Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o InPost

Pracowałeś w firmie InPost i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pacownik - 2014-10-08 22:40:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [skrzynka - 2014-10-08 20:09:55]:
Przede wszystkim niech każdy mądrala który krytykuje że listów nie dostaje oznakuje posesje numerem i założy skrzynkę na przesyłki .A bym zapomniał dzwonek by domownika można było wyciągnąć z domu po przesyłkę jak niestań na dzwonek to zgodę na piśmie by można było rzucać kamieniami w okno.
Jak zapewnicie to minimum to wtedy możecie mieć pretensje .A tak to pretensje piszcie do Pana Boga
zdjecie uzytkownika
masssakra - 2014-10-09 10:01:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pacownik - 2014-10-08 22:40:19]:
jakoś ta wypowiedź nigdy się nie obroni . firma dobrze wiedziała w co się "pakuje" i czego może oczekiwac po wygraniu przetargu . nędzne tłumaczenie ... jakoś PP sobie doskonale radzi z tym "problemem" . to jest żadne wytłumaczenie nędzne go serwisu . i zgadzam się ze zdegustowanym oraz innymi cienko oceniającymi tę firmę.
zdjecie uzytkownika
pucujemy po skrzyneczkę - 2014-10-09 15:41:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zdegustowany, masz racje, ale pamiętaj o tym, iż za brak skrzynki na listy grozi kara nakładana przez prezesa UKE w drodze decyzji. Masz skrzynkę? Nie każdy doręczyciel dotrze do Ciebie w godzinach Twojej pracy. Więc pucuj dziada i zakładamy skrzyneczkę.... Ta firma jest dnem i najprawdopodobniej po grudniu 2015, gdy skończy się umowa z sądami, będzie miała poważne kłopoty, ponieważ listów zwykłych jest coraz mniej. Konkurencja jest ok, ale nie taka, gdzie Brzoska płaci grosze, a Ty zasuwaj za 20 groszy od listu.
zdjecie uzytkownika
inpo - 2014-10-09 18:21:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zdegustowany - 2014-10-08 08:40:34]:
Obowiązek posiadania skrzynki pocztowej
1 stycznia 2013 r. weszła w życie ustawa z dnia 23 listopada 2012 r.
Prawo pocztowe.
Zgodnie z nowymi przepisami, brak skrzynki pocztowej, w której listonosz zostawia przesyłki, skutkować będzie dla właściciela lub współwłaścicieli nieruchomości gruntowych, na których znajdują się budynki mieszkalne oraz dla właściciela lub współwłaścicieli budynku mieszkalnego stanowiącego odrębną nieruchomość, karą finansową w kwocie od 50 zł do 10.000 zł.

Oto fragmenty ustawy dotyczące obowiązku posiadania skrzynek oraz opłat za brak skrzynki pocztowej:

Art. 40.
1. Właściciel lub współwłaściciele nieruchomości – są obowiązani umieścić oddawczą skrzynkę pocztową spełniającą wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Infrastruktury.
2. Obowiązek, o którym mowa w ust. 1, jest realizowany:
1)w budynkach jednorodzinnych – przez umieszczenie oddawczej skrzynki pocztowej przed drzwiami wejściowymi do budynku lub w ogólnie dostępnej części nieruchomości;
2)w budynkach wielorodzinnych, w których wyodrębnione są co najmniej 3 lokale – przez umieszczenie w ogólnie dostępnej części nieruchomości zestawu oddawczych skrzynek pocztowych w liczbie odpowiadającej liczbie samodzielnych lokali mieszkalnych oraz lokali o innym przeznaczeniu, jeżeli posiadają osobny adres.
Art. 127.
1. Karze pieniężnej podlega, kto nie realizuje obowiązku umieszczenia oddawczej skrzynki pocztowej albo umieszcza oddawczą skrzynkę pocztową niespełniającą wymogów.
2. Karę pieniężną wymierza się po przeprowadzeniu kontroli wszczętej na podstawie zawiadomienia o naruszeniu obowiązków, o których mowa w ust. 1.
3. Wysokość kary pieniężnej wynosi od 50 złotych do 10.000 złotych. Ustalając wysokość kary pieniężnej, Prezes UKE bierze pod uwagę stopień szkodliwości czynu.

Brak skrzynek powoduje znaczne utrudnienia w doręczaniu korespondencji urzędowej, szczególnie w przypadku konieczności pozostawiania zawiadomienia
o możliwości odbioru korespondencji w magistracie. Urzędnicy zostawiają takie zawiadomienie po drugiej nieskutecznej próbie doręczenia dokumentu urzędowego.
zdjecie uzytkownika
pracownikRz - 2014-10-10 20:52:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w inposcie kilka miesiecy.
i woziłem na wioskach. okej. 60gr za KM (mniej niz na poczcie) ale i listów mniej.. nie było zle.
ale miasto.. 50gr za kilometr.. (z 30-50 dziennie) + dojazdy do firmy bez zwrotów kosztów.. to policzcie sobie.. 20zł dziennie dojazd w obie strony do pracy. 20dni to masz 400zł a gdzie jakis olej do auta.. albo opona.. czy nawet jak światło padnie .. amory...
w tej firmie nie słyszeli o amortyzacji.. 400zł + (100-150zł lekko na amortyzacje auta ) to jest 550zł a wypłata chodzac codziennie to 1200 zł moze 1300 jak premia jest. to za 750zł 8-12godzin dziennie i tłuc prywatny samochód. to przepraszam bardzo ale interes po H..u . jak najszybciej odejdzmy stad.. a najlepiej wszyscy razem. chodziaz tydzien zanim znajda kolejnych frajerów beda spodniami trzęśli kto im polecone zawiezie za darmo prawie.. moze caritas ..
zdjecie uzytkownika
18 groszy - 2014-10-11 17:07:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to dziadostwo, życzę, aby do 2016 roku padła.
zdjecie uzytkownika
gierkkowaaa - 2014-10-12 11:18:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to zalezy ododzialu.
my ze swoim mamy 80% miasta.
mamy stala i placi nam najnizsza.
a z listow wynosimy na ok.2000zł czasami nawet mniej.

takze nie jest zle.
dziennie pracujemy ok.6h-7h.
wliczam tutaj cala prace.
listy przywozi nam kurier.
odchaczamy polecone. ja mam srednio ok.50 dziennie + 100szt. zwyklych.
segregujemy zwykle.
i ok.11 w rejon.
pracuje do 16.troszke dluzej kiedy jest tpsa.ale to zwykle 2-3 dni w miesiacu.
i potem zdawanie listow poleconych na pok.ja mam akurat 2 pokoi do obslugi.
zdaje listy zabieram zwroty i 2 awiza.
srednio 6-7 h dziennie ze wszystkim.
pracuje juz 8 miesiecy i nie narzekam.

zdjecie uzytkownika
do gierkkowaa - 2014-10-13 17:35:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gierkkowaaa - 2014-10-12 11:18:06]:
Dlaczego napisałaś tylko o czasie pracy, a nic właściwie o wynagrodzeniu? ha, coś mi tu śmierdzi....
zdjecie uzytkownika
gierkkowaaa - 2014-10-13 18:49:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dostajemy 1250zł na reke.

zdjecie uzytkownika
selgros - 2014-10-14 06:03:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej czy na waszych rejonach nosicie gazetki selgrosa?
zdjecie uzytkownika
sunek - 2014-10-14 17:01:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
każdy doręczyciel inpostu i pgp nosi selgrosa . czy to takie dziwne ?
zdjecie uzytkownika
od selgrosa - 2014-10-14 17:31:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sunek - 2014-10-14 17:01:40]:
nie tak dziwne... ale dużo tego przychodzi? Bo się zastawiam czy podjąć pracę czy będzie za ciężko?
zdjecie uzytkownika
pracownik RZ - 2014-10-14 18:08:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
spróbuj ale jesli nie masz nic innego na oku.. bo tak jako ,,wybór,, to bez sensu
zdjecie uzytkownika
łeee - 2014-10-14 18:14:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sunek - 2014-10-14 17:01:40]:
jest selgrosów grube ciężkie do tego przychodzi dużo innych katalogów firm wysyłkowych.nazbiera sie tego 2 torby a gdzie jeszcze zwykłe i polecone.no i selgros jest co 2 tygodnie.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-10-14 23:05:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy to dziwne że nosimy selgros Poczta Polska też nosi.Życie nie chciało się nosić teczki trzeba nosić gazetki
zdjecie uzytkownika
nikitaaa - 2014-10-15 01:01:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy inpost w calosci przejał bank pko?

bo zauwazylam wtym miesiacu wiecej listow mam.
zdjecie uzytkownika
łeee - 2014-10-15 19:35:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-10-14 23:05:40]:
nie gadaj o nie noszeniu teczki bo nosiłam mam wykształcenie i tez tam wylądowałam,takie czasy
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-10-15 21:36:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [łeee - 2014-10-15 19:35:41]:
To była przenośnia też tyram w tej firmie i póki co nie narzekam takie czasy i jak ktoś nie chce robić jego sprawa ale rodzinę trzeba wyżywić po prostu życie
NIE CHCIAŁEM NIKOGO URAZIĆ SORRY:(
zdjecie uzytkownika
łeee - 2014-10-15 21:51:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-10-15 21:36:29]:
ok.ja już zmieniłam prace.
zdjecie uzytkownika
nikitaaa - 2014-10-15 23:17:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
naprawde tak malo zarabiacie?
zdjecie uzytkownika
dziady 3! - 2014-10-16 18:15:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gdzie inpost nie może (bo to dziady), tam pocztę polska pośle ;)
zdjecie uzytkownika
smietniczek i listy - 2014-10-19 22:02:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zaczyna sie brzydka pogoda i się zaczyna:
Ponad 330 listów wyrzuciła doręczycielka z Ostrzeszowa. Kobieta zamiast dostarczać przesyłki, wystawiła je w kartonie koło garaży.

23-letniej listonoszce nie chciało się roznosić korespondencji. Przez dwa tygodnie uzbierała ponad 330 listów, które nie dotarły do adresatów. Była na tyle nieodpowiedzialna, że zapakowała przesyłki do wielkiego kartonu i zostawiła w ustronnym miejscu, przy garażach w Ostrzeszowie.

Porzucone listy znalazł jeden z mieszkańców. Zszokowany natychmiast zawiadomił o znalezisku straż miejską, a ta zabezpieczony karton z listami przekazała policji. Ta ustaliła, że listy nie zostały doręczone przez listonoszkę. 23-latka wyrzucając listy umożliwiła niepowołanym osobom wejść w posiadanie danych. Doręczycielka z Ostrzeszowa została oskarżona o naruszenie ustawy o ochronie danych osobowych. Grozi jej nie tylko grzywna, ale również 3 lata odsiadki za kratami więzienia. Ze swojego wybryku będzie się tłumaczyła przed sądem. O pracy listonosza też może już zapomnieć.
-------------
Do kosza na śmieci ktoś wyrzucił 80 listów zawierających prywatną i poufną korespondencję wysyłaną przez banki, podaje "Dziennik Bałtycki". Sprawę bada policja.

Na listy natrafił czytelnik gazety. Przesyłki pochodzą z sześciu banków, agencji ochrony i firmy ubezpieczeniowej. Większość z nich jest zamknięta, ale i aktualna - nadano je w pierwszej połowie września tego roku. Poza dwoma listami wszystko to poufne informacje o stanie konta, o założeniu lokaty na sporą kwotę czy o ubezpieczeniu na życie z wrażliwymi danymi personalnymi.

INPOST RZĄDZI!
zdjecie uzytkownika
łeee - 2014-10-20 09:52:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
nie rozumiem tego wyrzucania listów.to po kij się zatrudniał do tej pracy jak wiedział/a ze polega na roznoszeniu.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-10-22
Żródło: Gowork.pl
Piotrków Trybunalski
(łódzkie)
Ogólnopolska firma InPost – oddział w Piotrkowie poszukuje osób na stanowisko DORĘCZYCIEL-LISTONOSZ na terenie: Piotrków Tryb.Osoba zatrudniona na tym stanowisku będzie doręczała przesyłki adresowe na podległym terenie. Gwarantujemy pracę w najszybciej rozwijającej się prywatnej firmie pocztowej w Polsce, stabilną pracę w młodym zespole, szerokie perspektywy rozwoju, terminowe wypłaty uzależnione od osobistego wkładu pr
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
koniorskA - 2014-10-22 16:17:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Mogę o sobie mówić jako o byłej pracownicy tej firmy.
Pracowałam w dziale finansowym. Co do listonoszów to praktycznie wszyscy w centrali na Malborskiej w Krakowie uwazają ich za zwykłych roboli i niewolników.
Rekrutują tam za tak głodowe pensję że chętni rekrutują się zazwyczaj z pijaczków i niedorozwinietych umysłowo. Dlatego problemy z doreczaniem przesyłek.
Co do pracy w centrali na stanowisku finansowym to wcale nie jest lepiej.
Zwyczajny poracownik a nie menadzer może w porywach liczyć na mieszaną formę umowy tzn, Umowa o pracę na najniższą krajową oraz dodatek w formie umowy zlecenie ktory uzupełnia pensję . W każdym razie zarobek jest to rzędu około 1800 zl netto. Koljny minus jest taki że aby wykonać danego dnia swoją pracę nie mozna liczyć na to że wyjdzie się po 8 godzinach. Roboty jest tyle że zostając 12 godzin dziennie nie zdążymy się odrobić. W firmie próbują Cię zmobilizować tym że otrzymasz służbowego laptopoa - jednak jeżeli tak się stanie to zaczniecie zabierać robotę do domu co stanie się dla was koszmarem. W każdym razie praca po 10-12 godzin na dobę w firmie oraz w domu + praca w weekendy w domu na słuzbowym laptopie tak wygląda rzeczywistość w tej firmie. NA ŻADNE DODATKI NIE MA CO LICZYĆ NP. BONY NA ŚWIĘTA. ( JEST OPIEKA MEDYCZNA I mULTISPORT - OCZYWIŚCIE DODATKOWO PŁATNY Z NASZEJ PENSJI). oDRADZAM KAŻDEMU KTO CHCE BYĆ ZDROWY PSYCHICZNIE. fIRMĘ NAZWAŁABYM MINI OBOZEM KONCENTRACYJNYM LUB PLANTACJĄ BAWEŁNY W CZASACH NIEWOLNICTWA. fATALNA ATMOSFERA, DONOSICIELSTWO. wYCISKAJĄ JAK CYTRYNĘ I WYRZUCAJĄ. w KAŻDYM RAZIE ODESZŁAM BO STWIERDZIŁAM ŻE TAK MARNE WARUNKI NIE SĄ WARTE MOJEGO ZDROWIA.
zdjecie uzytkownika
inpo - 2014-10-22 21:24:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [smietniczek i listy - 2014-10-19 22:02:46]:
z tego co przeczytałem nie jest napisane ani w pierwszym przykładzie, ani w drugim aby listonosze byli pracownikami InPostu czy też pracowali dla tej firmy.
Zapomniałeś tego dodać czy zrobiłeś to dlatego że nie wiesz czy sprawcy zdarzeń byli "listonoszami" z InPostu czy Poczty Polskiej a może jeszcze jakiś inny operator.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InPost
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x