Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o InPost

Pracowałeś w firmie InPost i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
emeryturki niet - 2015-05-19 16:55:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
2100 na rękę to wielu doręczycieli miału przed sądówkami. ale taki to zasuw na umowie o dzieło. a na emeryturkę odkładasz?
zdjecie uzytkownika
czy to koniec inpostu? - 2015-05-19 19:00:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wart ponad 30 mln zł przetarg na obsługę rządowej korespondencji został unieważniony. Listy, po staremu, dostarczy Poczta Polska.

Dostarczania rządowych listów przez listonoszy prywatnego InPostu z grupy giełdowego Integera nie udało się zablokować na poziomie Krajowej Izby Odwoławczej (KIO), nie udało się przed sądem, ale w końcu udało się na poziomie zamawiającego, czyli Centrum Usług Wspólnych (CUW). Przetarg, wygrany przez InPost dzięki najniższej cenie (33,3 mln zł, o 7,5 proc. mniej, niż wynosiła oferta Poczty Polskiej), został unieważniony 15 maja. Dlaczego? CUW informuje, że zrobiono to na podstawie art. 93 ust. 1 pkt 6 Prawa zamówień publicznych.

Zgodnie z nim zamawiający może unieważnić postępowanie, jeśli „wystąpiła istotna zmiana okoliczności, powodująca że prowadzenie postępowania lub wykonanie zamówienia nie leży w interesie publicznym, czego nie można było wcześniej przewidzieć”. O jakie konkretnie nowe okoliczności chodzi — nie wiadomo. Informacje w tej sprawie są niejawne.

„Centrum Usług Wspólnych poinformowało o fakcie unieważnienia przedstawicieli obu firm biorących udział w postępowaniu oraz jednostki administracji państwowej i nie planuje wydawać dodatkowych oświadczeń” — napisała Agnieszka Tarasiewicz, dyrektor CUW, w odpowiedzi na nasze pytania o przyczyny unieważnienia postępowania. InPost wygrał przetarg w połowie grudnia. Dzięki temu miał odpowiadać za doręczanie do końca 2016 r. korespondencji trzynastu ministerstw, a także kilkunastu urzędów centralnych, wojewódzkich oraz prokuratur okręgowych i apelacyjnych.

Poczta Polska zaskarżyła to rozstrzygnięcie do KIO, a ta jej skargi dwa razy oddalała. Drugie z tych oddaleń do sądu okręgowego zaskarżył prezes Urzędu Zamówień Publicznych, który uznał, że skargi państwowego operatora były bezpodstawnie odrzucane z powodów proceduralnych, bez odnoszenia się do ich merytorycznej treści. Poczta twierdziła m.in., że InPost — wbrew temu, co zadeklarował w ofercie — nie posiada odpowiedniej liczby placówek w całym kraju. Sąd oddalił tę skargę miesiąc temu.

Mimo że InPost wygrał w unieważnionym właśnie przetargu, rządowe listy bez przerwy dostarczała po staremu Poczta Polska, która z większością objętych przetargiem CUW ministerstw podpisała nowe, kilkumiesięczne umowy. Wygląda na to, że taki stan się utrzyma. „Na chwilę obecną Centrum Usług Wspólnych nie przewiduje rozpisania nowego przetargu na usługę pocztową” — poinformowała Agnieszka Tarasiewicz. Tymczasem już wkrótce rozstrzygnąć może się sprawa jeszcze ważniejszego kontraktu pocztowego.

W najbliższych tygodniach Urząd Komunikacji Elektronicznej (UKE) ma wyłonić w konkursie „operatora pocztowego wyznaczonego do świadczenia usług powszechnych” przez najbliższą dekadę. Dziś jest nim, bez konkursu, Poczta Polska — i prawdopodobnie nic się tu nie zmieni, bo ofertę w konkursie złożyła co prawda PGP (kontrolowana przez Integera), ale od początku zastrzegała, że „nie spełnia wszystkich wymogów, określonych w dokumentacji konkursu”.
zdjecie uzytkownika
mike - 2015-05-20 10:03:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [srebrny - 2015-05-14 21:23:48]:
nie opowiadaj głupot ja pracuje w imposcie i wypłaty sa całkiem niezłe
zdjecie uzytkownika
bzdury do kwadratu! - 2015-05-20 11:31:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mike - 2015-05-20 10:03:32]:
Tak, a ja pracuje w kompoście i też wypłaty mam niezłe, ale niestety nie mieszkam z mamą i na rachunki średnio starcza ;)
A jakie będziesz miał wypłaty po 1 stycznia - sądówki odejdą, CUW nie ma, zostanie pko bp, krus i us? Utrzymasz się z tego?
zdjecie uzytkownika
Paweł 25 - 2015-05-20 16:36:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiecie może czy INPOST przełaj rachunki z ENERGY. dzisiaj widziałem jakieś pojedyncze sztuki u nas na oddziale (data umowy 12.05.2015) i jestem ciekaw czy to cisza przed burzą :)
zdjecie uzytkownika
bez jajec - 2015-05-20 18:47:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
InPost rozpoczyna działalność na rynku przesyłek kurierskich. Spółka będzie świadczyć usługi kurierskie dla klientów indywidualnych oraz biznesowych, podał Integer.pl, właściciel InPostu

"Nowa oferta - w połączeniu z Paczkomatami InPost i szeroką siecią obejmującą ponad 8300 placówek pocztowych - będzie jedyną w Polsce zapewniającą kompleksowy i komplementarny zakres usług logistycznych krajowych oraz międzynarodowych. Wprowadzenie nowej usługi umożliwi rozszerzenie współpracy z największą polską platformą handlową Allegro oraz innymi znaczącymi podmiotami e-commerce w Europie i na świecie" - czytamy w komunikacie.

Usługi kurierskie InPost obejmują dostawę paczek w dowolne miejsce na terenie całej Polski. Wszystkie opcje w serwisie krajowym realizowane są do drzwi odbiorcy lub do jednego z Paczkomatów InPost.

"Przyszłością rynku jest oferowanie pełnego zakresu usług na każdym etapie łańcucha logistycznego dostaw przesyłek - a dziś żaden operator w Polsce poza nami nie ma pod jednym dachem usług pocztowych, kurierskich, finansowych i paczkomatowych. Jesteśmy w stanie zapewnić każdy element łańcucha dostaw na poziomie operacyjnym pomiędzy sprzedającymi a kupującymi. Dzięki sprawdzonej infrastrukturze i doświadczonej załodze zapewniamy sprawną i terminową logistykę dostaw dużej liczby przesyłek nawet w tak gorącym okresie, jak sezon przedświąteczny" - powiedział prezes Integer.pl Rafał Brzoska, cytowany w komunikacie.

Dodał, że według statystyk spółki, same Paczkomaty InPost w 2014 roku obsłużyły o 90% paczek więcej licząc rok do roku.

"Jestem przekonany, że zintegrowana oferta naszych usług - wzbogacona o usługi kurierskie - pozwoli na jeszcze szybszy rozwój grupy Integer.pl" - podkreślił Brzoska.

W 2014 roku liczba przesyłek obsłużonych przez InPost wyniosła około 280 mln sztuk. Listy i paczki dostarczane przez InPost są sekwencjonowane w sortowni, która obsługuje do 1,2 mln przesyłek dziennie.

Grupa kapitałowa Integer.pl to druga co do wielkości w Polsce grupa pocztowa, do której należą największa prywatna poczta - InPost, niezależny operator finansowo-ubezpieczeniowy - InPost Finanse oraz Paczkomaty InPost. Spółka jest notowana na warszawskiej giełdzie od 2007 roku.
------------
TO MNIE NIEPOKOI:
Dzięki sprawdzonej infrastrukturze i doświadczonej załodze zapewniamy sprawną i terminową logistykę dostaw dużej liczby przesyłek nawet w tak gorącym okresie, jak sezon przedświąteczny
-- w sądowkach tez mieli sprawdzona załogę a zapewnili przez 4 miechy dramat ;)
zdjecie uzytkownika
I JAK BRZOSKA, I JAK? - 2015-05-20 19:23:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poczta Polska na kilka dni przed wyborami wygrała konkurs decydujący o być albo nie być 80 tys. pracowników.
Urząd Komunikacji Elektronicznej rozstrzygnął przetarg na tzw. operatora wyznaczonego świadczącego usługi powszechne. Wygrała go Poczta Polska. Było to dla niej być albo nie być.

Polska jako pierwsza w Europie organizowała taki konkurs. Jego wartość to 3 mld zł rocznie.

Dla Poczty Polskiej to tydzień przedwyborczych cudów. Kilka dni temu Centrum Usług Wspólnych, jednostka podległa bezpośrednio Kancelarii Prezesa Rady Ministrów, unieważniło wart 33 mln zł kontrakt na dostarczanie korespondencji rządowej. Wcześniej wygrała go prywatna poczta InPost. Listy rządowe dalej więc będzie dostarczać Poczta Polska.

Hekatomby nie będzie

O ile przegraną ponad rok temu w przetargu na dostarczanie listów z sądów narodowy operator był w stanie jakoś zamortyzować, m.in. zwiększając udziały w rynku paczek, o tyle porażka w rywalizacji o usługi powszechne oznaczałaby hekatombę.

W sporej części placówek (zwłaszcza wiejskich) Poczta Polska mogłaby otworzyć świetlice, kręgielnie albo sklepy dyskontowe. Nie potrzebowałaby 78 tys. pracowników na etacie, tylko kilkadziesiąt tysięcy mniej. Wcześniej UKE twierdził, że decyzji w tej sprawie możemy się spodziewać w połowie roku.

Pytanie, czy ogłoszenie teraz decyzji to zbieg okoliczności (w końcu prawie mamy połowę roku), czy celowy zabieg przedwyborczy mający na celu zwiększyć szansę prezydenta Bronisława Komorowskiego na wygraną w wyborach? Przynajmniej na razie (a może nigdy) się tego nie dowiemy.

Co to jest operator wyznaczony?

Operator wyznaczony to poczta, która musi świadczyć usługi na terenie całego kraju co najmniej przez pięć dni w tygodniu, przy odpowiednio gęstej sieci (usługa powszechna). Chodzi o to, że dostarczanie listów z dużych miast do dużych miast jest bardzo opłacalne. Ze wsi do wsi - mało.

Dlatego, jeśli operator wyznaczony nie zarabia na usłudze powszechnej, może dostać dofinansowanie. Usługi zaliczane do powszechnych są też zwolnione z VAT, co z kolei zapewnia potężną przewagę w konkursach na dostarczanie korespondencji dla administracji publicznej.

W konkursie na operatora wyznaczonego oprócz rzecz jasna Poczty Polskiej brała udział również Polska Grupa Pocztowa, należąca od grudnia ubiegłego roku do największej prywatnej poczty, czyli InPostu. PGP... nie wierzyła jednak w zwycięstwo. Spółka w enigmatycznym komunikacie prasowym twierdziła, że liczy się z porażką, bo... nie spełnia wszystkich wymogów określonych w dokumentacji konkursowej.

Dlaczego startowała PGP

Dlaczego wobec tego startowała? Aby zwrócić uwagę na to, że wszędzie tam, gdzie jest konkurencja, ceny (w tym ceny Poczty Polskiej) spadają, a jakość usług rośnie. PGP twierdzi, że da się w ramach usługi powszechnej dostarczać paczki czy listy taniej, niż obecnie robi to kontrolowany przez skarb państwa konkurent. Rafał Brzoska, właściciel InPostu i PGP, twierdzi, że w ten sposób skarb państwa straci od 750 do 900 mln zł rocznie, bo tyle jego zdaniem wynosi nieefektywność Poczty Polskiej. Jednak cenowa przewaga prywatnej poczty opiera się na zatrudnianiu ludzi bez etatu. Zamiast własnych placówek korzysta np. z kiosków ruchu.

Sytuacja między obydwoma graczami, czyli Pocztą a Inpostem/PGP, jest bardzo napięta. Walczą ze sobą zacięcie, a ich starcia w przetargach publicznych standardowo kończą się w sądach.
--------------
przez kilka miechów 2014 roku syfu nie było? no bez jaj....


zdjecie uzytkownika
uahsw - 2015-05-21 09:27:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A mieliście informację ze 2-3 miesiące temu, że jesteście okradani z pensji przez właściciela ponieważ firma wchodzi na giełdę? Przecież to są jawni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Rzuciłem tą pseudo pracę w złodziejskiej firmie.
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2015-05-21 14:56:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [I JAK BRZOSKA, I JAK? - 2015-05-20 19:23:28]:
dlaczego nie piszesz pod jednym imieniem "swoich" postow? -----zrozumialem z tego ze teraz wszystko gra.i tyle
zdjecie uzytkownika
crazier - 2015-05-21 16:29:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
( usunięte przez administratora )płacili .... za wszystko dawali kary...za wypisywanie awiz... czy to moja wina, że ludzi w domu nie ma ? za wszystko potrafili karę dać..banda oszustów...rozwiązaliśmy umowę za porozumieniem stron...w dniu 22 kwietnia..teraz w maju miałam dostać wynagrodzenie za kwiecień...dalej tych pieniędzy nie widzę a pracowałam do 22 kwietnia...jeśli do jutra pieniędzy nie dostanę to muszę zacząć działać bo tak tego nie zostawię !
zdjecie uzytkownika
to nie moje posty - 2015-05-21 23:19:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [andrzej - 2015-05-21 14:56:45]:
Dlaczego Andrzej, zamiast ciągnąc ogóra swojemu wodzowi zaglądasz tutaj? Tak, wszystko gra ;) Ostatnie dni to banan na moich ustach, nie żebym lubił pp, ale dlatego, ze w końcu ta firma (InPost) ma się ku schyłkowi i mniej baranków będzie zasuwać na czyiś majątek.
zdjecie uzytkownika
nasz góru przemowił - 2015-05-22 08:09:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od początku roku InPost powinien realizować wart 33 mln złotych przetarg na obsługę jednostek administracji publicznej. Rządową korespondencją w dalszym ciągu zajmuje się jednak Poczta Polska, a przetargowe zwycięstwo Rafała Brzoski właśnie zostało anulowane.



Chodzi o ogłoszony w ubiegłym roku przez Centrum Usług Wspólnych przetarg na dostarczanie korespondencji na rzecz ponad stu krajowych instytucji (m.in. ministerstw, urzędów wojewódzkich czy urzędów centralnych – takich jak Urząd Komunikacji Elektronicznej). Po wielomiesięcznym sporze, licznych odwołaniach do Krajowej Izby Odwoławczej i sądów, zwycięzcą kontraktu został InPost, którego oferta była tańsza od propozycji Poczty Polskiej o blisko 3 mln złotych - 33,3 wobec 36 mln złotych.

Należąca do Grupy Integer.pl firma już od kilku miesięcy powinien obsługiwać rządową korespondencję, ale w dalszym ciągu robi to Poczta Polska. I wygląda na to, że szybko się to nie zmieni. Centrum Usług Wspólnych postanowiło bowiem anulować przetarg.



Strona główna Wydarzenia Wojna pocztowa trwa. InPost stracił rządowy kontrakt

Wojna pocztowa trwa. InPost stracił rządowy kontrakt
18.05.2015 14:03 , ostatnia aktualizacja 19.05.2015 01:50
Krzysztof Domaradzki
Redakcja
Zobacz profil autora na:
Krzysztof Domaradzki Dziennikarz
Od początku roku InPost powinien realizować wart 33 mln złotych przetarg na obsługę jednostek administracji publicznej. Rządową korespondencją w dalszym ciągu zajmuje się jednak Poczta Polska, a przetargowe zwycięstwo Rafała Brzoski właśnie zostało anulowane
inShare
fot. mat. prasowe
fot. mat. prasowe

Chodzi o ogłoszony w ubiegłym roku przez Centrum Usług Wspólnych przetarg na dostarczanie korespondencji na rzecz ponad stu krajowych instytucji (m.in. ministerstw, urzędów wojewódzkich czy urzędów centralnych – takich jak Urząd Komunikacji Elektronicznej). Po wielomiesięcznym sporze, licznych odwołaniach do Krajowej Izby Odwoławczej i sądów, zwycięzcą kontraktu został InPost, którego oferta była tańsza od propozycji Poczty Polskiej o blisko 3 mln złotych - 33,3 wobec 36 mln złotych.

Należąca do Grupy Integer.pl firma już od kilku miesięcy powinien obsługiwać rządową korespondencję, ale w dalszym ciągu robi to Poczta Polska. I wygląda na to, że szybko się to nie zmieni. Centrum Usług Wspólnych postanowiło bowiem anulować przetarg.

- Centrum Usług Wspólnych informuje, iż przetarg został unieważniony na podstawie art. 93 ust. 1 pkt. 6 ustawy Prawo zamówień publicznych. Zgodnie z tym artykułem Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia, jeśli wystąpiła istotna zmiana okoliczności, powodująca, że prowadzenie postępowania lub wykonanie zamówienia nie leży w interesie publicznym, czego nie można było wcześniej przewidzieć – wyjaśnia Agnieszka Tarasiewicz, dyrektor Centrum Usług Wspólnych.

CUW nie ujawnia jednak, co dokładnie zadecydowało o zerwaniu kontraktu.

- Centrum Usług Wspólnych informuje, iż pojawił się dowód potwierdzający brak interesu publicznego w wykonaniu zamówienia. Dowód ten, w myśl ustawy z dnia 5 sierpnia 2010 r. o ochronie informacji niejawnych, jest informacją niejawną i jako taka nie może zostać podana do publicznej wiadomości - informuje Agnieszka Tarasiewicz.



Na wieść o anulowaniu przetargu bardzo ostro zareagował Rafał Brzoska, twórca InPostu. Wskazał, że za decyzją o zerwaniu kontraktu ma charakter polityczny.

„W tym momencie mamy już trzy orzeczenia KIO i dwa orzeczenia sądów. Wszystkie niekorzystne dla Poczty. Nie ma więcej środków odwoławczych, koniec sztuczek, czas zawierać umowę, jest końcówka kwietnia 2015 r. a InPost powinien już świadczyć usługi od ponad 4 miesięcy. Przez ten czas stracił 5,5 mln zł wynagrodzenia, cały czas musi utrzymywać wymagany potencjał i go utrzymuje, bo cały kontrakt jest warty 33 mln zł. Wtedy rządzący sięgają po środki nieakceptowane w państwie prawa. Czy politycy odpowiedzialni za takie działania naprawdę nie boją się konsekwencji? Czy są aż tak bezkarni?” - napisał w felietonie właściciel Grupy Integer.pl.

Jak przebiegała walka o rządowy kontrakt?

Zamieszanie związane z obsługą jednostek administracji publicznej trwa już od blisko roku. W lipcu 2014 r. Centrum Usług Wspólnych ogłosiło przetarg, do którego zgłosiła się tylko Poczta Polska. Został on jednak unieważniony, ponieważ żaden operator pocztowy nie był w stanie spełnić podanych w nim kryteriów.

Czytaj też: Nadchodzi rychły koniec Poczty, jaką znamy

Kolejny przetarg rozpisany został w październiku ubiegłego roku. Tym razem zgłosiły się do niego Poczta Polska i InPost. CUW wybrało tańszą ofertę prywatnego operatora. Poczta odwołała się od tej decyzji do Krajowej Izby Odwoławczej, zarzucając rywalow
zdjecie uzytkownika
nasz góru przemowił 2 - 2015-05-22 08:12:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poczta odwołała się od tej decyzji do Krajowej Izby Odwoławczej, zarzucając rywalowi m.in. niewystarczającą liczbę placówek i bezprawne utajnienie formularza cenowego. KIO zaleciła odtajnienie formularza i ponowną ocenę złożonych przez firmy ofert.



Rozpatrzenie propozycji nie wpłynęło jednak na losy przetargu – Centrum Usług Wspólnych ponownie wybrało InPost. Kolejne odwołanie państwowego operatora KIO odrzuciła. Z kolei wspólną skargę Poczty i prezesa Urzędu Zamówień Publicznych na decyzję Izby odrzucił w kwietniu Sąd Okręgowy w Warszawie.

Wojna Poczty Polskiej z Rafałem Brzoską

Wojna Poczty Polskiej z InPostem na liberalizującym się rynku usług pocztowych trwa już od dawna. Do tej pory najmocniejszym jej akcentem było wygranie przez konsorcjum InPostu, Polskiej Grupy Pocztowej i Ruchu pod koniec 2013 roku przetargu na obsługę korespondencji sądów i prokurator (złożyło ofertę o 84 mln zł niższą od państwowego monopolisty).

We wrześniu ubiegłego roku przedstawiciele Poczty Polskiej i InPostu zasiedli do rozmów. Firmy miały rozważyć możliwość współdzielenia placówek, co mogłoby posłużyć zoptymalizowaniu działalności obu spółek i obniżeniu kosztów usług pocztowych. Jeszcze przed tymi rozmowami eksperci przewidywali, że osiągnięcie porozumienia będzie bardzo trudno. Dziś wydaje się, iż przynajmniej na razie jest to niemożliwe.
----------
Nie ma więcej środków odwoławczych, koniec sztuczek, czas zawierać umowę, jest końcówka kwietnia 2015 r. a InPost powinien już świadczyć usługi od ponad 4 miesięcy. Przez ten czas stracił 5,5 mln zł wynagrodzenia, cały czas musi utrzymywać wymagany potencjał i go utrzymuje, bo cały kontrakt jest warty 33 mln zł. Wtedy rządzący sięgają po środki nieakceptowane w państwie prawa.
------------
InPost utrzymuje potencjał? Jaki? Przecież 96,7% doręczycieli pracuje na umowie o dziełko, więc o jakim koszcie potencjału mówimy?
-----------
zdjecie uzytkownika
adaś - 2015-05-22 15:59:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
było tak sobie, ani dobrze ani źle
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2015-05-23 20:31:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [adaś - 2015-05-22 15:59:28]:
ty synku nawet 1 zdania nie potrawisz dobrze swormulowac,uzywajac odpowiednich czasow.ale odp.ci-z tego samego powodu co ty tu zagladam.a ze jestes ograniczony umyslowo to widac po sposobie odpowiedzi tzn.obrazaniu czlowieka.no baw sie dalej miernoto
zdjecie uzytkownika
dddffhghg - 2015-05-23 20:38:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy inpost przejal rachunki za prad- energa?

zdjecie uzytkownika
inpo - 2015-05-24 19:04:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w oddziale w którym pracuję zaczęli już odchodzić pracownicy, coraz więcej wakatów, ja pewnie też odchodzę w czerwcu chyba że coś sie zmieni, ale nie licze na to. Polityka kierowników oddziałowych i całego zarządu firmy InPost wobec pracowników daje wymierne efekty. Wszystkim odchodzacym zycze szczęścia w nowej pracy - powodzenia. :)
zdjecie uzytkownika
dddffhghg - 2015-05-24 19:28:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czemu odchodza?
zdjecie uzytkownika
sądóweczka - 2015-05-25 19:33:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mnie osobiście bardzo ciekawi, co zrobi nasz guru przekrętas, aby zdobyć kontrakt na sądówki? Zatrudnią wszystkich, po czym zwolnią, jak wygrają przetarg, bo i tak ci co maja zostać, zostaną? I dalej większość będzie dymać za 1300 złotych? Ciekawie się zrobi...
zdjecie uzytkownika
dddffhghg - 2015-05-25 19:54:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a myslicie ze inpost ma sznase na sadowki.?
czy juz jest przesadzone ze wygra PP.
zdjecie uzytkownika
ADR - 2015-05-25 20:13:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dddffhghg - 2015-05-25 19:54:36]:
Ja uważam że sprawa już przesądzona przetarg jest rozpisany pod pocztę polska, a tak to jest jak się kasę bierze i nic nie inwestuje 1,5 roku i co nic na wioskach jak burdel był tak i teraz jest Inpostu nie stać żeby zrobić własnych punktów, przecież nie o to chodzi żeby narobić (w miescie 100 tys.) 30 punktów w kioskach itp. Oczywiście pewnie Inpost zaskarży przetarg.
zdjecie uzytkownika
dddffhghg - 2015-05-25 20:23:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tezx nie rozumie ze niestac inpost na to aby otworzyc w kazdym miescie , miasteczku chcoiaz jednej placowki inpost.

u mnie kiasto 25 tys. mieszkancow.
a sa tylko pukty w kioskach.

a zeby otwozryc pukkt musi buyc min. 20 tys. listow miesiecznie. chopre to dla mnie
zdjecie uzytkownika
lublin - 2015-05-25 21:04:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dddffhghg - 2015-05-18 20:59:14]:
oszukują, nie wypłacają pieniędzy, omijajcie ich z daleka
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko pracownika operacyjno biurowego w sortowni. Cała rozmowa trwała może ze 3 minuty. Pokazali mi tą sortownie, powiedzieli w skrócie jak przebiega praca Proponowali 1200 netto, umowę zlecenie, praca na 2 zmiany 6-14, 14-22 + 2 soboty w miesiącu pracujące. Zabrali ode mnie CV i powiedzieli że jakby co to oddzwonią. Nikt nie zadzwonił i w sumie nie żałuję, bardzo kiepskie warunki..
Pytania: Czy ma pani jakieś pytania? ;)
zdjecie uzytkownika
koko w loko - 2015-05-25 22:49:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dddffhghg - 2015-05-25 20:23:12]:
Dlatego Inpost się bierze za kurierkę,z listami dupa blada, ale paczkomaty i alelisty/alepaczki idą jak świeże bułeczki(tudzież przekazy). Wydaje mi się, że wygrana na sądówki się oddala jak karawana na pustyni(Gdy odejdą sądówki to same srusy, pko, play i kilka innych nie starczą na zapełnienie konta na Cyprze i urośnięte dupska ajentów.
Tak poza tematem-musicie przyznać, że nawet jak Inpo upadnie to zepsuliśmy robotę pocztowcą, bo raczej nikt już im tego nie da co stracili(tylko prywatyzacji brakuje).
Jakby Inpostowi zależało na przetargu na wyznaczonego op. to by pozatrudniali część osób na etaty i pootwierali placówki ajencyjne na wsiach i tyle w temacie.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-05-25 23:09:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dddffhghg - 2015-05-25 20:23:12]:
Człowieku w jakim ty narzeczu piszesz?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InPost

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy InPost?
Zadaj pytanie
alert