Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o InPost

Pracowałeś w firmie InPost i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ramek - 2014-07-31 13:28:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [zus 2/2 - 2014-07-29 16:38:22]:
co aniołek ? :) jak trwoga to do Boga :) to nigdy nie miało prawa sie udać !
zdjecie uzytkownika
fafik - 2014-08-06 15:39:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
U nas szykują sie zmiany jesli chodzi o tych ludzi co jezdza na gminy i mają ryczałt juz podobno nie bedzie tak kolorowo a jak u was to wygląda ???
zdjecie uzytkownika
inpo - 2014-08-06 20:44:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [fafik - 2014-08-06 15:39:50]:
A było kolorowo? na czym ten koloryt polegał. Ta firma (nie wiem czy za wiedzą najwyższego) zatrudnia coraz to bardziej bezwzględnych kierowników. Mobbing wobec listonoszy to jest powszechny. Najlepszą wg naszego kierownika motywacją jest lista kar i wymyślanie coraz to nowych - nie wiem czy jego metoda to nie sabotaż działający na niekorzyść oddziału a co za tym idzie całej firmy.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-08-06 21:44:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o ryczałcie zapomnijcie Anioł szuka oszczędności i zlikwidował ryczałt
czas zmienić firmę;(
zdjecie uzytkownika
trener - 2014-08-07 15:05:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
On miał zawsze pierwszorzedne , fantastyczne, nietuzinkowe pomysły :-) tam już nie ma gdzie oszczędzać, chyba że na wynagrodzeniach kierowników i wyżej :-) bo nizej juz sie nie da !
zdjecie uzytkownika
kierowniczek - 2014-08-09 18:29:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Było 83gr za km i podstawa 1200 na rękę, teraz 68gr za km i podstawa 600zł i z listu 40gr+procent od skuteczności doręczania(w rzeczywistości guzik z pętelką). Kpina, dniówka wychodzi jakieś 60zł(po kija wafla minimalna krajowa) i jeszcze przestoje co drugi dzień bo listów mało- bo przecież można wywieść jednego dnia dwa razy tyle. Jak dla mnie pozdro dla prezesa i kierowników. Samochodu szkoda dla takiej kasy(kto zaamortyzuje auto za 23gr z kilometra?, a olej trzeba wymieniać co 2miechy, opony tarcze klocki, oc, przegląd i najgorsze naprawy), a do tego wypłata 25 dnia miesiąca i za paliwo po przeszło miesiącu(a teraz ma być po dwóch). Bajki o tabletach dla kurierów tudzież listonoszów mogą sobie wsadzić między książki. Teraz praca po 9-10h, ale przed wakacjami bywało 12h(mój rekord 14h i 9min). Najgorzej mają na rowerach niecałe 600zł podstawy i 30gr z listu niezależnie czy polecony czy zwykły(bo i tak skuteczność na poziomie 50-60%), cudowanie z dwiema listami, gps-y, które nie zgrywają trasy. Szkoda nerwów na pracę tutaj( niedość, że zarobki kiblowate to jeszcze ludzie w terenie wredni i chamscy). Będę robił póki nie znajdę czegoś lepszego. Trzymajcie się kurierzy.
zdjecie uzytkownika
xxl inpost - 2014-08-12 13:43:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
U nas w oddziale zaczęła się rzeźnia z karami. Nie chcą pokazać zwrotek z błędami, a kary sypia się jak z rękawa. Mieliśmy już zebranie prywatne doręczycieli. Jak kierownictwo nie przestanie, wszyscy w jednym dniu wypowiadamy umowy. Kogoś tam pogrzało! Pracować za darmo, gdy już zasuwamy za grosze? Już niedługo....
zdjecie uzytkownika
okaz - 2014-08-14 20:21:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxl inpost - 2014-08-12 13:43:06]:
Takich jak Ty bylo wielu z takimi "aspiracjami" i co ? Nic ........ krowa ktora dużo ryczy , mało mleka daje .
Nic z tego jak zwykle nie bedzie . Mozesz sobie popisać wiecej takich bajek , ale lepiej nie myśl , jutro do roboty na 14 h.
zdjecie uzytkownika
endrzej - 2014-08-15 16:01:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [okaz - 2014-08-14 20:21:44]:
jak masz zobaczycz zpo jak jest juz poprawione i wyslane do nadawcy?wez sie lepiej ogarnij i wypelniaj tak jak trzeba.
zdjecie uzytkownika
Nowy LepszY... hehe - 2014-08-16 10:54:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
endrzej, masz coś z łbem? Jak masz dostać kare za pierdołkę, skoro to nie nadawca listu złożył reklamacje, tylko jakaś cizia w sortowni centralnej wyłapuje debilne rzeczy i tylko skanuje nr przesyłki, zrzucając to później do oddziału, ze niby była źle wypełniona, czy coś? Myślisz choć trochę? To jest oszustwo! Rzeczywiście nic z tego nie będzie, bo jak cały oddział się nie postawi, to wyjdzie z tego kupa.... Brzoska już udowodnił, iż oddziały i doręczyciele są tylko do dojenia kasy. Grudzień 2015 już niedaleko, jak ktoś musi siedzieć w tym padole, jak piszecie, po 14h. U Was może po tyle pracujecie, aby zarobić te nędzne 1600pln. Dobrze, że pogonili go od przetargu na ZUS. Jeszcze tego brakowało, aby wyrobnicy bez praw do emerytury roznosili polecone z instytucji, która daje namiastkę zabezpieczenia emerytalnego na starość. Parodia goniła by parodię.... Oby Nowy Lepszy Operator już nie wygrał żadnego przetargu! Tego sobie życzę, nie wiem, jak Wy...
zdjecie uzytkownika
franek - 2014-08-17 10:02:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kazdy sposob na obnizenie kosztow dzialalnosci jest dobry , nawet taki ktory jest nieuczciwy i niehumanitarny... tylko jaka jest opinia o takiej firmie i tam zarzadzajacych (czytaj w tym przypadku : tam rzadzacych) jest oczywista . Potencjalni klienci juz patrza i analizuja czy z takim potencjalnym partnerem biznesowym bedzie mu po drodze. Ja bym szczerze odradzal kooperacje ze zł... i osz.... .
zdjecie uzytkownika
papa - 2014-08-17 14:11:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zadowolony - 2014-02-11 22:31:35]:
Nie macie umów o prace !
Co z ciebie za ćwiek ,ze nie wiesz co podpisałeś -czyli umowę zlecenia.
zdjecie uzytkownika
endrzej - 2014-08-19 08:46:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nowy LepszY... hehe - 2014-08-16 10:54:59]:
z glowa nic nie mam.jestem za to dokladny i nie dostalem jeszcze ani jednego zpo do poprawy.widze ze u ciebie olewa sprawe ta-ten ktory skanuje zpo przed wyslaniem,to jej rola wylapac takie zpo przed wyslaniem,przynaimniej tak jest u mnie.a co do reszy szlochac i plakac to potrawi wiekszosc a ja mam taka uwage zacznijcie od siebie.listy lepiej sortowac,z ludzmi rozmawiac,pytac i zapamietac kto-gdzie mieszka gdzie nie warto wlazic bo itak awizo,dowiedziec sie gdzie isc itp.zaraz wyniki,skutecznosc sie poprawi nie pisze juz o czsie zaoszczedzonym.pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
silver1830 - 2014-08-19 18:10:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Te (usunięte przez administratora) z inpostu chcą zaniżyć stawki prawie o 50% nie dość że listonosz dostaje parę groszy na umowę zlecenie to jeszcze chcą z nich zrobić białych niewolników którzy będą robić za pół darmo teraz listonosz wiejski ma za sztukę 33gr rok temu miał 68gr a na początku dostawał 1zł za sztukę ta firma nie przestanie istnieć bo nikt nie będzie jeździł za takie pieniądze sobie do kieśni pchają a innym zabierają i oni chcą konkurować z pocztą polską i co wygrają przetarg a nikt nie będzie robił za grosze nie ma takich głupich ludzi
panie (usunięte przez administratora) jak pan to czyta to jest pan kawał sku....
zdjecie uzytkownika
2015!!!!!!!!!!! - 2014-08-20 18:11:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
On czyta i się śmieje, już to udowodnił... ale przyjdzie grudzień 2015 i kupcia będzie, kasa z sądów się skończy.... i zostaną nam tylko komornicze syfki... Praca fajna, gdyby nie wynagrodzenie, ale cóż, pewna klika z Krakowa tego nie rozumie!
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-08-20 22:26:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aniołek przegina nalicza SCORECARD i kary za skuteczność i inne głupoty a terminowość wypłata należności za prace zapomnij jak się da najdłużej przeciągnąć jak można kogoś winić za to że adresat ma czas i niema zamiaru odbierać przesyłki w pierwszy dzień tylko na sam koniec awizacji za chwile to się rozsypie i Brzosko dostanie zawału serca:)
zdjecie uzytkownika
endrzej - 2014-08-25 20:38:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nowy LepszY... hehe - 2014-07-10 19:39:56]:
ciekawa sprawa???wyslalas wiadomosc w maju a awizo masz juz z lipca???za grubymi nicmi szyjesz.trzeba sie lepiej przygotowac do rzucania'panienko'
zdjecie uzytkownika
jasiu - 2014-08-26 18:07:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Witam. Odradzam pracę w tej firmie.
Pracowałem w tej firmie 2 miesiące, bardzo dobrze znając Moje miasto z poprzedniej pracy. Dziennie średnio 11 godzin poświęcałem tej pracy - czy w upale czy w deszczu pracowałem, chodziłem i roznosiłem. Gdy przyszedł czas wypłat, przyszło wielkie rozczarowanie bo Moje wynagrodzenie za cały miesiąc wraz z kosztem zwrotu paliwa wyszło.... 730 zł. Śmiech na sali. Pracę mogę polecić tylko studentom na wakacje i emerytom. Jeżeli masz rodzinę do utrzymania - daruj Sobie.
zdjecie uzytkownika
krzysiek - 2014-08-29 10:03:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
też szczerze odradzam , wyzysk i tyle ... tracą teraz przetargi falowo ... brawo Poczta Polska !
zdjecie uzytkownika
50 groszy - 2014-08-29 13:29:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystkiego może tak nie tracą. Ostanio wpadł mi w ręce polecony ze straży miejskiej ze Szczecinka, informacji o przetargu tak na szybko nie znalazłem, więc jakieś tam zlewki po poczcie dostają. Idą ciężkie czasy, wiec nawet 1 pln na wysyłce mandatu to teraz dużo. Wyrobnicy za 50 groszy to rozniosą przecież. a 2 pln netto ginie gdzieś po drodze w czyjejś kieszonce, podobnie jak z przesyłkami sądowymi.....
zdjecie uzytkownika
Kfiatek - 2014-08-30 14:29:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego oni tam oferują umowę zlecenie jak to jest przecież etat normalny, czyli umowa o pracę? Dlaczego nie złożycie pozwu w sądzie pracy - w tym sądzie nawet jak ktoś przegra to nie ponosi absolutnie żadnych kosztów!! A jak wam ustalą stosunek pracy to inpost będzie musiał wam wypłacić NADGODZINY czyli +50%/100% oraz ekwiwalent urlopowy!!!!

Ogacicie się ludzie.
zdjecie uzytkownika
ENDRZEJ - 2014-08-31 10:52:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [krzysiek - 2014-08-29 10:03:58]:
jasiu nie wciskaj kitu.normalnie klamiesz.sama znajonosc miasta nie wystarczy,trzeba jeszcze umiec listy posegragowac,ludzi,nazwiska,nr.zapamietywac,zaplanowc trase itp.widac kiepski z ciebie byl listonosz.szukaj innej satyswakcionujacej pracy
zdjecie uzytkownika
listonosz - 2014-08-31 11:55:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ramek - 2014-07-31 13:28:45]:
A ja jestem listonoszem na Poczcie i zarabiam 1700zł brutto po 10 latach pracy, jaka jest możliwość przejścia do In Postu tam jak widać płaci się listonoszom więcej, oprócz tego nie są zmuszani do darmowej pracy na rzecz Banku Pocztowego i i innych firm
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-29
Żródło: Gowork.pl
Kraków
(małopolskie)
InPost jest największym niezależnym operatorem pocztowym o zasięgu ogólnopolskim. Dzięki pasji i zaangażowaniu blisko 7000 Zespołu wspólnie rozwijamy nowoczesne usługi pocztowe dla przesyłek o masie powyżej 50 g. Jesteśmy laureatem międzynarodowej nagrody World Mail Awards 2010 oraz XVIII edycji konkursu TERAZ POLSKA Pracownik działu wsparcia technicznego Opis stanowiska Przyjmowanie telefonicznych zgłoszeń i u
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
50 groszy - 2014-09-01 08:55:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Listonoszu, lepiej zostań w pp. tutaj, aby zarobić nawet te 1300 na rączkę, będziesz zasuwał od 6 do 20, a nie od 7 do 15, jak u Was. I tez robisz darmowe rzeczy - nosisz listy z punktu awizacji do oddziału i inne pierdy... szkoda zdrowia i czasu, naprawdę. kto ma prace, niech się jej trzyma. Kto nie ma, niech idzie do in postu i zobaczy, co to jest wyzysk! Pamiętaj, iż jeden inpostonosz ma rejon, jak 5 listonoszy pp. Jak rozniesiesz w ciągu dnia 250 poleconych? Miałeś kiedyś tyle w swojej torbie, i to każdy do innego odbiorcy? In post to wyzysk, ale jak już wyżej napisano, grudzień 2015 już za lekko roczek... Po drugie, jako świeżak, zapomnij, iż dostaniesz dobry rejon - dostaniesz zlewki, a wiec najgorszy rejon i to okrojony o listy, np. z jakiejś kancelarii bo to ukradnie Tobie pracownik starszy stażem, który będzie miał owa kancelarię po drodze niby... Omijaj, jak możesz, ten syf szerokim łukiem. Realne zarobki świeżaczka w inpost to jakieś 700-800pln. i To bez prawa do emeryturki....
zdjecie uzytkownika
Dot - 2014-09-02 09:43:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak to teraz wygląda u was? U nas szef regionu zapowiedział że od 1 września nie będą zwracać ani za paliwo ani za po prostu jeżdżenie prywatnym autem przy rozwożeniu listów. Do tej pory to chociaż mi za paliwo zwracali. Czy to tak w całym kraju jest? Jeżdżę po całej gminie a czasem po dwóch więc zrobić dziennie 100km to praktycznie norma. Jakoś nie wyobrażam sobie tyle robić rowerem.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InPost
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski