brak logo

Agencja ochrony mienia i osób „A.Pleban” Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Agencja ochrony mienia i osób „A.Pleban” Sp. z o.o.

anonim 2013-06-03 14:58:28
mała ta stawka co napisałaś to netto czy brutto? Mam doświadczenie jako ochroniarz nawet kilku letnie i czy jest dla mnie taka sama stawka? A tam naprawdę nie ma żadnego socjala nawet minimalnego?
mała 2013-06-03 22:02:55
6,5 zł na ręke i nic więcej żadnych dodatków, nocnych czy nadgodzin . Czyli ilość godz razy 6,5 . I zapomnij o kodeksie pracy tam nie obowiązuje .
anonim 2013-06-04 09:37:33
Czyli jest tam aż tak źle? Mąż stracił ostatnio pracę i zastanawialiśmy się nad tą firmą. A jak to w firma ochroniarskich to jaki system godzinowy jest? Chodzi mi o to czy pracuje się po 12 h czy po 8 h czy jeszcze inaczej?
mała 2013-06-04 17:26:39
Zmiany na każdym obiekcie ustala szef . Z tego co się oriętuję na większości po 12 gdz i więcej
anonim 2013-06-04 17:34:12
A po tych 12 godzinach to ile jest wolnego? Zastanawiam się nad tym czy wysłać cv do agencji ochrony mienia i osób "A. Pleban". Wiecie chodzi mi o to że żeby się nie okazało że po 12 godzinach wracam do domu idę spać i zaraz znowu do pracy
anonim 2013-06-12 22:30:57
A no to szkoda że tak się pracuje. A na podstawie jakiej tam umowy przyjmują tak nowe osoby? Z góry dzięki
Ja 2013-06-26 21:38:33
Umowa o pracę, dodatek nocny, premia za wyniki. Czy tak jest?
mała 2013-06-27 18:07:19
Pisane już było nie ma żadnych dodatków : godz nocnych, nadgodzin premii- NIC- . Tylko ilość przepracowanych godzin razy 6,5 .
Z umowami różnie czasami pół roku czekasz na umowę o prace
jędrzej 2013-07-01 08:38:37
O to nawet jest szansa na umowę o pracę? To powiem że nie ma tragedii ale też nie jest super. Nawet na święta nie dają niż dodatkowo?
mała 2013-07-01 12:09:14
Nic nigdy dodatkowo tu nie dostaniesz .A.Pleban nie daje nic poza stawką razy godz.A umowa na 3 lata
jędrzej 2013-07-01 12:12:34
Przynajmniej dobra ta umowa na 3 lata. Socjal może jakiś jest skoro nawet nie chcą dać żadnych premii itp?
korektor 2013-07-22 12:48:43
doświadczyłem pracy w tej firmie i może raj na zielonej wyspie to nie jest ale musicie przyznać (Ci co tam pracowali) : pensja zawsze była na czas, w biurze cokolwiek załatwić od ręki, mój szef obiektu spoko gościu, zawsze można się było dogadać i stawka też nie najgorsza bo wcale nie 6,5 tylko 8,5 netto na rękę!!!! fakt że o umowę o pracę na czas nieokreślony ciężko ale przynajmniej umowa o pracę!!!!
mała 2013-07-30 09:04:06
Widać pracodawca płaci różne stawki . A co do załatwiania spraw pracowniczych to baaaaaaaardzo różnie bywa.
3
czesław 2013-08-10 14:01:27
To niezależnie od tego na jaki obiekt się trafi dostaję się zawsze 8,5 na rękę a egencji ochrony mienia i osób A.Pleban?
1
Były parafianin 2013-08-10 14:34:46
Witam Was biedne polaki robaki. Powiedzcie mi jak Wam sie pracuje za 6zł 50gr. na godzinę ? Czy stać Was jest wyżywienie ? Czy macie się za co ubrać ? Czy dalej będziecie nabijać kabze byłemu komuchowi. ? Ludzie otwórzcie oczy szczególnie Ci młodzi którzy chcą wybrać się do obozu pracy za 6 zł. Nawet nie wiecie jaką mam bekę jak pomyślę że pracujecie za 6 zł na godzine bez żadnych dodatków w firmie gdzie kodeks pracy nie obowiązuje. To tak jak za komuny !!!
1
czesław 2013-08-19 11:15:31
Tylko tyle? Nie ma nawet możliwości że dostanie się więcej? To jest netto prawda? Bo chyba nie brutto
Plebania 2013-09-09 21:02:21
Praca w plebanie to najgorsza z moich życiowych decyzji ,jaką kiedykolwiek podjąłem . [usunięte przez administratora].Obiekt w mosznach to najgorsze miejsce pracy jakie jest na tym świecie. Toleruje się tam śmierdzących brudasów i pijaków a pożądnych pracowników się zwalnia.Zmianowi są również cwani ,lubią ploty , [usunięte przez administratora]. STANOWCZO NIE DLA PLEBANA!!!!
2
Nic 2013-09-20 21:17:28
A to ten Pleban co ma oddział w Poznaniu? Szukam ich i nie mogę znależć.
2
bogdan 2013-09-21 12:47:24
Niech ktoś napisze na temat tego czy te 6 złotych to jest najwyższa stawka? Bo to jest strasznie mało
mała 2013-09-26 19:23:28
Stawka mała 6,3 na umowie zleceniu wzrasta do 6,6 za godzi na umowie o prace i nic więcej nie ma nadgodzin ani godzin nocnych wypłacanych . Szczerze odradzam współprace z tą firmą jeśli macie inne propozycje.
1
maciek 2013-09-27 13:12:26
No ale dlaczego aż tak mało płaci ta firma? Spodziewałem się raczej że jak agencja ochrony to powinni jakoś normalnie płacić
Pierdolsie 2013-10-04 23:46:33
Powiem krótko, FIRMA to za dużo powiedziane, banda zakłamanych [usunięte przez administratora] zapatrzonych w siebie. Wymagania wysokie, a od siebie nie dadzą nic, nawet na głupich długopisach oszczędzają bo jak długo tu robię nie dostałem żadnego a jak by nie było do "pracy" jest mi to potrzebne, dodatków żadnych, umowa haha... porażka tego umową nazwać nie można, chorobowe nie płacone, o urlopie zapomnij. Złodzieje, mendy, oszuści, tyrani. Tyle w temacie. Omijać dalekim, najlepiej 100 km łukiem.
maciek 2013-10-07 16:15:00
Ale to chodzi o to że urlop nie jest płatny czy może chodzi o to że jak człowiek chce dostać urlop to nie ma szans?
kamil3 2013-12-19 07:12:00
wita nie polecam tej firmy tylko obiecują a praca jak na budowie nie polecam
pracownica 2013-12-28 07:48:37
Witam firma jest ok w poznaniu naraście zrobiła się czystka bo wyleciał brat z siostrą teraz będzie porządek pozdrawiam dziękuje warszawo!!! Brawo.
2
były pracownik 2014-01-08 19:15:00
Osoby broniące tej firmy to chyba sami kierownicy. Co prawda warunki pracy i wynagrodzenie zależy od obiektu, na którym się pracuje jednak różowo to tam nie jest - wręcz przeciwnie. Praca czasami nawet po 280 godzin w miesiącu, przy takiej ilości godzin największe wynagrodzenie to 1600-1700, bo na nadgodzinach oszukują. Zdarzały się sytuacje, że pracownik, który pracował 220h dostał tyle samo, co ten,który pracował 180h. Im więcej godzin się pracowało tym mniejsza wychodziła stawka na godzinę. Żadnego socjalu, żadnych dodatków - nic!
1
?! 2014-01-08 21:26:19
Jedno pytanie ... wolność słowa ... Niby... A dlaczego giną napisane komentarze?
1
alek 2014-07-04 20:04:05
ludzie o co wy sie pytacie jaka umowa o prace itp to masakra robota . 6,50 h zlecenie . ODRADZAM TAM ROBOTE
artur 2014-07-07 14:25:30
mozna dostac umowe oprace, zalezy jaki obiekt, polecam drogerie rossmann na start 8.8 do reki z chwila podpisania umowy o prace 9.3, jezeli nikt nie bedzie na was narzekal 9.5 max. nigdy nie zostalem oszukany na kase. pracownika ochrony loguja w komputerze do tego podpis osoby funkcyjnej za odbyte godziny.
szlemik 2014-07-07 17:39:48
no to widocznie Ty @alek trafiłeś na jakiś wyjątkowo słabo płatny obiekt. Niżej @artur pisze , że można w Plebanie wyciągnąć jednak zdecydowanie lepszą stawkę na godzine w zależności od tego gdzie zostanie się przydzielonym. Mnie najbardziej ciekawi jeszcze tylko to czy pracownik ma jakiś wpływ na to gdzie zostanie przypisany. Bo jeżeli nie to tak naprawdę praca tu wygląda trochę jak loteria jeśli chodzi o stawkę
kol 2014-09-02 14:48:24
witam, a pracowal ktos w gdansku w dhl. dziala tam ,,pleban,, jak praca na tym obiekcie?
pinki 2014-09-26 16:35:24
Pracowalem kiedys w plebanie DHL Gdansk, paca ciezka skanowanie i wprowadzanie danych do systemu wjezdzajacych i wyjezdzajacych ciezarowek, normalne obchody, stawki niskie, ale kierownictwo pozwalalo brac nadgodziny i wyplacane byly uczciwie, jedynie wymagano trzezwosci i solidnosci. stare kierownictwo odeszlo i ja tez bo teraz to tylko zastraszanie i terror,sprobuj sie wychylic......... nie polecam tego obiektu i firmy.
1
bobby 2014-10-16 18:32:13
No to chyba nie taka straszna praca, skoro siedzisz i wklepujesz dane w kompie. Tzn zalezy od stanu zdrowia, wieku itd. Ale dla mlodej osoby, to chyba za malo energiczna. Przynajmniej ja nie potrafie sobie wyobrazic takiej stagnacji i rutyny. A za jakie pieniadze takie luksusy w zlotej klatce? 1500 da rade??
pinki 2014-11-12 11:11:28
hehe dobre pytanie....... 6 pln-godz, jak przyjezdzal pan pleban to byl zakaz rozmowy o pieniadzach poniewaz bardzo nie lubil tego typu pytan. pacec w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trzeba bylo trzymac im wszystkim prosto i prezyc sie jak bys zarabial 5000
sara 2014-11-20 14:49:05
Nie polecam firma krzak
2
stawa 2014-12-08 18:40:52
To tak szczerze licze ze mi pomozecie wreszcie licze na jakies konkretne informacje tego typu, ze wszyscy zawsze ukrywaja stawki jakby to byla jakas wielka tajemnica, a potem sie okazuje ze wszystkie sa bardzo podo bne. to w takim razie jak to jest w tej agencji ochoryn jakich stawek mozna sie spodziewac?
3
antypleban 2015-01-04 11:19:57
ktos kto twierdzi ze ten pracodawca jest ok to chyba powinien w jakims zamknietym zakladzie zamkniety.
Szefowie wchodza sobie w tylek ze boli pracownicy traktowani jak woły po 280 h a wyplata pozal sie boze ci co nie psiocza na wyplate tu to chyba sami szefowie zmian bo zwykly pracownik to maks ma 6,50 netto na godzine. a zabrze to juz wogole panstwo w panstwie znajomy gadal ze szef obiektu to jak panicz na wlosciach robi co chce i traktuje ludzi drugiej kategori lepiej maja emeryci choc sam nie jest wporzadku ale to juz jego sprawa, mialem tam pracowac ale jakos mnie sie odechcialo znajomy odradza i tez ma zamiar sie zwalniac. Mowil ze kierownik jest tylko wporzadku i tyle. a mialem takie nadzieje na ta prace.
1
Tomasz 2015-02-21 19:32:11
To gorzej niż za komuny ale najgorsze , że wszyscy są potulni i zero protestów !!!! Ale taka jest widać polityka tego rządu , że ma być bezrobocie i ludzie mają się rzucać na takie (usunięte przez administratora)posady !!!
1
Jacek 2015-02-21 19:40:41
A poza tym drodzy pracownicy czyli zleceniobiorcy , przyszli , potencjalni i byli - nikt nie ma obowiązku prężyć się przed "szefuniem" ponieważ podległość służbowa na umowach cywilnoprawnych ( umowa zlecenie , umowa o dzieło ) nie obowiązuje według polskiego prawa. Jeśli szefunio Cię obraża to powiedz mu co o nim myślisz i koniec.Jeśli chce pokazać władzę zrób tak samo.Twoim obowiązkiem jest tylko wykonać zawartą w umowie pracę. nauczcie się walczyć z tą patologią rynku pracy !!!!Zasięgajcie języka u ludzi , którzy mogą pomóc w wyjaśnieniu kwestii , o których nie macie pojęcia i nie dajcie się robić w konia !!!!
franek 2015-04-03 22:47:57
stawka 6 a nie 6,5 za h !
1
narb 2015-06-24 01:33:08
Może zależy od obiektu, czy posiadanych kwalifikacji ta stawka, bo watpię, by ktoś kto ma pozwolenie na broń i licencję ochroniarską drugiego stopnia miał taką samą stawkę jak osoba z ulicy, przynajmniej tak mi się wydaje. W sumie te 6-6,5 złotych na rękę w branży ochroniarskiej to nawet dobre stawki.
Gacek 2015-06-29 14:26:18
Kolego już nie ma od 2014r licencji pierwszego i drugiego stopnia, tylko tzw. wpis kwalifikowany. Osobna sprawa, to pozwolenie na broń. To tak na marginesie.
Filip 2015-09-07 13:21:06
Wydaje mi się, że skoro firm wykwalifikowanemu pracownikowi oferuje stawki wysokości 6-6,5 złotego, jak pisze @narb, to jakaś kpina. Ja rozumiem, że to może nie jest praca szczytu marzeń, ale jednak chyba trzeba się cenić. Nie rozumiem jak można pracować za tak głodowe stawki, bo to nie jest do przeżycia nawet.
dzial handlowy 2015-12-10 03:35:21
Witam chciałbym powiedzieć ze firmy które zatrudniają pracowników ochrony z licencjia dają nawet 4.50 ja osobiście znam taka firmę . także panowie 6.50 zl to może szału nie ma również zależy ile godz pracownik licencjowany robi , a wy mysliście ze od nowego będzie lepiej drodzy państwo to ze ma być 12 zl na godz ale te 12 zl nie będzie dla pracownika ochrony tylko firma będzie brała za pracownika . znowu pracownik otrzyma 8.00 netto także jeśli ktoś jest podniecony tym ze od nowego w branży ochroniarskiej cos się zmieni to się grubo myli . pozdrawiam
makarena9 2015-12-10 12:03:38
a ja myslę kolego że jednym z większych plusów zatrudnienia w tej firmie jest to że bardzo długo istnieją, nawet jeśli pieniążki mniejsze to praca stabilniejsza
niepokorny 2016-03-20 09:39:04
Dziwę się tym wszystkim negatywnym wpisom, każdy który przyjmuje się do pracy w A.Pleban jest poinformowany o stawce i o warunkach pracy a zapewne każdy ma mózg i potrafi z niego korzystać i albo przyjmuje te warunki albo nie . Przez kilka lat jakie pracowałem w A.Pleban nigdy nie zdarzyło się aby pieniążki nie trafiły na moje konto w terminie pomimo różnych kłopotów firmy ( bywało że kierownictwo musiało czekać na wypłatę a my nie ) Stawki jak w większości firm ochroniarskich są uzależnione od zleceniodawców jeżeli oni nie dadzą dobrej stawki to firma z czego ma ci zapłacić ? Kiedyś próbowaliśmy policzyć ile Pleban ma zysku na 1 godzinie i zbyt wiele nam nie wyszło i tylko przy dużej ilości godzin ten interes jest opłacalny dla właściciela. Plujecie na prezesa że komuch, milicjant itp .. byc może ale nie zdziera kasy tak inni właściciele agencji o nieposzlakowanym ,,rodowodzie" Nie wiem jak w innych miastach ale w Zabrzu było w miarę spoko, szefowie zmian trochę upierdliwi ale z kierownikiem można było wszystko załatwic pod warunkiem że nie próbowałeś go robić w bambuko. Przez 14 lat pracy w tej branży przeleciałem większość firm ochroniarskich na sląsku i jest to druga firma w której bym ponownie podjął pracę
aziok 2016-03-20 19:42:08
@Filip, niestety, ale takie stawki sa obecnie w branzy ochroniarskiej, bardzo trudno jest dostać powyżej 8 złotych na rękę. emeryci tu zaniżaja stawki. wymagania tez małe, jedynie zaswiadczenie o niekaralnosci to duzo jest chętnych.
kanion 2016-05-07 21:23:41
nawet tutaj skoro od 1999 roku działają są standardowe stawki?:( nie jestem emerytem ale... po co im jeszcze taka robota?m przecież mają kasę z emerytur sporą! ja jestem młody i ciekawi mnie od jakiego stanowiska najlepiej zacząć karierę w tej firmie
aplikant 2016-06-28 16:54:26
6,70 na godz w gdańsku DHL OK 220 Godz i nic więcej zresztą jak ktoś chce to niech zadzwoni do firmy w swoim mieście i sie dowie co i jak
karmi 2016-07-08 22:59:21
@kanion z tymi emeryturami bywa jednak różnie... ja mam jednak szacun do tej firmy że daje szansę starszym osobą, mają szansę na godną starość i dorobienie sobie przynajmniej
1
Zostaw swoją opinię o Agencja ochrony mienia i osób „A.Pleban” Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja ochrony mienia i osób „A.Pleban” Sp. z o.o.