] WARTA!!!! tzw. prezes odwiedza firmę raz w tygodniu i nawet nie wiesz kiedy!!!ale z każdym problemem masz się kierować do niego!!!! pierwszy jest tylko do zabierania twoich zarobionych pieniędzy!!!! Jeśli nie masz 19 min czasu rozmównego zabiera Ci 20% godzinówki a jeśli nie sprzedaż 10 artykułów dziennie następnego dnia pracujesz tylko 3h czego nie ma w umowie!!!!Nie zarobisz tam więcej niż 800 zł.A jedyne dobre komentarze jakie są na stronie są wystawione na polecenie prezesa!!!! więc jeśli szanujesz swój czas daj sobie spokój z tą firmą!!!!!ładnie wszystko wygląda tylko na rozmowie o pracę!!!!
xyz 2012-06-25 12:05:03
To nic dziwnego , że masz dzwonić w końcu zatrudniona jesteś w cc. Jeśli jest sie słabym sprzedawcą nie można liczyc , że się będzie trzymało takiego pracownika. A że koordynator nie myje włosów to nic nic poradzę.
jurand 2012-06-28 15:19:34
Zgadzam się z opinią Anonim,wszystko to prawda,zabierają pieniądze bez podstawnie.Nikt nie ma pojęcia o prowadzeniu tej firmy.Koordynatorzy mają wiele do życzenia.A premie co tydzień podają inną kwotę(im bliżej wypłaty ona się zmniejsza)Śmiech :))))))))Nie dajcie się złapać.A sprzedawcą jestem świetnym.
blik 2012-07-14 09:41:54
ponoć jest tam jakas sprzedaż telewizji n. Wiadomo jakie sa prowizje i czy idzie to sprzedać?
były pracownik 2012-07-18 12:29:57
witam nie zgadzam się z przedmówcami. pieniądze mam zawsze na czas super atmosfera w pracy . a mój koordynator zawsze służy mi pomocą.
anonim 2012-07-18 13:58:55
Praca jak każda inna. Ja swój czas w Trustel wspominam bardzo dobrze.
To jest praca a stresu w pracy to normalka. Jak kiedyś będę miała okazje to tam wrócę .dla mnie firma ok
anonim bis 2012-07-23 18:55:42
buhahahah Anonim ale z ciebie matoł! Przecież wiadomo, że w cc cisną. a co ty muślałeś. ja kiedyś byłem w trustel i jakoś się tam pracowało, nie było zbyt lekko ale jak teraz jestem w arwat to miło wspominam tamte czasy. w każdym razie ludzie co tam pracują w tr są spoko, kasa na czas ale trzeba na nią zapracować = sprzedaż bo były tylko takie projekty a nie wiem jak dzisiaj.
Pisze to bo rozwalają mnie takie płaczliwe ANONIMY które ryczą jak je wykopią z roboty za obijanie albo są poprosytu słabe. z takim nastawieniem to na kasę e biedrze nawet cię nie wezmą hahahah
kik 2012-08-10 22:13:31
Ogólnie nawet jak komuś nie pójdzie sprzedaż godzinówka gwarantowana. Oczywiste, że jak ktoś mało sprzedaje to długo się nie utrzyma...Premie różne, niektórzy fajnie wyciągają. Sprzedaje się łatwo bo to głównieobecni klienci enki. Atmosfera spoko z koordynatorami idzie się zawsze dogadać ogólnie jak na callcenter to wporzo. Pozdrawiam
anonim 2012-08-10 22:19:13
jak to praca w tego typu firmie, trzeba lubić gadanie 8 godzin dziennie tego samego no i mieć gadane, żeby sprzedawać. Kokosów się tu nie zarobi, ale jak dla studenta to ok :) Fajna atmosfera zgrana grupa przełożeni też luz. Zależy kto czego szuka...
Toxic 2012-08-10 22:38:55
Ja ogólnie czułem się źle przy takiej pracy bo trzeba się naprawde starać zeby sprzedać mi jakoś nie szło Ale byłem też w innym cc i było gorzej niż tu, więc ogólnie to juz trzeba wiedziec ze niby sie siedzi i luz ale nie każdy sie nadaje. kasa jak to kasa jak w takich firmach standardowo 7,5/h + premia ale z nią to wiadomo różnie. ekipa spoko
Anonim 2012-08-19 17:42:35
Moim zdaniem jeśli chodzi o tą firmę i branżę to jest ok. Kasa tak ja poprzednicy pisali,warunki ok, fajna ekipa i częste wyjścia integracyjne :) Ogólnie polecam
I 2012-08-30 21:28:04
Anonim - 2012-08-19 17:42:35

Moim zdaniem jeśli chodzi o tą firmę i branżę to jest ok. Kasa tak ja poprzednicy pisali,warunki ok, fajna ekipa i częste wyjścia integracyjne :) Ogólnie polecam
W pełni się zgadzam :D Ogólnie jestem zadowolona. Trzeba tylko pamiętać, że ta praca polega na sprzedaży i za samo siedzenie bez wyników długo płacić nie będą :P
XXX 2012-10-03 20:30:02
Ja powiem tak jeśli ktoś umie sprzedawać albo ogólnie szybko się uczy i nie ma oporu przed niekiedy wciskaniem czegoś klientom to luz ja np nie mam z tym problemów :P Sprzedaje sie dość łatwo bo to tą stali klienci. Koordynatorzy wiadomo wymagają ale są ogólnie spoko konsultanci tworzą fajną atmosferę także po kilku dniach jesteś już \"swoim człowiekiem\" :)
Morgi 2014-03-10 23:15:17
Zawsze da się zrezygnować w razie czego, nawet w Trustel, chociaż z komentarzy powyżej da się wywnioskować, że raczej nie rezygnują.
marcin 2014-04-09 22:47:06
W ogóle co się dzieje z trustel, bo ich strona internetowa zwraca jakiś nietypowy błąd i nie działa...
king 2015-01-31 15:03:52
no to jest już po prostu błąd ich strony internetowej , nad którym muszą popracować i to wszystko. Nie ma co doszukiwać się w tym jakichś problemów samej firmy, bo takich z tego co mi wiadomo to nie posiada. W ogóle ludzie mówią o nich całkiem dobrze. Wy również zgadzacie się z tymi dobrymi opiniami ?
trosk 2016-05-13 12:54:24
a moim zdaniem taka sprawa ma dwie strony medalu, bo za równo może być też tak, że jest tak super, że nie ma na co narzekać, a wiadomo, że często ludzie lubią w internecie wylewać swoje żale
Zostaw swoją opinię o Trustel - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Trustel