logo InterKadra Sp. z o. o

InterKadra Sp. z o. o

Kraków

Opinie o InterKadra Sp. z o. o

dada 2016-12-04 11:24:01
Lena,poczytaj ustawy o zatrudnieniu na umowe-zlecenie.
Mogą nawet zapłacić jak zakończysz zlecenie np po pôł roku.
Poczytaj,wtedy inaczej napiszesz.Milej niedzieli
Lena 2016-12-04 12:31:13
HA HA HA OCZYWISCIE MOGA JEZELI PODPISZESZ TAKA KRETRYNSKA UMOWE WIEC O CZYM TY PISZESZ ???
NIE POLECAM TEJ FIRMY NIKOMU POWINNA W TAKIEJ FORMIE UMOW JAKA PROPONUJA ZNIKAC Z RYNKU PRACY W OPIECE .CZARNA OWCA UCZCIWYCH FIRM.NIE DAJCIE SIE DZIEWCZYNY WYKORZYSTYWAC CWANIAKOM !!!!!! NIE PODPISUJCIE DEBILNYCH UMOW I ZADNYCH INNYCH GŁUPOT.POZDRAWIAM ROZSADNIE MYSLACYCH
6
gość 2016-12-04 13:13:51
hej dziewczyny w Polsce, ik wysyła smsy o treści cyt." dzyn dzyn dzyn ostatni dzwonek na wyjazd do Niemiec do opieki bonus do 800 zł zadzwoń" ten bonus do 800 zł płatny w ilu ratach? i jak zwykle woda z mózgu: do 800zł, napiszcie min. stawkę a nie do, wy nas naprawdę macie za idiotki, koń by się uśmiał, zaraz da głos dyżurny odpowiadacz ik, czekamy
3
dupa jasia 2016-12-04 13:35:06
Sory,ale weź się za robotę!!!! Nikt nie ma zamiaru Tobie babo odpisywać!!
Sama widzisz ile tu osôb jest aktywnych.Pisze,aby wreszcie uświadomić Tobie Lena czy jakoś tak?
Każdy ma wybôr i jego sprawa!!!jak się leży na kasie,to można przebierać.Demokracja Pani Leno!!!!
gość 2016-12-04 16:52:42
dzięki takim [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jasia takie firmy jak ik mają się dobrze i dyktują warunki
4
kimm 2016-12-04 17:29:33
To są Ustawy!!!!!!.a firma może z tego skorzystać.Godzisz się na to albo nie.
Zawsze może być Biedronka w zapasie.Jeżeli wogóle przyjmą do pracy.
Czy ktoś kogoś zmusza do jakiejkolwiek pracy?Chyba nie!
Przestańcie już biadolić.Pracuję albo siedzę na zasiłku.Wolny wybór każdego z nas.
Pozostaje jedynie strajkować,tym co nie pasuje umowa.
1
wkurzona 2016-12-04 18:11:38
Jak masz emeryturę lub jakąś rentę, to pewnie cię ta sprawa wogóle nie interesuje. Podlizuj się dalej. Wcale nie musimy iść do biedronki - jest jeszcze sporo normalnych firm - jest w czym wybierać. Poza tym są także i inne opce - możemy pracować też na same siebie .
3
KS 2016-12-04 19:20:32
A co już sobie pobiadolić na forum nie można?:) Każdy ma prawo wylać swój żal.Wolny kraj. I nie krzycz w sieci, to nieeleganckie.
kimm 2016-12-04 19:33:47
No sory,myślałam,że również mieszkasz w Polsce.Realia znane są ogółowi jednak zupełnie inne.Pracy nie ma!! Ludzie po studiach np mój syn i córka,pracują za 2000zł.Pochodzę z najlepiej rozwiniętym gospodarczo i finansowo regionu Polski.Pracy nie ma!!a jak już jest to w Amazonie.
kimm 2016-12-04 19:40:17
Uwagi dla siebie.Zmień pracę,zmień swoje życie na lepsze.Nie bedziesz już niezadowolona.Po co sobie utrudniasz życie?chyba ze nie masz co robić?żałosne
wkurzona 2016-12-04 20:21:58
pani Kimm jest widać zdesperowana, nawet dobrze nie czyta o czym się pisze, niestety. Przecież pisałm na temat pracy opiekunek w Polsce, że jest wiele innych mo zliwościi firm. Mnienie obchodzi gdzie i za ile pracują jej dzieci- chociaż w dobrze prosperującym regionie...
Ha,ha, cztałam ogłoszenie interkadry w niecie : płacą zus od 4 tys. / ? /; i bonus na święta 200 euro - wygląda na to, że w święta nas bezczelnie oszukiwano .
2
Ola 2016-12-04 20:39:48
Lata pracy się nie liczą,składki są zaliczne
2
KS 2016-12-04 20:43:52
Ja nigdzie nie napisałam, że jestem niezadowolona.Kończę kontrakt i odchodzę. Jestem na tyle odpowiedzialna, że nie wyjadę w połowie wykonanej pracy.
A pisać mi wolno, czemu nie. A żale to Pani tutaj wylewa, zupełnie niepotrzebnie.
2
gość 2016-12-04 21:41:54
nie chodzi o to, że pracujesz albo siedzisz na zasiłku, chodzi o to, żeby pracować i godnie zarobić bo praca opiekunki wymaga wielu wyrzeczeń, w ik pracujesz i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zarabiasz, ponieważ agencja zabiera połowę pieniędzy i jeszcze płaci w ratach, Niemcy płacą gotówką i całą kwotę, i to są pieniądze za naszą pracę, jeśli godzisz się na taki wyzysk to ok, w końcu każdy ma na co go stać
gość 2016-12-04 21:44:12
nie płacą od 4 tys a bonus jest do 200 euro, możesz dostać 80, dalej nas będą oszukiwać
1
Świetna zabawa 2016-12-04 22:31:04
Zawsze miałam zapłacone za świeta 200% za 1 dzień swiąt.
Język perfekt,z certyfikatem .Wypłatę z firmy mam zawsze na czas.Zadowalającą,odpowiednią do moich kwalifikacji zawodowych i językowych/niemiecki,angielski/Umowa jedna ,od pięciu lat ta sama.Współpraca na wysokim poziomie.Szacunek dla zleceniobiorców spółki.
Żadnych zastrzeżeń.Czego życzę w dalszym ciągu sobie i wszystkim innym współpacownikom .
Pozdrowienia dla całej załogi

gosia 2016-12-05 09:21:24
niemiecki perfekt z certyfikatem, angielski i jeździsz podcierać tyłki, moje gratulacje
1
KS 2016-12-05 10:32:18
A czy to ujma jakaś? po co takie słowa?Uczciwa praca zawsze pozostanie uczciwą pracą, i nie ma po co umniejszać jej znaczenia. Są ludzie i do tego potrzebni.
3
sollo 2016-12-05 10:55:44
Pani szanowna.
Za 7000 tys zł miesięcznie nawet z pięcioma certyfikatami pracy nie zdobędziesz.
Wiedza jest dla mnie.Lubię swoją pracę,jestem w niej doceniana.
Poza tym,jestem szczęśliwa,że pomagam tym potrzebującym ludziom.
Nie wstydzę się i nie określam,jako podcieranie tyłka.
Poza tym ktoś to musi robić.
xyz 2016-12-05 10:58:04
Wiesz , ona ma ciąglę zlecenia do podcierania hahhaha. Musi gdzieś odreagować hahaha.
Mądrze napisalaś KS, pozdro
InterKadra 2016-12-05 11:10:32
Szanowni Państwo,

zgodnie z polskim prawem, proponowane przez InterKadrę warunki są oczywiście legalne. Umowa podpisywana jest przez obie godzące się na nią strony.

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
KS 2016-12-05 11:26:58
No właśnie w tym sęk.Państwo wypłacacie wynagrodzenie w wysokości 80 i 20% gdy jedna ze stron a mianowicie Zleceniobiorca umowy nie podpisał, czyli nie akceptuje Państwa warunków.
Nie kwestionuję legalności zapisów umowy, kwestionuję zasady wprowadzenia jej w życie.
2
warta 2016-12-05 11:35:37
Prosimy
Interkadrę,ich przedstawicieli na tej stronie,aby określiła terminy płatności.
Dokładnie,w jakich dniach będzie wypłacana zapłata za naszą pracę.
- termin..80%
- termin 20%
- rozliczenie za całość zlecenia
Nie ma przecież tajemnicy.
Wszyscy wiedzą o co chodzi.Dlaczego teraz nagle takie zapotrzebowanie za opiekunki na świeta? To dodatkowo za takie bonusy do 200e?
A pozostali pracuja za 100% dniôwki,około 38 e więcej co daje dodatkowo 76 e

4
gosia 2016-12-05 12:42:44
powinna pani szanowna książki pisać bo fantazja niezła, ik płaci najwięcej 1350 za dwoje dziadków, więc nawet licząc euro po pięć zeta, kwota nieosiągalna, halo, tu ziemia! bez odbioru..
gosia 2016-12-05 12:43:54
nie ekscytuj się tak bo w twoim wieku to ryzykowne
Olga 2016-12-06 06:50:37
Szanowna Interkadro,

umowa podpisana przez obydwie strony jest podstawą do wypłacenia wynagrodzenia w sposób, jaki został w tej umowie przedstawiony. Natomiast ja nie podpisałam nowej umowy i obowiązuje mnie ta podpisana 29 kwietnia br. Zatem jakim prawem nie otrzymałam pełnego wynagrodzenia w terminie określonym w obowiązującej umowie? Proszę mnie nie odsyłać do kontaktu mailowego czy telefonicznego, bo już to robiłam i odpowiedzi nie uzyskałam.
3
lekka przesada 2016-12-06 07:11:52
Teraz widać znowu Interkadra ma ,,problemy techniczne,, dlatego brak zasadniczej odpowiedzi.Temat uważaja za niebyły?
Hallo panie przedstawicieli z Interkadry!Czekamy nq odpowiedź
3
InterKadra 2016-12-06 12:10:52
Szanowna Pani,

prawomocna umowa musi zostać podpisana przez obie strony. Niestety bez danych osobowych nie możemy zweryfikować sprawy. Prosimy o kontakt bezpośredni z placówką InterKadry.

Serdecznie pozdrawiamy,
Zespół InterKadra
InterKadra 2016-12-06 12:12:52
Dzień dobry,

wypłaty są zależne od daty podpisania umowy i zawartych w niej warunków. Terminy na pewno zostały zawarte w umowie.

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
InterKadra 2016-12-06 12:17:29
Szanowna Pani,

jeśli umowa nie została podpisana, oczywiście nie dotyczą Pani nowe warunki. Każdy Pracownik miał prawo wyboru.

Serdecznie pozdrawiamy,
Zespół InterKadra
InterKadra 2016-12-06 12:19:55
Szanowni Państwo,

dziękujemy za czuwanie nad naszym stanem technicznym. Na szczęście dzisiaj ma się dobrze. Staramy się kontaktować z Państwem na bieżąco.

Z poważaniem,
ZespółInteKadra
KS 2016-12-06 13:08:32
Myślę, że Państwo się dobrze bawicie na tym forum. Szkoda, bo takie zachowanie nie działa na Państwa korzyść. Czasami brak odpowiedzi jest lepszy niż pisanie cynizmów.
InterKadra 2016-12-06 15:31:32
Szanowni Państwo,

naprawdę zależy nam na dobrej i jasnej komunikacji. Nie staramy się być cyniczni, to faktycznie nie miałoby żadnego sensu. Jeśli ktoś poczuł się jakkolwiek urażony, bardzo przepraszamy. Nie wszystkie sprawy można wyjaśnić w luźnej komunikacji na forum, ale staramy się być do Państwa dyspozycji.

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
Opiekun osób starszych 2016-12-06 16:49:13
Proszę wyjaśnić,dlaczego nie odpowiadacie Państwo/InterKadra/ na zadawanie pytania?
Zrozumiałe,z klientem/petentem należy rozmawiać w sposób wymijający,wyjasniając pośrednie tłumaczenia,tak aby partner w rozmowie był do końca nieświadomy .W następstwie,jak wynika to z podjętej decyzji wstecznej przez odgórne polecenia zarządu firmy.
Pomimo wszystko pytamy ponownie; dlaczego nie ma z Państwa strony uczciwych odpowiedzi na zadawane przez nas pytania-wątpliwości? Wyjaśnienia,zmieniłyby wizerunek firmy,która przez nieobliczalne zmiany wprowadziła nieporozumienie.


2
gość 2016-12-07 11:06:44
czytam i nie ogarniam, jest tyle firm, które traktują opiekunki ok, wysilcie się trochę jedna z drugą i zmieńcie agencję, samo nic nie przyjdzie albo dajcie się dymać dalej, po co to narzekanie i proszenie o wyjaśnienia, ślepy by zauważył, że jesteście dla ik źródłem dochodu i mają was w głębokiej d, nic poza tym, jak czytam te cyniczne, "wyprasowane"odpowiedzi ik, niedobrze mi się robi, że jeszcze któraś z was ma ochotę z nimi dyskutować
3
Zuza 2016-12-07 14:59:56
Interkadra to firma która zarabia na opiekunkach sporą kasę,a my opiekunki zarabiamy grosze to jest wyzysk.Szkoda słów ,wszystko fajnie brzmi do póki nie podpiszesz umowy a później szara rzeczywistość.Najlepiej nie jechać przez firmy
Zawiedziona 2016-12-07 19:35:42
Nie była bym pewna tego , że jest tyyle firm które traktują lepiej opiekunki pracowałam w jednej i potraktowała mnie bardziej paskudnie niż Interkadra.Moje dziecko też pracowało przez pewną agencje miał poważny wypadek w pracy z winy innego pracownika był na zwolnieniu miesiąc czasu a jak chciał wrócić do pracy agencja podziękowała mu mówiąc wprost że nie mieli z niego zysku.Myślę że lepszej firmy nie ma jak już to taka sama jak Interkadra lub gorsza.

gość 2016-12-08 09:13:22
nie masz racji, może więcej motywacji w szukaniu, myślę, że stosunek ik do opiekunek jest dostateczną motywacją, wystarczy włączyć neta na godzinę dziennie, poszukać, popytać, wysyłać swoją ofertę, trochę wysiłku i znajdziesz, ja po cmoknięciu ik siedziałam tydzień w necie, ze wszystkich ofert wybrałam cztery, wybierałam takie gdzie płacą tygodniówki DO RĘKI, jak nie będzie mi pasować to pakuję manele i wracam, i szukam dalej, proste, myślenie nie boli
3
InterKadra 2016-12-08 12:33:23
Szanowni Państwo,

nie będziemy polecać naszej firmy, jako wyłącznej, nie mniej chcielibyśmy odradzić pracę "na czarno". Zachęcamy do lektury tekstu, który dobrze przybliża temat: http://www.interkadra.pl/blog/praca-za-granica/moze-jednak-na-bialo/.

Życzymy dobrego dnia,
Zespół InterKadra
gość 2016-12-08 13:51:36
odradzać możecie z perspektywy siedzenia za biurkiem i dłubania w nosie
gosc 2016-12-08 14:18:59
kto ,nie podpisze nowej umowy i nie zgodzi się na wyplate w ratach , będą zwalniac !!!!!!!!!
gość 2016-12-08 14:29:08
nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło, mała strata mały żal itp itd
2
KS 2016-12-08 17:42:32
no i dobrze:) płakać nie będę.
1
gość 2016-12-08 18:44:21
najlepiej niech się cała ik zwolni
gerta 2016-12-09 17:39:59
Oszuści.
Wierna 2016-12-09 21:45:51
Nie lepiej cieszyć się każdą chwilą??☺
Idą święta..ludzie przestańcie już!!
Temat już przeterminowany.Jad Polaków nie zna końca.
-
1
gość 2016-12-09 22:57:32
co ma jad Polaków do zarabiania pieniędzy, prawda jest taka, że ludzie jadą zajmować się starymi dziadkami w Niemczech, zostawiają swoje rodziny a sępy z ik robią łachę, że zapłacą zapłacone dawno przez Niemców pieniądze, co ma do tego jad?!! dla mnie to zwykłe dziadostwo, które chce się nachapać kosztem drugiego człowieka, tyle w temacie
2
Dora 2016-12-10 07:13:02
Jak ktoś siedzi na emeryturze, że rzeczywiście może być mu obojętne kiedy mu zapłacą i ile.Od zus dostaje zawsze w terminie.Od IK niekoniecznie.
I jad nie ma tu nic do rzeczy.Cieszymy się jednak, że jesteś zadowolona i nie ma w Tobie jadu który widzisz u wszystkich innych:)
InterKadra 2016-12-10 17:20:30
Szanowna Pani,

dziękujemy za dobre słowo. Życzymy radosnych i spokojnych Świąt.

Serdecznie pozdrawiamy,
Zespół InterKadra
InterKadra 2016-12-10 17:25:01
Szanowni Państwo,

każda praca "na czarno" ma swoje ujemne strony - niezależnie od stanowiska. Podjęcie pracy to dobrowolna decyzja każdego i każdy sam wcześniej rozważa jej dobre i słabe strony. Rozumiemy, że zostawienie bliskich w Polsce nie jest łatwe dla Opiekunek i Opiekunów. Jednak my nikogo nie zmuszamy do takiej pracy, zapewniamy tylko możliwość pracy, dla tych, którzy chcą i takie wyjście widzą jako szansę dla siebie.

Życzymy dobrego popołudnia,
Zespół InterKadra
Zostaw swoją opinię o InterKadra Sp. z o. o - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InterKadra Sp. z o. o