logo InterKadra Sp. z o. o

InterKadra Sp. z o. o

Kraków

Opinie o InterKadra Sp. z o. o

gość 2017-01-07 16:02:46
no tak, rodzina niemiecka płaci 2000-2200 i więcej regularnie co miesiąc całą kwotę, żadne raty a opiekunka dostaje 900-1000, no może parę euro więcej i jeszcze na raty, i jeszcze łachę robią, że zapłacą, o czym tu dyskutować, każdy ma na co go stać, ja też przeszłam do innej agencji a poleciła mnie rodzina babki, którą się zajmowałam i która po wygaśnięciu umowy z ik rezygnuje ze współpracy z nimi
4
xyz 2017-01-08 15:38:18
Tylek sobie mozna umowa interkadry podetrzec za przeproszeniem...bo tak ta umowa jest zgodna z prawem, ze szkoda gadac....
"Od 1 stycznia 2017 r. w przypadku umów zlecenia i umów o świadczenie usług zawartych na okres dłuższy niż 1 miesiąc wypłaty wynagrodzenia w wysokości wynikającej ze stawki minimalnej trzeba będzie dokonywać co najmniej raz w miesiącu. Minimalna stawka godzinowa wynosić będzie 13 zł brutto."
2
gość 2017-01-08 19:43:08
13 zł brutto ale odliczą platformę językową, z której nikt nie korzysta bo w necie są lepsze za darmo, przejazd, który opłaca rodzina /ik potrąca koszty przejazdu co miesiąc w obie strony/, koszty utrzymania, które ponosi rodzina i ch.. wie co jeszcze a opiekunka dostaje połowę albo i mniej, kupa dziadostwa i tyle w temacie interkadry
6
xyx 2017-01-09 08:09:36
Informuję, ze ostatni wpis pod nickiem XYz nie jest moj. Ponownie ktoś się podstawia.Widocznie lubi żyć w :cieniu drugiej osoby"hehehhe.
Zmieńcie pracodawcę, jeżeli firma lamie umowę. Można przerwać takie zlecenie.Nie podpisalaś nowej umowy , dotyczy Cię caly czas stara. Idż do PIP!, Jesteś wygrana!
1
InterKadra 2017-01-09 09:09:43
Szanowna Pani XYZ,

zapewniamy, że będziemy starali się jeszcze bardziej, by do pracy w święta jeździły tylko Opiekunki, które tego chcą. Dlatego staramy się o jak najbardziej atrakcyjne warunki pracy w tym szczególnym okresie, by zachęcić osoby poszukujące pracy na czas świąteczny. Dla niektórych jest to po prostu okazja na dodatkowy zastrzyk gotówki. Bardzo nam miło przeczytać, że została Pani z nami. Dziękujemy.

Z życzeniami dobrego dnia,
Zespół InterKadra
InterKadra 2017-01-09 09:15:04
Dzień dobry Pani Zaradna,

dziękujemy za miłe słowo i zainteresowanie pracą z nami. Na naszej stronie internetowej znajdzie Pani więcej informacji oraz dane kontaktowe: http://www.interkadra.pl/dla-pracownika/praca-za-granica/praca-we-francji/. Podajemy również link do aktualnych ofert pracy we Francji: http://www.interkadra.pl/oferty-pracy/. Mamy nadzieję, że znajdzie Pani coś dla siebie.

Serdecznie pozdrawiamy,
Zespół InterKadra
InterKadra 2017-01-09 09:19:45
Szanowni Państwo,

jesteśmy wdzięczni za wszystkie opinie i rozumiemy swobodę wypowiedzi, jednak chcielibyśmy uprzejmie prosić o nie ubliżanie naszym Opiekunkom. Panie i Panowie są kompetentni na swoje stanowiska i nie zasługują na przykre słowa.

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
InterKadra 2017-01-09 09:22:51
Szanowna Pani,

trzymamy za Panią kciuki! Praca opiekunki jest naprawdę wymagająca i wiąże się z rozłąką z bliskimi - co zapewne już Pani wie. To faktycznie nie jest model pracy dla każdego. Życzymy szybkiego odnalezienia swojej właściwej drogi zawodowej.

Serdecznie pozdrawiamy,
Zespół InterKadra
InterKadra 2017-01-09 09:28:30
Panie MarcinieM,

bardzo się cieszymy, że dobrze się Panu z nami współpracowało. Dziękujemy, że chciało się Panu zabrać głos, by przedstawić inny punkt widzenia. Zadowoleni pracownicy to dla nas największy komplement.

Życzymy dobrego dnia,
Zespół InterKadra
InterKadra 2017-01-09 09:41:23
Szanowna Pani Zofio,

bez podpisania umowy, warunki współpracy nie mogły ulec zmianie. Jeśli coś wydaje się Pani nie być w porządku, prosimy o kontakt z naszym działem reklamacji: reklamacje@interkadra.pl.

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
anika 2017-01-09 11:44:05
Pod nikogo się nie podszywam. Nie zauważyłam, że już ktoś się tak nazwał.
Vip 2017-01-09 19:26:48
Szanowna Interkadro
Czy Państwo sami widzą,co Wy piszecie?
Ludzie nie podpisali umów,a Wy sami za nas wszystko załatwiliscie.
Odwołujecie nas do reklamacji,do osób ktore nam maja odpowiedzieć na pytania.
Osobiście próbuje rozmawiać z paniami z działów,płac,kadr..
Proszę o wyjaśnienia,zadaję pytania.Nikt nie umie, albo nie moze ,odpowiedzieć na moje pytania.
Co to wszystko znaczy?czy nikt tam kompetentny nie pracuje?jednym słowem skandal
4
gość 2017-01-09 21:27:34
bez urazy ale nikt nikomu nie ubliża, wysyłacie tłumoki, które nie znają języka, zmieniała mnie osoba, której musiałam tłumaczyć co mówi babka a miała wyższą stawkę ode mnie, dlaczego???? a posada babki klozetowej to żadna obraza, żadna praca nie hańbi a niestety dla niektórych pań pracujących w ik byłaby odpowiedniejsza i to co zrobiliście z umowami to SKANDAL!
5
InterKadra 2017-01-10 09:39:19
Szanowni Państwo,

polskie prawo nie pozwala na zmianę umowy bez akceptacji obu stron. Jeśli nie wyrazili Państwo zgody na nowe warunki proponowane przez pracodawcę, nie mogły one zostać wcielone w życie. Do zakończenia umowy, musiała ona być realizowana według ustalonych zasad.

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
Vip 2017-01-10 18:36:52
Gdzie są pieniądze za šwęta i nowy rok??
Dlaczego teraz nie zostały wypłacone??
1
Kolega po fachu 2017-01-10 21:48:58
Tak czytam, czytam, i chyba będe musiał znów wyjechać i sam to wszystko sprawdzić. Nie wiem, czy to konkurencja jest tak ,,pracowita', czy też opisywane sytuacje rzeczywiście miały miejsce. Może i tak , ale nie mnie to oceniać ani załatwiać.
Miałem możliwość współpracować z Interkadrą przez jakiś czas i mile go wspominam.
Niezależnie od innych opinii obiektywnie muszę stwierdzić, że ze swojej strony nie mam do tej firmy (czyt.: zatrudnionych w niej osób) żadnych, ale to żadnych pretensji.
Począwszy od rozmowy kwalifikacyjnej w jednym oddziale i podpisania umowy w drugim, przez cały okres zatrudnienia nie miałem z firmą żadnych przepychanek.
Wszystko było zgodnie z zapisami w umowie, pieniądze na czas, a nawet wcześniej, kontakt z firmą zarówno telefoniczny jak i mailowy bez problemu. Nikt nie ukrywał swojego numeru telefonu i na dodatek, jakby na przekór wielu tu piszącym, niejednokrotnie to właśnie z tej ,niedobrej' firmy dzwoniono do mnie z zapytaniami czy wszystko jest OK, czy podopieczny..., czy rodzina..., etc..
Takie samo podejście miała również firma pośrednicząca po stronie niemieckiej.
Uzgodnione terminy były przestrzegane, zmiany na czas, itd..
Miejsca i podopieczni różni, ale taki jest już urok tej pracy.
Nie wiem na ile zmieniła się sytuacja w ciągu ostatnich trzech miesięcy, ale po swoich doświadczeniach Interkadrę spokojnie polecam.
Jaką kto umowę podpisze i na jakie warunki się zgodzi, to już jest każdego osobista sprawa.
Nieważne czym zostanę tu prędzej czy póżniej obrzucony, ale wszystko powyżej napisałem zgodnie z prawdą. Inaczej nie zamierzam.
Z branżowymi pozdrowieniami - opiekun : )
gość 2017-01-11 10:14:55
polskie prawo nie pozwala ale wy to zrobiliście, w starej umowie stoi jak byk, że pracownik może podpisywać dokumenty za opiekunkę, w ten sposób można podpisać wszystko, to jest dopiero niezgodne z prawem a umowa? same zakazy, groźby, kary, mam nadzieję, że ktoś wreszcie zrobi z wami porządek, piszcie dalej te swoje wypociny, żałosne to wszystko
1
InterKadra 2017-01-11 15:10:23
Szanowna Pani,

jeśli według umowy środki powinny były pojawić się już u Pani na koncie, a sytuacja taka nie zaistniała, prosimy o złożenie reklamacji: reklamacje@interkadra.pl. Takie zgłoszenie będziemy mogli należycie rozpatrzyć i interweniować. Na ogólnym portalu nie mamy takiej możliwości.

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
gosc 2017-01-11 17:16:24
a mnie wplynelo na konto 9 01. dwadzieścia euro za grudzień za raporty
gosc 2017-01-11 17:20:54
Wy tylko potraficie pisać ,żeby kontaktować się na dzial reklamacji , bo nie macie możliwości weryfikacji .
umowa nie może wejść w zycie bez podpisu obu stron , a jednak wypłacacie pieniądze tak jak sobie to wcześniej zalozyliscie i tak robicie . wiec po co ten caly cyrk . stracicie tylko dużo opiekunek ,rodzin niemieckich . opiekunki pojda dalej , firm jest od zasypki ,które daja większe stawki itp. wróćcie do normalnej platnosci miesięcznej i zacznijcie szanować opiekunki , które nakrecaja to kolo
2
Kolega po fachu 2017-01-11 22:27:12
Ciekawe, gdzie podziała się moja, wczorajsza opinia o firmie...???
InterKadra 2017-01-12 10:58:28
Szanowny Panie,

jako jedna z firm udzielających się na portalu GoWork, nie mamy możliwości edytowania wpisów lub ich usuwania. W sytuacjach tego wymagających - jak każdy użytkownik - zwracamy się z wnioskiem do moderatora strony, który sam, obiektywnie podejmuje decyzję o rozpatrzeniu prośby. Z naszej strony możemy tylko dodać, że w dniu wczorajszym nie wystosowaliśmy żadnego wniosku o edycję czy usunięcie wpisu.

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
Niania 2017-01-12 11:53:50
Witaj gosciu niezadowolony z pracy. Jak Ty sobie wyobrażasz szacunek dla opiekunek? Układ jest prosty, panie pracują firma płaci bez problemu, tylko Ty masz problem? Dobrze że jest taka możliwość pracy. Wiadomo, iż nie jest lekko ale tak już jest w życiu.
akordeon 2017-01-12 13:59:20
Niby nie może umowa wejść w życie bez podpisania a wypłacacie nam kasę w ratach, tylko rżniecie tutaj głupa na forum. Dobrze wiecie, co robicie.
5
InterKadra 2017-01-12 14:44:52
Szanowna Pani,

z racji dość ogólnej korespondencji nie znamy dokładnie sprawy, jednak warunki współpracy nie mogły ulec zmianie, jeśli obie strony umowy nie wyraziły na to zgody...

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
gość 2017-01-12 20:04:21
ale macie wszyscy w tej agencji "Uduś" długie nochale
1
gosc 2017-01-13 10:54:47
Co Ty Interkadro wypisujesz ? na ogolnym portalu nie macie możliwości weryfikacji !! przecież tu wszyscy pisa o jednym - chodzi o wyslane umowy , które były bez podpisu , a i tak weszly w zycie z platnascia ratalna , czytam tych wszystkich wpisow i noz się w kieszeni otwiera . Ja jak dzwoniłam do Krakowa to to mi laska powiedziała ,ze jak nie podpisze to mnie zwolnią ---zwolniłam się sama i już pracuje i mam o 300 euro więcej , ale mimo to tez z obecna firma nie wiaze dalszej współpracy , wroce i rozwiazuje umowę . Bo tak ogolnie -opieka to ciezki kawalek chleba - typowe wiezienie , gdzie człowiek na własne zyczenie się tam zamyka . Owszem sa panie ,które to lubia i pasuje im taki styl zycia , siedzenie non-stop 24H ze starymi ludzmi . Mnie nie i dlatego szukam pracy w Niemczech w czyms innym , a jezyk już znam do porozumienia się ....
2
ktoś 2017-01-13 14:03:38
Git.
Racja to racja
Kolega po fachu 2017-01-14 00:19:22
Ha! Mój komentarz o firmie się odnalazł. Ciekawe dlaczego z dwudniowym poślizgiem...
Czyżby zima?
InterKadra 2017-01-16 09:51:15
Szanowna Pani,

tak jak Pani, tak i każda Opiekunka miała wybór. To prawda, że opieka nad ludźmi starszymi to trudna praca, dlatego to dobrze, że może Pani szukać innego zajęcia, skoro ta praca nie była dla Pani odpowiednia. Trzymamy kciuki i życzymy sukcesów.

Serdecznie pozdrawiamy,
Zespół InterKadra
Aaaauś 2017-01-16 13:08:30
Fajna agencja warta polecenia. Zawsze znajdą pracę.
InterKadra 2017-01-16 16:08:28
Dzień dobry,

dziękujemy za wystawienie pozytywnej opinii. Cieszymy się, że spełniamy Pani oczekiwania.

Serdecznie pozdrawiamy,
Zespół InterKadra
1
gosc 2017-01-17 11:40:24
no tak i nadal nic w temacie nie wiadomo , tylko same bajdy , srajdy , podziękowania szybko jak ktoś napisze cos pochlebnego . Czyli na dobre zmiany z platnoscia weszly w zycie ? ?
ktoś 2017-01-17 12:54:56
juz dawno pisalam, nie podpisywać tej chorej umowy. czym Wy sie martwicie, przechodzcie do innych agencji. zresztą oni napisali Wam , ze nikogo nie zmuszali / bo to prawda/.a teraz Wam na nosie grają z wyplatą.wyszli z zalozenia , ze nie pojdziecie do sądu.
1
InterKadra 2017-01-17 13:55:22
Szanowna Pani,

zmiany w systemie funkcjonowania naszej firmy weszły w życie i przynajmniej na razie, na pewno będą obowiązywać. Warunki poszczególnych umów zależą od tego, czy obie strony wyraziły zgodę...

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
gość 2017-01-18 10:47:10
sami sobie piszą pochlebne komentarze, bo nikt normalny tego nie zrobi, ożenada
1
InterKadra 2017-01-18 12:51:59
szanowni Państwo,

zapewniamy, że nie piszemy sobie sami komentarzy. Prosimy też o nieobrażanie osób piszących pozytywne słowa. Każdy ma prawo do wyrażania własnego zdania.

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
gosc 2017-01-18 13:19:26
Ci co pisza pochlebne słowa , to ciesza się ,ze maja prace i siedza cicho na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] podejrzewam ,ze pochodzą z wiochy zabitej dechami , gdzie na utrzymaniu ,kupa dzieci , maz alkoholik , dlugow , kredytow pelno , wiec pracują i cichutko siedza , bo maja prace i jeszcze zarabjaja w euro , a ze firma zmienila system platnosci , to nie ważne , ważne ,ze placa
3
ktoś 2017-01-18 15:25:09
A kto Ci każe podpisywać tę umowę. Jedziesz jak po bandzie, obrażając ludzi. Nie powinno Cię to obchodzić skad kto jest i co sobą reprezentuje. Szukaj przyczyny u gory , zostalas wyrzucona za burtę juz 10 lat temu , nie czytaj doslownie. W opiece pracują rozne osoby i wierz mi , ze po studiach też. Dziewczyno inne agencje tylko czekaja na Twoj tel..... czemu zwlekasz
ktoś 2017-01-18 15:48:42
Zamykam ten rozdzial i więcej tu nie wchodzę. Chcialam tylko napisać ,ze nikt tu specjalnie pochlebnie nie pisze o firmie , więc nie irytuj się. Kazda agencja czy ta czy inna rządzi się swoimi prawami . To jest ich problem ile osob zatrudnią i jakie umowy stosują a nasz wybor czy godzimy się czy nie. Pamiętaj , ze w biznesie nie ma sentymentow.
Do widzenia.
gosc 2017-01-18 15:57:09
Sory , ale nikogo nie chciałam obrazac , ale wiem dużo od koleżanek po fachu , kto i w jakim stanie przyjezdza na zlecenia . Polki same się nie szanują , przyjezdzaja , brudne , bez uzębienia , pija na zleceniach itp. , wiec jak Niemcy widza taka opiekunke ,to tez potrafią wystawić laurke . Sama tez widziałam jak kupuja alkohol dla siebie codziennie tlumaczac się ,ze to babcia pije , tylko ze Niemcy akurat nie kupuja po dwie puszki piwa i jedno wino ,tylko przywoza im cale skrzynki i przechowują w piwnicach . A ja nie chce nikomu ublizac , ale widzi się samemu !!! rowiez jak Pani przyjezdza na zlecenie i zobaczy co musi robic , warunki mieszkaniowe gdzie niejednokrotnie opis przedstawiony przez panie z firmy jest calkiem nie zgodny , to slyszalam stwierdzenie ---musze się napic !!! A jeśli chodzi o studia i wykonywać prace w opiece to sory , ale po studiach wykonuje się inna prace bez urazy dla wszystkich .pozdrawiam
ktoś 2017-01-18 17:07:28
No niestety ale jest duzo kobiet po wyższym, musisz mi wierzyć na slowo. Mnie to też dotyczy! Zgodzę się z Tobą to co piszesz ponieważ sama przy wymianie spotkalam takie osoby. Ale nie mnie oceniać , powiem że wstydzilam się. A w pewnym wieku jak się wyleci za burtę yo z wyzszym juz nie znajdziesz pracy. To już wolę choć przez jakis czas zając się starociem z tego tez plynie jakas korzyść, chociazby j, niemiecki i zwiedzanie
gosc 2017-01-18 17:56:22
Każdy ma jakies swoje w tej dziedzinie doświadczenia , ja osobiście miałam taka pania za mnie na dwa miesiące , co sikala mi do lozka , wiec po powrocie ,pokazałam dziadkowi i synowi ze takie cos miało miejsce , pokrowiec od materaca do prania , ale co z tego jak gabka tym przesiakla i smierdzialo mi przez dwa msc . mimo wietrzenia , a koleżanki pracujące niedaleko mowily mi ,ze prawdopodobnie pila , ale żeby sikac w lozko -to zenada i gorsze zachowanie niż ci starzy ludzie . Wiec sama wiesz jak można mieć dobre zdanie na niektóre osoby . Ale zastepowaly mnie tez ok osoby . Ale ja dla swojego pd jestem najlepsza i przepracowałam już 15 msc , a to co zobaczyłam , zwiedziłam to moje , po knajpach śniadanka , obiady , wyjazdy nad morze , ale to wszystko i tak nie zastapi rozlaki z rodzina , jedynie tylko to , ze jest się holokauście
ktoś 2017-01-18 18:58:00
No nie zastapi rozłaki to fakt. Ty i ja mamy rodziny mamy inne priorytety , inaczej się zachowujemy. Mi tez nie jest łatwo gdzies to zostaje w psychice. Jedyne co to trafiam do dobrych domów to tez duzy plus. Powinnyśmy pracować tu w kraju i adekwatnie do wyksztalcenia ale tak jak powiedzialas ile osobowości tyle historii. Pociesza mnie fakt , że nie zaczynam życia, jestem na polmetku i jakos jeszcze troche pociągnę tą opieke. Przeraża mnie to ,ze dzis wielu mlodych ludzi po studiach emigrują za kawalkiem chleba i sama wiesz do jakiej pracy. I tu jest caly problem , agencje polskie zyja z nich i na takie śmieciowki zatrudniają. To jest chore w systemie! Droga koleżanko , trzymaj się i zyczę Ci wszystkiego dobrego. Poszukaj w internecie innego posrednika , wierz mi , że są i daja lepsze warunki. We dwie świata nie zmienimy,
gosc 2017-01-18 19:24:04
Dzieki , za zrozumienie i to , ze wyjasnilysmy sobie jakas niescislos . Pozdrawiam i dużo wytrwalosci zycze w tej pracy , bo to jest bardzo potrzebne , i oby dni mijaly szybko do powrotu do domku .....
Kolega po fachu 2017-01-19 23:17:47
,,Goście'', ,,Ktosie'', itp...
Fajnie że wreszcie napisałyście coś o sobie i będzie najlepiej gdy każdy będzie pisał za siebie. Naprawdę nie rozumiem dlaczego w Waszych przypadkach niemożliwe było załatwienie czegokolwiek bezpośrednio z firmą.
Ja podtrzymuję to, co napisałem 10-go stycznia br.

Pozdrawiam ,,prawie jak'' serdecznie : )
ktoś 2017-01-22 08:27:54
Bylo możliwe i jest ok.
pozdrawiam
1
InterKadra 2017-01-23 09:29:58
Szanowni Państwo,

zapewniamy, że staramy się, by kontakt z naszą firmą był możliwie łatwy i pełny. Dobra komunikacja ważna jest dla obu stron i mamy nadzieję, że proces ten będzie coraz sprawniejszy.

Życzymy dobrego dnia,
Zespół InterKadra
Grażka 2017-01-23 13:56:02
Czy agencja ma w teraz jakieś wyjazdy do pracy? Nic nie mego namierzyć. Zależy mi na pracy w Holandii najlepiej przy kwiatach. Z góry dziękuję za pomoc
InterKadra 2017-01-23 14:42:33
Dzień dobry Pani Grażyno,

aktualnie nie mamy żadnej oferty pracy w Holandii, ale udostępniamy link, pod którym na bieżąco wyszuka Pni nowe oferty: http://www.interkadra.pl/oferty-pracy/. Mamy nadzieję, że odpowiednia praca szybko się znajdzie!

Trzymamy kciuki,
Zespół InterKadra
Zostaw swoją opinię o InterKadra Sp. z o. o - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InterKadra Sp. z o. o