Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo InterKadra Sp. z o. o

Opinie o InterKadra Sp. z o. o

Pracowałeś w firmie InterKadra Sp. z o. o i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Jro - 2016-04-01 21:48:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To będzie moja praca u nich, i trochę się cykam nie ukrywam. No i jeszcze pierwszy raz za granice... Czy będzie ktoś tak miły i powie czy jest zadowolony z nich i z zarobków jakie proponują. Dzięki
zdjecie uzytkownika
gosc - 2016-04-02 10:40:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jro - 2016-04-01 21:48:43]:
Czytasz , wiec odpowiedz sobie sama na to pytanie ,wszystko zależy do kogo trafisz , ja za pierwszym razem trafiłam zle , i o dziadkach mogę to powiedzieć ,a o corce to wręcz szkoda gadac, typowy hitlerowiec , za żadne pieniądze bym tam już nie wrocila zle pobyt tam wplywal na moja psychikę . Teraz mam dobrze jestem 9 msc u tej samej ososby , ale mysle zawinąć zagle i zmienić cos na lepsze , nie można być zbyt długo w tym samym miejscu i u tej samej ososby , trzeba zmieniac otoczenie ludzi , myslec o sobie a nie starych ludziach
zdjecie uzytkownika
man - 2016-04-03 21:52:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że można spodziewać niezłuch zarobków, więcej niż ta przeciętna krajowa, bo jest jeszcze szansa na odpowiednie benefity czy socjale w tym zakresie.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2016-04-07 15:25:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Coz taka cisza, nikt nie wie co dalej i na to odpisac ?
zdjecie uzytkownika
InterKadra - 2016-04-08 08:21:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2016-04-07 15:25:12]:
Dzień dobry,

wymienione zostały poglądy i chyba każdy uzyskał interesujące go informacje. Jako InterKadra szanujemy rozmowy między użytkownikami. Pytani, zabieramy głos. Jeśli Pani?Pan ma jakieś pytania, służymy pomocą.

Serdecznie pozdrawiamy,
Zespół InterKadra
zdjecie uzytkownika
el-and - 2016-04-08 16:25:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, a jaj wyglądała premia za świeta wielkanocne?
zdjecie uzytkownika
gosc - 2016-04-08 16:50:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety tylko , 70 euro za dwa dni swiat spędzonych po za domem. Interkadra obiecywala za swieta dodatkowo plus 150 procent ,ale jak się okazało już dawno to zabrala ponad rok temu !!!
zdjecie uzytkownika
el-and - 2016-04-08 17:09:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2016-04-08 16:50:43]:
No to bez szału. A faktura pewnie 300 € wyższa niż normalnie, w wielu landach Karfreitag to też święto! I dzięki za post:-).
zdjecie uzytkownika
zawiedziona - 2016-04-09 09:19:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WITAM , W PONIEDZIALEK MIALAM PODPISAC UMOWE W TEJ FIRMIE W POZNANIU NA ZWIERZYNIECKIEJ , ALE ZACZYNAM SIE ZASTANAWIAC SKORO SA PROBLEMY Z WYPLATAMI
zdjecie uzytkownika
gosc - 2016-04-09 12:55:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poznalam dziewczyny ,które w mojej okolicy pracują na czarno jako opiekunki, zarabiają 1500-1600 na reke wyplata co tydzień za dojazd plus 150 euro extra za Boze Narodzenie plus 300 euro za Wielkanoc 200. zmiana co 6 tygodni. Już ustawiam sobie kontakty i tez mam zamiar tak pracować ,bo nie ma co siedzieć w takim bagnie .szkoda czasu i wyzysku finansowego .
zdjecie uzytkownika
InterKadra - 2016-04-11 11:42:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2016-04-09 12:55:59]:
Szanowni Państwo,

przypominamy, że praca "na czarno" jest nielegalna. Oczywiście każdy ma prawo wyboru... Chcielibyśmy jednak przypomnieć, jakie zagrożenia czekają na osoby decydujące się na taką formę zatrudnienia:
- brak ochrony prawnej w przypadku wykorzystywania przez pracodawcę;
- brak ubezpieczenia rentalnego;
- brak ubezpieczenia chorobowego;
- brak ubezpieczenia wypadkowego;
- brak ubezpieczenia emerytalnego;
- brak możliwości wystąpienia z roszczeniami w przypadku utraty zdrowia w pracy;
- brak możliwości wyegzekwowania wynagrodzenia;
- brak okresów wypowiedzenia umowy o pracę;
- brak ochrony czasu pracy;
- brak opieki ze strony państwa w przypadku utraty pracy;
- niemożność korzystania z przywilejów pracowniczych takich jak np. chorobowe;
- nakładanie przez pracodawcę w dowolny sposób dodatkowych obowiązków;
- niemożność uzyskania referencji dla następnych pracodawców;
- kary, grzywny, mandaty pieniężne;
- relegowanie z terenu obcego państwa;
- oskarżenie karne o spowodowanie śmierci bądź kalectwa podopiecznego;
- odpowiedzialność cywilna za wyrządzone szkody;
- w razie śmierci za granicą koszty sprowadzenia zwłok obciążają rodzinę w Polsce.
Źródło: sao.org.pl

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
zdjecie uzytkownika
gosc - 2016-04-11 15:29:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiście ,ze zgadzam się z tym ,ale nie wszystkim. Jak na razie to mój kontrak -umowa zlecenie jest tak napisany ,ze mam pracować codziennie 8 h , a tygodniowo 40 ,to wychodzi ze soboty i niedziele mam wolne !!!!!!!! i miesięcznie nie więcej noz 160 h . Pracuje na okraglo nie mam zadnej chwili wolnej dla siebie -pauzy . Natomiast w umowie niemieckiej ,jest napisane ,ze mam prawo do jednego dnia wolnego w miesiącu ,to co mam zrobić z podopiecznym skoro wykorzystam go wyjezdzajac na ten jeden caly dzień ?? co z nim zrobić jak sam nie jest sobie nic zrobić .Jest to sciema i niestety wiezienie . Pracujac prywatnie ustalam wszystko na początku i o 2 h pauzy po południu .Pensja tez jest do uzgodnienia i wyplaty co tydzień .Owszem zdazaja się sytuacje ,o których napisano wyżej ,ale nie slyszalam jeszcze ,żeby były codziennascia . Sa takie ososby ,które jak firmy posrednicza w organizowaniu pracy dla opiekunek i odwrotnie ,bo niestety rodziny wola wspolpracowac wlasnie z takimi niż firmami, gdzie musza placic kolosalne kwoty. A niestety bylam oddelegowana przez Interkadre i rodzina traktowala mnie jak psa , bo uwazaja ,ze jak już polka i do opieki to można po niej jezdzic ...co do ubezpieczeń to można sobie samemu wykupić wy niestety swoim opiekunka nie fundujecie ubezpieczenia w opcji full tylko minimalne. jestem bardzo ciekawa czy jeśli zdarzyłby się taki przypadek o których mowa wyżej to jakby to zadzialalo wlacznie ze sprowadzeniem zwlok ??
zdjecie uzytkownika
jola - 2016-04-12 01:02:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeżdżę z nimi 3 lata, ostatnio 3-mce z pieprzniętą babką, której wydawało się, że jestem jej psem, wredna, złośliwa, awanturnica, zero wolnego czasu, syn sknera dawał 50 euro co tydzień na jedzenie, chemię i środki czystości, chodziłam głodna bo babka dużo jadła, zero tv, radia, bo chciała mieć spokój, musiałam warować przy niej jak pies, bo dostawała świra, za święta dostałam 70 euro, teraz znam język na tyle, że mogę szukać pracy prywatnie, nikt nie będzie mnie wykorzystywał
zdjecie uzytkownika
gosc - 2016-04-12 09:48:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jola - 2016-04-12 01:02:02]:
Popieram to co piszesz , firma nas wykorzystuje na maxxa i zero cieplego słowa ,a jeśli jakies się wymsknie to przez zacisniete żeby . Wazne ,ze glupia opiekunka przyjela zlecenie i pojechala i jakos tam będzie -wytrzyma , ale czasem niestety nie da się ,zglosic do firmy po co my się nie liczymy dla nich -to rodzina jest najwazniejsza ,bo placi i przedstawi na tyle argumenty na swoja strone a nie zwykla sluzaca .
zdjecie uzytkownika
InterKadra - 2016-04-12 14:08:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2016-04-11 15:29:42]:
Szanowna Pani,

weryfikujemy kwestie dotyczące Pani zapytania. Niebawem udzielimy merytorycznej odpowiedzi.

Życzymy dobrego dnia,
Zespół InterKadra
zdjecie uzytkownika
InterKadra - 2016-04-12 14:13:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2016-04-12 09:48:01]:
Drogie Panie,

bardzo nam przykro, że czasami zdarzają się takie sytuacje.. Wiemy, że nie każdy potrafi docenić pracę bliźniego. W trudnych relacjach można zgłosić przypadek i w uzasadnionych przypadkach umowa z daną rodziną zostanie rozwiązana.

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
zdjecie uzytkownika
gosc - 2016-04-12 14:34:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [InterKadra - 2016-04-12 14:13:45]:
Szanowna Interkadro,
To bardzo ladne co Pani pisze,ale miałam taki przypadek ,ze tylko dzięki mojej podopiecznej starszej Pani nie wyleciałam w ciągu tygodnia ,bo corka mnie wręcz nie znosila i dzialalam jej na nerwy , Teraz jest tam moja kolezanka i ma ten sam problem ,ale pojechala tam na krotki czas wiec da rade . Mnie nie znosila za to ,ze ladniejsza od niej ,ze mlodsza itp. itd. a obowiązki swoje wykonywałam perfekcyjnie . Szkopy to podly narod zadufany w sobie ,oszczędny do szpiku kosci i mściwy typowy Hitler
zdjecie uzytkownika
InterKadra - 2016-04-12 15:45:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2016-04-12 14:34:52]:
Szanowna Pani,

staramy się to zrozumieć. Oczywiście to nie my jesteśmy tam na miejscu, więc wszelkie odczucia mierzone są tylko miernikiem empatii. Takie sytuacje z pewnością mają miejsce. Ludzie są różnie... Źle, że tak się dzieje, ale niestety prewencyjnie nie wiele możemy zrobić. Czasami niestety trzeba zacisnąć zęby, być mądrzejszym, przetrwać. Mamy nadzieję, że takie fora pomagają choć trochę. Pozwalają na dyskusje z osobami, które rozumieją, bo borykają się z podobnymi problemami. Wsparcie, zwłaszcza w pracy za granicą, jest bardzo ważne.

Serdecznie pozdrawiamy,
Zespół InterKadra
zdjecie uzytkownika
jola - 2016-04-12 16:49:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [InterKadra - 2016-04-12 15:45:14]:
tak, tak, oczywiście przetrwać, tylko jakim kosztem i kogo to obchodzi? możecie sobie drogie panie z Interkadry pisać te pierdoły przez pryzmat biurka z kawą i ciastkami, a dodzwonić się do was to już graniczy z cudem, jesteśmy wykorzystywane, słabo opłacane i nikogo nie interesujemy, liczy się niemiecki klient, no i kasa oczywiście, dla firmy, odwalamy najgorszą robotę, pracujemy na was za dziadowskie wynagrodzenie
zdjecie uzytkownika
gosc - 2016-04-13 10:11:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jola - 2016-04-12 16:49:54]:
popieram ten wpis , i one dobrze o tym wiedza , nawet jak zadzwonisz z reklamacja to jest slowo polskie przeciwko niemieckiemu , nam się nie uwierzy , bo stwierdza ze jesteśmy przewrażliwione na jakims punkcie . Ostatnio panienka chciała mi wcisnąć oferte na jakies zadupie , bez internetu i podstawowych rzeczy potrzebnych do zycia na dwa miechy !!!!!! ciekawe czy sama by w takie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] poszla ??
zdjecie uzytkownika
Szanowne Panie - 2016-04-13 13:11:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2016-04-13 10:11:54]:
Oczywiście jako InterKadra odpowiadamy wspólnie za wszystkie działania. Bardzo nam przykro, że dział komunikacji telefonicznej zawiódł Panie. Postaramy się usprawnić ten element.

Z poważaniem,
InterKadra
zdjecie uzytkownika
jola - 2016-04-14 09:26:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i jeszcze jedno, uzależnianie wysokości wynagrodzenia od znajomości języka, to tylko pretekst, żeby płacić nam jak najniższe stawki, owszem język jest ważny ale do głuchego dziadka nie jest potrzebna biegła znajomość języka, trzeba się dużo bardziej wysilić, żeby się z taką osobą porozumieć, wasi rezydenci w Niemczech nie kwapią się nawet do tego, żeby sprawdzić w jakie warunki wysyłacie opiekunkę, podajecie nieaktualne dane, przemilczacie istotne sprawy, byłam w paru miejscach ale nigdy nie było tak, jak w przedstawionej ofercie, zawsze było dużo gorzej i nigdy nie zdarzyło się, żeby ktoś z firmy zadzwonił i zapytał jak jest, znam osobę, która miała na tyle odwagi, że po tygodniu wróciła do Polski, głupia jakaś, było zacisnąć zęby i przetrwać...money, money i czy wy nie macie ofert z normalnego świata tylko z jakichś dziur gdzie ludzie żyją jak za króla Ćwieczka? i dlaczego jak macie dobrą opiekunkę, z której rodziny są zadowolone nie robicie kompletnie nic, żeby ją zatrzymać? i mogłabym tak pisać bez końca...
zdjecie uzytkownika
InterKadra - 2016-04-14 10:52:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jola - 2016-04-14 09:26:36]:
Szanowna Pani,

dziękujemy za wyrażenie opinii. Jak już nie raz podkreślaliśmy, każdy wpis weryfikujemy i bierzemy pod uwagę otrzymywane informacje, by na bazie takich zgłoszeń, podnosić jakość naszych usług. W kwestii Pani niezadowolenia możemy tylko doradzić złożenie oficjalnej reklamacji na adres: reklamacje@interkadra.pl. Taka procedura umożliwi indywidualne postępowanie...

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
zdjecie uzytkownika
jola - 2016-04-14 11:31:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [InterKadra - 2016-04-14 10:52:36]:
składanie reklamacji w Interkadrze, to jak pisanie na Berdyczów, amen
zdjecie uzytkownika
InterKadra - 2016-04-15 11:07:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jola - 2016-04-14 11:31:50]:
Szanowna Pani,

wnioskujemy z maila, że procedura Panią zawiodła. Mimo to, prosimy o ponowne złożenie reklamacji na adres: reklamacje@interkadra.pl. Bez szczegółowych danych trudno nam odnieść się merytorycznie do sprawy. Zapewniamy jednak, że system działa i poważnie traktujemy wszystkie zgłoszenia.

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
zdjecie uzytkownika
To prawda - 2016-04-15 21:29:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bylam od nich na jednym zleceniu zgadzam sie nie mozna bylo sie do nich dodzwonic nie bylo tel. z zapytaniem czy dojechalam itd...dzwonia do mnie ale ja nie mam zamiaru wyjezdzac z interkadry za olewanie opiekunek myslalam ze sie zmienilo na lepsze czyli w dalszym ciagu maja w d.....opiekunki
zdjecie uzytkownika
gosc - 2016-04-16 09:19:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [To prawda - 2016-04-15 21:29:47]:
Oczywiście , zgadzam się z Toba i tak jak one nie odbierają telefonow , my tez je będziemy olewac i nie odbierać , takich firm dziadowskich jest na peczki , ale sa tez takie co szanują opiekunki . W dalszym ciągu nie otrzymałam odpowiedzi jak się ma ubezpieczenie , o którym tak piszecie do tragedii i wlacznie do sprowadzenia zwlok ??? , bo jak na razie to wypisujecie wkolko to samo !!! a nic konkretnego
zdjecie uzytkownika
gość - 2016-04-16 13:52:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2016-04-16 09:19:06]:
to jest ubezpieczenie w sytuacji ratowania życia, tzn. jak przejedzie cię samochód to cię ratują i tyle
zdjecie uzytkownika
InterKadra - 2016-04-18 11:56:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2016-04-16 09:19:06]:
Szanowni Państwo,

w kwestii pytania o sprowadzenie zwłok do kraju możemy już udzielić stosownej odpowiedzi. Przepraszamy, że musieli Państwo czekać... Ubezpieczenie EKUZ nie przewiduje pokrycia kosztów takiego świadczenia. Opiekunki naszej agencji informowane są o możliwości wykupienia dodatkowego ubezpieczenia w Ergo Hestii. Szczegóły takiej umowy są szeroko omawiane przed podpisaniem kontraktu. To ubezpieczenie pokrywa koszt transportu ciała na wypadek tragedii. Zawiera się w nim też OC.

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
zdjecie uzytkownika
gosc - 2016-04-18 12:57:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [InterKadra - 2016-04-18 11:56:50]:
Niestety , ale przed podpisaniem kontraktu , nikt nawet pol slowkiem nie wspomniał o takowym ubezpieczeniu !!!!!, czyli moja karta EKUZ działa tak samo jak EKUZ , który wyrabiam przed wyjazdem na wakacje zagranice ?? do jednorazowej pomocy ?? to po co jakas pani wymądrza się na temat pracy na czarno i wspomina wypisując o ubezpieczeniu na wypadek śmierci i sprowadzenia zwlok. jestem zbulwersowana taka odpowiedzia i tym ,ze tak naprawdę jak cos by się wydarzyło to rodzina potrzebuje dużo kasy na taka sytuacje ......
zdjecie uzytkownika
gość - 2016-04-18 14:47:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem zbulwersowana odpowiedzią o ubezpieczeniu, ostatnio zajmowałam się babką, która zachorowała, szalał jakiś wirus, prawie wszyscy chorowali, niemiecki socjal przyjeżdżał do niej w maseczkach na twarzy, o mnie nie pomyślał nikt, babka przez dwa tygodnie kaszlała i smarkała na mnie, nabzdyczona bo znowu przysłali katoliczkę, syn powiedział, że kupi dla mnie maski ale nie kupił, no bo po co zwierzęciu maseczka, do agentury nie mogłam się dodzwonić, bo nikt nie odbierał telefonów, pora znaleźć sobie lepszą pracę
zdjecie uzytkownika
InterKadra - 2016-04-19 12:14:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2016-04-18 12:57:27]:
Szanowna Pani,

oba ubezpieczenia różnią się między sobą - EKUZ turystyczny nie umożliwia legalnej pracy za granica, a Pani karta tak. Kwestia dodatkowego ubezpieczenia została włączona przez naszą firmę od marca, w ramach podnoszenia standardu pośredniczenia w sprawach pracy. To m.in. takie fora są miejscem, z którego czerpiemy informacje o realiach i potrzebach naszych pracowników. Za tę komunikację bardzo Państwu dziękujemy.

Z poważaniem,
Zespół InterKadra

zdjecie uzytkownika
InterKadra - 2016-04-19 12:32:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2016-04-18 14:47:48]:
Szanowna Pani,

wciąż staramy się usprawnić nasz system telefoniczny, bo dalej otrzymujemy od Państwa informacje o jego wadliwym działaniu. W przypadku chęci zgłoszenia reklamacji, rekomendujemy drogę mailową: reklamacje@interkadra.pl.
Jeśli faktycznie zrezygnuje Pani z naszej współpracy, chcemy życzyć powodzenia na nowej drodze zawodowej. Na pewno nie chcieliśmy Pani zawieść. Wiemy, że praca opiekunki bywa bardzo wymagająca i często niestety nie jest łatwa.

Serdecznie pozdrawiamy,
Zespół InterKadra
zdjecie uzytkownika
jola - 2016-04-20 00:26:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co tu jest do usprawniania w systemie telefonicznym? wystarczy odebrać jak telefon dzwoni i na czym polega wasza ochrona czasu pracy opiekunki? na temat ubezpieczenia już wiem wszystko, to żadne ubezpieczenie
zdjecie uzytkownika
gosc - 2016-04-20 11:03:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To może laskawie Pniopisze o tym ubezpieczeniu , bo piszecie ze wspominacie przy popisaniu kontraktu , a tak naprawdę dopieo od marca jest .Z Ergo-Hestia mam doczynienia , ale che się dowiedzieć co wy- jako firma macie do zaoferowania . Kosty , misieczne i co to za opcja .
zdjecie uzytkownika
gosc - 2016-04-20 11:09:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to sa ubezpieczenia grupowe czy indywidualne ?
zdjecie uzytkownika
InterKadra - 2016-04-20 15:49:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2016-04-20 11:09:09]:
Szanowni Państwo,

ubezpieczenie EKUZ, które InterKadra zapewnia swoim opiekunkom, to ubezpieczenie indywidualne.

Życzymy dobrego popołudnia,
Zespół InterKadra
zdjecie uzytkownika
gosc - 2016-04-20 15:57:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pytalam o dodatkowe ubezpieczenie w Hestii, o których była mowa wcześniej ?
zdjecie uzytkownika
InterKadra - 2016-04-20 16:03:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2016-04-20 11:03:31]:
Szanowni Państwo,

prosimy o jeden dzień zwłoki. Jutro udzielimy odpowiedzi w tym temacie..

Dobrego dnia,
Zespół InterKadra
zdjecie uzytkownika
InterKadra - 2016-04-21 15:31:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2016-04-20 15:57:52]:
Szanowni Państwo,

ubezpieczenie jakie oferujemy w partnerstwie z Ergo Hestią gwarantuje:
- pełną obsługę medyczną,
- przewóz osoby chorej na terenie Niemiec,
- przyjazd osoby bliskiej na wypadek ciężkiej sytuacji losowej,
- transport ciała,
- OC.
Składka wynosi 2,50 zł i jest naliczana tylko w momencie przebywania opiekunki za granicą. Koszt miesięczny to w przybliżeniu 75 zł.
Dziękujemy, że cierpliwie czekali Państwo na te informacje.

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
zdjecie uzytkownika
gość - 2016-04-22 09:19:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [InterKadra - 2016-04-21 15:31:55]:
w jaki sposób oferujecie to ubezpieczenie, byłam w marcu w Niemczech i nikt mi nic nie oferował, teraz poprosimy o wyczerpującą informację na temat wolnego czasu dla opiekunki, co robi firma w tej kwestii, czy opiekunka zdana jest na pastwę rodziny, często wrednej i wrogo nastawionej, czy wasza ochrona ogranicza się do rady: zacisnąć zęby i przetrwać i dlaczego nagminnie nie odbieracie telefonów, czy jest jakiś kontakt do waszego szefa?, bo chyba macie jakiegoś
zdjecie uzytkownika
gosc - 2016-04-22 15:07:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Maja prezesa , i należy zacząć kontaktować się z nim . co do wolnego czasu , w polskiej umowie jest tylko ,ze 40 h tygodniowo tzn ,ze mamy wolne soboty i niedziele , i nie więcej niż 160 h miesięcznie . natomiast w niemieckiej umowie jest jeden dzień w miesiącu wolny , tylko co w tedy zrobić z podopiecznym ?? jeśli na caly dzień wyjade a nie ma rodziny ? ja również proszę o odpowiedz !!!!
zdjecie uzytkownika
gość - 2016-04-22 16:41:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2016-04-22 15:07:21]:
mnie uświadomiła opiekunka z niemieckiego socjalu, Polka, więc 2 godziny wolnego dziennie i dzień wolny w tygodniu, rodzina musi zapewnić opiekę na ten czas i agencja przed podpisaniem umowy powinna wszystko ustalić, jeśli nie to rodzina ma zapłacić za ten czas opiekunce ale nikt nam o tym nie mówi, nawet w więzieniu codziennie wygania się ludzi na spacerniak a agencja wręcz łamie nasze prawa, ponieważ nic nie ustala i ma to gdzieś, za nocne wstawanie też powinna być wyższa taryfa i za zapieprzanie przy dwóch osobach też, mimo że umowa jest na jedną, dla mnie to jest szczyt chamstwa i wykorzystywania, jak jedzie się do jednej osoby a okazuje się, że jest dwoje dziadków do opieki i agencja o tym wie od początku, więc czekamy na odpowiedź
zdjecie uzytkownika
gosc - 2016-04-25 14:59:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2016-04-22 16:41:44]:
widać ,ze Interkadra nie wie jak odpowiedzieć trzem osoba !!!!!
totalna cisza ....
zdjecie uzytkownika
InterKadra - 2016-04-26 09:51:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowni Państwo,

odpowiedzi na niektóre pytania zajmują nam więcej czasu, nie wypieramy się. Jest tak dlatego, że zależy nam na merytorycznie wartościowej informacji.
Czas wolny w pracy opiekunki nie jest jednoznacznie określony, ponieważ większość naszych umów podpisywanych jest w formie umowy zlecenia - a przy takiej formie zatrudnienia czas wolny nie może być określony "na piśmie". Panie otrzymują wynagrodzenie za zlecenie, a nie poszczególne czynności, które są wykonywane na kontrakcie (niestety również wstawanie w nocy). Czas wolny to w dużej mierze kwestia otwarta, którą opiekunka ustala wraz z rodziną u której pracuje. W razie braku porozumienia prosimy o kontakt, wówczas podejdziemy do tematu indywidualnie...

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
zdjecie uzytkownika
gosc - 2016-04-27 11:06:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odnosnie ubezpieczenia w Hestii , poczytala o nich i wszyscyodradzaja to towarzystwo ubezpieczeniowe podobno banda zlodzieji i oszstow , wiec moz szkoda zachodu i pieiedzy wyrzucać w bloto , bo gdyby naprawdę cos się stało to moglyby wyniknc spore komplikacje natury osobistej i finansowej..
zdjecie uzytkownika
InterKadra - 2016-04-27 14:13:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2016-04-27 11:06:28]:
Szanowna Pani,

dziękujemy za wyrażenie opinii. Na pewno wzbudziła naszą czujność... Jesteśmy wdzięczni za wszystkie wpisy, dzięki którym nasze działania mogą być lepsze.

Życzymy dobrego dnia,
Zespół InterKadra
zdjecie uzytkownika
buzia - 2016-05-03 22:59:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może wiecie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na murarza? Mam 5 letnie doswiadczenie i wykształcenie kierunkowe więc chyba bym się nadał, ale skoro praca jest za granicą to sa pewnie niezłe zarobki u nich.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Bardzo miła pani z agencji, na rozmowie opowiedziała o stanowisku pracy o plusach i minusach, o pensji urlopach itd
Pytania: Czy na pewno dam radę. Pytania o historię zatrudnienia.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2016-05-04 11:15:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [buzia - 2016-05-03 22:59:08]:
u nich dobre zarobki ?!!!! ewnie na reke albo 7 , albo 8 euro to wszystko.
nie spodziewaj się niczego więcej i jak się domyślam wyjazdzagraie z caly dobytkiem czyli koldra garnki itp. itd.
zdjecie uzytkownika
InterKadra - 2016-05-04 15:47:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [buzia - 2016-05-03 22:59:08]:
Dzień dobry,

z informacji wynika, że faktycznie jest Pan idealnym kandydatem na pracownika. Zachęcamy do przesłania CV na adres: praca.francja@interkadra.pl. To pierwszy krok do rozmowy rekrutacyjnej.. której przebieg - jeśli się Pan zdecyduje - na pewno niebawem Pan pozna. Zapewniamy, że nie ma się czego obawiać.

Życzymy dobrego dnia,
Zespół InterKadra

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie InterKadra Sp. z o. o!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InterKadra Sp. z o. o
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert