OKNOPLAST Sp. z o.o.

Podłęże

Opinie o OKNOPLAST Sp. z o.o.

Jagoda 2010-08-06 11:43
A ja staram sie tam o prace jako recepcjonistka i pomimo tych nieciekawych komentarzy nadal bardzo chce sie tam dostac.Praca od pn-pt, od 8-16tej,czasem w sobote do 13tej.czego wiecej chciec?
Czekam na telefon z nadzieją,ze dostane tą prace:)
ja 2012-07-03 19:05
czy ktoś mógłby powiedzieć ile dziewczyny zarabiają w biurze średnio ?
ja 12 2012-08-05 18:04
ja pracowałem na linii automatycznej a od jakiegoś czasu pracuje na linii zespalania , i w porównaniu do automatów to jest niebo a ziemia a kasa taka sama.
cyjan 2012-12-17 20:38
Wie ktoś dlaczego oklejanie jest zatrudnione przez SS. Ciekaw jestem czemu ?
Jakościowiec 2013-04-18 23:20
Witam,
Pojawiło się ogłoszenie o naborze na Inżyniera Jakości, warto? Jak duży jest dział Jakości (zapewnienie, kontrola) ?.Na jaką płacę można liczyć w tej firmie na tym stanowisku?
Dzięki z góry za odpowiedzi
Janek 2013-04-21 22:59
Wakat jest na stanowisko inzyniera, co jest dosyc mylace. Powinno byc jasno sformuowane - inzynier procesu. Poniewaz to stolarka okienna to nie ma bata, musisz znac temat i miec wyobraznie jak tu zrobic, zeby bylo lepiej.
Jakościowiec 2013-04-22 20:39
Witam, dzięki za odpowiedzi.
Generalnie nie ma to znaczenia czy produkuje się okna czy np. filtry do samochodów (to i to proces produkcyjny) z jednym wyjątkiem - w automotive masz nieraz tak niskie marże, że musisz mieć proces ustawiony praktycznie bez braków, żeby to było opłacalne. Nie wiem jak u Was?
mlody 2013-07-12 23:13
Oknoplast to nie ta sama firma co 10- 15 lat temu kiedys pisalem ze cala firma zmiescila sie na oplatku w Stylowej .Zapomnialy STARE WILKi ?. A mlode 10- 12 letnie gdzie są.?Gdzie wy [usunięte przez moderatora] Jestescie?
damaszek 2013-07-21 22:45
Normalnie jak to na hali, jesteś na umowie to jesteś spokojny o pracę. Nie ma ludzi na umowe zlecenie, jezeli o ty pytasz.
kurak 2013-07-22 10:01
dobrze że zleceniówek nie ma. w branży okiennej to norma.
dizal 2013-07-22 10:05
ja też słyszałem, że właśnie w budowlance i oknach na umowy śmieciowe biorą.wezmę się za szukanie nowej pracy jak wrócę z urlopu. czas wrócić do oknoplastu. może mnie zechcą na nowo.trochę popracowałem w małym przedsiębiorstwie ale co oknoplast to oknolast
Mateusz 2013-07-22 13:17
Ja pracowałem miesiac w oknoplascie przez firme pośredniczącą po miesiącu Oknoplast zerwał umowę z firma pośredniczącą i mnie jak i kilka osób pozwalniano, nie wiecie jak teraz z przyjęciami do oknoplastu, złożę CV.
kamil 2013-07-25 14:27
wpisałem oknoplast i żadna oferta nie wyskoczyła..więc narazie chyba brak ofert
wojtek 2013-07-25 14:30
zawsze lepiej na montażu jeśli masz doświadczenie w szybach zespolonych. na magazynie się zmarnujesz. tam raczej młodziaki powinni pracować
anders 2013-07-25 14:37
do pepe: chopie nikt ci nie powie jak się pracuje w oknoplaście. to jest forum dotyczace kadr: czyli rozmowy kwalifikacyjne itd. chyba nie sądzisz że pracownik będzie siedział i opowiadał na jakieś durne pytania. tam się raczej pracuje a nie siedzi na goworku. ja wysłałem cv i czekam na odzew.
tomek 2013-07-25 14:39
najlepiej bepośrednio składać CV moim zdaniem, bez firmypośredniczącej.
Handsome 2013-07-26 15:28
To sobie poczekasz o ile się w ogóle doczekasz. :)
kupiec 2013-08-15 12:40
hej,

Kupiec mat prod. jakies wiesci ? ile moze zarobic ?

Dajcie znac prosze!
pozdr
kk
Grzesiek 2013-08-17 07:09
KUPIEC- przede wszystkim musisz sie znac na tym a nie od razu ile mozna zarobic! Bo duzo jest takich co zamawiaja niepotrzebne rzeczy!! A potem lezy to na magazynie bo nikt tego nie uzywa!!
maciek 2013-08-31 09:49
Zamiast szukać pracy umysłowej przyjdź na produkcję.
Mniej niż 3000 zł nie zarobisz - tylko że warunki gorsze niż w biurze - ale da się przyzwyczaić.
dixi 2013-09-04 13:58
Firma jest super, dba o pracownika. Jak ktoś zachoruje to kierownik go odwiedza w domu i chory dostaje pomarańcze, a jak wiadomo pomarańcze to witaminki. Tego nie ma w żadnej innej firmie.
pixi 2013-09-05 18:11
Ale w żadnej innej firmie nie ma tylu chorych... bo się ich szybko zwalnia! Nie można dopuścić, żeby garstka solidnych zasuwała na tych leserów, którzy siedzą na lewych chorobowych.
myszka miki 2013-09-09 19:32
a ty nie siedziales na chorobowym? uwazaj, bo ty tez mozesz poleciec..
Wszycho ok ale 2013-09-10 13:43
Zatrudniając się do Oknoplastu patrzyłem na niezłe zarobki i szybki rozwój zarówno firmy jak i tez osób pracujących na rożnych stanowiskach (z tego ta firma słynie na rynku pracy), po pewnym zobaczyłem ze jest to tzw. pic na wodę jeśli chodzi o rozwój i awanse pracowników. Bo rozwój firmy jest bardzo duży a co za tym idzie wypłaty pracownicze tez takowe powinny być ale tak nie jest. Oknoplast jest jedna z pierwszych firm (w których pracowałem) gdzie różnica pomiędzy miesięcznymi wypłatami potrafiła być dość odczuwalna przez co jak ktoś ma kredyty itp. nigdy nie będzie wiedział ile za dany miesiąc dostanie tej wypłaty gdyż czasami jest tak ze ta różnica wynosi od 1500 do 1000zł
co czasami potrafi zirytować pracownika szczególnie jeśli robi jak wół wyrabiając te wszystkie normy które się na pracowników narzuca. Także jeśli komuś taki system pracy i te mały wady nie przeszkadzają to zapraszam do Oknoplastu
2013-09-10 15:04
Hehe niedziwne ze ludzie na lewe l4 chodza widze ze dalej jest tam sodoma i gomora
dixi 2013-09-10 16:43
Ja tam myśle że trzeba kupić tonę pomarańczy, bo w sklepie może zabraknąć do końca tygodnia
pracownik 2013-09-10 18:59
Witam.
Chciałbym się zapytać jak z godzinami pracy teraz jest?
Kiedyś tam pracowałem to były 2 zmiany pon-pt.
A teraz się coś zmieniło? chodzi mi o produkcje albo magazyn.
Pytam bo studiuje zaocznie.
2013-09-10 22:17
za 20 nadgodzin dostałem 1900 zł!!!! TRAGEDIA!!! w zeszłym miesiącu za tyle samo dostałem 2500 zł taka jest róznica w pensjach co miesiac srednio 600 zł!!! nie wiedzieć czemu..dość mam tego..
xxxxx 2013-09-11 09:27
to nie jest forum o kadrach wiec nie gadaj glupot,kadry to inna bajka,to forum dla ludzi co chca pracowac w oknoplascie i chca wiedziec co sie we firmie dzieje,wez sie nie udzielaj bo co poniektorzy maja tu wiecej do powiedzenia,pozatym inni juz tu pisali jak ty niewiedzales ze wogole oknoplast istnieje
chomii 2013-09-11 15:13
o oferta z wczoraj!! fajnaa kusi mnie
makaron 2013-09-11 15:14
czy dużo osób zna tutaj wloski?
dajerade 2013-09-11 15:17
mnie kusi ale chyba poziom języka musi być komunikatywny w mowie i piśmie racja? u mnie poziom tak A2 podstawowy wyższy
praca 2013-09-11 15:51
Jaki system pracy obowiązuje?
Ile zmian i jak praca od pon do pt? czy soboty też?
xD 2013-09-11 16:37
Ja za zeszły miesiąc zgarnąłem 3700 a teraz 1900zł gdzie tu logika? Coraz gorzej jest w tej Firmie. Jak tak dalej pójdzie to Prezes sam bedzie składał Okna.
paw 2013-09-12 09:00
dniówki i nocki przynajmniej na produkcji i od poniedz do piatku a nocki albo od niedzieli albo od poniedziałku i w piatek popołudniówka czasem do 1 w nocy ...do końca nigdy nie wiadomo jak i do której sie pracuje
- 2013-09-12 17:47
w tej firmie jest jeden wielki chaos! nikt nic nie wie niema jakiej kolwiek organizacji do pracy roznie sie chodzi raz dniowki raz po poludniowki i nocki szczegolnie w niedziele zeby produkcja miala co robic, zmuszanie do pracy w soboty za dzien wolny a suporty zlikwidowali! jeden wielki syf w tej firmie! nic dodac nic ujac zarobki, nigdy nie wiesz ile zarobisz jednego miesiaca wezmiesz 2500 tys a drugiego miesiaca wezmiesz 1700 albo 1800 nigdy nic nie wiadomo nie zastanawiaja sie nad tym ze ktos ma kredyt i musi go splacac a 600 czy 800 zl z wyplaty mniej to bardzo duzo!! ogolnie nie polecam tej firmy zajob zero jakiej kolwiek organizacji kompletnie nic!! zero komunikacji tragedia! za niedlugo faktycznie ludzie z biur zaczna okna skladac bo nikt tam pracowal nie bedzie! duzo ludzi sie pozwalnialo i jeszcze sie zwolni!! wiele by mozna bylo pisac na temat tej firmy, pracuje tu juz troche ale wszystko idzie w zlym kierunku coraz gorzej jest na pcv i na innych dzialach! tragedia!!!
robie bo musze 2013-09-13 19:31
Faktycznie zamęt jak zawsze ale teraz z tymi przepisami to już idzie sie pogubić dawniej za sapport na reke 220 a teraz za sobotę [usunięte przez moderatora] dostaniemy i dzień wolny tylko kiedy jak nawet urlopy wstrzymane
syf jakich malo! 2013-09-13 20:33
dokladnie zgadzam się z Tobą, za soboty nic nie dostajemy, dawniej suporty byly zrobilo sie ze 3 czasem 4 soboty w miesiacu i juz byla extra kasa! a teraz? z miesiaca na miesiac nie wiesz jakie pieniadze wezmiesz i ile, masz kredyt a tu okazuje sie ze zamiast 2500 lub 2800 to ci dadza 1800!!! to jest horror!! dni wolne za soboty to tez jest dobre!! dostaniemy te dni wolne w styczniu albo w lutym jak bedzie mniej roboty! taka jest prawda! ja mam powoli powyzej uszow pracy! robie bo robie ale przy najblizszej nadazajacej sie okazji zmykam z tad juz napewno lepiej nie bedzie a bedzie tylko GORZEJ!!
pracownik 2013-09-14 08:38
Wniosek jest jeden Panowie. Czas szukać sobie nowej pracy. Bo u Nas lepiej napewno już nie będzie
życzliwy 2013-09-14 08:55
syf jakich malo! - 2013-09-13 20:33:53

dokladnie zgadzam się z Tobą, za soboty nic nie dostajemy, dawniej suporty byly zrobilo sie ze 3 czasem 4 soboty w miesiacu i juz byla extra kasa! a teraz? z miesiaca na miesiac nie wiesz jakie pieniadze wezmiesz i ile, masz kredyt a tu okazuje sie ze zamiast 2500 lub 2800 to ci dadza 1800!!! to jest horror!! dni wolne za soboty to tez jest dobre!! dostaniemy te dni wolne w styczniu albo w lutym jak bedzie mniej roboty! taka jest prawda! ja mam powoli powyzej uszow pracy! robie bo robie ale przy najblizszej nadazajacej sie okazji zmykam z tad juz napewno lepiej nie bedzie a bedzie tylko GORZEJ!!
Drogi kolego.
Nie ma możliwości abyś dostał dzień wolny do odbioru w styczniu lub lutym, ponieważ musi to być uczynione do końca okresu rozliczeniowego czyli w tym przypadku do końca kwartału (akurat teraz jest to wrzesień). Wcześniejsze stwierdzenie że [usunięte przez moderatora] dostaje ktoś za sobotę również jest nieprawdziwe ponieważ zgodnie z prawem dostajesz wynagrodzenie jak za dzień roboczy oraz tzw dzień do odbioru, za który jeszcze dostaniesz jak się okazuje dodatkową nagrodę w wiadomej wysokości.
Nie siej zamętu lecz przedstawiaj fakty jakie są.

BTW: praca jest ciężka, pracownicy przyzwyczajeni przez lata do innego sposobu wynagradzania (który okazał się niezgodny z przepisami) teraz mogą czuć się że ktoś zrobił zamach na ich kasę ale wszystko jest w zgodzie z przepisami. Pozdrawiam tych którzy potrafią się zebrać w sobie a nie tylko rzucać błotem na każdym kroku.
Najbardziej podejrzewam o to młodych którym się chyba trochę w tyłkach poprzewracało.
pracownik 2013-09-14 10:11
Kolego ja tez tu juz troche pracuje i wiem jakie zarobki byly kiedys a jakie zarobki sa teraz! suporty byly za soboty 220 zl mozna bylo dostac teraz juz tego niema, druga sprawa roznica w wynagrodzeniach w jeden miesiac zarobisz 2600-2800 a w drugi miesiac wezmiesz 1700!! przecierz to nie do pomyslenia! ludzie maja kredyty w bankach i taka roznica w wynagrodzeniu jest kolosalna! a co do sobot to mam odmienne zdanie! byly suporty bylo ok! niema suportow jest do kitu plus zmuszanie do przyjscia w sobote..to co bylo kiedys bylo o wiele lepiej! teraz jest gorzej i napewno juz lepiej nie bedzie. jak to ktos wyzej napisal czas na zmiane pracy.
pracownik 2013-09-14 10:14
zreszta kogo bym nie zapytal z nowej hali i ze starej to kazdy jest wsciekly i zly na zarobki, duzo ludzi chce zmienic prace to nie tylko moje opinie, ale to tez opinie ludzi ktorzy pracuja, rozmawiam z nimi na codzien i wiem co mysla, naprawde duzo ludzi chce zmienic prace i kazdy szuka czegos innego.
Okno-pol 2013-09-14 11:21
Zapraszamy do fabryki okien w Mnikowie k/Krakowa Okno-pol, wysokie wynagrodzenie, produkcja, magazyn.
razoe 2013-09-14 17:17
W końcu tacy z Was fachowcy, że na pewno znajdziecie lepiej płatną pracę bez problemu. Także do dzieła!
życzliwy 2013-09-14 22:24
pracownik - 2013-09-14 10:11:32

Kolego ja tez tu juz troche pracuje i wiem jakie zarobki byly kiedys a jakie zarobki sa teraz! suporty byly za soboty 220 zl mozna bylo dostac teraz juz tego niema, druga sprawa roznica w wynagrodzeniach w jeden miesiac zarobisz 2600-2800 a w drugi miesiac wezmiesz 1700!! przecierz to nie do pomyslenia! ludzie maja kredyty w bankach i taka roznica w wynagrodzeniu jest kolosalna! a co do sobot to mam odmienne zdanie! byly suporty bylo ok! niema suportow jest do kitu plus zmuszanie do przyjscia w sobote..to co bylo kiedys bylo o wiele lepiej! teraz jest gorzej i napewno juz lepiej nie bedzie. jak to ktos wyzej napisal czas na zmiane pracy.
Jeżeli chodzi o różnice w wynagrodzeniach to rzeczywiście jest to conajmniej niekomfortowa sytuacja (ciekawe że jak ktoś dostanie pomiędzy 3 a 4 tyś. to wtedy nie chwali ale jest problem jak jest słaba wydajność, przez wiele czynników jak chorobowe innych, słabe audyty itp.)
Do pracy w sobotę nikt nie musi Cię zmuszać, ponieważ jest to twój obowiązek jeżeli z powodów np opóźnienia w produkcji pracodawca wyznacza Ci do pracy sobotę za którą powtórzę jeszcze raz - dostajesz wynagrodzenie zgodnie z przepisami oraz dodatkową premie której wcale nie musiałbyś dostać. Niestety trzeba to zaakceptować a jeżeli jest z tym problem to należy zastanowić się nad zmianą pracodawcy - u nowego z pewnością będzie lepiej...
Pewnie każdy z Was przy rozmowie rekrutacyjnej podawał pełną dyspozycyjność i gotowość do pracy w sobotę a teraz się buntujecie.

Do zastanowienia pozostaje z jakiego powodu są takie słabe wyniki powodujące niską premie. Nie myśleliście że trzeba tyrać podwójnie za tych którzy kombinują z L4??? a to powoduje pośpiech, błędy a wtedy dobrego wyniku jak wszyscy wiemy nie da się już osiągnąć zwłaszcza w tak okrojonych brygadach z powdu nieobecności.
Dlaczego ten który kombinuje jest wzorem a nie ten który uczciwie robi swoje i ciągnie cały ten wózek.
2013-09-15 07:29
No właśnie! Ja jakoś na chorobowym nie byłem od 2008 roku!! I co? Czemu dostaje mniejsza wyplatę? Zresztą nie tylko Ja, bo dużo ludzi dostalo okrojone wyplaty i tak jak napisałeś jest to sytuacja BARDZO NIEKOMFORTOWA!! W sierpniu i lipcu tyrałem za dwóch bo dużo ludzi było na urlopach i jakie wynagrodzenie za to dostaje? Takie co kot napłakał? Ja wszystko rozumiem firma, wydajność itd..Ale Ja mam też dzieci do wyżywienia, mam dom na utrzymaniu, samochód i też trzeba z czegoś żyć! A dla mnie to jest NAJWAŻNIEJSZE!! jest kredyt do spłaty..a tu bach!! Ni z tąd nie z owąd ciach masz 800 zł mniej na wyplatę!! Przecież to jest kurde [usunięte przez moderatora] i to niesamowicie!!
Soboty są pracujące, też się człowiek [usunięte przez moderatora] ..ale przychodzi...teraz po tej wypłacie, to nie wiem czy jest jaki kolwiek sens o co kolwiek się starać! Pierwszy raz mi się to zdarzyło od tylu lat!! Były nieraz drobne różnice w wypłacie! ok, przymknąłem oko bo ponad 2200 się wzięło! Ale teraz...szkoda mówić!
2013-09-15 20:33
Gosciu nie płacz nie rób z siebie ofiary ,tylko przejdz na alu ,nietypówkę tam nie ma wypłat ponizej 3 tyś .
2013-09-15 22:14
a na alu albo nietypowce potrzebuja? musze sie jutro dowiedziec:) dobre by to bylo;) dzieki! pozdro
kamilo. 2013-09-16 15:18
o weszła nówka na doradcę technicznego. jest tu ktoś doradcą?
Zostaw swoją opinię o OKNOPLAST Sp. z o.o. - Podłęże
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OKNOPLAST Sp. z o.o.