Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o InPost

Pracowałeś w firmie InPost i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
18 groszy - 2014-10-11 17:07:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to dziadostwo, życzę, aby do 2016 roku padła.
zdjecie uzytkownika
gierkkowaaa - 2014-10-12 11:18:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to zalezy ododzialu.
my ze swoim mamy 80% miasta.
mamy stala i placi nam najnizsza.
a z listow wynosimy na ok.2000zł czasami nawet mniej.

takze nie jest zle.
dziennie pracujemy ok.6h-7h.
wliczam tutaj cala prace.
listy przywozi nam kurier.
odchaczamy polecone. ja mam srednio ok.50 dziennie + 100szt. zwyklych.
segregujemy zwykle.
i ok.11 w rejon.
pracuje do 16.troszke dluzej kiedy jest tpsa.ale to zwykle 2-3 dni w miesiacu.
i potem zdawanie listow poleconych na pok.ja mam akurat 2 pokoi do obslugi.
zdaje listy zabieram zwroty i 2 awiza.
srednio 6-7 h dziennie ze wszystkim.
pracuje juz 8 miesiecy i nie narzekam.

zdjecie uzytkownika
do gierkkowaa - 2014-10-13 17:35:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gierkkowaaa - 2014-10-12 11:18:06]:
Dlaczego napisałaś tylko o czasie pracy, a nic właściwie o wynagrodzeniu? ha, coś mi tu śmierdzi....
zdjecie uzytkownika
gierkkowaaa - 2014-10-13 18:49:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dostajemy 1250zł na reke.

zdjecie uzytkownika
selgros - 2014-10-14 06:03:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej czy na waszych rejonach nosicie gazetki selgrosa?
zdjecie uzytkownika
sunek - 2014-10-14 17:01:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
każdy doręczyciel inpostu i pgp nosi selgrosa . czy to takie dziwne ?
zdjecie uzytkownika
od selgrosa - 2014-10-14 17:31:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sunek - 2014-10-14 17:01:40]:
nie tak dziwne... ale dużo tego przychodzi? Bo się zastawiam czy podjąć pracę czy będzie za ciężko?
zdjecie uzytkownika
pracownik RZ - 2014-10-14 18:08:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
spróbuj ale jesli nie masz nic innego na oku.. bo tak jako ,,wybór,, to bez sensu
zdjecie uzytkownika
łeee - 2014-10-14 18:14:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sunek - 2014-10-14 17:01:40]:
jest selgrosów grube ciężkie do tego przychodzi dużo innych katalogów firm wysyłkowych.nazbiera sie tego 2 torby a gdzie jeszcze zwykłe i polecone.no i selgros jest co 2 tygodnie.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-10-14 23:05:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy to dziwne że nosimy selgros Poczta Polska też nosi.Życie nie chciało się nosić teczki trzeba nosić gazetki
zdjecie uzytkownika
nikitaaa - 2014-10-15 01:01:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy inpost w calosci przejał bank pko?

bo zauwazylam wtym miesiacu wiecej listow mam.
zdjecie uzytkownika
łeee - 2014-10-15 19:35:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-10-14 23:05:40]:
nie gadaj o nie noszeniu teczki bo nosiłam mam wykształcenie i tez tam wylądowałam,takie czasy
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-10-15 21:36:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [łeee - 2014-10-15 19:35:41]:
To była przenośnia też tyram w tej firmie i póki co nie narzekam takie czasy i jak ktoś nie chce robić jego sprawa ale rodzinę trzeba wyżywić po prostu życie
NIE CHCIAŁEM NIKOGO URAZIĆ SORRY:(
zdjecie uzytkownika
łeee - 2014-10-15 21:51:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-10-15 21:36:29]:
ok.ja już zmieniłam prace.
zdjecie uzytkownika
nikitaaa - 2014-10-15 23:17:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
naprawde tak malo zarabiacie?
zdjecie uzytkownika
dziady 3! - 2014-10-16 18:15:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gdzie inpost nie może (bo to dziady), tam pocztę polska pośle ;)
zdjecie uzytkownika
smietniczek i listy - 2014-10-19 22:02:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zaczyna sie brzydka pogoda i się zaczyna:
Ponad 330 listów wyrzuciła doręczycielka z Ostrzeszowa. Kobieta zamiast dostarczać przesyłki, wystawiła je w kartonie koło garaży.

23-letniej listonoszce nie chciało się roznosić korespondencji. Przez dwa tygodnie uzbierała ponad 330 listów, które nie dotarły do adresatów. Była na tyle nieodpowiedzialna, że zapakowała przesyłki do wielkiego kartonu i zostawiła w ustronnym miejscu, przy garażach w Ostrzeszowie.

Porzucone listy znalazł jeden z mieszkańców. Zszokowany natychmiast zawiadomił o znalezisku straż miejską, a ta zabezpieczony karton z listami przekazała policji. Ta ustaliła, że listy nie zostały doręczone przez listonoszkę. 23-latka wyrzucając listy umożliwiła niepowołanym osobom wejść w posiadanie danych. Doręczycielka z Ostrzeszowa została oskarżona o naruszenie ustawy o ochronie danych osobowych. Grozi jej nie tylko grzywna, ale również 3 lata odsiadki za kratami więzienia. Ze swojego wybryku będzie się tłumaczyła przed sądem. O pracy listonosza też może już zapomnieć.
-------------
Do kosza na śmieci ktoś wyrzucił 80 listów zawierających prywatną i poufną korespondencję wysyłaną przez banki, podaje "Dziennik Bałtycki". Sprawę bada policja.

Na listy natrafił czytelnik gazety. Przesyłki pochodzą z sześciu banków, agencji ochrony i firmy ubezpieczeniowej. Większość z nich jest zamknięta, ale i aktualna - nadano je w pierwszej połowie września tego roku. Poza dwoma listami wszystko to poufne informacje o stanie konta, o założeniu lokaty na sporą kwotę czy o ubezpieczeniu na życie z wrażliwymi danymi personalnymi.

INPOST RZĄDZI!
zdjecie uzytkownika
łeee - 2014-10-20 09:52:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
nie rozumiem tego wyrzucania listów.to po kij się zatrudniał do tej pracy jak wiedział/a ze polega na roznoszeniu.
zdjecie uzytkownika
koniorskA - 2014-10-22 16:17:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam. Mogę o sobie mówić jako o byłej pracownicy tej firmy.
Pracowałam w dziale finansowym. Co do listonoszów to praktycznie wszyscy w centrali na Malborskiej w Krakowie uwazają ich za zwykłych roboli i niewolników.
Rekrutują tam za tak głodowe pensję że chętni rekrutują się zazwyczaj z pijaczków i niedorozwinietych umysłowo. Dlatego problemy z doreczaniem przesyłek.
Co do pracy w centrali na stanowisku finansowym to wcale nie jest lepiej.
Zwyczajny poracownik a nie menadzer może w porywach liczyć na mieszaną formę umowy tzn, Umowa o pracę na najniższą krajową oraz dodatek w formie umowy zlecenie ktory uzupełnia pensję . W każdym razie zarobek jest to rzędu około 1800 zl netto. Koljny minus jest taki że aby wykonać danego dnia swoją pracę nie mozna liczyć na to że wyjdzie się po 8 godzinach. Roboty jest tyle że zostając 12 godzin dziennie nie zdążymy się odrobić. W firmie próbują Cię zmobilizować tym że otrzymasz służbowego laptopoa - jednak jeżeli tak się stanie to zaczniecie zabierać robotę do domu co stanie się dla was koszmarem. W każdym razie praca po 10-12 godzin na dobę w firmie oraz w domu + praca w weekendy w domu na słuzbowym laptopie tak wygląda rzeczywistość w tej firmie. NA ŻADNE DODATKI NIE MA CO LICZYĆ NP. BONY NA ŚWIĘTA. ( JEST OPIEKA MEDYCZNA I mULTISPORT - OCZYWIŚCIE DODATKOWO PŁATNY Z NASZEJ PENSJI). oDRADZAM KAŻDEMU KTO CHCE BYĆ ZDROWY PSYCHICZNIE. fIRMĘ NAZWAŁABYM MINI OBOZEM KONCENTRACYJNYM LUB PLANTACJĄ BAWEŁNY W CZASACH NIEWOLNICTWA. fATALNA ATMOSFERA, DONOSICIELSTWO. wYCISKAJĄ JAK CYTRYNĘ I WYRZUCAJĄ. w KAŻDYM RAZIE ODESZŁAM BO STWIERDZIŁAM ŻE TAK MARNE WARUNKI NIE SĄ WARTE MOJEGO ZDROWIA.
zdjecie uzytkownika
inpo - 2014-10-22 21:24:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [smietniczek i listy - 2014-10-19 22:02:46]:
z tego co przeczytałem nie jest napisane ani w pierwszym przykładzie, ani w drugim aby listonosze byli pracownikami InPostu czy też pracowali dla tej firmy.
Zapomniałeś tego dodać czy zrobiłeś to dlatego że nie wiesz czy sprawcy zdarzeń byli "listonoszami" z InPostu czy Poczty Polskiej a może jeszcze jakiś inny operator.
zdjecie uzytkownika
ilona - 2014-10-23 11:44:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [koniorskA - 2014-10-22 16:17:46]:
brawo za szczerośc i odwagę . szkoda , że tak mało ludzi tam pracujących zdolnych jest opowiedziec prawdę o pracy "tam" . może ich zachęcisz ?
zdjecie uzytkownika
kaczuszka - 2014-10-23 14:35:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ilona - 2014-10-23 11:44:01]:
Witam
zamierzam wysłać ok 10 tyś przesyłek marketingowych i przyznam że in post dał mi lepszą cenę niż poczta , ale teraz po tych wszystkich opiniach nie jestem przekonany czy warto wchodzić w tą firmę . Czy może ktoś korzystał z in postu jeśli chodzi o przesyłki marketingowe
zdjecie uzytkownika
nie dla umów smieciowych - 2014-10-23 15:53:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kaczuszka - 2014-10-23 14:35:16]:
Daj sobie spokój. Poczta dostarczy ich 99%, inpost może 60%. Nie warto wspierać wałkarzy, a tak słabo opłacani ludzie cześć Twoich przesyłek po prostu wyrzucą.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-10-22
Żródło: Gowork.pl
Piotrków Trybunalski
(łódzkie)
Ogólnopolska firma InPost – oddział w Piotrkowie poszukuje osób na stanowisko DORĘCZYCIEL-LISTONOSZ na terenie: Piotrków Tryb.Osoba zatrudniona na tym stanowisku będzie doręczała przesyłki adresowe na podległym terenie. Gwarantujemy pracę w najszybciej rozwijającej się prywatnej firmie pocztowej w Polsce, stabilną pracę w młodym zespole, szerokie perspektywy rozwoju, terminowe wypłaty uzależnione od osobistego wkładu pr
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
smietniczek i listy - 2014-10-23 15:57:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [inpo - 2014-10-22 21:24:24]:
Sorki inpo, zdjęć tutaj wklejać nie można, odszukaj artykuły w necie - są zdjęcia tych listów i od razu widać, iż to pgp oraz inpost. Pozdrawiam. Tempka w moim mieście spadła dzisiaj do 5C, fajnie się zasuwa za 1200pln w taką pogodę, dobrze, że nie pada. Pozdrawiam, niewolnik za 18 gorszy ;) Mam już nagrana robotę, ale dopiero od 3 listopada. Spadam z tego padołu.
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-10-23 19:56:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest tutaj ktoś kto pracuje w in poscie ma umowe o prace i jest kurierem chciałbym sie dowiedzieć jak macie i ile placone za paczki paczkomatowe listy i inne umowy bankowe?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InPost
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x