Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o InPost

Pracowałeś w firmie InPost i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kiero - 2014-12-07 20:34:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [andrzej - 2014-12-07 16:13:37]:
Tak, to mają być tylko listy, bo przekazy zgarnęła PP. Odnośnie pracy to fakt, jak się pozna rejon i ludzi to "prawie" sama przyjemność- prawie, bo nie raz mało brakowało abym dostał w ryja, teraz te allelisty, których nie można awizować(skądś tak niska cena się wzięła), kierownictwo, które dba o swoja dupę, a nie o pracowników-jak ktoś się o coś zapyta to brak odpowiedzi, albo "nie wiem", "to nie jest ode mnie zależne". Fajnie było na początku duża stawka za kilometr, płacona podstawa razem z paliwem tak jak Bóg przykazał, a teraz z miesiąca na miesiąc coraz później, musisz się upominać o swoje. Na sortowni to samo, kiedyś listy ułożone i posortowane, a teraz sam musisz to robić, z rozliczaniem i wydawaniem, nie lepiej. Ale mimo wszystko jest jako tako, szału nie ma, dupy nie urywa, lecz da się "przeżyć". Najbardziej wkur_wia to, że kierownictwo oddziału nic nie robi aby było lepiej, bo zgadza się na to co góra ustala. Co jakiś czas jest taka fala zwalniania się ludzi, bo przeginają z karami, spóźnieniami w wypłatach i obniżkami, wtedy przychodzą nowi, których trzeba za friko uczyć(wtedy się dłużej schodzi, bo trzeba tłumaczyć to i tamto,chce się przekazać jakieś rady), a i tak może 1/10 z tych osób nie rzuci roboty po jednym lub dwóch dniach. Niekiedy trafi się taki rodzynek, któremu trzeba łopatologicznie wszystko tłumaczyć, a i tak do dupy się nadaje.
zdjecie uzytkownika
alicja - 2014-12-10 10:30:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Katowicach-Panewnikach i kokocinsu jakiś chyba niedorowiniety typ roznosi listy . Nie ma co od nich wymagac bo sa od trzepania kapuchy a można mieć wrazenie ,ze to jakies gangsterskie towarzystwo
zdjecie uzytkownika
olx pendolinko - 2014-12-11 11:09:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta praca jest tylko dla niedorozwojów. Już lepiej iść za 1800 netto pendolino sprzątać. Ogłoszenia na olx.
zdjecie uzytkownika
inwalidka - 2014-12-13 00:06:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [BYŁY pracownik - 2014-11-27 21:36:36]:
Firma jest niesolidna.Dlaczego tak wrażliwa korespondencja(przesyłki sądowe) są obsługiwane przez tak nieodpowiedzialnych pracowników.Jestem osobą o znacznym
stopniu niepełnosprawności , nie wychodzę z domu a dostarczyciel korespondencji
zostawia awizo na dole w skrzynce.Nigdy nie miałam problemu z listonoszami.Uważam,że list powinien być dostarczony do mieszkania , bo ja po jednej serii dzwonków domofonu nie jestem w stanie dotrzeć do drzwi. Reklamacje nie odnoszą żadnego skutku.
zdjecie uzytkownika
odp - 2014-12-13 09:13:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [inwalidka - 2014-12-13 00:06:29]:
Możesz żądać dostarczenie ponowne do domu ze względu na niepełnosprawność jako doręczyciel parę razy chodziłam ponownie z poleconym na prośbę adresata.
zdjecie uzytkownika
IDIOTY czy jak? - 2014-12-13 13:29:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [inwalidka - 2014-12-13 00:06:29]:
Tutaj niestety nic nie wskórasz. W tej firmie pracują SAMI IDIOCI. Dopiero zainteresowanie problemem mediów powoduje otwartość na współpracę. Ale jeszcze tylko rok się pomęczymy i IDIOCI oddają przesyłki z powrotem do PP. I nigdy więcej Pgp ani InPostu w poleconych jakichkolwiek.
zdjecie uzytkownika
Zuzanna - 2014-12-15 18:46:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca w Inpost to jedna wielka porażka. Pieniądze kiepskie, obowiązków coraz więcej. Na umowę zlecenie roznosisz umowy bankowe, przekazy pienieżne itp. Pracujesz za 4, na moim rejonie 4 listonoszy chodzi, ja sama jestem ile się muszę ołazić. Na umowę zlecenie można ulotki z Tesco roznosić, a nie ważne dokumenty sądowe, bankowe i pieniądze. Ceny usług mają niskie wiadomo dlaczego, jak ludziom płacą ochłapy to usługi tańsze. Druga sprawa taka zależy na jaki rejon trafisz, choćbyś rozniosła miesięcznie 3,5 tys listów, a drugi na rejonie rozniesie 2 tys. to nie ma znaczenia bo kasa taka sama. Nogi do dupy włażą...
zdjecie uzytkownika
mr. John - 2014-12-16 08:26:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik operacyjny - 2014-11-21 21:48:53]:
Szprotawa: Znajomy otrzymał wypłatę, na papierze było 1615zł lecz w kopercie było 800zł. Co robić gdy wypłata na papierze jest większa niż gotówka?
zdjecie uzytkownika
silver - 2014-12-16 16:09:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
banda złodziei i oszustów listonosz robi za parę groszy jak się przyjmowałem to było w miarę a potem zaczeli kombinować ze stawkami jak by byli uczćiwi to dali by to 1600netto już tam ciul to zlecenie ale niech zaczną normalnie płacić bo przy obecnych stawkach to ani 2tyś nie zarobi dodam ze jak bym miał taką stawkę jak na początku była to ponad 3tyś by wyszedł
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2014-12-16 19:53:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
slyszal ktos by listonosz pp zarobil 3 tys jak ja za listopad pozdro
zdjecie uzytkownika
widze cię - 2014-12-16 20:21:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [andrzej - 2014-12-16 19:53:06]:
Chyba jako ten co obsługuje smarty, paczkomaty i sądy(nie wspomnę o tych większych przekazach). Tak czy siak gdyby nadal były stawki z początku roku i płacone w terminie to ja bym nie narzekał(wyszłoby pewnie tego ponad 3tyś, a teraz ciut więcej niż 2tyś). Tyle w temacie. Aha idą święta więc spokojnych świąt życzę, bo wesołe z taka wypłata to one nie będą.
zdjecie uzytkownika
Polska - 2014-12-17 06:04:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [widze cię - 2014-12-16 20:21:30]:
nie narzekaj bo niektórzy pracują w supermarketach za 1300zł miesiącznie. Osobiście uważam, że wypłata ponad 2 tys nie jest złą wypłatą.
zdjecie uzytkownika
60 gorszy u murzyna - 2014-12-17 10:25:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Polska - 2014-12-17 06:04:48]:
Kolego Polska, ty mylisz 2 pojęcia: dostać 1300 pln za 150 godzin pracy z ubezpieczeniem, mieć czas dla rodziny, a 2050 pln za 220 godzin pracy i być zrąbany po codziennej i tygodniowej harówce, to jest różnica. Jesteśmy murzynami w Europie. Ale jeszcze 12 miechów i koniec... haha. Jak się cieszę.... Osobiście już tam nie pracuje, ale chętnie wrócę, jak już nie będzie sądówek, w co wierzę pod koniec 2015 roku, jak będzie następny przetarg. Milo mi będzie, jak się okaże, ze załatwia ich tak, jak przy przetargu na Zus. Ahoj, kapitanie....
zdjecie uzytkownika
gratulacje dla leserów! - 2014-12-17 10:28:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poczta Polska ponownie przegrywa ważny przetarg ze swoim głównym konkurentem.Prywatny operator pocztowy InPost ponownie został wybrany do obsługi przesyłek Centrum Usług Wspólnych, czyli dostarczanie przesyłek do ponad 100 najważniejszych krajowych instytucji.

Dwuletni kontrakt, który wejdzie w życie od stycznia 2015 r., wart jest 33 mln zł.
Umowa ma objąć dostarczanie korespondencji do: ministerstw, prokuratur, urzędów wojewódzkich oraz urzędów centralnych, takich jak Urząd Komunikacji Elektronicznej.
Wykonawca uzyskał największą liczbę punktów spośród wszystkich złożonych ofert, tj. 100,00 pkt" - czytamy w uzasadnieniu decyzji do wyboru najkorzystniejszej oferty w przetargu.

Poczta Polska złożyła droższą ofertę
Z informacji zamieszczonych na stronie CUW wynika, że InPost wycenił swoje usługi na 33,3 mln zł, podczas gdy Poczta Polska podliczyła, że jej usługi będą kosztować niemal 36 mln zł.
InPost w poniedziałkowym komunikacie wskazał, że w przetargu zapewnił wymaganą jakość usług oraz złożył najkorzystniejszą cenowo ofertę, która była o 2,8 mln zł tańsza od propozycji konkurenta.

"Zaoferowane przez InPost ceny dla urzędów są nawet kilkadziesiąt procent niższe od cen stosowanych dotychczas - przykładowo, UKE obecnie płaci 5,70 zł za list polecony ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru, a cena InPost jest niższa o prawie 50 proc." - wskazał prywatny operator pocztowy.

Poczta Polska: w przetargach nadal najważniejsza jest cena
Poczta Polska w przesłanym PAP komentarzu tłumaczy, że jej przegrana w przetargu spowodowana była tym, że obecnie 90 proc. przetargów na rynku pocztowym jest rozstrzyganych wyłącznie w oparciu o cenę.

Poczta Polska: my zatrudniamy na umowach o pracę

"Tak właśnie było w przetargu CUW, co oznaczało, że Poczta Polska zatrudniająca pracowników na umowach o pracę miała od razu utrudnione zadanie, mierząc się z konkurencją niezatrudniającą swoich pracowników na etatach" - wskazała.

Wcześniej decyzja o wyborze InPost była zaskarżona
Decyzja o wyborze firmy obsługującej przesyłki Centrum Usług Wspólnych ogłaszana była dwukrotnie. W listopadzie br. CUW wybrał na operatora InPost, ale decyzja ta została zaskarżona do Krajowej Izby Odwoławczej przez Pocztę Polską. Wskazywała ona, m.in. na brak wystarczającej liczby placówek InPost do obsługi korespondencji ministerstw i urzędów.

Poczta Polska wietrzy spisek
"Zanim KIO zdążyło sporządzić uzasadnienie pisemne wyroku, a Poczta zapoznać się z odtajnionym formularzem cenowym InPost, CUW tego samego dnia, po upływie niespełna dwóch godzin od wydania wyroku przez KIO, ponownie wybrało ofertę InPost. W tym momencie trudno stwierdzić jednoznacznie, czy decyzja CUW jest zgodna z uzasadnieniem wyroku KIO, ponieważ do dzisiaj tego uzasadnienia nadal nie ma" - poinformowała PAP Poczta Polska.
"Poczta podejmuje wszystkie niezbędne kroki prawne, aby dowieść swoich racji" - dodał państwowy operator.
Obsługa korespondencji Centrum Usług Wspólnych to kolejny duży przetarg, w którym zwyciężył InPost. W listopadzie br. wygrał on przetarg na obsługę przesyłek KRUS o wartości 22,71 mln zł. Ta umowa również ma wejść w życie 1 stycznia 2015 r. "Łącznie w ciągu dwóch lat InPost zrealizuje dla KRUS około 22,5 mln przesyłek" - wskazano w komunikacie InPost.

InPost wygrywa w większości przetargów
Dodano w nim, że od czerwca do września tego roku InPost uczestniczył w 38 przetargach publicznych, z czego wygrał 27 z nich. W 2013 r. liczba przesyłek obsłużonych przez InPost wyniosła około 240 mln sztuk, zaś w 2014 r. liczba ta wzrosła do średnio 25 mln sztuk miesięcznie.

Poczta Polska chwali się kontraktami
Z kolei Poczta Polska w swoimi stanowisku wskazała, że w tym roku wygrała najwięcej kontraktów na rynku pocztowym. "Firma obsługuje kluczowe podmioty z sektora komercyjnego jak telekomy, banki czy firmy energetyczne. Realizuje też szereg zleceń na rzecz administracji państwowej. Ostatnim dużym kontraktem jest wygrana w przetargu na obsługę pocztową ZUS" - wskazała Poczta.
-----------
Brak ubezpieczenia, umów o pracę... tak, dlatego jest taniej... haha.
zdjecie uzytkownika
parę nowych wrzutek o inpost - 2014-12-17 10:43:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
cos tu nie jest tak jesli firma zatrudniajaca na smieciówkach i zleceniach wygrywa panstwowy przetarg z firma zatrudniajaca na regularnych umowach o prace dlatego ze oferuje nizsze koszty, a moze je zaoferowac bo ma wolna reke by nie przejmowac sie zatrudnionymi..

Czyzby sygnał do pracujacych ze panstwo nie jest za stabilnoscia zatrudnienia?
-------------------
Inpost to zwykłe dziadostwo, o czym przekonuje się często ponieważ otrzymuje sporo korespondencji. Poczta też nie jest idealna, ale jeśli Inpost zatrudnia ludzi na umowy "Śmieciowe", nie utrzymuje infrastruktury i przede wszystkim związkowych darmozjadów, to nie dziwota, że wygrywa i będzie wygrywał. Jakość usług jest podobna do Poczty Polskiej i polega na dostarczaniu powiadomień do adresatów. Ja czekam na czas kiedy objawi się firma, która zacznie dostarczać przesyłki (głównie po południu), a nie powiadomienia.
-------------------
inpost musi mieć kogoś w PO, sądowy przetarg w ogóle nie zabezpieczał interesów poczty polskiej, której usługi bardzo się poprawiły i są o niebo lepsze niż inpostu. ostatnio nie odebrałem pisma z sądu, awizo dostałem kilka dni później niż data na nim wypisana a drugiego w ogóle nie dostałem.
-------------------
Następny artykuł w GW sponsorowany przez InPost

Pracowałem jako doręczyciel InPost i znam to nieźle ,,od podzsewki'

wszystko zobligowane na czysty i szybki zysk jak najmniejszym kosztem własnym

umowy z doręczycielami najczęściej w formie ,,Umowy o dzieło' (poprzez pośredników, czyli firmy ,,krzak') bo tego nie obejmuje Kodeks Pracy więc PIP się tym nie zajmuje (roszczenia np. jak u mnie nie brak zapłaty za kilka miesięcy tylko jako sprawa cywilna, a to kosztuje i najczęściej nie do odzyskania))

za każdą przesyłkę (czy zwykły list, czy formatu A4, czy w formie paczki) doręczyciel dostaje 0,16 zł/szt

przesyłki dostarczane doręczycielom już prawie przeterminowane (oni dostają zjebki)
----------------------
Ten kraj jest potwornie chory a Państwo polskie to jednak trochę jak któryś z ministrów sam określał ....coś tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i kamieni kupa !
Bo nie znam innego poważnego kraju który przyznawałby rządowe kontrakty jakiejś tam firemce która wygrywa tylko ceną bo zatrudnia ludzi na śmieciówkach i nie ma praktycznie żadnego własnego lokalu i żadnej infrastruktury !!!
Jak ktoś tu napisał słusznie że odbieranie ważnych urzędowych, czesto poufnych pism w warzywniaku lub w kiosku Ruchu to śmiech na sali... w małych miejscowościach zero poufności... bo handlarz ziemniakami nikomu nie przysięgał żeby nie opowiadać po całej wsi że Kowalski dostał wezwanie do sądu albo Kargulowa ma się stawić w Prokuraturze !
zdjecie uzytkownika
Zdegustowana - 2014-12-17 15:09:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w inposcie w Stargardzie 3 tyg. Rozniosłam więcej listów niż miałam na rozliczeniu. Radzę spisywać swoją ilość listów z każdego dnia.
zdjecie uzytkownika
inpo - 2014-12-17 20:43:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mr. John - 2014-12-16 08:26:39]:
na początek zapytaj dlaczego jest taka różnica - kierownika lub innego przełożonego, potem idź do sądu pracy.
zdjecie uzytkownika
inpo - 2014-12-17 20:50:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Polska - 2014-12-17 06:04:48]:
jak policzysz że te 2tyś jest ze 240h w miesiącu i po przejściu 600km na nogach to trochę może przejrzysz na oczy.
zdjecie uzytkownika
inpost do piachu - 2014-12-18 00:46:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ten cały brzoska musiał dać komuś nieźle w łape ze wygrywają przetargi poczta powinna dać tak niską cene zeby puśćić pgp i inpost z torbami czemu nikt nie pyta się tego całego prezesa czemu zanizają stawki listonoszą i że na kazdym kroku tylko chcą go udupić ja mieszkam w górach i znam listonosza co nosi sądówki jak rozwieźie ze 100listów 30 to jest dobrze jeden gość na całą gmine jeździ od godziny 7 do 17 albo i dłużej za 1200zł a listonoszy pp jest 8 ja tylko czekam na tą chwile gdy inpost wygra przetarg ale nie będzie miał tych listów kto rozwieść i inpost dostanie takie kary ze pójdą z torbami a pan prezes dwa razy pomyśli jak będzie się drapał w ten łysy łep co zrobiłem nie tak
zdjecie uzytkownika
łeee - 2014-12-18 09:01:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ok. 2000 zł.ktospowie dobra placa jak na polskie warunki ale macie racje trzeba zrobic tyle kilometrów schody dużo godzin do chodzenia i segregowania w domu . a najwazniejsze to zdrowie kręgosłup wysiada od tych ciężarow .kiedys to wszystko wyjdzie zostaniecie dziadami fizycznymi.jak ktos bez samochodu to chce zabrac jak najwiecej jak sie nie da to obraca sie do domu pare razy.poczta polska ma dowózki tak ze listonosz wszystkiego od razu ze soba nie bierze tylko zostawiaja w punktach w inposcie takich rzeczy nie ma.ani punktow do segregacji a rozliczyc sie na koniec dniowki to na ławce jak cieplo albo w blokach siedziec na schodach.luksus.nie ma żadnych kontroli ze strony Państwaja kto wygląda jakie warunki pracy.tylko sie ciesza że wygrali tansi operatorze,taki sukces.jakim kogo kosztem?
zdjecie uzytkownika
pracownik operacyjny - 2014-12-18 11:00:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Szprotawa: Znajomy otrzymał wypłatę, na papierze było 1615zł lecz w kopercie było 800zł. Co robić gdy wypłata na papierze jest większa niż gotówka?
zdjecie uzytkownika
pytanie - 2014-12-18 16:51:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy orientuje się ktoś na temat pge? czy to prawda, że wraca od stycznia do inpostu?
zdjecie uzytkownika
nikitaaa - 2014-12-18 21:45:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy roznosicie wszystko tego samego dnia. chodzi mi o zwykle listy?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: przebieg? nie żartujcie.. idziesz pierwszy dzien z kims i pokazuje ci co i jak na terenie a potem po pracy wracasz z ta osoba i oni juz czekaja z umowa na cb jesli tylko chcesz.. bo nikt inny nie bedzie robił im za takie pieniadze.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
łeee - 2014-12-19 08:49:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nikitaaa - 2014-12-18 21:45:10]:
zawsze w worku mam mix. zwykle polecone reklamy katalogi i nawet paczka sie trafi.co jest to sie roznosi w jeden dzien nic sie nie odklada na jutro.
zdjecie uzytkownika
Masakra - 2014-12-19 13:12:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziadostwo i bajzel na kółkach. Przesyłka nadana przez paczkomat idzie już 14 dzień. Reklamacja złożona i odbijanie pingla za każdym razem jak dzwonię i chcę uzyskać konkretną odpowiedź "co się dzieje z moją przesyłką" i za każdym razem każą mi być kur wa cierpliwym. Omijajcie z daleka ten bajzel i nie radzę korzystać z ich usług, bo to totolek. Uda się lub nie, a jak się nie uda, to jesteście w dupie i pozostaje Wam być już tylko cierpliwym. Nigdy już nie skorzystam i pseudo usług INPOST i przestrzegam innych przed tą "organizacją ucierpliwiania ludzi"
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InPost
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy InPost?
Zadaj pytanie
x