Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.

Pracowałeś w firmie OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Zcarg - 2015-04-06 22:13:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
panie mateuszu wiemy że jest pan dyrem okręgu na przyszłość radzę zmienić login na
niewwtajemniczony aby pożeracze chleba byli nie świadomi i myśleli ,że jest pan
użydkownikiem standardowym :)
niema to jak czerwone ferrari mC
zdjecie uzytkownika
pracowałem prawie rok - 2015-04-11 19:09:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie to oszuści każą wam sprzedawca ze czy które nie przynoszą dochodów a tylkozarobki dla och dając wam ocalały,. Nie sprzedawanie tego nikomu znajomemu bo po czasie się kampanie ze to ściska. A te analizy są z palca wyssane wydrukowane dla reklamę. Uciekajcie póki możecie.
zdjecie uzytkownika
byla pracownica - 2015-04-13 14:13:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, przeczytaj zanim podejmiesz prace!!! Moja praca w ovb zaczela sie dwa lata temu, nie trwala dlugo poniewaz odrazu zrozumialam o co w tym wszystkim chodzi i ze to zwykle nieludzkie wykorzystywanie ludzi by podpisali umowe, z ktorej przedstawiciel/nic innego jak agent mial pieniadze, za taka umowe 100 zl, za taka 150, a za inna 300 zl, w zaleznosci od tego na jakie warunki zdecyduje sie klient. O tej pracy dowiedzialam sie w PRZEDZIWNY sposob - podkreslam PRZEDZIWNY!!! Mianowicie zadzwonila do mnie pracownica tej firmy. Ale skad miala moj numer, bo nigdzie cv nie aplikowalam?! Otoz skontaktowala sie z moim bylym partnerem, ktoremu kiedys przedstawiala polisy emerytalne itd, zadzwonila do niego zapytala czy jest zainteresowany praca, odpowiedzial, ze nie wiec zapytala czy moze numer do mnie... Coz za sprytne szukanie pracownikow, haha. Teraz sie z tego smieje, ze bylam tak naiwna i dalam sie wciagnac w te cale 'pranie mozgu'. Wiec rozmowa - gdzie w ogole nikt nie pytal o kompetencje - ktorych po prostu nie mialam. Zaczelam szkolenia. Jakze uroczyste z cala sterta dyrektow na czele. Nikt nie powiedzial na poczatku oczywiscie co bedziemy robic wiec brnelam w to dalej. Praca zaczela sie od tego, ze musialam podac wszystkie numery do rodziny i znajomych i z nimi umawiac sie na spotkania, oferowac im polisy i umowy, ktorych nawet nie chcieli. Pare osob podpisalo takie umowy... I tego zaluje najbardziej! Ze wciagnelam w to ludzi mi bliskich. Oczywiscie zarobki byly, ale rzedu 500-600 zl. Istne klamstwo i pranie mozgu. Wole etat i 2500 zl niz ponizanie sie i wstyd jaki towarzyszyl mi przy wciskaniu 'kitu'. TEJ PRACY NIE POLECE NIGDY W ZYCIU NIKOMU!!!!!
zdjecie uzytkownika
była pracownica - 2015-04-13 14:20:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zapomnialam o najwazniejszym. Mianowicie zdaje sie test by moc pracowac. Ponoc ogolnopolski test na aka 'dorade finansowego' gdzie znasz odpowiedz na wszystkie pytania, bo wczesniej dostajesz je od kierownictwa, ktore masz po prostu na sciagach i jawnie z nich na egzaminach korzystasz - wiec sami sobie odpowiedzcie? Co to za 'DORADCY FINANSOWI' i co to za 'KOMPETENTNA FIRMA' - smiech na sali i zwykle pranie mozgu, w ktore absolutnie nie dajcie sie wciagnac. Pozdrawiam i zycze rozsadku!!!
zdjecie uzytkownika
Leehu - 2015-04-16 11:42:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [była pracownica - 2015-04-13 14:20:11]:
Jestem pracownikiem OVB. W pracy duży nacisk kładę na uczciwość i profesjonalizm. Nie obiecuje złotych gór. To co w tej pracy lubię to realna możliwość wytyczania swojej ścieżki zawodowej. Można awansować według wyznaczonych reguł. Kiedy zaczynałem pracę w OVB byłem na ciepłej posadzie jako kierownik (zarabiałem aż całe 2500zł brutto )musiałem kierować ludźmi, którzy ani myśleli, żeby mnie posłuchać. Wspinałem się po tej drabinie 5 lat. Nie dorobiłem się awansu a w ciągu 5 lat dostałem podwyżkę 200zł brutto. Szef ciągle tłumaczył, że firma kiepsko idzie i że nie ma na podwyżki, co można było łatwo sprawdzić na FB ( szczególnie jego 6 tygodniowy urlop z rodziną w Turcji ). W jednym miał racje. Kiedyś powiedział mi żebym założył własną firmę i że wtedy przekonam się jak ciężko jest prowadzić własną działalność. Było pracownico. OVB składa się z kilku tysiący ludzi. Jedni z dużą wiedzą inni z trochę mniejszą. Zapewniam Cię jednak, że zakładając własną działalność też musisz dużo się uczyć. Być może w danych fachu jesteś najlepsza ale oprócz tego dochodzi: księgowość, kontakty z klientami, ubezpieczenia, reklamację itd. i tu możesz być kompletnym zerem i będziesz musiała się uczyć od podstaw.
zdjecie uzytkownika
leehu - 2015-04-16 11:55:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Było pracownico. Skoro uważasz, że pracownicy OVB są mało kompetentni to proponuje taki mały teścik. Zadzwoń do jakieś ubezpieczalni i zadaj pytanie " czy auto na tymczasowych niemieckich tablicach przejazdowych można ubezpieczyć w Polsce" zapewniam Cię, że będą przełączać po paru "departamentach" i być może ktoś fachowo Ci odpowie.
zdjecie uzytkownika
Leehu - 2015-04-16 12:26:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Taka mała refleksja. Sprzedaż ubezpieczeń w Polsce jest trudne. Polacy to taki naród (tzw. wielepy ). Wielu klientów ma fachową wiedzę w każdej dziedzinie. Od pieczenia chleba po loty w kosmos. Każdy z nich ma najlepsze ubezpieczenie grupowe bo przecież o jakości ubezpieczenia grupowego świadczy stawka za urodzenie dziecka - oznajmił Pan Zbigniew lat 46. Zadałem pytanie: ile tych dzieci jeszcze planuje mieć? Odpowiedź oczywista, że już jest za stary na przebieranie pieluch.

Następny przykład. Pani Renata w 8 miesiącu ciąży. Potrzebowałabym ubezpieczenie grupowe z wysoką stawką za urodzenie dziecka. Jakie jest rozczarowanie kiedy informuję, że okres karencji to 6 miesięcy i nic z tego nie będzie, no chyba, że jest ciężarną słonicą . Jak nazwać taką kobietę? oszustką, naciągaczką?

Kolejny przykład?! Panie a w tym OC można szyby ubezpieczyć? Bo 2 dni temu mi pękła szyba i trzeba by to z ubezpieczenia wypłacić.

Wielu agentów OVB (szczególnie młodych) ulega presji i potem powstają różne rozczarowania.

Temat polis emerytalnych. Wielu twierdzi, że wolą sami odkładać w skarpecie. Jednak gdy się im zaproponuje taką polisę to najchętniej by chcieli polisę z gwarantowaną stopą zwrotu najlepiej +100% w ciągu 5 lat. Na pytanie jakie oprocentowanie ma Pan aktualnie na swoim koncie to odpowiedź brzmi " nie interesowałem się tym " często bywa 0,75% do 2%. Na pytanie czy ma Pan już jakieś środki na emeryturę odłożone na koncie? Odpowiedź " miałem ale ostatnio remont dachu musiałem zrobić...." Oczywiście to jest tylko wierzchołek góry lodowej. Głupota niektórych ludzi przeraża mnie.
zdjecie uzytkownika
Mateusz Szala - 2015-04-30 14:27:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam!

Pracuję w OVB już kawał czasu, natomiast nie mam czerwonego Ferrari i nie jestem Dyrektorem okręgu, jak tam ktoś napisał wcześniej.

Chciałbym wytłumaczyć kwestię produktów:
Produkty ubezpieczeniowe, inwestycyjne, kredyty, zabezpieczenia, itd (polisy), są potrzebne każdemu - więc nie rozumiem dlaczego tyle przy tym nerwów, że naciągamy innych, itd.

Przepraszam bardzo, ale Oc musimy robić, jak mamy samochody - to po co ktoś ma fatygować się do Towarzystw i tam podpisywać cokolwiek, skoro można zrobić to przez doradców. I mówcie co chcecie, ale ubezpieczenie na życie, majątku, zabezpieczenie kredytu, odkładanie sobie na przyszłość zwiększając szansę na oszczędności - te wszystkie rzeczy są cholernie ważne. I powiem krótko tylko głupi nie myśli nad zabezpieczeniem tego co ma, nad zabezpieczeniem przyszłości, i rodziny. A osoby, które chcą to zrobić - niech robią to z głową. Poprzez doradcę, gdzie produkty mają taką samą ważność i tyle samo kosztują co u partnerów.

I w kwestii wynagrodzeń - u wszystkich partnerów mamy tę samą prowizję (co pozwala nam być obiektywnymi) - i tak jest ona wysoka, natomiast zobowiązuje nas to do odpowiedzialności za klienta.

W razie pytań - odpowiem szczerze i na temat, proszę o kontakt:
tel. 510-602-628,
adres mailowy: mateusz.szala@ovbfinanse.pl

Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
Mateusz Szala,
Kierownik Oddziału dla OVB Allfinanz Polska.
zdjecie uzytkownika
Pracownik "prowizyjny" - 2015-05-10 20:27:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [baobab - 2015-02-17 19:44:22]:
Jeśli się zastanawiasz, to daj sobie spokój. Ale nie dlatego, że z tą firmą jest coś nie tak, tylko dlatego, że Ty nie widzisz w takiej pracy szansy dla siebie. Po prostu może jesteś zbyt słabą osobą, skoro zasięgasz porady forum takiego jak to. Przepraszam, że piszę to tak wprost, ale faktycznie tak może być. Praca tego typu (mam na myśli wynagrodzenie prowizyjne) jest trudna, choć jeśli ktoś się w tym odnajdzie, to nie będzie chciał pracować nigdy na zasadach etatu. Jeśli zaś komuś nie wyjdzie, będzie obwiniał cały świat "bo mi obiecali", ale nie będzie widział problemu u siebie. Taka jest psychika ludzka. Stąd tak sprzeczne opinie. Jedni - Ci którym wyszło, będą tego bronić, bo zarabiają dobre pieniądze i się rozwijają, choć zapewne wkładają w to dużo pracy, inni - Ci którym nie wyszło, będą szukać problemu w firmie, że jest nie fair, że produkty są nie dobre, że firma oszukuje itd., a nie widzą problemu u siebie, że są leniwi, albo po prostu się do tego nie nadają, bo są za słabi.
Tak więc jeśli masz mieć wątpliwości i będziesz wypisywać później swoje frustracje, to z całym szacunkiem - poszukaj sobie innej pracy.
Bo to jest to bardzo trudna praca i tylko dla najlepszych.

PS
ciekawe jest to, że opinie na "nie", są zawsze anonimowe. Choć przyznaję, że sam nie podaję nazwiska. Ale to dlatego, że co bym nie napisał to i tak zostałbym sczesany przez tych "sfrustrowanych".
zdjecie uzytkownika
znudzony - 2015-05-11 12:48:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem w firmie OVB wiele lat (drugi etat) i wiele zaobserwowałem - firma jedna z wielu - natomiats z ciekawą formą bussinesową opierającą się na duzym zatudnianiu nowych ludzi. Prawdą jest, że rekrutuje przewąznie osoby z małą wiedzą ekonomiczną (każdego kto chce) dając podstawowy pakiet szkoleń. Firma rzeczywiście głownie zarabia na pierwszym etapie czyli polecenii znajomych i rodziny. Poetem zaczynają się schody... Rynek inwestycyjno ubezpieczeniwoy jest tak zkonstuowany w Polsce że wiekszośc produktów jest drogich (wysokie prowizje i opłaty) a ewntualny zysk odwleczony w czasie. Doradcy OVB skupija się na aspekcie zysku w przyszłości (na który nie mają wpływu) nie udzielają w wiekszośc rzetelnych inormacji a mało kto czyna np OWU oraz tabelę opłat i prowizji. Oczywiście psrzedają też mieszkaniówki,ub. grupowe orac OC AC samochodowe, ale to tylko wabiki - pieniądze zarabiaja na polisach inwestycyjnych a niestety jak pisałem wcześniej w Polsce to produkt drogi i własnie przez cenę - mało opłacalny. W koncepcji firmy ważna jest rekrutacja i pozyskiwanie własnie tej bazy nowych ludzi z której każy ucuła z 200 pkt - potem się wykruszają. Ci co zostaną i awansują mogą rzeczywiście na tym zarobić duże pienądze ale jest ich niewielu. Trzeba być bardzo konsekwentnym i dość asertywnym wręcz natrętnym żeby popracować tam dłużej z wynikami. To praca prowizyjna - po kilku latach wiesz już ze nie ma produktu "szytego" na miarę, czujesz wilekość prowizji w kieszeni i to jest twój nowy pryzmat spojrzenia. Niestety tak działa każdy bussines w polsce - liczy się zarobek nie człowiek - dlatego OVB nie różni się od innych firm z branży ubezpieczeniowo-finasowej...
zdjecie uzytkownika
mailo - 2015-05-13 22:31:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pau - 2015-02-05 00:04:10]:
A ja byłem ich klientem,bardzo pożądanym dopóki nie wpłaciłem kasy.Później kontakt się nagle urwał.Po trzech latach byłem w plecy z kasą,a miały być kokosy,miała być opieka doradcy,wszelka pomoc.Jedna wielka kicha,przynajmniej w moim przypadku.
zdjecie uzytkownika
Iwan40 - 2015-05-15 08:44:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem pracownikiem OVB od 2 lat. Bardzo dziwią mnie negatywne opinie o firmie. Na rozmowie kwalifikacyjnej wszystkie informacje na temat moich obowiązków zostały mi rzetelnie przekazane. Zespół, z którym współpracuję jest bardzo zgrany (każdy sobie pomaga). Mam wielu klientów i regularnie zarabiam 3000 - 4000 zł miesięcznie.
Firma OVB zdecydowanie jest godna polecenia.
zdjecie uzytkownika
Monika Kurek - 2015-05-16 01:26:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam :)
Przede wszystkim jestem zdziwiona tym co wszyscy tu piszą pracuje dla OVB troche czasu przede wszystkim co moge wam powiedzieć to:
1! Zadziwiające błędne informacje które podaja ludzie po to żeby nie wiem po co w sumie a) odstraszyć inne osoby b) zazdroszczą innym osobą , że im się udało a komuś nie! c) nie zrozumieli systemu i pracy w firmie OVB , jesli przychodzisz do firmy i oczekujesz pieniedzy jak na etacie to idz na etat i pracuj za 1500 pracuj w swoim tempie , w systemie swojej pracy wstawaj do pracy dzień w dzień i rób to samo , pytanie jest jedno czy chcesz chodzić do pracy i wstawać z usmiechnieta/usmiechniety czy wstawać bo musisz!
Ja jestem z tych osob ktore do pracy wstawaja bo chca bo to lubią i kochają to co robią , nie mogę wam też powiedzieć i obiecać , ze kazda osoba z Was nadaje się do pracy w OVB praca w OVB to ciezka praca jak ktoś mi powie , że nie ma podstawy to się myli bo podstawe może wyrobić sobie my sami tylko ciezką pracą ludzie się bogacą! jesli ktoś był 2 dni i stwierdził nie nadaje się do tego to a)faktycznie się nie nadawał b) zasięgnął opinii ludzi c) poddał się po paru dniach , miesiącach , żyjemy w takich czasach , że My Polacy jesteśmy cięzkim społeczeństwem który wierzy w to co piszą ludzię i tym robimy sobie ogromną krzywdę bo powiedz mi tak naprawdę czy widzisz osobę która to pisze? czy ona nie pisze tego bo po pracowała 3 dni i stwierdziła nie chce mi się i nie robiła tego systematycznie? stwierdziła , ze jeśli ona odczula brak satysfakcji z pracy w OVB to jest na tyle mądra w tym temacie żeby oczerniać system pracy OVB
Czytałam już wiele opinii o OVB i powiem tak ja wierze w to co robię kocham OVB spelniam się , rozwijam się dążę do swoich celów nikt nigdy nie powiedział , że rynek finansowy w Polsce jest prosty!
SPRAWDZ , PRZEKONAJ SIĘ ZROZUM SYTEM I ZOBACZ CZY WARTO! JA SIĘ PRZEKONAŁAM I TO BYŁA MOJA NAJLEPSZA DECYZJA W ZYCIU!
I BARDZO CHĘTNIE SZUKAM WSPÓŁPRACOWNIKÓW NA TERENIE NYSY KTÓRZY LUBIĄ SIĘ MOTYWOWAĆ SĄ UŚMIECHNIĘCI DĄŻĄ DO SWOICH CELÓW ZAPRASZAM DO WSPÓŁPRACY!

I MOGĘ TU NAWET PODPISAĆ SIĘ SWOIM NAZWISKIEM BO TO CO TU PISZE JEST SZCZERĄ OPINIĄ O FIRMIE OVB!

PAMIETAJ ZEBY COŚ OCENIĆ TRZEBA TO POCZUĆ!
zdjecie uzytkownika
znudzony - 2015-05-18 10:10:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Monika Kurek - 2015-05-16 01:26:07]:
Droga Pani
Mam pojęcie na temat OVB, ponieważ pracowałem tam ponad 10 lat - cieszy mnie Pani entuzjazm... Tak jak pisałem wyżej firma OVB nie różni się niczym od wielu firm z branży finansowej w Polsce - sprzedaje produkty a nie doradza - nie za bardzo ma jak doradzać ponieważ wieza pracowników jest w wiekszości mizerna a produkty średnie (akurat co do produktów to nie wina ovb tylko polskiego rynku który takowe posiada).
Proszę sprawdzić jaka jest średnia pracy w firmie, ile ludzi odpada po pierwszym roku, jak zmasowany jest rekruting, jakie jest wykształcenie przyszłych pracowników...
Wszystko ładnie brzmi na szkoleniach, niestety rzeczywistość jest inna.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
TASDR - 2015-05-26 14:32:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [była pracownica - 2015-04-13 14:20:11]:
to znajdź mi taki etat za 2500 zł :D ja jak mam 1600 na rękę to się cieszę :P
zdjecie uzytkownika
lolek - 2015-06-18 21:58:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie ma co narzekać na tą firmę z Poznania. OVB Allfinanz AG z tego co słyszałem ma do zaoferowania miejsce pracy na stanowisku Konsultanta do spraw reformy emerytalnej ZUS/OFE w Świdnicy; Reprezentant regionalny w Warszawie; Administracja Kadry w Lesznie i w Poznaniu, a także w Poznaniu do Administracji kadrowej
zdjecie uzytkownika
Anka - 2015-07-04 18:57:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciao - 2015-02-27 15:09:53]:
Cześć czy Wam tez kazali wykupić polisę na życie? Pani która przeprowadzała rekrutacje do OVB dala mi do zrozumienia ze to podstawa, abym miała polisę w firmie w której zaczynam prace.
zdjecie uzytkownika
znudzony - 2015-07-07 09:55:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie trzeba kupić polisy na życie - jeśli ktoś stawia przed Panią taki wymóg - oznacza to, że Panią oszukuje...
zdjecie uzytkownika
rob2 - 2015-07-13 19:39:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [edi - 2015-03-12 13:20:49]:
Czytam wasze komentarze i oczom własnym nie wierzę... Internet to jak zwykle miejsce dla tych którym się nie udało jak widzę... Nie rozumiem dlaczego narzekacie na OVB. Zarobki są takie jak kto pracuje. Prowizja jest płacona za rok z góry, a nie od inkasa. Ktoś wspomniał coś o wykształceniu ludzi tu pracujących. Od kiedy wykształcenie jest wyznacznikiem potencjału człowieka, jego wiedzy czy umiejętności. W Polsce jest nadal głupia mentalność ludzi, że bez papierka z uczelni nic nie osiągniemy w życiu. Błędne myślenie... Ja skończyłem studia a mój dyplom leży w szafie zakurzony i nikomu nie potrzebny, z biegiem lat mogę z ręką na sercu powiedzieć, że przez studia zmarnowałem kilkadziesiąt tysięcy złotych a korzyści nie mam żadnych. OVB poleciłbym każdemu kto chce coś zrobić ze swoim życiem, chce zarobić więcej niż na marnym etacie. Ktoś napisał, że OVB ma mizerne produkty, ale nie ze swojej winy. Skoro to nie wina OVB to po co to piszesz? @znudzony pisze w swoim komentarzu o tym, że firma opiera się na sprzedaży długoterminowych oraz drogich produktów inwestycyjnych. Tu pojawia się moje pytanie: Skoro, jak sam napisał, wszystkie produkty inwestycyjne w Polsce są drogie to dlaczego napisał to jako negatywną uwagę w komentarzu? To nie wina OVB, że rynek Polski jest taki jaki jest... Kolejne zdanie: "Firma rzeczywiście głownie zarabia na pierwszym etapie czyli polecenii znajomych i rodziny. Poetem zaczynają się schody..." Jeżeli u Ciebie pojawiły się schody na takim etapie to po prostu jesteś słaby. Pierwszy etap jest najtrudniejszy, rodzina to grupa ludzi z którą współpracuje się najgorzej, łatwiej się rozmawia z obcymi i łatwiej jest od obcych wyciągnąć polecenia. Nie ma takiej możliwości żebym wyszedł od klienta z mniej niż 5 poleceniami. Kolejny głupi argument kolegi: "To praca prowizyjna - po kilku latach wiesz już ze nie ma produktu "szytego" na miarę, czujesz wilekość prowizji w kieszeni i to jest twój nowy pryzmat spojrzenia." To, że ty drogi kolego po jakimś czasie skupiałeś się na prowizji to nie jest wina firmy OVB tylko Twoja. Jesteś pazerny i żadna firma tego nie zmieni. To dla ciebie liczy się zarobek a nie człowiek. Jeżeli ktoś ma jakiekolwiek pytania proszę pisać w tym temacie postaram się odpowiedzieć na wszystkie. Szczerze! Dodaje wątek do obserwowanych. Pozdrawiam Robert
zdjecie uzytkownika
rob2 - 2015-07-13 19:52:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [była pracownica - 2015-04-13 14:20:11]:
Co w tym takiego nadzwyczajnego? Egzamin KNF jest przeprowadzany w każdej firmie ubezpieczeniowej. Czy to egzamin z OVB czy Ergo czy Metlife czy jakikolwiek inny... Każdy wygląda tak samo. Po raz kolejny zaznaczam, że to nie papier ma znaczenie a wiedza doradcy. Jeżeli chcesz być doradcą a nie chce ci się poświęcić czasu na poznanie produktów to po co zaczynasz pracę w takiej firmie? To jest firma działająca głównie z samozatrudnienia. Sam sobie jesteś szefem i skoro sam siebie nie potrafisz zmotywować do pracy to do widzenia. Jeżeli nie potrafisz sam siebie zmotywować to wróć na etat i dalej zarabiaj marne 2000 pln miesięcznie. Pozdrawiam Robert
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-07-21 09:09:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuję w ovb dodatkowo. Generalnie jest to stolica próżności. Poziom wiedzy managerów jest żenujący. Moim zdaniem karierę w ovb zrobili ludzie, którzy swoimi kompetencjami nie mogą sobie zapewnić przyzwoitej pensji. Zarabiam 5 tys na rękę w branży medycznej. Plus premie. Moja firma daje mi auto służbowe i narzędzia niezbędne do wykonywania pracy. Co daje ovb Panie Robercie ? Szansę? Hehe he ovb to beznadziejna firma, która kroi na pprowizji, żeby wystarczyło jeszcze dla Michała Sz. Który się chwali na szkoleniach, że nie mógł skończyć studiów i jest słaby z matematyki. ( dyrektor w branży finansowej jest słaby z matematyki .....hm.....). Najbardziej jednak irytują mnie te obietnice zarobków, luksusowe auta na parkingach i Ci młodzi biedni studenci, którzy to łykają. Powiedzcie ludziom prawdę : w ovb parę groszy można zarobić, po 10 latach wytrwalej rekrutacji (myślę że przewinienia się z 1000 osób ) można zbudować dochód pasywny. Jednak nie od razu. Na szkoleniach pokazujecie jakie to wszystko proste, a potem dziwicie się ze zostaje 10 osób ze stu........ cała wina tkwi w próżnych dyrektorach, którzy zakładają, że jedyną motywacji ludzi są pieniądze. .....
zdjecie uzytkownika
Adam - 2015-07-21 13:15:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie Marku zgadzam się ovb to lipa dorabiałem tam i przez swojego menagera zostałem wyrolowany na należnej prowizji dla mnie.Myślałem,że można się dogadać dżentelmeńsko no ale cóż ja straciłem dziś 300 zł a mój menager który na mnie spisał polisę zarobił ok.1250zł to za 4 miesiące straci te pieniądze bo ja nie będę płacić składki za utrzymanie polisy....Będę namawiać znajomych by tą firmę omijali szerokim łukiem.....Teraz moja uwaga do innych poszukujących pracy i współpracy z tą firmą: LUDZIE OMIJAJCIE ŁUKIEM OVB
zdjecie uzytkownika
tanio - 2015-07-22 14:35:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
http://www.gowork.pl/praca/administracja;b/poznan;l?oferta_opinie=nuzle.pl10723535 administracyjno kadrowa pozńan prace znalazlam a szukam juz dosc dlugo tylko chcialabym sie dowiedziec ile kosztuje tzn ile mozna zarobic w tej pracy dodatkowo interesuje mnie informacja na temat zarobków i atmosfery pracy
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną telefonicznie. Przyszedłem do biura, zostawiłem CV wypełniłem wszystkie dokumenty. Moja kandydatura została zaakceptowana. Przyjąłem pracę i działam do dziś :) Rozmowa przeprowadzona profesjonalnie.
Tak jak już ktoś napisał OVB to wielka szansa, którą trzeba umieć wykorzystać. Pozdrawiam wszystkich leniuchów, którzy wylewają swoje żale w sieci tylko dlatego, że nie chciało im się robić analiz. Prawda jest taka, że samo nic się nie zrobi a od siedzenia w domu pieniędzy nikt nie dostanie.
Pytania: 1) Pytanie o wykształcenie
2) Czy forma samozatrudnienia nie jest problemem? (działalność gospodarcza)
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-07-30 18:07:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oferta o której Pani mówi to klasyczne oszustwo ovb. będą Panią próbowali wciągnąć do struktury i obiecać wielkie pieniądze. nie otrzyma Pani podstawy. zresztą co za firma daje ogłoszenie i pracę gdzie jedynym wymaganiom jest ukończone 20 lat....... (i to jeszcze pracę biurową) szkoda energii. po raz kolejny podkreslam- ovb to mlm, czyli grupa buraków. Jeśli chcesz stracić znajomych- zapraszamy do ovb
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-07-30 18:28:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i dlaczego ludzie z ovb ciągle powtarzają jak mantrę - "chcesz to pracuj na etacie za 1500 ". Przecież na etacie można zarobić zdecydowanie więcej. 3-4 tys to standard, a na poważniejszych stanowiskach spokojnie powyżej 10 tys . tylko trzeba mieć kwalifikacje, a ludzie z ovb nie znają takiego słowa
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.?
Zadaj pytanie
alert