Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o InPost

Pracowałeś w firmie InPost i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
inpo - 2014-07-14 22:46:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nowy LepszY... hehe - 2014-07-10 19:39:56]:
A wiecie skąd się wzięła niższa cena?
1 - "pracownicy" inpostu bez prawa do urlopu wypoczynkowego
2 - brak jakiegokolwiek socjalu
3 - brak kosztów na utrzymanie punktów pocztowych (no może jest kila które mogą mieć takie miano.
4 - brak związków zawodowych
5 - obciązanie karami "pracowników" (zwykle powiedziane za jakie przewinienie - ale jakby ktoś chciał zobaczyć swój błąd to już jest problem)
Nie dziwcie się więc dlaczego stawki za usługę sa niższe)
No i na koniec działanie firmy wobec pracowników i ZUS,u - podpisywanie podwójnych umów (oczywiście umów zlecenie) gdzie z pierwszej oczywiście minimalnej odprowadzany jest ZUS a druga już bez ZUSu
To pare przykładów dlaczego Inpost czy PGP mógł złożyć taką a nie inną ofertę.
zdjecie uzytkownika
JESZCZEpracownik - 2014-07-22 11:23:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [polny - 2014-05-29 13:01:06]:
ubezpieczenia w inpost? to partyzantka. chcą coś zrobić ale nie mają pomysłu nazywają cię koordynatorem, ale rób wszystko sam : pozyskuj klientów,zawieraj polisy (bądź sprzedawcą) no i pracuj jako koordynator z doręczycielami, którzy nie podlegają w żaden sposób tobie (szkolenia, aktywizacja, praca w terenie, spotkania w grupach ....) przy założeniu że niektórzy zaczynają o 6:00 rano a inni kończą po 20-tej żeby się z nimi spotkać pracujesz przez 14-16 godz.? NO ALE PRZECIEŻ MASZ ... najniższą krajową (1680 zł)płatną po 20-tym następnego miesiąca. polecam
zdjecie uzytkownika
murzyn z wioski - 2014-07-29 16:29:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
- Prywatni listonosze chcą zostawiać przesyłki awizowane w placówkach państwowego konkurenta. Poczta nie mówi "nie" - donosi "Puls Biznesu".


W ubiegłym tygodniu na biurko Jerzego Jóźkowiaka, prezesa Poczty Polskiej, trafił list od Sebastiana Anioła, dyrektora zarządzającego InPostu. To "propozycja nawiązania na warunkach biznesowych współpracy w obszarze wykorzystania infrastruktury pocztowej".

InPost chciałbym tworzyć w placówkach państwowej spółki swoje punkty awizacyjne - sprowadzałoby się to do przyjmowania, przechowywania i wydawania przesyłek, których prywatni listonosze nie zdołali doręczyć np. z powodu nieobecności adresata. Szacuje, że dzięki temu do kasy Poczty Polskiej wpływałoby "kilkadziesiąt milionów złotych" rocznie, i przedstawia jej "konkretne stawki, jakie mógłby zaoferować".

Co na to Poczta Polska? "W tym konkretnym przypadku jesteśmy w trakcie analizy i rozmów. Jeśli uda się znaleźć satysfakcjonującą obie strony płaszczyznę współpracy, takie porozumienie może dojść do skutku" - mówi Zbigniew Baranowski, rzecznik Poczty Polskiej.

Może niech in post urealni stawki za polecone w moim oddziale, bo dostawać 60 groszy netto za 1 list to lekka żenada... hehe, ale o tym cichosza. Dopóki są murzyni do roboty, stawki będą murzyńskie.... Dobrze, ze zostali wykluczeni z przetargu na listy z Zusu, bo ten kabaret będzie trwał tylko do pierwszych dni stycznia 2016... ;)

zdjecie uzytkownika
zus 1/2 - 2014-07-29 16:36:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W przetargu na przesyłki można wymagać od firm pocztowych, by wydawały korespondencję w osobnym okienku – uznała KIO

To kolejne, po przesyłkach sądowych i prokuratorskich, tak duże zlecenie, o które zamierza walczyć prywatny operator. Firma, która wygra ten przetarg, prześle w latach 2015–2017 nawet 150 mln listów ZUS. Nie wiadomo, jakie ceny zaproponują przedsiębiorcy, ale wartość kontraktu może wynieść ponad 100 mln zł.

Tyle że zdaniem spółki InPost (przy przesyłkach sądowych jest podwykonawcą Polskiej Grupy Pocztowej) kilka wymagań specyfikacji tego przetargu narusza zasady uczciwej konkurencji i stawia w uprzywilejowanej pozycji Pocztę Polską.

– Niestety, mam wrażenie, że po zdobyciu kontraktu na przesyłki sądowe przez PGP administracja publiczna zrobi teraz wszystko, by kolejne zlecenia nie trafiły w ręce prywatnych operatorów. Nie mam nic przeciwko rywalizowaniu z Pocztą Polską, tyle że chciałbym, aby to się odbywało na uczciwych, rynkowych zasadach – ocenia Rafał Brzoska, prezes InPostu.
Osobne stanowisko

W odwołaniu złożonym do Krajowej Izby Odwoławczej prawnicy próbowali podważyć wymóg, zgodnie z którym jeśli placówka „znajduje się w lokalu, w którym prowadzona jest inna działalność gospodarcza, musi posiadać wyodrębnione stanowisko obsługi klientów w zakresie usług pocztowych”. Chociaż ZUS nie komentuje tego warunku, to można podejrzewać, że wpisano go do specyfikacji po doniesieniach prasowych na temat niekonwencjonalnych miejsc odbioru sądowej korespondencji (sklepy, kioski Ruchu).
zdjecie uzytkownika
zus 2/2 - 2014-07-29 16:38:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
InPost próbował przekonywać w odwołaniu, że warunek ten nie znajduje żadnego racjonalnego wytłumaczenia. Skład orzekający (poszerzony ze względu na istotę problemu) doszedł do innych wniosków.

– Wymóg ten mieści się w uprawnieniach zamawiającego – uzasadnił wczorajszy werdykt przewodniczący składu Bogdan Artymowicz.

– Żądanie to tłumaczy potrzeba zapewnienia pewnego poziomu jakości usług – dodał.

Autorzy odwołania zwracali jednak uwagę, że żaden z operatorów pocztowych nie jest w stanie spełnić tego wymagania. „Nawet w przypadku operatora wyznaczonego, jakim jest Poczta Polska, przynajmniej w kilkuset placówkach na terenie kraju, będących jednocześnie jedynymi placówkami w danej gminie, nie istnieją wyodrębnione stanowiska obsługi klientów usług pocztowych” – podkreślili.

Zdaniem KIO to dowód na to, że specyfikacja nie stawia w uprzywilejowanej pozycji żadnego z podmiotów.

– Z tym samym problemem będą musiały się zmierzyć jednostki Poczty Polskiej. Nawet gdy jeden wykonawca znajduje się w gorszej sytuacji od drugiego, to nie znaczy automatycznie, że doszło do naruszenia zasady uczciwej konkurencji – zaznaczył w ustnych motywach wczorajszego wyroku Bogdan Artymowicz.

Poczta Polska przyłączyła się do postępowania po stronie zamawiającego, co oznacza, że akceptuje wymagania stawiane przez ZUS. W jaki sposób zamierza je spełnić, skoro w części jej placówek obok wydawania listów sprzedaje się też różne artykuły?

– Do momentu zakończenia tego przetargu postanowiliśmy nie udzielać komentarzy – powiedział nam Zbigniew Baranowski, rzecznik prasowy Poczty Polskiej.

Uzasadniając rozstrzygnięcie przewodniczący składu podkreślił, że jego zdaniem warunek dotyczący wyodrębnienia stanowiska mogą spełnić nawet kioski Ruchu. Co ciekawe, podczas rozprawy przeczyli temu sami przedstawiciele ZUS, argumentując, że ich intencją było uniemożliwienie tego.

– Taki zakaz nie wynika jednak z żadnego z postanowień specyfikacji – ocenił Bogdan Artymowicz.
Gdy liczy się stempel

Prawnicy InPostu zwracali równocześnie uwagę, że przetarg jedynie pozornie jest konkurencyjny. A to dlatego, że część przesyłek będzie wysyłana z potwierdzeniem odbioru spełniającym wymogi określone w kodeksie postępowania administracyjnego i kodeksie postępowania cywilnego. Zgodnie z tymi przepisami jedynie nadanie przesyłki u operatora wyznaczonego gwarantuje dochowanie terminów.

Reprezentujący InPost Krystian Szostak, radca prawny z kancelarii GWW Legal, podkreślił na rozprawie, że w wydanym niedawno wyroku dotyczącym przesyłek sądowych Sąd Okręgowy w Krakowie jednoznacznie stwierdził, że mieszanie przesyłek z potwierdzeniem odbioru i bez nie ma sensu (sygn. akt II Ca 141/14). Te pierwsze stanowią bowiem margines umowy i zawsze można je zlecić bez przetargu. KIO doszła jednak do wniosku, że w tym przetargu jest inaczej. Zwróciła uwagę, że w przypadku ZUS przesyłki takie liczy się w milionach. Co ważniejsze jednak, zdaniem składu orzekającego, nie wpływa to na konkurencję. Mimo że przesyłki z potwierdzeniem nadania rzeczywiście można nadawać jedynie u operatora wyznaczonego, to nic nie stoi na przeszkodzie, by operator prywatny skorzystał w tym zakresie z jego usług. Co więcej, na możliwość takiej współpracy wskazuje wprost art. 35 ustawy – Prawo pocztowe (Dz.U. z 2012 r. poz. 1529).

InPost nie zdecydował jeszcze, czy zaskarży wyrok KIO.

– Nie wykluczam, że nawet jeśli te wymagania utrzymają się, mimo wszystko zdecydujemy się złożyć ofertę. Pytanie, czy zostanie obiektywnie oceniona – mówi Rafał Brzoska.

ORZECZNICTWO

Wyrok Krajowej Izby Odwoławczej z 17 lipca 2014 r., sygn. KIO 1350/14

------------------

– Niestety, mam wrażenie, że po zdobyciu kontraktu na przesyłki sądowe przez PGP administracja publiczna zrobi teraz wszystko, by kolejne zlecenia nie trafiły w ręce prywatnych operatorów. Nie mam nic przeciwko rywalizowaniu z Pocztą Polską, tyle że chciałbym, aby to się odbywało na uczciwych, rynkowych zasadach – ocenia Rafał Brzoska, prezes InPostu.

JA UWARZAM, IZ BURDEL, JAKI ZAFUNDOWALIŚCIE LUDZIOM OD STYCZNIA DO MARCA 2014, UPRAWNIA DO WYKLUCZANIA WAS ZE WSZYSTKIEGO ;)
zdjecie uzytkownika
saj - 2014-07-30 06:13:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak zwykle , porwali się z motyką na słońce , a teraz starają się ratowac Poczta Polską :) na miejscu Poczty Polskiej zaproponowałbym takie stawki , żeby inpostowi ten przetarg i jego niudolne wykonanie bokiem wyszedł , ale ... ta propozycja to sprytny wybieg , o czym wkrótce ...
zdjecie uzytkownika
inpo - 2014-07-30 20:46:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [saj - 2014-07-30 06:13:36]:
Nic to ROBOmani z Inpostu dadzą radę. Teraz to już nawet do domu nie będą musieli wracać praca 24h - 7 dni w tygodniu za 2000 brutto. Ale BOSS i tak się będzie cieszył ze zatrudnia tylu "murzynów" za miskę ryżu.
zdjecie uzytkownika
ramek - 2014-07-31 13:28:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [zus 2/2 - 2014-07-29 16:38:22]:
co aniołek ? :) jak trwoga to do Boga :) to nigdy nie miało prawa sie udać !
zdjecie uzytkownika
fafik - 2014-08-06 15:39:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
U nas szykują sie zmiany jesli chodzi o tych ludzi co jezdza na gminy i mają ryczałt juz podobno nie bedzie tak kolorowo a jak u was to wygląda ???
zdjecie uzytkownika
inpo - 2014-08-06 20:44:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [fafik - 2014-08-06 15:39:50]:
A było kolorowo? na czym ten koloryt polegał. Ta firma (nie wiem czy za wiedzą najwyższego) zatrudnia coraz to bardziej bezwzględnych kierowników. Mobbing wobec listonoszy to jest powszechny. Najlepszą wg naszego kierownika motywacją jest lista kar i wymyślanie coraz to nowych - nie wiem czy jego metoda to nie sabotaż działający na niekorzyść oddziału a co za tym idzie całej firmy.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-08-06 21:44:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o ryczałcie zapomnijcie Anioł szuka oszczędności i zlikwidował ryczałt
czas zmienić firmę;(
zdjecie uzytkownika
trener - 2014-08-07 15:05:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
On miał zawsze pierwszorzedne , fantastyczne, nietuzinkowe pomysły :-) tam już nie ma gdzie oszczędzać, chyba że na wynagrodzeniach kierowników i wyżej :-) bo nizej juz sie nie da !
zdjecie uzytkownika
kierowniczek - 2014-08-09 18:29:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Było 83gr za km i podstawa 1200 na rękę, teraz 68gr za km i podstawa 600zł i z listu 40gr+procent od skuteczności doręczania(w rzeczywistości guzik z pętelką). Kpina, dniówka wychodzi jakieś 60zł(po kija wafla minimalna krajowa) i jeszcze przestoje co drugi dzień bo listów mało- bo przecież można wywieść jednego dnia dwa razy tyle. Jak dla mnie pozdro dla prezesa i kierowników. Samochodu szkoda dla takiej kasy(kto zaamortyzuje auto za 23gr z kilometra?, a olej trzeba wymieniać co 2miechy, opony tarcze klocki, oc, przegląd i najgorsze naprawy), a do tego wypłata 25 dnia miesiąca i za paliwo po przeszło miesiącu(a teraz ma być po dwóch). Bajki o tabletach dla kurierów tudzież listonoszów mogą sobie wsadzić między książki. Teraz praca po 9-10h, ale przed wakacjami bywało 12h(mój rekord 14h i 9min). Najgorzej mają na rowerach niecałe 600zł podstawy i 30gr z listu niezależnie czy polecony czy zwykły(bo i tak skuteczność na poziomie 50-60%), cudowanie z dwiema listami, gps-y, które nie zgrywają trasy. Szkoda nerwów na pracę tutaj( niedość, że zarobki kiblowate to jeszcze ludzie w terenie wredni i chamscy). Będę robił póki nie znajdę czegoś lepszego. Trzymajcie się kurierzy.
zdjecie uzytkownika
xxl inpost - 2014-08-12 13:43:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
U nas w oddziale zaczęła się rzeźnia z karami. Nie chcą pokazać zwrotek z błędami, a kary sypia się jak z rękawa. Mieliśmy już zebranie prywatne doręczycieli. Jak kierownictwo nie przestanie, wszyscy w jednym dniu wypowiadamy umowy. Kogoś tam pogrzało! Pracować za darmo, gdy już zasuwamy za grosze? Już niedługo....
zdjecie uzytkownika
okaz - 2014-08-14 20:21:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxl inpost - 2014-08-12 13:43:06]:
Takich jak Ty bylo wielu z takimi "aspiracjami" i co ? Nic ........ krowa ktora dużo ryczy , mało mleka daje .
Nic z tego jak zwykle nie bedzie . Mozesz sobie popisać wiecej takich bajek , ale lepiej nie myśl , jutro do roboty na 14 h.
zdjecie uzytkownika
endrzej - 2014-08-15 16:01:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [okaz - 2014-08-14 20:21:44]:
jak masz zobaczycz zpo jak jest juz poprawione i wyslane do nadawcy?wez sie lepiej ogarnij i wypelniaj tak jak trzeba.
zdjecie uzytkownika
Nowy LepszY... hehe - 2014-08-16 10:54:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
endrzej, masz coś z łbem? Jak masz dostać kare za pierdołkę, skoro to nie nadawca listu złożył reklamacje, tylko jakaś cizia w sortowni centralnej wyłapuje debilne rzeczy i tylko skanuje nr przesyłki, zrzucając to później do oddziału, ze niby była źle wypełniona, czy coś? Myślisz choć trochę? To jest oszustwo! Rzeczywiście nic z tego nie będzie, bo jak cały oddział się nie postawi, to wyjdzie z tego kupa.... Brzoska już udowodnił, iż oddziały i doręczyciele są tylko do dojenia kasy. Grudzień 2015 już niedaleko, jak ktoś musi siedzieć w tym padole, jak piszecie, po 14h. U Was może po tyle pracujecie, aby zarobić te nędzne 1600pln. Dobrze, że pogonili go od przetargu na ZUS. Jeszcze tego brakowało, aby wyrobnicy bez praw do emerytury roznosili polecone z instytucji, która daje namiastkę zabezpieczenia emerytalnego na starość. Parodia goniła by parodię.... Oby Nowy Lepszy Operator już nie wygrał żadnego przetargu! Tego sobie życzę, nie wiem, jak Wy...
zdjecie uzytkownika
franek - 2014-08-17 10:02:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kazdy sposob na obnizenie kosztow dzialalnosci jest dobry , nawet taki ktory jest nieuczciwy i niehumanitarny... tylko jaka jest opinia o takiej firmie i tam zarzadzajacych (czytaj w tym przypadku : tam rzadzacych) jest oczywista . Potencjalni klienci juz patrza i analizuja czy z takim potencjalnym partnerem biznesowym bedzie mu po drodze. Ja bym szczerze odradzal kooperacje ze zł... i osz.... .
zdjecie uzytkownika
papa - 2014-08-17 14:11:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zadowolony - 2014-02-11 22:31:35]:
Nie macie umów o prace !
Co z ciebie za ćwiek ,ze nie wiesz co podpisałeś -czyli umowę zlecenia.
zdjecie uzytkownika
endrzej - 2014-08-19 08:46:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nowy LepszY... hehe - 2014-08-16 10:54:59]:
z glowa nic nie mam.jestem za to dokladny i nie dostalem jeszcze ani jednego zpo do poprawy.widze ze u ciebie olewa sprawe ta-ten ktory skanuje zpo przed wyslaniem,to jej rola wylapac takie zpo przed wyslaniem,przynaimniej tak jest u mnie.a co do reszy szlochac i plakac to potrawi wiekszosc a ja mam taka uwage zacznijcie od siebie.listy lepiej sortowac,z ludzmi rozmawiac,pytac i zapamietac kto-gdzie mieszka gdzie nie warto wlazic bo itak awizo,dowiedziec sie gdzie isc itp.zaraz wyniki,skutecznosc sie poprawi nie pisze juz o czsie zaoszczedzonym.pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
silver1830 - 2014-08-19 18:10:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Te (usunięte przez administratora) z inpostu chcą zaniżyć stawki prawie o 50% nie dość że listonosz dostaje parę groszy na umowę zlecenie to jeszcze chcą z nich zrobić białych niewolników którzy będą robić za pół darmo teraz listonosz wiejski ma za sztukę 33gr rok temu miał 68gr a na początku dostawał 1zł za sztukę ta firma nie przestanie istnieć bo nikt nie będzie jeździł za takie pieniądze sobie do kieśni pchają a innym zabierają i oni chcą konkurować z pocztą polską i co wygrają przetarg a nikt nie będzie robił za grosze nie ma takich głupich ludzi
panie (usunięte przez administratora) jak pan to czyta to jest pan kawał sku....
zdjecie uzytkownika
2015!!!!!!!!!!! - 2014-08-20 18:11:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
On czyta i się śmieje, już to udowodnił... ale przyjdzie grudzień 2015 i kupcia będzie, kasa z sądów się skończy.... i zostaną nam tylko komornicze syfki... Praca fajna, gdyby nie wynagrodzenie, ale cóż, pewna klika z Krakowa tego nie rozumie!
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-08-20 22:26:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aniołek przegina nalicza SCORECARD i kary za skuteczność i inne głupoty a terminowość wypłata należności za prace zapomnij jak się da najdłużej przeciągnąć jak można kogoś winić za to że adresat ma czas i niema zamiaru odbierać przesyłki w pierwszy dzień tylko na sam koniec awizacji za chwile to się rozsypie i Brzosko dostanie zawału serca:)
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-29
Żródło: Gowork.pl
Kraków
(małopolskie)
InPost jest największym niezależnym operatorem pocztowym o zasięgu ogólnopolskim. Dzięki pasji i zaangażowaniu blisko 7000 Zespołu wspólnie rozwijamy nowoczesne usługi pocztowe dla przesyłek o masie powyżej 50 g. Jesteśmy laureatem międzynarodowej nagrody World Mail Awards 2010 oraz XVIII edycji konkursu TERAZ POLSKA Pracownik działu wsparcia technicznego Opis stanowiska Przyjmowanie telefonicznych zgłoszeń i u
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
endrzej - 2014-08-25 20:38:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nowy LepszY... hehe - 2014-07-10 19:39:56]:
ciekawa sprawa???wyslalas wiadomosc w maju a awizo masz juz z lipca???za grubymi nicmi szyjesz.trzeba sie lepiej przygotowac do rzucania'panienko'
zdjecie uzytkownika
jasiu - 2014-08-26 18:07:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam. Odradzam pracę w tej firmie.
Pracowałem w tej firmie 2 miesiące, bardzo dobrze znając Moje miasto z poprzedniej pracy. Dziennie średnio 11 godzin poświęcałem tej pracy - czy w upale czy w deszczu pracowałem, chodziłem i roznosiłem. Gdy przyszedł czas wypłat, przyszło wielkie rozczarowanie bo Moje wynagrodzenie za cały miesiąc wraz z kosztem zwrotu paliwa wyszło.... 730 zł. Śmiech na sali. Pracę mogę polecić tylko studentom na wakacje i emerytom. Jeżeli masz rodzinę do utrzymania - daruj Sobie.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InPost
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski