Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.

Pracowałeś w firmie OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
znudzony - 2015-05-11 12:48:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem w firmie OVB wiele lat (drugi etat) i wiele zaobserwowałem - firma jedna z wielu - natomiats z ciekawą formą bussinesową opierającą się na duzym zatudnianiu nowych ludzi. Prawdą jest, że rekrutuje przewąznie osoby z małą wiedzą ekonomiczną (każdego kto chce) dając podstawowy pakiet szkoleń. Firma rzeczywiście głownie zarabia na pierwszym etapie czyli polecenii znajomych i rodziny. Poetem zaczynają się schody... Rynek inwestycyjno ubezpieczeniwoy jest tak zkonstuowany w Polsce że wiekszośc produktów jest drogich (wysokie prowizje i opłaty) a ewntualny zysk odwleczony w czasie. Doradcy OVB skupija się na aspekcie zysku w przyszłości (na który nie mają wpływu) nie udzielają w wiekszośc rzetelnych inormacji a mało kto czyna np OWU oraz tabelę opłat i prowizji. Oczywiście psrzedają też mieszkaniówki,ub. grupowe orac OC AC samochodowe, ale to tylko wabiki - pieniądze zarabiaja na polisach inwestycyjnych a niestety jak pisałem wcześniej w Polsce to produkt drogi i własnie przez cenę - mało opłacalny. W koncepcji firmy ważna jest rekrutacja i pozyskiwanie własnie tej bazy nowych ludzi z której każy ucuła z 200 pkt - potem się wykruszają. Ci co zostaną i awansują mogą rzeczywiście na tym zarobić duże pienądze ale jest ich niewielu. Trzeba być bardzo konsekwentnym i dość asertywnym wręcz natrętnym żeby popracować tam dłużej z wynikami. To praca prowizyjna - po kilku latach wiesz już ze nie ma produktu "szytego" na miarę, czujesz wilekość prowizji w kieszeni i to jest twój nowy pryzmat spojrzenia. Niestety tak działa każdy bussines w polsce - liczy się zarobek nie człowiek - dlatego OVB nie różni się od innych firm z branży ubezpieczeniowo-finasowej...
zdjecie uzytkownika
mailo - 2015-05-13 22:31:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pau - 2015-02-05 00:04:10]:
A ja byłem ich klientem,bardzo pożądanym dopóki nie wpłaciłem kasy.Później kontakt się nagle urwał.Po trzech latach byłem w plecy z kasą,a miały być kokosy,miała być opieka doradcy,wszelka pomoc.Jedna wielka kicha,przynajmniej w moim przypadku.
zdjecie uzytkownika
Iwan40 - 2015-05-15 08:44:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem pracownikiem OVB od 2 lat. Bardzo dziwią mnie negatywne opinie o firmie. Na rozmowie kwalifikacyjnej wszystkie informacje na temat moich obowiązków zostały mi rzetelnie przekazane. Zespół, z którym współpracuję jest bardzo zgrany (każdy sobie pomaga). Mam wielu klientów i regularnie zarabiam 3000 - 4000 zł miesięcznie.
Firma OVB zdecydowanie jest godna polecenia.
zdjecie uzytkownika
Monika Kurek - 2015-05-16 01:26:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam :)
Przede wszystkim jestem zdziwiona tym co wszyscy tu piszą pracuje dla OVB troche czasu przede wszystkim co moge wam powiedzieć to:
1! Zadziwiające błędne informacje które podaja ludzie po to żeby nie wiem po co w sumie a) odstraszyć inne osoby b) zazdroszczą innym osobą , że im się udało a komuś nie! c) nie zrozumieli systemu i pracy w firmie OVB , jesli przychodzisz do firmy i oczekujesz pieniedzy jak na etacie to idz na etat i pracuj za 1500 pracuj w swoim tempie , w systemie swojej pracy wstawaj do pracy dzień w dzień i rób to samo , pytanie jest jedno czy chcesz chodzić do pracy i wstawać z usmiechnieta/usmiechniety czy wstawać bo musisz!
Ja jestem z tych osob ktore do pracy wstawaja bo chca bo to lubią i kochają to co robią , nie mogę wam też powiedzieć i obiecać , ze kazda osoba z Was nadaje się do pracy w OVB praca w OVB to ciezka praca jak ktoś mi powie , że nie ma podstawy to się myli bo podstawe może wyrobić sobie my sami tylko ciezką pracą ludzie się bogacą! jesli ktoś był 2 dni i stwierdził nie nadaje się do tego to a)faktycznie się nie nadawał b) zasięgnął opinii ludzi c) poddał się po paru dniach , miesiącach , żyjemy w takich czasach , że My Polacy jesteśmy cięzkim społeczeństwem który wierzy w to co piszą ludzię i tym robimy sobie ogromną krzywdę bo powiedz mi tak naprawdę czy widzisz osobę która to pisze? czy ona nie pisze tego bo po pracowała 3 dni i stwierdziła nie chce mi się i nie robiła tego systematycznie? stwierdziła , ze jeśli ona odczula brak satysfakcji z pracy w OVB to jest na tyle mądra w tym temacie żeby oczerniać system pracy OVB
Czytałam już wiele opinii o OVB i powiem tak ja wierze w to co robię kocham OVB spelniam się , rozwijam się dążę do swoich celów nikt nigdy nie powiedział , że rynek finansowy w Polsce jest prosty!
SPRAWDZ , PRZEKONAJ SIĘ ZROZUM SYTEM I ZOBACZ CZY WARTO! JA SIĘ PRZEKONAŁAM I TO BYŁA MOJA NAJLEPSZA DECYZJA W ZYCIU!
I BARDZO CHĘTNIE SZUKAM WSPÓŁPRACOWNIKÓW NA TERENIE NYSY KTÓRZY LUBIĄ SIĘ MOTYWOWAĆ SĄ UŚMIECHNIĘCI DĄŻĄ DO SWOICH CELÓW ZAPRASZAM DO WSPÓŁPRACY!

I MOGĘ TU NAWET PODPISAĆ SIĘ SWOIM NAZWISKIEM BO TO CO TU PISZE JEST SZCZERĄ OPINIĄ O FIRMIE OVB!

PAMIETAJ ZEBY COŚ OCENIĆ TRZEBA TO POCZUĆ!
zdjecie uzytkownika
znudzony - 2015-05-18 10:10:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Monika Kurek - 2015-05-16 01:26:07]:
Droga Pani
Mam pojęcie na temat OVB, ponieważ pracowałem tam ponad 10 lat - cieszy mnie Pani entuzjazm... Tak jak pisałem wyżej firma OVB nie różni się niczym od wielu firm z branży finansowej w Polsce - sprzedaje produkty a nie doradza - nie za bardzo ma jak doradzać ponieważ wieza pracowników jest w wiekszości mizerna a produkty średnie (akurat co do produktów to nie wina ovb tylko polskiego rynku który takowe posiada).
Proszę sprawdzić jaka jest średnia pracy w firmie, ile ludzi odpada po pierwszym roku, jak zmasowany jest rekruting, jakie jest wykształcenie przyszłych pracowników...
Wszystko ładnie brzmi na szkoleniach, niestety rzeczywistość jest inna.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
TASDR - 2015-05-26 14:32:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [była pracownica - 2015-04-13 14:20:11]:
to znajdź mi taki etat za 2500 zł :D ja jak mam 1600 na rękę to się cieszę :P
zdjecie uzytkownika
lolek - 2015-06-18 21:58:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie ma co narzekać na tą firmę z Poznania. OVB Allfinanz AG z tego co słyszałem ma do zaoferowania miejsce pracy na stanowisku Konsultanta do spraw reformy emerytalnej ZUS/OFE w Świdnicy; Reprezentant regionalny w Warszawie; Administracja Kadry w Lesznie i w Poznaniu, a także w Poznaniu do Administracji kadrowej
zdjecie uzytkownika
Anka - 2015-07-04 18:57:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciao - 2015-02-27 15:09:53]:
Cześć czy Wam tez kazali wykupić polisę na życie? Pani która przeprowadzała rekrutacje do OVB dala mi do zrozumienia ze to podstawa, abym miała polisę w firmie w której zaczynam prace.
zdjecie uzytkownika
znudzony - 2015-07-07 09:55:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie trzeba kupić polisy na życie - jeśli ktoś stawia przed Panią taki wymóg - oznacza to, że Panią oszukuje...
zdjecie uzytkownika
rob2 - 2015-07-13 19:39:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [edi - 2015-03-12 13:20:49]:
Czytam wasze komentarze i oczom własnym nie wierzę... Internet to jak zwykle miejsce dla tych którym się nie udało jak widzę... Nie rozumiem dlaczego narzekacie na OVB. Zarobki są takie jak kto pracuje. Prowizja jest płacona za rok z góry, a nie od inkasa. Ktoś wspomniał coś o wykształceniu ludzi tu pracujących. Od kiedy wykształcenie jest wyznacznikiem potencjału człowieka, jego wiedzy czy umiejętności. W Polsce jest nadal głupia mentalność ludzi, że bez papierka z uczelni nic nie osiągniemy w życiu. Błędne myślenie... Ja skończyłem studia a mój dyplom leży w szafie zakurzony i nikomu nie potrzebny, z biegiem lat mogę z ręką na sercu powiedzieć, że przez studia zmarnowałem kilkadziesiąt tysięcy złotych a korzyści nie mam żadnych. OVB poleciłbym każdemu kto chce coś zrobić ze swoim życiem, chce zarobić więcej niż na marnym etacie. Ktoś napisał, że OVB ma mizerne produkty, ale nie ze swojej winy. Skoro to nie wina OVB to po co to piszesz? @znudzony pisze w swoim komentarzu o tym, że firma opiera się na sprzedaży długoterminowych oraz drogich produktów inwestycyjnych. Tu pojawia się moje pytanie: Skoro, jak sam napisał, wszystkie produkty inwestycyjne w Polsce są drogie to dlaczego napisał to jako negatywną uwagę w komentarzu? To nie wina OVB, że rynek Polski jest taki jaki jest... Kolejne zdanie: "Firma rzeczywiście głownie zarabia na pierwszym etapie czyli polecenii znajomych i rodziny. Poetem zaczynają się schody..." Jeżeli u Ciebie pojawiły się schody na takim etapie to po prostu jesteś słaby. Pierwszy etap jest najtrudniejszy, rodzina to grupa ludzi z którą współpracuje się najgorzej, łatwiej się rozmawia z obcymi i łatwiej jest od obcych wyciągnąć polecenia. Nie ma takiej możliwości żebym wyszedł od klienta z mniej niż 5 poleceniami. Kolejny głupi argument kolegi: "To praca prowizyjna - po kilku latach wiesz już ze nie ma produktu "szytego" na miarę, czujesz wilekość prowizji w kieszeni i to jest twój nowy pryzmat spojrzenia." To, że ty drogi kolego po jakimś czasie skupiałeś się na prowizji to nie jest wina firmy OVB tylko Twoja. Jesteś pazerny i żadna firma tego nie zmieni. To dla ciebie liczy się zarobek a nie człowiek. Jeżeli ktoś ma jakiekolwiek pytania proszę pisać w tym temacie postaram się odpowiedzieć na wszystkie. Szczerze! Dodaje wątek do obserwowanych. Pozdrawiam Robert
zdjecie uzytkownika
rob2 - 2015-07-13 19:52:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [była pracownica - 2015-04-13 14:20:11]:
Co w tym takiego nadzwyczajnego? Egzamin KNF jest przeprowadzany w każdej firmie ubezpieczeniowej. Czy to egzamin z OVB czy Ergo czy Metlife czy jakikolwiek inny... Każdy wygląda tak samo. Po raz kolejny zaznaczam, że to nie papier ma znaczenie a wiedza doradcy. Jeżeli chcesz być doradcą a nie chce ci się poświęcić czasu na poznanie produktów to po co zaczynasz pracę w takiej firmie? To jest firma działająca głównie z samozatrudnienia. Sam sobie jesteś szefem i skoro sam siebie nie potrafisz zmotywować do pracy to do widzenia. Jeżeli nie potrafisz sam siebie zmotywować to wróć na etat i dalej zarabiaj marne 2000 pln miesięcznie. Pozdrawiam Robert
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-07-21 09:09:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuję w ovb dodatkowo. Generalnie jest to stolica próżności. Poziom wiedzy managerów jest żenujący. Moim zdaniem karierę w ovb zrobili ludzie, którzy swoimi kompetencjami nie mogą sobie zapewnić przyzwoitej pensji. Zarabiam 5 tys na rękę w branży medycznej. Plus premie. Moja firma daje mi auto służbowe i narzędzia niezbędne do wykonywania pracy. Co daje ovb Panie Robercie ? Szansę? Hehe he ovb to beznadziejna firma, która kroi na pprowizji, żeby wystarczyło jeszcze dla Michała Sz. Który się chwali na szkoleniach, że nie mógł skończyć studiów i jest słaby z matematyki. ( dyrektor w branży finansowej jest słaby z matematyki .....hm.....). Najbardziej jednak irytują mnie te obietnice zarobków, luksusowe auta na parkingach i Ci młodzi biedni studenci, którzy to łykają. Powiedzcie ludziom prawdę : w ovb parę groszy można zarobić, po 10 latach wytrwalej rekrutacji (myślę że przewinienia się z 1000 osób ) można zbudować dochód pasywny. Jednak nie od razu. Na szkoleniach pokazujecie jakie to wszystko proste, a potem dziwicie się ze zostaje 10 osób ze stu........ cała wina tkwi w próżnych dyrektorach, którzy zakładają, że jedyną motywacji ludzi są pieniądze. .....
zdjecie uzytkownika
Adam - 2015-07-21 13:15:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie Marku zgadzam się ovb to lipa dorabiałem tam i przez swojego menagera zostałem wyrolowany na należnej prowizji dla mnie.Myślałem,że można się dogadać dżentelmeńsko no ale cóż ja straciłem dziś 300 zł a mój menager który na mnie spisał polisę zarobił ok.1250zł to za 4 miesiące straci te pieniądze bo ja nie będę płacić składki za utrzymanie polisy....Będę namawiać znajomych by tą firmę omijali szerokim łukiem.....Teraz moja uwaga do innych poszukujących pracy i współpracy z tą firmą: LUDZIE OMIJAJCIE ŁUKIEM OVB
zdjecie uzytkownika
tanio - 2015-07-22 14:35:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
http://www.gowork.pl/praca/administracja;b/poznan;l?oferta_opinie=nuzle.pl10723535 administracyjno kadrowa pozńan prace znalazlam a szukam juz dosc dlugo tylko chcialabym sie dowiedziec ile kosztuje tzn ile mozna zarobic w tej pracy dodatkowo interesuje mnie informacja na temat zarobków i atmosfery pracy
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-07-30 18:07:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oferta o której Pani mówi to klasyczne oszustwo ovb. będą Panią próbowali wciągnąć do struktury i obiecać wielkie pieniądze. nie otrzyma Pani podstawy. zresztą co za firma daje ogłoszenie i pracę gdzie jedynym wymaganiom jest ukończone 20 lat....... (i to jeszcze pracę biurową) szkoda energii. po raz kolejny podkreslam- ovb to mlm, czyli grupa buraków. Jeśli chcesz stracić znajomych- zapraszamy do ovb
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-07-30 18:28:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i dlaczego ludzie z ovb ciągle powtarzają jak mantrę - "chcesz to pracuj na etacie za 1500 ". Przecież na etacie można zarobić zdecydowanie więcej. 3-4 tys to standard, a na poważniejszych stanowiskach spokojnie powyżej 10 tys . tylko trzeba mieć kwalifikacje, a ludzie z ovb nie znają takiego słowa
zdjecie uzytkownika
Adam - 2015-08-03 16:35:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ci z OVB to wal ściemę jak miło straciłem przez nich czas i znajomych....Heh.....jeszcze raz ostrzegam przed nimi......!!!!
zdjecie uzytkownika
flora - 2015-08-11 18:00:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam mam takie pytanie czy ktoś wie jak to jest gdy klient nie płaci składek na polisę to po ilu nie zapłaconych składkach polisa upada?I czy muszę zwracać prowizję za nieutrzymaną polisę przez klienta?Jeśli tak to ile musiałabym zwrócić bo moja menagerka tego mi nie powiedziała.A mam spisane polisy ze składką miesięczną 125zł i 200zł?proszę o pomoc jak z tego mam wybrnąć bo chcę rzucić tą firmę bo nie mam już zdrowia do nich. Pozdrawiam Flora
zdjecie uzytkownika
muroli - 2015-08-21 19:11:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciężko mi odpowiedzieć na to pytanie, bo po prostu się nie znam na takich rzeczach. Myślę też że ciężko Ci będzie o odpowiedź na takie pytanie tutaj na forum, no ale, wracając już do firmy, to są oferty pracy na stanowiska Administracyjne do Poznania i Leszna, są już dłuższy czas, ciekawe czy aktualne...
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-23 19:31:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-08-23 19:32:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanie do osób, które pracują jako agenci ubezpieczeniowi w tej firmie...byłem niedawno na rozmowie o pracę w oddziale firmy i na pytanie jak to z naborem klientów, dostałem odpowiedź, że łapie się ich w parku, na ulicy... nie bardzo rozumiem. Wiem, że trzeba sprzedać produkt, ale czy jak podejdę do kogoś np. w markecie i zacznę nawijkę o ubezpieczeniach, to czy to będzie wyglądać poważnie? nie mam aż tylu znajomków, którzy kupiliby ode mnie ubezpieczenie ;)
zdjecie uzytkownika
arturek - 2015-08-27 08:10:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Leehu - 2015-04-16 11:42:01]:
Wszystkim , którzy zaczynają prace jako OVB polecam przeczytać dokładnie umowę o świadczenie usług agencyjnych . Szczególnie zapisy gdzie potwierdzacie ,że odbyliście szkolenia i zdaliście egzamin licencyjny przed podpisaniem wskazanej umowy przez Prezesa firmy. Tysiące osób podpisało umowę in blanco i fikcyjnie zostali umocowani do wykonywania czynności pośrednictwa ubezpieczeniowego nie posiadając do tego umocowania prawnego.
Tysiące osób dopiero po podpisaniu umowy przez Prezesa firmy było kierowane po ok. miesiącu na szkolenia i zdanie egzaminu. Sporo osób nie odbyło tych szkoleń , a tylko podpisywali listy , że uczestniczyli w takich szkoleniach. Wielu naganiało już klientów ze składkami miesięcznymii itd. Od setek takich osób ściągają zwrot prowizji nie wywiązując sie z zapisów umowy. itd patrz forum prawne o zwrot prowizji i inne
zdjecie uzytkownika
arturek - 2015-08-27 09:08:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [arturek - 2015-08-27 08:10:17]:
Instrukcja informacyjna dalsza:
Jezeli OVB zatrudnia miesięcznie w Polsce od 300 do 400 nowych pracowników to w skali roku mamy ich ok. min. 3600. Jeżeli OVB jest od ponad 20 lat na rynku w Polsce / to fakt / to biorąc średnią zatrudnionych osób mamy ok. 72.000, osób . Jak z tego widać jest to największa ?????????? w swiecie firma.
Nic prostego do wytłumaczenia - każda nowa osoba musi dać kontakty , zrobić umowę na rzecz towarzystw współpracujących z OVB , później może odejść , a wtedy jest ścigana za zwrot prowizji. Liczą się sztuki osobo -umów bo to pokrywa storno Dyrektorów i OVB. I nowa rekrutacja , najlepiej studenci bo osoby te nie mają jeszcze ukształtowanej wiedzy jak obronić sie przed ta pułapką finansową
zdjecie uzytkownika
open - 2015-08-27 11:43:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale wy wszyscy pierdolicie głupoty. Pokrywać storno dyrektorów? przynosić kontakty firmie? Wy siebie czytacie? Nie chcesz iść do własnych znajomych? NIE IDŹ! BĄDŹ KOZAKIEM I ZAINTERESUJ OBCEGO, POWIEDZ CZYM SIĘ ZAJMUJESZ, OBSŁUŻ GO, ZRÓB MU LEPIEJ NIŻ MA! (JEŚLI MA NAJLEPSZE ROZWIĄZANIA DLA SIEBIE, I NIE DA SIĘ ZROBIĆ LEPIEJ, TO NIC MU NIE BĘDZIESZ ZMIENIAŁ!) ALE IDŹ I POGADAJ SPRAWDŹ TO!
DO TYCH CO PISZĄ, ŻE FIRMIE TRZEBA ZNAJOMYCH PRZYPROWADZIĆ - CHCESZ ZARABIAĆ PIENIĄDZE A NIE CHCE CI SIĘ IŚĆ DO KLIENTÓW? TO MOŻE JA ZA CIEBIE DO NICH PÓJDĘ, STRACĘ SWÓJ CENNY CZAS, ZAROBIE DLA CIEBIE PIENIĄDZE I JESZCZE CI ZBUDUJE BAZĘ KLIENTÓW? PODEJŚCIE LUDZI WYPISUJĄCYCH TUTAJ JAKIEŚ DYRDYMAŁY - "WSZYSTKO DLA SIEBIE, NIC OD SIEBIE" TAK TO NIE DZIAŁA!!!!
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną telefonicznie. Przyszedłem do biura, zostawiłem CV wypełniłem wszystkie dokumenty. Moja kandydatura została zaakceptowana. Przyjąłem pracę i działam do dziś :) Rozmowa przeprowadzona profesjonalnie.
Tak jak już ktoś napisał OVB to wielka szansa, którą trzeba umieć wykorzystać. Pozdrawiam wszystkich leniuchów, którzy wylewają swoje żale w sieci tylko dlatego, że nie chciało im się robić analiz. Prawda jest taka, że samo nic się nie zrobi a od siedzenia w domu pieniędzy nikt nie dostanie.
Pytania: 1) Pytanie o wykształcenie
2) Czy forma samozatrudnienia nie jest problemem? (działalność gospodarcza)
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-28 11:57:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam Technika masażystę, zawód który jest wieczny. Ja skończyłem w Goworku szkołę policealną www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolony. Duże umiejętności nauczyciela pomogły mi poznać wszystkie techniki wykorzystywane w tym zawodzie. Nowoczesne pracownie i materiały które dostaliśmy od szkoły zapewniły że z wysokim wynikiem zdałem egzamin Państwowy. Bez problemu znalazłam prace w salonie masażu i nareszcie zarabiam godne pieniądze!!
zdjecie uzytkownika
arturek - 2015-08-28 11:58:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [open - 2015-08-27 11:43:54]:
Instrukcja cd.
Przed podpisaniem umowy sprawdź kiedy otrzymasz pierwsze wynagrodzeni z uwagi na:
w dniu podpisania przez Ciebie umowy o swiadczenie usług agencyjnych nie posiadasz szkoleń ok. 152 godzin z Towarzystwa Ubezpieczeniowego, w ramach którego będziesz sprzedawać jako pośrednik ubezpieczeniowy produkty ubezpieczeniowe
w dniu podpisania wyżej wymienionej umowy nie posiadasz zdanego egzaminu, do którego możesz przystąpić po zaliczeniu szkoleń i otrzymaniu w tej materii zaświadczeń
okres otrzymania uprawnień na podstawie zdanego egzaminu z KNF to ok. min. 21 dni
jak widać pierwsze wynagrodzenie zgodnie z umocowaniem prawnym będzie po dwóch miesiącach.
w tym czasie będziesz podawał dane tTwoich znajomych, rodziny itp . aby osoby będące nad Tobą mnogły spisać umowę z Twoimi klientami i odwrotnie otrzymali prowizję
jezeli Ty dostaniesz wskazana równiez prowizję dużo niższą to jeżeli Twój klient zrezygnuje będa Ciebie ścigać o zwrot prowizji
Osoby nad Tobą też będą oddawać prowizję ale one tą stratę pokryją produkcja z nowych takich osób jakm TY i nie odczuja tego wcale
po to jest ta rekrutacja aby były świeże osoby z swieżymi kontaktami na klientów cd. nastapi
zdjecie uzytkownika
znudzony - 2015-08-31 12:30:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rob2 - 2015-07-13 19:52:35]:
Robercie jesteś naiwny albo głupi - zobacz no moje doświedczenie zawodowe w firmie OVB - zęby na tym zjadłem i poznałem sporoą liczbę ludzi tam pracujących - wiem o czym piszę...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.?
Zadaj pytanie
alert