Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: InterKadra Sp. z o. o


Oceniono 367 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
InterKadra Sp. z o. o
Wielicka 50
30-552 Kraków
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
ewa536 - 2014-05-04 09:15:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [czaplaBydgoszcz - 2012-06-21 12:24:17]:
Jak Ty tam pracowałeś na umowę zlecenie ? Na umowę zlecenie nie mają prawa narzucać Ci grafiku ,bo wtedy jest to równoznaczne z umową o pracę .Tak by postąpiła inspekcja pracy .Nie mają prawa sami ustalać grafiku a przy tym straszyć .Ja właśnie mam straszący dowód otrzymany poprzez SMS na moją komórkę .Jeśli sąd pracy z inspekcją to potwierdzi jako dowód zmuszenia ,Ci co rekrutują będą mieli poważne problemy
zdjecie uzytkownika
ewa536 - 2014-05-04 09:28:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sandra - 2013-10-02 17:50:45]:
Sandro i co z tym straszeniem dotyczącym prawa karnego ? Byłaś z tym w inspekcji pracy ? Ważnym dowodem może być wyciąg rozmowy telefonicznej i to mozna przedstawić jako dowód ,.Napisz czy nałożyli Ci karę .
zdjecie uzytkownika
Rafał - 2014-05-08 18:12:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Ludziska moja żonka dostała pracę przez tą właśnie firmę w jednej ze stokrotek. Możecie mi jakoś napisać ile mniej więcej oferują na pierwszej umowie zlecenie??? Bo ona dostała 6,67 zł. BRUTTO co dla mnie jest niezgodne z Polskimi normami jeśli chodzi o najniższą krajową. To wychodzi jakieś 1050 zł z groszami jak nie mniej??? Jeżeli ktoś może doradzić to proszę o jakiś odzew. rafal.osp@wp.pl... Pozdrawiam...
zdjecie uzytkownika
johnny - 2014-05-09 01:58:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może nie przechodźmy na maile, tylko piszmy tutaj, tak dla potomnych i by nie zadawać 4 razy podobnych pytań...
zdjecie uzytkownika
Rafal - 2014-05-09 12:13:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiesz "johnny" póżniej na to wpadlem... Ale mniejsza o to to jak możesz coś mi napisać na temat tematu który poruszyłem???
zdjecie uzytkownika
milka - 2014-05-15 12:52:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [karolina - 2013-12-17 19:55:04]:
Ja w umowie podpisanej z interkadrą miałam zaznaczone że wynagrodzenie do 15 dnia każdego miesiąca taką też informację dostałam od pani w biurze o co chodzi ?
zdjecie uzytkownika
mery - 2014-05-19 00:24:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
nie polecam nikomu pracowac przez ta agencje we Wroclawiu, humorzasta, totalnie niekompetentna panienka M. w biurze, od jej widzimisie zalezy, czy podpiszesz umowe czy nie, czy pomoze Ci rozwiazac problem, czy nie. Nie warto nimi zawracac sobie glowy, jest wiele lepszych posrednictw pracy we Wro
zdjecie uzytkownika
on - 2014-05-20 12:02:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [znawca - 2014-03-27 21:07:22]:
i dzęki takim jeleniom jak Ty są niskie stawki w Polsce!!!
zdjecie uzytkownika
on - 2014-05-20 12:05:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ja - 2014-03-28 15:42:05]:
a co w tym dziwnego?
zdjecie uzytkownika
on - 2014-05-20 12:12:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sarna - 2014-04-25 21:03:04]:
Umowa zlecenie-nie obąwiązuje kodeks pracy, więc się zastanówcie zanim podpiszecie!!!! Jakby nie było chętnych na takie umowy to może by je wycofali. Są bez sensu i tylko "jelenie" się zgadzają na umowę zlecenie.
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2014-05-27 20:10:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jesli chcecie pracować na godnych warunkach to nie polecam INTERKADRY we Wrocławiu, ponieważ wynagrodzenie nie ma nawet progu wysokości najniższej krajowej. Niekompetentni ludzie i bardzo nieprzyjemni, a dokładnie tyczy sie do Pani M.
zdjecie uzytkownika
księżyc - 2014-05-29 18:29:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pojawiła się oferta o wykładaniu towaru we Wrocławiu - mój mężczyzna zadzwonił, odebrała miła pani. Rozmowa trwała ok.5 min, standardowe pytania o książeczkę sanepid, wynagrodzenie, czas pracy. 9zł brutto, 8 godzin dziennie. Czasami, gdy poproszą, może się zdarzyć, że trzeba będzie zostać godzinę lub dwie dłużej, może przyjechać na sobotę (weekendy teoretycznie wolne). Blisko głównej ulicy, łatwy dojazd.
Następnego dnia, w Interkadrze, została podpisana umowa. Wypłata do 25, dostał RKWZ. Pojechał na miejsce - wcale nie przy głównej ulicy. Stamtąd trzeba było jeszcze dojechać autobusem i to spory kawałek. Trudno.
Na miejscu okazuje się, że rypiesz 12h. 5 minut przerwy, gdy będziesz chciał. Jeśli po 5 (dosłownie) minutach nie ma cię "na robocie", obcinają ci wypracowane godziny. Grafik został ustalony na następne dni - od czwartku do niedzieli po 12h. 5 minut przerwy. Dziennie. Bez konsultacji z pracownikiem.
Whatdafak?
Nie zostały spełnione warunki, o których mówiła pani w Interkadrze. Po co kłamała? Pracy nie można ot tak rzucić, mimo że to umowa zlecenie. Płaci się 100zł kary. Dlatego jutro zanosimy wypowiedzenie, 3 dni ukochany przeciuła, i rezygnujemy. Jeśli będą robić problemy z wypłatą/zrezygnowaniem, na pewno nie będziemy się bali zgłosić to do PIP-u. Albo przynajmniej postraszyć.
Jak dla mnie sytuacja nienormalna, już samo to, że każą pracować 12h i masz 5 minut przerwy, nawet nie masz jak zjeść kanapki czy usiąść. Tylko zniechęcają pracowników i młodych ludzi, którzy chcieliby dorobić.
Nie polecam Interkadry.
zdjecie uzytkownika
Staniau - 2014-05-30 01:41:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dobre jaja z nimi nie ma co. 6,67 brutto co to za śmieszna stawka. I mimo tego, że w stosunku do Ciebie była to pomyłka to obawiam się, że są osoby które za takie pieniądze pracują.
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2014-05-31 21:36:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
InterKadra poszukuje kasjerów z tego co widze, ale po tych opiniach chyba zrezygnuję, nie napawają optymizmem jednym słowem.
zdjecie uzytkownika
Marrtyy - 2014-06-11 01:30:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiesz, chcąc nie chcąc ktoś na te 9zł brutto się godzi pracować. Osoba, której to nie odpowiada po prostu szuka dalej a to olewa.
zdjecie uzytkownika
Pracownik byly - 2014-06-18 13:40:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jarek - 2014-05-31 21:36:06]:
Nigdy przez ta firmę, nigdy!
zdjecie uzytkownika
jaśka - 2014-06-20 12:11:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marcin - 2014-05-03 10:37:09]:
jeśli to jest opinia pracownika, a nie interkadsry, napisana celowo, by poprawić sobie opinię, to ja jestem papieżem
zdjecie uzytkownika
mery - 2014-06-25 21:42:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bardzo ciekawe jest to, ze wszystkie komentarze z czerwca zostaly usuniete, a piszemy je regularnie, (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
koziol - 2014-06-26 15:24:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciekawe, dlaczego usuwacie opinie, gdzie jest podana stawka jaka oferujecie, niech ludzie dowiedza sie ze jako pakowacz w plastrach na kowalach zarabia sie 9zl brutto
zdjecie uzytkownika
ooooo - 2014-06-29 11:09:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
orientuje sie ktos jaka jest stawka w carefourze w pomorskim???przy wykładaniu towaru i na ile jest podpisywana pierwsza umowa z nimi????
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2014-06-30 14:30:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przeciez nikt tego 9 brutto nie usunął... Nadal jest widoczne w poprzednim poście. Rozumiem, że to na sklepie jako kasjer, tak?
zdjecie uzytkownika
ola - 2014-07-03 21:27:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
cześć:) zamierzam wyjechać z tą firma do Francji, czy mógłby ktoś powiedzieć o nich konkretnego? tzn jak z wypłatami, pracą, wyjazdem, itd..
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2014-07-06 13:28:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Francji? Z tego co widzę to interkadra ma wiele ogłoszen do pracy, ale w Polsce, nie wiedziałem nawet, że organizują prace za granicą, ciekawe...
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-22
Żródło: Gowork.pl
Kraków
(małopolskie)
InterKadra jest jedną z największych polskich Agencji świadczących usługi na rzecz klientów indywidualnych i firm. Renomowaną Agencją Pracy Tymczasowej, Doradztwa Personalnego oraz Pośrednictwa Pracy obejmującą swoim działaniem rynek krajowy oraz zagraniczny. Posiada Certyfikat Ministra Gospodarki i Pracy nr 3372. Dzięki nam tysiące osób znalazło pracę w kraju i za granicą. Dla jednego z naszych Klientów- międzynarodowe
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2014-07-22 19:04:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sarna - 2014-04-25 21:03:04]:
Masz coś konkretnego do powiedzenia czy tylko obrażać potrafisz? Nie miałem i nie mam żadnej znajomej osoby w biurze Interkadra i radzę zaprzestać takich oskarżeń, bo inaczej sprawa sie potoczy. Nie pasuje Interkadra to twoja sprawa, ja oceniam tą firmę pozytywnie. Jak sie pracuje to nie ma problemów, chyba że sie nie pracuje tylko narzeka.
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2014-07-22 19:06:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jaśka - 2014-06-20 12:11:49]:
Nie jestem pracownikiem biura Interkadry. Pracowałem przez tą firmę i doskonale wiem, jakie mają warunki i jak wygląda współpraca. Tutaj widzę, ciągle narzekanie ale co sie dziwić jak niektórym tylko narzekać się podoba. Religii bym w to nie mieszał
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InterKadra Sp. z o. o
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x