Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.

Pracowałeś w firmie OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Gosc - 2015-10-21 13:53:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
pracuje w firmie OVB od 7msc czytam wasze komentarze i dochodze do wniosku ze OVB nie jest dla was. Nie dalibyscie rady i dobrze bo OVB nie potrzebuje takich ludzi, chcielibyscie miec ciepla posadke nic nie robic i zarabiac po 3tys, 5tys.super! Przede wszystkim musicie zmienic swoje myslenie. OVB daje mozliwosc rozwoju po przez szkolenia, spotkania integracyjne :) to nie jest praca na etacie, to jest prowadzenie wlasnego biznesu. OVB daje Ci narzedzia do pracy, "sam jestes swoim szefem".OVB od poczatku okresla swoje zasady ile sie zarabia i na jakim stanowisku, co nalezy zrobic aby awansoac, i dlaczego trzeba zwrocic prowizje. Proste zasady, ktore dla wiekszasci z was sa niezrozumiale. I jeszcze jedno, nigdy nie sprzedalbym polisy kliientowi jezeli nie mialbym pewnosci, ze bedzie odkladal te pieniadze w mysl idei ktora sobie wyznaczyl i po co odklada te pieniaze i w jakim celu, ale wy patrzycie przez pryzmat "piniadza" a pozniej hejtujecie OVB.
zdjecie uzytkownika
leo - 2015-10-21 17:22:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź dla Gosc

Proponuję uprościć Twoje wywody
Szkolenie 152 godzinne musisz odbyć aby podejść do egzaminu licencyjnego .
Następnie zdajesz egzamin i czekasz kolejny miesiąc na przysłanie uprawnień z KNF.
Już dwa miesiące nie pracujesz nie zarabiasz.
Co możesz w tym czasie robić : dać kontakty Twojemu Dyrektorowi lub kierownikowi od Twoich znajomych , a oni szybko tam pobiegną żeby dokonać sprzedaży gdzie zarobią bardzo duże pieniądze.
Twoje kontakty okażą się spalone bo wcisna Twojemu klientowi lipę/ przeważnie dogorywające UFK gdzie klient traci w przypadku wycofania się cały kapitał / , za to Ty stracisz swoich znajomych bo oddałeś je w takie chwalebne ręce.
Przed zawarciem umowy o świadczenie usług agencyjnych sprawdż dokładnie zapis w paragrafie 1 ust. 5 i ust. 6d bo tam podpisujesz , że zdałeś wcześniej egzamin i odbyłeś szkolenie oraz , że dostarczyłeś stosowne dokumenty na tą okoliczność . Takich ukrytych prawdziwków jest w tej umowie więcej .


zdjecie uzytkownika
senko - 2015-11-06 18:17:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
widze, że teraz pojawiła się do nich oferta pracy jako pracownik obsługi klienta, wydaje mi sie, że arunki podali tam całkiem dobre. Nie wiem jednak czy w Lublinie dobrze płaca, bo nie podali w ogłoszeniu konkretnych stawek tylko "atrakcyjne zarobki", więc mam mieszane uczicia przyznam. Dajcie znac co o tym sądzicie.
zdjecie uzytkownika
ergt - 2015-11-10 00:06:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@senko no właśnie to wielka szkoda że nie podali konkretnie ile można zarobić na danych stanowiskach..
zdjecie uzytkownika
nosmokry - 2015-11-10 13:13:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wynagrodzenie jest prowizyjne zależne od tego ile polis ubezpieczeniowych zostanie sprzedane przez Twoją osobę albo ilu klientów dostarczysz z grona Twoich bliskich lub znajomych . Wtedy otrzymasz wynagrodzenie prowizyjne , a jeżeli klienci przestana płacić składki to oddajesz prowizję .
zdjecie uzytkownika
zomniak - 2015-11-12 03:08:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mogliby podać chociaż widełki, że np. zarobki od-do, bo atrakcyjna kwota jest dla każdego najprawdopodobniej inna.
zdjecie uzytkownika
nosmokry - 2015-11-13 12:27:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie podadzą widełek bo wynagrodzenie jest prowizyjne i zależne od ilości polis ubezpieczeniowych , które sprzedaż swoim znajomym, a później jak Twoi znajomi przestaną płacić to oddasz prowizję lub będą Ciebie ścigać wezwaniami do zwrotu
zdjecie uzytkownika
liga - 2015-11-14 14:28:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@seko ale kiedy mi powiedz podaja stawki? zazwyczaj tego sie dowiadujemy na rozmowie rekrutacyjnej. tak zawsze bylo
zdjecie uzytkownika
arturek - 2015-11-21 18:33:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli są stawki prowizyjne to dostaniesz pieniądze gdy sprzedaz ubezpieczenia jako akwizytor
zdjecie uzytkownika
mała mi - 2015-12-01 17:40:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [arturek - 2015-08-28 11:58:14]:
Bożeee jak to czytam to nie wiem czy się śmiać czy płakać :) z logicznego punktu widzenia jeśli było by tak, że cyt. " Osoby nad Tobą też będą oddawać prowizję ale one tą stratę pokryją produkcja z nowych takich osób jakm TY i nie odczuja tego wcale" to chyba nikt w tej firmie w takim wypadku by nie zarbiał i koło się zamyka. Ludzie ogarnijcie się i pomyślcie trochę, takie opinie piszą ludzie mało ambitni, którym po prostu się nie udało i wolą pracować na etacie za 3 tys miesięcznie. OVB to ogromna szansa rozwoju, od Ciebie zależy czy mądrze tą szansę wykorzystasz !? Która firma zatrudnia ludzi i daje im możliwość prowadzenia własnego biznesu bez wkładu własnego ? Zazwyczaj powstrzymuję się od pisania opinii w internecie, ale to co tu czytam to po prostu przechodzi ludzkie pojęcie i musiałam poświęcić te 10 min mojego czasu na odpisanie, mam nadzieję, że mój czas nie pójdzie na marnę :) Na przyszłość proponuję również w ogóle nie czytać opinii w internecie na temat żadnej firmy tylko iść i przekonać się samemu, bo niestety, ale w tych czasach bardzooo dużo firm płaci za opinie w internecie :) PS A gdyby firma była taka zła to raczej nie działałaby od 45 lat w 14 krajach Europy ;)
zdjecie uzytkownika
434 - 2015-12-03 15:48:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokładnie @mała mi można się uśmiac jak się tu czyta te bzdury, a prawda jest taka, że jak dobrze pracujesz i cicho siedzisz, to kasa przyzwoita i umowa o pracę
zdjecie uzytkownika
wujek - 2015-12-08 00:48:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dramat. Dlaczego tylko ludzie którzy już nie pracują w OVB wypowiadają się negatywnie ? A dlaczego ludzie którzy nadal tam pracują śmieją się do łez z tych komentarzy ? Pytanie retoryczne. Jeżeli nadal marzysz o zajebistej Audi A7 a pracujesz na etacie.... ZAPOMNIJ ! Chcesz zdobyć awans na etacie ? Pracuj 20 lat i dostaniesz 200 zł wiecej za przepracowane lata. Chcesz nadal narzekać na to co byś zrobił gdybyś tylko mógł to nadal tylko narzekaj.
Firmy nie da sie poznac w tydzien, miesiac, a nawet rok. Więc ktoś kto był 2 lata w OVB na pewno nadal tam jest, chyba że grał nie uczciwie.

A hejterom życzę powagi w życiu bo póki co wam jej brakuje, dlatego nie ma o czym z wami dyskutować.
zdjecie uzytkownika
Karol - 2015-12-08 15:05:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak jest z ubezpieczeniami komunikacyjnymi? Jakie kruczki czekaja na R I? Bo nie wystapi raczej zerwanie umowy OC/AC przed rokiem, wiec zwrotu prowizji nie mogą wymagać. Nie mylę się?
zdjecie uzytkownika
aaa - 2015-12-13 20:54:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czesc, nie wiem czy wiecie ale firma OVB poszukuje obecna osob do administracji kadry w Poznaniu i Lesznie oraz pracownika obslugi klienta w Lublinie..
zdjecie uzytkownika
znudzony - 2015-12-28 15:08:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [434 - 2015-12-03 15:48:09]:
Moja Droga
Mi również nie chce się pisać, ale zrobię to dla Ciebie... nie uważam firmy OVB za uczciwą, pracowałem tam 10 lat, więc wydaje mi się że mam prawo do wyrażenia takiej opinii. Zaytrudnia młodych niedoświadczonych ludzi starając się im wmówić, że w krótkim czasie osiągną złote góry - niewielu się to udaje. Jak może zostać doradcą finansowym osoba po kilku szkoleniach w OVB?!
Wszystkim chodzi tylko o sprzedanie rentownej polisy bez specjalnej troskliwości o dalsze losy osoby obdarowanej.. w sumie liczy się tylko sztuka.
Nie kpijcie z ludzi co zarabiają 3 tys bo to bardzo uczciwy zarobek w dzisiejszych czasach - zresztą - większość Waszych pracowników tyle nie zarobi regularnie...
zdjecie uzytkownika
reree - 2016-01-01 21:28:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, no tak to prawda jest teraz d nich rekrutacja na kilka staowsik, miedzy innymi do administracji kadrt albo pracownika obslugi klienta w Lublinie..
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2016-01-07 23:47:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Lunar - 2015-09-23 13:54:11]:
Nie wiem z kim pracowaliście w OVB, ale macie straszne doświadczenia. Przecież nasza praca polega na długoterminowej współpracy z klientem oraz obiektywnym doradztwem którego celem jest zmniejszanie wydatków i zwiększanie dochodów KLIENTÓW!. Jak można pisać że praktyką jest sprzedaż polis które po roku upadają i nadrabia się stratę nowymi klientami ? Przykro mi to słyszeć, jako wieloletniemu pracownikowi tej firmy.
zdjecie uzytkownika
garno - 2016-01-08 02:55:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak prawdę powiedziawszy to nie każdy sobie to stawia za cel. Liczy się to co bardziej pracownikowi się opłaca. Chociaż, może to ewoluuje, w końcu już długo długo nie było rekrutacji.
zdjecie uzytkownika
tolek - 2016-01-22 14:37:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oj nie gadajcie firma dalej prosperuje także wszystko wydaje się być moim zdaniem ok. W dodatku cały czas szukają nowych osób. Teraz chociazby ludzi do obsługi klienta
zdjecie uzytkownika
temida - 2016-01-22 15:04:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tolek - 2016-01-22 14:37:02]:
Tolek masz rację jeszcze istnieje ale topi się od wierzchołka i to bardzo mocno , a kto jest na samej górze to dobrze wiesz
zdjecie uzytkownika
topert - 2016-01-24 15:46:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@tolek, widziałem to ogłoszenie, to nie tylko obsługa klienta, ale także doradztwo. Cie ciekawe wymagana jest niekaralnośc, a oferują pracę stałą lub dodatkową i nienormowany czas pracy.
zdjecie uzytkownika
kotuś - 2016-01-24 21:54:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja myślę, że potrzebny jest pozew zbiorowy przeciwko ovb jak patrzy się na wszystkie fora o o ovb. Tylko i wyłącznie pozew zbiorowy skończy tą kpinę , która trwa przez wiele lat
zdjecie uzytkownika
ha - 2016-02-02 11:54:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chciałabym napisać coś pozytywnego, ale OVB nie prezentuje się zbyt profesjonalnie. Wiele osób ma wątpliwości jeśli chodzi o tą firmę, a to się nie bierze znikąd.
zdjecie uzytkownika
konieczynka - 2016-02-02 22:47:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jak to czytam śmiać mi się chce. Każdy obwinia OVB a co jest temu winna firma jak może nie odpowiedni ludzie w niej pracowali.
Chcecie robić pozwy zbiorowe po co?? Po patrzcie kto reprezentował tą firmę i dlaczego w niej już nie pracuje. Kto szuka pracy i jest uczciwy dzięki forum traci swoją szansę bo gdzieś ktoś się znalazł głupi i oszukiwał ludzi. Moja koleżanka pracuje w Lublinie i jest bardzo zadowolona. Ja też widzę ilu osobą pomogła i jak ją ludzie cenią. Każdy ma inne podejście do Klienta jeden chce pomóc drugi zarobić więc zauważcie różnicę. Też bym wierzyła w te rzeczy co piszecie ale nigdy nie uwierzę bo znam osobę z OVB.
zdjecie uzytkownika
monia - 2016-02-04 18:00:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To dziwne o czym piszecie, bo zatrudniaja ludzi, wiec maja kasę i płacą, widziałam,że nawet osoby z orzeczeniem o stopniu niepełnosprawności mają szansę aplikować na agenta ubezpieczenia a kasa do 4000 tysiecy.
zdjecie uzytkownika
lips - 2016-02-08 19:37:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O rany, całkiem niezłe zarobki są na tego agenta ubezpieczeniowego. Przecież 4 tysiące złotych wystarczy, żeby utrzymać swoją rodzinę, a jeszcze są do tego jakieś bonusy.
zdjecie uzytkownika
434 - 2016-02-11 14:04:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@lips to prawda, zarobki są całkiem niezłe, 4 tysiące złotych za agenta ubezpieczeniowego to dobra kasa jest, więc nie widze problemów @gość daj spokój
zdjecie uzytkownika
1111 - 2016-02-20 13:22:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pozew zbiorowy???? A to dobre:) się uśmiałem się:)
Zachowujecie się jak frankowicze, którzy brali krechę we Franiu a potem się dziwili że może nastapić wahnięcie waluty!!!!Znam ludzi którzy są w tej firmie 5-10-15 lat, i co, da się? da się!!!
Polecą głowy, posypie się kasa??? Przecież gdyby to był wał KNF nie dał by sobie strupa na głowie robić.
Ale cóż niektórzy nie nadają się nawet do (jak mówi moja żona) pchania karuzeli do tyłu.

zdjecie uzytkownika
Nico - 2016-03-03 12:57:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Teraz werbuję dla nich pracowników ( usunięte przez administratora )Więc uwaga na ogłoszenia pracownik biurowy gdzie podany jest mail i kontakt do tej Pani.
zdjecie uzytkownika
putko - 2016-03-07 15:11:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nic o tym nie wiem, a to skąd jest taki news? podobno szukają osób do administracji do kadr do Leszna konkretnie nie wiem tylko jakie zaorbki, ale umowa zlecenie na początek.
zdjecie uzytkownika
Mateo - 2016-03-09 18:13:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam wrażenienie, iz większość z Was nie czytało umowy którą podpisało z OVB, jest tam jasno napisane, że jest coś takiego jak STORNO, czyli dwuletnia odpowiedzialność za umowę, więc trochę myślenia. Druga kwestia, jak ktoś mi piszę,że sprzedawał umowy długoterminowe i po roku się sypie to kogo to jest wina?? Skoro tutaj wylewacie swoje żale to najpierw przyznajcie się sami do własnych błędów.!!! Jak można cokolwiek sprzedawać i nie wiedzieć co?? Na logikę. Dostajecie gotowe produkty, jedne z najlepszych prowizji i szkolenia i cały czas jest Wam źle wylewacie swoje flustracje w necie, przecież przy zatrudnianiu tłumaczy się warunki pracy oraz zatrudnienia. Prawda jest taka, że praca nie jest łatwa, bo to praca z ludźmi i jak ktoś rzeczywiście uczciwie pracuje to przez wasze opinie i komentarze tracą możliwość rozwoju... Co do pozwu to OVB nie ma tutaj wg winy tylko dana osoba, a to jest znacząca różnica, wszystko zależy od struktury a nie firmy
zdjecie uzytkownika
malinowa - 2016-03-15 03:51:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gosc - 2015-10-21 13:53:46]:
ahahaha,ale żal
zdjecie uzytkownika
makaronik - 2016-03-18 11:16:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba nie wiesz o czym piszesz a dowodów żadnych nie masz poza pustymi oskarżeniami. tak potężna fiorma finansowo ubezpieczeniowa na pewno nie pozwoliłaby sobioe na takim proceder
zdjecie uzytkownika
prupak - 2016-03-20 17:15:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakoś ciężko mi uwierzyć w to co piszesz @hania, ponieważ sama firma ciągle rekrutuje, nie ma żadnych zwolnień, oraz nie planują zamknięcia działalności...
zdjecie uzytkownika
wicia - 2016-03-30 14:50:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale widzę , że zatkało ovb kako !!
zdjecie uzytkownika
Misia - 2016-03-31 21:48:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w OVB już dosyć długo i nie wiem skąd macie te doświadczenia, z tego co widzę to głównie z Wrocławia czy z Warszawy.
Ja osobiście mam świetnych przełożonych i nie spotkałam się nigdy czy to w stosunku do mnie czy moich współpracowników z jakimkolwiek podrabianiem podpisów, czy brakiem szkoleń. Prawda jest taka, że wszystko zależy od osoby która prowadzi dane biuro, a nie od firmy OVB. Można to trochę porównać do franszyzy, więc każdy oddział ma innych przełożonych i oni mają swoje indywidualne podejście do tej pracy oraz do ludzi. Myślę, więc iz owszem mogą mieć miejsce takie sytuację, ale nie można wrzucać wszystkich do jednego worka.Zawsze tak było jest i będzię, że są osoby które chcą zarobić na ludzkiej krzywdzie, ale też i takie które lubią swoją pracę i chcą ją robić profesjonalnie oraz z poszanowaniem dla klienta. W związku z czym nie oskarżajcie całego OVB, bo jak widzę każdy z Was tam pracował. Wyszło Wam czy też nie, ale nie osązajcie wszystkich poprzez pryzmat złych doświadczeń, gdyż jest to nie uczciwe.
zdjecie uzytkownika
lala - 2016-04-02 18:05:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co ?? 4000 za co ? Czy ty wiesz ile polis musisz sprzedać żeby tyle zarobić ?
zdjecie uzytkownika
Misia - 2016-04-03 21:35:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dziękuję, przynajmniej Ktoś mnie popiera...
No cóż rozumiem, ten cały sajgon tyle że można podkreślić w takim razie w wypowiedzi, iż chodzi o Wrocław.
Prawda jest taka, że jeśli jakiś klient bądź przyszły pracownik to przeczyta to jest tak zrażony i zniesmaczony, że się w głowie nie mieści...
zdjecie uzytkownika
Bartek - 2016-04-04 15:34:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [reree - 2016-01-01 21:28:30]:
Szukam kontaktu z byłymi pracownikami OVB, któzy sprzedawali oferowane produkty. Zapraszam do kontaktu bartosz.biogielczyk@arbitersa.pl
zdjecie uzytkownika
sur - 2016-04-04 17:47:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sami ludzie z Wrocławia już nie będę wnikać jak tam dokładnie jest..bo chciałabym wiedzieć coś więcej o Lublinie jak atmosfera i zarobki czy opłaca sie składac na obsługę klienta? dajcie znać jak najszybciej bo jestem pod lekka ścianą
zdjecie uzytkownika
Amanda - 2016-04-07 13:37:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chodzi o Lublin jest w porządku, podejście dyrektora oraz innych osób tam pracujących. Jestem zadowolona z obsługi, szybka reakcja w razie jak coś się stanie i pomoc w uzyskaniu odszkodowania. Każdemu z czystym sumieniem mogę polecić.
zdjecie uzytkownika
BlinOvb - 2016-04-08 09:18:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Jestem w firmie od 3 lat i aktualnie cieszę się stanowiskiem BL-a. Większość wypisywanych tutaj rewelacji przemiliczę, chciałbym natomiast odnieść się do wpisu osoby, która sugerowała, że aby zarobić 4 000,00 zł trzeba się strasznie gimnastykowac i sprzedać ogrom produktów. Owszem, na pierwszym stanowisku aby zarobić taką kwotę trzeba się trochę przyłożyć, ale już na przykład na moim poziomie 4 tys to kwota którą dostaje za umowę życiową o przeciętnej składce. Po 3 latach rzetelnej pracy moje zarobki oscylują w granicach 10 000,00 zł miesięcznie. Wiec moja jedyna prośba jest taka - jeżeli jesteście nieudacznikami, którzy nie potrafili się wybić poza pozycję startową, to nie oceniajcie wszystkich swoją miarą. Być może wpis takiej życiowej ciamajdy przeczyta ktoś, kto mógłby odnieść tutaj sukces i zrezygnuje, wracając na swój stołek za 2 tys brutto. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Zadowolony/ zorientowany w tenacie - 2016-04-12 10:42:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Brednie tu wypisujecie, a robią to nieudacznicy.
Jest tez druga grupa, ci którzy myśleli że przechytrzą system i oszukają firmę i przełożonych. No cóż takie kanalie są w każdej branży. Zwolnienie, boli? Oj boli co?
Skoro tacy źli byli przełożeni OVB to pochwal się gdzie pracujesz!
Nigdzie w branży ! Bo z oszustami nikt nie chce mieć odczynienia .
A atak na fora i opluwanie OVB, przełożonych pod rożnymi Nicami jest bardzo słabe!
zdjecie uzytkownika
Krysia - 2016-04-12 23:34:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie rozumiem myślenia ludzi, którzy twierdzą że w OVB ktoś komuś coś wciska. Ja osobiście mam polisę na życie ale chociaż dobrze zrobioną przez mojego doradcę a nie osobę w banku, która sprzedaje produkty bankowe i nie obracając tu nikogo nie zna się na ubezpieczeniach. Nie dosyć, że doradca dopasuje produkt do Twoich wymagań to jeszcze źle. To jakbyśmy mieli wszyscy takie myślenie to po co wykupywać OC auta skoro firmy niektóre nie wypłacana albo padają. OVB to tylko pośrednik a umowy i tak podpisujemy z konkretna firma i każdy doradca jest inny nie ma co wrzucać do jednego worka wszystkich. Ja będę pracować w OVB jsk tylko synek pozwoli mi na to bo wiem że na etacie nie będę miła takich możliwości jakie daje OVB .
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-04-14 15:00:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wicia - 2016-03-30 14:50:44]:
chyba daty pomyliłeś bo firma jest od 1970 roku i jest na giełdzie jako duża korporacja finansowa , która co miesiąc raporty zdaje z działalności , drogie auta ? :-) człowieku każda firma je posiada od budowlanki do rybołówstwa, generujesz dochody to generujesz koszty utrzymania w które wchodzą tez auta ,
ZAZDROŚĆ i jeszcze raz ZAZDROŚĆ przez was przemawia ,
ale zawsze się ludzie dzielili na tych co nic nie robią i narzekają obwiniając wszystko w koło jak co nie którzy nasi politycy i druga część społeczeństwa
co robią swoje od rana do wieczora aby mieli z czego żyć
zdjecie uzytkownika
Anna - 2016-04-26 20:26:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie. Ja pracowałam z Piotrem Płucieniczakiem (oddział Wrocław i zostałam przez niego oszukana). Zaczęłam pracę jakieś 3 lata temu i w dość krótkim czasie dzięki moim znajomym zostałam R3.Niestety, któregoś dnia pokłóciłam się z moim kierownikiem, ponieważ miał zasadę włazić dupę ,gdy chciał sprzedać produkt,zaś gdy przychodził czas serwisu obdarowanych klientów miał w dupie. Ku memu wielkiemu zdziwieniu dostałam pismo,że zostałam zdegradowana do R1.Dzięki temu Piotr Płucieniczak z ostatniej sprzedaży zgarnął większą prowizję i się na mnie zemścił.Owszem praca w Ovb nie była moim jedynym zajęciem ale nienawidzę być oszukiwana i nie polecam tego pana jako kierownika ani jako sprzedawcy.Pozdrawiam serdecznie.
zdjecie uzytkownika
hydra - 2016-04-28 19:54:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anna - 2016-04-26 20:26:32]:
Nie masz co się dziwić to ojciec chrzestny dziecka Marcina Z. z Mokronosów , a tn sfałszował podpisy na dokumentach za inne osoby, wystawiał lewe zaświadczenia z szkoleń i egzaminów i nie tylko . Jak widać zorganizowana grupa przestępcza w ovb miała szerokie macki ale beda obcięte, trzeba bedzie oddać kase , samochody i domy zostana zarekwirowane i trzeba odebrać wyroki karne , a to juz koniec kariery w finansach.
zdjecie uzytkownika
zółw - 2016-05-02 07:36:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anna - 2016-04-26 20:26:32]:
Tych kolesiów jest więcej . Jednym z nich jest Paweł J. z Wrocławia trzecia noga Marcina Z. z Wrocławia tytułujący się trójnogiem Marcina Z. Facet fałszował dokumenty i podpisy na zlecenie Marcina Z. dyrektora krajowego z Wrocławia, a ten w zamian za to zabierał jego na wycieczki fundowane przez towarzystwa ubezpieczeniowe i dodatkowo go opłacał. Byli tak zgrani , że wzajemnie sobie robili alibi jak zdradzali własne żony. Obrzydliwie skorumpowani.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną telefonicznie. Przyszedłem do biura, zostawiłem CV wypełniłem wszystkie dokumenty. Moja kandydatura została zaakceptowana. Przyjąłem pracę i działam do dziś :) Rozmowa przeprowadzona profesjonalnie.
Tak jak już ktoś napisał OVB to wielka szansa, którą trzeba umieć wykorzystać. Pozdrawiam wszystkich leniuchów, którzy wylewają swoje żale w sieci tylko dlatego, że nie chciało im się robić analiz. Prawda jest taka, że samo nic się nie zrobi a od siedzenia w domu pieniędzy nikt nie dostanie.
Pytania: 1) Pytanie o wykształcenie
2) Czy forma samozatrudnienia nie jest problemem? (działalność gospodarcza)
zdjecie uzytkownika
zółw - 2016-05-02 07:36:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anna - 2016-04-26 20:26:32]:
Tych kolesiów jest więcej . Jednym z nich jest Paweł J. z Wrocławia trzecia noga Marcina Z. z Wrocławia tytułujący się trójnogiem Marcina Z. Facet fałszował dokumenty i podpisy na zlecenie Marcina Z. dyrektora krajowego z Wrocławia, a ten w zamian za to zabierał jego na wycieczki fundowane przez towarzystwa ubezpieczeniowe i dodatkowo go opłacał. Byli tak zgrani , że wzajemnie sobie robili alibi jak zdradzali własne żony. Obrzydliwie skorumpowani.
zdjecie uzytkownika
maryśka - 2016-05-04 18:45:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem skąd w was tyle latu ale mnie to nie zraża i chętnie skorzystam z rekrutacji na Doradcę ds. Ubezpieczeń i Inwestycji póki jest jeszcze rekrutacja

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert