logo InterKadra Sp. z o. o

InterKadra Sp. z o. o

Kraków

Opinie o InterKadra Sp. z o. o

iza 2016-07-11 17:20:13
W każdym ogłoszeniu piszą @małgoś, że dają umowę o pracę więc nadgodziny też powinny w niej być, o jakim wolontariacie piszesz
1
m 2016-07-12 08:38:03
cyt wpis inter: " aktualnie obowiązująca stawka w Niemczech za godzinę wynosi 8,50 EUR brutto. Jeśli tę kwotę 8,50 brutto pomnożymy przez liczbę godzin 160 daje nam kwotę 1360 EUR", która opiekunka pracuje 160h mc, nie znam takiej, znam takie co harują od 6 rano do nocy, świątek piątek, często gęsto w nocy, więc skoro firma deklaruje wynagrodzenie za 160h mc, reszta harówy to wolontariat...?
5
pan kazimierz 2016-07-12 09:00:25
a w takim razie co z Francją jak córka się zdecyduje na wyjazd? bo ona chyba na rzeźnika z nimi jedzie - no ona się dwa razy zastanawiać nie będzie jak może mieć zatrudnienie bezpośrednio u francuskiego pracodawcy tylko czy pomagają z załatwieniem foormalności?
1
InterKadra 2016-07-13 11:25:36
Drodzy Państwo,

liczba godzin wpisana na umowie jest uśredniona, w jeden dzień opiekunka może wykonywać zlecenie przez 10 godzin, ale już w następny może być to tylko 5 godzin. Cały czas pracy liczony jest do wynagrodzenia, w razie wątpliwości co do jego wysokości prosimy o kontakt: reklamacje@interkadra.pl.

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
InterKadra 2016-07-13 11:30:47
Drogie Panie,

według naszej procedury, każda opiekuna nie wykazująca odpowiedniej znajomości języka zobowiązana jest do korepetycji za pośrednictwem naszej platformy. Informacja o tym przedstawiana jest każdej kandydatce, a zgoda na obowiązujące warunki pracy jest dobrowolna.

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
Magda 2016-07-13 12:15:33
W takim razie może odezwie się opiekunka zatrudniona przez waszą firmę, która ma na tyle dobre umiejętności językowe, że nie musi płacić haraczu za platformę językową. Jest taka chociaż jedna? ,,Drogie panie" nie są tak naiwne, jak się InterKadrze wydaje. Trzeba by się dowiedzieć, kto zarabia na Platformie Językowej i ile to przynosi dochodu... Kombinujecie na potęgę i jest to aż nadto widoczne.
5
Izabella 2016-07-13 12:53:17
Nie rozumiem @Magda, przecież jak dla mnie to jasno zostało to wyjaśnione, że platforma jest dobrowolna i popisuje się na nią zgodę więc nie wiem o jakich kombinacjach mówisz
Magda 2016-07-13 13:10:37
Przeczytaj uważnie post firmy. Czy na pewno mowa w nim, że zgoda na platformę językową jest dobrowolna, czy też zgoda na warunki pracy jest dobrowolna? Co można rozumieć tak, że nikt nie jest zmuszony u nas pracować, a jeśli się decyduje, to w pakiecie ma obowiązek opłacania platformy językowej. Tak wynika zresztą z rozmowy telefonicznej z panią menadżer InterKadry, do której zadzwoniłam w tej sprawie. Nie mogę nie podpisać zgody na platformę, choć niby zgoda jest dobrowolna. Trzeba pomyśleć o zmianie firmy. Jest ich teraz bardzo wiele.
3
InterKadra 2016-07-13 13:44:31
Pani Magdo,

jest dane nie są objęte wymogiem tajności, postaramy się wskazać % opiekunek nie korzystających z platformy. Naprawdę nie zobowiązujemy do niej pań, kiedy nie jest to konieczne dla podnoszenia świadczonych we współpracy usług.

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
InterKadra 2016-07-13 13:48:04
Pani Izabello,

niestety nie do końca dobrze zostały zrozumiane nasze słowa - dobrowolna jest zgoda na pracę, czyli podpisanie umowy, której częścią jest informacja o obligatoryjnym kursie języka - za pośrednictwem platformy - w razie gdy kompetencje językowe opiekunki nie są wystarczające. Korzystanie z platformy jest w takich wypadkach obowiązkowe.

Serdecznie pozdrawiamy,
Zespół InterKadra
m 2016-07-13 13:49:16
dostajecie do wypełnienia ankiety{?} razem z gotowym wzorem co należy odhaczyć, że prowadzicie jakieś akcje promocyjne itd, nie kumam tego, wg mnie to też jest odwalanie roboty za kogoś i ktoś na tym zarabia{?}
3
InterKadra 2016-07-13 13:52:00
Pani Magdo,

ma Pani rację w kwestii interpretacji naszego wpisu. Platforma jest obowiązkowa w razie niewystarczającej znajomości języka. Dobrowolna zgoda dotyczy zgody na określone w umowie warunki pracy.

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
dasia 2016-07-13 16:13:16
a jak zwryfikować tą niedostateczna umiejetnosc jezyka? bo powiem, ze nie wchodzilam na wasza strone i nie wiem jak to dziala, czy wypelniam test po ktorym otrzymuje wynik? i na tej podstawie weryfikuja panstwo moj poziom? jak to wszystko wyglada? chcialabym wiedziec
InterKadra 2016-07-14 12:21:50
Drogie Panie,

rozmowa wstępna dotycząca weryfikacji języka prowadzona jest już przy pierwszym kontakcie, w postaci rozmowy telefonicznej. Później kompetencje językowe potwierdzane są na spotkaniu face to face.

Serdecznie pozdrawiamy,
Zespół InterKadra
1
InterKadra 2016-07-14 12:27:34
Pani Magdo,

z platformy korzysta obecnie około 50% opiekunek. Mamy nadzieję, że ta informacja nieco Panie uspokoi, naprawdę nie wszystkie panie muszą z niej korzystać.

Życzymy dobrego dnia,
Zespół InterKadra
ro 2016-07-14 12:57:38
muszę przyznać że państwa oferty pracy wyglądają całkiem atrakcyjnie w internecie, tylko na niektórych stanowiskach pewnie każdemu pasuje praca odponiedziałku do soboty w godzinach 8:00-21:00
InterKadra 2016-07-15 12:46:49
Dzień dobry,

w takich ogłoszeniach chodzi o elastyczne godziny pracy, czyli pracownik sam określa swoją dyspozycyjność, może pracować np. po 4 godziny kilka dni w tygodniu.

Serdecznie pozdrawiamy,
Zespół InterKadra
ola 2016-07-15 12:49:30
to znakomite rozwiązania we takim razie dla osób które mają dodatkowe zajęcia albo studiują. zastanawiam się czy jakbym zatrudniła się u panstwa na stanowisku Operator wytłaczarki do produkcji folii we Francji to czy również obowiązywałby mnie taki system pracy
InterKadra 2016-07-15 13:41:05
Pani Olu,

czas pracy zależny jest od konkretnej oferty, dlatego prosimy sprawdzić tę informację dla konkretnego ogłoszenia. Mamy nadzieję, że znajdzie Pani satysfakcjonującą ofertę pracy.

Serdecznie pozdrawiamy,
Zespół InterKadra
Wan 2016-07-15 14:29:42
Kasjer/ ka Sprzedawca weekendy Drogowców Częstochowa potrzebny od zaraz, czy jest tutaj ktoś z Częstochowy i szuka pracy za dobrą stawkę czy nikogo nie ma aktualnie?
Iwa 2016-07-21 14:25:27
Witam, pracuję w Interkadra 2 lata, nie mam potrącane za platformę językową. Nie zostało mi też zaproponowane korzystanie z niej ze wzgl. na komunikatywną znajomość języka i opnie klientów niemieckich, tak myślę. Pensja wpływa w całości, tak jak była uzgodniona, przeliczam każdego miesiąca.
gość 2016-07-21 14:35:59
Ciekawe, że taki sprzedawca kasjer we Wrocławiu może liczyć na stawki około 15zł/h. To w sumie dość nieźle jak na takie stanowisko, ale wiadomo czy oprócz tego dorzucają jeszcze jakieś benefity socjalne do podstawy? Z góry dziękuję za szybką odpowiedź
Matylda@ 2016-08-01 10:16:00
Usiłuję wywnioskować z tych opinii i informacji czy powinnam zainteresować się firmą. Noszę się z zamiarem zmiany firmy, ponieważ moja obecna mocno mnie zawiodła jeśli chodzi o sposób zawierania umowy (w liczbie 3), jak i okresy rozliczeniowe, że o organizacji transportu nie wspomnę, kto się orientuje na rynku firm ten się domyśli o jakiej firmie P-iszę. Czy uzyskam jasną i rzetelną informację czy warto przejść do Intetkadry?
2
sara 2016-08-01 11:18:56
Audytor w Punktach Sprzedaży Detalicznej jest tutaj z tego co wiem i wygląda to naparde dobrze.. dajcie znac tylko czy faktycznie dobrze to wyglada z zarobkami jednak.
InterKadra 2016-08-01 13:00:18
Droga Pani Matyldo,

my jako InterKadra oczywiście zapraszamy do współpracy. Naturalnie, nie możemy sami się polecić, nie mniej służymy radą, gdyby miała Pani jakieś pytania dotyczące pracy z nami.

Serdecznie pozdrawiamy,
Zespół InterKadra
Nic 2016-08-01 13:34:30
Z tego co wiem, to wszystko jest tutaj na swoim miejscu, ogólnie poszukują masy osób, więc lepiej próbować tego i nie mieć jakichś wielkich problemów z pracą
M 2016-08-02 12:34:40
Ja sie zastanawiam, dlaczego wszyscy piszą że dostają na rękę 5-6zł przy pracy w Carrefourze, a nagle 10-13zł można dostać w bistro w tesco. Liczę na odpowiedź.
sara 2016-08-02 12:38:33
Praca przy ladach ul. Kiełczowska jest teraz i widze, że jesli posiadasz książeczkę sanepidowską, jesteś dyspozycyjny kilka dni w tygodniu do pracy w godzinach 6:00 - 22:00 na zmiany po 8h, jesteś osobą pełnoletnią, to spokojnie możesz się do nich zgłosić z tego co widze.
Natka 2016-08-03 23:20:19
Nie polecam tej firmy. Po zorganizowaniu czlowiekowi pracy za grube pieniądze pozostawiają go samemu sobie. Opiekunka osoby starszej otrzymuje pensję 1000 euro rodzina płaci 2000euro.Nic więcej nie robią jak znalezienie potencjalnego klienta.Koordynator nie interesuje się wysłanym przez siebie pracownikiem nie odbiera telefonów które pracownik wykonuje na własny koszt aby móc w końcu wrocic do Polski.Pobyt jest nieustannie przedluzany bo brakuje im kolejnej obstawy najprawdopodobniej przy tym brak kontaktu informacji o terminie powrotu. Droga platforma e lerningowa nie otwiera się, zawiesza coś kompletnie niepraktycznego.
5
sara 2016-08-04 10:06:23
Z tego co widze to jest praca jako kasjer na Bielany Wrocławskie no stawka jest naparwde dobra, bo 15,50 z tego co widze, wiec jest naparwde rożnica z tego co widze, a tez w innym miejscu stawki sa nizsze, wiec pod tym względem akurat oni mają lepsze warunki.
InterKadra 2016-08-05 14:11:28
Szanowni Państwo,

szanujemy i cenimy każdy wpis i opinię. Z naszej strony możemy wyjaśnić, że np. w kwestii wynagrodzenia różnica to składka do ZUS, zaliczka na podatek i prowizja pośrednika; pobyt przedłużany jest tylko za zgodą Opiekunki; a błędy platformy najczęściej powodowane są niewłaściwym logowanie, co łatwo wyeliminować. Rozumiemy, że nie każda z Pań poczuła się właściwie zaopiekowana, nie mniej cały czas staramy się jak najlepiej wykonywać naszą pracę, czerpiąc wnioski ze wszystkich potknięć.

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
iza 2016-08-05 14:15:47
Ja to czasem nie rozumiem, przecież każdy chyba rozmawia z działem hr i wie na jakich warunkach jedzie czasem zastanawiam się czemu ludzie później mają pretensje
InterKadra 2016-08-08 11:16:36
Pani Izo,

dziękujemy za przychylne słowo. Z drugiej strony, zwracamy się z prośbą do wszystkich Opiekunek - jeśli jakiś punkt rozmowy z naszym działem HR przed podpisaniem umowy nie jest jasny, prosimy o jego wskazanie, a dołożymy wszelkich starań, by usprawnić ów proces.

Serdecznie pozdrawiamy,
Zespół InterKadra
iza 2016-08-08 11:22:24
Nie ma za co po prostu czasem aż boli, że ludzie nie czytają, nie pytają jadą gdzieś pierwszy raz bez języka a później mają pretensje. Mam trochę doświadczenia dlatego musiałam napisać co o tym wszystkim myślę..
gosc 2016-08-08 16:20:03
no dlatego trzeba poszukać sobie pracy prywatnie ,za duże pieniądze .mam koleżanki ,które tak pracują i się smieja z takich jak ja tez ,ze siedze i dostaje grosze. mysle o zmianie ,bo rodzinka zaczyna mnie wkurwiac ostro . oni się nami polkami nie przejmują ,tylko udaja ,a najlepiej jakby mogli za te pieniądze co wplacaja do firmy wykorzystali na maksa . prywatnie rodziny placa za kazda usluge oddzielnie i tak wola ,a z firmami nie chcą mieć doczynienia .bo umowa jest tak skonstruowana żeby najlepiej po grobowe deski nie było możliwości rozwiązania .jedziesz do jednej osoby i masz płacone za jedna a osob towarzyszących 1 lub dwie i trzeba za frre oprzatac a firma dodatku nie chce dac .
pozdrawiam
5
najważniejsze 2016-08-08 19:22:02
@gość no wiesz, jeśli ktoś jest w stanie sobie sam zapewnić zatrudnienie to może i tak, ale InterKadra przynajmniej pracę zapewnia i nie trzeba się martwić. I nie jest na czarno.
1
małgoś 2016-08-11 18:16:44
nie warto
2
iza 2016-08-11 19:28:39
Ale za to masz legalną umowę i jako takie zakwaterowanie @gość nie jedziesz w ciemno
1
Alina 2016-08-12 08:23:20
Na przedłużanie pobytu w nieskończoność nie mogę sobie pozwolić.Mam terminy wizyt u lekarzy z moja niepełnosprawną córką na które czekam kilka miesięcy. Tak więc praca w tej firmie nie dla mnie. Jeśli mam umowę od do, do zjeżdżam w ostatnim dniu. Wprawdzie mam zawsze 3 dni w rezerwie ale jak nie można się dodzwonić to za duże ryzyko dla mnie. Poza tym mam obecnie 1250 euro wiec zmieniac firmę nie ma sensu.
2
eek 2016-08-12 08:52:58
Hej, a w Gliwicach wciąż szukają promotora? Dobre jest to, że można liczyć na dość niezłe zarobki tutaj.
Solid 2016-08-21 12:58:39
Norwegia lakiernik,byl ktos?
Da się pracować,zyc?
groszek7 2016-08-21 13:06:39
no właśnie, tyle krajów... ciekawe z którego najlepiej się finansowo wyjazdu u nich opłaca skorzystać, ale widzę że i na polskie zatrudnienie się u nich można dostać
Tomasz 2016-09-05 18:06:06
@ Solid jeśli chodzi o norwegie to mają trochę ofert ale na swoim doświadczeniu śmiem twierdzić, że ogłoszenia są wystawiane na zapas. Pojawiło się ogłoszenie na mechanika w Norwegii. Złożyłem cv, mam sporo doświadczenia, kilka lat w uk i non stop przy mechanice. Zadzwonił do mnie pan, przedstawił ofertę, mówi ze cv jest w porządku, pogadalismy po angielsku, powiedział ze jest ok. Wysłał mi email, przesłałem wymagane dokumenty i co? I nic. I cisza. Tydzień, drugi, trzeci, czwarty....
Wiec stwierdziłem, że ktoś jest mało poważny bo zawraca sie ludziom głowę, robi wstępne rekrutację, obiecuję się ze za dwa, trzy dni ktoś się skontaktuje a tak naprawdę nic sie nie dzieje. No i jeszcze pytanie w jakim czasie mogę wyjechać. Mówię, że dwa, trzy tygodnie max- a no to super bo zależy nam na czasie. Zasadniczo mam to gdzieś, bo na brak pracy nie narzekam bo w Polsce dzięki temu że większość fachowców wyjechała to dobry mechanik zawsze ma co robić, ale pisze to dla tych, którzy po takiej rozmowie telefonicznej juz układają sobie plany i szykują się do wyjazdu a może to nastąpić za miesiąc, dwa, albo wcale.
1
wertyui 2016-09-05 18:16:05
widze ze glownie oni wstawiają te oferty pracy do Francji super można przy okazji tez pozwiedzać sobie
InterKadra 2016-09-13 15:13:03
Panie Tomaszu,

bardzo nam przykro, że spotkała Pana taki zawód, jednak faktycznie, procedura nie przewiduje, że każda rekrutowana osoba zostanie poinformowana o wynikach rekrutacji. Niestety, taka praktyka jest powszechnie stosowana przez firmy zajmujące się pośrednictwem pracy. Rozumiemy, że nie jest to dogodna procedura. Na razie jedyne co możemy doradzić, to pytać o datę zakończenia rekrutacji, tak by przewidzieć czy można się jeszcze spodziewać telefonu, czy temat został zamknięty. Można też prosić o numer kontaktowy, by samemu zadzwonić w celu uzyskania interesujących informacji.

Serdecznie pozdrawiamy,
Zespół InterKadra
3r 2016-09-13 15:35:13
oj tak praca we Francji to by było cos :) tylko jesem cirkaw czy jakos bardzo dodbrze trzeba francuski znac
dodusia 2016-09-18 20:53:12
Witam.Przymierzam się dopiero do wyjazdu i chcę się wcześniej zorientować. Natomiast niektóre wpisy mnie załamują, Sprawa jest prosta jadę raz sprawdzam jak jest i jeśli mi to nie pasuje to zmieniam firmę albo wykonywaną pracę. Dziwi mnie fakt że wiele osób pisze ,że jeździ od kilku lat i narzeka na traktowanie , wynagrodzenie itd.I dalej jeździ?! Coś mi tu nie gra. Po za tym w Polsce też można pracować za 1800 brutto a i nie koniecznie pracodawcy odnoszą się z szacunkiem do ludzi którzy na nich zarabiają.
ślimaczek 2016-09-18 20:56:35
3r ale to zależy jednak w dużej mierze na jakie stanowisko konkretnie chcesz do nich jechać pracować do tej Francji - już nawet pracownik budowlany musi być komunikatywny jeśli chodzi o język francuski u nich
Pracownik 2016-09-26 20:17:49
Jednym słowem wyzysk ludzi za 900 zł miesięcznie nawet takiej firmy nie stać na najniższą krajową. Żal i wstyd że taka firma funkcjonuje
1
das 2016-09-26 21:23:04
zazwyczaj jezeli, aplikujesz do agencji pracy to musisz liczyc sie z tym, ze wiekszosc ofert pracy na rozne stanwosika bedzie wymagało znajomosci jezykow obcych, nie ma w tym nic dziwnego, skoro wysylaja ludzi za granice musisz wykazac sie chociazby umiejetnoscia komunikacji
Zostaw swoją opinię o InterKadra Sp. z o. o - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InterKadra Sp. z o. o