brak logo

InPost

Jarocin

Opinie o InPost

karol 2016-07-01 19:13:37
@er ale widzę, że są też nowe przyjęcia, więc może to po prostu kwestia poszukiwania lepszych pracowników? Mam taką nadzieję, bo zainteresowało mnie stanowisko lidera zespołu zakupów w Krakowie właśnie.
tak, oni ida do przodu!!!! 2016-07-01 20:44:12
lepszych? ta firma ma taka opinie, iz tylko hard kor idzie tam pracować. człowieku, jesteś tak młody, iż nie możesz tego pojąć... lider zespołu czapeczek żółtych dla doręczycieli ;)
4
e1wje 2016-07-01 21:07:12
@karol widze ze szukaja takze progrmaisty. NET w Krakowie napsiali ze oferuja tutaj pracę przy innowacyjnych projektach w skali globalnej (lodówkomaty, paczkomaty, lotniskomaty, pralniomaty) moze ktos zainteresowany?
wert 2016-07-02 22:13:02
no w lasnie w sumie oferta jest całkiem ciekawa tylko mnie w sumie interesuje to ile mozna na takim stanowisku zarobic jak sie ma dosiwadczenie w pracy
leci inposzt 2016-07-03 06:46:06
@wert
właśnie dlatego inpost jest tak kiepska firma - tam ludzi nie interesują procedury, co ułatwić, co jak zrobić, tylko kasa - jak ciebie - dlatego ta firma pada....
misia 2016-07-03 09:45:36
Czy ja wiem czy ta firma pada? Wydaje mi się że wiele osób korzysta z ich usług, ja sama nawet korzystam z usług paczkomatów.
tak, oni ida do przodu!!!! 2016-07-03 19:39:15
Skoro nie rozróżniasz firm, a są to osobne spółki, odnośnie listów i paczkomatow, to o czym mówimy? FIRMA PADA - roznoszenie listów w inpost legło w gruzach! Dziewczyno, ogarnij się! Oni ledwo zipią, pracują tam tylko degeneraci umysłowi - bez obrazy- nie mający alternatywy!
3
kabti 2016-07-03 19:43:05
piszecie że z firmą kiepsko a jednak naprawdę mnóstwo rtekrutacji się nowych pojawia, to i tak jest jeden z czołowych operatorów pocztowych w kraju choć faktycznie poczta polska się budzi i staje się konkurencyjna
sław 2016-07-07 07:21:17
Szanuj Ludzi Kolego Pracuje tam sporo świetnych osób i nie są to degeneraci ale los tak ich pokierował że są w tej organizacji ...
3
kobalt 2016-07-07 09:18:23
tak, potwierdzam, na wielu stanowiskach są świetniu fachowcy i generują to wymagania bo np. na managera raportowania finansowego musisz mieć wykształcenie wyższe na kierunku ekonomia / finanse / księgowość lub inne pochodne
misia 2016-07-07 13:22:58
Nie wiem skąd wymyslacie te steki bzdur o tym ,że firma padła, przecież to są kłamstwa, dziwie sie że jeszcze nikt z firmy nie wyciagnąl konsekwencji z waszych wpisów w dodatku kłamliwych bo to co piszecie to nonsens
killer_zone 2016-07-07 17:24:18
Misia, oświeć mnie i innych też? Dlaczego firma wypowiedziała umowy np. pko bp czy polsatowi? Czy koszt dostarczenia listu z pko czy polsatu do miejscowości X rożni się czymś od dostarczenia listu od firmy ubezpieczeniowej czy śmiecia reklamowego do miejscowości X?
adamu 2016-07-07 17:26:42
hej nie wiem czy wiecie ale szukaja teraz pracownika produktu obslugi klienta w Krakowie na pewno wymagana jest tutaj znajomość języka angielskiego w stopniu komunikatywnym, gotowość do pracy zmianowej w godz. 9.00 - 21.00, 7 dni w tygodniu jezeli ktos zainteresowany
V. 2016-07-08 10:44:04
Wypowiedzieli bo chcą zrezygnować z nierentownych wiosek i podpisać nowe umowy na duże miasta
V. 2016-07-08 10:44:52
Wypowiedzieli bo chcą zrezygnować z nierentownych wiosek i podpisać nowe umowy na duże miasta
jacek 2016-07-08 11:21:31
ale wiecie może jak dokłądnie będa wteyd wyglądac takie umowy czy nie za bardzo? mam nadzieje, że ta praca jako Lider Zespołu Księgowości Kosztów jest dobrze płatna.
RoweK 2016-07-09 13:38:17
Nie mamcie nas tutaj super ofertami z centrali. Dno wali kupcią i doręczycieli nie szanuje, a to oni odwalają w tej firmie najgorsza robotę. Lider kosztów, informatyk.... bu, no mając 20 lat i wybujałą fantazję, na pewno dostaniesz taka pracę. Gdzie ty wcześniej pracowałeś, w Rowach sprzedając frytki? Do Krakowa trochę daleko, mama puści?
1
miro 2016-07-09 13:42:47
@jacek nawet jak kaci ci mało to masz dofinansowaną opiekę medyczną i kartę Multisport,
sor1 2016-07-10 15:45:33
Dziwne,że pan Brzoska tnie koszta,a nowa sortownie stawia...
xoxo 2016-07-10 17:04:42
Idealnie, że oprócz opieki medycznej jest jeszcze szansa na odpowiedniego multisporta, widać, że w ten sposób wiedzą, że mogą zadbać o zatrudnienie, ale czy wypłąta jest terminowa? Dzięki za odpowiedź.
killer_zone 2016-07-11 13:56:08
Nie dajcie się mamić kartami multisport i innymi bzdetami. Niech wypłata będzie na czas i normalność w firmie. A tego niestety brakuje. Podstaw normalności nie ma, a reszta to dodatki!
some 2016-07-11 14:00:51
Wydaje mi się, że jest terminowa @xoxo, bo zobacz, ze każdemu zależy na tym, żeby podjąć zatrudnienie, a przynajmniej można być pewnym tego, że wiedzą jak zadowolić pracownika przez chociażby dobre stawki adekwatne do powierzanych obowiązków czy kwalifikacji.
gienio 2016-07-14 14:42:54
witam



INPOST ZWIJA LISTOWKE A IDZIE W KURIERKE PO PRZEGRANYM PRZETARGU Z POCZTA POLSKA ODNOSNIE SADOW NIE MOGA SOBIE PORADZIC. NIE DBAJA O OBECNYCH KLIJENTOW ODNOSNIE LISTOW LISTONOSZE ( KURIERZY ) W TERENIE MAJA MALO LISTOW I CO ZA TYM IDZIE DOKLADANIE TERENOW WIECEJ DO ROZNOSZENIA . A TERMINOWOSC SPADA I LUDZIE CO WYSYLAJA ODCHADZA. I W TYM MOMENCIE INPOST TRACI KASE
1
karol 2016-07-14 14:51:24
@gienio muszę przyznać, że niewiele zrozumiałem z Twojego komentarza. Rozumiem, że chodzi o jakiś przetarg między InPostem a pocztą?
doręczyciel czecho 2016-07-14 17:44:51
proste miałeś mały rejonik zarobiłeś na nim do 100 dziennie , teraz nie ma listów i zwiększyli ci teren za który może ci się uda zarobić 30 różnica kolosalna , czasu więcej tracisz ,mniej zarabiasz , nas w oddziale było15 zostało 5 rejon został ten sam więc najczęściej tylko raz w tygodniu wychodzą listy w rejon - kasa z opóznieniem i po wielu prośbach dostajesz , zwrot za paliwo zaczynaliśmy od 0,80 a teraz płacą 0,35 I KTOŚ TU MÓWI ŻE W INPOST SUPER chyba do góry nogami
karol 2016-07-14 17:52:02
Stawka rzeczywiście nie powala @dręczyciel czecho napisali, że nie mniej niż 1800..ciekawe czy są jakieś premie
waldi 2016-07-14 20:11:15
firmy impost już nie interesują listy tylko doręczanie paczek kurierskich i paczkomatowych dlatego wypowiadają umowy cyfrowemu Polsatowi, pko itd.
fana 2016-07-14 20:13:06
a tam sobie bzdurki gadASZ, FIRMA NADAL ISTNIEJE i ma się moim zdaniem dobrze, niech świadczy o tym z kilkadziesiąt rekrutacji które sa obecnie prowadzone w wielu lokalizacjach, choć nie da się ukryć że z jakichś powodów głownie w Krakowie, a firma solidna
mati 2016-07-14 20:14:54
allegro polecony juz powoli doreczaj kurierzy a nie listonosz a od wrzesnia na stale. allegro list polecony za 3,94 jest juz awizowany na trzy dni a jak ktos nie odbierze jest zwrotem .
pepe 2016-07-14 21:16:33
Zarząd InPostu zdecydował o zakończeniu działalności w zakresie obsługi tradycyjnych przesyłek listowych, czyli innych niż przesyłki e-commerce - podała spółka w komunikacie.
vb 2016-07-14 21:21:14
noo wlasnie masz racje ze teraz prowadozna jest rekrutacja..na przyklad na stanowisko pracownika infolinii w Krakowie oferuja pracę zmianową w dni robocze w godzinach 6.00–22.00 oraz w soboty w godzinach 8 -20 i jest tam tez oferowana umowa o prace..
jak mi przykro ;) 2016-07-15 21:06:15
W nawiązaniu do raportów bieżących nr 9/2016 z dnia 16 maja 2016 roku oraz nr 13/2016 z dnia 30 maja 2016 roku spółki InPost S.A. („Spółka”), Zarząd Spółki informuje, że w dniu 14 lipca 2016 roku podjął uchwałę, której przedmiotem jest decyzja o zakończeniu przez Spółkę i spółki zależne Spółki działalności w zakresie obsługi przesyłek listowych tradycyjnych, tj. przesyłek innych niż przesyłki e-commerce, przy czym samo zakończenie tej działalności nastąpi w terminie późniejszym, o czym Spółka poinformuje w drodze odrębnego raportu bieżącego. Przedmiotowa decyzja została podjęta po szczegółowej analizie modelu tej działalności oraz w oparciu o efekty podejmowanych uprzednio przez Spółkę działań restrukturyzacyjnych segmentu listowego, które wprawdzie przyniosły oszczędności na poziomie oczekiwanym przez Zarząd Spółki, ale z uwagi na drastyczny spadek przychodów oraz brak możliwości dalszej redukcji kosztów, okazały się niewystarczające do osiągnięcia założonych rezultatów. Z uwagi na fakt, iż prognozowane koszty związane z zakończeniem działalności listowej zakładane są na niższym poziomie niż przewidywana strata na segmencie listowym, jaka przy obecnych wolumenach zostałaby wygenerowana do końca bieżącego roku, Zarząd Spółki zakłada, iż wyżej opisana decyzja o zakończeniu działalności listowej powinna skutkować redukcją kosztów i oszczędnościami, które będą wykorzystane na rozwój usług perspektywicznych związanych z rykiem e-commerce, takich jak w szczególności listy polecone e–commerce, smartcourier oraz zwiększanie potencjału obsługi paczek kurierskich i paczkomatowych.
Jednocześnie Zarząd Spółki informuje, iż tego samego dnia, w którym została podjęta wyżej opisana uchwała Zarządu Spółki, tj. dnia 14 lipca 2016 roku Rada Nadzorcza Spółki zatwierdziła tą decyzję w drodze stosownej uchwały, jako stanowiącą element planów strategicznych Spółki.
zniszczyli firmę 2016-07-15 21:15:26
Dziś po zamknięciu sesji giełdowej InPost poinformował, że kończy obsługę tradycyjnych przesyłek listowych (14 VII)

- To już jest koniec - Rafał Brzoska, charyzmatyczny właściciel InPostu, może odśpiewać klasyk zespołu Elektryczne Gitary.

Zaczął świadczyć usługi pocztowe dekadę temu, dokładnie w chwili, gdy akurat strajkowała Poczta Polska. Formalnie na listy poniżej 50 gramów Poczta miała wtedy monopol. Brzoska łamał go przez blaszki dołączane do listów.

Teraz spółka oficjalnie kończy z listami.

"Przedmiotowa decyzja została podjęta po szczegółowej analizie modelu tej działalności oraz w oparciu o efekty podejmowanych uprzednio przez Spółkę działań restrukturyzacyjnych segmentu listowego, które wprawdzie przyniosły oszczędności na poziomie oczekiwanym przez Zarząd Spółki, ale z uwagi na drastyczny spadek przychodów oraz brak możliwości dalszej redukcji kosztów, okazały się niewystarczające do osiągnięcia założonych rezultatów".

Dalej spółka informuje, że koszty związane z zakończeniem działalności listowej są na niższym poziomie niż przewidywana strata z ich doręczania.

Spółka skoncentruje się teraz na przesyłkach internetowych oraz obsłudze paczek kurierskich i paczkomatowych.

Planowane są też zwolnienia

Kilka dni temu spółka powiadomiła również urząd pracy, że może zwolnić grupowo nawet 1257 osób zatrudnionych na etatach, czyli praktycznie całą załogę.

Zwolnienia mają być ponoć jednak mniejsze.

- Zgodnie z przepisami przy zwolnieniu co najmniej 30 osób wchodzimy w procedurę zwolnień grupowych. Jednak jeżeli podamy maksymalną potencjalną liczbę osób zwalnianych w ramach tej procedury, to nie możemy zwolnić ani jednej osoby więcej. Podaliśmy więc bezpieczną z punktu widzenia zarządzania procesem restrukturyzacji liczbę osób - twierdził w rozmowie z Wyborcza.biz rzecznik InPostu Wojciech Kądziołka.

InPost traci na giełdzie

Ostatnich kilka miesięcy dla jego firm było trudnych. Integer - inna spółka Brzoski - jesienią ubiegłego roku sprzedał 42 proc. posiadanych akcji InPostu. Największy pakiet kupił EBOiR (8,40 proc.). Z emisji udało się pozyskać 121 mln zł - na budowę paczkomatów. Jedna akcja InPostu w emisji publicznej kosztowała 25 zł. Ten poziom udało się jeszcze przebić 15 października, czyli dwa dni po giełdowym debiucie. Akcja kosztowała wtedy 25,25 zł. Ale już 29 października okazało się, że Poczta Polska złożyła najniższą ofertę w przetargu na listy sądowe. InPost stracił ten kontrakt. Efekt? Akcje od debiutu na parkiecie przeceniono o blisko 60 proc. W czwartek na zamknięciu sesji płacono 8,65 zł za akcję InPostu, po spadku o 9,61 proc.
adagf 2016-07-15 21:17:50
hej wodze ze ktos napisal o ogloszeniu dla pracownika infolinii a nie wiaodmo jakie tam wynagrodzenie na tym dokladnie stanowksu? dziekuje za informacje
Były pracownik 2016-07-16 16:56:04
jak przypuszczałem przez nieudaczników z góry zaznaczam nie wszystkich ale tych którzy mieli najwięcej do powiedzenia firma zwija żagle. Sory że to powiem ale przekazanie firmy pod zarządzanie ludziom z 7-ki
było wiadomo że firma prędzej czy później padnie.
e4 2016-07-16 19:58:21
do poprzednich kopmentów - to że zamknęli to nie znaczy że tragedia, nadal jest z kilkadziesiąt rekrutacji do nich
mayhem 2016-07-19 14:33:17
Pierdielicie ja tam pracuje 3 lata i nie narzekam.Nie jesteście w temacie to po co te komentarze że firma pada czy to tamto.
poldek 2016-07-19 14:37:27
firm a się jnie zamiknęła, może raczej bym powiedział że wycofała się na bardziej defensywną pozycję, ja wierze że jeszcze przejdą do kontrofensywy rynkowej, tym bardziej że nadal jest wiele prowadzonych od nich świetnych rekrutacji na daną chwilę, to daje nadzieję
rekrutacja 2016-07-19 15:12:54
Człowieku, ostatnie listy inpost przyjmie do nadania pod koniec lipca! Po co piszesz, ze nieprawda jest, iż padają? Zostawiają tylko paczki i polecone allegro, ale to nie będzie już spółka listowa. Co ty mayhem piszesz za bzdury? Poczytaj sobie opinie na fejsie, tam tez ludzie kłamią, iż paczki giną, idą tygodniami? Nie chce krakać, ale jak tak dalej będzie, to położą i paczki, bo za grosze ludzie zasuwać nie chcą i w niektórych oddziałach jest syf! Jak inaczej wyjaśnić doręczenie zamiast po 3 dniach, np. po tygodniu i to jest norma dla niektórych miast? Ta firma jest rozłożona na łopatki i jak tak dalej będzie, zlewka infolinii, ludzie przestana całkowicie z niej korzystać. Padnie wtedy i kurierka. Dlaczego zaklinacie rzeczywistość i piszecie, ze gówno jest złotem? Skoro firma ma kłopoty finansowe to tak, rekrutacja do nich jest świetną decyzją. Rekrutujcie się, róbcie za grosze lub za darmo. Ale nie piszcie potem, że nie wiedzieliście, jaka jest kondycja tej firmy!!!
Nie kumam tylko ludzi, dla 2 pln korzystać z takiej firmy, to żal po prostu.
3
Były pracownik 2016-07-19 15:24:11
w Krakowie potrzebująca na info i za biurka a nie do roznoszenia listów
benia 2016-07-19 15:44:04
owszem, w Krakowie teraz rekrutują na takie stanowiska jak Pracownik infolinii, księgowa, pracownik magazynowy, Programista Ruby on Rails albo pracownik obsługi klienta, zgodze się więc z tobą że na roznoszenia jakichś listów ofert pracy nie widziałem
tez były pracownik 2016-07-19 16:50:04
ja tez tak uwazam ze kiedy władze przejęła "7"to wszystko szlak trafił byłam pracownikiem jednym z dłużej pracujących bo od 2006 roku (to chyba długo)i nigdy nie było tak żle jak od momentu pojawienia się 7.Nigdy ale to naprawde nigdy nie powiedziałabym złego słowa na zarobki i atmosfere w firmie wręcz praca mi sie bardzo podobała a pracowało sie czasem i po 12-idłuzej godz ale było warto,no ale jak wzieli paczkomaty z oddziałow to wszystko popłynęło .Pracując tyle czasu widzieliśmy co się dzieje ale nikt nas nisko postawionych nie pytał o zdanie .Robili spotkania kierownikow a nie zapytali ludzi pracujących na rejonach o zdanie i co widzą a szkoda .Ja do dzis nie mogę zrozumieć jak to sie stało ze tak wszystko popłynęło szkoda bardzo szkoda .To był czas nie zmarnowany w tej firmie przezemnie i pod względem zarobkow i ludzi i kierownictwa i szkoda mi bardzo .Zwalniając się miałam nadzieję ze jeszcze tam wróce,ale to już jest koniec, jesteśmy wolni bo nie ma już nic...
beata 2016-07-19 16:52:35
jam jednak wiąże z tą firmą wielkie nadzieje. #benia a na tych stanowiskach to jest praca w weekendy?
D+14 2016-07-19 17:24:21
InPost może zwolnić nawet 1200 listonoszy. Znajdą pracę w Poczcie Polskiej?

Z racji obecnego zapotrzebowania na usługi dla części z nich znajdzie się miejsce w spółce skarbu państwa.

- Nie jest tak, że Poczta Polska zatrudni wszystkie osoby, ale tam, gdzie te potrzeby mamy, będziemy takie rekrutacje prowadzić i oczywiście pracownicy konkurencji też są mile widziani - mówi Zbigniew Baranowski rzecznik Poczty Polskiej.

"Ponad 1200 osób to górna granica"

Wojciech Kądziołka, rzecznik prasowy InPostu, mówi, że jeszcze nie wiadomo, ilu pracowników będzie zwolnionych, a liczba ponad 1200 osób to górna granica i wyjaśnia, że firma skupia się teraz na usługach e-kurierskich i paczkomatach.

- Rynek listów zwykłych, w którym też mieliśmy spory udział samoistnie się kurczy. Wysyłamy coraz mniej listów. Biorąc pod uwagę kontekst bardzo niskich, dumpingowych wręcz cen Poczty Polskiej, ten biznes był nieopłacalny - mówi Wojciech Kądziołka.

W zeszłym tygodniu firma InPost poinformowała, że rezygnuje z obsługi z listów zwykłych.
------------------
Nie tyle się kurczy, co lipa bo z d+3 samoistnie robiło się d+14 i klienci masowi pouciekali....
gość 2016-07-19 17:57:03
Wiecie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na młodszego specjalistę ds. ewidencji kosztów? Chciałbym się załapać, żeby zapewniona była umowa o pracę, bo o takie stabilne zatrudnienie jest dość trudno, więc nie tak źle.
milusiński 2016-07-20 20:27:28
Super, że jest zapewniona umowa o pracę @gość. Z tym się wiążą odpowiednie benefity socjalne, a to dobry znak. W sumie to się zastanawiam jaka atmosfera panuje w Krakowie, wiecie może? Zależy mi na współpracy z nimi, bo doświadczenie jest dość cenne.
walic agencje pr i sztywne, odpłatne komenty 2016-07-20 20:34:58
Widze, ze pr działa, ta sama osoba, ten sam styl pisania rożne nicki - zachwala benefity. Wy myślicie, ze my tego nie widzimy? Wsadź sobie w tyłek ta swoją kartę multisport! Cenne doświadczenie w rozkładaniu firm, no będzie cennie, będzie ;)
mo 2016-07-20 21:12:01
@m,ilusiński a kolego to może skoro masz taką wiedze to powiesz nam wszystkim on jakich tutaj konkretnie mówimy pakietach socjalnych? opisz co w skład wchodzi
pracownik inpost nfk 2016-07-20 21:42:22
Nie będą wozić listów.tylko paczkomaty.allelisty i kurierskie.a szczególnie kurierkie.duze oddziały przejmują wszystkie poki.zrobia pozadek.zero awiz odbieranych w warzywniakach
1
mokka 2016-07-20 22:18:08
no i bardzo dobrze że zawężają profil działalności i skupią się na konkretach, rzeczywiście z tymi awizami to była niezła jazda trzeba przyzn ać al;e na szczęście teraz zapowiada się że będzie już porzĄdek
Zostaw swoją opinię o InPost - Jarocin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InPost