Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Prettl Polska

Opinie o Prettl Polska

Pracowałeś w firmie Prettl Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
MC - 2016-04-01 12:55:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kolejna głowa poleciała.. - 2016-01-31 20:36:20]:
Nie poleciał. Sam kopnął firmę w "D". Wiele rzeczy jest rozumianych przez władzę inaczej jak powinno.
zdjecie uzytkownika
jaaa - 2016-04-01 19:49:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
O kim piszesz?
zdjecie uzytkownika
j23 - 2016-04-03 00:50:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O łepskim gosciu
zdjecie uzytkownika
j23 - 2016-04-03 12:13:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [j23 - 2016-04-03 00:50:30]:
Nie masz swojego nicka?
zdjecie uzytkownika
Paweł R. - 2016-04-05 22:08:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siema jokściowcy - co tam u was? Słyszałem że się trochę dzieje. Pozdrowienia z SPXa ;)
zdjecie uzytkownika
uper - 2016-04-08 16:41:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Paweł R. - 2016-04-05 22:08:45]:
nie no jeśli chodzi o jakościowców w prettlu to jak ich ostatnio widziałem to radzili sobie nieźle. Teraz jestem ciekawszy jak dają radę obecnie. jakieś info?
zdjecie uzytkownika
,,, - 2016-04-09 00:15:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
slyszalem ze panie z prettla chca sie zwalniac i isc do pracy do mindy ktora miesci sie obok naszej firmy pewnie po znajomosci bo tam pracuje przeciez kobieta naszego ustawiacza,oj sie dzieje
zdjecie uzytkownika
szalonaOna - 2016-04-18 03:23:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zanim zaczełam prace w firmie Prettl Adion czytając opinie które się tu znajduja bałam się rozpocząć prace , obecnie pracuje juz drugi miesiac i naprawde nie jest az tak zle .. faktycznie niektóre opinie są prawda , ale to zalezy na jaka brygade traficie do jakiej brygadzistki oraz na jaka hale .. Pracuje tam kilka osób , które non stop narzekaja ale pracuja i tylko nie potrzebnie zniechęcaja nowe osoby do pracy .. Jeżeli chodzi o wypłaty to idzie sporo zarobić sa premie frekwencyjne i wynagrodzenie jest przelewane na czas , sa podajrze 3 agencje ale stawki chyba sa te same . Także osoby które chciałyby rozpocząć prace w tej firmie nie bójcie sie uwazam ze warto sprobowac a jezeli sie nie spodoba to mozna zmienic prace ja tak zrobiłam i nadal pracuje .. Jedyny minus to ze jest bardzo cieplo na halach ale tak to wyglada przy wtryskarkach . Czasem są weekendy pracujace ale to dla chetnych osob to chyba wszystko na chwile obecna ;)
zdjecie uzytkownika
murzyn - 2016-04-27 11:52:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co to sie stalo?
zdjecie uzytkownika
biały - 2016-04-27 19:49:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [murzyn - 2016-04-27 11:52:55]:
a co się miało stać?
zdjecie uzytkownika
j23 - 2016-04-28 20:01:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzisiaj i jutro dzień wręczania papierów...
zdjecie uzytkownika
buła - 2016-04-28 20:50:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Póki co wiem o dwóch.jutro może kolejne
zdjecie uzytkownika
i spóła - 2016-04-28 21:05:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakich dwóch?
zdjecie uzytkownika
ciekawa - 2016-04-29 15:58:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto oddał fartucha? Pewnie znowu ktoś mniej winny :(
zdjecie uzytkownika
kononowicz - 2016-04-29 20:22:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2016-02-04 19:19:51]:
Na stypę nikt nie przyjdzie bo cytując klasyka niczego nie będzie nie będzie niczego.
zdjecie uzytkownika
prettlanka - 2016-04-29 22:21:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mówcie co chcecie ale Albert wyciąga firmę na prosto
zdjecie uzytkownika
Smajk - 2016-04-30 18:39:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gratulacje dyrektorze!!! oby wiecej takich decyzji
zdjecie uzytkownika
stirlitz - 2016-04-30 20:32:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [prettlanka - 2016-04-29 22:21:10]:
kochani pracownicy jesteśmy krok od przepaści i dlatego musimy wykonać duży krok do przodu...
zdjecie uzytkownika
smark - 2016-05-02 11:47:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dla ciebie wszystko ewuniu
zdjecie uzytkownika
Lonn - 2016-05-06 12:24:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukają tam ciągle ludzi do pracy?
zdjecie uzytkownika
j23 - 2016-05-07 10:51:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podobno produkcję wydają na zewnątrz...???
zdjecie uzytkownika
j23 - 2016-05-07 13:24:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [j23 - 2016-05-07 10:51:01]:
Nie podszywaj się pode mnie
zdjecie uzytkownika
jabc - 2016-05-09 22:11:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak to wydaja? Przeciez nowa linie stawiają!
zdjecie uzytkownika
xilrt - 2016-05-09 22:29:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jabc, ale powiedz czy to jest związane z jakąś nową polityką w firmie bo jakoś specjalnie nie mogę odnaleźć oferty pracy jeżeli kogoś potrzebowali w ostatnich miesiącach.
zdjecie uzytkownika
jabc - 2016-05-10 06:43:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fakt.dążą do tego aby ustabilizować sytuację firmy.wydaje mi się że za kilka miesięcy będzie dużo lepiej.
zdjecie uzytkownika
mucha - 2016-05-15 17:10:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Więc ogólnie władza spoko??? Jak z tym dyrektorem???
zdjecie uzytkownika
motyl - 2016-05-15 18:02:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mucha - 2016-05-15 17:10:37]:
Więc tak: jestem tu dość nowa, ogólnie dyrek to chyba ok jest, ale jaki przystojny :) Swoją drogą to nie wiecie przypadkiem, czy ma żonę??? :) :) :)
zdjecie uzytkownika
Realista - 2016-05-16 09:55:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na zewnatrz wydawane sa male projekty a nowa linia powstaje do nowego bardzo duzego projektu ktory jest nadzieja nie tylko na stabilizacje a na rozwoj firmy.
zdjecie uzytkownika
j23 - 2016-05-16 20:14:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Realista - 2016-05-16 09:55:27]:
Ciekawe tylko kto ten projekt obsłuży jak nie ma narzędziowni????
zdjecie uzytkownika
jabc - 2016-05-24 20:50:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
3 nowe oferty pracy są
zdjecie uzytkownika
totalnenieporozumienie - 2016-06-01 18:25:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam moja opinia na temat Prettl Adion Polska jest jedna i bezmienanna
NIE WARTO
Zostałem zatrudniony na dział produkcji jako ustawiacz
praca wygląda tak ze pan Sławek kierownik łazi po hali usilnie szukając dziury
tam gdzie jej nie ma zamiast zająć się ważnymi rzeczami..
Maszyny w stanie fatanlym dla panów ustawiaczy ktorzy chca podjac tu prace zastanowcie sie bo maszyny wołaja o ratunek na wielu maszynach wstawienie formy graniczy z cudem (brak gwintów w stoałach mocujących)brak urządzeń peryferyjnych roboty pracują bez klatek bezpieczeństwa wieksząć maszyn ma ułamane wyłaczniki awaryjne na zgłoszone usterki kieras odpowiada ze to stare szroty i ze beda zrobione na pytanie kiedy ? odpowiedz pada zeby zabrac sie do pracy ...
Firma krzak dziwne ze jeszcze robią samachodówke ...
Parę słow o kolegach ustawiaczach bada pajaców rywalizujących miedzyyzmianmui lizuski sławcia DODAM JEŚLI KTOŚ LUBI PRACOWAĆ W WEEKEND TO BĘDZIE MUSIAŁŁ PRZYNAJMNIEJ RAZ W MIESIACU BO ROBIĄ PRZYMUS Z KODEKSU PRACY
SZCZEGÓLNE POTRZEBY PRACODAWACY art 151 par 1 pkt 2 K.P
Odradzam naprawdę szkoda zdrowia dla pieniędzy ...
POZDRAWIAM Młody ;** kissssss and loveeeee
zdjecie uzytkownika
j23 - 2016-06-02 17:45:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [totalnenieporozumienie - 2016-06-01 18:25:29]:
I tu kłania się brak narzędziowni oraz działu utrzymania ruchu ...
zdjecie uzytkownika
stirlitz - 2016-06-03 14:14:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [j23 - 2016-06-02 17:45:15]:
Wszyscy o tym wiedzą tylko nie szefostwo firmy...
zdjecie uzytkownika
haha - 2016-06-04 01:33:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [totalnenieporozumienie - 2016-06-01 18:25:29]:
domyślam sie kto napisał posta i mnie to smieszy, słaby byłeś kolego teraz też sobie nie dajesz rady ;)
zdjecie uzytkownika
j23 - 2016-06-04 22:06:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [haha - 2016-06-04 01:33:45]:
Sam jesteś śmieszny jeśli tego co się dzieje nie widzisz
zdjecie uzytkownika
Kolego - 2016-06-05 20:21:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem słaby nie potrafię wchodzić w tyłek jak Ty ;) nie będę się tego uczyć wolę nie dawać sobie rady niż liza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
ustawiacz pajac - 2016-06-06 22:09:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [totalnenieporozumienie - 2016-06-01 18:25:29]:
totalnenieporozumienie" wszyscy wiedzą kim jesteś - w hanplascie mowili na Ciebie Toolkiller, a jak cie wyrzucili to narzedziownie mieli zamknac bo nagle przestali miec robote. Ciekawe jak ci teraz pojdzie w Kaplascie. W sumie to nieciekawe bo wszyscy juz wiedza, ze tam tez sobie nie radzisz - swiat jest maly. Ciekawe gdzie teraz tatus zalatwi ci robote. Chlopaki z hanplastu juz obstawiaja ile tam zagrzejesz.
zdjecie uzytkownika
Kolego - 2016-06-07 19:03:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie muszę się ukrywać ;)
Sam jestem ciekaw jak mi pójdzie ;)
Cieszę się ze jestem w kręgu Twojego zainteresowania pewnie na wieść o tym ze idzie mi słabiutko onanizowales się całą noc ;) to forum służy do wystawienia opinii moja już widnieje .
Więc jest to ostatni post jaki tu zamieszczam .
Pozdro mordeczko
zdjecie uzytkownika
:) - 2016-06-09 03:01:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolega wstawiacz nie ma pojęcia o ustawianiu :D
zdjecie uzytkownika
wyrzucona - 2016-06-12 02:35:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Odrazam każdemu pracy w tej firmie. Pracowałam tam przez 4 miesiące, w czwartek przyszłam i się okazało że jestem od poniedziałku zwolniona. Miałam podpisana umowe przez Agencje Job i 3dni wypowiedzenia mi się nie należą a zostałam zwolniona nie z mojej winy, tylko z powodu rekrutacji. Pomimo tego że ani razu się nie spóźniłam, nie było żadnych reklamacji na mnie.
Warunki fatalne:
- trzy toalety damskie. W jednej toalecie deska sedesowa połamana. W drugiej drzwi się nie domykają i zamek nie działa a w trzeciej brak klamki:)
- umywalka wiecznie brudna, jakby ktoś tam zwymiotował,
- jeden albo dwóch ustawiaczy na jedna hale, gdzie mają do wstawienia 3formy i non stop jakaś maszyna się psuje, jak maszyna się komuś zepsuje to z wielkim oburzeniem jakby to by była wina operatorów,
- Kontrola jakości i Team Lider mało wiedzą na temat swojej pracy, najlepiej wychodzą im pogaduszki,
- Non stop przesuwanie ludzi na inne stanowiska dzięki temu jest jeden wielki bałagan i harmideł:)
- Nasypowi tylko rozsypują granulat a operator musi po nich sprzątać mimo że ma swoją robotę,
- Ustawiacze jakby przyszli z ulicy, totalnie nic nie wiedzą,
- Maszyny już się modlą o wymianę, non stop kałużę oleju spod i wokół maszyn,
- Brak przyrządów pracy takich jak: długopis, kalkulator, kredka biała a czasem nawet: rękawiczek i opakowań do pakowania detali,
- Do paletowych lepiej się nie odzywać bo zaraz z ryjem wyskakują,
- Brak organizacji:)
- 15 minut przerwy na 8 godzin (gdzie tą przerwę trzeba odrabiać bo się przychodzi np na 5:45, 13:45, 21:45 na stanowisko pracy)
- Brak konkretnych szkoleń (więcej trzeba się domyślać niż Ci powiedzą),
- Był owszem jeden porządny ustawiacz u mnie na hali Pan Marcin, ale niestety Kierownik wolał go przenieś na inne stanowisko a dał jakiegoś innego co się dopiero uczy i non stop popełnia błędy,
- Szkolenia poza godzinami pracy, oczywiście BEZPŁATNE:)
- Ubrania po jakiś się dostaje, np ja dostałam porwana koszulkę i fartuch a buty za duże mimo że pisze na nich rozmiar mniejszy,
- Zamiast powywalać tych co non stop urządzają sobie pogaduszki i chodzą co godzinę palić to wolą wyrzucić tych co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie podlizują Panu Sławkowi:)

Jak lubisz podlizywać kierownikowi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to ta firma jest własnie dla Ciebie.

A Panu Kierownikowi Sławkowi BARDZO DZIĘKUJE ZA ZWOLNIENIE Z POWODU REKRUTACJI!!!!!
zdjecie uzytkownika
jabc - 2016-06-12 11:06:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bo sam pan Sławek jest wazelina...ale spokojnie i za niego się weźmie Włoch i za resztę palaczy opierdalaczy
zdjecie uzytkownika
wyrzucona - 2016-06-13 07:13:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ty nadal tam pracujesz czy też nie?;)
zdjecie uzytkownika
jabc - 2016-06-13 21:27:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie juz niedlugo
zdjecie uzytkownika
MaterialGuy - 2016-06-15 08:23:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co mi wiadomo to Pan Marcin "Plecak" nie nadawał się na ustawiacza. Na nasypowego zresztą też tak średnio.
zdjecie uzytkownika
wyrzucona - 2016-06-16 15:33:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pan Marcin lepiej się nadawał od Pana Dawida ( jak dobrze pamietam imie). A na nasypowego tez się nie nadawał ale już coraz lepiej sobie radzi:) A ty z jakiej zmiany jesres?:)
zdjecie uzytkownika
MaterialGuy - 2016-06-17 07:09:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pan Marcin stanowił zagrożenie dla siebie i otoczenia. Przypominam że za jego "ustawiania" formy lądowały na ziemi i o ile dobrze pamiętam to prawie złamał sobie rękę.
Byłem na zmianie A, ale tak do końcówki maja po czym stwierdziłem że już nie nadaje się do tej pracy.
zdjecie uzytkownika
hnj - 2016-06-18 18:56:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@materialGuy skoro stanowil to rozumiem, że już ten osobnik nie pracuje?? poszukują terwz specjalisty ds. sprzedazy
zdjecie uzytkownika
j23 - 2016-06-18 20:45:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hnj - 2016-06-18 18:56:39]:
A co jeszcze mają na sprzedaż bo maszyny z narzędziowni już sprzedali...
zdjecie uzytkownika
:) - 2016-06-22 17:44:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
MaterialGuy - Jacek nie cwaniakuj to :)
zdjecie uzytkownika
max - 2016-06-22 19:14:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie stawki obowiązują na stanowisku specjalisty ds. sprzedaży? I czy potem stawka wzrasta? Domyślam się, że pracownicy z wieloletnim stażem mają lepsze warunki i w sumie mnie to nie dziwi :) Będę wdzięczny za info!

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Prettl Polska!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Prettl Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert