logo InPost

InPost

Jarocin

Opinie o InPost

Dudoff 2016-12-23 01:18
Zatem inpost calkowicie zepsul mi swieta!!!! Zamowilem 2paczki na poczatku grudnia... paczka tansza dotarla a paczka za spora sume pieniedzy oczywiscie zginela. W polowue grudnia zaczalem dzwonic na linie 801400100. Po 4 interwencji i poinformowaniu szanownej firmy ze bede walczyl do konca o zwrot paczka dotarla ale okazala sie otwarta!!! Najlepsze jednak przed nami!!! Dostaje dzisiaj email z faktura za telefon a tu kosmiczna kwota!!!! Dlaczego? Wniknalem w polaczenia i okazalo sie ze polaczenia do inpost sa platne bo to numery specjalne... na domiar zlego okres oczekiwania na polaczenie to odpowiednio: 51min, 72 min, 46min i 115min. Inpost zdecydowanie zarabia naszym kosztem nie informujac wogile ze polaczenia sa PLATNE!!! Nigdy wiecej nie skorzystam z waszych uslug a do tego bede agitowal na wasza niekorzysc na wszystkich portalach spolecznosciowych i forach!!!! Pozdrawiam nieuczciwa firme i mam nadzieje ze upadniecie czego zycze wszystkim niedoszym przez was oszukanym!!!
4
wlaic krakow 2016-12-23 16:39
widzisz, taniej, nie znaczy lepiej. lepiej dać zarobić normalnym firmom kurierskim, a nie pacanom z Krakowa.
sprawdziłem właśnie koszt połączenia na w/w numer z mojej telefonii voip i rzeczywiście, koszt połączenia to 59 grocha za minute. is cie diabelsko tanie usługi pocztowe. hahaha...
w play, gdzie mam numer prywatny, koszt zabawy z inpost to już tylko 62 grosze. stawka rośnie... hihihi
5
star 2017-01-01 09:10
niewiarygodni każą na siebie czekać nie zadzwonią jak nie ma paczki słaba firma nie polecam usług
2
Agnieszka 2017-01-02 11:13
Oto moje pierwsze i ostatnie doświadczenie z Inpost:

PORUSZANIE SIĘ PO ICH STRONIE JEST TRAGICZNE!!!
KONTAKT Z KONSULTANTEM UZYSKAŁAM DOPIERO PO TRZECH GODZINACH DZWONIENIA.
PANI W PUNKCIE WYSYŁEK NIE MOGŁA NIC ZROBIĆ. KONSULTANT ZRESZTĄ TEŻ NIE! O CO TU CHODZI??

Chcąc wysłać przesyłkę utworzyłam konto. Importowałam dane z allegro i utworzyłam etykietę zaznaczając
- wysyłka w punkcie (nie pojawiło się okno do wpisania adresu punktu)
- wyskoczyło przesyłkę odbierze kurier (???)
- w punkcie nie dało się wysłać, bo nie ma adresu paczkomatu nadawcy (tyle tylko, że ja nie nadaje w paczkomacie!!!, tylko w punkcie, który przesyłki nie przyjął).
- próbując zamówić kuriera wyskakuje - to pole nie może być puste (wybierz punkt odbioru), tyle tylko, że w tym polu NIC SIĘ NIE DA WYBRAĆ, mimo że punkty (różne) zostały dodane (np. dom, WRO05A)

Tak więc etykietę mam, paczka gotowa, a wysłać się nie da!!! Do tego cały dzień zmarnowany na WALKĘ Z WIATRAKAMI!!!
WIĘCEJ Z ICH USŁUG NIE SKORZYSTAM!!! ŻEBY KONSULTANT ROZMAWIAJĄCY Z NADAWCĄ PACZKI NIE MÓGŁ NIC ZROBIĆ - TO JEST KPINA!
4
ukrainski parobek 2017-01-02 16:29
Agnieszko, cóż napisać, taka forma, strona rzeczywiście jest idiotyczna....
1
Yoda 2017-01-15 00:24
Czyzby cos ruszylo w temacie zwrotu naleznosci dla zwolnionych pracownikow z oddzialow listowych?
2
Postek 2017-01-21 10:30
Mam informację , że poszukują kogoś do obsługi klienta i nie wiem czy to jest jeszcze aktualna oferta? Bardzo zależy mi na pracy. Jeśli ktoś mógłby pomóc będę wdzięczny. Jak przebiega rozmowa kwalifikacyjna?
niunia 2017-02-08 14:16
nie polecam tej firmy pracowałam kilka lat a teraz po upadku BL nie mogę doprosic sie wynagrodzenia za kilka miesięcy
4
Japko77777 2017-02-18 08:12
Chciałbym wszystkich przestrzec przed pseudokurierem allegro-inpost. Przyesyłka dotarła kompletnie zniszczona, zmiażdżona. Reklamacja w inpoście to tylko fikcja i kpina z klientów. U innych kurierów nigdy nie było problemów. W internecie chyba sami sobie piszą pozytywne opinie. Żal mi ludzi tam zatrudnionych, że muszą pracować dla ułomnego umysłowo zarządu.
4
koniec gierek złodziejaszka 2017-02-26 12:27
Znajdujące się w kłopotach spółki Rafała Brzoski: Integer i InPost chce przejąć amerykański fundusz inwestycyjny. Rafał Brzoska nadal będzie jednak prezesem i będzie miał mniejszościowy pakiet akcji.
...całość w necie........
No to nasz Janusz biznesu z czasem opuści in post... koniec gierek!
Zuzanna 2017-02-27 14:10
Obecnie trwają rekrutacje na wiele stanowisk do firmy InPost. Co możecie powiedzieć o warunkach pracy i atmosferze w firmie osobom szukających informacji na ten temat?
Dziunia 2017-02-28 15:56
Kurierzy pracują na działalność a dziewczyny z biura najczęściej na umowę zlecenie. Stawka marna ale dobre i to na początek. Atmosfera jest ok przynajmniej dla mnie byli mili.

Pozdrawiam
1
Zuzanna 2017-03-01 10:54
Osoby zainteresowane aplikowaniem zachęcam do odwiedzenia strony internetowej firmy InPost https://praca.inpost.pl/
Tam również znajdziecie aktualne oferty pracy.
włascicielka poku inpostu 2017-03-01 11:52
Lepiej uwazaj firma inpost jest niewyplacalna ,pokom którzy dla nich wspolpracowali do dnia dziisiejszego wisza pieniadze i to z paru miesiecy ,ciagle przekladaja terminy płatnosci ,nie odbierają telefonów ,nie odpisują na meile jednym słowem oszusci ja zglaszam sprawe do niku i innych instytucji nie pomijając mediów ,moze oni wyplyna na to ze w koncu wypłacą pokom
4
wlascicielka poku 2017-03-01 12:09
Jestem zainteresowana odzyskaniem moich pieniedzy od oszustów z firmy inpost
3
Zuzanna 2017-03-01 12:11
@włascicielka poku inpostu Może warto ponownie skontaktować się z firmą? Kontakt mailowy i telefoniczny można znaleźć na stronie: https://inpost.pl/pl/kontakt/skontaktuj-sie-z-nami
Odzyskiwacz 2017-03-01 13:13
Pomożemy podmiotom z zaległości płatniczymi Inpostu.
balancepolska.pl
Zuzanna 2017-03-01 13:26
@Dziunia to ważne, że dobrze czułaś się w firmie. Długo pracujesz w InPost? Mogłabyś opowiedzieć więcej na temat pracy w firmie?
PK 2017-03-02 18:34
Złodzieje, ukradli mi paczkę mimo że przyznali odszkodowanie to od miesięcy go nie otrzymałem. TO JEST FIRMA ZŁODZIEJSKA!!!! KONTAK ZEROWY SPRAWĘ ZGŁASZAMY NA POLICJĘ!!!
Zuzanna 2017-03-06 09:39
@PK rozumiem, że nie było kontaktu ze strony firmy. Próbowałeś skontaktować się samodzielnie z firmą? Kilka komentarzy wyżej znajdziesz link pod którym znajdziesz kontakt mailowy i telefoniczny do firmy.
kurier 2017-03-06 12:58
wlasciciel Inpostu zalega z wyplatami dla kurierow,placi im po 10% ,.a za co maja opalacic skladki.Zusy,i zatankowac???? tak sie bogaca inni a potem slyszymy o najbogatszych polakach,,zenada!!!!!
2
Zuzanna 2017-03-07 09:50
@kurier dalej pracujesz w firmie InPost? Co jeszcze możesz powiedzieć na temat tej firmy jako pracodawcy?
Yoda 2017-03-07 22:59
U nas to samo. Czas wyplat co miesiac opoznia sie coraz bardziej. Oszczednosci na kazdym kroku. Czyzby cos wisialo w powietrzu, czy tez moze o przejsciowy okres? Niby ruszyly nadania... Kasa pusta... Co jest grane?
Zuzanna 2017-03-08 09:01
@Yoda od jak dawna trwa sytuacja o której wspominasz? Długo już pracujesz w InPost?
Yoda 2017-03-12 19:10
Zuzanna jestes botem?
Zuzanna 2017-03-13 09:24
@Yoda jestem redaktorem serwisu gowork.pl, dlatego też chętnie poznam bliżej Twoją opinię na temat pracy w firmie.
1
Yoda 2017-03-13 16:17
Pracuje prawie 1,5 roku. Troche za dlugo... Wyplaty maja poslizg od jakiegos pol roku.
Zuzanna 2017-03-14 09:40
@Yoda co jeszcze możesz nam powiedzieć o warunkach pracy w firmie?
Yoda 2017-03-15 21:36
Czytelnicy/pracownicy! Ile u Was placa od paczki? Doreczenie/nadanie?
firma 2017-03-17 20:52
INPOST ZACZYNA MIEĆ PROBLEM ZE SPŁACANIEM POBRAŃ ZA PACZKI DOSTAJEMY Z 10 DNIOWYM OPÓŹNIENIEM PO WEZWANIACH DO ZAPŁATY I GROŻENIEM SADEM
1
mala488 2017-03-20 12:36
to co sie dzieje z inpostem to sie glowie nie miesci prowadze punkt nie placa prowizji od listopoada nie ma przelewow
4
mala488 2017-03-20 12:45
ja czekam od pieciu miesiecy za przelewami w glowie sie to nie miesci
2
Yoda 2017-03-22 15:14
Przewoznicy tez czekaja za opoznionymi wyplatami. Ciekawe, gdzie sa pieniądze. Nawet wladciciel w rankingu 100 najbogatszych polakow zatrzymal sie w miejscu...
ec 2017-03-27 20:22
zaplacili ?
przewoznik 2017-03-28 09:58
ja w czwartek dostałem ostatni przelew, mam już całość
1
Iza 2017-03-28 13:16
Czy ktoś ma wiedzę w temacie pracy dla specjalisty ds. obsługi klienta i rozliczeń w Warszawie? Gdzie dokładnie jest ta praca? Jak prowadza rekrutację?
czy to złodzieje? 2017-03-29 08:18
- InPost nie płaci nam już od kilku miesięcy, nazbierało się tego ponad 1 tys. zł. A najgorsze jest to, jak nas traktują. Dodzwonić się do księgowości jest trudniej niż do papieża - denerwuje Mariusz Staniewicz, który wraz ze swoją partnerką Wiolettą Kućko prowadzą w Zielonej Górze kiosk przy urzędzie miasta.
Artykuł otwarty w ramach bezpłatnego limitu prenumeraty cyfrowej

Właścicielką kiosku przy ul. Podgórnej – zaraz przy urzędzie miasta – jest Wioletta Kućko. Prowadzi go razem ze swoim partnerem Mariuszem Staniewiczem. To pan Mariusz zadzwonił do „Wyborczej” z prośbą o interwencję.

– Mamy podpisaną umowę z firmą InPost. Działamy jako Punkt Obsługi Przesyłek, jesteśmy oznaczeni na mapie jako paczkomat. Problem w tym, że od kilku miesięcy nie chcą nam płacić – tłumaczy Stankiewicz.
Trzy lata z InPostem, teraz nie płacą

InPost obecnie zalega im już ponad 1 tys. zł. Pieniądze przestali dostawać w listopadzie. – Boli szczególnie, bo współpracujemy z nimi od trzech lat. Najpierw przyjmowaliśmy i wydawaliśmy listy. Pierwszym pośrednikiem był Ruch, a później Kartel. Prowadziliśmy usługę na tyle sprawnie, że na zlecenie InPostu jeździliśmy nawet po wioskach szkolić innych sprzedawców, jak powinno się taki punkt prowadzić – opowiada Stankiewicz.

W najlepszych czasach przez ich kiosk w ciągu miesiąca przechodziło 3 tys. listów. – Dobry punkt zarabiał miesięcznie jakieś 100 zł. Nam się zdarzało 1,5 tys. zł. – tłumaczy kioskarz. – Przyjeżdżało do nas aż siedmiu kurierów. Raz, że mamy dobre miejsce, blisko parking i ludzie lubią tu odbierać przesyłki, a dwa, że zawsze jesteśmy dobrze zorganizowani, pomagaliśmy kurierom wypełniać bloczki awizo. Często musieliśmy zabierać pracę do domu, tyle tych listów było. A jak na koniec miesiąca robiło się podsumowanie – tyle a tyle nadanych, przyjętych, zwróconych – to w rubryce „błędy” zawsze stało zero – przekonuje.

Bezpośrednią umowę z InPost podpisali w czerwcu 2016 r. Wtedy firma zrezygnowała z obsługiwania listów i skupiła się na paczkach. – Przez kilka miesięcy wszystko szło dobrze. Co prawda, spóźniali się z płaceniem kilka czy kilkanaście dni, ale jednak płacili. A od listopada nic – denerwuje się Stankiewicz. – Na papierze wykazuję dochód, rozliczam się z podatków, a pieniędzy w kieszeni nie mam – dodaje kioskarz.
„Zachowują się jak gówniarze"

Jedyną osobą, która odbiera telefony Staniewicza jest kierownik regionalny InPost. Ale on sam odchodzi z końcem marca. – Powiedział mi tylko, że do firmy wszedł jakiś nowy współwłaściciel, wpompował kasę i wstrzymał opłacanie faktur dopóki nie skontroluje finansów. Słyszę też, że InPost musi spłacać przegrane sprawy, bo do ludzi nie docierały np. wezwania do sądu. Tylko co mnie to obchodzi? W umowie stoi, że mają 14 dni na rozliczenie się ze mną po wystawieniu faktury – tłumaczy Staniewicz. – Gdyby nie jeździli, nie zarabiali, firma byłaby w stanie upadłości, to ja rozumiem. Ale nadal przywożą paczki – dodaje.

Ale dodzwonić się do księgowości? Trudniej niż do papieża – mówi kioskarz. – Zachowują się jak gówniarze. Dzwonię, pisze mejle i listy polecone. Nic, zero odpowiedzi. Czekamy tylko do 23 marca na polubowne załatwienie sprawy. Później idę do sądu, pozew mam już gotowy – wyjaśnia zielonogórzanin.

Nawet jeśli InPost zapłaci, to Kućko i Staniewicz i tak kończą z nimi współpracę. – Wiem, że nie płacą też innym sklepom i kioskom, które działają jako paczkomaty. Rozmawiałem z kolegami. Tylko, że oni zarabiają grosze, powiedzmy 30 zł miesięcznie, więc sobie odpuszczają. A ja tylko w grudniu miałem 300 paczek, zarobiłem prawie 600 zł – tłumaczy Stankiewicz. Za każdą nadaną u niego paczkę dostaje 5 groszy, a za przyjętą i wydaną – 1 zł (obie kwoty bez VAT). Do długu, jaki ma wobec niego InPost narastają odsetki w wysokości 0,95 proc. na dzień.
InPost: Nie mamy sygnałów o braku płatności

Wojciech Kądziołka, rzecznik prasowy InPost: – Płatności są realizowane na bieżąco. Ja osobiście nie mam sygnałów o braku płatności dla naszych partnerów. Może się zdarzyć tak, że płatności są rozliczane z potrąceniami za niezrealizowane przesyłki lub zamówione w Grupie dodatkowe usługi/produkty. Jednak dziękuję za ten sygnał i kieruję sprawę do kontroli przez nasz dział audytu wewnętrznego – pisze Kądziołka w odpowiedzi na nasze pytania w sprawie Kućko i Staniewicza.

Dlaczego księgowość nie odbiera telefonów? – Punkty współpracujące z nami mają określoną ścieżkę kontaktu poprzez telefon i mail, więc nie sądzę aby faktyczni nie było możliwości kontaktu z firmą. Jeszcze raz dziękuję za przekazane pytania i będę teraz czekał na wyniki kontroli – wyjaśnia Kądziołka.
Staniewicz: Mają bałagan

Co na to Staniewicz? – Chyba straszny bałagan mają w tej firmie, bo kierownik regionalny mówił mi przez telefon, że sklepikarze dzwonią do niego z trzech województw i
1
wlascicielka poku 2017-03-30 19:33
Dzwonie codziennie,telefonów nie odbierają ,standard na meile rowniez zero odpowiedzi nie zamierzam dłuzej czekać ,mam zamiar osobiscie sie tam wybrac i narobic taka zadyme ze w koncu oddadza pieniadze,jedna zaległą fakture wyplacili wlasnie po interwencji bezposredio w krakowie,wybieram sie tam w kwietniu moze ktos chce sie przylonczyc razem mozemy wiecej zdziałac
1
wroclaw 2017-03-30 19:48
Ściema mi zalegaja prawie 4 tys zł,kazdy z inpostu doskonale wie ze nie płacą pokom ,dodzwonic sie do nich nie ma szans ,codziennie dzwonie w okreslonych godzinach od 9-10 i od 15-16 i nic ,meile bez odpowiedzi pan o nazwisku Broniarek obiecal ze zajmie sie sprawa i jak narazie ma to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] juz nawet telefonu nie odbiera ,zainteresowanym moge podac ,chcialam jeszcze dodac ze we Wrocławiu równiez przewoznicy ktorzy rozwozą paczki tez maja problem z fakturami z tego co wiem na dzien dzisiejszy placa im w transzach po pare groszy to wszystko nadaje sie do złozenia pozwu zbiorowego
2
gość 2017-03-30 19:50
Uciekaj z tego gówna to sa bankruci ,bedziesz niedlugo pracował za darmo i jeszcze dokladal na paliwo z wlasnej kieszeni
1
gość 2017-03-30 19:50
Uciekaj z tego gówna to sa bankruci ,bedziesz niedlugo pracował za darmo i jeszcze dokladal na paliwo z wlasnej kieszeni
wroclaw 2017-03-30 19:52
moze wybierzemy sie tam razem albo sie spotkamy w Krakowie i razem pójdziemy do tych oszustów
Jedruś 2017-04-09 10:51
Czy mógłby ktoś podpowiedzieć coś na temat pracy młodszego administratora systemu paczkomatów? Co należy dokładnie do obowiązków? W jakich widełkach mieszczą się zarobki? Troszkę martwią mnie wpisy, które przeczytałem ale wiem też że ludzie nieraz piszą ze złości.
Poszkodowana pół roku temu 2017-04-09 16:34
Jeśli uważasz, że opinie pusane są po złości wygugluj i poczytaj o tym jak InPost rozprawił się z kilkoma tysiącami ludzi pół roku temu. Hasło do wyszukania w necie "Bezpieczny List" i poczytaj jak ludzi bez pieniędzy jednym wieljim kopem z grupy Inpistu wywalił (bezpieczny list to spółka Inpist, ze względów "organizacyjnych" wyodrebniona pod inną nazwę, ale nadal to ta sama kieszeń właścuciela)
1
Luidzi 2017-04-12 22:55
InPost ma bardzo dużo nowych ofert pracy i trochę mnie to dziwi!. Z całą pewnością to nie jest ich dobry czas ale nie jest powiedziane że będzie źle.
Zibi 2017-04-13 15:07
NIE POLECAM czekam na przesyłkę już 2 dni ciągle rzekomo brak miejsca w paczkomatach jakby nie można było zadzwonić czy umieścić w innym paczkomacie --------
Zibi 2017-04-13 15:08
NIE POLECAM czekam na przesyłkę już 2 dni ciągle rzekomo brak miejsca w paczkomatach jakby nie można było zadzwonić czy umieścić w innym paczkomacie --------
Bart 2017-04-13 21:38
Dramat dramat dramat!!!
Brak kasy dla przewoznikow. Placa jakies marne raty ktore ledwo na paliwo starczaja. Przewoznikom ktorzy zdecyduja sie odejsc celowo nie opozniaja przelewy a tym ktorzy sie buntuja ze nie wyjada to groza karami. Te umowy sa tak zrobione ze chronia ich d..y.Uwazam ze razem moglibysmy my-oszukani cos zdzialac.
1
walic oszustow 2017-04-14 15:04
To poco zawieracie z nimi umowy? Skoro wypowiadasz umowę, to robisz wszystko cacy, nie wpuszczasz jakiegoś oszołoma kontrolera na firme i tyle. Czas tej firemki powoli się kończy. Skończą z paczkami podobnie, jak listami. Z hukiem!!!!
1
Zuzia 2017-04-18 10:58
InPost ma z pewnością trudny czas ale nigdy nie jest tylko dobrze, tak bywa.
Zostaw swoją opinię o InPost - Jarocin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InPost