Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o InPost

Pracowałeś w firmie InPost i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ekipa - 2016-01-20 21:02:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba dopiero będą ludzi zapraszać na rozmowy, bo wiem, że mają oddzwaniać na oferty a do mnie np. jeszcze nie dzownili, poza tym szukają też np. przedstawicieli handlowych też w szczecinie czy toruniu
zdjecie uzytkownika
lukas - 2016-01-21 14:07:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fakt jest więcej ofert na przedstawiciela handlowego bo w kilku miastach szukają, na kuriera również jest stosunkowo dużo ofert.
zdjecie uzytkownika
marciniak - 2016-01-21 15:57:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jako kurier moge miec wlasne auto? jest za to jakis dodatek?
zdjecie uzytkownika
Toszek - 2016-01-22 14:06:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Istnieje taka opcja, w sumie dość często tak się zdarza, ze kurier zapinkala własnym autem i dostaje do wypłaty dodatkowo hajs za benze i użytkowanie własnego auta.
zdjecie uzytkownika
krasny - 2016-01-22 15:29:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
takie rzeczy to sie dopiero bedziesz martwil jak cie zatrudnia na etat :D
zdjecie uzytkownika
wujaszek - 2016-01-22 16:21:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
informacja o dodatku w ofercie pracy na kuriera się przewija, przydałoby się tutaj komu szybkie szkolenie z czytania ze zrozumieniem.
zdjecie uzytkownika
ozin - 2016-01-23 12:39:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@wujaszek no niby masz rację ale oprócz stanowiska kuriera w tej firmie można objąć stanowisku przedstawiciela handlowego. Gdzie również są szkolenia i dostaje się premie.
zdjecie uzytkownika
endrzej - 2016-01-23 20:22:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [dziady biora kase od marca - 2016-01-10 15:29:28]:
Skoro wkleiles to chyba wiesz ile dziadostwo z pp kosztują te dwa miesiace???
Co do marca to jeśli dziadostwo kupi tablety serwery tysiące abonamentow telef przedszkoli tysiące listonoszy ruszy od marca to będą nosić,z tego co wiem to jeszcze na dziś dzień nie ma ani jednej z tych rzeczy nie ma.
zdjecie uzytkownika
agenci już płaczą? - 2016-01-24 14:27:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [endrzej - 2016-01-23 20:22:07]:
Dziadostwo gdzie pracuje, brachu? Dlaczego obrażasz tych ludzi? Kim Ty jesteś, brachu? Oni tak samo chcą pracować, jak Ty, ja, my wszyscy. Tylko poważanie u ludzi maja większe. Dlaczego ich obrażasz, napisz??
Skąd możesz wiedzieć, czy kupili tablety? Z zarządu PP jesteś? Jeszcze raz pytam: co Ciebie obchodzi za ile i kto będzie nosił te listy?
Odwiedź chłopie naprawdę poradnię zdrowia psychicznego w swojej okolicy i ustaw się w kolejce do łykania, bo będziesz tego potrzebował! I to ostro!
Przypominam Tobie, iż Twoja wspaniała firemka przez pierwsze 2 miesiące 2014 roku nie wiedziała, jak i gdzie odsyłać zwrotki z listów sądowych, a Ty się pytasz, czy wyrobnicy w PP sobie poradzą? Nie wiem, tata czy mama pracuje na PP i stąd masz taki uraz? Wykorzystywali Ciebie jak byleś mały i stąd Twoim sukcesem życiowym jest jedynie InPost, w którym jesteś tak zakochany?
zdjecie uzytkownika
endrzej - 2016-01-24 18:00:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [agenci już płaczą? - 2016-01-24 14:27:45]:
Synku pokaz mi gdzie mnie interesuje kto i za ile będzie nosił listy????
Sobie nie dodawać moresu jak z poradnia zdrowia bo od tematu odbiegadsz.
Pisząc dziadostwo mam na myli nie listonoszy tylko gorę państwo prezesów zastępców itp.zadowolony?
A moje pytanie o to ile pp będzie kosztować brak przygotowania do pracy od początku roku jest NAJWAZNIEJSZY.Bo nakoncu zawsze jest to samo kasa z budżetu czyli ja ty i każdy po kolei.kumasz ???
A tak ma końcu jeszcze jedno pytanie wiesz co stało by się z pracownikiem w prywatnej firmie który by wymyślił i zaakceptował takie ceny(293 mln.)????
zdjecie uzytkownika
hultaj - 2016-01-25 11:32:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co należy do zadań analityka lokalizacji? przewinęło mi się takie ogłoszenie, ale za bardzo nie wiem co się na tym stanowisku robi.
zdjecie uzytkownika
remik - 2016-01-25 13:04:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skoro widziales ogloszenie to raczej z tego co wiem przy kazdej ofercie sa wypunktowane wymagania, opis stanowiska itd. tak ci z dobroci serca radze powrocic do tego ogloszenia i nieco bardziej temat zglebic.
zdjecie uzytkownika
toszek - 2016-01-25 16:06:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kojarze ogloszenie o ktorym piszesz, bo przeslalem na nie swoje cv i teraz czekam na jakies info z ich strony.
zdjecie uzytkownika
ale głupek - 2016-01-25 18:50:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [endrzej - 2016-01-24 18:00:03]:
Jak 90% pracowników kompostu pracuje na sieciówkach, zapewne korzysta z opieki społecznej, jak nie teraz, to w przyszłości, tym się nie przejmujesz. Retoryka głupiego inpostowca!
zdjecie uzytkownika
Lakon - 2016-01-26 13:41:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak się tak zabierasz do wysyłania swojego cv to powodzenia na rozmowie kwalifikacyjnej życzę heheh
zdjecie uzytkownika
krystak - 2016-01-26 15:57:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy do oddzialu w poznaniu kogos teraz potrzebuja? wiecie moze?
zdjecie uzytkownika
tomek - 2016-01-27 13:48:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zadzwon lub idz na tamtejszy odzial i zapytaj sie o przyjecia, albo poszukaj ofert w necie.
zdjecie uzytkownika
kozlak - 2016-01-27 16:13:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
obecnie do poznania szukają kuriera, innych ofert akurat na poznań nie widziałem.
zdjecie uzytkownika
Zutex - 2016-01-28 14:45:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aplikowałem n testera oprogramowania do Krakowa, zadzwonili do mnie i się umówiłem na rozmowę. Ogólnie jakich pytań mogę się spodziewać? Jest jakiś okres próbny?
zdjecie uzytkownika
staper - 2016-01-28 16:14:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeżeli kiedykolwiek byleś na rozmowie kwalifikacyjnej to możesz się spodziewać bardzo podobnych pytań, okres próbny zawsze jakiś jest.
zdjecie uzytkownika
Karcia - 2016-01-30 00:48:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ogólnie… JEstem zawiedziona. Paczka kurierska przyszła do mnie w stanie totalnego zniszczenia. Produkt w środku był połamany, mimo zabezpieczeń: "Uwaga, szkło", oraz mimo tego, że paczka była ubezpieczona na 1.111zł
Dodatkowo, gdy dzwoniłam do firmy, nie był w stanie porozmawiać ze mną nikt kompetentny. Na odpowiedź mailową musiałam czekać, aż trzy dni.
Dodatkowo poprzez stronę internetową złożyłam reklamację, na którą do dnia dzisiejszego (mija 5. dzień) nie dostałam żadnej odpowiedzi zwrotnej, choćby z potwierdzeniem przyjęcia.
Jestem zawiedziona firmą, ich stosunkiem do klienta, oraz brakiem szacunku wobec niego, co pokazali poprzez dostarczenie mi produktu, który nadaje się tylko do śmieci.
zdjecie uzytkownika
nie warto - 2016-01-30 15:09:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Karcia, to inpost. Dla 2 złotych oszczędności NIE WARTO!!!!!
zdjecie uzytkownika
srebrny - 2016-01-31 11:06:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Lobez wegorzyno drawsko czemu nie dochodza ravhunki telefoniczne oraz krusy nie mowiac o sadowkach
zdjecie uzytkownika
inpost jest super! - 2016-02-01 09:18:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Srebrny, nie dochodzą, bo za 5 pln na godzinkę z własnym autkiem nie ma komu robić. I dobrze, ta firemka się zwija i jest ok. Po 1 marca wyrobnicy z PP uwolnią tych patałachów od części tej niewdzięcznej pracy!
zdjecie uzytkownika
jula - 2016-02-01 20:40:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moze ktos wie czy bedziemy od marca pracowac jako doreczyciele i za ile bo chyba nie za obecne stawki
zdjecie uzytkownika
pracownik Inpost - 2016-02-02 08:36:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jula - 2016-02-01 20:40:02]:
niestety ale nikt nic nie wie góra nabrała wody w usta.Tylko żeby się nią nie zakrztusił
zdjecie uzytkownika
jola - 2016-02-02 15:31:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktos mi moze powiedziec cos o pracy i pracodawcach z kolobrzegu mam tam byc doreczycielem
zdjecie uzytkownika
Kurier112345 - 2016-02-03 18:00:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie, może mi ktoś powiedzieć coś na temat pracy jako kurier w Toruniu? Atmosfera w pracy itp? Z góry dzięki pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Mateusz - 2016-02-05 12:36:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [agenci już płaczą? - 2016-01-24 14:27:45]:
Ale kozaczysz, ale cwaniakujesz, ale obrażasz innych i dorabiasz im gęby, nie wspomnę o wciskaniu innym niewypowiedzianych przez nich słów...

A przy okazji, PP nie ma tabletów i jest to informacja z pierwszej ręki. Więc przykro mi że druzgoczę twoje fantazje o wspaniałości i wyższości PP...
zdjecie uzytkownika
hffg - 2016-02-05 17:52:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jamie sa u was stawki za reklamacje, zgubiony kist.ogolnie taryfikator kar. Czy mozna poprawiac - przekreslic pieczatke jeslu jest niewidoczn.ILE PLACICIE ZA BLEDY AWIZACJI.
zdjecie uzytkownika
Do troglodyty - 2016-02-06 10:36:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hffg - 2016-02-05 17:52:22]:
Troglodyto, kup sobie słownik poprawnej polszczyzny.
zdjecie uzytkownika
agenci już płaczą? - 2016-02-06 14:21:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mateusz - 2016-02-05 12:36:54]:
Fafiku, nie jestem związany z InPost, ani tez z PP. Moje wypowiedzi są bardziej obiektywne od Twoich, ponieważ pracujesz w tym padole.
PYTANKO: co Ciebie interesuje, czy PP ma tablety?
PYTANKO: co Ciebie interesują szkolenia w PP?
Przecież w Inpost przez 3 miechy ich nie było i jakoś (niby) żyliście...

Wasza troska jest jedna: KASA, KASA, KASA... a jeszcze 3 tygodnie i UPS, źródełko wyschnie.... UPS ;))))))))))
zdjecie uzytkownika
PraceRz - 2016-02-06 20:03:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakbyś nie był z PP albo z IP(jako były pracerz), to tak byś się nie podniecał. Prawda jest taka, że tabletów PP póki co nie ma, choć mówią im, że w połowie lutego ma być szkolenie(ciekawe czy to nie będzie suchy pedalaż). PP i IP są siebie warci. Poczytaj sobie na tym portalu opinie o PP, zanim się obesrasz z podnietki. Mówią, że PP zamierza się wycofać z tego przetargu, bo kasy mało, a systemu i sprzętu brak, także ciekawie się zapowiada. Miłego weekendu życzę w PP i w IP.
zdjecie uzytkownika
in post - 2016-02-08 12:38:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
banda oszukańców zanim podpiszesz umowę dokładnie ją przeczytaj bo mogą być poważne kłopoty natury pieniężnej. za każdą pomyłkę nakładają kosmiczne kary a umowa jest tak sformułowana że nie masz żadnych praw oprócz płacenia kar.
zdjecie uzytkownika
Mateusz - 2016-02-08 16:36:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [agenci już płaczą? - 2016-02-06 14:21:46]:
Właśnie udowodniłeś że nie masz żadnego, ale to dosłownie absolutnie żadnego pojęcia, o definicji "obiektywizmu" wróć do szkoły albo poczytaj w http://sjp.pwn.pl/ definicji tego słowa, bo twoje wypowiedzi są całkowitym przeciwieństwem obiektywizmu, w przeciwieństwie do moich, gdzie najzwyczajniej w świecie mówię jak jest, bez złośliwości. Stwierdziłem fakt że PP nie ma talbetów, ani nie jest z nich przeszkolona, dodatkowo nie chce tego robić, a jako rozwiązanie podaje sądom "to my może będziemy skanować te zwrotki i wysyłać wam ich skany" w moim odczuciu to takie "epo z epoki kamienia łupanego", nie wspomnę że było by to tak czasochłonne i nieefektywne że musieli by z 100 ludzi zatrudnić tylko do tego skanowania :)
zdjecie uzytkownika
tabelcików nie mają? - 2016-02-09 14:29:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mateuszku, nie spinaj się tak. POWTARZAM: to nie Twój, ani nie mój problem, jak PP będzie realizować ten kontrakt. Prawda jest jedna: skacze WAM gul, bo płaciliście grosze, zarabialiście kokosy na tych przesyłkach, a 29 luty nadchodzi nieuchronnie. Próbujesz udowadniać jacy to pracownicy PP są be a Wy super. A w rzeczywistości każdy, kto miał kontakt z InPostem prędzej, czy później się na tym sparzył (pisze o klientach, bo jaka gangrena jest w środku, to sam wiesz). Jesteś podobno blisko tego całego kotła, zwanego słoneczną poczta, a krytykujesz tylko PP. To bardzo ciekawe i ciekawi mnie, po co to robisz? Pracuj, pokazuj ze Wasz oddział jest ok. I aż tyle, albo tylko tyle możesz zrobić. Bo z dnia na dzień, jak widzę Inpost traci klientów. Zadałem kiedyś parę pytań o jakość, terminowość itd InPostu i jakoś nie pali Ci się odpisać. Ale o tabletach w PP wiesz wszystko. No jaja.... Pytanko, bo nie zrozumiałeś mojego ostatniego wpisu, ile to miesięcy Ty się szkoliłeś, ze nie idzie pojąć pracy na tablecie.... To takie trudne?
zdjecie uzytkownika
Mateusz - 2016-02-09 16:02:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tabelcików nie mają? - 2016-02-09 14:29:08]:
Ech, odpowiem po kolei na twoje pytania i oskarżenia.

Po pierwsze, tak masz rację, to nie jest nasz problem, ale nigdy nie pisałem że jest inaczej. Dostałem informację od listonoszy z InPostu którzy utrzymują (pewnie dla większości, o dziwo) dobre kontakty z listonoszami PP i wymieniają się informacjami, takie tam ploteczki i co słychać u obu firm.

Po drugie, mi gul nie skacze, osobiście wolałem czasy sprzed sądówek, teraz się cieszę że sądówki odchodzą bo dużo z nimi roboty, bo zarabiały na tym nie oddziały, tylko góra, obłowiły się resztkami tylko te oddziały które działały bezwzględnie i nie liczyły się z ludźmi, nasz oddział liczył się z ludźmi więc się nie obłowiliśmy :)

I wracając jeszcze do 29 lutego, to mam wrażenie że PP może się go bardziej obawiać, bo InPost najpierw przez 8 miesięcy testował usługę EPO a po wprowadzeniu i tak było sporo zamieszania i dużo poprawek. I jeśli InPost na pewno jest w czymś lepszy od PP to jest to elastyczność, PP tego brakuje, a piszę do dla tego, żeby podkreślić skalę problemu Poczty Polskiej, nie mają serwerów, oprogramowania, tabletów, całej infrastruktury, a rozwiązaniem sytuacji miało być skanowanie zwrotek i wysyłanie skanów...

I nie piszę ani słowa złego na temat pracowników PP, nigdzie też nie napisałem że InPostu jest super, znajdź mi w moich postach taki cytat to Ci postawię pół litra. Jedyne co mogę krytykować to zarząd PP który zachowuje się jak byśmy dalej byli w komunie... Za to w zarządzie InPostu też orły nie siedzą i pewnie większość tam siedzi po znajomości, dodatkowo InPost to jest korporacja, która wyssie z każdego człowieka wszystko, do ostatniej kropelki krwi a potem go wyrzuci na śmietnik...

A co do zadowolenia z InPostu, część jest zadowolona, a część nie, zawsze tak było jest i będzie, na PP narzekali ludzie od xx lat to teraz im się znudziło i znaleźli sobie nowy cel do bicia :) Czy słusznie czy nie, to zależy od indywidualnych przypadków.

"Jesteś podobno blisko tego całego kotła, zwanego słoneczną poczta, a krytykujesz tylko PP." wiesz jak to mówią, ptaki nie srają we własne gniazdo :)

I ostatnio wyniki naszego oddziału bardzo się poprawiły, wyrabiany narzucone normy, więc dziękuje za troskę, będziemy w przyszłości dalej się starać, chyba że współpraca z InPostem przestanie być opłacalna wtedy im podziękujemy.

Nie czuję się kompetentny żeby wypowiadać się w imieniu całego InPostu na temat jakości, terminowości itd, więc nie udzielam na takie pytania odpowiedzi.

"Pytanko, bo nie zrozumiałeś mojego ostatniego wpisu, ile to miesięcy Ty się szkoliłeś, ze nie idzie pojąć pracy na tablecie.... To takie trudne?" Zrozumiałem, ale odpowiadać nie muszę bo wcale się nie szkoliłem. Nie miałem takiej potrzeby, ale same tablety widziałem i obsługa jest dość prosta, w dzień góra dwa można opanować podstawy, potem jest już tylko praktyka żeby robić to szybciej i mniej się zastanawiać, ogólnie aplikacja na tablecie jest dość przyjaźnie napisana, szczególnie po poprawkach.

Dodatkowo, myślę że moje posty są najbardziej obiektywne ze wszystkich, bo ogólnie nie cierpię InPostu i mam ku temu swoje powody, tak jak pisałem, ptaki nie robią we własnym gnieździe, tak ja nie obrzucam na internecie błotem zarząd InPostu, jeszcze mnie namierzą i oskarżą o czarny PR czy coś...
zdjecie uzytkownika
tabelcików nie mają? - 2016-02-09 16:50:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mateusz - 2016-02-09 16:02:23]:
No, i takie odpowiedzi lubię.
Jedno spostrzeżenie: PP nie ma serwerów? Mhn... ciekawe, nie miał ich in post w styczniu 2014, ale PP?
Fajnie, że się cieszysz, ze nie będzie sądówek, bo ja mam niepodparte wrażenie, że jest (było) inaczej.
Będę miał czas, znajdę wypowiedzi o super in poście, bo ja chcę te pół litra!
W moim mieście wszyscy się cieszą, że sądówki odchodzą, choć będzie zabawa z prokuratorskimi przesyłkami, ale to 1/10 całości poleconych wiec jest ok.
Skoro to portal pracowniczy to napisze, bo ktoś może być nie w temacie: cieszą się nie dlatego, że jest z tym dużo roboty itd, bo jest. Noszenie tego za 60 groszy jest NIEOPŁACALNE DLA DORĘCZYCIELI PRACUJĄCYCH NA UMOWIE O DZIEŁO.
Dodajcie do tego tragicznie zarządzany oddział (napisac BURDEL to mało powiedziane, wałki, srałki) i mamy efekt: ogłoszenia o pracę co tydzień, a ty czekasz na przesyłkę z Allegro tydzień czasu, bo nie ma komu jej donieść.
Z tym własnym gniazdem to nie przesadzaj... niektórzy piszą prosto z mostu i żyją, a myster B. maluczkimi się nie przejmuje....
zdjecie uzytkownika
lListonosz - 2016-02-10 01:36:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie co sie tak spinacie PP ma juz tablety od miesiaca. Ja juz doreczam dziennie 80-100 poleconych i powiem, ze bulka z maslem. Jezeli chodzi o sadowki to mogly u was zostac bo z nimi kasy mi nie przybedzie i dlatego mozna bylo dac taka cene na przetargu.
zdjecie uzytkownika
Mateusz - 2016-02-10 07:26:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lListonosz - 2016-02-10 01:36:10]:
A w jakim regionie polski pracujesz? Bo w Lubuskim słyszałem o 5 tabletach na jednym mieście
zdjecie uzytkownika
Mateusz - 2016-02-10 07:52:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tabelcików nie mają? - 2016-02-09 16:50:35]:
Zapomniałem wspomnieć o tych serwerach. To był trochę skrót myślowy, z obecną infrastruktura serwerową PP może mieć problem kiedy wejdą sądówki, najprawdopodobniej będą musieli postawić kolejne serwery bądź zmodernizować i tym samym ulepszyć obecne, żeby im nie padały przez nadmierne obciążenie całej infrastruktury. Inaczej dużo ludzi będzie pluło jadem, jak nie będą mogli pracować, myślę głównie o pracownikach PP bo podobne problemy były na początku z serwerami InPostu kiedy weszły sądówki.
zdjecie uzytkownika
lListonosz - 2016-02-10 16:00:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W łodzi wszystko smiga przez internet. Ladowanie listow na tablet i rozliczanie.
zdjecie uzytkownika
hjkpljjk - 2016-02-10 22:51:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jestem załamania ze nie będzie sądowek. Bo już nie zarobie.wiec jestem zmuszona szukać innej pracy. A lubię te prace.
zdjecie uzytkownika
praceRz - 2016-02-11 20:17:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hjkpljjk - 2016-02-10 22:51:46]:
Nie ty jeden. Że się zapyta, robisz jako rowerowy czy wiejski? Bo u nas już mówią, że na wsiach to zamiast 1 albo 2 rejonów tak jak teraz, to dostaniemy 2 lub 3 rejony. Sporo osób się zwolni, bo niektórym się nie zechce tyle jeździć km i uczyć się od nowa kolejnych rejonów. Podobno są jakieś testy i sprawdzają czy będzie opłacalne wożenie po wsiach bez SIP'ów. Czas pokaże jak to będzie. Jakby nie obcięli stawek to można będzie jeszcze zarobić, niestety za większą robotę. Szkoda, że nie będzie SIP'ów, bo jednak stanowi główny wolumen dla IP. Ale cóż, jak PP daje takie stawki i na drugi dzień składa wniosek o dofinansowanie ze Skarbu Państwa do usług pocztowych. Najbardziej mnie śmieszy jak wszyscy mówią, że trzeba polskiego operatora wybrać, bo to pieniążki w Polsce zostają, pytam się jakie? Przecież oni zasysają jak pompa kasę z naszych podatków, a Vatu nie płaca bo są zwolnieni. Pozdrawiam wszystkich w PP jak i IP.
zdjecie uzytkownika
Mateusz - 2016-02-12 07:25:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [praceRz - 2016-02-11 20:17:21]:
Niestety, ale na bank stawki listonoszy pójdą w dół... Przecież dyrekcji ani grosz a mniej nie może wpaść do kieszeni, to niech listonosze zapierdzielają za 2/3 stawki i jeszcze robią o 50% wydajniej to hajs dyrekcji będzie się zgadzał... Jestem tym szczerze zniesmaczony i obrzydzony... W ramach solidarności sami powinni zwolnić 1/3 kadry dyrektorskiej i pracowników biurowych w InPoście a reszta niech zasuwa za tych zwolnionych, bo jak uważają że z listonoszami się da, to co, z nimi się nie da? Pewnie że się da...
zdjecie uzytkownika
NakreconaSadowkami - 2016-02-12 19:32:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Drodzy Wyrobnicy: jeszcze dwa tygodnie i żegnamy listy z sądów. Było, minęło!
zdjecie uzytkownika
Misiek - 2016-02-12 20:32:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej @hjkpljjk czemu odjęcie przesyłek sądowych jest takim powaznym problemem jeśli chodzi o InPost? Przeciez praca i tak będzie, jakoś się to przecież rozłoży
zdjecie uzytkownika
hjjkkkjj - 2016-02-12 23:30:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Misiek - 2016-02-12 20:32:22]:
hjkkkpp.nie u mnie w mieście. Będzie za malo listów wiec nie będzie się opłacało pracować za takie stawki.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Krotko malo formalnosci . praca w godz nocnych trzeba sie na robic zero szacunku od pracownikow , zero przerwy na kolacje ...totalna masakra i to za 60 zl za nocke...
Pytania: trzy pytania do zrobienia na komputerze
zdjecie uzytkownika
cała prawda całą dobę - 2016-02-13 11:11:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hjjkkkjj - 2016-02-12 23:30:18]:
Napisze Tobie tak: moje miasto przed przesyłkami sądowymi robiło 5 osób. Było to kilka większych dzielnic, dziś ta dzielnica jutro tamta, czasem soboty i tak jakoś szło. Najwięcej oczywiści szło zarobić jak było jeszcze Orange, bo na jeden rejon brałeś nawet 1500 listów (x 20 gr przez 6 godzin, policz sobie...). Pensja na dziełko oscylowała wokół 1700 pln miesięcznie. Bilety i inne pierdy kupowałeś sobie sam (nie będę wspominał o tragicznych torbach czy wózkach inpostu). Weszły przesyłki sądowe i to wszystko się sypnęło. Dlaczego: na ten sam rejon, gdzie np. robiłeś go przez 7 godzin, doszły przesyłki sądowe, np. 90 poleconych. Czas pracy się mocno wydłużył, wiec 1 dzielnicy nie robiłeś już 1 dzień, tylko przez 2 dni pod rząd, aby się wyrobić. Pal licho, jak miałeś dobra doręczalność. Ale niestety, ta wszędzie oscyluje w granicach 50%, ludzie przecież do 16-18 pracują... A więc awizka, za darmo, potem pok itd... Stawka u nas 60gr za 1 polecony nie rekompensowała czasu pracy. Zarobki spadły do około 1200 pln miesięcznie. Ludzie zaczęli odchodzić. Ajent nic sobie z tego nie robił i nie robi... 6 dni temu zamówiłem coś z Allegro, list do oddziału doszedł szybko, po czym leżał 4 dni, aż ktoś się zlituje i mi go dostarczy. To niech Tobie uzmysłowi, jakie braki kadrowe są w moim mieście... ajent co tydzień zamieszcza ogłoszenia o prace itd. Ale smród jest już taki, że to nic nie daje. Ciągle nowi kurierzy, emeryci itd. Popracują parę dni i dają dyla. Patrząc przed odejściem na niego mam wrażenie, ze zarabia na tym kupę kasy, reszta tyra. Nie wspomnę o po prostu: burdelu i kumoterstwie na oddziale, Podkradanie listów do kancelarii prawnych i komorników przez operacyjnych, Ajent na to pozwalał... Niektórzy ludzie zarabiali po 600 pln za miesiąc, bo mieli fatalną doręczalność (kamienice, itd, wiecie o co chodzi), a operacyjny szedł na pewniaka z 200 poleconymi na rejon tzw. wokoło sądu i brał za taki jeden wypad 100 pln. Kilka takich wypadów w miesiącu i 3000 się brało... ogólnie parodia. Dlatego pomimo, iż poświęciłem tej firmie 3 lata życia, odszedłem. Teraz pracuje w branży (nie PP) i widzę, jak porytą jest firma InPost. Zobaczymy, co zrobi InPost z przesyłkami poza aglomeracjami, bo to już będą kpiny, nie zarobek, a i koszty. Sentyment jest, ale balkon utrzyma 3 osobowa rodzinę, pensja z inpostu nie ;)
zdjecie uzytkownika
hjjhhjjk - 2016-02-13 13:56:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cała prawda całą dobę - 2016-02-13 11:11:33]:
Ja w in pracuje jak weszły sadowki. Z rozmowy z wcześniejszymi pracownikami przed tym okresem zarabiali po 600zl. Ale to same pijaki.lubie te prace i szkoda odchodzić ale już nie da się pracować. Już 2 miesiąc nie mogę poprosić się o zwrot kasy za zagubione listy- które się odnalazł- bo tablet nie zapisał.wiec odchodze,

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie InPost!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InPost

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert