brak logo

OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.

Wrocław

Opinie o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.

Xxl 2016-08-07 00:40:46
NIKT!!! I tak wszystko Ci potem każą oddać!
5
nie do końca tak 2016-08-07 22:23:28
no tu akurat się mylisz klakierze ovbowski - znasz pojęcie storna na pewno :)
1
troy 2016-08-08 07:40:33
to już jest koniec i nie będzie nic ;)
(usunięte przez administratora)
asa 2016-08-08 11:09:04
polisolokaty upadają :) Będzie deszcz storna ;)
1
prawde_mówie 2016-08-09 20:20:39
Prawda jest taka - zależy od struktury! OVB to nieustanna sprzedaż! Sprzedaż i jeszcze raz sprzedaż! Akwizycja i przedkładanie sprzedaży nad realne dobro klienta! Inaczej się odpada! W pewnym momencie każdy ovbowiec wybiera kase i wciska nawet jak nie trzeba! bo inaczej zdechnie z głodu i jego klienci zadowoleniem go nie wykarmią! klient musi wierzyć że akwizytor z ovb to najlepsze co mogło go spotkać! Ale sprzedaż jak w wielu miejscach! Całość obrazów psuje kilka osób które tu już nadmieniano! bo najgorsze jak sadysci i idioci mają cokolwiek do powiedzenia! gdyby pracownik był zazrądzany z centrali i nie byloby tej całej śmiesznej piramidy w której półmózgi czują się wielkimi menadżerami, to firma byłaby ok! czas ich osądzi kiedy już wszyscy odejdą :)
6
opinia 2016-08-12 09:36:02
arturek 2015-08-28 11:58:14 @open - 2015-08-27 11:43:54 Instrukcja cd.
Przed podpisaniem umowy sprawdź kiedy otrzymasz pierwsze wynagrodzeni z uwagi na:
w dniu podpisania przez Ciebie umowy o swiadczenie usług agencyjnych nie posiadasz szkoleń ok. 152 godzin z Towarzystwa Ubezpieczeniowego, w ramach którego będziesz sprzedawać jako pośrednik ubezpieczeniowy produkty ubezpieczeniowe
w dniu podpisania wyżej wymienionej umowy nie posiadasz zdanego egzaminu, do którego możesz przystąpić po zaliczeniu szkoleń i otrzymaniu w tej materii zaświadczeń
okres otrzymania uprawnień na podstawie zdanego egzaminu z KNF to ok. min. 21 dni
jak widać pierwsze wynagrodzenie zgodnie z umocowaniem prawnym będzie po dwóch miesiącach.
w tym czasie będziesz podawał dane tTwoich znajomych, rodziny itp . aby osoby będące nad Tobą mnogły spisać umowę z Twoimi klientami i odwrotnie otrzymali prowizję
jezeli Ty dostaniesz wskazana równiez prowizję dużo niższą to jeżeli Twój klient zrezygnuje będa Ciebie ścigać o zwrot prowizji
Osoby nad Tobą też będą oddawać prowizję ale one tą stratę pokryją produkcja z nowych takich osób jakm TY i nie odczuja tego wcale
po to jest ta rekrutacja aby były świeże osoby z swieżymi kontaktami na klientów cd. nastapi 4
2
Xxl 2016-08-12 22:31:22
A na solskiego są ponoć Pokemony....nawet kilka:)
Xxl 2016-08-13 13:47:40
nie miaucz klakierze ;) może sam z solskiego jesteś :) kto ma wiedzieć ten wie :)
acb 2016-08-14 06:36:31
utor: ~XWX [90.156.77.*] 2008-12-21 20:25
OVB - praca i system działania
Zgłoś do moderatora
Jesli ktoś zamierza pracować w OVB lub zamierza być ich klientem....ODRADZAM.!!!!!!... Zapraszam do forum i chętnie porozmawiam. Dodam tylko że pracowałem kilka lat dla nich i pozwolę sie podzielić z Wami moją opinią. 

Kłamstwa ovb: 

1. zapytajcie ich "doradcy" - kto dobiera rozwiązania finsnowe, fundusze itp... - odpowiedź będzie jedna: "Nasz dział analiz i ekspertyz" - w rzeczywistości go nie ma. Dobór jest w zalezności od prowizji z od danego kontrahenta. Najlepiej płaci Compensa, Generali i Aspecta (obecnie HDI-Gerling). Innych nie sprzedają bo prawie ich nie mają a po za tym słabą placą wiec choćby było lepsze dla klienta to co niskoprowizyjne i tak wybiorą wysokopowizyjny produkt 
2. ovb - sprzedawcy a nie doradcy.: ovb to firma strukuralna (MLM) więc nie ma mowy o jakości.... firma żyje z ilości sprzedawców jakich ma. Za to że "doradca" siedzi u klienta ani "doradca" ani firma nie ma pieniędzy a przeceiż z czegoś musi żyć. Wynik jest prosty-> mieć jak najwięcej sprzedawców i działąc według metody: sprzedawać i jeszcze raz sprzedawać. 
3. Sama praca to tylko punkty które zbiera pracownik za podpisane umowy. Odpowiednia ilośc pkt daje mozliwość awansu przez stopnie taw: reprezentatnów aż do kierownika oddziału, okręgu, dyrektora okręgu, regionu, krajowego i do seniora krajowego itd... super senior itd....Jaki z tego wniosek? Sprzedaż i tylko sprzedaż bo to daje mi mozliwość awansu więc zrobię wszystko żeby tylko spisać umowę...Znam przypadki że sprzedawcy ovb wplacali pierwsze np 200 złotych przy inwestycji regularnej za klienta pomimo ze nie byb on oprzekonany na 100% co do wejścią w dane rozwiazanie finansowe tylko po to żeby wyrobić plan i awansować dalej. Oprócz tego rekruting na potęgę każdy bez względu nba wiek i wykształcenie. Byle działął i byle by mieć różnice prowizyjną bo przecież za coś trzeba żyć:) 
4. Na każdymn z pierwszych spotkaniu z klientem sprzedawca ovb rysuje przedstawienie firmy: ile jest jakich instytucji i dlaczego OVB a nie konkretny bank. Mówi się że ovb jest taki obiektywny bo wpółópraqcuje z większością banków, funduszy inwestycyjnych towarzystw ubezpieczniowych itp... W rzeczywistości pracuje tylkko z Compensą, Generali i HDI-Gerling bo produkt AXA, Signal i Duna sie po prostu nie sprzedają bo mało kasy z nich sprzedawcy mają. Z funduszy jest tylko WIOF i AIG. Wystarczy popatrzeć ile jest funduszy nas rynku i odrazu widać że to nie wszystkie firmy. Oczywiście w ramach wyżej wymienionych firm są inne fundusze ale nie współpraują bezpośednio z ovb!!!!! 
5. Egzamin na licencję. Jedno wielkie ściąganie. Dzien lub dwa przed egzaminem każdy ze sprzedawców adeptów otrzymuje ściągi z odpowiedziami od swoich przełożonych i na egzaminie i jakby nigdy nic sciąga aż miło. Pomimo że to egzamin Państwowy wszystko jest z przymrużeniem oka. Wszyscy w ovb zdają. Dlaczego tak się dzieje? Przecież jak nie będzie licencji to wspóółpracownik nie może mić uwlnionej prowizjii wieć pracuje za darmo a to żadna motywacja. Ponieważ zależy ovb na jak najwiekszej ilości sprzedwaców to warto niech zdadzxą wszyscy.....!!!! 


Narazie tyle...czekam na Wasze wypowiedzi:) 

Pozdrawiam 
W.
Autor: ~Hania [90.141.1.*] 2009-01-05 01:24
Re: OVB - praca i system działania
Zgłoś do moderatora
Witam. Dałam się wmanewrować najpierw w fundusz, który poleciła mi koleżanka będąca pracownikiem OVB. Później zwerbowano mnie jako "naganiacza", więc mogę powiedzieć, że znam sprawę od dwóch stron. Przed współpracą z OVB nie miałam pojęcia o rynku finansowym, a po jej zakończeniu, kilka miesięcy później, wiedziałam niewiele więcej, gdyż moi przełożeni wychodzili z założenia, że im mniej wie tzw. "profesjonalny" doradca finansowy" tym lepiej. Reprezentant jest tylko od takiego przeprowadzenia analizy, żeby klient zgodził się na doradztwo. Ma być przekonujący i pewny siebie, ma wierzyć w to co mówi, a żeby nie utrudniały mu tego względy etyczne, o wielu rzeczach, mykach i przekręcikach nie jest informowany. 
Co do egzaminu, to zgadzam się, jest to jedno wielkie oszustwo. Z tym że gdy ja zdawałam to było troszkę inaczej. Nikt nas do niego nie przygotowywał. Kierownik powiedział, że mamy się nie bać, bo będzie dobrze. Gdy dostaliśmy pytania, to wzięła nas trwoga, bo nie znaliśmy większości pojęć, nie mówiąc o odpowiedziach. Jednak po chwili przyszła miła pani, która podyktowała nam rozwiązania, tak że nie trzeba było nawet czytać. Powiedziała, że mamy zrobić parę błędów, w dopuszczalnej normie, żeby to wiarygodniej wyglądało. 
Podczas mojej współpracy z OVB natrafiłam na całą masę nieuczciwości. Dziwię się, że żadna kompetentna instytucja nie ukróciła działań tej firmy. 
Ja juz tam nie pracuję, bo sumien
5
Rio de ża nejro 2016-08-15 06:49:58
Pranie mózgu
2
ich życie na pokaz w kredytach :) 2016-08-15 07:38:13
w pełni się zgadzam
4
lala 2016-08-16 12:30:20
e-klient OVB 2013.05.21 [14:53]
Hej, opowiem pewną historię która obrazuje pracę OVB.
Kilka dni temu jeden z doradców umówił się z moją mamą na spotkanie.
Poszedłem razem z Nią.
Doradca zaczął przemowę jakby tylko przyszedł porozmawiać.
Później zrobił się bardziej nachalny, wtedy ja stanowczym tonem powiedziałem że mama jest nie zainteresowana.
Pech chciał że w tym czasie umówiłem się również ze znajomym z uczelni.
Poszedłem dosłownie na chwilę. Gdy wróciłem po 15min. naszedłem go jak proponował mojej mamie żelazko Zemmler gdy tylko kupi polisę.
Jak to powiedział "dość że Pani będzie ubezpieczona, będzie Pani odkładała na emeryturę (moja mama ma 58 lat!) to jeszcze będzie pani prasowała oryginalnym (?!?) żelazkiem...
Podziękowałem mu uprzejmie i poszliśmy w swoją stronę.
Życzę powodzenia Panu z firmy OVB.
Więc jeśli nie chcecie być ubezpieczeni i prasować sobie żelazkiem Zemmler to nie polecam.
Pozdrawiam serdecznie i widzę świetlaną przyszłość przed tą firmą.
Spokojny nie-klient.
Kamil B. 2013.03.24 [14:22]
Witam i całkowicie przestrzegam przed tą firmą. Z całą odpowiedzialnością nazwę ich oszustami i złodziejami, a w skrócie przedstawię jak działa ta "firma".
Po nawiązaniu współpracy nie otrzymałem umowy do podpisania, tylko pracowałem przez krótki czas kontaktując się głównie telefonicznie. Ciągłe telefony od "przełożonego", które miały spowodować, żeby ze znajomych wyciągnąć jak najwięcej klientów. A jak już się poda znajomych, to firma zapomina o pracowniku, ale nie do końca. 
Znajomi, którzy chcieli skorzystać z usług skończyli się, więc przestałem współpracować. Rozliczenia przesyłali korespondencją częściowo w języku polskim, częściowo niemieckim. 
Nagle zgłasza się do mnie firma windykacyjna, że mam zwrócić prowizje, gdyż OVB straciło jednego klienta. No i tu moje zdziwienie. Po pierwsze nie wiem, czy to prawda, bo nie wiem jaki klient rzekomo przestał płacić, a po drugie... przecież ja nie podpisałem żadnej umowy o współpracę i nie wiedziałem, że będę musiał oddawać jakieś pieniądze, na które przecież uczciwie zapracowałem. Jak mi mówił "pan Marcin" mający siedzibę wtedy w kamienicy w Krakowie przy ulicy Grochowskiej 11: "panie Kamilu, oficjalnie nie może pan podpisywać umów z klientami, bo nie ma pan licencji, ale proszę się starać, a umowy będziemy na mnie podpisywać. Proszę też wysłać na taki a taki adres zaświadczenia o niekaralności i reszty dokumentów." Po jakimś czasie telefon: Panie Kamilu, co tak mało znajomych pan ma? Niech pan postara się wyciągnąć jak najwięcej, a na egzamin licencyjny nie musi pan jechać "załatwiłem" panu tą licencje już. Oczywiście nigdy licencji mi nie pokazano i umowy nie dano do podpisania. Ale jak wspomniałem wcześniej OVB zaczęło się przez windykatora domagać zwrotu prowizji. W bardzo nie miły sposób, telefony, obrażanie, wyzywanie i non stop straszenie: "wpłać tę kasę" Zażądałem oczywiście przesłania mojej rzekomej umowy z OVB. I tu WIELKIE MOJE ZASKOCZENIE. Dostaje umowę, którą niby podpisałem, podpis nawet nie podobny do tego jaki ja składam, dane częściowo pomylone, umowa krótka, ale w jednym z punktów stoi jak byk, że jeżeli klient przestanie płacić, to ja muszę zwrócić prowizję.
Gorąco i uczciwie przestrzegam wszystkich przed pracą dla tych oszustów! Oczywiście z placówki w Krakowie przy Grochowskiej 11 się wynieśli. A pisma co jakiś czas przychodzą, żeby zastraszyć i wyłudzić pieniądze
Dodor 2013.03.25 [22:07]
co do wypowiedzi Kamila B. 
nie wiem jak jest w Krakowie ja podlegam pod strukturę w Warszawie umowę od kierownika dostałem po tygodniu pracy po około 3 tygodniach zdawałem egzamin KNF. O tym że jeśli stracę klienta lub osoba przestanie opłacać składki bez możliwości wznowienia to będę musiał oddać zarobione pieniądze zostałem poinformowany przed podpisaniem umowy. Co do znajomych wykonywałem na nich praktykę i to co z nimi podpisałem zarobiłem ja i nikt mnie więcej o znajomych nie pytał dlaczego tak mało czy coś ... Mój opiekun/przełożony jest jak najbardziej pomocny wspiera mnie pomaga i jeśli trzeba opier... sami wiecie co zrobi... 
Jeśli ktoś uważa że OVB to oszuści to albo trafił na nie odpowiednie osoby albo po prostu nie potrafił wykorzystać swojej szansy danej przez firmę...
Ona_Kraków 2013.03.26 [08:22]
Absolutnie przestrzegam! Pracowałam,odeszłam. 
1) ROZMOWA KWALIFIKACYJNA : mówią o firmie,że tyle i tyle lat,potem pokazują,jak się dzieli rynek finansowy,potem pytają,jak się widzi dana osoba w finansach,pokazuje dalsze działania firmy i na koniec pytają czy wziąć pod uwagę w rekrutacji.Potem mówią,że niby z Dyrekcją muszą się skontaktować itd,to pic na wodę,bo później ja sama rekrutowałam i wiem,że po prostu na drugi dzień dzwoni się do prawie każdego ze sterty cv i mówi się,że decyzja jest jak na
4
Chwdovb 2016-08-19 11:33:38
Tak jak Ci napisali wyżej mondziole
kaz 2016-08-19 16:35:10
20-06-2012, 23:09
alinap
Początkujący

Posty: 3
Domyślnie
witam wszystkich,ja również od jakiegoś czasu jestem nękana przez firmę windykacyjną Altus,.W OVB zakończyłam pracę około roku 2005,nie mam też już tej umowy ale trzymałam zeznania roczne i ostatni pit 11 z OVb za rok 2011 ,a zatem minęło już pełnych 5 lat ,po pierwszym liście z wezwaniem do zapłaty zadzwoniłam do nich i nie szło rozmawiać bo kobieta mówiła razem ze mną i w ogóle mnie nie słuchała,dzisiaj dostałam kolejny list zatytułowany " ostateczne przedsądowe wezwanie do zapłaty " ,i straszą mnie że moja sprawa wraz z dokumentacją zostanie zaopiniowana do podjęcia kroków .Dużo się już od was dowiedziałam że sprawa jest przedawniona ,lub że wysyłają listy zwykłe a taki mój jest ,ale tak w ogóle to o ile pamiętam podstawą do prowizji było potwierdzenie wpłaty klienta i za to dostawaliśmy prowizje,jak klient wpłacił za cały rok z góry to prowizja była wyższa, ważna też była wysokość składki . Jasne i logiczne dla mnie było i jest że jeżeli klient zrywał umowę to sam tracił,bo ja miałam wielu takich klientów którzy potem do mnie dzwonili że nie mieli takich zysków jakie obiecywało OVB. Jestem ogromnie zaskoczona że OVB chce zwrotu prowizji , a przecież jak tu już ktoś pisał była ta rezerwa storno.Zastanawiam się czy pisać do nich list o przedawnienie ,czy lepiej nie reagować.Może rzeczywiście czekać na wezwanie do sądu i wtedy się bronić ?

przepraszam pomyliłam się Pit 11 mam za rok 2006 !
alinap jest off-line
24-06-2012, 21:01
Coronado
Początkujący

Posty: 16
Domyślnie RE: Zwrot prowizji OVB
Jak już to pisałem w innym wątku dot. tej firmy, umowy zawierane z pracownikami między 2005r., a 2008 r. oraz jej załączniki do produktów Compensy nie miały w sobie zapisów dot. odpowiedzialności del credere (czyt. waszej odp. za nieprawidłowe wykonanie warunków umowy między waszym klientem, a wami). Gdyby na umowie był taki zapis to wasze uposażenie za zawarcie umowy było by powiększane o dod. wynagrodzenie na ew. ponoszonej odpowiedzialności, a niestety tak nie było, bowiem ani umowa takiej odpowiedzialności nie przewidywała, ani sam ubezpieczyciel tego też nie uwzględniał. Dlatego też OVB, ani tym bardziej działająca w ich imieniu firma Altus nie ma prawa stosować opisanych przez Państwa praktyk.



Jednocześnie polecam nasŧepujące wątki:

Cytat:
1. W związku z telefonami od firmy Altus zawiadom policję o popełnieniu wykroczenia z art. 107 kodeksu wykroczeń (kto w celu dokuczenia innej osobie złośliwie wprowadza ją w błąd lub w inny sposób złośliwie niepokoi, podlega karze ograniczenia wolności, grzywny do 1500 zł albo karze nagany).

2. Poinformuj firmę OVB, że ich działania za pośrednictwem firmy Altus stanowią próbę wyłudzenia nienależnego świadczenia bez istniejącej podstawy prawnej i w związku z powyższym jesteś zmuszona złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa ze strony ww. spółki i daj to do wiadomości firmy windykacyjnej.


Następnie złóż doniesienie do właściwego organu.


Cytat:
W mojej opinii jest tak, gdy firma OVB ma w ich mniemaniu ma żelazne podstawy do żądania zwrotu prowizji to faktycznie występuje na drogę sądową, natomiast gdy tych podstaw jest brak przekazuje sprawę firmie Altus, która działa w oparciu o udzielone im pełnomocnictwo. Przy setkach/tysiącach byłych agentów, ww. firma musiałaby wydać krocie na pozwy sądowe i obsługę prawną każdej ze spraw. Z racji na fakt, iż nie posiada ona praktycznie żadnych podstaw prawnych do żądania od swoich byłych pracowników zwrotu przekazanych im środków finansowych – aby tak było każda indywidualnie zawierana z klientem umowa musiałaby posiadać, wpis o odpowiedzialności del credere i uwzględniać dodatkowe wynagrodzenie dla Agenta – nie może ona sprzedać (dokonać cesji) wierzytelności i dlatego licząc na naiwność swoich ex pracowników windykację zleciła innej firmie działającej na mocy jej pełnomocnictwa.

Abstrahując od powyższego, przy tego typu windykacji trzeba pamiętać o następujących rzeczach:

1) zająć majątek dłużnika może tylko komornik, a jeśli w ramach windykacji polubownej pracownik firmy windykacyjnej zabierze składniki majątku dłużnika, np. z jego domu, to popełni przestępstwo kradzieży, oszustwa lub rozboju;

2) zmusić dłużnika do wyjawienia posiadanego majątku może tylko sąd;

3) urząd skarbowy, ZUS, banki nie mają prawa udzielić informacji firmie windykacyjnej o dłużniku, o źródłach jego dochodu;

4) firma windykacyjna nie ma prawa zamieścić danych dłużnika w Biurze Informacji Kredytowej zgodnie z ustawą – Prawo bankowe;

5) firma windykacyjna nie ma prawa nękać telefonami dłużnika (tzw. mir domowy podlega ochronie przepisami cywilnymi (art. 23 i 24 k.c
3
martynka 2016-08-24 13:07:27
Kamil Ba / 193.107.249.* / 2013-03-24 14:23 + - 1usuń
Witam i całkowicie przestrzegam przed tą firmą. Z całą odpowiedzialnością nazwę ich oszustami i złodziejami, a w skrócie przedstawię jak działa ta "firma".

Po nawiązaniu współpracy nie otrzymałem umowy do podpisania, tylko pracowałem przez krótki czas kontaktując się głównie telefonicznie. Ciągłe telefony od "przełożonego", które miały spowodować, żeby ze znajomych wyciągnąć jak najwięcej klientów. A jak już się poda znajomych, to firma zapomina o pracowniku, ale nie do końca.
Znajomi, którzy chcieli skorzystać z usług skończyli się, więc przestałem współpracować. Rozliczenia przesyłali korespondencją częściowo w języku polskim, częściowo niemieckim.
Nagle zgłasza się do mnie firma windykacyjna, że mam zwrócić prowizje, gdyż OVB straciło jednego klienta. No i tu moje zdziwienie. Po pierwsze nie wiem, czy to prawda, bo nie wiem jaki klient rzekomo przestał płacić, a po drugie... przecież ja nie podpisałem żadnej umowy o współpracę i nie wiedziałem, że będę musiał oddawać jakieś pieniądze, na które przecież uczciwie zapracowałem. Jak mi mówił "pan Marcin" mający siedzibę wtedy w kamienicy w Krakowie przy ulicy Grochowskiej 11: "panie Kamilu, oficjalnie nie może pan podpisywać umów z klientami, bo nie ma pan licencji, ale proszę się starać, a umowy będziemy na mnie podpisywać. Proszę też wysłać na taki a taki adres zaświadczenia o niekaralności i reszty dokumentów." Po jakimś czasie telefon: Panie Kamilu, co tak mało znajomych pan ma? Niech pan postara się wyciągnąć jak najwięcej, a na egzamin licencyjny nie musi pan jechać "załatwiłem" panu tą licencje już. Oczywiście nigdy licencji mi nie pokazano i umowy nie dano do podpisania. Ale jak wspomniałem wcześniej OVB zaczęło się przez windykatora domagać zwrotu prowizji. W bardzo nie miły sposób, telefony, obrażanie, wyzywanie i non stop straszenie: "wpłać tę kasę" Zażądałem oczywiście przesłania mojej rzekomej umowy z OVB. I tu WIELKIE MOJE ZASKOCZENIE. Dostaje umowę, którą niby podpisałem, podpis nawet nie podobny do tego jaki ja składam, dane częściowo pomylone, umowa krótka, ale w jednym z punktów stoi jak byk, że jeżeli klient przestanie płacić, to ja muszę zwrócić prowizję.

Gorąco i uczciwie przestrzegam wszystkich przed pracą dla tych oszustów! Oczywiście z placówki w Krakowie przy Grochowskiej 11 się wynieśli. A pisma co jakiś czas przychodzą, żeby zastraszyć i wyłudzić pieniądze
1
ksy 2016-09-01 16:26:18
Jeszcze trochę i zobaczymy wyniki prokuratury, KNF i innych . Amer Gold to pikuś z tym co tu śmierdzi !! Zgadzam sie
z XXL i eweliną . To początek końca. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
Artur 2016-09-04 15:44:40
STORNO, drogi Panie, jest po to, aby każdy klient był dobrze obsłużony i składka za produkt była w granicach jego możliwości. Współczuję przełożonego, który tego nie dopilnował.
Pozdrawiam!
2
martyna 2016-09-04 21:57:04
Kamil Ba / 193.107.249.* / 2013-03-24 14:23 + - 1usuń
Witam i całkowicie przestrzegam przed tą firmą. Z całą odpowiedzialnością nazwę ich oszustami i złodziejami, a w skrócie przedstawię jak działa ta "firma".

Po nawiązaniu współpracy nie otrzymałem umowy do podpisania, tylko pracowałem przez krótki czas kontaktując się głównie telefonicznie. Ciągłe telefony od "przełożonego", które miały spowodować, żeby ze znajomych wyciągnąć jak najwięcej klientów. A jak już się poda znajomych, to firma zapomina o pracowniku, ale nie do końca.
Znajomi, którzy chcieli skorzystać z usług skończyli się, więc przestałem współpracować. Rozliczenia przesyłali korespondencją częściowo w języku polskim, częściowo niemieckim.
Nagle zgłasza się do mnie firma windykacyjna, że mam zwrócić prowizje, gdyż OVB straciło jednego klienta. No i tu moje zdziwienie. Po pierwsze nie wiem, czy to prawda, bo nie wiem jaki klient rzekomo przestał płacić, a po drugie... przecież ja nie podpisałem żadnej umowy o współpracę i nie wiedziałem, że będę musiał oddawać jakieś pieniądze, na które przecież uczciwie zapracowałem. Jak mi mówił "pan Marcin" mający siedzibę wtedy w kamienicy w Krakowie przy ulicy Grochowskiej 11: "panie Kamilu, oficjalnie nie może pan podpisywać umów z klientami, bo nie ma pan licencji, ale proszę się starać, a umowy będziemy na mnie podpisywać. Proszę też wysłać na taki a taki adres zaświadczenia o niekaralności i reszty dokumentów." Po jakimś czasie telefon: Panie Kamilu, co tak mało znajomych pan ma? Niech pan postara się wyciągnąć jak najwięcej, a na egzamin licencyjny nie musi pan jechać "załatwiłem" panu tą licencje już. Oczywiście nigdy licencji mi nie pokazano i umowy nie dano do podpisania. Ale jak wspomniałem wcześniej OVB zaczęło się przez windykatora domagać zwrotu prowizji. W bardzo nie miły sposób, telefony, obrażanie, wyzywanie i non stop straszenie: "wpłać tę kasę" Zażądałem oczywiście przesłania mojej rzekomej umowy z OVB. I tu WIELKIE MOJE ZASKOCZENIE. Dostaje umowę, którą niby podpisałem, podpis nawet nie podobny do tego jaki ja składam, dane częściowo pomylone, umowa krótka, ale w jednym z punktów stoi jak byk, że jeżeli klient przestanie płacić, to ja muszę zwrócić prowizję.

Gorąco i uczciwie przestrzegam wszystkich przed pracą dla tych oszustów! Oczywiście z placówki w Krakowie przy Grochowskiej 11 się wynieśli. A pisma co jakiś czas przychodzą, żeby zastraszyć i wyłudzić pieniądz
2
zzzy 2016-09-07 20:46:52
Napisano 08 luty 2012 - 11:50
'gość', dnia 17 Kwie 2011 - 4:01 PM, napisał:
Witam. Od razu przejdę do konkretów, ze ta firma to jest "KANT I OSZUST" naciągają na umowy, a prace tez odradzam. Na rozmowie mówią, że jest stała pensja a co do czego to płaca pro wizyjnie od każdej podpisanej umowy z kijętem. Jak nie wyrobisz normy to Ci nie zapłacą Moja znajoma do tej pory nie otrzymała kasy za marzec. Na prawdę odradzam ta firmę.

Napisano 01 marzec 2012 - 16:14
widze że pranie mózgu przez OVB powiodło się w twoim przypadku i Ty mówisz że masz mocną psychikę, polecam rozwijanie własnego umysłu i poczytanie trochę na temat finansów a nie słuchanie bredni od przełożonych z OVB ja wiem że cała otoczka jest bardzo bogato zrobiona żeby zaślepić człowieka ale to właśnie ta firma bazuje na takich słabych sierotach i nieudacznikach życiowych którzy nie mają własnego zdania. Wiem że i tak nie widzisz tego co się z tobą dzieje ale postaraj się odebrać tą krytykę pouczająco i zacznij być troszkę bardziej czujna puki nie jest za późno. żnam bardzo dużo ludzi którzy mieli styczność z tymi naciągaczami ze mną włącznie a teraz same problemy. Takk więc pozdrawiam i polecam trzymać się na przyszłość z daleka od takich firm a w szczególności od OVB.
Odpowiedz
Cytuj
Napisano 14 maj 2012 - 18:40
zanim poszłam na rozmowę o pracę z OVB poczytałam sobie o nich opinie. Na rozmowę szłam z negatywnym nastawieniem, ale chciałam sprawdzić co i jak mówią. Zapytana o moje oczekiwania powiedziałam, że zależy mi na stabilnej umowie o pracę, pracy w biurze itp., wszystko co nie wiąże się z pracą w OVB. Jakie było moje zdziwienie, gdy zakwalifikowałam się do 2 etapu!! Po którymś już telefonie i prośbie o przedstawienie mi ich oferty (na rozmowie niczego się nie dowiedziałam) jakaś Pani powiedziała mi, że oferują umowę zlecenie z dążeniem do założenia własnej działalności. Gdy powiedziałam jej, że mi zależy na umowie o pracę i że wspomniałam o tym na rozmowie, Pani chciała mnie jeszcze przyciągnąć niesamowitymi zarobkami!! Generalnie j/w piękne, wyuczone regułki i robienie ludziom wody z mózgu, nie warto!!!
Napisano 07 październik 2012 - 11:11
Witam serdecznie.
Co do Firmy OVB to proszę Was jak najdalej.
Oszuści nie znający się na produktach firm z którymi wspólpracują.
Nie udzielają prawdziwych informacji a później jak przychodzi co do czego to wychodzi się jak "Zabłocki na mydle". Sama dałam się nabrac na piękne słowa i niestety bardzo się przejechałam.
Może i są uczciwi agenci ale na pewno nie w tej firmie.
Bo jak ktoś się nie zna na rzeczy to niech się za to nie bierze albo pożadnie wykwalifikuje.
Napisano 26 listopad 2012 - 23:44
Odradzam pracy w tej organizacji, no chyba że lubisz ludzi robić w ch*ja, a już na pewno odradzam podpisywania z tymi ludźmi jakichkolwiek umów. "Doradcy" są łapani z ulicy bez żadnego wykształcenia kierunkowego czy kursów. Sam miałem do czynienia z jednym z nich. Rozmawialiśmy o inwestowaniu w fundusze. Rozmowa dotyczyła okresu 2 lat po tym czasie miałem mieć możliwość zamknąć fundusz i wypłacić wszystkie środki. Jak się okazało po 2 latach środków nie mogę ruszyć przez najbliższe 8 lat :/.
Jak się dowiedziałem o tym próbowałem się skontaktować z nim telefonicznie ale jedyne co uzyskałem to sms w stylu "napisz co się stało". Po jeszcze kilku próbach kontaktu, z resztą nieudanego, zrezygnowałem i od tego czasu mój "doradca" milczy. On dostał prowizje a ja mam zobowiązanie na 10 lat :/
Tak mniej więcej wygląda praca tam (z punktu widzenia niezadowolonego klienta).
Piszę to żeby ostrzec innych, zanim zdecydujecie się na jakąkolwiek współprace z tą firmą poczytajcie dokładnie komentarze w sieci. Ja niestety zrobiłem to po fakcie i okazało się, że takich jak ten jest pełno.

Spalony klient przez patałachów z OVB "Doradców finansowych"

Napisano 01 grudzień 2012 - 04:06
OVB od poprostu kłamie. Nauczono mnie jak wypełniać "analizę finansową" na pierwszej wizycie u klienta. Na II spotkaniu mój przełożony (Łukasz B. - OVB Wrocław) miał podobno na podstawie zgromadzonych przeze mnie danych dobrać indywidualną ofertę. Taki ch**j. Zwykle szybko na jana kartkował formularz analizy, a czasem w ogóle go nie oglądał. "Przypadkowo" wszystkie spotkania kończyły się umową na fundusz inwest. Compensa. To samo dostał człowiek prowadzący świetnie prosperującą firmę i małżeństwo zarabiające min. krajową pensję. Indywidualna oferta to po prostu bzdura. UWAGA!!! Nawet bystry człowiek po tzw. szkoleniun OVB zaczyna myśleć pozytywnie o metodach działania firmy i usprawiedliwać niedociągnięcia.





2
nickname 2016-09-08 09:19:26
hahahahhah ja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co za miauczenie ;) nikt nie ma szansy na zatrudnienie bo zatrudnienia nie dają :) jedynie działalnosć lub umowa zlecenie. A potem ile nakłamiesz i naoszukujesz klientów tyle dostajesz PROWIZJI :) zatem tak to wygląda ...... a teraz oszusci z OVB nakurwiajcie jak to jest wspaniale ;)
4
No name 2016-09-10 20:04:09
Nie jest!
Tralalaa 2016-09-16 16:06:39
Hahaaha nie zatrudnia bo jest na skraju bankructwa właśnie:)
1
troy 2016-09-17 00:50:14
jaja mnie swędzą! Który z OVBowców mi wyliże?
3
Umcy umcy 2016-09-17 13:51:43
Podobno ostatnio mają też duże problemy w kwestii prawnej! Polecam zobaczyć

( usunięte przez administratora )
4
nickname 2016-09-20 18:20:23
Może zatem ogólnie jest ok a tylko w dyrekcjach Państwa Z. wieje lipą. Tak czy inaczej nalezy unikać!
1
zzer 2016-09-20 21:49:40
podaj proszę jeszcze raz stronę na yutube
Tchórze działaja u administratora i kasuja stronę
Sga 2016-09-21 12:42:57
Możesz do mnie napisać na maila ? Bardzo ciekawe to nie jestem od mich ale przeciw nim dzieki aga
PiS 2016-09-24 09:30:57
Ciekawi mnie tylko skąd wy naciagacze macie czas na wpisy w tym serwisie. Przecież jasno jest powiedziane na rozmowie kwalifikacyjnej pierwsze dwa lata jest przeje.... A potem to już z górki. Frajerzy namówić to możecie kogoś na swoim poziomie a teraz lizać du....
aacc 2016-09-27 08:13:16
W poprzednich wiadomościach informowaliśmy o tym, że prywatna firma zajmująca się sprzedażą lokat i ubezpieczeń wykorzystuje logo programu rządowego rodzina 500plus. Po naszym materiale sprawą zajęło się Ministerstwo Rodziny, które bada czy doszło do naruszenia prawa, otrzymaliśmy także wiadomość z biura zarządu firmy, która logo wykorzystała z informacja, że dyskusyjne ulotki zostały w terminie natychmiastowym wycofane.

Rzecznik OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa poinformowała nas, co jest dość zaskakujące, że firma nie ma nic wspólnego z ulotkami, które de facto reklamowały jej działalność. Cytując panią rzecznik:
Okazało się, iż dostawca usług graficznych odpowiedzialny za przygotowanie tych materiałów posłużył się tymi logami bez konsultacji z partnerem OVB. Następnie już nikt poza redakcją RTO) nie zwrócił na to uwagi. Mając powyższe na względzie, materiały z ministerialnym logiem programu 500+ zostały w dniu dzisiejszym wycofane i nie będą wykorzystywane. Taka sytuacja nie powinna już mieć miejsce w przyszłości. – stwierdziła rzecznik firmy.
Nie mamy pewności co do, którego z dwóch materiałów promocyjnych odnosił przytoczony oficjalny komunikat ponieważ nie zostało to określone w odpowiedzi. Przypomnijmy, że kilka dni temu dyrektor biura OVB we Wrocławiu uważał, że logo używane na materiałach promocyjnych nie jest logiem programu rządowego. Dziś już jest jasne że był w błędzie.
Tak czy inaczej centrala OVB podziękowała za naszą czujność, podobnie jak burmistrz Nysy, rzecznik wojewody opolskiego i Rzecznik Ministerstwa Rodziny.
Prawnicy ministerstwa rodziny pracują nad sprawą i jak zapowiedziała rzecznik Magdalena Kłosińska po długim weekendzie stanowisko to powinno zostać wypracowane.
(usunięte przez administratora)
ala 2016-10-03 21:49:52
Podaj dane 10 znajomych, żeby podpisać umowę. Tak doradcy zdobywają klientów
Arkadiusz Przybysz
 
09.04.2015 14:20
A A A

Polisa (Fot. Marcin Onufryjuk / Agencja Gazeta)
Dzwoni do ciebie znajomy, proponując "ciekawe spotkanie z branży finansowej"? Być może na spotkaniu zaproponują ci skomplikowany i ryzykowny produkt finansowy, a w zamian poproszą o... dane kolejnych 10 osób.
Artykuł otwarty w ramach bezpłatnego limitu prenumeraty cyfrowej
Historia zaczęła się, gdy odezwał się do mnie dawno niewidziany kolega z podstawówki. Napisał do mnie: "Byłem ostatnio na ciekawym spotkaniu, które prowadzi mój znajomy, na którym przedstawiono mi sposoby oszczędzania, korzyści z ubezpieczeń, oszczędzanie na emeryturę czy finansowanie różnych inwestycji. Myślę, że warto się spotkać i posłuchać".

Poprosił mnie również o podanie aktualnego numeru telefonu. Numer zostawiłem i po jakimś czasie oddzwonił do mnie jeden z pracowników firmy OVB, proponując spotkanie.

Poszedłem, ale nie dowiedziałem się właściwie niczego konkretnego. Za to konsultant firmy pytał mnie o zarobki, oszczędności i produkty finansowe, z których korzystam. Firmę, w której pracował, określał jako firmę doradztwa finansowego, która nie posiada własnych produktów i dzięki temu może lepiej dopasowywać oferty do swoich klientów. Później dostałem zaproszenie na kolejną rozmowę za kilka dni.

- Jedna rzecz mnie jednak zastanowiła - dodaje Mateusz, który również skorzystał z usług firmy - konsultant prosił, bym na to spotkanie przygotował listę dziesięciu osób, którym byłbym gotowy polecić usługi tej firmy.

Na kolejnym spotkaniu dostałem kilkustronicową broszurkę zatytułowaną "Osobisty koncept sukcesu", która opisywała produkt, który przygotowała dla mnie firma.

Okazało się, że "koncept" nie jest aż taki osobisty, lecz raczej uniwersalny. W pierwszej rozmowie podałem się za freelancera o sporych, acz nieregularnych dochodach. Na podstawie tych informacji firma przygotowała dla mnie ofertę indywidualnego ubezpieczenia na życie z ubezpieczeniowym funduszem kapitałowym. Taką samą ofertę dostał Mateusz, choć, jak mówi, podczas pierwszej rozmowy twierdził, że nie ma właściwie żadnych dochodów. Różniła nas jedynie wysokość miesięcznej składki.

Do broszury dołączono specjalny formularz, na którym po podpisaniu umowy miały się znaleźć dane dziesięciorga naszych znajomych.


Czytasz na smartfonie? Plik znajdziesz pod tym linkiem

Mateusz dodaje, że spotkanie odbyło się w jednej z warszawskich kawiarni, a pracownicy firmy nalegali na jak najszybsze podpisanie umowy i przekazanie im danych jego znajomych, które nazywali swoim jedynym honorarium.

Dlaczego firma chce, byśmy podawali jej telefony? To efekt prowizyjnego systemu wypłat - pracownicy opłacani są tylko za podpisane polisy. Większa liczba osób, z którymi porozmawiają, oznacza większą szansę na znalezienie klienta. Poza tym, jeśli ktoś powoła się na wspólnego znajomego, łatwiej będzie pozytywnie nastawić nowego klienta do oferty.

Z nieoficjalnych rozmów z byłymi pracownikami firmy wynika, że powinni je oni przedstawiać klientom jako dodatkowy plus oferty - skoro mają dobrą ofertę, to powinni podzielić się nią z jak największą liczbą osób, a nie zostawiać tylko dla siebie. Co więcej, jeśli klient nie chce przekazać tych danych, powinni oni zagrozić, że w takim wypadku podpisanie umowy nie będzie możliwe.

GIODO: To sprzeczne z dobrym obyczajem

Ustawa o ochronie danych osobowych jednoznacznie nie zabrania takiego pozyskiwania danych. Jednocześnie jeśli dzwoni do nas ktoś, kto powołuje się na kontakty z naszymi znajomymi, mamy prawo sprzeciwić się dalszemu przetwarzaniu naszych danych i zażądać, by zaprzestano dzwonienia na nasz numer.

- Przekazywanie do firmy marketingowej czyjegoś numeru telefonu bez zgody właściciela można traktować jako sprzeczne z dobrym obyczajem - mówi Małgorzata Kałużyńska-Jasak, dyrektor zespołu rzecznika prasowego GIODO. - Bowiem osoba, która przekazuje czyjś numer telefonu innej osobie lub podmiotowi, powinna posiadać zgodę tej osoby na takie działanie. Nie można także uznać, aby firmy, które zachęcają ludzi do podawania numerów telefonów innych osób bez ich zgody, postępowały uczciwie. Zatem jeśli firma marketingowa pozyskuje numery telefonów nie bezpośrednio od osób, których one dotyczą, to powinna ona na wstępie poinformować osoby, z którymi się kontaktuje, o podstawowych prawach m.in. do dostępu do danych i prawie ich poprawiania, a także o prawie żądania zaprzestania przetwarzania danych lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych.

Artur Kijonka, prezes zarządu OVB, wygląda na zaskoczonego informacjami o sposobie zdobywania klientów przez konsultantów firmy. Twierdzi,
1
gnom 2016-10-09 08:38:33
NIE trzeba ŻADNYCH kompetencji! musisz tylko wytrwale wciskać ludziom oferty których nie potrzebują! Oszukując ich na temat warunków! im więcej nakłąmiesz tym lepsze wyniki będizesz miał! Te debile nic nie wiedza na temat inwestowania ! Żadnej wiedzy merytorycznej w tym temacie! Są tak głupi że mają nawet problemy z poprawnym wypełnianiem wniosków! A najgorzej jest w biurze na Solskiego we Wrocławiu! MATOLY! no ale co sie dziwić przy takim dyrektorze!
2
KOD 2016-10-09 16:22:03
OVB to kapitalna możliwość rozwoju, prowadzenie własnego biznesu bez wielkiego wkładu finansowego niestety większość osób tego kompletnie nie rozumie. W tym biznesie trzeba czasu i wytrwałości wiele osób niestety chciałoby efektów od razu. Niestety tak to nie działa, ponieważ dobry przedstawiciel OVB to doradca, telemarketer, manager i przedsiebiorca w jednej osobie. Tak przedsiębiorca bo OVB to nie praca na etacie, nie ma co nawet porównywac z etatem. Zarabiasz tyle ile jesteś wart, bez górnego pułapu. Masz możliwośc prowadzenia grupy i uzyskiwania z niej dochodów oraz innych dochodów pasywnych, ale do tego potrzebny jest po prostu czas. TO nie jest praca tu i teraz, to jest biznes długofalowy. Prowadząc standardową działalność musisz ponosić koszta biura, płacić zusy pracownikom i inne koszta w OVB jedyny koszt to po prostu czas poświęcony czas który i tak upłynie bez względu co będziesz w życiu robić, nic więcej więc nic nie ryzykujesz. Pamietajcie że OVB to jedna firma, ale każde biuro działa inaczej w związku z tym, są biura jak w każdej formie które działają w super atmosferze z pełnymi profesjonalizmu managerami, ale są i biura w których pracują ludzie którym do zawodu doradcy czy managera dużo jeszcze brakuje. W związku z tym jeśli nie spróbujesz to nigdy nie przekonasz się czy było warto. Spróbować tzn dać sobie czas, odbyć przynajmniej 10 spotkań, a nie wydawać opinie po pierwszym czy drugim potknięciu , które zdaża się nawet najlepszym. Jesli robisz coś poprawnie wtedy zawsze zadziała statystyka a wiec i przyjdą pozytywne rezultaty. Oczywistym jest fakt że z racji iż w tym zawodzie sprawdzają się nieliczni, na tego typu portalach wiekszość wpisów to będą negatywy pozdrawiam
1
ubezpieczenia w ovb za 500 2016-10-10 15:43:36
OVB - praca i system działania - Forum - Bankier.pl
www.bankier.pl/forum/temat_ovb-praca-i-system-dzialania,6543576.html
21.12.2008 - Jesli ktoś zamierza pracować w OVB lub zamierza być ich klientem....ODRADZAM.!!!!!!... Zapraszam do forum i chętnie porozmawiam. Dodam ...
OVB plus 500 plus - YouTube
Film dla zapytania ovb i 500+▶ 5:09
https://www.youtube.com/watch?v=gc2CW_NgWp0
28.04.2016 - Przesłany przez: Telewizja Opolskie
OVB plus 500 plus. Telewizja Opolskie ... Up Next. Plus500 Review 2015 - DON'T Sign Up Until ...
Opinie i komentarze o pracy w OVB Allfinanz Polska Spółka ...
najgorszapraca.pl/opinie/ovb_allfinanz_polska_spolka...z_oo.../102799?...
Następnie już nikt poza redakcją RTO) nie zwrócił na to uwagi. Mając powyższe na względzie, materiały z ministerialnym logiem programu 500+ zostały w dniu ...
Doradca Finansowy OVB Allfinanz. - forum MLM - GoldenLine.pl
www.goldenline.pl/grupy/Przedsiebiorcy.../doradca-finansowy-ovb-allfinanz,10318/
10.01.2007 - pracowałem w OVB w Niemczech... strata czasu i pieniędzy, .... grupe jest bardzo szybki (kiedyś wystarczyły umowy na łączna składkę 500 zł, ...
OVB wycofuje ulotki z logo 500+ | SILESIA TV
silesiatv.pl/?p=3573
OVB wycofuje ulotki z logo 500+ ... Share : OVB wycofuje ulotki z logo 500+ - Facebook · OVB wycofuje ulotki z logo 500+ - Twitter · OVB wycofuje ulotki z logo ...
1
aaaaaala 2016-10-10 19:35:54
ale jesteś idiotą z ovb mniej niż zero

tam wszystko leci do prokuratury
1
gggr 2016-10-10 19:46:23
może wszędzie i atmosfera dobra......tylko LD Państwa Z. mających biuro na solskiego nie potrafi mieć dobrej atmosferty! straszny wyzysk tam ponoć jest i pomiatanie ludźmi. Ale tak to się kończy jak nieodpowiedni ludzie biorą się za biznes.
kod 2016-10-11 15:45:53
Widze że ktoś wysyła artykuł z Bankier pl. Warto spojrzeć na datę artykułu który jest z 2008 roku. OVB dzisiaj to wiele firm i produktów w tym majątkowym. Generali, Hestia, SIgnal-Iduna, Compensa, AXA, Mtu, metlife, ALLIANZ, Uniqa, Gothaer, jest też kilka Banków. Jezeli chodzi o artykuł 500+, kompletnie nie rozumiem co w tym złego? Co z tego że ktoś zamieścił ulotki? Co w tym złego że firma w taki sposób chce trafić do nowych klientów? CO w tym złego że chce przy okazji zaproponować jakiś produkt? Która firma działa dzisiaj charytatywnie? Wracając do wątku współpracujących towarzystw, to czy takie firmy współpracowałyby z oszustami? Firma istnieje o 46 lat w Europie w 14 państwach! Czy taką firmę można nazwac oszustami? W każdej firmie pracują tylko ludzie,i jak wszedzie zdarzaja się czarne owce ale nie generalizujcie. Wiecie kiedy jest najwieksza sprzedaż? na serwisach wtedy gdy odwiedza się klientów! Jeśli ktoś coś wcisnął to niech się boi, ale jeżeli był fair w stosunku do klienta to z klientem można naprawdę mieć dobry kontakt na lata.
zzzz road 2016-10-12 07:24:24
dokłdnie tak! Każdy z akwizytorów tej firmy dostaje w bonusie olbrzymie STORNO :)
spreawiedliwość 2016-10-12 09:00:40
Taki jeden z Dyrektorów z Wrocławia ale równiez wielu jego kumpli po działalności przestepczej z tego terenu, jego przytupas , nie bywali u klientów , a rozdawali wnioski podpisane przez siebie bo setki osób nie mniało uprawnień i z tego tytułu czerpali korzyści . , a jego przyjacciel od lotów helikopterem wszystko wiedział i to tolerował
Wszystko można sprawdzić i będzie sprawdzone przez dochodzenie .
Z tego cieszył się zainteresowany bo chciał wygrać z tatusiem , cieszył sie guru bo świeża lewa produkcja pokrywała storno i uruchamiała kolejna transzę z towarzystw , można było jechać z zonką za sponsorowane wyjazdy do ciepłych krajów , cieszyła się niania innego bo miała sponsorowany wyjazd tez tam gdzie jestciepło
Dlatego trzeba byc baranem patrz wyżej wpis aby takie jaja wypisywać
1
blah 2016-10-12 09:28:29
oni mają tka wyprane mózgi przez pana "dyrektora" od uzywanego psującego sie Porsie że nie ogarna tego ;) będą jak kaczki kwenkać jedno i to samo :) szkoda strzepić ryja na przydupasów :)
1
quaq quaq 2016-10-13 10:05:42
to chyba nie na solskiego we Wrocławiu bo tam jest mega dramat i marazm........wszyscy uciekają z tego oddziału podobno
1
Georgia 2016-10-15 01:55:25
Dokładnie bogactwo i przepych. Taka sobie piramida finansowa oj Kaczyński się za was weźmie....
rolce 2016-10-15 11:33:41
chyba raczej fata morgana! bo większość tych łosi jedzie na kredytach i leasingach na które ich nie stać :) tylko po to zeby wyglądać na zarobasów! a prawda taka że to dziady w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wielu nie opłaca zusu i zalega z podatkami - no bo pan kerownik musi nowy gajerek kupić :) DNO:)
1
gnom 2016-10-15 11:47:49
Tak! ty będziesz robił socjal jakiemuś pseudo menago jak każe ci płacic za korzystanie z biura! bo każdy musi płacić żeby używać biura tych wielkich panów LD! :)
1
jonasz 2016-10-18 21:44:51
ale jesteś durniem z ovb az smierdzi na odległośc twoje wapno, już tak nisko są oceniane wasze mozliwości , że sprzedajcie polisy za 500+ jak już to robiliściue w opolskim
1
Nick 2016-10-27 21:29:09
A cóż to stało się że klakierzy z ovb milczą? dawno nie pisaliście pod pseudonimami że szukają u was pana boga, albo jakiegoś pseudo dyrektora od brania w doope? i że socjale macie itp bando cweli i kłamców ;)
1
Nick 2016-10-30 09:38:12
to doopoliz jakiegoś pseudo LD od brania w rowa! nie ma sie co dziwic bo wiadomo ze żeby tam być i awansowac trzeba nos i jezyk w rowie zakompleksionego dyrektorka trzymac ;)
doradca 2016-11-03 23:04:43
Masakra, jakie pierdoły wypisujesz. Ja faktycznie pracuję dla OVB, ale nie tylko, bo współpracuje też z Expanderem, Open Finance i kilkoma innymi posrednictwami a w branży jestem od 10 lat. Produkty OVB są na tyle fajne, że da się klientom zrobić lepiej i taniej niż u konkurencji. A że zdarza się taka patologia co nie chcę się uczyc tylko na siłę wciska co chce (domyślam się że tak robiłeś) to wypadają szybko z rynku i później próbują szukać wytłumaczenia że nie poszło bo to firma zła. Cóż począć, nie każdy może być dobrym doradcą ;)
kazik 2016-11-04 06:52:46
Baranie
zrozum , że wszystkie kanty oszustwa i złodziejstwo jakie było w OVB bada prokuratura. Spływają tam kolejne dodwody na oszustów z Warszawy i Wrocławia i zapewniam ciebie osle , że dostaną wyroki
1
Demon 2016-11-05 03:06:38
Otóż to ! Ale trzeba myśleć samodzielnie!
1
Otwarty umysł 2016-11-10 11:01:30
Wynieśli się, za to teraz są na Zawiłej :) Zostałam namówiona przez już byłą koleżankę na rozmowę w sprawie dodatkowej pracy(oczywiście franca nie powiedziała,choć pytałam, co to za praca) A ,że jestem z natury bardzo nieufna i podejrzliwa od razu wyczułam pismo nosem. Niestety, złych aktorów dobrali na spotkanie :) Po próbie prania mózgu i wmawiania jak to jest cudownie i wspaniale i ile to nie zarobimy,powiedziałam wprost, że mnie to nie interesuje i po prostu wyszłam. Kłamać też trzeba umieć. Polecam dobra szkołę aktorską dla tych ludzi, bo cosik im nie pykło jak to mawia dzisiejsza młodzież. Ludzie się nabierają na możliwość wielkich i cudownych oraz szybkich pieniędzy. Jak już idziecie na takie spotkanie pamiętajcie: miejcie otwarte umysły i nie dajcie sobie wmówić, że oni już was ,,zarazili wirusem"( co za kretyn to wymyślił,to nie wiem). A dla Pań i Panów z tego jakże ujmującego pseudo spotkania powiem tak: ile ja mam, ile potrzebuję i za co będę żyła na emeryturze to powinno Was obchodzić tyle, co zeszłoroczny śnieg. Dziękuję i do niewidzenia.
2
Zostaw swoją opinię o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.