Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o InPost

Pracowałeś w firmie InPost i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
darko - 2015-04-11 16:16:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [inpo - 2015-04-06 09:16:21]:
ciekawe w jakim oddziale zarabia sie 3 tysiace hahhahaah
zdjecie uzytkownika
dddffhghg - 2015-04-11 16:31:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [darko - 2015-04-11 16:16:38]:
a o ktorej zaczynsz prace?
pomga ci ktos.?
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2015-04-11 19:53:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dawno nie pisalem,ale jeszcze ponizej 3tys nie mialem,procz pierwszej takiej frycowej.do czesci piszacych jak ulal pasuje przyslowie wszedzie dobrze tam gdzie nas nie ma.pozdro
zdjecie uzytkownika
magik - 2015-04-11 22:22:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [BUNT - 2015-04-10 07:19:52]:
Nie wiem kto napisał ze pracuje po14godzin bo na pewno nie ja!!!!!ja pracuje max 9godzin i to rzadko kiedy.na godzinę średnio mam17zl.czytajcie uważnie i nie przekrecajcie wpisów.pzdr.
zdjecie uzytkownika
inpo - 2015-04-12 11:26:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [magik - 2015-04-11 22:22:11]:
Piszesz ze wychodzisz min.17 zyla/h no to faktycznie albo jestes magik albo doreczasz listy do kancelarii i innych masowych odbiorcow. Poza tym 9 h. Liczysz od przyjscia do pracy czy od wyjscia na rejon bo roznie licza. Ja licze swoja prace od wejscie na sortownie do wyjscia po rozliczeniu sie.
zdjecie uzytkownika
głupi - 2015-04-12 12:45:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś może mi powiedzieć o In post jako firma kurierska , doręczanie paczek i obsługa paczkomatów .Otrzymałem taką ofertę współpracy na własnej działalności i nie wiem co o tym sądzić .Nie chce się wpuścić w jakiś kanał .
zdjecie uzytkownika
magik - 2015-04-12 12:55:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [inpo - 2015-04-12 11:26:33]:
Liczne tak jak ty.a kancelarie u nas są nabijane na osobne LW za które mamy płacone 5zl za listę.
zdjecie uzytkownika
inpostowska - 2015-04-12 15:48:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [magik - 2015-04-12 12:55:21]:
u nas do 1 odbiorcy płatne jest za 5 pierwszych listów poleconych reszta jest za free
zdjecie uzytkownika
do głupi - 2015-04-12 19:34:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
własna działalność równa się opłacenie zusów,vatów (od 1tys. wzwyż)
do tego paliwo i utrzymanie samochodu 1,5 tys. wzwyż zależy od terenów do pokonania (jeśli nie masz własnego dochodzi kredyt/leasing od 1 tys. wzwyż )
i inne dodatkowe atrakcje w postaci różnorakich kar
więc jak w każdej kurierce jeśli nie masz na fakturze z 8 tysięcy to będzie kicha
zdjecie uzytkownika
magiczny inpost pełen słońca - 2015-04-13 09:06:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Magik jest magiczny, Pewnie Kraków z biura inposta pisze ;)
zdjecie uzytkownika
głupi - 2015-04-13 12:32:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do głupi - 2015-04-12 19:34:46]:
Dzięki kolego za info ale powiedz mi jeszcze czy to prawda ze płacą jakiś ryczałt za trasę ?? Mi zaproponowali 260 zł netto dniówki
zdjecie uzytkownika
Hania - 2015-04-14 10:39:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [on - 2015-04-08 17:11:19]:
Wiesz, że jak czytałam twój wpis to nie mogłam sie nadziwić ,że takie g...o funkcjonuje w społeczeństwie. Wypieprzaj do tego raju juz teraz, na co miernoto czekasz. Frajdę ci sprawia obrażanie ludzi uczciwie i ciężko pracujących na życie. Pewnie lepiej byc taką hieną, żerującą na unnych-to umiesz najlepiej, bo do pracy sie nie nadajesz. Brzydzę sie tobą....
zdjecie uzytkownika
głupi - 2015-04-14 17:43:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę niech ktoś mi powie co z tym InPOSTEM .Czy to prawda że powstają oddziały na zasadzie firmy kurierskiej .Dostałem propozycje współpracy na zasadzie własnej działalności rozwozić paczki jak i obsługę paczkomatów . Oferują 260 zł netto dniówki za obsługę konkretnego terenu . Czy to prawda że coś takiego dział ? Nie chcę się wpieprzyć w jakiś kanał . Proszę niech ktoś mi odpowie . Serdeczne dzięki .
zdjecie uzytkownika
królewna - 2015-04-14 22:18:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiecie co pracuję bardzo dlugo w tej firmie ale raz tylko zarobiłam 2000tyś nigdy więcej moja pensja się waha ok 1300 zł piszecie tutaj o 3000 w zyciu nie uda mi się tyle zarobić
zdjecie uzytkownika
inpo - 2015-04-15 00:06:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Hania - 2015-04-14 10:39:01]:
Haniu ale to co Ty napisałaś to nie do tego postu tylko piętro wyżej. Nick Przedsiębiorca :D
zdjecie uzytkownika
startuj Brzoska, startuj! - 2015-04-15 15:03:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma, która zabrała Poczcie Polskiej przywilej doręczania listów z sądów, wystartowała w konkursie na bycie operatorem wyznaczonym. O ile listy z sądów warte są mniej więcej 250 mln zł rocznie, o tyle bycie operatorem wyznaczonym to dostęp do rynku wartego 3 mld zł.
To być albo nie być dla Poczty Polskiej. O ile przegraną ponad rok temu w przetargu na dostarczanie listów z sądów narodowy operator był w stanie jakoś zamortyzować, m.in. zwiększając swoje udziały w rynku paczek, o tyle porażki w tej rywalizacji nikt nie bierze pod uwagę. Z prostej przyczyny. Jeśli Poczta przegra, to w sporej części placówek (zwłaszcza wiejskich) będzie mogła otworzyć świetlice, kręgielnie albo sklepy dyskontowe. Nie będzie też potrzebowała 78 tys. pracowników na etacie, tylko kilkadziesiąt tysięcy mniej.

Operator wyznaczony to bowiem poczta, która musi świadczyć usługi na terenie całego kraju co najmniej przez pięć dni w tygodniu, przy odpowiednio gęstej sieci. Usługi zaliczane do powszechnych są też zwolnione z VAT, co z kolei zapewnia potężną przewagę w konkursach na dostarczanie korespondencji dla administracji publicznej.

Poczta Polska operatorem wyznaczonym jest jednak tylko do końca tego roku. A właśnie trwa konkurs organizowany przez Urząd Komunikacji Elektronicznej, kto ma pełnić tę funkcję w latach 2016-25. Oferty można było składać w siedzibie UKE do wtorku.

Swoją, co zrozumiałe, złożyła Poczta Polska. Przyjechała ona w czterech egzemplarzach. Składa się łącznie z 32 segregatorów zawierających ponad 20 tys. stron dokumentacji konkursowej.

Polska Grupa Pocztowa też startuje

W konkursie, co było przez długi czas niewiadomą, bierze jednak udział również Polska Grupa Pocztowa, należąca od grudnia ubiegłego roku do największej prywatnej poczty, czyli InPostu.

PGP... nie wierzy jednak w zwycięstwo. Spółka w enigmatycznym komunikacie prasowym twierdzi, że nie spełnia wszystkich wymogów określonych w dokumentacji konkursowej. Na dodatek jej zdaniem aktualnie obowiązujące przepisy "nie są przystosowane do sytuacji, w której następuje zmiana podmiotu pełniącego obecnie obowiązki operatora wyznaczonego na nowego operatora pocztowego do świadczenia usług powszechnych". Dlaczego wobec tego startuje? Aby zwrócić uwagę na to, że wszędzie tam, gdzie jest konkurencja, ceny (w tym ceny Poczty Polskiej) spadają, a jakość usług rośnie. Ich zdaniem da się w ramach usługi powszechnej dostarczać paczki czy listy taniej, niż obecnie robi to kontrolowany przez skarb państwa konkurent.

Zwłaszcza że formalnie Poczta twierdzi, że powszechna usługa pocztowa jest nierentowna. I właśnie stara się o 90 mln zł dopłaty m.in. od swoich konkurentów oraz ze środków publicznych na jej dofinansowanie.

- Z szacunkiem odnotowujemy racjonalność samooceny PGP - ripostuje Poczta Polska. I odrzuca argumenty konkurencji, przekonując, że "nie jest prawdą, że Poczta Polska ubiega się o 90 mln złotych dopłaty za stratę na usługach powszechnych, ponieważ powstałą stratę na tych usługach Poczta Polska sama finansuje w wysokości ponad 90 procent, a tylko resztę pokrywają operatorzy i budżet państwa".

Teraz oferty zbada i oceni komisja konkursowa powołana przez prezesa UKE. - Nowego operatora chcielibyśmy poznać w połowie 2015 r., tak by miał czas na przygotowanie się do wykonywania obowiązków od stycznia 2016 r. - mówi wcześniej w komunikacie prasowym Karol Krzywicki, zastępca prezesa UKE.

Polska jako pierwsza w Europie organizuje konkurs na operatora wyznaczonego.
zdjecie uzytkownika
hops - 2015-04-16 17:39:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ciekawe, co będzie z tym InPostem w przyszłych latach, póki co chyba dobrze się rozwijają. W moim regionie szukają obecnie doręczyciela, wiecie może, czy da radę zarobić 1800 na rękę_
zdjecie uzytkownika
anty - 2015-04-16 18:43:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hops - 2015-04-16 17:39:48]:
Hihihihi. Prawie w całym kraju szukają bo w In Poście przemiał jest jak diabli. Ludzi przychodzą i widząc co się dzieje w oddziałach, (a znam kilka z autopsji lub opowiadań) odchodzą.Od razu lub po pierwszej (najczęściej sporo opóźnionej i niewspółmiernej do poniesionych kosztów paliwa i eksploatacji samochodu) wypłacie...
zdjecie uzytkownika
magik - 2015-04-16 22:53:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anty - 2015-04-16 18:43:11]:
Odchodzą bo się nie nadawajom.znam kilku z autopsji:-)
zdjecie uzytkownika
anty - 2015-04-16 23:26:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [magik - 2015-04-16 22:53:13]:
"Nie nadawajom" powiadasz? No dobra,niech i tak będzie. W trakcie pracy w tej firmie poznałem sporo takich,jednak wykruszyli się dużo szybciej, albo...pracują cały czas mimo że generują większość reklamacji dla oddziału. Ci z nowych którzy się nadawali w większości dali sobie spokój po pierwszej wypłacie...
zdjecie uzytkownika
rozdwojenie jazni w krakowie - 2015-04-17 14:39:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Nie składamy oferty w konkursie na operatora wyznaczonego. InPost nie będzie brał udziału w przetargu, który został tak przygotowany, by mógł go wygrać tylko jeden podmiot" - powiedział PAP Brzoska.

Później, po godzinie 15.00 PGP poinformowała w komunikacie prasowym, że złożyła w UKE ofertę w konkursie na operatora pocztowego wyznaczonego.

"Wprawdzie warunki konkursu uniemożliwiają wyłonienie spółki jako operatora pocztowego wyznaczonego do świadczenia usług powszechnych na lata 2016-2025, to spółka z pełną świadomością złożyła ofertę, która nie spełnia wszystkich wymogów określonych w dokumentacji konkursu. Poprzez złożenie oferty spółka pragnie dać wyraz zainteresowaniu świadczeniem usług powszechnych jako operator wyznaczony" - napisano w komunikacie PGP.

We wtorek rano Poczta Polska poinformowała, że złożyła ofertę w konkursie.

Pod koniec 2014 r. Urząd Komunikacji Elektronicznej ogłosił konkurs na operatora pocztowego wyznaczonego do świadczenia usług powszechnych na lata 2016-2025. Termin składania ofert mija 14 kwietnia.

W chwili obecnej operatorem wyznaczonym na mocy prawa pocztowego jest Poczta Polska. Okres na jaki ustawa powierzyła jej ten obowiązek upływa z dniem 31 grudnia 2015 r.

Operator wyznaczony jest zobowiązany m.in. posiadać odpowiednio gęstą sieć placówek pocztowych, świadczyć usługi odbierania i dostarczania listów i paczek przez minimum pięć dni w tygodniu, zapewnić dostęp do poczty dla osób niepełnosprawnych, współdziałać ze strukturami państwowymi w sytuacjach kryzysowych, organizować pocztę polową itp.

Należąca do grupy Integer spółka InPost, która pod koniec 2014 r. przejęła Polską Grupę Pocztową, planuje debiut na GPW. W lutym Brzoska deklarował, że oferta może zostać przeprowadzona w I półroczu 2015 r.

W 2013 r. PGP wygrało warty ok. 500 mln zł przetarg na świadczenie usług pocztowych dla sądów i prokuratur w latach 2014-2015.
zdjecie uzytkownika
ukraina wam pomoże - 2015-04-17 14:43:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
magik, prawie 23 ty wstajosz o 6 rana a jeszcze nie spiosz? my z ukraina wam pomożem i za 800 zeta bendziem sondowki roznosic po krzokach. takze bracie już niedlugo.... A tak serio, normalna osoba szuka normalnej pracy. To zdanie niech da MeDziku do myślenia... ;) Pracowałem w mieście ponad 100 tys mieszk i zostały tam osoby co prawda sympatyczne , ale bez wykształcenia itd. Można się zasiedzieć i pracować (to złe słowo, ale zostawmy je) na pana zakłamanego z Krakowa. Ale na Boga, ile czasu?
zdjecie uzytkownika
magik - 2015-04-17 21:13:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Póki co wole mieć nieco zwariowana prace za ok.3tys niż siedzieć gdzieś od 8-16za 1200
Bez problemu mogę iść pracować do PP i robić to samo albo więcej za 1500,wiec wybieramy IP.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko pracownika operacyjno biurowego w sortowni. Cała rozmowa trwała może ze 3 minuty. Pokazali mi tą sortownie, powiedzieli w skrócie jak przebiega praca Proponowali 1200 netto, umowę zlecenie, praca na 2 zmiany 6-14, 14-22 + 2 soboty w miesiącu pracujące. Zabrali ode mnie CV i powiedzieli że jakby co to oddzwonią. Nikt nie zadzwonił i w sumie nie żałuję, bardzo kiepskie warunki..
Pytania: Czy ma pani jakieś pytania? ;)
zdjecie uzytkownika
dddffhghg - 2015-04-17 21:32:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tez chce te twoje 3000 zł

podaj miasto.
zdjecie uzytkownika
inpo - 2015-04-18 18:53:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie z InPostu sprzedaje swoich wyrobników do firmy Bezpieczny List z Radzymina ciekaw jestem dlaczego chcą zmniejszyć procent ludzi zatrudnionych na zlecenie, co za tym idzie zwiększyć procent zatrudnionych na umowę o pracę. No i jeszcze jedno pytanie to jest w całej Polsce?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InPost
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy InPost?
Zadaj pytanie