brak logo

Agencja ochrony mienia i osób „A.Pleban” Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Agencja ochrony mienia i osób „A.Pleban” Sp. z o.o.

byly pracownik 2011-04-12 15:56:23
Śmieszna stawka 7,50 bez perspektyw, kierownictwo to jedno wielkie (usunięte przez administratora) Pracowałem u nich i żałuje tego. Umowa zlecenie bez możliwości przejścia na umowę. o prace. Jednym słowem bardzo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracodawca.
NIE POLECAM LEPIEJ SPRÓBOWAĆ W INNEJ AGENCJI
anonim 2011-06-03 14:07:51
Witam
Zgadzam się z opinią,obecnie nowi pracownicy przyjmowani są na umowy zlecenia,dopiero po kilku mieciącach dostają umowę o pracę na okres próbny (3 miesiące) ale zakim ją dostanie to musi się upominać o nią wiele, wiele razy. Zakres obowiązków duży, najgorzej zimą kiedy trzeba stać na placu i odprawiać transporty. Stawka 6 złotych na godzine. Proponuje Panu Prezesowi,żeby sam przepracował sobie z pół roku i zobaczył jaka to jest praca i przeżył przy przepracowanych 200 godzinach za 1200 złotych miesięcznie.
klient sklepu 2011-06-13 13:06:04
Witam
Praca w plebanie nie należy do przyjemnych. W biurze na bernardynskiej siedzi za okienkiem taki cham co jest zwykłym cieciem a wydaje mu sę że wszystkie rozumy pozjadał. Ogólnie nie polecam pracy u nich. mało kasy za wszystko obcinają pensje. Pracowałem u nich 4 tygodnie(usunięte przez administratora)
Pracownik 2011-06-15 15:19:40
Potwierdzam wszystkie opinie pisane powyżej. Jak ich pracownik mogę wiele o nich powiedzieć. Niestety muszę się jeszcze troszkę pomęczyć i robić u nich za te marne grosze. Oni za wszystko każą sobie płacić, Potwierdzam że pracownicy do brudasy i złodzieje, Nie polecam tego pracodawcy. Jeszcze mógłbym to przecierpieć gdybym miał umowę o pracę a nie tą (usunięte przez administratora)umowę zlecenie
anonim 2011-06-16 10:44:38
Jestem pracownikiem a pleban tej złodziejskiej firmy założonej przez byłego komunistycznego milicjanta on jest jak Robin Hood tylko mu się coś pod tym zrytym beretem przedstawiało bo tamten okradał bogatych i dawał prostym ludzią a ten cham okrada biednych ludzi l daje sobie(usunięte przez administratora)
anonim 2011-06-17 18:36:37
Jestem pracownikiem DHLa w Łodzi i pare dni temu dwóch pracowników ochrony firmy pleban poprostu sobie wyszło nikt niewie dla czego jakies tam pogłoski jedynie co chciałem napisać to to że zaraz zastąpili ich innymi ludźmi z innej zmiani i co bardzo ciekawe od jednego z tych podstawionych ludzi poczułem alkochol co ciekawe szew obiektu był wtedy obecny ciekawe czy stracił węch z jakiś przyczyn a czy był tego świadomy mnie osobiśćie wydaje sie że dobrze o tym wiedział różne cuda tam u nich na bramie widziałem ale pijaństwo to już chyba szczyt ich pomysłów
anonim 2011-06-21 16:27:50
Wszystkie opinie pisane powyżej to stek bzdur. Domyślam się że wpisy to działania konkurencyjnej firmy. Ja mogę powiedzieć że w agencji Pleban pracują ludzie na poziomie a nie pijaczki jak wyżej piszecie. Według mnie z kasą też nie jest złe, próbowałem w wielu agencjach i stawki były dużo niższe.
1
anonim 2011-06-22 23:50:47
Może i masz racje ale watpie w watek konkurecji. Ty odnosisz sie do agencji Pleban a nie do A.Pleban a to dwie rozne firmy. Naucz sie czytac co....potem komentuj..
anonim 2011-06-25 09:56:49
Witam ja pracuje w firmie A.Pleban jest to czysty wyzysk ludzi nie płacą za nic ani nadgodziny ani godziny nocne itp. Nie polecam tej firmy a poza tym robi tam parę osób walniętych po szkole specjalnej i są szefami zmiany jest to chore i śmieszne.
anonim 2011-06-26 20:22:40
(usunięte przez administratora) skoro nieodpowiada ci ta robota to się zwolnij a nie szczekasz tutaj na forum. Pewnie jak jestes w pracy to jesteś malutkim pieskiem. Dla mnie jesteś bez charakteru skoro żle ci w plebanie to droga wolna i co pewnie TESCO BIEDRONKAhehehehe
anonim 2011-06-28 01:56:16
anonim - 2011-06-26 20:22:40

