logo InterKadra Sp. z o. o

InterKadra Sp. z o. o

Kraków

Opinie o InterKadra Sp. z o. o

Teqa 2017-03-25 08:24
Przecież Pani powyżej nie napisała, że chodzi o pracę w opiece.
5
Teqa 2017-03-25 08:27
Nie wiem po co tak obrażać bez powodu drugiego człowieka.
7
xyz 2017-03-25 09:59
IK bo odejdę od Was hahhaha. Nie powiedzialbym, ze to najgorsza agencja. I raczej potrafia liczyć hahahha.
Musicie w koncu zrozumieć ,ze to jest kapitalizm, slaby zawsze przegra.
1
gośc 2017-03-25 13:13
Masz błędne wyobrażenie o kapitalizmie i mylisz „słabość” z „niezaradnością”. Każdy ma wybór, tylko nie każdemu chce się z tego wyboru skorzystać.
Skoro uważasz, że zaliczasz się do tych „słabych”, to pewnie tak jest, ale zawsze możesz to zmienić. Raz na jakiś czas zadaj sobie odrobinę trudu i porównaj warunki, jakie oferują inne agencje za taką samą pracę. IK, to nie jedyna agencja w Polsce…na szczęście. Wybór - to jedna z korzyści kapitalizmu :)
11
xyz 2017-03-26 10:39
Nie mam zastrzezen do Ik - to najlepsza agencja jaką może być. Błędne myslenie to Ty masz! Poki nie zrozumiesz slowa kaptalizm tak bedziesz miala czy tu czy gdzie indziej. A pewnie nigdy nie zrozumiesz bo Cie tak nauczono, nie potrafisz spojrzec inaczej.Dokonalas wyboru więc nie szykanuj firmy!
2
xyz 2017-03-26 11:18
I jak nie możesz zasnąc w nocy ,ze odeszlas od Ik to wsadz glowę w lodowata wodę , najlepiej morską to się wyprostujesz i otrzeżwiejesz i wtedy jak myślisz choc troche to zrozumiesz co to jest kapitalizm. Radzę dzis włozyć bryłkę lodu na czubek glowy i nosić do rana to częściowo zlagodzi męczarnie.
3
małgosia 2017-03-28 11:36
ja też mało nie zsikałam się w majtki ze śmiechu, najlepsza agencja... najlepiej to kombinują jak zapier..... ciężko zarobioną przez nas kasę, która należy się nam NIKOMU NIE POLECAM PRACY W TEJ AGENCJI, zmarnowałam tam czas ale lepiej walnąć się w łeb późno niż później
14
Iwona 2017-03-28 11:44
Bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi i nieużywanie tego wątku do obrażania innych. Chętnie za to usłyszymy od Was konstruktywne opinie na temat firmy.
1
małgosia 2017-03-28 14:13
jaka agencja taka kultura a poza tym nikogo nie obrażam, napisałam prawdę
9
:) 2017-03-29 08:34
Kasujecie komentarze. Pan Krzysztof Wam za to placi? ;)
9
Iwona 2017-03-29 09:25
@:) 2017-03-29 08:34 jeśli zniknął któryś z komentarzy, oznacza to że został on zarchiwizowany przez naszego administratora za naruszenie regulaminu. Dlatego też przez zostawieniem swojej opinii należy zapoznać się z jego treścią.
Zleceniobiorca 2017-04-01 18:56
Witam, jakoś tak się złożyło, że pracowałem przez różne agencje przez okres studiów, oraz później, traktując to jako dodatkową pracę. Pracowałem najwięcej na kasie i przez większość czasu w Interkadrze.

Apeluję o więcej rozsądku i zrozumienia, bo mam wrażenie, że duzo tutaj jest roszczeniowych wypowiedzi. Tam też pracują tylko ludzie. Przez prawie dwa laty współpracy z Interkadrą zdążyłem wymienić wiele maili, listów i telefonów z wieloma zmieniającymi się w tym czasie Koordynatorami z Interkadry. Nie zdarzyło się, żeby nie dało wyjaśnić sie jakiejkolwiek sytuacji. Tam też pracują tylko ludzie. Ja mam 30 lat. Dla mnie te zlecenia są dodatkową pracą, która pozwala spłacać kredyt mieszkaniowy. Nie raz byłem zmęczony, nie raz odczytywałem i pisałem maile w nocy.

Każdemu mogą się zdarzać pomyłki w tym w godzinach pracy. Wszystko zawsze udawało się załatwić szybko za pomocą telefonu. Nigdy nie zdarzyło się, żeby mail został bez odpowiedzi, a jeśli ktoś nie odpisywał, to wystarczyło ponowić prośbę i nie było problemu.

Także zanim zacznie się krytykować, lepiej odczekać chwilę, aż emocje opadną. Bo jak spojrzę wstecz to więcej było pozytywów niż negatywów. A w miesiącu potrafię mieć około 90 nadgodzin co wymaga koordynacji i częstych telefonów do agencji. Jakoś jednak przeżyłem i wszystkim życzę więcej spokoju i pokory w każdej pracy,

pozdrawiam:)
2
Urszula 2017-04-04 17:20
Nic dodać, nic ująć. Podpisuję się pod tym obiema łapkami. :)
9
Justus 2017-04-09 20:48
InterKadra świetna firma, dobrze organizują prace dla ludzi.
1
świr 2017-04-10 18:56
????????
3
Iwona 2017-04-11 09:04
@Justus chętnie dowiemy się co sprawia, że według Ciebie InterKadra to świetna firma. Jakie są największe plusy ze współpracy z firmą?
1
świrek 2017-04-11 10:19
Eeeeee koniec z tym tematem!!!ll
2
Karol 2017-04-18 18:15
Jakie warunki wstępne trzeba spełniać żeby dostać pracę na stanowisku specjalisty ds. sprzedaży do biznesu? Gdyby ktoś dodał jeszcze kilka słów o firmie i pracownikach byłoby super. Słyszałem dobre opinie ale nie zaszkodzi wiedzieć więcej.
olek 2017-04-22 15:06
Monter konstrukcji stalowych - Francja. Ktoś, coś wie? Był, Jest?
Pracownik 2017-04-25 19:17
InterKadra to jedna z 10 największych agencji pracy.W Spółce InterKadra wdrożony został System Zarządzania Jakością, z usług agebcji korzysta wiele renomowanych firm, które udzieliły referencji. Piszę o tym ponieważ niektórzy pytaja a inni mogą skorzystać przy okazji.
1
Klara 2017-05-02 18:19
Szkoda, że tak mało wpisów na temat pracy w Niemczech. Mam wielką ochotę wyjechać ale szukam opinii o agencjach. O InterKadra mówił znajomy, że spokojnie można wyjechać.
Damara 2017-05-03 08:02
Jeżeli chodzi o kartę EKUZ to czekałam na nią sześć tygodni,a arkusz A1 otrzymałam po około trzech tygodni, bo takie są procedury... A z arkuszem A1 można załatwić wszystko tak samo jak z kartą.. Nie rozumiem o co robi Pani aferę, skoro arkusz A1 i kartę wydaje NFZ inaczej jeżeli samemu się to załatwia, a inaczej gdy się upoważni pracownika InterKadry... Pozdrawiam...
1
Malarz 2017-05-07 21:15
Słyszałem trochę o agencji i to były dobre opinie. Sam zgłosiłem sie do nich, gdyż interesuje mnie praca malarza we Francji. Mam w związku z tym pytanko, jak można na tym zarobić? Jakie wymagania ma firma?
Dorobiony 2017-05-08 10:47
Hej
Mnie Interkadra płaciła za mc 2800 Euro,ale to było 8 lat temu.
Dorobiłem się czego chciałem i pa
Teraz siedze przed kompem i smieje się z takich jak Ty.
Całuski dla wszystkich
Dorobiony
gosc 2017-05-08 16:33
Ej Dorobiony , 8 lat temu to ludzie nawet o takich zarobkach nie słyszeli na wyjeździe , a co dopiero zarobić . Bajki to możesz wstawiać dzieciom pewnie posluchaja . W tej chwili na budowie ciężko zarobić dobre pieniądze , no chyba ze brutto ,odejmij za chate ,zycie i tak naprawdę jest niewiele ,ale na pewno więcej niż w PL . A już na pewno nie przez firme IK .Kon by się usmial
9
Norbi 2017-05-10 22:27
Przegadałem ostatnie oferty pracy i jest bardzo duży wybór. Mam pytanie o firmę , jak organizują wyjazdy? Czy mieszkania są w miarę przyzwoite? Słyszałem dobre opinie o nch.
+ 2017-05-13 23:09
Interkadra tylko uwaza tych co dobrze znaja jezyk to sa oszusci jak potrzebuja to zatrudniaja tylko na krotko i na umowe smieciowe oni maja swoia szajke. Gang .gang.9
1
Zuzia 2017-05-14 10:40
Czasami najlepszym coś się nie uda , tak po prostu bywa. Ogólnie słyszałem, że InterKadra potrafi zorganizować robotę poza granicami. Maja już swoje utarte ścieżki.
On 2017-05-17 13:25
To fakt kasuja komentarze bo na cebuli kolo paryza to uwazajcie..
2
Zaradna 2017-05-17 22:20
Fajna firma i jeśli ktoś nie chce pracować nie musi.
SEBA 2017-05-19 00:50
Witam wszystkich ;) mam małe pytanko czy może ktoś orientuje się ile teraz płaci int za godzinę na kasie fiskalnej? Pozdrawiam ;)
Zenek 2017-05-24 21:43
Agencja ma bardzo dużą listę nowych ofert pracy, zawsze coś będzie można wybrać. Mam pytanie do forumowiczów o wyjazdy za granicę czy organizują do Francji? Słyszałem sporo dobrych słów o firmie i mam zamiar wyjechać.
Baranek888 2017-05-25 11:50
Witam pilnujcie sobie wszystkiego ja nie dostarczyłem umowy na czas i wypłata wstrzymana.Nikt sie nie zaintereswał tym ze nie doszła moja umowa.Moja wina bo wysłalem zwyklym listem mam nauczkę.al jak przez miesiesiac nikomu to nie przeszkadzało by np zadzwonic i powiedziec nie dosalismy od pana jeszcze umowy Teraz sie dowiaduje ze moglem zdjencie wyslac lub skanem masakra ale kase za moje godziny to mozna brać od firmy dla której pracowałem .W niczym brak mojej umowy nie przeszkadzał nikomu .Nabijanie ludzi w butelkę Mam nadzieje ze kiedys ktos sie weznie za te agencje pracy wkurza mnie to ze nawed z moich zarobionej kasy trzeba jeszcze zaplacić za to ze oni wykonaja przelew.Moja przestroga jest taka naprawdę bardzo uwazajcie z ta firmą .Ludzimi to sie nie przejmuja liczy sie tylko profit dla nich pozdrawiam
5
Zespół InterKadra 2017-05-25 14:23
Szanowny Panie,
Na forum nie jesteśmy w stanie odnieść się konkretnie i szczegółowo do Pana sprawy zgłoszonej anonimowo (co rozumiemy). Przykro nam, że jest Pan niezadowolony.
Nieprawdą jest, że nie przejmujemy się ludźmi. Faktem jest natomiast, że przepisy prawa polskiego nie pozwalają nam na wypłatę wynagrodzenia bez podstawy tej wypłaty - czyli bez podpisanej umowy.
Nie odpowiadamy za to, że Poczta Polska nie doręczyła przesyłki. Zawsze należy dla własnego bezpieczeństwa takie dokumenty wysyłać za potwierdzeniem ( list polecony).
Sprawy umów pomiędzy przedsiębiorcami regulowane są zupełnie odrębnie.
Jeśli ma Pan zastrzeżenia co do procedury wypłaty wynagrodzenia, prosimy o przesłanie szczegółowego opisu sytuacji na adres reklamacje@interkadra.pl . Na pewno się tym zajmiemy.
Pozdrawiamy Zespół InterKadra
Baranek888 2017-05-28 11:21
Chodzi mi tylko o to ze zgadzam sie z panstwem co do wysłania mojej umowy zwykłym listem.ok moja wina rozumiem.Ale ktos liczy potem godziny do wypłaty moje godziny dostarczone były 2 maja do waszej placówki>Chodzi mi o to że ktoś wcześniej powinien sie zainteresowac tym ze moja umowa nie została dostarczona.Gdybym nie zadzwonił 25 maja to bym dalej nic bym nie wiedział dlaczego nie mam wypłaty.I co spowdowało to ze jej niema.Chodzi mi dokładnie o to bo takiego problemu szło uniknoć tym bardziej ze wystarczyło tylko zdzwonic i poinformowac o tym.Jak wczesniej kiedyś tam dzwonilem to mówilem pani z biura ze zwykłym listem wysłalem umowe powiedziała ze to sprawdzi czy doszła ale jak nikt nie odzwanial to dlamnie jest to zrozumiane ze jest pozdrawiam Baranek888.Ta sytułacja duzo mnie nauczyła nigdy już żadnej agencji pracy
1
Baranek888 2017-05-31 15:29
Do dziś brak wypłaty reklamację juz napisałem i też brak kontaktu .I tyle zobaczymy kiedy wypłacą mi zaległe wynagrodzenie Mam nadzieję żę może milo mnie zaskoczą .Mam tylko nadzieję ze na drogę sądowa nie będę musiał iść Dobrze ze żyjemy w 21 wieku i jest dostęp łatwy d mediów i gazet .Może kogoś zainteresuje taka sprawa moze takich ludzi jest więcej pozdrawiam
3
InterKadra 2017-05-31 17:24
Dzień dobry,
Kiedy i na jakiego maila złożył Pan reklamację? Anonimy wpis trudno nam jest zweryfikować, a bardzo nam na tym zależy, aby sprawę wyjaśnić do końca. W ciagu dwóch ostatnich miesięcy na adres reklamacje@interkadra.pl - do tego celu przeznaczony, na pewno nie wpłynęło Pańskie zgłoszenie.
Dlatego proszę, aby Pan to zrobił, podając swoje dane do kontaktu. Chciałabym zająć się tym osobiście i dopilnować, aby ta sprawa zakończyła się dla Pana pomyślnie. Nie dlatego, że sugeruje Pan nagłośnienie sprawy, lecz dlatego, że nam naprawdę zależy na tym, aby pracownicy byli zadowoleni. Mamy nadzieję, że uda nam się w ten sposób zatrzeć nieprzyjemne wrażenie jakie powstało w tej sprawie.
Pozdrawiamy
Małgorzata - Zespół InterKadra
1
Synek 2017-06-01 11:48
Witam. Panie z kadr są niedouczony oraz nie znają się na prawie. Wypłatę mojej mamy przelali całą na konto komornika. Łącznie z dietą co jest wbrew prawu. WYpłąta dwa razy w miesiącu co dwa miesiące co jest też czymś dziwnym. Dzisiaj kontaktowałem się z inspektoratem pracy i będziemy działać w tej sprawie. A pięniązki na pewno wrócą na swoje miejsce. W każdym razie firmy nie polecam. Dla mnie to zwykłe oszustwo. I Polecam spytać ile rodzina chorego płaci firmie, która następnie daje wam nie całą połowe tego :D
4
Córka 2017-06-02 15:15
Wynagrodzenie osoby zatrudnionej na umowę zlecenia może być, tak samo jak wynagrodzenie za pracę, zajęte przez komornika na podstawie tytułu wykonawczego. Jednak różne są w tym zakresie możliwości dokonania potrącenia z wynagrodzenia pracownika i z wynagrodzenia zleceniobiorcy. Zleceniodawca, który otrzymał tytuł wykonawczy na zajęcie wierzytelności przysługujących zleceniobiorcy, ma obowiązek dokonać zajęcia całego wynagrodzenia ze zlecenia, jeżeli tak wynika z zawiadomienia. Zatrudniający nie może samodzielnie podjąć decyzji o zastosowaniu do tego wynagrodzenia granicy potrącenia czy kwoty wolnej od potrąceń w wysokości minimalnej płacy przysługującej pracownikom. To nie interkadra jest niedouczona tylko Pan niedoinformowany ,radzę kontakt z komornikiem.
ola 2017-06-04 09:47
dokładnie, śmieciowo nie podlega ochronie jak np pensja, renta czy emerytura, gdzie komornik musi zostawić równowartość najniższej krajowej albo nie może nic ruszyć z konta bankowego dopóki nie zostanie przekroczona trzykrotna przeciętna kwota wynagrodzenia, na śmieciowie może zabrac wszystko, wiem bo mój sąsiad to komorniczy s, trzeba unikać firm, które sprzedają swoich pracowników
2
Maria 2017-06-04 23:40
Firma zachęca potencjalnych Zleceniobiorców do podjęcia pracy w opiece za granicą poprzez informację o wysokich zarobkach "nawet 10000 za wyjazd" oraz składkach ZUS odprowadzanych od kwoty brutto ponad 4000 zł... W tym miejscu trzeba jednak dodać, że okres rozliczeniowy to dwa miesiące, czyli wynagrodzenie oraz podstawę obliczenia składki ZUS-u należy podzielić przez dwa i wychodzi nam miesięczna składka od minimalnej płacy, czyli żadna rewelacja.
Reklama wprowadza w błąd.
8
Córka 2017-06-06 16:49
Firma nie sprzedaje pracowników ,taki ma obowiązek ,przecież doZUS odprowadzane są składki, do US podatki a komornik ma informację z tych miejsc. A jezeli chodzi o smieciówki,dłużnik musi wykazać że umowa jaka posiada jest jedynym dochodem,komornik może zmienić decyzję o zajęciu
Dariusz 2017-06-12 09:30
Czy mógłby ktoś podzielić się wiedzą na temat miejsc pracy? Ostatnio widziałem bardzo długą listę i zastanawiam sie dlaczego? Mam zamiar aplikować i interesuję się firmą.
Praktykantka 2017-06-15 15:59
Nie polecam. Zło niczym życie wieczne, tam nic nie szkodzi mu.
3
pozdrawiam 2017-06-16 18:42
Nie mam zastrzeżeń do interkadry ,ale jeżeli ktoś wybiera sie za pośrednictwem agencji na plakiste, lub szpachlarza itd ....do firmy z YUTZ.... we francji radze sie 2 razy zastanowić.
Cora 2017-06-19 08:40
te Wasze komentarze to nie wygladaja nie na komentarze od opiekunek tylko na kogos specjalizujacego sie maceniem w glowie opiekunkado czego to dopiac? a jaka jest praca w opiece to opiekunki wiedza doskonale!
PH 2017-06-19 12:33
Czy InterKadra ma dobre warunki do pracy dla PH?Może ktoś wie?
Dominik 2017-06-19 20:43
Pytanie do firmy - czy wystawiacie certyfikat RZETELNY KANDYDAT?
InterKadra 2017-06-21 11:30
Dzień dobry
Panie Dominiku , nie jesteśmy zarejestrowani w tej bazie, nie udostępniamy danych osobowych naszych pracowników nikomu. Jeśli jednak potrzebuje Pan rekomendacji - możemy je Panu wystawić. Prosimy o kontakt w tej sprawie z koordynatorem.


Pozdrawiamy
Zespół InterKadra
Zaradna 2017-06-22 22:03
Czy agencja ma jakieś nowe projekty, może większe kontrakty? Tak imponująca jest lista ofert pracy. Każdy mógłby znaleźć coś dla siebie. Napiszcie coś więcej?
Zostaw swoją opinię o InterKadra Sp. z o. o - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InterKadra Sp. z o. o