logo InterKadra Sp. z o. o

InterKadra Sp. z o. o

Kraków

Opinie o InterKadra Sp. z o. o

erf 2016-06-18 12:33:08
bo pewnie tam pracowała :D chociaz nie wiaodmo jak to jest na inynch stanowsikach..mnie interesuej u nich praca jako lakiernik samochodowy chodzi o lakierowanie lakierem wodnym, wykonywanie podkładu przed malowaniem, przygotowywanie lakieru, odtłuszczanie blachy
jola 2016-06-18 18:56:11
a ja siedzę w czarnej dupie za tysiąc euro z psychiczną babką i sama wyląduję w psychiatryku
2
bmn 2016-06-18 21:09:29
@jola to czemu nie spróbujesz znaleźć czegos innego? bo faktycznie jak ktos TAKI stoi nad głową to nie wesoło
1
InterKadra 2016-06-20 10:54:07
Dzień dobry,

o co dokładnie chciałby Pan zapytać? Czy i my możemy pomóc?

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
sara 2016-06-20 11:33:12
moim zdaniem tu jest bardzo dobra oferta pracy jako Kasjer w bistro na terenie marketu wielkopowierzchniowego, bo można zarobić na premie zawsze no i też to jest taki dodatek do wypłaty tak naprawde...
Lila 2016-06-21 20:29:38
Witam serdecznie
Proszę o informację dlaczego InterKadra proponuję min 900 euro netto wynagrodzenia skoro zgodnie z dyrektywami UE osoba wyjeżdżają do Niemiec powinna zarobić min 1438 euro brutto co w przeliczeniu daje zdecydowanie wyższe wynagrodzenie- w najgorszym przypadku jest to 1150 euro netto.
Opiekunka zgodnie z dyrektywami powinna zarobić 10 euro na godzinne.
Co robicie z resztą wynagrodzenia?
Nie czekam na odp że opiekunki zarabiają od 900 euro bo wiemy że większość taka pensje otrzymuje a nawet jeśli nie ... to jak omijanie procedury, że Wasz pracownik zarabia poniżej 1438 euro brutto?????
7
qwert 2016-06-21 20:49:07
dobra jest tez oferta pracy jako ekspedytor materialowy w Bielsko Białej oferuja umowę o pracę tymczasową na pełny etat za pośrednictwem APT Interkadra oraz pracę w międzynarodowym środowisku i miłej atmosferze
Mhm 2016-06-23 19:05:49
Witam! wie ktoś z was ile płacą za wykładanie towaru lub jako kasjer-sprzedawca w Krakowie?
das 2016-06-23 19:17:36
Mhm' ja tez byłbym ciekaw i zainteresowany jednka chyba dowiedziec sie tam mozna dopiero wtedy jak pojdziesz na rozmowe kwalifikacyjna i wtedy sie dowiesz, jako agencja moze ok 13 zł placa za godzinę, tak mysle
dcfv 2016-06-24 18:04:21
hej widze ze maja na chwile obecna na prawde sporo tych foert pracy..szukaja na przyklad sprzedawcy i widzialem ze oferuja tutaj do 14,30 zł brutto/ h
Eva 2016-06-25 12:39:46
Ja nie slyszała ob etam.
miriam 2016-06-25 12:42:45
np właśnie... jest kwestia tego "do"". ale już lepiej iść w takim razie na kasjera na bielanach wrocławskich bo nie ma w ofercie "do" a stawka rzekomo ma być 15,50 zł brutto/h więc już moim zdaniem znacznie korzystniej możesz na tym wypaść jako pacownik
grosik 2016-06-27 12:28:24
ja to się na opiekunkę nie pcha, wolę pracę w Polsce i za dobą kasą dtego pewnie u was wezmę robotę przy ladach w CH Magnolia - jak płacicie za godzinę 14,50 to jak mnie mnie zatrudnienie jest w sam raz
lili 2016-06-29 08:26:15
Dlaczego tym razem Inter kadra nie odpowiada ??? Pytanie jest niewygodne???
Liv 2016-06-29 08:46:35
Przerabialam to. Moj jezyk jest b.dobry.
Nie ma możliwości aby firma na ta chwile proponowana niższa stawkę niż 1438 brutto tj. ok 1200 netto.
Firma owszem proponuje więcej przy dobrej znajomości ale właśnie 1200 netto??? Gdzie tu logika !!! Skoro są dyrektywy polsko-niemieckie i JASNO MÓWIĄ jak MUSI BYĆ STAWKA MINIMALNA!!! Dlaczego istnieją firmy które omijają przepisy??? Skoro firma dziala legalnie musi poddać się wszystkim przepisom. Zapewniam drogie Panie że rodziny podopiecznych muszą płacić min 10 euro za godzine naszej pracy i jest to liczone z godnie z polskim kodeksem pracy a opiekunce proponują 800 euro- podkreślam ponownie - nie może paść propozycja w obecnym czasie poniżej 1438 euro brutto.
InterKadra 2016-06-29 10:58:04
Szanowna Pani,

udzieliliśmy odpowiedzi dwa dni temu, ale faktycznie nie widać jej w systemie. Być może z powodu wprowadzania zmian na serwisie... Poniżej jeszcze raz zamieszamy naszą odpowiedź.

Wszystkie Opiekunki pracujące dla InterKadry mają na umowie kwotę 1360 EUR brutto. Według ustawy o płacy minimalnej, aktualnie obowiązująca stawka w Niemczech za godzinę wynosi 8,50 EUR brutto. Jeśli tę kwotę 8,50 brutto pomnożymy przez liczbę godzin 160 daje nam kwotę 1360 EUR brutto. Opiekunki ze słabszą znajomością języka mają potrącaną od wynagrodzenia brutto opłatę za udostępnienie platformy e-lerningowej, dzięki której mogą podwyższać swoje kompetencje.

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
wertyui 2016-06-29 15:19:31
a ja widze ze jest tez od nich oferta na stanowisko pomocnika operatora maszyn w Łodzi no i tutaj napisali ze mozna zarobic min 2400 zł / miesiecznie..
lili 2016-06-30 06:49:01
W jaki sposób opiekunka podwyższa swoje kompetencje - ucząc się języka? Co to za wymysł i omijanie prawa powracający wynagrodzenie? Opiekunka opiekuje się starszymi osobami to jest priorytet a nie ma czasu na naukę tym bardziej że wymagacie komunikatywnego języka zanim zostanie podpisana umowa.
Co więcej jeśli dobrze pamiętam to koszt kursu językowego przygotowujące do pracy w Niemczech to koszt ok 400 pln w Państwa firmie i chodzi się na niego zanim zostanie podpisana umowa. Macie również kurs ogólnodostępny na stronie Inter kadry -darmowy!
Nie rozumiem nadal jak można przymuszac do korzystania z platformy - drogiej platformy online?!
Skoro nawet proponujecie 1360 a nie 1480 to i tak kwota netto wychodzi ok 1050 euro ... czyli kurs online kosztuje ponad 200 euro netto??? Bardzo drogo... łatwiej zrobic kurs w niemieckiej szkole...
Proszę potwierdzić kwotę minimalną brutto - stawka się zmieniła, przynajmniej ja otrzymałam aneks do umowy w firmie konkurencyjnej właśnie z tego powodu.
Reasumujac: czy opiekunka może nie wyrazić zgody na "douczanie się języka" drogą online ???
Wtedy cale wynagrodzenie trafia na konto opiekunki.

Gratuluję jednak Interkadro kreatywności :D

Korzystając jednak z przysłowia : Polak potrafi!
Szkoda tylko że zarabia na naiwności i nieświadomości ludzkiej tylko po to aby się dorobić.

Oczywiście zależy nam wszystkim aby opiekunki były perfekcyjnie przygotowane do swojej roli - uczmy się zatem języków z InterKadra online już za jedyne 250 euro netto ☑⁉
1
Izabella 2016-06-30 08:30:02
Jak dla mnie to jest jasne @lili i raczej firma w niczym nie kręci napisali, że oferują najniższą krajową a opiekunki słabiej znające język mają potrącane za korzystanie z platformy. Dla mnie to jest jasne nie znasz języka to musisz ponieść konsekwencje, tak w ogóle to i tak wystarczający wstyd, że ktoś jedzie i nie mówi w danym języku
małgoś 2016-06-30 10:16:31
popieram wpis Lili, jeżdżę ponad 4 lata, obecnie zabrano mi 50 euro, więc stawkę mam niższą, poprosiłam o wyjaśnienie, otrzymałam bardzo pokrętną odpowiedź, która niczego mi nie wyjaśniła, języka uczyłam się w ogólniaku 4 lata, obecnie język nie stanowi dla mnie problemu ale dalej wg agencji dalej mam komunikatywny, bo na weryfikacji językowej, przez telefon oczywiście, zadawano mi pytania pod kątem komunikativ, żeby nie podnieść stawki, Lili ma rację, każda opiekunka powinna wyrazić zgodę na korzystanie z platformy językowej, a jeśli wysyłają takie, które nie znają języka, to świadczy tylko o tym, że pracownice agencji idą na ilość, nie na jakość, szlag mnie trafia jak przyjeżdża tłumok ze wsi z innej agencji, który zna parę słów po niemiecku i ma stawkę 1500 euro za dwóch dziadków na chodzie
1
k 2016-06-30 10:25:32
a jako kucharz u was to zarobię z 15 netto za godzinę?
lili 2016-07-05 18:12:36
Opiekunka musi na to wyrazić zgodę - robi się to jednak automatycznie. Dlaczego są wysyłane opiekunki bez znajomości języka??? To logiczne???

Kwota potrącenia jest natomiast każdej opiekunce nawet tej że znajomością dobra języka- Inter zawsze coś wymysli aby pobrać opłatę i pomniejszyc wynagrodzenie ...
igor 2016-07-05 19:30:16
Hej. Rekrutował się ktoś na audytora regionalnego? Widzę, że sporo pojawiło się ofert pracy dla chętnych osób, ja myślę o aplikacji z Poznania. Ktoś wie, jakie są warunki?
on 2016-07-07 18:48:34
Witam...ja wyjechałem do Francji i nie narzekam, zarobki ok a wyplata przed czasem, pozdrawiam mile panie...
arek 2016-07-07 19:28:18
@on a co robisz dokładnie w tej Francji? Rekrutacji jest sporo, więc pewnie różnie to wygląda? :) Najnowsza rekrutacja właśnie do Francji bardzo mnie zainteresowała, a chodzi o pracę operatora wytłaczarki do produkcji folii. Ktoś może wie, czy jest ciężko?
Magda 2016-07-11 12:22:51
Kompetencje językowe można podnosić w różny sposób, niekoniecznie korzystając z udostępnianej przez InterKadrę ODPŁATNIE platformy językowej. Po przeczytaniu załączników do nowej umowy obowiązującej od 01.05.2016 r. nietrudno zrozumieć, że firmie nie chodzi o to, by świadczeniobiorca korzystał z tej platformy, ale tylko o to, by potrącić pieniądze z jego wynagrodzenia. Tak pięknie namieszali w tej umowie, że na papierze żaden kontroler się do nich nie przyczepi, a pracownikowi zamykają usta mówiąc, że i tak na rękę zarobi tyle, co w umowie. ( To niby świadczeniodawca płaci za korzystanie z platformy, ale tylko po to, aby następnie potrącić sobie ten wydatek z wynagrodzenia świadczeniobiorcy). Pracownik nie odczuje tego w kieszeni, a przepisy o stawce minimalnej pewnie będą na papierze zachowane. Spryciarze...
1
xoxo 2016-07-11 12:51:09
WIecie jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać?
małgoś 2016-07-11 17:14:35
ja bym powiedziała Magda, kanciarze, szkoda, że to wszystko dzieje się kosztem ludzi, którzy niejednokrotnie bardzo ciężko pracują i jeszcze te 160 godzin pracy... a reszta to wolontariat? bez komenta...
1
iza 2016-07-11 17:20:13
W każdym ogłoszeniu piszą @małgoś, że dają umowę o pracę więc nadgodziny też powinny w niej być, o jakim wolontariacie piszesz
m 2016-07-12 08:38:03
cyt wpis inter: " aktualnie obowiązująca stawka w Niemczech za godzinę wynosi 8,50 EUR brutto. Jeśli tę kwotę 8,50 brutto pomnożymy przez liczbę godzin 160 daje nam kwotę 1360 EUR", która opiekunka pracuje 160h mc, nie znam takiej, znam takie co harują od 6 rano do nocy, świątek piątek, często gęsto w nocy, więc skoro firma deklaruje wynagrodzenie za 160h mc, reszta harówy to wolontariat...?
pan kazimierz 2016-07-12 09:00:25
a w takim razie co z Francją jak córka się zdecyduje na wyjazd? bo ona chyba na rzeźnika z nimi jedzie - no ona się dwa razy zastanawiać nie będzie jak może mieć zatrudnienie bezpośrednio u francuskiego pracodawcy tylko czy pomagają z załatwieniem foormalności?
InterKadra 2016-07-13 11:25:36
Drodzy Państwo,

liczba godzin wpisana na umowie jest uśredniona, w jeden dzień opiekunka może wykonywać zlecenie przez 10 godzin, ale już w następny może być to tylko 5 godzin. Cały czas pracy liczony jest do wynagrodzenia, w razie wątpliwości co do jego wysokości prosimy o kontakt: reklamacje@interkadra.pl.

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
InterKadra 2016-07-13 11:30:47
Drogie Panie,

według naszej procedury, każda opiekuna nie wykazująca odpowiedniej znajomości języka zobowiązana jest do korepetycji za pośrednictwem naszej platformy. Informacja o tym przedstawiana jest każdej kandydatce, a zgoda na obowiązujące warunki pracy jest dobrowolna.

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
Magda 2016-07-13 12:15:33
W takim razie może odezwie się opiekunka zatrudniona przez waszą firmę, która ma na tyle dobre umiejętności językowe, że nie musi płacić haraczu za platformę językową. Jest taka chociaż jedna? ,,Drogie panie" nie są tak naiwne, jak się InterKadrze wydaje. Trzeba by się dowiedzieć, kto zarabia na Platformie Językowej i ile to przynosi dochodu... Kombinujecie na potęgę i jest to aż nadto widoczne.
Izabella 2016-07-13 12:53:17
Nie rozumiem @Magda, przecież jak dla mnie to jasno zostało to wyjaśnione, że platforma jest dobrowolna i popisuje się na nią zgodę więc nie wiem o jakich kombinacjach mówisz
Magda 2016-07-13 13:10:37
Przeczytaj uważnie post firmy. Czy na pewno mowa w nim, że zgoda na platformę językową jest dobrowolna, czy też zgoda na warunki pracy jest dobrowolna? Co można rozumieć tak, że nikt nie jest zmuszony u nas pracować, a jeśli się decyduje, to w pakiecie ma obowiązek opłacania platformy językowej. Tak wynika zresztą z rozmowy telefonicznej z panią menadżer InterKadry, do której zadzwoniłam w tej sprawie. Nie mogę nie podpisać zgody na platformę, choć niby zgoda jest dobrowolna. Trzeba pomyśleć o zmianie firmy. Jest ich teraz bardzo wiele.
InterKadra 2016-07-13 13:44:31
Pani Magdo,

jest dane nie są objęte wymogiem tajności, postaramy się wskazać % opiekunek nie korzystających z platformy. Naprawdę nie zobowiązujemy do niej pań, kiedy nie jest to konieczne dla podnoszenia świadczonych we współpracy usług.

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
InterKadra 2016-07-13 13:48:04
Pani Izabello,

niestety nie do końca dobrze zostały zrozumiane nasze słowa - dobrowolna jest zgoda na pracę, czyli podpisanie umowy, której częścią jest informacja o obligatoryjnym kursie języka - za pośrednictwem platformy - w razie gdy kompetencje językowe opiekunki nie są wystarczające. Korzystanie z platformy jest w takich wypadkach obowiązkowe.

Serdecznie pozdrawiamy,
Zespół InterKadra
m 2016-07-13 13:49:16
dostajecie do wypełnienia ankiety{?} razem z gotowym wzorem co należy odhaczyć, że prowadzicie jakieś akcje promocyjne itd, nie kumam tego, wg mnie to też jest odwalanie roboty za kogoś i ktoś na tym zarabia{?}
InterKadra 2016-07-13 13:52:00
Pani Magdo,

ma Pani rację w kwestii interpretacji naszego wpisu. Platforma jest obowiązkowa w razie niewystarczającej znajomości języka. Dobrowolna zgoda dotyczy zgody na określone w umowie warunki pracy.

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
dasia 2016-07-13 16:13:16
a jak zwryfikować tą niedostateczna umiejetnosc jezyka? bo powiem, ze nie wchodzilam na wasza strone i nie wiem jak to dziala, czy wypelniam test po ktorym otrzymuje wynik? i na tej podstawie weryfikuja panstwo moj poziom? jak to wszystko wyglada? chcialabym wiedziec
InterKadra 2016-07-14 12:21:50
Drogie Panie,

rozmowa wstępna dotycząca weryfikacji języka prowadzona jest już przy pierwszym kontakcie, w postaci rozmowy telefonicznej. Później kompetencje językowe potwierdzane są na spotkaniu face to face.

Serdecznie pozdrawiamy,
Zespół InterKadra
InterKadra 2016-07-14 12:27:34
Pani Magdo,

z platformy korzysta obecnie około 50% opiekunek. Mamy nadzieję, że ta informacja nieco Panie uspokoi, naprawdę nie wszystkie panie muszą z niej korzystać.

Życzymy dobrego dnia,
Zespół InterKadra
ro 2016-07-14 12:57:38
muszę przyznać że państwa oferty pracy wyglądają całkiem atrakcyjnie w internecie, tylko na niektórych stanowiskach pewnie każdemu pasuje praca odponiedziałku do soboty w godzinach 8:00-21:00
InterKadra 2016-07-15 12:46:49
Dzień dobry,

w takich ogłoszeniach chodzi o elastyczne godziny pracy, czyli pracownik sam określa swoją dyspozycyjność, może pracować np. po 4 godziny kilka dni w tygodniu.

Serdecznie pozdrawiamy,
Zespół InterKadra
ola 2016-07-15 12:49:30
to znakomite rozwiązania we takim razie dla osób które mają dodatkowe zajęcia albo studiują. zastanawiam się czy jakbym zatrudniła się u panstwa na stanowisku Operator wytłaczarki do produkcji folii we Francji to czy również obowiązywałby mnie taki system pracy
InterKadra 2016-07-15 13:41:05
Pani Olu,

czas pracy zależny jest od konkretnej oferty, dlatego prosimy sprawdzić tę informację dla konkretnego ogłoszenia. Mamy nadzieję, że znajdzie Pani satysfakcjonującą ofertę pracy.

Serdecznie pozdrawiamy,
Zespół InterKadra
Wan 2016-07-15 14:29:42
Kasjer/ ka Sprzedawca weekendy Drogowców Częstochowa potrzebny od zaraz, czy jest tutaj ktoś z Częstochowy i szuka pracy za dobrą stawkę czy nikogo nie ma aktualnie?
Iwa 2016-07-21 14:25:27
Witam, pracuję w Interkadra 2 lata, nie mam potrącane za platformę językową. Nie zostało mi też zaproponowane korzystanie z niej ze wzgl. na komunikatywną znajomość języka i opnie klientów niemieckich, tak myślę. Pensja wpływa w całości, tak jak była uzgodniona, przeliczam każdego miesiąca.
gość 2016-07-21 14:35:59
Ciekawe, że taki sprzedawca kasjer we Wrocławiu może liczyć na stawki około 15zł/h. To w sumie dość nieźle jak na takie stanowisko, ale wiadomo czy oprócz tego dorzucają jeszcze jakieś benefity socjalne do podstawy? Z góry dziękuję za szybką odpowiedź
Zostaw swoją opinię o InterKadra Sp. z o. o - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InterKadra Sp. z o. o