Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o InPost

Pracowałeś w firmie InPost i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
jkl - 2015-06-25 09:04:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zal tych ludzi co maja sprawy w sądach
zdjecie uzytkownika
loko w koko - 2015-06-25 19:00:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jkl - 2015-06-25 09:04:24]:
Może i żal, ale patrząc na to ile lisów przychodzi na stare adresy. Nie powiem, sporo pomyłek jest przez sądy, a Inpost nie pozwala robić zwrotów-awizowany=doręczony, więc kasa idzie na Cypr. Ludzie nie podają nowego adresu zamieszkania do sądu, więc skąd sąd ma o tym wiedzieć, to na adresacie- stronie sprawy sądowej spoczywa obowiązek powiadomienia jednostki nadawczej o zmianie adresu. Ludzie weźcie się zastanówcie. Listonosz z PP roznosił listy 30lat dzień w dzień to wiedział gdzie ktoś mieszka czy też nie. Każdy kto zaczynał robić w Inpoście i robi już z rok wie o czym mówie. Nikt obcemu nie powie gdzie ktoś przebywa, czy go zna itd. Niestesty media mówią różne rzeczy, a ludzie to chłoną jak gąbka. Żeby nie było, że bronię Inpost. Kasa, która odpada od naszych świadczeń społecznych, urlopów, kar idzie na Cypr. Ajenci trakują pracowników jak białych murzynów, więc okradają nas podwójnie. Do tego tablety, które już nam dali, były zakupione za naszą kasę(jak ktoś pamieta obcięcie stawek w czerwcu ub.r
to właśnie stąd ta kasa na zakup), to jeszcze dają świstek do podpisania, że jakby co to my odpowiadamy za sprzęt warty 1,8tyś zł. Z Inpostem jest tak jak z podatkami w Polsce,jak zarobisz to musisz odprowadzić podatek dochodowy, kupisz coś to też płacisz podatek.
zdjecie uzytkownika
jkl - 2015-06-28 14:55:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam nadzieje ze pp wygra wszystkie przetargi inpostem zadza ludzie niekompetentni i chamscy
zdjecie uzytkownika
ooooooooooooooooooooooo - 2015-06-28 21:54:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jkl - 2015-06-28 14:55:16]:
ja też mam taką nadzieję i wtedy skończy się WYZYSK, cięcie stawek
zdjecie uzytkownika
ddddd - 2015-06-28 23:26:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a my mysclicie zejak nie bedzie sadowek to bedziecie lepiej zarabiac?

zdjecie uzytkownika
000000000000000000000000000 - 2015-06-29 05:57:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ddddd - 2015-06-28 23:26:22]:
nie ja myślę, że firma padnie
zdjecie uzytkownika
kol - 2015-06-29 11:18:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cos nie pisza o tym ze minister sprawiedliwosci chcial zerwac sadowki ale nie zdarzyl bo goo wywalili
zdjecie uzytkownika
Zdenerwowany !!! - 2015-06-29 11:38:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja na temat tej firmy mógłbym pisać godzinami ale same negatywne rzeczy pani pseudo kierownik powinna się oddać na jakieś badania bo z główką coś nie tak ta farba do włosów jej chyba wchłonęła w mózg brak słów jak taka osoba może zarządzać ludźmi.byłem kurierem auto miałem popsute problemy z oc to jak kur.w miałem jeździć mówiłem przełożonemu wszyscy wiedzieli lecz pani kierownik niby nie tak iż odstąpiliśmy od umowy aaa ja się zadłużałem by mieć na paliwo w tej pier......j firmie a oni Cie zwolnią od tak paranoja!
zdjecie uzytkownika
kol - 2015-06-29 11:55:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pozotaje im tylko zyczyc najgorszego;) najsmieszniejsze jest opisywanie przesyłek o fakcie awizacji ktorej nie bylo ;)
zdjecie uzytkownika
Zdenerwowany !!! - 2015-06-29 12:51:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
haha tez tak bywało tak naprawdę to ja nie wiem czemu oni dalej istnieją to chyba jest jakiś rodzinny interes :)
zdjecie uzytkownika
krus zus srus - 2015-06-30 06:45:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Istnieją bo mają murzynów, którzy pracują po 10 godz dziennie, 200 godzin w miesiącu za 1300 pln na rękę bez ubezpieczenia. Dlatego istnieją.
Miejmy nadzieję, że w październiku już będzie po przetargu na sądówki i będzie wiadomo, co dalej z tym kibelkiem...
zdjecie uzytkownika
jkl - 2015-06-30 10:27:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czemu pazdziernik? a ten przetarg co jest w trakcie i mieli go zerwac za nienalezyte wykonanie?
zdjecie uzytkownika
bryndzelek - 2015-06-30 19:32:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Warszawa, 30.06.2015 (ISBnews) - Polska Grupa Pocztowa (PGP) i InPost zakończyły wdrażanie Elektronicznego Potwierdzenia Odbioru (EPO) w całej Polsce. EPO działa już we wszystkich sądach powszechnych. Nieodebrana korespondencja oczekuje w ponad 8 tys. punktów awizacyjnych zlokalizowanych na terenie całego kraju, podała spółka.

"Zakończyliśmy wdrażanie EPO w całej Polsce. Kilkanaście miesięcy temu przyjęliśmy na siebie zobowiązanie, które zaczęliśmy realizować już w miesiąc po podpisaniu umowy na dostarczanie korespondencji dla sądów i prokuratur. Zdajemy sobie sprawę, że to nowatorskie rozwiązanie w sposób rewolucyjny przyspiesza obrót korespondencją sądową. Dzięki ścisłej współpracy z Ministerstwem Sprawiedliwości udało nam się wdrożyć EPO w wyznaczonym terminie" - powiedział prezes PGP Witold Szczurek, cytowany w komunikacie.

PGP i InPost są jedynymi operatorami pocztowymi w Polsce, którzy posiadają działający i przetestowany system EPO. "Takiego systemu nie udało się zbudować żadnemu innemu operatorowi w Polsce, w tym Poczcie Polskiej, która dysponuje potężnymi środkami finansowymi, a EPO zapowiadała jeszcze w 2010 roku" - dodał Szczurek.

Od strony technicznej EPO działa w ten sam sposób, co tradycyjna "zwrotka". Różnica polega na tym, że zamiast na papierowym potwierdzeniu odbioru, adresat podpisuje się na dedykowanym urządzeniu elektronicznym. Za jego pośrednictwem informacja o odbiorze korespondencji on-line - w czasie rzeczywistym - trafia od razu do komputera prowadzącego sprawę sędziego. Cała operacja w sposób rewolucyjny przyspiesza obrót korespondencją sądową i trwa zaledwie kilkanaście sekund wobec kilkunastu dni, jakich potrzebuje papierowe potwierdzenie odbioru.

EPO to rozwiązania wychodzące na przeciw nie tylko sądom, ale i innym instytucjom zainteresowanym sprawnym i szybkim doręczeniem korespondencji wymagającej potwierdzenia odbioru. Na początku roku do użytkowników EPO dołączyła sieć Play, będąca jednym z liderów polskiego rynku telefonii mobilnej. PGP wygrała również przetarg ogłoszony przez wojewódzką komendę Policji w Lublinie i dostarcza listy z 52 komend w województwie lubelskim.

W grudniu 2014 InPost - największy prywatny operator pocztowy w Polsce - sfinalizował przejęcie 100% akcji Polskiej Grupy Pocztowej SA (PGP). PGP pozostaje oddzielną spółką i marką przeznaczoną dla klienta biznesowego.
--------------
Wybrandzlowałem się na biało... ;)
zdjecie uzytkownika
Julian - 2015-07-01 12:42:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Zakończyliśmy wdrażanie EPO w całej Polsce. Kilkanaście miesięcy temu przyjęliśmy na siebie zobowiązanie, które zaczęliśmy realizować już w miesiąc po podpisaniu umowy na dostarczanie korespondencji dla sądów i prokuratur. Zdajemy sobie sprawę, że to nowatorskie rozwiązanie w sposób rewolucyjny przyspiesza obrót korespondencją sądową. Dzięki ścisłej współpracy z Ministerstwem Sprawiedliwości udało nam się wdrożyć EPO w wyznaczonym terminie" - powiedział prezes PGP Witold Szczurek, cytowany w komunikacie.

PGP i InPost są jedynymi operatorami pocztowymi w Polsce, którzy posiadają działający i przetestowany system EPO. "Takiego systemu nie udało się zbudować żadnemu innemu operatorowi w Polsce, w tym Poczcie Polskiej, która dysponuje potężnymi środkami finansowymi, a EPO zapowiadała jeszcze w 2010 roku" - dodał Szczurek.

Od strony technicznej EPO działa w ten sam sposób, co tradycyjna "zwrotka". Różnica polega na tym, że zamiast na papierowym potwierdzeniu odbioru, adresat podpisuje się na dedykowanym urządzeniu elektronicznym. Za jego pośrednictwem informacja o odbiorze korespondencji on-line - w czasie rzeczywistym - trafia od razu do komputera prowadzącego sprawę sędziego. Cała operacja w sposób rewolucyjny przyspiesza obrót korespondencją sądową i trwa zaledwie kilkanaście sekund wobec kilkunastu dni, jakich potrzebuje papierowe potwierdzenie odbioru.

EPO to rozwiązania wychodzące na przeciw nie tylko sądom, ale i innym instytucjom zainteresowanym sprawnym i szybkim doręczeniem korespondencji wymagającej potwierdzenia odbioru. Na początku roku do użytkowników EPO dołączyła sieć Play, będąca jednym z liderów polskiego rynku telefonii mobilnej. PGP wygrała również przetarg ogłoszony przez wojewódzką komendę Policji w Lublinie i dostarcza listy z 52 komend w województwie lubelskim.

W grudniu 2014 InPost - największy prywatny operator pocztowy w Polsce - sfinalizował przejęcie 100% akcji Polskiej Grupy Pocztowej SA (PGP). PGP pozostaje oddzielną spółką i marką przeznaczoną dla klienta biznesowego.

Witam EPO,mój oddział obsługuje obszar miasta okolo 200-250tys. ludności,
EPO przyszło może z 50 szt.a sądówek od groma to kto za to odpowiada wreszcie że tego EPO nie ma,droga sprawa to tablety pan Brzózka wymyślił sobie że tablet należy brać do domu i dbać o naładowanie baterii,w moim przypadku to są dwa tablety które trzeba ładować 5h jeden, 2x5h to jest 10 h pod prądem a kto mi zapłaci za prąd jak wszyscy wiedzą że tablet i laptom ciągną jak wściekłe ,no i na koniec ten długopis który po tygodniu pracy w połowie dniówki wysiadł na amen , bateria 4xaaaa o której połowa sprzedawców nawet nie ma pojęcia że takowe istnieją i pewnie też samemu trzeba kupić.Żałosne
zdjecie uzytkownika
;))) - 2015-07-01 12:49:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to jest inpost;)) tu wszystko odbywa sie kosztem pracowników;]
zdjecie uzytkownika
jacek - 2015-07-01 13:02:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szukam osob poszkodowanych przez inpost zlozyłem reklamacje dostałem pismo o wezwanie o numer przesyłki której listonosz na awizo nie wypisał czy to jest normalne?
zdjecie uzytkownika
Piotr30 - 2015-07-01 15:17:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiecie może co znaczy nie synchronizowane dane przez jeden list który był poprawnie odebrany na tablecie nie mogę zamknąć całej listy
zdjecie uzytkownika
karol - 2015-07-02 12:52:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ja trochę z innej strony, bo widzę że tutaj tego tematu jeszcze nikt nie poruszał. Jest teraz w inpost aktualna oferta pracy dla przedstawiciela handlowego. http://www.infopraca.pl/praca/przedstawiciel-handlowy/tychy-raciborz/11697712 I tak myślę, że warunki naprawdę spoko - dają to co niezbędne na tym stanowisku czyli samochód służbowy, laptop, telefon
zdjecie uzytkownika
;]] - 2015-07-02 13:49:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ładnie pieknie wszystko brzmi( usunięte przez administratora )i brak wypłaty na czas, obniżanie wynagrodzenia pomimo wzrostu pracy minimalnej
zdjecie uzytkownika
królewna - 2015-07-02 20:01:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiecie co chciałabym te 1500 zł a pracuję w inpost 8lat i nie mam tyle bym się cieszyła z takich pieniędzy
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-07-03 17:28:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czas zmienic prace
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-07-04 12:17:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odradzam prace w inpost, wykorzystuja czlowieka ponad siły, zamiast zatrudnić wiecej ludzi wolą zeby 1 robil za 4 a i tak w zamian nic nie dostaniesz, smieszne warunki pracy, na wszystkim rzekome oszczędności jedyne co mozna sie liczyć to wywalenie jak bedzie mniej pracy, praca bez perspektyw jedynie na przeczekanie
zdjecie uzytkownika
inpo - 2015-07-05 00:19:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie Ja chciałbym, krótko o pracy z tabletami,( i tu następują słowa które każdy moder by wyrzucił - dlatego też postanowiłem je ominąć) W naszym oddziale ostatnio odeszło coś koło 10 listonoszy zaczyna sie robic to co było w styczniu czy też lutym 2014r.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko pracownika operacyjno biurowego w sortowni. Cała rozmowa trwała może ze 3 minuty. Pokazali mi tą sortownie, powiedzieli w skrócie jak przebiega praca Proponowali 1200 netto, umowę zlecenie, praca na 2 zmiany 6-14, 14-22 + 2 soboty w miesiącu pracujące. Zabrali ode mnie CV i powiedzieli że jakby co to oddzwonią. Nikt nie zadzwonił i w sumie nie żałuję, bardzo kiepskie warunki..
Pytania: Czy ma pani jakieś pytania? ;)
zdjecie uzytkownika
pgp jest cool! - 2015-07-05 07:30:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego narzekacie? Tablety to sukces Inpostu i Pgp! Dlaczego jątrzycie? to super sprzęt!
zdjecie uzytkownika
ssssssssss - 2015-07-05 08:36:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja jeszcze nie mam tableta bo poszedl do naprawy.
i niewiem kiedy dostane.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InPost

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy InPost?
Zadaj pytanie
alert