Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.

Pracowałeś w firmie OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
baobab - 2015-02-17 19:44:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Monia - 2014-11-04 16:12:14]:
firma OVB z Poznania uwaga uszuści nie dajcie sie nabrać
zdjecie uzytkownika
ciao - 2015-02-27 15:09:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [baobab - 2015-02-17 19:44:22]:
zgadzam się z jednym z powyższych postów od @pau. Mianowicie OVB Allfinans jest firmą obecną na rynku już od wielu , wielu lat, toteż ciężko jest uwierzyć w to co pisze chociażby @baobab, zwłaszcza , że nie popiera swoich zarzutów zupełnie ale to zupełnie żadnymi argumetami. Możesz podać jakieś szczegóły?
zdjecie uzytkownika
Nick - 2015-03-04 11:29:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma OVB nie szuka pracowników, oni w ten sposób pozyskują klientów a przy okazji wyławiają osoby które potrafią sprzedać produkty finansowe komuś innemu niż swojej rodzinie.To takie proste. Inaczej brzmi "kup nasz produkt" a inaczej "zarabiaj na naszym produkcie".Jeżeli sprzedasz choć tylko jeden produkt ( samemu sobie ) = firma osiągnęła już swój główny cel. Wcale się nie obrażą jeżeli to będzie twoja jedyna sprzedaż, ponieważ nakłady jakie ponoszą na "wyszkolenie" jednego... nie znajduję właściwego słowa, AGENTA niech będzie, są żadne w stosunku do kosztu jakiejkolwiek reklamy. A po za tym co mogliby reklamować? Jaki produkt? OVB jest tylko pośrednikiem. Czyż nagle instytucje finansowe zaczęły ukrywać swoje oferty przed potencjalnymi klientami? Jak ludzie nie mający żadnego doświadczenia na rynku finansowym mogą być doradcami. OVB to tylko forma sprzedaży.
zdjecie uzytkownika
edi - 2015-03-12 13:20:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam, jeśli chcecie sobie zaoszczędzić nerwów to lepiej dajcie sobie spokój od samego początku. Osoby które tam pracują dbają tylko o swój interes, nawet ludźmi nie potrafią zarządzać. Jednym słowem - żenada. Dziwię się, że taka firma w ogóle jeszcze istnieje...
zdjecie uzytkownika
Nieuk - 2015-03-12 21:04:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co jakiś czas wchodzę na takie forum i z roku na rok coraz bardziej mnie zastanawia czy ludzie bardziej z zazdrości czy może braku wiedzy piszą takie sądy... ja pracuje w OVB od 2 lat i uważam, że to Banki w których wcześniej pracowałem bardziej mnie wykorzystywały (o zarobkach już nie mówiąc).
Nawet się już nie obrażam jak czytam, że wszyscy pracownicy OVB to nieuki, którzy nie umieją napisać słowa ekonomia. Sam ukończyłem matematykę finansową i powiem Wam, że w Bankach ani jednego dnia nie sprzydała mi się wiedza ze studiów. Różnica jest taka, że w Banku musisz oferować 4-5 produktów Banku a w OVB masz ich duuuuużo więcej i można lepiej dopasować do oczekiwań klienta.
Prawdą jest, że dużo osób przychodzi myśląc że za nic zarobią od razu 10.000... no tak się nie da chyba w żadnej pracy. Co do poziomu wiedzy pracowników OVB nie odbiegają od wiedzy pracowników Banków (nie mówię o pracownikach, którzy mają staż krótszy niż 1 rok bo oni wiadomo mają jeszcze dużo nauki przed sobą).Jeszcze jedno słowo co do piramidy finansowej, nie rozumiem dlaczego w każdej innej firmie to normalne że przełożony dostaje extra premię jak jego podwładni mają duże obroty a w OVB już tak być nie może bo to piramida?? Odkąd pracuję zaproponowałem współpracę może 50-60 osobom z czego 6 pracuje do dzisiaj i są mi wdzięczni, że ich "wciągnąłem". Oczywiście dostaję premie od ich sprzedaży i co w tym dziwnego?? Każdy buduje zespół na swój rachunek, nikt nikogo nie zmusza nie ma żadnych składek członkowskich, czy tego typu rzeczy bo też takie opinie czytałem. Zakończę tylko tym, że to człowiek sam swoim nazwiskiem kreuje swoją działalność i relacje z klientami, a OVB tylko ułatwia zadanie. Dlatego rozumiem, że dużo osób jest zniesmaczonych na początku jeśli słyszą, że mają coś zrobić na własną rękę a w Banku mają wszystko podane na tacy. Uważam, że jeśli się chce i mocno zaangażuje to w kilka lat można naprawdę osiągnąć super wyniki.
zdjecie uzytkownika
NN - 2015-03-26 12:12:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Sławek - 2014-11-06 15:50:45]:
Funduszy emerytalnych nie ma już dawno , chodzi o zapisywanie , WIĘC PAN SŁAWEK KŁAMIE I WODĘ LEJE , jak każdy kto zazdrości że ktoś zarabia a ON nie , zabierz się do roboty chłopie a nie pitolisz na wszystkich , każda firma to piramida , zasuwasz na jakiegoś kierownika czy dyrektora , nie słyszałem o jakieś firmie czy zakładzie pracy gdzie to pracownik siedzi a dyrektor zasuwa na niego , :-) śmiechu warte i jeszcze piszesz że stanowisko dyrektora to 3 miesiące się robi to CZEMU NIM NIE JESTEŚ !!!!

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
igors - 2015-03-27 16:29:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jeśli pracują Państwo, bądź pracowali w OVB, mam propozycję dodatkowego zarobku. Wszystkich agentów zapraszam do kontaktu: i.suchodolski@kancelaria-lex.org
zdjecie uzytkownika
Jus3 - 2015-03-29 23:45:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Właśnie rozpoczęłam pracę w tej firmie. Dopiero początek, szkolenia, niedługo przede mną pierwsza analiza. Trochę się obawiam, czy nie będę później żałować. Czy opłaca się pracować w tej firmie? Szczerze... Czekam na odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
Mateusz Szala - 2015-03-30 19:41:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam,
chciałbym nakreślić na samym początku, że ovb jest przedsiębiorstwem dla przedsiębiorców, osób kreatywnych i zdeterminowanych, takich - którzy mają zamiar coś zmienić. Odnośnie zarobków nie będę nic mówił, bo są naprawdę ogromne, w stosunku do konkurencji na rynku. Skupmy się więc na analizach i "naciąganiu".
Po pierwsze, analiza to nic innego, jak badanie (analogia do wizyty u lekarza). Na badaniu wychodzi, co trapi finanse naszego klienta (pacjenta). Gdy już rozmawiamy i badamy pacjenta, wyciągamy pewne wnioski - na analizie nie podpisujemy umów, więc jest to tylko etykietka informacji o kliencie. Po 2-3 dniach znajdujemy lek, wtedy kontaktujemy się z klientem i mu wypisujemy receptę (jeśli nie jest na coś uczulony). A na końcu jest kontrola, czyli serwis. Doglądamy czy klient jest wyleczony, czy też nie.
Prościej tego się nie da wytłumaczyć.
Odnośnie "naciągania", to nikt nikomu nic na siłę nie wciska, nie zmusza. Jest gra argumentów - jako ludzie, którzy mają trochę obycia w finansach, wiemy, że Polska zmierza tam, gdzie nie powinna - w przyszłości nie będzie godziwych emerytur, aby się leczyć, trzeba będzie stać w kolejkach - albo płacić. My staramy się otworzyć oczy na te sprawy, że albo dzisiaj zacznę gromadzić kapitał, albo jutro (czy tam za 10-15 lat) będę miał problem, ale nie do siebie, tylko do innych, że ja nie mam na... Temu właśnie służy doradca OVB - mówimy sobie szczerze, nie gromadzisz kapitału, to na starość musisz sobie radzić z państwowych emerytur. A jak już chcesz gromadzić kapitał, to skorzystaj z doradcy, który jest w stanie sprawować pieczę nad inwestycją.
To tyle jeśli chodzi o OVB. W razie pytań, proszę o kontakt na nr. telefonu: 790-433-338.
Pozdrawiam,
Szala Mateusz.
zdjecie uzytkownika
Zcarg - 2015-04-06 22:13:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
panie mateuszu wiemy że jest pan dyrem okręgu na przyszłość radzę zmienić login na
niewwtajemniczony aby pożeracze chleba byli nie świadomi i myśleli ,że jest pan
użydkownikiem standardowym :)
niema to jak czerwone ferrari mC
zdjecie uzytkownika
pracowałem prawie rok - 2015-04-11 19:09:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie to oszuści każą wam sprzedawca ze czy które nie przynoszą dochodów a tylkozarobki dla och dając wam ocalały,. Nie sprzedawanie tego nikomu znajomemu bo po czasie się kampanie ze to ściska. A te analizy są z palca wyssane wydrukowane dla reklamę. Uciekajcie póki możecie.
zdjecie uzytkownika
byla pracownica - 2015-04-13 14:13:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, przeczytaj zanim podejmiesz prace!!! Moja praca w ovb zaczela sie dwa lata temu, nie trwala dlugo poniewaz odrazu zrozumialam o co w tym wszystkim chodzi i ze to zwykle nieludzkie wykorzystywanie ludzi by podpisali umowe, z ktorej przedstawiciel/nic innego jak agent mial pieniadze, za taka umowe 100 zl, za taka 150, a za inna 300 zl, w zaleznosci od tego na jakie warunki zdecyduje sie klient. O tej pracy dowiedzialam sie w PRZEDZIWNY sposob - podkreslam PRZEDZIWNY!!! Mianowicie zadzwonila do mnie pracownica tej firmy. Ale skad miala moj numer, bo nigdzie cv nie aplikowalam?! Otoz skontaktowala sie z moim bylym partnerem, ktoremu kiedys przedstawiala polisy emerytalne itd, zadzwonila do niego zapytala czy jest zainteresowany praca, odpowiedzial, ze nie wiec zapytala czy moze numer do mnie... Coz za sprytne szukanie pracownikow, haha. Teraz sie z tego smieje, ze bylam tak naiwna i dalam sie wciagnac w te cale 'pranie mozgu'. Wiec rozmowa - gdzie w ogole nikt nie pytal o kompetencje - ktorych po prostu nie mialam. Zaczelam szkolenia. Jakze uroczyste z cala sterta dyrektow na czele. Nikt nie powiedzial na poczatku oczywiscie co bedziemy robic wiec brnelam w to dalej. Praca zaczela sie od tego, ze musialam podac wszystkie numery do rodziny i znajomych i z nimi umawiac sie na spotkania, oferowac im polisy i umowy, ktorych nawet nie chcieli. Pare osob podpisalo takie umowy... I tego zaluje najbardziej! Ze wciagnelam w to ludzi mi bliskich. Oczywiscie zarobki byly, ale rzedu 500-600 zl. Istne klamstwo i pranie mozgu. Wole etat i 2500 zl niz ponizanie sie i wstyd jaki towarzyszyl mi przy wciskaniu 'kitu'. TEJ PRACY NIE POLECE NIGDY W ZYCIU NIKOMU!!!!!
zdjecie uzytkownika
była pracownica - 2015-04-13 14:20:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zapomnialam o najwazniejszym. Mianowicie zdaje sie test by moc pracowac. Ponoc ogolnopolski test na aka 'dorade finansowego' gdzie znasz odpowiedz na wszystkie pytania, bo wczesniej dostajesz je od kierownictwa, ktore masz po prostu na sciagach i jawnie z nich na egzaminach korzystasz - wiec sami sobie odpowiedzcie? Co to za 'DORADCY FINANSOWI' i co to za 'KOMPETENTNA FIRMA' - smiech na sali i zwykle pranie mozgu, w ktore absolutnie nie dajcie sie wciagnac. Pozdrawiam i zycze rozsadku!!!
zdjecie uzytkownika
Leehu - 2015-04-16 11:42:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [była pracownica - 2015-04-13 14:20:11]:
Jestem pracownikiem OVB. W pracy duży nacisk kładę na uczciwość i profesjonalizm. Nie obiecuje złotych gór. To co w tej pracy lubię to realna możliwość wytyczania swojej ścieżki zawodowej. Można awansować według wyznaczonych reguł. Kiedy zaczynałem pracę w OVB byłem na ciepłej posadzie jako kierownik (zarabiałem aż całe 2500zł brutto )musiałem kierować ludźmi, którzy ani myśleli, żeby mnie posłuchać. Wspinałem się po tej drabinie 5 lat. Nie dorobiłem się awansu a w ciągu 5 lat dostałem podwyżkę 200zł brutto. Szef ciągle tłumaczył, że firma kiepsko idzie i że nie ma na podwyżki, co można było łatwo sprawdzić na FB ( szczególnie jego 6 tygodniowy urlop z rodziną w Turcji ). W jednym miał racje. Kiedyś powiedział mi żebym założył własną firmę i że wtedy przekonam się jak ciężko jest prowadzić własną działalność. Było pracownico. OVB składa się z kilku tysiący ludzi. Jedni z dużą wiedzą inni z trochę mniejszą. Zapewniam Cię jednak, że zakładając własną działalność też musisz dużo się uczyć. Być może w danych fachu jesteś najlepsza ale oprócz tego dochodzi: księgowość, kontakty z klientami, ubezpieczenia, reklamację itd. i tu możesz być kompletnym zerem i będziesz musiała się uczyć od podstaw.
zdjecie uzytkownika
leehu - 2015-04-16 11:55:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Było pracownico. Skoro uważasz, że pracownicy OVB są mało kompetentni to proponuje taki mały teścik. Zadzwoń do jakieś ubezpieczalni i zadaj pytanie " czy auto na tymczasowych niemieckich tablicach przejazdowych można ubezpieczyć w Polsce" zapewniam Cię, że będą przełączać po paru "departamentach" i być może ktoś fachowo Ci odpowie.
zdjecie uzytkownika
Leehu - 2015-04-16 12:26:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Taka mała refleksja. Sprzedaż ubezpieczeń w Polsce jest trudne. Polacy to taki naród (tzw. wielepy ). Wielu klientów ma fachową wiedzę w każdej dziedzinie. Od pieczenia chleba po loty w kosmos. Każdy z nich ma najlepsze ubezpieczenie grupowe bo przecież o jakości ubezpieczenia grupowego świadczy stawka za urodzenie dziecka - oznajmił Pan Zbigniew lat 46. Zadałem pytanie: ile tych dzieci jeszcze planuje mieć? Odpowiedź oczywista, że już jest za stary na przebieranie pieluch.

Następny przykład. Pani Renata w 8 miesiącu ciąży. Potrzebowałabym ubezpieczenie grupowe z wysoką stawką za urodzenie dziecka. Jakie jest rozczarowanie kiedy informuję, że okres karencji to 6 miesięcy i nic z tego nie będzie, no chyba, że jest ciężarną słonicą . Jak nazwać taką kobietę? oszustką, naciągaczką?

Kolejny przykład?! Panie a w tym OC można szyby ubezpieczyć? Bo 2 dni temu mi pękła szyba i trzeba by to z ubezpieczenia wypłacić.

Wielu agentów OVB (szczególnie młodych) ulega presji i potem powstają różne rozczarowania.

Temat polis emerytalnych. Wielu twierdzi, że wolą sami odkładać w skarpecie. Jednak gdy się im zaproponuje taką polisę to najchętniej by chcieli polisę z gwarantowaną stopą zwrotu najlepiej +100% w ciągu 5 lat. Na pytanie jakie oprocentowanie ma Pan aktualnie na swoim koncie to odpowiedź brzmi " nie interesowałem się tym " często bywa 0,75% do 2%. Na pytanie czy ma Pan już jakieś środki na emeryturę odłożone na koncie? Odpowiedź " miałem ale ostatnio remont dachu musiałem zrobić...." Oczywiście to jest tylko wierzchołek góry lodowej. Głupota niektórych ludzi przeraża mnie.
zdjecie uzytkownika
Mateusz Szala - 2015-04-30 14:27:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam!

Pracuję w OVB już kawał czasu, natomiast nie mam czerwonego Ferrari i nie jestem Dyrektorem okręgu, jak tam ktoś napisał wcześniej.

Chciałbym wytłumaczyć kwestię produktów:
Produkty ubezpieczeniowe, inwestycyjne, kredyty, zabezpieczenia, itd (polisy), są potrzebne każdemu - więc nie rozumiem dlaczego tyle przy tym nerwów, że naciągamy innych, itd.

Przepraszam bardzo, ale Oc musimy robić, jak mamy samochody - to po co ktoś ma fatygować się do Towarzystw i tam podpisywać cokolwiek, skoro można zrobić to przez doradców. I mówcie co chcecie, ale ubezpieczenie na życie, majątku, zabezpieczenie kredytu, odkładanie sobie na przyszłość zwiększając szansę na oszczędności - te wszystkie rzeczy są cholernie ważne. I powiem krótko tylko głupi nie myśli nad zabezpieczeniem tego co ma, nad zabezpieczeniem przyszłości, i rodziny. A osoby, które chcą to zrobić - niech robią to z głową. Poprzez doradcę, gdzie produkty mają taką samą ważność i tyle samo kosztują co u partnerów.

I w kwestii wynagrodzeń - u wszystkich partnerów mamy tę samą prowizję (co pozwala nam być obiektywnymi) - i tak jest ona wysoka, natomiast zobowiązuje nas to do odpowiedzialności za klienta.

W razie pytań - odpowiem szczerze i na temat, proszę o kontakt:
tel. 510-602-628,
adres mailowy: mateusz.szala@ovbfinanse.pl

Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
Mateusz Szala,
Kierownik Oddziału dla OVB Allfinanz Polska.
zdjecie uzytkownika
Pracownik "prowizyjny" - 2015-05-10 20:27:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [baobab - 2015-02-17 19:44:22]:
Jeśli się zastanawiasz, to daj sobie spokój. Ale nie dlatego, że z tą firmą jest coś nie tak, tylko dlatego, że Ty nie widzisz w takiej pracy szansy dla siebie. Po prostu może jesteś zbyt słabą osobą, skoro zasięgasz porady forum takiego jak to. Przepraszam, że piszę to tak wprost, ale faktycznie tak może być. Praca tego typu (mam na myśli wynagrodzenie prowizyjne) jest trudna, choć jeśli ktoś się w tym odnajdzie, to nie będzie chciał pracować nigdy na zasadach etatu. Jeśli zaś komuś nie wyjdzie, będzie obwiniał cały świat "bo mi obiecali", ale nie będzie widział problemu u siebie. Taka jest psychika ludzka. Stąd tak sprzeczne opinie. Jedni - Ci którym wyszło, będą tego bronić, bo zarabiają dobre pieniądze i się rozwijają, choć zapewne wkładają w to dużo pracy, inni - Ci którym nie wyszło, będą szukać problemu w firmie, że jest nie fair, że produkty są nie dobre, że firma oszukuje itd., a nie widzą problemu u siebie, że są leniwi, albo po prostu się do tego nie nadają, bo są za słabi.
Tak więc jeśli masz mieć wątpliwości i będziesz wypisywać później swoje frustracje, to z całym szacunkiem - poszukaj sobie innej pracy.
Bo to jest to bardzo trudna praca i tylko dla najlepszych.

PS
ciekawe jest to, że opinie na "nie", są zawsze anonimowe. Choć przyznaję, że sam nie podaję nazwiska. Ale to dlatego, że co bym nie napisał to i tak zostałbym sczesany przez tych "sfrustrowanych".
zdjecie uzytkownika
znudzony - 2015-05-11 12:48:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem w firmie OVB wiele lat (drugi etat) i wiele zaobserwowałem - firma jedna z wielu - natomiats z ciekawą formą bussinesową opierającą się na duzym zatudnianiu nowych ludzi. Prawdą jest, że rekrutuje przewąznie osoby z małą wiedzą ekonomiczną (każdego kto chce) dając podstawowy pakiet szkoleń. Firma rzeczywiście głownie zarabia na pierwszym etapie czyli polecenii znajomych i rodziny. Poetem zaczynają się schody... Rynek inwestycyjno ubezpieczeniwoy jest tak zkonstuowany w Polsce że wiekszośc produktów jest drogich (wysokie prowizje i opłaty) a ewntualny zysk odwleczony w czasie. Doradcy OVB skupija się na aspekcie zysku w przyszłości (na który nie mają wpływu) nie udzielają w wiekszośc rzetelnych inormacji a mało kto czyna np OWU oraz tabelę opłat i prowizji. Oczywiście psrzedają też mieszkaniówki,ub. grupowe orac OC AC samochodowe, ale to tylko wabiki - pieniądze zarabiaja na polisach inwestycyjnych a niestety jak pisałem wcześniej w Polsce to produkt drogi i własnie przez cenę - mało opłacalny. W koncepcji firmy ważna jest rekrutacja i pozyskiwanie własnie tej bazy nowych ludzi z której każy ucuła z 200 pkt - potem się wykruszają. Ci co zostaną i awansują mogą rzeczywiście na tym zarobić duże pienądze ale jest ich niewielu. Trzeba być bardzo konsekwentnym i dość asertywnym wręcz natrętnym żeby popracować tam dłużej z wynikami. To praca prowizyjna - po kilku latach wiesz już ze nie ma produktu "szytego" na miarę, czujesz wilekość prowizji w kieszeni i to jest twój nowy pryzmat spojrzenia. Niestety tak działa każdy bussines w polsce - liczy się zarobek nie człowiek - dlatego OVB nie różni się od innych firm z branży ubezpieczeniowo-finasowej...
zdjecie uzytkownika
mailo - 2015-05-13 22:31:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pau - 2015-02-05 00:04:10]:
A ja byłem ich klientem,bardzo pożądanym dopóki nie wpłaciłem kasy.Później kontakt się nagle urwał.Po trzech latach byłem w plecy z kasą,a miały być kokosy,miała być opieka doradcy,wszelka pomoc.Jedna wielka kicha,przynajmniej w moim przypadku.
zdjecie uzytkownika
Iwan40 - 2015-05-15 08:44:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem pracownikiem OVB od 2 lat. Bardzo dziwią mnie negatywne opinie o firmie. Na rozmowie kwalifikacyjnej wszystkie informacje na temat moich obowiązków zostały mi rzetelnie przekazane. Zespół, z którym współpracuję jest bardzo zgrany (każdy sobie pomaga). Mam wielu klientów i regularnie zarabiam 3000 - 4000 zł miesięcznie.
Firma OVB zdecydowanie jest godna polecenia.
zdjecie uzytkownika
Monika Kurek - 2015-05-16 01:26:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam :)
Przede wszystkim jestem zdziwiona tym co wszyscy tu piszą pracuje dla OVB troche czasu przede wszystkim co moge wam powiedzieć to:
1! Zadziwiające błędne informacje które podaja ludzie po to żeby nie wiem po co w sumie a) odstraszyć inne osoby b) zazdroszczą innym osobą , że im się udało a komuś nie! c) nie zrozumieli systemu i pracy w firmie OVB , jesli przychodzisz do firmy i oczekujesz pieniedzy jak na etacie to idz na etat i pracuj za 1500 pracuj w swoim tempie , w systemie swojej pracy wstawaj do pracy dzień w dzień i rób to samo , pytanie jest jedno czy chcesz chodzić do pracy i wstawać z usmiechnieta/usmiechniety czy wstawać bo musisz!
Ja jestem z tych osob ktore do pracy wstawaja bo chca bo to lubią i kochają to co robią , nie mogę wam też powiedzieć i obiecać , ze kazda osoba z Was nadaje się do pracy w OVB praca w OVB to ciezka praca jak ktoś mi powie , że nie ma podstawy to się myli bo podstawe może wyrobić sobie my sami tylko ciezką pracą ludzie się bogacą! jesli ktoś był 2 dni i stwierdził nie nadaje się do tego to a)faktycznie się nie nadawał b) zasięgnął opinii ludzi c) poddał się po paru dniach , miesiącach , żyjemy w takich czasach , że My Polacy jesteśmy cięzkim społeczeństwem który wierzy w to co piszą ludzię i tym robimy sobie ogromną krzywdę bo powiedz mi tak naprawdę czy widzisz osobę która to pisze? czy ona nie pisze tego bo po pracowała 3 dni i stwierdziła nie chce mi się i nie robiła tego systematycznie? stwierdziła , ze jeśli ona odczula brak satysfakcji z pracy w OVB to jest na tyle mądra w tym temacie żeby oczerniać system pracy OVB
Czytałam już wiele opinii o OVB i powiem tak ja wierze w to co robię kocham OVB spelniam się , rozwijam się dążę do swoich celów nikt nigdy nie powiedział , że rynek finansowy w Polsce jest prosty!
SPRAWDZ , PRZEKONAJ SIĘ ZROZUM SYTEM I ZOBACZ CZY WARTO! JA SIĘ PRZEKONAŁAM I TO BYŁA MOJA NAJLEPSZA DECYZJA W ZYCIU!
I BARDZO CHĘTNIE SZUKAM WSPÓŁPRACOWNIKÓW NA TERENIE NYSY KTÓRZY LUBIĄ SIĘ MOTYWOWAĆ SĄ UŚMIECHNIĘCI DĄŻĄ DO SWOICH CELÓW ZAPRASZAM DO WSPÓŁPRACY!

I MOGĘ TU NAWET PODPISAĆ SIĘ SWOIM NAZWISKIEM BO TO CO TU PISZE JEST SZCZERĄ OPINIĄ O FIRMIE OVB!

PAMIETAJ ZEBY COŚ OCENIĆ TRZEBA TO POCZUĆ!
zdjecie uzytkownika
znudzony - 2015-05-18 10:10:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Monika Kurek - 2015-05-16 01:26:07]:
Droga Pani
Mam pojęcie na temat OVB, ponieważ pracowałem tam ponad 10 lat - cieszy mnie Pani entuzjazm... Tak jak pisałem wyżej firma OVB nie różni się niczym od wielu firm z branży finansowej w Polsce - sprzedaje produkty a nie doradza - nie za bardzo ma jak doradzać ponieważ wieza pracowników jest w wiekszości mizerna a produkty średnie (akurat co do produktów to nie wina ovb tylko polskiego rynku który takowe posiada).
Proszę sprawdzić jaka jest średnia pracy w firmie, ile ludzi odpada po pierwszym roku, jak zmasowany jest rekruting, jakie jest wykształcenie przyszłych pracowników...
Wszystko ładnie brzmi na szkoleniach, niestety rzeczywistość jest inna.
Pozdrawiam
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja była profesjonalna , poczułam się dostrzeżona przez mojego Kierownika , nigdy w swoim doświadczeniu zawodowym nie miałam tak przeprowadzonej rozmowy!

OVB TO JEST SZANSA TYLKO NIE KAŻDY POTRAFI TO DOCENIĆ I WYKORZYSTAĆ!
Pytania:
zdjecie uzytkownika
TASDR - 2015-05-26 14:32:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [była pracownica - 2015-04-13 14:20:11]:
to znajdź mi taki etat za 2500 zł :D ja jak mam 1600 na rękę to się cieszę :P
zdjecie uzytkownika
lolek - 2015-06-18 21:58:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie ma co narzekać na tą firmę z Poznania. OVB Allfinanz AG z tego co słyszałem ma do zaoferowania miejsce pracy na stanowisku Konsultanta do spraw reformy emerytalnej ZUS/OFE w Świdnicy; Reprezentant regionalny w Warszawie; Administracja Kadry w Lesznie i w Poznaniu, a także w Poznaniu do Administracji kadrowej
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.?
Zadaj pytanie
alert