Tak (usunięte przez administratora), skoro nieodpowiada ci ta robota to się zwolnij a nie szczekasz tutaj na forum. Pewnie jak jestes w pracy to jesteś malutkim pieskiem. Dla mnie jesteś bez charakteru skoro żle ci w plebanie to droga wolna i co pewnie TESCO BIEDRONKAhehehehe

Ależ Ty musisz być ograniczony. Pracuj w tej firmie krzak do końca życia i jeden dzień dłużej bo emerytury z opłacanych składek raczej się nie spodziewaj.
anonim 2011-06-28 14:52:59
Ale jesteście śmieszni, Pracujecie w firmie i ją oczerniacie, pewnie w Pracy jesteście marionetkami które śmiesznie podskakują i boją się odezwać. (usunięte przez administratora) Nie pasuje to zmień robotę przecież byłaś na początku na rozmowie i wiedziałeś ile dostaniesz wiec teraz nie miej pretensji. Pewnie wszyscy jesteście ograniczeni bo nie umiecie powiedzieć NIE. Ja byłem tam na rozmowie powiedzilei mi stawkę uśmiechniętym się i wysiedleniem.Tera pracuje 8 godzin dziennie jako młodszy księgowy i mam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na wszystko
Były pracownik DHL 2011-06-29 22:54:23
Mi nie pasowało w(usunięte przez administratora)n to że byłem okradany i wyszedłem sobie w trakcie służby do domu, mając [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na tą firmę, szef ochrony zapowiedział że obciąży mnie całkowitym kosztem umundurowania jakie też dostałem, ponieważ rzeczy są nowe a pracowałem niewiele to wystawie je z emblematami na allegro, nie jednemu potrzebna do niecnych celów taka odzież... Pracę w ochronie i firmie A (usunięte przez administratora)chwalą sobie ciemniaki, tłumoki, tak na cieciówce jest im wygodnie i na gębach kaganiec jak za komuny !! Dostanie taki najniższą krajową i się cieszy nie ważne że późniejsza emeryturka będzie w wysokości 600 zł, bo przecież (usunięte przez administratora) nie płaci za nadgodziny , godziny nocne stawka za wszystko jest 6 zł. Pozdrowienia dla tych ludzi myślących. :)
1
Damian 2011-07-15 12:35:38
Ale śmieszni jesteście, mam podstawy sądzić że opinie na tym forum pisane były przez jedną i tą samą osobę. To forum nie jest obiektywne i wypowiadały się tu wcześniej osoby zapewne bardzo ciche w realu.
Pozdrawiam Panie Adamie
1
Damian 2012-02-01 14:07:16
Damianku a ile placa na obiekcieTobie za uciszanie przekretow, moze Ty jestes swoj totez wiecej zarabiasz?! Daj recepte na wyzsze zarobki (usunięte przez administratora)
secretus 2012-02-01 15:58:24
Wielka Akcja – Weryfikacja !!!
Sprawdzamy jak się w branży pracuje, gdzie można zarobić, a gdzie nie!
Opiniujemy Agencje Ochrony i monitorujemy rynek regionalny ! Polecamy miejsca pracy !
Pytasz po co ?
Aby urzeczywistnić realia jakie w zawodzie ochroniarza panują, aby ostrzec innych przed porażką, aby pomóc tym co są w potrzebie.
Budujemy Prawdę.
Dołącz do nas weź udział w naszej sondzie, oddaj głos w ankiecie, z opiniuj swoją Agencję.
(usunięte przez administratora)
cieć604 2012-03-02 22:19:21
(usunięte przez administratora)Nie bylo tam tak żle jak piszą inni pracownicy.Nie wiem skąd tyle negatywnych opinii.CZyżby się aż tak zmienilo?.Nadmienie że mieliśmy fajnego szefa Pana J.Żolkosia.Ciekawe czy dalej tam pracuje?.
1
secretus 2012-03-18 17:18:19
Drodzy czytelnicy, mamy ogromną przyjemność ogłosić, że uruchomiliśmy nowy projekt pod nazwą 24OCHRONA.PL

Misją i celem serwisu 24ochrona.pl jest budowanie pozytywnego wizerunku Pracownika Ochrony jako istotnego elementu w ochronie i bezpieczeństwie osób i mienia.

Serwis 24ochrona.pl jest innowacyjnym i jedynym tego rodzaju projektem.

Zachęcamy Organizacje, Firmy oraz Pracowników branży ochrony osób i mienia do aktywnego udziału w projekcie 24ochrona.pl – projekt ten powstał z myślą o Was.

---
Twórz i buduj pozytywny wizerunek Pracownika Ochrony.

Pracujesz na co dzień w zawodzie służb ochrony?

Jesteś świadkiem wartościowych zdarzeń i odważnych czynów z udziałem Pracowników Ochrony?

Skorzystałeś z pomocy Pracowników Ochrony?

Powiadom nas o tym na 24ochrona.pl! - wystarczy wypełnić anonimowy formularz kontaktowy!

---
Możesz zostać autorem informacji w dziale „z ostatniej chwili !”

Dokonaj rejestracji swojego konta w serwisie 24ochrona.pl.

Jakie informacje są pożądane?

Opisz Twoje lub kolegów sukcesy na służbie np. akcje ratujące życie, ewakuacje obiektu, działania zapobiegające kradzieżom i dewastacjom mienia.

Twoja firma zastosowała nowe rozwiązania i technologie ułatwiające realizację zadań oraz poprawiające Twoje bezpieczeństwo? Opisz to.

Wprowadziłeś szkolenia podnoszące kwalifikacje Pracowników Ochrony? Opisz to.

Dostrzegasz zagrożenia wynikające z zaniedbań w zakresie ochrony i bezpieczeństwa od strony odbiorców usług? Masz wiedzę i sposób na ich rozwiązanie? Podziel się z innymi swoimi przemyśleniami.

Chcesz wyrazić opinię na temat informacji branżowych pojawiających się w prasie? Skontaktuj się z 24ochrona.pl.

Serwis 24ochrona.pl będzie również odgrywać znaczącą rolę w edukacji konsumenckiej.
W tym celu powstała zakładka zawierająca artykuły, porady, instrukcje, opinie eksperckie z zakresu ochrony i bezpieczeństwa osób i mienia.

Zapraszamy do nowego serwisu (usunięte przez administratora)
mała 2013-05-07 08:26:41
Firma nic nie da! nie ma żadnego socjalu. Stawka 6,5 na godz.
1
mała 2013-06-03 22:02:55
6,5 zł na ręke i nic więcej żadnych dodatków, nocnych czy nadgodzin . Czyli ilość godz razy 6,5 . I zapomnij o kodeksie pracy tam nie obowiązuje .
mała 2013-06-04 17:26:39
Zmiany na każdym obiekcie ustala szef . Z tego co się oriętuję na większości po 12 gdz i więcej
Ja 2013-06-26 21:38:33
Umowa o pracę, dodatek nocny, premia za wyniki. Czy tak jest?
mała 2013-06-27 18:07:19
Pisane już było nie ma żadnych dodatków : godz nocnych, nadgodzin premii- NIC- . Tylko ilość przepracowanych godzin razy 6,5 .
Z umowami różnie czasami pół roku czekasz na umowę o prace
mała 2013-07-01 12:09:14
Nic nigdy dodatkowo tu nie dostaniesz .A.Pleban nie daje nic poza stawką razy godz.A umowa na 3 lata
korektor 2013-07-22 12:48:43
doświadczyłem pracy w tej firmie i może raj na zielonej wyspie to nie jest ale musicie przyznać (Ci co tam pracowali) : pensja zawsze była na czas, w biurze cokolwiek załatwić od ręki, mój szef obiektu spoko gościu, zawsze można się było dogadać i stawka też nie najgorsza bo wcale nie 6,5 tylko 8,5 netto na rękę!!!! fakt że o umowę o pracę na czas nieokreślony ciężko ale przynajmniej umowa o pracę!!!!
mała 2013-07-30 09:04:06
Widać pracodawca płaci różne stawki . A co do załatwiania spraw pracowniczych to baaaaaaaardzo różnie bywa.
3
Były parafianin 2013-08-10 14:34:46
Witam Was biedne polaki robaki. Powiedzcie mi jak Wam sie pracuje za 6zł 50gr. na godzinę ? Czy stać Was jest wyżywienie ? Czy macie się za co ubrać ? Czy dalej będziecie nabijać kabze byłemu komuchowi. ? Ludzie otwórzcie oczy szczególnie Ci młodzi którzy chcą wybrać się do obozu pracy za 6 zł. Nawet nie wiecie jaką mam bekę jak pomyślę że pracujecie za 6 zł na godzine bez żadnych dodatków w firmie gdzie kodeks pracy nie obowiązuje. To tak jak za komuny !!!
1
Plebania 2013-09-09 21:02:21
Praca w plebanie to najgorsza z moich życiowych decyzji ,jaką kiedykolwiek podjąłem . [usunięte przez administratora].Obiekt w mosznach to najgorsze miejsce pracy jakie jest na tym świecie. Toleruje się tam śmierdzących brudasów i pijaków a pożądnych pracowników się zwalnia.Zmianowi są również cwani ,lubią ploty , [usunięte przez administratora]. STANOWCZO NIE DLA PLEBANA!!!!
2
Nic 2013-09-20 21:17:28
A to ten Pleban co ma oddział w Poznaniu? Szukam ich i nie mogę znależć.
2
mała 2013-09-26 19:23:28
Stawka mała 6,3 na umowie zleceniu wzrasta do 6,6 za godzi na umowie o prace i nic więcej nie ma nadgodzin ani godzin nocnych wypłacanych . Szczerze odradzam współprace z tą firmą jeśli macie inne propozycje.
1
Pierdolsie 2013-10-04 23:46:33
Powiem krótko, FIRMA to za dużo powiedziane, banda zakłamanych [usunięte przez administratora] zapatrzonych w siebie. Wymagania wysokie, a od siebie nie dadzą nic, nawet na głupich długopisach oszczędzają bo jak długo tu robię nie dostałem żadnego a jak by nie było do "pracy" jest mi to potrzebne, dodatków żadnych, umowa haha... porażka tego umową nazwać nie można, chorobowe nie płacone, o urlopie zapomnij. Złodzieje, mendy, oszuści, tyrani. Tyle w temacie. Omijać dalekim, najlepiej 100 km łukiem.
kamil3 2013-12-19 07:12:00
wita nie polecam tej firmy tylko obiecują a praca jak na budowie nie polecam
pracownica 2013-12-28 07:48:37
Witam firma jest ok w poznaniu naraście zrobiła się czystka bo wyleciał brat z siostrą teraz będzie porządek pozdrawiam dziękuje warszawo!!! Brawo.
2
były pracownik 2014-01-08 19:15:00
Osoby broniące tej firmy to chyba sami kierownicy. Co prawda warunki pracy i wynagrodzenie zależy od obiektu, na którym się pracuje jednak różowo to tam nie jest - wręcz przeciwnie. Praca czasami nawet po 280 godzin w miesiącu, przy takiej ilości godzin największe wynagrodzenie to 1600-1700, bo na nadgodzinach oszukują. Zdarzały się sytuacje, że pracownik, który pracował 220h dostał tyle samo, co ten,który pracował 180h. Im więcej godzin się pracowało tym mniejsza wychodziła stawka na godzinę. Żadnego socjalu, żadnych dodatków - nic!
1
?! 2014-01-08 21:26:19
Jedno pytanie ... wolność słowa ... Niby... A dlaczego giną napisane komentarze?
1
alek 2014-07-04 20:04:05
ludzie o co wy sie pytacie jaka umowa o prace itp to masakra robota . 6,50 h zlecenie . ODRADZAM TAM ROBOTE
artur 2014-07-07 14:25:30
mozna dostac umowe oprace, zalezy jaki obiekt, polecam drogerie rossmann na start 8.8 do reki z chwila podpisania umowy o prace 9.3, jezeli nikt nie bedzie na was narzekal 9.5 max. nigdy nie zostalem oszukany na kase. pracownika ochrony loguja w komputerze do tego podpis osoby funkcyjnej za odbyte godziny.
kol 2014-09-02 14:48:24
witam, a pracowal ktos w gdansku w dhl. dziala tam ,,pleban,, jak praca na tym obiekcie?
pinki 2014-09-26 16:35:24
Pracowalem kiedys w plebanie DHL Gdansk, paca ciezka skanowanie i wprowadzanie danych do systemu wjezdzajacych i wyjezdzajacych ciezarowek, normalne obchody, stawki niskie, ale kierownictwo pozwalalo brac nadgodziny i wyplacane byly uczciwie, jedynie wymagano trzezwosci i solidnosci. stare kierownictwo odeszlo i ja tez bo teraz to tylko zastraszanie i terror,sprobuj sie wychylic......... nie polecam tego obiektu i firmy.
1
pinki 2014-11-12 11:11:28
hehe dobre pytanie....... 6 pln-godz, jak przyjezdzal pan pleban to byl zakaz rozmowy o pieniadzach poniewaz bardzo nie lubil tego typu pytan. pacec w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trzeba bylo trzymac im wszystkim prosto i prezyc sie jak bys zarabial 5000
sara 2014-11-20 14:49:05
Nie polecam firma krzak
2
antypleban 2015-01-04 11:19:57
ktos kto twierdzi ze ten pracodawca jest ok to chyba powinien w jakims zamknietym zakladzie zamkniety.
Szefowie wchodza sobie w tylek ze boli pracownicy traktowani jak woły po 280 h a wyplata pozal sie boze ci co nie psiocza na wyplate tu to chyba sami szefowie zmian bo zwykly pracownik to maks ma 6,50 netto na godzine. a zabrze to juz wogole panstwo w panstwie znajomy gadal ze szef obiektu to jak panicz na wlosciach robi co chce i traktuje ludzi drugiej kategori lepiej maja emeryci choc sam nie jest wporzadku ale to juz jego sprawa, mialem tam pracowac ale jakos mnie sie odechcialo znajomy odradza i tez ma zamiar sie zwalniac. Mowil ze kierownik jest tylko wporzadku i tyle. a mialem takie nadzieje na ta prace.
1
Tomasz 2015-02-21 19:32:11
To gorzej niż za komuny ale najgorsze , że wszyscy są potulni i zero protestów !!!! Ale taka jest widać polityka tego rządu , że ma być bezrobocie i ludzie mają się rzucać na takie (usunięte przez administratora)posady !!!
1
Jacek 2015-02-21 19:40:41
A poza tym drodzy pracownicy czyli zleceniobiorcy , przyszli , potencjalni i byli - nikt nie ma obowiązku prężyć się przed "szefuniem" ponieważ podległość służbowa na umowach cywilnoprawnych ( umowa zlecenie , umowa o dzieło ) nie obowiązuje według polskiego prawa. Jeśli szefunio Cię obraża to powiedz mu co o nim myślisz i koniec.Jeśli chce pokazać władzę zrób tak samo.Twoim obowiązkiem jest tylko wykonać zawartą w umowie pracę. nauczcie się walczyć z tą patologią rynku pracy !!!!Zasięgajcie języka u ludzi , którzy mogą pomóc w wyjaśnieniu kwestii , o których nie macie pojęcia i nie dajcie się robić w konia !!!!
franek 2015-04-03 22:47:57
stawka 6 a nie 6,5 za h !
1
Gacek 2015-06-29 14:26:18
Kolego już nie ma od 2014r licencji pierwszego i drugiego stopnia, tylko tzw. wpis kwalifikowany. Osobna sprawa, to pozwolenie na broń. To tak na marginesie.
dzial handlowy 2015-12-10 03:35:21
Witam chciałbym powiedzieć ze firmy które zatrudniają pracowników ochrony z licencjia dają nawet 4.50 ja osobiście znam taka firmę . także panowie 6.50 zl to może szału nie ma również zależy ile godz pracownik licencjowany robi , a wy mysliście ze od nowego będzie lepiej drodzy państwo to ze ma być 12 zl na godz ale te 12 zl nie będzie dla pracownika ochrony tylko firma będzie brała za pracownika . znowu pracownik otrzyma 8.00 netto także jeśli ktoś jest podniecony tym ze od nowego w branży ochroniarskiej cos się zmieni to się grubo myli . pozdrawiam
niepokorny 2016-03-20 09:39:04
Dziwę się tym wszystkim negatywnym wpisom, każdy który przyjmuje się do pracy w A.Pleban jest poinformowany o stawce i o warunkach pracy a zapewne każdy ma mózg i potrafi z niego korzystać i albo przyjmuje te warunki albo nie . Przez kilka lat jakie pracowałem w A.Pleban nigdy nie zdarzyło się aby pieniążki nie trafiły na moje konto w terminie pomimo różnych kłopotów firmy ( bywało że kierownictwo musiało czekać na wypłatę a my nie ) Stawki jak w większości firm ochroniarskich są uzależnione od zleceniodawców jeżeli oni nie dadzą dobrej stawki to firma z czego ma ci zapłacić ? Kiedyś próbowaliśmy policzyć ile Pleban ma zysku na 1 godzinie i zbyt wiele nam nie wyszło i tylko przy dużej ilości godzin ten interes jest opłacalny dla właściciela. Plujecie na prezesa że komuch, milicjant itp .. byc może ale nie zdziera kasy tak inni właściciele agencji o nieposzlakowanym ,,rodowodzie" Nie wiem jak w innych miastach ale w Zabrzu było w miarę spoko, szefowie zmian trochę upierdliwi ale z kierownikiem można było wszystko załatwic pod warunkiem że nie próbowałeś go robić w bambuko. Przez 14 lat pracy w tej branży przeleciałem większość firm ochroniarskich na sląsku i jest to druga firma w której bym ponownie podjął pracę
aplikant 2016-06-28 16:54:26
6,70 na godz w gdańsku DHL OK 220 Godz i nic więcej zresztą jak ktoś chce to niech zadzwoni do firmy w swoim mieście i sie dowie co i jak
karmi 2016-07-08 22:59:21
@kanion z tymi emeryturami bywa jednak różnie... ja mam jednak szacun do tej firmy że daje szansę starszym osobą, mają szansę na godną starość i dorobienie sobie przynajmniej
1
Zostaw swoją opinię o Agencja ochrony mienia i osób „A.Pleban” Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja ochrony mienia i osób „A.Pleban” Sp. z o.o.